Για να χτίσεις μια αυτοκρατορία απαιτείται κόπος, για να χτίσεις μια αυτοκρατορία απαιτείται υπομονή και οι National όχι μόνο διαθέτουν σε αφθονία και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά αλλά ξέρουν και πως να τα χρησιμοποιούν καλύτερα.

Με τις δάφνες του "Boxer" να στολίζουν ακόμα το όνομά του το συγκρότημα από το Μεγάλο Μήλο έρχεται στη χώρα μας και στο Fly Beeyond Festival στις 15 Ιουλίου για να εξαπλώσει ακόμα περισσότερο την αυτοκρατορία του.

Ο Πάρης Παπαβλασόπουλος μίλησε με το frontman του γκρούπ Matt Berninger λίγο πρίν την άφιξή του στην Αθήνα.


Πως σου φάνηκε το "A Skin, A Night", Matt ; (η μικρού μήκους ταινία που περιλαμβάνεται στη τελευταία δισκογραφική κυκλοφορία του γκρουπ με τίτλο "The Virginia EP")

Mου άρεσε αρκετά, πολύς κόσμος ωστόσο το βρήκε αδιάφορο ή καλύτερα όχι κάτι ιδιαίτερο, κάποιοι άλλοι πάλι το βρήκαν ενδιαφέρον. Ο Vincent Moon (σκηνοθέτης της ταινίας) δεν είχε σκοπό να γυρίσει ένα μουσικό ντοκυμαντέρ, ήταν περισσότερο μια εμπειρία, ένα πορτραίτο που προσπάθησε να δημιουργήσει για εμάς, και νομίζω ότι αυτό το έκανε όντως πολύ καλά. Ίσως το μόνο το οποίο θα έλεγα ότι δεν κατάφερε να κάνει τόσο καλά ήταν το να δημιουργήσει ένα πορτραίτο μας που να αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, έτσι όπως είμαστε στην καθημερινότητά μας.

Δηλαδή η εικόνα σας που παρουσιάζεται στην ταινία είναι κατά κάποιο τρόπο πλαστή ;

Όχι ακριβώς έτσι, νομίζω ότι η ταινία αυτή παρουσιάζει την μία πλευρά του εαυτού μας, αυτή που είναι γεμάτη ένταση, άγχος, ανασφάλεια ίσως. Υπήρχαν στιγμές, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, που λέγαμε αστεία, γελάγαμε, στιγμές που δεν έχουν αποτυπωθεί στην ταινία. Ουσιαστικά αυτό που προσπάθησε να κάνει ο Vincent ήταν να παρουσιάσει μια εικόνα της διάθεσης στην οποία βρισκόμασταν κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του "Boxer".

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτή μελαγχολία και ο σκεπτικισμός που ανέφερες και που επικρατεί σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Να υποθέσω λοιπόν ότι τα στοιχεία αυτά δεν έχουν θέση στην καθημερινή σας ζωή ;

Για μένα θα έλεγα ότι είμαι κατά 30% μελαγχολικός άνθρωπος και 70% ανοιχτόκαρδος. Η ταινία περιέχει πολλές σκηνές κατά τις οποίες καπνίζω συνέχεια ή φαίνομαι ιδιαίτερα σκεπτικός, πράγματα που σε διαβεβαιώνω ότι δεν κάνω με αυτή την συχνότητα στην καθημερινή μου ζωή, είμαι αρκετά θετικά σκεπτόμενο άτομο.

Η μουσική σας όμως αποτελεί μια συνισταμένη αυτών των δύο χαρακτηριστικών, της μελαγχολίας και της θετικής σκέψης παράλληλα, μια περίεργη και καθημερινή μάχη θα έλεγα. Μήπως γι’ αυτό το λόγο δώσατε την ονομασία Boxer στο δίσκο σας, για να τονίσετε αυτή τη μάχη ;

Υπό μία έννοια ναι, ο τίτλος του δίσκου υποδηλώνει και αυτή την καθημερινή «μάχη» . Η επιλογή της λέξης "Boxer" ως τίτλο για το δίσκο ήταν ιδέα της γυναίκας μου και αναφέρεται στην πάλη όλων μας με στοιχεία και καταστάσεις όπως η ύπαρξη ή έλλειψη υπευθυνότητας και η εύρεση κινήτρων για να τονώνουμε τους εαυτούς μας. Νομίζω ήταν ο πιο κατάλληλος τίτλος για το δίσκο.

Ποιο κομμάτι σας θα αφιέρωνες στη «Μελαγχολία» ;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ για να είμαι ειλικρινείς. Ίσως το Green Gloves από το "Boxer", το κομμάτι αυτό έχει κάτι σκοτεινό αλλά παράλληλα και κάτι ειρωνικό, χαρούμενο και αστείο κάτι που όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση μελαγχολίας και μιζέριας μπορεί να σε τουμπάρει και να σκεφτεις για ποιο λόγο σπαταλάς έτσι ηλίθια την ώρα σου και στο τέλος να καταλήξεις να γελάς με τον εαυτό σου. Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι αντιπροσωπεύει, καλύτερα από όποιοδήποτε άλλο στο δίσκο, και αυτή την μάχη που αναφέραμε νωρίτερα μεταξύ μελαγχολίας και θετικής σκέψης.

national

Ίσως το πιο ελκυστικό στοιχείο της μουσικής σας είναι οι στίχοι και ο ιδιαίτερος τρόπος που αποδίδεις τα κομμάτια. Πόσο πιστά πιστεύεις ότι αυτοί αναπαριστούν τον δημιουργό τους ;

Όλα τα τραγούδια μας και κατά συνέχεια οι στίχοι τους παρουσιάζουν μια πολύ πιστή εικόνα της προσωπικότητας μου. Δεν γράφω στίχους για πράγματα τα οποία δεν έχουν σημασία για μένα, από ‘κει ξεκινάνε όλα. Μπορεί μεν να μην έχουν τόσο έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο, περιγράφουν όμως διάφορες σκέψεις και καταστάσεις τις οποίες έχω ζήσει και συνεχίζω να ζώ.

Αισθάνεσαι δικαιωμένος που μετά από εννέα χρόνια επιτέλους οι National απέκτησαν την εκτίμηση και το ενδιαφέρον που πιθανόν να τους άξιζε ;

Σίγουρα ναι. Αισθανόμαστε όμως και πάρα πολύ τυχεροί με την έως τώρα πορεία μας και της προσοχής που έχουμε τύχει, με το γεγονός ότι ο κόσμος σιγά σιγά έδειξε ενδιαφέρον για εμάς και διαφήμιζε τ’ όνομά μας και τη μουσική μας, ότι ο μουσικός τύπος μας στήριξε και αυτός με τη σειρά του πάρα πολύ και ότι τελικά έχουμε καταφέρει να γευόμαστε πλέον τους κόπους αυτού για το οποίο πασχίζαμε τόσο καιρό.

Υπήρξαν στιγμές έντονης απαγοήτευσης κατά τη διάρκεια αυτής της εννιάχρονης πορείας ;

Υπήρξαν αρκετές στιγμές λύπης, τσαντίλας και αγριάδας αλλά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας να βάλουμε ένα τέλος. Παίρναμε και παίρνουμε τόση χαρά απ’ όλη την διαδικασία ηχογράφησης και σύνθεσης των κομματιών μας και των ιδεών μας που μας έφτανε για να προχωρήσουμε. Ακόμα και όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος, που δεν έτυχε μεγάλης προσοχής, που κανένας δεν μας αναγνώριζε όπως τώρα, εμείς εξακολουθούσαμε να είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες με αυτό που κάναμε.

Νομίζω ότι ακολουθήσατε μια «σωστή» και σταδιακή πορεία έως ότου βρεθείτε στη θέση που είστε τώρα, με το πρώτο μέτριο δίσκο, τον αμέσως καλύτερο και τελικά με τους δύο τελευταίους να σας εκτινάσσουν στα ύψη. Πλέον, έχουμε συνηθίσει να γίνεται το αντίθετο από ένα γκρουπ, να ξεκινάει μ’ ένα πολύ καλό δίσκο και μετά να κυνηγάει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ποια είναι η άποψή σου ;

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Πιστεύω ότι όντως ακολουθήσαμε έναν πιο υγιή τρόπο προς τη κορυφή και η αλήθεια είναι ότι αν είχαμε την ευκαιρία να επιλέξουμε τον τρόπο που θα φτάναμε στο σημείο που είμαστε τώρα, αυτό τον τρόπο θα επιλέγαμε, σιγά – σιγά και σταδιακά. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορέσαμε να διακρίνουμε τις αδυναμίες μας, να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, να βρούμε έναν πιο αποδοτικό τρόπο δουλειάς και φυσικά να γράψουμε κομμάτια τα οποία κάνανε μεγάλη αίσθηση τόσο σ’ εμάς όσο και στο κοινό. Δεν περιμέναμε ωστόσο τόσο μεγάλη ανταπόκριση.

national

Έχετε αντιληφθεί, αυτή τη στιγμή, το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε και την προσοχή που πλέον προσελκύετε ;

Δεν ξέρω, η αλήθεια είναι όμως ότι απολαμβάνουμε όλο αυτό το ενδιαφέρον των πάντων, ίσως επειδή δεν γνωρίζουμε για πόσο θα διαρκέσει, ζούμε την κάθε μας στιγμή ως μπάντα, από τις πρόβες μέχρι τα live, αλλά παράλληλα είμαστε και ρεαλιστές ξέροντας ότι του χρόνου όλη αυτή η προσοχή ίσως να έχει εξατμιστεί.

….Και πόσο δύσκολο πιστεύεις ότι είναι να παραμείνετε σ’ αυτό το επίπεδο ;

Μάλλον απίθανο θα έλεγα. Στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο και σπάνιο για μια μπάντα να διατηρηθεί σ’ αυτό το επίπεδο. Καθώς παιρνούν τα χρονια πολλά πράγματα αλλάζουν σ’ ένα συγκρότημα, οι σχέσεις μεταξύ των μελών του γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, αλλάζουμε οι ίδιοι σαν άνθρωποι και θέλουμε άλλα πράγματα. Το μόνο που ξέρω σίγουρα για εμάς είναι ότι όλη μας η ζωή είναι να γράφουμε μουσική και να παιρνάμε καλά μ΄αυτό που κάνουμε.

Τι ετοιμάζετε για την παρθενική σας εμφάνιση στη χώρα μας, πως θα κάνετε και εμάς να περάσουμε καλά ;

Θα παίξουμε πολλά κομμάτια από το "Alligator" και το "Boxer", – νομίζω ότι αυτό θα σας κάνει να περάσετε ιδιαίτερα καλά -, όπως και κάποια κομμάτια από τους προηγούμενους δίσκους μας. Κατά 75% όμως το σετ μας θα στηριχτεί σε κομμάτια από τις δύο τελευταίες μας δουλειές.

Τι νομίζεις ότι θα μας προκαλέσει μεγαλύτερη εντύπωση στο live σας ;

Ο περισσότερος κόσμος που μας βλέπει live εντυπωσιάζεται από την ενέργεια και την ένταση που βγάζουμε πάνω στη σκηνή. Δεν είμαστε το συγκρότημα που ακούνε στους δίσκους μας, δεν είμαστε τόσο ήρεμοι, σκοτεινοί και εύθραυστοι. Το πάθος μας, το αλκοόλ, το άγχος, μας μεταμορφώνουν σε μια άλλη μπάντα πάνω στη σκηνή, κάποια που θα σας αρέσει ακόμα περισσότερο.

Έχετε ξεκινήσει να δουλεύετε το καινούργιο σας δίσκο ή είναι νωρίς ακόμα ;

Ναι έχουμε ξεκινήσει να ενώνουμε κάποια κομμάτια και ιδέες αλλά δεν πρόκειται να μπούμε σε full ρυθμούς δουλειάς μέχρι το φθινόπωρο, μέχρι να τελειώσουμε τις περιοδείες μας. Δεν συνηθίζουμε να γράφουμε όταν είμαστε σε περιοδεία, θέλουμε ο καθένας το χώρο του και τον χρόνο του.

Να περιμένουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με το "Boxer" ;

Θα έλεγα ναι, άλλωστε κάθε φορά που γράφουμε κάτι καινούργιο προσπαθούμε να το κάνουμε διαφορετικό απ’ όλα τα προηγούμενα, οπότε ναι πιστεύω ότι αυτός ο δίσκος δεν θα ακούγεται σαν το "Boxer" και το "Alligator". Δεν ξέρω ακόμα τι ακριβώς θα κάνουμε σ’ αυτό το δίσκο, αλλά επειδή είμαστε άτομα που θέλουμε να εκπλήσσουμε τους εαυτούς μας και να δοκιμάζουμε νέα πράγματα είμαι σίγουρος ότι θα διαφέρει πολύ από τους προηγούμενους.

Links
www.americanmary.com
www.myspace.com/thenational

 

Διάβασε επίσης...
Listen Up: Ultraísta – Static Light
Το δεύτερο single των Ultraísta ονομάζεται Static Light και κυκλοφόρησε σήμερα. Για τους μη γνωρίζοντες, οι Ultraísta είναι το προσωπικό σχήμα του Nigel Godrich, μόνιμου συνεργάτη και υπεύθυνο για την αρτιότητα του ήχου των Radiohead από την εποχή του OK Computer μέχρι σήμερα. Φέτος ο Godrich αποφάσισε να αφήσει την καρέκλα ...
Συνέχεια...
Το νέο άλμπουμ των Manic Street Preachers
Οι Manic Street Preachers ανακοίνωσαν τις λεπτομέριες για το νέο τυς άλμπουμ, "Send Away The Tigers".Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Μάη. Το πρώτο single θα είναι το τραγούδι "Your Love Alone Is Not Enough", που θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου.και είναι μία συνεργασία τους με την Nina Persson, ...
Συνέχεια...
Οι Bloc Party δίνουν δωρεάν, αποκλειστικό, ep στο NME της επόμενης εβδομάδος
Όπως και με τους White Stripes, αλλά και άλλους κατά καιρούς, έτσι και τώρα, η έντυπη έκδοση του NME, μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μέσω αυτού ένα αποκλειστικό ep των Bloc Party.Το τεύχος που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα (14 Νοεμβρίου) περιλαμβάνει ένα cd 4 remixes του Flux.Αναλυτικά, το tracklist ...
Συνέχεια...
Brad Mehldau Trio @ Παλλάς
Όταν στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2012, ένας πολύ μεγάλος χώρος όπως είναι το θέατρο Παλλάς είναι κατάμεστο από κόσμο σε μια τζαζ συναυλία, δε μπορεί παρά να σε αφήνει έκπληκτο. Πόσο μάλλον όταν η συναυλία αυτή δεν δίνεται από ένα ιστορικό όνομα της τζαζ, αλλά από ένα τρίο της νεότερης ...
Συνέχεια...
Οι Thermals ετοιμάζουν το καινούργιο τους δίσκο
Μπορεί οι Thermals να κυκλοφόρησαν το καινούργιο τους δίσκο στις αρχές του έτους αλλά πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις για το νέο τους άλμπουμ.Ο πέμπτος κατά σειρά δίσκος του γκρουπ, που δεν έχει ακόμα τίτλο, θα ηχογραφηθεί στα Jackpot Studios στο Portland με παραγωγό τον Chris Walla των Death ...
Συνέχεια...
Οι White Stripes στα ισπανικά…
Οι White Stripes όπως διαβάζουμε στο blog τους στο myspace αναμένεται να κυκλοφορήσουν μία νέα εκδοχή του τελευταίου single, με τίτλο "Conquest", στα Ισπανικά.Το... Ισπανόφωνο 'Conquista' θα κυκλοφορήσει στις 19 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ σε CD και επτάιντσο, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα καθυστερήσει λίγες ημέρες.Το γκρουπ, εκτός από τους στίχους ...
Συνέχεια...
Όταν ο Danny (ξανα)συνάντησε τον Dusty -UPDATE!- για να έρθουν στην Ελλάδα
Μια φορά και έναν καιρό, ο Dan Stuart και ο Steve Wynn είπαν να ξεσκάσουν λίγο από τα συγκροτήματα τους, οι Green On Red και οι Dream Syndicate αντίστοιχα, και έλειωσαν στις μπύρες για δύο μέρες.Μέσα σε αυτό το "Χαμένο Σαββατοκύριακο" ηχογράφησαν παρέα με τους Stephen McCarthy, Sid Griffin και ...
Συνέχεια...
Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται από το Sonic Playground: Έρχονται Tied & Tickled Trio και iLiΚΕTRAiNS
Ύστερα από ένα πολύ καλό καλλιτεχνικά αλλά όχι, δυστυχώς, εισπρακτικά ξεκίνημα την περασμένη Πέμπτη, οι βραδιές του Sonic Playground σε συνεργασία με την Astra στο Gagarin 205 συνεχίζονται με ακόμα περισσότερες, πολύ ενδιαφέρουσες μετακλήσεις εξαίρετων ονομάτων από το εξωτερικό.Μετά λοιπόν τις ανακοινώσεις των Selfish Cunt (μαζί με τους Mary & ...
Συνέχεια...
H Mariza, η σύγχρονη ιέρεια του Fado, στο Παλλάς
Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για το fado, το παραδοσιακό αυτό είδος μουσικής της Πορτογαλίας είναι ιδιαίτερο έντομο, με μετακλήσεις σημαντικών ονομάτων, οπότε ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να έρθει η ώρα και για την πραγματική σύγχρονη ιέρεια του Fado να επισκεφθεί την χώρα μας και συγκεκριμένα την ...
Συνέχεια...
Victory Collapse – “Convenience has poisoned our souls”
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το 2012, με την κακώς ιδιαίτερα καθυστερημένη από την πλευρά μας παρουσίαση του self-released ντεμπούτου album των Victory Collapse.  Σωτήριον έτος 2004 . Ολυμπιακοί Αγώνες , ευρωπαικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου , Eurovision..την ίδια περίοδο , στην Αθήνα , τέσσερις φίλοι αποφασίζουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα ..αρπάζουν από ...
Συνέχεια...
Το πιο δυνατό ντέρμπι του Μαρτίου: Trentemøller vs Steve Bug
Πόσος καιρός περνάει πολλές φορές που στην μικρή μας πόλη περιμένουμε ΤΟ όνομα ή ΕΝΑ όνομα από την διεθνή μουσική βινυλιογραφία να μας επισκεφθεί την σωστή χρονική στιγμή; Και να που, κάπου κάτι γίνεται και ξαφνικά, μία ανοιξιάτικη Παρασκευή του Μαρτίου, δύο κορυφαίοι μινιμαλιστές θα βρίσκονται στην Αθήνα για τον ...
Συνέχεια...
Οι The Velvoids και οι Bad Mathematics επιστρέφουν στο After Dark
Είναι δύο από τα πιο αγαπημένα ελληνικά συγκροτήματα του mixtape. Τους «ενώσαμε» τον περασμένο Μάιο, όταν τους επιλέξαμε να εμφανιστούν στη σκηνή του Mixtape στο Soul Stereo στο πλαίσιο της Γιορτής της Μουσικής. Και με τις καταιγιστικές εμφανίσεις τους μας δικαίωσαν για την επιλογή μας.Οι Bad Mathematics συναντούν ξανά τους ...
Συνέχεια...
Νέα ημερομηνία για την συναυλία του James Blunt
Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο James Blunt θα εμφανιστεί στη χώρα μας τον ερχόμενο Μάρτιο στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Tae-Kwon-Do στο Παλαιό Φάληρο.Τελικά όμως η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο και όχι στις 11 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η αλλαγή προέκυψε, εξαιτίας της ακύρωσης μιας συναυλίας ...
Συνέχεια...
Ringo Starr: απεκάλεσαν τους Beatles προδότες όταν έφυγαν από το Λίβερπουλ
Αν και η καταγωγή τους ήταν από το βιομηχανοποιημένο Λίβερπουλ, οι The Beatles έφυγαν για το Λονδίνο από νωρίς.Όπως διαβάζουμε στο gigwise ο Ringo Starr, ντράμερ του γκρουπ, απεκάλυψε ότι οι συντοπίτες τους, τους απεκάλεσαν "προδότες", επειδή εγκατέλειψαν την πόλη τους για την πρωτεύουσα.Ο 67χρονος ντράμερ εξηγεί ότι επέλεξαν να ...
Συνέχεια...
Τέλος για τους Fucked Up;
Μετά από μια σούπερ παραγωγική δεκαετία το καναδικό punk σχήμα των Fucked Up (από το Τορόντο) αποφάσισε την επ' αόριστο παύση της δραστηριότητας του μετά από μια σειρά τελευταίων συναυλιών ως το τέλος του χρόνου. Οπως είπε ο frontman Damian Abraham στο Spinner σκέφτεται να παρατήσει εντελώς το σχήμα αφού έχει ...
Συνέχεια...
Nέο album και EP απο τον DJ Shadow
O DJ Shadow επιστρέφει στη δισκογραφία την ερχόμενη Σεπτέμβριο με έναν ολοκαίνουργιο δίσκο, με τίτλο 'Τhe Less You Know the Better'. Για να πάρετε μια πρώτη γεύση απο το άλμπουμ μπορείτε να κατεβάσετε (όχι δωρεάν δυστυχώς) το EP 'I Gotta Rokk' απο το website του DJ Shadow στο οποίο περιέχονται ...
Συνέχεια...
Introducing… ΧΛΟΗ
Τελετουργική electronica με έμφαση στη δημιουργία απόκοσμων ηχητικών στιγμιοτύπων, τα οποία απλώνονται στο νου... Από το ντουέτο -που μετασχηματίστηκε μόλις σε τρίο- ΧΛΟΗ, τo οποίο συνιστούν οι Δημήτρης KU Παπαδάτος (Virilio κλπ) και Γιώργος Prins Obi Δημάκης (Baby Guru κλπ). Με μέλη που μας απασχολούν εδώ και κάποια χρόνια μέσα από ...
Συνέχεια...
Gizelle Smith @ Half Note Jazz Club
Μια ακόμα χρονιά έρχεται να προσθέσει στο πλούσιο παλμαρέ του το Half Note Jazz Club και η πολυτάλαντη Gizelle Smith ήταν αυτή που κλήθηκε να ανοίξει την αυλαία. Κοινό στην συντριπτική του πλειοψηφία νεανικό αντικρίσαμε λοιπόν κατά την είσοδό μας στον χώρο το βράδυ της Τετάρτης περίπου στις 22:30 και λίγα ...
Συνέχεια...
Η τελευταία ζωντανή εμφάνιση των Pan Sonic την Παρασκευή στο Bios
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου το Bios γιορτάζει τα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου βιβλιοδισκοπωλείου BIOSHOP, φιλοξενώντας τους Φιλανδούς Pan Sonic στην τελευταία παγκόσμια ζωντανή τους εμφάνισή πριν την οριστική διάλυσή τους. Το ίδιο βράδυ θα ακολουθήσει DJ set από τον Βρετανό Rob Hall ενώ τους Pan Sonic θα ανοίξουν με την ζωντανή ...
Συνέχεια...
Συνεργασία Sparklehorse, Danger Mouse και David Lynch
Οι Sparklehorse , δηλαδή ο αξιότιμος κύριος Mark Linkous και ο Danger Mouse ανακοίνωσαν πρόσφατα τη συνεργασία τους για τη δημιουργία ενός άλμπουμ το οποίο θα συνοδεύεται από μια συλλογή με φωτογραφίες του σκηνοθέτη David Lynch.To άλμπουμ αυτό θα λέγεται 'Dark Night Of The Soul' και θα περιέχει 13 τραγούδια ...
Συνέχεια...
Περιμένοντας τους dEUS
Μια συναυλία από ένα συγκρότημα σαν τους dEUS δεν αποτελεί κοσμοιστορικό γεγονός, είναι όμως μια καλή ευκαρία να θυμηθούμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε τους  Βέλγους. Οι dEUS εμφανίζονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και αύριο στην Αθήνα και και το mixtape.gr εστιάζει μέσα από έξι videoclip σε μερικές στιγμές ...
Συνέχεια...
Οι Thee Oh Sees επιστρέφουν στην Αθήνα
Πέρσι το καλοκαίρι στο AN Club, μας χάρισαν ίσως το καλύτερο live της χρονιάς στη χώρα μας - για μένα τουλάχιστον. Οι αγαπημένοι Thee Oh Sees με νέο album με τίτλο "Floating Coffin" το οποίο κυκλοφορεί στις 16 Απριλίου στη Castle Face Records επιστρέφουν στην Ευρώπη τον Μάιο για μία μεγάλη περιοδεία η ...
Συνέχεια...
Video: The Liarbirds – “Estuary In Me”
Έχουμε αναφερθεί και παλιότερα στο mixtape , τόσο σε κάποιες live  εμφανίσεις των Liarbirds , όσο και στον πολύ καλό πρώτο τους  δίσκο , με τίτλο " Allegedly"  που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011 για λογαριασμό της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας Restless Wind.  Σήμερα με χαρά σας παρουσιάζουμε το καινούριο video των Liarbirds για το κομμάτι "Estuary ...
Συνέχεια...
Video: … And You Will Know Us By The Trail of Dead – “Lost Songs”
Οι Τεξανοί ... And You Will Know Us By The Trail Of Dead προτού μαζέψουν τις βαλίτσες για τη νέα τους παγκόσμια περιοδεία που θα τους φέρει και στη χώρα μας στις 18 Μαϊου στο πλαίσιο του Plissken Festival κυκλοφόρησαν το νέο τους video για το ομότιτλο τραγούδι του περσινού τους ...
Συνέχεια...
Κατεβάστε δωρεάν σήμερα και για 24 ώρες το νέο τραγούδι του Bob Dylan!
Για το νέο πολυαναμενόμενο album του Bob Dylan τα έχουμε πει και παλιότερα...Το 46o (!) πια album του μεγάλου Dylan θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου και θα έχει τίτλο "Together Through Life".Σήμερα όμως, 30 Μαρτίου, από τις 3 το μεσημέρι και για 24 ώρες, μπορούμε όλοι δωρεάν να αποκτήσουμε σε ...
Συνέχεια...
Νέες ημερομηνίες για τις συναυλίες των Mogwai σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μπορεί οι απεργίες να μας στέρησαν τους Mogwai στις 21-22 Οκτωβρίου, όμως όπως είχε υποσχεθεί η διοργανώτρια εταιρία Spicy Entertainment, βρέθηκαν οι νέες ημερομηνίες για τους Σκωτσέζους post-rock ήρωες. Οι Mogwai θα εμφανιστούν τελικά - και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά αυτή τη φορά - την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στο Block 33 στη ...
Συνέχεια...
O (μουσικός) Kevin Costner στην σκηνή του Badminton
Φαίνεται, πως από δω και στο εξής, οι αφίξεις από το Hollywood στην Αθήνα θα είναι συχνότερες και με αφορμές έκπληξη.Έτσι λοιπόν, μετά από πολλούς ηθοποιούς που επισκέφτηκαν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, σειρά έχουν εκείνοι, που θα αναδείξουν το ταλέντο τους στο σανίδι. Στην περίπτωση, του Kevin ...
Συνέχεια...
Πέθανε ο Paul Raven (Killing Joke, Prong, Ministry, κ.α)
Ο Paul Raven, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της industrial σκηνής πέθανε ξαφνικά από ανακοπή της καρδιάς το περασμένο Σάββατο 20 Οκτωβρίου.Ο Raven ήταν μπασίστας και βασικό μέλος των Killing Joke από το 1983 έως το 1990, προσφέροντας τα μέγιστα με το χαρακτηριστικό του ύφος στην ανάδειξη των Killing Joke ...
Συνέχεια...
O Paul Oakenfold σε Αθήνα και Μύκονο
Όσο και να έχει πάρει η "κάτω βόλτα"  η βρετανική house/trance χορευτική σκηνή, ο Paul Oakenfold παραμένει εμβληματική μορφή του είδους και οι επισκέψεις του στη χώρα μας κάθε σχεδόν χρόνο είναι δεδομένες, αφού παραμένει να έχει πιστό κοινό. Φέτος έρχεται σε Αθήνα και Μύκονο στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας, την ...
Συνέχεια...
Video: Kanye West – ‘Bound 2’
"What kind of fuckery is this?" (που θα έλεγε και η μακαρίτισα). Πήρε ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, κομμάτια του δίσκου και έφτιαξε αυτό το ...πράγμα παρακάτω ως συνοδευτικό βίντεο; Kanye West - 'Bound 2' (official video) http://www.youtube.com/watch?v=BBAtAM7vtgc
Συνέχεια...
Listen Up: Ultraísta – Static Light
Το νέο άλμπουμ των Manic Street Preachers
Οι Bloc Party δίνουν δωρεάν, αποκλειστικό, ep στο
Brad Mehldau Trio @ Παλλάς
Οι Thermals ετοιμάζουν το καινούργιο τους δίσκο
Οι White Stripes στα ισπανικά…
Όταν ο Danny (ξανα)συνάντησε τον Dusty -UPDATE!- για
Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται από το Sonic Playground:
H Mariza, η σύγχρονη ιέρεια του Fado, στο
Victory Collapse – “Convenience has poisoned our souls”
Το πιο δυνατό ντέρμπι του Μαρτίου: Trentemøller vs
Οι The Velvoids και οι Bad Mathematics επιστρέφουν
Νέα ημερομηνία για την συναυλία του James Blunt
Ringo Starr: απεκάλεσαν τους Beatles προδότες όταν έφυγαν
Τέλος για τους Fucked Up;
Nέο album και EP απο τον DJ Shadow
Introducing… ΧΛΟΗ
Gizelle Smith @ Half Note Jazz Club
Η τελευταία ζωντανή εμφάνιση των Pan Sonic την
Συνεργασία Sparklehorse, Danger Mouse και David Lynch
Περιμένοντας τους dEUS
Οι Thee Oh Sees επιστρέφουν στην Αθήνα
Video: The Liarbirds – “Estuary In Me”
Video: … And You Will Know Us By
Κατεβάστε δωρεάν σήμερα και για 24 ώρες το
Νέες ημερομηνίες για τις συναυλίες των Mogwai σε
O (μουσικός) Kevin Costner στην σκηνή του Badminton
Πέθανε ο Paul Raven (Killing Joke, Prong, Ministry,
O Paul Oakenfold σε Αθήνα και Μύκονο
Video: Kanye West – ‘Bound 2’