Οι Luyas από τον Καναδά, συστήνονται στους περισσότερους από μας φέτος με την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο Too Beautiful to Work, αφού αυτή είναι η πρώτη που κυκλοφορεί με την εταιρεία Dead Oceans.

Με κάποια μέλη τους βέβαια έχουμε ξαναγνωριστεί, αφού η σκηνή του Montreal, από την οποία προέρχονται, χαρακτηρίζεται από μεγάλη κινητικότητα μελών ανάμεσα στα συγκροτήματα. Έτσι λοιπόν δύο από τα τέσσερα μέλη των Luyas είναι και στους Bell Orchestre, ενώ ο Stefan Schneider έχει διατελέσει τρομπετίστας των Arcade Fire.

Θα λέγαμε δε, ότι με τo Τοο Beautiful to Work, κατατάσσονται ακριβώς στο ενδιάμεσο των ήχων των δύο αυτών συγκροτημάτων με αρκετά κολλητικές μελωδίες αλλά και avant-garde εξάρσεις.

Στα συν αυτής της μπάντας είναι τα εκφραστικά και με ποικίλες χροιές lead φωνητικά της Jessie Stein καθώς και τα γενναίες ενορχηστρώσεις και τα πολύπλοκα ρυθμικά μοτίβα που επιστρατεύουν κατά την ανάπτυξη των κομματιών.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όσους ψάχνουν ήχους κοντά στη χρυσή τομή μεταξύ ποπ και πειραματισμού όπως αυτή έχει προσδιορισθεί με ακρίβεια χιλιοστού από τους Radiohead, και ιδιαίτερα σε αυτούς που θα ήθελαν τους τελευταίους λιγάκι πιο φωτεινούς (βρε αδερφέ).

Track(s) For Your Mixtape: Tiny Head, Cold Canada
Label: Dead Oceans

Link
http://theluyas.wordpress.com/

8Διάβασε επίσης...
Τα 25 albums του 2011 (έως τώρα…)
Κάθε χρόνο και χειρότερα για την χώρα, για την πόλη για την κοινωνία που ζούμε. Το μισό του 2011 έφυγε και τα σενάρια καταστροφολογίας και χρεωκοπίας είναι εδώ, ενώ εμείς αμήχανα διατηρούμε την όποια ψυχραιμία μας, βουτώντας μέσα στα 25 αυτά  albums που ξεχωρίσαμε και μας έσωσαν την ψυχή. Anna Calvi Anna Calvi Domino ...
Συνέχεια...
Download This: Paper Bag Records VS David Bowie compilation
Η ανεξάρτητη καναδέζικη Paper Bag Records (βλ. Austra, CFCF, Young Galaxy, PS I Love You, κλπ) γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια και μεταξύ των άλλων "εορταστικών" εκδηλώσεων της προσφέρει και για δωρεάν download μια συλλογή όπου καλλιτέχνες και μπάντες από το πολύ ενδιαφέρον ρόστερ της διασκευάζουν -με τον δικό του ...
Συνέχεια...
Τα 25 albums του 2011 (έως τώρα…)
Download This: Paper Bag Records VS David Bowie