Την ερχόμενη Πέμπτη, οι Cyanna θα παρουσιάσουν στο Six D.O.G.S. το νέο τους ΕΡ με τίτλο The Undressed, και το mixtape.gr δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους.

Οι Cyanna δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για όσους παρακολουθούν τα μουσικά τεκταινόμενα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως έχουν κερδίσει το διαγωνισμό Coca Cola Soundwave, έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, τα δύο για λογαριασμό της Sony/BMG, το κομμάτι τους Shine έχει γίνει μεγάλη ραδιοφωνική και τηλεοπτική επιτυχία, έχουν δώσει άπειρες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Φέτος, αποφασίζουν να αλλάξουν: κυκλοφορούν μόνοι τους το νέο τους ΕΡ, επαναπροσδιορίζουν τον ήχο τους προσαρμόζοντας τον σε πιο ακουστικές φόρμες, και μας καλούν στο Six D.O.G.S., την Πέμπτη 15 Μαρτίου, για να γιορτάσουν μαζί μας τη νέα αυτή κυκλοφορία που σηματοδοτεί τη νέα εποχή των Cyanna.

Το mixtape.gr, μίλησε μαζί τους για τα διδάγματα του παρελθόντος, για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η εποχή της κρίσης και για τον Ιησού Χριστό που κοσμεί το εξώφυλλο του The Undressed.

To Undressed EP αποτελεί την πρώτη σας ανεξάρτητη δισκογραφική απόπειρα. Πως είναι για ένα συγκρότημα που έχει κυκλοφορήσει τα προηγούμενα άλμπουμ του σε μεγάλη δισκογραφική να κάνει ένα τέτοιο βήμα, βασισμένο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις;

Μετά την εμπειρία της μεγάλης δισκογραφικής, κρατήσαμε τα θετικά, όπως τη γνώση για το πώς λειτουργεί η δισκογραφία στην Ελλάδα, αλλά αποφασίσαμε ότι η φιλοσοφία και η λογική των συμβολαίων και της συνεργασίας που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρείες δε μας ικανοποιεί και τη θεωρούμε πλέον παρωχημένη. Εκτός αυτού, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια που κάναμε τα σημαντικότερα πράγματα ούτως ή άλλως μόνοι, το να αναλάβουμε και 2-3 πράγματα ακόμα, προκειμένου να βγει ο δίσκος, όπως η κοπή και η διανομή, δεν ήταν και τόσο μεγάλη απόφαση. Μη σου πω ότι απελευθερωθήκαμε τελικά και κάναμε ό,τι ακριβώς θέλαμε, οπότε το ευχαριστήθηκαμε κιόλας.

Ακούγοντας κανείς το τελευταίο σας ΕΡ, αλλά και παρακολουθώντας τα πρόσφατα βήματά σας, διακρινει μια στροφή σε πιο ακουστικές φόρμες, κάτι που εξέπληξε πολύ κόσμο, καθώς οι Cyanna έγιναν γνωστοί ως μια δυνατή live rock μπάντα. Που οφείλεται και που αποσκοπεί αυτή η αλλάγη;

Οι Cyanna θα συνεχίσουν να είναι μια δυνατή live μπάντα, αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα κι όταν ο ήχος μας ήταν πιο ηλεκτρονικός με beats και synthbass για ρυθμικό, το rock n’ roll ήταν πάντα στο μυαλό μας, ειδικά όταν παίζαμε ζωντανά. Αυτή τη στιγμή ο ήχος που γουστάρουμε είναι πιο κοντά στις ρίζες της μουσικής που μας μεγάλωσε και αυτό το σχεδόν ακουστικό EP, είναι κάτι που όλοι μας ξεχωριστά θέλαμε κάποια στιγμή να κάνουμε, από την εποχή των unplugged της δεκαετίας του ‘90. Σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι είναι η πρώτη μας κυκλοφορία σε βινύλιο, είναι δύο όνειρα της εφηβείας που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Το album που θα ακολουθήσει (ελπίζουμε στο τέλος της χρονιάς) θα είναι σε αυτή την πιο οργανική προσέγγιση, με περισσότερο γκάζι όμως και το δυναμικό ρυθμικό ήχο που πάντα μας χαρακτήριζε.

Στα δύο προηγούμενα άλμπουμ σας επιλέξατε να διασκευάσετε Dubrovniks και Stooges. Πριν από λίγο καιρό διασκευάσατε Αττικ. Θεωρείτε ότι οι διασκευές αυτές δίνουν και το στίγμα για το που βρίσκεται καλλιτεχνικά το συγκρότημα αυτή την περίοδο;

Οι διασκευές που κάνουμε, είτε είναι για κάποιο album, είτε για το live μόνο, γίνονται πάντα με τη λογική μιας νέας προσέγγισης του τραγουδιού, όχι μιας απλής επανεκτέλεσης. Οπότε το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από τον ήχο μας, όπως είναι τη συγκεκριμένη περίοδο που στήνουμε τη διασκευή. Σϊγουρα «Ο Διαβάτης Της Ζωής» που είναι η πιο πρόσφατη, είναι πιο κοντά στον άποψη που μας εκφράζει τώρα και όχι μόνο αυτό, η ενορχήστρωση του συγκεκριμένου κομματιού ήταν για εμάς ένα πείραμα που μας ικανοποίησε απόλυτα και αποδείχτηκε οδηγός για την παραγωγή του “The Undressed EP”, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει τότε αλλά διακόπηκε, επειδή ακριβώς προέκυψε ο «Διαβάτης». Αυτό αποδείχτηκε για το καλύτερο γιατί μπορέσαμε να διαμορφώσουμε καλύτερα τα νέα κομμάτια μέσα από αυτό το πείραμα.

Θεωρείτε ότι η συμμετοχή και η νίκη σε ένα διαγωνισμό όπως αυτός της Coca Cola έχει μόνο ευεργετικές επιδράσεις σε ένα συγκρότημα που κάνει τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα ή υπάρχουν και καταστάσεις τις οποίες καλώς ή κακώς θα πρέπει να αποδεχτείς και να γίνεις μέρος τους;

Η συμμετοχή και η νίκη στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε όμορφες και όχι όμορφες στιγμές, γνωριμία με σημαντικούς και αξιόλογους ανθρώπους όπως η Δ.Γαλάνη, αλλά και τυχάρπαστους συμπλεγματικούς φαφλατάδες. Αποκομίσαμε γνώσεις και εμπειρίες, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα λέγαμε ποτέ ότι είχε «ευεργετικές επιδράσεις». Ευεργετικές επιδράσεις είχαν άλλα σημαντικότερα πράγματα στην πορεία μας. Οι διαγωνισμοί που επιχορηγούνται απο κάποιο brand είναι καταδικασμένοι να αποτελούν μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας και όχι μιας αυθύπαρκτης διαγωνιστικής διαδικασίας και ως τέτοιον τον αντιμετωπίσαμε. Πρέπει να συμβιβαστείς απόλυτα με τις απαιτήσεις του μάρκετινγκ, για να εισπράξεις στο ακέραιο αυτά που σου έχουν υποσχεθεί μπαίνοντας, κάτι που δεν κάναμε εμείς, αφού με διάφορους τρόπους τραβήξαμε μια γραμμή κάποια στιγμή, και είπαμε μέχρι εκεί μας ενδιαφέρει να πάμε, σε αυτά που μας προτείνανε ή αυτά που μας ζητήθηκαν να δεχτούμε. Έτσι το μπαλόνι δεν φούσκωσε απότομα, αλλά ούτε έσκασε και σαν φούσκα. Η χρυσή τομή είναι η αξιοπρέπεια και η υπομονή, κάτι που είναι στο χέρι του κάθε καλλιτέχνη. Σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, ό,τι δώσεις τόσα θα πάρεις στην καλύτερη. Όσο για τους καθαρά καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, χωρίς εμπορικές παραμέτρους να υπαγορεύουν το πώς θα διεξαχθούν, σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν ένα νέο συγκρότημα στο ξεκίνημά του.

Φέτος συμπληρώνετε, αν δεν κάνω λάθος, 10 χρόνια ύπαρξης ως συγκρότημα. Έχετε κάνει κάποιο τυπικό απολογισμό, κι αν ναι, πείτε μας ποιες θεωρείτε τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας σας μέχρι τώρα.

Νομίζουμε ότι η σημαντικότερη στιγμή της πορείας μας είναι τώρα. Το EP αυτό με τις συνθήκες που κυκλοφορεί και τα τραγούδια που περιέχει, όπως και η χρονική στιγμή της μπάντας γενικότερα, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε βιώσει. Το ότι συμβαίνει εν μέσω της χειρότερης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα είναι η τραγική ειρωνία, την οποία όμως αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση.

Όσον αφορά το Undressed EP, πέρα από το εξώφυλλο, στο οποίο απεικονίζεται ο Χριστός, υπάρχει και το κομμάτι Walking on Water το οποίο αποτελεί μια ξεκάθαρη αναφορά στα έργα και τις ημέρες του. Για ποιό λόγο επιλέξατε ένα τόσο «ευαίσθητο» θέμα για να συνοδέψετε τη νέα σας αυτή κυκλοφορία;

Η σχέση μας με τον Ιησού είναι μια σχέση αντιφάσεων, όπως ολόκληρος ο Χριστιανισμός είναι ένα οικοδόμημα αντιφατικό, ως κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας, αλλά και του Δυτικού πολιτισμού γενικότερα. Ξεκινώντας από μια επαναστατική παρουσία του ιστορικού Ιησού, ο οποίος ήρθε να καταλύσει το κοινωνικοπολιτικό οικοδόμημα της εποχής του, που κρατούσε αμόρφωτους και άπλυτους τους ανθρώπους στο όνομα μιας θεοκρατικής εξουσίας, καταλήξαμε σε ένα παγκόσμιο θρησκευτικό σύστημα βασισμένο στην αρχαία Ιουδαϊκή θρησκεία, που ουσιαστικά εξυπηρετεί την ελίτ των οικονομικά ισχυρών και ταϊζει τον απλό κόσμο ταπεινοφροσύνη και μια δουλικότητα, που τελικά συμβάλλει στην αδρανοποίησή του και την αποδοχή μιας εντελώς παράλογης ανθρώπινης κατάστασης ως φυσιολογικής και όλα αυτά εις το όνομα της Αγάπης και μιας υπόσχεσης για μεταθανάτια δικαίωση. Μια ιστορία χιλίων εξακοσίων χρόνων σκοταδισμού και υποκρισίας, από τότε που επεβλήθηκε στον αρχαίο κόσμο αυτή η νέα θρησκεία, η οποία ουδεμία σχέση είχε με τα αυθεντικά διδάγματα και παραδείγματα του Ιησού, ο οποίος μάλλον πιο κοντά στην ελληνική παιδεία ήταν, παρά σε αυτή των ομοεθνών του. Πιστεύουμε ότι ο Ιησούς, ο Θεός, η δύναμη που οδηγεί τον άνθρωπο τέλοσπάντων, μας θέλει ελεύθερους, να χαιρόμαστε το δώρο της ζωής και να κοιτάμε τον ουρανό ως άνθρωποι, όχι ως δούλοι. Η τέχνη, η φιλοσοφία και ο πνευματικός πολιτισμός, που υπέφεραν για αιώνες ύστερα από την επικράτηση του «χριστιανισμού» τους, ως ασχολίες του ανήθικου και όχι του ενάρετου, εξακολουθούν να είναι η μόνη ελπίδα του ανθρώπου για μια ουσιαστική και γεμάτη ζωή. Ο “Amigo Que Nunca Falla”, όπως αναγράφεται κάτω από την καθολικής προέλευσης εικόνα του εξωφύλλου μας (μια φωτογραφία που τράβηξε ο Ηλίας Μαδούρος πέρυσι στο Βερολίνο), ήθελε να μας μάθει να περπατάμε πάνω στο νερό και να ζούμε σε αρμονία με τη φύση και τους γύρω μας, μας υποσχέθηκε δικαιοσύνη και μια κοινωνία βασισμένη στη συλλογικότητα που δίδαξε και στην πράξη στη διάρκεια της ζωής του επί Γης. Το πώς όλα αυτά μεταφράστηκαν και «προσαρμόστηκαν» μετά στο Δυτικό κόσμο, αλλά και στον Aνατολικό λίγο αργότερα μέσω του Ισλάμ, είναι μια πονεμένη ιστορία. Ολα αυτά ήταν στο μυαλό μας όταν γράφαμε το “Walking On Water”, παρακολουθώντας το «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» από τη μια και την κατάσταση στην Ελλάδα και τον κόσμο από την άλλη, πέρυσι το Πάσχα.

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη εποχή για τη χώρα μας. Θεωρείτε πως μπορεί αυτή η αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας να αποτελέσει μια ευκαιρία έτσι ώστε να ξεχωρίσουν και να διαπρέψουν τα πράγματα που πραγματικά αξίζουν; Εσείς σαν μουσικοί έχετε εντοπίσει ευκαιρίες ή τελικά είναι όλα χειρότερα από πριν;

Το ελπίζουμε και συνέχεια αυτό λέμε μεταξύ μας, ότι είναι ευκαιρία αυτή η κατάσταση για ξεσκαρτάρισμα, όχι μόνο στη μουσική αλλά σε όλα. Προς το παρόν πάντως δε φαίνεται να γίνεται κάτι τέτοιο, οι συντεχνιακές λογικές και οι καλοθρεμμένοι μέτριοι, που ήταν καθεστώς μέχρι τώρα εξακολουθούν να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Βέβαια οι συνθήκες είναι αρκετά αντίξοες, οπότε μοιραία κάποιοι που δεν εννοούν τόσο αυτό που κάνουν, ώστε να υποστούν τις θυσίες που απαιτούνται, μας αδειάζουν τη γωνιά σιγά σιγά. Ελπίζουμε σε μια πιο έντονη παρουσία αξιόλογων ανθρώπων στο άμεσο μέλλον κάτι που προϋποθέτει και την πιο ενεργή συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις προσπάθειες.

———————————————————————————————————————————————————

Οι Cyanna θα εμφανιστούν στο Six D.O.G.S. την Πέμπτη 15 Μαρτίου για να παρουσιάσουν το The Undressed EP, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 12″ βινύλιο + CD. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, με δώρο το βινύλιο και το CD σε όλους όσους βρεθούν στο release party.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το “The Undressed”.

Διάβασε επίσης...
Τα Top-5 αγαπημένα albums των Still Corners
Πριν οι Still Corners επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την ατμοσφαιρική dream pop τους στο Six D.O.G.S. αυτό το Σάββατο, μας έστειλαν τα 5 αγαπημένα τους albums όλων των εποχών. Και η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές του ηγέτη, τραγουδοποιού και παραγωγού του συγκροτήματος Greg Hughes είναι χαρακτηριστικές της μουσικής που δημιουργεί ...
Συνέχεια...
Sungrazer
Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Six D.O.G.S. την ερχόμενη Κυριακή, οι Ολλανδοί Sungrazer μας μίλησαν για την πορεία τους μέχρι τώρα και μας χάρισαν ένα mixtape με οκτώ αγαπημένα τους κομμάτια. Αν και υπάρχουν μόλις τρία χρόνια στο μουσικό προσκήνιο, οι Sungrazer έχουν καταφέρει να απασχολήσουν αρκετά το κοινό του ...
Συνέχεια...
Σtella. Let’s keep her naked
H Σtella «γδύνει» το μουσικό της ταλέντο αυτή την Τετάρτη στο Six D.O.G.S. και μας δίνει το στίγμα της. Αν σου συμβεί να δεις τη Στέλλα Χρονοπούλου για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή, ίσως να εκπλαγείς ευχάριστα.  Μεγάλωσε δίπλα στη θάλασσα και μπροστά από ένα βουνό, ενώ της άρεσε να ζωγραφίζει. Στο ...
Συνέχεια...
Οι the Ex επιστρέφουν στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα – Κερδίστε προσκλήσεις
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκπληκτική τους εμφάνιση στο Gagarin 205, οι Ολλανδοί the Ex επιστρέφουν στη χώρα μας για ένα συναυλιακό διήμερο με ιδιαίτερο concept αυτή την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, η παρέα των Andy Moor και Terrie Hessels θα εμφανιστούν το ερχόμενο Σάββατο 20 Οκτώβρη στο Drugstore και την επομένη μέρα, την Κυριακή ...
Συνέχεια...
Οι Walls με τους Drog A Tek σήμερα στο Six D.O.G.S.
Ξεκινάει για τα καλά πια η συναυλιακή σεζόν και για το Six D.O.G.S. και για τα παιδιά της Arte Fiasco με το πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρονικό ντουέτο των Walls που πρόκειται να εμφανιστεί σήμερα το βράδυ μαζί με τους Drog A Tek. Όπως έχουμε ξαναπεί και παλαιότερα, πίσω από τους Walls βρίσκονται ...
Συνέχεια...
Οι Καναδοί Nü Sensae σήμερα στην Θεσσαλονίκη και την Τρίτη στην Αθήνα
Το grunge / punk τρίο των Nü Sensae, κατέφθασαν από τον Καναδά στη χώρα μας και σήμερα Κυριακή θα εμφανιστούν στο Eightball στη Θεσσαλονίκη και την ερχόμενη Τρίτη στο Six D.O.G.S. Κάποια βιογραφικά στοιχεία για όσους δεν τους γνωρίζουν: "Οι Nü Sensae σχηματίστηκαν λοιπόν το 2007 στο Βανκούβερ από την σερβικής καταγωγής Andrea Lukic ...
Συνέχεια...
The Mob @ Six D.O.G.S.
Είναι γνωστός ο φόβος όταν πηγαίνεις να δεις ένα συγκρότημα από τα παλιά που ξαναφτιάχνεται μετά από πολλά χρόνια: θα έχει την όρεξη και το σθένος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να μην αμαυρώσει αφενός το περήφανο όνομά του κι αφετέρου να καταφέρει να γράψει μια νέα σελίδα στην ...
Συνέχεια...
Προετοιμαστείτε για τον Joe Lally με ένα ντοκιμαντέρ για τους Fugazi
Λίγες μέρες μείνανε για τις ιδιαιτέρως πολυαναμενόμενες εμφανίσεις του Joe Lally και της μπάντας του στη χώρα μας και το mixtape.gr σας θυμίζει, μέσω του παρακάτω ντοκιμαντέρ, το λόγο για τον οποίο οι Fugazi υπήρξαν ένα από τα επιδραστικότερα σχήματα των τελευταίων 20 χρόνων και μέχρι σήμερα μνημονεύονται από άπειρους ...
Συνέχεια...
Οι Adolf Plays the Jazz παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ
To Form Follows Function, το τελευταίο τους -εξαιρετικό- άλμπουμ, θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 28 Ιουνίου οι Adolf Plays the Jazz. Το αθηναικό σχήμα έχει πάνω από 10 χρόνια πια στην πλάτη του και τρία ολοκληρωμένα albums – όλα διαθέσιμα δωρεάν για download από το website τους αλλά και από εδώ - σε ...
Συνέχεια...
Οι Moon Duo σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα
Είναι μία από τις συναυλίες που αναμέναμε να ανακοινωθεί και επίσημα και με το ζόρι συγκρατιόμασταν τόσες εβδομάδες. Οι Moon Duo, το περίφημο kraut psych rock σχήμα του Ripley Johnson  των Wooden Shjips  και της Sanae Yamada έρχεται στην χώρα μας για τρεις συναυλίες την Πέμπτη 17 Μαϊου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη,   ...
Συνέχεια...
Video: Cyanna – “I Am Cannibal”
Πρώτο βίντεο μέσα από το πολύ καλό περσινό τους The Undressed EP και για τους Cyanna. Πρόκειται για το κομμάτι I Am Cannibal και έχει σκηνοθετηθεί από την ομάδα των the cOre. Αν σας αρέσουν οι Cyanna και το pole dancing, θα βρείτε το παρακάτω βίντεο εξαιρετικά ενδιαφέρον. Cyanna - I Am Cannibal ...
Συνέχεια...
Lasse Marhaug και John Wiese στο Six D.O.G.S.
Μπορεί το τριήμερο που μας έρχεται να είναι γεμάτο μασκέ πάρτυ (και αντίστοιχες μουσικές) αλλά υπάρχει και ένα πολύ ενδιαφέρον event για τους φίλους-ες των πιο πειραματικών ήχων αφού το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου πρόκειται να εμφανιστουν στο Six D.O.G.S. δυο από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης noise/πειραματικής μουσικής, ο νορβηγός ...
Συνέχεια...
O/Οι Wooden Wand στο τέλος του μήνα στο Six D.O.G.S.
H ομάδα Arte Fiasco επιστρέφει με μία ακόμα μετάκληση-έκπληξη στα τέλη του Ιουνίου. Συγκεκριμένα στις 28 Ιουνίου στο Six D.O.G.S. θα εμφανιστεί ο αμερικανός phych-folk ήρωας, James Jackson Toth, ο οποίος κάτω από το όνομα  Wooden Wand έχει ηχογραφήσει αναρίθμητα πράγματα την τελευταία δεκαετία, με πιο πρόσφατη δουλειά του το "Death Set" που ...
Συνέχεια...
Sungrazer & Brotherhood of Sleep @ Six D.O.G.S.
Ακόμα ένα ωραίο Κυριακάτικο βράδυ, με το Six D.O.G.S. να πλημμυρίζει από κόσμο, κιθάρες, μπάσα και τύμπανα. Αυτή τη φορά, καλεσμένοι της CTS Productions και υπεύθυνοι για το γεμάτο Six D.O.G.S., οι Ολλανδοί Sungrazer παρέα με τους Brotherhood of Sleep.  Το τρίο από την Αθήνα άνοιξε τη βραδιά, με ένα 45λεπτο σετ ...
Συνέχεια...
A Post Jamboree #1 στο Six D.O.G.S.
21 μπάντες σε 7 ημέρες, στο πρώτο πολύ φιλόδοξο A Post Jamboree Festival που διοργανώνει το Six D.O.G.S. Από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, μέχρι την Κυριακή 9 του ιδίου, το Six D.O.G.S. φιλοξενεί όχι ένα, όχι δύο, αλλά 21 συγκροτήματα του ευρύτερου post ήχου, είτε αυτός παράγεται από χαοτικά σύνθια, είτε από ...
Συνέχεια...
Τα δέκατα γενέθλια του Absent Without Leave
Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τη στιγμή που ο Γιώργος Μαστροκώστας συστήθηκε στο μουσικόφιλο κοινό ως Absent Without Leave.  Τα δέκατα αυτά "γενέθλια" του project θα εορταστούν δεόντος με δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Λίγους μήνες μετά την πανευρωπαϊκή του περιοδεία και μερικές μέρες μετά την από κοινού εμφάνιση με ...
Συνέχεια...
Photostory: Julia Kent, Joalz & Toni Kater @ Six D.O.G.S.
Φωτογραφίες από μια ιδιαίτερη σύμπραξη μουσικών που έλαβε χώρα την Κυριακή το βράδυ στο Six D.O.G.S.. Η τσελίστρια/συνθέτης Julia Kent από την Νέα Υόρκη (μέλος επίσης των Antony & The Johnsons) μαζί τους Joalz του Leon Segka (θυμηθείτε εδώ το αποκλειστικό κομμάτι που σας προσφέραμε προς ακρόαση από το επερχόμενο ...
Συνέχεια...
My Drunken Haze
Μιλήσαμε με τους My Drunken Haze λίγο πριν το επικείμενο live τους το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στο Six D.O.G.S. για την κυκλοφορία του πρώτου EP τους. Για όσους-ες δεν τους γνωρίζουν ή δεν θυμούνται την πρώτη γνωριμία μαζί τους από εδώ πριν περίπου ένα χρόνο  (λίγο πριν την εμφανισή τους με ...
Συνέχεια...
Minar vs. Athinar mini fest + Vegan vs. Carnevore BBQ την Πρωτομαγιά στο Six D.o.g.s.
Πρωτομαγιά την Κυριακή, και εάν δεν πάρετε τα βουνά και τα λαγκάδια, ενίοτε και τις παραλίες, για να "πιάσετε" τον Μάη,  η εναλλακτική πρόταση είναι στο Six D.O.G.S. της Αβραμιώτου, εκεί που θα στηθεί το πρώτο δωρεάν Κυριακάτικο BBQ της σεζόν μαζί με ένα πενταπλό live με συγκροτήματα από την ...
Συνέχεια...
H Chinawoman σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Η Άνοιξη του 2013 θα ξεκινήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Η Chinawoman - όπως ηχογραφεί η32χρονη τραγουδοποιός Michelle Gurevich - θα εμφανιστεί την 1η Μαρτίου στο Block 33 και στις 2 Μαρτίου στο Six D.O.G.S. συνοδευόμενη από τους δύο μουσικούς της, Robin Thomson στα drums και Diego Ferri ...
Συνέχεια...
A Whisper in The Noise + No Clear Mind @ Six D.O.G.S.
Σε μία βραδιά που κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και προσέλευση κόσμου, οι Α Whisper in The Noise έφεραν την ατμοσφαιρική αισθητική τους στην Αβραμιώτου. Το ντουέτο πια των West Thordson και Sonja Larson από την επαρχία της Minnesota  μπροστά στο – αναμενόμενο – σχετικά μικρό κοινό που τίμησε την πιο low ...
Συνέχεια...
Επιπλέον ημερομηνίες για τους The Mob στη χώρα μας
Ακόμα ένα ιστορικό συγκρότημα από την δεκαετία του 80, έρχεται στη χώρα μας καλεσμένο της Altergound. Πρωτεργάτες του πολιτικοποιημένου τραγουδιού και του επονομαζόμενου αναρχο-πανκ κινήματος των πρώιμων 80's, οι The Mob από το Somerset της Μεγάλης Βρετανίας θα βρίσκονται στη σκηνή του Six D.O.G.S. το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. [UPDATE: Οι The ...
Συνέχεια...
Cyanna & The Verge live στο ΤΩΡΑ K44
Επιστροφή στο συναυλιακό γίγνεσθαι της πρωτεύουσας για τους Cyanna.  Mετά από ένα καλοκαίρι με εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, και με το τελευταίο τους ΕΡ, The Undressed, να είναι σταθερά στις επιλογές μας για τη χρονιά που διανύουμε, οι Cyanna θα εμφανιστούν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο ΤΩΡΑ Κ44. Το The Undressed ...
Συνέχεια...
Ο Kid Loco στο Six D.O.G.S.
Έχουν περάσει πια 15 χρόνια από το αριστουργηματικό του "Grand Love Story", όμως παραμένει ένα από τα albums στα οποία επιστρέφουμε πολύ συχνά, ειδικά ορισμένα νωχελικά καλοκαιρινά βράδια. Το τρομερό παιδί - κάποτε - της Γαλλικής electronica μεγάλωσε και φέτος στις αρχές της χρονιάς επέστρεψε στη δισκογραφία με το "Confessions of ...
Συνέχεια...
Joe Lally @ Six D.O.G.S.
Με τα M.M.M. να έχουν τραβήξει φρένο για 48 ώρες & με ένα σωρό live να λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα σε όλες τις γωνιές της Αθήνας, οι μουσικόφιλοι της πόλης βρέθηκαν μάλλον σε απόγνωση: τί να πρωτοδείς, πού να πρωτοπάς και πώς να φτάσεις μέχρι εκεί; (Βέβαια ήρθε μετά η Κυριακή, ...
Συνέχεια...
Οι Girls Names επιστρέφουν στην Αθήνα
Τον περασμένο Μάιο τους είδαμε για πρώτη φορά στο Plisskën Festival και μας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, αν και ο μεγάλος χώρος και η ώρα εμφάνισής τους - νωρίς το απόγευμα και την ίδια ώρα με τον αγαπητό μας Larry Gus στην άλλη σκηνή- δεν λειτουργούσε υπέρ τους. Για καλή μας τύχη, το Plisskën ...
Συνέχεια...
O Εgg Hell και τα ψίχουλα από Brownie του, τη Δευτέρα στο Six D.O.G.S.
Ο singer/songwriter Egg Hell ολοκλήρωσε το δεύτερό του EP και θα το παρουσιάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα στο Six D.O.G.S. Το EP ακούει στο όνομα Brownie Crumbs μία ονομασία που σίγουρα ανοίγει την όρεξη. Ευτυχώς αυτό έχει προβλεφθεί από τον Egg Hell αφού κάθε ένα από τα 4 νέα κομμάτια ...
Συνέχεια...
Επιστροφή για τους Future Islands στο Six D.O.G.S.
Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την πρώτη τους επίσκεψη στη χώρα μας, οι Future Islands επιστρέφουν στο Six D.O.G.S. τον ερχόμενο μήνα, καλεσμένοι και πάλι της ομάδας Arte Fiasco. Συγκεκριμένα στις 5 Ιουλίου, το τριμελές συγκρότημα από τη Βαλτιμόρη, και φιλαράκια του Dan Deacon - o οποίος είχε αποκαλύψει άθελά του ...
Συνέχεια...
Οι Underground Youth σε mini tour στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα
Από τους Cult of Youth αυτή την Πέμπτη, στους...  Underground Youth  την επόμενη εβδομάδα, σε ένα συναυλιακό Οκτώβρη που αν μη τι άλλο έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά τα φρέσκα ονόματα που έρχονται στη χώρα μας. Το ψυχεδελικό όχημα του Craig Dyer από το Λονδίνο λοιπόν, θα εμφανιστούν για τρεις διαδοχικές εμφανίσεις, 11, ...
Συνέχεια...
Tides From Nebula + Midas Fall @ 6 D.O.G.S.
Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα η αγαπητή και πάντα δραστήρια Catch The Soap Productions έχει βαλθεί να μας τρελάνει, αφού καταφέρνει να διοργανώνει και από ένα live κάθε εδομάδα, με τα περισσότερα μάλιστα από αυτά να αφορούν σχήματα του εξωτερικού που επισκέπτονται την χώρα μας για πρώτη φορά. Ο ταυτόχρονος ...
Συνέχεια...
Τα Top-5 αγαπημένα albums των Still Corners
Sungrazer
Σtella. Let’s keep her naked
Οι the Ex επιστρέφουν στη χώρα μας αυτή
Οι Walls με τους Drog A Tek σήμερα
Οι Καναδοί Nü Sensae σήμερα στην Θεσσαλονίκη και
The Mob @ Six D.O.G.S.
Προετοιμαστείτε για τον Joe Lally με ένα ντοκιμαντέρ
Οι Adolf Plays the Jazz παρουσιάζουν το νέο
Οι Moon Duo σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα
Video: Cyanna – “I Am Cannibal”
Lasse Marhaug και John Wiese στο Six D.O.G.S.
O/Οι Wooden Wand στο τέλος του μήνα στο
Sungrazer & Brotherhood of Sleep @ Six D.O.G.S.
A Post Jamboree #1 στο Six D.O.G.S.
Τα δέκατα γενέθλια του Absent Without Leave
Photostory: Julia Kent, Joalz & Toni Kater @
My Drunken Haze
Minar vs. Athinar mini fest + Vegan vs.
H Chinawoman σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
A Whisper in The Noise + No Clear
Επιπλέον ημερομηνίες για τους The Mob στη χώρα
Cyanna & The Verge live στο ΤΩΡΑ K44
Ο Kid Loco στο Six D.O.G.S.
Joe Lally @ Six D.O.G.S.
Οι Girls Names επιστρέφουν στην Αθήνα
O Εgg Hell και τα ψίχουλα από Brownie
Επιστροφή για τους Future Islands στο Six D.O.G.S.
Οι Underground Youth σε mini tour στη χώρα
Tides From Nebula + Midas Fall @ 6