Την ερχόμενη Πέμπτη, οι Cyanna θα παρουσιάσουν στο Six D.O.G.S. το νέο τους ΕΡ με τίτλο The Undressed, και το mixtape.gr δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους.

Οι Cyanna δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για όσους παρακολουθούν τα μουσικά τεκταινόμενα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως έχουν κερδίσει το διαγωνισμό Coca Cola Soundwave, έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, τα δύο για λογαριασμό της Sony/BMG, το κομμάτι τους Shine έχει γίνει μεγάλη ραδιοφωνική και τηλεοπτική επιτυχία, έχουν δώσει άπειρες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Φέτος, αποφασίζουν να αλλάξουν: κυκλοφορούν μόνοι τους το νέο τους ΕΡ, επαναπροσδιορίζουν τον ήχο τους προσαρμόζοντας τον σε πιο ακουστικές φόρμες, και μας καλούν στο Six D.O.G.S., την Πέμπτη 15 Μαρτίου, για να γιορτάσουν μαζί μας τη νέα αυτή κυκλοφορία που σηματοδοτεί τη νέα εποχή των Cyanna.

Το mixtape.gr, μίλησε μαζί τους για τα διδάγματα του παρελθόντος, για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η εποχή της κρίσης και για τον Ιησού Χριστό που κοσμεί το εξώφυλλο του The Undressed.

To Undressed EP αποτελεί την πρώτη σας ανεξάρτητη δισκογραφική απόπειρα. Πως είναι για ένα συγκρότημα που έχει κυκλοφορήσει τα προηγούμενα άλμπουμ του σε μεγάλη δισκογραφική να κάνει ένα τέτοιο βήμα, βασισμένο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις;

Μετά την εμπειρία της μεγάλης δισκογραφικής, κρατήσαμε τα θετικά, όπως τη γνώση για το πώς λειτουργεί η δισκογραφία στην Ελλάδα, αλλά αποφασίσαμε ότι η φιλοσοφία και η λογική των συμβολαίων και της συνεργασίας που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρείες δε μας ικανοποιεί και τη θεωρούμε πλέον παρωχημένη. Εκτός αυτού, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια που κάναμε τα σημαντικότερα πράγματα ούτως ή άλλως μόνοι, το να αναλάβουμε και 2-3 πράγματα ακόμα, προκειμένου να βγει ο δίσκος, όπως η κοπή και η διανομή, δεν ήταν και τόσο μεγάλη απόφαση. Μη σου πω ότι απελευθερωθήκαμε τελικά και κάναμε ό,τι ακριβώς θέλαμε, οπότε το ευχαριστήθηκαμε κιόλας.

Ακούγοντας κανείς το τελευταίο σας ΕΡ, αλλά και παρακολουθώντας τα πρόσφατα βήματά σας, διακρινει μια στροφή σε πιο ακουστικές φόρμες, κάτι που εξέπληξε πολύ κόσμο, καθώς οι Cyanna έγιναν γνωστοί ως μια δυνατή live rock μπάντα. Που οφείλεται και που αποσκοπεί αυτή η αλλάγη;

Οι Cyanna θα συνεχίσουν να είναι μια δυνατή live μπάντα, αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα κι όταν ο ήχος μας ήταν πιο ηλεκτρονικός με beats και synthbass για ρυθμικό, το rock n’ roll ήταν πάντα στο μυαλό μας, ειδικά όταν παίζαμε ζωντανά. Αυτή τη στιγμή ο ήχος που γουστάρουμε είναι πιο κοντά στις ρίζες της μουσικής που μας μεγάλωσε και αυτό το σχεδόν ακουστικό EP, είναι κάτι που όλοι μας ξεχωριστά θέλαμε κάποια στιγμή να κάνουμε, από την εποχή των unplugged της δεκαετίας του ‘90. Σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι είναι η πρώτη μας κυκλοφορία σε βινύλιο, είναι δύο όνειρα της εφηβείας που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Το album που θα ακολουθήσει (ελπίζουμε στο τέλος της χρονιάς) θα είναι σε αυτή την πιο οργανική προσέγγιση, με περισσότερο γκάζι όμως και το δυναμικό ρυθμικό ήχο που πάντα μας χαρακτήριζε.

Στα δύο προηγούμενα άλμπουμ σας επιλέξατε να διασκευάσετε Dubrovniks και Stooges. Πριν από λίγο καιρό διασκευάσατε Αττικ. Θεωρείτε ότι οι διασκευές αυτές δίνουν και το στίγμα για το που βρίσκεται καλλιτεχνικά το συγκρότημα αυτή την περίοδο;

Οι διασκευές που κάνουμε, είτε είναι για κάποιο album, είτε για το live μόνο, γίνονται πάντα με τη λογική μιας νέας προσέγγισης του τραγουδιού, όχι μιας απλής επανεκτέλεσης. Οπότε το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από τον ήχο μας, όπως είναι τη συγκεκριμένη περίοδο που στήνουμε τη διασκευή. Σϊγουρα «Ο Διαβάτης Της Ζωής» που είναι η πιο πρόσφατη, είναι πιο κοντά στον άποψη που μας εκφράζει τώρα και όχι μόνο αυτό, η ενορχήστρωση του συγκεκριμένου κομματιού ήταν για εμάς ένα πείραμα που μας ικανοποίησε απόλυτα και αποδείχτηκε οδηγός για την παραγωγή του “The Undressed EP”, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει τότε αλλά διακόπηκε, επειδή ακριβώς προέκυψε ο «Διαβάτης». Αυτό αποδείχτηκε για το καλύτερο γιατί μπορέσαμε να διαμορφώσουμε καλύτερα τα νέα κομμάτια μέσα από αυτό το πείραμα.

Θεωρείτε ότι η συμμετοχή και η νίκη σε ένα διαγωνισμό όπως αυτός της Coca Cola έχει μόνο ευεργετικές επιδράσεις σε ένα συγκρότημα που κάνει τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα ή υπάρχουν και καταστάσεις τις οποίες καλώς ή κακώς θα πρέπει να αποδεχτείς και να γίνεις μέρος τους;

Η συμμετοχή και η νίκη στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε όμορφες και όχι όμορφες στιγμές, γνωριμία με σημαντικούς και αξιόλογους ανθρώπους όπως η Δ.Γαλάνη, αλλά και τυχάρπαστους συμπλεγματικούς φαφλατάδες. Αποκομίσαμε γνώσεις και εμπειρίες, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα λέγαμε ποτέ ότι είχε «ευεργετικές επιδράσεις». Ευεργετικές επιδράσεις είχαν άλλα σημαντικότερα πράγματα στην πορεία μας. Οι διαγωνισμοί που επιχορηγούνται απο κάποιο brand είναι καταδικασμένοι να αποτελούν μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας και όχι μιας αυθύπαρκτης διαγωνιστικής διαδικασίας και ως τέτοιον τον αντιμετωπίσαμε. Πρέπει να συμβιβαστείς απόλυτα με τις απαιτήσεις του μάρκετινγκ, για να εισπράξεις στο ακέραιο αυτά που σου έχουν υποσχεθεί μπαίνοντας, κάτι που δεν κάναμε εμείς, αφού με διάφορους τρόπους τραβήξαμε μια γραμμή κάποια στιγμή, και είπαμε μέχρι εκεί μας ενδιαφέρει να πάμε, σε αυτά που μας προτείνανε ή αυτά που μας ζητήθηκαν να δεχτούμε. Έτσι το μπαλόνι δεν φούσκωσε απότομα, αλλά ούτε έσκασε και σαν φούσκα. Η χρυσή τομή είναι η αξιοπρέπεια και η υπομονή, κάτι που είναι στο χέρι του κάθε καλλιτέχνη. Σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, ό,τι δώσεις τόσα θα πάρεις στην καλύτερη. Όσο για τους καθαρά καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, χωρίς εμπορικές παραμέτρους να υπαγορεύουν το πώς θα διεξαχθούν, σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν ένα νέο συγκρότημα στο ξεκίνημά του.

Φέτος συμπληρώνετε, αν δεν κάνω λάθος, 10 χρόνια ύπαρξης ως συγκρότημα. Έχετε κάνει κάποιο τυπικό απολογισμό, κι αν ναι, πείτε μας ποιες θεωρείτε τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας σας μέχρι τώρα.

Νομίζουμε ότι η σημαντικότερη στιγμή της πορείας μας είναι τώρα. Το EP αυτό με τις συνθήκες που κυκλοφορεί και τα τραγούδια που περιέχει, όπως και η χρονική στιγμή της μπάντας γενικότερα, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε βιώσει. Το ότι συμβαίνει εν μέσω της χειρότερης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα είναι η τραγική ειρωνία, την οποία όμως αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση.

Όσον αφορά το Undressed EP, πέρα από το εξώφυλλο, στο οποίο απεικονίζεται ο Χριστός, υπάρχει και το κομμάτι Walking on Water το οποίο αποτελεί μια ξεκάθαρη αναφορά στα έργα και τις ημέρες του. Για ποιό λόγο επιλέξατε ένα τόσο «ευαίσθητο» θέμα για να συνοδέψετε τη νέα σας αυτή κυκλοφορία;

Η σχέση μας με τον Ιησού είναι μια σχέση αντιφάσεων, όπως ολόκληρος ο Χριστιανισμός είναι ένα οικοδόμημα αντιφατικό, ως κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας, αλλά και του Δυτικού πολιτισμού γενικότερα. Ξεκινώντας από μια επαναστατική παρουσία του ιστορικού Ιησού, ο οποίος ήρθε να καταλύσει το κοινωνικοπολιτικό οικοδόμημα της εποχής του, που κρατούσε αμόρφωτους και άπλυτους τους ανθρώπους στο όνομα μιας θεοκρατικής εξουσίας, καταλήξαμε σε ένα παγκόσμιο θρησκευτικό σύστημα βασισμένο στην αρχαία Ιουδαϊκή θρησκεία, που ουσιαστικά εξυπηρετεί την ελίτ των οικονομικά ισχυρών και ταϊζει τον απλό κόσμο ταπεινοφροσύνη και μια δουλικότητα, που τελικά συμβάλλει στην αδρανοποίησή του και την αποδοχή μιας εντελώς παράλογης ανθρώπινης κατάστασης ως φυσιολογικής και όλα αυτά εις το όνομα της Αγάπης και μιας υπόσχεσης για μεταθανάτια δικαίωση. Μια ιστορία χιλίων εξακοσίων χρόνων σκοταδισμού και υποκρισίας, από τότε που επεβλήθηκε στον αρχαίο κόσμο αυτή η νέα θρησκεία, η οποία ουδεμία σχέση είχε με τα αυθεντικά διδάγματα και παραδείγματα του Ιησού, ο οποίος μάλλον πιο κοντά στην ελληνική παιδεία ήταν, παρά σε αυτή των ομοεθνών του. Πιστεύουμε ότι ο Ιησούς, ο Θεός, η δύναμη που οδηγεί τον άνθρωπο τέλοσπάντων, μας θέλει ελεύθερους, να χαιρόμαστε το δώρο της ζωής και να κοιτάμε τον ουρανό ως άνθρωποι, όχι ως δούλοι. Η τέχνη, η φιλοσοφία και ο πνευματικός πολιτισμός, που υπέφεραν για αιώνες ύστερα από την επικράτηση του «χριστιανισμού» τους, ως ασχολίες του ανήθικου και όχι του ενάρετου, εξακολουθούν να είναι η μόνη ελπίδα του ανθρώπου για μια ουσιαστική και γεμάτη ζωή. Ο “Amigo Que Nunca Falla”, όπως αναγράφεται κάτω από την καθολικής προέλευσης εικόνα του εξωφύλλου μας (μια φωτογραφία που τράβηξε ο Ηλίας Μαδούρος πέρυσι στο Βερολίνο), ήθελε να μας μάθει να περπατάμε πάνω στο νερό και να ζούμε σε αρμονία με τη φύση και τους γύρω μας, μας υποσχέθηκε δικαιοσύνη και μια κοινωνία βασισμένη στη συλλογικότητα που δίδαξε και στην πράξη στη διάρκεια της ζωής του επί Γης. Το πώς όλα αυτά μεταφράστηκαν και «προσαρμόστηκαν» μετά στο Δυτικό κόσμο, αλλά και στον Aνατολικό λίγο αργότερα μέσω του Ισλάμ, είναι μια πονεμένη ιστορία. Ολα αυτά ήταν στο μυαλό μας όταν γράφαμε το “Walking On Water”, παρακολουθώντας το «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» από τη μια και την κατάσταση στην Ελλάδα και τον κόσμο από την άλλη, πέρυσι το Πάσχα.

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη εποχή για τη χώρα μας. Θεωρείτε πως μπορεί αυτή η αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας να αποτελέσει μια ευκαιρία έτσι ώστε να ξεχωρίσουν και να διαπρέψουν τα πράγματα που πραγματικά αξίζουν; Εσείς σαν μουσικοί έχετε εντοπίσει ευκαιρίες ή τελικά είναι όλα χειρότερα από πριν;

Το ελπίζουμε και συνέχεια αυτό λέμε μεταξύ μας, ότι είναι ευκαιρία αυτή η κατάσταση για ξεσκαρτάρισμα, όχι μόνο στη μουσική αλλά σε όλα. Προς το παρόν πάντως δε φαίνεται να γίνεται κάτι τέτοιο, οι συντεχνιακές λογικές και οι καλοθρεμμένοι μέτριοι, που ήταν καθεστώς μέχρι τώρα εξακολουθούν να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Βέβαια οι συνθήκες είναι αρκετά αντίξοες, οπότε μοιραία κάποιοι που δεν εννοούν τόσο αυτό που κάνουν, ώστε να υποστούν τις θυσίες που απαιτούνται, μας αδειάζουν τη γωνιά σιγά σιγά. Ελπίζουμε σε μια πιο έντονη παρουσία αξιόλογων ανθρώπων στο άμεσο μέλλον κάτι που προϋποθέτει και την πιο ενεργή συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις προσπάθειες.

———————————————————————————————————————————————————

Οι Cyanna θα εμφανιστούν στο Six D.O.G.S. την Πέμπτη 15 Μαρτίου για να παρουσιάσουν το The Undressed EP, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 12″ βινύλιο + CD. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, με δώρο το βινύλιο και το CD σε όλους όσους βρεθούν στο release party.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το “The Undressed”.

Διάβασε επίσης...
Mech▲nimal και The Rattler Proxy την Τετάρτη στο Six D.O.G.S.
Δύο από τα πλέον ενδιαφέροντα νέα σχήματα της Αθήνας, οι Mech▲nimal και οι  The Rattler Proxy ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα πολύ ενδιαφέρον double bill live την ερχόμενη Τετάρτη 25 Απριλίου στο Six D.O.G.S. Όπως γράφαμε και  όταν σας τους συστήσαμε, Οι Mech▲nimal γεννήθηκαν όταν ο  Γιάννης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος και βετεράνος ...
Συνέχεια...
Οι A Whisper in the Noise το Μάιο στην Αθήνα
Ακόμα μια ενδιαφέρουσα βραδιά υπόσχεται η τελευταία ανακοίνωση της Arte Fiasco, φέρνοντας στην Ελλάδα τους A Whisper in the Noise, την Πέμπτη 10 Μαΐου στο Six D.O.G.S.. Οι Αμερικάνοι από το Minneapolis έχουν καταφέρει στα δέκα χρόνια της πορείας τους μέχρι τώρα να ενσωματώσουν στον ήχο τους αρκετά και ετερόκλητα στοιχεία, ...
Συνέχεια...
Οι Underground Youth σε mini tour στη χώρα μας
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες στην συναυλιακή μας φθινοπωρινή ατζέντα επιβεβαιώνεται σήμερα. Οι Underground Youth, το ψυχεδελικό όχημα του Craig Dyer από το Λονδίνο, θα εμφανιστούν για τρεις διαδοχικές εμφανίσεις, 11, 12 και 13 Οκτωβρίου σε Αθήνα (Six D.O.G.S.) , Λάρισα (Stage Live) και Θεσσαλονίκη (θα ανακοινωθεί σύντομα ο χώρος) προσκεκλημένοι των Catch The ...
Συνέχεια...
Photostory: Mop Mop @ Six D.O.G.S.
Με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου τους album  "Isle Οf Magic" , οι Ιταλοί Mop Mop Soundsystem, εκ Berlin ορμώμενοι, προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στην σκηνή του Six Dogs, χαρίζοντας στο κοινό της Αθήνας ένα κολάζ μουσικών συνθέσεων με ψυχεδελικούς συνδυασμούς. Ένα αναπάντεχο πάντρεμα της Jazz με Funk, Disco, Afro, groovy στοιχεία και tropical Sounds. Ένα μελωδικό αμάλγαμα διαφόρων ειδών μουσικής, που πλημμύρισαν τον χώρο δημιουργώντας μια απολαυστική και μαγευτική ...
Συνέχεια...
Sungrazer
Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Six D.O.G.S. την ερχόμενη Κυριακή, οι Ολλανδοί Sungrazer μας μίλησαν για την πορεία τους μέχρι τώρα και μας χάρισαν ένα mixtape με οκτώ αγαπημένα τους κομμάτια. Αν και υπάρχουν μόλις τρία χρόνια στο μουσικό προσκήνιο, οι Sungrazer έχουν καταφέρει να απασχολήσουν αρκετά το κοινό του ...
Συνέχεια...
Moon Duo
Σε μια "δύσκολη" βραδιά από όλες τις απόψεις -τελικός Champions League, άλλα events τόσο στον ίδιο χώρο αμέσως μετά όσο και αλλού- οι Moon Duo κατάφεραν να βγουν νικήτες. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μιας και έφτασα στον χώρο την ώρα ακριβώς που τελείωνε το set του ο ...
Συνέχεια...
Deteriorate Sound mixtape
Ένα νέο φεστιβάλ γενιέται αυτή την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Τετάρτη στο Six D.O.G.S. και με ένα mixtape με τραγούδια των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, ετοιμαζόμαστε για το Deteriorate Sound Festival. Κοινό σημείο των ελλήνων καλλιτεχνών των 9 σχημάτων που θα εμφανιστούν στο gig space του πολυχώρου της Αβραμιώτου είναι η μουσική εξερεύνηση, ...
Συνέχεια...
Laurel Halo live @ six d.o.g.s.
Όσοι-ες αψήφησαν την ...κυριακίλα και την βροχή και αποφάσισαν να διαβούν το κατώφλι του Gig Space αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω. Ελπίζω δε αυτή η καθ' όλα επιτυχημένη -τόσο μουσικά όσο και σε επίπεδο προσέλευσης/διοργάνωσης, κλπ- συνύπαρξη δύο ονομάτων που αποτυπώνουν το "τι συμβαίνει τώρα" στην σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική και ενός ...
Συνέχεια...
Οι Καναδοί Nü Sensae σήμερα στην Θεσσαλονίκη και την Τρίτη στην Αθήνα
Το grunge / punk τρίο των Nü Sensae, κατέφθασαν από τον Καναδά στη χώρα μας και σήμερα Κυριακή θα εμφανιστούν στο Eightball στη Θεσσαλονίκη και την ερχόμενη Τρίτη στο Six D.O.G.S. Κάποια βιογραφικά στοιχεία για όσους δεν τους γνωρίζουν: "Οι Nü Sensae σχηματίστηκαν λοιπόν το 2007 στο Βανκούβερ από την σερβικής καταγωγής Andrea Lukic ...
Συνέχεια...
Οι The Wedding Present επιστρέφουν στην Αθήνα
Συχνοί επισκέπτες μας οι The Wedding Present του David Gedge  επιστρέφουν για άλλη μια φορά στην Αθήνα για να μας φέρουν τον χαρακτηριστικό indie pop ήχο τους που πρεσβεύουν για πάνω από 25 χρόνια - συνυπολογίζοντας και την περίοδο των ηχογραφήσεων του Gedge ως Cinerama. O Gedge - με την σημερινή ...
Συνέχεια...
Let’s become the pitiless censors of ourselves με τον John Maus στο Six D.O.G.S.
Πολλούς μουσαφίρηδες  έχει η Arte Fiasco αυτές τις μέρες αφού όπως σας είνaι γνωστό προφανώς, μετά την επίσκεψη της δεσποινίδας ΕΜΑ το Σάββατο στο Bios, ακολουθεί την Δευτέρα ο John Maus στο Six D.O.G.S. O σπουδαίος και αγαπημένος lo-fi crooner επιστρέφει στη χώρα μας - τρία χρόνια από την προηγούμενη επισκεψή του στα μέρη μας ...
Συνέχεια...
Στον μουσικό κόσμο του My Empty Phantom
O Τεξανός πολυοργανίστας Jess Martin Beaman - ηχογραφεί ως My Empty Phantom -   και λίγο προτού στην Αθήνα αυτή την Πέμπτη για να κλείσει την ευρωπαϊκή του περιοδεία, του ζητήσαμε να μας αποκαλύψει τα 10 αγαπημένα του τραγούδια όλων των εποχών αυτή την περίοδο. Και είναι μία ενδιαφέρουσα λίστα, η οποία ...
Συνέχεια...
Οι Adolf Plays the Jazz παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ
To Form Follows Function, το τελευταίο τους -εξαιρετικό- άλμπουμ, θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 28 Ιουνίου οι Adolf Plays the Jazz. Το αθηναικό σχήμα έχει πάνω από 10 χρόνια πια στην πλάτη του και τρία ολοκληρωμένα albums – όλα διαθέσιμα δωρεάν για download από το website τους αλλά και από εδώ - σε ...
Συνέχεια...
Larry Gus
Ο φίλος μας ο Larry Gus θα θυμάται για πάντα το 2013 που μας αφήνει σε λίγες μέρες, αφού κυκλοφόρησε το album του "Years Not Living" στην DFA Records ενώ "όργωσε" και τις Ηνωμένες Πολιτείες ανοίγοντας τις συναυλίες των Cut Copy. Εμείς εδώ στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο τον περιμέναμε να ...
Συνέχεια...
Ο Prins Thomas στο S.I.X. Dogs
Με πρώτο καλεσμένο τον Νορβηγό dj/παραγωγό Prins Thomas ξεκινάει αύριο Παρασκευή 30/9 στο Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) μια νέα σειρά από club βραδιές υπό τον τίτλο Crossover (ή +Over) που θα έχουν ως βασικούς άξονες την disco, την house και την techno και θα λαμβάνουν χώρα στο gig space. Γνωστός για τις συνεργασιες ...
Συνέχεια...
Ένα φεστιβάλ για τη στήριξη του Below Studio
Ένα διήμερο φεστιβάλ για την οικονομική ενίσχυση του Below Studio, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στο Six D.O.G.S. με τη συμμετοχή 8 σχημάτων που ηχογραφούσαν στο εν λόγω studio, πριν αυτό πέσει θύμα της οικονομικής κατάστασης που ζούμε. Η ιστορία, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, έχει ...
Συνέχεια...
Wonky Doll and the Echo @ Six D.O.G.S.
Ήταν Δεκέμβριος του ’11 όταν είδα για πρώτη φορά τους Wonky Doll and the Echo να ανοίγουν ως support την συναυλία των Clan of Xymox στο Κύτταρο και ακόμα θυμάμαι την τρομερή εντύπωση που μου είχαν κάνει τότε, με αυτόν τον απίστευτα γνώριμο αλλά πανέμορφα μαγευτικό ήχο τους, με τον ...
Συνέχεια...
Long Distance Calling & The Bliss @ Six D.O.G.S.
Δύο στα δύο για το 2012, όσον αφορά τα sold out events, για τη σύμπραξη των CTS/Lovelight productions. Αυτή τη φορά, υπεύθυνοι για το ασφυκτικά γεμάτο Six D.O.G.S., οι Long Distance Calling και οι Bliss.  H ένδειξη "Sold Out" στην είσοδο του Six D.O.G.S., αλλά και ο κόσμος που περίμενε ανυπόμονα ...
Συνέχεια...
Οι the Ex επιστρέφουν στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα – Κερδίστε προσκλήσεις
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκπληκτική τους εμφάνιση στο Gagarin 205, οι Ολλανδοί the Ex επιστρέφουν στη χώρα μας για ένα συναυλιακό διήμερο με ιδιαίτερο concept αυτή την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, η παρέα των Andy Moor και Terrie Hessels θα εμφανιστούν το ερχόμενο Σάββατο 20 Οκτώβρη στο Drugstore και την επομένη μέρα, την Κυριακή ...
Συνέχεια...
Μέντα
Λίγους μήνες πριν οι Μέντα κυκλοφόρησαν τον 5ο κατά σειρά, ομώνυμο δίσκο τους. Δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δημιουργία τους συνεχίζουν πεισματικά να συνθέτουν pop μουσική και pop στίχους, σε μια Ελλάδα που η pop για τους ίδιους δεν έχει χώρο. Συνεχίζουν όμως, να δημιουργούν δίσκους και εικόνες και να δίνουν τις πιο χαρούμενες συναυλίες. Λίγo ...
Συνέχεια...
3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής
Το φεστιβάλ-θεσμός με τα αμέτρητα συγκροτήματα σε τρεις μέρες, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Six D.O.G.S. Με το γνωστό πλέον concept, περισσότερα ονόματα από την προηγούμενη χρονιά και όλα διαφορετικά σε σχέση με τις δύο περασμένες διοργανώσεις, το 3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής επιστρέφει στο Six D.O.G.S. το τριήμερο 23-25 Μαΐου, υπό την ...
Συνέχεια...
Η Laurel Halo ξανά στην Αθήνα!
Έχοντας στις αποσκεύες το εξαιρετικό δεύτερο της άλμπουμ Chance Of Rain (θυμίζουμε εδώ πως το ντεμπούτο της Quarantine ήταν από τα καλύτερα άλμπουμ της περασμένης χρονιάς για το site που διαβάζετε) που κυκλοφορήσε στις 28/10 στην Hyperdub, η αμερικανίδα παραγωγός -η ίδια όπως έχουμε ξαναπεί προτιμά τον τίτλο electronic singer/songwriter- ...
Συνέχεια...
O Εgg Hell και τα ψίχουλα από Brownie του, τη Δευτέρα στο Six D.O.G.S.
Ο singer/songwriter Egg Hell ολοκλήρωσε το δεύτερό του EP και θα το παρουσιάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα στο Six D.O.G.S. Το EP ακούει στο όνομα Brownie Crumbs μία ονομασία που σίγουρα ανοίγει την όρεξη. Ευτυχώς αυτό έχει προβλεφθεί από τον Egg Hell αφού κάθε ένα από τα 4 νέα κομμάτια ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ with George Gaudy
Ας το παραδεχτούμε. Τον είχαμε παρεξηγήσει τον Γιώργο Γουδή. Ίσως μας ξένιζε η επιλογή του να μας συστηθεί χρησιμοποιώντας αυτή την παρήχηση του επώνυμού του με τον Καταλανό αρχιτέκτονα ή να φταίει αυτή η υπερπροσφορά επίδοξων τραγουδοποιών τα τελευταία χρόνια. Όμως, η αλήθεια είναι, ότι κάναμε λάθος στην περίπτωση του. Το ...
Συνέχεια...
Οι Intravenus παρουσιάζουν το “Oiseau” στο Six D.O.G.S.
Το πολύ καλό περσινό τους άλμπουμ, Oiseau, θα παρουσιάσουν ζωντανά οι Intravenus, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Six D.O.G.S. Οι Νώντας και Άκης Κακλαμάνης (τύμπανα και μπάσο αντίστοιχα), και Γιάννης Αναστασάκης στις κιθάρες, θα συναντήσουν τη Zωή Ευσταθίου στα πλήκτρα, τον Μάριο Βαλινάκη στο σαξόφωνο και τον Στέλιο - Lüüp- Ρωμαλιάδη στο φλάουτο, ...
Συνέχεια...
John Maus + The Boy @ Six D.O.G.S.
Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν ήξερα αλλά και δεν ρώτησα πώς θα είναι το χθεσινό live του John Maus στο Six D.O.G.S. , οπότε δεν μπορώ να τον κατηγορήσω κιόλας για την απογοήτευση που ένιωσα μετά το τέλος της. Ο χώρος μικρός και το στρίμωγμα αναπόφευκτο τελικά μιας ...
Συνέχεια...
Cyanna & The Verge live στο ΤΩΡΑ K44
Επιστροφή στο συναυλιακό γίγνεσθαι της πρωτεύουσας για τους Cyanna.  Mετά από ένα καλοκαίρι με εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, και με το τελευταίο τους ΕΡ, The Undressed, να είναι σταθερά στις επιλογές μας για τη χρονιά που διανύουμε, οι Cyanna θα εμφανιστούν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο ΤΩΡΑ Κ44. Το The Undressed ...
Συνέχεια...
Underground Youth + Social End Products @ Six D.O.G.S.
Όταν έβαζα το άλμπουμ των Underground Youth με τίτλο Delirium στα καλύτερα της χρονιάς πέρυσι, δεν φανταζόμουν ότι ελάχιστους μήνες αργότερα θα τους έβλεπα ζωντανά στην Αθήνα, στην πιο κατάλληλη μάλιστα στιγμή, αφού ήρθαν μ’ έναν ζεστό νέο ep στις αποσκευές τους –το εξαιρετικό Low SlowNeedle. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το στυλ της μουσικής τους, η βραδιά της Πέμπτης έδινε υποσχέσεις ...
Συνέχεια...
To mixtape της ελληνικής περιπέτειας του Frenic
  Ο DJ Frenic, ή αλλιώς Sam Ferguson όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έχει ενθουσιαστεί για τις δύο πρώτες του επισκέψεις του αυτή την εβδομάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ετοίμασε ένα mixtape ειδικά αφιερωμένο στο διήμερό του στα μέρη μας. Ο βρετανός DJ και παραγωγός με βάση το Bristol θα κάνει ...
Συνέχεια...
Οι Obits περιοδεύουν από σήμερα στη χώρα μας
Οι Αμερικανοί Obits επιστρέφουν στη χώρα μας από σήμερα, για τέσσερις συναυλίες σε ισάριθμες πόλεις, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής τους περιοδείας "Lobster Tank Blues" για την προώθηση του τρίτου album τους "Bed & Bugs" που κυκλοφόρησε πέρσι. Το συγκρότημα από το Brooklyn θα εμφανιστεί σήμερα το βράδυ στο Rover Bar στη Θεσσαλονίκη με support ...
Συνέχεια...
Mech▲nimal και The Rattler Proxy την Τετάρτη στο
Οι A Whisper in the Noise το Μάιο
Οι Underground Youth σε mini tour στη χώρα
Photostory: Mop Mop @ Six D.O.G.S.
Sungrazer
Moon Duo @ Six D.O.G.S.
Deteriorate Sound mixtape
Laurel Halo + Bill Kouligas + Δ Δ
Οι Καναδοί Nü Sensae σήμερα στην Θεσσαλονίκη και
Οι The Wedding Present επιστρέφουν στην Αθήνα
Let’s become the pitiless censors of ourselves με
Στον μουσικό κόσμο του My Empty Phantom
Οι Adolf Plays the Jazz παρουσιάζουν το νέο
O Larry Gus – επιτέλους – επιστρέφει σε
Ο Prins Thomas στο S.I.X. Dogs
Ένα φεστιβάλ για τη στήριξη του Below Studio
Wonky Doll and the Echo @ Six D.O.G.S.
Long Distance Calling & The Bliss @ Six
Οι the Ex επιστρέφουν στη χώρα μας αυτή
Μέντα
3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής
Η Laurel Halo ξανά στην Αθήνα!
O Εgg Hell και τα ψίχουλα από Brownie
Mixtapin’ with George Gaudy
Οι Intravenus παρουσιάζουν το “Oiseau” στο Six D.O.G.S.
John Maus + The Boy @ Six D.O.G.S.
Cyanna & The Verge live στο ΤΩΡΑ K44
Underground Youth + Social End Products @ Six
To mixtape της ελληνικής περιπέτειας του Frenic
Οι Obits περιοδεύουν από σήμερα στη χώρα μας