Μετά από μία πολυσυζητημένη πρώτη σεζόν, το MTV τράβηξε την πρίζα από την αμερικάνικη εκδοχή του “Skins“, ύστερα από τις αντιδράσεις των συντηρητικών lobby.

H τηλεοπτική σειρά, μεταφορά για το αμερικανικό κοινό της πολύ πετυχημένης ομότιτλης βρετανικής – η οποία αισίως θα συνεχιστεί και για 6η σεζόν – δυστυχώς δεν ευτύχησε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και μετά από μία σεζόν 10 επεισοδίων ολοκληρώνει το σύντομο βίο της.

Αντίθετα με την Βρετανία, όπου γνωρίζει μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία – κερδίζοντας ακόμα και βραβεία BAFTA – στην Αμερική αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα με τα διάφορα lobby “προστασίας του τηλεοπτικού κοινού και των εφήβων” όπως το “Parents Television Council”  τo οποίο πολέμησε εξ’αρχής την σειρά, χαρακτηρίζοντας την “ως την πιο επικίνδυνη τηλεοπτική σειρά για την αμερικανική νεολαία” (!) ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε στο FBI το MTV και τον δημιουργό της σειράς Bryan Elsley για πιθανή παιδική πορνογραφία και εκμετάλλευση ανηλίκων – αφού όπως και η πρωτότυπη βρετανική σειρά, χρησιμοποίησε ανήλικους στους βασικούς ρόλους της σειράς, και ως αποτέλεσμα αντιμετώπισε άμεσα απόσυρση πολλών διαφημιζομένων και μείωση στα διαφημιστικά έσοδα κάθε εβδομάδα που πέρναγε.

Σαφώς, άλλο ένα δείγμα της υποκρισίας της συντηρητικής Αμερικανικής κοινωνίας και των παντοδύναμων συντηρητικών lobby της χώρας…

Αν θέλετε τη γνώμη μας πάντως, προτιμήστε να παρακολουθήσετε τις τρεις πρώτες σεζόν της βρετανικής πρωτότυπης εκδοχής της σειράς – η οποία είναι και πολύ καλύτερη.

To trailer της Αμερικανικής εκδοχής του Skins

To trailer της πρωτότυπης 1ης σεζόν του Βρετανικού Skins

Διάβασε επίσης...
MTV Movie Awards 2012
Και ενώ τα μεγάλα κινηματογραφικά γεγονότα και οι βραβεύσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με εξαίρεση τις Κάννες που τις περιμένουμε με αγωνία, η νεανική πλευρά του σινεμά δίνει τα δικά της βραβεία μέσα από το μουσικό κανάλι MTV. Ξέρετε, αυτό που χαρακτήρισε κάποτε μια ολόκληρη γενιά ως τη γενιά του MTV ...
Συνέχεια...
MTV Movie Awards 2012