Tiger Lillies2mesa

Ανταπόκριση από το αξιόλογο βολιώτικο φεστιβάλ, με Red Snapper, Tiger Lillies, Keep Shelly In Athens, Opera Chaotique, The Big Nose Attack, Tricky Pony, Barbaras Straight Son και Κατερίνα Καφετζή (Kafka).

Στην τέταρτή του παρουσία σε ισάριθμα έτη, το Volume Festival που λαμβάνει χώρα στην πόλη του Βόλου, προξένησε ίσως τον ισχυρότερο αντίκτυπο από καταβολής του. Κι αυτό οφείλεται τόσο στο εκτόπισμα, την απόδοση και την εν γένει διάθεση των καλλιτεχνών που πλαισίωσαν το μουσικό πρόγραμμά του, όσο και στην άρτια διεξαγωγή του από οργανωτικής και ηχητικής πλευράς. Στους καθοριστικούς παράγοντες συνυπολογίστε και τον χώρο στον οποίο τελέστηκε κατά το τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου, το νεοφερμένο Lab Art που στην πραγματικότητα συνιστά μια αλλιώτικη εκδοχή αισθητικής του Vox που βρισκόταν μέχρι πρότινος εκεί.

Αναλυτικότερα…

1η Ημέρα (Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου)

Red Snapper

Red Snapper

– Red Snapper –
Από τα πραγματικά ιδιοσυγκρασιακά σύνολα που κατοικοεδρεύουν στο Μεγάλο Νησί, αυτό των Red Snapper δεν διεκδίκησε δόξα μέσω μιας εκτεταμένης-παραφουσκωμένης δημοσιότητας. Οι Ali Friend, David Ayers και Richard Thair, θέλησαν να κινηθούν αυτόνομα από το ’93, όταν και εγκαινίασαν επίσημα τη σύμπραξή τους. Η δε άρνησή τους να ακολουθήσουν τις επιταγές κάποιου πατροναρισμένου από τα ΜΜΕ ηχητικού ιδιώματος, τους έβγαλε εκτός των καθιερωμένων λιστών με τους «αναγνωρισμένους» εκπροσώπους οποιουδήποτε μουσικού είδους. Το εισέπραττες και συναυλιακά αυτό, αφού – ως επικεφαλής της 1ης ημέρας του Volume – κανένα πλαίσιο δεν στάθηκε ικανό να τους χωρέσει.

Οι ελιγμοί του Friend στο κοντραμπάσο βρισκόταν διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή με το ευεργετικό παίξιμο του Thair στα κρουστά και τις κιθαριστικές ενέργειες του Ayer, συστατικά που μαζί με τα αντίστοιχα στο σαξοφώνο του άτυπου τέταρτου μέλους του γκρουπ Tom Challenger, οικοδομούσαν αρμονικά την αιχμηρή κι ενίοτε απαλή τζαζ άποψή τους. Συγχρόνως, έδιναν ένα ηλεκτρονικό στίγμα αξιοποιώντας keyboard, pads και laptops, που μας έκαναν να ανασυνθέσουμε τις trip hop μνήμες μας. Εάν λάβετε υπόψη σας τις φουτουριστικές ambient, ροκ και φανκ παρεισφρήσεις στο σετ τους, τότε θα διαπιστώσετε για τι εύρος κάνω λόγο… Σε μια εμφάνιση που συνοδεύτηκε από αδιάκοπο αλισβερίσι με το κοινό (με τον Friend σε μεγάλα επικοινωνιακά κέφια), στην οποία οι Red Snapper διέσχισαν εκστατικά σταθμούς της πορείας τους. Προερχόμενους, από τo ντεμπούτο LP τους Prince Blimey (λχ “Get Some Sleep Tiger”), τις σπουδαίες τους καταθέσεις Making Bones (τα εθιστικά “Suckerpunch” και “4 Dead Monks”) και Our Aim Is To Satisfy Red Snapper (“They’re Hanging Me Tonight”), τα Pale Blue Dot (“Lagos Creepers”) και Key (“Architectonic”). Κλείνοντας, μας ενημέρωσαν για το επερχόμενο άλμπουμ τους, που πρόκειται να εκδοθεί την Άνοιξη του 2014. Αναμένουμε!

– The Big Nose Attack –
Εκείνο που σου καρφώνεται άμεσα στο νου καθώς ακούς τις αρμονίες των Big Nose Attack, είναι η αίσθηση πως έχεις μπροστά σου ένα ακόμα ντουέτο που χρησιμοποιεί τη λιτή ενορχήστρωση κιθάρας-ντραμς ούτως ώστε να περατώσει τις rock ‘n’ roll αναπτύξεις του. Κάπου μεταξύ της μπλουζ αναβίωσης που επιχείρησαν από τα τέλη των ‘90s οι White Stripes και των επακολούθων αυτής, μέρος των οποίων αντανακλάται στη μαζική υστερία για τους Black Keys. Οι τελευταίοι αποτελούν έκδηλη επιρροή για τους ΤBNA, αν σκεφτεί κανείς ότι εκείνοι τους διασκεύασαν δις, αν δεν κάνω λάθος, ενώπιόν μας (“Howlin”).

Σε ένα τέτοιο ύφος, λοιπόν, το προκείμενο αθηναϊκό δίδυμο – που έχει ξαναεμφανιστεί στο Βόλο πέραν των λιγοστών διασκευών, ερμήνευσε κομμάτια από τα δύο άλμπουμ του (το ομώνυμο και το εφετινό Paint It Blue) και από την ηχητική επένδυση της  B-Movie American Burger II, με προεξέχοντα τα ευκολομνημόνευτα “Monday Morning Spagetti” και “Yeah! (That Girl)”. Εν τέλει, με ανάμεικτα αποτελέσματα, αφού τους έλλειπε εμφανώς το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

– Barbara’s Straight Son –
Η απήχηση των Barbaras Straight Son ήταν αληθινά αμφιλεγόμενη. Μια ματιά στους παρευρισκομένους θεατές/ακροατές αρκούσε για να το αντιληφθείς. Ωστόσο, κατά την προσωπική μου άποψη, το συγκεκριμένο κουαρτέτο παρέδωσε οργασμικά και απολύτως εύστοχα μια ακολουθία συνθέσεων. Μέσα από την αυτοσχεδιαστική «συνομιλία» μπάσου, κρουστών, συνθεσάιζερ και ηλεκτρονικών υποστηριγμάτων, οι επίσης Αθηναίοι B.S.S διασταύρωσαν επιτυχώς και ζωντανά το math rock με την electronica (από τα 70s μέχρι τις 90s κυκλοφορίες της Warp), το πανκ με το krautrock και το drum ‘n’ bass. Μην παραλείψετε να τους απολαύσετε επί σκηνής και να ακούσετε το τελευταίο καταπληκτικό πόνημά τους.

 

2η Ημέρα (Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου)

Keep Shelly In Athens

Keep Shelly In Athens

– Keep Shelly In Athens –
Παρόλο που τελευταία έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές επί ελληνικού εδάφους, δεν κατόρθωσα να παρακολουθήσω λάιβ των Keep Shelly In Athens. Φάνηκε ότι εκείνη η αναμονή άξιζε πραγματικά τον κόπο, διότι ως τετράδα – με την προσθήκη ντραμς και κιθάρας – υπό την καθοδήγηση τoυ RΠЯ (ηλεκτρονικά) και της Sarah P (φωνή), απέδειξαν πως η εντός και εκτός συνόρων συναυλιακή τους δραστηριότητα τούς προίκισε με καθηλωτικές ιδιότητες. Οι οποίες, συνεισφέρουν τα μέγιστα στη ζωντανή απόδοση των ηχογραφημάτων τους.

Έτσι, ξετύλιξαν το κουβάρι της μέχρι στιγμής σταδιοδρομίας τους, παίζοντας ως επί το πλείστον τραγούδια από το μοναδικό τους LP At Home (πόσο υπέροχα ήχησε το “Time Exists Only To Betray Us”), σε ένα σετ που έρρεε αβίαστα κερδίζοντας χειροκροτήματα, χαμόγελα και διαθέσεις. Σε διάρκεια λιγότερη της μίας ώρας, που θα θέλαμε σίγουρα να διευρυνθεί εξαιτίας της καλής τους φόρμας, οι Κυψελιώτες κατάφεραν να απλώσουν τις ελκυστικές τους μελωδίες μέσα από μια καθόλα ρυθμική αλληλουχία στιγμών, στις οποίες η οργανική οπτική προσέδωσε ένα διαφορετικό αποτύπωμα σε σχέση με τις αντίστοιχες (περισσότερο ψηφιακές) στους δίσκους του γκρουπ.

Tricky Pony

Tricky Pony

– Tricky Pony –
Οι Tricky Pony συγκαταλέγονται στα μουσικά σύνολα που μοιάζουν να γνωρίζουν προς τα πού βαδίζουν. Οι απόπειρές τους επιστρώνονται στην μετάπλαση συνθέσεων άλλων καλλιτεχνών και συχνά έχουν αίσια έκβαση.

Tην περασμένη Παρασκευή, επιδόθηκαν σε νουάρ ποπ (με 60s μπαρόκ και σόουλ πνεύμα) αποδόσεις ετερόκλητων τραγουδιών. Πότε με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επεμβάσεις από τη σκοπιά τους, όπως η μεταμόρφωση του “I Feel You” των Depeche Mode και του “Damn Your Eyes” της Etta James σε μεταμεσονύχτιες ερωτικές ωδές, και πότε με άστοχες, σαν την άψυχη ερμηνεία του “Magic Doors” των Portishead. Στα θετικά συγκρατώ και την live εκδοχή τους για το θέμα που υπέγραψε το ½ των ιδρυτών τους, ο Δημοσθένης Γρίβας, για την θεατρική παράσταση Κόκκινα Φανάρια, όπως και την αξιόλογη από μικροφώνου παρουσία της (ηθοποιού) Μαρίας Ναυπλιώτου.

– Κατερίνα Καφετζή aka Kafka –
Για την Κατερίνα Καφετζή (Kafka), η επιλογή μουσικής για την ψυχαγωγία τη δική της και των γύρω της, αποτελεί καθημερινή υπόθεση. Μια διαδικασία, που μοιάζει να επιμελείται με ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι, τόσο από τη συχνότητα του Εν Λευκώ (όπου διατελεί διευθύντρια προγράμματος), όσο και από τις deejaying ενασχολήσεις της.

Από την πλευρά, άλλωστε, της dj μας «αποκαλύφθηκε» σε διάφορα χρονικά διαστήματα (πριν και μετά τα live) της δεύτερης ημέρας του Volume, διαλέγοντας κομμάτια ποικίλων διαθέσεων, από την post punk αύρα των The Sound και Savages, μέχρι την «περίπτωση» που ακούει στο όνομα Φανταστικοί Ήχοι. Ομορφιές…

 

3η Ημέρα (Σάββατο 7 Δεκεμβρίου)

Tiger Lillies

Tiger Lillies

 Tiger Lillies 
Διαβαίνοντας το κατώφλι του Lab Art το Σάββατο που μας πέρασε, ήξερα πως θα συναντούσα ένα πολυπληθές κοινό. Λίγο αργότερα, θα αντίκριζα έναν συναυλιακό χώρο πιο γεμάτο από ποτέ στις τρεις αυτές ημέρες του φεστιβάλ. Οι Tiger Lillies ήταν ο προφανής λόγος εκείνης της κοσμοσυρροής.

Είναι ευρέως γνωστό πως οι εν λόγω Λονδρέζοι επικοινωνούν τις εμπνεύσεις τους μέσα από σουρεαλιστικές παραστάσεις και καταστάσεις. Μερικές δε από αυτές μετέφεραν επί σκηνής και στην πόλη του Βόλου, αποσπώντας εύλογα κολακεύτηκα σχόλια και την μόνιμη προσήλωση των παρευρισκομένων. Το πρόγραμμα τους, το οποίο ξεπέρασε σε διάρκεια το δίωρο, απαρτίστηκε από πραγματικά αριστοτεχνική κινησιολογία, τραγούδι και οργανοπαιξία (αξέχαστο θα παραμείνει εκείνο το στοιχειωτικό θέρεμιν), προσφέροντας μια μουσικοθεατρική εμπειρία που κέρδισε και τους τελευταίους δύσπιστους (όπως ο υποφαινόμενος). Γαλλικά chanson, βαλκανική αύρα, βαλς, αγγλοσαξονική φολκ, γκόσπελ, όπερα και κλασικίζοντες σκοποί, συγχωνεύτηκαν στο καμπαρέ πανκ υβρίδιό τους. Κι αν και δεν δύναμαι να σταχυολογήσω κάποιες αποδόσεις κομματιών (όλα τους συνέβαλαν αποφασιστικά), αναφέρω απλώς πως ακούστηκε μέχρι και το “Bully Boys”… Εις το επανιδείν!

Opera Chaotique

Opera Chaotique

 Opera Chaotique 
Προηγουμένως, είχαν δώσει το στίγμα τους οι δικοί μας Opera Chaotique. Επιλέγοντας μια λιτή ενορχήστρωση με πιάνο και ένα μικροσκοπικό σετ κρουστών, το δίδυμο που περιοδεύει ανά την Ευρώπη, ετοίμασε και κατέθεσε με θεατρικότητα ένα σχεδόν stand up performance με εύστοχα χιουμοριστικά διαλείμματα ανάμεσα στο σκουρόχρωμο και οπερετικό καμπαρέ του ύφος. Πιστοποιώντας, με στιγμιότυπα σαν αυτά κατά την εκτέλεση του “The Love Song”, πως ανήκουν στους αξιοπρόσεκτους νέους δημιουργούς της ημεδαπής.

 

Φωτογραφίες: Lab Art

Διάβασε επίσης...
Τέσσερεις ελληνικές συμμετοχές στο φετινό SXSW
Το περίφημο φεστιβάλ SXSW , που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Austin του Texas, επιστρέφει και το 2013 μεταξύ 12 και 17 Μαρτίου (το μουσικό του σκέλος) και ανακοίνωσε πρόσφατα το δεύτερο κύμα συμμετοχών, μία σειρά από δεκάδες συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο showcase της μουσικής βιομηχανίας. Ανάμεσα στις πολλές συμμετοχές, ...
Συνέχεια...
Stream This: Keep Shelly In Athens – At Home (full album)
Τα δείγματα που είχαμε ως τώρα, 'Recollection' και 'Flyway' από το επερχόμενο πρώτο άλμπουμ των Keep Shelly In Athens ήταν αρκετά καλά αλλά πλέον έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το At Home ολόκληρο σε stream μέσω του Pitchfork Advance μια βδομάδα πριν την κυκλοφορία του στις 17/9 από την Cascine. Ακολουθήστε ...
Συνέχεια...
Listen Up: Fina Fisken – ‘Save The Day’
Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την αποχώρηση της τραγούδιστριας Sarah P από τους Keep Shelly In Athens και πλέον έχουμε μια πρώτη γεύση από τις νέες μουσικές περιπέτειες της. Μαζί με τον παραγωγό Hior Chronik (βλ. επίσης Pill Oh) ηχογραφούν πλέον ως Fina Fisken και παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ...
Συνέχεια...
Διήμερο Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και με συναυλίες από Tiger Lillies, Lost Bodies κ.α.
Την κορύφωση - έως την επόμενη - των διαμαρτυριών κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος ζει το Σύνταγμα και η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας αυτό το διήμερο, με το κάλεσμα για τον 48ωρο αποκλεισμό του Κοινοβουλίου σε συνδυασμό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις να κυριαρχεί στην επικαιρότητά μας. Εμείς απλά ...
Συνέχεια...
Οι Red Snapper στο Kookoo Live Music Bar – Κερδίστε Προσκλήσεις!
Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου η Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα το  Κοοkοο Live Music Bar (Ιάκχου 17, Γκάζι), θα πλημμυρίσει και πάλι με τους acid Jazz/ Τrip hop ήχους των βρετανών Red Snapper (official site | facebook) Το τι γίνεται στις συναυλίες με τo acid jazz / trip hop / funky house ...
Συνέχεια...
Οι the Bet παρουσιάζουν ζωντανά το πρώτο τους EP
Το πρώτο τους ΕΡ με τίτλο "In Motion" θα παρουσιάσουν οι the Bet την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στο Floral. Το ΕΡ  κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού σε digital download από την Restless Wind και την παραγωγή του υπογράφει ο Γιώργος Μπακαλάκος (a.k.a. NTEIBINT). H πρώτη επίσημη ζωντανή παρουσίαση του In Motion ...
Συνέχεια...
Please don’t Keep Shelly in Athens!
Γιατί να την κρατήσει κανείς την Shelly στην Αθήνα; Δεν την λυπάστε; Αφήστε την να φύγει μακριά, ας πάει στο Los Angeles, στο Austin, στη Νέα Υόρκη, στη Στοκχόλμη, ας πάει όπου θέλει και όπου την καλέσουν. Ανόητο λογοπαίγνιο - το αναγνωρίζω - πάνω σε εκείνο το έξυπνο που γεννήθηκε στο ...
Συνέχεια...
O Frenic επιστρέφει στο Six D.O.G.S.
Μερικούς μήνες μετά την προηγούμενη sold out εμφάνισή του στο Six D.O.G.S. ο Βρετανός DJ/παραγωγός Frenic επιστρέφει την προσεχή Πέμπτη στον ίδιο χώρο καλεσμένος της P90 Events. Ο Frenic (a.k.a. Sam Ferguson) κυκλοφόρησε πρόσφατα το Mongolia EP  αλλά και το Present and Correct, τρίτο και τελευταίο EP της σειράς Time Trilogy ...
Συνέχεια...
Ough! Boom! The event στο Bios
Από αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και μέχρι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, το Ough! διοργανώνει στο Bios το πρώτο Ough! Boom! event με ελεύθερη είσοδο και με ένα αντίστοιχο με την ύλη του πολυποικιλο πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων, προβολών, dj-sets και συναυλιών από ένα πλήθος ονομάτων που έδωσαν συνεντεύξεις ή συμμετείχαν σε ...
Συνέχεια...
To ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Reworks 2012
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ανήκει -δικαιωματικά- στη Θεσσαλονίκη και στο καθιερωμένο πλέον Reworks Festival που και φέτος δικαιολογεί τη φήμη του, "αναγκάζοντας" το Resident Advisor να το κατατάξει  στα δέκα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για το μήνα Σεπτέμβριο. Για όσους λοιπόν σκοπεύετε να περάσετε ένα όμορφο Σαββατούριακο παρέα με τον Sebastian Tellier, ...
Συνέχεια...
Keep Shelly In Athens @ Bios
Μπροστά σε ένα sold-out Bios, οι Keep Shelly In Athens εδωσαν το πρώτο τους live επί ελληνικού εδάφους. Τα κατάφεραν;  Σε γενικές γραμμές ναι. Πρώτα απ' όλα να πούμε εδώ πως το Bios front αποδειχθηκε -μάλλον αναμενομενα αν συνυπολογίσει κανείς την προσμονή πολλών, την περιέργεια ακόμα περισσότερων,  το hype και το ...
Συνέχεια...
Listen Up: Keep Shelly in Athens – “Flyway”
Μετά τα "Madmen Love" και "Recollection", οι Keep Shelly in Athens αποκάλυψαν ένα ακόμα τραγούδι μέσα από το επερχόμενο πρώτο full album τους με τίτλο "Αt Home", το οποίο αναμένεται να  κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου από την πολύ καλή αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία Cascine. To τραγούδι έχει τίτλο "Flyway" και το ακούμε παρακάτω ...
Συνέχεια...
Οι The Oscillation στη χώρα μας
Ακόμα ένα σημαντικό σχήμα του νεο-ψυχεδελικού δόγματος,  με πολλές kraut αναφορές - και αρκετά κοντά στον ήχο των Föllakzoid που είδαμε πρόσφατα στη χώρα μας - , οι The Oscillation έρχονται στην Ελλάδα για δυο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι Βρετανοί, που φέτος κυκλοφόρησαν το τρίτο άλμπουμ τους From Tomorrow, ...
Συνέχεια...
Download This: Barbara’s Straight Son – “Ting-a-ling motherfucker!”
Την προηγούμενη εβδομάδα σας είχαμε παρουσιάσει τo digital single του Das Ding από την Sonic Playground. Από χθες, ο κατάλογος του label εμπλουτίστηκε μια ακόμα σημαντική προσθήκη. Πρόκειται για το digital single των Barbara's Straight Son, Ting-a-ling motherfucker! / After the excrement hit the air-conditioning που είναι ο προπομπός του νέου τους άλμπουμ A ...
Συνέχεια...
Baby Guru + Keep Shelly in Athens @ Gagarin 205
Πριν μπούμε στις λεπτομέρειες του live, νιώθω την ανάγκη να αναφέρω ένα φαινόμενο που έχω παρατηρήσει εκτεταμένα το τελευταίο διάστημα στις συναυλίες, η επανάληψη του οποίου υποδηλώνει κοινωνική συμπεριφορά και δεν εμπίπτει σε μεμονωμένο παράδειγμα. Ο συναυλιάκος χώρος ΔΕΝ είναι το κατάλληλο μέρος για να μάθεις εξονυχιστικά τα νέα του κολλητού ...
Συνέχεια...
Girlllz United Festival στο Βοτανικός Live Stage – Κερδίστε Προσκλήσεις!
Για το νέο, εναλλακτικό φεστιβάλ με το όνομα Girlllz United Festival που θα λάβει χώρα το Σάββατο 29 Μαϊου στο Votanikos Live Stage και το οποίο φιλοδοξεί να πιάσει το θηλυκό σφυγμό του μουσικού σήμερα έχοντας στο line-up μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες γυναίκες μουσικούς από την Ελλάδα και το ...
Συνέχεια...
Listen Up: Keep Shelly In Athens – ‘Recollection’
Για την μετεγγραφή του ντουέτου των Keep Shelly In Athens στην "κοσμοπολίτικη" Cascine Records (ένα απόλυτα ταιριάστο label στον ήχο της μπάντας) τα είχαμε πει πρόσφατα όταν είχαμε ακούσει το 'Madmen Love' πριν λίγο καιρό. Πλέον έχουμε το πρώτο δείγμα με τίτλο 'Recollection' από το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας που ...
Συνέχεια...
Περισσότερες πληροφορίες για το Reworks Festival 2012
Μετά την πρώτη ανακοίνωση του Αυγούστου έχουμε πλέον σχεδόν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να παρευρεθείτε στο φετεινό Reworks Festival που θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη (σε διάφορους χώρους) από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου. Ας ξεκίνησουμε με ένα κακό νέο: οι πολυαναμενόμενες εμφανίσεις των Chromatics και Desire δυστυχώς αναβάλλονται. Ευτυχώς ...
Συνέχεια...
Οι Keep Shelly In Athens περιοδεύουν σε ΗΠΑ και Καναδά τον Νοέμβριο!
Στις αρχές του μήνα γράφαμε για την εμφάνιση των Keep Shelly In Athens στο σπουδαίο Fun Fun Fun Fest στο Austin του Texas, και αναμέναμε ότι θα ανακοινώσουν και άλλες εμφανίσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σήμερα ήρθε η ώρα να μάθουμε και τις υπόλοιπες ημερομηνίες του Αθηναϊκού ντουέτου στις Ηνωμένες Πολιτείες ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ with Dr. Albert Flipout & The Big Nose Attack
Την ερχόμενη Πέμπτη στο Closer o γνωστός μας πια Dr. Albert Flipout θα συναντήσει τους Big Nose Attack και για να προετοιμαζόμαστε μας χάρισαν ένα mixtape! Όταν φιλοξενήσαμε τον Dr. Albert -μαζί με τον φίλο του τον Mickey Pantelous φυσικά - στη σκηνή του Bios για να ανοίξει την συναυλία του Josh ...
Συνέχεια...
Listen Up: Plastic Flowers – “Ghosts” (ft. Keep Shelly In Athens)
Στις 18  Νοεμβρίου κυκλοφορεί το ντεμπούτο ολοκληρωμένο album των Plastic Flowers, μέσω της Crash Symbols και Tip Top Recordings. Τίτλος του "Evergreen", και από σήμερα έχουμε την δυνατότητα να ακούμε το πρώτο single, με τίτλο "Ghosts", στο οποίο μάλιστα συμμετέχουν οι Keep Shelly In Athens, με την Sarah P. προφανώς στα ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ with The Oscillation
Οι Βρετανοί psych/kraut rockers The Oscillation μας χάρισαν ένα mixtape με αγαπήμενες τους επιλογές με αφορμή τις εμφανίσεις τους σε Θεσ/νίκη και Αθήνα. Όπως μπορείτε να δείτε στο εκλεκτικό tracklist, στο mixtape της μπάντας αντικατροπτίζονται μεν αρκετές από τις βασικές επιρροές της μπάντας όπως αποτυπώνονται στα τρία άλμπουμ τους -Out Of ...
Συνέχεια...
Listen Up: Keep Shelly In Athens – ‘Old Time Glory’
Οι Keep Shelly In Athens αποχαιρετούν την τραγουδίστρια Sara P, που αποχώρησε πριν δύο μέρες , με ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι που έγινε διαθέσιμο πριν λίγο για stream/free download μέσω soundcloud (βλ.παρακάτω). Όπως αναφέρεται τόσο στην επίσημη facebook σελίδα της δισκογραφικής τους όσο και σε αυτή του συγκροτήματος, το σχήμα πρόκειται να συνεχίσει ...
Συνέχεια...
Video: Keep Shelly In Athens – “Our Own Dream”
Άργησαν να κυκλοφορήσουν οι Keep Shelly In Athens το πρώτο τους επίσημο video, όμως η αναμονή έφερε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το ντουέτο επέστρεψε στο περσινό "Our Own Dream" σε ένα video που σκηνοθέτησε ο Θανάσης Τσιμπίνης και εκτός της Sarah P. εμφανίζονται οι Σοφία Νούνεση και Κώστας Γούναρης. Απολαύστε το video παρακάτω Θυμίζουμε ...
Συνέχεια...
Listen Up: Rasel Fame feat. Keep Shelly In Athens – “Drift Away”
Δεν έχουμε ιδέα ποιος είναι ο Έλληνας παραγωγός Rasel Fame. Στο facebook μπήκε μόλις σήμερα. Στο souncloud του και στο bandcamp του ανέβασε την προηγούμενη εβδομάδα μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα τραγούδια, τα οποία είναι αλήθεια ότι δεν θα τα ακούγαμε αυτή τη στιγμή, αν δεν μας οδηγούσαν σε αυτόν οι Keep ...
Συνέχεια...
Opera Chaotique & Guests στο Half Note Jazz Club
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εγχώρια πρόταση, τους Opera Chaotique, μας παρουσιάζει από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ως και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου το Half Note Jazz Club. Ο τραγουδιστής της όπερας και πιανίστας Tenorman (ή Γιώργος Τζιουβάρας) τραγουδούσε μόνο με μεγάλες ορχήστρες και ο Voodoo Drummer (ή Χρήστος Κουτσογιάννης) έπαιζε με τζαζ ...
Συνέχεια...
Οι Keep Shelly in Athens στο πρώτο live τους στην Αθήνα
  Λίγες μέρες προτού ταξιδέψουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εντυπωσιακή τους περιοδεία εκεί - αλλά και στον Καναδά - οι Keep Shelly In Athens θα δώσουν την πρώτη τους "κανονική" συναυλία στην πόλη τους. Το ντουέτο θα εμφανιστεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Bios, για πρώτη φορά ως live group ...
Συνέχεια...
To Volume Festival Επιστρέφει
Σε μια περίοδο κατά την οποία η συναυλιακή δραστηριότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διατηρείται ακόμα σε κάποιο επίπεδο, έστω και με μετριασμένο ενδιαφέρον ελέω κρίσης, στην επαρχία το κοινό επιζητά (από χρόνια) περισσότερα εγχειρήματα στο πεδίο των μουσικών εκδηλώσεων. Ένα τέτοιο λαμβάνει χώρα στο Βόλο μεταξύ 5 και 7 Δεκεμβρίου, στο ...
Συνέχεια...
Οι Herbaliser στη χώρα μας για δύο εμφανίσεις
Τρία χρόνια μετά τις προηγούμενες εμφανίσεις τους στη χώρα μας, οι Herbaliser επιστρέφουν για δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Σαφώς και δεν υπάρχει genre κάτω από το οποίο θα κατηγοριοποιήσει κανείς τη μουσική των Herbaliser, αφού οι Λονδρέζοι στα 18 χρόνια ζωής τους έχουν πειραματιστεί με πολλά και διαφορετικά είδη, ...
Συνέχεια...
Listen Up: A Victim of Society ft. Sarah P – “Drive Me Insane”
Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους 7″ single  ”Fake Friends / You’re Gonna Hate Me” από το Fractal Press, οι A Victim Of Society "ξαναχτύπησαν" πριν από λίγες, ανεβάζοντας στο soundcloud τους ένα νέο τραγούδι. Το τραγούδι του έχει τίτλο "Drive Me Insane" και αποκτάει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον αφού τον Βαγγέλη και τον ...
Συνέχεια...
Τέσσερεις ελληνικές συμμετοχές στο φετινό SXSW
Stream This: Keep Shelly In Athens – At
Listen Up: Fina Fisken – ‘Save The Day’
Διήμερο Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και με συναυλίες από
Οι Red Snapper στο Kookoo Live Music Bar
Οι the Bet παρουσιάζουν ζωντανά το πρώτο τους
Please don’t Keep Shelly in Athens!
O Frenic επιστρέφει στο Six D.O.G.S.
Ough! Boom! The event στο Bios
To ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Reworks 2012
Keep Shelly In Athens @ Bios
Listen Up: Keep Shelly in Athens – “Flyway”
Οι The Oscillation στη χώρα μας
Download This: Barbara’s Straight Son – “Ting-a-ling motherfucker!”
Baby Guru + Keep Shelly in Athens @
Girlllz United Festival στο Βοτανικός Live Stage –
Listen Up: Keep Shelly In Athens – ‘Recollection’
Περισσότερες πληροφορίες για το Reworks Festival 2012
Οι Keep Shelly In Athens περιοδεύουν σε ΗΠΑ
Mixtapin’ with Dr. Albert Flipout & The Big
Listen Up: Plastic Flowers – “Ghosts” (ft. Keep
Mixtapin’ with The Oscillation
Listen Up: Keep Shelly In Athens – ‘Old
Video: Keep Shelly In Athens – “Our Own
Listen Up: Rasel Fame feat. Keep Shelly In
Opera Chaotique & Guests στο Half Note Jazz
Οι Keep Shelly in Athens στο πρώτο live
To Volume Festival Επιστρέφει
Οι Herbaliser στη χώρα μας για δύο εμφανίσεις
Listen Up: A Victim of Society ft. Sarah