Είναι κάπως περίεργο αλλά είναι πραγματικό. Η Oprah Winfrey θα παραλάβει το Σάββατο που έρχεται ένα τιμητικό Όσκαρ για το ανθρωπιστικό της έργο.

Όταν το καλοκαίρι η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου και Επιστημών ανακοίνωσε την απόφασή της να τιμήσει την Oprha Winfrey με το Jean Hersholt Όσκαρ ανθρωπιστικής συμβολής στο σινεμά και να βάλει το όνομά της πλάι σε εκείνα της Elizabeth Taylor, του Quincy Jones, του Jerry Lewis και του Paul Newman που είναι οι προηγούμενοι παραλήπτες του συγκεκριμένου βραβείου, δριμεία κριτική ασκήθηκε στην επιλογή της αυτή από πολλούς. Και ακόμα περισσότεροι έμειναν απορημένοι μια που η Oprah δεν είναι ακριβώς αυτό που σου έρχεται στο νου όταν σκέφτεσαι ανθρώπους της 7ης Τέχνης.

Η 57χρονη επιχειρηματίας και TV persona μπορεί να εξεπλάγην επίσης με την ανακοίνωση αυτή μια που δεν είναι ηθοποιός αλλά ξεπέρασε την έκπληξή της γρήγορα και με τη λογική να πρεσβεύει σκέφτηκε πως δεν είναι και τόσο παράξενο αφού έχει κάνει και η ίδια ταινίες και αγαπά τον κινηματογράφο και ιδιαίτερα τα φιλμ στα οποία έχει συμμετάσχει.

Να θυμίσουμε, βεβαίως, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Oprah αποκτά κάποια σχέση με το βραβείο της Ακαδημίας. Το 1985 ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου με την ερμηνεία της στην ταινία «The Colour Purple» σε σκηνοθεσία Steven Spielberg και το 1998 έπαιξε στην ταινία «Beloved» η οποία απέσπασε μια Οσκαρική υποψηφιότητα και η Oprah ήταν και παραγωγός ενώ το 2009 ήταν παραγωγός της ταινίας «Precious» σε σκηνοθεσία Lee Daniels που ήταν υποψήφια για έξι βραβεία Όσκαρ εκ των οποίων κέρδισε τα δύο.

Η Oprah θα παραλάβει το Όσκαρ της σε μια ιδιωτική τελετή που θα γίνει αυτό το Σάββατο στο Grand Ballroom του Hollywood & Highland, ακριβώς πάνω από το Kodak Theatre όπου γίνεται η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας τα τελευταία δέκα χρόνια. Στην ίδια τελετή τα βραβεία Όσκαρ για τη συνολική προσφορά τους θα παραλάβουν και ο ηθοποιός James Earl Jones και ο  makeup artist Dick Smith.

Διάβασε επίσης...
Θα στείλει το Attenberg την Ελλάδα στο κόκκινο χαλί του Kodak Theater;
Η βραβευμένη ταινία της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στις υποψηφιότητες ξενόγλωσσης ταινίας στα φετινά Όσκαρ. Με τη σιγουριά της επιτυχημένης κινηματογραφικής πορείας της η ταινία Attenberg θέτει υποψηφιότητα για να βρεθεί στην Οσκαρική πεντάδα και να κάνει τα media, ανά τον κόσμο, να ασχοληθούν με την Ελλάδα και ...
Συνέχεια...
The Artist: ένα Oscar (;) χωρίς πολλά λόγια
Χωρίς καθόλου λόγια, δηλαδή, για να είμαστε απολύτως σαφείς. Η πιο γλυκιά και vintage ταινία της χρονιάς κατακτά βραβεία, φεστιβάλ και κριτικούς και είναι έτοιμη να διαβεί -χορεύοντας κλακέτες- το κόκκινο χαλί του Kodak Theatre όπως όλα δείχνουν. Ο «Artist» ψηφίστηκε καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Ένωση Κριτικών της Νέας ...
Συνέχεια...
Θα στείλει το Attenberg την Ελλάδα στο κόκκινο
The Artist: ένα Oscar (;) χωρίς πολλά λόγια