Για να χτίσεις μια αυτοκρατορία απαιτείται κόπος, για να χτίσεις μια αυτοκρατορία απαιτείται υπομονή και οι National όχι μόνο διαθέτουν σε αφθονία και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά αλλά ξέρουν και πως να τα χρησιμοποιούν καλύτερα.

Με τις δάφνες του "Boxer" να στολίζουν ακόμα το όνομά του το συγκρότημα από το Μεγάλο Μήλο έρχεται στη χώρα μας και στο Fly Beeyond Festival στις 15 Ιουλίου για να εξαπλώσει ακόμα περισσότερο την αυτοκρατορία του.

Ο Πάρης Παπαβλασόπουλος μίλησε με το frontman του γκρούπ Matt Berninger λίγο πρίν την άφιξή του στην Αθήνα.


Πως σου φάνηκε το "A Skin, A Night", Matt ; (η μικρού μήκους ταινία που περιλαμβάνεται στη τελευταία δισκογραφική κυκλοφορία του γκρουπ με τίτλο "The Virginia EP")

Mου άρεσε αρκετά, πολύς κόσμος ωστόσο το βρήκε αδιάφορο ή καλύτερα όχι κάτι ιδιαίτερο, κάποιοι άλλοι πάλι το βρήκαν ενδιαφέρον. Ο Vincent Moon (σκηνοθέτης της ταινίας) δεν είχε σκοπό να γυρίσει ένα μουσικό ντοκυμαντέρ, ήταν περισσότερο μια εμπειρία, ένα πορτραίτο που προσπάθησε να δημιουργήσει για εμάς, και νομίζω ότι αυτό το έκανε όντως πολύ καλά. Ίσως το μόνο το οποίο θα έλεγα ότι δεν κατάφερε να κάνει τόσο καλά ήταν το να δημιουργήσει ένα πορτραίτο μας που να αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, έτσι όπως είμαστε στην καθημερινότητά μας.

Δηλαδή η εικόνα σας που παρουσιάζεται στην ταινία είναι κατά κάποιο τρόπο πλαστή ;

Όχι ακριβώς έτσι, νομίζω ότι η ταινία αυτή παρουσιάζει την μία πλευρά του εαυτού μας, αυτή που είναι γεμάτη ένταση, άγχος, ανασφάλεια ίσως. Υπήρχαν στιγμές, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, που λέγαμε αστεία, γελάγαμε, στιγμές που δεν έχουν αποτυπωθεί στην ταινία. Ουσιαστικά αυτό που προσπάθησε να κάνει ο Vincent ήταν να παρουσιάσει μια εικόνα της διάθεσης στην οποία βρισκόμασταν κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του "Boxer".

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτή μελαγχολία και ο σκεπτικισμός που ανέφερες και που επικρατεί σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Να υποθέσω λοιπόν ότι τα στοιχεία αυτά δεν έχουν θέση στην καθημερινή σας ζωή ;

Για μένα θα έλεγα ότι είμαι κατά 30% μελαγχολικός άνθρωπος και 70% ανοιχτόκαρδος. Η ταινία περιέχει πολλές σκηνές κατά τις οποίες καπνίζω συνέχεια ή φαίνομαι ιδιαίτερα σκεπτικός, πράγματα που σε διαβεβαιώνω ότι δεν κάνω με αυτή την συχνότητα στην καθημερινή μου ζωή, είμαι αρκετά θετικά σκεπτόμενο άτομο.

Η μουσική σας όμως αποτελεί μια συνισταμένη αυτών των δύο χαρακτηριστικών, της μελαγχολίας και της θετικής σκέψης παράλληλα, μια περίεργη και καθημερινή μάχη θα έλεγα. Μήπως γι’ αυτό το λόγο δώσατε την ονομασία Boxer στο δίσκο σας, για να τονίσετε αυτή τη μάχη ;

Υπό μία έννοια ναι, ο τίτλος του δίσκου υποδηλώνει και αυτή την καθημερινή «μάχη» . Η επιλογή της λέξης "Boxer" ως τίτλο για το δίσκο ήταν ιδέα της γυναίκας μου και αναφέρεται στην πάλη όλων μας με στοιχεία και καταστάσεις όπως η ύπαρξη ή έλλειψη υπευθυνότητας και η εύρεση κινήτρων για να τονώνουμε τους εαυτούς μας. Νομίζω ήταν ο πιο κατάλληλος τίτλος για το δίσκο.

Ποιο κομμάτι σας θα αφιέρωνες στη «Μελαγχολία» ;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ για να είμαι ειλικρινείς. Ίσως το Green Gloves από το "Boxer", το κομμάτι αυτό έχει κάτι σκοτεινό αλλά παράλληλα και κάτι ειρωνικό, χαρούμενο και αστείο κάτι που όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση μελαγχολίας και μιζέριας μπορεί να σε τουμπάρει και να σκεφτεις για ποιο λόγο σπαταλάς έτσι ηλίθια την ώρα σου και στο τέλος να καταλήξεις να γελάς με τον εαυτό σου. Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι αντιπροσωπεύει, καλύτερα από όποιοδήποτε άλλο στο δίσκο, και αυτή την μάχη που αναφέραμε νωρίτερα μεταξύ μελαγχολίας και θετικής σκέψης.

national

Ίσως το πιο ελκυστικό στοιχείο της μουσικής σας είναι οι στίχοι και ο ιδιαίτερος τρόπος που αποδίδεις τα κομμάτια. Πόσο πιστά πιστεύεις ότι αυτοί αναπαριστούν τον δημιουργό τους ;

Όλα τα τραγούδια μας και κατά συνέχεια οι στίχοι τους παρουσιάζουν μια πολύ πιστή εικόνα της προσωπικότητας μου. Δεν γράφω στίχους για πράγματα τα οποία δεν έχουν σημασία για μένα, από ‘κει ξεκινάνε όλα. Μπορεί μεν να μην έχουν τόσο έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο, περιγράφουν όμως διάφορες σκέψεις και καταστάσεις τις οποίες έχω ζήσει και συνεχίζω να ζώ.

Αισθάνεσαι δικαιωμένος που μετά από εννέα χρόνια επιτέλους οι National απέκτησαν την εκτίμηση και το ενδιαφέρον που πιθανόν να τους άξιζε ;

Σίγουρα ναι. Αισθανόμαστε όμως και πάρα πολύ τυχεροί με την έως τώρα πορεία μας και της προσοχής που έχουμε τύχει, με το γεγονός ότι ο κόσμος σιγά σιγά έδειξε ενδιαφέρον για εμάς και διαφήμιζε τ’ όνομά μας και τη μουσική μας, ότι ο μουσικός τύπος μας στήριξε και αυτός με τη σειρά του πάρα πολύ και ότι τελικά έχουμε καταφέρει να γευόμαστε πλέον τους κόπους αυτού για το οποίο πασχίζαμε τόσο καιρό.

Υπήρξαν στιγμές έντονης απαγοήτευσης κατά τη διάρκεια αυτής της εννιάχρονης πορείας ;

Υπήρξαν αρκετές στιγμές λύπης, τσαντίλας και αγριάδας αλλά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας να βάλουμε ένα τέλος. Παίρναμε και παίρνουμε τόση χαρά απ’ όλη την διαδικασία ηχογράφησης και σύνθεσης των κομματιών μας και των ιδεών μας που μας έφτανε για να προχωρήσουμε. Ακόμα και όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος, που δεν έτυχε μεγάλης προσοχής, που κανένας δεν μας αναγνώριζε όπως τώρα, εμείς εξακολουθούσαμε να είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες με αυτό που κάναμε.

Νομίζω ότι ακολουθήσατε μια «σωστή» και σταδιακή πορεία έως ότου βρεθείτε στη θέση που είστε τώρα, με το πρώτο μέτριο δίσκο, τον αμέσως καλύτερο και τελικά με τους δύο τελευταίους να σας εκτινάσσουν στα ύψη. Πλέον, έχουμε συνηθίσει να γίνεται το αντίθετο από ένα γκρουπ, να ξεκινάει μ’ ένα πολύ καλό δίσκο και μετά να κυνηγάει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ποια είναι η άποψή σου ;

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Πιστεύω ότι όντως ακολουθήσαμε έναν πιο υγιή τρόπο προς τη κορυφή και η αλήθεια είναι ότι αν είχαμε την ευκαιρία να επιλέξουμε τον τρόπο που θα φτάναμε στο σημείο που είμαστε τώρα, αυτό τον τρόπο θα επιλέγαμε, σιγά – σιγά και σταδιακά. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορέσαμε να διακρίνουμε τις αδυναμίες μας, να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, να βρούμε έναν πιο αποδοτικό τρόπο δουλειάς και φυσικά να γράψουμε κομμάτια τα οποία κάνανε μεγάλη αίσθηση τόσο σ’ εμάς όσο και στο κοινό. Δεν περιμέναμε ωστόσο τόσο μεγάλη ανταπόκριση.

national

Έχετε αντιληφθεί, αυτή τη στιγμή, το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε και την προσοχή που πλέον προσελκύετε ;

Δεν ξέρω, η αλήθεια είναι όμως ότι απολαμβάνουμε όλο αυτό το ενδιαφέρον των πάντων, ίσως επειδή δεν γνωρίζουμε για πόσο θα διαρκέσει, ζούμε την κάθε μας στιγμή ως μπάντα, από τις πρόβες μέχρι τα live, αλλά παράλληλα είμαστε και ρεαλιστές ξέροντας ότι του χρόνου όλη αυτή η προσοχή ίσως να έχει εξατμιστεί.

….Και πόσο δύσκολο πιστεύεις ότι είναι να παραμείνετε σ’ αυτό το επίπεδο ;

Μάλλον απίθανο θα έλεγα. Στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο και σπάνιο για μια μπάντα να διατηρηθεί σ’ αυτό το επίπεδο. Καθώς παιρνούν τα χρονια πολλά πράγματα αλλάζουν σ’ ένα συγκρότημα, οι σχέσεις μεταξύ των μελών του γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, αλλάζουμε οι ίδιοι σαν άνθρωποι και θέλουμε άλλα πράγματα. Το μόνο που ξέρω σίγουρα για εμάς είναι ότι όλη μας η ζωή είναι να γράφουμε μουσική και να παιρνάμε καλά μ΄αυτό που κάνουμε.

Τι ετοιμάζετε για την παρθενική σας εμφάνιση στη χώρα μας, πως θα κάνετε και εμάς να περάσουμε καλά ;

Θα παίξουμε πολλά κομμάτια από το "Alligator" και το "Boxer", – νομίζω ότι αυτό θα σας κάνει να περάσετε ιδιαίτερα καλά -, όπως και κάποια κομμάτια από τους προηγούμενους δίσκους μας. Κατά 75% όμως το σετ μας θα στηριχτεί σε κομμάτια από τις δύο τελευταίες μας δουλειές.

Τι νομίζεις ότι θα μας προκαλέσει μεγαλύτερη εντύπωση στο live σας ;

Ο περισσότερος κόσμος που μας βλέπει live εντυπωσιάζεται από την ενέργεια και την ένταση που βγάζουμε πάνω στη σκηνή. Δεν είμαστε το συγκρότημα που ακούνε στους δίσκους μας, δεν είμαστε τόσο ήρεμοι, σκοτεινοί και εύθραυστοι. Το πάθος μας, το αλκοόλ, το άγχος, μας μεταμορφώνουν σε μια άλλη μπάντα πάνω στη σκηνή, κάποια που θα σας αρέσει ακόμα περισσότερο.

Έχετε ξεκινήσει να δουλεύετε το καινούργιο σας δίσκο ή είναι νωρίς ακόμα ;

Ναι έχουμε ξεκινήσει να ενώνουμε κάποια κομμάτια και ιδέες αλλά δεν πρόκειται να μπούμε σε full ρυθμούς δουλειάς μέχρι το φθινόπωρο, μέχρι να τελειώσουμε τις περιοδείες μας. Δεν συνηθίζουμε να γράφουμε όταν είμαστε σε περιοδεία, θέλουμε ο καθένας το χώρο του και τον χρόνο του.

Να περιμένουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με το "Boxer" ;

Θα έλεγα ναι, άλλωστε κάθε φορά που γράφουμε κάτι καινούργιο προσπαθούμε να το κάνουμε διαφορετικό απ’ όλα τα προηγούμενα, οπότε ναι πιστεύω ότι αυτός ο δίσκος δεν θα ακούγεται σαν το "Boxer" και το "Alligator". Δεν ξέρω ακόμα τι ακριβώς θα κάνουμε σ’ αυτό το δίσκο, αλλά επειδή είμαστε άτομα που θέλουμε να εκπλήσσουμε τους εαυτούς μας και να δοκιμάζουμε νέα πράγματα είμαι σίγουρος ότι θα διαφέρει πολύ από τους προηγούμενους.

Links
www.americanmary.com
www.myspace.com/thenational

 

Διάβασε επίσης...
Side project για τον κιμπορντίστα των Wilco
O Michael Jorgensen φαίνεται ότι έχει και άλλες μουσικές ανησυχίες και πέρα από τους Wilcο, οπότε εδώ και λίγους μήνες έχει δημιουργήσει και ηγείται ενός νέου side project group, το οποίο ονομάζεται Pronto. To πρώτο album των Pronto θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου από την ανεξάρτητη Contraphonic Records και θα ...
Συνέχεια...
Download This: Zomby – ‘A Devil Lay Here’
Μετά το εξαιρετικά 'Natalia's Song' και το 'Things Fall Apart' (με τον Noah Lennox a.k.a. Panda Bear στα φωνητικά) -τα έχουμε ξαναπεί από εδώ-, ήρθε και το τρίτο δείγμα από το επερχόμενο και πολυαναμενόμενο Dedication του μυστικοπαθή dubstep παραγωγού Zomby στην 4AD. Το αργόσυρτο, βαρύ αλλά εξίσου ενδιαφέρον με τα δύο προηγούμενα ...
Συνέχεια...
City Campers
Οι πραγματικά ποιοτικές συλλογές, δεν αποτελούσαν ποτέ - απ' όσο θυμάμαι τουλάχιστον - το φόρτε της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας που καταπιάνεται με την επονομαζόμενη ενναλακτική αγγλόφωνη μουσική σκηνή. Από τις ελάχιστες προσπάθειες που άξιζαν το κόστος αγοράς και φυσικά την ακρόαση ήταν αυτές των διαφόρων μουσικών περιοδικών που ασχολούνταν και ...
Συνέχεια...
Ψάχνεις ένα τραγούδι; Μην ανησυχείς υπάρχει πλέον λύση…
"Κόλλησες" με ένα τραγούδι που δεν θυμάσαι "ποιο στο καλό είναι"; Ντρέπεσαι να πάρεις τον κολλητό σου, στις 3 το πρωί να τον ρωτήσεις, γιατί φυσικά θα σε σκυλοβρίσει και κάθεσαι να κοιτάς το ταβάνι μπας σου έρθει η Θεία φώτιση;Μην ανησυχείς. Πλέον υπάρχει λύση!!! Λέγεται midomi.com και είναι ένα ...
Συνέχεια...
Listen Up: Garbage – ‘Battle In Me’
Όπως ήδη ξέρετε, η Shirley Manson και η παρέα της επιστρέφουν με νέο άλμπουμ, Not Your Kind Of People, τον Mάϊο που μας έρχεται μετά από επτά χρόνια απουσίας. Ειχαμε ακούσει και το πρώτο δείγμα με τίτλο 'Blood For Poppies' (είναι ακόμα διαθέσιμο για δωρεάν download εδώ) και ήρθε πλέον ...
Συνέχεια...
Dub Trio, Since (Time), Plus Dots @ AN Club
Οι Dub Trio έρχονταν στην χώρα μας για πρώτη φορά και έτσι ήταν λογικό να μαζευτεί αρκετός κόσμος - βοήθησε και η λογικότατη τιμή εισιτηρίου - στο ΑΝ Club (αν και όχι γεμάτο) για να τους δει να αποδίδουν «ζωντανά» το punk / metal / dub υβρίδιο τους.Την αρχή της ...
Συνέχεια...
Municipal 44
Πριν από λίγο καιρό είχαμε ασχοληθεί με μια ενδιαφέρουσα κυκλοφορία της Cocosolidciti η οποία συνδύαζε ήχο και εικόνα μέσω της συνεργασίας ενός μουσικού και ενός animator. Ανάλογο project έχουμε και εδώ με τον Ian Heywood υπεύθυνο για το cd και τον Graham Clayton-Chance για το dvd.Ian Heywood είναι το αφεντικό ...
Συνέχεια...
Μια τρελή Δευτέρα, με τον/την Mykki Blanco και τον Larry Gus από τον Κορμοράνο
Μια απρόσμενα τρελή Δευτέρα θα απολαύσουμε σε λίγες εβδομάδες, στο επόμενο πάρτυ που διοργανώνει ο Κορμοράνος με τους φίλους του, στο Koo Koo στο Γκάζι. Συγκεριμένα στις 21 Οκτωβρίου, μία  από τις πιο ανατρεπτικές προσωπικότητες του αμερικάνικου underground hip hop, ο/η Mykki Blanco, θα είναι καλεσμένη του Κορμοράνου για ένα ζωντανό ...
Συνέχεια...
Και στην Αθήνα οι Puressence σε λίγες μέρες
Και ενώ ολοκλήρωσαν εχτές την περιοδεία τους σε 6 πόλεις της Ελλάδας - Κοζάνη, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Λάρισα και Πάτρα - και με ιδιαίτερα επιτυχία από ότι μάθαμε, εημερωθήκαμε ότι τελικά οι Puressence θα εμφανιστούν και στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, όσοι δεν έχουν χορτάσει ακόμα να τους βλέπουν στα μέρη μας, ...
Συνέχεια...
Listen Up: Cut Copy – ‘Free Your Mind’
Επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και οι Αυστραλοί Cut Copy. δύο χρόνια μετά το Zonoscope. Το άλμπουμ θα λέγεται Free Your Mind, θα κυκλφορορήσει στις αρχές Νοέμβρη και, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της δισκογραφικής τους, αποτελεί φόρο τιμής στα δύο "καλοκαίρια της αγάπης" (αυτό του 1967 και αυτό του 1988 ...
Συνέχεια...
Οι Μίκρο τραγουδούν στα αγγλικά – ακούστε το νέο τους δίσκο!
Το νέο άλμπουμ των Μίκρο έχει τίτλο "Restart" και κυκλοφορεί την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου από το ανεξάρτητο label "UNDO Records", με διανομή για πρώτη φορά από την Emi.Για πρώτη φορά ακούμε τους Μίκρο να τραγουδάνε και στα αγγλικά (τα μισά τραγούδια του άλμπουμ είναι στα αγγλικά και τα μισά ...
Συνέχεια...
Videoclip σε σκηνοθεσία Heath Ledger κυκλοφορούν οι Modest Mouse
Ο Heath Ledger μπορεί να μην βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο στα εγκόσμια, η φήμη του ωστόσο βρίσκεται πιο ψηλά από ποτέ, με την βράβευσή του με Όσκαρ το περασμένο μήνα να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ως φαίνεται ο ταλαντούχος Heath παράλληλα με την ηθοποιία απασχολούσε το ...
Συνέχεια...
Gagarin Open Air Festival | 5-11 Ιουλίου
Και η βόμβα έσκασε...Το Gagarin μετακομίζει και πάλι φέτος στη θάλασσα (ευχόμαστε βέβαια αυτή τη φορά να είναι πιο... γουρλίδικη από τότε που ο Jack & η Meg "έτρεχαν πανικόβλητοι" για να μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι), αυτή τη φορά στο Γήπεδο Baseball στις Εγκαταστάσεις Ολυμπιακών Ακινήτων στο ...
Συνέχεια...
Οι Jaya The Cat επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα στη χώρα για μία mini περιοδεία
Οι πολυπληθείς φίλοι του ska punk ήχου στη χώρα μας έχουν κάτι καλό να περιμένουν αυτή τη νέα εβδομάδα που ξεκίνησε. Οι Αμερικανοί - κάτοικοι πλέον Ολλανδίας - Jaya The Cat επιστρέφουν για μία σειρά συναυλιών φέρνοντας μαζί τους και ένα νέο album, to  "The Νew International Sound of Hedonism’". Οι ...
Συνέχεια...
Once Again
Λένε πως στη δισκογραφία το δεύτερο άλμπουμ είναι πάντα δύσκολο. Κλισέ; πιθανόν. Ο 29χρονος John Legend πάντως έχει να περηφανεύεται πως αυτό τον σκόπελο τον πέρασε πολύ εύκολα. Μετά το πλατινένιο ντεμπούτο του 'Get Lifted', η συνέχεια με το ακόμη καλύτερο 'Once Again' απέδειξε πως η επιτυχία δεν ήρθε καθόλου ...
Συνέχεια...
Δείτε το τελευταίο video των Smiths πριν τη διάλυσή τους!
Ένα βίντεο των The Smiths, όπου τραγουδάνε το Hand In Glove, στην τελευταία εμφάνισή τους, πριν διαλυθούν, ανέβηκε πρόσφατα στο youtube.com."I'll probably never see you again" τραγουδάει ο Stephen Patrick Morrissey στο τέλος και που να ήξερε ότι -αν εξαιρέσουμε τα δικαστήρια- θα έβγαινε αληθινός μερικούς μήνες μετά.Το βίντεο είναι ...
Συνέχεια...
Οι Sonic Youth ξεκινούν δουλειά για το νέο τους άλμπουμ
Οι Sonic Youth αναμένεται να ξεκινήσουν να δουλεύουν για το επόμενο άλμπουμ τους σύντομα. Το άλμπουμ αναμένεται να είναι στα ράφια των δισκοπωλείων στις αρχές του 2009.Κι ενώ ο Thurston Moore δήλωσε στο NME.com ότι τα μέλη του γκρουπ έχουν απομακρυνθεί μεταξύ τους τον τελευταίο καιρό, η δουλειά για το ...
Συνέχεια...
Οι The Low Frequency in Stereo επιστρέφουν στην Ελλάδα
Την προηγούμενη φορά που οι The Low Frequency in Stereo είχαν εμφανιστεί στη χώρα μας, το... μακρινό 2006, κάποια άλλη συναυλία πρέπει να είχε το ίδιο βράδυ ή να ήμουν άρρωστος, διότι δεν μπορώ να δικαιολογήσω με άλλον τρόπο το γεγονός ότι έχασα την πρώτη τους βραδιά στην Αθήνα, στο ...
Συνέχεια...
Οι Pink Martini ζωντανά στο Λυκαβηττό – Κερδίστε Προσκλήσεις!
Οι Pink Martini επιστρέφουν στην Ελλάδα, για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο Θέατρο Λυκαβηττού και την Παρασκευή 9 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών.Οι Pink Martini αποτελούν πλέον ένα από τα πιο αγαπημένα σχήματα του ελληνικού κοινού, μιας και το Sympatique έγινε πλατινένιο, ενώ το Hang ...
Συνέχεια...
The Pretty Things / Arthur Brown: Μια παράλληλη πορεία
Δύο ιστορικά ονόματα από την Βρετανία των 60s μας έρχονται αυτήν την Κυριακή στο Gagarin 205. Με 40 και πλέον χρόνια καριέρας στην πλάτη τους έκαστο και πολλά χρόνια μετά το ζενίθ τους, εύκολα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς το γιατί να πάει. Απάντηση σε αυτό δεν θα βρείτε εδώ, άλλωστε ...
Συνέχεια...
Slaraffenklang. Το υπεργκρούπ από τη Κοπεγχάγη
Στις 8 Νοεμβρίου του έτους που φεύγει το Danish Dynamite Duo συγκροτημάτων, ο λόγος για τους Efterklang και τους συμπολίτες τους Slaraffenland, συμμετείχαν σε μια από κοινού εμφάνιση στο φεστιβάλ Sono της Κοπεγχάγης. Το όνομα του υπεργκρουπ για εκείνη την εμφάνιση ήταν το Slaraffenklang.Η παράσταση αυτή όπως αναμενόταν φυσικά και ...
Συνέχεια...
Tightly Unwound
Το "Tightly Unwound" είναι ο έβδομος δίσκος για τους Pineapple Thief, που επιμένουν στο progressive rock ήχο, πειραματιζόμενοι ελαφρώς με metal ήχους αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό με τις λεπτές μελωδίες που μπορεί οι rock ήχοι να παράγουν.Σε μεγάλο βαθμό θυμίζουν τους Porcupine Tree. Όμως, το μεγαλύτερο χαρακτηρίστικό τους είναι ...
Συνέχεια...
Video: Beth Orton – “Something More Beautiful”
Μια παλιά αγαπημένη μας επιστρέφει τον ερχόμενο Οκτώβρη, με ένα νέο album από σήμερα βλέπουμε και ακούμε το πρώτο single. H βρετανίδα τραγουδοποιός θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου στην Anti Records το έκτο album της καριέρας της, με τίτλο "Sugaring Season", το οποίο έρχεται έξι χρόνια ακριβώς μετά την προηγούμενη δισκογραφική ...
Συνέχεια...
Video: 7 Days Of Funk (Dam-Funk & Snoopzilla) – ‘Faden Away’
Για την συνεργασία Snoop Dogg (ως ...Snoopzilla) και Dam-Funk ως 7 Days Of Funk τα είπαμε από εδώ πρόσφατα όταν ακούσαμε το πρώτο δείγμας της, το εξαιρετικό αχνιστό funk anthem 'Faden Away'. Τώρα έχουμε και το απόλυτα ταιριαστό συνοδευτικό βίντεο από το εν λόγω τραγούδι όπου Snoop Dogg... ε, sorry Snoopzilla ...
Συνέχεια...
Η επιστροφή των Pretenders
Το θρυλικό γκρουπ των Pretendres επιστρέφει στον αφρό της μουσικής βιομηχανίας μετά από έξι χρόνια αποχής και σχεδόν πλήρους απραξίας. Το νέο άλμπουμ του γκρουπ είναι έτοιμο και έχει τίτλο "Break Up The Concrete", με ημερομηνία παγκόσμιας κυκλοφορίας την 23η Σεπτεμβρίου.Το "Break Up The Concret" ηχογραφήθηκε μέσα σε δέκα μόλις ...
Συνέχεια...
Blood Is Clean
Valet είναι η ονομασία ενός από τα side project της Honey Owens, μέλος των γκρουπ Jackie-O Motherfucker και Nudge. H Owens κατάγεται από το Portland του Oregon. Το 'Blood is Clean', ντεμπούτο της για την Kranky, περιέχει 8 κομμάτια, όλα συνδεδεμένα με τον χαλαρό δεσμό 'abstract/ambient electronica'. Όχι πως μόνο ...
Συνέχεια...
Τέλος το σήριαλ: O George Michael στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου
Θα'ρθει, δεν θα'ρθει... Όχι ότι τρώγαμε και τα νύχια μας δηλαδή, αλλά όπως και να το κάνουμε το σήριαλ της ίσως πιο σημαντικής - εμπορικά -συναυλίας του καλοκαιριού κράτησε αρκετό καιρό. Τελικά, όπως πληροφορηθήκαμε επίσημα σήμερα από τις διοργανώτριες εταιρίες Hot Beez και Marshall Arts, η συναυλία του George Michael ...
Συνέχεια...
John Lennon: είχε στρατιωτικό παρελθόν;
Να και μία είδηση που θα σοκάρει του απανταχού φίλους των The Beatles...Ο θιασώτης της παγκόσμιας ειρήνης, John Lennon, αποδεικνύεται με έγγραφο που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ότι ήταν μέλος στην εφηβεία του στρατιωτικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, βρέθηκε κάρτα σε memorabilia show για τους The ...
Συνέχεια...
Video: Tricky – ‘Does It (feat. Francesca Belmonte)’
Τα είχαμε πει πρόσφατα για την επιστροφή του Tricky με νέο άλμπουμ (False Idols) σε δική του εταιρεία και μάλιστα είχαμε ακούσει και το πρώτο δείγμα με τίτλο 'Nothing's Changed'. Πλέον έχουμε ακόμα ένα δείγμα από το False Idols (κυκλοφορεί στα τέλη Μαϊου" το ιδιαίτερα σκοτεινό βίντεο για το 'Does ...
Συνέχεια...
Νέο project απο τον frontman των Belle & Sebastian
Ο frontman των Belle & Sebastian, Stuart Murdoch, έχει έτοιμο ένα νέο project με όνομα God Help The Girl, ο δίσκος του οποίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου.Στο άλμπουμ ο Murdoch συνεργάστηκε με μέλη των Belle & Sebastian, καθώς και με τους Αsya (Smoosh), Νeil Hannon (Devine Comedy) και ...
Συνέχεια...
Side project για τον κιμπορντίστα των Wilco
Download This: Zomby – ‘A Devil Lay Here’
City Campers
Ψάχνεις ένα τραγούδι; Μην ανησυχείς υπάρχει πλέον λύση…
Listen Up: Garbage – ‘Battle In Me’
Dub Trio, Since (Time), Plus Dots @ AN
Municipal 44
Μια τρελή Δευτέρα, με τον/την Mykki Blanco και
Και στην Αθήνα οι Puressence σε λίγες μέρες
Listen Up: Cut Copy – ‘Free Your Mind’
Οι Μίκρο τραγουδούν στα αγγλικά – ακούστε το
Videoclip σε σκηνοθεσία Heath Ledger κυκλοφορούν οι Modest
Gagarin Open Air Festival | 5-11 Ιουλίου
Οι Jaya The Cat επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα
Once Again
Δείτε το τελευταίο video των Smiths πριν τη
Οι Sonic Youth ξεκινούν δουλειά για το νέο
Οι The Low Frequency in Stereo επιστρέφουν στην
Οι Pink Martini ζωντανά στο Λυκαβηττό – Κερδίστε
The Pretty Things / Arthur Brown: Μια παράλληλη
Slaraffenklang. Το υπεργκρούπ από τη Κοπεγχάγη
Tightly Unwound
Video: Beth Orton – “Something More Beautiful”
Video: 7 Days Of Funk (Dam-Funk & Snoopzilla)
Η επιστροφή των Pretenders
Blood Is Clean
Τέλος το σήριαλ: O George Michael στην Αθήνα
John Lennon: είχε στρατιωτικό παρελθόν;
Video: Tricky – ‘Does It (feat. Francesca Belmonte)’
Νέο project απο τον frontman των Belle &