Μια από τις σημαντικότερες ανεξάρτητες παραγωγές της φετινής κινηματογραφικής σεζόν, το ψυχολογικό θρίλερ του Jeff Nichols, «Το Καταφύγιο», μεγάλος νικητής στην 50η Εβδομάδα Κριτικής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών, αποσπώντας το Μεγάλο Βραβείο και το βραβείο SACD Καλύτερου Σεναρίου, καταχειροκροτήθηκε στο φεστιβάλ του Sundance 2011 έχει λάβει ήδη διθυραμβικές κριτικές.

Με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ στην ταινία «Ο Δρόμος της Επανάστασης», Michael Shannon και αγαπημένο μας, επίσης, από την αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά «Boardwalk Empire» και την Jessica Chastain, («Tο Δέντρο της Ζωής», «Το Χρέος», «Υπηρέτριες») η ταινία του Jeff Nichols είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες της σεζόν.

«Το Καταφύγιο»περιγράφει την ιστορία ενός νεαρού συζύγου και πατέρα, ο οποίος βασανίζεται από εφιάλτες και διοχετεύει την ανησυχία του στην κατασκευή ενός καταφυγίου για καταιγίδα. Ένα δίλημμα όμως γεννιέται μέσα του: να προστατεύσει την οικογένειά του από την επερχόμενη καταιγίδα ή από τον ίδιο του τον εαυτό;

Δείτε το trailer της ταινίας.

Δείτε τρία αποσπάσματα από την ταινία.

Info: η ταινία κυκλοφορεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου