Σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλιακές βραδιές της φετινής χρονιάς, ένα από τα καλύτερα βρετανικά groups των τελευταίων ετών, οι The Cribs θα εμφανιστούν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο, οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον έναν εκ των τριών αδερφών Jarman.

Θυμάστε το 2004; 2 χρόνια μετά το Is This It, την εποχή που κυκλοφόρησε το 2ο album των Libertines και μαζί τους μια πλειάδα ανερχόμενων συγκροτημάτων έδειχναν να ενστερνίζονται το post-punk. Tότε που οι Franz Ferdinand και οι Bloc Party θεωρούνταν τα νέα διαμάντια της μουσικής και ήταν ok να ακούς μπάντες όπως oι Kaiser Chiefs, oι Killers, ακόμα και οι Kasabian. Τότε που για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι μπάντες από την Μ. Βρετανία θεωρούνταν λίγο πιο cool από τις μπάντες που προέρχονταν από την Αμερική.

Κατά την άποψή μας, αυτή ήταν μια καλή εποχή και το γεγονός ότι ένα από τα κατ΄εξοχήν εμβληματικά συγκροτήματα εκείνου του καιρού έρχονται για μια και μοναδική εμφάνισή στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο, δεν θα μπορούσε να μας χαροποιήσει περισσότερο. Ο λόγος γίνεται φυσικά για τους Cribs από το Wakefield, οι οποίοι επιτέλους έρχονται στην χώρα μας μετά από μια 10-ετή πορεία στην μουσική και με ένα νέο, εξαιρετικό 5ο album στις αποσκευές τους.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία μας είπε ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Cribs, Ryan Jarman, λίγο πριν το πολυαναμενόμενο, πρώτο τους live στην χώρα μας.

Έχετε διανύσει μια μεγάλη διαδρομή πλέον από το ντεμπούτο σας album πίσω στο 2004 έως το φετινό, 5ο κατά σειρά album , In the Belly Of The Brazen Bull. Με ποιό τρόπο πιστεύεις ότι σας έχει αλλάξει η “ζωή στο δρόμο” και η γενικότερη ζωή με την μπάντα μέσα στα χρόνια;

Προσωπικά πιστεύω ότι με έχει κάνει ένα πολύ πιο φιλοσοφημένο άτομο σε πολλά πράγματα. Τα τελευταία 10 χρόνια δεν ζω πουθενά συγκεκριμένα και έχω ελάχιστα πράγματα στην κατοχή μου. Μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής, μου ταιριάζει αρκετά. Πάντα είμαι πεπεισμένος ότι όποια πόλη επισκεπτόμαστε υπάρχει κάτι κάλο που γίνεται και το χάνω. Παρ’ όλα αυτά μου αρέσει που είχαμε και έχουμε την ευκαιρία για να επισκεπτόμαστε τόσα πολλά και διαφορετικά μέρη  και παίρνουμε τόσες πολλές εμπειρίες. Σε κάνει να νιώθεις λιγότερο δεμένος με κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Η αλήθεια είναι ότι έχω περισσότερη σχέση με κάποιες από τις πόλεις που πηγαίνουμε σε σύγκριση με το Wakefield όπου μεγάλωσα.

Το In The Belly Of The Brazen Bull, που κυκλοφόρησε το περασμένη Άνοιξη, ήρθε μετά από το μεγαλύτερο διάλλειμα που έχει κάνει το συγκρότημα μέσα στα χρόνια και για κάποιο λόγο μοιάζει σαν τον πιο ολοκληρωμένο και κατά κάποιο τρόπο, πιο “αληθινό” δίσκο των Cribs. Κατά την άποψή μας τον καλύτερο. Πως νιώθετε εσείς για αυτόν τον συγκεκριμένο δίσκο σε σχέση με τις παλαιότερες κυκλοφορίες σας;

Χαίρομαι που το βλέπετε έτσι γιατί κάπως έτσι είναι και για εμάς. Πιστεύω ότι το κλειδί για την επιτυχία αυτού του δίσκου ήταν η επιστροφή στο αρχικό “όραμα” που είχαμε για την μπάντα και για αυτό χρειάστηκε αυτό το μεγάλο διάλειμμα που κάναμε μετά το Ignore The Ignorant. Κατά κάποια έννοια βάλαμε τα πράγματα σε σειρά. Μου φαίνεται ότι σ΄αυτόν τον δίσκο  κάναμε όλα τα πράγματα που θέλαμε να κάνουμε και δουλέψαμε με όλους τους ανθρώπους που θέλαμε να συνεργαστούμε αλλά δεν είχαμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια για κάποιο λόγο. Για παράδειγμα, από την αρχή της μπάντας λέγαμε ότι θέλαμε να συνεργαστούμε με τον Steve Albini αλλά ποτέ δεν το κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τον Dave Fridmann, θέλαμε να δουλέψουμε μαζί του πολύ καιρό τώρα αλλά ποτέ δεν το καταφέρναμε. Για αυτόν τον λόγο είμαστε πολύ χαρούμενοι επειδή αυτή την φορά καταφέραμε να μείνουμε πιστοί σ’ αυτό που θέλαμε να κάνουμε από την αρχή. Για εμένα προσωπικά, το In The Belly Of The Brazen Bull μου φαίνεται σαν την καλύτερη αντιπροσώπευση αυτής της μπάντας και αυτό είναι ότι καλύτερο μπορείς να επιτύχεις όταν φτιάχνεις ένα δίσκο.

Ο Johnny Marr (ex-Smiths) περιόδευσε με την μπάντα και έκανε ένα πολύ καλό δίσκο μαζί σας στα περίπου 3 χρόνια που ήταν μέλος των Cribs. Πως είναι να αφήνεις πίσω αυτή την εποχή και να επιστρέφεις στο κλασικό motto των Cribs “ Band Of Brothers”; Ποιο απλά, ποιo ήταν το αντίκτυπο που άφησε o Johnny Marr στους Cribs;

Πιστεύω ότι όταν ο Johnny έφυγε από το συγκρότημα, αντί να μας πάρει από κάτω στην πραγματικότητα ενθουσιαστήκαμε από το γεγονός ότι θα ήμασταν ξανά 3. Έγινε καθώς κάναμε ένα μικρό διάλειμμα αλλά ένα γεγονός όπως αυτό πραγματικά μπορεί να ωθήσει μια δημιουργική διαδικασία. Έτσι, επιστρέψαμε επειγόντως στην δουλειά και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το album. Ήταν μια πολύ παραγωγική περίοδος και υπήρχε αρκετός ενθουσιασμός  μέσα στο συγκρότημα. Πραγματικά μου φαίνεται ότι είμαστε περισσότερο άνετοι με το να είμαστε μια μπάντα 3 ατόμων.  Όσο και αν μου άρεσε ο δίσκος που κάναμε με τον Johnny και ο καιρός που περάσαμε μαζί, μου φαίνεται ότι όταν προστέθηκε κάτι καινούργιο στο σύνολο αυτό μας άλλαξε. Τώρα πιστεύω ότι αυτό επέστρεψε κατά κάποια έννοια. Ίσως γι΄αυτό ο καινούργιος δίσκος έχει τόση απήχηση στους fans μας, υπάρχει μεγαλύτερη “οικειότητα”.

Παρ΄όλα αυτά, περάσαμε πολύ ωραία τον καιρό που ήμασταν μαζί με τον Johnny, είχαμε μερικές αξέχαστες εμπειρίες μαζί και είμαι ακόμα πολύ περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο συνεργαστήκαμε στις κιθάρες. Πραγματικά, ταιριάξαμε πολύ καλύτερα από όσο κάποιος μπορεί να πίστευε στην αρχή. Ποτέ μου δεν πίστευα ότι θα συνεργαζόμουν με κάποιον άλλο κιθαρίστα, πάντα μου αρέσει να είμαι μόνος μου σ΄αυτό, αλλά με τον Johnny Marr είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία.

Ξεκινήσατε σαν μια cult/lo-fi indie-punk μπάντα από το Wakefield και σταδιακά καταφέρατε να βρεθείτε ανάμεσα στις πιο ποιοτικές και αναγνωρίσιμες μπάντες της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής, τόσο στην Βρετανία αλλά και τις Ηνωμένες πολιτείες και όλα αυτά τα πετύχατε με τον δικό σας, ιδιότυπο, αυθεντικό τρόπο. Πως αισθάνεστε για όλα αυτά τα χρόνια που οι Cribs είναι μαζί και ποιο είναι το επόμενο βήμα για την μπάντα;

Μερικές φορές είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε αλλά ταυτόχρονα αυτή η μπάντα αποτελεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου και δεν νομίζω να μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή. Είμαι πολύ περήφανος για αυτά που έχουμε καταφέρει. Είναι στα αλήθεια σουρεαλιστικό να έχεις albums στο τοπ 10 ιδιαίτερα από την στιγμή που ξεκινήσαμε με εντελώς διαφορετικούς σκοπούς. Το μόνο που θέλαμε όταν αρχίσαμε την μπάντα ήταν να γράφουμε τραγούδια, ναι παίζουμε live και να διασκεδάζουμε καθώς στην πόλη που μεγαλώσαμε είχαμε πολύ λίγα πράγματα να κάνουμε. Δεν ξέρω, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι τόσο συχνά. Είναι καλό που αρκετοί αναγνωρίζουν το γεγονός ότι καταφέραμε πράγματα με τον δικό μας τρόπο, πάντα προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο DIY μπορούμε. Σε αρκετές φάσεις αυτό μας δυσκόλεψε, συγχρόνως όμως έκανε αρκετά πράγματα πιο ανταποδοτικά. To να ξέρουμε ότι δεν εξαρτόμαστε από κάποιον και ότι έχουμε τον έλεγχο σε ότι κάνουμε είναι πολύ σημαντικό για εμάς και έτσι θα έπρεπε να είναι για όλους τους καλλιτέχνες.

Σίγουρα θα υπάρξει κάτι καινούργιο που θα συνδέεται με τα 10 χρόνια της μπάντας. Έχουμε αρκετά ακυκλοφόρητα τραγούδια και πάντα γράφουμε καινούργια πράγματα όποτε ναι, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει κάτι.

Επίσης, έχω σχηματίσει μια καινούργια μπάντα στην Νέα Υόρκη με την οποία δουλεύουμε στο πρώτο album μας αυτό τον καιρό και αυτό θα βγεί τον επόμενο χρόνο.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τους Cribs είναι η αίσθηση που βγαίνει προς τα έξω ότι είστε μια μπάντα που κάνετε τα πράγματα με ένα παραδοσιακό, 90s/DIY τρόπο όπου τα πάντα κανονίζονται και οργανώνονται από την ίδια την μπάντα. Μ΄αυτό εννοούμε τις κυκλοφορίες σε 7-ιντσα singles, τις cool αφίσες για τις περιοδείες αλλά και τις προσεκτικά επιλεγμένες μπάντες που παίρνετε ως support στα live σας. Τι είναι αυτό που κάνει όλα αυτά τα πράγματα σημαντικά για εσάς;

Υποθέτω ότι όλα αυτά είναι μέρος των αξιών με τις οποίες μεγαλώσαμε μάλλον. Είναι δύσκολο να πω συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό για εμάς αλλά αυτό που θέλουμε να είναι να νιώθουμε όσο πιο απελευθερωμένοι μπορούμε και ο μόνος τρόπος για να πετύχεις κάτι τέτοιο είναι να έχεις τον έλεγχο σε οτιδήποτε σχετίζεται με την μπάντα. Δεν θέλουμε να εξαρτόμαστε από κανέναν, δεν θα ήμασταν ποτέ άνετοι με κάτι τέτοιο. Σχετικά με τα 7-ιντσα singles και τις αφίσες, απλά μας αρέσει να κάνουμε όσο πιο πολλά πράγματα μπορούμε. Γενικά, δίνουμε πολύ σημασία στην φυσική μορφή των δίσκων και ακόμα τα βλέπουμε σαν επιθυμητά αντικείμενα.

Ποιες είναι οι μπάντες που είχαν την μεγαλύτερη επιρροή στους Cribs μέσα στα χρόνια;

Καθώς μεγαλώναμε η πρώτη μπάντα με την οποία δεθήκαμε ήταν οι Queen και παρ΄όλο που είναι πολύ πιο διαφορετικοί για εμάς σε σχέση με το πως θεωρούνται για τους υπόλοιπους, πιστεύω ότι οι pop επιρροές τους άφησαν ένα βαθύ σημάδι σε εμάς. Ακόμα μας αρέσουν αρκετά. Κιόλας ο Freddie Mercury ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον ανατρεπτικός χαρακτήρας. Οι  Nirvana ήταν η αγαπημένη μου μπάντα όταν ήμουν έφηβος. Το πάθος, το γεγονός ότι τα τραγούδια τους ήταν πολύ εύκολο να τα παίξεις στην κιθάρα… Δεν χρειαζόταν να είσαι βιρτουόζος. Επίσης, μέσα από τους Nirvana ήρθαμε σε επαφή και με πολλές underground μπάντες όπως οι Huggy Bear και άλλοι. Γενικότερα μπάντες που ήταν πολλά περισσότερα πράγματα από απλή μουσική και οι οποίες έκαναν αρκετά πράγματα βασιζόμενοι στις αξίες και την αισθητική τους .

Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από όταν οι Cribs ξεκίνησαν και η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει πλέον σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Η εμπορευματοποιημένη pop δείχνει να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα , το Myspace πέθανε με απροσδόκητο τρόπο, το κοινό συνεχίζει να κατεβάζει παράνομα από το internet  ενώ κάθε καινούργια ανεξάρτητη μπάντα πρέπει να έχει την έγκριση του Pitchfork για να κάνει μια αξιοπρεπή καριέρα. Ποια είναι επίπτωση που έχουν όλα αυτά σε μια ανεξάρτητη μπάντα όπως οι Cribs και ποια είναι η άποψή σας για την όλη ψηφιακή εποχή στην οποία έχει περιέλθει πλέον η μουσική;

Είναι κάτι πάνω στο οποίο δεν έχουμε κανένα έλεγχο. Φυσικά, αν εξαρτιόταν από εμένα, θα προτιμούσα οι μουσικόφιλοι να αγόραζαν το φυσική κόπια του album και να περιμένουν για να το ακούσουν την επίσημη ημέρα της κυκλοφορίας του. Παρ΄όλα αυτά, ξέρω ότι πλέον δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Απλά ελπίζω οι άνθρωποι ακόμα να εκτιμούν την μουσική με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο την εκτιμούσα και εγώ παλιότερα, καθώς μεγάλωνα.

Όλα δείχνουν να αλλάζουν πολύ γρήγορα αυτόν τον καιρό και με τρομάζει ότι αυτό μπορεί να είναι ένας λόγος που οι άνθρωποι δεν δίνουν τόση “προσοχή” πλέον. Το βρίσκω λίγο άσκοπο και ανούσιο που μερικές μπάντες μοιράζονται τα πάντα πλέον μέσα από το Facebook και το Twitter.

Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα όπως τα κάναμε πάντα και πιστεύω ότι αυτό μας έχει βγει σε καλό. Προσπαθώ να παραμένω ανεπηρέαστος σχετικά με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Πάντα πρέπει να ξέρεις τι συμβαίνει γύρω σου αλλά χωρίς να το αφήνεις να σε επηρεάζει, να σε παίρνει από κάτω.

 

Οι The Cribs θα εμφανιστούν την ερχόμενη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο σε μία συναυλία που διοργανώνει η Detox.

Την βραδιά θα ανοίξουν οι  Keyser Söze, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα της εγχώριας σκηνής.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 Ευρώ και πωλούνται στο www.ticketarena.gr,  στο Tickethouse και τα Public.

Την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται μόνο στο ταμείο του συναυλιακού χώρου προς 23 Ευρώ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

 

Διάβασε επίσης...
Οι Suede στο 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη
Η 7η Ιουλίου στο Καυτανζόγλειο θα είναι απόλυτα βρετανική, με τους σπουδαίους Suede να προστίθενται στο line up της 2ης μέρας του νέου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Detox. H πρώτη μέρα του 2310 Festival, η 6η Ιουλίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνει τους Judas Priest, Whitesnake και Firewind και ...
Συνέχεια...
Paul Banks
Ο Paul Banks, τραγουδιστής των ιδιαιτέρως αγαπημένων στο Ελληνικό κοινό Interpol, λίγες μέρες πριν την συναυλία του στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club απαντάει στις ερωτήσεις μας για την μπάντα του, για το μέλλον της μουσικής και για τον Julian Plent Ο τελευταίος σου δίσκος - "Paul Banks" - ...
Συνέχεια...
Crippled Black Phoenix @ Κύτταρο
Ακόμα και ο πιο δύσκολος και απαιτητικός θαμών συναυλιών, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προτίμηση στους Crippled Black Phoenix δεν νομίζω να έμενε χτες ανεπηρέαστος από τη συναυλία-ποταμό με διάρκεια πάνω από 2 ώρες και 45 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων φάνηκε ότι τα έδωσαν όλα για το αθηναϊκό κοινό που ...
Συνέχεια...
Video: The Raveonettes – ‘She Owns The Streets’ & ‘The Enemy’ (Acoustic Versions)
Το αγαπημένο μας ντουέτο των Suge Rose Wagner και Sharin Foo (aka The Raveonettes) πρόσφατα κυκλοφόρησε το έκτο κατά σειρά άλμπουμ τους με τίτλο Observator. Πρόσφατα βιντεοσκόπησαν μάλιστα, μέσα από ένα απολαυστικά old school Super-8 φίλτρο, δύο από τα singles μέσα από το Observator για το Consequence Of Sound αποκλειστικά ...
Συνέχεια...
Οι James σκαρφαλώνουν στο Θέατρο Βράχων
Με την είδηση της κυκλοφορίας του νέου album των James, η αλήθεια ήταν ότι απλά περιμέναμε την ημερομηνία επιστροφής τους στη χώρα μας. Έτσι λοιπόν, στις 15 Ιουλίου, ο Tim Booth και η παρέα του θα εμφανιστούν στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, στο πλαίσιο της προώθησης του "La Petite Mort", το ...
Συνέχεια...
I Like Trains
Οι Βρετανοί  I like Trains θα επισκεφτούν για άλλη μια φορά την χώρα μας αυτή την εβδομάδα, και με αυτή την ευκαιρία τους ζητήσαμε να μας απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το παρόν και το μέλλον του group. Με κυκλοφορίες όπως το εξαιρετικό «Elegies for Lessons Learned», το αρκούντως ηλεκτρονικό «The ...
Συνέχεια...
O.Children + We Came From Waters + Vancouver @ Κύτταρo
Τί κακό είναι αυτό τώρα τελευταία να πέφτουν όλες οι συναυλίες η μία πάνω στην άλλη; Λες και δεν έχει άλλες μέρες ο μήνας!  Ένα μικρό χαμό από live είχαμε πάλι στην Αθήνα το Σάββατο που μας πέρασε, με τους μουσικόφιλους της πόλης να βρίσκονται σε απόγνωση προσπαθώντας να αποφασίσουν ...
Συνέχεια...
Οι Interpol στο Entertainment Stage – Κερδίστε προσκλήσεις
Τους μιλήσαμε - συγκεκριμένα η Νάγια Κωστιάνη με τον Daniel Kessler -, τους είδαν ορισμένοι από εμάς και στο Primavera Sound '11 πριν από λίγες μόλις ημέρες, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση πια για την πρώτη εμφάνιση των Interpol στη χώρα μας, και συγκεκριμένα  την ερχόμενη Τρίτη ...
Συνέχεια...
Οι Clutch σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι
Τρία χρόνια μετά το εκπληκτικό τους live στα μέρη μας, οι Αμερικανοί Clutch επιστρέφουν για δύο συναυλίες στη χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό από την διοργανώτρια εταιρία Detox, το rock'n'roll group από το Maryland που ηγείται ο Neil Fallon θα εμφανιστεί στις 26 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη και στις 27 Ιουνίου στην ...
Συνέχεια...
Νέα ανακοίνωση της Detox για την ακύρωση της εμφάνισης της Amy Winehouse και τα εισιτήρια του Ejekt
Σε καλοκαιρινό σήριαλ εξελίσσεται η υπόθεση με την ακύρωση της εμφάνισης της Amy Winehouse στο φετινό Ejekt Festival τον περασμένο μήνα. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Συνήγορου του Καταναλωτή, η διοργανώτρια εταιρία του Ejekt, Detox Events, έβγαλε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια: Σε σχέση με τον θόρυβο που ...
Συνέχεια...
(Do not) Nevermind The Buzzcocks
Tα γεροντοπαλίκαρα του punk που κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ζωντανό το πνεύμα του Manchester του 1978, επιστρέφουν για άλλη μία εμφάνιση στη χώρα μας. Οι ιστορικοί Buzzcocks των Pete Shelley και Steve Diggle, υπεύθυνοι για μερικά από τα πιο εμβληματικά βρετανικά punk singles όπως  τα “Ever Fallen in Love (With Someone You 've Shouldn't)", "Boredom" και "What do I get?" ...
Συνέχεια...
Οι Black Rebel Motorcycle Club σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Από την περασμένη εβδομάδα όταν διέρρευσε στα social media η είδηση της επιστροφής των αμερικανών Black Rebel Motorcycle Club ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, οπότε μπορούμε να μιλάμε ήδη για την ίσως πιο πολυαναμενόμενη συναυλία του 2014 - από όσες έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Οι B.R.M.C., όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ...
Συνέχεια...
Οι VNV Nation επιστρέφουν στην Αθήνα
Οι φίλοι του EBM / Industrial ήχου στην Αθήνα θα υποδεχθούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα τους συγκροτήματα τον ερχόμενο Μάιο. Οι VNV Nation επιστρέφουν για άλλη μία εμφάνιση στα μέρη μας, αυτή τη φορά στο Κύτταρο την Παρασκευή 11 Μαΐου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας για την προώθηση του πιο ...
Συνέχεια...
Miles Kane και James στο Ejekt Festival 2012
Μετά την ανακοίνωση για τα πρώτα δύο ονόματα, τους Kasabian και τις Katzenjammer, ήρθε σήμερα η νέα ενημέρωση για να προστεθούν δύο ακόμα ονόματα στο φετινό Ejekt. Το line up της 27ης Ιουνίου συμπληρώνεται σήμερα με δύο ακόμα βρετανικά ονόματα, τους "δικούς μας ανθρώπους" James αλλά και τον σπουδαίο Miles Kane, ενώ επιβεβαιώθηκε ως ...
Συνέχεια...
Δύο νέες προσθήκες στο line up του Ejekt
Ολοκληρώνεται το line up του φετινού Ejekt Festival με τις δύο προσθήκες που επιβεβαίωσε σήμερα η διοργανώτρια εταιρία Detox. Στις 22 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, πέρα από τα ήδη ανακοινωμένα ονόματα των Amy Winehouse, Moby και The Vaccines, θα εμφανιστούν και οι Blackfield - το γνωστό project ...
Συνέχεια...
Black Rebel Motorcycle Club
Το 2001 ήταν σίγουρα μια πολύ καλή χρονιά για τη μουσική. Μέσα στους δώδεκα αυτούς μήνες, κυκλοφόρησαν αρκετά αστεράκια όπως το White Blood Cells των White Stripes, το ντεμπούτο των Strokes, Is this It, αλλά και το ομώνυμο, πρώτο άλμπουμ των Black Rebel Motorcycle Club… Ίσως γιατί δε σταμάτησαν να ...
Συνέχεια...
Οι Raveonettes τον Δεκέμβρη στην Αθήνα
Ημέρα επιβεβαιώσεων συναυλιών σήμερα, και έχουμε άλλη μία προσθήκη στην συναυλιακή μας ατζέντα. Η δραστήρια ομάδα P 90 Events ανακοίνωσε την επιστροφή του πολύ καλού ντουέτου από την Δανία, των The Raveonettes . Ο Sune Rose Wagner και η Sharin Foo θα εμφανιστούν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους ...
Συνέχεια...
Οι Burgundy Grapes ανοίγουν την συναυλία των Walkabouts στην Αθήνα
Όπως είναι γνωστό, το  Σάββατο 28 Ιανουαρίου περιμένουμε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κύτταρο τους παλιόφιλους Walkabouts, μία μέρα μετά την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη. Η συναυλία του αμερικάνικου συγκροτήματος αποκτάει περισσότερο ενδιαφέρον όπως μάθαμε σήμερα αφού την βραδιά θα ανοίξει ένα από τα πολύ καλά συγκροτήματα της πόλης, οι εξαιρετικοί Burgundy ...
Συνέχεια...
Το πρόγραμμα εμφανίσεων του EJEKT Festival
Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε για το φετινό EJEKT Festival, το οποίο όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου την Τετάρτη 22 Ιουνίου, από την διοργανώτρια εταιρία Detox, και πλέον ανακοινώθηκε και το αναλυτικό πρόγραμμα εμφάνισης των καλλιτεχνών που απαρτίζουν φέτος το line up. Συγκεκριμένα: Baby Guru: ...
Συνέχεια...
Οι Slayer το καλοκαίρι στην Αθήνα
Είχε αρχικά κυκλοφορήσει ως φήμη, δεν άργησε όμως και η διοργανώτρια Detox Εvents να το ανακοινώσει και επίσημα μέσω των social media. Την 1η Ιουλίου λοιπόν, οι Slayer, η μεγάλη αυτή thrash metal μπάντα από το Los Angeles θα εμφανιστεί ζωντανά στην Πλατεία Νερού. Όχι, δεν θα παίξουν σε καμιά πλατεία αλλά στο Ολυμπιακό ...
Συνέχεια...
Οριστική ακύρωση της Ευρωπαϊκής περιοδείας της Marina and The Diamonds
Ακυρώνεται οριστικά ολόκληρη η Ευρωπαϊκή περιοδεία της Marina & The Diamonds, η οποία αρχικά είχε μετατεθεί από τον Ιανουάριο στον Απρίλιο και περιελάμβανε μια στάση στην Αθήνα. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της διοργανώτριας εταιρίας Detox, η περιοδεία αναβάλλεται για λογιστικούς λόγους, ενώ όσοι φρόντισαν να προμηθευτούν εγκαίρως εισιτήρια, μπορούν να τα ...
Συνέχεια...
Kirlian Camera + Decode @ Κύτταρο
Στην τριών δεκαετιών πορεία τους, οι Kirlian Camera έχουν περάσει από πολλές & διαφορετικές περιόδους, μεταλλάσοντας και ανανεώνοντας διαρκώς τον ήχο τους, διατηρώντας όμως πάντα μία πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα, χωρίς να χάνουν ποτέ τον σκοτεινό τους χαρακτήρα αλλά ούτε & την ιδιαίτερη αισθητική τους. Ξεκίνησαν στις αρχές του ‘80 ώς ...
Συνέχεια...
The Afghan Whigs
Υπάρχουν ορισμένα συγκροτήματα που για κάποιους από εμάς που "ενηλικιωθήκαμε" μουσικά μέσα στα '90s θα έχουν μία θέση μόνιμα στην καρδιά μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Afghan Whigs, οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα. Πριν από λίγο καιρό, μιλήσαμε με τον παλιόφιλο Greg Dulli. Ήταν μέσα Δεκεμβρίου, όταν μάθαμε αναπάντεχα για την επιστροφή των ...
Συνέχεια...
Οι Bokomolech ανοίγουν την συναυλία των Afghan Whigs στην Αθήνα
Όταν σκεφτόμασταν πoιο εγχώριο συγκρότημα θα μπορούσε να ανοίξει άξια και ταιριαστά την πολυαναμενόμενη συναυλία των Afghan Whigs στην Αθήνα την Τρίτη 29 Μαϊου στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι), οι Boko ήταν αυτοί που μας ήρθαν αμέσως στο μυαλό. Όπως και έγινε! Οι Bokomolech που επέστρεψαν για τα καλά φέτος με το album "Mass ...
Συνέχεια...
Και οι Down μαζί με τους Slayer στην Ελλάδα!
Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από δέκα ημέρες, ένα από τα καλά συναυλιακά νέα για το φετινό καλοκάιρι είναι ότι οι τεράστιοι Slayer θα βρίσκονται στην Αθήνα, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου. Σήμερα λοιπόν, ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα μεγάλο όνομα στο line up. Οι Down, το super group με μπροστάρη τον ...
Συνέχεια...
The Walkabouts & Burgundy Grapes @ Κύτταρο
Το ρητό που λέει ότι οι παλιές αγάπες δύσκολα πεθαίνουν φυσικά το ξέρετε. Να λοιπόν που αυτό για μία ακόμη φορά επαληθεύεται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Η επιστροφή των πολυαγαπημένων μας Walkabouts χρίστηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού και το τελευταίο εισιτήριο για την εμφάνιση τους στο Κύτταρο έφυγε νωρίς ...
Συνέχεια...
Οι Kasabian επιστρέφουν για λογαριασμό του Ejekt Festival
Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από τη σελίδα του Ejekt Festival στο Facebook, οι Kasabian επιστρέφουν στην Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την εμφάνισή τους για λογαριασμό του ίδιου festival. Οι Kasabian είναι το πρώτο όνομα που ανακοινώνεται από τη Detox, η οποία φέτος θα γιορτάσει τα δέκα χρόνια του Ejekt Festival, το ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη
Μία εβδομάδα σχεδόν έμεινε για την εμφάνιση των James στη ΠΑΟΚ Sports Arena στην Πυλαία, στις 4 Οκτωβρίου, την μοναδική συναυλία του συγκροτήματος στην Ελλάδα για την χρονιά που διανύουμε, και η προπώληση συνεχίζεται κανονικά, ενώ περιμένουμε να μάθουμε και ποιο ελληνικό συγκρότημα θα ανοίξει τη βραδιά. Θυμίζουμε ότι τα εισιτήρια πωλούνται στο www.ticketarena.gr και στα καταστήματα Public και Tickethouse προς: Πάνω ...
Συνέχεια...
Η νέα ημερομηνία για το live της Marina and The Diamonds στην Αθήνα
Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από μερικές ημέρες, η προγραμματισμένη ημερομηνία για την εμφάνιση της Marina and the Diamonds, που ήταν προγραμματισμένη για τις  19 Ιανουαρίου στο Gagarin 205 αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας. Σήμερα λοιπόν, η διοργανώτρια εταιρία Detox ανακοίνωσε νέα ημερομηνία και χώρο για την εμφάνιση της  Ελληνο-ουαλής Μαρίνας-Λαμπρινής Διαμάντη, την οποία θα δούμε τελικά ...
Συνέχεια...
Raveonettes + Semen of the Sun @ Κύτταρο
Τα χρόνια περνούν, μα οι Raveonettes συνεχίζουν να προσφέρουν την ίδια πετυχημένη συνταγή. Και γιατί να την αλλάξουν άλλωστε; Το δίδυμο των Sune Rose Wagner και Sharin Foo μια 10ετία πια αποτίνει φόρο τιμής στην μουσική που λατρεύει δημιουργώντας μία ταυτότητα που στηρίζεται στην ονειρική μελωδικότητα, τα ταιριαστά φωνητικά τους και ...
Συνέχεια...
Οι Suede στο 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη
Paul Banks
Crippled Black Phoenix @ Κύτταρο
Video: The Raveonettes – ‘She Owns The Streets’
Οι James σκαρφαλώνουν στο Θέατρο Βράχων
I Like Trains
O.Children + We Came From Waters + Vancouver
Οι Interpol στο Entertainment Stage – Κερδίστε προσκλήσεις
Οι Clutch σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι
Νέα ανακοίνωση της Detox για την ακύρωση της
(Do not) Nevermind The Buzzcocks
Οι Black Rebel Motorcycle Club σε Αθήνα και
Οι VNV Nation επιστρέφουν στην Αθήνα
Miles Kane και James στο Ejekt Festival 2012
Δύο νέες προσθήκες στο line up του Ejekt
Black Rebel Motorcycle Club
Οι Raveonettes τον Δεκέμβρη στην Αθήνα
Οι Burgundy Grapes ανοίγουν την συναυλία των Walkabouts
Το πρόγραμμα εμφανίσεων του EJEKT Festival
Οι Slayer το καλοκαίρι στην Αθήνα
Οριστική ακύρωση της Ευρωπαϊκής περιοδείας της Marina and
Kirlian Camera + Decode @ Κύτταρο
The Afghan Whigs
Οι Bokomolech ανοίγουν την συναυλία των Afghan Whigs
Και οι Down μαζί με τους Slayer στην
The Walkabouts & Burgundy Grapes @ Κύτταρο
Οι Kasabian επιστρέφουν για λογαριασμό του Ejekt Festival
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των James στη
Η νέα ημερομηνία για το live της Marina
Raveonettes + Semen of the Sun @ Κύτταρο