Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια μουσικής πορείας, και 17 albums, οι Chumbawamba ανακοίνωσαν ότι ήρθε η ώρα του τέλους.

Σε μία μακροσκελή ανακοίνωση, η οποία ανέβηκε στο επίσημο site του συγκροτήματος, οι Chumbawamba γνωστοποιούν την προθεσή τους στο τέλος της χρονιάς, να διακόψουν την πορεία τους, αοφύ πρώτα πραγματοποιήσουν λίγες τελευταίες αποχαιρετηστήριες συναυλίες.

Οι Chumbawamba ξεκίνησαν  το 1982 στην επαρχιακή πόλη της βορειοδυτικής Αγγλίας Burnley, και για αρκετά χρόνια με έδρα πια το Leeds, συνδύασαν ιδανικά το punk και την folk μουσική, πάντα όμως με μία έντονη pop χροιά, διατηρώντας  την αναρχική και αντιφασιστική πολιτικοκοινωνική τους ατζέντα ακόμα και όταν έφτασαν στις κορυφές των single charts.  Πλέον, στην τελευταία σύνθεση του συγκροτήματος από τα αρχικά μέλη παραμένουν μόνο οι Lou Watts και Boff Whalley, ύστερα από την αποχώρηση των Dunstan Bruce, Danbert Nobacon, Alice Nutter και Harry Hamer το 2004.

Η μεγαλύτερη τους επιτυχία ήταν φυσικά το πασίγνωστο “Tubthumping” του 1997, ενώ ανάμεσα στα πολλά καλά singles τους ξεχωρίζουμε τα  “Enough Is Enough“, “Amnesia“, “Timebomb” , “Mouthful of Shit” και “Top of the World (Ole, Ole, Ole)“.

Οι Chumbawamba έχουν εμφανιστεί και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνολικά 4 φορές αν δεν κάνουμε λάθος.