Σιγά μην καθόταν με σταυρωμένα χέρια η πιο αιχμηρή (animated) σειρά της Αμερικάνικης τηλεόρασης και δεν σχολίαζε με τον δικό της μοναδικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στην Αμερική (και σε ολόκληρο τον κόσμο, παρεμπιπτόντως).

Όπως ήταν αναμενόμενο θα έφτανε η στιγμή να ασχοληθούν ο Trey Parker και ο Matt Stone, οι δημιουργοί της σειράς, και με το κίνημα Occupy Wall Street στο οποίο έχουν στραμμένη την προσοχή τους τα media και, έτσι, το σημερινό επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο.

Στην περίπτωση του South Park, όμως, το twist είναι αναμενόμενο και το επεισόδιο με τίτλο 1% έχει πρωταγωνιστή τον Cartman ο οποίος αποτυγχάνει στα τεστ φυσικής κατάστασης σε αντίθεση με το 99% των συμμαθητών του που αν και τα καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν αναγκάζονται να γυμναστούν ακόμα περισσότερο εξαιτίας του.

Η αλληγορία ανάμεσα στους παχουλούς τραπεζίτες (1%) και τα ακόμα πιο παχιά πορτοφόλια τους και τον αμερικάνικο λαό (99%) που ταλαιπωρείται για χάρη τους είναι οφθαλμοφανής και μένει να περιμένουμε αν και ποιες αντιδράσεις θα υπάρξουν από την πλευρά των ολίγων (τραπεζιτών).

 

Διάβασε επίσης...
Ο πολυσυζητημένος Dr.House
Σύμφωνα με το site Memology 2011 και τις λίστες του ο πιο πολυσυζητημένος χαρακτήρας στο Facebook και σε άλλα social media τη χρονιά που πέρασε ήταν ο αγαπημένος μας κυνικός και ιδιοφυής γιατρός Dr. Gregory House. Οι Two and a Half Men με τη νέα άφιξη του Ashton Kutcher και όλο τον ντόρο ...
Συνέχεια...
South Park μέχρι το 2016 (τουλάχιστον)
Μπορεί οι φήμες να ήθελαν το South Park να διανύει φέτος την τελευταία του σεζόν, μπορεί τα ημερολόγια των Μάγιας και των Ίνκας να τοποθετούν την συντέλεια του κόσμου το 2012, μπορεί η διεθνής οικονομική κρίση να κάνει διάφορους κλάδους -ανάμεσά τους και την ψυχαγωγία- να καταρρέουν αλλά… το South ...
Συνέχεια...
Ο πολυσυζητημένος Dr.House
South Park μέχρι το 2016 (τουλάχιστον)