Υπάρχουν ορισμένα συγκροτήματα που για κάποιους από εμάς που “ενηλικιωθήκαμε” μουσικά μέσα στα ’90s θα έχουν μία θέση μόνιμα στην καρδιά μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Afghan Whigs, οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα. Πριν από λίγο καιρό, μιλήσαμε με τον παλιόφιλο Greg Dulli.

Ήταν μέσα Δεκεμβρίου, όταν μάθαμε αναπάντεχα για την επιστροφή των The Afghan Whigs, δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση και έντεκα μετά την διάλυση τους  για τις ανάγκες του ATP I’ll Be Your Mirror 2012 σε Μ.Βρετανία και Η.Π.Α. Σύντομα η επανασύνδεση των Greg Dulli, Rick McCollum και John Curley επεκτάθηκε και σε πολλές άλλες καλοκαιρινές συναυλίες,  με αφετηρία σήμερα Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά στις οποίες και μία συναυλία στην Αθήνα, την Τρίτη 29 Μαϊου στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι)

Μιλήσαμε με τον κεφάτο και παλιό μας φίλο Greg Dulli, ένα πρωινό – για εκείνον-  Σαββάτου, πριν από ενάμιση πια μήνα και από την αρχή μας  ξεκαθαρίζει τα αυτονόητα.

Greg Dulli:Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Όταν αποφασίσαμε με τα παιδιά, να επιστρέψουμε για συναυλίες ως Afghan Whigs, ξεκαθάρισα στον ατζέντη μας ότι πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε την Ελλάδα. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Και φυσικά τα καταφέραμε.

Την στιγμή που του μιλήσαμε, ομολόγησε ότι ασχολείται με το δύσκολο έργο του να καθορίσει το set list της περιοδείας. Θα ήταν δύσκολο και για εμάς ακόμα, να επιλέξουμε πoια τραγούδια θα θέλαμε να ακούσουμε ζωντανά μέσα από μία σπουδαία δισκογραφία από το 1988 και μέχρι το 2001 που μετράει έξι albums και μια σειρά από singles & EPs γεμάτα παθιασμένες δικές του συνθέσεις αλλά και κολασμένες διασκευές σε soul classics. Φανταζόμαστε πόσο περίπλοκο θα είναι και για τον ίδιο.

G.D. : Υπάρχει μία μεγάλη εκτενής λίστα τραγουδιών, και προσπαθώ να ξεκαθαρίσω ποια τραγούδια θα παίζουμε. Και θα σου πω κάτι, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας στα setlists, το πρώτο setlist στο οποίο θα καταλήξω και θα το θεωρώ ικανοποιητικό, σίγουρα δεν θα είναι αυτό που τελικά θα παίξουμε. Είναι σαν να γράφεις ένα βιβλίο. Ξεκινάς με ένα πρώτο draft νομίζοντας ότι ξέρεις τι γράφεις, αλλά στην ουσία δεν έχεις ιδέα που θα σε οδηγήσει.

Πως όμως αποφασίζει ποια τραγούδια θα ακούσουμε; Δεν μπορεί να μην έχει προσωπικές προτιμήσεις σε ορισμένα…

G.D. : Υπάρχουν πράγματι κάποια τραγούδια των Afghan Whigs που προτιμώ από κάποια άλλα, και όχι μόνο επειδή τα θεωρώ καλύτερα, αλλά και επειδή μου είναι πιο ευχάριστο να επιστρέφω σε αυτά. Φτιάχνω πάντως μία λίστα 30 τραγουδιών στην ουσία, τα οποία είναι και πολλά, δεν πρόκειται να παίζουμε σε μία βραδιά τόσα. Υπολογίζω ότι κάπου στα 24 τραγούδια θα έχει κάθε set list. Θέλω να είμαστε σε θέση να παίξουμε μία ισομερή ποικιλία αντιπροσωπευτικών τραγουδιών από τα 4 τελευταία albums – καθώς και 2 τραγούδια από το πρώτο album ορισμένες βραδιές. Και να σου πω την αλήθεια, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μπορώ να παίξω μαζί με τα παιδιά αυτά τα τραγούδια. Είναι σπουδαία τραγούδια, μιας ωραίας εποχής και περιόδου της ζωής μας.

Έχω την εντύπωση – και είναι κάτι που θυμάμαι ότι  είχαμε συζητήσει μαζί και ένα βράδυ στο Mo’ Better αρκετά χρόνια πριν – ότι μερικά από τα πιο γνωστά και πετυχημένα τραγούδια των Afghan Whigs δεν είναι και ανάμεσα στα αγαπημένα του. Του το θυμίζω.

G.D. : Ισχύει. Είναι περίεργο αυτό που συνέβαινε και συμβαίνει ακόμα νομίζω με τα τραγούδια των Afghan Whigs. Τα προσωπικά αγαπημένα μου τραγούδια, δεν είναι αυτά που έχει εκτιμήσει και αγαπήσει ο κόσμος. Και το ανάποδο. Οπότε εννοείται ότι θα παίξουμε όλα αυτά τα πιο γνωστά τραγούδια που θέλει να ακούσει ο κάθε fan μας – δεν μπορεί αν γίνει κι αλλιώς σε αυτή την περιοδεία –  αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να στριμώξω στο setlist και κάποια από τα πιο παραγνωρισμένα, τα οποία όμως επιμένω ότι είναι από τα καλύτερα που έχω γράψει παρά το γεγονός ότι κανείς δεν φαίνεται να συμφωνεί μαζί μου.

Θα μπορούσα, προσωπικά μιλώντας, να αρχίσω και να γράφω ιστορίες και αναμνήσεις περιόδων της ζωής μου, ειδικά της εφηβίας και της ενηλικίωσης, οι οποίες είχαν ως soundtrack  τα albums των Afghan Whigs. Από μοναχικές ακροάσεις όταν το teenage angst χτύπαγε κόκκινο, έως την πρώτη – οργασμική – φορά που τους παρακολούθησα live – αρκετά νωρίτερα από εκείνο των φιάσκο του Rockwave το 1999 με τους “φράχτες” κάγκουρες fans του Prodigy, που θέλουμε να ξεχάσουμε. Το ίδιο ταξίδι στην ζωή του κάνει και ο Greg Dulli, ακούγοντας τα τραγούδια των Afghan Whigs, και φυσικά στον ίδιο αυτόν τον τραγουδοποιό ξυπνάει πολύ πιο προσωπικές και βιωματικές καταστάσεις.

G.D. : Ορισμένα τραγούδια ξυπνούν αναμνήσεις. Είναι σαν να βγάζεις από ένα ντουλάπι ξεχασμένες παλιές φωτογραφίες με στιγμές από τη ζωή σου. Ενάμιση χρόνο πριν έκανα μία ακουστική περιοδεία και για πρώτη φορά μετά από πάνω από 10 χρόνια έπαιξα ορισμένα τραγούδια των Afghan Whigs. Ορισμένα μάλιστα είχα να τα παίξω σχεδόν 20 χρόνια. Και αυτή η επιστροφή σε αυτά τα τραγούδια ήταν που αποτέλεσε για μένα την αρχή ουσιαστικά για να σκέφτομαι την πιθανότητα να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί. Πάντως, νιώθω πολύ άνετα με την πλειοψηφία των τραγουδιών. Θεωρώ ότι μπορώ να τα ερμηνεύσω και να τους δώσω πνοή και ζωή ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά αφότου τα έγραψα.

Εάν ερωτηθεί κάποιος fan, ποιο είναι το αγαπημένο του album των Afghan Whigs, θα δυσκολευθεί να απαντήσει. Πιθανότατα, ίσως ξεχωρίσει τα  “Congregation” (1992), “Gentlemen” (1993) και “Black Love” (1996), αφού γεγονός είναι ότι αποτελεί μία εκπληκτική τριάδα και σίγουρα από τα καλύτερα albums των 90s, βάλει μετά το κύκνειο άσμα “1965 (1998) και τέλος τις δύο πρώτες κυκλοφορίες τους, τα πιο “ανώριμα” ίσως “Big Top Halloween” (1988) κα “Up in It” (1990). Ο Greg Dulli όμως βρίσκει έναν λόγο για να ξεχωρίσει μία συγκεκριμένη περίοδο του συγκροτήματος

G.D. : Κάθε album μας είχε και μία μοναδική και ξεχωριστή στιγμή, που στιγμάτισε τη ζωή μας. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Ίσως όμως, η σπουδαιότερη περίοδος για εμάς ως ανθρώπους και ως μουσικούς, ήταν η περίοδος της ηχογράφησης και της περιοδείας του “Congregation”, εκεί πίσω στο 1991-1992, αφού όρισε πως θα εξελισσόμασταν ως μπάντα, και έδωσε τον χαρακτήρα και την ταυτότητα της μπάντας με την οποία θα πορευόμασταν στην συνέχεια.

Πέρα από τα τραγούδια που έγραφε ο Dulli, χαρακτηριστικό του group ήταν οι διασκευές που έκαναν. Οι Afghan Whigs είχαν την δύναμη να κάνουν δικά τους από soul classics μέχρι σύγχρονά τους r’n’b mainstream τραγούδια, χωρίς ούτε δόση ειρωνίας. Θεωρώ δεδομένο ότι θα έχουμε διασκευές εκπλήξεις και σε αυτή την reunion περιοδεία.

G.D. : “Σαφώς. Δεν νοείται συναυλία των Afghan Whigs χωρίς διασκευές. Πάντα κάναμε ορισμένες απρόσμενες διασκευές – και σε μερικές περιοδείες διασκευάζαμε διαφορετικά τραγούδια κάθε βράδυ – και αυτό είναι κάτι που θα το συνεχίσουμε και τώρα. Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω ακόμα τι τραγούδια θα διασκευάζουμε αυτή τη φορά. Το «κακό», ας πούμε, είναι ότι γενικά δεν ακούω καθόλου ραδιόφωνο, ούτε παρακολουθώ τι τραγούδια βγαίνουν. Τώρα τελευταία άρχισα – ειδικά γι’αυτό τον λόγο –  και περιμένω να ακούσω κάποια από τα τραγούδια – επιτυχίες του καλοκαιριού και ελπίζω κάποιο να μου αρέσει ή να το βρίσκω ενδιαφέρον να το διασκευάσουμε. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι καινούργιο τραγούδι, μπορεί να είναι και κάποια παλιά επιτυχία ή κάποια παλιό παραγνωρισμένο soul κομμάτι. Παρ’όλα αυτά, εάν ένα καινούργιο pop τραγούδι μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και πιστέψω ότι μπορούμε να το κάνουμε «δικό μας», ε τότε θα το διασκευάσουμε.”

Καλά όλα αυτά… Αλλά έως την στιγμή εκείνη που μιλάγαμε μεταξύ μας, στις έως τότε πρώτες συνεντεύξεις του σε αμερικάνικα έντυπα και websites, ο Dulli απέφευγε να απαντήσει εάν οι Afghan Whigs πρόκειται να ηχογραφήσουν νέο υλικό. Και όπως και να το κάνουμε, η περιέργεια του fan συνομιλητή του ήταν δεδομένη.

G.D. : Ok, θα στο πω… Έχουμε ηχογραφήσει ήδη νέο υλικό!  Πως ακούγονται; Εντελώς Afghan Whigs! Δεν είχαμε σκοπό να το κάνουμε, να σου πω την αλήθεια, όμως μας βγήκαν στην πορεία στις πρόβες που κάναμε. Θα συμπεριλάβουμε σίγουρα δύο νέα τραγούδια στο setlist και βλέπουμε. Δεν είναι ακόμα τόσα πολλά ώστε να μιλάμε για album, αλλά όλα είναι πιθανά αυτή τη στιγμή. Έχουμε το μυαλό μας ανοικτό, προχωράμε, και βλέπουμε…

Ποιοι είναι όμως οι Afghan Whigs του 2012 που θα μας επισκεφτούν και στην Αθήνα;

G.D. : Εκτός από τους τρεις μας (Greg Dulli, Rick McCollum, John Curle) έχουμε μαζί μας φίλους μουσικούς. Όπως ίσως θα ξέρεις, εγώ ήμουν ο πρώτος drummer των Afghan Whigs, και στην συνέχεια είχαμε άλλους τρεις. Ο πέμπτος drummer πλέον είναι ο Cully Symington, που ήταν και ο drummer των Gutter Twins, και το καλό με τον Cully είναι ότι είναι μόλις 27 ετών – αντίθετα με εμάς τους υπόλοιπους που μας πήραν τα χρόνια. Επίσης μαζί μας είναι ο φίλος πολυοργανίστας Rick Nelson, που ήταν και στους Twilight Singers αλλά και στους Polyphonic Spree, και είναι από αυτούς τους πολύ χρήσιμους μουσικούς που αναλαμβάνουν τα πλήκτρα, πιάνο, βιολί, τσέλο, κιθάρα και μπάσο. Σε όλες τις συνθέσεις των Afghan Whigs είχαμε έναν πέμπτο πολύτιμο μουσικό όπως ο Rick, που παίζει πολλά όργανα και καλύπτει τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το συγκρότημα. Είναι μία κλασική εκδοχή των Afghan Whigs στην ουσία: Οι τρεις μας, ένας drummer και ένας πολυοργανίστας.

Ο ενθουσιασμένος fan-συνομιλητής του, τον αποχαιρετά και του ανανεώνει το ραντεβού στις 29 Μαϊου.

G.D. : Και εγώ, ειλικρινά, είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος που θα έρθω με τους Afghan Whigs στην Αθήνα. Και υπόσχομαι ότι το show που θα παρουσιάσουμε θα είναι και για αυτιά και για μάτια, αλλά και για την ψυχή. Δεν θα απογοητευθείς!

Οι The Afghan Whigs θα εμφανιστούν την Τρίτη  29 Μαϊου  στοVox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι) σε μία διοργάνωση της Detox. Την βραδιά θα ανοίξουν οι Bokomolech.

Τα  εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 29 Ευρώ και πωλούνται στο Tickethouse, τα Public και το www.ticketarena.gr ενώ την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται μόνο από το ταμείο του συναυλιακού χώρου προς 33 ευρώ.

Επίσης σας δίνουμε την δυνατότητα να κερδίσετε προσκλήσεις!

Δείτε παρακάτω την πρώτη εμφάνιση των νέων Afghan Whigs χθες Τρίτη βράδυ στο τηλεοπτικό show του NBC, “Late Night with Jimmy Fallon“, όπου και ερμήνευσαν ζωντανά το “I’m Her Slave” μέσα από το “Congregation” του 1992

Διάβασε επίσης...
Listen Up: The Afghan Whigs – ‘Algiers’
Διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω Spotify για stream (βλ.παρακάτω), μόλις έγινε το πρώτο single με τίτλο 'Algiers' από την πολυαναμενόμενη δισκογραφική επιστροφή των αγάπημενων μας Afghan Whigs, δεκάεξι ολόκληρα χρόνια μετά το 1965 του 1998 και πρώτο μετά την επασύνδεση του 2012 που τους έφερε και από τα μέρη μας για μια ...
Συνέχεια...
Και οι Down μαζί με τους Slayer στην Ελλάδα!
Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από δέκα ημέρες, ένα από τα καλά συναυλιακά νέα για το φετινό καλοκάιρι είναι ότι οι τεράστιοι Slayer θα βρίσκονται στην Αθήνα, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου. Σήμερα λοιπόν, ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα μεγάλο όνομα στο line up. Οι Down, το super group με μπροστάρη τον ...
Συνέχεια...
Οι Deftones στο Heavy By The Sea Festival
Δε μας έφτανε η ανακοίνωση για το live των The Brian Johnestown Massacre σήμερα, πριν λίγο η Detox δημοσιοποίησε μέσω της σελίδας της στο facebook, τον ερχομό των Deftones στο φετινό Heavy By The Sea Festival που θα γίνει 23.6.2014. Μαζί με την παρέα του Chino Moreno, θα έχουμε την ευκαιρία να ...
Συνέχεια...
Νέα ανακοίνωση της Detox για την ακύρωση της εμφάνισης της Amy Winehouse και τα εισιτήρια του Ejekt
Σε καλοκαιρινό σήριαλ εξελίσσεται η υπόθεση με την ακύρωση της εμφάνισης της Amy Winehouse στο φετινό Ejekt Festival τον περασμένο μήνα. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Συνήγορου του Καταναλωτή, η διοργανώτρια εταιρία του Ejekt, Detox Events, έβγαλε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια: Σε σχέση με τον θόρυβο που ...
Συνέχεια...
Αλλαγή χώρου διεξαγωγής για τη συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη
Όπως ενημέρωσε η διοργανώτρια εταιρία Detox Events, λόγω απροσδόκητων τεχνικών προβλημάτων, η συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου μεταφέρεται στο ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ (γήπεδο μπάσκετ Ηρακλή), αντί του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΠΑΟΚ όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Όλα τα εισιτήρια (που αναγράφουν ως χώρο συναυλίας το γήπεδο του ΠΑΟΚ) ...
Συνέχεια...
Οι Clutch σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι
Τρία χρόνια μετά το εκπληκτικό τους live στα μέρη μας, οι Αμερικανοί Clutch επιστρέφουν για δύο συναυλίες στη χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό από την διοργανώτρια εταιρία Detox, το rock'n'roll group από το Maryland που ηγείται ο Neil Fallon θα εμφανιστεί στις 26 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη και στις 27 Ιουνίου στην ...
Συνέχεια...
Ejekt Festival 2011
Θα το ξαναπούμε. Η διοργανώτρια εταιρία Detox, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο που λέγεται Amy Winehouse, της οποίας το φάντασμα στοίχειωσε τελικά την Πλατεία Νερού στο Φαληρικό Δέλτα την Τετάρτη. Και το πλήρωσε. Αλλά ευτυχώς, ως deus-ex-machina, ο Moby έσωσε την παρτίδα. Ας μην επαναλαμβανόμαστε όσον αφορά την Amy. Δυστυχώς κάπου εδώ ...
Συνέχεια...
Οι Interpol στο Entertainment Stage – Κερδίστε προσκλήσεις
Τους μιλήσαμε - συγκεκριμένα η Νάγια Κωστιάνη με τον Daniel Kessler -, τους είδαν ορισμένοι από εμάς και στο Primavera Sound '11 πριν από λίγες μόλις ημέρες, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση πια για την πρώτη εμφάνιση των Interpol στη χώρα μας, και συγκεκριμένα  την ερχόμενη Τρίτη ...
Συνέχεια...
To τελικό line up του EJEKT Festival
Κάτι παραπάνω από ένα μήνα πριν το φετινό EJEKT festival, και η διοργανώτρια εταιρία Detox οριστηκοποίησε και το line up με την προσθήκη δύο συγκροτημάτων. Εκτός λοιπόν των Kasabian, James, Miles Kane και Band of Skulls το line up συμπληρώνεται από τους βέλγους Customs και από μία πολύ νέα ελληνική μπάντα,  τους ...
Συνέχεια...
Video: Σtella – “Detox”
  Την Σtella - ή απλά Στέλλα Χρονοπούλου - την γνωρίσαμε σε live και ηχογραφήσεις των Expert Medicine και των My Wet Calvin και πιο πρόσφατα του Leon Segka και του Sillyboy, ενώ μαζί με τον Α. Ζαμπάρα σχημάτισε τους Fever Kids. Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε το πρώτο της EP με τίτλο "Keep ...
Συνέχεια...
Download This: The Afghan Whigs – ‘Lovecrimes’
Είναι γνωστό πως η παρέα του Greg Dulli  επέλεγε συχνά - πυκνά τραγούδια άλλων για διασκευές και τα έκανε "δικά της" με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Έτσι, μάλλον αναμενόμενα, το δεύτερο τραγούδι που δίνουν για δωρεάν download μετά την επανασύνδεση τους  -μετά το "See and Don't See' της Marie 'Queenie' Lyons- είναι ...
Συνέχεια...
O Paul Banks aka Julian Plenti των Interpol τον Φεβρουάριο στην Αθήνα
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση των Interpol στην Αθήνα, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής της μπάντας, ο Paul Banks θα επιστρέψει στα μέρη μας για μία συναυλία με το σόλο project του, ως Julian Plenti. O Paul Banks aka Julian Plenti θα εμφανιστεί στις 15 Φεβρουαρίου 2013 στο Fuzz Club ...
Συνέχεια...
Οι James σκαρφαλώνουν στο Θέατρο Βράχων
Με την είδηση της κυκλοφορίας του νέου album των James, η αλήθεια ήταν ότι απλά περιμέναμε την ημερομηνία επιστροφής τους στη χώρα μας. Έτσι λοιπόν, στις 15 Ιουλίου, ο Tim Booth και η παρέα του θα εμφανιστούν στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, στο πλαίσιο της προώθησης του "La Petite Mort", το ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη
Μία εβδομάδα σχεδόν έμεινε για την εμφάνιση των James στη ΠΑΟΚ Sports Arena στην Πυλαία, στις 4 Οκτωβρίου, την μοναδική συναυλία του συγκροτήματος στην Ελλάδα για την χρονιά που διανύουμε, και η προπώληση συνεχίζεται κανονικά, ενώ περιμένουμε να μάθουμε και ποιο ελληνικό συγκρότημα θα ανοίξει τη βραδιά. Θυμίζουμε ότι τα εισιτήρια πωλούνται στο www.ticketarena.gr και στα καταστήματα Public και Tickethouse προς: Πάνω ...
Συνέχεια...
Οι Kasabian επιστρέφουν για λογαριασμό του Ejekt Festival
Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από τη σελίδα του Ejekt Festival στο Facebook, οι Kasabian επιστρέφουν στην Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την εμφάνισή τους για λογαριασμό του ίδιου festival. Οι Kasabian είναι το πρώτο όνομα που ανακοινώνεται από τη Detox, η οποία φέτος θα γιορτάσει τα δέκα χρόνια του Ejekt Festival, το ...
Συνέχεια...
Paul Banks
Ο Paul Banks, τραγουδιστής των ιδιαιτέρως αγαπημένων στο Ελληνικό κοινό Interpol, λίγες μέρες πριν την συναυλία του στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club απαντάει στις ερωτήσεις μας για την μπάντα του, για το μέλλον της μουσικής και για τον Julian Plent Ο τελευταίος σου δίσκος - "Paul Banks" - ...
Συνέχεια...
Δύο νέες προσθήκες στο line up του Ejekt
Ολοκληρώνεται το line up του φετινού Ejekt Festival με τις δύο προσθήκες που επιβεβαίωσε σήμερα η διοργανώτρια εταιρία Detox. Στις 22 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, πέρα από τα ήδη ανακοινωμένα ονόματα των Amy Winehouse, Moby και The Vaccines, θα εμφανιστούν και οι Blackfield - το γνωστό project ...
Συνέχεια...
The Afghan Whigs @ Vox
Ακολουθεί μια προσπάθεια «ψύχραιμης κριτικής» μίας συναυλίας από ένα δηλωμένο fanboy των Afghan Whigs που "ίδρωσε  για τα καλά τη φανέλα" στις πρώτες γραμμές του Vox… Oι The Afghan Whigs έφτασαν στην Αθήνα για το 4ο live του reunion tour που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη από τη Νέα Υόρκη, ένα reunion ...
Συνέχεια...
Miles Kane και James στο Ejekt Festival 2012
Μετά την ανακοίνωση για τα πρώτα δύο ονόματα, τους Kasabian και τις Katzenjammer, ήρθε σήμερα η νέα ενημέρωση για να προστεθούν δύο ακόμα ονόματα στο φετινό Ejekt. Το line up της 27ης Ιουνίου συμπληρώνεται σήμερα με δύο ακόμα βρετανικά ονόματα, τους "δικούς μας ανθρώπους" James αλλά και τον σπουδαίο Miles Kane, ενώ επιβεβαιώθηκε ως ...
Συνέχεια...
Inspiral Carpets @ Fuzz Club (photostory)
Χρονομηχανή! Ακριβώς αυτό είναι. Μπαίνοντας στο Fuzz το Σάββατο το βράδυ, λίγο η μουσική του dj (Planet of sound), λίγο οι πολλές γνωστές φάτσες που είχες πολύ καιρό να δεις, σε μεταφέρανε ίσα με 15 χρόνια πίσω, στον πρώτο όροφο, στο γνωστό στέκι στα Εξάρχεια. Και να σου και οι Inspiral ...
Συνέχεια...
Οι Megadeth επιστρέφουν το καλοκαίρι στην Αθήνα
Δύο χρόνια μετά την παρουσία τους στο Sonisphere των Big 4,  oι Megadeth του Dave Mustaine επιστρέφουν στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι για μία συναυλία την Τετάρτη 20 Ιουνίου στην "Ιερα Οδό" (Ιεράς Οδού 18-20). Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, οι Megadeth έχουν αποδεδειγμένα το κοινό τους που θα αποθεώσει ...
Συνέχεια...
Suede @ Entertainment Stage
Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι οι δόσεις της μουσικής νοσταλγίας φέτος στην ταλαιπωρημένη μας χώρα είναι μεγάλες έπειτα από τον τελευταίο μήνα;  Μετά την εξαιρετική συναυλία των Pulp, εχθές είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε ακόμα ένα βρετανικό μύθο από την δεκαετία του 1990, τους Suede, ένα group που έχει στοιχειώσει ...
Συνέχεια...
Download This: The Afghan Whigs – ‘See And Don’t See’
Τους περιμένουμε πως και πως σε περίπου 10 μέρες και αυτοί αποφάσισαν έτσι ξαφνικά να χαρίσουν στους φανς τους ανά τον κόσμο ως δώρεαν mp3 download την πρώτη τους ηχογράφηση ως μπάντα εδώ και πάνω από πέντε χρόνια. Το 'See And Don't See' ειναι μια όμορφη -και αρκετά διαφορετική άπο ...
Συνέχεια...
Stream this: The Afghan Whigs – “Do To The Beast”
Με ημερομηνία επίσημης κυκλοφορίας την 15η Απριλίου μέσω της Sub Pop, έφτασε λοιπόν η ώρα να ακούσουμε ολόκληρο σήμερα το "Do To The Beast" , το πρώτο ολοκληρωμένο album μετά την επανένωση των αγαπημένων μας Afghan Whigs του Greg Dulli. Μέσω NPR, όπως μας έχει συνηθίσει ... Καλή ακρόαση
Συνέχεια...
Το πρόγραμμα εμφανίσεων του EJEKT Festival
Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε για το φετινό EJEKT Festival, το οποίο όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου την Τετάρτη 22 Ιουνίου, από την διοργανώτρια εταιρία Detox, και πλέον ανακοινώθηκε και το αναλυτικό πρόγραμμα εμφάνισης των καλλιτεχνών που απαρτίζουν φέτος το line up. Συγκεκριμένα: Baby Guru: ...
Συνέχεια...
Οι Slayer το καλοκαίρι στην Αθήνα
Είχε αρχικά κυκλοφορήσει ως φήμη, δεν άργησε όμως και η διοργανώτρια Detox Εvents να το ανακοινώσει και επίσημα μέσω των social media. Την 1η Ιουλίου λοιπόν, οι Slayer, η μεγάλη αυτή thrash metal μπάντα από το Los Angeles θα εμφανιστεί ζωντανά στην Πλατεία Νερού. Όχι, δεν θα παίξουν σε καμιά πλατεία αλλά στο Ολυμπιακό ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Afghan Whigs – ‘The Lottery’
Ένα περίπου μήνα μετά το βίντεο για το  'Algiers', οι The Afghan Whigs έκαναν διαθέσιμο το δεύτερο σινγκλ με τίτλο 'The Lottery' μέσα από το επερχόμενο νέο τους άλμπουμ Do To The Beast που κυκλοφορεί 15 Απριλίου. Το Do To The Beast αποτελεί το πρώτο στουντιακό πόνημα των Afghan Whigs από ...
Συνέχεια...
EJEKT Festival 2012 με Kasabian και Katzenjammer
Με τον χειμώνα ημερολογιακά να τελειώνει, έφτασε η στιγμή να μάθουμε τις πρώτες πληροφορίες για το φετινό EJEKT Festival αλλά και τα πρώτα επιβεβαιωμένα ονόματα του line up. Η φετινή διοργάνωση της Detox θα είναι μάλιστα διήμερη και θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουνίου στον ίδιο εξαιρετικό χώρο με πέρσι, στην Πλατεία Νερού στον ...
Συνέχεια...
Video: Afghan Whigs ft. Usher – SXSW full set
Όλος ο καλός ο κόσμος βρέθηκε αυτές τις μέρες στο Austin του Τέξας για το φετινό SXSW, και η αλήθεια είναι ότι ήδη, μπορούμε να περάσουμε πάρα πολλές ώρες βλέποντας μερικά από τα εκατοντάδες βίντεο που αναρτώνται στο youtube. Ένα βίντο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον και παρακολουθήσαμε, είναι το 40λεπτο ...
Συνέχεια...
Οι Suede στο 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη
Η 7η Ιουλίου στο Καυτανζόγλειο θα είναι απόλυτα βρετανική, με τους σπουδαίους Suede να προστίθενται στο line up της 2ης μέρας του νέου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Detox. H πρώτη μέρα του 2310 Festival, η 6η Ιουλίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνει τους Judas Priest, Whitesnake και Firewind και ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Afghan Whigs – ‘Algiers’
Και οι Down μαζί με τους Slayer στην
Οι Deftones στο Heavy By The Sea Festival
Νέα ανακοίνωση της Detox για την ακύρωση της
Αλλαγή χώρου διεξαγωγής για τη συναυλία των James
Οι Clutch σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι
Ejekt Festival 2011
Οι Interpol στο Entertainment Stage – Κερδίστε προσκλήσεις
To τελικό line up του EJEKT Festival
Video: Σtella – “Detox”
Download This: The Afghan Whigs – ‘Lovecrimes’
O Paul Banks aka Julian Plenti των Interpol
Οι James σκαρφαλώνουν στο Θέατρο Βράχων
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των James στη
Οι Kasabian επιστρέφουν για λογαριασμό του Ejekt Festival
Paul Banks
Δύο νέες προσθήκες στο line up του Ejekt
The Afghan Whigs + Bokomolech @ Vox
Miles Kane και James στο Ejekt Festival 2012
Inspiral Carpets @ Fuzz Club (photostory)
Οι Megadeth επιστρέφουν το καλοκαίρι στην Αθήνα
Suede @ Entertainment Stage
Download This: The Afghan Whigs – ‘See And
Stream this: The Afghan Whigs – “Do To
Το πρόγραμμα εμφανίσεων του EJEKT Festival
Οι Slayer το καλοκαίρι στην Αθήνα
Listen Up: The Afghan Whigs – ‘The Lottery’
EJEKT Festival 2012 με Kasabian και Katzenjammer
Video: Afghan Whigs ft. Usher – SXSW full
Οι Suede στο 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη