demdikestare

To φεστιβάλ που εδώ και λίγα χρόνια φέρνει σταθερά στην χώρα μας μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα και σχήματα από τις πιο πειραματικές πλευρές της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει και πάλι.

To Hertz Festival του 2014 θα λάβει χώρα την Κυριακή 16/2/2014 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00) στο Βοτανικός Live Stage  (Ιερά Οδός 72 και Σπύρου Πάτση) και στο line-up του βρίσκουμε τρία πολύ ενδιαφέροντα ντουέτα.

Καταρχήν θα  ξαναδούμε στα μέρη μας, τρία χρόνια μετά την εξαιρετική εμφανισή τους στο υπόγειο του Bios (που συνοδευόταν και από όμορφα visuals), τους βρετανούς Demdike Stare (Sean Canty και Miles Whittaker) που έχουν στο ενεργητικό τους μια σειρά από σπουδαίες κυκλοφορίες σκοτεινού, πειραματικού techno μέσω της δικής τους Modern Love.

Kατα δεύτερον θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην πρώτη τους εμφάνιση εκτός Ισπανίας, τους Biomechanica, μια συνεργασία μεταξύ των Francisco López και Arturo Lanz (βλ. επίσης Esplendor Geometrico) που ήδη μετρά ένα άλμπουμ (ΒΜ01, 2012) ηχογραφήμενο στην διάρκεια δύο ετών σε διαφορες πόλεις του πλανήτη.

DiamondVersion

Τέλος, το line-up της βραδιάς συμπληρώνουν οι Diamond Version, ένα όχημα συνεργασίας μεταξύ δύο πρωτοπόρων στη μοντέρνα μουσική, του Carsten Nicolai (aka Alva Noto) και του Olaf Bender (aka Byetone) -συνιδρυτές επίσης της εμβληματικής Raster Norton) που ηχογραφούν για την Mute Records και συνδυάζουν την ενέργεια της ηλεκτρονικής μουσικής με conceptual ίδεες όπως η καθημερινή έκθεση Daily Short Message Information Culture και η αισθητική αυτού του συστήματος πληροφοριών.

Τα εισιτήρια για το Hertz Festival θα κοστίζουν 15 ευρώ στην προπώληση και 20 ευρώ στο ταμείο ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site και στο facebook event της διοργάνωσης.

Διάβασε επίσης...
Girlllz United Festival στο Βοτανικός Live Stage – Κερδίστε Προσκλήσεις!
Για το νέο, εναλλακτικό φεστιβάλ με το όνομα Girlllz United Festival που θα λάβει χώρα το Σάββατο 29 Μαϊου στο Votanikos Live Stage και το οποίο φιλοδοξεί να πιάσει το θηλυκό σφυγμό του μουσικού σήμερα έχοντας στο line-up μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες γυναίκες μουσικούς από την Ελλάδα και το ...
Συνέχεια...
Wu Legends @ Βοτανικός Live Stage
Μια βραδιά που είχε όλα τα φόντα να μείνει αξέχαστη και εντέλει έμεινε, αλλά ... για τους λάθος λόγους. Όπως όλοι-ες θα γνωρίζετε ίσως ήδη οι δύο (Ghostface Killah, Method Man) εκ των τεσσάρων ανακοινωμένων μελών από το θρυλικό σχήμα του Wu-Tang Clan δεν εμφανίστηκαν ποτέ (δεν ήρθαν καν στην ...
Συνέχεια...
Stream This: Demdike Stare – Elemental
Σχεδόν ένα χρόνο μετά το εξαιρετικό Triptych (που συγκεντρωνε τις αποκλειστικά σε βινύλιο κυκλοφορίες του 2010) το dark ambient/dub techno ντουέτο των Demdike Stare (Sean Canty και Miles Whittaker) επιστρέφει με το Elemental. Ίσως θα θυμάστε ότι οι Demdike Stare είχαν εμφανιστεί και στο Bios πριν περίπου ένα χρόνο, μια ...
Συνέχεια...
Wu-Tang Legends και Onyx στην Ελλάδα
Συνήθως η Αθήνα (και γενικότερα η Ελλάδα) είναι αρκετά "πίσω" όσον αφορά τις hip-hop συναυλίες και events για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά τελευταία φαίνεται να αλλάζει σταδιακά αυτό. Τους προηγούμενους ένα-δύο μήνες είδαμε Cunninlynguists, Kool Keith και Kutmasta Kurt, Imani και Supernatural, σύντομα θα δούμε τον σπουδαίο MF DOOM ...
Συνέχεια...
Girlllz United Festival στο Βοτανικός Live Stage –
Wu Legends @ Βοτανικός Live Stage
Stream This: Demdike Stare – Elemental
Wu-Tang Legends και Onyx στην Ελλάδα