Σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλιακές βραδιές της φετινής χρονιάς, ένα από τα καλύτερα βρετανικά groups των τελευταίων ετών, οι The Cribs θα εμφανιστούν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο, οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον έναν εκ των τριών αδερφών Jarman.

Θυμάστε το 2004; 2 χρόνια μετά το Is This It, την εποχή που κυκλοφόρησε το 2ο album των Libertines και μαζί τους μια πλειάδα ανερχόμενων συγκροτημάτων έδειχναν να ενστερνίζονται το post-punk. Tότε που οι Franz Ferdinand και οι Bloc Party θεωρούνταν τα νέα διαμάντια της μουσικής και ήταν ok να ακούς μπάντες όπως oι Kaiser Chiefs, oι Killers, ακόμα και οι Kasabian. Τότε που για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι μπάντες από την Μ. Βρετανία θεωρούνταν λίγο πιο cool από τις μπάντες που προέρχονταν από την Αμερική.

Κατά την άποψή μας, αυτή ήταν μια καλή εποχή και το γεγονός ότι ένα από τα κατ΄εξοχήν εμβληματικά συγκροτήματα εκείνου του καιρού έρχονται για μια και μοναδική εμφάνισή στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο, δεν θα μπορούσε να μας χαροποιήσει περισσότερο. Ο λόγος γίνεται φυσικά για τους Cribs από το Wakefield, οι οποίοι επιτέλους έρχονται στην χώρα μας μετά από μια 10-ετή πορεία στην μουσική και με ένα νέο, εξαιρετικό 5ο album στις αποσκευές τους.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία μας είπε ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Cribs, Ryan Jarman, λίγο πριν το πολυαναμενόμενο, πρώτο τους live στην χώρα μας.

Έχετε διανύσει μια μεγάλη διαδρομή πλέον από το ντεμπούτο σας album πίσω στο 2004 έως το φετινό, 5ο κατά σειρά album , In the Belly Of The Brazen Bull. Με ποιό τρόπο πιστεύεις ότι σας έχει αλλάξει η “ζωή στο δρόμο” και η γενικότερη ζωή με την μπάντα μέσα στα χρόνια;

Προσωπικά πιστεύω ότι με έχει κάνει ένα πολύ πιο φιλοσοφημένο άτομο σε πολλά πράγματα. Τα τελευταία 10 χρόνια δεν ζω πουθενά συγκεκριμένα και έχω ελάχιστα πράγματα στην κατοχή μου. Μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής, μου ταιριάζει αρκετά. Πάντα είμαι πεπεισμένος ότι όποια πόλη επισκεπτόμαστε υπάρχει κάτι κάλο που γίνεται και το χάνω. Παρ’ όλα αυτά μου αρέσει που είχαμε και έχουμε την ευκαιρία για να επισκεπτόμαστε τόσα πολλά και διαφορετικά μέρη  και παίρνουμε τόσες πολλές εμπειρίες. Σε κάνει να νιώθεις λιγότερο δεμένος με κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Η αλήθεια είναι ότι έχω περισσότερη σχέση με κάποιες από τις πόλεις που πηγαίνουμε σε σύγκριση με το Wakefield όπου μεγάλωσα.

Το In The Belly Of The Brazen Bull, που κυκλοφόρησε το περασμένη Άνοιξη, ήρθε μετά από το μεγαλύτερο διάλλειμα που έχει κάνει το συγκρότημα μέσα στα χρόνια και για κάποιο λόγο μοιάζει σαν τον πιο ολοκληρωμένο και κατά κάποιο τρόπο, πιο “αληθινό” δίσκο των Cribs. Κατά την άποψή μας τον καλύτερο. Πως νιώθετε εσείς για αυτόν τον συγκεκριμένο δίσκο σε σχέση με τις παλαιότερες κυκλοφορίες σας;

Χαίρομαι που το βλέπετε έτσι γιατί κάπως έτσι είναι και για εμάς. Πιστεύω ότι το κλειδί για την επιτυχία αυτού του δίσκου ήταν η επιστροφή στο αρχικό “όραμα” που είχαμε για την μπάντα και για αυτό χρειάστηκε αυτό το μεγάλο διάλειμμα που κάναμε μετά το Ignore The Ignorant. Κατά κάποια έννοια βάλαμε τα πράγματα σε σειρά. Μου φαίνεται ότι σ΄αυτόν τον δίσκο  κάναμε όλα τα πράγματα που θέλαμε να κάνουμε και δουλέψαμε με όλους τους ανθρώπους που θέλαμε να συνεργαστούμε αλλά δεν είχαμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια για κάποιο λόγο. Για παράδειγμα, από την αρχή της μπάντας λέγαμε ότι θέλαμε να συνεργαστούμε με τον Steve Albini αλλά ποτέ δεν το κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τον Dave Fridmann, θέλαμε να δουλέψουμε μαζί του πολύ καιρό τώρα αλλά ποτέ δεν το καταφέρναμε. Για αυτόν τον λόγο είμαστε πολύ χαρούμενοι επειδή αυτή την φορά καταφέραμε να μείνουμε πιστοί σ’ αυτό που θέλαμε να κάνουμε από την αρχή. Για εμένα προσωπικά, το In The Belly Of The Brazen Bull μου φαίνεται σαν την καλύτερη αντιπροσώπευση αυτής της μπάντας και αυτό είναι ότι καλύτερο μπορείς να επιτύχεις όταν φτιάχνεις ένα δίσκο.

Ο Johnny Marr (ex-Smiths) περιόδευσε με την μπάντα και έκανε ένα πολύ καλό δίσκο μαζί σας στα περίπου 3 χρόνια που ήταν μέλος των Cribs. Πως είναι να αφήνεις πίσω αυτή την εποχή και να επιστρέφεις στο κλασικό motto των Cribs “ Band Of Brothers”; Ποιο απλά, ποιo ήταν το αντίκτυπο που άφησε o Johnny Marr στους Cribs;

Πιστεύω ότι όταν ο Johnny έφυγε από το συγκρότημα, αντί να μας πάρει από κάτω στην πραγματικότητα ενθουσιαστήκαμε από το γεγονός ότι θα ήμασταν ξανά 3. Έγινε καθώς κάναμε ένα μικρό διάλειμμα αλλά ένα γεγονός όπως αυτό πραγματικά μπορεί να ωθήσει μια δημιουργική διαδικασία. Έτσι, επιστρέψαμε επειγόντως στην δουλειά και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το album. Ήταν μια πολύ παραγωγική περίοδος και υπήρχε αρκετός ενθουσιασμός  μέσα στο συγκρότημα. Πραγματικά μου φαίνεται ότι είμαστε περισσότερο άνετοι με το να είμαστε μια μπάντα 3 ατόμων.  Όσο και αν μου άρεσε ο δίσκος που κάναμε με τον Johnny και ο καιρός που περάσαμε μαζί, μου φαίνεται ότι όταν προστέθηκε κάτι καινούργιο στο σύνολο αυτό μας άλλαξε. Τώρα πιστεύω ότι αυτό επέστρεψε κατά κάποια έννοια. Ίσως γι΄αυτό ο καινούργιος δίσκος έχει τόση απήχηση στους fans μας, υπάρχει μεγαλύτερη “οικειότητα”.

Παρ΄όλα αυτά, περάσαμε πολύ ωραία τον καιρό που ήμασταν μαζί με τον Johnny, είχαμε μερικές αξέχαστες εμπειρίες μαζί και είμαι ακόμα πολύ περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο συνεργαστήκαμε στις κιθάρες. Πραγματικά, ταιριάξαμε πολύ καλύτερα από όσο κάποιος μπορεί να πίστευε στην αρχή. Ποτέ μου δεν πίστευα ότι θα συνεργαζόμουν με κάποιον άλλο κιθαρίστα, πάντα μου αρέσει να είμαι μόνος μου σ΄αυτό, αλλά με τον Johnny Marr είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία.

Ξεκινήσατε σαν μια cult/lo-fi indie-punk μπάντα από το Wakefield και σταδιακά καταφέρατε να βρεθείτε ανάμεσα στις πιο ποιοτικές και αναγνωρίσιμες μπάντες της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής, τόσο στην Βρετανία αλλά και τις Ηνωμένες πολιτείες και όλα αυτά τα πετύχατε με τον δικό σας, ιδιότυπο, αυθεντικό τρόπο. Πως αισθάνεστε για όλα αυτά τα χρόνια που οι Cribs είναι μαζί και ποιο είναι το επόμενο βήμα για την μπάντα;

Μερικές φορές είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε αλλά ταυτόχρονα αυτή η μπάντα αποτελεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου και δεν νομίζω να μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή. Είμαι πολύ περήφανος για αυτά που έχουμε καταφέρει. Είναι στα αλήθεια σουρεαλιστικό να έχεις albums στο τοπ 10 ιδιαίτερα από την στιγμή που ξεκινήσαμε με εντελώς διαφορετικούς σκοπούς. Το μόνο που θέλαμε όταν αρχίσαμε την μπάντα ήταν να γράφουμε τραγούδια, ναι παίζουμε live και να διασκεδάζουμε καθώς στην πόλη που μεγαλώσαμε είχαμε πολύ λίγα πράγματα να κάνουμε. Δεν ξέρω, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι τόσο συχνά. Είναι καλό που αρκετοί αναγνωρίζουν το γεγονός ότι καταφέραμε πράγματα με τον δικό μας τρόπο, πάντα προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο DIY μπορούμε. Σε αρκετές φάσεις αυτό μας δυσκόλεψε, συγχρόνως όμως έκανε αρκετά πράγματα πιο ανταποδοτικά. To να ξέρουμε ότι δεν εξαρτόμαστε από κάποιον και ότι έχουμε τον έλεγχο σε ότι κάνουμε είναι πολύ σημαντικό για εμάς και έτσι θα έπρεπε να είναι για όλους τους καλλιτέχνες.

Σίγουρα θα υπάρξει κάτι καινούργιο που θα συνδέεται με τα 10 χρόνια της μπάντας. Έχουμε αρκετά ακυκλοφόρητα τραγούδια και πάντα γράφουμε καινούργια πράγματα όποτε ναι, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει κάτι.

Επίσης, έχω σχηματίσει μια καινούργια μπάντα στην Νέα Υόρκη με την οποία δουλεύουμε στο πρώτο album μας αυτό τον καιρό και αυτό θα βγεί τον επόμενο χρόνο.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τους Cribs είναι η αίσθηση που βγαίνει προς τα έξω ότι είστε μια μπάντα που κάνετε τα πράγματα με ένα παραδοσιακό, 90s/DIY τρόπο όπου τα πάντα κανονίζονται και οργανώνονται από την ίδια την μπάντα. Μ΄αυτό εννοούμε τις κυκλοφορίες σε 7-ιντσα singles, τις cool αφίσες για τις περιοδείες αλλά και τις προσεκτικά επιλεγμένες μπάντες που παίρνετε ως support στα live σας. Τι είναι αυτό που κάνει όλα αυτά τα πράγματα σημαντικά για εσάς;

Υποθέτω ότι όλα αυτά είναι μέρος των αξιών με τις οποίες μεγαλώσαμε μάλλον. Είναι δύσκολο να πω συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό για εμάς αλλά αυτό που θέλουμε να είναι να νιώθουμε όσο πιο απελευθερωμένοι μπορούμε και ο μόνος τρόπος για να πετύχεις κάτι τέτοιο είναι να έχεις τον έλεγχο σε οτιδήποτε σχετίζεται με την μπάντα. Δεν θέλουμε να εξαρτόμαστε από κανέναν, δεν θα ήμασταν ποτέ άνετοι με κάτι τέτοιο. Σχετικά με τα 7-ιντσα singles και τις αφίσες, απλά μας αρέσει να κάνουμε όσο πιο πολλά πράγματα μπορούμε. Γενικά, δίνουμε πολύ σημασία στην φυσική μορφή των δίσκων και ακόμα τα βλέπουμε σαν επιθυμητά αντικείμενα.

Ποιες είναι οι μπάντες που είχαν την μεγαλύτερη επιρροή στους Cribs μέσα στα χρόνια;

Καθώς μεγαλώναμε η πρώτη μπάντα με την οποία δεθήκαμε ήταν οι Queen και παρ΄όλο που είναι πολύ πιο διαφορετικοί για εμάς σε σχέση με το πως θεωρούνται για τους υπόλοιπους, πιστεύω ότι οι pop επιρροές τους άφησαν ένα βαθύ σημάδι σε εμάς. Ακόμα μας αρέσουν αρκετά. Κιόλας ο Freddie Mercury ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον ανατρεπτικός χαρακτήρας. Οι  Nirvana ήταν η αγαπημένη μου μπάντα όταν ήμουν έφηβος. Το πάθος, το γεγονός ότι τα τραγούδια τους ήταν πολύ εύκολο να τα παίξεις στην κιθάρα… Δεν χρειαζόταν να είσαι βιρτουόζος. Επίσης, μέσα από τους Nirvana ήρθαμε σε επαφή και με πολλές underground μπάντες όπως οι Huggy Bear και άλλοι. Γενικότερα μπάντες που ήταν πολλά περισσότερα πράγματα από απλή μουσική και οι οποίες έκαναν αρκετά πράγματα βασιζόμενοι στις αξίες και την αισθητική τους .

Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από όταν οι Cribs ξεκίνησαν και η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει πλέον σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Η εμπορευματοποιημένη pop δείχνει να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα , το Myspace πέθανε με απροσδόκητο τρόπο, το κοινό συνεχίζει να κατεβάζει παράνομα από το internet  ενώ κάθε καινούργια ανεξάρτητη μπάντα πρέπει να έχει την έγκριση του Pitchfork για να κάνει μια αξιοπρεπή καριέρα. Ποια είναι επίπτωση που έχουν όλα αυτά σε μια ανεξάρτητη μπάντα όπως οι Cribs και ποια είναι η άποψή σας για την όλη ψηφιακή εποχή στην οποία έχει περιέλθει πλέον η μουσική;

Είναι κάτι πάνω στο οποίο δεν έχουμε κανένα έλεγχο. Φυσικά, αν εξαρτιόταν από εμένα, θα προτιμούσα οι μουσικόφιλοι να αγόραζαν το φυσική κόπια του album και να περιμένουν για να το ακούσουν την επίσημη ημέρα της κυκλοφορίας του. Παρ΄όλα αυτά, ξέρω ότι πλέον δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Απλά ελπίζω οι άνθρωποι ακόμα να εκτιμούν την μουσική με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο την εκτιμούσα και εγώ παλιότερα, καθώς μεγάλωνα.

Όλα δείχνουν να αλλάζουν πολύ γρήγορα αυτόν τον καιρό και με τρομάζει ότι αυτό μπορεί να είναι ένας λόγος που οι άνθρωποι δεν δίνουν τόση “προσοχή” πλέον. Το βρίσκω λίγο άσκοπο και ανούσιο που μερικές μπάντες μοιράζονται τα πάντα πλέον μέσα από το Facebook και το Twitter.

Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα όπως τα κάναμε πάντα και πιστεύω ότι αυτό μας έχει βγει σε καλό. Προσπαθώ να παραμένω ανεπηρέαστος σχετικά με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Πάντα πρέπει να ξέρεις τι συμβαίνει γύρω σου αλλά χωρίς να το αφήνεις να σε επηρεάζει, να σε παίρνει από κάτω.

 

Οι The Cribs θα εμφανιστούν την ερχόμενη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο σε μία συναυλία που διοργανώνει η Detox.

Την βραδιά θα ανοίξουν οι  Keyser Söze, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα της εγχώριας σκηνής.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 Ευρώ και πωλούνται στο www.ticketarena.gr,  στο Tickethouse και τα Public.

Την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται μόνο στο ταμείο του συναυλιακού χώρου προς 23 Ευρώ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

 

Διάβασε επίσης...
Και οι Down μαζί με τους Slayer στην Ελλάδα!
Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από δέκα ημέρες, ένα από τα καλά συναυλιακά νέα για το φετινό καλοκάιρι είναι ότι οι τεράστιοι Slayer θα βρίσκονται στην Αθήνα, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου. Σήμερα λοιπόν, ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα μεγάλο όνομα στο line up. Οι Down, το super group με μπροστάρη τον ...
Συνέχεια...
The Raveonettes
Μετά από 5 χρόνια, οι The Raveonettes επιστρέφουν στη χώρα μας για μία συναυλία αυτή την Κυριακή στο Κύτταρο, οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία και επικοινωνήσαμε με τον Sune Rose Wagner. Μαζί με την Sharin Foo, οι δύο Δανοί που συμπληρώνουν πια 10 χρόνια κοινής πορείας, κυκλοφόρησαν φέτος το νέο τους album ...
Συνέχεια...
Ξεκίνησε η προπώληση για την συναυλία των The Walkabouts
Όπως ήδη γνωρίζετε, οι κάποτε πολύ αγαπημένοι του ελληνικού κοινού The Walkabouts επέστρεψαν φέτος με νέο άλμπουμ Travels in the Dustlands που τους βρίσκει σε καλή φόρμα και μας έρχονται για δύο συναυλίες -μετά από και εγώ δεν ξέρω πόσο καιρό-, στο ΓΑΙΑ Live στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ...
Συνέχεια...
Το πρόγραμμα εμφανίσεων του EJEKT Festival
Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε για το φετινό EJEKT Festival, το οποίο όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου την Τετάρτη 22 Ιουνίου, από την διοργανώτρια εταιρία Detox, και πλέον ανακοινώθηκε και το αναλυτικό πρόγραμμα εμφάνισης των καλλιτεχνών που απαρτίζουν φέτος το line up. Συγκεκριμένα: Baby Guru: ...
Συνέχεια...
Miles Kane και James στο Ejekt Festival 2012
Μετά την ανακοίνωση για τα πρώτα δύο ονόματα, τους Kasabian και τις Katzenjammer, ήρθε σήμερα η νέα ενημέρωση για να προστεθούν δύο ακόμα ονόματα στο φετινό Ejekt. Το line up της 27ης Ιουνίου συμπληρώνεται σήμερα με δύο ακόμα βρετανικά ονόματα, τους "δικούς μας ανθρώπους" James αλλά και τον σπουδαίο Miles Kane, ενώ επιβεβαιώθηκε ως ...
Συνέχεια...
Video: Σtella – “Detox”
  Την Σtella - ή απλά Στέλλα Χρονοπούλου - την γνωρίσαμε σε live και ηχογραφήσεις των Expert Medicine και των My Wet Calvin και πιο πρόσφατα του Leon Segka και του Sillyboy, ενώ μαζί με τον Α. Ζαμπάρα σχημάτισε τους Fever Kids. Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε το πρώτο της EP με τίτλο "Keep ...
Συνέχεια...
Οι Bokomolech ανοίγουν την συναυλία των Afghan Whigs στην Αθήνα
Όταν σκεφτόμασταν πoιο εγχώριο συγκρότημα θα μπορούσε να ανοίξει άξια και ταιριαστά την πολυαναμενόμενη συναυλία των Afghan Whigs στην Αθήνα την Τρίτη 29 Μαϊου στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι), οι Boko ήταν αυτοί που μας ήρθαν αμέσως στο μυαλό. Όπως και έγινε! Οι Bokomolech που επέστρεψαν για τα καλά φέτος με το album "Mass ...
Συνέχεια...
Kirlian Camera + Decode @ Κύτταρο
Στην τριών δεκαετιών πορεία τους, οι Kirlian Camera έχουν περάσει από πολλές & διαφορετικές περιόδους, μεταλλάσοντας και ανανεώνοντας διαρκώς τον ήχο τους, διατηρώντας όμως πάντα μία πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα, χωρίς να χάνουν ποτέ τον σκοτεινό τους χαρακτήρα αλλά ούτε & την ιδιαίτερη αισθητική τους. Ξεκίνησαν στις αρχές του ‘80 ώς ...
Συνέχεια...
The Cribs + Keyser Söze @ Κύτταρο
Διάβασα στο δελτίο τύπου για την συναυλία των The Cribs ότι κάποτε δεν τους άφηνε η εταιρία τους να κάνουν περιοδεία προκειμένου να γράψουν δίσκο και εκείνοι έβγαλαν ανακοίνωση ότι θα παίξουν οπουδήποτε, αρκεί να τους καλύψουν τα μεταφορικά και τις μπύρες και είπα, εντάξει, αυτούς πρέπει να τους δω. ...
Συνέχεια...
O Paul Banks aka Julian Plenti των Interpol τον Φεβρουάριο στην Αθήνα
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση των Interpol στην Αθήνα, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής της μπάντας, ο Paul Banks θα επιστρέψει στα μέρη μας για μία συναυλία με το σόλο project του, ως Julian Plenti. O Paul Banks aka Julian Plenti θα εμφανιστεί στις 15 Φεβρουαρίου 2013 στο Fuzz Club ...
Συνέχεια...
Jello Biafra, Street Dogs και Brujeria στην Αθήνα από τη HardTimes
Την πρώτη φουρνιά ονομάτων που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά στην χώρα μας την φετινή σεζόν αποκάλυψε η πάντοτε δραστήρια HardTimes, πρός τέρψιν όλων των φίλων του Hardcore/Punk αλλά και του σκληρού ήχου γενικότερα. Jello Biafra & Guantanamo School Of Medicine @ Fuzz Club, 16 Οκτωβρίου Αρχής γενομένης από τον ...
Συνέχεια...
Η επιστροφή των Cribs
Επιστροφή στα μουσικά δρώμενα για τους indie-punkers Cribs, μια από τις ελάχιστες πλέον ενδιαφέρουσες μπάντες της Μ. Βρετανίας. To τριμελές συγκρότημα των αδερφών Jarman για τις ανάγκες του καινούργιου του δίσκου αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον Johnny Marr (ex-Smiths) ο οποίος περιόδευσε με τη μπάντα για σχεδόν 3 χρόνια, για μια επιστροφή ...
Συνέχεια...
Ejekt Festival 2011
Θα το ξαναπούμε. Η διοργανώτρια εταιρία Detox, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο που λέγεται Amy Winehouse, της οποίας το φάντασμα στοίχειωσε τελικά την Πλατεία Νερού στο Φαληρικό Δέλτα την Τετάρτη. Και το πλήρωσε. Αλλά ευτυχώς, ως deus-ex-machina, ο Moby έσωσε την παρτίδα. Ας μην επαναλαμβανόμαστε όσον αφορά την Amy. Δυστυχώς κάπου εδώ ...
Συνέχεια...
Οι VNV Nation επιστρέφουν στην Αθήνα
Οι φίλοι του EBM / Industrial ήχου στην Αθήνα θα υποδεχθούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα τους συγκροτήματα τον ερχόμενο Μάιο. Οι VNV Nation επιστρέφουν για άλλη μία εμφάνιση στα μέρη μας, αυτή τη φορά στο Κύτταρο την Παρασκευή 11 Μαΐου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας για την προώθηση του πιο ...
Συνέχεια...
Inspiral Carpets @ Fuzz Club (photostory)
Χρονομηχανή! Ακριβώς αυτό είναι. Μπαίνοντας στο Fuzz το Σάββατο το βράδυ, λίγο η μουσική του dj (Planet of sound), λίγο οι πολλές γνωστές φάτσες που είχες πολύ καιρό να δεις, σε μεταφέρανε ίσα με 15 χρόνια πίσω, στον πρώτο όροφο, στο γνωστό στέκι στα Εξάρχεια. Και να σου και οι Inspiral ...
Συνέχεια...
Raveonettes + Semen of the Sun @ Κύτταρο
Τα χρόνια περνούν, μα οι Raveonettes συνεχίζουν να προσφέρουν την ίδια πετυχημένη συνταγή. Και γιατί να την αλλάξουν άλλωστε; Το δίδυμο των Sune Rose Wagner και Sharin Foo μια 10ετία πια αποτίνει φόρο τιμής στην μουσική που λατρεύει δημιουργώντας μία ταυτότητα που στηρίζεται στην ονειρική μελωδικότητα, τα ταιριαστά φωνητικά τους και ...
Συνέχεια...
(Do not) Nevermind The Buzzcocks
Tα γεροντοπαλίκαρα του punk που κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ζωντανό το πνεύμα του Manchester του 1978, επιστρέφουν για άλλη μία εμφάνιση στη χώρα μας. Οι ιστορικοί Buzzcocks των Pete Shelley και Steve Diggle, υπεύθυνοι για μερικά από τα πιο εμβληματικά βρετανικά punk singles όπως  τα “Ever Fallen in Love (With Someone You 've Shouldn't)", "Boredom" και "What do I get?" ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την εμφάνιση των Afghan Whigs στην Αθήνα
Αύριο 23 Μαϊου, οι The Afghan Whigs επιστρέφουν με την πρώτη τους συναυλία σε ένα sold out - φυσικά - Bowery Ballroom στη Νέα Υόρκη, και ακριβώς σε μία εβδομάδα, την Τρίτη  29 Μαϊου θα τους υποδεχτούμε στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι) σε μία διοργάνωση της Detox, με τους Bokomolech να ανοίγουν την βραδιά. To κορυφαίο ...
Συνέχεια...
Οι Burgundy Grapes ανοίγουν την συναυλία των Walkabouts στην Αθήνα
Όπως είναι γνωστό, το  Σάββατο 28 Ιανουαρίου περιμένουμε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κύτταρο τους παλιόφιλους Walkabouts, μία μέρα μετά την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη. Η συναυλία του αμερικάνικου συγκροτήματος αποκτάει περισσότερο ενδιαφέρον όπως μάθαμε σήμερα αφού την βραδιά θα ανοίξει ένα από τα πολύ καλά συγκροτήματα της πόλης, οι εξαιρετικοί Burgundy ...
Συνέχεια...
EJEKT Festival 2012 με Kasabian και Katzenjammer
Με τον χειμώνα ημερολογιακά να τελειώνει, έφτασε η στιγμή να μάθουμε τις πρώτες πληροφορίες για το φετινό EJEKT Festival αλλά και τα πρώτα επιβεβαιωμένα ονόματα του line up. Η φετινή διοργάνωση της Detox θα είναι μάλιστα διήμερη και θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουνίου στον ίδιο εξαιρετικό χώρο με πέρσι, στην Πλατεία Νερού στον ...
Συνέχεια...
Οι Deftones στο Heavy By The Sea Festival
Δε μας έφτανε η ανακοίνωση για το live των The Brian Johnestown Massacre σήμερα, πριν λίγο η Detox δημοσιοποίησε μέσω της σελίδας της στο facebook, τον ερχομό των Deftones στο φετινό Heavy By The Sea Festival που θα γίνει 23.6.2014. Μαζί με την παρέα του Chino Moreno, θα έχουμε την ευκαιρία να ...
Συνέχεια...
Crippled Black Phoenix @ Κύτταρο
Ακόμα και ο πιο δύσκολος και απαιτητικός θαμών συναυλιών, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προτίμηση στους Crippled Black Phoenix δεν νομίζω να έμενε χτες ανεπηρέαστος από τη συναυλία-ποταμό με διάρκεια πάνω από 2 ώρες και 45 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων φάνηκε ότι τα έδωσαν όλα για το αθηναϊκό κοινό που ...
Συνέχεια...
Οι Kasabian επιστρέφουν για λογαριασμό του Ejekt Festival
Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από τη σελίδα του Ejekt Festival στο Facebook, οι Kasabian επιστρέφουν στην Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την εμφάνισή τους για λογαριασμό του ίδιου festival. Οι Kasabian είναι το πρώτο όνομα που ανακοινώνεται από τη Detox, η οποία φέτος θα γιορτάσει τα δέκα χρόνια του Ejekt Festival, το ...
Συνέχεια...
Πληροφορίες για την εμφάνιση των Primal Scream στην Αθήνα
Όπως είχαμε γνωστοποιήσει στις αρχές του μήνα, οι Primal Scream θα βρεθούν στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου για να παρουσιάσουν ολόκληρο ζωντανά ένα από τα πιο εμβληματικά albums της σύγχρονης μουσικής, το αριστούργημα που ήταν και παραμένει το “Screamadelica“. Σήμερα λάβαμε και τις αναλυτικές πληροφορίες γι'αυτό το πολυαναμενόμενο live από την διοργανώτρια ...
Συνέχεια...
Οι O. Children τον Νοέμβριο στην Αθήνα
Σιγά σιγά, διαμορφώνεται η συναυλιακή ατζέντα του Φθινοπώρου και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες έγινε σήμερα. Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, οι Ο. Children θα εμφανιστούν στο Κύτταρο, σε μία πολύ "τώρα-που-συμβαίνει" μετάκλιση αφού δικαιολογημένα το συγκρότημα του Tobias O'Kandi από το Λονδίνο, αποτελεί ένα από τα πιο φρέσκα βρετανικά συγκροτήματα αυτή τη στιγμή. Έχοντας ...
Συνέχεια...
To τελικό line up του EJEKT Festival
Κάτι παραπάνω από ένα μήνα πριν το φετινό EJEKT festival, και η διοργανώτρια εταιρία Detox οριστηκοποίησε και το line up με την προσθήκη δύο συγκροτημάτων. Εκτός λοιπόν των Kasabian, James, Miles Kane και Band of Skulls το line up συμπληρώνεται από τους βέλγους Customs και από μία πολύ νέα ελληνική μπάντα,  τους ...
Συνέχεια...
Οι Clutch σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι
Τρία χρόνια μετά το εκπληκτικό τους live στα μέρη μας, οι Αμερικανοί Clutch επιστρέφουν για δύο συναυλίες στη χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό από την διοργανώτρια εταιρία Detox, το rock'n'roll group από το Maryland που ηγείται ο Neil Fallon θα εμφανιστεί στις 26 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη και στις 27 Ιουνίου στην ...
Συνέχεια...
Οι Slayer το καλοκαίρι στην Αθήνα
Είχε αρχικά κυκλοφορήσει ως φήμη, δεν άργησε όμως και η διοργανώτρια Detox Εvents να το ανακοινώσει και επίσημα μέσω των social media. Την 1η Ιουλίου λοιπόν, οι Slayer, η μεγάλη αυτή thrash metal μπάντα από το Los Angeles θα εμφανιστεί ζωντανά στην Πλατεία Νερού. Όχι, δεν θα παίξουν σε καμιά πλατεία αλλά στο Ολυμπιακό ...
Συνέχεια...
O. Children
Σε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον Σαββατόβραδο στην Αθήνα με πολλές συναυλιακές επιλογές – ίσως το πιο «βεβαρημένο» της χρονιάς - έρχονται για μία εμφάνιση στο Κύτταρο οι O. Children – οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε μαζί τους. Έχοντας κυκλοφορήσει μόλις στις αρχές του καλοκαιριού το δεύτερο album τους “Apnea” στην ...
Συνέχεια...
Οι The Cribs στην Αθήνα
Μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία αποκάλυψε  μόλις η διοργανώτρια εταιρία Detox, φέρνοντας στη χώρα μας μία από τις πιο καλές σύγχρονες βρετανικές μπάντες. Οι indie-punks The Cribs θα εμφανιστούν στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Κύτταρο, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου. To τριμελές συγκρότημα των αδερφών Jarman κυκλοφόρησε φέτος το 5ο του album με τίτλο In The Belly Of The Brazen ...
Συνέχεια...
Και οι Down μαζί με τους Slayer στην
The Raveonettes
Ξεκίνησε η προπώληση για την συναυλία των The
Το πρόγραμμα εμφανίσεων του EJEKT Festival
Miles Kane και James στο Ejekt Festival 2012
Video: Σtella – “Detox”
Οι Bokomolech ανοίγουν την συναυλία των Afghan Whigs
Kirlian Camera + Decode @ Κύτταρο
The Cribs + Keyser Söze @ Κύτταρο
O Paul Banks aka Julian Plenti των Interpol
Jello Biafra, Street Dogs και Brujeria στην Αθήνα
Η επιστροφή των Cribs
Ejekt Festival 2011
Οι VNV Nation επιστρέφουν στην Αθήνα
Inspiral Carpets @ Fuzz Club (photostory)
Raveonettes + Semen of the Sun @ Κύτταρο
(Do not) Nevermind The Buzzcocks
Κερδίστε προσκλήσεις για την εμφάνιση των Afghan Whigs
Οι Burgundy Grapes ανοίγουν την συναυλία των Walkabouts
EJEKT Festival 2012 με Kasabian και Katzenjammer
Οι Deftones στο Heavy By The Sea Festival
Crippled Black Phoenix @ Κύτταρο
Οι Kasabian επιστρέφουν για λογαριασμό του Ejekt Festival
Πληροφορίες για την εμφάνιση των Primal Scream στην
Οι O. Children τον Νοέμβριο στην Αθήνα
To τελικό line up του EJEKT Festival
Οι Clutch σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι
Οι Slayer το καλοκαίρι στην Αθήνα
O. Children
Οι The Cribs στην Αθήνα