O Vincent Moon είναι ένας ανεξάρτητος κινηματογραφιστής που στα 4 περίπου χρόνια που ασχολείται με τα take away films, films γυρισμένα με μια κάμερα χωρίς διακοπές, έχει κινηματογραφήσει τα enfants gâté της παγκόσμιας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.

Ανήσυχο πνεύμα, υπερκινητικός, μας μίλησε την ώρα που μαγείρευε το αγαπημένο του κοτόπουλο με κάρυ, από το διαμέρισμα του στο Παρίσι λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από το Μόντρεαλ.

 


Γεια σου Vincent!

Γεια.. Can you hear me now? ( τραγουδάει το γνωστό κομμάτι των Shellac – The end of radio, λόγω των διάφορων τηλεφωνικών προβλημάτων που είχαμε).

Ναι ναι, τώρα όλα μια χαρά. Που σε πετυχαίνω; Στο Παρίσι είσαι;

Επιτέλους τα κατάφερα και γύρισα σπίτι μου. Ήταν ένας πολύ γρήγορος μήνας μιας και μετά από την Αθήνα πήγα στο Μόντρεαλ για το PopMontreal και πέρα από διασκεδαστικά ήταν και κουραστικά. Αλλά πέρασα πολύ ωραία. Φιλμογράφησα σπουδαίες μπάντες και ήταν κάτι το μαγικό. Είχε τρομερή ενέργεια αυτό το μέρος.

vincent moon

Στην Αθήνα σε είδαμε να κάνεις πολλά πράγματα στα οποία θα αναφερθούμε στην πορεία. Αλλά πριν από αυτά ήρθες για την παρουσίαση του "All Tomorrow’s Parties". To ντοκιμαντέρ που έκανες για το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Φήμες σε θέλουν να κάνεις κάτι και για το Primavera. Είναι αληθείς;

Στην Αθήνα είναι φανταστικά και είστε πολύ τυχεροί που ζείτε σε ένα τόσο φοβερό και cool μέρος. Το φεστιβάλ που πήρε μέρος η ταινία μου ήταν φοβερό και μου άρεσαν πολύ τα after parties και η άνεση που είχε ο κόσμος. Τώρα για το Primavera, λογικά κάποιο project θα κάνω αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για κάτι σίγουρο. Είναι εξαιρετικό φεστιβάλ και πηγαίνω σχεδόν κάθε χρόνο οπότε ναι θέλω πολύ να κάνω κάτι και για το Primavera.

Eγώ πάντως πιστεύω πως εσύ ο πραγματικά τυχερός με αυτό που κάνεις.

Χεχε (γέλια). Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν αν το θες πάρα πολύ να το κάνεις. Και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό άλλο αν δεν προλαβαίνω να το σκεφτώ με τις τόσες ώρες δουλειάς, τρεξίματος, φιλμογραφήσεων, ταξιδιών. Αλλά είναι κάτι το μαγικό και δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Πριν λίγες μέρες έκανα ένα take away film με τους Phoenix και πραγματικά είχε πολύ πλάκα. Έπαιξαν μουσική για μια νύφη, έκαναν hijacking σε ένα τουριστικό λεωφορείο και τραγούδησαν εκεί μέσα και στο τέλος έπαιξαν στις όχθες του Σικουάνα.

Πόσο καιρό φιλμογραφείς μπάντες; Μου άρεσε πάρα πολύ που έκλεισες τους Arcade Fire στο ασανσέρ και τους τράβηξες να τραγουδούν εκεί μέσα. Μήπως θα έκανες κάτι και με τους Flaming Lips;

Ασχολούμαι με αυτό το πράγμα τα τελευταία τρισήμιση χρόνια καθημερινά. Όσον αφορά τους Αrcade Fire ήταν μια ιδέα που υλοποιήθηκε πολύ πιο εύκολα απ’οτι περιμέναμε. Ήταν ωραία εμπειρία και είναι εξαιρετικά παιδιά και συνεργάσιμοι. Τώρα για τους Flaming Lips τι να σου πω; Δεν ξέρω, αν και το θεωρώ λίγο δύσκολο αφού οι άνθρωποι είναι superstars και εγώ προτιμώ να παραμένω πιο ανεξάρτητος φιλμογραφώντας groups πιο μικρά και πιο ανεξάρτητα.

Ναι αλλά έχεις κάνει συνεργασίες και με πιο mainstream καλλιτέχνες όπως είναι ο Tom Jones ενώ έκανες το video clip των R.E.M. "supernatural super serious".

E αυτά τα έκανα κυρίως για τα λεφτά. Είναι γνωστό εξάλλου πως οι μεγάλοι καλλιτέχνες πληρώνουν αρκετά καλά.

Δεν είναι και μια αναγνώριση για σένα όμως;

Σίγουρα. Και τιμητικό είναι ειδικά αν το αποτέλεσμα είναι και μέσα στα δικά μου πιστεύω και αν αρέσει και στη μπάντα.

Αυτό που έκανες στο booze, που έβαλες 15 ελληνικές μπάντες να παίζουν η μία μετά την άλλη και τους τράβηξες one take σε 40 λεπτά, πως σου φάνηκε; Πώς πέρασες βασικά; Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει.

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Έχετε σπουδαία groups εδώ στην Ελλάδα. Μου άρεσε πάρα πολύ ο χώρος στο booze. Kαι ελπίζω να αρέσει και στον κόσμο που θα το δει.

vincent moon

Πότε θα το ανεβάσετε στο www.blogotheque.net ;

Θα πάρει λίγο χρόνο γιατί κάνουμε και άλλα πράγματα τώρα που έχουν προτεραιότητα και λογικά το ελληνικό project θα ανέβει εντός του προσεχούς τριμήνου. Θέλουμε να κάνουμε μοντάζ ακόμα και διάφορα άλλα.

Είδα σήμερα που ανεβάσατε το γύρισμα με τον Kazuki Tomokawa και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον.

Ήταν κάτι το εξωπραγματικό γνωριμία μου με αυτόν τον άνθρωπο. Και το γύρισμα στο Τόκυο ήταν δεν έχω λόγια. Πήγαμε σε μέρη που απαγορευόταν να τραβήξεις λόγω των διάφορων συμμοριών, έπρεπε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και ο Kazuki Tomokawa είναι ένας πραγματικός ποιητής. Είναι ο σύγχρονος Gainsbourg της Ιαπωνίας. Είναι ποιητής, καπνιστής, αλκοολικός, φανταστικός μουσικός και απίστευτος σαν άνθρωπος. Εκεί τον συνάντησα και κολλήσαμε αμέσως.

Στο ξαναλέω πως είσαι πολύ τυχερός που ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο.

Είναι ωραίο. Πέρα του ότι γνωρίζεις πολύ κόσμο με τα ίδια ενδιαφέροντα με τα δικά σου, μαθαίνεις και πολλά πράγματα. Άλλες κουλτούρες, άλλους πολιτισμούς και φτάνεις στο σημείο να λες πως θα κάτσεις μια βδομάδα για παράδειγμα και περνάς τόσο καλά που κάθεσαι παραπάνω. Το πιο σημαντικό είναι να βρίσκεις ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια οράματα με σένα. Και το έχω βρει παντού αυτό. Πριν την Αθήνα ήμουν στη Νέα Υόρκη και στη Δανία και μετά στο Μόντρεαλ. Και παντού βρήκα κόσμο που έχει το ίδιο όραμα με μένα. Δεν είμαστε ίδιοι αλλά έχουμε τις ίδιες αξίες και μοιραζόμαστε τις ίδιες ιστορίες. Και αυτό είναι κάτι μαγικό. Μου αρέσει που ταξιδεύω πολύ, που φιλμογραφώ συνεχώς μουσικές μπάντες και που υπάρχει κόσμος που τα βλέπει και του αρέσουν βρίσκοντας ενδιαφέρον σε αυτά που κάνω εγώ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι το να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω για καιρό ακόμα. Δε νομίζω να το βαρεθώ να σου πω την αλήθεια. Απλά θέλω να κάνω μικρά κλιπάκια, μικρές ταινίες, να συνεχίσω τα take away films μου. Αυτό βασικά, δε νομίζω πως έχω προλάβει να το σκεφτώ και πολύ με τόση πολύ δουλειά και τόσα πολλά ταξίδια (γέλια). Ε, ακόμα να γνωρίζω συνεχώς καινούριο κόσμο, να ακούω καινούρια μουσική, να ασχολούμαι με καινούρια διαρκώς πράγματα, να ξαναπάω στην Ιαπωνία και να κάνω πράγματα που με κάνουν να είμαι χαρούμενος.

vincent moon

Στην Αθήνα θα ξανάρθεις;

Φυσικά και θα ξαναέρθω. Γενικά με τα ταξίδια και με τον κόσμο που γνωρίζω έχω καλή σχέση και κάθε φορά που φεύγω από κάπου, ξέρω πως θα ξαναγυρίσω γιατί νιώθω ότι αφήνω πράγματα πίσω μου. Θα έρθω πάλι λοιπόν να γυρίσουμε κάτι όλοι μαζί. Το τι θα είναι αυτό ακόμα δεν ξέρω αλλά κάτι θα σκεφτούμε (γέλια).

Τι μουσική ακούς αυτή την περίοδο;

Αυτές τις μέρες έχω κολλήσει με τους valby vokal gruppe. Είναι ένα δανέζικο συγκρότημα που συνάντησα στο temporary Copenhagen όταν και φιλμογράφησα αρκετές μπάντες της περιοχής. Είναι φανταστικοί σου λέω και πρέπει να τους ακούσεις. Ακόμα μου αρέσε πάρα πολύ ο Luyas. Kαι αυτόν πρέπει να τον ακούσεις.

Πες μου και κάτι για την Blogotheque.

Είναι το σπίτι μας. Είναι εκεί που ανεβαίνουν όλες μας οι δουλειές. Το ξεκινήσαμε με τον πιο απλό και γυμνό τρόπο για να κάνουμε το κέφι μας. Δεν θέλαμε κάτι το συμβατικό. Κάτι που να το βαριόμαστε και εμείς και ο κόσμος. Δε θέλαμε να έχει απλά τα κλασικά μουσικά videos. Κάπως έτσι ξεκίνησε και έτσι συνεχίζεται. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Σε ευχαριστώ πολύ Vincent.

Eγώ σε ευχαριστώ φίλε μου. Θα τα πούμε σίγουρα στην Αθήνα.

Links
www.lablogotheque.net
www.temporaryareas.com

Διάβασε επίσης...
Trailer από το κοινό για το κοινό
Δεν είμαστε πολύ σίγουροι για το αν αυτή θα είναι η πιο τρομακτική ταινία που είδατε ποτέ όπως χαρακτηριστικά απειλεί το trailer της, αλλά μπορούμε να πούμε με αρκετή βεβαιότητα ότι μια πρωτοτυπία στην προώθησή της τη διακρίνουμε και εν μέρει την επικροτούμε.Κι αυτό γιατί η ιδέα των παραγωγών να ...
Συνέχεια...
Ο Hugh Jackman κασκαντέρ στην ταινία του Neil Marshall;
Ακόμη ένα νέο που αφορά τον σκηνοθέτη Neil Marshall βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ο δημιουργός των "The Descent" και του πρόσφατου "Doomsday" υπέγραψε και θα αναλάβει το "Drive" για λογαριασμό της Universal Pictures.Πρόκειται για μια προσαρμογή του μυθιστορήματος που έγραψε ο James Sallis, το σενάριο της οποίας θα υπογράψει ...
Συνέχεια...
Μοναδική μου Ηλιαχτίδα
Hayat varΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Reha ErdemΣΕΝΑΡΙΟ: Reha ErdemΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Elit Iscan, Erdal Besikçioglu, Levent Yilmaz, Onder Acikbas, Banu FotocanΔΙΑΡΚΕΙΑ: 121΄ΔΙΑΝΟΜΗ: FILMTRADEΗ Χαγιάτ, 14 χρόνων, ο πατέρας της και ο κατάκοιτος παππούς της ζουν σε μια καλύβα στις όχθες του Βόσπορου με τα σκοτεινά αλλά και τόσο όμορφα νερά που σου κόβουν την ανάσα. ...
Συνέχεια...
To See Cinema Network προσφέρει ¤10.000 για 6 ταινίες μικρού μήκους. Στείλτε προτάσεις ΤΩΡΑ!
Την παραγωγή έξι (6) ταινιών μικρού μήκους με το ποσό των 10.000 ευρώ την κάθε μία θα ενισχύσει οικονομικά το Κινηματογραφικό Δίκτυο Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEE CINEMA NETWORK.Γίνονται δεκτές προς εξέταση προτάσεις των οποίων ο σεναριογράφος, ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός προέρχονται από χώρες μέλη που συμμετέχουν στο SEE CINEMA NETWORK. ...
Συνέχεια...
‘Cloudy with a Chance of Meatballs’: Ο Πύργος του Άιφελ έγινε σάντουιτς!
Η επέλαση των animated ταινιών συνεχίζεται είτε με ταινίες που παίζονται αυτήν την περίοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες (βλ. τo ''Ice Age'' με τον Scrat και το βελανίδι του), είτε με ορισμένες που βρίσκονται προ των πυλών (βλ. το Αυγουστιάτικο ''Up''), είτε με προγραμματισμένες να κάνουν την εμφάνισή τους σε λίγους ...
Συνέχεια...
Το trailer του ‘Solitary Man’, της ανεξάρτητης ταινίας με τον Michael Douglas
Πριν από τα γυρίσματα του "Wall Street 2", o Michael Douglas ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ανεξάρτητης δραματικής κομεντί "Solitary Man" σε σκηνοθεσία των Brian Koppelman και David Levein.Παρά την ανεξάρτητη παραγωγή και το ύφος της, η ταινία έχει ένα πολύ αξιόλογο καστ πρώτης γραμμής δίπλα στον Michael Douglas, τους Jesse ...
Συνέχεια...
Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου οι ανεξάρτητες παραγωγές θα πρωταγωνιστήσουν στο τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» για δεύτερη χρονιά στο φετινό 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Ιστορίες από όλο των κόσμο και δημιουργοί που εκπροσωπούν τις πιο «ανήσυχες» φωνές του κινηματογραφικού στερεώματος θα πρωταγωνιστήσουν, και πάλι, στις προβολές του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ ...
Συνέχεια...
Slumdog Millionaire
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Danny Boyle, Loveleen TandanΣΕΝΑΡΙΟ: Simon Beaufoy, Vikas SwarupΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Dev Patel, Freida Pinto, Anil KapoorΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120'ΔΙΑΝΟΜΗ: Audio VisualΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:O Jamal, γέννημα θρέμμα των δρόμων, καταφέρνει να εξασφαλίσει μια θέση στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι «Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος;». Ένα σκαλοπάτι πριν το ανώτατο χρηματικό όριο όμως, συλλαμβάνεται από την αστυνομία ως ...
Συνέχεια...
Απολαύστε τον Καπελά Johnny Depp
Την εμφάνιση της έκανε η πρώτη - και δυστυχώς μοναδική - φωτογραφία του Καπελά Johnny Depp, από την πολυαναμενόμενη μεταφορά του κλασικού παραμύθιου του Lewis Carroll, "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων".Το γεγονός στάθηκε ικανό να καλύψει, έστω και προσωρινά, την αυξημένη μας περιέργεια σχετικά με το νέο εγχείρημα του ...
Συνέχεια...
Tom Cruise σε σκηνοθεσία Phillip Noyce
Η αλήθεια είναι ότι ο διάσημος σκηνοθέτης Phillip Noyce ("Clear and Present Danger", "Catch a Fire") αυτό το διάστημα, έχει πολλές ταινίες στα σκαριά. Επειδή όμως μας έχει μπερδέψει, καλό θα ήταν να οριστικοποιήσει κάποια από τα σχέδιά του, για να βάλουμε κι εμείς τα πράγματα σε μια σειρά.Πριν λίγους ...
Συνέχεια...
The Ultimate Thess Fest Countdown #8 Oliver Stoned!
Κάτι παίρνει ετούτος δω, γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται να καταφτάνει στο Masterclass με μια ώρα καθυστέρηση και αντί να ζητήσει συγνώμη, να δηλώνει: «Λυπάμαι που ήρθατε στη διάλεξη μια ώρα νωρίτερα από μένα». Δεν είναι ότι έφτασε αυτός αργά, εμείς φταίμε που φτάσαμε νωρίς!Η αλήθεια είναι ότι ο Oliver είναι ...
Συνέχεια...
Όλα τα ερωτήματα που σας προκάλεσε η «ψυχή» βρίσκουν τις απαντήσεις τους στις 16 Μαρτίου
Αν θέλετε να τα πείτε ένα χεράκι με τον σκηνοθέτη της Ψυχής στο στόμα Γιάννη Οικονομίδη μπορείτε να τον συναντήσετε την επόμενη Παρασκευή 16 Μαρτίου στον Μικρόκοσμο μετά την προβολή της βραδινής παράστασης. Θα βρίσκεται εκεί μαζί με τους συντελεστές της ταινίας που -αν και άργησε να βρει διανομή- έχει ...
Συνέχεια...
Τέταρτος Bourne… με το ζόρι γίνεται;
Κάτι η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, κάτι τα 3 Χρυσά αγαλματίδια της 80ης τελετής των βραβείων Oscar (μοντάζ, μίξη ήχου και ηχητικά εφέ), δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος.... για να αλλάξει γνώμη. Ο λόγος για τον Matt Damon που το καλοκαίρι που μας πέρασε δήλωνε ότι θεωρεί πως ο ρόλος του, ...
Συνέχεια...
Τα στρουμφάκια βρήκαν τον σκηνοθέτη τους
29 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην μικρή οθόνη, τα στρουμφάκια επιστρέφουν στην μεγάλη!Με τους David Stem και David Weiss να έχουν ήδη αναλάβει τα ηνία στο σεναριακό κομμάτι, σειρά έχει ένα καλό όνομα για την καρέκλα του σκηνοθέτη. Ο Raja Gosnell μπορεί να μην είναι από τους προβεβλημένους ...
Συνέχεια...
Ο Γιος του Ράμπο
Son of RambowΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Garth Jennings ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Will Milner, Jessica Hynes, Will Poulter ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 96΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Hollywood EntertainmentΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δύο συμμαθητές βρετανικού γυμνασίου στη δεκαετία του '80 - που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα αντάλλασσαν ούτε καλημέρα - ενώνουν τις δυνάμεις για τη δική τους σπιτική εκδοχή του Rambo: First Blood.ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Μετά ...
Συνέχεια...
‘Frozen River’: Δείτε το trailer
Ο Quentin Tarantino το χαρακτήρισε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θρίλερ που έχει δει και σίγουρα θα έχει τους λόγους του. Αναφερόμαστε φυσικά στο φιλμ "Frozen River", που έγραψε και σκηνοθέτησε η Courtney Hunt.Πληροφορηθήκαμε για πρώτη φορά την ύπαρξή του στο φετινό Φεστιβάλ του Sundance, όπου μάλιστα απέσπασε και το ...
Συνέχεια...
Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη
A Song for ArgyrisΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Stefan Haupt, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Αργύρης Σφουντούρης, Χρυσούλα Τζάθα Σφουντούρη, Αστέρω Λιάσκου Σφουντούρη, ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105΄, ΔΙΑΝΟΜΗ: FilmtradeΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Στις 10 Ιουνίου του 1944, ένα δεκάχρονο αγόρι επέζησε ενός μεγάλου εγκλήματος. Ο Αργύρης Σφουντούρης, κάτοικος Διστόμου, έγινε μάρτυρας της εξόντωσης 218 συγχωριανών του από τις γερμανικές δυνάμεις, ως αντίποινα ...
Συνέχεια...
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιοτητες των BAFTA
H Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεοπτικών Τεχνών ανακοίνωσε εχτές το βράδυ τις υποψηφιότητες για τα φετινά Βραβεία BAFTA, του σημαντικότερου θεσμού του Βρετανικού Κινηματογράφου.Οι ταινίες που ξεχώρισαν φέτος με οκτώ υποφιότητες είναι τα "Avatar", "An Education" και "The Hurt Locker", αφήνοντας λίγο πιο πίσω τo "District 9" με επτά και ...
Συνέχεια...
Rebecca Mader: Από το ‘Lost’ στο ‘Men Who Stare at Goats’
Όποιος είναι στο "Lost", δεν χάνεται! Κατά καιρούς διάφορα νέα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και μας ενημερώνουν για τα επόμενα σχέδια ουκ ολίγων πρωταγωνιστών της δημοφιλούς σειράς. Τη σκυτάλη, λοιπόν, παίρνει τώρα η Rebecca Mader, που με την εμφάνισή της στον τέταρτο κύκλο του Lost ως Charlotte, φαίνεται ότι ...
Συνέχεια...
H Jane Birkin στις Νύχτες Πρεμιέρας
Μία πολύ σπουδαία καλεσμένη θα φιλοξενήσουν οι φετινές Νυχτες Πρεμιέρας, στο πλασιο του 13ου Διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας. Ο λόγος για την Jane Birkin, η οποία θα βρεθεί στην Αθήνα για να παρουσιάσει την νέα της ταινία "Boxes" και με την παρουσία της να συμβάλει στην προσπάθεια του Ιδρύματος ...
Συνέχεια...
Christian Slater & Cuba Gooding Jr. Συγγραφέας ο ένας… κατάσκοπος ο άλλος
Η κωμωδία δράσης "Lies & Illusions" πρόκειται να είναι η επόμενη δουλειά των Christian Slater και Cuba Gooding Jr. Η ταινία, παραγωγής των Nu Image και Millennium Films, παρακολουθεί την ιστορία ενός συγγραφέα που καταζητείται από έναν κατάσκοπο. Ο τελευταίος, βασιζόμενος στα μυθιστορήματα του συγγραφέα, τον θεωρεί ύποπτο για την ...
Συνέχεια...
Ο Scott Rudin στη μεταφορά του ‘The Unnamed’
Η Miramax Films και ο παραγωγός του "No Country for Old Men" Scott Rudin απέκτησαν τα δικαιώματα του αναμενόμενου βιβλίου "The Unnamed" του Joshua Ferris.Το βιβλίο παρακολουθεί έναν άντρα, ο οποίος παθαίνει μια μυστηριώδη ασθένεια και βλέπει την οικογένειά του να διαλύεται εξαιτίας της.Ο Joshua Ferris γνώρισε μεγάλη επιτυχία με ...
Συνέχεια...
Γιατί ο Bergman είναι pop(ular): 5+1 λόγοι για να διεκδικήσετε προσκλήσεις για το αφιέρωμα
Στα 50s στέφτηκε βασιλιάς του υπαρξιακού σινεμά. Στα 00s συνεχίζει να είναι ο τρόμος και ο φόβος της απανταχού mainstream σινεπιτσιρικάδας. Κι όμως ο Bergman παρουσίασε τα συμπτώματα κάθε pop idol (κι όταν λέμε pop δεν εννοούμε αποκλειστικά τη μουσική) που σέβεται τον εαυτό του, και το αφιέρωμα-ακτινογραφία στις καλύτερες ...
Συνέχεια...
Σινεμά Στο Πιάτο – Είκοσι διπλές προσκλήσεις για το Monsoon Wedding & After-Party, Δευτέρα 10/3
Αν συνεχίζετε να σημειώνετε απουσίες στο πιο γαργαλιστικό σινε-γαστριμαργικό event της σεζόν, τότε ίσως σας χρειάζεται κάτι πιο light: μιας και η Δευτέρα 10/3 μας προέκυψε Καθαρά, αν τύχει και προσέλθετε φαγωμένοι, το Σινεμά στο Πιάτο, εκτός από γεύμα, προτείνει κι ένα αντι-νηστίσιμο πάρτι για να κάψετε όλες τις θερμίδες ...
Συνέχεια...
Angelina Jolie: έκανε φτερά το όσκαρ;
Όπως διαβάζουμε στο contactmusic.com η Angelina Jolie ενδέχεται να έχασε το χρυσό αγαλματάκι της. Η σύζυγος του Brad Pitt κέρδισε το 1997 ένα βραβείο Oscar Καλύτερου Β' Ρόλου για το ρόλο της στην ταινία "Girl Interrupted". Η ηθοποιός είχε εμπιστευθεί το αγαλματίδιο στην μητέρα της, Marcheline Bertrand, αμέσως μετά την ...
Συνέχεια...
Δείτε το trailer του Black Swan
Παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες το trailer του Βlack Swan, της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας ενός από τους πιο ενδιαφέροντες και σίγουρα αμφιλεγόμενους αμερικανούς σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς του Darren Aronofsky. Να θυμίσουμε ότι το Black Swan αποτελεί την εναρκτήρια ταινία του φεστιβάλ της Βενετίας σήμερα (1 Σεπτεμβρίου) όπου ο Παιλαιστής ...
Συνέχεια...
Η Kim Cattrall ανοίγει τα χαρτιά της για το ‘Sex and the City’
Η Kim Cattrall ή αν προτιμάτε η τηλεοπτική Samantha αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά και να υπεραμυνθεί της απόφασής της να ζητήσει περισσότερα χρήματα για να δεχθεί να συμμετάσχει στην επερχόμενη κινηματογραφική εκδοχή της δημοφιλούς σειράς Sex and the City.Να σας θυμίσουμε ότι λίγους μήνες πριν η Cattrall είχε δεχθεί έντονη ...
Συνέχεια...
Ζήλεψε τους “Simpsons” το “Family Guy”…
Με την ταινία "The Simpsons" να οδεύει προς τη μεγάλη οθόνη, δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη που ο δημιουργός του "Family Guy", Seth MacFarlane, ρωτήθηκε για το αν η κωμική σειρά θα πάρει τον ίδιο δρόμο. "Προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε την ταινία και τα νέα επεισόδια της ...
Συνέχεια...
Στην νέα ταινία των Simpsons οι Green Day;
Αν και ο εκπρόσωπος της 20th Century Fox δεν το επιβεβαίωσε, οι Green Day συμμετέχουν στη νέα ταινία των Simpsons, "The Simpsons Movie", όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας από την έκδοση του trailer που σας έχουμε πιο κάτω. Η εταιρεία του γκρουπ, Warner Bros/ Reprise, επιβεβαίωσε ότι θα συμμετέχουν ...
Συνέχεια...
Ο Jim Jarmusch και οι ηθοποιοί του για το ‘The Limits of Control’
Νέα ονόματα προστέθηκαν στην ταινία που ετοιμάζει αυτήν την περίοδο ο αγαπημένος Jim Jarmusch. Εκτός λοιπόν από τους ήδη καταχωρημένους και επιτυχημένους Isaach De Bankole, Bill Murray, Gael Garcia Bernal, Tilda Swinton, στο "The Limits of Control", θα δούμε τους Paz de la Huerta, Alex Descas, John Hurt, αλλά και ...
Συνέχεια...
Trailer από το κοινό για το κοινό
Ο Hugh Jackman κασκαντέρ στην ταινία του Neil
Μοναδική μου Ηλιαχτίδα
To See Cinema Network προσφέρει ¤10.000 για 6
‘Cloudy with a Chance of Meatballs’: Ο Πύργος
Το trailer του ‘Solitary Man’, της ανεξάρτητης ταινίας
Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Slumdog Millionaire
Απολαύστε τον Καπελά Johnny Depp
Tom Cruise σε σκηνοθεσία Phillip Noyce
The Ultimate Thess Fest Countdown #8 Oliver Stoned!
Όλα τα ερωτήματα που σας προκάλεσε η «ψυχή»
Τέταρτος Bourne… με το ζόρι γίνεται;
Τα στρουμφάκια βρήκαν τον σκηνοθέτη τους
Ο Γιος του Ράμπο
‘Frozen River’: Δείτε το trailer
Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιοτητες των BAFTA
Rebecca Mader: Από το ‘Lost’ στο ‘Men Who
H Jane Birkin στις Νύχτες Πρεμιέρας
Christian Slater & Cuba Gooding Jr. Συγγραφέας ο
Ο Scott Rudin στη μεταφορά του ‘The Unnamed’
Γιατί ο Bergman είναι pop(ular): 5+1 λόγοι για
Σινεμά Στο Πιάτο – Είκοσι διπλές προσκλήσεις για
Angelina Jolie: έκανε φτερά το όσκαρ;
Δείτε το trailer του Black Swan
Η Kim Cattrall ανοίγει τα χαρτιά της για
Ζήλεψε τους “Simpsons” το “Family Guy”…
Στην νέα ταινία των Simpsons οι Green Day;
Ο Jim Jarmusch και οι ηθοποιοί του για