O Vincent Moon είναι ένας ανεξάρτητος κινηματογραφιστής που στα 4 περίπου χρόνια που ασχολείται με τα take away films, films γυρισμένα με μια κάμερα χωρίς διακοπές, έχει κινηματογραφήσει τα enfants gâté της παγκόσμιας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.

Ανήσυχο πνεύμα, υπερκινητικός, μας μίλησε την ώρα που μαγείρευε το αγαπημένο του κοτόπουλο με κάρυ, από το διαμέρισμα του στο Παρίσι λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από το Μόντρεαλ.

 


Γεια σου Vincent!

Γεια.. Can you hear me now? ( τραγουδάει το γνωστό κομμάτι των Shellac – The end of radio, λόγω των διάφορων τηλεφωνικών προβλημάτων που είχαμε).

Ναι ναι, τώρα όλα μια χαρά. Που σε πετυχαίνω; Στο Παρίσι είσαι;

Επιτέλους τα κατάφερα και γύρισα σπίτι μου. Ήταν ένας πολύ γρήγορος μήνας μιας και μετά από την Αθήνα πήγα στο Μόντρεαλ για το PopMontreal και πέρα από διασκεδαστικά ήταν και κουραστικά. Αλλά πέρασα πολύ ωραία. Φιλμογράφησα σπουδαίες μπάντες και ήταν κάτι το μαγικό. Είχε τρομερή ενέργεια αυτό το μέρος.

vincent moon

Στην Αθήνα σε είδαμε να κάνεις πολλά πράγματα στα οποία θα αναφερθούμε στην πορεία. Αλλά πριν από αυτά ήρθες για την παρουσίαση του "All Tomorrow’s Parties". To ντοκιμαντέρ που έκανες για το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Φήμες σε θέλουν να κάνεις κάτι και για το Primavera. Είναι αληθείς;

Στην Αθήνα είναι φανταστικά και είστε πολύ τυχεροί που ζείτε σε ένα τόσο φοβερό και cool μέρος. Το φεστιβάλ που πήρε μέρος η ταινία μου ήταν φοβερό και μου άρεσαν πολύ τα after parties και η άνεση που είχε ο κόσμος. Τώρα για το Primavera, λογικά κάποιο project θα κάνω αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για κάτι σίγουρο. Είναι εξαιρετικό φεστιβάλ και πηγαίνω σχεδόν κάθε χρόνο οπότε ναι θέλω πολύ να κάνω κάτι και για το Primavera.

Eγώ πάντως πιστεύω πως εσύ ο πραγματικά τυχερός με αυτό που κάνεις.

Χεχε (γέλια). Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν αν το θες πάρα πολύ να το κάνεις. Και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό άλλο αν δεν προλαβαίνω να το σκεφτώ με τις τόσες ώρες δουλειάς, τρεξίματος, φιλμογραφήσεων, ταξιδιών. Αλλά είναι κάτι το μαγικό και δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Πριν λίγες μέρες έκανα ένα take away film με τους Phoenix και πραγματικά είχε πολύ πλάκα. Έπαιξαν μουσική για μια νύφη, έκαναν hijacking σε ένα τουριστικό λεωφορείο και τραγούδησαν εκεί μέσα και στο τέλος έπαιξαν στις όχθες του Σικουάνα.

Πόσο καιρό φιλμογραφείς μπάντες; Μου άρεσε πάρα πολύ που έκλεισες τους Arcade Fire στο ασανσέρ και τους τράβηξες να τραγουδούν εκεί μέσα. Μήπως θα έκανες κάτι και με τους Flaming Lips;

Ασχολούμαι με αυτό το πράγμα τα τελευταία τρισήμιση χρόνια καθημερινά. Όσον αφορά τους Αrcade Fire ήταν μια ιδέα που υλοποιήθηκε πολύ πιο εύκολα απ’οτι περιμέναμε. Ήταν ωραία εμπειρία και είναι εξαιρετικά παιδιά και συνεργάσιμοι. Τώρα για τους Flaming Lips τι να σου πω; Δεν ξέρω, αν και το θεωρώ λίγο δύσκολο αφού οι άνθρωποι είναι superstars και εγώ προτιμώ να παραμένω πιο ανεξάρτητος φιλμογραφώντας groups πιο μικρά και πιο ανεξάρτητα.

Ναι αλλά έχεις κάνει συνεργασίες και με πιο mainstream καλλιτέχνες όπως είναι ο Tom Jones ενώ έκανες το video clip των R.E.M. "supernatural super serious".

E αυτά τα έκανα κυρίως για τα λεφτά. Είναι γνωστό εξάλλου πως οι μεγάλοι καλλιτέχνες πληρώνουν αρκετά καλά.

Δεν είναι και μια αναγνώριση για σένα όμως;

Σίγουρα. Και τιμητικό είναι ειδικά αν το αποτέλεσμα είναι και μέσα στα δικά μου πιστεύω και αν αρέσει και στη μπάντα.

Αυτό που έκανες στο booze, που έβαλες 15 ελληνικές μπάντες να παίζουν η μία μετά την άλλη και τους τράβηξες one take σε 40 λεπτά, πως σου φάνηκε; Πώς πέρασες βασικά; Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει.

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Έχετε σπουδαία groups εδώ στην Ελλάδα. Μου άρεσε πάρα πολύ ο χώρος στο booze. Kαι ελπίζω να αρέσει και στον κόσμο που θα το δει.

vincent moon

Πότε θα το ανεβάσετε στο www.blogotheque.net ;

Θα πάρει λίγο χρόνο γιατί κάνουμε και άλλα πράγματα τώρα που έχουν προτεραιότητα και λογικά το ελληνικό project θα ανέβει εντός του προσεχούς τριμήνου. Θέλουμε να κάνουμε μοντάζ ακόμα και διάφορα άλλα.

Είδα σήμερα που ανεβάσατε το γύρισμα με τον Kazuki Tomokawa και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον.

Ήταν κάτι το εξωπραγματικό γνωριμία μου με αυτόν τον άνθρωπο. Και το γύρισμα στο Τόκυο ήταν δεν έχω λόγια. Πήγαμε σε μέρη που απαγορευόταν να τραβήξεις λόγω των διάφορων συμμοριών, έπρεπε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και ο Kazuki Tomokawa είναι ένας πραγματικός ποιητής. Είναι ο σύγχρονος Gainsbourg της Ιαπωνίας. Είναι ποιητής, καπνιστής, αλκοολικός, φανταστικός μουσικός και απίστευτος σαν άνθρωπος. Εκεί τον συνάντησα και κολλήσαμε αμέσως.

Στο ξαναλέω πως είσαι πολύ τυχερός που ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο.

Είναι ωραίο. Πέρα του ότι γνωρίζεις πολύ κόσμο με τα ίδια ενδιαφέροντα με τα δικά σου, μαθαίνεις και πολλά πράγματα. Άλλες κουλτούρες, άλλους πολιτισμούς και φτάνεις στο σημείο να λες πως θα κάτσεις μια βδομάδα για παράδειγμα και περνάς τόσο καλά που κάθεσαι παραπάνω. Το πιο σημαντικό είναι να βρίσκεις ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια οράματα με σένα. Και το έχω βρει παντού αυτό. Πριν την Αθήνα ήμουν στη Νέα Υόρκη και στη Δανία και μετά στο Μόντρεαλ. Και παντού βρήκα κόσμο που έχει το ίδιο όραμα με μένα. Δεν είμαστε ίδιοι αλλά έχουμε τις ίδιες αξίες και μοιραζόμαστε τις ίδιες ιστορίες. Και αυτό είναι κάτι μαγικό. Μου αρέσει που ταξιδεύω πολύ, που φιλμογραφώ συνεχώς μουσικές μπάντες και που υπάρχει κόσμος που τα βλέπει και του αρέσουν βρίσκοντας ενδιαφέρον σε αυτά που κάνω εγώ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι το να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω για καιρό ακόμα. Δε νομίζω να το βαρεθώ να σου πω την αλήθεια. Απλά θέλω να κάνω μικρά κλιπάκια, μικρές ταινίες, να συνεχίσω τα take away films μου. Αυτό βασικά, δε νομίζω πως έχω προλάβει να το σκεφτώ και πολύ με τόση πολύ δουλειά και τόσα πολλά ταξίδια (γέλια). Ε, ακόμα να γνωρίζω συνεχώς καινούριο κόσμο, να ακούω καινούρια μουσική, να ασχολούμαι με καινούρια διαρκώς πράγματα, να ξαναπάω στην Ιαπωνία και να κάνω πράγματα που με κάνουν να είμαι χαρούμενος.

vincent moon

Στην Αθήνα θα ξανάρθεις;

Φυσικά και θα ξαναέρθω. Γενικά με τα ταξίδια και με τον κόσμο που γνωρίζω έχω καλή σχέση και κάθε φορά που φεύγω από κάπου, ξέρω πως θα ξαναγυρίσω γιατί νιώθω ότι αφήνω πράγματα πίσω μου. Θα έρθω πάλι λοιπόν να γυρίσουμε κάτι όλοι μαζί. Το τι θα είναι αυτό ακόμα δεν ξέρω αλλά κάτι θα σκεφτούμε (γέλια).

Τι μουσική ακούς αυτή την περίοδο;

Αυτές τις μέρες έχω κολλήσει με τους valby vokal gruppe. Είναι ένα δανέζικο συγκρότημα που συνάντησα στο temporary Copenhagen όταν και φιλμογράφησα αρκετές μπάντες της περιοχής. Είναι φανταστικοί σου λέω και πρέπει να τους ακούσεις. Ακόμα μου αρέσε πάρα πολύ ο Luyas. Kαι αυτόν πρέπει να τον ακούσεις.

Πες μου και κάτι για την Blogotheque.

Είναι το σπίτι μας. Είναι εκεί που ανεβαίνουν όλες μας οι δουλειές. Το ξεκινήσαμε με τον πιο απλό και γυμνό τρόπο για να κάνουμε το κέφι μας. Δεν θέλαμε κάτι το συμβατικό. Κάτι που να το βαριόμαστε και εμείς και ο κόσμος. Δε θέλαμε να έχει απλά τα κλασικά μουσικά videos. Κάπως έτσι ξεκίνησε και έτσι συνεχίζεται. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Σε ευχαριστώ πολύ Vincent.

Eγώ σε ευχαριστώ φίλε μου. Θα τα πούμε σίγουρα στην Αθήνα.

Links
www.lablogotheque.net
www.temporaryareas.com

Διάβασε επίσης...
Πέθανε η πρώτη Miss Moneypenny, Lois Maxwell!
Η Lois Maxwell, η γυναίκα που ενσάρκωσε πρώτη τη θρυλική Moneypenny, στις πρώτες ταινίες του James Bond, πέθανε σε ηλικία 85 ετών το Σάββατο.Η Μανιπένι είναι η γραμματέας του αρχηγού των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και είχε το βαθμό του Δεύτερου Αξιωματικού στη Γυναικεία Βασιλική Ναυτική ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για τις προβολές της ταινίας «Ένας Άντρας, Μια Γυναίκα»
Un homme et une femmeΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Claude LelouchΣΕΝΑΡΙΟ: Pierre UytterhoevenΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh, Valérie Lagrange, Antoine Sire, Souad AmidouΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: SEVEN FILMSΗ ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής χήρας, της Αν, που έχασε τον κασκαντέρ σύζυγό της σε ένα ατύχημα στο πλατό, και του Ζαν Λουί, ενός ...
Συνέχεια...
El Cantante
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Leon IchasoΣΕΝΑΡΙΟ: Leon Ichaso, David Darmstaeder, Todd BelloΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jennifer Lopez, Marc Anthony, John OrtizΔΙΑΡΚΕΙΑ: 116΄ΔΙΑΝΟΜΗ: Hollywood EntertainmentΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ότι αποτελεί όνειρο ζωής για τη Jennifer Lopez (όπως το El Cantante για παράδειγμα), δεν μπορεί παρά να είναι εφιάλτης για τον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο το πλήγμα ενάντια στην παγκόσμια σινεφιλική ευαισθησία ...
Συνέχεια...
Μάγεψε… ο Harry Potter
Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και συνολικά 20 ακόμα χώρες υποκλίθηκαν στα μαγικά κόλπα του Harry Potter. Η εισπρακτική κυριαρχία του "Ημίαιμου Πρίγκιπα" υπήρξε καθολική και συνοδεύτηκε από πολυάριθμα ρεκόρ, με πιο σημαντικά εκείνα των μεταμενονύχτιων προβολών στις ΗΠΑ που μέχρι τώρα κρατούσε το ''Dark Knight'' και το ρεκόρ ανοίγματος του παγκόσμιου ...
Συνέχεια...
Κυνηγούσε ο Abraham Lincoln βρικόλακες;
Ο  σκηνοθέτης της ταινίας Αβραάμ Λίνκολν: Κυνηγός Βρυκολάκων, Timur Bekmambetov, και ο παραγωγός Tim Burton, είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν την πλευρά αυτή ενός από τους σημαντικότερους προέδρους της Αμερικής (1861–1865). Η ανήκει στον συγγραφέα του ομότιτλου βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2010 Seth Grahame-Smith ο οποίος δίνει το του κυνηγού βρικολάκων ρόλο στον Λίνκολν (τον οποίο ...
Συνέχεια...
Η Αποξένωση
IzgnanieΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Andrei ZvyagintsevΣΕΝΑΡΙΟ: Artyom Melkumian, Oleg Negin, Andrei Zvyagintsev ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Konstantin Lavronenko, Maria Bonnevie, Aleksandr Baluyev, Maksim ShibayevΔΙΑΡΚΕΙΑ: 150΄ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIO VISUALΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Μια οικογένεια μετακομίζει στην ειδυλλιακή εξοχή, όπου θα δει τους δεσμούς της να διαλύονται με αφορμή μια αμφιλεγόμενη εγκυμοσύνη. Σε αυτή την αράδα συνοψίζεται η υπόθεση της Αποξένωσης, καθώς ...
Συνέχεια...
11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – ZHTOYNTAI ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Nτοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Eικόνες του 21ου Aιώνα (13-22 Mαρτίου 2009), θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Mαρτίου, το Pitching Forum 2009, Docs in Thessaloniki που διοργανώνει το Eυρωπαϊκό Δίκτυο Nτοκιμαντέρ (EDN) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Nτοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.Το Docs in ...
Συνέχεια...
Η Julie Benz στο ‘Saw V’
Η Julie Benz ("Dexter," "Angel", "Rambo") θα πρωταγωνιστήσει για λογαριασμό των Lionsgate και Twisted Pictures στην επερχόμενη συνέχεια του "Saw".Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε ενημερώσει για το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές του δημοφιλούς θρίλερ θα επαναλάβουν τους ρόλους τους. Έτσι, όταν η Benz συμπεριληφθεί και επίσημa στο cast, θα ...
Συνέχεια...
Νύχτες Πρεμιέρας: Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του “Karate Robo Zaborgar”
Μετά τον θάνατο του επιστήμονα πατέρα του, ο αστυνομικός Ντάιμον Γιουτάκα κληρονομεί το ρομπότ – πολεμιστή Ζαμπόργκαρ. Αυτός ο ηλεκτρονικός γκουρού του καράτε είναι εφοδιασμένος με μια ποικιλία όπλων και, όταν χρειάζεται, μπορεί να μεταμορφώνεται σε μοτοσικλέτα. Ο Ντάιμον, με την βοήθεια του Ζαμπόργκαρ, ρίχνεται στην μάχη εναντίον της Σίγκμα, ...
Συνέχεια...
Η Αγάπη Θέλει το Χρόνο της
Love HappensΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Brandon CampΣΕΝΑΡΙΟ: Brandon Camp, Mike ThompsonΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Aaron Eckhart, Jennifer Aniston, Judy GreerΔΙΑΡΚΕΙΑ: 109΄ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEONΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Η Jennifer Aniston συνεχίζει να εκπλήσσει το κοινό με τις ποιοτικές rom com επιλογές της που δυστυχώς αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνουν και τον ανυποψίαστο Aaron Eckhart. ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Μια σιτεμένη πλην ρομαντική ανθοπώλισσα γνωρίζει ένα ...
Συνέχεια...
Soul Kitchen: Η νέα ταινία του Fatih Akin ”είναι για γέλια”
Ότι ανήκουμε στον φανατικό πυρήνα των οπαδών του Fatih Akin, καλό θα ήταν να το επισημάνουμε από την αρχή του συγκεκριμένου άρθρου για να δικαιολογήσουμε σε ένα βαθμό τον ενθουσιασμό που θα επιδείξουμε στις γραμμές που ακολουθούν για το νέο του δημιούργημα.Έναν ενθουσιασμό που ενισχύεται από το γεγονός ότι ...
Συνέχεια...
Prison Break: Οι περιπέτειες του Michael και του Lincoln συνεχίζονται και για τέταρτη χρονιά
Η Fox επιβεβαίωσε τη συνέχεια της σειράς που έχει καταφέρει να καθηλώσει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Η περιπέτεια συνεχίζεται λοιπόν, για έναν ακόμη κύκλο και συγκεκριμένα για 22 καινούρια επεισόδια.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθεί κείμενο που εκθέτει γεγονότα που έγιναν στην τρίτη σεζόνΌπως θα θυμάστε, λόγω της ...
Συνέχεια...
Η Tilda Swinton στο Μιλάνο
Η Tilda Swinton, βραβευθείσα με Oscar για την ταινία "Michael Clayton", θα πρωταγωνιστήσει μαζί με την Alba Rohrwacher ("Mio fratello è figlio unico") στο ρομαντικό δράμα που ετοιμάζει αυτήν τη περίοδο ο Ιταλός σκηνοθέτης Luca Guadagnino.Η ταινία φέρει τον τίτλο "Io sono l'amore" (I Am Love) και πραγματεύεται την ιστορία ...
Συνέχεια...
SENNA: Το ντοκιμαντέρ της χρονιάς;
Αναφερόμαστε στο ντοκιμαντέρ του Βρετανού ινδικής καταγωγής Asif Kapadia για το βίο του πρόωρα χαμένου οδηγού Ayrton Senna το οποίο παίρνει πολύ καλές κριτικές και βραβεία όπου προβάλλεται (σε φεστιβάλ προς το παρόν). Ο Kapadia είναι ένας κάπως "άνισος" σκηνοθέτης βέβαια με ταινίες σαν τα πολύ καλά Warrior και Far North στο ...
Συνέχεια...
Η βιογραφία του Bobby Martinez στη μεγάλη οθόνη
Η Participant Prods. θα ενώσει τις δυνάμεις της με την State Street Pictures για την μεταφορά της ζωής του επαγγελματία surfer Bobby Martinez στη μεγάλη οθόνη.Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει ο ηθοποιός και σεναριογράφος Robert Munic (The Pros & Cons of Breathing-writer, Bordello of Blood-actor).Η ταινία θα ξεκινά από ...
Συνέχεια...
Breach
Το Breach είναι μια ταινία που αφορά κατασκόπους. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν κυνηγητά με αυτοκίνητα, πυροβολισμοί, σκοτωμοί, μοιραίες γυναίκες, κλπ. Ακόμα και ένα palm pilot, το μόνο τεχνολογικό γκάτζετ που υπάρχει σε όλη την ταινία, το χρησιμοποιούν σαν... palm pilot (ούτε καν πετάει βελάκια).Αφορά τον Robert Hanseen, ένα πράκτορα του ...
Συνέχεια...
Oscar: Τα λάθη και τα απρόοπτα που κάνουν τη διαφορά
Αλήθεια, τι νόημα θα είχε η φαντασμαγορική εκδήλωση που καλείται τελετή απονομής των Oscar χωρίς εκείνα τα απρόοπτα, απρόβλεπτα περιστατικά που "διαταράσσουν" την ομαλή-προγραμματισμένη διεξαγωγή της;Με δεδομένο ότι απέχουμε λίγες μόνο ώρες από την πολυαναμενόμενη λαμπερή βραδιά, θελήσαμε να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να μνημονεύσουμε μερικά από τα πιο ...
Συνέχεια...
Oceanworld 3D: Τα Μυστικά του Βυθού
Oceanworld 3DΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jean-Jacques MantelloΣΕΝΑΡΙΟ: Παντελής Βούλγαρης, Ιωάννα Καρυστιάνη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Gavin McKinneyΔΙΑΡΚΕΙΑ: 81΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos FilmsΤο Oceanworld 3D οδηγεί τον θεατή σε ένα τρισδιάστατο ταξίδι που ανάμεσα σε πολλά άλλα θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί τα υποθαλάσσια δάση φυκιών στην Καλιφόρνια, τον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο στην Αυστραλία και το νησί ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για προβολές της ταινίας «Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον Καθρέφτη»
Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον ΚαθρέφτηΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΣΕΝΑΡΙΟ: Δημήτρης ΒερνίκοςΠΑΡΑΓΩΓΗ: Δημήτρης Βερνίκος, Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιώργος ΧατζιδάκιςΔΙΑΝΟΜΗ: FilmcenterΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90'Μια απολαυστική αναδρομή στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι από ένα προσωπικό του φίλο. Ο Δημήτρης Βερνίκος, στενός φίλος του συνθέτη και ερευνητής του έργου του, συγκεντρώνει έναν ανεκτίμητο θησαυρό, υπό τη μορφή αρχειακού υλικού, αλλά ...
Συνέχεια...
Νύχτες Πρεμιέρας: Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του “Λάσπη και Στρατιώτες”
Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ιαπωνικός στρατός εισχωρεί στην κινεζική ενδοχώρα, προελαύνοντας μέσα από ανώνυμα χωριά και παλεύοντας με την εξάντληση, τα φυσικά εμπόδια, τη μόνιμη αίσθηση απειλής και την ίδια την παράλογη φύση του πολέμου. Γυρισμένο στην Κίνα το 1939, εν μέσω του δεύτερου σινο-ιαπωνικού πολέμου, ...
Συνέχεια...
Guillermo Arriaga ή αλλιώς ο πρώην συνεργάτης του Alejandro González Iñárritu
Ο Guillermo Arriaga, σεναριογράφος των τριών ταινιών του Alejandro González Iñárritu ''Amores perros'', ''21 γραμμάρια'' και ''Βαβέλ'', αφού διέκοψε κάθε σχέση που είχε με τον σκηνοθέτη του, αποφάσισε να πάρει ο ίδιος τη θέση του.Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο που φέρει τον τίτλο ''The Burning Plain'' καταγράφηκε σε μια σειρά από ...
Συνέχεια...
Ο Gyllenhaal πουλάει τη ψυχή του στον Carrey
Προσπαθήστε να πλάσετε στο μυαλό σας την εικόνα του Jim Carrey από τη μια και του Jake Gyllenhaal από την άλλη, στην κινηματογραφική εκδοχή της βραβευμένης με Tony παράστασης "Damn Yankees" του Broadway.Αν αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία, είναι γιατί αμφότεροι δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ ξανά σε μιούζικαλ και κατά συνέπεια δεν ...
Συνέχεια...
O Sam Worthington ενσαρκώνει τον Κόμη Δράκουλα.
Ο Sam Worthington, πρωταγωνιστής του Avatar, βρίσκεται σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Αlex Proyas (Τhe Crow) "Dracula Year Zero".Η ταινία θα βγει απο την Universal και το σενάριο έχουν αναλάβει οι Matt Sazama και Burk Sharpless, με παραγωγό τον Mike De Luca.Η Universal δεν έχει ανακοινώσει ...
Συνέχεια...
Αλλαγή στις προθεσμίες του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF)
Για την τρίτη του διοργάνωση ετοιμάζεται το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF) που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου 2009. Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν ταινίες (μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ) ελληνικής παραγωγής ή ταινίες από Έλληνες της Διασποράς, παραγωγής των τριών τελευταίων ετών, οι ...
Συνέχεια...
Εξιλέωση
AtonementΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Joe Wright, ΣΕΝΑΡΙΟ: Ian McEwan, Christopher Hampton, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Saoirse Ronan, James McAvoy, Keira Knightley,ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 123', ΔΙΑΝΟΜΗ: UIPΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ: Ρετρολάγνο ρομάντζο στην Αγγλική εξοχή, ελαφρώς συννεφιασμένο (για το καλό του) χάρη στην όχι και τόσο ανάλαφρη πένα του Ian McEwan, που ορθώς ρίχνει τον έρωτα σε δεύτερη μοίρα και φέρνει ...
Συνέχεια...
H Sandra Bullock έκλεψε την παράσταση στα Βατόμουρα
Η βραδιά της απονομής των φετινών Razzies (Χρυσά Βατόμουρα) άνηκε δικαιωματικά στην Sandra Bullock, η οποία με τον αέρα του φαβορί για το βραβείο Όσκαρ Α' Γυναικείας Ερμηνείας για το "The Blind Side" παρέλαβε αυτοπροσώπως και εντυπωσιακά το Χρυσό Βατόμουρο Χειρότερης Γυναικείας Ερμηνείας για το "All About Steve". Δείτε το ...
Συνέχεια...
Deep End
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Αντωνίου ΣΕΝΑΡΙΟ: Αλέξανδρος ΚακαβάςΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Αλέκος Συσσοβίτης, Κώστας Σόμμερ, Μαρία Κορινθίου, Ναταλία ΛιονάκηΔΙΑΡΚΕΙΑ: 92΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEONΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δύο φιλικά ζευγάρια απομονώνονται σε ερημική παραλία με πρόφαση να ανανεώσουν τη σχέση τους αλλά τους προκύπτει ανεκδιήγητο πλάνο εκδίκησης με... καμάκι. Ερωτικό θρίλερ το αποκαλούν οι συντελεστές του, ενώ ακόμη κι ο ...
Συνέχεια...
Μυστήριο καλύπτει το ‘The Subtle Knife’, sequel για το ‘Το Αστέρι του Βορρά’
Η ταινία "The Golden Compass" ("Το Αστέρι του Βορρά"), που αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου της Τριλογίας του Κόσμου του Philip Pullman, ήρθε στη χώρα μας πριν από 2 περίπου μήνες.Με ένα cast που συμπεριλάμβανε τους Dakota Blue Richards, Nicole Kidman, Daniel Craig, και Ian McKellen, το δημιούργημα ...
Συνέχεια...
The Ultimate Thess Fest Countdown #10 Η Οδύσσεια ενός ξενιτεμένου
Picture this: είναι Δεύτερα πρωί και για αδιευκρίνιστους λόγους αποφάσισες φέτος να μην παρακολουθήσεις το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης από την αρχή. Είναι μόλις 8:00 και τα έχεις ήδη κάνει σκατά με την κράτηση της Aegean, ο ΟΣΕ ορκίζεται ότι δεν έχει εισιτήρια κι εσύ έχεις κάνει το δίπλωμα αυτοκινήτου κορνίζα απ' ...
Συνέχεια...
Ο Sherlock Holmes όπως δεν τον έχετε ξαναδεί
Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει στα μάτια σας, ο κύριος που εμφανίζεται στην φωτογραφία και στο video που ακολουθεί είναι ο νέος Sherlock Holmes! Το ξέρουμε ότι ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά από τη στιγμή που έπεσε στα χέρια του Guy Ritchie, το μέλλον του ήταν λίγο έως πολύ προδιαγεγραμμένο.Ο ...
Συνέχεια...
Πέθανε η πρώτη Miss Moneypenny, Lois Maxwell!
Κερδίστε προσκλήσεις για τις προβολές της ταινίας «Ένας
El Cantante
Μάγεψε… ο Harry Potter
Κυνηγούσε ο Abraham Lincoln βρικόλακες;
Η Αποξένωση
11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – ZHTOYNTAI ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΕ
Η Julie Benz στο ‘Saw V’
Νύχτες Πρεμιέρας: Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του
Η Αγάπη Θέλει το Χρόνο της
Soul Kitchen: Η νέα ταινία του Fatih Akin
Prison Break: Οι περιπέτειες του Michael και του
Η Tilda Swinton στο Μιλάνο
SENNA: Το ντοκιμαντέρ της χρονιάς;
Η βιογραφία του Bobby Martinez στη μεγάλη οθόνη
Breach
Oscar: Τα λάθη και τα απρόοπτα που κάνουν
Oceanworld 3D: Τα Μυστικά του Βυθού
Κερδίστε προσκλήσεις για προβολές της ταινίας «Μάνος Χατζιδάκις:
Νύχτες Πρεμιέρας: Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του
Guillermo Arriaga ή αλλιώς ο πρώην συνεργάτης του
Ο Gyllenhaal πουλάει τη ψυχή του στον Carrey
O Sam Worthington ενσαρκώνει τον Κόμη Δράκουλα.
Αλλαγή στις προθεσμίες του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του
Εξιλέωση
H Sandra Bullock έκλεψε την παράσταση στα Βατόμουρα
Deep End
Μυστήριο καλύπτει το ‘The Subtle Knife’, sequel για
The Ultimate Thess Fest Countdown #10 Η Οδύσσεια
Ο Sherlock Holmes όπως δεν τον έχετε ξαναδεί