O Vincent Moon είναι ένας ανεξάρτητος κινηματογραφιστής που στα 4 περίπου χρόνια που ασχολείται με τα take away films, films γυρισμένα με μια κάμερα χωρίς διακοπές, έχει κινηματογραφήσει τα enfants gâté της παγκόσμιας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.

Ανήσυχο πνεύμα, υπερκινητικός, μας μίλησε την ώρα που μαγείρευε το αγαπημένο του κοτόπουλο με κάρυ, από το διαμέρισμα του στο Παρίσι λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από το Μόντρεαλ.

 


Γεια σου Vincent!

Γεια.. Can you hear me now? ( τραγουδάει το γνωστό κομμάτι των Shellac – The end of radio, λόγω των διάφορων τηλεφωνικών προβλημάτων που είχαμε).

Ναι ναι, τώρα όλα μια χαρά. Που σε πετυχαίνω; Στο Παρίσι είσαι;

Επιτέλους τα κατάφερα και γύρισα σπίτι μου. Ήταν ένας πολύ γρήγορος μήνας μιας και μετά από την Αθήνα πήγα στο Μόντρεαλ για το PopMontreal και πέρα από διασκεδαστικά ήταν και κουραστικά. Αλλά πέρασα πολύ ωραία. Φιλμογράφησα σπουδαίες μπάντες και ήταν κάτι το μαγικό. Είχε τρομερή ενέργεια αυτό το μέρος.

vincent moon

Στην Αθήνα σε είδαμε να κάνεις πολλά πράγματα στα οποία θα αναφερθούμε στην πορεία. Αλλά πριν από αυτά ήρθες για την παρουσίαση του "All Tomorrow’s Parties". To ντοκιμαντέρ που έκανες για το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Φήμες σε θέλουν να κάνεις κάτι και για το Primavera. Είναι αληθείς;

Στην Αθήνα είναι φανταστικά και είστε πολύ τυχεροί που ζείτε σε ένα τόσο φοβερό και cool μέρος. Το φεστιβάλ που πήρε μέρος η ταινία μου ήταν φοβερό και μου άρεσαν πολύ τα after parties και η άνεση που είχε ο κόσμος. Τώρα για το Primavera, λογικά κάποιο project θα κάνω αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για κάτι σίγουρο. Είναι εξαιρετικό φεστιβάλ και πηγαίνω σχεδόν κάθε χρόνο οπότε ναι θέλω πολύ να κάνω κάτι και για το Primavera.

Eγώ πάντως πιστεύω πως εσύ ο πραγματικά τυχερός με αυτό που κάνεις.

Χεχε (γέλια). Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν αν το θες πάρα πολύ να το κάνεις. Και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό άλλο αν δεν προλαβαίνω να το σκεφτώ με τις τόσες ώρες δουλειάς, τρεξίματος, φιλμογραφήσεων, ταξιδιών. Αλλά είναι κάτι το μαγικό και δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Πριν λίγες μέρες έκανα ένα take away film με τους Phoenix και πραγματικά είχε πολύ πλάκα. Έπαιξαν μουσική για μια νύφη, έκαναν hijacking σε ένα τουριστικό λεωφορείο και τραγούδησαν εκεί μέσα και στο τέλος έπαιξαν στις όχθες του Σικουάνα.

Πόσο καιρό φιλμογραφείς μπάντες; Μου άρεσε πάρα πολύ που έκλεισες τους Arcade Fire στο ασανσέρ και τους τράβηξες να τραγουδούν εκεί μέσα. Μήπως θα έκανες κάτι και με τους Flaming Lips;

Ασχολούμαι με αυτό το πράγμα τα τελευταία τρισήμιση χρόνια καθημερινά. Όσον αφορά τους Αrcade Fire ήταν μια ιδέα που υλοποιήθηκε πολύ πιο εύκολα απ’οτι περιμέναμε. Ήταν ωραία εμπειρία και είναι εξαιρετικά παιδιά και συνεργάσιμοι. Τώρα για τους Flaming Lips τι να σου πω; Δεν ξέρω, αν και το θεωρώ λίγο δύσκολο αφού οι άνθρωποι είναι superstars και εγώ προτιμώ να παραμένω πιο ανεξάρτητος φιλμογραφώντας groups πιο μικρά και πιο ανεξάρτητα.

Ναι αλλά έχεις κάνει συνεργασίες και με πιο mainstream καλλιτέχνες όπως είναι ο Tom Jones ενώ έκανες το video clip των R.E.M. "supernatural super serious".

E αυτά τα έκανα κυρίως για τα λεφτά. Είναι γνωστό εξάλλου πως οι μεγάλοι καλλιτέχνες πληρώνουν αρκετά καλά.

Δεν είναι και μια αναγνώριση για σένα όμως;

Σίγουρα. Και τιμητικό είναι ειδικά αν το αποτέλεσμα είναι και μέσα στα δικά μου πιστεύω και αν αρέσει και στη μπάντα.

Αυτό που έκανες στο booze, που έβαλες 15 ελληνικές μπάντες να παίζουν η μία μετά την άλλη και τους τράβηξες one take σε 40 λεπτά, πως σου φάνηκε; Πώς πέρασες βασικά; Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει.

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Έχετε σπουδαία groups εδώ στην Ελλάδα. Μου άρεσε πάρα πολύ ο χώρος στο booze. Kαι ελπίζω να αρέσει και στον κόσμο που θα το δει.

vincent moon

Πότε θα το ανεβάσετε στο www.blogotheque.net ;

Θα πάρει λίγο χρόνο γιατί κάνουμε και άλλα πράγματα τώρα που έχουν προτεραιότητα και λογικά το ελληνικό project θα ανέβει εντός του προσεχούς τριμήνου. Θέλουμε να κάνουμε μοντάζ ακόμα και διάφορα άλλα.

Είδα σήμερα που ανεβάσατε το γύρισμα με τον Kazuki Tomokawa και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον.

Ήταν κάτι το εξωπραγματικό γνωριμία μου με αυτόν τον άνθρωπο. Και το γύρισμα στο Τόκυο ήταν δεν έχω λόγια. Πήγαμε σε μέρη που απαγορευόταν να τραβήξεις λόγω των διάφορων συμμοριών, έπρεπε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και ο Kazuki Tomokawa είναι ένας πραγματικός ποιητής. Είναι ο σύγχρονος Gainsbourg της Ιαπωνίας. Είναι ποιητής, καπνιστής, αλκοολικός, φανταστικός μουσικός και απίστευτος σαν άνθρωπος. Εκεί τον συνάντησα και κολλήσαμε αμέσως.

Στο ξαναλέω πως είσαι πολύ τυχερός που ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο.

Είναι ωραίο. Πέρα του ότι γνωρίζεις πολύ κόσμο με τα ίδια ενδιαφέροντα με τα δικά σου, μαθαίνεις και πολλά πράγματα. Άλλες κουλτούρες, άλλους πολιτισμούς και φτάνεις στο σημείο να λες πως θα κάτσεις μια βδομάδα για παράδειγμα και περνάς τόσο καλά που κάθεσαι παραπάνω. Το πιο σημαντικό είναι να βρίσκεις ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια οράματα με σένα. Και το έχω βρει παντού αυτό. Πριν την Αθήνα ήμουν στη Νέα Υόρκη και στη Δανία και μετά στο Μόντρεαλ. Και παντού βρήκα κόσμο που έχει το ίδιο όραμα με μένα. Δεν είμαστε ίδιοι αλλά έχουμε τις ίδιες αξίες και μοιραζόμαστε τις ίδιες ιστορίες. Και αυτό είναι κάτι μαγικό. Μου αρέσει που ταξιδεύω πολύ, που φιλμογραφώ συνεχώς μουσικές μπάντες και που υπάρχει κόσμος που τα βλέπει και του αρέσουν βρίσκοντας ενδιαφέρον σε αυτά που κάνω εγώ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι το να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω για καιρό ακόμα. Δε νομίζω να το βαρεθώ να σου πω την αλήθεια. Απλά θέλω να κάνω μικρά κλιπάκια, μικρές ταινίες, να συνεχίσω τα take away films μου. Αυτό βασικά, δε νομίζω πως έχω προλάβει να το σκεφτώ και πολύ με τόση πολύ δουλειά και τόσα πολλά ταξίδια (γέλια). Ε, ακόμα να γνωρίζω συνεχώς καινούριο κόσμο, να ακούω καινούρια μουσική, να ασχολούμαι με καινούρια διαρκώς πράγματα, να ξαναπάω στην Ιαπωνία και να κάνω πράγματα που με κάνουν να είμαι χαρούμενος.

vincent moon

Στην Αθήνα θα ξανάρθεις;

Φυσικά και θα ξαναέρθω. Γενικά με τα ταξίδια και με τον κόσμο που γνωρίζω έχω καλή σχέση και κάθε φορά που φεύγω από κάπου, ξέρω πως θα ξαναγυρίσω γιατί νιώθω ότι αφήνω πράγματα πίσω μου. Θα έρθω πάλι λοιπόν να γυρίσουμε κάτι όλοι μαζί. Το τι θα είναι αυτό ακόμα δεν ξέρω αλλά κάτι θα σκεφτούμε (γέλια).

Τι μουσική ακούς αυτή την περίοδο;

Αυτές τις μέρες έχω κολλήσει με τους valby vokal gruppe. Είναι ένα δανέζικο συγκρότημα που συνάντησα στο temporary Copenhagen όταν και φιλμογράφησα αρκετές μπάντες της περιοχής. Είναι φανταστικοί σου λέω και πρέπει να τους ακούσεις. Ακόμα μου αρέσε πάρα πολύ ο Luyas. Kαι αυτόν πρέπει να τον ακούσεις.

Πες μου και κάτι για την Blogotheque.

Είναι το σπίτι μας. Είναι εκεί που ανεβαίνουν όλες μας οι δουλειές. Το ξεκινήσαμε με τον πιο απλό και γυμνό τρόπο για να κάνουμε το κέφι μας. Δεν θέλαμε κάτι το συμβατικό. Κάτι που να το βαριόμαστε και εμείς και ο κόσμος. Δε θέλαμε να έχει απλά τα κλασικά μουσικά videos. Κάπως έτσι ξεκίνησε και έτσι συνεχίζεται. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Σε ευχαριστώ πολύ Vincent.

Eγώ σε ευχαριστώ φίλε μου. Θα τα πούμε σίγουρα στην Αθήνα.

Links
www.lablogotheque.net
www.temporaryareas.com

Διάβασε επίσης...
Η νέα ταινία του Fernando Meirelles
Ο Βραζιλιάνος Fernando Meirelles, μετά από δύο ταινίες που αγαπήθηκαν αρκετά από τους σινεφίλ, την Πόλη του Θεού και τον Επίμονο Κηπουρό, είχε ένα μικρό «στραβοπάτημα» με το Περί Τυφλότητος του 2008, το οποίο, αν και βασισμένο στο βιβλίο του Πορτογάλου νομπελίστα (που πέθανε πριν λίγες μέρες, ως γνωστόν) José ...
Συνέχεια...
Δείτε το trailer του “The Source Family”
Ένα ντοκιμαντέρ που περιμένουμε εδώ και αρκετό καιρό. Από τις δημιουργούς Jodi Wille (μία από τις αγαπημένες μας – fringe - book editors, συνυπεύθυνη των εκδοτικών οίκων Process Media και Dilettante Press) και Maria Demopoulos, το ‘The Source Family’ θα κάνει επίσημα πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη την 1η Μαϊου στο ...
Συνέχεια...
Από το Λυκόφως στη Νέα Σελήνη
Η αλήθεια είναι ότι σας είχαμε προειδοποιήσει. Οι βρικόλακες θα επιστρέψουν και μάλιστα δριμύτεροι. Μετά την τεράστια παγκόσμια επιτυχία της ταινίας "Twilight" ("Λυκόφως"), που βασίζεται στη σειρά βιβλίων της Stephenie Meyer, ο ερχομός της πολυαναμενόμενης συνέχειάς της, με τίτλο "Νew Moon" ("Νέα Σελήνη") δεν μας εκπλήσσει στο ελάχιστο.Οι εκπλήξεις έρχονται ...
Συνέχεια...
Ψεύτης Ήλιος
Utomlyonnye solntsem (1994)ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nikita MikhalkovΣΕΝΑΡΙΟ: Rustam IbragimbekovΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Oleg Menshikov, Nikita Mikhalkov, Ingeborga DapkunaiteΔΙΑΡΚΕΙΑ: 135´ΔΙΑΝΟΜΗ: Ama FilmsΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ένας μεσήλικας ήρωας της ρωσικής επανάστασης με τη νεαρή γυναίκα του και την πανέμορφη κόρη τους, περνάει το τελευταίο ευτυχισμένο καλοκαίρι της ζωής του σε ειδυλλιακή παραθαλάσσια τοποθεσία. Η εμφάνιση ενός μυστηριώδη «ξάδερφου» ξυπνάει ...
Συνέχεια...
O μεγιστάνας παραγωγός Harvey Weinstein κατηγορείται για παρενόχληση!
Ο Harvey Weinstein ενδέχεται να γίνει σύντομα 1.000.000 δολάρια φτωχότερος κατόπιν κατηγορίας δημοσιογράφου ότι παρενοχλούσε ανελέητα τις χήρες των πρόσφατα εκλιπόντων σκηνοθετών Sidney Pollack (RIP: 26/05/08) και Anthony Minghella (RIP: 18/03/08) να ορίσουν ημερομηνία κυκλοφορίας των ταινιών που ετοίμαζαν οι σύζυγοι τους λίγο πριν πεθάνουν!Ο κ. Weinstein εξοργίστηκε, φυσικά, μόλις ...
Συνέχεια...
Ο Scorsese ακόμα και με τη ‘Σιωπή’ του προκαλεί θόρυβο
Έχοντας μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα της περιβόητης ταινίας του "Shutter Island'', ο Martin Scorsese ετοιμάζει ήδη την επόμενη επαγγελματική του κίνηση.Σας προτρέπουμε να επιδείξετε την ανάλογη προσοχή στην εξ' ορισμού ενδιαφέρουσα αυτή είδηση, καθώς όλα δείχνουν ότι το νέο σκηνοθετικό του πόνημα θα μας απασχολήσει αρκετά στο εγγύς μέλλον.Κι αυτό ...
Συνέχεια...
Ο Homer Simpson προκαλεί…
Το τμήμα marketing της FOX απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο ευφάνταστο είναι θέλοντας να προωθήσει τη νέα ταινία, "Simpsons".Μια φιγούρα 55 περίπου μέτρων του Homer Simpson που κρατάει ένα ντόνατ, και είναι ζωγραφισμένη δίπλα στο γίγαντα Cerne Abbas, σε μια πεδιάδα της Βρετανίας, έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις. Ο γυμνός ...
Συνέχεια...
Ένας σπουδαίος σεναριογράφος για την βιογραφία του Martin Luther King Jr.
Η περίφημη βιογραφική κινηματογραφική ταινία που έβαλε σκοπό να δημιουργήσει η DreamWorks σιγά σιγά παίρνει τον δρόμο της.Το σημαντικό έργο - και ευθύνη παράλληλα -της συγγραφής του σεναρίου της ζωής μίας από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα πέφτει στις ικανές πλάτες του Ronald Harwood, υπεύθυνο για το σενάριο ταινιών ...
Συνέχεια...
Η Γοητεία της Αμαρτίας
Gruppo di Famiglia in un InternoΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Luchino ViscontiΣΕΝΑΡΙΟ: Enrico Medioli, Suso Cecchi d'AmicΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Burt Lancaster, Helmut Berger, Silvana ManganoΔΙΑΡΚΕΙΑ: 121΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Art FreeΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Συνταξιούχος Αμερικανός καθηγητής περνάει τις μέρες του απομονωμένος σε πολυτελές palazzo στη Ρώμη, μέχρι που μια φασαριόζικη οικογένεια νεόπλουτων τον πείθει να της ενοικιάσει τον πάνω όροφο.ΓΙΑ ...
Συνέχεια...
Το Μέλλον της Miranda July
Όσοι παρακολουθούν από κοντά τα κινηματογραφικά νέα για τα ξένα φεστιβάλ θα γνωρίζουν ήδη ότι το The Future της σκηνοθέτιδας και multimedia artist Miranda July πήρε αρκετά καλές κριτικές στο φετινό Sundance, με αποτέλεσμα να βρει διανομή στην Αμερική και με αφορμή την επικείμενη προβολή του να κυκλοφορήσει και επίσημο ...
Συνέχεια...
Jar City
MýrinΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Baltasar KormákurΣΕΝΑΡΙΟ: Baltasar Kormákur, Arnaldur IndriðasonΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ingvar E. Sigurdsson, Agusta Eva Erlendsdottir, Bjorn Hylnur Haraldsson, Atli Rafn Sigurdarson, Olafia Hronn JonsdottirΔΙΑΡΚΕΙΑ: 93΄ΔΙΑΝΟΜΗ: VIDEORAMAΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Στην προσπάθειά του να ξεδιαλύνει τον φόνο ηλικιωμένου άνδρα, ένας αστυνομικός με gourmetπροτιμήσεις στα αρνίσια μυαλά ανασύρει από τα αρχεία την υπόθεση του μυστηριώδους θάνατου ενός ...
Συνέχεια...
Στο σφυρί το Όσκαρ του Orson Welles
Το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου που κέρδισε το 1941 ο Orson Welles για τον "Πολίτη Κέιν" πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby's στις 11 Δεκεμβρίου. Υπολογίζεται ότι η τιμή του θα ξεπεράσει τα 800.000 δολάρια και ενδέχεται να φτάσει ακόμα και τα 1.2 εκατομμύρια δολάρια!Η αλήθεια είναι πάντως ότι το ...
Συνέχεια...
Ο Χρόνος που Απομένει
The Time That RemainsΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Elia SuleimanΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Samar Tanus, Saleh Bakri, Elia SuleimanΔΙΑΡΚΕΙΑ: 109΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos FilmΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Μια σειρά από βινιέτες εξιστορεί τις περιπέτειες μια οικογένειας που κλείνουν μέσα τους τις σύμφορες ενός ολόκληρου λαού. Και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Η μοίρα της Παλαιστίνης ...
Συνέχεια...
Ημερολόγια Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: 52 πουλάκια κάθονταν
Αγαπητό Mixtape,τέρμα η Θεσσαλονίκη για φέτος! Προχτές το βράδυ έδωσαν και τα κρατικά βραβεία, που μαζί με τα 20 που μοίρασε το Φεστιβάλ, μας κάνουν συνολικά 52. Γέμισε ο τόπος αγαλματίδια, πάπυρους και τιμητικές πλακέτες, αλλά αν πέφτει τόσο γέλιο κάθε χρόνο στην τελετή απονομής (του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όχι των ...
Συνέχεια...
Συνεχίζονται οι παιδικές προβολές στο Goethe
Έχετε βαρεθεί να περιμένετε πότε θα βγάλει καινούργια ταινία η Pixar για να πάτε τα παιδιά σας να δούνε σινεμά της προκοπής; Αν είστε σινεφίλ γονιός και σας απασχολούν τα οπτικοακουστικά προϊόντα που καταναλώνουν τα τέκνα σας, τότε το Goethe σας κάνει ένα μεγάλο δώρο.Εδώ και 10 περίπου μέρες, στην ...
Συνέχεια...
Έρχεται το sequel του Avatar
Όταν μία κινηματογραφική ταινία γράφει στο κοντέρ πάνω από 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στις αίθουσες και 20 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες από πωλήσεις DVD και Blue-ray, είναι λογικό το sequel να είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες του δημιουργού και του κινηματογραφικού studio.Σε τεχνολογικό συνέδριο στη Σεούλ, ο ...
Συνέχεια...
H Lady Gaga είναι η επόμενη ‘δολοφόνος’ του Tarantino;
Ο Quentin Tarantino συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις "προσθήκες - εκπλήξεις" στο cast των ταινιών του. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με Βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Quentin είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την ποπ ντίβα Lady Gaga και κατά πάσα πιθανότητα, η τελευταία θα συμμετάσχει σε ρόλο femme fatale ...
Συνέχεια...
H Jennifer Aniston “ταξιδεύει”
H Jennifer Aniston θα βρεθεί στο πλευρό του Aaron Eckhart στην ταινία "Traveling", της Universal Pictures, σύμφωνα με το Variety.H Aniston θα υποδυθεί μια διακοσμήτρια που εργάζεται στο ξενοδοχείο Seattle, όπου ένας χαρισματικός guru διευθύνει ένα σεμινάριο σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να διαχειριστεί τη θλίψη. Καθώς οι δύο ...
Συνέχεια...
Η Κατερίνα Ευαγγελάκου είναι η νέα πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Τον ρόλο της προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έχει από σήμερα η Κατερίνα Ευαγγελάκου, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον Τάσο Μπουλμέτη, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες. Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου συστήθηκε πριν από δύο χρόνια και το έργο της είναι ιδιαίτερα δύσκολο αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Η Κατερίνα ...
Συνέχεια...
Δείτε το trailer του Walk Hard
Το Walk Hard είναι μία νέα κωμωδία, στην οποία το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Dewey Cox. Πρόκειται για ένα μουσικό που θα αλλάξει ένα ολόκληρο έθνος με τα τραγούδια του. Εμείς παρακολουθούμε την ιστορία του, στην οποία τον βλέπουμε να έχει αρκετά ups και downs, αρκετές γυναίκες (κοιμάται με 411), ...
Συνέχεια...
‘Los abrazos rotos”: Almodovar σε νέα έκδοση
Η πολυαναμενόμενη ταινία του αγαπημένου Pedro Amodovar απέκτησε trailer κι εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να σας το παρουσιάσουμε. Ο λόγος φυσικά, για το ''Los abrazos rotos'' (''Σπασμένες αγκαλιές''), που αν μη τι άλλο, ευελπιστεί η έξοδός του στις ισπανικές αίθουσες να συνοδευτεί από μια εισπρακτική επιτυχία.Η ταινία συγκαταλέγεται στην ...
Συνέχεια...
10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Μαχαιροβγάλτη
1. Είναι η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, που μόλις πριν από 1 μήνα πέρασε στο φονικό στάδιο του μοντάζ.Και για όσους πιθανολογούν ότι το enfant terrible της εγχώριας κινηματογραφίας άλλαξε δραματουργική κατεύθυνση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σας διαβεβαιώ ότι όση ώρα βρισκόμουν μαζί του έξω από τη σουίτα του ...
Συνέχεια...
Μέσα στο Δεκέμβρη στις αίθουσες το Inherent Vice του Paul Thomas Anderson
Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πια ότι ο Paul Thomas Anderson αποτελεί ένα από τους μεγάλους του σύγχρονου αμερικάνικου σινεμά. Η επόμενη ταινία του με τίτλο Inherent Vice φαίνεται ακόμα πιο υποσχόμενη λόγω του ότι αποτελεί κινηματογραφική διασκεύη του ομώνυμου μυθιστορήματος του Thomas Pynchon και η ανακοίνωση πως θα ανοίξει στις ...
Συνέχεια...
Επιστροφή στο Μπράιντσχεντ
Brideshead RevisitedΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Julian JarroldΣΕΝΑΡΙΟ: Andrew Davies, Jeremy BrockΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Matthew Goode, Ben Whishaw, Hayley Atwell, Emma Thompson, Michael Gambon, Greta ScacchiΔΙΑΡΚΕΙΑ: 133΄ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEONΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Η φιλία του πτωχού πλην τίμιου Τσαρλς Ράιντερ με τον εκκεντρικό Σεμπάστιαν Φλάιτ, συμφοιτητή του στην Οξφόρδη, γίνεται η αφορμή για την είσοδό του στους κύκλους της αριστοκρατικής ...
Συνέχεια...
‘To Die Like A Man’: Η νέα ταινία του Joao Pedro Rodrigues
Ο Joao Pedro Rodrigues υπήρξε ανέκαθεν, ένας πολύ καλός λόγος για να διατηρεί κανείς ζωντανή την επαφή του με τον πορτογαλικό κινηματογράφο. Οι συμπατριώτες του έχουν τη χαρά να παρακολουθούν από χθες τις ιδιαίτερες εικόνες της νέας του ταινίας κι εμείς το επίσημο trailer αυτής.O ίδιος δίνει στo "Die Like ...
Συνέχεια...
Diaries of a Film Buff #4: Νύχτες Πρεμιέρας 2013
Μετά από ένα δεκαήμερο μαραθώνιο 13 ταινιών η στήλη έχει τη χαρά να παρουσιάζει της εντυπώσεις της από τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας. Κρίνοντας από τις ταινίες που είδα μπορώ να πω πως η φετινή κινηματογραφική σοδειά κινήθηκε σε αρκετά υψήλά επίπεδα αν και βέβαια κάποιες από τις ταινίες θα βρουν ...
Συνέχεια...
Ένα δίκτυο Ανεξάρτητων Ευρωπαϊκών Κινηματογράφων γεννιέται
Με την επέλεση των multiplex να εδραιώνεται σε όλη την Ευρώπη, και με την ανάπτυξη τους πλέον να έχει φτάσει ακόμα και σε μικρές επαρχιακές πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης, το πρόβλημα διανομής ανεξάρτητων κινηματογραφικών ταινιών από ανεξάρτητες εταιρίες παραγωγής εκτός μεγάλων κυκλωμάτων διανομής, είναι προφανέστατο.Στο πλαίσιο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του ...
Συνέχεια...
Sam Rockwell: η μοναξιά του αστροναύτη
To poster του προστέθηκε, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, στη λίστα με τα πλέον αγαπημένα μας. Η παρακολούθηση του πρώτου του trailer υπήρξε μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των κινηματογραφικών νέων. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν, να μην μοιραστούμε μαζί σας μια σύντομη παρουσίαση του ''Moon''.Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή που έκανε για ...
Συνέχεια...
Heath Ledger και Sean Penn στο “Tree of Life”
Οι Heath Ledger ("Brokeback Mountain", "The Dark Knight", "I 'm not there") και Sean Penn βρίσκονται στο στάδιο των συζητήσεων για την ταινία του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Terrence Malick, "Tree of Life", αναφέρει το Reuters.Το σενάριο της ταινίας φυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού, αλλά η ταινία στο σύνολό της περιγράφεται ως ...
Συνέχεια...
Η Catherine Zeta-Jones και ο 25χρονος γείτονας
Η Catherine Zeta-Jones θα πρωταγωνιστήσει στην ατιτλοφόρητη ακόμη αισθηματική κωμωδία του σκηνοθέτη και συζύγου της Julianne Moore, Bart Freundlich.Η διάσημη ηθοποιός θα ενσαρκώσει μια ανύπαντρη μητέρα που ζει στη Νέα Υόρκη και θα εξάψει το ενδιαφέρον του 25χρονου γείτονά της. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 17 Απριλίου και η παραγωγή ...
Συνέχεια...
Η νέα ταινία του Fernando Meirelles
Δείτε το trailer του “The Source Family”
Από το Λυκόφως στη Νέα Σελήνη
Ψεύτης Ήλιος
O μεγιστάνας παραγωγός Harvey Weinstein κατηγορείται για παρενόχληση!
Ο Scorsese ακόμα και με τη ‘Σιωπή’ του
Ο Homer Simpson προκαλεί…
Ένας σπουδαίος σεναριογράφος για την βιογραφία του Martin
Η Γοητεία της Αμαρτίας
Το Μέλλον της Miranda July
Jar City
Στο σφυρί το Όσκαρ του Orson Welles
Ο Χρόνος που Απομένει
Ημερολόγια Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: 52 πουλάκια κάθονταν
Συνεχίζονται οι παιδικές προβολές στο Goethe
Έρχεται το sequel του Avatar
H Lady Gaga είναι η επόμενη ‘δολοφόνος’ του
H Jennifer Aniston “ταξιδεύει”
Η Κατερίνα Ευαγγελάκου είναι η νέα πρόεδρος της
Δείτε το trailer του Walk Hard
‘Los abrazos rotos”: Almodovar σε νέα έκδοση
10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το
Μέσα στο Δεκέμβρη στις αίθουσες το Inherent Vice
Επιστροφή στο Μπράιντσχεντ
‘To Die Like A Man’: Η νέα ταινία
Diaries of a Film Buff #4: Νύχτες Πρεμιέρας
Ένα δίκτυο Ανεξάρτητων Ευρωπαϊκών Κινηματογράφων γεννιέται
Sam Rockwell: η μοναξιά του αστροναύτη
Heath Ledger και Sean Penn στο “Tree of
Η Catherine Zeta-Jones και ο 25χρονος γείτονας