Σήμερα Παρασκευή 18 Μαϊου οι Matisse θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα το νέο τους album "Toys Up", στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage, λίγες μόλις μέρες πριν το special live show που θα παρουσιάσουν στο party του mixtape την ερχόμενη Πέμπτη στο Soul.

Mαζί με τους Matisse θα εμφανιστούν και το ελληνικό σχήμα των Gad αλλά και το ανερχόμενο αγγλικό συγκρότημα των Sangeeta. Ζητήσαμε από την frontwoman του group, την Αυστραλέζα Sangeeta Lee, "μια διασταύρωση της Skin και της PJ Harvey" σύμφωνα με το δελτίο τύπου, να μας ετοιμάσει το δικό της mixtape με τα αγαπημένα της τραγούδια, για να την γνωρίσουμε καλύτερα πριν από την συναυλία της.

sangeeta

Side A

Track 1
Kate Bush: Sat in Your Lap

Λατρεύω τους μουσικούς που έχουν μία καλλιτεχνική προσέγγιση στη μουσική τους, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνουν και προσεγγίζουν το mainstream. Μία τέτοια μουσικός είναι η Kate Bush. To συγκεκριμένο τραγούδι είναι πολύ περίεργο, δυνατό και δραματικό. Λατρεύω τον ήχο των δυνατών drums, και τα υπερβολικά θεατρικά φωνητικά. Με ελκύει επίσης και το ασυνήθιστο της θεματολογίας αυτού του τραγουδιού, η επιθυμία να πετύχεις κάτι, και τελικά τα πράγματα να μην καταλήγουν όπως κάποιος θα περίμενε. Πείνα, κίνητρα, απογοήτευση, βαρεμάρα, ελπίδες και όνειρα και η πραγματικότητα όλων αυτών. Υπάρχει μία φανταστική αμεσότητα και μία χαοτική ενέργεια σε αυτό το κομμάτι.

Track 2
Adam and the Ants: Dog Eat Dog

Αυτό είναι το τραγούδι που έκανε γνωστούς τους Adam and The Ants ύστερα από τέσσερα χρόνια που δούλευαν πάνω στο tribal ήχο τους. Μου αρέσουν πάρα πολύ το περίεργο drumming, και αυτό το τραγούδι εκτοξεύεται όχι μόνο από ένα αλλά δύο drum kits. Και πάνω από αυτά, υπάρχουν spaghetti western κιθάρες, και τύπου πολεμικά φωνητικά και ο Adam τραγουδάει κηρύσσοντας πόλεμο σαν να κηρύττει πόλεμο στην μουσική βιομηχανία. Αυτή είναι και η λογική που ακολουθεί και το δικό μας συγκρότημα, με το ήθος μας να σπάει τα μουσικά και τα συναισθηματικά όρια.

Track 3
Depeche Mode: Enjoy the Silence

Οι στίχοι είναι πολύ σημαντικοί για μένα, οπότε είναι ειρωνικό το ότι λατρεύω τον στίχο "Words are very unnecessary, they can only do harm"! Υπάρχει ένα ειλικρινέστατο συναίσθημα σε αυτό το τραγούδι για την σοφή χρήση των λέξεων και τις επιπτώσεις αυτών στους ανθρώπους. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα την ευαισθησία του στιχουργού. Υπάρχει η ανάγκη να νιώθεις ασφαλής στον κόσμο ώστε να λειτουργείς περισσότερο με την καρδιά παρά με το μυαλό. Αυτό το τραγούδι λέει πολλά με λίγες λέξεις. Και πάλι, φανταστικό drum beat, αρκετά ανεβαστικό, με μελαγχολικά κιθαριστικά riffs.

Track 4
David Bowie: 5 years

Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι από ένα από τα απόλυτα αγαπημένα μου albums, "The Rise and Fall Of Ziggy Stardust". Οι δουλειές του Bowie εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’70 είναι πραγματική έμπνευση. Αυτό το τραγούδι ξεκινάει και τελειώνει με το ίδιο απλό drum beat. To κομμάτι "χτίζεται" σιγά σιγά, παίρνει την ολοκληρωμένη μορφή του και μετά επιστρέφει εκεί ξεκίνησε. Η ρυθμική κιθάρα αφήνει πολύ χώρο για να ξεδιπλωθεί η ιστορία του τραγουδιού. Εκτιμώ πάρα πολύ το γεγονός ότι είναι ένα concept album, αναπτύσσοντας το θέμα μέχρι το τελευταίο τραγούδι. Η απεικόνιση που χρησιμοποιεί σε αυτό το τραγούδι για να περιγράψει τις αντιδράσεις των ανθρώπων στο γεγονός ότι το τέλος του κόσμου έρχεται σε 5 χρόνια σε προκαλεί να κάνεις πολύ βαθιές σκέψεις.

Track 5
Nick Cave: Lay Me Low

Όχι αναγκαία το αγαπημένο μου τραγούδι του Nick Cave, αλλά είναι το τραγούδι που μου αρέσει να ακούω περισσότερο αφού έχει μία περίεργη αίσθηση μαύρου χιούμορ. Φαντάζεται ρομαντικά όλα εκείνα τα πράγματα που θα συνέβαιναν εάν τελείωνε την ζωή του. Κάτι που φαντάζομαι ότι όλοι το σκεφτήκαμε και το διασκεδάσαμε σε κάποιο σημείο της ζωής μας. Είναι σαν ένα αργό κομμάτι καμπαρέ, αλλά ενώ το καμπαρέ συνήθως είναι ενθουσιώδες για τη ζωή, σε αυτή την περίπτωση ο Cave είναι ενθουσιασμένος για το τι θα συμβεί αφού τελειώσει τη ζωή του!

Track 6
Visage: Fade to Grey

Αυτό το τραγούδι είχε γραφτεί από τον Mige Ure των Ultravox. Έχει ένα πολύ ηλεκτρονικό, synth ήχο, με αισθησιακά αντρικά φωνητικά και εισόδους που προκαλούν έκπληξη από γαλλικά γυναικεία φωνητικά. Ασχολείται με το θέμα του να μεγαλώνεις ηλικιακά με μία παγωμένη και θλιμμένη αποδοχή. Οι γραμμές των synthesizer είναι δυνατές και υπνωτικές ταυτόχρονα ενώ το τραγούδι συνοδεύεται από ένα τέλειο video clip, το οποίο αντικατοπτρίζει την φύση της ζωής.

Track 7
Jeff Buckley: Grace

Το "Grace" έχει μία ποιότητα που σε στοιχειώνει αφού οι στίχοι μοιάζουν να αντικατοπτρίζουν την ατυχέστατη απώλειά του, σαν να υπήρχε ένα κομμάτι του εαυτού του που γνώριζε ότι θα είχε έναν πρόωρο θάνατο. Η μορφή του τραγουδιού είναι πολύ ασυνήθιστη με το κάθε μέρος να οδηγεί στο επόμενο, σαν να μας ταξιδεύει. Ο Buckley έχει μία απίστευτη επιδεξιότητα στα φωνητικά του και σίγουρη έχει επηρεάσει πάρα πολύ και τον τρόπο που τραγουδάω και εγω.

Side B

Track 8
Diamanda Galas: Do you Take This Man?

Όπως και η επιλογή του τραγουδιού του Nick Cave στο Track 5, έτσι και σε αυτό μου αρέσει το μαύρο χιούμορ σε ένα σκοτεινό θέμα. Εδώ συναντάει τον μπασίστα των Led Zeppelin, John Paul Jones. Όλο το album είναι επικεντρωμένο στη φωνή της απέναντι στο μπάσο, που είναι σημαντικό μέρος και της δικής μας μουσικής. Οδηγεί την εκπληκτική της φωνή στα άκρα, συνδυάζοντας όμορφους και άσχημους ήχους. Ερμηνεύει τον χαρακτήρα μίας τρελής και εθισμένης γυναίκας μέσα από τους ήχους της φωνής της. Αυτή η ιδέα της ερμηνείας μέσως φωνητικών και στίχων εξερευνούμε και στο δικό μας τραγούδι "Nancy".

Track 9
PJ Harvey: Dress

To πρώτο album της PJ, το "Rid Of Me" είναι ωμό με στίχους που σου διαλύουν την καρδιά. Τα drums του Rob Ellis αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο των στίχων. Η PJ Harvey απορεί για τα στερεότυπα της θηλυκότητας και τα αισθήματά της που δεν ταιριάζουν με αυτές τις εικόνες. Ο Ellis έδωσε έμφαση στο off beat στα μέρη των στίχων δίνοντας έτσι μία σχετικά ασύνθετη και ανισόρροπη αίσθηση. Το ρεφρέν είναι διασκεδαστικό και κολλητικό όντας μέρος του της αίσθησης stop-start των drums.

Track 10
Devo: Freedom of Choice

Αυτό είναι ένα τραγούδι που διασκευάζουμε συχνά. Έχει ένα πολύ άμεσο και catchy synth και κιθαριστικό riff, και δυνατά drums. Ήταν η πρώτη επιτυχία των Devo στο mainstream. Synth pop συνδυασμένη με "kick ass rock"!

Track 11
Madonna: Into the Groove

"Pure pop retro trash fun"

Track 12
Peaches: Operate

Σύγχρονό "Pure pop retro trash fun" ! Σε αυτό το album, όπως φαίνεται και σε αυτό το τραγούδι, χρησιμοποιεί συχνά επαναληπτικά φωνητικά και instrumental riffs, φέρνοντας τα πάντα στην απόλυτη βρώμικη ουσία τους.

Track 13
Hunters and Collectors: The Slab

Αυτή είναι μία μπάντα από την Αυστραλία από την δεκαετία το ’80 με ένα βαθύ και βαρύ tribal ήχο. Αυστραλοί άντρες που ξεγυμνώνουν το στήθος και τα συναισθήματά τους με έναν θρασύ αντρικό τρόπο. Είναι μία σπουδαία μπάντα η οποία έχει τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία της Αυστραλία, όπως το "Throw Your Arms Around Me", αλλά το "The Slab" είναι πιο ακραίο και δεν μπορείς παρά να σηκωθείς και να κάνεις "tribal" κινήσεις! (σημ. !;)

Track 14
The Staple Singers: This May Be the Last time

Ένα ωμό, ευθύτατο τραγούδι πνευματικής λαχτάρας. Gospel αρμονίες, απόκοσμες κιθάρες, αυθόρμητα φωνητικά από την ψυχή και την καρδιά. Ένα τραγούδι μίας δύναμης που βγαίνει πολεμώντας τα ευάλωτα σημεία σου. Μία θλιμμένη και βαθυστόχαστη στιγμή για να αφήσουμε την κασέτα… Ας πατήσουμε το "rewind" και ας ακούσουμε την κασέτα ξανά από την αρχή!

Links
www.myspace.com/sangeetamusic

Διάβασε επίσης...
Έφυγε η θρυλική Koko Taylor
Μια από τις τελευταίες αυθεντικές μαύρες φωνές του Blues, η θρυλική Koko Taylor δεν είναι πια ανάμεσά μας. Όπως ανακοινώθηκε από το Northwestern Memorial Hospital της πολιτείας του Chicago όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, η Koko Taylor άφησε την τελευταία της πνοή χθες σε ηλικία 81 χρονών, μετά από ...
Συνέχεια...
Update από την προπώληση των εισιτηρίων της συναυλίας της Madonna στην Αθήνα
Και ενώ πολλοί είχαν αρχίσει να πιστεύουν, ύστερα από τον πραγματικό πανικό που επικράτησε τις πρώτες ημέρες της προπώλησης των εισιτηρίων, ότι η συναυλία της Madonna στο Ο.Α.Κ.Α. στις 27 Σεπτεμβρίου, έγινε ήδη sold out, με ανακοίνωσή της η Big Star Promotions μας ενημερώνει για το status της προπώλησης.Στη διάθεση ...
Συνέχεια...
Νέα κυκλοφορία από την Alltogethernow
Μια αρκετά ενδιαφέρουσα και αναμενόμενη συνεργασία, κυκλοφορεί πλέον σε cd και digital download από την Alltogethernow. Πρόκειται για τη σύμπραξη δύο εκ των κορυφαίων μουσικών της κρητικής μουσικής Γιώργη Ξυλούρη (ή Ψαρογιώργη) και Γιάγκου Χαιρέτη με τους εντελώς διαφορετικού ύφους Γιάννη Αγγελάκα και Νίκο Βελιώτη. Το άλμπουμ ονομάζεται "Όσο Κι αν Δέρνει ...
Συνέχεια...
Τι μας αποκάλυψε ο Ron Asheton των Stooges;
Εχθές το απόγευμα το mixtape είχε την χαρά να συνομιλήσει τηλεφωνικά για αρκετή ώρα με τον Ron Asheton, θρυλικό κιθαρίστα των Stooges. Στην Αθήνα εμείς με καύσωνα, στη Βαρσοβία εκείνος με βροχή και η αλήθεια είναι ότι τον τρομοκρατήσαμε λίγο όταν του αναφέραμε ότι η θερμοκρασία εδώ έχει φτάσει στους ...
Συνέχεια...
Και το Plisskën Festival ολοένα και δυναμώνει!
To Plisskën Festival ανακοίνωσε σήμερα 7 ακόμα ονόματα  (updated +1 οι Death Grips!) στο πολύ ενδιαφερόν line up, που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη 14 ανακοινωμένα, φτάνοντας πια σε σύνολο τα 21 (!) συγκροτήματα & καλλιτέχνες, οι οποίοι θα εμφανιστούν το τετραήμερo 16 με 19 Μαϊου - με το Σάββατο 18 να αποτελεί ...
Συνέχεια...
Οι Nouvelle Vague στην Τεχνόπολη
Οι Nouvelle Vague, ένα από τα σχήματα που, όσες φορές έχει επισκεφτεί τη χώρα μας, έχει έχει δημιουργήσει το αδιαχώρητο, επιστρέφει στην Αθήνα και την Τεχνόπολη, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, δύο χρόνια μετά το τελευταίο τους live, στον ίδιο χώρο. To sold out μάλλον θα πρέπει να θεωρείται μάλλον δεδομένο, καθώς οι bossa ...
Συνέχεια...
You Have No Idea What YouΆre Getting Into
Δανείστηκαν το όνομά τους από την αγγλική σειρά "Office". Δανείστηκαν electro ιδέες από τους Daft Punk και τους Justice, δυνατές κιθαριστικές φόρμες από τους Rage Against The Machine. Πήραν μια δόση indie ως γνήσια παιδιά του Reading. Έβαλαν όλο το αλήτικο attitude στη μουσική τους, ανέβασαν τα κομμάτια τους στο ...
Συνέχεια...
Η Speech Debelle νικήτρια του φετινού Mercury Music Prize
Η φετινή νηκήτρια του Mercury Music Prize είναι η rapper Speech Debelle με το άλμπουμ της 'Speech Therapy'.Η Debelle κατάφερε να νικήσει πολλά φαβορί και να επισκιάσει καλλιτέχνες όπως οι Bat for Lashes, Glasvegas, the Horrors, Friendly Fires, Florence and the Machine, Kasabian και La Roux.Η νεαρή ράππερ απο το ...
Συνέχεια...
Live άλμπουμ απο τους Specials
Oι Specials, πέρα απο την επανένωσή τους και την επερχόμενη περιοδεία τους, πρόκειται να κυκλοφορήσουν ένα live άλμπουμ με τίτλο 'Live At The Moonlight Club' στις 20 Απριλίου.Ηχογραφημένο την παραμονή της εκλογής της Margaret Thatcher, ο δίσκος αυτός αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ντουκουμέντο της εποχής εκείνης.Η tracklist του είναι η ...
Συνέχεια...
Οι Arctic Monkeys συνεργάζονται με τον Josh Homme
Στη έρημο της California θα βρεθούν τον επόμενο μήνα οι Arctic Monkeys για να συνεργαστούν και να ηχογραφήσουν τραγούδια με τον Josh Homme των Queens of The Stone Age για το νέο τους, τρίτο, album.Ήδη, το group έχει γράψει και ηχογραφήσει σε μορφή όμως demo αρκετά νέα τραγούδια, και όπως ...
Συνέχεια...
Watch This: Grizzly Bear – Live At The House (full set)
Πριν περίπου μια εβδομάδα έλαβε τέλος η εκτεταμένη παγκόσμια περιοδεία των Grizzly Bear για το Shields του 2012 με μια μεγαλειώδη εμφάνιση με ειδικά σχεδιασμένο light show στην φημισμένη Όπερα του Σίδνεϋ και από ότι ...ψιθυρίζεται στα αμερικάνικα sites/blogs η αμερικάνικη μπάντα ετοιμάζεται να κάνει εκτενές διάλειμμα από τα μουσικά ...
Συνέχεια...
Tiger Lillies Freakshow Summer Tour – Κερδίστε προσκλήσεις!
Πολλά λόγια δεν χρειάζονται για τους πολυαγαπημένους του ελληνικού κοινού. Από τότε που μας συστήθηκαν, το 2003, απέκτησαν φανατικούς θαυμαστές. Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σειόταν τότε από τις μουσικές τους και οι ουρές πλήθαιναν στον παράδρομο της Συγγρού. Οι εμφανίσεις τους πάντοτε ήταν sold out και οι προβοκάτορες μουσικοί μας ...
Συνέχεια...
Download This: Various Artists – Ghostly 2012
Η ανεξάρτητη Ghostly International, που από το 1999 μας έχει προσφέρει ουκ ολίγες εξαιρετικές κυκλοφορίες, έκλεισε το 2012 προσφέροντας για δωρεάν download μια πολύ ωραία συλλογή με επιλογές από τις κυκλοφορίες που μας χάρισε μέσα στην χρονιά. Στο ζιπ αρχείο που μπορείτε να κατεβάσετε παρακάτω θα βρείτε ονόματα όπως Matthew ...
Συνέχεια...
Dear Science. Το νέο άλμπουμ των Tv On the Radio
Το 2006 το "Return To Cookie Mountain" αποτέλεσε μία από τις πιο ευχάριστες δισκογραφικές εκπλήξεις τόσο της εν λόγω χρονιάς όσο και συνολικά των τελευταίων ετών.Δύο χρόνια αργότερα, έν έτη 2008 πλέον, η παρέα από το Brooklyn επιστρέφει με τη νέα της - εξίσου αξιόλογη ελπίζουμε - δουλειά με τίτλο ...
Συνέχεια...
Ο Tricky ξεκινάει δισκογραφική εταιρεία με Reggae-Indie-Emo μουσικές
Όπως λέει ο ίδιος ο Tricky στην ανακοίνωσή του, "η Brown Punk παρουσιάζει ένα θετικό κίνημα όπου βρίσκεις διανοούμενους να ανακατεύονται με άτομα από την εργατική τάξη, το rock να μιξάρεται με την reggae και και το indie να μιξάρεται με το emo".Η νέα λοιπόν δισκογραφική εταιρεία, Brown Punk, είναι ...
Συνέχεια...
Stream This: Suede – Bloodsports [full album stream]
Είχαμε ακούσει ήδη δύο δείγματα από την δισκογραφική επιστροφή, 11 χρόνια μετά το A New Morning, των Suede, το 'Barriers' και το πολύ πολύ καλύτερο 'It Starts And Ends With You'. Από σήμερα όμως είναι διαθέσιμο για προακρόαση ολόκληρο το Bloodsports (κυκλοφορεί επίσημα σε μία βδομάδα) μέσω του NPR Music οποτε ...
Συνέχεια...
Still Alive
Ο DJ Mayonnaise (κατά κόσμον Chris Greer) μας έρχεται από το αρκετά ενδιαφέρον roster της ανεξάρτητης κολεκτίβας / εταιρείας Anticon με το παρόν άλμπουμ, μόλις δεύτερο του στα 10 περίπου χρόνια «λειτουργίας» της! Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την μουσική στην hip-hop σκηνή του Portland, Maine αλλά στην συνέχεια ενεπλάκη ...
Συνέχεια...
Οι Grinderman δεν είναι ο Nick Cave (μόνο)
Είμαστε σίγουροι ότι αν αύριο Τετάρτη στο Terra Vibe εμφανιζόντουσαν οι "Nick Cave & The Bad Seeds" - παρά το γεγονός ότι μας έχουν επισκεφθεί αναρίθμητες φορές - το κτήμα στη Μαλακάσα θα μάζευε πολύ περισσότερο κόσμο, θα ασχολούμασταν πιο πολύ τις προηγούμενες εβδομάδες με τη συναυλία, ίσως μάλιστα η ...
Συνέχεια...
Το  ‘My Way’ του Sinatra  προκαλεί δολοφονίες
Πολλές είναι οι αναφορές τα τελευταία χρόνια για δολοφονίες σε καραόκε μπάρ των Φιλιππίνων, με αφορμή κακές εκτελέσεις του θρυλικού τραγουδιού "My way" του Frank Sinatra.Σύμφωνα μάλιστα με τους New York Times, μόνο την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον 6 άνθρωποι που επιχείρησαν να τραγουδήσουν το "My Way" σε καραόκε κατέληξαν θύματα ...
Συνέχεια...
Tribute στο Woody Guthrie από τους Black Keys,Cat Power κα.
Στις 20 Σεπτεμβρίου στο San Francisco, πρόκειται να διεξαχθεί ένα event προς τιμήν του πρωτοπόρου τραγουδοποιού της folk μουσικής Woody Guthrie (φωτογραφία), καθώς και του διάσημου συγγραφέα John Steinbeck.Στο 'A Tribute To John Steinbeck, Woody Guthrie And The American Spirit', όπως είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων ...
Συνέχεια...
Video: Bruce Springsteen – ‘Rocky Ground’
Ε, αφού το ξέρετε τώρα, και στην τουαλέτα να πάει το "αφεντικό" κάτι θα γράψουμε εδώ στο mixtape, πόσο μάλλον όταν μας έχει ένα ακόμα βίντεο μέσα από το πρόσφατο Wrecking Ball, αυτήν την φορά το μπολιασμένο με μπόλικη gospel 'Rocky Ground' που είχε κυκλοφορήσει και ως 7" στην πρόσφατη ...
Συνέχεια...
The Sound Explosion
Όσοι αγνοούν τους Sound Explosion, ίσως και να αγνοούν ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της ελληνικής μουσικής. Ζωντανοί (ή καλύτερα, πρόσφατα αναγεννημένοι) μύθοι της εγχώριας garage rock'n'roll πραγματικότητας, οι Sound Explosion είναι από τις ελάχιστες ελληνικές μπάντες που έχουν καταφέρει με τον δικό τους σεμνό τρόπο να αφήσουν το στίγμα ...
Συνέχεια...
Οι Calexico επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μια από τις αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινου, οι αμερικάνοι Calexico, επιστρέφουν στη χώρα μας για δύο συναυλίες  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το συγκρότημα των Burns/Convertino, που αποτελεί εδώ και χρόνια συναυλιακή εγγύηση, έρχονται φέρνοντας μαζί το νέο άλμπουμ τους, Algiers  -διαβάστε περισσότερα στο New Adventures In Hi-Fi vol. 2- και ...
Συνέχεια...
Steve Lucky & The Rhumba Bums @ Half Note Jazz Club
"Always look on the bright side of life" μας συνέστησε ο leader των The Rhumba Bums, Steve Lucky σε μια σύντομη συζήτηση που είχαμε το βράδυ της Παρασκευής στο καμαρίνι του Half Note Jazz Club λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, στην ερώτησή μου αν το κέφι και η ενέργεια ...
Συνέχεια...
Ησυχία, νύχτα και όνειρα από τον Zbigniew Preisner στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης
Ο Zbigniew Preisner, ο συνθέτης των βραβευμένων μουσικών επενδύσεων των ταινιών του Krzystof Kieslowski, του Louis Malle, της Agnieszka Holland και πολλών άλλων, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάσει στο Θέατρο Γης, μία επιλογή από τις κινηματογραφικές του επιτυχίες καθώς και την τελευταία προσωπική του δουλειά «Silence, Night & Dreams». ...
Συνέχεια...
Mahala Rai Banda @ Half Note Jazz Club. Κερδίστε Προσκλήσεις!
Μια μπάντα βγαλμένη από την ζωντανή παράδοση της Ρουμάνικης τσιγγάνικης μουσικής, τους Mahala Rai Banda, φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή και για επτά βραδιές το Half Note Jazz Club.Έχοντας σχηματιστεί στα γκέτο των περιχώρων του Βουκουρεστίου λοιπόν οι Mahala Rai Banda, καθιερώνονται παίζοντας ένα ιδιότυπο Βαλκανικό swing με τη χρήση πνευστών ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ with Dr. Albert Flipout & The Big Nose Attack
Την ερχόμενη Πέμπτη στο Closer o γνωστός μας πια Dr. Albert Flipout θα συναντήσει τους Big Nose Attack και για να προετοιμαζόμαστε μας χάρισαν ένα mixtape! Όταν φιλοξενήσαμε τον Dr. Albert -μαζί με τον φίλο του τον Mickey Pantelous φυσικά - στη σκηνή του Bios για να ανοίξει την συναυλία του Josh ...
Συνέχεια...
Silent Disco
¶ντε να βγαίνουν 5 ελληνικοί δίσκοι το χρόνο που μπορούν να ενδιαφέρουν και εμάς που ακούμε μόνο ξένη μουσική. Και δεν φταίει ο στίχος, φταίει η μουσική πολλές φορές, η ατμόσφαιρα, η θεματική που επιλέγουν, αλλά κυρίως η παραγωγή ενός άλμπουμ. Το ελληνικό hip hop ποτέ δεν το είχα σε ...
Συνέχεια...
Συναυλία Αλληλεγγύης στα Προπύλαια σήμερα
Με αφορμή τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή 19/12/2008 στα Προπύλαια από τις 15:00 και έπειτα μεγάλη συναυλία ενάντια στην κρατική καταστολή και ως αλληλεγγύη στην εξέγερση της νεολαίας με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων (πάνω από 50) από διάφορους μουσικούς χώρους.Ακολουθεί το δελτίο τύπου ...
Συνέχεια...
Πρoσθήκες στο line up και οι χώροι διεξαγωγής του Plisskën Festival
Δυόμισι μήνες πριν μας υποδεχτεί στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση, τo Plisskën Festival αποκάλυψε τρία ακόμα ονόματα καλλιτεχνών, τους χώρους διεξαγωγής αλλά και το τελικό line up των τριών έξτρα ημερών του συνολικού μουσικού τετραημέρου. Κατ'αρχάς, το  Plisskën Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος σε τέσσερεις χώρους: Την 1η μέρα - Πέμπτη 16 Μαϊου - στο ...
Συνέχεια...
Έφυγε η θρυλική Koko Taylor
Update από την προπώληση των εισιτηρίων της συναυλίας
Νέα κυκλοφορία από την Alltogethernow
Τι μας αποκάλυψε ο Ron Asheton των Stooges;
Και το Plisskën Festival ολοένα και δυναμώνει!
Οι Nouvelle Vague στην Τεχνόπολη
You Have No Idea What YouΆre Getting Into
Η Speech Debelle νικήτρια του φετινού Mercury Music
Live άλμπουμ απο τους Specials
Οι Arctic Monkeys συνεργάζονται με τον Josh Homme
Watch This: Grizzly Bear – Live At The
Tiger Lillies Freakshow Summer Tour – Κερδίστε προσκλήσεις!
Download This: Various Artists – Ghostly 2012
Dear Science. Το νέο άλμπουμ των Tv On
Ο Tricky ξεκινάει δισκογραφική εταιρεία με Reggae-Indie-Emo μουσικές
Stream This: Suede – Bloodsports [full album stream]
Still Alive
Οι Grinderman δεν είναι ο Nick Cave (μόνο)
Το ‘My Way’ του Sinatra προκαλεί
Tribute στο Woody Guthrie από τους Black Keys,Cat
Video: Bruce Springsteen – ‘Rocky Ground’
The Sound Explosion
Οι Calexico επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Steve Lucky & The Rhumba Bums @ Half
Ησυχία, νύχτα και όνειρα από τον Zbigniew Preisner
Mahala Rai Banda @ Half Note Jazz Club.
Mixtapin’ with Dr. Albert Flipout & The Big
Silent Disco
Συναυλία Αλληλεγγύης στα Προπύλαια σήμερα
Πρoσθήκες στο line up και οι χώροι διεξαγωγής