Την ερχόμενη Πέμπτη, οι Cyanna θα παρουσιάσουν στο Six D.O.G.S. το νέο τους ΕΡ με τίτλο The Undressed, και το mixtape.gr δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους.

Οι Cyanna δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για όσους παρακολουθούν τα μουσικά τεκταινόμενα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως έχουν κερδίσει το διαγωνισμό Coca Cola Soundwave, έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, τα δύο για λογαριασμό της Sony/BMG, το κομμάτι τους Shine έχει γίνει μεγάλη ραδιοφωνική και τηλεοπτική επιτυχία, έχουν δώσει άπειρες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Φέτος, αποφασίζουν να αλλάξουν: κυκλοφορούν μόνοι τους το νέο τους ΕΡ, επαναπροσδιορίζουν τον ήχο τους προσαρμόζοντας τον σε πιο ακουστικές φόρμες, και μας καλούν στο Six D.O.G.S., την Πέμπτη 15 Μαρτίου, για να γιορτάσουν μαζί μας τη νέα αυτή κυκλοφορία που σηματοδοτεί τη νέα εποχή των Cyanna.

Το mixtape.gr, μίλησε μαζί τους για τα διδάγματα του παρελθόντος, για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η εποχή της κρίσης και για τον Ιησού Χριστό που κοσμεί το εξώφυλλο του The Undressed.

To Undressed EP αποτελεί την πρώτη σας ανεξάρτητη δισκογραφική απόπειρα. Πως είναι για ένα συγκρότημα που έχει κυκλοφορήσει τα προηγούμενα άλμπουμ του σε μεγάλη δισκογραφική να κάνει ένα τέτοιο βήμα, βασισμένο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις;

Μετά την εμπειρία της μεγάλης δισκογραφικής, κρατήσαμε τα θετικά, όπως τη γνώση για το πώς λειτουργεί η δισκογραφία στην Ελλάδα, αλλά αποφασίσαμε ότι η φιλοσοφία και η λογική των συμβολαίων και της συνεργασίας που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρείες δε μας ικανοποιεί και τη θεωρούμε πλέον παρωχημένη. Εκτός αυτού, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια που κάναμε τα σημαντικότερα πράγματα ούτως ή άλλως μόνοι, το να αναλάβουμε και 2-3 πράγματα ακόμα, προκειμένου να βγει ο δίσκος, όπως η κοπή και η διανομή, δεν ήταν και τόσο μεγάλη απόφαση. Μη σου πω ότι απελευθερωθήκαμε τελικά και κάναμε ό,τι ακριβώς θέλαμε, οπότε το ευχαριστήθηκαμε κιόλας.

Ακούγοντας κανείς το τελευταίο σας ΕΡ, αλλά και παρακολουθώντας τα πρόσφατα βήματά σας, διακρινει μια στροφή σε πιο ακουστικές φόρμες, κάτι που εξέπληξε πολύ κόσμο, καθώς οι Cyanna έγιναν γνωστοί ως μια δυνατή live rock μπάντα. Που οφείλεται και που αποσκοπεί αυτή η αλλάγη;

Οι Cyanna θα συνεχίσουν να είναι μια δυνατή live μπάντα, αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα κι όταν ο ήχος μας ήταν πιο ηλεκτρονικός με beats και synthbass για ρυθμικό, το rock n’ roll ήταν πάντα στο μυαλό μας, ειδικά όταν παίζαμε ζωντανά. Αυτή τη στιγμή ο ήχος που γουστάρουμε είναι πιο κοντά στις ρίζες της μουσικής που μας μεγάλωσε και αυτό το σχεδόν ακουστικό EP, είναι κάτι που όλοι μας ξεχωριστά θέλαμε κάποια στιγμή να κάνουμε, από την εποχή των unplugged της δεκαετίας του ‘90. Σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι είναι η πρώτη μας κυκλοφορία σε βινύλιο, είναι δύο όνειρα της εφηβείας που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Το album που θα ακολουθήσει (ελπίζουμε στο τέλος της χρονιάς) θα είναι σε αυτή την πιο οργανική προσέγγιση, με περισσότερο γκάζι όμως και το δυναμικό ρυθμικό ήχο που πάντα μας χαρακτήριζε.

Στα δύο προηγούμενα άλμπουμ σας επιλέξατε να διασκευάσετε Dubrovniks και Stooges. Πριν από λίγο καιρό διασκευάσατε Αττικ. Θεωρείτε ότι οι διασκευές αυτές δίνουν και το στίγμα για το που βρίσκεται καλλιτεχνικά το συγκρότημα αυτή την περίοδο;

Οι διασκευές που κάνουμε, είτε είναι για κάποιο album, είτε για το live μόνο, γίνονται πάντα με τη λογική μιας νέας προσέγγισης του τραγουδιού, όχι μιας απλής επανεκτέλεσης. Οπότε το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από τον ήχο μας, όπως είναι τη συγκεκριμένη περίοδο που στήνουμε τη διασκευή. Σϊγουρα «Ο Διαβάτης Της Ζωής» που είναι η πιο πρόσφατη, είναι πιο κοντά στον άποψη που μας εκφράζει τώρα και όχι μόνο αυτό, η ενορχήστρωση του συγκεκριμένου κομματιού ήταν για εμάς ένα πείραμα που μας ικανοποίησε απόλυτα και αποδείχτηκε οδηγός για την παραγωγή του “The Undressed EP”, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει τότε αλλά διακόπηκε, επειδή ακριβώς προέκυψε ο «Διαβάτης». Αυτό αποδείχτηκε για το καλύτερο γιατί μπορέσαμε να διαμορφώσουμε καλύτερα τα νέα κομμάτια μέσα από αυτό το πείραμα.

Θεωρείτε ότι η συμμετοχή και η νίκη σε ένα διαγωνισμό όπως αυτός της Coca Cola έχει μόνο ευεργετικές επιδράσεις σε ένα συγκρότημα που κάνει τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα ή υπάρχουν και καταστάσεις τις οποίες καλώς ή κακώς θα πρέπει να αποδεχτείς και να γίνεις μέρος τους;

Η συμμετοχή και η νίκη στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε όμορφες και όχι όμορφες στιγμές, γνωριμία με σημαντικούς και αξιόλογους ανθρώπους όπως η Δ.Γαλάνη, αλλά και τυχάρπαστους συμπλεγματικούς φαφλατάδες. Αποκομίσαμε γνώσεις και εμπειρίες, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα λέγαμε ποτέ ότι είχε «ευεργετικές επιδράσεις». Ευεργετικές επιδράσεις είχαν άλλα σημαντικότερα πράγματα στην πορεία μας. Οι διαγωνισμοί που επιχορηγούνται απο κάποιο brand είναι καταδικασμένοι να αποτελούν μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας και όχι μιας αυθύπαρκτης διαγωνιστικής διαδικασίας και ως τέτοιον τον αντιμετωπίσαμε. Πρέπει να συμβιβαστείς απόλυτα με τις απαιτήσεις του μάρκετινγκ, για να εισπράξεις στο ακέραιο αυτά που σου έχουν υποσχεθεί μπαίνοντας, κάτι που δεν κάναμε εμείς, αφού με διάφορους τρόπους τραβήξαμε μια γραμμή κάποια στιγμή, και είπαμε μέχρι εκεί μας ενδιαφέρει να πάμε, σε αυτά που μας προτείνανε ή αυτά που μας ζητήθηκαν να δεχτούμε. Έτσι το μπαλόνι δεν φούσκωσε απότομα, αλλά ούτε έσκασε και σαν φούσκα. Η χρυσή τομή είναι η αξιοπρέπεια και η υπομονή, κάτι που είναι στο χέρι του κάθε καλλιτέχνη. Σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, ό,τι δώσεις τόσα θα πάρεις στην καλύτερη. Όσο για τους καθαρά καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, χωρίς εμπορικές παραμέτρους να υπαγορεύουν το πώς θα διεξαχθούν, σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν ένα νέο συγκρότημα στο ξεκίνημά του.

Φέτος συμπληρώνετε, αν δεν κάνω λάθος, 10 χρόνια ύπαρξης ως συγκρότημα. Έχετε κάνει κάποιο τυπικό απολογισμό, κι αν ναι, πείτε μας ποιες θεωρείτε τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας σας μέχρι τώρα.

Νομίζουμε ότι η σημαντικότερη στιγμή της πορείας μας είναι τώρα. Το EP αυτό με τις συνθήκες που κυκλοφορεί και τα τραγούδια που περιέχει, όπως και η χρονική στιγμή της μπάντας γενικότερα, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε βιώσει. Το ότι συμβαίνει εν μέσω της χειρότερης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα είναι η τραγική ειρωνία, την οποία όμως αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση.

Όσον αφορά το Undressed EP, πέρα από το εξώφυλλο, στο οποίο απεικονίζεται ο Χριστός, υπάρχει και το κομμάτι Walking on Water το οποίο αποτελεί μια ξεκάθαρη αναφορά στα έργα και τις ημέρες του. Για ποιό λόγο επιλέξατε ένα τόσο «ευαίσθητο» θέμα για να συνοδέψετε τη νέα σας αυτή κυκλοφορία;

Η σχέση μας με τον Ιησού είναι μια σχέση αντιφάσεων, όπως ολόκληρος ο Χριστιανισμός είναι ένα οικοδόμημα αντιφατικό, ως κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας, αλλά και του Δυτικού πολιτισμού γενικότερα. Ξεκινώντας από μια επαναστατική παρουσία του ιστορικού Ιησού, ο οποίος ήρθε να καταλύσει το κοινωνικοπολιτικό οικοδόμημα της εποχής του, που κρατούσε αμόρφωτους και άπλυτους τους ανθρώπους στο όνομα μιας θεοκρατικής εξουσίας, καταλήξαμε σε ένα παγκόσμιο θρησκευτικό σύστημα βασισμένο στην αρχαία Ιουδαϊκή θρησκεία, που ουσιαστικά εξυπηρετεί την ελίτ των οικονομικά ισχυρών και ταϊζει τον απλό κόσμο ταπεινοφροσύνη και μια δουλικότητα, που τελικά συμβάλλει στην αδρανοποίησή του και την αποδοχή μιας εντελώς παράλογης ανθρώπινης κατάστασης ως φυσιολογικής και όλα αυτά εις το όνομα της Αγάπης και μιας υπόσχεσης για μεταθανάτια δικαίωση. Μια ιστορία χιλίων εξακοσίων χρόνων σκοταδισμού και υποκρισίας, από τότε που επεβλήθηκε στον αρχαίο κόσμο αυτή η νέα θρησκεία, η οποία ουδεμία σχέση είχε με τα αυθεντικά διδάγματα και παραδείγματα του Ιησού, ο οποίος μάλλον πιο κοντά στην ελληνική παιδεία ήταν, παρά σε αυτή των ομοεθνών του. Πιστεύουμε ότι ο Ιησούς, ο Θεός, η δύναμη που οδηγεί τον άνθρωπο τέλοσπάντων, μας θέλει ελεύθερους, να χαιρόμαστε το δώρο της ζωής και να κοιτάμε τον ουρανό ως άνθρωποι, όχι ως δούλοι. Η τέχνη, η φιλοσοφία και ο πνευματικός πολιτισμός, που υπέφεραν για αιώνες ύστερα από την επικράτηση του «χριστιανισμού» τους, ως ασχολίες του ανήθικου και όχι του ενάρετου, εξακολουθούν να είναι η μόνη ελπίδα του ανθρώπου για μια ουσιαστική και γεμάτη ζωή. Ο “Amigo Que Nunca Falla”, όπως αναγράφεται κάτω από την καθολικής προέλευσης εικόνα του εξωφύλλου μας (μια φωτογραφία που τράβηξε ο Ηλίας Μαδούρος πέρυσι στο Βερολίνο), ήθελε να μας μάθει να περπατάμε πάνω στο νερό και να ζούμε σε αρμονία με τη φύση και τους γύρω μας, μας υποσχέθηκε δικαιοσύνη και μια κοινωνία βασισμένη στη συλλογικότητα που δίδαξε και στην πράξη στη διάρκεια της ζωής του επί Γης. Το πώς όλα αυτά μεταφράστηκαν και «προσαρμόστηκαν» μετά στο Δυτικό κόσμο, αλλά και στον Aνατολικό λίγο αργότερα μέσω του Ισλάμ, είναι μια πονεμένη ιστορία. Ολα αυτά ήταν στο μυαλό μας όταν γράφαμε το “Walking On Water”, παρακολουθώντας το «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» από τη μια και την κατάσταση στην Ελλάδα και τον κόσμο από την άλλη, πέρυσι το Πάσχα.

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη εποχή για τη χώρα μας. Θεωρείτε πως μπορεί αυτή η αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας να αποτελέσει μια ευκαιρία έτσι ώστε να ξεχωρίσουν και να διαπρέψουν τα πράγματα που πραγματικά αξίζουν; Εσείς σαν μουσικοί έχετε εντοπίσει ευκαιρίες ή τελικά είναι όλα χειρότερα από πριν;

Το ελπίζουμε και συνέχεια αυτό λέμε μεταξύ μας, ότι είναι ευκαιρία αυτή η κατάσταση για ξεσκαρτάρισμα, όχι μόνο στη μουσική αλλά σε όλα. Προς το παρόν πάντως δε φαίνεται να γίνεται κάτι τέτοιο, οι συντεχνιακές λογικές και οι καλοθρεμμένοι μέτριοι, που ήταν καθεστώς μέχρι τώρα εξακολουθούν να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Βέβαια οι συνθήκες είναι αρκετά αντίξοες, οπότε μοιραία κάποιοι που δεν εννοούν τόσο αυτό που κάνουν, ώστε να υποστούν τις θυσίες που απαιτούνται, μας αδειάζουν τη γωνιά σιγά σιγά. Ελπίζουμε σε μια πιο έντονη παρουσία αξιόλογων ανθρώπων στο άμεσο μέλλον κάτι που προϋποθέτει και την πιο ενεργή συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις προσπάθειες.

———————————————————————————————————————————————————

Οι Cyanna θα εμφανιστούν στο Six D.O.G.S. την Πέμπτη 15 Μαρτίου για να παρουσιάσουν το The Undressed EP, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 12″ βινύλιο + CD. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, με δώρο το βινύλιο και το CD σε όλους όσους βρεθούν στο release party.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το “The Undressed”.

Διάβασε επίσης...
Οι Night Beats στην Αθήνα
Όπως ανακοίνωσε μόλις στο facebook η διοργανώτρια ομάδα P90 Events, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα της νεο-ψυχεδελικής γκαράζ σκηνής έρχεται στην Αθήνα για μία συναυλία. Οι Nights Beats από το Seattle θα εμφανιστούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο Six D.O.G.S. , μαζί με τους δικούς μας Acid Baby Jesus σε ...
Συνέχεια...
Larry Gus
Ο φίλος μας ο Larry Gus θα θυμάται για πάντα το 2013 που μας άφησε πριν από λίγες μέρες, αφού κυκλοφόρησε το album του "Years Not Living" στην DFA Records ενώ "όργωσε" και τις Ηνωμένες Πολιτείες ανοίγοντας τις συναυλίες των Cut Copy. Εμείς εδώ στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο τον περιμέναμε ...
Συνέχεια...
The Bittersweet – Dancing In The Zoo
To πρώτο άλμπουμ των The BitterSweet κυκλοφορεί και μας θυμίζει την αξία της αμεσότητας που πρέπει να έχει η pop μουσική. Ξεκινώντας την ακρόαση του πρώτου άλμπουμ των The BitterSweet, θα θυμηθούμε τους Turtles καθώς το πρώτο τους single You Don't Want Me Baby, έχει άμεσες αναφορές στο mega hit Happy ...
Συνέχεια...
Plisskën Festival 2013 Round 1 + Round 2
Οι δύο μέρες "προθέρμανσης" αποδείχθηκαν τόσο άψογα οργανωμένες αλλά και πλούσιες μουσικά ώστε  κατάφεραν μας αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ήδη μεγάλη προσμονή για το "κυρίως πιάτο" (round 3) του φετεινού Plisskën Festival 2013 που αποδείχθηκε εντέλει συνολικά -με μια μικρή επιφύλαξη για το Round 4 στο K44 μιας και δεν είχε λάβει ...
Συνέχεια...
Photostory: Julia Kent, Joalz & Toni Kater @ Six D.O.G.S.
Φωτογραφίες από μια ιδιαίτερη σύμπραξη μουσικών που έλαβε χώρα την Κυριακή το βράδυ στο Six D.O.G.S.. Η τσελίστρια/συνθέτης Julia Kent από την Νέα Υόρκη (μέλος επίσης των Antony & The Johnsons) μαζί τους Joalz του Leon Segka (θυμηθείτε εδώ το αποκλειστικό κομμάτι που σας προσφέραμε προς ακρόαση από το επερχόμενο ...
Συνέχεια...
3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής
Το φεστιβάλ-θεσμός με τα αμέτρητα συγκροτήματα σε τρεις μέρες, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Six D.O.G.S. Με το γνωστό πλέον concept, περισσότερα ονόματα από την προηγούμενη χρονιά και όλα διαφορετικά σε σχέση με τις δύο περασμένες διοργανώσεις, το 3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής επιστρέφει στο Six D.O.G.S. το τριήμερο 23-25 Μαΐου, υπό την ...
Συνέχεια...
Οι Intravenus παρουσιάζουν το “Oiseau” στο Six D.O.G.S.
Το πολύ καλό περσινό τους άλμπουμ, Oiseau, θα παρουσιάσουν ζωντανά οι Intravenus, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Six D.O.G.S. Οι Νώντας και Άκης Κακλαμάνης (τύμπανα και μπάσο αντίστοιχα), και Γιάννης Αναστασάκης στις κιθάρες, θα συναντήσουν τη Zωή Ευσταθίου στα πλήκτρα, τον Μάριο Βαλινάκη στο σαξόφωνο και τον Στέλιο - Lüüp- Ρωμαλιάδη στο φλάουτο, ...
Συνέχεια...
H Chinawoman σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Η Άνοιξη του 2013 θα ξεκινήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Η Chinawoman - όπως ηχογραφεί η32χρονη τραγουδοποιός Michelle Gurevich - θα εμφανιστεί την 1η Μαρτίου στο Block 33 και στις 2 Μαρτίου στο Six D.O.G.S. συνοδευόμενη από τους δύο μουσικούς της, Robin Thomson στα drums και Diego Ferri ...
Συνέχεια...
Video: Cyanna – “I Am Cannibal”
Πρώτο βίντεο μέσα από το πολύ καλό περσινό τους The Undressed EP και για τους Cyanna. Πρόκειται για το κομμάτι I Am Cannibal και έχει σκηνοθετηθεί από την ομάδα των the cOre. Αν σας αρέσουν οι Cyanna και το pole dancing, θα βρείτε το παρακάτω βίντεο εξαιρετικά ενδιαφέρον. Cyanna - I Am Cannibal ...
Συνέχεια...
Μεταμεσονύκτιο Gala Εγχώριων Ηλεκτρονικών Ντουέτων το Σάββατο στο Six D.O.G.S.
Λίγο μετά την αναμενόμενη εμφάνιση των Moon Duo και τον τελικό του Champions League, στη σκηνή του Six D.O.G.S., θα ξαναστηθεί το visual projection των Space Blanket, που τόσο μας είχε εντυπωσιάσει στο προ διμήνου live τους στο Bios. Τέσσερα από τα πιο δραστήρια ηλεκτρονικά ντουέτα ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω ...
Συνέχεια...
The Mob @ Six D.O.G.S.
Είναι γνωστός ο φόβος όταν πηγαίνεις να δεις ένα συγκρότημα από τα παλιά που ξαναφτιάχνεται μετά από πολλά χρόνια: θα έχει την όρεξη και το σθένος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να μην αμαυρώσει αφενός το περήφανο όνομά του κι αφετέρου να καταφέρει να γράψει μια νέα σελίδα στην ...
Συνέχεια...
O Εgg Hell και τα ψίχουλα από Brownie του, τη Δευτέρα στο Six D.O.G.S.
Ο singer/songwriter Egg Hell ολοκλήρωσε το δεύτερό του EP και θα το παρουσιάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα στο Six D.O.G.S. Το EP ακούει στο όνομα Brownie Crumbs μία ονομασία που σίγουρα ανοίγει την όρεξη. Ευτυχώς αυτό έχει προβλεφθεί από τον Egg Hell αφού κάθε ένα από τα 4 νέα κομμάτια ...
Συνέχεια...
Οι psych Χιλιανοί The Holydrug Couple τον Οκτώβρη στην Αθήνα
Λιγότερο από ένα μήνα πριν από την φετινή διοργάνωση του Plisskën Festival, η διοργανώτρια ομάδα ήδη σκαρώνει τα πλάνα της για την επόμενη σεζόν. Όπως ανακοινώθηκε στο facebook, το Plisskën ανακοίνωσε μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία για τον ερχόμενο Οκτώβρη. Καλεσμένοι αυτή τη φορά, το psych ντουέτο από την όλο και πιο αναγνωρισμένη ...
Συνέχεια...
Fresh Music #1 @ Hotel Pindaros
Σ’ ένα φυλλοκάρδι του παρεξηγημένου πλην καλτ συν hype αθηναϊκού κέντρου, στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αθηνάς βρίσκεται ένα ξενοδοχείο-φάντασμα με αρχαιοελληνικό όνομα και μπλε παντζούρια. Τα παντζούρια αυτά μεταμορφώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στα πιο πρωτότυπα ηχεία της πόλης, αδειάζοντας στις πλάκες του εμπορικού τριγώνου και στα κεφάλια των ...
Συνέχεια...
Οι Moa Bones σε Αθήνα και Πάτρα
Την προηγούμενη φορά που τους είδαμε ζωντανά στο Θέατρο Ροές, μας άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Αυτή τη φορά οι Moa Bones, επιστρέφουν με τις πρώτες ανοιξιάτικες συναυλίες τους, την Κυριακή 8 Απριλίου στο Six D.O.G.S. και το Σάββατο 21 Απριλίου στο "Παλιό Λιθογραφείο" στην Πάτρα, μαζί με τους Tango ...
Συνέχεια...
Θοδωρής Μάρκου On The Road
Και ποιος είναι ο Θοδωρής Μάρκου, θα μου πείτε, και γιατί ασχολούμαστε με το δρόμο του ξαφνικά. Λοιπόν, ο Θοδωρής είναι ένας τύπος που κάποτε άκουσε/ είδε τη διαφήμιση της φακαντόρο "φοριέται και (στο δεξί) σαν κόσμημα", δεν πολυκατάλαβε πως μιλούσε για ρολόι γιατί ήταν κάπως μικρός και αποφάσισε να κάνει ...
Συνέχεια...
Cyanna & The Verge live στο ΤΩΡΑ K44
Επιστροφή στο συναυλιακό γίγνεσθαι της πρωτεύουσας για τους Cyanna.  Mετά από ένα καλοκαίρι με εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, και με το τελευταίο τους ΕΡ, The Undressed, να είναι σταθερά στις επιλογές μας για τη χρονιά που διανύουμε, οι Cyanna θα εμφανιστούν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο ΤΩΡΑ Κ44. Το The Undressed ...
Συνέχεια...
Listen Up: Cyanna – “The Undressed” EP
Οι Cyanna επέστρεψαν αρκετά διαφορετικοί απ'όπως τους είχαμε συνηθήσει, και μας παρουσιάζουν αυτή την εβδομάδα το νέο τους EP με τίτλο "The Undressed" το οποίο αποτελεί και δική τους ανεξάρτητη κυκλοφορία To EP περιέχει τέσσερα τραγούδια και στις 15 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει σε 12" βινύλιο - το οποίο θα περιέχει και ...
Συνέχεια...
oOoOO live @ Six d.o.g.s. Athens
Τρίτη και καλύτερη για τον αμερικάνο παραγωγό οΟοΟΟ η χθεσινοβραδυνή εμφανισή του στο Gig Space της οδού Αβραμιώτου. Η πρώτη ήταν εκείνο το αλλοπρόσαλο για τα ελληνικά δεδομένα DJ set πριν λιγα χρόνια στο Bios που αποδομούσε έξυπνα mainstream pop και hip-hοp hits για να μας δείξει τις πραγματικές πρώτες ...
Συνέχεια...
Οι Moon Duo έφτασαν στη χώρα για την μίνι περιοδεία τους
Είναι μία από τις συναυλίες που αναμέναμε εδώ και καιρό, και επιτέλους έφτασε η εβδομάδα. Οι Moon Duo, το περίφημο kraut psych rock σχήμα του Ripley Johnson  των Wooden Shjips  και της Sanae Yamada έφτασε στην χώρα μας για τρεις συναυλίες αυτή την εβδομάδα την Πέμπτη 17 Μαϊου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη,   ...
Συνέχεια...
Forest Swords + The Rattler Proxy @ Six D.O.G.S.
Το περιμέναμε ότι θα ήταν καλός, δεν περιμέναμε να είναι ΤΟΣΟ καλός. Τόσο η προ διετίας εμφάνιση του στα πλαίσια του Plissken Festival 2012 όσο και το υπέροχο περσινό Engravings (Tri Angle Records) μας είχαν δώσει εξ αρχής τα εχέγγυα για μια καλή εμφάνιση αλλά ο βρετανός παραγωγός Forest Swords ...
Συνέχεια...
Όλες οι πληροφορίες για την εμφάνιση των Dandy Warhols
Τα είχαμε ξαναπεί από εδώ για την επερχόμενη εμφάνιση των Dandy Warhols στην Αθήνα αλλά τώρα έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Οι Dandy Warhols λοιπόν, έχοντας και ολοκαίνουριο άλμπουμ μαζί τους -το The Machine που κυκλοφόρησε πριν ενα μήνα-, πρόκειται να εμφανιστούν μετά από αρκετό καιρό και πάλι στην ...
Συνέχεια...
Οι Conan το Σάββατο στην Αθήνα
Tο ερχόμενο Σάββατο 8 Δεκέμβρη, η σκηνή του Six D.O.G.S. θα δονηθεί για τα καλά από τον heavy stoner doom ήχο των Conan. Οι Βρετανοί έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας καλεσμένοι της CTS Productions για να μας παρουσιάσουν κομμάτια από την έως τώρα δισκογραφία τους και αν λάβουμε υπόψιν μας το δελτίο τύπου αλλά και από ...
Συνέχεια...
Cancer Bats + Heavier Than God @ Six D.O.G.S.
Ισοπέδωση! Δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει κανείς τα όσα διαδραματίστηκαν την Τρίτη το βράδυ στην πρώτη εμφάνιση των Καναδών Cancer Bats στην χώρα μας. Και μόνο το γεγονός ότι το Six D.O.G.S. στέκεται ακόμη όρθιο και δεν κατεδαφίστηκε από τον πανζουρλισμό που επικράτησε τόσο πάνω όσο και κάτω από ...
Συνέχεια...
Ο Andy Moor και ο Yannis Kyriakides αποδομούν τα Rebetika
Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση των the Ex σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Andy Moor θα βρίσκεται μαζί μας, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό. Την Κυριακή  16 Οκτωβρίου λοιπόν, η Science Fiction Society παρουσιάζει στο Six D.O.G.S. ένα ξεχωριστό live με τον Moor, να συναντάει τον Ελληνοκύπριο συνθέτη και sound ...
Συνέχεια...
Τα Top-5 αγαπημένα albums των Still Corners
Πριν οι Still Corners επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την ατμοσφαιρική dream pop τους στο Six D.O.G.S. αυτό το Σάββατο, μας έστειλαν τα 5 αγαπημένα τους albums όλων των εποχών. Και η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές του ηγέτη, τραγουδοποιού και παραγωγού του συγκροτήματος Greg Hughes είναι χαρακτηριστικές της μουσικής που δημιουργεί ...
Συνέχεια...
Οι Bokomolech την Παρασκευή στο Six D.O.G.S. – Κερδίστε προσκλήσεις
Οι Bokomolech που επέστρεψαν για τα καλά φέτος με το album “Mass Vulture” που κυκλοφόρησαν στην Inner Ear, μετά την πρώτη μεγάλη συναυλία τους στο Fuzz, θα εμφανιστούν την Παρασκευή 4 Μαϊου στον πιο μικρό και ζεστό χώρο του  Six D.O.G.S.. Και κάτι μας λέει, ότι αυτό το live θα "λειτουργήσει" πιο καλά από εκείνο του Fuzz, παρουσιάζοντας το ...
Συνέχεια...
O Moullinex επιστρέφει στην Αθήνα
Μετά τις πολύ καλές εντυπώσεις που μας άφησε το σετ του  στο Plisskën Festival 2013  η επιστροφή του στα μέρη μας ήταν δεδομένη. Αυτό το Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα, ο  Moullinex θα εμφανιστεί στο Six D.O.G.S. και θα φέρει την nu disco του στην Αθήνα για άλλη μία βραδιά. Ο  Πορτογάλος  Luis Clara Gomes  - κάτοικος ...
Συνέχεια...
Ο Chris Corsano στο SIX D.O.G.S.
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο SIX D.O.G.S. θα έχουμε την πολύ καλή ευκαιρία να δούμε σε δράση και πάλι  ένα από τα πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα ονόματα της σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής/avant-garde σκηνής, τον 36χρονο drummer Chris Corsano. Πολυσχιδής και ανήσυχος ως drummer και με ένα ιδιαίτερα πλουραλιστικό drumming style που φτάνει έως ...
Συνέχεια...
Minar vs. Athinar mini fest + Vegan vs. Carnevore BBQ την Πρωτομαγιά στο Six D.o.g.s.
Πρωτομαγιά την Κυριακή, και εάν δεν πάρετε τα βουνά και τα λαγκάδια, ενίοτε και τις παραλίες, για να "πιάσετε" τον Μάη,  η εναλλακτική πρόταση είναι στο Six D.O.G.S. της Αβραμιώτου, εκεί που θα στηθεί το πρώτο δωρεάν Κυριακάτικο BBQ της σεζόν μαζί με ένα πενταπλό live με συγκροτήματα από την ...
Συνέχεια...
Οι Night Beats στην Αθήνα
O Larry Gus – επιτέλους – επιστρέφει σε
The Bittersweet – Dancing In The Zoo
Plisskën Festival 2013 Round 1 + Round 2
Photostory: Julia Kent, Joalz & Toni Kater @
3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής
Οι Intravenus παρουσιάζουν το “Oiseau” στο Six D.O.G.S.
H Chinawoman σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Video: Cyanna – “I Am Cannibal”
Μεταμεσονύκτιο Gala Εγχώριων Ηλεκτρονικών Ντουέτων το Σάββατο στο
The Mob @ Six D.O.G.S.
O Εgg Hell και τα ψίχουλα από Brownie
Οι psych Χιλιανοί The Holydrug Couple τον Οκτώβρη
Fresh Music #1 @ Hotel Pindaros
Οι Moa Bones σε Αθήνα και Πάτρα
Θοδωρής Μάρκου On The Road
Cyanna & The Verge live στο ΤΩΡΑ K44
Listen Up: Cyanna – “The Undressed” EP
oOoOO + Butterclock @ Six D.O.G.S.
Οι Moon Duo έφτασαν στη χώρα για την
Forest Swords + The Rattler Proxy @ Six
Όλες οι πληροφορίες για την εμφάνιση των Dandy
Οι Conan το Σάββατο στην Αθήνα
Cancer Bats + Heavier Than God @ Six
Ο Andy Moor και ο Yannis Kyriakides αποδομούν
Τα Top-5 αγαπημένα albums των Still Corners
Οι Bokomolech την Παρασκευή στο Six D.O.G.S. –
O Moullinex επιστρέφει στην Αθήνα
Ο Chris Corsano στο SIX D.O.G.S.
Minar vs. Athinar mini fest + Vegan vs.