Υπάρχουν ορισμένα συγκροτήματα που για κάποιους από εμάς που “ενηλικιωθήκαμε” μουσικά μέσα στα ’90s θα έχουν μία θέση μόνιμα στην καρδιά μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Afghan Whigs, οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα. Πριν από λίγο καιρό, μιλήσαμε με τον παλιόφιλο Greg Dulli.

Ήταν μέσα Δεκεμβρίου, όταν μάθαμε αναπάντεχα για την επιστροφή των The Afghan Whigs, δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση και έντεκα μετά την διάλυση τους  για τις ανάγκες του ATP I’ll Be Your Mirror 2012 σε Μ.Βρετανία και Η.Π.Α. Σύντομα η επανασύνδεση των Greg Dulli, Rick McCollum και John Curley επεκτάθηκε και σε πολλές άλλες καλοκαιρινές συναυλίες,  με αφετηρία σήμερα Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά στις οποίες και μία συναυλία στην Αθήνα, την Τρίτη 29 Μαϊου στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι)

Μιλήσαμε με τον κεφάτο και παλιό μας φίλο Greg Dulli, ένα πρωινό – για εκείνον-  Σαββάτου, πριν από ενάμιση πια μήνα και από την αρχή μας  ξεκαθαρίζει τα αυτονόητα.

Greg Dulli:Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Όταν αποφασίσαμε με τα παιδιά, να επιστρέψουμε για συναυλίες ως Afghan Whigs, ξεκαθάρισα στον ατζέντη μας ότι πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε την Ελλάδα. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Και φυσικά τα καταφέραμε.

Την στιγμή που του μιλήσαμε, ομολόγησε ότι ασχολείται με το δύσκολο έργο του να καθορίσει το set list της περιοδείας. Θα ήταν δύσκολο και για εμάς ακόμα, να επιλέξουμε πoια τραγούδια θα θέλαμε να ακούσουμε ζωντανά μέσα από μία σπουδαία δισκογραφία από το 1988 και μέχρι το 2001 που μετράει έξι albums και μια σειρά από singles & EPs γεμάτα παθιασμένες δικές του συνθέσεις αλλά και κολασμένες διασκευές σε soul classics. Φανταζόμαστε πόσο περίπλοκο θα είναι και για τον ίδιο.

G.D. : Υπάρχει μία μεγάλη εκτενής λίστα τραγουδιών, και προσπαθώ να ξεκαθαρίσω ποια τραγούδια θα παίζουμε. Και θα σου πω κάτι, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας στα setlists, το πρώτο setlist στο οποίο θα καταλήξω και θα το θεωρώ ικανοποιητικό, σίγουρα δεν θα είναι αυτό που τελικά θα παίξουμε. Είναι σαν να γράφεις ένα βιβλίο. Ξεκινάς με ένα πρώτο draft νομίζοντας ότι ξέρεις τι γράφεις, αλλά στην ουσία δεν έχεις ιδέα που θα σε οδηγήσει.

Πως όμως αποφασίζει ποια τραγούδια θα ακούσουμε; Δεν μπορεί να μην έχει προσωπικές προτιμήσεις σε ορισμένα…

G.D. : Υπάρχουν πράγματι κάποια τραγούδια των Afghan Whigs που προτιμώ από κάποια άλλα, και όχι μόνο επειδή τα θεωρώ καλύτερα, αλλά και επειδή μου είναι πιο ευχάριστο να επιστρέφω σε αυτά. Φτιάχνω πάντως μία λίστα 30 τραγουδιών στην ουσία, τα οποία είναι και πολλά, δεν πρόκειται να παίζουμε σε μία βραδιά τόσα. Υπολογίζω ότι κάπου στα 24 τραγούδια θα έχει κάθε set list. Θέλω να είμαστε σε θέση να παίξουμε μία ισομερή ποικιλία αντιπροσωπευτικών τραγουδιών από τα 4 τελευταία albums – καθώς και 2 τραγούδια από το πρώτο album ορισμένες βραδιές. Και να σου πω την αλήθεια, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μπορώ να παίξω μαζί με τα παιδιά αυτά τα τραγούδια. Είναι σπουδαία τραγούδια, μιας ωραίας εποχής και περιόδου της ζωής μας.

Έχω την εντύπωση – και είναι κάτι που θυμάμαι ότι  είχαμε συζητήσει μαζί και ένα βράδυ στο Mo’ Better αρκετά χρόνια πριν – ότι μερικά από τα πιο γνωστά και πετυχημένα τραγούδια των Afghan Whigs δεν είναι και ανάμεσα στα αγαπημένα του. Του το θυμίζω.

G.D. : Ισχύει. Είναι περίεργο αυτό που συνέβαινε και συμβαίνει ακόμα νομίζω με τα τραγούδια των Afghan Whigs. Τα προσωπικά αγαπημένα μου τραγούδια, δεν είναι αυτά που έχει εκτιμήσει και αγαπήσει ο κόσμος. Και το ανάποδο. Οπότε εννοείται ότι θα παίξουμε όλα αυτά τα πιο γνωστά τραγούδια που θέλει να ακούσει ο κάθε fan μας – δεν μπορεί αν γίνει κι αλλιώς σε αυτή την περιοδεία –  αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να στριμώξω στο setlist και κάποια από τα πιο παραγνωρισμένα, τα οποία όμως επιμένω ότι είναι από τα καλύτερα που έχω γράψει παρά το γεγονός ότι κανείς δεν φαίνεται να συμφωνεί μαζί μου.

Θα μπορούσα, προσωπικά μιλώντας, να αρχίσω και να γράφω ιστορίες και αναμνήσεις περιόδων της ζωής μου, ειδικά της εφηβίας και της ενηλικίωσης, οι οποίες είχαν ως soundtrack  τα albums των Afghan Whigs. Από μοναχικές ακροάσεις όταν το teenage angst χτύπαγε κόκκινο, έως την πρώτη – οργασμική – φορά που τους παρακολούθησα live – αρκετά νωρίτερα από εκείνο των φιάσκο του Rockwave το 1999 με τους “φράχτες” κάγκουρες fans του Prodigy, που θέλουμε να ξεχάσουμε. Το ίδιο ταξίδι στην ζωή του κάνει και ο Greg Dulli, ακούγοντας τα τραγούδια των Afghan Whigs, και φυσικά στον ίδιο αυτόν τον τραγουδοποιό ξυπνάει πολύ πιο προσωπικές και βιωματικές καταστάσεις.

G.D. : Ορισμένα τραγούδια ξυπνούν αναμνήσεις. Είναι σαν να βγάζεις από ένα ντουλάπι ξεχασμένες παλιές φωτογραφίες με στιγμές από τη ζωή σου. Ενάμιση χρόνο πριν έκανα μία ακουστική περιοδεία και για πρώτη φορά μετά από πάνω από 10 χρόνια έπαιξα ορισμένα τραγούδια των Afghan Whigs. Ορισμένα μάλιστα είχα να τα παίξω σχεδόν 20 χρόνια. Και αυτή η επιστροφή σε αυτά τα τραγούδια ήταν που αποτέλεσε για μένα την αρχή ουσιαστικά για να σκέφτομαι την πιθανότητα να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί. Πάντως, νιώθω πολύ άνετα με την πλειοψηφία των τραγουδιών. Θεωρώ ότι μπορώ να τα ερμηνεύσω και να τους δώσω πνοή και ζωή ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά αφότου τα έγραψα.

Εάν ερωτηθεί κάποιος fan, ποιο είναι το αγαπημένο του album των Afghan Whigs, θα δυσκολευθεί να απαντήσει. Πιθανότατα, ίσως ξεχωρίσει τα  “Congregation” (1992), “Gentlemen” (1993) και “Black Love” (1996), αφού γεγονός είναι ότι αποτελεί μία εκπληκτική τριάδα και σίγουρα από τα καλύτερα albums των 90s, βάλει μετά το κύκνειο άσμα “1965 (1998) και τέλος τις δύο πρώτες κυκλοφορίες τους, τα πιο “ανώριμα” ίσως “Big Top Halloween” (1988) κα “Up in It” (1990). Ο Greg Dulli όμως βρίσκει έναν λόγο για να ξεχωρίσει μία συγκεκριμένη περίοδο του συγκροτήματος

G.D. : Κάθε album μας είχε και μία μοναδική και ξεχωριστή στιγμή, που στιγμάτισε τη ζωή μας. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Ίσως όμως, η σπουδαιότερη περίοδος για εμάς ως ανθρώπους και ως μουσικούς, ήταν η περίοδος της ηχογράφησης και της περιοδείας του “Congregation”, εκεί πίσω στο 1991-1992, αφού όρισε πως θα εξελισσόμασταν ως μπάντα, και έδωσε τον χαρακτήρα και την ταυτότητα της μπάντας με την οποία θα πορευόμασταν στην συνέχεια.

Πέρα από τα τραγούδια που έγραφε ο Dulli, χαρακτηριστικό του group ήταν οι διασκευές που έκαναν. Οι Afghan Whigs είχαν την δύναμη να κάνουν δικά τους από soul classics μέχρι σύγχρονά τους r’n’b mainstream τραγούδια, χωρίς ούτε δόση ειρωνίας. Θεωρώ δεδομένο ότι θα έχουμε διασκευές εκπλήξεις και σε αυτή την reunion περιοδεία.

G.D. : “Σαφώς. Δεν νοείται συναυλία των Afghan Whigs χωρίς διασκευές. Πάντα κάναμε ορισμένες απρόσμενες διασκευές – και σε μερικές περιοδείες διασκευάζαμε διαφορετικά τραγούδια κάθε βράδυ – και αυτό είναι κάτι που θα το συνεχίσουμε και τώρα. Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω ακόμα τι τραγούδια θα διασκευάζουμε αυτή τη φορά. Το «κακό», ας πούμε, είναι ότι γενικά δεν ακούω καθόλου ραδιόφωνο, ούτε παρακολουθώ τι τραγούδια βγαίνουν. Τώρα τελευταία άρχισα – ειδικά γι’αυτό τον λόγο –  και περιμένω να ακούσω κάποια από τα τραγούδια – επιτυχίες του καλοκαιριού και ελπίζω κάποιο να μου αρέσει ή να το βρίσκω ενδιαφέρον να το διασκευάσουμε. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι καινούργιο τραγούδι, μπορεί να είναι και κάποια παλιά επιτυχία ή κάποια παλιό παραγνωρισμένο soul κομμάτι. Παρ’όλα αυτά, εάν ένα καινούργιο pop τραγούδι μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και πιστέψω ότι μπορούμε να το κάνουμε «δικό μας», ε τότε θα το διασκευάσουμε.”

Καλά όλα αυτά… Αλλά έως την στιγμή εκείνη που μιλάγαμε μεταξύ μας, στις έως τότε πρώτες συνεντεύξεις του σε αμερικάνικα έντυπα και websites, ο Dulli απέφευγε να απαντήσει εάν οι Afghan Whigs πρόκειται να ηχογραφήσουν νέο υλικό. Και όπως και να το κάνουμε, η περιέργεια του fan συνομιλητή του ήταν δεδομένη.

G.D. : Ok, θα στο πω… Έχουμε ηχογραφήσει ήδη νέο υλικό!  Πως ακούγονται; Εντελώς Afghan Whigs! Δεν είχαμε σκοπό να το κάνουμε, να σου πω την αλήθεια, όμως μας βγήκαν στην πορεία στις πρόβες που κάναμε. Θα συμπεριλάβουμε σίγουρα δύο νέα τραγούδια στο setlist και βλέπουμε. Δεν είναι ακόμα τόσα πολλά ώστε να μιλάμε για album, αλλά όλα είναι πιθανά αυτή τη στιγμή. Έχουμε το μυαλό μας ανοικτό, προχωράμε, και βλέπουμε…

Ποιοι είναι όμως οι Afghan Whigs του 2012 που θα μας επισκεφτούν και στην Αθήνα;

G.D. : Εκτός από τους τρεις μας (Greg Dulli, Rick McCollum, John Curle) έχουμε μαζί μας φίλους μουσικούς. Όπως ίσως θα ξέρεις, εγώ ήμουν ο πρώτος drummer των Afghan Whigs, και στην συνέχεια είχαμε άλλους τρεις. Ο πέμπτος drummer πλέον είναι ο Cully Symington, που ήταν και ο drummer των Gutter Twins, και το καλό με τον Cully είναι ότι είναι μόλις 27 ετών – αντίθετα με εμάς τους υπόλοιπους που μας πήραν τα χρόνια. Επίσης μαζί μας είναι ο φίλος πολυοργανίστας Rick Nelson, που ήταν και στους Twilight Singers αλλά και στους Polyphonic Spree, και είναι από αυτούς τους πολύ χρήσιμους μουσικούς που αναλαμβάνουν τα πλήκτρα, πιάνο, βιολί, τσέλο, κιθάρα και μπάσο. Σε όλες τις συνθέσεις των Afghan Whigs είχαμε έναν πέμπτο πολύτιμο μουσικό όπως ο Rick, που παίζει πολλά όργανα και καλύπτει τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το συγκρότημα. Είναι μία κλασική εκδοχή των Afghan Whigs στην ουσία: Οι τρεις μας, ένας drummer και ένας πολυοργανίστας.

Ο ενθουσιασμένος fan-συνομιλητής του, τον αποχαιρετά και του ανανεώνει το ραντεβού στις 29 Μαϊου.

G.D. : Και εγώ, ειλικρινά, είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος που θα έρθω με τους Afghan Whigs στην Αθήνα. Και υπόσχομαι ότι το show που θα παρουσιάσουμε θα είναι και για αυτιά και για μάτια, αλλά και για την ψυχή. Δεν θα απογοητευθείς!

Οι The Afghan Whigs θα εμφανιστούν την Τρίτη  29 Μαϊου  στοVox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι) σε μία διοργάνωση της Detox. Την βραδιά θα ανοίξουν οι Bokomolech.

Τα  εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 29 Ευρώ και πωλούνται στο Tickethouse, τα Public και το www.ticketarena.gr ενώ την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται μόνο από το ταμείο του συναυλιακού χώρου προς 33 ευρώ.

Επίσης σας δίνουμε την δυνατότητα να κερδίσετε προσκλήσεις!

Δείτε παρακάτω την πρώτη εμφάνιση των νέων Afghan Whigs χθες Τρίτη βράδυ στο τηλεοπτικό show του NBC, “Late Night with Jimmy Fallon“, όπου και ερμήνευσαν ζωντανά το “I’m Her Slave” μέσα από το “Congregation” του 1992

Διάβασε επίσης...
Οι Suede στο 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη
Η 7η Ιουλίου στο Καυτανζόγλειο θα είναι απόλυτα βρετανική, με τους σπουδαίους Suede να προστίθενται στο line up της 2ης μέρας του νέου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Detox. H πρώτη μέρα του 2310 Festival, η 6η Ιουλίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνει τους Judas Priest, Whitesnake και Firewind και ...
Συνέχεια...
Νέα ανακοίνωση της Detox για την ακύρωση της εμφάνισης της Amy Winehouse και τα εισιτήρια του Ejekt
Σε καλοκαιρινό σήριαλ εξελίσσεται η υπόθεση με την ακύρωση της εμφάνισης της Amy Winehouse στο φετινό Ejekt Festival τον περασμένο μήνα. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Συνήγορου του Καταναλωτή, η διοργανώτρια εταιρία του Ejekt, Detox Events, έβγαλε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια: Σε σχέση με τον θόρυβο που ...
Συνέχεια...
Οι Clutch σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι
Τρία χρόνια μετά το εκπληκτικό τους live στα μέρη μας, οι Αμερικανοί Clutch επιστρέφουν για δύο συναυλίες στη χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό από την διοργανώτρια εταιρία Detox, το rock'n'roll group από το Maryland που ηγείται ο Neil Fallon θα εμφανιστεί στις 26 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη και στις 27 Ιουνίου στην ...
Συνέχεια...
O Greg Dulli για Mark Lanegan & το μέλλον των Afghan Whigs!
Το βράδυ της Τρίτης μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον παλιόφιλο Greg Dulli με αφορμή την εμφάνιση των Afghan Whigs στην Αθήνα, και μας αποκάλυψε πληροφορίες για το μέλλον του συγκροτήματος ενώ μας μίλησε και για τον Mark Lanegan. Τον επόμενο μήνα θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε την πλήρη συνέντευξη που μας ...
Συνέχεια...
Ejekt Festival 2012
Πάει κι αυτό! Μια από τις ελάχιστες φετινές συναυλιακές βραδιές που περιμέναμε με ανυπομονησία εδώ και καιρό ανήκει στο παρελθόν. Και ευτυχώς, κόντρα στην κακοδαιμονία των τελευταίων μηνών, όλα πήγαν καλά! Σε μια περίοδο που από τη μια οι ακυρώσεις του μεγαλύτερου αριθμού των "υποσχόμενων" συναυλιών είναι περισσότερες από όσες τελικά ...
Συνέχεια...
Και οι Down μαζί με τους Slayer στην Ελλάδα!
Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από δέκα ημέρες, ένα από τα καλά συναυλιακά νέα για το φετινό καλοκάιρι είναι ότι οι τεράστιοι Slayer θα βρίσκονται στην Αθήνα, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου. Σήμερα λοιπόν, ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα μεγάλο όνομα στο line up. Οι Down, το super group με μπροστάρη τον ...
Συνέχεια...
Οι Deftones στο Heavy By The Sea Festival
Δε μας έφτανε η ανακοίνωση για το live των The Brian Johnestown Massacre σήμερα, πριν λίγο η Detox δημοσιοποίησε μέσω της σελίδας της στο facebook, τον ερχομό των Deftones στο φετινό Heavy By The Sea Festival που θα γίνει 23.6.2014. Μαζί με την παρέα του Chino Moreno, θα έχουμε την ευκαιρία να ...
Συνέχεια...
Stream this: The Afghan Whigs – “Do To The Beast”
Με ημερομηνία επίσημης κυκλοφορίας την 15η Απριλίου μέσω της Sub Pop, έφτασε λοιπόν η ώρα να ακούσουμε ολόκληρο σήμερα το "Do To The Beast" , το πρώτο ολοκληρωμένο album μετά την επανένωση των αγαπημένων μας Afghan Whigs του Greg Dulli. Μέσω NPR, όπως μας έχει συνηθίσει ... Καλή ακρόαση
Συνέχεια...
Video: Σtella – “Detox”
  Την Σtella - ή απλά Στέλλα Χρονοπούλου - την γνωρίσαμε σε live και ηχογραφήσεις των Expert Medicine και των My Wet Calvin και πιο πρόσφατα του Leon Segka και του Sillyboy, ενώ μαζί με τον Α. Ζαμπάρα σχημάτισε τους Fever Kids. Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε το πρώτο της EP με τίτλο "Keep ...
Συνέχεια...
Interpol @ Entertainment stage, 07/06/2011
Εντάξει καταλαβαίνετε ότι όσο κάποια πράγματα αποτελούν απωθημένα τα οποία ο πιστός φαν και συναυλιάκιας θέλει να δει οπωσδήποτε, άλλο τόσο σημαντικό είναι το timing, οπότε δεν χρειάζεται (και εγώ) να τονίσω ότι μάλλον οι μέρες ακμής και μεγάλης δόξας των Interpol έχουν περάσει (ανεπιστρεπτί;) - όπως εξάλλου και του άλλου ...
Συνέχεια...
Paul Banks
Ο Paul Banks, τραγουδιστής των ιδιαιτέρως αγαπημένων στο Ελληνικό κοινό Interpol, λίγες μέρες πριν την συναυλία του στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club απαντάει στις ερωτήσεις μας για την μπάντα του, για το μέλλον της μουσικής και για τον Julian Plent Ο τελευταίος σου δίσκος - "Paul Banks" - ...
Συνέχεια...
Αλλαγή χώρου διεξαγωγής για τη συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη
Όπως ενημέρωσε η διοργανώτρια εταιρία Detox Events, λόγω απροσδόκητων τεχνικών προβλημάτων, η συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου μεταφέρεται στο ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ (γήπεδο μπάσκετ Ηρακλή), αντί του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΠΑΟΚ όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Όλα τα εισιτήρια (που αναγράφουν ως χώρο συναυλίας το γήπεδο του ΠΑΟΚ) ...
Συνέχεια...
Download This: The Afghan Whigs – ‘Lovecrimes’
Είναι γνωστό πως η παρέα του Greg Dulli  επέλεγε συχνά - πυκνά τραγούδια άλλων για διασκευές και τα έκανε "δικά της" με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Έτσι, μάλλον αναμενόμενα, το δεύτερο τραγούδι που δίνουν για δωρεάν download μετά την επανασύνδεση τους  -μετά το "See and Don't See' της Marie 'Queenie' Lyons- είναι ...
Συνέχεια...
The Afghan Whigs @ Vox
Ακολουθεί μια προσπάθεια «ψύχραιμης κριτικής» μίας συναυλίας από ένα δηλωμένο fanboy των Afghan Whigs που "ίδρωσε  για τα καλά τη φανέλα" στις πρώτες γραμμές του Vox… Oι The Afghan Whigs έφτασαν στην Αθήνα για το 4ο live του reunion tour που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη από τη Νέα Υόρκη, ένα reunion ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την εμφάνιση των Afghan Whigs στην Αθήνα
Αύριο 23 Μαϊου, οι The Afghan Whigs επιστρέφουν με την πρώτη τους συναυλία σε ένα sold out - φυσικά - Bowery Ballroom στη Νέα Υόρκη, και ακριβώς σε μία εβδομάδα, την Τρίτη  29 Μαϊου θα τους υποδεχτούμε στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι) σε μία διοργάνωση της Detox, με τους Bokomolech να ανοίγουν την βραδιά. To κορυφαίο ...
Συνέχεια...
Miles Kane και James στο Ejekt Festival 2012
Μετά την ανακοίνωση για τα πρώτα δύο ονόματα, τους Kasabian και τις Katzenjammer, ήρθε σήμερα η νέα ενημέρωση για να προστεθούν δύο ακόμα ονόματα στο φετινό Ejekt. Το line up της 27ης Ιουνίου συμπληρώνεται σήμερα με δύο ακόμα βρετανικά ονόματα, τους "δικούς μας ανθρώπους" James αλλά και τον σπουδαίο Miles Kane, ενώ επιβεβαιώθηκε ως ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των Suede!
Οπως φυσικά ήδη ξέρετε, οι πολυαγαπημένοι όλων μας Suede εμφανίζονται για τρίτη φορά στην Ελλάδα (και πρώτη μετά την πρόσφατη επανασύνδεση τους) την Κυριακή 11/9/2011 στο Entertainment Stage (Ιερά Οδός 7-13) . Τον ρόλο του support act θα έχουν οι "δικοι μας" Matisse στους οποίους, όπως επίσης έχουμε ξαναπεί, έχει επιστρέψει ο αρχικός τους ...
Συνέχεια...
Δύο νέες προσθήκες στο line up του Ejekt
Ολοκληρώνεται το line up του φετινού Ejekt Festival με τις δύο προσθήκες που επιβεβαίωσε σήμερα η διοργανώτρια εταιρία Detox. Στις 22 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, πέρα από τα ήδη ανακοινωμένα ονόματα των Amy Winehouse, Moby και The Vaccines, θα εμφανιστούν και οι Blackfield - το γνωστό project ...
Συνέχεια...
Οι The Cribs στην Αθήνα
Μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία αποκάλυψε  μόλις η διοργανώτρια εταιρία Detox, φέρνοντας στη χώρα μας μία από τις πιο καλές σύγχρονες βρετανικές μπάντες. Οι indie-punks The Cribs θα εμφανιστούν στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Κύτταρο, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου. To τριμελές συγκρότημα των αδερφών Jarman κυκλοφόρησε φέτος το 5ο του album με τίτλο In The Belly Of The Brazen ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη
Μία εβδομάδα σχεδόν έμεινε για την εμφάνιση των James στη ΠΑΟΚ Sports Arena στην Πυλαία, στις 4 Οκτωβρίου, την μοναδική συναυλία του συγκροτήματος στην Ελλάδα για την χρονιά που διανύουμε, και η προπώληση συνεχίζεται κανονικά, ενώ περιμένουμε να μάθουμε και ποιο ελληνικό συγκρότημα θα ανοίξει τη βραδιά. Θυμίζουμε ότι τα εισιτήρια πωλούνται στο www.ticketarena.gr και στα καταστήματα Public και Tickethouse προς: Πάνω ...
Συνέχεια...
Πληροφορίες για την εμφάνιση των Primal Scream στην Αθήνα
Όπως είχαμε γνωστοποιήσει στις αρχές του μήνα, οι Primal Scream θα βρεθούν στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου για να παρουσιάσουν ολόκληρο ζωντανά ένα από τα πιο εμβληματικά albums της σύγχρονης μουσικής, το αριστούργημα που ήταν και παραμένει το “Screamadelica“. Σήμερα λάβαμε και τις αναλυτικές πληροφορίες γι'αυτό το πολυαναμενόμενο live από την διοργανώτρια ...
Συνέχεια...
Black Rebel Motorcycle Club
Το 2001 ήταν σίγουρα μια πολύ καλή χρονιά για τη μουσική. Μέσα στους δώδεκα αυτούς μήνες, κυκλοφόρησαν αρκετά αστεράκια όπως το White Blood Cells των White Stripes, το ντεμπούτο των Strokes, Is this It, αλλά και το ομώνυμο, πρώτο άλμπουμ των Black Rebel Motorcycle Club… Ίσως γιατί δε σταμάτησαν να ...
Συνέχεια...
Η νέα ημερομηνία για το live της Marina and The Diamonds στην Αθήνα
Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από μερικές ημέρες, η προγραμματισμένη ημερομηνία για την εμφάνιση της Marina and the Diamonds, που ήταν προγραμματισμένη για τις  19 Ιανουαρίου στο Gagarin 205 αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας. Σήμερα λοιπόν, η διοργανώτρια εταιρία Detox ανακοίνωσε νέα ημερομηνία και χώρο για την εμφάνιση της  Ελληνο-ουαλής Μαρίνας-Λαμπρινής Διαμάντη, την οποία θα δούμε τελικά ...
Συνέχεια...
Οι James σκαρφαλώνουν στο Θέατρο Βράχων
Με την είδηση της κυκλοφορίας του νέου album των James, η αλήθεια ήταν ότι απλά περιμέναμε την ημερομηνία επιστροφής τους στη χώρα μας. Έτσι λοιπόν, στις 15 Ιουλίου, ο Tim Booth και η παρέα του θα εμφανιστούν στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, στο πλαίσιο της προώθησης του "La Petite Mort", το ...
Συνέχεια...
The Cribs
Σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλιακές βραδιές της φετινής χρονιάς, ένα από τα καλύτερα βρετανικά groups των τελευταίων ετών, οι The Cribs θα εμφανιστούν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο, οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον έναν εκ των τριών αδερφών Jarman. Θυμάστε το 2004; 2 χρόνια μετά ...
Συνέχεια...
Οι Bokomolech ανοίγουν την συναυλία των Afghan Whigs στην Αθήνα
Όταν σκεφτόμασταν πoιο εγχώριο συγκρότημα θα μπορούσε να ανοίξει άξια και ταιριαστά την πολυαναμενόμενη συναυλία των Afghan Whigs στην Αθήνα την Τρίτη 29 Μαϊου στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι), οι Boko ήταν αυτοί που μας ήρθαν αμέσως στο μυαλό. Όπως και έγινε! Οι Bokomolech που επέστρεψαν για τα καλά φέτος με το album "Mass ...
Συνέχεια...
Το πρόγραμμα εμφανίσεων του EJEKT Festival
Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε για το φετινό EJEKT Festival, το οποίο όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου την Τετάρτη 22 Ιουνίου, από την διοργανώτρια εταιρία Detox, και πλέον ανακοινώθηκε και το αναλυτικό πρόγραμμα εμφάνισης των καλλιτεχνών που απαρτίζουν φέτος το line up. Συγκεκριμένα: Baby Guru: ...
Συνέχεια...
EJEKT Festival 2012 με Kasabian και Katzenjammer
Με τον χειμώνα ημερολογιακά να τελειώνει, έφτασε η στιγμή να μάθουμε τις πρώτες πληροφορίες για το φετινό EJEKT Festival αλλά και τα πρώτα επιβεβαιωμένα ονόματα του line up. Η φετινή διοργάνωση της Detox θα είναι μάλιστα διήμερη και θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουνίου στον ίδιο εξαιρετικό χώρο με πέρσι, στην Πλατεία Νερού στον ...
Συνέχεια...
To τελικό line up του EJEKT Festival
Κάτι παραπάνω από ένα μήνα πριν το φετινό EJEKT festival, και η διοργανώτρια εταιρία Detox οριστηκοποίησε και το line up με την προσθήκη δύο συγκροτημάτων. Εκτός λοιπόν των Kasabian, James, Miles Kane και Band of Skulls το line up συμπληρώνεται από τους βέλγους Customs και από μία πολύ νέα ελληνική μπάντα,  τους ...
Συνέχεια...
Download This: The Afghan Whigs – ‘See And Don’t See’
Τους περιμένουμε πως και πως σε περίπου 10 μέρες και αυτοί αποφάσισαν έτσι ξαφνικά να χαρίσουν στους φανς τους ανά τον κόσμο ως δώρεαν mp3 download την πρώτη τους ηχογράφηση ως μπάντα εδώ και πάνω από πέντε χρόνια. Το 'See And Don't See' ειναι μια όμορφη -και αρκετά διαφορετική άπο ...
Συνέχεια...
Οι Suede στο 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη
Νέα ανακοίνωση της Detox για την ακύρωση της
Οι Clutch σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι
O Greg Dulli για Mark Lanegan & το
Ejekt Festival 2012
Και οι Down μαζί με τους Slayer στην
Οι Deftones στο Heavy By The Sea Festival
Stream this: The Afghan Whigs – “Do To
Video: Σtella – “Detox”
Interpol @ Entertainment stage, 07/06/2011
Paul Banks
Αλλαγή χώρου διεξαγωγής για τη συναυλία των James
Download This: The Afghan Whigs – ‘Lovecrimes’
The Afghan Whigs + Bokomolech @ Vox
Κερδίστε προσκλήσεις για την εμφάνιση των Afghan Whigs
Miles Kane και James στο Ejekt Festival 2012
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των Suede!
Δύο νέες προσθήκες στο line up του Ejekt
Οι The Cribs στην Αθήνα
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των James στη
Πληροφορίες για την εμφάνιση των Primal Scream στην
Black Rebel Motorcycle Club
Η νέα ημερομηνία για το live της Marina
Οι James σκαρφαλώνουν στο Θέατρο Βράχων
The Cribs
Οι Bokomolech ανοίγουν την συναυλία των Afghan Whigs
Το πρόγραμμα εμφανίσεων του EJEKT Festival
EJEKT Festival 2012 με Kasabian και Katzenjammer
To τελικό line up του EJEKT Festival
Download This: The Afghan Whigs – ‘See And