Την ερχόμενη Πέμπτη, οι Cyanna θα παρουσιάσουν στο Six D.O.G.S. το νέο τους ΕΡ με τίτλο The Undressed, και το mixtape.gr δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους.

Οι Cyanna δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για όσους παρακολουθούν τα μουσικά τεκταινόμενα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως έχουν κερδίσει το διαγωνισμό Coca Cola Soundwave, έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, τα δύο για λογαριασμό της Sony/BMG, το κομμάτι τους Shine έχει γίνει μεγάλη ραδιοφωνική και τηλεοπτική επιτυχία, έχουν δώσει άπειρες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Φέτος, αποφασίζουν να αλλάξουν: κυκλοφορούν μόνοι τους το νέο τους ΕΡ, επαναπροσδιορίζουν τον ήχο τους προσαρμόζοντας τον σε πιο ακουστικές φόρμες, και μας καλούν στο Six D.O.G.S., την Πέμπτη 15 Μαρτίου, για να γιορτάσουν μαζί μας τη νέα αυτή κυκλοφορία που σηματοδοτεί τη νέα εποχή των Cyanna.

Το mixtape.gr, μίλησε μαζί τους για τα διδάγματα του παρελθόντος, για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η εποχή της κρίσης και για τον Ιησού Χριστό που κοσμεί το εξώφυλλο του The Undressed.

To Undressed EP αποτελεί την πρώτη σας ανεξάρτητη δισκογραφική απόπειρα. Πως είναι για ένα συγκρότημα που έχει κυκλοφορήσει τα προηγούμενα άλμπουμ του σε μεγάλη δισκογραφική να κάνει ένα τέτοιο βήμα, βασισμένο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις;

Μετά την εμπειρία της μεγάλης δισκογραφικής, κρατήσαμε τα θετικά, όπως τη γνώση για το πώς λειτουργεί η δισκογραφία στην Ελλάδα, αλλά αποφασίσαμε ότι η φιλοσοφία και η λογική των συμβολαίων και της συνεργασίας που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρείες δε μας ικανοποιεί και τη θεωρούμε πλέον παρωχημένη. Εκτός αυτού, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια που κάναμε τα σημαντικότερα πράγματα ούτως ή άλλως μόνοι, το να αναλάβουμε και 2-3 πράγματα ακόμα, προκειμένου να βγει ο δίσκος, όπως η κοπή και η διανομή, δεν ήταν και τόσο μεγάλη απόφαση. Μη σου πω ότι απελευθερωθήκαμε τελικά και κάναμε ό,τι ακριβώς θέλαμε, οπότε το ευχαριστήθηκαμε κιόλας.

Ακούγοντας κανείς το τελευταίο σας ΕΡ, αλλά και παρακολουθώντας τα πρόσφατα βήματά σας, διακρινει μια στροφή σε πιο ακουστικές φόρμες, κάτι που εξέπληξε πολύ κόσμο, καθώς οι Cyanna έγιναν γνωστοί ως μια δυνατή live rock μπάντα. Που οφείλεται και που αποσκοπεί αυτή η αλλάγη;

Οι Cyanna θα συνεχίσουν να είναι μια δυνατή live μπάντα, αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα κι όταν ο ήχος μας ήταν πιο ηλεκτρονικός με beats και synthbass για ρυθμικό, το rock n’ roll ήταν πάντα στο μυαλό μας, ειδικά όταν παίζαμε ζωντανά. Αυτή τη στιγμή ο ήχος που γουστάρουμε είναι πιο κοντά στις ρίζες της μουσικής που μας μεγάλωσε και αυτό το σχεδόν ακουστικό EP, είναι κάτι που όλοι μας ξεχωριστά θέλαμε κάποια στιγμή να κάνουμε, από την εποχή των unplugged της δεκαετίας του ‘90. Σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι είναι η πρώτη μας κυκλοφορία σε βινύλιο, είναι δύο όνειρα της εφηβείας που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Το album που θα ακολουθήσει (ελπίζουμε στο τέλος της χρονιάς) θα είναι σε αυτή την πιο οργανική προσέγγιση, με περισσότερο γκάζι όμως και το δυναμικό ρυθμικό ήχο που πάντα μας χαρακτήριζε.

Στα δύο προηγούμενα άλμπουμ σας επιλέξατε να διασκευάσετε Dubrovniks και Stooges. Πριν από λίγο καιρό διασκευάσατε Αττικ. Θεωρείτε ότι οι διασκευές αυτές δίνουν και το στίγμα για το που βρίσκεται καλλιτεχνικά το συγκρότημα αυτή την περίοδο;

Οι διασκευές που κάνουμε, είτε είναι για κάποιο album, είτε για το live μόνο, γίνονται πάντα με τη λογική μιας νέας προσέγγισης του τραγουδιού, όχι μιας απλής επανεκτέλεσης. Οπότε το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από τον ήχο μας, όπως είναι τη συγκεκριμένη περίοδο που στήνουμε τη διασκευή. Σϊγουρα «Ο Διαβάτης Της Ζωής» που είναι η πιο πρόσφατη, είναι πιο κοντά στον άποψη που μας εκφράζει τώρα και όχι μόνο αυτό, η ενορχήστρωση του συγκεκριμένου κομματιού ήταν για εμάς ένα πείραμα που μας ικανοποίησε απόλυτα και αποδείχτηκε οδηγός για την παραγωγή του “The Undressed EP”, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει τότε αλλά διακόπηκε, επειδή ακριβώς προέκυψε ο «Διαβάτης». Αυτό αποδείχτηκε για το καλύτερο γιατί μπορέσαμε να διαμορφώσουμε καλύτερα τα νέα κομμάτια μέσα από αυτό το πείραμα.

Θεωρείτε ότι η συμμετοχή και η νίκη σε ένα διαγωνισμό όπως αυτός της Coca Cola έχει μόνο ευεργετικές επιδράσεις σε ένα συγκρότημα που κάνει τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα ή υπάρχουν και καταστάσεις τις οποίες καλώς ή κακώς θα πρέπει να αποδεχτείς και να γίνεις μέρος τους;

Η συμμετοχή και η νίκη στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε όμορφες και όχι όμορφες στιγμές, γνωριμία με σημαντικούς και αξιόλογους ανθρώπους όπως η Δ.Γαλάνη, αλλά και τυχάρπαστους συμπλεγματικούς φαφλατάδες. Αποκομίσαμε γνώσεις και εμπειρίες, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα λέγαμε ποτέ ότι είχε «ευεργετικές επιδράσεις». Ευεργετικές επιδράσεις είχαν άλλα σημαντικότερα πράγματα στην πορεία μας. Οι διαγωνισμοί που επιχορηγούνται απο κάποιο brand είναι καταδικασμένοι να αποτελούν μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας και όχι μιας αυθύπαρκτης διαγωνιστικής διαδικασίας και ως τέτοιον τον αντιμετωπίσαμε. Πρέπει να συμβιβαστείς απόλυτα με τις απαιτήσεις του μάρκετινγκ, για να εισπράξεις στο ακέραιο αυτά που σου έχουν υποσχεθεί μπαίνοντας, κάτι που δεν κάναμε εμείς, αφού με διάφορους τρόπους τραβήξαμε μια γραμμή κάποια στιγμή, και είπαμε μέχρι εκεί μας ενδιαφέρει να πάμε, σε αυτά που μας προτείνανε ή αυτά που μας ζητήθηκαν να δεχτούμε. Έτσι το μπαλόνι δεν φούσκωσε απότομα, αλλά ούτε έσκασε και σαν φούσκα. Η χρυσή τομή είναι η αξιοπρέπεια και η υπομονή, κάτι που είναι στο χέρι του κάθε καλλιτέχνη. Σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, ό,τι δώσεις τόσα θα πάρεις στην καλύτερη. Όσο για τους καθαρά καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, χωρίς εμπορικές παραμέτρους να υπαγορεύουν το πώς θα διεξαχθούν, σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν ένα νέο συγκρότημα στο ξεκίνημά του.

Φέτος συμπληρώνετε, αν δεν κάνω λάθος, 10 χρόνια ύπαρξης ως συγκρότημα. Έχετε κάνει κάποιο τυπικό απολογισμό, κι αν ναι, πείτε μας ποιες θεωρείτε τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας σας μέχρι τώρα.

Νομίζουμε ότι η σημαντικότερη στιγμή της πορείας μας είναι τώρα. Το EP αυτό με τις συνθήκες που κυκλοφορεί και τα τραγούδια που περιέχει, όπως και η χρονική στιγμή της μπάντας γενικότερα, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε βιώσει. Το ότι συμβαίνει εν μέσω της χειρότερης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα είναι η τραγική ειρωνία, την οποία όμως αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση.

Όσον αφορά το Undressed EP, πέρα από το εξώφυλλο, στο οποίο απεικονίζεται ο Χριστός, υπάρχει και το κομμάτι Walking on Water το οποίο αποτελεί μια ξεκάθαρη αναφορά στα έργα και τις ημέρες του. Για ποιό λόγο επιλέξατε ένα τόσο «ευαίσθητο» θέμα για να συνοδέψετε τη νέα σας αυτή κυκλοφορία;

Η σχέση μας με τον Ιησού είναι μια σχέση αντιφάσεων, όπως ολόκληρος ο Χριστιανισμός είναι ένα οικοδόμημα αντιφατικό, ως κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας, αλλά και του Δυτικού πολιτισμού γενικότερα. Ξεκινώντας από μια επαναστατική παρουσία του ιστορικού Ιησού, ο οποίος ήρθε να καταλύσει το κοινωνικοπολιτικό οικοδόμημα της εποχής του, που κρατούσε αμόρφωτους και άπλυτους τους ανθρώπους στο όνομα μιας θεοκρατικής εξουσίας, καταλήξαμε σε ένα παγκόσμιο θρησκευτικό σύστημα βασισμένο στην αρχαία Ιουδαϊκή θρησκεία, που ουσιαστικά εξυπηρετεί την ελίτ των οικονομικά ισχυρών και ταϊζει τον απλό κόσμο ταπεινοφροσύνη και μια δουλικότητα, που τελικά συμβάλλει στην αδρανοποίησή του και την αποδοχή μιας εντελώς παράλογης ανθρώπινης κατάστασης ως φυσιολογικής και όλα αυτά εις το όνομα της Αγάπης και μιας υπόσχεσης για μεταθανάτια δικαίωση. Μια ιστορία χιλίων εξακοσίων χρόνων σκοταδισμού και υποκρισίας, από τότε που επεβλήθηκε στον αρχαίο κόσμο αυτή η νέα θρησκεία, η οποία ουδεμία σχέση είχε με τα αυθεντικά διδάγματα και παραδείγματα του Ιησού, ο οποίος μάλλον πιο κοντά στην ελληνική παιδεία ήταν, παρά σε αυτή των ομοεθνών του. Πιστεύουμε ότι ο Ιησούς, ο Θεός, η δύναμη που οδηγεί τον άνθρωπο τέλοσπάντων, μας θέλει ελεύθερους, να χαιρόμαστε το δώρο της ζωής και να κοιτάμε τον ουρανό ως άνθρωποι, όχι ως δούλοι. Η τέχνη, η φιλοσοφία και ο πνευματικός πολιτισμός, που υπέφεραν για αιώνες ύστερα από την επικράτηση του «χριστιανισμού» τους, ως ασχολίες του ανήθικου και όχι του ενάρετου, εξακολουθούν να είναι η μόνη ελπίδα του ανθρώπου για μια ουσιαστική και γεμάτη ζωή. Ο “Amigo Que Nunca Falla”, όπως αναγράφεται κάτω από την καθολικής προέλευσης εικόνα του εξωφύλλου μας (μια φωτογραφία που τράβηξε ο Ηλίας Μαδούρος πέρυσι στο Βερολίνο), ήθελε να μας μάθει να περπατάμε πάνω στο νερό και να ζούμε σε αρμονία με τη φύση και τους γύρω μας, μας υποσχέθηκε δικαιοσύνη και μια κοινωνία βασισμένη στη συλλογικότητα που δίδαξε και στην πράξη στη διάρκεια της ζωής του επί Γης. Το πώς όλα αυτά μεταφράστηκαν και «προσαρμόστηκαν» μετά στο Δυτικό κόσμο, αλλά και στον Aνατολικό λίγο αργότερα μέσω του Ισλάμ, είναι μια πονεμένη ιστορία. Ολα αυτά ήταν στο μυαλό μας όταν γράφαμε το “Walking On Water”, παρακολουθώντας το «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» από τη μια και την κατάσταση στην Ελλάδα και τον κόσμο από την άλλη, πέρυσι το Πάσχα.

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη εποχή για τη χώρα μας. Θεωρείτε πως μπορεί αυτή η αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας να αποτελέσει μια ευκαιρία έτσι ώστε να ξεχωρίσουν και να διαπρέψουν τα πράγματα που πραγματικά αξίζουν; Εσείς σαν μουσικοί έχετε εντοπίσει ευκαιρίες ή τελικά είναι όλα χειρότερα από πριν;

Το ελπίζουμε και συνέχεια αυτό λέμε μεταξύ μας, ότι είναι ευκαιρία αυτή η κατάσταση για ξεσκαρτάρισμα, όχι μόνο στη μουσική αλλά σε όλα. Προς το παρόν πάντως δε φαίνεται να γίνεται κάτι τέτοιο, οι συντεχνιακές λογικές και οι καλοθρεμμένοι μέτριοι, που ήταν καθεστώς μέχρι τώρα εξακολουθούν να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Βέβαια οι συνθήκες είναι αρκετά αντίξοες, οπότε μοιραία κάποιοι που δεν εννοούν τόσο αυτό που κάνουν, ώστε να υποστούν τις θυσίες που απαιτούνται, μας αδειάζουν τη γωνιά σιγά σιγά. Ελπίζουμε σε μια πιο έντονη παρουσία αξιόλογων ανθρώπων στο άμεσο μέλλον κάτι που προϋποθέτει και την πιο ενεργή συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις προσπάθειες.

———————————————————————————————————————————————————

Οι Cyanna θα εμφανιστούν στο Six D.O.G.S. την Πέμπτη 15 Μαρτίου για να παρουσιάσουν το The Undressed EP, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 12″ βινύλιο + CD. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, με δώρο το βινύλιο και το CD σε όλους όσους βρεθούν στο release party.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το “The Undressed”.

Διάβασε επίσης...
Weekend & Chickn @ Six D.O.G.S.
Δεν ξέρω ακριβώς πως να χαρακτηρίσω την εμφάνισή τους παρά μόνο ως “ναι μεν αλλά”. Να απολογηθώ καταρχήν καθότι λόγω κακού προγραμματισμού δεν κατάφερα να δω το support των Chickn  για το οποίο άκουσα από φίλο που τους πρόλαβε πως ήταν αρκετά καλοί. Έπαιξαν ένα μικρό μισάωρο σετ όπως αρμόζει ...
Συνέχεια...
Οι Γάλλοι LD.KHARST την Δευτέρα στο Six D.O.G.S.
Ακόμα ένα ενδιαφέρον και φρέσκο όνομα του ευρωπαϊκού post rock ήχου, οι LD.KHARST από τη Γαλλία, έρχονται αυτή την Δευτέρα, 30 Απρλιίου, στο Six D.O.G.S., καλεσμένοι της CTS Productions. Οι LD.KHARST, έχουν κάνει ιδιαίτερο γκελ στους φίλους της σύγχρονης post rock σκηνής με την κυκλοφορία ενός και μόνο ΕΡ, που φέρει ...
Συνέχεια...
Chromatic Sequence
Λίγες μέρες πριν η Belle Epoque των Chromatic Sequence ανέβει στη σκηνή του Six D.O.G.S., μιλήσαμε με τον Γιώργο Στεφανακίδη, ιδρυτή και συνθέτη της ιδιαίτερης αυτής μπάντας. Διανύοντας αισίως τον έκτο χρόνο της ζωής τους, οι Chromatic Sequence συνεχίζουν να τελειοποιούν το αρχικό τους όραμα, για ένα πάντρεμα της κλασικής μουσικής με ...
Συνέχεια...
H dream pop των Still Corners στην Αθήνα
Σε μια "πιο-φρέσκια-δεν-γίνεται" μετάκληση, η P90 Events φιλοξενεί το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Six D.O.G.S. ένα από τα νέα καμάρια της Sub Pop, τους Still Corners που μας χάρισαν ένα από τα πιο όμορφα albums του 2011, το "Creatures of an Hour". Το βρετανικό σχήμα που αποτελείται από τον τραγουδοποιό και ...
Συνέχεια...
Οι Ensemble Economique live σε τρεις πόλεις
Οι Ensemble Economique, το προσωπικό project του Brian Pyle, ηγετικό μέλος των Starving Weirdos με τους οποίους κυκλοφόρησε πέρσι το πολύ καλό Land Lines, θα βρίσκεται στη χώρα μας, στα τέλη του μήνα, για τρεις εμφανίσεις σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Αν και το εν λόγω project μετρά μόλις 5 χρόνια ζωής, κάτω από το ...
Συνέχεια...
Forest Swords + The Rattler Proxy @ Six D.O.G.S.
Το περιμέναμε ότι θα ήταν καλός, δεν περιμέναμε να είναι ΤΟΣΟ καλός. Τόσο η προ διετίας εμφάνιση του στα πλαίσια του Plissken Festival 2012 όσο και το υπέροχο περσινό Engravings (Tri Angle Records) μας είχαν δώσει εξ αρχής τα εχέγγυα για μια καλή εμφάνιση αλλά ο βρετανός παραγωγός Forest Swords ...
Συνέχεια...
Οι Adolf Plays the Jazz παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ
To Form Follows Function, το τελευταίο τους -εξαιρετικό- άλμπουμ, θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 28 Ιουνίου οι Adolf Plays the Jazz. Το αθηναικό σχήμα έχει πάνω από 10 χρόνια πια στην πλάτη του και τρία ολοκληρωμένα albums – όλα διαθέσιμα δωρεάν για download από το website τους αλλά και από εδώ - σε ...
Συνέχεια...
Listen Up: The East – Slo Mo
Το "Slo Mo" είναι το πρώτο, πολύ καλό δείγμα από το το νέο αθηναϊκό σχήμα που ακούει στο όνομα The East.  Οι The East σχηματίστηκαν μόλις πριν από μερικούς μήνες και θα δώσουν το πρώτο τους live στο pre-launch party του φετινού Plisskën Festival που θα γίνει στο Six D.O.G.S. την Πέμπτη 5 ...
Συνέχεια...
Οι The Appleseed Cast για μία συναυλία στην Αθήνα
Μία ακόμα σημαντική συναυλία προστίθεται στην ατζέντα μας, βάζοντας έναν κύκλο στις 5 Νοεμβρίου, όταν και το Plisskën Festival φέρνει στην Αθήνα τους The Appleseed Cast στη σκηνή του Six D.O.G.S. Το αμερικανικό συγκρότημα με τα πάνω από 15 χρόνια πορείας από το Kansas και τα 7 studio albums καθιερώθηκαν καθώς σύνδεσαν ...
Συνέχεια...
Wise Lines + .boot στο live ντεμπούτο τους στο Six D.O.G.S.
Τους Wise Lines σας τους παρουσιάσαμε στις αρχές Νοεμβρίου όταν και το νέο αυτό συγκρότημα κυκλοφόρησε online και από χέρι σε χέρι το πρώτο του single το οποίο περιείχε τα πολύ καλά τραγούδια “Towards The Sun” και “This Love”, που μας άφησαν πολλές υποσχέσεις. Αυτή την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν και ...
Συνέχεια...
Λόλεκ @ Six D.O.G.S.
O Lolek έγινε Λόλεκ, και την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε  το δεύτερο album του με τίτλο "Αχινός", το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τον Εξώστη της Inner Ear. Όπως γνωρίζετε ίσως οι περισσότεροι ο Λόλεκ (κατά κόσμον Γιάννης Αναγνωστάτος) έγινε γνωστός καταρχήν ως ένας μια νέος με ελπιδοφόρα μουσική παρουσία στο χώρο ...
Συνέχεια...
Σαββατιάτικο μενού με Baby Guru live και bbq στο Six D.O.G.S.
H τσίκνα στην Αβραμιώτου πολύ μας άρεσε την περασμένη Κυριακή – αν και τα λουκάνικα άργησαν πολύ να πέσουν στα κάρβουνα και την βγάλαμε με καλαμάκια και kebabs – οπότε θα το επαναλάβουμε και αυτό το Σάββατο. Το μενού έχει δωρεάν bbq από τις 19:30 και live από τους απολαυστικούς Baby ...
Συνέχεια...
Επιπλέον ημερομηνίες για τους The Mob στη χώρα μας
Ακόμα ένα ιστορικό συγκρότημα από την δεκαετία του 80, έρχεται στη χώρα μας καλεσμένο της Altergound. Πρωτεργάτες του πολιτικοποιημένου τραγουδιού και του επονομαζόμενου αναρχο-πανκ κινήματος των πρώιμων 80's, οι The Mob από το Somerset της Μεγάλης Βρετανίας θα βρίσκονται στη σκηνή του Six D.O.G.S. το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. [UPDATE: Οι The ...
Συνέχεια...
The Wedding Present @ Six D.O.G.S.
Σκηνές από ένα γάμο. Τους έφτιαξε, τους διέλυσε, έφτιαξε τους Cinerama, τους παραμέρισε, ξανάστησε τους Wedding Present και κάνει βόλτες στην Ελλάδα - και συχνά σε άλλες χώρες. Γιατί μπορεί. Γιατί είναι ο Gedge, ο πιο ανεπιτήδευτα cool τύπος της αγαπησιάρικης κιθαροπόπ εδώ και 30 χρόνια. Στην τελετή ανανέωσης των ερωτικών όρκων ...
Συνέχεια...
Ο Prins Thomas στο S.I.X. Dogs
Με πρώτο καλεσμένο τον Νορβηγό dj/παραγωγό Prins Thomas ξεκινάει αύριο Παρασκευή 30/9 στο Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) μια νέα σειρά από club βραδιές υπό τον τίτλο Crossover (ή +Over) που θα έχουν ως βασικούς άξονες την disco, την house και την techno και θα λαμβάνουν χώρα στο gig space. Γνωστός για τις συνεργασιες ...
Συνέχεια...
3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής
Το φεστιβάλ-θεσμός με τα αμέτρητα συγκροτήματα σε τρεις μέρες, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Six D.O.G.S. Με το γνωστό πλέον concept, περισσότερα ονόματα από την προηγούμενη χρονιά και όλα διαφορετικά σε σχέση με τις δύο περασμένες διοργανώσεις, το 3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής επιστρέφει στο Six D.O.G.S. το τριήμερο 23-25 Μαΐου, υπό την ...
Συνέχεια...
The Bittersweet – Dancing In The Zoo
To πρώτο άλμπουμ των The BitterSweet κυκλοφορεί και μας θυμίζει την αξία της αμεσότητας που πρέπει να έχει η pop μουσική. Ξεκινώντας την ακρόαση του πρώτου άλμπουμ των The BitterSweet, θα θυμηθούμε τους Turtles καθώς το πρώτο τους single You Don't Want Me Baby, έχει άμεσες αναφορές στο mega hit Happy ...
Συνέχεια...
Ο Forest Swords στην Αθήνα
Κόντρα στην πρεμούρα της αναμετάδοσης οποιαδήποτε πιθανής ή απίθανης φήμης κυκλοφορεί τελευταία, προτιμάμε να σας ανακοινώνουμε εμφανίσεις και συναυλίες που είναι τουλάχιστον επιβεβαιωμένες. Οποτε σημειώστε άλλη μία στο καρνέ σας: Πέμπτη 24 Απριλίου στο Six D.O.G.S. θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πάλι ζωντανά, δυό χρόνια μετά την εξαιρετική του εμφάνιση ...
Συνέχεια...
Οι Playground Noise παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ
Το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο 8 Songs παρουσιάζουν αύριο το βράδυ (19/4/2013) στο Six D.O.G.S. οι Playground Noise. Τρία χρόνια μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους και ένα χρόνο και κάτι μετά το 7'' Swinging Lowdown, οι Πατρινοί επιστρέφουν με το δεύτερο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ, το οποίο κυκλοφορεί ήδη από την ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ with Evripidis and his Tragedies
O Ευριπίδης Σαμπάτης αυτή την εβδομάδα αφήνει πίσω στη Βαρκελώνη τις Τραγωδίες του και έρχεται στην Αθήνα για ένα live στο Six D.O.G.S. και ένα πάρτυ στη Cantina Social. Πριν μπει στο αεροπλάνο μας έστειλε ένα mixtape. Το διήμερο του Ευριπίδη στα πάτρια εδάφη θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1η Μαρτίου στο ...
Συνέχεια...
Lasse Marhaug και John Wiese στο Six D.O.G.S.
Μπορεί το τριήμερο που μας έρχεται να είναι γεμάτο μασκέ πάρτυ (και αντίστοιχες μουσικές) αλλά υπάρχει και ένα πολύ ενδιαφέρον event για τους φίλους-ες των πιο πειραματικών ήχων αφού το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου πρόκειται να εμφανιστουν στο Six D.O.G.S. δυο από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης noise/πειραματικής μουσικής, ο νορβηγός ...
Συνέχεια...
Μέντα
Λίγους μήνες πριν οι Μέντα κυκλοφόρησαν τον 5ο κατά σειρά, ομώνυμο δίσκο τους. Δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δημιουργία τους συνεχίζουν πεισματικά να συνθέτουν pop μουσική και pop στίχους, σε μια Ελλάδα που η pop για τους ίδιους δεν έχει χώρο. Συνεχίζουν όμως, να δημιουργούν δίσκους και εικόνες και να δίνουν τις πιο χαρούμενες συναυλίες. Λίγo ...
Συνέχεια...
Carla Bozulich και John Eichenseer στην Αθήνα
Ακόμα μια ενδιαφέρουσα βραδιά φιλοξενείται την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Six D.O.G.S.. H Carla Bozulich, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Evangelista, έρχεται στη χώρα μας για μια εμφάνιση, καλεσμένη της CTS Productions. Η Carla Bozulich αποτελεί μια ιδιαιτέρως σημαντική και δραστήρια δημιουργό, συμμετέχοντας ενεργά σε σχήματα όπως οι Ethyl Meatplow, The Geraldine ...
Συνέχεια...
Warm [Up] στο Six D.O.G.S. με μια εμφάνιση-έκπληξη
Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για το πολύ ενδιαφέρον Up Festival που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα Κουφονήσια. Αύριο, θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια πρώτη γεύση με το Warm Up party που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στο Six D.O.G.S. με live εμφανίσεις και dj sets. Το κερασάκι ...
Συνέχεια...
Larry Gus
Ο φίλος μας ο Larry Gus θα θυμάται για πάντα το 2013 που μας αφήνει σε λίγες μέρες, αφού κυκλοφόρησε το album του "Years Not Living" στην DFA Records ενώ "όργωσε" και τις Ηνωμένες Πολιτείες ανοίγοντας τις συναυλίες των Cut Copy. Εμείς εδώ στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο τον περιμέναμε να ...
Συνέχεια...
Esben and the Witch + Lumiere Brother @ Six D.O.G.S.
Η φράση που κλωθογυρίζει χρόνια τώρα στο μυαλό μου είναι το ‘It’s all happening’ που έλεγε η "Band Aid" Kate Hudson στο Almost Famous σχεδόν 13 χρόνια πριν, πράγματα συμβαίνουν και το μεγάλο στοίχημα είναι να τα πετυχαίνουμε στην κατάλληλη ώρα. Για να το πάω διαφορετικά, και αγαπώντας τις λαϊκές ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ with George Gaudy
Ας το παραδεχτούμε. Τον είχαμε παρεξηγήσει τον Γιώργο Γουδή. Ίσως μας ξένιζε η επιλογή του να μας συστηθεί χρησιμοποιώντας αυτή την παρήχηση του επώνυμού του με τον Καταλανό αρχιτέκτονα ή να φταίει αυτή η υπερπροσφορά επίδοξων τραγουδοποιών τα τελευταία χρόνια. Όμως, η αλήθεια είναι, ότι κάναμε λάθος στην περίπτωση του. Το ...
Συνέχεια...
Οι Big Nose Attack γιορτάζουν στο Six D.O.G.S.
Οι δύο τύποι με τις μεγάλες μύτες, κλείνουν τον πρώτο χρόνο κοινής τους μουσικής παρουσίας ως Big Nose Attack και το γιορτάζουν ανάλογα αυτή την Πέμπτη στο Six D.O.G.S. με μία συναυλία με καλεσμένους πολλούς και καλούς τους φίλους. To ιδιαίτερο αυτό blues ντουέτο θα παρουσιάσει τα τραγούδια που δημιούργησε αυτό ...
Συνέχεια...
Οι Blueneck επιστρέφουν στην Αθήνα
Την προηγούμενη φορά στα τέλη του 2010 που ήρθαν στη χώρα μας οι βρετανοί post rockers Blueneck πέρασαν και αυτοί και εμείς πάρα πολύ ωραία, οπότε η επιστροφή τους ήταν αναπόφευκτη Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου λοιπόν οι Blueneck του Duncan Attwood θα εμφανιστούν στο Six D.o.g.s. καλεσμένοι και πάλι της δραστήρια ...
Συνέχεια...
Echo & The Bunnymen vs No Age
Αυτή την Πέμπτη βρισκόμαστε σε ένα – σπάνιο για την Αθήνα – συναυλιακό δίλημμα… Να πάμε να απολαύσουμε τους ιστορικούς και εμβληματικούς Echo & The Bunnymen στο Gagarin 205 ή τους φρέσκους και δυναμικούς Nο Age στο Six D.O.G.S.; Το mixtape.gr θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει να επιλέξετε - και αν ...
Συνέχεια...
Weekend & Chickn @ Six D.O.G.S.
Οι Γάλλοι LD.KHARST την Δευτέρα στο Six D.O.G.S.
Chromatic Sequence
H dream pop των Still Corners στην Αθήνα
Οι Ensemble Economique live σε τρεις πόλεις
Forest Swords + The Rattler Proxy @ Six
Οι Adolf Plays the Jazz παρουσιάζουν το νέο
Listen Up: The East – Slo Mo
Οι The Appleseed Cast για μία συναυλία στην
Wise Lines + .boot στο live ντεμπούτο τους
Λόλεκ @ Six D.O.G.S.
Σαββατιάτικο μενού με Baby Guru live και bbq
Επιπλέον ημερομηνίες για τους The Mob στη χώρα
The Wedding Present @ Six D.O.G.S.
Ο Prins Thomas στο S.I.X. Dogs
3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής
The Bittersweet – Dancing In The Zoo
Ο Forest Swords στην Αθήνα
Οι Playground Noise παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ
Mixtapin’ with Evripidis and his Tragedies
Lasse Marhaug και John Wiese στο Six D.O.G.S.
Μέντα
Carla Bozulich και John Eichenseer στην Αθήνα
Warm [Up] στο Six D.O.G.S. με μια εμφάνιση-έκπληξη
O Larry Gus – επιτέλους – επιστρέφει σε
Esben and the Witch + Lumiere Brother @
Mixtapin’ with George Gaudy
Οι Big Nose Attack γιορτάζουν στο Six D.O.G.S.
Οι Blueneck επιστρέφουν στην Αθήνα
Echo & The Bunnymen vs No Age