Μπορεί ο Dennis Hopper να μην είναι πια μαζί μας αλλά τόσο οι ταινίες του όσο και οι φωτογραφίες του θα τον κρατήσουν αενάως παρόντα. Και όχι μόνο οι φωτογραφίες τραβηγμένες από άλλους που αιχμαλωτίζουν το πρόσωπό του αλλά και εκείνες στις οποίες οι εικόνες που αποτυπώθηκαν πέρασαν από το δικό του κάδρο.

Στο Παρίσι, στη gallery του ξενοδοχείου Royal Monceau οι Παριζιάνοι και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία, για πρώτη φορά, να γνωρίζουν αυτήν την διαφορετική πλευρά του καλλιτέχνη μέσα από την έκθεση με τίτλο L.A. and Friends, Photographs from the 60’s με φωτογραφίες του Dennis Hopper που παρουσιάζονται δημοσίως για πρώτη φορά.

Όσοι δεν καταφέρετε, πάλι, να βρεθείτε στο Παρίσι μπορείτε να ψάξετε να βρείτε ένα από τα (sold out) αντίτυπα του βιβλίου Dennis Hopper: Photographs 1961-1967 που κυκλοφόρησε από τον Taschen.

www.leroyalmonceau.com
www.taschen.com

Διάβασε επίσης...
Shaken, not stirred
Μετά την παγκόσμια ημέρα James Bond, που θεσμοθετήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 50 ετών από τότε που ο ερωτύλος πράκτορας απέκτησε κινηματογραφική υπόσταση, το 1962, ως Dr. No (μια δεκαετία, περίπου, μετά τη γέννησή του, το 1953, μέσα από τα γραπτά του Ian Fleming) και λίγες μέρες πριν την επίσημη ...
Συνέχεια...
Ένα (ακόμα πιο) κινηματογραφικό Παρίσι
Το Παρίσι θα πρωταγωνιστήσει, και πάλι, στο σινεμά όχι μέσα από τις σεκάνς μιας ταινίας αυτή τη φορά αλλά φιλοξενώντας πολλές κινηματογραφικές παραγωγές στο Πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του τον ερχόμενο Ιούνιο. Το πρώτο Παριζιάνικο κινηματογραφικό φεστιβάλ που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργού πολιτισμού Frederic Mitterand θα έχει ως τιμώμενο πρόσωπο ...
Συνέχεια...
Shaken, not stirred
Ένα (ακόμα πιο) κινηματογραφικό Παρίσι