Τα λόγια είναι περιττά όταν μαθαίνεις ότι ένα από τα ιστορικότερα και αγαπημένα group της δεκαετίας του ’60 αποφασίζει να επανασυνδεθεί και να περιοδεύσει ξανά μετά από τόσα χρόνια, δίνοντας μας την ευκαιρία να τους απολαύσουμε και στην Ελλάδα.

Οι Sonics, το συγκρότημα το οποίο έφερε στα αυτιά μας τις σκληρές και δυνατές κιθάρες του garage rock ‘n’ roll και που για πολλούς από εμάς υπήρξε ένα από τα πρώτα ακούσματα που ξεχώριζε πραγματικά με τον σκληρό και πρωτόλειο ήχο να ξεσηκώνει, θα βρίσκονται κοντά μας στις 6 και 7 του Νοέμβρη στο Gagarin 205, εκπληρώνοντας ένα κρυφό όνειρο των fans που πίστευαν πως δεν θα ακούσουν ποτέ ζωντανά τα ‘Witch‘, ‘Strychnine’, ‘Have Love will Travel‘ και δεκάδες ακόμη υπερκλασικά κομμάτια.. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε με ανυπομονησία.

Το mixtape.gr επικοινώνησε με τους Larry Parypa, Jerry Roslie και Rob Lind με αφορμή τις επερχόμενες εμφανίσεις τους και ιδού τι μας απάντησαν..


sonicsΗ περίοδος που μείνατε μουσικά ανενεργοί ήταν αρκετά μεγάλη. Πως βλέπετε τις τεράστιες αλλαγές που επήλθαν στα μουσικά δρώμενα, αναφέρομαι και στην μουσική ποικιλία με νέα είδη και στις πάμπολλες μουσικές μπάντες αλλά και στις αλλαγές στα τεχνολογικά μέσα.

Larry Parypa: Η μεγαλύτερη αλλαγή για εμένα είναι η τεχνολογία που συνοδεύει τις ζωντανές εμφανίσεις.Τα monitors δεν υπήρχαν την δεκαετία του 60 και το συγκρότημα μίξαρε μόνο του στην σκηνή τον ήχο… και προσωπικά θα το προτιμούσα και σήμερα αυτόν τον τρόπο αν ήταν δυνατό. Στην ηχογράφηση,από εκεί που ηχογραφούσαμε 2 φορές τα πρώτα μας τραγούδια, τωρα υπάρχει δυνατότητα αμέτρητων ηχογραφήσεων με ψηφιακά μέσα όπως το Pro Tools. Πολύ πιο εύκολα τα πράγματα.
Jerry Roslie: Ήμασταν εκτός σκηνής για αρκετό καιρό και προσωπικά είχα πολύ χρόνο να παρακολουθήσω άλλα groups. Και τις συναυλίες τους. Όταν παίζαμε εμείς δεν είχα χρόνο να παρακολουθήσω τίποτα άλλο. Εκτός από τις συναυλίες πήρα και πολλά CD και DVD συναυλιών. Ο μουσικός εξοπλισμός που είναι διαθέσιμος σήμερα είναι αρκετά βελτιωμένος.
Rob Lind: H τεχνολογία έχει αλλάξει δραστικά τόσο στις ζωντανές εμφανίσεις όσο και στην ηχογράφηση, όπως για παράδειγμα αυτό με τα monitors. Έπρεπε να εξοικειωθούμε με την νέα τεχνολογία όταν αποφασίσουμε να ξαναπαίξουμε.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η μουσική σας έχει επηρεάσει πολλούς σημαντικούς μουσικούς. Ποιός επηρέασε εσάς όμως να γράψετε την μουσική σας;

Larry Parypa: Δεν υπήρχε κανείς που να είχε παίξει έστω και τις ελάχιστες καινοτομίες που χρησιμοποιήσαμε σε τραγούδια όπως τα ‘He’s Waitin’, και ‘Louie Louie’. Αυτό εξελίχθηκε από μόνο του. Στους πιο στάνταρ ρυθμούς είχαμε όλοι τις επιρροές μας από τον Little Richard έως τον Freddie King.
Jerry Roslie: Προσωπικά επηρεάστηκα από πολλούς καλλιτέχνες. Jerry Lee Lewis, Little Richard, Elvis Presley ήταν μερικοί από αυτούς.Μου αρέσουν τραγουδιστές και groups που είναι… άγρια και δυναμικά!
Rob Lind: Αρχικά επηρεαστήκαμε από ανθρώπους που έπαιζαν πολύ καλό rock ‘n’ roll όπως ο Chuck Berry και ο Little Richard. Αργότερα μας άρεσαν και οι Rolling Stones και οι Kinks.

sonicsΤο μουσικό σας ύφος είναι αρκετά σκληρό σε σύγκριση με τον ‘απαλό’ ήχο του rock ‘n’ roll τη δεκαετία του 60. Πολλοί έχουν πει για εσάς ότι ήσασταν punk πριν από το punk. Εσείς τι έχετε να πείτε για το ύφος σας;

Larry Parypa: Τότε πιστεύαμε πως η μουσική μας ήταν… άκυρη γιατί ακουγόταν τόσο σκληρή ενώ όλα τα υπόλοιπα συγκροτήματα ακούγονταν… καλογυαλισμένα.
Jerry Roslie: Το μουσικό μας στυλ ήταν πάντα σκληρό επίτηδες. Μας φαινόταν πολύ πιο απλό να ‘νιώθουμε’ τη μουσική από το να την ακούμε ξερά. Ήμασταν δυνατοί ακόμη κι όταν αυτό φαινόταν επαναστατικό. Κάποιοι πίστευαν ότι η μουσική μας θα ωθήσει τους εφήβους στην εγκληματικότητα! Μας άρεσαν όλα τα επίπεδα του ροκ από το απαλό μέχρι το σκληρό, όμως όταν παίζαμε εμείς έβγαινε κάτι το εκρηκτικό που προσωπικά αποκαλώ ‘Volume Enhanced’!
Rob Lind: Δεν είμαι σίγουρος για το αν θέλω να βάλω ταμπέλα ή να ονομάσω το στυλ της μουσικής που παίζουμε. Απλώς παίζουμε όσο δυνατά και με όσο πάθος μπορούμε. Αυτό κάναμε το 60, αυτό κάνουμε και τώρα.

Η απόφαση σας να επανενωθείτε έκανε πολλούς fans σας χαρούμενους όμως και πολλούς να αναρωτηθούν, γιατί τώρα και όχι νωρίτερα;

Larry Parypa: Πιθανώς το τραγούδι μας στην διαφήμιση του Land Rover σε συνδυασμό με όλο και περισσότερους παραγωγούς που προσπαθούσαν να μας πείσουν να το δοκιμάσουμε. Πριν ήταν πολύ εύκολο απλώς να αγνοήσουμε την ιδέα.
Jerry Roslie: Ήμουν ο πρώτος από το group που είπα ότι παραιτείται. Δεν σχεδίαζα να ξανασχοληθώ. Όμως παραγωγοί και fans προσπαθούσαν να μας πείσουν να επιστρέψουμε.Τελικά ένας διοργανωτής από την Νέα Υόρκη ο οποίος μας πρότεινε επί χρόνια να παίξουμε στο χώρο του στη Νέα Υόρκη έκανε μια προσφορά που νιώσαμε ότι θα μετανιώναμε αν δεν παίρναμε. Έπειτα από αυτό, το τηλέφωνο άρχισε να χτυπάει πολύ.
Rob Lind: Απλώς το timing έμοιαζε σωστό. Είχαμε προσφορές να παίξουμε ξανά και αρχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά για να δούμε αν είμαστε έτοιμοι να ξαναπαίξουμε κάποια στιγμή.

Όσοι σας έχουν δει live μετά την επανασύνδεση έχουν να λένε για την δυναμική και την ενέργεια σας στις ζωντανές εμφανίσεις σας, σαν να μην έχει περάσει μία ημέρα! Αυτό είναι το αποτέλεσμα πάθους ή πολύ σκληρής δουλειάς;

Larry Parypa: Το γεγονός αυτό αντανακλά ότι ακόμη νιώθουμε πως η ροκ μουσική εμπερικλείει ενέργεια. Παρόλο που δεν δείχνουμε νέοι, νιώθουμε νέοι και ο ήχος είναι σωστός!
Jerry Roslie: Όσο παίζουμε είναι σαν ένα déjà vu. Νιώθουμε πως δεν έχουμε φύγει ποτέ και έχουμε περισσότερη ενέργεια από όση είχαμε ποτέ. Υποθέτω πως η απουσία έκανε την καρδιά να χτυπά δυνατότερα!
Rob Lind: Αυτή είναι μία καλή ερώτηση και η απάντηση είναι… και τα δύο. Όταν είμαστε πάνω στην σκηνή δίνουμε ότι έχουμε.Δεν κρατάμε τίποτα. Όμως έχουμε δουλέψει σκληρά για να είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε στην σκηνή και συνεχώς χρειάζεται σκληρή δουλειά για να γράψουμε καινούρια τραγούδια να ηχογραφούμε και να προσπαθούμε να τελειοποιήσουμε τις ζωντανές εμφανίσεις μας.

sonicsΚατά την διάρκεια της περιοδείας σας έχετε επισκεφτεί χώρες στις οποίες δεν είχατε ποτέ εμφανιστεί live. Το feedback που παίρνετε από το κοινό είναι αυτό που περιμένατε;

Larry Parypa: Βασικά πάντα εκπλήσσομαι με τις αντιδράσεις του κοινού και με το γεγονός ότι ο κόσμος αναγνωρίζει τα τραγούδια μας.
Jerry Roslie: Ναι, έχουμε πάρει θετικό feedback. Πολλοί fans μας λένε πράγματα όπως ‘ Το group σας μου άλλαξε την ζωή’,’Πιστεύαμε πως δεν θα σας δούμε ποτέ live’, ‘ταξιδέψαμε από την άλλη άκρη του κόσμου να σας δούμε και ήσαστε καλύτεροι από ότι περιμέναμε’, ‘μην σταματήσετε ποτέ να παίζετε, λατρεύουμε τη μπάντα σας’!
Rob Lind: Το κοινό μας έχει υπάρξει αυθόρμητα και ειλικρινώς ενθουσιώδες. Ειδικότερα στην Ευρώπη, να τονίσω. Λατρεύουμε να παίζουμε μπροστά σε Ευρωπαϊκό κοινό.

Πως βρίσκετε το γεγονός ότι ανάμεσα στους πιστούς σας fans υπάρχει μία μερίδα πολύ νέων ανθρώπων που θαυμάζουν και επηρεάζονται από τη μουσική σας ακόμα και όταν υπάρχει μία τεράστια μουσική ποικιλία και τα ρεύματα έχουν αλλάξει;

Larry Parypa: Πιστεύω πως πολλοί από αυτούς δίνουν σημασία στην ιστορική σημασία της μουσικής είτε αυτή είναι rock, είτε country.
Jerry Roslie: Κάποια μουσικά είδη έχουν αλλάξει λίγο όμως για να χρησιμοποιήσω τη ρήση συναδέλφου μουσικού..’ Η ΚΑΡΔΙΑ του rock ‘n’ roll χτυπά ακόμη…And it really really kicks them in… (λοιπόν, καταλαβαίνετε)!
Rob Lind: Το γεγονός αυτό είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό.

Έχετε μελλοντικά σχέδια;

Larry Parypa: Θα βγάλουμε καινούριο υλικό οσονούπω. Ελπίζουμε ο κόσμος να απολαύσει τα καινούρια τραγούδια.
Jerry Roslie: Ναι! Γράφουμε, διασκεδάζουμε και ηχογραφούμε!
Rob Lind: Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε και να περιοδεύουμε και να ηχογραφήσουμε νέο υλικό.

Τι να περιμένουμε από τις δύο ζωντανές σας εμφανίσεις στο Gagarin 205;

Larry Parypa: Ότι θα δώσουμε ότι έχουμε.
Jerry Roslie: Έχουμε ακούσει ότι στην Ελλάδα σας αρέσει το rock ‘n’ roll! Αυτό είναι το αγαπημένο μας και θα τα πάμε τέλεια!
Rob Lind: Ελπίζουμε να έρθετε σε μία ή…και στις δύο, ζωντανές μας εμφανίσεις και να διαπιστώσετε μόνοι σας! Θα παίξουμε την μουσική των Sonics όσο δυνατά και με όσο πάθος μπορούμε και πάντα μπορούσαμε.Θα ακούσετε τα περισσότερα hits και ίσως ένα, δύο καινούρια τραγούδια.


sonicsΟι Sonics θα εμφανιστούν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο Gagarin 205.

Εισιτήρια προπωλούνται, προς 30 ευρώ στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, Αθήνα / Τηλ: 210 3608366), το Metropolis, το Public (Πλατεία Συντάγματος). τον Ιανό (Σταδίου 24), το Closer Alternative Bar (Ιπποκράτους 150), μέσω internet στο www.ticketpro.gr, καθώς και στα Hobo Restaurant και Alobar, στη Λάρισα.

Ακόμη μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας στο τηλέφωνο 6956904230 (09:00 – 21:00) ή με e-mail στη διεύθυνση [email protected] πληρώνοντας μέσω paypal στην διεύθυνση [email protected]

Στο ταμείο η τιμή θα είναι 35 ευρώ. Αν έχει μείνει εισιτήριο, πράγμα που φαίνεται μάλλον απίθανο…

Το πρόγραμμα της πρώτης βραδιάς (6/11):
Doors Open 20:00
Belle Vue DJ Set 20:01
Teanheat live! 22:00
The Barbara Farmers live! 22:45
The Frantic V live! 23:30
The Sonics on stage 00:15

Το πρόγραμμα της δεύτερης βραδιάς (7/11):
Doors open 21:00
Belle Vue DJ Set 21:01
The Jacks live! 22:15
Yesterday’s Thoughts 23:00
The Sonics on stage! 00:00

Μετά το τέλος του show της Παρασκευής 6/11, θα ακολουθήσει party, με τα μέλη των Sonics παρόντα, στο Closer Alternative Bar (Ιπποκράτους 150 και Βατάτζη, Εξάρχεια). Στα decks θα βρίσκονται οι DJs του Belle Vue (με τα υπέροχα σαρανταπεντάρια τους), παρέα με τους resident DJs των Drink Syndicate.

Διάβασε επίσης...
Have one on me
"All killer no filler άλμπουμ σε τόσο κοριτσίστικη εκδοχή γίνεται;"Ερωτικό και ιδιαίτερο, καλλιτεχνικά ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο. Αν το "Ys" σας φάνηκε λίγο, το "Have one on me" θα καλύψει τις ετήσιες μουσικές σας ανάγκες. Διφυές, γλυκόπικρο, έξυπνο και περίεργο συνάμα, ακολουθεί τις ιδιότητες του έρωτα και λαμβάνει τοιουτοτρόπως παρόμοιους χαρακτηρισμούς. ...
Συνέχεια...
Κατεβάστε ένα νέο τραγούδι των Polyphonic Spree, από το νέο τους άλμπουμ The Fragile Army
Το νέο άλμπουμ των Polyphonic Spree λέγεται "The Fragile Army" και είναι το τρίτο άλμπουμ της κολεκτίβας.Κυκλοφορεί στις 19 Ιουνίου και μπορείτε να κατεβάσετε ένα ολοκαίνουριο Mp3 από το stereogumΤο κομμάτι λέγεται "Section 22 [Running Away]", είναι το δεύτερο σε σειρά κομμάτι του άλμπουμ και το πρώτο single.Επίσης, μπορείτε να ...
Συνέχεια...
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος
Έφυγε σήμερα το πρωϊ στα 64 του χρόνια από πνευμονικό οίδημα και ύστερα από πολύχρονα σοβαρά προβλήματα υγείας  μια αυθεντικά λαϊκή και συνεπής ψυχή. Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στα Τρίκαλα τον Απρίλιο του 1948. Στα 16 του χρόνια βρέθηκε στην Αθήνα με το θείο του. Σε μια εκδήλωση που τραγούδησε γνώρισε τον ...
Συνέχεια...
Ο Federico Aubele και οι Orishas στο Λυκαβηττό
Στις 14 Ιουλίου, δύο εκλεκτά ονόματα της σύγχρονης μουσικής της Λατινικής Αμερικής έρχονται για να χρωματίσουν με latin ήχους το Θέατρο του Λυκαβηττού.Η ιδιάζουσα πολυεπίπεδη μουσική προσωπικοτήτα του Federico Aubele, με πλήθος εκλεκτών συνεργασιών και διακρίσεων στο ενεργητικό του, επιστρέφει μετά την περσινή του εμφάνιση με σκόπο όχι άλλη μία ...
Συνέχεια...
Yo La Tengo
Στις 13 Ιουνίου ένα από τα πλέον διάσημα και καταξιωμένα συγκροτήματα του πλανήτη, το τρίο των Yo La Tengo, θα βρίσκεται στην κεντρική σκηνή του Synch Festival, σε μία παράσταση υψηλών αποδόσεων.Με αφορμή την εμφάνιση αυτή, ο Πάρης Παπαβλασόπουλος άδραξε την ευκαρία και συνομίλησε με τον μπασίστα του συγκροτήματος, James ...
Συνέχεια...
Ozzy & Friends @ Rockwave 2012
Από την μέρα που ανακοινώθηκε το αρχικό line-up, και ακόμη περισσότερο μετά και την ακύρωση της περιοδείας των Black Sabbath, το συναυλιακό κοινό της χώρας φάνηκε να υποδέχεται με ανάμεικτα συναισθήματα την φετινή διοργάνωση του Rockwave festival. Κάτι τα ονόματα που στην πλειοψηφία τους είχαμε ξαναδεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ...
Συνέχεια...
Νέο album και συναυλίες για τα Διάφανα Κρίνα
Τα Διάφανα Κρίνα, ένα από τα groups που σίγουρα σημάδεψαν με τον τρόπο τους την ελληνική σκηνή τα τελευταία 15 χρόνια επιστρέφουν στην δισκογραφία αυτό το μήνα με την κυκλοφορία ενός νέου album, αισίως έκτου.Το album θα έχει τίτλο "κι η αγάπη πάλι θα καλεί" ηχογραφήθηκε στο studio Sierra για ...
Συνέχεια...
Οι Stones Roses επανασυνδέονται κατά το ήμισυ για φιλανθρωπικό σκοπό
Διανύουμε εποχή reunions. Ποιους να πρωτοθυμηθούμε... Έτσι, λοιπόν, δύο από τα βασικά μέλη της πάλαι ποτέ μεγάλης του Manchester μπάντας, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη σκηνή ξανά.Θα εμφανιστούν στη σκηνή του Manchester Evening News Arena, την Παρασκευή, 30 Μαρτίου. Το event το διοργανώνει ο Andy Rourke, πρώην μπασίστας ...
Συνέχεια...
Band of Holy Joy, Josephine Foster, Victor Herrero @ Rodeo
Να ξεκαθαρίσω από την αρχή πως ό,τι και να γράψω για τα support acts των The Band of Holy Joy θα είναι εν μέρει ανακριβές αφού για να σχηματίσει κάποιος μια στοιχειώδη γνώμη για τη μουσική θα πρέπει να την ακούει κιόλας και αυτό κατά τη διάρκεια των sets των ...
Συνέχεια...
Οι No Balance μας παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο στο An Club
Τα τέλη των 90's, και γενικότερα όλη η δεκαετία αυτή αποτέλεσε μία από τις πιο γόνιμες για την εγχώρια αγγλόφωνη εναλλακτική μουσική σκηνή. Όσοι προλάβανε ονόματα όπως οι Make Believe και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανές παραστάσεις συγκροτημάτων όπως οι Closer και οι Bokomolech, όντας ακόμα στα ντουζένια τους, ...
Συνέχεια...
Alex Gopher
Το όλο σκηνικό εδώ θυμίζει την περίπτωση του Kid Loco στο προ εξαετίας Kill Your Darlings. Ο επίσης γάλλος Alex Gopher απαρνιέται για λίγο τη χορευτική μουσική και πιάνει τις κιθάρες. Το νέο και ομώνυμο (δείγμα νέου ξεκινήματος;) άλμπουμ του είναι γεμάτο ποπ τραγούδια στα οποία τραγουδά μάλιστα ο ίδιος. ...
Συνέχεια...
Lost In Thyme Festival
To συγκεκριμένο φεστιβάλ απευθυνόταν σε πολύ περιορισμένο κοινό...Οκ αυτό ήταν αναμενόμενο και γνωστό εκ των προτέρων. Δεν περίμενα πάντως να είναι και κυρίως συγγενείς, φίλοι γνωστοί, καθώς και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες η πλειοψηφία του κόσμου. Επίσης από τη στιγμή που (καλώς ή κακώς) πάρα πολλοί από εμάς έχουμε συνδυάσει ...
Συνέχεια...
Γνωρίστε τους FIDLAR
Οι Fidlar μας έρχονται από το Los Angeles και φιλοδοξούν να καλύψουν το κενό που έχουν αφήσει οι Wavves μετά το περσινό ep τους Life Sux και μέχρι την κυκλοφορία του καινούργιου τους album που αναμένεται μέσα στο 2012 (με την προϋπόθεση φυσικά ο Nathan Williams να  καταφέρει να περιορίσει ...
Συνέχεια...
The Ex @ Six D.O.G.S.
Ιδιαίτερη περίπτωση αυτή των Ολλανδών The Ex και στην εμφάνισή τους στο Six D.O.G.S., ένα χρόνο ακριβώς από εκείνη στο Gagarin 205, κατάφεραν και πάλι να αφήσουν καλές εντυπώσεις. Ο αγαπητός φίλος και συνεργάτης Μάνος Μπούρας, πιο γνώστης από μένα της ιστορίας των The Ex – όπως αρκετών άλλων συγκροτημάτων που έδρασαν ...
Συνέχεια...
R.I.P. Jeff Hanneman (Slayer)
Απεβίωσε χθες σε νοσοκομείο της Νότιας Καλιφόρνια από ηπατική ανεπάρκεια ο αμερικάνος κιθαρίστας Jeff Hanneman (Jeffrey John Hanneman, 31/1/1964 – 2/5/2013) σε ηλικία 49 ετών. O Jeff Hanneman υπήρξε μέλος των Slayer -από τις πιο επιδραστικές και σημαντικές heavy metal μπάντες εδώ και 30 χρόνια- από τα πρώτα βήματα τους το 1981 ...
Συνέχεια...
Οι Japandroids υπογράφουν στην Polyvinyl
Οι Καναδοί garage rockers Japandroids, που κυκλοφόρησαν έναν απο τους πιο αξιοπρόσεχτους δίσκους της χρονιάς, υπέγραψαν συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Polyvinyl.Έτσι το άλμπουμ τους 'Post-Nothing' που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο στον Καναδά, θα βγει και στην διεθνή αγορά στις 4 Αυγούστου και θα διατίθεται για download απο τις 9 Ιουνίου.Linkswww.myspace.com/japandroidsVideoJapandroids ...
Συνέχεια...
Ο Pete Doherty αποφυλακίζεται
Είναι γεγονός. Ο σωφρονισμός του Pete Doherty στις φυλακές του Wormwood Scrubs έλαβε τέλος χθες το πρωί. Ο τραγουδιστής αφέθηκε ελεύθερος αφού εξέτισε τις 29 μέρες της 14 εβδομάδων καταδίκης του.Ο Doherty βγαίνοντας από τη φυλακή, έδειξε στους δημοσιογράφους το ιατρικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι είναι καθαρός από τα ναρκωτικά, ...
Συνέχεια...
Video: Rihanna – ‘You Da One’
Δύο άλμπουμ σε διάστημα περίπου ενός χρόνου (Loud Νοέμβριος 2010, Talk That Talk Νοέμβριος 2011), δεν ξέρω και εγώ πόσα hits της σκαρφάλωσαν στα charts, video που συζητήθηκαν, η περιοδεία 98 εμφανίσεων για την προώθηση του Loud έκλεισε χθες πανηγυρικά στο O2 Arena του Λονδίνου. Δεν μπορείς να πεις, η ...
Συνέχεια...
The Luyas – Too Beautiful to Work
Οι Luyas από τον Καναδά, συστήνονται στους περισσότερους από μας φέτος με την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο Too Beautiful to Work, αφού αυτή είναι η πρώτη που κυκλοφορεί με την εταιρεία Dead Oceans. Με κάποια μέλη τους βέβαια έχουμε ξαναγνωριστεί, αφού η σκηνή του Montreal, από την οποία προέρχονται, ...
Συνέχεια...
Patti Smith – Banga
Υπάρχουν κάποια στάνταρ ποιότητας από τα οποία καλλιτέχνες σαν την Πάτι Σμιθ δεν πρόκειται ποτέ να εκπέσουν, ειδικά εφόσον έχουν δίπλα τους τόσο ικανούς μουσικούς-συνθέτες (η Σμιθ στάθηκε τυχερή να έχει από την αρχή της πορείας της συμμάχους έναν  Λένι Κέι, ένα Τζέι Ντι Ντόχερτι, έναν Τόνι Σάναχαν). Κοινώς, άνθρωποι ...
Συνέχεια...
Τρίτο άλμπουμ για τους Brazilian Girls
Oι Brazilian Girls πρόσφατα ανακοίνωσαν την επικείμενη κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου με τίτλο "New York City". To άλμπουμ αναμένεται στις 5 Αυγούστου από την εταιρεία Verve Forecast.Σ' αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και κάποιες συνεργασίες με τον κορυφαίο Σενεγαλέζο τραγουδιστή Baaba Maal, καθώς και με τον τζαζ περκασιονίστα Kenny Wollesen και ...
Συνέχεια...
Rockwave Festival 2009
Το ορμητικό κύμα της Jose Cuervo, συναντάει για μία ακόμη χρονιά το δυναμισμό των Rock ήχων στο 13ο Rockwave Festival! The wave is back στις 27-28-29-30 Ιουνίου, σε ένα από τα καλύτερα line up στην ιστορία του φεστιβάλ, που θα μας συγκλονίσει! Μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία στα καθιερωμένα πλέον 2 ...
Συνέχεια...
Tindersticks @ Badminton Theatre
Οκτώ χρόνια. Και όμως, οκτώ ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη τελευταία συναυλία των Tindersticks στην Ελλάδα (στην Τεχνόπολη στο Γκάζι ) και ας φαίνεται σε πολλούς από εμάς σαν να ήταν εχθές. Οκτώ χρόνια, τα οποία ήταν αρκετά για να περάσει η μπάντα από χίλια κύματα, να διαλυθεί, να επανασυνδεθεί ...
Συνέχεια...
Νέο άλμπουμ από τους UNKLE
Οι UNKLE, λίγες μέρες μετά την εμφάνιση τους στο φετινό EJEKT festival, κυκλοφορούν τον καινούργιο τους δίσκο με τίτλο "End Titles... Stories for Film" στις 7 Ιουλίου. Όπως ανακοίνωσαν στο επίσημο site τους, το νέο άλμπουμ είναι εμπνευσμένο από την κινούμενη εικόνα, μιας και το ντουέτο έχει πλαισιώσει με τις ...
Συνέχεια...
Βελιώτης, Coti & Ilios σε γνώριμα λημέρια
Νίκος Βελιώτης, Coti K & Ilios, τρεις από τους πιο σημαντικούς εκφραστές της ελληνικής έκφρασης του πειραματικού ήχου, εξελίσσουν τη σύμπραξη υπό το όνομα Mohammad και επισκέπτονται - για μια ακόμη μυστικιστική περφόρμανς / διαλογισμό - τα λημέρια από τα οποία ξεκίνησαν. Στις 4 Φεβρουαρίου του 2011, αναρωτιόμασταν "Τι σχέση μπορεί ...
Συνέχεια...
New Adventures In Hi-Fi vol.30
Νέο εμβληματικό βίντεο από τους Atoms For Peace, νέα κομματάρα από τους Flaming Lips και το Reflektor μόλις leakαρε . Τι άλλο θες για να πεις ότι είναι μια καλή εβδομάδα; Να πέσει η κυβέρνηση; Άχρηστη Κυκλοφορία: Turin Brakes – We Were Here. Όσο κι αν θέλω να ξεχάσω την φλώρικη πλευρά ...
Συνέχεια...
KISS + Cinder Road @ Terravibe
Ναι, ναι, ναι... Οι Ιππότες στην υπηρεσία του Σατανά (!) αποτελούν πια την επιτομή της hard rock γραφικότητας, ήταν από τα πρώτα ίσως συγκροτήματα που στηρίχθηκαν τόσο πολύ στο marketing και στο άνευ προηγουμένου merchandise, ο Gene Simmons παραμένει από τις πιο αντιπαθείς προσωπικότητες του ευρύτερου rock χώρου, κλπ.Ακόμα και ...
Συνέχεια...
Stream This: Suede – Bloodsports [full album stream]
Είχαμε ακούσει ήδη δύο δείγματα από την δισκογραφική επιστροφή, 11 χρόνια μετά το A New Morning, των Suede, το 'Barriers' και το πολύ πολύ καλύτερο 'It Starts And Ends With You'. Από σήμερα όμως είναι διαθέσιμο για προακρόαση ολόκληρο το Bloodsports (κυκλοφορεί επίσημα σε μία βδομάδα) μέσω του NPR Music οποτε ...
Συνέχεια...
To mixtape.gr παρουσιάζει τους Abbie Gale και τους Armani Had A Softer Touch στο Soul Stereo!
Ακολουθεί μία από τις πιο ευχάριστες ανακοινώσεις που βγάλαμε από τότε που το mixtape.gr ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο των ανεξάρτητων ηλεκτρονικών media!:Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Απριλίου επιστρέφουμε για ένα ακόμα mixtape.gr party στο Soul Stereo (Ευριπίδου 65, Ψυρρή) έχοντας αυτή τη φορά την χαρά να φιλοξενούμε κατ'αρχάς ...
Συνέχεια...
Boris, Sunn O))) και Earth συμμετέχουν στο soundtrack της νέας ταινίας του Jim Jarmusch
Η αυτού σκηνοθετική εξοχότης του Jim Jarmusch, όπως πιθανόν να γνωρίζετε, βρίσκετε στη διαδικασία ολοκλήρωσης της νέας του ταινίας με το τίτλο "The Limits of Control".Τα γυρίσματα της ταινίας διεξήχθησαν στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις της Μαδρίτης, της Σεβίλλης και της Αλμερίας και στο cast συμμετέχουν ονόματα όπως ...
Συνέχεια...
Have one on me
Κατεβάστε ένα νέο τραγούδι των Polyphonic Spree, από
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος
Ο Federico Aubele και οι Orishas στο Λυκαβηττό
Yo La Tengo
Rockwave Festival 2012 – Μέρα 2η
Νέο album και συναυλίες για τα Διάφανα Κρίνα
Οι Stones Roses επανασυνδέονται κατά το ήμισυ για
Band of Holy Joy, Josephine Foster, Victor Herrero
Οι No Balance μας παρουσιάζουν το νέο τους
Alex Gopher
Lost In Thyme Festival
Γνωρίστε τους FIDLAR
The Ex @ Six D.O.G.S.
R.I.P. Jeff Hanneman (Slayer)
Οι Japandroids υπογράφουν στην Polyvinyl
Ο Pete Doherty αποφυλακίζεται
Video: Rihanna – ‘You Da One’
The Luyas – Too Beautiful to Work
Patti Smith – Banga
Τρίτο άλμπουμ για τους Brazilian Girls
Rockwave Festival 2009
Tindersticks @ Badminton Theatre
Νέο άλμπουμ από τους UNKLE
Βελιώτης, Coti & Ilios σε γνώριμα λημέρια
New Adventures In Hi-Fi vol.30
KISS + Cinder Road @ Terravibe
Stream This: Suede – Bloodsports [full album stream]
To mixtape.gr παρουσιάζει τους Abbie Gale και τους
Boris, Sunn O))) και Earth συμμετέχουν στο soundtrack