Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επιχειρεί να πείσει τους καπνιστές να σβήσουν -δια παντός- το τσιγάρο μέσα από μια παράσταση μικρού μήκους.

Πριν την έναρξη κάθε παράστασης, σαν ταινιάκι μικρού μήκους στο σινεμά, θα παρουσιάζεται η θεατρική δράση «Θα Κάνω ό,τι μου καπνίσει» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ματζίρη. Το ζητούμενο είναι, αυτή η δεκάλεπτης διάρκειας θεατρική δράση, να πείσει τους καπνιστές να αναζητήσουν βοήθεια ώστε να καταφέρουν να εγκαταλείψουν την βλαβερή -για τους ίδιους αλλά και για τους γύρω τους- συνήθεια.

Στην ιστορία πρωταγωνιστεί η Αθανασία, μια γυναίκα που σταδιακά μεταμορφώνεται σε Αναστασία, μια που ξαναγεννιέται διακόπτοντας το κάπνισμα.

Video και ζωντανός λόγος, σοβαρότητα και χιούμορ στο κείμενο της Αμαλίας Κοντογιάννη και της Κωνσταντίνας Ματζίρη που θα παρουσιάζεται στους χώρους των θεάτρων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Βασιλικού Θεάτρου και της Μονής Λαζαριστών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφή κειμένου: Αμαλία Κοντογιάννη – Κωνσταντίνα Ματζίρη
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Ματζίρη
Επιμέλεια σκηνικού χώρου/ Κοστούμια: Στέλλα Ράπτη
Μουσική: Βασίλης Στεργίου
Δημιουργία βίντεο: Άντα Λιάκου
Οργάνωση Παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Παίζουν: Ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε. που συμμετέχουν στη διανομή των έργων της θεατρικής περιόδου 2011-2012 του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

www.ntng.gr