Δεύτερη χρονιά φέτος για το περιφερόμενο φεστιβάλ του Sonisphere και απ’ότι φαίνεται έχει ήδη αρχίσει να επισκιάζει το Rockwave, τουλάχιστον στα μάτια των οπαδών του σκληρού ήχου, και έστω και με μία μικρή καθυστέρηση θα μοιραστούμε τις φετινές μας εντυπώσεις.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος το billing του αποτελούνταν από μία ευρέως αποδεχούμενη και με τεράστια απήχηση στο Ελληνικό κοινό μπάντα (Iron Maiden) συνοδευόμενη από αρκετές αξιόλογες και καταξιωμένες μπάντες από ολόκληρο το φάσμα του metal ήχου. Δεν είναι περίεργο λοιπόν το γεγονός ότι ο κόσμος αποφάσισε και φέτος να το τιμήσει παρά την δύσκολη οικονομικά περίοδο που περνάμε και παρά τα τσουχτερά εισιτήρια (σε σύγκριση τουλάχιστον με τα αντίστοιχα του Rockwave).

Κατά τις 1:30 που έφτασα στην Μαλακάσα οι Total Riot και οι Need είχαν ήδη ολοκληρώσει τις εμφανίσεις τους ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την εμφάνιση των Virus του πολύ γνωστού στους Black Metal κύκλους Carl-Michael Eide (από τα ιδρυτικά μέλη των Satyricon και των Ved Buens Ende μεταξύ άλλων) στην μικρή σκηνή του φεστιβάλ.  Παρ’όλο που ο πειραματικός ήχος των Virus ξεφεύγει πολύ από τα γνωστά metal standards, οι black επιρροές παραμένουν εμφανείς ειδικά στα κιθαριστικά μέρη, κάτι που προφανώς τους κάνει πολύ πιο προσιτούς στο metal κοινό. Δυστυχώς, το γεγονός ότι εμφανίζονταν στις 2 η ώρα το μεσημέρι μέσα σε ντάλα ήλιο σήμαινε εξαρχής ότι λίγος κόσμος θα είχε την δυνατότητα να τους δεί, όπως και έγινε. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τα 300-400 άτομα που βρέθηκαν μπροστά στην σκηνή να απολαύσουν ένα σχεδόν ωριαίο σέτ επιμεταλλωμένης avant garde μουσικής από μία εξαιρετική μπάντα που έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δημιουργήσει μία όσο πιο κατάλληλη ατμόσφαιρα γινόταν. Φυσικά δεν μιλάμε για καμία συγκλονιστική εμφάνιση, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό οφείλεται κυρίως στον εντελώς αντιφεστιβαλικό χαρακτήρα του ήχου των Virus και όχι στην μπάντα αυτή καθ’αυτή.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο (λέγε με ελληνική διοργάνωση), η είσοδος για την μεγάλη σκηνή του Terra Vibe δεν άνοιξε παρά μόνο μερικά μόλις λεπτά πρίν κάνουν την εμφάνιση τους στο σανίδι οι επαναδραστηριοποιημένοι Nightfall, με αποτέλεσμα όσο εκείνοι έπαιζαν ο κόσμος ακόμα να προσέρχεται στον χώρο. Αυτή ήταν η δεύτερη μόλις εμφάνιση τους με το καινούριο line-up και ομολογουμένως χρειάζονται ακόμη λίγο χρόνο για να δέσουν καλύτερα μεταξύ τους αφού ήταν εμφανές ότι τα είχαν λίγο χαμένα. Ο Καραδήμας έκανε ό,τι μπορούσε για να ξεσηκώσει το κοινό και προς στιγμήν τα κατάφερε, όμως η ώρα της εμφάνισης τους και ο λιγοστός ακόμη κόσμος που είχε μαζευτεί για να τους δεί δεν βοήθησαν και πολύ. Κομμάτια όπως το Diva, το Iris, το Armada και το Lesbian Show σίγουρα ενθουσίασαν τους πιο φανατικούς οπαδούς τους, αλλά γενικότερα η όλη εμφάνιση τους μάλλον δίχασε τους περισσότερους.

Οι Moonspell από την άλλη δεν χρειάζονται και πολλά για να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Έχοντας επισκεφτεί πολλάκις την χώρα μας και κατέχοντας ένα αρκετά δυνατό fanbase εδώ κατάφεραν με την μία να ενθουσιάσουν το κοινό, τόσο με το εξαιρετικό τους setlist που περιελάμβανε κομμάτια από ολόκληρη σχεδόν την καριέρα τους όσο και με την ενθουσιώδης σκηνική παρουσία του Fernando, ο οποίος παρά το ‘σκοτεινό’ image της μπάντας του καταφέρνει να βγάζει μία πολύ ζεστή και προσιτή εικόνα μπρός τα έξω. Τα σχόλια του περί αλληλεγγύης και υπερηφάνειας των Νοτιοευρωπαικών χωρών βέβαια μπορεί να ακούστηκαν λίγο kitsch αλλά ταυτόχρονα έβγαζαν μία ατόφια ειλικρίνεια και σίγουρα κατάφεραν να συγκινήσουν αρκετούς από τους παρευρισκομένους. Σε κομμάτια όπως το Wolfshade, το Opium αλλά κυρίως τα Vampiria και Alma Mater το θερμόμετρο ανέβηκε αισθητά ενώ σε γενικές γραμμές η εμφάνιση τους άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ποιός είπε ότι το καλό Gothic Metal δεν μπορεί να παιχτεί ύπο τις αδυσώπητες ακτίνες του ηλίου;

Έχω αρχίσει να χάνω το μέτρημα του πόσες φορές έχουν εμφανιστεί live οι Mastodon στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η πιο πρόσφατη εμφάνιση τους βέβαια ήταν αυτή στο Rockwave του 09 όπου κατά διαβολική σύμπτωση έπαιξαν και πάλι πρίν τους Slipknot, όπως ακριβώς δηλαδή συνέβει και τώρα. Δυστυχώς οι μέχρι τώρα εμφανίσεις τους είχαν αφήσει μάλλον ανάμεικτα συναισθήματα στους περισσότερους φίλους της μπάντας καθότι έπασχαν από έναν κάκιστο ήχο που τους στερούσε την δυνατότητα να αναπαραγάγουν πειστικά το τόσο ξεχωριστό μουσικό τους έργο. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν σαφώς βελτιωμένα σε αυτόν τον τομέα, κάτι που φάνηκε και από την θερμή υποδοχή με την οποία τους δέχτηκε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του κοινού. Όχι ότι δεν υπήρχε φυσικά περιθώριο για μεγαλύτερη βελτίωση, αλλά συγκριτικά με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους  η συγκεκριμένη κρίνεται υπέρ του δέοντως ικανοποιητική. Παραδόξως, το setlist τους δεν βασίστηκε στο Crack The Skye όπως θα περίμενε κανείς αλλά στα 3 προηγούμενα άλμπουμ τους και κυρίως στο Blood Mountain. Δεδομένου βέβαια του γεγονότος ότι το σύγχρονο πειραματικό ύφος τους δεν είναι εύκολα αποδεκτό από όλους, συν του ότι την ίδια ώρα βρίσκονταν στην μικρή σκηνή οι Gojira,  τελικά η εμφάνιση τους αυτή μάλλον δεν έτυχε και πολύ της προσοχής που θα της άξιζε.

Οι Slipknot είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας. Ακόμη και αν δεν είσαι fan της μουσικής τους ή του nu-metal ήχου γενικότερα είναι αδύνατον να μην παρασυρθείς από την δύναμη και τον ξεσηκωμό  που βγάζουν επί σκηνής. Το γλέντι ξεκίνησε πρίν ακόμα κάνουν καλά καλά την εμφάνιση τους στο σανίδι με τον Sid Wilson να παίρνει φόρα και να βουτάει στην κυριολεξία μέσα στο κοινό, δίνοντας το έναυσμα για μία ακόμη ισοπεδωτική εμφάνιση. Και παρ’όλο που αυτή την φορά αναγκάστηκαν να βρούν υπό το φώς του ήλιου, πράγμα που σήμαινε ότι τα πυροτεχνήματα, οι φωτιές και τα υπόλοιπα tricks τους δεν θα παρείχαν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, μας χάρισαν ένα show καθ’όλα ισάξιο του ονόματος τους και της φήμης που τους ακολουθεί. Βέβαια, στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε και μία πρωτιά μιάς και αυτή τους η εμφάνιση στο ελληνικό Sonisphere ήταν η πρώτη φορά που οι Slipknot έπαιζαν μαζί μετά τον χαμό του Paul Gray. Έτσι όπως είναι λογικό η συναισθηματική φόρτιση ήταν αναπόφεκτα έντονη, τόσο από την μεριά της μπάντας όσο και από την μεριά των πολυπληθών οπαδών της. Ο Corey Taylor αναφέρθηκε ούκ ολίγες φορές στον χαμένο τους φίλο και bandmate, ενώ κρεμασμένα δίπλα από τα drums του Joey Jordison ήταν η στολή και η μάσκα του Gray. Κομματάρες όπως το Disasterpiece, το Psychosocial, το Liberate και το Duality διαδέχονταν η μία την άλλη την ίδια ώρα που οι θεατρινισμοί και τα καμώματα των μελών του group ξεσήκωναν τους πάντες. Συγκίνηση, πώρωση και διασκέδαση μαζί σε μία εμφάνιση που τα είχε πραγματικά όλα. Εξαιρετικοί από κάθε άποψη.

Η αγάπη των Ελλήνων για τον Steve Harris και την παρέα του είναι πασίγνωστη ακόμη και στις πέτρες.  Τί και αν οι Iron Maiden μας έχουν επισκεφτεί αμέτρητες φορές στο παρελθόν; Το ελληνικό κοινό εξακολουθεί να δίνει μαζικά το παρόν σε κάθε τους live, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι παλιές αγάπες δύσκολα πεθαίνουν. Οπότε δεν είναι διόλου περίεργο που μέχρι τις 9 και κάτι που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η εμφάνιση τους στο φετινό Sonisphere ο κόσμος είχε πολλαπλασιαστεί αισθητά κατακλύζοντας τον χώρο μπροστά από την κεντρική σκηνή του Terra Vibe. Βρισκόμενοι εν μέσω της παγκόσμιας περιοδείας τους για την προώθηση του περσινού The Final Frontier, οι Maiden βγήκαν στην σκηνή με την εισαγωγή Satellite 15… The Final Frontier να παίζει από τα ηχεία και μπήκαν αμέσως με το πρώτο single του album, το El Dorado. Ο ήχος φάνηκε να έχει κάποια ψιλοπροβληματάκια στην αρχή τα οποία όμως έφτιαξαν πάρα πολύ γρήγορα χωρίς να διαταράσουν ούτε στο ελάχιστο την ροή της συναυλίας.

Αρκούντως επικοινωνιακός χωρίς να αναλλώνεται σε ακατάπαυστες φλυαρίες, ο Dickinson εξακολουθεί να εντυπωσιάζει αλωνίζοντας την σκηνή και καταφέρνοντας ταυτόχρονα να κρατάει τα επίπεδα της φωνής του σε εξαιρετικά επίπεδα. Το ίδιο εντυπωσιακή είναι η απόδοση και της υπόλοιπης μπάντας, με τον Harris φυσικά να κρατάει τα ηνία και τους υπόλοιπους να ακολουθούν σταθερά. Το πρώτο μισό του σετ βασίστηκε ώς επί το πλέιστον στην παρουσίαση του καινούριου υλικού, όπως και ήταν αναμενόμενο, ενώ ενδιάμεσα παρεμβλήθηκαν και κάποια κομμάτια τόσο από τις πιο πρόσφατες (The Wicker Man, Blood Brothers, Dance of Death) όσο και από τις παλαιότερες δουλειές  τους (2 Minutes To Midnight, The Trooper). Μπορεί ο κόσμος να μην έχει καταφέρει να εμπεδώσει τα τραγούδια του The Final Frontier αρκετά καλά ακόμη, οι ιαχές και ο ενθουσιασμός όμως δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο, ακόμη και κατά την διάρκεια των πιο ήρεμων στιγμών.

Για το τέλος φυσικά κράτησαν μερικά από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα σε όλους έπη, αρχής γενομένης με το The Evil That Men Do (στο οποίο έκανε και την εμφάνιση του ο θρυλικός Eddie) και εν συνεχεία με τα Fear Of The Dark και Iron Maiden με το οποίο έκλεισε και το κυρίως σετ. Το encore δεν είχε κάποια ειδιαίτερη έκπληξη, αφού το The Number Of the Beast και το Hallowed be Thy Name δεν λείπουν πλέον από καμία σχεδόν συναυλία τους ενώ η εμφάνιση τους ολοκληρώθηκε με το επίσης πασίγνωστο και πολυαγαπημένο Running Free.

Κάπως έτσι έφτασε στο τέλος του και το φετινό Sonisphere, αφήνοντας μας με την ελπίδα ενός ακόμη πιο εντυπωσιακού φεστιβάλ με ένα ακόμη δυνατότερο billing για του χρόνου. Οψόμεθα!

(Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός)


Διάβασε επίσης...
Mark Lanegan Band + Illegal Operation @ Fuzz Club
Πολύ χάρηκα που ξαναείδα τους Illegal Operation επί σκηνής ανοίγοντας την βραδιά στο γεμάτο Fuzz για τον Mark Lanegan. Αν και το συγκρότημα δεν έπαψε να εμφανίζεται live, είχα καιρό να τους πετύχω πάλι ζωντανά. Aπό τον καιρό που κυκλοφόρησαν το Blue Project για την ακρίβεια. Παρά το γεγονός ότι ...
Συνέχεια...
The Mission @ Fuzz
‘Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;’ – Αυτή η φράση μου έρχεται πλέον στο μυαλό κάθε φορά που ακούω βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου ‘η μπάντα διαλύεται οριστικά’, ‘δεν θα υπάρξει άλλο album’, ‘αυτή είναι η τελευταία μας περιοδεία’ και ούτω καθεξής. Όχι ότι παραπονιέμαι όταν βλέπω αγαπημένους μου καλλιτέχνες ...
Συνέχεια...
Gravitysays_i + Misuse @ Gagarin 205
Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κατάμεστου Gagarin 205 στο τέλος της εμφάνισης των Gravitysays_i και λίγο πριν ξεκινήσουν οι Misuse, ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι κάτι πήγε πολύ καλά την Παρασκευή το βράδυ. Και πως να μην πάει, όταν έχεις μπροστά σου δύο από τις πιο δραστήριες ελληνικές μπάντες του σήμερα. Δύο ...
Συνέχεια...
Το τελικό line up του Rockwave Festival 2013
Ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε επίσημα μέσα στην εβδομάδα το line up του φετινού Rockwave Festival, με την προσθήκη μιας αμιγώς ελληνικής ημέρας στις υπόλοιπες τρεις που γνωρίζαμε πάνω κάτω εδώ και κάποιες εβδομάδες, με το όνομα της Lana Del Rey να δεσπόζει μεταξύ των υπόλοιπων σχημάτων που θα παρελάσουν από τη ...
Συνέχεια...
Αντίστροφη μέτρηση για το Heavy By The Sea Festival
Μία εβδομάδα ακριβώς έμεινε για το "σκληρό" φεστιβάλ  της Detox, το “Heavy By The Sea Festival“, στο οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα line ups των τελευταίων ετών όσον αφορά τον σκληρό ήχο. Την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου λοιπόν, στον πολύ καλό και δοκιμασμένο πια χώρο στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, θα ...
Συνέχεια...
Underground Youth
Ένας χρόνος και κάτι ψιλά έχουν περάσει από την προηγούμενη εμφάνιση τους στην χώρα μας και στο διάστημα αυτό οι The Underground Youth πρόλαβαν να βγάλουν ένα και μόνο καινούριο album! Απίστευτα πράγματα. Ποιός θα το περίμενε δηλαδή. Από το αναπάντεχο sold out του 2012 στο Six D.O.G.S. σε ένα ...
Συνέχεια...
Video: Mastodon – ‘Black Tongue’
Δεν ξέρω για εσάς αλλά το riff από το 'Black Tongue' που συνόδευε το video trailer για το επερχόμενο (κυκλοφορεί 27 Σεπτέμβρη και μπορείτε να προπαραγγείλετε ηδη την Limited Edition) άλμπουμ των αμερικάνων metalheads Mastodon μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον. Επιτέλους μπορώ και μπορείτε να το ακούσουμε ολόκληρο στο video παρακάτω παρακολουθώντας ...
Συνέχεια...
The Ex @ Gagarin 205
Μάλλον μικρή θα χαρακτήριζα την προσέλευση του κόσμου σε μία τέτοια συναυλία, γνωρίζοντας πόσο φοβερή μπάντα είναι οι Ολλανδοί Ex. Και δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που να τους έχει δει στο παρελθόν να χάνει την ευκαιρία να ξαναβιώσει μια συναυλία τους όποτε αποφασίζουν να περάσουν πάλι από τα μέρη μας. Προσωπικά ...
Συνέχεια...
Maria Minerva & No! @ Bios
Μαρία Μινέρβα - Υπναγωγική ναι, ποπ όχι! Φτάνει πια, παρατράβηξε το αστείο με το απεριόριστο reverb. Από εδώ και στο εξής, ακατάσχετη χρήση του συγκεκριμένου εφέ, ως απόπειρα συγκάληψης καλλιτεχνικών ανασφαλειών με "αισθαντικές ατμόσφαιρες" και "abstract μανδύες", οφείλει να τιμωρείται με αιώνια διακοπή ρεύματος. Δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη συμβολή της underground pop, ...
Συνέχεια...
Λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ των Depeche Mode
Τις λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ τους ανακοίνωσαν οι Depeche Mode, αυξάνοντας την ήδη μεγάλη προσμονή των χιλιάδων φαν τους ανά τον κόσμο. Ανήμερα της επόμενης εθνικής μας εορτής λοιπόν, στις 25 Μαρτίου, το Delta Machine θα βρίσκεται στις βιτρίνες των δισκάδικων και στις κεντρικές σελίδες των digital stores, με τον ...
Συνέχεια...
Photostory: Dub Inc + Los Dos O Mas @ Gagarin 205
Άλλη μία συναυλίa των Dub Inc στην Αθήνα, άλλο ένα  sold out. To πολυάριθμο Αθηναϊκό κοινό που αρέσκεται στον dub/reggae ήχο για άλλη μια φορά υποδέχτηκε θερμά τους Dub Inc στο Gagarin 205 αλλά και το συγκρότημα των Los Dos O Mas που άνοιξε τη βραδιά. Φωτογραφίες από την βραδιά...  
Συνέχεια...
Trailer για το επερχόμενο The Hunter των Mastodon
Τελευταία έχει γίνει και αυτό μόδα: video-trailer για την διαφήμιση επερχόμενων άλμπουμ. Δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργούν ως "κράχτες" γενικά τέτοια τερτίπια, πάντως το θηριώδες riff του 'Black Tongue' που παίζει στο trailer του επερχόμενου και 5ου κατά σειρά άλμπουμ με τίτλο The Hunter (θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο) των αμερικάνων metalheads Mastodon ...
Συνέχεια...
Οι Lamb Of God ξανά στην Αθήνα
Να και μια ακόμα είδηση - χριστουγεννιάτικο δώρο για τους metalheads! Δύο χρόνια ακριβώς μετά την επική, sold out εμφάνιση τους, οι αμερικάνοι Lamb Of God θα πατήσουν και πάλι στην σκηνή του Fuzz Club την Δευτέρα 28 Μαϊου 2012. Στις "αποσκευές" τους θα έχουν και τα τραγούδια του επερχόμενου νέου ...
Συνέχεια...
Έρχεται το Schoolwave 2011
Το Schoolwave αλλάζει φέτος χώρο διεξαγωγής αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τα συστατικά που το έχουν καθιερώσει σαν ένα φεστιβάλ-θεσμό για την πραγματικότητα της χώρας μας: Μουσική, BMX, Paintball, Skate, Graffiti και μια γερή δόση πιτριρικάδων με ενέργεια και τσαμπουκά (πράγματα που χρειαζόμαστε όσο περισσότερο γίνεται αυτές τις μέρες). Στις 8-9-10 Ιουλίου ...
Συνέχεια...
Inspiral Carpets @ Fuzz Club (photostory)
Χρονομηχανή! Ακριβώς αυτό είναι. Μπαίνοντας στο Fuzz το Σάββατο το βράδυ, λίγο η μουσική του dj (Planet of sound), λίγο οι πολλές γνωστές φάτσες που είχες πολύ καιρό να δεις, σε μεταφέρανε ίσα με 15 χρόνια πίσω, στον πρώτο όροφο, στο γνωστό στέκι στα Εξάρχεια. Και να σου και οι Inspiral ...
Συνέχεια...
Bevis Frond @ six d.o.g.s.
Χρόνια και ζαμάνια κάναμε να δούμε τον Nick Saloman να επιστρέφει στα μέρη μας. Διόλου περίεργο βέβαια, αφού η αλήθεια είναι ότι η παραγωγικότητα του έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία δέκα χρόνια, τουλάχιστον σε σύγκριση με το πώς μας είχε συνηθίσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Χρειάστηκαν να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια ...
Συνέχεια...
Οδηγός προς Πριμαβεριστές 2011
Από τις 25 Μαΐου και για 4 ημέρες, η καρδιά της μουσικής θα χτυπάει στο Primavera Sound 2011 στη Βαρκελώνη, εκεί όπου θα εμφανιστούν πάνω από 120 συγκροτήματα και καλλιτέχνες μπροστά σε πάνω από 100.000 θεατές από όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες – ίσως οι περισσότεροι από κάθε ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Tallest Man on Earth – Weather of a Killing Kind
Το νέο κομμάτι του Σουηδού songwriter μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, μέσω του Adult Swim που χαρίζει κάθε Τρίτη για 10 εβδομάδες ένα τραγούδι για δωρεάν download (φυσικά με πολυεθνική για χορηγό). Ως τώρα στη σειρά αυτή έχουν συμμετάσχει οι Best Coast, οι Ford & Lopatin, οι Mastodon, οι How to Dress ...
Συνέχεια...
Mulatu Astatke @ Fuzz club – Δείτε φωτογραφίες
Μπορεί να του πήρε μερικές δεκαετίες η αναγνώριση, αλλά να που μας ήρθε για τρίτη φορά στην Αθήνα. Ο Mulatu Astatke χωρίς τους Heliocentrics αυτή τη φορά, αλλά με μια εκπληκτική μπάντα, μας παρουσίασε τη μουσική του ιστορία με έναν διαφορετικό τρόπο, ίσως λίγο περισσότερο jazz! Πολύ καλό και το ξεκίνημα της βραδιάς ...
Συνέχεια...
DJ SHADOW  @ INBOX Club
Λίγο πριν το Pre-EJEKT Festival event της Παρασκευής, θυμάμαι την προηγούμενη φορά που είχε παίξει ο DJ Shadow στην Αθήνα στο πλαίσιο του Rockwave festival πριν από 3 χρόνια: στη σκηνή είχε στηθεί μια μυστηριώδης σφαίρα κι όταν ξεκίνησε το σόου, επάνω της προβάλλονταν διάφορες εικόνες, ανάμεσά τους βλέπαμε και τον Σκιά να μιξάρει και να ...
Συνέχεια...
Empty Frame & Voyage Limpid Sound @ Six D.O.G.S.
Δύο εξαιρετικές μα και διαφορετικές Αθηναϊκές μπάντες ένα βράδυ με ψηλές θερμοκρασίες στο Six D.O.G.S. και όποιος αντέξει... Τους Voyage Limpid Sound όσες φορές και αν τους δεις live, πάντα θα σε εντυπωσιάζουν. Ειδικά όμως την πρώτη φόρα, που έρχεσαι αντιμέτωπος με τον χαμογελαστό και "εκκεντρικό" για κάποιους Σέργιο Βούδρη να ηγείται ...
Συνέχεια...
The Crazy World of Arthur Brown @ Gagarin 205
‘No, you’re never too old to Rock and Roll if you’re too young to die’ τραγούδαγαν κάποτε οι Jethro Tull. Και πόσο δίκιο είχαν! Όχι, κυρίες και κύριοι, το Rock ‘n’ Roll δεν έχει ηλικία! Αφήστε τους κάθε λογής ειδήμονες να λένε ό,τι θέλουν. Όταν η ψυχή, η αγάπη και ...
Συνέχεια...
Μόνικα @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
  Η κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ντυμένη στα λευκά. Ένα επιβλητικό άσπρο πιάνο πάνω σε περιστρεφόμενη πλατφόρμα. Αριστερά και δεξιά του τα όργανα της μπάντας και η θέση της ορχήστρας. Η Μόνικα κάνει την εμφάνιση της μόνη και ξεκινάει να ερμηνεύει το  "Birds", ένα καινούργιο κομμάτι από το EP ...
Συνέχεια...
Bon Jovi @ OAKA
Όταν 65-70 χιλιάδες χαμογελαστά άτομα έχουν τα χέρια ψηλά και ακολουθούν τις προσταγές του group που απόλυτα επαγγελματικά προσφέρει αυτό ακριβώς που ήθελε το κοινό του – hairy rock, “rock” μπαλάντες και όλα τα hits που αγάπησε στα νιάτα του μαζεμένα – τότε τι μπορούμε να γράψουμε εμείς; Ναι, είναι πιο ...
Συνέχεια...
The Fall + Mongrelettes @ Gagarin 205
Έπρεπε να φτάσουν σε διψήφιο νούμερο οι φορές που είχα την τύχη να παρακολουθήσω τους The Fall του κυρίου Mark E. Smith για να τον δω στην ίσως καλύτερη στιγμή του, και πόσο τυχεροί ήμασταν που αυτή η στιγμή ήταν στην Αθήνα! Ποιος μπορεί να πει κάτι αρνητικό για τους The ...
Συνέχεια...
Αλλαγή χώρου και ημερομηνίας για την εμφάνιση του Roger Waters [Updated]
Αγνοήστε όλα τα παρακάτω (ναι, δεν κανουμε πλάκα) αφού συμφωνα με νεότερη ανακοίνωση στο site της διοργανώτριας εταιρείας η συναυλία επανέρχεται στην αρχική της ημερομηνία (Τετάρτη 31 Ιουλίου) και στον αρχικά ανακοινωμένο χώρο (Ο.Α.Κ.Α). Αν αυτό είναι και το τελικό πλάνο ή θα ξαναγίνουν αλλαγές δεν το ξέρουμε. Καλύτερα να παρακολουθείτε το επίσημο site ...
Συνέχεια...
Deftones @ Heavy by the sea 2014
Το φετινό Heavy by the Sea Festival πραγματοποιήθηκε και φέτος στις γνώριμες πια εγκαταστάσεις στην Πλατεία Νερού, με αρκετό κόσμο, αλλά όχι στα επίπεδα που μπορεί να περίμεναν οι διοργανωτές της βραδιάς (το alternative κοινό αντιμετώπισε αμήχανα τα metal ονόματα, ενώ η πλειοψηφία των οπαδών του σκληρού ήχου σίγουρα προτιμούσε ...
Συνέχεια...
Οι τελευταίες λεπτομέρειες για το αυριανό live των Depeche Mode
Μια μέρα έμεινε για την πρώτη μεγάλη συναυλία της χρονιάς, αυτής των Depeche Mode, αύριο το βράδυ στο TerraVibe Park και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες λεπτομέρειες για να πάτε προετοιμασμένοι στη Μαλακάσα. Μαζί με τους Depeche Mode θα εμφανιστούν δύο ακόμα σχήματα, οι F.O.X., ηλεκτροπόπ πάντα από το Essex ...
Συνέχεια...
Jello Biafra & The Guantanamo School Of Medicine @ Fuzz club
Ήταν να μην πιαστεί ξανά στα σοβαρά με την μουσική ο Jello Biafra γιατί άπαξ και το έκανε ποιός είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Με τους Guantanamo School of Medicine να έχουν κλείσει τρία μόλις χρόνια ύπαρξης, μετρώντας ήδη στο ενεργητικό τους ένα ολοκληρωμένο album, δύο EP και ένα ...
Συνέχεια...
Liarbirds @ Six d.o.g.s.
Είναι που είναι δύσκολη μέρα από μόνη της η Πέμπτη, ήρθε και η απεργία στα Μ.Μ.Μ. – εβδομαδιαίο φαινόμενο πια – για να μας αποτελειώσει. Ευτυχώς, παρά τον αρχικό φόβο για το αντίθετο, ήταν αρκετός ο κόσμος που κατάφερε να απολαύσει την επιστροφή των The Liarbirds στην σκηνή. Μία επιστροφή που ...
Συνέχεια...
Mark Lanegan Band + Illegal Operation @ Fuzz
The Mission @ Fuzz
Gravitysays_i + Misuse @ Gagarin 205
Το τελικό line up του Rockwave Festival 2013
Αντίστροφη μέτρηση για το Heavy By The Sea
The Underground Youth + Wonky Doll And The
Video: Mastodon – ‘Black Tongue’
The Ex @ Gagarin 205
Maria Minerva & No! @ Bios
Λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ των Depeche Mode
Photostory: Dub Inc + Los Dos O Mas
Trailer για το επερχόμενο The Hunter των Mastodon
Οι Lamb Of God ξανά στην Αθήνα
Έρχεται το Schoolwave 2011
Inspiral Carpets @ Fuzz Club (photostory)
The Bevis Frond + Liarbirds @ six d.o.g.s.
Οδηγός προς Πριμαβεριστές 2011
Listen Up: The Tallest Man on Earth –
Mulatu Astatke @ Fuzz club – Δείτε φωτογραφίες
DJ SHADOW @ INBOX Club
Empty Frame & Voyage Limpid Sound @ Six
The Crazy World of Arthur Brown @ Gagarin
Μόνικα @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Bon Jovi @ OAKA
The Fall + Mongrelettes @ Gagarin 205
Αλλαγή χώρου και ημερομηνίας για την εμφάνιση του
Heavy By The Sea 2014 @ Πλατεία Νερού,
Οι τελευταίες λεπτομέρειες για το αυριανό live των
Jello Biafra & The Guantanamo School Of Medicine
Liarbirds @ Six d.o.g.s.