O Vincent Moon είναι ένας ανεξάρτητος κινηματογραφιστής που στα 4 περίπου χρόνια που ασχολείται με τα take away films, films γυρισμένα με μια κάμερα χωρίς διακοπές, έχει κινηματογραφήσει τα enfants gâté της παγκόσμιας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.

Ανήσυχο πνεύμα, υπερκινητικός, μας μίλησε την ώρα που μαγείρευε το αγαπημένο του κοτόπουλο με κάρυ, από το διαμέρισμα του στο Παρίσι λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από το Μόντρεαλ.

 


Γεια σου Vincent!

Γεια.. Can you hear me now? ( τραγουδάει το γνωστό κομμάτι των Shellac – The end of radio, λόγω των διάφορων τηλεφωνικών προβλημάτων που είχαμε).

Ναι ναι, τώρα όλα μια χαρά. Που σε πετυχαίνω; Στο Παρίσι είσαι;

Επιτέλους τα κατάφερα και γύρισα σπίτι μου. Ήταν ένας πολύ γρήγορος μήνας μιας και μετά από την Αθήνα πήγα στο Μόντρεαλ για το PopMontreal και πέρα από διασκεδαστικά ήταν και κουραστικά. Αλλά πέρασα πολύ ωραία. Φιλμογράφησα σπουδαίες μπάντες και ήταν κάτι το μαγικό. Είχε τρομερή ενέργεια αυτό το μέρος.

vincent moon

Στην Αθήνα σε είδαμε να κάνεις πολλά πράγματα στα οποία θα αναφερθούμε στην πορεία. Αλλά πριν από αυτά ήρθες για την παρουσίαση του "All Tomorrow’s Parties". To ντοκιμαντέρ που έκανες για το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Φήμες σε θέλουν να κάνεις κάτι και για το Primavera. Είναι αληθείς;

Στην Αθήνα είναι φανταστικά και είστε πολύ τυχεροί που ζείτε σε ένα τόσο φοβερό και cool μέρος. Το φεστιβάλ που πήρε μέρος η ταινία μου ήταν φοβερό και μου άρεσαν πολύ τα after parties και η άνεση που είχε ο κόσμος. Τώρα για το Primavera, λογικά κάποιο project θα κάνω αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για κάτι σίγουρο. Είναι εξαιρετικό φεστιβάλ και πηγαίνω σχεδόν κάθε χρόνο οπότε ναι θέλω πολύ να κάνω κάτι και για το Primavera.

Eγώ πάντως πιστεύω πως εσύ ο πραγματικά τυχερός με αυτό που κάνεις.

Χεχε (γέλια). Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν αν το θες πάρα πολύ να το κάνεις. Και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό άλλο αν δεν προλαβαίνω να το σκεφτώ με τις τόσες ώρες δουλειάς, τρεξίματος, φιλμογραφήσεων, ταξιδιών. Αλλά είναι κάτι το μαγικό και δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Πριν λίγες μέρες έκανα ένα take away film με τους Phoenix και πραγματικά είχε πολύ πλάκα. Έπαιξαν μουσική για μια νύφη, έκαναν hijacking σε ένα τουριστικό λεωφορείο και τραγούδησαν εκεί μέσα και στο τέλος έπαιξαν στις όχθες του Σικουάνα.

Πόσο καιρό φιλμογραφείς μπάντες; Μου άρεσε πάρα πολύ που έκλεισες τους Arcade Fire στο ασανσέρ και τους τράβηξες να τραγουδούν εκεί μέσα. Μήπως θα έκανες κάτι και με τους Flaming Lips;

Ασχολούμαι με αυτό το πράγμα τα τελευταία τρισήμιση χρόνια καθημερινά. Όσον αφορά τους Αrcade Fire ήταν μια ιδέα που υλοποιήθηκε πολύ πιο εύκολα απ’οτι περιμέναμε. Ήταν ωραία εμπειρία και είναι εξαιρετικά παιδιά και συνεργάσιμοι. Τώρα για τους Flaming Lips τι να σου πω; Δεν ξέρω, αν και το θεωρώ λίγο δύσκολο αφού οι άνθρωποι είναι superstars και εγώ προτιμώ να παραμένω πιο ανεξάρτητος φιλμογραφώντας groups πιο μικρά και πιο ανεξάρτητα.

Ναι αλλά έχεις κάνει συνεργασίες και με πιο mainstream καλλιτέχνες όπως είναι ο Tom Jones ενώ έκανες το video clip των R.E.M. "supernatural super serious".

E αυτά τα έκανα κυρίως για τα λεφτά. Είναι γνωστό εξάλλου πως οι μεγάλοι καλλιτέχνες πληρώνουν αρκετά καλά.

Δεν είναι και μια αναγνώριση για σένα όμως;

Σίγουρα. Και τιμητικό είναι ειδικά αν το αποτέλεσμα είναι και μέσα στα δικά μου πιστεύω και αν αρέσει και στη μπάντα.

Αυτό που έκανες στο booze, που έβαλες 15 ελληνικές μπάντες να παίζουν η μία μετά την άλλη και τους τράβηξες one take σε 40 λεπτά, πως σου φάνηκε; Πώς πέρασες βασικά; Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει.

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Έχετε σπουδαία groups εδώ στην Ελλάδα. Μου άρεσε πάρα πολύ ο χώρος στο booze. Kαι ελπίζω να αρέσει και στον κόσμο που θα το δει.

vincent moon

Πότε θα το ανεβάσετε στο www.blogotheque.net ;

Θα πάρει λίγο χρόνο γιατί κάνουμε και άλλα πράγματα τώρα που έχουν προτεραιότητα και λογικά το ελληνικό project θα ανέβει εντός του προσεχούς τριμήνου. Θέλουμε να κάνουμε μοντάζ ακόμα και διάφορα άλλα.

Είδα σήμερα που ανεβάσατε το γύρισμα με τον Kazuki Tomokawa και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον.

Ήταν κάτι το εξωπραγματικό γνωριμία μου με αυτόν τον άνθρωπο. Και το γύρισμα στο Τόκυο ήταν δεν έχω λόγια. Πήγαμε σε μέρη που απαγορευόταν να τραβήξεις λόγω των διάφορων συμμοριών, έπρεπε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και ο Kazuki Tomokawa είναι ένας πραγματικός ποιητής. Είναι ο σύγχρονος Gainsbourg της Ιαπωνίας. Είναι ποιητής, καπνιστής, αλκοολικός, φανταστικός μουσικός και απίστευτος σαν άνθρωπος. Εκεί τον συνάντησα και κολλήσαμε αμέσως.

Στο ξαναλέω πως είσαι πολύ τυχερός που ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο.

Είναι ωραίο. Πέρα του ότι γνωρίζεις πολύ κόσμο με τα ίδια ενδιαφέροντα με τα δικά σου, μαθαίνεις και πολλά πράγματα. Άλλες κουλτούρες, άλλους πολιτισμούς και φτάνεις στο σημείο να λες πως θα κάτσεις μια βδομάδα για παράδειγμα και περνάς τόσο καλά που κάθεσαι παραπάνω. Το πιο σημαντικό είναι να βρίσκεις ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια οράματα με σένα. Και το έχω βρει παντού αυτό. Πριν την Αθήνα ήμουν στη Νέα Υόρκη και στη Δανία και μετά στο Μόντρεαλ. Και παντού βρήκα κόσμο που έχει το ίδιο όραμα με μένα. Δεν είμαστε ίδιοι αλλά έχουμε τις ίδιες αξίες και μοιραζόμαστε τις ίδιες ιστορίες. Και αυτό είναι κάτι μαγικό. Μου αρέσει που ταξιδεύω πολύ, που φιλμογραφώ συνεχώς μουσικές μπάντες και που υπάρχει κόσμος που τα βλέπει και του αρέσουν βρίσκοντας ενδιαφέρον σε αυτά που κάνω εγώ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι το να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω για καιρό ακόμα. Δε νομίζω να το βαρεθώ να σου πω την αλήθεια. Απλά θέλω να κάνω μικρά κλιπάκια, μικρές ταινίες, να συνεχίσω τα take away films μου. Αυτό βασικά, δε νομίζω πως έχω προλάβει να το σκεφτώ και πολύ με τόση πολύ δουλειά και τόσα πολλά ταξίδια (γέλια). Ε, ακόμα να γνωρίζω συνεχώς καινούριο κόσμο, να ακούω καινούρια μουσική, να ασχολούμαι με καινούρια διαρκώς πράγματα, να ξαναπάω στην Ιαπωνία και να κάνω πράγματα που με κάνουν να είμαι χαρούμενος.

vincent moon

Στην Αθήνα θα ξανάρθεις;

Φυσικά και θα ξαναέρθω. Γενικά με τα ταξίδια και με τον κόσμο που γνωρίζω έχω καλή σχέση και κάθε φορά που φεύγω από κάπου, ξέρω πως θα ξαναγυρίσω γιατί νιώθω ότι αφήνω πράγματα πίσω μου. Θα έρθω πάλι λοιπόν να γυρίσουμε κάτι όλοι μαζί. Το τι θα είναι αυτό ακόμα δεν ξέρω αλλά κάτι θα σκεφτούμε (γέλια).

Τι μουσική ακούς αυτή την περίοδο;

Αυτές τις μέρες έχω κολλήσει με τους valby vokal gruppe. Είναι ένα δανέζικο συγκρότημα που συνάντησα στο temporary Copenhagen όταν και φιλμογράφησα αρκετές μπάντες της περιοχής. Είναι φανταστικοί σου λέω και πρέπει να τους ακούσεις. Ακόμα μου αρέσε πάρα πολύ ο Luyas. Kαι αυτόν πρέπει να τον ακούσεις.

Πες μου και κάτι για την Blogotheque.

Είναι το σπίτι μας. Είναι εκεί που ανεβαίνουν όλες μας οι δουλειές. Το ξεκινήσαμε με τον πιο απλό και γυμνό τρόπο για να κάνουμε το κέφι μας. Δεν θέλαμε κάτι το συμβατικό. Κάτι που να το βαριόμαστε και εμείς και ο κόσμος. Δε θέλαμε να έχει απλά τα κλασικά μουσικά videos. Κάπως έτσι ξεκίνησε και έτσι συνεχίζεται. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Σε ευχαριστώ πολύ Vincent.

Eγώ σε ευχαριστώ φίλε μου. Θα τα πούμε σίγουρα στην Αθήνα.

Links
www.lablogotheque.net
www.temporaryareas.com

Διάβασε επίσης...
‘Έφυγε’ ο Blake Edwards
Σε ηλικία 88 ετών, έφυγε από τη ζωή, ένας τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του αμερικάνικου κινηματογράφου.Ο σπουδαίος Blake Edwards άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Santa Monica ύστερα από επιπλοκές πνευμονίας. Στο πλευρό του ήταν η επί 41 χρόνια σύζυγός του Julie Andrews και άλλοι συγγενείς του.Έχοντας σκηνοθετήσει δεκάδες ...
Συνέχεια...
Επιχείρηση Βαλκυρία
ValkyrieΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Bryan SingerΣΕΝΑΡΙΟ: Christopher McQuarrie, Nathan AlexanderΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Tom Cruise, Tom Wilkinson, Bill Nighy, Kenneth Branagh, Carice van Houten, Thomas Kretschmann, Terence StampΔΙΑΡΚΕΙΑ: 121΄ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEONΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Η τελευταία από τις 15 συνολικά απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ μετατρέπεται από το δημιουργό του X-Men και των Συνήθων Υπόπτων σε μια διεκπεραιωτική και ...
Συνέχεια...
Η ζωή του Frank Sinatra στα χέρια του Martin Scorsese
Μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων οι εταιρείες παραγωγής Universal και Mandalay Pictures κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα πολυπόθητα δικαιώματα του ανυπέρβλητου έργου του Frank Sinatra και ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν την πολυτάραχη ζωή αυτού του αξέχαστου καλλιτέχνη.Μάλιστα, με σχετική ανακοίνωσή τους επιβεβαίωσαν την είδηση που ήθελε τον Martin Scorsese να αναλαμβάνει τα ...
Συνέχεια...
Οι t.Α.Τ.u. επιστρέφουν… αλλά στον κινηματογράφο
Φυσικά και θυμάστε τις t.A.T.u. Οι κακές γλώσσες θα έλεγαν ότι τις θυμάστε μόνο επειδή έστω και για λίγο καιρό έκαναν, αυτές και ο manager τους, όλον τον κόσμο να νομίζει ότι είναι δύο όμορφες πιτσιρίκες λεσβίες που τους άρεσε να επιδεικνύουν τον ερωτά τους σε κάθε τους εμφάνιση. Εμείς ...
Συνέχεια...
London Greek Film Festival – Υποβολή αιτήσεων για ταινίες και σενάρια ως τα μέσα Σεπτεμβρίου
Το 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ στο Λονδίνο είναι γεγονός (13 - 16 Νοεμβρίου 2008)ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;Ευτυχώς οι διοργανωτές έχουν έτοιμη την απάντηση:Διότι αυτό το Φεστιβάλ είναι «διαφορετικό». Δεν προβάλει μόνο ελληνικές ταινίες, όπως το αντίστοιχο Los Angeles Greek Film Festival (www.lagreekfilmfestival.org) που μας προκαλεί απανωτά χασμουρητά, καθώς και κανένα κίνητρο να το ...
Συνέχεια...
Thank you for smoking
Αν ένας 15χρονος που πάσχει από καρκίνο βγει στην τηλεόραση για να κατηγορήσει τις καπνοβιομηχανίες ότι είναι υπαίτιες για την κατάστασή του, αν ένας γερουσιαστής θέλει πάση θυσία να δείξει ότι η νικοτίνη σκοτώνει, ο Nick Taylor είναι εκεί για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το αστείο όμως της όλης υπόθεσης ...
Συνέχεια...
Όταν με Παράτησε η Σάρα
Forgetting Sarah Marshall ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nicholas StollerΣΕΝΑΡΙΟ: Jason SegelΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jason Segel, Kristen Bell, Mila KunisΔΙΑΡΚΕΙΑ: 112'ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ημι-αποτυχημένος μπουνταλάς (πιστέψτε με, είναι το ιδανικό επίθετο για τον Segel!) μουσικοσυνθέτης τηλεοπτικού βεληνεκούς χάνει τον κόσμο όταν η φιλενάδα του - διάσημη ηθοποιός αστυνομικής σειράς - τον εγκαταλείπει για δήθεν αισθησιακό τραγουδιστή της pop ...
Συνέχεια...
‘Έφυγε’ η Jean Simmons
Η Jean Simmons, μία από τις ομορφότερες και σπουδαιότερες ηθοποιούς του παλιού Hollywood έφυγε από την ζωή εχθές Παρασκευή, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες. Ήταν 80 ετών.Η Simmons είχε γεννηθεί στο Λανδίνο το 1929 και από πολύ μικρή μπήκε στο χώρο του θεάματος, όταν σε ηλικία ...
Συνέχεια...
17 Ξανά
17 AgainΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Burr SteersΣΕΝΑΡΙΟ: Jason FilardiΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Zac Efron, Leslie Mann, Matthew PerryΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Village FilmsΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Φρούδες οι ελπίδες μου για rom com revival. Μπορεί το 17 Ξανά να βρίσκεται στην κορυφή του αμερικάνικου box office, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πλοκή δεν είναι τετριμμένη, οι ατάκες δεν πρέπει ...
Συνέχεια...
Nαυμαχία με τον Alexander Skarsgård και τη Rihanna
Οι θαυμάστριες (και θαυμαστές) του Alexander Skarsgård μπορούν, πλέον, να κοιμούνται ήσυχα. Ο αγαπημένος Σουηδος σταρ ανέλαβε να σώσει τον κόσμο από τους εξωγήινους σε μια Ναυμαχία που ο σκηνοθέτης της ταινίας Βattleship, Peter Berg, ξεσήκωσε από το δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι "Ναυμαχία" της Hasbro και έστησε στη Χαβάη. To trailer της ταινίας που ...
Συνέχεια...
Ο Sean Penn σκηνοθετεί τον Robert De Niro
Για τις επιτυχίες του Sean Penn μπροστά από την κάμερα δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι non stop και επαναλαμβανόμενες. Το 2007 βρέθηκε να υποδύεται το ρόλο του σκηνοθέτη στην ταινία Into the Wild και τα κατάφερε και εκεί περίφημα, όπως και νωρίτερα στα Indian Runner,  Crossing Guard και The ...
Συνέχεια...
Blush / Here After
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Wim VanderkeybusΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ultima VezΔΙΑΡΚΕΙΑ: 55΄ & 64'ΔΙΑΝΟΜΗ: Carousel FilmsΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δυο χοροθεατρικές δουλειές ενός μεγάλου Βέλγου καλλιτέχνη το σκάνε από το φυσικό τους χώρο (το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, όπου εμφανίστηκε με την ομάδα του) και βγαίνουν κατά λάθος στις αίθουσες.ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Αν και καλογυρισμένες, ακόμα δεν διαθέτουν τα ...
Συνέχεια...
Ανάμεσα σε 2 ¶ντρες
La fille coupée en deuxΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Claude ChabrolΣΕΝΑΡΙΟ: Claude Chabrol, Cécile MaistreΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ludivine Sagnier, Benoît Magimel, François Berléand, Mathilda MayΔΙΑΡΚΕΙΑ: 115΄ΔΙΑΝΟΜΗ: SPENTZOS FILMΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Νεαρή και αθώα, ανερχόμενη TV περσόνα παραπαίει ανάμεσα σε kinky, σιτεμένο συγγραφέα και κακομαθημένο μορφονιό, γόνο αριστοκρατικής οικογενείας. Σε μια από τις πιο άχαρες στιγμές της καριέρας του, ...
Συνέχεια...
Μόλις Χώρισα
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Βασίλης ΜυριανθόπουλοςΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ζέτα Μακρυπούλια, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ελισάβετ ΚωνσταντινίδουΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95'ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δηλαδή αν ο ¶γγελος Φραντζής δεν είχε χριστεί σύμβουλος σκηνοθεσίας τι ακριβώς θα βλέπαμε; Γιατί η παρούσα μεταφορά του δημοφιλούς θεατρικού στη μεγάλη οθόνη πάσχει από μεγάλη γεωγραφική στενότητα, αφού στριμώχνεται σε μια πολυκατοικία στη φαντασιακή Αθήνα του ...
Συνέχεια...
Πλαστικά παιχνίδια σπέρνουν τον ”Πανικό στο Χωριό”
Άκρως σουρεαλιστικές περιπέτειες με πρωταγωνιστές έναν Καουμπόι, έναν Ινδιάνο κι ένα Άλογο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ερχόμενη Πρωταπριλιά στις κινηματογραφικές μας αίθουσες. Μπορεί να μοιάζει με ψέμα, αλλά τα κινούμενα πλαστικά παιχνίδια αντιμετωπίζουν κι αυτά τα δικά τους προβλήματα(!)Ο εν λόγω Καουμπόι για παράδειγμα και ο φίλος ...
Συνέχεια...
Ερωτικό θρίλερ με Penelope Cruz και Ben Kingsley
Τον επόμενο μήνα στο Vancouver ξεκινάνε τα πρώτα γυρίσματα της νέας ταινίας της Ισπανίδας σκηνοθέτριας Isabel Coixet ("The Secret Life Of Words"). Η ταινία θα έχει τίτλο "Elegy" και το σενάριο βασίζεται στη νουβέλα του Philip Roth "The Dying Animal".Πρωταγωνιστές του θρίλερ που πραγματεύεται τον παθιασμένο έρωτα ενός ηλικιωμένου τηλεοπτικού ...
Συνέχεια...
Ο Sean Connery και ο Terry Jones ξέφυγαν από τον καρκίνο
Ο Σκωτσέζος, πρώην James Bond, Sean Connery έχει "καθαρίσει" τελείως από τα ψύγματα καρκίνου που είχε στο λαιμό του και ξέφυγε τελείως από τον κίνδυνο.Στα 76 του, τελειώνει μία εικοσάχρονη περιπέτεια με την υγεία του, που τον ανάγκαζε να κάνει ετήσια τσεκ απ, για να ελέγχει την αύξηση του μεγέθους ...
Συνέχεια...
Ο ¶ρης Σερβετάλης στη νέα ταινία του Χρήστου Γεωργίου, “Μικρό Έγκλημα”.
Ο Χρήστος Γεωργίου, βραβευμένος σε διάφορα φεστιβάλς όπως της Δράμας, του Tampere και του Chicago, ετοιμάζει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο Μικρό Έγκλημα.Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αρης Σερβετάλης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Κατσαρής, Αρτο Απαρτιάν, Ελένη Κοκκίδου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και ο Ερρίκος Λίτσης. Το σενάριο κινείται ...
Συνέχεια...
Η Γοητεία της Αμαρτίας
Gruppo di Famiglia in un InternoΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Luchino ViscontiΣΕΝΑΡΙΟ: Enrico Medioli, Suso Cecchi d'AmicΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Burt Lancaster, Helmut Berger, Silvana ManganoΔΙΑΡΚΕΙΑ: 121΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Art FreeΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Συνταξιούχος Αμερικανός καθηγητής περνάει τις μέρες του απομονωμένος σε πολυτελές palazzo στη Ρώμη, μέχρι που μια φασαριόζικη οικογένεια νεόπλουτων τον πείθει να της ενοικιάσει τον πάνω όροφο.ΓΙΑ ...
Συνέχεια...
Ο Steven Soderbergh για τον κόσμο της πορνείας
Ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της εποχής μας , ο Steven Soderbergh ("Erin Brockovich", "Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες", "Traffic") θα είναι αυτός που θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας "The Girlfriend Experience", για λογαριασμό της 2929 Entertainment.Η ταινία σε σενάριο των Brian Koppelman και David Levien ("Ocean's Thirteen") θα ...
Συνέχεια...
Σινεμά στο Πιάτο – Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας ‘H Κυρία με το Σκυλάκι’
Από τη Ρωσία με Αγάπη!Ξεκινήστε την εβδομάδα με μια βόλτα στο παρελθόν, με μακριά πανωφόρια και κορσέδες διά χειρός Άντον Τσέχοφ. Το Σινεμά στο Πιάτο σας συστήνει την Δευτέρα 15 Μαρτίου σε ένα κλασικό σοβιετικό αριστούργημα του 1960, το "Η Κυρία με το Σκυλάκι" του Γιοσίφ Κέιφιτς υποψήφιο για Χρυσό ...
Συνέχεια...
Albertina Carri – Από το Μπουένος ¶ιρες με Αγάπη
«Το όνομά μου είναι Albertina Carri, είμαι 35 χρονών και ασχολούμαι με τον κινηματογράφο από τα 19 μου. Το σινεμά που κάνω είναι άβολο και ριζοσπαστικό, γιατί πιστεύω ότι είναι μια τέχνη που οφείλει να μας κινητοποιεί και να μεταβάλει την αντίληψή μας. Ζω στο Μπουένος ¶ιρες, σε ένα σπίτι ...
Συνέχεια...
Glad about ΓκΛΑΤ
Ο κινηματογράφος δεν γνωρίζει διαχωρισμούς ούτε φυλετικούς, ούτε φυλετικούς αλλά ούτε και σεξουαλικούς. Και στο πλαίσιο των παράλληλων διοργανώσεων του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών, Διεμφυλικών) Ταινιών, οι κινηματογραφικές εκδηλώσεις του ...
Συνέχεια...
The Ultimate Thess Fest Countdown #1 Thumbs Up(side down)
Να μερικά πράγματα για τα οποία θα μπορούσα να στραμπουλίξω τους αντίχειρές μου από επιδοκιμασία:Ο Terence Davies και η μαμά τουΑν κάποιος σου εξομολογηθεί ότι ήταν και είναι ανέραστος (ούτως ή άλλως δεν ήταν ποτέ καλός στο σεξ) και ότι ο μοναδικός έρωτας της ζωής του ήταν η μητέρα του, ...
Συνέχεια...
Οι ‘Γυναικείες Συνωμοσίες’ του Βασίλης Βαφέα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Με την όγδοη μεγάλου μήκους ταινία του στις αποσκευές, ο σκηνοθέτης Βασίλης Βαφέας ανηφορίζει προς τη συμπρωτεύουσα για να βρεθεί στο 48ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Όταν ένας άνδρας σκηνοθέτης δημιουργεί μια ταινία με τίτλο "Γυναικείες Συνωμοσίες", αυτόματα προκαλεί το ενδιαφέρον τόσο του αντρικού όσο και του γυναικείου κοινού.Αυτήν τη φορά ο ...
Συνέχεια...
Ingmar Bergman R.I.P.
Ο μεγαλύτερος Σουηδός σκηνοθέτης και ένας απ'τους κορυφαίους παγκοσμίως άφησε την τελευταία του πνοή χθες στο νησί που ζούσε τα τελευταία 30 χρόνια, στο Φάρο της Σουηδίας. Ο Bergman, γιός πάστορα, ήταν απ'τους αρχιτέκτονες του μεταμοντέρνου Ευρωπαϊκού κινηματογράφου με μία διαθήκη που συμπεριλαμβάνει πάνω από 40 ταινίες, οι περισσότερες των ...
Συνέχεια...
Δύο ακόμα ταινίες για τον Tyler Perry
Η Lionsgate απέκτησε τα δικαιώματα για τις δύο επόμενες ταινίες του Tyler Perry, "The Family That Preys Together" και "Madea Goes to Jail".Πρόκειται για την έκτη και έβδομη ταινία που κάνει ο σκηνοθέτης για λογαριασμό της Lionsgate. Ο Perry θα σκηνοθετήσει το "Family", του οποίου έχει γράψει και το σενάριο, ...
Συνέχεια...
Κλείδωσες;
The StrangersΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Bryan BertinoΣΕΝΑΡΙΟ: Bryan BertinoΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Liv Tyler, Scott Speedman, Gemma Ward, Kip Weeks, Laura MargolisΔΙΑΡΚΕΙΑ: 85΄ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEONΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Νεαρό ζευγάρι βιώνει αμήχανα και σε πένθιμη ατμόσφαιρα μια απρόσμενη πρόταση γάμου σε απομονωμένο εξοχικό όταν δέχεται τη βίαιη εισβολή τριών μασκοφόρων αγνώστου ταυτότητας. Ό,τι ακολουθεί είναι μια ανελέητη άσκηση σασπένς που ...
Συνέχεια...
Περσέπολις
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Vincent Paronnaud, Marjane SatrapiΣΕΝΑΡΙΟ: Vincent Paronnaud, Marjane SatrapiΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Danielle Darrieux, Simon Abkarian ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95΄ΔΙΑΝΟΜΗ: PCVΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Η Marjane Satrapi μεταφέρει στο σινεμά το τρίτομο κόμικ άλμπουμ της που έγινε best seller και μοιράζεται μαζί μας τη δύσκολη ενηλικίωση ενός ατίθασου κοριτσιού, που δεν ...
Συνέχεια...
Πέντε αρσενικά στο “The No. 1 Ladies’ Detective Agency” του Anthony Minghella
Οι David Oyelowo ("The Last King of Scotland"), Idris Elba ("28 Weeks Later"), Colin Salmon ("Die Another Day") και οι βραβευμένοι με Βραβείο Tony Winston Ntshona και John Kani θα συμμετάσχουν στο καστ της επικείμενης ταινίας του Anthony Minghella, "The No. 1 Ladies' Detective Agency", σύμφωνα με το Reuters.Η ...
Συνέχεια...
‘Έφυγε’ ο Blake Edwards
Επιχείρηση Βαλκυρία
Η ζωή του Frank Sinatra στα χέρια του
Οι t.Α.Τ.u. επιστρέφουν… αλλά στον κινηματογράφο
London Greek Film Festival – Υποβολή αιτήσεων για
Thank you for smoking
Όταν με Παράτησε η Σάρα
‘Έφυγε’ η Jean Simmons
17 Ξανά
Nαυμαχία με τον Alexander Skarsgård και τη Rihanna
Ο Sean Penn σκηνοθετεί τον Robert De Niro
Blush / Here After
Ανάμεσα σε 2 ¶ντρες
Μόλις Χώρισα
Πλαστικά παιχνίδια σπέρνουν τον ”Πανικό στο Χωριό”
Ερωτικό θρίλερ με Penelope Cruz και Ben Kingsley
Ο Sean Connery και ο Terry Jones ξέφυγαν
Ο ¶ρης Σερβετάλης στη νέα ταινία του Χρήστου
Η Γοητεία της Αμαρτίας
Ο Steven Soderbergh για τον κόσμο της πορνείας
Σινεμά στο Πιάτο – Κερδίστε προσκλήσεις για την
Albertina Carri – Από το Μπουένος ¶ιρες με
Glad about ΓκΛΑΤ
The Ultimate Thess Fest Countdown #1 Thumbs Up(side
Οι ‘Γυναικείες Συνωμοσίες’ του Βασίλης Βαφέα στο Φεστιβάλ
Ingmar Bergman R.I.P.
Δύο ακόμα ταινίες για τον Tyler Perry
Κλείδωσες;
Περσέπολις
Πέντε αρσενικά στο “The No. 1 Ladies’ Detective