Τα λόγια είναι περιττά όταν μαθαίνεις ότι ένα από τα ιστορικότερα και αγαπημένα group της δεκαετίας του ’60 αποφασίζει να επανασυνδεθεί και να περιοδεύσει ξανά μετά από τόσα χρόνια, δίνοντας μας την ευκαιρία να τους απολαύσουμε και στην Ελλάδα.

Οι Sonics, το συγκρότημα το οποίο έφερε στα αυτιά μας τις σκληρές και δυνατές κιθάρες του garage rock ‘n’ roll και που για πολλούς από εμάς υπήρξε ένα από τα πρώτα ακούσματα που ξεχώριζε πραγματικά με τον σκληρό και πρωτόλειο ήχο να ξεσηκώνει, θα βρίσκονται κοντά μας στις 6 και 7 του Νοέμβρη στο Gagarin 205, εκπληρώνοντας ένα κρυφό όνειρο των fans που πίστευαν πως δεν θα ακούσουν ποτέ ζωντανά τα ‘Witch‘, ‘Strychnine’, ‘Have Love will Travel‘ και δεκάδες ακόμη υπερκλασικά κομμάτια.. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε με ανυπομονησία.

Το mixtape.gr επικοινώνησε με τους Larry Parypa, Jerry Roslie και Rob Lind με αφορμή τις επερχόμενες εμφανίσεις τους και ιδού τι μας απάντησαν..


sonicsΗ περίοδος που μείνατε μουσικά ανενεργοί ήταν αρκετά μεγάλη. Πως βλέπετε τις τεράστιες αλλαγές που επήλθαν στα μουσικά δρώμενα, αναφέρομαι και στην μουσική ποικιλία με νέα είδη και στις πάμπολλες μουσικές μπάντες αλλά και στις αλλαγές στα τεχνολογικά μέσα.

Larry Parypa: Η μεγαλύτερη αλλαγή για εμένα είναι η τεχνολογία που συνοδεύει τις ζωντανές εμφανίσεις.Τα monitors δεν υπήρχαν την δεκαετία του 60 και το συγκρότημα μίξαρε μόνο του στην σκηνή τον ήχο… και προσωπικά θα το προτιμούσα και σήμερα αυτόν τον τρόπο αν ήταν δυνατό. Στην ηχογράφηση,από εκεί που ηχογραφούσαμε 2 φορές τα πρώτα μας τραγούδια, τωρα υπάρχει δυνατότητα αμέτρητων ηχογραφήσεων με ψηφιακά μέσα όπως το Pro Tools. Πολύ πιο εύκολα τα πράγματα.
Jerry Roslie: Ήμασταν εκτός σκηνής για αρκετό καιρό και προσωπικά είχα πολύ χρόνο να παρακολουθήσω άλλα groups. Και τις συναυλίες τους. Όταν παίζαμε εμείς δεν είχα χρόνο να παρακολουθήσω τίποτα άλλο. Εκτός από τις συναυλίες πήρα και πολλά CD και DVD συναυλιών. Ο μουσικός εξοπλισμός που είναι διαθέσιμος σήμερα είναι αρκετά βελτιωμένος.
Rob Lind: H τεχνολογία έχει αλλάξει δραστικά τόσο στις ζωντανές εμφανίσεις όσο και στην ηχογράφηση, όπως για παράδειγμα αυτό με τα monitors. Έπρεπε να εξοικειωθούμε με την νέα τεχνολογία όταν αποφασίσουμε να ξαναπαίξουμε.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η μουσική σας έχει επηρεάσει πολλούς σημαντικούς μουσικούς. Ποιός επηρέασε εσάς όμως να γράψετε την μουσική σας;

Larry Parypa: Δεν υπήρχε κανείς που να είχε παίξει έστω και τις ελάχιστες καινοτομίες που χρησιμοποιήσαμε σε τραγούδια όπως τα ‘He’s Waitin’, και ‘Louie Louie’. Αυτό εξελίχθηκε από μόνο του. Στους πιο στάνταρ ρυθμούς είχαμε όλοι τις επιρροές μας από τον Little Richard έως τον Freddie King.
Jerry Roslie: Προσωπικά επηρεάστηκα από πολλούς καλλιτέχνες. Jerry Lee Lewis, Little Richard, Elvis Presley ήταν μερικοί από αυτούς.Μου αρέσουν τραγουδιστές και groups που είναι… άγρια και δυναμικά!
Rob Lind: Αρχικά επηρεαστήκαμε από ανθρώπους που έπαιζαν πολύ καλό rock ‘n’ roll όπως ο Chuck Berry και ο Little Richard. Αργότερα μας άρεσαν και οι Rolling Stones και οι Kinks.

sonicsΤο μουσικό σας ύφος είναι αρκετά σκληρό σε σύγκριση με τον ‘απαλό’ ήχο του rock ‘n’ roll τη δεκαετία του 60. Πολλοί έχουν πει για εσάς ότι ήσασταν punk πριν από το punk. Εσείς τι έχετε να πείτε για το ύφος σας;

Larry Parypa: Τότε πιστεύαμε πως η μουσική μας ήταν… άκυρη γιατί ακουγόταν τόσο σκληρή ενώ όλα τα υπόλοιπα συγκροτήματα ακούγονταν… καλογυαλισμένα.
Jerry Roslie: Το μουσικό μας στυλ ήταν πάντα σκληρό επίτηδες. Μας φαινόταν πολύ πιο απλό να ‘νιώθουμε’ τη μουσική από το να την ακούμε ξερά. Ήμασταν δυνατοί ακόμη κι όταν αυτό φαινόταν επαναστατικό. Κάποιοι πίστευαν ότι η μουσική μας θα ωθήσει τους εφήβους στην εγκληματικότητα! Μας άρεσαν όλα τα επίπεδα του ροκ από το απαλό μέχρι το σκληρό, όμως όταν παίζαμε εμείς έβγαινε κάτι το εκρηκτικό που προσωπικά αποκαλώ ‘Volume Enhanced’!
Rob Lind: Δεν είμαι σίγουρος για το αν θέλω να βάλω ταμπέλα ή να ονομάσω το στυλ της μουσικής που παίζουμε. Απλώς παίζουμε όσο δυνατά και με όσο πάθος μπορούμε. Αυτό κάναμε το 60, αυτό κάνουμε και τώρα.

Η απόφαση σας να επανενωθείτε έκανε πολλούς fans σας χαρούμενους όμως και πολλούς να αναρωτηθούν, γιατί τώρα και όχι νωρίτερα;

Larry Parypa: Πιθανώς το τραγούδι μας στην διαφήμιση του Land Rover σε συνδυασμό με όλο και περισσότερους παραγωγούς που προσπαθούσαν να μας πείσουν να το δοκιμάσουμε. Πριν ήταν πολύ εύκολο απλώς να αγνοήσουμε την ιδέα.
Jerry Roslie: Ήμουν ο πρώτος από το group που είπα ότι παραιτείται. Δεν σχεδίαζα να ξανασχοληθώ. Όμως παραγωγοί και fans προσπαθούσαν να μας πείσουν να επιστρέψουμε.Τελικά ένας διοργανωτής από την Νέα Υόρκη ο οποίος μας πρότεινε επί χρόνια να παίξουμε στο χώρο του στη Νέα Υόρκη έκανε μια προσφορά που νιώσαμε ότι θα μετανιώναμε αν δεν παίρναμε. Έπειτα από αυτό, το τηλέφωνο άρχισε να χτυπάει πολύ.
Rob Lind: Απλώς το timing έμοιαζε σωστό. Είχαμε προσφορές να παίξουμε ξανά και αρχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά για να δούμε αν είμαστε έτοιμοι να ξαναπαίξουμε κάποια στιγμή.

Όσοι σας έχουν δει live μετά την επανασύνδεση έχουν να λένε για την δυναμική και την ενέργεια σας στις ζωντανές εμφανίσεις σας, σαν να μην έχει περάσει μία ημέρα! Αυτό είναι το αποτέλεσμα πάθους ή πολύ σκληρής δουλειάς;

Larry Parypa: Το γεγονός αυτό αντανακλά ότι ακόμη νιώθουμε πως η ροκ μουσική εμπερικλείει ενέργεια. Παρόλο που δεν δείχνουμε νέοι, νιώθουμε νέοι και ο ήχος είναι σωστός!
Jerry Roslie: Όσο παίζουμε είναι σαν ένα déjà vu. Νιώθουμε πως δεν έχουμε φύγει ποτέ και έχουμε περισσότερη ενέργεια από όση είχαμε ποτέ. Υποθέτω πως η απουσία έκανε την καρδιά να χτυπά δυνατότερα!
Rob Lind: Αυτή είναι μία καλή ερώτηση και η απάντηση είναι… και τα δύο. Όταν είμαστε πάνω στην σκηνή δίνουμε ότι έχουμε.Δεν κρατάμε τίποτα. Όμως έχουμε δουλέψει σκληρά για να είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε στην σκηνή και συνεχώς χρειάζεται σκληρή δουλειά για να γράψουμε καινούρια τραγούδια να ηχογραφούμε και να προσπαθούμε να τελειοποιήσουμε τις ζωντανές εμφανίσεις μας.

sonicsΚατά την διάρκεια της περιοδείας σας έχετε επισκεφτεί χώρες στις οποίες δεν είχατε ποτέ εμφανιστεί live. Το feedback που παίρνετε από το κοινό είναι αυτό που περιμένατε;

Larry Parypa: Βασικά πάντα εκπλήσσομαι με τις αντιδράσεις του κοινού και με το γεγονός ότι ο κόσμος αναγνωρίζει τα τραγούδια μας.
Jerry Roslie: Ναι, έχουμε πάρει θετικό feedback. Πολλοί fans μας λένε πράγματα όπως ‘ Το group σας μου άλλαξε την ζωή’,’Πιστεύαμε πως δεν θα σας δούμε ποτέ live’, ‘ταξιδέψαμε από την άλλη άκρη του κόσμου να σας δούμε και ήσαστε καλύτεροι από ότι περιμέναμε’, ‘μην σταματήσετε ποτέ να παίζετε, λατρεύουμε τη μπάντα σας’!
Rob Lind: Το κοινό μας έχει υπάρξει αυθόρμητα και ειλικρινώς ενθουσιώδες. Ειδικότερα στην Ευρώπη, να τονίσω. Λατρεύουμε να παίζουμε μπροστά σε Ευρωπαϊκό κοινό.

Πως βρίσκετε το γεγονός ότι ανάμεσα στους πιστούς σας fans υπάρχει μία μερίδα πολύ νέων ανθρώπων που θαυμάζουν και επηρεάζονται από τη μουσική σας ακόμα και όταν υπάρχει μία τεράστια μουσική ποικιλία και τα ρεύματα έχουν αλλάξει;

Larry Parypa: Πιστεύω πως πολλοί από αυτούς δίνουν σημασία στην ιστορική σημασία της μουσικής είτε αυτή είναι rock, είτε country.
Jerry Roslie: Κάποια μουσικά είδη έχουν αλλάξει λίγο όμως για να χρησιμοποιήσω τη ρήση συναδέλφου μουσικού..’ Η ΚΑΡΔΙΑ του rock ‘n’ roll χτυπά ακόμη…And it really really kicks them in… (λοιπόν, καταλαβαίνετε)!
Rob Lind: Το γεγονός αυτό είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό.

Έχετε μελλοντικά σχέδια;

Larry Parypa: Θα βγάλουμε καινούριο υλικό οσονούπω. Ελπίζουμε ο κόσμος να απολαύσει τα καινούρια τραγούδια.
Jerry Roslie: Ναι! Γράφουμε, διασκεδάζουμε και ηχογραφούμε!
Rob Lind: Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε και να περιοδεύουμε και να ηχογραφήσουμε νέο υλικό.

Τι να περιμένουμε από τις δύο ζωντανές σας εμφανίσεις στο Gagarin 205;

Larry Parypa: Ότι θα δώσουμε ότι έχουμε.
Jerry Roslie: Έχουμε ακούσει ότι στην Ελλάδα σας αρέσει το rock ‘n’ roll! Αυτό είναι το αγαπημένο μας και θα τα πάμε τέλεια!
Rob Lind: Ελπίζουμε να έρθετε σε μία ή…και στις δύο, ζωντανές μας εμφανίσεις και να διαπιστώσετε μόνοι σας! Θα παίξουμε την μουσική των Sonics όσο δυνατά και με όσο πάθος μπορούμε και πάντα μπορούσαμε.Θα ακούσετε τα περισσότερα hits και ίσως ένα, δύο καινούρια τραγούδια.


sonicsΟι Sonics θα εμφανιστούν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο Gagarin 205.

Εισιτήρια προπωλούνται, προς 30 ευρώ στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, Αθήνα / Τηλ: 210 3608366), το Metropolis, το Public (Πλατεία Συντάγματος). τον Ιανό (Σταδίου 24), το Closer Alternative Bar (Ιπποκράτους 150), μέσω internet στο www.ticketpro.gr, καθώς και στα Hobo Restaurant και Alobar, στη Λάρισα.

Ακόμη μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας στο τηλέφωνο 6956904230 (09:00 – 21:00) ή με e-mail στη διεύθυνση [email protected] πληρώνοντας μέσω paypal στην διεύθυνση [email protected]

Στο ταμείο η τιμή θα είναι 35 ευρώ. Αν έχει μείνει εισιτήριο, πράγμα που φαίνεται μάλλον απίθανο…

Το πρόγραμμα της πρώτης βραδιάς (6/11):
Doors Open 20:00
Belle Vue DJ Set 20:01
Teanheat live! 22:00
The Barbara Farmers live! 22:45
The Frantic V live! 23:30
The Sonics on stage 00:15

Το πρόγραμμα της δεύτερης βραδιάς (7/11):
Doors open 21:00
Belle Vue DJ Set 21:01
The Jacks live! 22:15
Yesterday’s Thoughts 23:00
The Sonics on stage! 00:00

Μετά το τέλος του show της Παρασκευής 6/11, θα ακολουθήσει party, με τα μέλη των Sonics παρόντα, στο Closer Alternative Bar (Ιπποκράτους 150 και Βατάτζη, Εξάρχεια). Στα decks θα βρίσκονται οι DJs του Belle Vue (με τα υπέροχα σαρανταπεντάρια τους), παρέα με τους resident DJs των Drink Syndicate.

Διάβασε επίσης...
Monika @ Θέατρο Λυκαβηττού
Είναι ίσως η αρχή μιας νέας εποχής, η αρχή μιας περιόδου που ενδεχομένως θα φιλοξενήσει την προδιαγεγραμμένη αλλαγή, αναφορικά με τον τρόπο που το ελληνικό μουσικόφιλο κοινό αποδέχεται την αγγλόφωνη ποπ / ροκ μουσική. Τα λόγια αυτά ηχούν ενδεχομένως βαρύγδουπα και υπερβολικά, ωστόσο η χθεσινή παροιμιώδης προσέλευση κοινού στο θέατρο ...
Συνέχεια...
Listen Up: Kavinsky – ‘Odd Look’ (feat. The Weeknd)
Ο Γάλλος παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής Kavinsky (καν.όνομα Vincent Belorgey) ήρθε στο προσκήνιο χάρις στο εξαιρετικό electro pop "NightCall' (με την συμμετοχή της Lovefox των CSS στα φωνητικά) που άνοιγε το soundtrack της ταινίας Drive. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ OutRun και τώρα κυκλοφορεί το 'Odd Look' μέσα από αυτό ...
Συνέχεια...
Οι The Swiss και ο DJ Feadz την Τετάρτη στο Bios
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στην πρώτη μεγάλη συνεργασία της δημιουργικής ομάδας του BIOS με τον Κορμoράνο , disco, hip hop και techno ρυθμοί έχουν την τιμητική τους, με εκλεκτούς καλεσμένους το ανερχόμενο συγκρότημα από την Αυστραλία The Swiss και το θρυλικό Γάλλο παραγωγό DJ Feadz σε μια άκρως χορευτική βραδιά.The ...
Συνέχεια...
Raining Pleasure @ Πλατεία Συντάγματος
Όσο και να γκρινιάζει ο "Σκρουτζ" που βγάζουμε από μέσα μας ορισμένοι από εμάς αυτές τις μέρες, η Πλατεία Συντάγματος, ιδιαίτερα όταν έχει πέσει ο ήλιος, φέτος μοιάζει πιο όμορφη από ποτέ.Χωρίς την "Ζαχαρούπολη" η οποία και στρίμωχνε τους Αθηναίους και τους άδειαζε τις τσέπες - πώς να πεις όχι ...
Συνέχεια...
Orient Expressions @ Half Note Jazz Club
Μια από τις πιο χαμηλών τόνων βραδιές που έχει γνωρίσει τη σεζόν αυτή το Half Note Jazz Club, βίωσαν όσοι επέλεξαν το βράδυ της Παρασκευής και τη ζωντανή εμφάνιση των Τούρκων Orient Expressions για να υποδεχτούν το τελευταίο 3μερο της αποκριάς.Είναι λοιπόν δεκαπέντε λεπτά πριν τις 23:00, που η 5μελής ...
Συνέχεια...
Richard Hawley @ Fuzz Club
"Let's Ballad" έγραφε το t-shirt του συμπαθέστατου roadie του Richard Hawley και αυτό ακριβώς κάναμε όσοι βρεθήκαμε στο Fuzz Club το βράδυ του Σαββάτου, για να απολαύσουμε έναν από τους βρετανούς μουσικούς που διακριτικά δημιούργησαν ορισμένες από τις πιο ευγενείς και κομψές δισκογραφικές δουλειές της περασμένης δεκαετίας.Ο Richard Hawley με ...
Συνέχεια...
The Swing Thing στο Fuzz Club με τους Royal Crown Revue
Το σκηνικό μιας χειμωνιάτικης Κυριακής στον καναπέ με παλιά Χολυγουντιανή ταινία ίσως να θεωρείται κλισέ. Τι θα λέγατε όμως αν μία τέτοια Κυριακή και παραμένοντας στο mood της ταινίας, σηκωθείτε από τον καναπέ, φορέσετε τα καλά σας και χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως;Το πρώτο Swing Thing είναι γεγονός και μας περιμένει ...
Συνέχεια...
Callas και Velvoids το Σάββατο στο Zero
Οι The Callas και οι The Velvoids θα ενώσουν τις δυνάμεις τους αυτό το Σάββατο στο υπόγειο του Zero, παρουσιάζοντας τις νέες τους δουλειές. Οι The Callas θα παρουσιάσουν τα νέα τους κομμάτια από το επερχόμενο άλμπουμ τους που ηχογράφησαν με τη συνδρομή του Jim Sclavunos (Bad Seeds κ.α.) στην παραγωγή, ...
Συνέχεια...
Video: David Bowie – “The Stars (Are Out Tonight)”
Δεύτερο - και πάρα πολύ καλό -  τραγούδι και video μέσα από το επερχόμενο νέο album του David Bowie με τίτλο "The Next Day" , το οποίο  θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαρτίου. Μετά το ‘Where Are We Now?’, το δεύτερο δείγμα είναι το "The Stars (Are Out Tonight)" και στο video σε σκηνοθεσία ...
Συνέχεια...
Flogging Molly @ Gagarin 205
Επίσημη έναρξη με το πρώτο – σχεδόν; - sold out του Gagarin 205 με ένα συγκρότημα που αποδεικνύεται ότι έχει πλειάδα φανατικών οπαδών στη χώρα μας  - και με τέτοιες εμφανίσεις, δικαίως. Μετά τις δύο  εμφανίσεις τους στη χώρα μας τα καλοκαίρια  του 2008 και 2011 στο πλαίσιο των αντίστοιχων Rockwave ...
Συνέχεια...
Introducing… Plastic Flowers
Για τους Plastic Flowers τα είχαμε πει λίγο καιρό πριν και σήμερα έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το δεύτερο τους ΕΡ, με τίτλο Natural Conspiracy. Οι Plastic Flowers εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη και αποτελούν το προσωπικό σχήμα του Γιώργου Σαμαρά. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το Meltdown ΕΡ, το οποίο μπορείτε να ακούσετε μέσω ...
Συνέχεια...
The Vibrators και The Velvoids την Παρασκευή στο Gagarin 205
Την ερχόμενη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο Gagarin 205, οι πρωτοπόροι του punk, The Vibrators θα μας παρασύρουν σε ένα τρελό pogo, με τους The Velvoids να ανοίγουν την βραδιά.Από τους παλιότερους εκπροσώπους του punk, οι The Vibrators δημιουργήθηκαν το 1976 και μετρούν ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς μουσικής παρουσίας, ...
Συνέχεια...
Cybersex από την θρυλική Sub Pop;
Ε... εντάξει όχι ακριβώς. Απλά η θρυλική ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία από το Seattle αποφάσισε να προωθήσει ένα δωρεάν sampler με δείγματα από πρόσφατες και επερχόμενες κυκλοφορίες της με τίτλο Cybersex και μάλιστα μέσω μιας πανέξυπνα φτιαγμένης και αστείας ιστοσελίδας που είναι λες και φτιάχτηκε το 1999 στο Geocities ή το ...
Συνέχεια...
Σκοτώθηκε ο Tim McCall – κιθαρίστας του Jarvis Cocker και φίλος του Richard Hawley
O Tim McCall, ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες του Sheffield, κιθαρίστας στο συγκρότημα του Jarvis Cocker, και πολύ καλός φίλος του Richard Hawley έφυγε από την ζωή την περασμένη Πέμπτη. Ήταν 37 ετών.Ο πολύ ταλαντούχος μουσικός δυστυχώς είχε ένα θανατηφόρο ατύχημα καθώς έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο ...
Συνέχεια...
Οι τελευταίες λεπτομέρειες του διημέρου Einstürzende Neubauten στην Αθήνα
Λίγες μέρες μόνο έμειναν πριν το θρυλικό γκρουπ της industrial-rock σκηνής σταματήσει για δύο ημέρες στην Αθήνα, στα πλαίσια της περιοδείας "3 decades of Einstürzende Neubauten".30 χρόνια μουσικής ιστορίας και το βερολινέζικο γκρουπ το γιορτάζει ξεκινώντας από το Άμστερνταμ στις 14 Οκτωβρίου, για να βρεθεί στην Αθήνα μετά από το ...
Συνέχεια...
Όταν ο Danny (ξανα)συνάντησε τον Dusty για να βρεθούν το Σάββατο στο Fuzz. Κερδίστε προσκλήσεις!
Μια φορά και έναν καιρό, ο Dan Stuart και ο Steve Wynn είπαν να ξεσκάσουν λίγο από τα συγκροτήματα τους, οι Green On Red και οι Dream Syndicate αντίστοιχα, και έλειωσαν στις μπύρες για δύο μέρες.Μέσα σε αυτό το "Χαμένο Σαββατοκύριακο" ηχογράφησαν παρέα με τους Stephen McCarthy, Sid Griffin και ...
Συνέχεια...
Επιστροφή στην Αθήνα και για τους Legendary Pink Dots
Οι βρετανο-ολλανδοί rock πειραματιστές The Legendary Pink Dots επιστρέφουν για άλλη μία εμφάνιση στην Αθήνα.Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το συγκρότημα με την τεράστια και ασταμάτητη δισκογραφία - κυκλοφόρησαν 2 albums φέτος, άγνωστο πόσοι τα έχουν ακούσει - θα εμφανιστούν στο Gagarin 205 την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.Linkshttp://cloud-zero.orgwww.myspace.com/thelegendarypinkdotsVideoLegendary Pink Dots - ...
Συνέχεια...
9ο Ευρωπαικό Φεστιβάλ Τζαζ στη «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων
Το ετήσιο ραντεβού τους με την τζαζ μουσική δίνουν και φέτος οι Αθηναίοι στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, σε ένα φεστιβάλ που πια έχει εξελιχθεί σε θεσμό, σηματοδοτώντας την έναρξη του καλοκαιριού. Το 9ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ που διοργανώνει η «Τεχνόπολις» (Προαύλειος χώρος, Πειραιώς 100 Γκάζι) θα ξεκινήσει στις 27 και ...
Συνέχεια...
‘Time Flies’: Όλα τα singles των Oasis σε μία νέα συλλογή
Μπορεί οι Oasis να έχουν πια διαλυθεί και να περιμένουμε τις σόλο δισκογραφικές προσπάθειες των αδερφών Gallagher, όμως άλλη μία κυκλοφορία του αδιαμφησβήτα σπουδαίου Βρετανικού συγκροτήματος θα βρεθεί στα δισκοπωλεία στις 14 Ιουνίου.H συλλογή με τίτλο "Time Flies" θα συγκεντρώνει και τα 26 singles που κυκλοφόρησαν οι Oasis στην Μεγάλη ...
Συνέχεια...
Οι Walkmen επιστρέφουν με νέο single – Ακούστε το
2 χρόνια μετά το "You & Me" οι Walkmen επιστρέφουν με νέο άλμπουμ. Ο τίτλος του είναι "Lisbon" και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο single του δίσκου λέγεται "Straned" και μπορείτε να το ακούσετε εδώ.Ο frontman των Walkmen δήλωσε πως αρχικά είχαν γράψει πολλά κομμάτια που βασίζονταν ...
Συνέχεια...
PJ Harvey: έπρεπε να ξαναμάθω να παίζω κιθάρα
Η Pj Harvey αποκάλυψε στο περιοδικό The Wire, πως βασανίστηκε αρκετά, στην προσπάθειά της να ξανασχοληθεί με την κιθάρα της και το παίξιμό της, μιας και την είχε παρατήσει, στα μεσοδιαστήματα των επίσημων κυκλοφοριών της.Η αγαπημένη μας τραγουδίστρια, εξήγησε πώς αφήνει διάφορα όργανα ανέγγιχτα, στη διάρκεια των χρόνων, για να ...
Συνέχεια...
Kylie @ Terra Vibe
''Και έρχεται ο πατέρας μου από ένα ταξίδι και μου φέρνει τα νέα μου πατίνια, που τότε είχαν τις 4 ρόδες, και είχαν πάνω φαντασματάκια. Ήταν τα καλύτερα πατίνια της γειτονιάς και όχι μόνο για τα κορίτσια αφού ακόμα και τα αγόρια τα ζήλευαν. Όταν όμως δεν ήμουν στο δρόμο ...
Συνέχεια...
Stream This: King Tuff – Was Dead (Full Album)
Τον απολαύσαμε, δεόντως, όταν εμφανίστηκε ζωντανά πριν μερικές μέρες στα πλαίσια του Plissken Festival 2013 (θυμηθείτε και την συνέντευξη που μας είχε δώσει) και τώρα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το σπάνιο ντεμπούτο άλμπουμ του King Tuff Was Dead που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2007 από την Tee Pee Records και ...
Συνέχεια...
Video: Savages – ‘Husbands’
Εντάξει, δεν είναι δα και κανενα μυστικό πως το Silence Yourself των Savages ειναι ένα εξαιρετικό ντεμπούτο για το είδος του και όπως σωστά επισήμανε και ο Γιάννης πρόσφατα: "Αν και τα τελευταία χρόνια αμφιβάλλω για τέτοιου είδους μπάντες μέχρι να αποδείξουν ζωντανά ότι δεν είναι στουντιακά δημιουργήματα, από τις συνθέσεις ...
Συνέχεια...
DJ Click
H Disκotέκa Tяopicál of Voodoo Gitano επιστρέφει αυτό το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Six D.O.G.S. και μας παρουσιάζει ζωντανά τον παριζιάνο πρίγκηπα του balkanbeat, DJ Click σε μία εμφάνιση έκπληξη με το καταξιωμένο Αθηναϊκό σχήμα Palyrria οπλισμένο με νέο και πάμφρεσκο υλικό.Ο Γάλλος καταξιωμένος dj, μουσικός και παραγωγός με την ...
Συνέχεια...
10 Χρόνια “Neon Golden”
Η ευαισθησία των Notwist ντύνεται με ηλεκτρονικό πανωφόρι και εξακολουθεί να ηχεί συγκλονιστικά απαραίτητη δέκα έτη μετά. “You know this place, you know this gloom?/ We've been here before/ When life is a loop, you're in a room without a door” ψελλίζει ο Markus Acher των Notwist, καθώς γλιστρά στις γλυκόπικρες ...
Συνέχεια...
Minimaximum @ Six D.O.G.S.
Οι minimaximum είναι ένα group αρχιτεκτόνων/visual artists/μουσικών από την Αθήνα. Mαζί με την NATRYX οι 6 συνολικά γυναίκες βρέθηκαν στο Six D.O.G.S την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.Τρομπέτες, μίξερ, ριζόχαρτα, καμπάνες, video art, ντουντούκες, πνευστά, ηλεκτρονικοί ήχοι συνδυασμένα πανέμορφα με μπάσο, ντράμς, ηλεκτρική κιθάρα και πλήκτρα ήταν τα συστατικά του πειραματικού και ...
Συνέχεια...
Νέο album για τον B.B. King
O ζωντανός θρύλος B.B. King επιστρέφει στις ρίζες του στα παλιά αυθεντικά blues με ένα album με τίτλο "One Kind Favor" το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Αυγούστου από την Geffen.To album ηχογραφήθηκε σχεδόν ζωντανά από τον T Bone Burnett, o οποίας έκανε και την παραγωγή προσπαθώντας να δημιουργήσει ...
Συνέχεια...
Ο Βασιλικός μας μιλάει για το νέο άλμπουμ των Raining Pleasure – οι πρώτες μας εντυπώσεις για αυτό.
Νέο άλμπουμ των Raining Pleasure, με δικά τους κομμάτια, έχουμε να ακούσουμε από το Forwards and Backwards του 2003. Ακολούθησε η διασκευή τους στο Reflections, το κλασικό άλμπουμ του Μάνου Χατζιδάκι. Εδώ και ένα περίπου χρόνο οι Raining Pleasure ετοιμάζουν τα νέα τους τραγούδια, κάποια εκ των οποίων έχουμε ακούσει ...
Συνέχεια...
Mark E Smith – The Fall
Η συζήτηση με τον Mark E Smith, τον θρυλικό "godlike genius" ηγέτη των The Fall, κρύβει πάντοτε πολλές παγίδες. Συνήθως δεν μπορείς να γνωρίζεις πότε αστειεύεται και πότε όχι, πότε σε βρίζει και είναι έτοιμος να σου κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα, πότε ενοχλείται και πότε σε δουλεύει κανονικά... Αλλά, ...
Συνέχεια...
Monika @ Θέατρο Λυκαβηττού
Listen Up: Kavinsky – ‘Odd Look’ (feat. The
Οι The Swiss και ο DJ Feadz την
Raining Pleasure @ Πλατεία Συντάγματος
Orient Expressions @ Half Note Jazz Club
Richard Hawley @ Fuzz Club
The Swing Thing στο Fuzz Club με τους
Callas και Velvoids το Σάββατο στο Zero
Video: David Bowie – “The Stars (Are Out
Flogging Molly
@ Gagarin 205
Introducing… Plastic Flowers
The Vibrators και The Velvoids την Παρασκευή στο
Cybersex από την θρυλική Sub Pop;
Σκοτώθηκε ο Tim McCall – κιθαρίστας του Jarvis
Οι τελευταίες λεπτομέρειες του διημέρου Einstürzende Neubauten στην
Όταν ο Danny (ξανα)συνάντησε τον Dusty για να
Επιστροφή στην Αθήνα και για τους Legendary Pink
9ο Ευρωπαικό Φεστιβάλ Τζαζ στη «Τεχνόπολις» του Δήμου
‘Time Flies’: Όλα τα singles των Oasis σε
Οι Walkmen επιστρέφουν με νέο single – Ακούστε
PJ Harvey: έπρεπε να ξαναμάθω να παίζω κιθάρα
Kylie @ Terra Vibe
Stream This: King Tuff – Was Dead (Full
Video: Savages – ‘Husbands’
DJ Click
10 Χρόνια “Neon Golden”
Minimaximum @ Six D.O.G.S.
Νέο album για τον B.B. King
Ο Βασιλικός μας μιλάει για το νέο άλμπουμ
Mark E Smith – The Fall