Δεύτερη χρονιά φέτος για το περιφερόμενο φεστιβάλ του Sonisphere και απ’ότι φαίνεται έχει ήδη αρχίσει να επισκιάζει το Rockwave, τουλάχιστον στα μάτια των οπαδών του σκληρού ήχου, και έστω και με μία μικρή καθυστέρηση θα μοιραστούμε τις φετινές μας εντυπώσεις.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος το billing του αποτελούνταν από μία ευρέως αποδεχούμενη και με τεράστια απήχηση στο Ελληνικό κοινό μπάντα (Iron Maiden) συνοδευόμενη από αρκετές αξιόλογες και καταξιωμένες μπάντες από ολόκληρο το φάσμα του metal ήχου. Δεν είναι περίεργο λοιπόν το γεγονός ότι ο κόσμος αποφάσισε και φέτος να το τιμήσει παρά την δύσκολη οικονομικά περίοδο που περνάμε και παρά τα τσουχτερά εισιτήρια (σε σύγκριση τουλάχιστον με τα αντίστοιχα του Rockwave).

Κατά τις 1:30 που έφτασα στην Μαλακάσα οι Total Riot και οι Need είχαν ήδη ολοκληρώσει τις εμφανίσεις τους ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την εμφάνιση των Virus του πολύ γνωστού στους Black Metal κύκλους Carl-Michael Eide (από τα ιδρυτικά μέλη των Satyricon και των Ved Buens Ende μεταξύ άλλων) στην μικρή σκηνή του φεστιβάλ.  Παρ’όλο που ο πειραματικός ήχος των Virus ξεφεύγει πολύ από τα γνωστά metal standards, οι black επιρροές παραμένουν εμφανείς ειδικά στα κιθαριστικά μέρη, κάτι που προφανώς τους κάνει πολύ πιο προσιτούς στο metal κοινό. Δυστυχώς, το γεγονός ότι εμφανίζονταν στις 2 η ώρα το μεσημέρι μέσα σε ντάλα ήλιο σήμαινε εξαρχής ότι λίγος κόσμος θα είχε την δυνατότητα να τους δεί, όπως και έγινε. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τα 300-400 άτομα που βρέθηκαν μπροστά στην σκηνή να απολαύσουν ένα σχεδόν ωριαίο σέτ επιμεταλλωμένης avant garde μουσικής από μία εξαιρετική μπάντα που έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δημιουργήσει μία όσο πιο κατάλληλη ατμόσφαιρα γινόταν. Φυσικά δεν μιλάμε για καμία συγκλονιστική εμφάνιση, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό οφείλεται κυρίως στον εντελώς αντιφεστιβαλικό χαρακτήρα του ήχου των Virus και όχι στην μπάντα αυτή καθ’αυτή.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο (λέγε με ελληνική διοργάνωση), η είσοδος για την μεγάλη σκηνή του Terra Vibe δεν άνοιξε παρά μόνο μερικά μόλις λεπτά πρίν κάνουν την εμφάνιση τους στο σανίδι οι επαναδραστηριοποιημένοι Nightfall, με αποτέλεσμα όσο εκείνοι έπαιζαν ο κόσμος ακόμα να προσέρχεται στον χώρο. Αυτή ήταν η δεύτερη μόλις εμφάνιση τους με το καινούριο line-up και ομολογουμένως χρειάζονται ακόμη λίγο χρόνο για να δέσουν καλύτερα μεταξύ τους αφού ήταν εμφανές ότι τα είχαν λίγο χαμένα. Ο Καραδήμας έκανε ό,τι μπορούσε για να ξεσηκώσει το κοινό και προς στιγμήν τα κατάφερε, όμως η ώρα της εμφάνισης τους και ο λιγοστός ακόμη κόσμος που είχε μαζευτεί για να τους δεί δεν βοήθησαν και πολύ. Κομμάτια όπως το Diva, το Iris, το Armada και το Lesbian Show σίγουρα ενθουσίασαν τους πιο φανατικούς οπαδούς τους, αλλά γενικότερα η όλη εμφάνιση τους μάλλον δίχασε τους περισσότερους.

Οι Moonspell από την άλλη δεν χρειάζονται και πολλά για να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Έχοντας επισκεφτεί πολλάκις την χώρα μας και κατέχοντας ένα αρκετά δυνατό fanbase εδώ κατάφεραν με την μία να ενθουσιάσουν το κοινό, τόσο με το εξαιρετικό τους setlist που περιελάμβανε κομμάτια από ολόκληρη σχεδόν την καριέρα τους όσο και με την ενθουσιώδης σκηνική παρουσία του Fernando, ο οποίος παρά το ‘σκοτεινό’ image της μπάντας του καταφέρνει να βγάζει μία πολύ ζεστή και προσιτή εικόνα μπρός τα έξω. Τα σχόλια του περί αλληλεγγύης και υπερηφάνειας των Νοτιοευρωπαικών χωρών βέβαια μπορεί να ακούστηκαν λίγο kitsch αλλά ταυτόχρονα έβγαζαν μία ατόφια ειλικρίνεια και σίγουρα κατάφεραν να συγκινήσουν αρκετούς από τους παρευρισκομένους. Σε κομμάτια όπως το Wolfshade, το Opium αλλά κυρίως τα Vampiria και Alma Mater το θερμόμετρο ανέβηκε αισθητά ενώ σε γενικές γραμμές η εμφάνιση τους άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ποιός είπε ότι το καλό Gothic Metal δεν μπορεί να παιχτεί ύπο τις αδυσώπητες ακτίνες του ηλίου;

Έχω αρχίσει να χάνω το μέτρημα του πόσες φορές έχουν εμφανιστεί live οι Mastodon στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η πιο πρόσφατη εμφάνιση τους βέβαια ήταν αυτή στο Rockwave του 09 όπου κατά διαβολική σύμπτωση έπαιξαν και πάλι πρίν τους Slipknot, όπως ακριβώς δηλαδή συνέβει και τώρα. Δυστυχώς οι μέχρι τώρα εμφανίσεις τους είχαν αφήσει μάλλον ανάμεικτα συναισθήματα στους περισσότερους φίλους της μπάντας καθότι έπασχαν από έναν κάκιστο ήχο που τους στερούσε την δυνατότητα να αναπαραγάγουν πειστικά το τόσο ξεχωριστό μουσικό τους έργο. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν σαφώς βελτιωμένα σε αυτόν τον τομέα, κάτι που φάνηκε και από την θερμή υποδοχή με την οποία τους δέχτηκε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του κοινού. Όχι ότι δεν υπήρχε φυσικά περιθώριο για μεγαλύτερη βελτίωση, αλλά συγκριτικά με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους  η συγκεκριμένη κρίνεται υπέρ του δέοντως ικανοποιητική. Παραδόξως, το setlist τους δεν βασίστηκε στο Crack The Skye όπως θα περίμενε κανείς αλλά στα 3 προηγούμενα άλμπουμ τους και κυρίως στο Blood Mountain. Δεδομένου βέβαια του γεγονότος ότι το σύγχρονο πειραματικό ύφος τους δεν είναι εύκολα αποδεκτό από όλους, συν του ότι την ίδια ώρα βρίσκονταν στην μικρή σκηνή οι Gojira,  τελικά η εμφάνιση τους αυτή μάλλον δεν έτυχε και πολύ της προσοχής που θα της άξιζε.

Οι Slipknot είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας. Ακόμη και αν δεν είσαι fan της μουσικής τους ή του nu-metal ήχου γενικότερα είναι αδύνατον να μην παρασυρθείς από την δύναμη και τον ξεσηκωμό  που βγάζουν επί σκηνής. Το γλέντι ξεκίνησε πρίν ακόμα κάνουν καλά καλά την εμφάνιση τους στο σανίδι με τον Sid Wilson να παίρνει φόρα και να βουτάει στην κυριολεξία μέσα στο κοινό, δίνοντας το έναυσμα για μία ακόμη ισοπεδωτική εμφάνιση. Και παρ’όλο που αυτή την φορά αναγκάστηκαν να βρούν υπό το φώς του ήλιου, πράγμα που σήμαινε ότι τα πυροτεχνήματα, οι φωτιές και τα υπόλοιπα tricks τους δεν θα παρείχαν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, μας χάρισαν ένα show καθ’όλα ισάξιο του ονόματος τους και της φήμης που τους ακολουθεί. Βέβαια, στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε και μία πρωτιά μιάς και αυτή τους η εμφάνιση στο ελληνικό Sonisphere ήταν η πρώτη φορά που οι Slipknot έπαιζαν μαζί μετά τον χαμό του Paul Gray. Έτσι όπως είναι λογικό η συναισθηματική φόρτιση ήταν αναπόφεκτα έντονη, τόσο από την μεριά της μπάντας όσο και από την μεριά των πολυπληθών οπαδών της. Ο Corey Taylor αναφέρθηκε ούκ ολίγες φορές στον χαμένο τους φίλο και bandmate, ενώ κρεμασμένα δίπλα από τα drums του Joey Jordison ήταν η στολή και η μάσκα του Gray. Κομματάρες όπως το Disasterpiece, το Psychosocial, το Liberate και το Duality διαδέχονταν η μία την άλλη την ίδια ώρα που οι θεατρινισμοί και τα καμώματα των μελών του group ξεσήκωναν τους πάντες. Συγκίνηση, πώρωση και διασκέδαση μαζί σε μία εμφάνιση που τα είχε πραγματικά όλα. Εξαιρετικοί από κάθε άποψη.

Η αγάπη των Ελλήνων για τον Steve Harris και την παρέα του είναι πασίγνωστη ακόμη και στις πέτρες.  Τί και αν οι Iron Maiden μας έχουν επισκεφτεί αμέτρητες φορές στο παρελθόν; Το ελληνικό κοινό εξακολουθεί να δίνει μαζικά το παρόν σε κάθε τους live, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι παλιές αγάπες δύσκολα πεθαίνουν. Οπότε δεν είναι διόλου περίεργο που μέχρι τις 9 και κάτι που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η εμφάνιση τους στο φετινό Sonisphere ο κόσμος είχε πολλαπλασιαστεί αισθητά κατακλύζοντας τον χώρο μπροστά από την κεντρική σκηνή του Terra Vibe. Βρισκόμενοι εν μέσω της παγκόσμιας περιοδείας τους για την προώθηση του περσινού The Final Frontier, οι Maiden βγήκαν στην σκηνή με την εισαγωγή Satellite 15… The Final Frontier να παίζει από τα ηχεία και μπήκαν αμέσως με το πρώτο single του album, το El Dorado. Ο ήχος φάνηκε να έχει κάποια ψιλοπροβληματάκια στην αρχή τα οποία όμως έφτιαξαν πάρα πολύ γρήγορα χωρίς να διαταράσουν ούτε στο ελάχιστο την ροή της συναυλίας.

Αρκούντως επικοινωνιακός χωρίς να αναλλώνεται σε ακατάπαυστες φλυαρίες, ο Dickinson εξακολουθεί να εντυπωσιάζει αλωνίζοντας την σκηνή και καταφέρνοντας ταυτόχρονα να κρατάει τα επίπεδα της φωνής του σε εξαιρετικά επίπεδα. Το ίδιο εντυπωσιακή είναι η απόδοση και της υπόλοιπης μπάντας, με τον Harris φυσικά να κρατάει τα ηνία και τους υπόλοιπους να ακολουθούν σταθερά. Το πρώτο μισό του σετ βασίστηκε ώς επί το πλέιστον στην παρουσίαση του καινούριου υλικού, όπως και ήταν αναμενόμενο, ενώ ενδιάμεσα παρεμβλήθηκαν και κάποια κομμάτια τόσο από τις πιο πρόσφατες (The Wicker Man, Blood Brothers, Dance of Death) όσο και από τις παλαιότερες δουλειές  τους (2 Minutes To Midnight, The Trooper). Μπορεί ο κόσμος να μην έχει καταφέρει να εμπεδώσει τα τραγούδια του The Final Frontier αρκετά καλά ακόμη, οι ιαχές και ο ενθουσιασμός όμως δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο, ακόμη και κατά την διάρκεια των πιο ήρεμων στιγμών.

Για το τέλος φυσικά κράτησαν μερικά από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα σε όλους έπη, αρχής γενομένης με το The Evil That Men Do (στο οποίο έκανε και την εμφάνιση του ο θρυλικός Eddie) και εν συνεχεία με τα Fear Of The Dark και Iron Maiden με το οποίο έκλεισε και το κυρίως σετ. Το encore δεν είχε κάποια ειδιαίτερη έκπληξη, αφού το The Number Of the Beast και το Hallowed be Thy Name δεν λείπουν πλέον από καμία σχεδόν συναυλία τους ενώ η εμφάνιση τους ολοκληρώθηκε με το επίσης πασίγνωστο και πολυαγαπημένο Running Free.

Κάπως έτσι έφτασε στο τέλος του και το φετινό Sonisphere, αφήνοντας μας με την ελπίδα ενός ακόμη πιο εντυπωσιακού φεστιβάλ με ένα ακόμη δυνατότερο billing για του χρόνου. Οψόμεθα!

(Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός)


Διάβασε επίσης...
Pulp @ Terra Vibe
Ας σηκώσει το χεράκι του όποιος δεν ενθουσιάστηκε, δεν χόρεψε, δεν τραγούδησε και δεν συγκινήθηκε – ειδικά αν έχει ξεπεράσει για τα καλά τα πρώτα «...άντα»  – το βράδυ του Σαββάτου στο Terra Vibe. Υπάρχει κάποιος; Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν και πολλοί όσοι υποδεχτήκαμε τους  Pulp στην δεύτερη εμφάνισή ...
Συνέχεια...
Οι Lamb Of God ξανά στην Αθήνα
Να και μια ακόμα είδηση - χριστουγεννιάτικο δώρο για τους metalheads! Δύο χρόνια ακριβώς μετά την επική, sold out εμφάνιση τους, οι αμερικάνοι Lamb Of God θα πατήσουν και πάλι στην σκηνή του Fuzz Club την Δευτέρα 28 Μαϊου 2012. Στις "αποσκευές" τους θα έχουν και τα τραγούδια του επερχόμενου νέου ...
Συνέχεια...
Οδηγός προς Πριμαβεριστές 2011
Από τις 25 Μαΐου και για 4 ημέρες, η καρδιά της μουσικής θα χτυπάει στο Primavera Sound 2011 στη Βαρκελώνη, εκεί όπου θα εμφανιστούν πάνω από 120 συγκροτήματα και καλλιτέχνες μπροστά σε πάνω από 100.000 θεατές από όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες – ίσως οι περισσότεροι από κάθε ...
Συνέχεια...
DJ SHADOW  @ INBOX Club
Λίγο πριν το Pre-EJEKT Festival event της Παρασκευής, θυμάμαι την προηγούμενη φορά που είχε παίξει ο DJ Shadow στην Αθήνα στο πλαίσιο του Rockwave festival πριν από 3 χρόνια: στη σκηνή είχε στηθεί μια μυστηριώδης σφαίρα κι όταν ξεκίνησε το σόου, επάνω της προβάλλονταν διάφορες εικόνες, ανάμεσά τους βλέπαμε και τον Σκιά να μιξάρει και να ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Tallest Man on Earth – Weather of a Killing Kind
Το νέο κομμάτι του Σουηδού songwriter μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, μέσω του Adult Swim που χαρίζει κάθε Τρίτη για 10 εβδομάδες ένα τραγούδι για δωρεάν download (φυσικά με πολυεθνική για χορηγό). Ως τώρα στη σειρά αυτή έχουν συμμετάσχει οι Best Coast, οι Ford & Lopatin, οι Mastodon, οι How to Dress ...
Συνέχεια...
Video: Mastodon – ‘Black Tongue’
Δεν ξέρω για εσάς αλλά το riff από το 'Black Tongue' που συνόδευε το video trailer για το επερχόμενο (κυκλοφορεί 27 Σεπτέμβρη και μπορείτε να προπαραγγείλετε ηδη την Limited Edition) άλμπουμ των αμερικάνων metalheads Mastodon μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον. Επιτέλους μπορώ και μπορείτε να το ακούσουμε ολόκληρο στο video παρακάτω παρακολουθώντας ...
Συνέχεια...
Ο τρελός κόσμος του Arthur Brown έρχεται στην Αθήνα
Έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη επίσκεψη του βετεράνου Arthur Brown στο Gagarin 205 - τότε σε ένα double bill με τους Pretty Things - όταν και μας είχε αφήσει, απρόσμενα θα λέγαμε, πολύ καλές εντυπώσεις. Τότε είχε εμφανιστεί μόνο με συνοδεία το βιολί και την κιθάρα του Nick ...
Συνέχεια...
Mulatu Astatke @ Fuzz club – Δείτε φωτογραφίες
Μπορεί να του πήρε μερικές δεκαετίες η αναγνώριση, αλλά να που μας ήρθε για τρίτη φορά στην Αθήνα. Ο Mulatu Astatke χωρίς τους Heliocentrics αυτή τη φορά, αλλά με μια εκπληκτική μπάντα, μας παρουσίασε τη μουσική του ιστορία με έναν διαφορετικό τρόπο, ίσως λίγο περισσότερο jazz! Πολύ καλό και το ξεκίνημα της βραδιάς ...
Συνέχεια...
Depeche Mode + F.O.X. + Space Blanket @ Terravibe Park
Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνο να ξεπληρώσουν οι αγαπητοί Depeche Mode το γραμμάτιο που είχαν αφήσει απλήρωτο από το 2009, σε μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κοινό σε μεγάλη συναυλία. Και το έκαναν, παίζοντας ένα φουλ δίωρο σετ γεμάτο με τα μεγάλα τραγούδια του ...
Συνέχεια...
Μόνικα @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
  Η κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ντυμένη στα λευκά. Ένα επιβλητικό άσπρο πιάνο πάνω σε περιστρεφόμενη πλατφόρμα. Αριστερά και δεξιά του τα όργανα της μπάντας και η θέση της ορχήστρας. Η Μόνικα κάνει την εμφάνιση της μόνη και ξεκινάει να ερμηνεύει το  "Birds", ένα καινούργιο κομμάτι από το EP ...
Συνέχεια...
(Interactive) Video: Feistodon  – ‘A Commotion’
Μια από τις πιο ιδιαίτερες κυκλοφορίες στο φετινό Record Store Day ήταν το split-single της καναδέζας singer-songwriter Feist και των αμερικάνων metalheads Mastodon. Στην μια πλευρά η Feist διασκεύασε το "Black Tongue" των Mastodon και στην άλλη οι Mastodon το 'A Commotion' της Feist, κυκλοφόρησε σε 5000 αντίτυπα και, αναμενόμενα, ...
Συνέχεια...
The Fall + Mongrelettes @ Gagarin 205
Έπρεπε να φτάσουν σε διψήφιο νούμερο οι φορές που είχα την τύχη να παρακολουθήσω τους The Fall του κυρίου Mark E. Smith για να τον δω στην ίσως καλύτερη στιγμή του, και πόσο τυχεροί ήμασταν που αυτή η στιγμή ήταν στην Αθήνα! Ποιος μπορεί να πει κάτι αρνητικό για τους The ...
Συνέχεια...
Αλλαγή χώρου και ημερομηνίας για την εμφάνιση του Roger Waters [Updated]
Αγνοήστε όλα τα παρακάτω (ναι, δεν κανουμε πλάκα) αφού συμφωνα με νεότερη ανακοίνωση στο site της διοργανώτριας εταιρείας η συναυλία επανέρχεται στην αρχική της ημερομηνία (Τετάρτη 31 Ιουλίου) και στον αρχικά ανακοινωμένο χώρο (Ο.Α.Κ.Α). Αν αυτό είναι και το τελικό πλάνο ή θα ξαναγίνουν αλλαγές δεν το ξέρουμε. Καλύτερα να παρακολουθείτε το επίσημο site ...
Συνέχεια...
The Mission @ Fuzz
‘Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;’ – Αυτή η φράση μου έρχεται πλέον στο μυαλό κάθε φορά που ακούω βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου ‘η μπάντα διαλύεται οριστικά’, ‘δεν θα υπάρξει άλλο album’, ‘αυτή είναι η τελευταία μας περιοδεία’ και ούτω καθεξής. Όχι ότι παραπονιέμαι όταν βλέπω αγαπημένους μου καλλιτέχνες ...
Συνέχεια...
Judas Priest, Whitesnake, Opeth @ Πλατεία Νερού
Τελικά, νά που μερικές φορές οι διοργανώτριες εταιρίες μας εκπλήσουν ευχάριστα και μάλιστα χωρίς να το περιμένουμε, αφού από εκεί που αρχικά μιλούσαμε για μία συναυλία των Judas Priest με support τους Whitesnake βρεθήκαμε ξαφνικά μπροστά σε ένα (mini) festival. Η προσθήκη 3 ακόμη ονομάτων στην συναυλία της Τρίτης ήταν όχι ...
Συνέχεια...
Deftones @ Heavy by the sea 2014
Το φετινό Heavy by the Sea Festival πραγματοποιήθηκε και φέτος στις γνώριμες πια εγκαταστάσεις στην Πλατεία Νερού, με αρκετό κόσμο, αλλά όχι στα επίπεδα που μπορεί να περίμεναν οι διοργανωτές της βραδιάς (το alternative κοινό αντιμετώπισε αμήχανα τα metal ονόματα, ενώ η πλειοψηφία των οπαδών του σκληρού ήχου σίγουρα προτιμούσε ...
Συνέχεια...
Interpol @ Entertainment stage, 07/06/2011
Εντάξει καταλαβαίνετε ότι όσο κάποια πράγματα αποτελούν απωθημένα τα οποία ο πιστός φαν και συναυλιάκιας θέλει να δει οπωσδήποτε, άλλο τόσο σημαντικό είναι το timing, οπότε δεν χρειάζεται (και εγώ) να τονίσω ότι μάλλον οι μέρες ακμής και μεγάλης δόξας των Interpol έχουν περάσει (ανεπιστρεπτί;) - όπως εξάλλου και του άλλου ...
Συνέχεια...
Raveonettes + Semen of the Sun @ Κύτταρο
Τα χρόνια περνούν, μα οι Raveonettes συνεχίζουν να προσφέρουν την ίδια πετυχημένη συνταγή. Και γιατί να την αλλάξουν άλλωστε; Το δίδυμο των Sune Rose Wagner και Sharin Foo μια 10ετία πια αποτίνει φόρο τιμής στην μουσική που λατρεύει δημιουργώντας μία ταυτότητα που στηρίζεται στην ονειρική μελωδικότητα, τα ταιριαστά φωνητικά τους και ...
Συνέχεια...
65daysofstatic + Absent without Leave @ An Club
“Dance Dance Dance” ονομάζεται ένα από τα τραγούδια από το τελευταίο album των 65daysofstatic – και για τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο ΑΝ το βράδυ του Σαββάτου ήταν προσταγή. Ήδη, από την προηγούμενη εμφάνισή τους στο Gagarin 205 πριν από 3 χρόνια, το κουαρτέτο  από το Sheffield, είχε αρχίσει ήδη ...
Συνέχεια...
Photostory: Dub Inc + Los Dos O Mas @ Gagarin 205
Άλλη μία συναυλίa των Dub Inc στην Αθήνα, άλλο ένα  sold out. To πολυάριθμο Αθηναϊκό κοινό που αρέσκεται στον dub/reggae ήχο για άλλη μια φορά υποδέχτηκε θερμά τους Dub Inc στο Gagarin 205 αλλά και το συγκρότημα των Los Dos O Mas που άνοιξε τη βραδιά. Φωτογραφίες από την βραδιά...  
Συνέχεια...
Λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ των Depeche Mode
Τις λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ τους ανακοίνωσαν οι Depeche Mode, αυξάνοντας την ήδη μεγάλη προσμονή των χιλιάδων φαν τους ανά τον κόσμο. Ανήμερα της επόμενης εθνικής μας εορτής λοιπόν, στις 25 Μαρτίου, το Delta Machine θα βρίσκεται στις βιτρίνες των δισκάδικων και στις κεντρικές σελίδες των digital stores, με τον ...
Συνέχεια...
Atari Teenage Riot + The Boy + Bella Fuzz @ Gagarin 205
Όταν μπήκα στο Gagarin γύρω στις 9μιση, το θέαμα ήταν αποκαρδιωτικό: μόνο γύρω στα 30 άτομα ήταν ήδη εκεί προκειμένου να δουν το πρώτο από τα δύο σαπόρτ σχήματα. Οι Bella Fuzz απαρτίζονται από δύο κοπέλες (μία που αναλαμβάνει τα φωνητικά και μία που έπαιζε κιθάρα που ανάθεμα κι αν άκουσα μία νότα της) και ...
Συνέχεια...
The Twilight Sad + Nalyssa Green @ Kookoo
Με έναν πολύ καλό περσινό δίσκο και ένα όνομα που παραπέμπει σε μυθιστόρημα του Cormac McCarthy  οι Σκωτσέζοι The Twilight Sad απέδειξαν την Πέμπτη το βράδυ στην σκηνή του KooKoo πως μόνο τυχαία δεν είναι όσα καλά λέγονται για αυτούς. Μας το είχε πει ο James Graham, o τραγουδιστής του γκρουπ, στην ...
Συνέχεια...
Αντίστροφη μέτρηση για το Heavy By The Sea Festival
Μία εβδομάδα ακριβώς έμεινε για το "σκληρό" φεστιβάλ  της Detox, το “Heavy By The Sea Festival“, στο οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα line ups των τελευταίων ετών όσον αφορά τον σκληρό ήχο. Την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου λοιπόν, στον πολύ καλό και δοκιμασμένο πια χώρο στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, θα ...
Συνέχεια...
Retropolis @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 3/5/2011
Θα θέλαμε να αρχίσουμε την μικρή αναφορά στην live εκδοχή του project Retropolis εκφράζοντας την επιθυμία μας να επαναληφθεί με κάποιο τρόπο. Θα ήταν πολύ κρίμα να μην την απολαύσουν ακόμα περισσότεροι απλοί θεατές. Άλλωστε, στο σχεδόν γεμάτο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη φαίνεται ότι βρέθηκαν προχθές για να απολαύσουν την παρουσίαση ...
Συνέχεια...
Trailer για το επερχόμενο The Hunter των Mastodon
Τελευταία έχει γίνει και αυτό μόδα: video-trailer για την διαφήμιση επερχόμενων άλμπουμ. Δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργούν ως "κράχτες" γενικά τέτοια τερτίπια, πάντως το θηριώδες riff του 'Black Tongue' που παίζει στο trailer του επερχόμενου και 5ου κατά σειρά άλμπουμ με τίτλο The Hunter (θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο) των αμερικάνων metalheads Mastodon ...
Συνέχεια...
Έρχεται το Schoolwave 2011
Το Schoolwave αλλάζει φέτος χώρο διεξαγωγής αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τα συστατικά που το έχουν καθιερώσει σαν ένα φεστιβάλ-θεσμό για την πραγματικότητα της χώρας μας: Μουσική, BMX, Paintball, Skate, Graffiti και μια γερή δόση πιτριρικάδων με ενέργεια και τσαμπουκά (πράγματα που χρειαζόμαστε όσο περισσότερο γίνεται αυτές τις μέρες). Στις 8-9-10 Ιουλίου ...
Συνέχεια...
Bon Jovi @ OAKA
Όταν 65-70 χιλιάδες χαμογελαστά άτομα έχουν τα χέρια ψηλά και ακολουθούν τις προσταγές του group που απόλυτα επαγγελματικά προσφέρει αυτό ακριβώς που ήθελε το κοινό του – hairy rock, “rock” μπαλάντες και όλα τα hits που αγάπησε στα νιάτα του μαζεμένα – τότε τι μπορούμε να γράψουμε εμείς; Ναι, είναι πιο ...
Συνέχεια...
The Ex @ Gagarin 205
Μάλλον μικρή θα χαρακτήριζα την προσέλευση του κόσμου σε μία τέτοια συναυλία, γνωρίζοντας πόσο φοβερή μπάντα είναι οι Ολλανδοί Ex. Και δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που να τους έχει δει στο παρελθόν να χάνει την ευκαιρία να ξαναβιώσει μια συναυλία τους όποτε αποφασίζουν να περάσουν πάλι από τα μέρη μας. Προσωπικά ...
Συνέχεια...
Photostory:  Marky Ramone Blitzkrieg @ Gagarin 205
Σάββατο βράδυ σε ένα Gagarin γεμάτο κόσμο διαφόρων ηλικιών και λίγα λεπτά πριν τις 22:30 ανέβηκε στην σκηνή ο Marky Ramone, πρώην μέλος των θρυλικών The Ramones με σκοπό να ξυπνήσει μνήμες του παρελθόντος στους παλιότερους και να δώσει την ένταση της τότε εποχής στους νεότερους. Οι Marky Ramone Blitzkrieg με τραγουδιστή αυτή τη φορά τον Michale Graves των Misfits, τα κατάφεραν με το ...
Συνέχεια...
Pulp @ Terra Vibe
Οι Lamb Of God ξανά στην Αθήνα
Οδηγός προς Πριμαβεριστές 2011
DJ SHADOW @ INBOX Club
Listen Up: The Tallest Man on Earth –
Video: Mastodon – ‘Black Tongue’
Ο τρελός κόσμος του Arthur Brown έρχεται στην
Mulatu Astatke @ Fuzz club – Δείτε φωτογραφίες
Depeche Mode + F.O.X. + Space Blanket @
Μόνικα @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
(Interactive) Video: Feistodon – ‘A Commotion’
The Fall + Mongrelettes @ Gagarin 205
Αλλαγή χώρου και ημερομηνίας για την εμφάνιση του
The Mission @ Fuzz
Judas Priest, Whitesnake, Opeth @ Πλατεία Νερού
Heavy By The Sea 2014 @ Πλατεία Νερού,
Interpol @ Entertainment stage, 07/06/2011
Raveonettes + Semen of the Sun @ Κύτταρο
65daysofstatic + Absent without Leave @ An Club
Photostory: Dub Inc + Los Dos O Mas
Λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ των Depeche Mode
Atari Teenage Riot + The Boy + Bella
The Twilight Sad + Nalyssa Green @ Kookoo
Αντίστροφη μέτρηση για το Heavy By The Sea
Retropolis @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 3/5/2011
Trailer για το επερχόμενο The Hunter των Mastodon
Έρχεται το Schoolwave 2011
Bon Jovi @ OAKA
The Ex @ Gagarin 205
Photostory: Marky Ramone Blitzkrieg @ Gagarin 205