(Επιστροφή – Μέρος 1ο)

Και όπως «οι Πουλικάκοι, οι Σπυροπουλαίοι και οι Σιδηρόπουλοι», έτσι και οι Last Drive από την όχθη του αγγλόφωνου rock όμως, αποδείχτηκαν κάτι πολύ περισσότερο από παροδικοί. Το αντίθετο μάλιστα. 12 χρόνια μετά την διάλυσή τους, η επιστροφή τους πάνω στη σκηνή στο Gagarin είχε τέτοιο ανταπόκριση, σαν να μην πέρασε μία μέρα από τότε που αλώνιζαν τις σκηνές του Rodeo, του ΑΝ και του Κύτταρου.

Παίζαμε πάρα πολύ live και ίσως γι’αυτό μείναμε και στη συνείδηση του κόσμου. Κάποια χρόνια παίζαμε και τρεις φορές την εβδομάδα. Την μία μέρα σε μία κατάληψη, την άλλη σε ένα μικρό bar, την επόμενη ως support στο Ρόδον…

ld7Και επίσης τον ρόλο του τον έπαιξε και ο ίδιος ο κόσμος τότε. Κανένα λουλούδι δεν μπορεί να ανθήσει πάνω στο τσιμέντο, χρειάζεται το κατάλληλο έδαφος που θα το βοηθήσει, και αυτό το έδαφος είναι οι ευρύτερες κοινότητες. Τότε υπήρχε πιο διάχυτη αυτή η αντίληψη ότι είμαστε μέλη μίας κοινότητας, της οποίας τα κοινά δεν περιορίζονται στο μουσικό κομμάτι, αλλά γενικότερα σε μία κοινωνικοπολιτική αντίληψη των πραγμάτων. Από την αρχή ήταν άλλοι δεσμοί που δημιούργησαν και κράτησαν τους Drive. Οι επιρροές δεν ήταν μόνο μουσικές, αλλά ήταν μία ευρύτερη τάση, όχι μόνο για εμάς αλλά και για όλη την γενιά μας, η οποία άρχισε να ανακαλύπτει απενοχοποιημένα την αμερικάνικη κουλτούρα αλλά ταυτόχρονα επειδή από πίσω της ερχόταν όλη αυτή η μεταπολιτευτική ιστορία, δεν την αφομοίωσε όπως την έλαβε, άλλα την αφομοίωσε με κριτική διάθεση, κάνοντας παράλληλα την δική της απελευθέρωση. Εμείς βρεθήκαμε εκεί σε αυτή την συγκυρία, η οποία ήταν πολύ δημιουργική από άποψη επιρροών. Διαβάζαμε πράγματα που για εμάς ήταν μία αποκάλυψη, τα οποία για την Αμερική ήταν παλιά. Οι νουάρ ταινίες, τα b-movies…

Και όλα αυτά είναι και από τους λόγους ύπαρξης των Drive. Φυσικά αυτή η αντίληψη της κοινότητας δεν υπάρχει τώρα, και αν υπάρχει είναι πολύ περιορισμένη και πολύ δύσκολη να προσεγγιστεί. Έχουν αγριέψει και τα πράγματα πάρα πολύ πλέον και έτσι είναι ακόμα πιο δύσκολο για τα παιδιά να το αντιληφθούν και να το προσεγγίσουν.

Και όσον αφορά την μουσική, υπάρχει και αυτή η υπερπροσφορά, η πληθώρα συγκροτημάτων και ήχων. Ανοίγεις τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και περιοδικά και δέχεσαι δεκάδες ονόματα ταυτόχρονα στο καθένα. Ακούς 30 καινούργια πράγματα την κάθε στιγμή. Και χρειάζεται να σου κάνει κάτι πολύ αίσθηση για να ασχοληθείς περαιτέρω μαζί του. Αυτή την εβδομάδα γίνονται 15 συναυλίες. Κάποιες από αυτές μπορεί να είναι εκπληκτικές και να μην πατήσει ψυχή. Σήμερα (σημ. την περασμένη Πέμπτη) ας πούμε, εμφανίζεται ο Gruff Rhys, o τραγουδιστής των Super Furry Animals, που μου αρέσουν πάρα πολύ ενώ και τα προσωπικά του album τα θεωρώ σπουδαία. Πιστεύω όμως ότι το ΑΝ θα είναι σχεδόν άδειο (σημ. πόσο δίκαιο είχες!). Και αυτό διότι όταν το 90% της πληροφορίας που διοχετεύεται προς τον κόσμο είναι σκουπιδαριό, και αυτό το 10% που μένει και αξίζει, δύσκολα φτάνει εκεί που πρέπει, και αν φτάνει, φτάνει στους ίδιους λίγους ανθρώπους που δεν μπορούν φυσικά να υποστηρίξουν τα πάντα.

Από την άλλη, θεωρώ ότι ένας λαός που δεν έχει τοπική σκηνή, όταν δεν γνωρίζει πως είναι το rock’n’roll εκ το γενέσθαι, δεν μπορεί να υποστηρίξει τόσα που γίνονται, δεν μπορεί να είναι πάντα δευτερογενείς αποδέκτης. Γι’αυτό και λέω πάντα, “support your locals acts”, διότι αν δεν γίνεις ο ίδιος μέτοχος της δημιουργίας, αν κάθεσαι και το παίρνεις έτοιμο, θα είσαι πάντα έρμαιο των μύθων και θα βλέπεις ακόμα και το δικό μας comeback ως κάτι μυθικό, το οποίο δεν είναι σωστό. Δεν υπάρχει λόγος για μύθο στο rock’n’roll και αυτή είναι η μαγεία του, ότι είναι κάτι απλό, ότι μπορείς να παίξεις και εσύ και εγώ και ο οποιοσδήποτε. Λίγη εξάσκηση χρειάζεται μόνο και να είσαι αληθινός. Τίποτα άλλο. Και κάποιες ιδέες… Ok, ας μην μιλήσουμε καλύτερα για ιδέες σε έναν χώρο που οι Rolling Stones έγιναν διάσημοι κλέβοντας τον Chuck Berry!

Οι Last Drive παράλληλα έμειναν και στη συνείδηση του κόσμου ως μία από τις πρώτες ελληνικές μπάντες που πέρασαν τα σύνορα της χώρας και γύρισαν την Ευρώπη, όχι μία και δύο φορές μόνο, καταφέρνοντας να κερδίσουν φίλους σε όλη τη garage/rock’n’roll σκηνή της Ευρώπης.

Δεν ήμασταν η πρώτη μπάντα που έπαιξε στο εξωτερικό. Υπήρχαν αρκετά άλλα groups που έκαναν περιοδείες στο εξωτερικό, όπως οι Γκουλάγκ, οι Ναυτία και άλλα, όμως εμείς απλώς βρεθήκαμε στο σημείο εκείνο του crossover. Παίξαμε δηλαδή και στις καταλήψεις και στο κύκλωμα των bar. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει συνεχιστεί αυτό το πράγμα, με τις ελληνικές μπάντες να μην βγαίνουν στο εξωτερικό όπως εμείς. Και υπήρξαν πολλές σπουδαίες μπάντες μετά τους Drive που θα μπορούσαν να ακουστούν έξω, και να κάνουν περιοδείες. Μου την βαράει όταν σκέφτομαι ότι ένας Ιταλός με ένα μέτριο group μπορεί να κάνει μία μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη, ενώ ένα γαμάτο ελληνικό group δεν μπορεί καν να βγει από τα σύνορα.

Τα πάντα όμως είναι θέμα μηχανισμών. Δεν φταίνε πάντα τα ίδια τα συγκροτήματα. Πρέπει να δουλέψει ένα ολόκληρο σύστημα για να γίνει αυτή η δουλειά, και εδώ δεν υπάρχει καν το υπόβαθρο για να γίνει κάτι τέτοιο.

Και από την άλλη, ακόμα και αν υπήρχαν οι μηχανισμοί, πρέπει να λιώσουν παπούτσια για να πεις ότι έχεις κάνει κάτι, και πάνω απ’όλα με αυτές τις δυσκολίες να περνάς καλά. Οι Drive πέρναγαν καλά και για αυτό γινόταν όλο αυτό τότε, ακόμα και τα παπούτσια λιώναμε και τα δάχτυλά μας ματώναμε.

ld6Πέρα όμως από το εξωτερικό, υπήρχε και η διψασμένη για live ελληνική επαρχία…

Oι περιοδείες στην ελληνική επαρχία ήταν το μεγάλο σχολείο. Όλος αυτός ο αυθορμητισμός του κόσμου που δεν έβλεπε συχνά συναυλίες, για μερικούς μπορεί να είναι βαρετό, όμως εμάς μας έδινε δύναμη και ενέργεια για να συνεχίσουμε. Τώρα πλέον αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, και αυτός ο αυθορμητισμός δεν υπάρχει, κυρίως διότι τα παιδιά, στην Άρτα ας πούμε βλέπουν τηλεόραση, έχουν το internet, οπότε έχουν μία επαφή πολύ πιο έντονη από τότε.
Αλλά τότε ήταν πολύ αισιόδοξο να πηγαίνει και να βλέπεις ότι μέσα στην «φλατίλα» της ελληνικής επαρχίας υπάρχουν 10 παιδιά στη Λάρισα που αντιστέκονται, 10 παιδιά στην Άρτα που γουστάρουν και 20 στα Χανιά…

Έγιναν όμως και πολλά λάθη στην πορεία του συγκροτήματος, επιλογές που ίσως με την πορεία που πήραν τα πράγματα δεν δικαίωσαν το group.

Τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν δεν χρειάζεται να τα συζητήσουμε, με την έννοια ότι, ό,τι λάθος έγινε το πληρώσαμε, το συγκρότημα διαλύθηκε.

Από την άλλη, ό,τι λάθη και να έγιναν, κάθε περίοδος της μπάντας ήταν σημαντική, έντονη και δημιουργική, διότι απλά ήταν θέμα επιβίωσης του group. Και όταν νιώσαμε κάποια στιγμή ότι δεν ήταν δημιουργική, απλά διαλύθηκαν οι Drive. Εάν υπήρχε δημιουργικότητα, θα έβγαινε και δεν θα διαλύονταν οι Drive. Απλά εκείνη την εποχή ήμασταν όλοι πολύ κουρασμένοι από διάφορα πράγματα…

Η ύπαρξη μίας μπάντας είναι συνισταμένη με τους χαρακτήρες των ανθρώπων που την απαρτίζουν και των εκάστοτε χρονικών περιόδων. Όταν τα μέλη της μπάντας κάποια στιγμή δεν κοιτούσαν ο καθένας δεξιά και αριστερά, ίσως κάτι θα μπορούσε να συνεχιστεί, αν θα ήταν καλό ή κακό βέβαια είναι άλλο θέμα.

ld9Ύστερα βέβαια από το τέλος πριν από 12 χρόνια, ήρθε τώρα και μία νέα αρχή. Μία νέα αρχή για τι όμως; Τι είδους μέλλον έχουν οι Last Drive στα ’00s, στην νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγγλόφωνη κιθαριστική σκηνή της εποχής του MySpace; Είναι μήπως τελικά ένα one-off νοσταλγικό reunion ή θα υπάρξει και συνέχεια;

Πραγματικά δεν έχουμε ιδέα. Θα δείξει. Για να συνεχίσει θα πρέπει να μας αντιπροσωπεύει ως μπάντα αλλά και ξεχωριστά τον κάθε έναν από εμάς και πάνω απ’όλα να είναι κάτι καλό. Δεν έχουμε κάποιο πλάνο, μόνο ένας στόχος σύντομα, αυτές οι τρεις συναυλίες, και από εκεί και πέρα θα δούμε αν συνεχίζει καλά η φάση και αν είμαστε όλοι χαρούμενοι, και αν δεν έχουμε προβλήματα. Και το σημαντικό επίσης είναι να έχουμε κάτι να πούμε. Έχουν περάσει 12 χρόνια έτσι; Μην το ξεχνάμε αυτό. Και με αυτό το υλικό θα βγούμε τώρα. Εάν μας βγει βέβαια καινούργιο υλικό δεν θέλουμε να μην είναι καλό. Και δεν υπάρχει και κανένας λόγος να κυνηγάς τον εαυτό σου, και αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει το group αυτή τη στιγμή. Ακόμα δεν έχουμε ψαχτεί βέβαια για νέα κομμάτια για να δούμε αν μπορεί να βγει τίποτα. Προς το παρόν, θα κάνουμε ένα μεγάλο γλέντι με το γνωστό υλικό.

Από εκεί και πέρα, να συνεχίσουμε ως μπάντα παίζοντας μόνο το παλιό υλικό δεν παίζει με τίποτα. Ξεχάστε το. Γιατί καταλαβαίνεις, αν θέλαμε να παίζουμε το ίδιο πράγμα, τα ίδια κομμάτια, θα μπορούσαμε ο κάθε ένας από εμάς να είχε φτιάξει τους δικούς του μικρούς Last Drive όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν παίζει με τίποτα κάτι τέτοιο. Πρέπει στο υλικό σου να στέκεσαι τίμιος και radical, και πρέπει να παραμένεις radical, όπως ήσουν και τότε, που κάθε τραγούδι είχε ριζοσπαστικό χαρακτήρα ακόμα και για σένα. Χωρίς αυτό το ριζοσπαστικό χαρακτήρα δεν υπάρχουν Last Drive.

ld10Links
www.myspace.com/theofficiallastdrive
www.last-drive.net

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους Last Drive και την Ρένα
Ραντεβού στο Gagarin 205 παιδιά!

Μέρος 1ο

 


Διάβασε επίσης...
Κερδίστε προσκλήσεις για το καθιερωμένο ραντεβού με τους Last Drive στο Gagarin 205
Αν μας έλεγε κάποιος, πριν τον Μάιο του 2007, ότι θα μιλάγαμε πλέον για «καθιερωμένα» ραντεβού με την σπουδαιότερη ελληνική r’n'r μπάντα, σίγουρα θα τους χλευάζαμε. Και όμως, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι Last Drive επιστρέφουν στο Gagarin 205 το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαϊου, αυτή τη φορά λίγο προτού μπουν στο στούντιο για να ...
Συνέχεια...
The Last Drive (Μέρος 1ο)
Ένα περίεργο πράγμα... Όπως ο Γιώργος Καρανικόλας στην συνέντευξη που έδωσε στον φίλο Δημήτρη Πολιτάκη για την LIFO, έτσι και ο Αλέξης Καλοφωλιάς πριν καν μιλήσει για τoν σκοπό που συναντηθήκαμε, την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Last Drive, μίλησε χαμογελώντας για την κόρη του... Ή μάλλον καλύτερα, για την κόρη του ...
Συνέχεια...
The Last Drive + Bazooka @ Passport
Τρεις μόλις μήνες μετά το εκστατικό live στο Fuzz, οι Last Drive ανέβηκαν ξανά στη σκηνή, αυτή τη φορά σε αυτή του  Passport στον Πειραιά, για άλλη μία δόση του γνώριμου αλλά πάντα επιβραβευτικού τους rock’n’roll. Σε αντίθεση με το Gagarin αλλά και το Fuzz, το Passport έχει μία διαφορετικού ...
Συνέχεια...
The Dream Syndicate + The Last Drive + Jaywalkers @ Gagarin 205
  Είναι εδώ και κάποια χρόνια που έχω χάσει τελείως το μέτρημα του πόσες φορές μας έχει επισκεφθεί ο Steve Wynn. Από το ΡΟΔΟΝ, το Gagarin και το Fuzz, μέχρι το AN, το Tiki και το Corto Maltese, ο λατρεμένος και αξιαγάπητος Steve δεν έχει αφήσει venue για venue στην χώρα ...
Συνέχεια...
Αναβολή και για την συναυλία – αφιέρωμα στον Ν.Νικολαϊδη
Η πολύ ενδιαφέρουσα προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία - αφιέρωμα στην μουσική από τις ταινίες του Νίκου Νικολαϊδη με τους The Last Drive, Γιάννη Αγγελάκα, Simon Bloom, The Boy και σε guest εμφάνιση τον Γιώργο Χατζηνάσιο αναβάλλεται επίσης λόγω του άστατου καιρού. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον ίδιο χώρο ...
Συνέχεια...
Έναρξη εορτασμών 30 χρόνων Last Drive από σήμερα
Από το 2007 που επανήλθαν στην ενεργό δράση το παρόν site δεν έχει κρύψει την αγάπη του για την θρυλικότερη ίσως αγγλόφωνη μπάντα που έβγαλε η μικρή μας χώρα. Αν κάνετε ένα search με τις λέξεις Last Drive θα δείτε ότι έχουμε καλύψει σχεδόν το σύνολο των εμφανίσεων τους στην Αθήνα ...
Συνέχεια...
The Last Drive
Ήταν Μάιος του 2007 όταν το mixtape.gr συνάντησε για πρώτη φορά τους Last Drive με αφορμή την επιστροφή του – ας μας επιτρέψετε -  σπουδαιότερου  r’n’r ελληνικού συγκροτήματος, οπότε μία επετειακή συζήτηση μαζί τους ήταν αναπόφευκτη. Ειδικά τώρα, λίγο πριν τις πλέον σημαντικές – ίσως και όχι – εκλογές της χώρας, ...
Συνέχεια...
Ανοιξιάτικη περιοδεία και νέο EP για τους The Last Drive
Last Drive Mini Spring Tour (Year II) Mια low budget υπερπαραγωγή για γερά νεύρa Έτσι ονομάζουν οι Last Drive την δεύτερη ανοιξιάτικη περιοδεία τους που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα από την Πάτρα για να καταλήξει στις 19 Μαϊου στο Gagarin 205 στην Αθήνα με διαφορετικές opening μπάντες κάθε φορά. Αναλυτικά, το Drive Crew θα ...
Συνέχεια...
Αποκλειστικό stream: The Last Drive – Butterfly 69
Οι The Last Drive επιστρέφουν στη δισκογραφία αυτό το μήνα με ένα νέο EP με τίτλο “News From Nowhere“. Σήμερα αποκαλύπτουμε ένα από τα 4 τραγούδια του EP! To "Butterfly 69", το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω,  θα εμπεριέχεται μαζί με τα “Child of the Sky", “Black Rain" και “Never Let ...
Συνέχεια...
The Last Drive @ Gagarin 205, 14/05/2011
Για μία ακόμη χρονιά, μέσα Μαΐου, οι Last Drive εμφανίστηκαν στο Gagarin σε κάτι τόσο γνώριμο, τόσο εκρηκτικό, τόσο συναρπαστικό και τόσο πολύτιμο που δε χρειάζεται περαιτέρω εξύμνηση για την αξία του. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, για τα τελευταία χρόνια, συρρέουν στο γνωστό χώρο φίλοι του συγκροτήματος από την πρώτη φορά ...
Συνέχεια...
The Last Drive + Dark Rags + Penny Dreadful @ Fuzz Club
11 Μάιου  2007. Οι Last Drive ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin για να δώσουν την πρώτη τους συναυλία μετά από 15 χρόνια. Η συγκίνηση έκδηλη τόσο στο κοινό από κάτω , όσο και στους ίδιους. «Ξύπνησε το θηρίο του ροκ» , θα γράψει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος της Ελευθεροτυπίας για την ...
Συνέχεια...
Video: BLML – “Sirens”
Οι BLML - το άλλο συγκρότημα του Γιώργου Καρανικόλα των Last Drive (παλιότερα ως Blackmail) - όπως είναι γνωστό επέστρεψαν πέρσι με την κυκλοφορία του πολύ καλού νέου τους album με τίτλο "The Gift". Χωρίς να έχουν κάνει προς το παρόν δυστυχώς κάποια ζωντανή εμφάνιση, οι BLML κυκλοφόρησαν μόλις το πρώτο ...
Συνέχεια...
The Last Drive+VERY special guests @ Gagarin 205
Με απόσταση 2 εβδομάδων, πολλές φωτογραφίες από την έντονα φορτισμένη συναισθηματικά 2η βραδιά των Last Drive στο Gagarin 205, για τον εορτασμό των 30 χρόνων τους. Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός  
Συνέχεια...
Ο Alex K των Last Drive στα 11 βήματα
Εν όψει του live της Παρασκευής , το mixtape ζήτησε από τον Αλέξη Καλοφωλιά (Alex Κ), μπασίστα και τραγουδιστή των Last  Drive, να απαντήσει σε 10 + 1 σύντομες ερωτήσεις  Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου , λίγο πριν τα Χριστούγεννα , οι Last Drive θα βρίσκονται στη σκηνή του Fuzz Club για ...
Συνέχεια...
Οι Last Drive σε ένα επετειακό live στο Fuzz
28 ολόκληρα χρόνια ακριβώς μετά το πρώτο τους live - στο Rodeo τότε - οι Last Drive θα εμφανιστούν ζωντανά στο Fuzz Club (Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1) την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, για να κάνουμε πρόωρα Χριστούγεννα όλοι όσοι - δικαιολογημένα - θεωρούμε τους Drive την σημαντικότερη Rock'n'Roll μπάντα που γέννησε αυτός ο τόπος. Και τα ...
Συνέχεια...
Οι Last Drive το Σάββατο στο Passport
Τρεις μήνες σχεδόν μετά την συναυλία τους στο Fuzz Club, οι Last Drive κατεβαίνουν στον Πειραιά στον πολύ φιλόξενο χώρο του Passport για μία συναυλία το ερχόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου, με κεκτημένη ταχύτητα μάλιστα  από τις ηχογραφήσεις της νέας τους δουλειάς που ολοκληρώνουν αυτή την περίοδο. Προφανώς και η Drive Tribe θα ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των Last Drive στο Gagarin 205
To καθιερωμένο μας Ανοιξιάτικο ραντεβού με τους Last Drive έφτασε - έστω και με τον καιρό να το έχει γύρισει λίγο στο Φθινόπωρο. Οι The Last Drive θα εμφανιστούν αυτό το Σάββατο 19 Μαϊου στο Gagarin 205, με την συναυλία να ανοίγουν οι Ελβετοί Hard Coming Love. Μάλιστα, θα έχουμε την δυνατότητα να προμηθευτούμε το νέο EP με τίτλο ...
Συνέχεια...
Ξεκινά σήμερα το αφιέρωμα στο Νίκο Νικολαΐδη
Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 26 Μαϊου και θα διαρκέσει έως την επόμενη Τετάρτη 1 Ιουνίου το μεγάλο αφιέρωμα- ρετροσπεκτίβα σε έναν από τους κατά κοινή ομολογία σημαντικότερους όσο και πιο αιρετικούς σκηνοθέτες του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, στο Νίκο Νικολαΐδη, το οποίο φιλοξενείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στον Κεραμεικό. Το αφιέρωμα επιμελούνται φίλοι ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για το καθιερωμένο ραντεβού με τους
The Last Drive (Μέρος 1ο)
The Last Drive + Bazooka @ Passport
The Dream Syndicate + The Last Drive +
Αναβολή και για την συναυλία – αφιέρωμα στον
Έναρξη εορτασμών 30 χρόνων Last Drive από σήμερα
The Last Drive
Ανοιξιάτικη περιοδεία και νέο EP για τους The
Αποκλειστικό stream: The Last Drive – Butterfly 69
The Last Drive @ Gagarin 205, 14/05/2011
The Last Drive + Dark Rags + Penny
Video: BLML – “Sirens”
The Last Drive+VERY special guests @ Gagarin 205
Ο Alex K των Last Drive στα 11
Οι Last Drive σε ένα επετειακό live στο
Οι Last Drive το Σάββατο στο Passport
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των Last Drive
Ξεκινά σήμερα το αφιέρωμα στο Νίκο Νικολαΐδη