Για  εμάς που ενηλικιωθήκαμε μουσικά μέσα στα 90s, η επιστροφή των Walkabouts με νέο album για δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι από μόνο του ένα σημαντικό και συναισθηματικά φορτισμένο γεγονός. Και φυσικά μια κουβέντα σαν παλιοί φίλοι με τον Chris Eckman απαραίτητη.

Από το ξάφνιασμα στην πρώτη εμφάνιση τους στο Ρόδον, εκεί στο 1994, με ένα από τα καλύτερα encore στην ιστορία του χώρου – ειδικά με την απίστευτη εκείνη διασκευή στο “Like A Hurricane” του Neil Young –  έως την συγκίνηση της μεγαλειώδης εμφάνισης τους με συνοδεία ορχήστρας μάλιστα στο Γκάζι, αλλά και τις τόσες άλλες εμφανίσεις τους σε διάφορους συναυλιακούς χώρους της πόλης, οι Walkabouts – και o Chris και η Carla όταν μας έχουν επισκεφτεί μόνοι τους – αποτελούν πάντα ένα από τα  συναυλιακά highlights κάθε χρονιάς για κάποιους από εμάς.

Την ερχόμενη Παρασκευή και το ερχόμενο Σάββατο οι Walkabouts επιστρέφουν στην χώρα μας για δύο εμφανίσεις στο Principal στη Θεσσαλονίκη και στο Κύτταρο στην Αθήνα, στις δύο τελευταίες στάσεις της περιοδείας τους για την προώθηση του πρόσφατου album τους “Travels in the Dustland”. Εν μέσω της περιοδείας τους, καταφέραμε να εντοπίσουμε τον Chris Eckman στην Ελβετία, λίγη ώρα πριν την συναυλία τους εκεί…

Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο βασικό θέμα στο  νέο σας album “Travels in the Dustland” με τα περισσότερα από τα τραγούδια σας να έχουν να κάνουν κυριολεκτικά ή μεταφορικά με την Αμερικάνικη έρημο….

Ως ένα σημείο, είναι πράγματι μια συλλογή τραγουδιών που ενώνονται, και αν μη τι άλλο, όπως ανέφερες, το «τοπίο» είναι σταθερό: η έρημος, η “Dustland”… όλα τα τραγούδια «λειτουργούν» σε αυτό το μέρος. Βασικά, η αλήθεια είναι, ότι έψαχνα μία μεταφορά για να περιγράψω την εποχή που ζούμε τώρα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η έρημος χαρακτηρίζεται ως ένα φυσικός τόπος λιτός, με βασικές ελλείψεις, όπου η επιβίωση είναι πολύ δύσκολη, και όπου προσπαθείς με κάποιο τρόπο να καταφέρεις να βρεις τα απαραίτητα για να επιβιώσεις μέρα με τη μέρα. Αυτή είναι και μία αρκετά σωστή μεταφορά για το παρόν μας. Και εσείς στην Ελλάδα έχετε πολλά να πείτε πλέον για την κατάσταση αυτή, δεν είναι εύκολα χρόνια για κανέναν.

Επίσης τo γεγονός ότι επισκέφτηκες την Αφρική σε επηρέασε λογικά…

Ναι φυσικά. Βρέθηκα στην Νότια Σαχάρα και την Αλγερία και εκεί άρχισα να σκέφτομαι περισσότερο για την Έρημο και τι σημαίνει. Εκεί εμπνεύστηκα και τον τίτλο του album και εκεί συνειδητοποίησα ότι – μεταφορικά μιλώντας – η έρημος εξαπλώνεται σταδιακά στις ζωές όλων μας, σε όλο τον κόσμο.

Πιστεύεις ότι υπάρχει τρόπος να μην μας «καταπιεί» η έρημος; Υπάρχει τρόπος να βρούμε κάποια όαση;

Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψω τι θα γίνει. Δεν νομίζω ότι  υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πει που θα  μας οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Θεωρώ πάντως ότι αν προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση προσωρινά, μπαλώνοντας  το σύστημα που έχουμε τώρα, δεν θα έχουμε και ιδιαίτερη τύχη μακροπρόθεσμα. Έχω την εντύπωση ότι ζούμε τις τελευταίες ανάσες του καπιταλιστικού συστήματος όπως το γνωρίζουμε. Βέβαια, το τι σύστημα θα το αντικαταστήσει – ή ακόμα και ποιο σύστημα θα πρέπει να το αντικαταστήσει – είναι πολύ δύσκολο να το πω εγώ. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι όλοι οι ηγέτες αυτή τη στιγμή προσπαθούν να πάρουν κοντόφθαλμα μέτρα, για να σώσουν το Ευρώ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Wall Street, τα κεκτημένα, όμως  και οι ίδιοι πρέπει να το γνωρίζουν ότι δεν είναι αυτή η απάντηση. Την ίδια στιγμή, όλα τα κινήματα σε όλο τον κόσμο, όπως το κίνημα Occupy Wall Street ή τα κινήματα διαμαρτυρίας στην Ελλάδα ή την Ισπανία αυτό το  οποίο λένε είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε ριζικά κάποια πράγματα και ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε για το τι συζητάμε. Οι παλιές ιδέες και «λύσεις» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λειτουργούν πια, και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι γρήγορα. Είναι αποδεδειγμένο πια ότι ο Καπιταλισμός δεν προσφέρει στην ουσία τίποτα στον απλό κόσμο και πρέπει πια να βρούμε ένα σύστημα που είναι πιο ευαίσθητο στις ανθρώπινες ανάγκες.

Πόσο πολιτικό συγκρότημα είναι οι Walkabouts;

Ποτέ δεν ήμασταν εμφανώς πολιτικό συγκρότημα, από την άποψη ότι οι στίχοι μας ποτέ δεν ήταν ξεκάθαρα πολιτικοί. Πάντα όμως γράφαμε για την ζωή. Θεωρούσα πάντα υποχρέωση να γράφω για το τι συμβαίνει στον κόσμο, τι βλέπω γύρω μας, τους συνανθρώπους μου, και όχι για προσωπικά θέματα ή για μένα. Γι’αυτό και τα περισσότερα τραγούδια μας είναι γραμμένα από την οπτική γωνία ενός τρίτου, ενός άλλου χαρακτήρα, όπως στο “Jack Candy” για παράδειγμα, αλλά και στα περισσότερα τραγούδια του νέου album.


Έχεις επίσης αναφέρει πρόσφατα, ότι σε επηρέασε σε μεγάλο βαθμό η γραφή του William Faulkner στο νέο album. Πως θα περιέγραφες την επιρροή του;

Δεν θα έλεγα ότι με επηρέασε η γλώσσα που χρησιμοποιούσε. Όμως μου αρέσει πάρα πολύ το ότι δημιούργησε με πολλές λεπτομέρειες και με τόση αληθοφάνεια μια φανταστική περιοχή στον Μισσισσιππή, την Yoknapatawpha County, όπου και τοποθέτησε όλες του τις ιστορίες. Δεν χρησιμοποίησε αληθινές  πόλεις, αλλά δημιούργησε τις δικές του φανταστικές πόλεις αυτής της περιοχής και υπήρξε συνεπής και λεπτομερής σε πολλά  βιβλία του γι’αυτή την περιοχή. Διαβάζεις, και νιώθεις ότι αυτή η περιοχή και τα τοπία που περιγράφει μοιάζει στον Μισσισσιππή, αισθάνεσαι ότι κάποιες συγκεκριμένες πόλεις του Μισσισσιππή, όμως όλα όσα περιγράφει ο Faulker με τόση λεπτομέρεια δεν είναι τίποτα άλλα παρά αποτελέσματα της εκπληκτικής και συνεπέστατης φαντασίας του. Αυτό το στοιχείο είναι που προσπάθησα να χρησιμοποιήσω και εγώ στο “Travels in the Dustland”. Δεν θέλησα καμία στιγμή να συγκεκριμενοποιήσω την Έρημο στην οποία αναφερόμουν, μπορούσε να ήταν το Νέο Μεξικό, η Αριζόνα ή  η Νότια Νεβάδα, όμως προσπάθησα να δημιουργήσω μία φανταστική, μυθική έρημο, η οποία θα λειτουργούσε ως μεταφορά της κατάστασης που ζούμε, όπως σου ανέφερα νωρίτερα.

Ένα νέο στοιχείο στο album, είναι η συμμετοχή του Paul Austin  – πρώην μέλος των Willard Grant Conspiracy και των The Transmissionary Six μεταξύ άλλων – στο album, στο οποίο μάλιστα συνυπέγραψε και ένα τραγούδι. Είναι πλέον κανονικά μέλος των Walkabouts και θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί σας;

Φυσικά. Όταν φέραμε τον Paul στο συγκρότημα, δεν τον θεωρούσαμε ως εξτρα μουσικό, αλλά ως κανονικό μέλος των Walkabouts. Ξέρουμε τον Paul πάνω από 15 χρόνια, είναι παντρεμένος με την Terri Moeller την drummer μας, οπότε ήταν ήδη κατά κάποιος τρόπο μέλος της με μεγάλης οικογένειας των Walkabouts. Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, και πραγματικά η συνεργασία μας δουλεύει όπως περιμέναμε. Ο Paul έφερε πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες στο συγκρότημα, πέρα από τα δικά του κιθαριστικά μέρη. Υπήρξε κινητήρια δύναμη σε πολλά συγκροτήματα, όπως στους Willard Grant Conspiracy που ανέφερες.

Νομίζω ότι όταν αποφασίσαμε να επιστρέψουμε μετά από 6 χρόνια διακοπής υπήρχε η ανάγκη να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να παρουσιάσουμε μία νέα εκδοχή των Walkabouts, και γι’αυτό αισθανθήκαμε ίσως ότι η προσθήκη του Paul ήταν ένας τρόπος για να τα καταφέρουμε.

Ανέφερες την 6ετή απουσία των Walkabouts… Υπήρξε μεγάλη φημολογία, την οποία πιθανώς να γνωρίζεις, ότι το συγκρότημα βρέθηκε στα πρόθυρα της διάλυσης, και ότι δεν θα ξανακυκλοφορούσατε album, για χάρη των υπόλοιπων προσωπικών σας project και solo albums. Πόση αλήθεια υπήρχε τελικά σε αυτή την φημολογία;

Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε μεταξύ μας που θα πάει η ιστορία των Walkabouts, χωρίς όμως να έγινε ποτέ κάποια συγκεκριμένη συζήτηση με θέμα αν τελείωσε πραγματικά το συγκρότημα. Υπήρξε όμως εκεί γύρω στο 2009 ένα άγχος. Είτε θα συγκεντρωνόμασταν και πάλι άμεσα, είτε τελειώσαμε. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα…

Ο λόγος;

Πολλοί λόγοι. Στην ουσία, όταν αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα, εκεί γύρω στο 2007 – και ήταν η πρώτη παύση που βάλαμε στους Walkabouts από τότε που ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική μαζί – συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν πολλά θέματα που αποφεύγαμε να συζητήσουμε όλα αυτά τα χρόνια, και προσωπικά θέματα που είχαμε μεταξύ μας αλλά δεν αντιμετωπίζαμε. Έγινε ξεκάθαρο σε όλους ότι αν υπήρχε οποιαδήποτε περίπτωση να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως Walkabouts θα έπρεπε επιτέλους να συζητήσουμε και να λύσουμε – αν μπορούσαμε – όλα αυτά τα θαμμένα προβλήματα και θέματα που είχαμε μεταξύ μας, προτού μπορέσουμε να ξαναπαίξουμε μουσική όλοι μαζί. Και σε αυτό το σημείο ήταν που «σκοτείνιασαν» όλα για τα μέλλον του συγκροτήματος, δεν πιστεύαμε ότι ήταν δυνατόν πια να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε συσσωρευμένα προβλήματα 20 χρόνων.

Τα καταφέρατε όμως.

Ναι πράγματι, όμως μετά έπρεπε να αποφασίσουμε τι σημαίνουν πια οι Walkabouts εν έτη 2010 και πως θα έπρεπε ένα album των Walkabouts να ακούγεται το 2010… Αυτό και αν πήρε πολύ καιρό για να το λύσουμε γι’αυτό και το album τελικά κυκλοφόρησε στα τέλη του 2011…

Παράλληλα, εδώ και πολλά χρόνια προσπαθείτε να κυκλοφορήσετε μια ρετροσπεκτίβα των Walkabouts σε DVD. Θα κυκλοφορήσει τελικά μέσα στο 2012;

Πράγματι, είναι μια προσπάθεια πολλών ετών αυτό το DVD. Φτάσαμε πολύ κοντά στο να το έχουμε ολοκληρώσει λίγο πριν την έναρξη αυτής της περιοδείας, αλλά δεν προλάβαμε. Το πρόβλημα είναι ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά βίντεο αρχείου πολλών ετών, σε πολλά διαφορετικά και περίεργα φορμάτ, πολλά με προβληματικό ήχο ή εικόνα, οπότε είναι όλες αυτές οι τεχνικές δυσκολίες που μας ταλαιπώρησαν.  Εδώ και τρία χρόνια ξέρουμε πολύ καλά τι υλικό θέλουμε να περιέχει αυτό το DVD – θέλουμε να είναι όσο πιο πλήρες γίνεται – όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο όπως διαπιστώσαμε στην πορεία. Αλλά θεωρώ ότι μετά την περιοδεία θα ασχοληθώ και πάλι, οπότε μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη θα έχει ολοκληρωθεί επιτέλους, οπότε μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι μέσα στο 2012 θα έχει κυκλοφορήσει σίγουρα.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή και την δισκογραφική σας επιστροφή, εκμεταλλευτήκατε και τη νέα τεχνολογία, ανανεώνοντας πλήρως το website σας,  ενεργοποιηθήκατε ως group στα social media, διανείματε δωρεάν για download το νέο σας video… Ποια είναι η γνώμη σου για τις νέες αυτές δυνατότητες που παρέχονται σε ένα συγκρότημα να έρχεται σε επαφή και να επικοινωνεί απευθείας με το κοινό του άμεσα, χωρίς την μεσολάβηση κάποιας δισκογραφικής εταιρίας;

Κατά την γνώμη μου, γυρίσαμε πίσω στον χρόνο στην ουσία, ειδικά όσον αφορά τους Walkabouts. Εννοώ, ότι όταν ξεκινήσαμε εμείς στη δεκαετία του ’80 υπήρχε έντονη η DIY νοοτροπία, δεν υπήρχαν τόσες πολλές μικρές ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρίες, οπότε και τα συγκροτήματα ήμασταν μόνοι μας και κάναμε τα πάντα. Από το να ηχογραφούμε, έως το να οργανώνουμε τις συναυλίες μας, να αφισοκολλούμε, να προωθούμε την δουλειά μας όσο μπορούσαμε, και να ταχυδρομούμε τα albums μας σε όλο τον κόσμο, όπου υπήρχε ζήτηση.

Τώρα πλέον, με την σχεδόν διάλυση των δισκογραφικών εταιριών, τα συγκροτήματα – όχι μόνο τα νέα, αλλά και τα καθιερωμένα – πρέπει να λειτουργούν και πάλι αυτόνομα, επιστρέφοντας πίσω στην DIY νοοτροπία. Πρέπει να προωθούμε μόνοι μας τις δουλειές μας, να την διανέμουμε ψηφιακά αλλά και συμβατικά, να αναγνωρίζουμε και να ταυτοποιούμε τους φίλους της μουσικής μας και να επικοινωνούμε μαζί τους απευθείας. Η τεχνολογία βέβαια δεν είναι η ίδια με τα 80s, αλλά για εμάς στην ουσία του πράγματος είναι το ίδιο, δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από ότι κάναμε όταν ξεκινάγαμε.

Οι τελευταίες στάσεις της περιοδείας σας είναι στην χώρα μας. Πως πάνε τα πράγματα μέχρι στιγμής; Πως σας υποδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι φίλοι των Walkabouts στις έως τώρα συναυλίες;

Εξαιρετικά! Πολύ καλύτερα από ότι ελπίζαμε, για να σου πω την αλήθεια. Οι περισσότερες συναυλίες μας ήταν sold out, και ήδη αρκετές από τις επόμενες είναι ήδη sold out επίσης, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αλλά ξέρεις, ποτέ δεν είχαμε στο μυαλό μας τις συναυλίες. Στόχος μας ήταν απλά να τα δώσουμε όλα και να ηχογραφήσουμε έναν όσο πιο καλό μπορούμε δίσκο, όχι ένα μέτριο comeback album. Εάν τα καταφέρναμε, όλα τα υπόλοιπα θα ερχόντουσαν μόνα τους, όπως και ευτυχώς για εμάς έγινε. Οι φίλοι του συγκροτήματος αγκάλιασαν το νέο album, έρχονται στις συναυλίες και τις απολαμβάνουμε όλοι μαζί.

Έχεις επισκεφτεί την Ελλάδα πάρα πολλές φορές, δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια πόσες, είτε με τους Walkabouts είτε με την Carla. Πως αισθάνεσαι την σχέση σου με την χώρα μας και ποια είναι καλύτερη σου ανάμνηση;

Όποτε σκέφτομαι την Ελλάδα, θυμάμαι την πρώτη φορά που εμφανιστήκαμε στο Ρόδον. Φτάσαμε στον χώρο, είδαμε πόσο μεγάλο club ήταν, σοκαριστήκαμε και λέγαμε μεταξύ μας «αυτό είναι λάθος… κανείς δεν θα έρθει να μας ακούσει εδώ πέρα, θα παίξουμε για ένα άδειο μεγάλο club…»  Δεν είχαμε ιδέα, ότι θα βγαίναμε το βράδυ και παίζαμε σε ένα κατάμεστο club με πολλούς φίλους της μουσικής μας. Ήταν πολύ ευχάριστα σοκαριστικό τελικά και μία από τις καλύτερες αναμνήσεις που έχω γενικότερα από την μουσική μου πορεία. Η Ελλάδα πάντα είχε μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία των Walkabouts, νιώσαμε από την πρώτη στιγμή τόσο μεγάλη και ζεστή ανταπόκριση και αποδοχή της μουσικής μας από το ελληνικό κοινό. Στο παρελθόν πολλοί ήταν αυτοί που με ρωτήσουν αν μπορώ να εξηγήσω σε τι οφείλεται αυτή η σχέση, αλλά πραγματικά δεν ξέρω. Φαίνεται να υπάρχει μια φυσική έλξη με την μουσική μας, την οποία βέβαια δεν θεωρούμε δεδομένη. Όταν σχεδιάζαμε αυτή την περιοδεία, είπαμε στο ατζέντη μας να είναι μικρή μεν, αλλά οπωσδήποτε, με οποιονδήποτε τρόπο και συμφωνία, να εμπεριέχει την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όπως και έγινε. Και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο να κλείσει αυτή η περιοδεία μας μετά από τόσα χρόνια, παρά στην Αθήνα.

 

Θεσσαλονίκη
The Walkabouts + Terri Tarantula @  Principal Club Theatre
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Metropolis, Musicland, www.ticketpro.gr
Πληροφορίες για Δωρεάν Μεταφορά στο Principal Club Theatre: 2310-428088

Αθήνα:
The Walkabouts + Burgundy GrapesΚύτταρο Live
Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Τιμή εισιτηρίου: 22 ευρώ (προπ), 25 ευρώ (ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Metropolis (Πανεπιστημίου και Χαλάνδρι), Public (Σύνταγμα, The Mall, Πειραιάς), www.123merch.gr, www.ticketarena.gr

Διάβασε επίσης...
Αναβάλλονται οι εμφανίσεις του Johnny Winter
Μόλις στις αρχές του μήνα γράφαμε για την γνωστοποίηση των δύο συναυλιών του βετεράνου Αμερικανού bluesman Johnny Winter σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο. Σήμερα δυστυχώς για τους φίλους της μουσικής του, ανακοινώθηκε η αναβολή των αυτών συναυλιών σε Gagarin 205 και Principal. Σύμφωνα με την ανακοίνωση "Το management του Johnny Winter, προς ...
Συνέχεια...
Και επισήμως οι Walkabouts live στη χώρα μας
Όπως σας είχαμε ανακοινώσει πριν από 10 μέρες, και επιβεβαιώθηκε επίσημα από την διοργανώτρια εταιρία, οι αγαπημένοι Walkabouts επιστρέφουν για δύο συναυλίες στη χώρα μας τον προσεχή Γενάρη. Στις 27 Ιανουαρίου στο Γαία live της Θεσσαλονίκης και στις 28 στο Κύτταρο της Αθήνας, ο Chris, η Karla και τα άλλα παιδιά, μαζί με ...
Συνέχεια...
(Do not) Nevermind The Buzzcocks
Tα γεροντοπαλίκαρα του punk που κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ζωντανό το πνεύμα του Manchester του 1978, επιστρέφουν για άλλη μία εμφάνιση στη χώρα μας. Οι ιστορικοί Buzzcocks των Pete Shelley και Steve Diggle, υπεύθυνοι για μερικά από τα πιο εμβληματικά βρετανικά punk singles όπως  τα “Ever Fallen in Love (With Someone You 've Shouldn't)", "Boredom" και "What do I get?" ...
Συνέχεια...
Yann Tiersen + Constance @ Principal
Πλάκα πλάκα, ο Yann Tiersen τείνει να καθιερωθεί ως ένας από τους καλλιτέχνες που μας επισκέπτονται με την πρώτη ευκαιρία, και ένας καινούργιος δίσκος μοιάζει μία από τις καλύτερες από δαύτες. Τον είχα δει μία ακόμη φορά και ήξερα καλά ότι στα λάιβ του δεν χαρίζει κάστανα, παίζει δυνατά με φουλ κιθαριστικό σχήμα κι ...
Συνέχεια...
Video: The Walkabouts – “Horizon Fade”
Οι φίλοι μας The Walkabouts κυκλοφόρησαν μόλις το νέο τους video για το τραγούδι "Horizon Fade" μέσα από το περσινό τους album “Travels in the Dustland”. To video έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού αποτελεί μοντάζ από δεκάδες video που τράβηξαν οι fans του συγκροτήματος στις συναυλίες τους συγκροτήματος στην χειμερινή τους περιοδεία και ...
Συνέχεια...
Jello Biafra, Street Dogs και Brujeria στην Αθήνα από τη HardTimes
Την πρώτη φουρνιά ονομάτων που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά στην χώρα μας την φετινή σεζόν αποκάλυψε η πάντοτε δραστήρια HardTimes, πρός τέρψιν όλων των φίλων του Hardcore/Punk αλλά και του σκληρού ήχου γενικότερα. Jello Biafra & Guantanamo School Of Medicine @ Fuzz Club, 16 Οκτωβρίου Αρχής γενομένης από τον ...
Συνέχεια...
O Chris Eckman των Walkabouts στην Ελλάδα
Ο Chris Eckman, ιθύνων νούς των πολύ αγαπημένων στη χώρα μας The Walkabouts, θα βρίσκεται αυτή τη βδομάδα στη χώρα μας για τρεις εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και Αθήνα παρουσιάζοντας ακουστικές εκτελέσεις των αγαπημένων κομματιών του συγκροτήματος, αλλά και τραγούδια από τις προσωπικές του κυκλοφορίες. O Eckman επιστρέφει στη χώρα μας, ...
Συνέχεια...
Οι Burgundy Grapes ανοίγουν την συναυλία των Walkabouts στην Αθήνα
Όπως είναι γνωστό, το  Σάββατο 28 Ιανουαρίου περιμένουμε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κύτταρο τους παλιόφιλους Walkabouts, μία μέρα μετά την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη. Η συναυλία του αμερικάνικου συγκροτήματος αποκτάει περισσότερο ενδιαφέρον όπως μάθαμε σήμερα αφού την βραδιά θα ανοίξει ένα από τα πολύ καλά συγκροτήματα της πόλης, οι εξαιρετικοί Burgundy ...
Συνέχεια...
Kirlian Camera + Decode @ Κύτταρο
Στην τριών δεκαετιών πορεία τους, οι Kirlian Camera έχουν περάσει από πολλές & διαφορετικές περιόδους, μεταλλάσοντας και ανανεώνοντας διαρκώς τον ήχο τους, διατηρώντας όμως πάντα μία πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα, χωρίς να χάνουν ποτέ τον σκοτεινό τους χαρακτήρα αλλά ούτε & την ιδιαίτερη αισθητική τους. Ξεκίνησαν στις αρχές του ‘80 ώς ...
Συνέχεια...
Μίνι περιοδεία στη χώρα μας για τους Dub Pistols
Ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά την εμφάνισή τους στο περσινό Resistance Festival, οι Dub Pistols επιστρέφουν σε μερικές μέρες στη χώρα μας για τέσσερις εμφανίσεις. Το mini tour των βρετανών θα ξεκινήσει από την Πάτρα και θα καταλήξει στη Λάρισα. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα: 29/9 Πάτρα | Ακτή Δυμαίων30/9 Αθήνα ...
Συνέχεια...
Οι O. Children τον Νοέμβριο στην Αθήνα
Σιγά σιγά, διαμορφώνεται η συναυλιακή ατζέντα του Φθινοπώρου και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες έγινε σήμερα. Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, οι Ο. Children θα εμφανιστούν στο Κύτταρο, σε μία πολύ "τώρα-που-συμβαίνει" μετάκλιση αφού δικαιολογημένα το συγκρότημα του Tobias O'Kandi από το Λονδίνο, αποτελεί ένα από τα πιο φρέσκα βρετανικά συγκροτήματα αυτή τη στιγμή. Έχοντας ...
Συνέχεια...
O Mark Lanegan σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Με νέο προσωπικό album ο μέγας Mark Lanegan, το σκοτεινό και ύπουλο “Blues Funeral” το οποίο και ακούμε αυτές τις μέρες, ήταν απλά θέμα χρόνου να επιστρέψει για συναυλίες στα μέρη μας. Ο πρώην ηγέτης των Screaming Trees θα εμφανιστεί με το συγκρότημά του την Τετάρτη 4 Απριλίου στο Principal Club Theatre (Πολυχώρος ...
Συνέχεια...
Οι VNV Nation επιστρέφουν στην Αθήνα
Οι φίλοι του EBM / Industrial ήχου στην Αθήνα θα υποδεχθούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα τους συγκροτήματα τον ερχόμενο Μάιο. Οι VNV Nation επιστρέφουν για άλλη μία εμφάνιση στα μέρη μας, αυτή τη φορά στο Κύτταρο την Παρασκευή 11 Μαΐου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας για την προώθηση του πιο ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία του Mark Lanegan στο Fuzz Club
Με νέο προσωπικό album ο μέγας Mark Lanegan, το σκοτεινό και ύπουλο “Blues Funeral”, ήταν απλά θέμα χρόνου να επιστρέψει για συναυλίες στα μέρη μας. Όπως είναι γνωστό, ο πρώην ηγέτης των Screaming Trees θα εμφανιστεί με το συγκρότημά του την Τετάρτη 4 Απριλίου στο Principal Club Theatre (Πολυχώρος Μύλος) στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 5 Απριλίου στο ...
Συνέχεια...
Οι Crippled Black Phoenix το Μάρτιο στην Ελλάδα
  Ακόμα μια ενδιαφέρουσα συναυλία θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε προσεχώς από την σύμπραξη των Catch the Soap/Lovelight Productions. Το βρετανικό supergroup των Crippled Black Phoenix θα επισκεφτεί για δύο εμφανίσεις τη χώρα μας στις 8 Μαρτίου στο Κύτταρο, στην Αθήνα και την επόμενη μέρα στο Eightball της Θεσσαλονίκης. Με το ολόφρεσκο (Mankind) The Crafty Ape -κυκλοφορεί ...
Συνέχεια...
Οι Walkabouts στην Ελλάδα το Γενάρη!
Μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού, οι Walkabouts, θα βρίσκονται στη χώρα μας τον Ιανουάριο για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα από την διοργανώτρια εταιρία, η ευχάριστη αυτή πληροφορία για τους πολυπληθείς Έλληνες φαν του γκρουπ, επιβεβαιώνεται από το επίσημο ...
Συνέχεια...
Οι Black Rebel Motorcycle Club σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Από την περασμένη εβδομάδα όταν διέρρευσε στα social media η είδηση της επιστροφής των αμερικανών Black Rebel Motorcycle Club ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, οπότε μπορούμε να μιλάμε ήδη για την ίσως πιο πολυαναμενόμενη συναυλία του 2014 - από όσες έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Οι B.R.M.C., όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ...
Συνέχεια...
Οι Raveonettes τον Δεκέμβρη στην Αθήνα
Ημέρα επιβεβαιώσεων συναυλιών σήμερα, και έχουμε άλλη μία προσθήκη στην συναυλιακή μας ατζέντα. Η δραστήρια ομάδα P 90 Events ανακοίνωσε την επιστροφή του πολύ καλού ντουέτου από την Δανία, των The Raveonettes . Ο Sune Rose Wagner και η Sharin Foo θα εμφανιστούν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους ...
Συνέχεια...
Crippled Black Phoenix @ Κύτταρο
Ακόμα και ο πιο δύσκολος και απαιτητικός θαμών συναυλιών, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προτίμηση στους Crippled Black Phoenix δεν νομίζω να έμενε χτες ανεπηρέαστος από τη συναυλία-ποταμό με διάρκεια πάνω από 2 ώρες και 45 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων φάνηκε ότι τα έδωσαν όλα για το αθηναϊκό κοινό που ...
Συνέχεια...
I Like Trains
Οι Βρετανοί  I like Trains θα επισκεφτούν για άλλη μια φορά την χώρα μας αυτή την εβδομάδα, και με αυτή την ευκαιρία τους ζητήσαμε να μας απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το παρόν και το μέλλον του group. Με κυκλοφορίες όπως το εξαιρετικό «Elegies for Lessons Learned», το αρκούντως ηλεκτρονικό «The ...
Συνέχεια...
Αλλαγή χώρου για την συναυλία των Walkabouts στην Θεσ/νίκη
Αλλαγή χώρου για την συναυλία των The Walkabouts στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Principal Club Theatre αντί του ΓΑΙΑ Live που είχε ανακοινωθεί αρχικά ενώ ως support θα είναι η Terri Tarantula. H προπώληση και για τις δύο επερχόμενες συναυλίες σε Αθήνα (Κύτταρο Live, ...
Συνέχεια...
Ξεκίνησε η προπώληση για την συναυλία των The Walkabouts
Όπως ήδη γνωρίζετε, οι κάποτε πολύ αγαπημένοι του ελληνικού κοινού The Walkabouts επέστρεψαν φέτος με νέο άλμπουμ Travels in the Dustlands που τους βρίσκει σε καλή φόρμα και μας έρχονται για δύο συναυλίες -μετά από και εγώ δεν ξέρω πόσο καιρό-, στο ΓΑΙΑ Live στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ...
Συνέχεια...
Οι Chinese Man τον Απρίλη στην Ελλάδα
Η γαλλική κολλεκτίβα των Chinese Man που από το 2005 και έπειτα αποτελεί την αιχμή του δόρατος για το ομώνυμο label, Chinese Man Records, επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας, τον προσεχή Απρίλη, για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η τριάδα των High Ku, Sly και Ze Mateo θα ...
Συνέχεια...
Οι Calexico επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μια από τις αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινου, οι αμερικάνοι Calexico, επιστρέφουν στη χώρα μας για δύο συναυλίες  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το συγκρότημα των Burns/Convertino, που αποτελεί εδώ και χρόνια συναυλιακή εγγύηση, έρχονται φέρνοντας μαζί το νέο άλμπουμ τους, Algiers  -διαβάστε περισσότερα στο New Adventures In Hi-Fi vol. 2- και ...
Συνέχεια...
Buzzcocks @ Κύτταρο – 7.5.2011
Σάββατο βράδυ και η Αθήνα υποδέχεται τη 2η καλύτερη μπάντα της σκηνής του Original ‘77 Punk, μετά τους Clash φυσικά. Οι Buzzcocks επιστρέφουν στην χώρα μας ύστερα από 2 χρόνια απουσίας και το Κύτταρο φαντάζει ο ιδανικότερος χώρος για αυτό. Για να πάρουμε τα πράγματα απ΄την αρχή όμως. Η πιο πρόσφατη ...
Συνέχεια...
Video: The Raveonettes – ‘She Owns The Streets’ & ‘The Enemy’ (Acoustic Versions)
Το αγαπημένο μας ντουέτο των Suge Rose Wagner και Sharin Foo (aka The Raveonettes) πρόσφατα κυκλοφόρησε το έκτο κατά σειρά άλμπουμ τους με τίτλο Observator. Πρόσφατα βιντεοσκόπησαν μάλιστα, μέσα από ένα απολαυστικά old school Super-8 φίλτρο, δύο από τα singles μέσα από το Observator για το Consequence Of Sound αποκλειστικά ...
Συνέχεια...
The Raveonettes
Μετά από 5 χρόνια, οι The Raveonettes επιστρέφουν στη χώρα μας για μία συναυλία αυτή την Κυριακή στο Κύτταρο, οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία και επικοινωνήσαμε με τον Sune Rose Wagner. Μαζί με την Sharin Foo, οι δύο Δανοί που συμπληρώνουν πια 10 χρόνια κοινής πορείας, κυκλοφόρησαν φέτος το νέο τους album ...
Συνέχεια...
The Cribs
Σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλιακές βραδιές της φετινής χρονιάς, ένα από τα καλύτερα βρετανικά groups των τελευταίων ετών, οι The Cribs θα εμφανιστούν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο, οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον έναν εκ των τριών αδερφών Jarman. Θυμάστε το 2004; 2 χρόνια μετά ...
Συνέχεια...
O. Children
Σε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον Σαββατόβραδο στην Αθήνα με πολλές συναυλιακές επιλογές – ίσως το πιο «βεβαρημένο» της χρονιάς - έρχονται για μία εμφάνιση στο Κύτταρο οι O. Children – οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε μαζί τους. Έχοντας κυκλοφορήσει μόλις στις αρχές του καλοκαιριού το δεύτερο album τους “Apnea” στην ...
Συνέχεια...
The Cribs + Keyser Söze @ Κύτταρο
Διάβασα στο δελτίο τύπου για την συναυλία των The Cribs ότι κάποτε δεν τους άφηνε η εταιρία τους να κάνουν περιοδεία προκειμένου να γράψουν δίσκο και εκείνοι έβγαλαν ανακοίνωση ότι θα παίξουν οπουδήποτε, αρκεί να τους καλύψουν τα μεταφορικά και τις μπύρες και είπα, εντάξει, αυτούς πρέπει να τους δω. ...
Συνέχεια...
Αναβάλλονται οι εμφανίσεις του Johnny Winter
Και επισήμως οι Walkabouts live στη χώρα μας
(Do not) Nevermind The Buzzcocks
Yann Tiersen + Constance @ Principal
Video: The Walkabouts – “Horizon Fade”
Jello Biafra, Street Dogs και Brujeria στην Αθήνα
O Chris Eckman των Walkabouts στην Ελλάδα
Οι Burgundy Grapes ανοίγουν την συναυλία των Walkabouts
Kirlian Camera + Decode @ Κύτταρο
Μίνι περιοδεία στη χώρα μας για τους Dub
Οι O. Children τον Νοέμβριο στην Αθήνα
O Mark Lanegan σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι VNV Nation επιστρέφουν στην Αθήνα
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία του Mark Lanegan
Οι Crippled Black Phoenix το Μάρτιο στην Ελλάδα
Οι Walkabouts στην Ελλάδα το Γενάρη!
Οι Black Rebel Motorcycle Club σε Αθήνα και
Οι Raveonettes τον Δεκέμβρη στην Αθήνα
Crippled Black Phoenix @ Κύτταρο
I Like Trains
Αλλαγή χώρου για την συναυλία των Walkabouts στην
Ξεκίνησε η προπώληση για την συναυλία των The
Οι Chinese Man τον Απρίλη στην Ελλάδα
Οι Calexico επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Buzzcocks @ Κύτταρο – 7.5.2011
Video: The Raveonettes – ‘She Owns The Streets’
The Raveonettes
The Cribs
O. Children
The Cribs + Keyser Söze @ Κύτταρο