Τα λόγια είναι περιττά όταν μαθαίνεις ότι ένα από τα ιστορικότερα και αγαπημένα group της δεκαετίας του ’60 αποφασίζει να επανασυνδεθεί και να περιοδεύσει ξανά μετά από τόσα χρόνια, δίνοντας μας την ευκαιρία να τους απολαύσουμε και στην Ελλάδα.

Οι Sonics, το συγκρότημα το οποίο έφερε στα αυτιά μας τις σκληρές και δυνατές κιθάρες του garage rock ‘n’ roll και που για πολλούς από εμάς υπήρξε ένα από τα πρώτα ακούσματα που ξεχώριζε πραγματικά με τον σκληρό και πρωτόλειο ήχο να ξεσηκώνει, θα βρίσκονται κοντά μας στις 6 και 7 του Νοέμβρη στο Gagarin 205, εκπληρώνοντας ένα κρυφό όνειρο των fans που πίστευαν πως δεν θα ακούσουν ποτέ ζωντανά τα ‘Witch‘, ‘Strychnine’, ‘Have Love will Travel‘ και δεκάδες ακόμη υπερκλασικά κομμάτια.. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε με ανυπομονησία.

Το mixtape.gr επικοινώνησε με τους Larry Parypa, Jerry Roslie και Rob Lind με αφορμή τις επερχόμενες εμφανίσεις τους και ιδού τι μας απάντησαν..


sonicsΗ περίοδος που μείνατε μουσικά ανενεργοί ήταν αρκετά μεγάλη. Πως βλέπετε τις τεράστιες αλλαγές που επήλθαν στα μουσικά δρώμενα, αναφέρομαι και στην μουσική ποικιλία με νέα είδη και στις πάμπολλες μουσικές μπάντες αλλά και στις αλλαγές στα τεχνολογικά μέσα.

Larry Parypa: Η μεγαλύτερη αλλαγή για εμένα είναι η τεχνολογία που συνοδεύει τις ζωντανές εμφανίσεις.Τα monitors δεν υπήρχαν την δεκαετία του 60 και το συγκρότημα μίξαρε μόνο του στην σκηνή τον ήχο… και προσωπικά θα το προτιμούσα και σήμερα αυτόν τον τρόπο αν ήταν δυνατό. Στην ηχογράφηση,από εκεί που ηχογραφούσαμε 2 φορές τα πρώτα μας τραγούδια, τωρα υπάρχει δυνατότητα αμέτρητων ηχογραφήσεων με ψηφιακά μέσα όπως το Pro Tools. Πολύ πιο εύκολα τα πράγματα.
Jerry Roslie: Ήμασταν εκτός σκηνής για αρκετό καιρό και προσωπικά είχα πολύ χρόνο να παρακολουθήσω άλλα groups. Και τις συναυλίες τους. Όταν παίζαμε εμείς δεν είχα χρόνο να παρακολουθήσω τίποτα άλλο. Εκτός από τις συναυλίες πήρα και πολλά CD και DVD συναυλιών. Ο μουσικός εξοπλισμός που είναι διαθέσιμος σήμερα είναι αρκετά βελτιωμένος.
Rob Lind: H τεχνολογία έχει αλλάξει δραστικά τόσο στις ζωντανές εμφανίσεις όσο και στην ηχογράφηση, όπως για παράδειγμα αυτό με τα monitors. Έπρεπε να εξοικειωθούμε με την νέα τεχνολογία όταν αποφασίσουμε να ξαναπαίξουμε.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η μουσική σας έχει επηρεάσει πολλούς σημαντικούς μουσικούς. Ποιός επηρέασε εσάς όμως να γράψετε την μουσική σας;

Larry Parypa: Δεν υπήρχε κανείς που να είχε παίξει έστω και τις ελάχιστες καινοτομίες που χρησιμοποιήσαμε σε τραγούδια όπως τα ‘He’s Waitin’, και ‘Louie Louie’. Αυτό εξελίχθηκε από μόνο του. Στους πιο στάνταρ ρυθμούς είχαμε όλοι τις επιρροές μας από τον Little Richard έως τον Freddie King.
Jerry Roslie: Προσωπικά επηρεάστηκα από πολλούς καλλιτέχνες. Jerry Lee Lewis, Little Richard, Elvis Presley ήταν μερικοί από αυτούς.Μου αρέσουν τραγουδιστές και groups που είναι… άγρια και δυναμικά!
Rob Lind: Αρχικά επηρεαστήκαμε από ανθρώπους που έπαιζαν πολύ καλό rock ‘n’ roll όπως ο Chuck Berry και ο Little Richard. Αργότερα μας άρεσαν και οι Rolling Stones και οι Kinks.

sonicsΤο μουσικό σας ύφος είναι αρκετά σκληρό σε σύγκριση με τον ‘απαλό’ ήχο του rock ‘n’ roll τη δεκαετία του 60. Πολλοί έχουν πει για εσάς ότι ήσασταν punk πριν από το punk. Εσείς τι έχετε να πείτε για το ύφος σας;

Larry Parypa: Τότε πιστεύαμε πως η μουσική μας ήταν… άκυρη γιατί ακουγόταν τόσο σκληρή ενώ όλα τα υπόλοιπα συγκροτήματα ακούγονταν… καλογυαλισμένα.
Jerry Roslie: Το μουσικό μας στυλ ήταν πάντα σκληρό επίτηδες. Μας φαινόταν πολύ πιο απλό να ‘νιώθουμε’ τη μουσική από το να την ακούμε ξερά. Ήμασταν δυνατοί ακόμη κι όταν αυτό φαινόταν επαναστατικό. Κάποιοι πίστευαν ότι η μουσική μας θα ωθήσει τους εφήβους στην εγκληματικότητα! Μας άρεσαν όλα τα επίπεδα του ροκ από το απαλό μέχρι το σκληρό, όμως όταν παίζαμε εμείς έβγαινε κάτι το εκρηκτικό που προσωπικά αποκαλώ ‘Volume Enhanced’!
Rob Lind: Δεν είμαι σίγουρος για το αν θέλω να βάλω ταμπέλα ή να ονομάσω το στυλ της μουσικής που παίζουμε. Απλώς παίζουμε όσο δυνατά και με όσο πάθος μπορούμε. Αυτό κάναμε το 60, αυτό κάνουμε και τώρα.

Η απόφαση σας να επανενωθείτε έκανε πολλούς fans σας χαρούμενους όμως και πολλούς να αναρωτηθούν, γιατί τώρα και όχι νωρίτερα;

Larry Parypa: Πιθανώς το τραγούδι μας στην διαφήμιση του Land Rover σε συνδυασμό με όλο και περισσότερους παραγωγούς που προσπαθούσαν να μας πείσουν να το δοκιμάσουμε. Πριν ήταν πολύ εύκολο απλώς να αγνοήσουμε την ιδέα.
Jerry Roslie: Ήμουν ο πρώτος από το group που είπα ότι παραιτείται. Δεν σχεδίαζα να ξανασχοληθώ. Όμως παραγωγοί και fans προσπαθούσαν να μας πείσουν να επιστρέψουμε.Τελικά ένας διοργανωτής από την Νέα Υόρκη ο οποίος μας πρότεινε επί χρόνια να παίξουμε στο χώρο του στη Νέα Υόρκη έκανε μια προσφορά που νιώσαμε ότι θα μετανιώναμε αν δεν παίρναμε. Έπειτα από αυτό, το τηλέφωνο άρχισε να χτυπάει πολύ.
Rob Lind: Απλώς το timing έμοιαζε σωστό. Είχαμε προσφορές να παίξουμε ξανά και αρχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά για να δούμε αν είμαστε έτοιμοι να ξαναπαίξουμε κάποια στιγμή.

Όσοι σας έχουν δει live μετά την επανασύνδεση έχουν να λένε για την δυναμική και την ενέργεια σας στις ζωντανές εμφανίσεις σας, σαν να μην έχει περάσει μία ημέρα! Αυτό είναι το αποτέλεσμα πάθους ή πολύ σκληρής δουλειάς;

Larry Parypa: Το γεγονός αυτό αντανακλά ότι ακόμη νιώθουμε πως η ροκ μουσική εμπερικλείει ενέργεια. Παρόλο που δεν δείχνουμε νέοι, νιώθουμε νέοι και ο ήχος είναι σωστός!
Jerry Roslie: Όσο παίζουμε είναι σαν ένα déjà vu. Νιώθουμε πως δεν έχουμε φύγει ποτέ και έχουμε περισσότερη ενέργεια από όση είχαμε ποτέ. Υποθέτω πως η απουσία έκανε την καρδιά να χτυπά δυνατότερα!
Rob Lind: Αυτή είναι μία καλή ερώτηση και η απάντηση είναι… και τα δύο. Όταν είμαστε πάνω στην σκηνή δίνουμε ότι έχουμε.Δεν κρατάμε τίποτα. Όμως έχουμε δουλέψει σκληρά για να είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε στην σκηνή και συνεχώς χρειάζεται σκληρή δουλειά για να γράψουμε καινούρια τραγούδια να ηχογραφούμε και να προσπαθούμε να τελειοποιήσουμε τις ζωντανές εμφανίσεις μας.

sonicsΚατά την διάρκεια της περιοδείας σας έχετε επισκεφτεί χώρες στις οποίες δεν είχατε ποτέ εμφανιστεί live. Το feedback που παίρνετε από το κοινό είναι αυτό που περιμένατε;

Larry Parypa: Βασικά πάντα εκπλήσσομαι με τις αντιδράσεις του κοινού και με το γεγονός ότι ο κόσμος αναγνωρίζει τα τραγούδια μας.
Jerry Roslie: Ναι, έχουμε πάρει θετικό feedback. Πολλοί fans μας λένε πράγματα όπως ‘ Το group σας μου άλλαξε την ζωή’,’Πιστεύαμε πως δεν θα σας δούμε ποτέ live’, ‘ταξιδέψαμε από την άλλη άκρη του κόσμου να σας δούμε και ήσαστε καλύτεροι από ότι περιμέναμε’, ‘μην σταματήσετε ποτέ να παίζετε, λατρεύουμε τη μπάντα σας’!
Rob Lind: Το κοινό μας έχει υπάρξει αυθόρμητα και ειλικρινώς ενθουσιώδες. Ειδικότερα στην Ευρώπη, να τονίσω. Λατρεύουμε να παίζουμε μπροστά σε Ευρωπαϊκό κοινό.

Πως βρίσκετε το γεγονός ότι ανάμεσα στους πιστούς σας fans υπάρχει μία μερίδα πολύ νέων ανθρώπων που θαυμάζουν και επηρεάζονται από τη μουσική σας ακόμα και όταν υπάρχει μία τεράστια μουσική ποικιλία και τα ρεύματα έχουν αλλάξει;

Larry Parypa: Πιστεύω πως πολλοί από αυτούς δίνουν σημασία στην ιστορική σημασία της μουσικής είτε αυτή είναι rock, είτε country.
Jerry Roslie: Κάποια μουσικά είδη έχουν αλλάξει λίγο όμως για να χρησιμοποιήσω τη ρήση συναδέλφου μουσικού..’ Η ΚΑΡΔΙΑ του rock ‘n’ roll χτυπά ακόμη…And it really really kicks them in… (λοιπόν, καταλαβαίνετε)!
Rob Lind: Το γεγονός αυτό είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό.

Έχετε μελλοντικά σχέδια;

Larry Parypa: Θα βγάλουμε καινούριο υλικό οσονούπω. Ελπίζουμε ο κόσμος να απολαύσει τα καινούρια τραγούδια.
Jerry Roslie: Ναι! Γράφουμε, διασκεδάζουμε και ηχογραφούμε!
Rob Lind: Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε και να περιοδεύουμε και να ηχογραφήσουμε νέο υλικό.

Τι να περιμένουμε από τις δύο ζωντανές σας εμφανίσεις στο Gagarin 205;

Larry Parypa: Ότι θα δώσουμε ότι έχουμε.
Jerry Roslie: Έχουμε ακούσει ότι στην Ελλάδα σας αρέσει το rock ‘n’ roll! Αυτό είναι το αγαπημένο μας και θα τα πάμε τέλεια!
Rob Lind: Ελπίζουμε να έρθετε σε μία ή…και στις δύο, ζωντανές μας εμφανίσεις και να διαπιστώσετε μόνοι σας! Θα παίξουμε την μουσική των Sonics όσο δυνατά και με όσο πάθος μπορούμε και πάντα μπορούσαμε.Θα ακούσετε τα περισσότερα hits και ίσως ένα, δύο καινούρια τραγούδια.


sonicsΟι Sonics θα εμφανιστούν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο Gagarin 205.

Εισιτήρια προπωλούνται, προς 30 ευρώ στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, Αθήνα / Τηλ: 210 3608366), το Metropolis, το Public (Πλατεία Συντάγματος). τον Ιανό (Σταδίου 24), το Closer Alternative Bar (Ιπποκράτους 150), μέσω internet στο www.ticketpro.gr, καθώς και στα Hobo Restaurant και Alobar, στη Λάρισα.

Ακόμη μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας στο τηλέφωνο 6956904230 (09:00 – 21:00) ή με e-mail στη διεύθυνση [email protected] πληρώνοντας μέσω paypal στην διεύθυνση [email protected]

Στο ταμείο η τιμή θα είναι 35 ευρώ. Αν έχει μείνει εισιτήριο, πράγμα που φαίνεται μάλλον απίθανο…

Το πρόγραμμα της πρώτης βραδιάς (6/11):
Doors Open 20:00
Belle Vue DJ Set 20:01
Teanheat live! 22:00
The Barbara Farmers live! 22:45
The Frantic V live! 23:30
The Sonics on stage 00:15

Το πρόγραμμα της δεύτερης βραδιάς (7/11):
Doors open 21:00
Belle Vue DJ Set 21:01
The Jacks live! 22:15
Yesterday’s Thoughts 23:00
The Sonics on stage! 00:00

Μετά το τέλος του show της Παρασκευής 6/11, θα ακολουθήσει party, με τα μέλη των Sonics παρόντα, στο Closer Alternative Bar (Ιπποκράτους 150 και Βατάτζη, Εξάρχεια). Στα decks θα βρίσκονται οι DJs του Belle Vue (με τα υπέροχα σαρανταπεντάρια τους), παρέα με τους resident DJs των Drink Syndicate.

Διάβασε επίσης...
Η Warner Music τελικά δεν προχωρά σε πρόταση για εξαγορά της Emi
Σύμφωνα με το NME.com, η Warner Music Group δήλωσε πως δεν θα προχωρήσει σε πρόταση για εξαγορά της EMI. Πρόσφατα πάλι είχαν φουντώσει οι φήμες για κατάθεση προσφοράς της πρώτης για εξαγορά της δεύτερης.Η Warner, που έχει στον κατάλογό της τεράστια ονόματα όπως η Madonna και οι REM, πιστεύει ότι ...
Συνέχεια...
Το line up του V Festival
Ανακοινώθηκε το line up του V Festival, που θα γίνει φέτος στις 18 και 19 Αυγούστου, στα ακόλουθα δυο μέρη: Chelmsford Hylands Park και Weston Park στο Stafford, της Αγγλίας.Οι headliners του φετινού φεστιβάλ θα είναι οι Foo Fighters, οι The Killers και οι Snow Patrol.Πολύ πιθανόν να κλειστούν κι ...
Συνέχεια...
To River Party γίνεται 33!
Για 33η συνεχόμενη χρονιά το River Party στο Νεστόριο Καστοριάς ανοίγει τις πόρτες του στους campers, αλλά και σε πλήθος κόσμου που θα συρρεύσει από κάθε γωνιά της χώρας για να ζήσει ένα συναυλιακό πενθήμερο στις όχθες του Αλιάκμονα. Οι επιλογές των καλλιτεχνών για μια ακόμα φορά -και ασχολίαστα- ετερόκλητες:  από τον Shantel ...
Συνέχεια...
Φήμες ήθελαν τον τραγουδιστή των Fugazi νεκρό, αλλά ευτυχώς ο ίδιος τις διαψεύδει!
Ο τραγουδιστής των Fugazi, Ian MacKaye ζει, παρόλες τις φήμες που κυκλοφόρησαν μέσω Myspace χθες, αλλά και στη Wikipedia στη συνέχεια. Εδώ μπορείτε να δείτε μία από τις εγγραφές που έγιναν χθες, αλλά αφαιρέθηκαν στη συνέχεια, ενώ η Online εγκυκλοπαίδεια έχει κλειδώσει τη σελίδα για τον MacKaye, για να μην ...
Συνέχεια...
Listen Up: How To Dress Well – ‘Cold Nites’
Δεύτερο, πανέμορφο, δείγμα μετα το πρόσφατο 'Ocean Floor For Everything' από το επερχόμενο Total Loss του How To Dress Well (aka Tom Krell από το Brooklyn) που συνεχίζει εξαιρετικά την πορεία του στο χώρο της πειραματικής προσέγγισης της pop/late-80s r'n'b από τότε που τον γνωρίσαμε χάρις στο ντεμπούτο του Love ...
Συνέχεια...
Ozzy & Friends @ Rockwave 2012
Από την μέρα που ανακοινώθηκε το αρχικό line-up, και ακόμη περισσότερο μετά και την ακύρωση της περιοδείας των Black Sabbath, το συναυλιακό κοινό της χώρας φάνηκε να υποδέχεται με ανάμεικτα συναισθήματα την φετινή διοργάνωση του Rockwave festival. Κάτι τα ονόματα που στην πλειοψηφία τους είχαμε ξαναδεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ...
Συνέχεια...
Sold Out η συναυλία του Yann Tiersen στην Αθήνα – Χωρίς Matt Elliott τελικά
Το πόσο δημοφιλής είναι ο Yann Tiersen στην χώρα μας το γνωρίζαμε, και αρκετά δικαιολογημένα στην περίπτωσή του. Αυτή τη φορά απλά το διαπιστώνουμε και πάλι.Sold out λοιπόν η συναυλία του Γάλλου δημιουργού το ερχόμενο Σάββατο στο Fuzz, οπότε όσοι προλάβατε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας ήδη, καλά κάνατε. Οι ...
Συνέχεια...
Καινούργιο album απο τους Goldfrapp
Οι Goldfrapp ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου. Το καινούργιο και 5ο κατά σειρά άλμπουμ του γκρουπ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου.Ο τίτλος του είναι 'Head First' και την παραγωγή του έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι Goldfrapp, δηλαδή η Alison Goldfrapp και ο Will Gregory.Το πρώτο single μέσα ...
Συνέχεια...
Mr. Z – Επανάληψη
Λειτουργώντας ως εκφραστική διευκόλυνση του Ζώη Χαλκιόπουλου, το «σχέδιο» υπό το παρωνύμιο Mr.Z παρέχει σε εκείνον τη δυνατότητα να εκτίθεται καλλιτεχνικά από τη σκοπιά τού DJ, καθώς και του ραδιοφωνικού και μουσικού παραγωγού. Αυτή του η ενασχόληση με τη μουσική από ποικίλα «πόστα» και η εντρύφηση σε ένα ευρύ φάσμα ...
Συνέχεια...
Οι Foals για ένα dj set στο Yoga Bala
Για τους κυρίους Flesh Gordon και το αξιόλογο project τους τα έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν, ακόμα πιο αξιόλογο δε είναι το επόμενο event που διοργανώνουν και θα λάβει χώρα στις 24 Απριλίου στο Yoga Bala.Καλεσμένοι τους οι Foals και δη οι Edwin Congreave και Yiannis Fillipakis, οι οποίοι και θα ...
Συνέχεια...
New Adventures In Hi-Fi vol.35
Φυσικά και έγινε sold out μέσα σε λίγη ώρα από τη στιγμή που άνοιξε η πώληση του. Αλλά ποιος δεν θα ήθελε να δοκιμάσει το 9χρονο ROCKACT81W ουίσκι των Mogwai που κυκλοφόρησε για να γιορτάσουν τη κυκλοφορία του Rave Tapes!  Άχρηστη Κυκλοφορία: Maximo Park – Too Much Iformation. Όσο κι αν είχα ...
Συνέχεια...
Παρουσίαση του δίσκου του BnC στο Kazu
Μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της περιόδου που διανύουμε είναι το νο 3 της φοβερής Cast-a-Blast. Μετά το Misplaced του Blend και Backslam Extravaganza (που μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο εδώ) ακολουθεί ο δίσκος του BNC ή κατά κοσμον Jeff Gonzalez. Ο παραγωγός-dj-mc BNC γεννήθηκε στον Αγ. Δομίνικο αλλά κατέληξε ...
Συνέχεια...
Οι Curved Air για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Αν και μετρούν αισίως 41 (!) χρόνια ζωής, οι progressive rockers Curved Air επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο An Club. Το συγκρότημα από τη Μεγάλη Βρετανία υπήρξε μια από τις πρώτες ροκ μπάντες που χρησιμοποίησαν βιολί στα κομμάτια τους, ενώ παράλληλα κατέχουν τον τίτλο ...
Συνέχεια...
Έρχεται το νέο άλμπουμ των Killers
Το νέο διαμαντάκι των Killers, που αναμένουμε αργότερα μέσα στη χρονιά, θα ονομάζεται "Day and Age" σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το περιβάλλον του ίδιου του συγκροτήματος.Την παραγωγή του νέου δίσκου έχει αναλάβει ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές της Madonna και του Seal, κοινώς ο ...
Συνέχεια...
Wim Mertens Trio @ Ελληνικός Κόσμος
Πόσες φορές έχω δει τον Wim Mertens πια; Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, πάντως ξεπερνούν τη μισή ντουζίνα και θα πάω και στην επόμενη όταν με το καλό έρθει η σειρά της! Ο λόγος είναι ότι σχεδόν κάθε φορά έχει να παρουσιάσει κάτι καινούργιο, οπωσδήποτε ένα νέο άλμπουμ, τα οποία ηχογραφεί με σταθερή και ...
Συνέχεια...
Οι Au Revoir Simone μας χαιρετίζουν ξανά
Τις τρείς Au Revoir Simone (Heather D'Angelo, Erika Forster, Annie Hart) φαντάζομαι τις γνωρίζετε μια χαρά, άλλωστε το προπέρσινό τους δισκάκι, "The Bird of Music", είχε αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων στους ανά τον κόσμο ακροατάς, μεταξύ αυτών και εμάς εδώ στην Ελλάδα. Την ίδια ημέρα με την επιστροφή του ...
Συνέχεια...
Zinovia – The Gift Of Affliction
Η Ζηνοβία Αρβανιτίδη αναπτύσσει συναρπαστικά τη δυναμική της ως δημιουργός στο δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ. Συνήθως απαιτείται σεβαστό πλήθος ακροάσεων για να αντιληφθείς ένα μουσικό όραμα και εν συνεχεία να δεθείς με αυτό, φυσικά με την προϋπόθεση ότι θα σε έχει συναρπάσει κατάλληλα στο διάστημα που το προσεγγίζεις. Εντούτοις, στην περίπτωση ...
Συνέχεια...
Neneh Cherry: You better watch, don’t mess with her
Με αφορμή την σόλο δισκογραφική επιστροφή της πολυσχιδούς σουηδέζας τραγουδίστριας , κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην αξιοθαυμαστη πορεία της στα μουσικά δρώμενα.. Η Neneh Cherry έχει μια ιδιαίτερα δημιουργική πορεία τριάντα χρόνων και βάλε που αψηφά την περιχαράκωση σε ένα μόνο είδος μουσικής (ξεκινά από το post-punk και την reggae/dub και περνά ...
Συνέχεια...
Get to Know: Sauna Youth
Where it's at? London is where it's at. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό αυτό τον καιρό καθώς εξερευνούμε/ακούμε ακόμα μια εξαιρετική μπάντα από την underground/DIY σκηνή που δείχνει να αναπτύσσεται ενεργά ξανά στην βρετανική πρωτεύουσα και αποτελείται από μια πλειάδα συγκροτημάτων όπως οι Omi Palone, οι Cold Pumas, οι ...
Συνέχεια...
Επέμβαση στον εγκέφαλο για την Charlotte Gainsbourg
Όπως έγινε γνωστό εχτές από ρεπορτάζ του BBC NEWS, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Charlotte Gainsbourg, κόρη του μεγάλου Serge, υπεβλήθη σε επείγουσα επέμβαση στον εγκέφαλο στο Παρίσι.Πριν από λίγους μήνες, η Gainsbourg είχε ένα μικρό ατύχημα κάνοντας θαλάσσιο σκι στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς όμως κάποιο εμφανές τραύμα, το οποίο να ...
Συνέχεια...
Αναβάλλονται οι συναυλίες ΟΜ, Charalambides και God Is An Astronaut
Όπως ενημερωθήκαμε από την διοργανώτρια εταιρία Alterground, για λόγους πέρα από τις δυνατότητες της εταιρίας, οι αρχικά προγραμματισμένες εμφανίσεις των Charalambides (28/3) και ΟΜ (19/4) στο Rodeo και God Is An Astronaut (1/6) στο Κύτταρο, δυστυχώς αναβάλλονται. Σε περίπτωση που ορισθούν νέες ημερομηνίες θα ενημερωθείτε από το mixtape.Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα ...
Συνέχεια...
Καλοκαίρι με Of Montreal στο Six D.O.G.S.
Στην καρδιά του καλοκαιριού, την Τετάρτη 16 Ιουλίου, οι άνθρωποι του Six D.O.G.S. μας προσκαλούν στην ίσως πιο φιλόδοξη μετάκλιση συγκροτήματος από τότε που άνοιξε τις πόρτες του. Οι περίφημοι Of Montreal του Kevin Barnes θα εμφανιστούν στο Six D.O.G.S. σε μια βραδιά που την αναμένουμε ήδη ως την πιο "καυτή" ...
Συνέχεια...
Mark Lanegan Band + Illegal Operation @ Fuzz Club
Πολύ χάρηκα που ξαναείδα τους Illegal Operation επί σκηνής ανοίγοντας την βραδιά στο γεμάτο Fuzz για τον Mark Lanegan. Αν και το συγκρότημα δεν έπαψε να εμφανίζεται live, είχα καιρό να τους πετύχω πάλι ζωντανά. Aπό τον καιρό που κυκλοφόρησαν το Blue Project για την ακρίβεια. Παρά το γεγονός ότι ...
Συνέχεια...
Οι Triffids στο Ρόδον
  The Triffids - Wide Open SpaceΖωντανή ηχογράφηση στο Ρόδον στις 7/11/1987Ήταν 6 & 7 Νοεμβρίου 1987 και γινόταν επιτέλους πραγματικότητα αυτό που περιμέναμε χρόνια ολόκληρα εμείς της 'ξένης' μουσικής.Άνοιγε το Ρόδον και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό, αφού το πρώτο του διήμερο (να το ξεκαθαρίσουμε για εμάς το κοινό, αφού ...
Συνέχεια...
Gretchen Parlato @ Half Note Jazz Club
Μια ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη γυναικεία φωνή της σύγχρονης τζαζ είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε το βράδυ της Παρασκευής στο Half Note Jazz Club. Ο λόγος για την Gretchen Parlato, η οποία περιστοιχισμένη από μια εξαιρετική μπάντα, μας παρέθεσε μια  πολύ ιδιαίτερη παράσταση, αντάξια της φήμης που την συνοδεύει. Αλλά, ...
Συνέχεια...
Οι Gallon Drunk αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα – Ώρα για σαρωτικό rock’n’roll
Η Catch The Soap Productions & η Lovelight Productions παρουσιάζουν τους:GALLON DRUNK (Αγγλία) & guestsΠαρασκευή 5 Νοεμβρίου@ An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, Αθήνα)Σάββατο 6 Νοεμβρίου@ Γαία Live (Δόξης 1, Λαδάδικα, Θεσ/νίκη)Ένα μεθυσμένο organ και μια επιληπτικά παθιασμένη φωνή. Ένα στοιχειωμένο rock & roll groove. Ένα κακόηχο σαξόφωνο και μια στρυφνή ...
Συνέχεια...
Don Adams – Blue Eyed Soul
Η ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία Sonorama είναι εγγύηση στο να σκαλίζει στα βαθιά και να ανακαλύπτει σε σταθερή βάση ξεχασμένα ή και παντελώς άγνωστα διαμάντια. Στο πρόσφατο παρελθόν, χάρη στις επανεκδόσεις της, ή στα album που εξέδωσε αυτή για πρώτη φορά, ανακαλύψαμε ή επανεκτιμήσαμε γκρουπ και καλλιτέχνες που καλύπτουν ένα μεγάλο ...
Συνέχεια...
Οι Caravan Palace στο Planet Music
Οι Caravan Palace είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης 3 μουσικοσυνθετών, με κοινό πάθος για την "jazz manouche". Στις 22 Μαρτίου ανεβαίνουν στη σκηνή του Planet Music.Κάνοντας εξάσκηση στη μουσική του 30' σε μια «κλασσική» μπάντα, συνειδητοποίησαν την μεγάλη της επιρροή, ενώ καλλιτέχνες όπως ο Sanseverino (από Γαλλία) και ο Bireli ...
Συνέχεια...
O Μπάμπης Παπαδόπουλος φέρνει τις “Σκηνές… από την Σπηλιά του Δράκου” στο Six D.O.G.S.
Υπό τον τίτλο Σκηνές από την σπηλιά του δράκου, ο σπουδαίος κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος (βλ. επίσης Τρύπες, Θ.Παπακωνσταντίνου / Λαϊκεδέλικα. κλπ) πρόκειται να εμφανιστεί ζωντανά σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στο Six D.O.G.S. Ο ίδιος στην ακουστική κιθάρα και συνοδευόμενος από ένα επίσης καθαρά ακουστικό σχήμα -Φώτης Σιώτας(βιόλα), ο Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο) και Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι)- πρόκειται να μας παρουσίασουν επιλεγμένα ...
Συνέχεια...
Free download μέσα από το καινούργιο album του Sillyboy
Ένα ακόμη τραγούδι μέσα από το επερχόμενο 2ο album του Sillyboy, είναι διαθέσιμο μέσα από το soundcloud του αυτή τη φορά. Έτσι, μετά το All The Records, το 1ο single του album που είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε πίσω στον Μάιο, έρχεται το Supply Chain, ένα ακόμη εξαιρετικό δείγμα μέσα από ...
Συνέχεια...
Η Warner Music τελικά δεν προχωρά σε πρόταση
Το line up του V Festival
To River Party γίνεται 33!
Φήμες ήθελαν τον τραγουδιστή των Fugazi νεκρό, αλλά
Listen Up: How To Dress Well – ‘Cold
Rockwave Festival 2012 – Μέρα 2η
Sold Out η συναυλία του Yann Tiersen στην
Καινούργιο album απο τους Goldfrapp
Mr. Z – Επανάληψη
Οι Foals για ένα dj set στο Yoga
New Adventures In Hi-Fi vol.35
Παρουσίαση του δίσκου του BnC στο Kazu
Οι Curved Air για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Έρχεται το νέο άλμπουμ των Killers
Wim Mertens Trio @ Ελληνικός Κόσμος
Οι Au Revoir Simone μας χαιρετίζουν ξανά
Zinovia – The Gift Of Affliction
Neneh Cherry: You better watch, don’t mess with
Get to Know: Sauna Youth
Επέμβαση στον εγκέφαλο για την Charlotte Gainsbourg
Αναβάλλονται οι συναυλίες ΟΜ, Charalambides και God Is
Καλοκαίρι με Of Montreal στο Six D.O.G.S.
Mark Lanegan Band + Illegal Operation @ Fuzz
Οι Triffids στο Ρόδον
Gretchen Parlato @ Half Note Jazz Club
Οι Gallon Drunk αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα
Don Adams – Blue Eyed Soul
Οι Caravan Palace στο Planet Music
O Μπάμπης Παπαδόπουλος φέρνει τις “Σκηνές… από την
Free download μέσα από το καινούργιο album του