Ένας νέος, όμορφος και πολύ φιλόδοξος χώρος ανοίγει σε ένα από σημεία της πόλης που δυστυχώς όλο και υποβαθμίζεται…

Ας μας συστηθεί μόνος του, και ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στους εμπνευστές αυτής της προσπάθειας…:

 

Πρόκειται για έναν πολυχώρο – αγορά 1000 τ.μ που στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτίριο, στην οδό Αχαρνών 61, μέσα στον οποίο θα λειτουργεί  αγορά με νέους σχεδιαστές – δημιουργούς που θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους και θα έρχονται σε επαφή με το κοινό της πόλης. Παράλληλα, θα γίνονται σεμινάρια για ποικίλα αντικείμενα, μουσική, χορό, θέατρο, ψυχολογία, επιστήμες, εκθέσεις εικαστικών, διαλέξεις και διάφορα παζάρια με συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, στο κάτω μέρος του κτιρίου και δίπλα στην αυλή, θα λειτουργεί καφέ – εστιατόριο, όπου θα γίνει μια προσπάθεια για οικονομικές, ποιοτικές και ευφάνταστες γεύσεις.

Στην αγορά του pαrαperα, οι συμμετέχοντες δημιουργοί θα μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους  σε ένα φιλόξενο περιβάλλον και να λειτουργήσουν μόνοι τους ή σαν κοινότητες, με προοπτική να αποτελέσουν μέρος ενός κυττάρου ζωντάνιας και ακτινοβολίας στην Αθήνα. Βασικό μέλημα και στόχος είναι να φιλοξενηθούν στον χώρο προϊόντα ιδιαίτερης σχεδιαστικής αξίας και να δημιουργηθούν δρόμοι εξωστρέφειας, όπως επαφές με πανεπιστημιακές σχολές και κοινές εξόδους σε ευρωπαϊκές εκθέσεις. Το parapera, απευθύνεται σε εκείνο το κοινό της πόλης που ενδιαφέρεται για την ανακύκλωση – επανάχρηση, που θα μπορούσε να ψάχνει διαδρομές στην Αθήνα περπατώντας, που αγαπά το ποδήλατο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που έχει  απαιτήσεις για το σχεδιασμό, την ποιότητα,  την αισθητική  και τις προσιτές τιμές των προϊόντων  που καταναλώνει, που αναζητά νέους δρόμους για την προοπτική της ζωής μας στην Αθήνα.

Το parapera ανοίγει τις πόρτες του στις 28 Μαϊου, στις 12 το μεσημέρι. Ελάτε να ζήσουμε μαζί την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.Στα εγκαίνια του parapera, σας περιμένουν μουσικές του δρόμου και ιδιαίτερα κεράσματα από το εστιατόριο.Ζήστε το πανηγύρι μαζί μας και γνωρίστε από κοντά τους δημιουργούς. Περιπλανηθείτε στα 35 περίπτερα, όπου θα βρείτε κοσμήματα, ρούχα, χρηστικά αντικείμενα, αξεσουάρ, ποδήλατα πόλης και πολλά χαμόγελα.

Πάμε parapera!

Links
www.parapera.gr
http://paraperamarket.blogspot.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001940766918
https://twitter.com/#!/paraperamarket