Την ερχόμενη Πέμπτη, οι Cyanna θα παρουσιάσουν στο Six D.O.G.S. το νέο τους ΕΡ με τίτλο The Undressed, και το mixtape.gr δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους.

Οι Cyanna δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για όσους παρακολουθούν τα μουσικά τεκταινόμενα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως έχουν κερδίσει το διαγωνισμό Coca Cola Soundwave, έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, τα δύο για λογαριασμό της Sony/BMG, το κομμάτι τους Shine έχει γίνει μεγάλη ραδιοφωνική και τηλεοπτική επιτυχία, έχουν δώσει άπειρες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Φέτος, αποφασίζουν να αλλάξουν: κυκλοφορούν μόνοι τους το νέο τους ΕΡ, επαναπροσδιορίζουν τον ήχο τους προσαρμόζοντας τον σε πιο ακουστικές φόρμες, και μας καλούν στο Six D.O.G.S., την Πέμπτη 15 Μαρτίου, για να γιορτάσουν μαζί μας τη νέα αυτή κυκλοφορία που σηματοδοτεί τη νέα εποχή των Cyanna.

Το mixtape.gr, μίλησε μαζί τους για τα διδάγματα του παρελθόντος, για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η εποχή της κρίσης και για τον Ιησού Χριστό που κοσμεί το εξώφυλλο του The Undressed.

To Undressed EP αποτελεί την πρώτη σας ανεξάρτητη δισκογραφική απόπειρα. Πως είναι για ένα συγκρότημα που έχει κυκλοφορήσει τα προηγούμενα άλμπουμ του σε μεγάλη δισκογραφική να κάνει ένα τέτοιο βήμα, βασισμένο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις;

Μετά την εμπειρία της μεγάλης δισκογραφικής, κρατήσαμε τα θετικά, όπως τη γνώση για το πώς λειτουργεί η δισκογραφία στην Ελλάδα, αλλά αποφασίσαμε ότι η φιλοσοφία και η λογική των συμβολαίων και της συνεργασίας που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρείες δε μας ικανοποιεί και τη θεωρούμε πλέον παρωχημένη. Εκτός αυτού, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια που κάναμε τα σημαντικότερα πράγματα ούτως ή άλλως μόνοι, το να αναλάβουμε και 2-3 πράγματα ακόμα, προκειμένου να βγει ο δίσκος, όπως η κοπή και η διανομή, δεν ήταν και τόσο μεγάλη απόφαση. Μη σου πω ότι απελευθερωθήκαμε τελικά και κάναμε ό,τι ακριβώς θέλαμε, οπότε το ευχαριστήθηκαμε κιόλας.

Ακούγοντας κανείς το τελευταίο σας ΕΡ, αλλά και παρακολουθώντας τα πρόσφατα βήματά σας, διακρινει μια στροφή σε πιο ακουστικές φόρμες, κάτι που εξέπληξε πολύ κόσμο, καθώς οι Cyanna έγιναν γνωστοί ως μια δυνατή live rock μπάντα. Που οφείλεται και που αποσκοπεί αυτή η αλλάγη;

Οι Cyanna θα συνεχίσουν να είναι μια δυνατή live μπάντα, αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα κι όταν ο ήχος μας ήταν πιο ηλεκτρονικός με beats και synthbass για ρυθμικό, το rock n’ roll ήταν πάντα στο μυαλό μας, ειδικά όταν παίζαμε ζωντανά. Αυτή τη στιγμή ο ήχος που γουστάρουμε είναι πιο κοντά στις ρίζες της μουσικής που μας μεγάλωσε και αυτό το σχεδόν ακουστικό EP, είναι κάτι που όλοι μας ξεχωριστά θέλαμε κάποια στιγμή να κάνουμε, από την εποχή των unplugged της δεκαετίας του ‘90. Σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι είναι η πρώτη μας κυκλοφορία σε βινύλιο, είναι δύο όνειρα της εφηβείας που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Το album που θα ακολουθήσει (ελπίζουμε στο τέλος της χρονιάς) θα είναι σε αυτή την πιο οργανική προσέγγιση, με περισσότερο γκάζι όμως και το δυναμικό ρυθμικό ήχο που πάντα μας χαρακτήριζε.

Στα δύο προηγούμενα άλμπουμ σας επιλέξατε να διασκευάσετε Dubrovniks και Stooges. Πριν από λίγο καιρό διασκευάσατε Αττικ. Θεωρείτε ότι οι διασκευές αυτές δίνουν και το στίγμα για το που βρίσκεται καλλιτεχνικά το συγκρότημα αυτή την περίοδο;

Οι διασκευές που κάνουμε, είτε είναι για κάποιο album, είτε για το live μόνο, γίνονται πάντα με τη λογική μιας νέας προσέγγισης του τραγουδιού, όχι μιας απλής επανεκτέλεσης. Οπότε το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από τον ήχο μας, όπως είναι τη συγκεκριμένη περίοδο που στήνουμε τη διασκευή. Σϊγουρα «Ο Διαβάτης Της Ζωής» που είναι η πιο πρόσφατη, είναι πιο κοντά στον άποψη που μας εκφράζει τώρα και όχι μόνο αυτό, η ενορχήστρωση του συγκεκριμένου κομματιού ήταν για εμάς ένα πείραμα που μας ικανοποίησε απόλυτα και αποδείχτηκε οδηγός για την παραγωγή του “The Undressed EP”, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει τότε αλλά διακόπηκε, επειδή ακριβώς προέκυψε ο «Διαβάτης». Αυτό αποδείχτηκε για το καλύτερο γιατί μπορέσαμε να διαμορφώσουμε καλύτερα τα νέα κομμάτια μέσα από αυτό το πείραμα.

Θεωρείτε ότι η συμμετοχή και η νίκη σε ένα διαγωνισμό όπως αυτός της Coca Cola έχει μόνο ευεργετικές επιδράσεις σε ένα συγκρότημα που κάνει τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα ή υπάρχουν και καταστάσεις τις οποίες καλώς ή κακώς θα πρέπει να αποδεχτείς και να γίνεις μέρος τους;

Η συμμετοχή και η νίκη στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε όμορφες και όχι όμορφες στιγμές, γνωριμία με σημαντικούς και αξιόλογους ανθρώπους όπως η Δ.Γαλάνη, αλλά και τυχάρπαστους συμπλεγματικούς φαφλατάδες. Αποκομίσαμε γνώσεις και εμπειρίες, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα λέγαμε ποτέ ότι είχε «ευεργετικές επιδράσεις». Ευεργετικές επιδράσεις είχαν άλλα σημαντικότερα πράγματα στην πορεία μας. Οι διαγωνισμοί που επιχορηγούνται απο κάποιο brand είναι καταδικασμένοι να αποτελούν μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας και όχι μιας αυθύπαρκτης διαγωνιστικής διαδικασίας και ως τέτοιον τον αντιμετωπίσαμε. Πρέπει να συμβιβαστείς απόλυτα με τις απαιτήσεις του μάρκετινγκ, για να εισπράξεις στο ακέραιο αυτά που σου έχουν υποσχεθεί μπαίνοντας, κάτι που δεν κάναμε εμείς, αφού με διάφορους τρόπους τραβήξαμε μια γραμμή κάποια στιγμή, και είπαμε μέχρι εκεί μας ενδιαφέρει να πάμε, σε αυτά που μας προτείνανε ή αυτά που μας ζητήθηκαν να δεχτούμε. Έτσι το μπαλόνι δεν φούσκωσε απότομα, αλλά ούτε έσκασε και σαν φούσκα. Η χρυσή τομή είναι η αξιοπρέπεια και η υπομονή, κάτι που είναι στο χέρι του κάθε καλλιτέχνη. Σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, ό,τι δώσεις τόσα θα πάρεις στην καλύτερη. Όσο για τους καθαρά καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, χωρίς εμπορικές παραμέτρους να υπαγορεύουν το πώς θα διεξαχθούν, σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν ένα νέο συγκρότημα στο ξεκίνημά του.

Φέτος συμπληρώνετε, αν δεν κάνω λάθος, 10 χρόνια ύπαρξης ως συγκρότημα. Έχετε κάνει κάποιο τυπικό απολογισμό, κι αν ναι, πείτε μας ποιες θεωρείτε τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας σας μέχρι τώρα.

Νομίζουμε ότι η σημαντικότερη στιγμή της πορείας μας είναι τώρα. Το EP αυτό με τις συνθήκες που κυκλοφορεί και τα τραγούδια που περιέχει, όπως και η χρονική στιγμή της μπάντας γενικότερα, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε βιώσει. Το ότι συμβαίνει εν μέσω της χειρότερης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα είναι η τραγική ειρωνία, την οποία όμως αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση.

Όσον αφορά το Undressed EP, πέρα από το εξώφυλλο, στο οποίο απεικονίζεται ο Χριστός, υπάρχει και το κομμάτι Walking on Water το οποίο αποτελεί μια ξεκάθαρη αναφορά στα έργα και τις ημέρες του. Για ποιό λόγο επιλέξατε ένα τόσο «ευαίσθητο» θέμα για να συνοδέψετε τη νέα σας αυτή κυκλοφορία;

Η σχέση μας με τον Ιησού είναι μια σχέση αντιφάσεων, όπως ολόκληρος ο Χριστιανισμός είναι ένα οικοδόμημα αντιφατικό, ως κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας, αλλά και του Δυτικού πολιτισμού γενικότερα. Ξεκινώντας από μια επαναστατική παρουσία του ιστορικού Ιησού, ο οποίος ήρθε να καταλύσει το κοινωνικοπολιτικό οικοδόμημα της εποχής του, που κρατούσε αμόρφωτους και άπλυτους τους ανθρώπους στο όνομα μιας θεοκρατικής εξουσίας, καταλήξαμε σε ένα παγκόσμιο θρησκευτικό σύστημα βασισμένο στην αρχαία Ιουδαϊκή θρησκεία, που ουσιαστικά εξυπηρετεί την ελίτ των οικονομικά ισχυρών και ταϊζει τον απλό κόσμο ταπεινοφροσύνη και μια δουλικότητα, που τελικά συμβάλλει στην αδρανοποίησή του και την αποδοχή μιας εντελώς παράλογης ανθρώπινης κατάστασης ως φυσιολογικής και όλα αυτά εις το όνομα της Αγάπης και μιας υπόσχεσης για μεταθανάτια δικαίωση. Μια ιστορία χιλίων εξακοσίων χρόνων σκοταδισμού και υποκρισίας, από τότε που επεβλήθηκε στον αρχαίο κόσμο αυτή η νέα θρησκεία, η οποία ουδεμία σχέση είχε με τα αυθεντικά διδάγματα και παραδείγματα του Ιησού, ο οποίος μάλλον πιο κοντά στην ελληνική παιδεία ήταν, παρά σε αυτή των ομοεθνών του. Πιστεύουμε ότι ο Ιησούς, ο Θεός, η δύναμη που οδηγεί τον άνθρωπο τέλοσπάντων, μας θέλει ελεύθερους, να χαιρόμαστε το δώρο της ζωής και να κοιτάμε τον ουρανό ως άνθρωποι, όχι ως δούλοι. Η τέχνη, η φιλοσοφία και ο πνευματικός πολιτισμός, που υπέφεραν για αιώνες ύστερα από την επικράτηση του «χριστιανισμού» τους, ως ασχολίες του ανήθικου και όχι του ενάρετου, εξακολουθούν να είναι η μόνη ελπίδα του ανθρώπου για μια ουσιαστική και γεμάτη ζωή. Ο “Amigo Que Nunca Falla”, όπως αναγράφεται κάτω από την καθολικής προέλευσης εικόνα του εξωφύλλου μας (μια φωτογραφία που τράβηξε ο Ηλίας Μαδούρος πέρυσι στο Βερολίνο), ήθελε να μας μάθει να περπατάμε πάνω στο νερό και να ζούμε σε αρμονία με τη φύση και τους γύρω μας, μας υποσχέθηκε δικαιοσύνη και μια κοινωνία βασισμένη στη συλλογικότητα που δίδαξε και στην πράξη στη διάρκεια της ζωής του επί Γης. Το πώς όλα αυτά μεταφράστηκαν και «προσαρμόστηκαν» μετά στο Δυτικό κόσμο, αλλά και στον Aνατολικό λίγο αργότερα μέσω του Ισλάμ, είναι μια πονεμένη ιστορία. Ολα αυτά ήταν στο μυαλό μας όταν γράφαμε το “Walking On Water”, παρακολουθώντας το «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» από τη μια και την κατάσταση στην Ελλάδα και τον κόσμο από την άλλη, πέρυσι το Πάσχα.

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη εποχή για τη χώρα μας. Θεωρείτε πως μπορεί αυτή η αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας να αποτελέσει μια ευκαιρία έτσι ώστε να ξεχωρίσουν και να διαπρέψουν τα πράγματα που πραγματικά αξίζουν; Εσείς σαν μουσικοί έχετε εντοπίσει ευκαιρίες ή τελικά είναι όλα χειρότερα από πριν;

Το ελπίζουμε και συνέχεια αυτό λέμε μεταξύ μας, ότι είναι ευκαιρία αυτή η κατάσταση για ξεσκαρτάρισμα, όχι μόνο στη μουσική αλλά σε όλα. Προς το παρόν πάντως δε φαίνεται να γίνεται κάτι τέτοιο, οι συντεχνιακές λογικές και οι καλοθρεμμένοι μέτριοι, που ήταν καθεστώς μέχρι τώρα εξακολουθούν να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Βέβαια οι συνθήκες είναι αρκετά αντίξοες, οπότε μοιραία κάποιοι που δεν εννοούν τόσο αυτό που κάνουν, ώστε να υποστούν τις θυσίες που απαιτούνται, μας αδειάζουν τη γωνιά σιγά σιγά. Ελπίζουμε σε μια πιο έντονη παρουσία αξιόλογων ανθρώπων στο άμεσο μέλλον κάτι που προϋποθέτει και την πιο ενεργή συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις προσπάθειες.

———————————————————————————————————————————————————

Οι Cyanna θα εμφανιστούν στο Six D.O.G.S. την Πέμπτη 15 Μαρτίου για να παρουσιάσουν το The Undressed EP, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 12″ βινύλιο + CD. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, με δώρο το βινύλιο και το CD σε όλους όσους βρεθούν στο release party.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το “The Undressed”.

Διάβασε επίσης...
Mixtapin’ with George Gaudy
Ας το παραδεχτούμε. Τον είχαμε παρεξηγήσει τον Γιώργο Γουδή. Ίσως μας ξένιζε η επιλογή του να μας συστηθεί χρησιμοποιώντας αυτή την παρήχηση του επώνυμού του με τον Καταλανό αρχιτέκτονα ή να φταίει αυτή η υπερπροσφορά επίδοξων τραγουδοποιών τα τελευταία χρόνια. Όμως, η αλήθεια είναι, ότι κάναμε λάθος στην περίπτωση του. Το ...
Συνέχεια...
Οι Ιταλοί Heroin in Tahiti έρχονται στην Αθήνα
Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, το Six D.O.G.S. θα υποδεχτεί μια ιδιαίτερη μπάντα από τη γειτονική Ιταλία. Πρόκειται για τους Heroin In Tahiti, οι οποίοι με το ντεμπούτο άλμπουμ τους Death Surf παρουσιάζουν μια νέα προσέγγιση στην μουσική των spaghetti westerns, δημιουργώντας έτσι τον Spaghetti Wasteland ήχο τους, όπως τον αποκαλούν ...
Συνέχεια...
H dream pop των Still Corners στην Αθήνα
Σε μια "πιο-φρέσκια-δεν-γίνεται" μετάκληση, η P90 Events φιλοξενεί το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Six D.O.G.S. ένα από τα νέα καμάρια της Sub Pop, τους Still Corners που μας χάρισαν ένα από τα πιο όμορφα albums του 2011, το "Creatures of an Hour". Το βρετανικό σχήμα που αποτελείται από τον τραγουδοποιό και ...
Συνέχεια...
Οι A Whisper in the Noise το Μάιο στην Αθήνα
Ακόμα μια ενδιαφέρουσα βραδιά υπόσχεται η τελευταία ανακοίνωση της Arte Fiasco, φέρνοντας στην Ελλάδα τους A Whisper in the Noise, την Πέμπτη 10 Μαΐου στο Six D.O.G.S.. Οι Αμερικάνοι από το Minneapolis έχουν καταφέρει στα δέκα χρόνια της πορείας τους μέχρι τώρα να ενσωματώσουν στον ήχο τους αρκετά και ετερόκλητα στοιχεία, ...
Συνέχεια...
Οι Dub Trio σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι Dub Trio, το σχήμα από το Brooklyn που συνδυάζει εξοχα instrumental rock και dub επιρροές,  επιστρέφουν για τρίτη φορά για συναυλίες στην χώρα μας και μάλιστα στα πλαίσια της περιοδείας για τον εορτασμό των δέκα χρόνων της μπάντας. Σε αυτά τα 10 χρόνια, οι Joe Tomino (drums), Stu Brooks (bass) και ...
Συνέχεια...
3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής
Το φεστιβάλ-θεσμός με τα αμέτρητα συγκροτήματα σε τρεις μέρες, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Six D.O.G.S. Με το γνωστό πλέον concept, περισσότερα ονόματα από την προηγούμενη χρονιά και όλα διαφορετικά σε σχέση με τις δύο περασμένες διοργανώσεις, το 3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής επιστρέφει στο Six D.O.G.S. το τριήμερο 23-25 Μαΐου, υπό την ...
Συνέχεια...
Video: The Holydrug Couple – ‘It’s Dawning’
Πλησιάζει σιγά σιγά η ημερομηνία της εμφάνισης των  psych/folk rockers The Holydrug Couple από την Χιλή, ούτε ένας μήνας δεν έμεινε. Μέχερι τότε, απολαμβάνουμε το νέο τους βίντεο, αυτήν την φορά για το 'It's Dawning' μέσα από το ντεμπούτο τους Noctuary που κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς από την Sacred ...
Συνέχεια...
Τα δέκατα γενέθλια του Absent Without Leave
Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τη στιγμή που ο Γιώργος Μαστροκώστας συστήθηκε στο μουσικόφιλο κοινό ως Absent Without Leave.  Τα δέκατα αυτά "γενέθλια" του project θα εορταστούν δεόντος με δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Λίγους μήνες μετά την πανευρωπαϊκή του περιοδεία και μερικές μέρες μετά την από κοινού εμφάνιση με ...
Συνέχεια...
Introducing… MicrοοndaS
Μα ποιοι είναι αυτοί είναι οι MicroondaS που εμφανίζονται μαζί με τους Callas την ερχόμενη Παρασκευή στο Six D.O.G.S.; Και τέλος πάντων, τι σημαίνει "MicroondaS";;; Πάμε από τα βασικά. Άκουσες για πρώτη φορά ίσως το όνομά τους μέσα στο 2011... Εάν είσαι φίλος τους, ή φίλος φίλου τους θα τους είδες στην πρώτη ...
Συνέχεια...
Όλες οι πληροφορίες για την εμφάνιση των Dandy Warhols
Τα είχαμε ξαναπεί από εδώ για την επερχόμενη εμφάνιση των Dandy Warhols στην Αθήνα αλλά τώρα έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Οι Dandy Warhols λοιπόν, έχοντας και ολοκαίνουριο άλμπουμ μαζί τους -το The Machine που κυκλοφόρησε πριν ενα μήνα-, πρόκειται να εμφανιστούν μετά από αρκετό καιρό και πάλι στην ...
Συνέχεια...
Föllakzoid + Acid Barrets @ Six d.o.g.s.
Αν ήξερες έστω και στο ελάχιστο τι κάνει η τετράδα των Föllakzoid από την Χιλή, ήξερες και τι θα συμβεί εκ των προτέρων. Θα έπαιζαν 5-6 κομμάτια από τους βουτηγμένους στους ήχους του krautrock δίσκους τους σε μακροσκελείς τραβηγμένες εκτελέσεις και μετά "καληνύχτα", "ευχαριστούμε" και τα σχετικά. Άρα ο μόνος ...
Συνέχεια...
Ακυρώθηκε η εμφάνιση των Die! Die! Die! στην Αθήνα
Τον περασμένο μήνα ανακοινώσαμε ενθουσιασμένοι την εμφάνιση των Νεοζηλανδών Die! Die! Die! στο Six D.O.G.S. στις 18 Σεπτεμβρίου, άλλη μία πολύ ενδιαφέρουσα μετάκληση της ομάδας Arte Fiasco. Δυστυχώς όμως τα νέα είναι δυσάρεστα. Το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι για λόγους ανωτέρας βίας αναγκάζεται να ακυρώσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή του περιοδεία, οπότε δεν θα εμφανιστούν ...
Συνέχεια...
Οι Νεοζηλανδοί Die! Die! Die! τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα
Και ενώ η ομάδα Arte Fiasco περιμένει να υποδεχτεί τον Wooden Wand την άλλη εβδομάδα και στη συνέχεια τους Future Islands,  μας ενημέρωσε για την πρώτη συναυλία που θα διοργανώσει μετά τις διακοπές της. Στις 18 Σεπτεμβρίου στο Six D.O.G.S. θα φιλοξενήσει τους Νεοζηλανδούς Die! Die! Die! , οι οποίοι εκτός του ...
Συνέχεια...
Οι Conan το Δεκέμβρη στην Αθήνα
Το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, η σκηνή του Six D.O.G.S. θα δονηθεί για τα καλά από τον heavy stoner doom ήχο των Conan. Οι Βρετανοί έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας καλεσμένοι της CTS Productions για να μας παρουσιάσουν κομμάτια από την έως τώρα δισκογραφία τους και αν λάβουμε υπόψιν μας το ...
Συνέχεια...
10 τραγούδια από τους Συνθετικούς
Οι Συνθετικοί επιστρέφουν αυτό το Σάββατο στο Six D.O.G.S. και με αυτή την αφορμή μας αποκαλύπτουν τα 10 αγαπημένα τους τραγούδια. Οι Συνθετικοί αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση στη σύγχρονη ελληνική μουσική. Ξεπήδησαν από τη “σκοτεινή” δεκαετία του '80, όπου  πρωτοεμφανίστηκαν ως τρίο, και υπήρξαν από τις πρώτες (και ελάχιστες) μπάντες που ...
Συνέχεια...
Photostory: Julia Kent, Joalz & Toni Kater @ Six D.O.G.S.
Φωτογραφίες από μια ιδιαίτερη σύμπραξη μουσικών που έλαβε χώρα την Κυριακή το βράδυ στο Six D.O.G.S.. Η τσελίστρια/συνθέτης Julia Kent από την Νέα Υόρκη (μέλος επίσης των Antony & The Johnsons) μαζί τους Joalz του Leon Segka (θυμηθείτε εδώ το αποκλειστικό κομμάτι που σας προσφέραμε προς ακρόαση από το επερχόμενο ...
Συνέχεια...
Sun Glitters @ Six D.O.G.S.
Ο Sun Glitters, παραγωγός από το μικροσκοπικό Λουξεμβούργο έχει συγκριθεί με πολλούς ομοειδείς του μουσικούς, από τον Burial μέχρι τους How To Dress Well, Τoro Y Moi  και Washed  Out αν και θεωρώ ότι η πιο εύστοχη σύγκριση είναι αυτή με τον Balam Acab. Βέβαια, ενώ αυτό το post-burial (!) ...
Συνέχεια...
Zebra Tracks
Σαν το καλό ουίσκι λοιπόν οι Ζebra Tracks μας δείχνουν όλο και καλύτερα δείγματα δουλειάς. Με το τελευταίο τους single "Mirage" ανεβαίνουν ένα ακόμα σκαλί μουσικής ωριμότητας, πράγμα το οποίο είναι έτοιμοι να μας αποδείξουν στο live τους στο Six D.O.G.S. την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Επί τη ευκαιρία μιλήσαμε μαζί τους... Παίζετε ...
Συνέχεια...
Λόλεκ @ Six D.O.G.S.
O Lolek έγινε Λόλεκ, και την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε  το δεύτερο album του με τίτλο "Αχινός", το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τον Εξώστη της Inner Ear. Όπως γνωρίζετε ίσως οι περισσότεροι ο Λόλεκ (κατά κόσμον Γιάννης Αναγνωστάτος) έγινε γνωστός καταρχήν ως ένας μια νέος με ελπιδοφόρα μουσική παρουσία στο χώρο ...
Συνέχεια...
Minar vs. Athinar mini fest + Vegan vs. Carnevore BBQ την Πρωτομαγιά στο Six D.o.g.s.
Πρωτομαγιά την Κυριακή, και εάν δεν πάρετε τα βουνά και τα λαγκάδια, ενίοτε και τις παραλίες, για να "πιάσετε" τον Μάη,  η εναλλακτική πρόταση είναι στο Six D.O.G.S. της Αβραμιώτου, εκεί που θα στηθεί το πρώτο δωρεάν Κυριακάτικο BBQ της σεζόν μαζί με ένα πενταπλό live με συγκροτήματα από την ...
Συνέχεια...
Ο Joe Lally στην Αθήνα και άλλα νέα για τους Fugazi!
Είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα επιθυμούσαν μια εμφάνιση των Fugazi στην Ελλάδα, καθώς η μπάντα από την πρωτεύουσα των Η.Π.Α. μετρά πολλούς και φανατικούς ακροατές μεταξύ των μουσικόφιλων της χώρας μας. Και αφού κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σήμερα, μιας και από το 2003 και έπειτα έχουν σταματήσει να περιοδεύουν ...
Συνέχεια...
Listen Up: The East – Slo Mo
Το "Slo Mo" είναι το πρώτο, πολύ καλό δείγμα από το το νέο αθηναϊκό σχήμα που ακούει στο όνομα The East.  Οι The East σχηματίστηκαν μόλις πριν από μερικούς μήνες και θα δώσουν το πρώτο τους live στο pre-launch party του φετινού Plisskën Festival που θα γίνει στο Six D.O.G.S. την Πέμπτη 5 ...
Συνέχεια...
A Whisper in The Noise + No Clear Mind @ Six D.O.G.S.
Σε μία βραδιά που κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και προσέλευση κόσμου, οι Α Whisper in The Noise έφεραν την ατμοσφαιρική αισθητική τους στην Αβραμιώτου. Το ντουέτο πια των West Thordson και Sonja Larson από την επαρχία της Minnesota  μπροστά στο – αναμενόμενο – σχετικά μικρό κοινό που τίμησε την πιο low ...
Συνέχεια...
Ο Andy Moor και ο Yannis Kyriakides αποδομούν τα Rebetika
Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση των the Ex σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Andy Moor θα βρίσκεται μαζί μας, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό. Την Κυριακή  16 Οκτωβρίου λοιπόν, η Science Fiction Society παρουσιάζει στο Six D.O.G.S. ένα ξεχωριστό live με τον Moor, να συναντάει τον Ελληνοκύπριο συνθέτη και sound ...
Συνέχεια...
Οι A Hawk and A Hacksaw σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το περιπλανώμενο ντουέτο του  Jeremy Barnes (ακορντεόν, τύμπανα) και της Heather Trost (Βιολί) - οι πάντα πολύ συμπαθείς και ιδιαίτεροι A Hawk and A Hacksaw - θα καταφτάσουν και στην χώρα μας τον ερχόμενο Μάιο για δύο συναυλίες που διοργανώνει η P90 Events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πέντε χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στη ...
Συνέχεια...
Οι The Wedding Present επιστρέφουν στην Αθήνα
Συχνοί επισκέπτες μας οι The Wedding Present του David Gedge  επιστρέφουν για άλλη μια φορά στην Αθήνα για να μας φέρουν τον χαρακτηριστικό indie pop ήχο τους που πρεσβεύουν για πάνω από 25 χρόνια - συνυπολογίζοντας και την περίοδο των ηχογραφήσεων του Gedge ως Cinerama. O Gedge - με την σημερινή ...
Συνέχεια...
Ο Μανώλης Αγγελάκης μας συστήνει τον Άνθρωπο-Βόμβα το Σάββατο στο Six D.O.G.S.
Την ερχόμενη Δευτέρα κυκλοφορεί επίσημα το τέταρτο προσωπικό album του Μανώλη Αγγελάκη, δεύτερο πλέον στην Inner Ear, ύστερα από το "Τι Κάνουν οι Σκιές τη Νύχτα" που πρωτακούσαμε την Άνοιξη του 2011. Το νέο του album έχει τίτλο "Ο Άνθρωπος-Βόμβα" και θα βγει από τον Εξώστη πια της Inner Ear, και ...
Συνέχεια...
Οι Καναδοί Nü Sensae στην Αθήνα
Έπρεπε να μπει για τα καλά η Άνοιξη για να αποκαλύψει την πρώτη της διοργάνωση για το 2013 η ομάδα Arte Fiasco. Αυτή τη φορά λοιπόν, η δραστήρια ομάδα θα υποδεχτεί στην Αθήνα το punk τρίο των Nü Sensae, που μας έρχεται από τον Καναδά, την Τρίτη 23 Απριλίου στο Six D.O.G.S. Κάποια ...
Συνέχεια...
Plisskën Festival 2013 Round 1 + Round 2
Οι δύο μέρες "προθέρμανσης" αποδείχθηκαν τόσο άψογα οργανωμένες αλλά και πλούσιες μουσικά ώστε  κατάφεραν μας αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ήδη μεγάλη προσμονή για το "κυρίως πιάτο" (round 3) του φετεινού Plisskën Festival 2013 που αποδείχθηκε εντέλει συνολικά -με μια μικρή επιφύλαξη για το Round 4 στο K44 μιας και δεν είχε λάβει ...
Συνέχεια...
O Mark Steiner με τα προβλήματα του επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα
Μετά την πετυχημένη σόλο του εμφάνιση στο After Dark συντροφιά με τους δικούς μας Dark Rags πέρσι τον Απρίλιο, ο πολύ καλός Νεοϋορκέζος τραγουδοποιός Mark Steiner, επιστρέφει στη χώρα μας αυτή την φορά με όλο του το συγκρότημα. Οι Mark Steiner & His Problems θα εμφανιστούν στο Six D.O.G.S. σήμερα Παρασκευή  11 Μαϊου  και για όσους δεν τον ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ with George Gaudy
Οι Ιταλοί Heroin in Tahiti έρχονται στην Αθήνα
H dream pop των Still Corners στην Αθήνα
Οι A Whisper in the Noise το Μάιο
Οι Dub Trio σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
3ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής
Video: The Holydrug Couple – ‘It’s Dawning’
Τα δέκατα γενέθλια του Absent Without Leave
Introducing… MicrοοndaS
Όλες οι πληροφορίες για την εμφάνιση των Dandy
Föllakzoid + Acid Barrets @ Six d.o.g.s.
Ακυρώθηκε η εμφάνιση των Die! Die! Die! στην
Οι Νεοζηλανδοί Die! Die! Die! τον Σεπτέμβρη στην
Οι Conan το Δεκέμβρη στην Αθήνα
10 τραγούδια από τους Συνθετικούς
Photostory: Julia Kent, Joalz & Toni Kater @
Sun Glitters @ Six D.O.G.S.
Zebra Tracks
Λόλεκ @ Six D.O.G.S.
Minar vs. Athinar mini fest + Vegan vs.
Ο Joe Lally στην Αθήνα και άλλα νέα
Listen Up: The East – Slo Mo
A Whisper in The Noise + No Clear
Ο Andy Moor και ο Yannis Kyriakides αποδομούν
Οι A Hawk and A Hacksaw σε Αθήνα
Οι The Wedding Present επιστρέφουν στην Αθήνα
Ο Μανώλης Αγγελάκης μας συστήνει τον Άνθρωπο-Βόμβα το
Οι Καναδοί Nü Sensae στην Αθήνα
Plisskën Festival 2013 Round 1 + Round 2
O Mark Steiner με τα προβλήματα του επιστρέφουν