Δεύτερη χρονιά φέτος για το περιφερόμενο φεστιβάλ του Sonisphere και απ’ότι φαίνεται έχει ήδη αρχίσει να επισκιάζει το Rockwave, τουλάχιστον στα μάτια των οπαδών του σκληρού ήχου, και έστω και με μία μικρή καθυστέρηση θα μοιραστούμε τις φετινές μας εντυπώσεις.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος το billing του αποτελούνταν από μία ευρέως αποδεχούμενη και με τεράστια απήχηση στο Ελληνικό κοινό μπάντα (Iron Maiden) συνοδευόμενη από αρκετές αξιόλογες και καταξιωμένες μπάντες από ολόκληρο το φάσμα του metal ήχου. Δεν είναι περίεργο λοιπόν το γεγονός ότι ο κόσμος αποφάσισε και φέτος να το τιμήσει παρά την δύσκολη οικονομικά περίοδο που περνάμε και παρά τα τσουχτερά εισιτήρια (σε σύγκριση τουλάχιστον με τα αντίστοιχα του Rockwave).

Κατά τις 1:30 που έφτασα στην Μαλακάσα οι Total Riot και οι Need είχαν ήδη ολοκληρώσει τις εμφανίσεις τους ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την εμφάνιση των Virus του πολύ γνωστού στους Black Metal κύκλους Carl-Michael Eide (από τα ιδρυτικά μέλη των Satyricon και των Ved Buens Ende μεταξύ άλλων) στην μικρή σκηνή του φεστιβάλ.  Παρ’όλο που ο πειραματικός ήχος των Virus ξεφεύγει πολύ από τα γνωστά metal standards, οι black επιρροές παραμένουν εμφανείς ειδικά στα κιθαριστικά μέρη, κάτι που προφανώς τους κάνει πολύ πιο προσιτούς στο metal κοινό. Δυστυχώς, το γεγονός ότι εμφανίζονταν στις 2 η ώρα το μεσημέρι μέσα σε ντάλα ήλιο σήμαινε εξαρχής ότι λίγος κόσμος θα είχε την δυνατότητα να τους δεί, όπως και έγινε. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τα 300-400 άτομα που βρέθηκαν μπροστά στην σκηνή να απολαύσουν ένα σχεδόν ωριαίο σέτ επιμεταλλωμένης avant garde μουσικής από μία εξαιρετική μπάντα που έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δημιουργήσει μία όσο πιο κατάλληλη ατμόσφαιρα γινόταν. Φυσικά δεν μιλάμε για καμία συγκλονιστική εμφάνιση, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό οφείλεται κυρίως στον εντελώς αντιφεστιβαλικό χαρακτήρα του ήχου των Virus και όχι στην μπάντα αυτή καθ’αυτή.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο (λέγε με ελληνική διοργάνωση), η είσοδος για την μεγάλη σκηνή του Terra Vibe δεν άνοιξε παρά μόνο μερικά μόλις λεπτά πρίν κάνουν την εμφάνιση τους στο σανίδι οι επαναδραστηριοποιημένοι Nightfall, με αποτέλεσμα όσο εκείνοι έπαιζαν ο κόσμος ακόμα να προσέρχεται στον χώρο. Αυτή ήταν η δεύτερη μόλις εμφάνιση τους με το καινούριο line-up και ομολογουμένως χρειάζονται ακόμη λίγο χρόνο για να δέσουν καλύτερα μεταξύ τους αφού ήταν εμφανές ότι τα είχαν λίγο χαμένα. Ο Καραδήμας έκανε ό,τι μπορούσε για να ξεσηκώσει το κοινό και προς στιγμήν τα κατάφερε, όμως η ώρα της εμφάνισης τους και ο λιγοστός ακόμη κόσμος που είχε μαζευτεί για να τους δεί δεν βοήθησαν και πολύ. Κομμάτια όπως το Diva, το Iris, το Armada και το Lesbian Show σίγουρα ενθουσίασαν τους πιο φανατικούς οπαδούς τους, αλλά γενικότερα η όλη εμφάνιση τους μάλλον δίχασε τους περισσότερους.

Οι Moonspell από την άλλη δεν χρειάζονται και πολλά για να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Έχοντας επισκεφτεί πολλάκις την χώρα μας και κατέχοντας ένα αρκετά δυνατό fanbase εδώ κατάφεραν με την μία να ενθουσιάσουν το κοινό, τόσο με το εξαιρετικό τους setlist που περιελάμβανε κομμάτια από ολόκληρη σχεδόν την καριέρα τους όσο και με την ενθουσιώδης σκηνική παρουσία του Fernando, ο οποίος παρά το ‘σκοτεινό’ image της μπάντας του καταφέρνει να βγάζει μία πολύ ζεστή και προσιτή εικόνα μπρός τα έξω. Τα σχόλια του περί αλληλεγγύης και υπερηφάνειας των Νοτιοευρωπαικών χωρών βέβαια μπορεί να ακούστηκαν λίγο kitsch αλλά ταυτόχρονα έβγαζαν μία ατόφια ειλικρίνεια και σίγουρα κατάφεραν να συγκινήσουν αρκετούς από τους παρευρισκομένους. Σε κομμάτια όπως το Wolfshade, το Opium αλλά κυρίως τα Vampiria και Alma Mater το θερμόμετρο ανέβηκε αισθητά ενώ σε γενικές γραμμές η εμφάνιση τους άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ποιός είπε ότι το καλό Gothic Metal δεν μπορεί να παιχτεί ύπο τις αδυσώπητες ακτίνες του ηλίου;

Έχω αρχίσει να χάνω το μέτρημα του πόσες φορές έχουν εμφανιστεί live οι Mastodon στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η πιο πρόσφατη εμφάνιση τους βέβαια ήταν αυτή στο Rockwave του 09 όπου κατά διαβολική σύμπτωση έπαιξαν και πάλι πρίν τους Slipknot, όπως ακριβώς δηλαδή συνέβει και τώρα. Δυστυχώς οι μέχρι τώρα εμφανίσεις τους είχαν αφήσει μάλλον ανάμεικτα συναισθήματα στους περισσότερους φίλους της μπάντας καθότι έπασχαν από έναν κάκιστο ήχο που τους στερούσε την δυνατότητα να αναπαραγάγουν πειστικά το τόσο ξεχωριστό μουσικό τους έργο. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν σαφώς βελτιωμένα σε αυτόν τον τομέα, κάτι που φάνηκε και από την θερμή υποδοχή με την οποία τους δέχτηκε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του κοινού. Όχι ότι δεν υπήρχε φυσικά περιθώριο για μεγαλύτερη βελτίωση, αλλά συγκριτικά με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους  η συγκεκριμένη κρίνεται υπέρ του δέοντως ικανοποιητική. Παραδόξως, το setlist τους δεν βασίστηκε στο Crack The Skye όπως θα περίμενε κανείς αλλά στα 3 προηγούμενα άλμπουμ τους και κυρίως στο Blood Mountain. Δεδομένου βέβαια του γεγονότος ότι το σύγχρονο πειραματικό ύφος τους δεν είναι εύκολα αποδεκτό από όλους, συν του ότι την ίδια ώρα βρίσκονταν στην μικρή σκηνή οι Gojira,  τελικά η εμφάνιση τους αυτή μάλλον δεν έτυχε και πολύ της προσοχής που θα της άξιζε.

Οι Slipknot είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας. Ακόμη και αν δεν είσαι fan της μουσικής τους ή του nu-metal ήχου γενικότερα είναι αδύνατον να μην παρασυρθείς από την δύναμη και τον ξεσηκωμό  που βγάζουν επί σκηνής. Το γλέντι ξεκίνησε πρίν ακόμα κάνουν καλά καλά την εμφάνιση τους στο σανίδι με τον Sid Wilson να παίρνει φόρα και να βουτάει στην κυριολεξία μέσα στο κοινό, δίνοντας το έναυσμα για μία ακόμη ισοπεδωτική εμφάνιση. Και παρ’όλο που αυτή την φορά αναγκάστηκαν να βρούν υπό το φώς του ήλιου, πράγμα που σήμαινε ότι τα πυροτεχνήματα, οι φωτιές και τα υπόλοιπα tricks τους δεν θα παρείχαν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, μας χάρισαν ένα show καθ’όλα ισάξιο του ονόματος τους και της φήμης που τους ακολουθεί. Βέβαια, στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε και μία πρωτιά μιάς και αυτή τους η εμφάνιση στο ελληνικό Sonisphere ήταν η πρώτη φορά που οι Slipknot έπαιζαν μαζί μετά τον χαμό του Paul Gray. Έτσι όπως είναι λογικό η συναισθηματική φόρτιση ήταν αναπόφεκτα έντονη, τόσο από την μεριά της μπάντας όσο και από την μεριά των πολυπληθών οπαδών της. Ο Corey Taylor αναφέρθηκε ούκ ολίγες φορές στον χαμένο τους φίλο και bandmate, ενώ κρεμασμένα δίπλα από τα drums του Joey Jordison ήταν η στολή και η μάσκα του Gray. Κομματάρες όπως το Disasterpiece, το Psychosocial, το Liberate και το Duality διαδέχονταν η μία την άλλη την ίδια ώρα που οι θεατρινισμοί και τα καμώματα των μελών του group ξεσήκωναν τους πάντες. Συγκίνηση, πώρωση και διασκέδαση μαζί σε μία εμφάνιση που τα είχε πραγματικά όλα. Εξαιρετικοί από κάθε άποψη.

Η αγάπη των Ελλήνων για τον Steve Harris και την παρέα του είναι πασίγνωστη ακόμη και στις πέτρες.  Τί και αν οι Iron Maiden μας έχουν επισκεφτεί αμέτρητες φορές στο παρελθόν; Το ελληνικό κοινό εξακολουθεί να δίνει μαζικά το παρόν σε κάθε τους live, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι παλιές αγάπες δύσκολα πεθαίνουν. Οπότε δεν είναι διόλου περίεργο που μέχρι τις 9 και κάτι που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η εμφάνιση τους στο φετινό Sonisphere ο κόσμος είχε πολλαπλασιαστεί αισθητά κατακλύζοντας τον χώρο μπροστά από την κεντρική σκηνή του Terra Vibe. Βρισκόμενοι εν μέσω της παγκόσμιας περιοδείας τους για την προώθηση του περσινού The Final Frontier, οι Maiden βγήκαν στην σκηνή με την εισαγωγή Satellite 15… The Final Frontier να παίζει από τα ηχεία και μπήκαν αμέσως με το πρώτο single του album, το El Dorado. Ο ήχος φάνηκε να έχει κάποια ψιλοπροβληματάκια στην αρχή τα οποία όμως έφτιαξαν πάρα πολύ γρήγορα χωρίς να διαταράσουν ούτε στο ελάχιστο την ροή της συναυλίας.

Αρκούντως επικοινωνιακός χωρίς να αναλλώνεται σε ακατάπαυστες φλυαρίες, ο Dickinson εξακολουθεί να εντυπωσιάζει αλωνίζοντας την σκηνή και καταφέρνοντας ταυτόχρονα να κρατάει τα επίπεδα της φωνής του σε εξαιρετικά επίπεδα. Το ίδιο εντυπωσιακή είναι η απόδοση και της υπόλοιπης μπάντας, με τον Harris φυσικά να κρατάει τα ηνία και τους υπόλοιπους να ακολουθούν σταθερά. Το πρώτο μισό του σετ βασίστηκε ώς επί το πλέιστον στην παρουσίαση του καινούριου υλικού, όπως και ήταν αναμενόμενο, ενώ ενδιάμεσα παρεμβλήθηκαν και κάποια κομμάτια τόσο από τις πιο πρόσφατες (The Wicker Man, Blood Brothers, Dance of Death) όσο και από τις παλαιότερες δουλειές  τους (2 Minutes To Midnight, The Trooper). Μπορεί ο κόσμος να μην έχει καταφέρει να εμπεδώσει τα τραγούδια του The Final Frontier αρκετά καλά ακόμη, οι ιαχές και ο ενθουσιασμός όμως δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο, ακόμη και κατά την διάρκεια των πιο ήρεμων στιγμών.

Για το τέλος φυσικά κράτησαν μερικά από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα σε όλους έπη, αρχής γενομένης με το The Evil That Men Do (στο οποίο έκανε και την εμφάνιση του ο θρυλικός Eddie) και εν συνεχεία με τα Fear Of The Dark και Iron Maiden με το οποίο έκλεισε και το κυρίως σετ. Το encore δεν είχε κάποια ειδιαίτερη έκπληξη, αφού το The Number Of the Beast και το Hallowed be Thy Name δεν λείπουν πλέον από καμία σχεδόν συναυλία τους ενώ η εμφάνιση τους ολοκληρώθηκε με το επίσης πασίγνωστο και πολυαγαπημένο Running Free.

Κάπως έτσι έφτασε στο τέλος του και το φετινό Sonisphere, αφήνοντας μας με την ελπίδα ενός ακόμη πιο εντυπωσιακού φεστιβάλ με ένα ακόμη δυνατότερο billing για του χρόνου. Οψόμεθα!

(Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός)


Διάβασε επίσης...
The Charlatans @ Fuzz club, 13/05/2011
Σε μία συνεστίαση 35άρηδων (τουλάχιστον) εξελίχθηκε η εμφάνιση των Charlatans στο Fuzz το βράδυ της Παρασκευής. Δυστυχώς (ή ευτυχώς;) συγκροτήματα τύπου Charlatans αμφιβάλλω αν λένε το οτιδήποτε για τους σημερινούς 20άρηδες, και για να λέμε και την αλήθεια, ακόμα και αν είχαν την όποια περιέργεια να παρακολουθήσουν live ιστορικό το πια ...
Συνέχεια...
Photostory: Dub Inc + Los Dos O Mas @ Gagarin 205
Άλλη μία συναυλίa των Dub Inc στην Αθήνα, άλλο ένα  sold out. To πολυάριθμο Αθηναϊκό κοινό που αρέσκεται στον dub/reggae ήχο για άλλη μια φορά υποδέχτηκε θερμά τους Dub Inc στο Gagarin 205 αλλά και το συγκρότημα των Los Dos O Mas που άνοιξε τη βραδιά. Φωτογραφίες από την βραδιά...  
Συνέχεια...
Οι Lamb Of God ξανά στην Αθήνα
Να και μια ακόμα είδηση - χριστουγεννιάτικο δώρο για τους metalheads! Δύο χρόνια ακριβώς μετά την επική, sold out εμφάνιση τους, οι αμερικάνοι Lamb Of God θα πατήσουν και πάλι στην σκηνή του Fuzz Club την Δευτέρα 28 Μαϊου 2012. Στις "αποσκευές" τους θα έχουν και τα τραγούδια του επερχόμενου νέου ...
Συνέχεια...
The Black Heart Procession @ Gagarin 205, 21.5.2011 (Photostory)
Η ψυχή των Black Heart Procession, οι Pall Jenkins και Tobias Nathaniel, ανέβηκαν εχτές το βράδυ στη σκηνή του Gagarin 205 και παρουσίασαν ένα stripped dow set από όλη την καριέρα τους. Photostory από την Αλεξάνδρα Κατσαρού
Συνέχεια...
65daysofstatic + Absent without Leave @ An Club
“Dance Dance Dance” ονομάζεται ένα από τα τραγούδια από το τελευταίο album των 65daysofstatic – και για τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο ΑΝ το βράδυ του Σαββάτου ήταν προσταγή. Ήδη, από την προηγούμενη εμφάνισή τους στο Gagarin 205 πριν από 3 χρόνια, το κουαρτέτο  από το Sheffield, είχε αρχίσει ήδη ...
Συνέχεια...
Soap & Skin @ Gagarin 205
Το φάντασμα της Nico στοίχειωσε το συναυλιακό χώρο της Λιοσίων, με την δεσποινίδα  Αnja Plaschg να μετουσιώνει την εμμονή της για το αρχέτυπο της «καταραμένης» γυναίκας του rock’n’roll, σε μία performance. Το μαύρο πιάνο με ουρά στεκόταν στη μέση της σκηνής του Gagarin 205 και πρωταγωνίστησε καθόλη την διάρκεια της βραδιάς. Ένα macbook ...
Συνέχεια...
Raveonettes + Semen of the Sun @ Κύτταρο
Τα χρόνια περνούν, μα οι Raveonettes συνεχίζουν να προσφέρουν την ίδια πετυχημένη συνταγή. Και γιατί να την αλλάξουν άλλωστε; Το δίδυμο των Sune Rose Wagner και Sharin Foo μια 10ετία πια αποτίνει φόρο τιμής στην μουσική που λατρεύει δημιουργώντας μία ταυτότητα που στηρίζεται στην ονειρική μελωδικότητα, τα ταιριαστά φωνητικά τους και ...
Συνέχεια...
Retropolis @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 3/5/2011
Θα θέλαμε να αρχίσουμε την μικρή αναφορά στην live εκδοχή του project Retropolis εκφράζοντας την επιθυμία μας να επαναληφθεί με κάποιο τρόπο. Θα ήταν πολύ κρίμα να μην την απολαύσουν ακόμα περισσότεροι απλοί θεατές. Άλλωστε, στο σχεδόν γεμάτο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη φαίνεται ότι βρέθηκαν προχθές για να απολαύσουν την παρουσίαση ...
Συνέχεια...
Pulp @ Terra Vibe
Ας σηκώσει το χεράκι του όποιος δεν ενθουσιάστηκε, δεν χόρεψε, δεν τραγούδησε και δεν συγκινήθηκε – ειδικά αν έχει ξεπεράσει για τα καλά τα πρώτα «...άντα»  – το βράδυ του Σαββάτου στο Terra Vibe. Υπάρχει κάποιος; Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν και πολλοί όσοι υποδεχτήκαμε τους  Pulp στην δεύτερη εμφάνισή ...
Συνέχεια...
Judas Priest, Whitesnake, Opeth @ Πλατεία Νερού
Τελικά, νά που μερικές φορές οι διοργανώτριες εταιρίες μας εκπλήσουν ευχάριστα και μάλιστα χωρίς να το περιμένουμε, αφού από εκεί που αρχικά μιλούσαμε για μία συναυλία των Judas Priest με support τους Whitesnake βρεθήκαμε ξαφνικά μπροστά σε ένα (mini) festival. Η προσθήκη 3 ακόμη ονομάτων στην συναυλία της Τρίτης ήταν όχι ...
Συνέχεια...
Το τελικό line up του Rockwave Festival 2013
Ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε επίσημα μέσα στην εβδομάδα το line up του φετινού Rockwave Festival, με την προσθήκη μιας αμιγώς ελληνικής ημέρας στις υπόλοιπες τρεις που γνωρίζαμε πάνω κάτω εδώ και κάποιες εβδομάδες, με το όνομα της Lana Del Rey να δεσπόζει μεταξύ των υπόλοιπων σχημάτων που θα παρελάσουν από τη ...
Συνέχεια...
Bon Jovi @ OAKA
Όταν 65-70 χιλιάδες χαμογελαστά άτομα έχουν τα χέρια ψηλά και ακολουθούν τις προσταγές του group που απόλυτα επαγγελματικά προσφέρει αυτό ακριβώς που ήθελε το κοινό του – hairy rock, “rock” μπαλάντες και όλα τα hits που αγάπησε στα νιάτα του μαζεμένα – τότε τι μπορούμε να γράψουμε εμείς; Ναι, είναι πιο ...
Συνέχεια...
Trailer για το επερχόμενο The Hunter των Mastodon
Τελευταία έχει γίνει και αυτό μόδα: video-trailer για την διαφήμιση επερχόμενων άλμπουμ. Δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργούν ως "κράχτες" γενικά τέτοια τερτίπια, πάντως το θηριώδες riff του 'Black Tongue' που παίζει στο trailer του επερχόμενου και 5ου κατά σειρά άλμπουμ με τίτλο The Hunter (θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο) των αμερικάνων metalheads Mastodon ...
Συνέχεια...
The Crazy World of Arthur Brown @ Gagarin 205
‘No, you’re never too old to Rock and Roll if you’re too young to die’ τραγούδαγαν κάποτε οι Jethro Tull. Και πόσο δίκιο είχαν! Όχι, κυρίες και κύριοι, το Rock ‘n’ Roll δεν έχει ηλικία! Αφήστε τους κάθε λογής ειδήμονες να λένε ό,τι θέλουν. Όταν η ψυχή, η αγάπη και ...
Συνέχεια...
Οι τελευταίες λεπτομέρειες για το αυριανό live των Depeche Mode
Μια μέρα έμεινε για την πρώτη μεγάλη συναυλία της χρονιάς, αυτής των Depeche Mode, αύριο το βράδυ στο TerraVibe Park και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες λεπτομέρειες για να πάτε προετοιμασμένοι στη Μαλακάσα. Μαζί με τους Depeche Mode θα εμφανιστούν δύο ακόμα σχήματα, οι F.O.X., ηλεκτροπόπ πάντα από το Essex ...
Συνέχεια...
Underground Youth
Ένας χρόνος και κάτι ψιλά έχουν περάσει από την προηγούμενη εμφάνιση τους στην χώρα μας και στο διάστημα αυτό οι The Underground Youth πρόλαβαν να βγάλουν ένα και μόνο καινούριο album! Απίστευτα πράγματα. Ποιός θα το περίμενε δηλαδή. Από το αναπάντεχο sold out του 2012 στο Six D.O.G.S. σε ένα ...
Συνέχεια...
Ο τρελός κόσμος του Arthur Brown έρχεται στην Αθήνα
Έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη επίσκεψη του βετεράνου Arthur Brown στο Gagarin 205 - τότε σε ένα double bill με τους Pretty Things - όταν και μας είχε αφήσει, απρόσμενα θα λέγαμε, πολύ καλές εντυπώσεις. Τότε είχε εμφανιστεί μόνο με συνοδεία το βιολί και την κιθάρα του Nick ...
Συνέχεια...
DJ SHADOW  @ INBOX Club
Λίγο πριν το Pre-EJEKT Festival event της Παρασκευής, θυμάμαι την προηγούμενη φορά που είχε παίξει ο DJ Shadow στην Αθήνα στο πλαίσιο του Rockwave festival πριν από 3 χρόνια: στη σκηνή είχε στηθεί μια μυστηριώδης σφαίρα κι όταν ξεκίνησε το σόου, επάνω της προβάλλονταν διάφορες εικόνες, ανάμεσά τους βλέπαμε και τον Σκιά να μιξάρει και να ...
Συνέχεια...
METZ + Balzac Diva @ Six D.O.G.S.
Με κεκτημένη ταχύτητα και 40 λεπτά εκρηκτικής ενέργειας οι Metz σήκωσαν το gig space της Αβραμιώτου στον αέρα. Οι τρεις Καναδοί με το αρχετυπικό rock’n’roll set up κιθάρα-μπασο-ντραμς, έχουν εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, έχουν ψηθεί για τα καλά στα μικρά gig circuits της Βόρειας Αμερικής τα προηγούμενα 5 χρόνια, ...
Συνέχεια...
Inspiral Carpets @ Fuzz Club (photostory)
Χρονομηχανή! Ακριβώς αυτό είναι. Μπαίνοντας στο Fuzz το Σάββατο το βράδυ, λίγο η μουσική του dj (Planet of sound), λίγο οι πολλές γνωστές φάτσες που είχες πολύ καιρό να δεις, σε μεταφέρανε ίσα με 15 χρόνια πίσω, στον πρώτο όροφο, στο γνωστό στέκι στα Εξάρχεια. Και να σου και οι Inspiral ...
Συνέχεια...
The Fall + Mongrelettes @ Gagarin 205
Έπρεπε να φτάσουν σε διψήφιο νούμερο οι φορές που είχα την τύχη να παρακολουθήσω τους The Fall του κυρίου Mark E. Smith για να τον δω στην ίσως καλύτερη στιγμή του, και πόσο τυχεροί ήμασταν που αυτή η στιγμή ήταν στην Αθήνα! Ποιος μπορεί να πει κάτι αρνητικό για τους The ...
Συνέχεια...
Let’s s get ready for Sonisphere Festival
To Sonisphere Festival επιστρέφει για δεύτερη χρονιά αύριο Παρασκευή στο Terra Vibe Park και οι φίλοι του metal ετοιμάζονται να βρεθούν από νωρίς στη Μαλακάσα. Με τους Iron Maiden ως headliners και τους Slipknot, Mastodon και Rotting Christ να συμπρωταγωνιστούν ανάμεσα σε 10 συνολικά συγκροτήματα, το Sonisphere θα ανοίξει τις πόρτες ...
Συνέχεια...
John Maus + The Boy @ Six D.O.G.S.
Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν ήξερα αλλά και δεν ρώτησα πώς θα είναι το χθεσινό live του John Maus στο Six D.O.G.S. , οπότε δεν μπορώ να τον κατηγορήσω κιόλας για την απογοήτευση που ένιωσα μετά το τέλος της. Ο χώρος μικρός και το στρίμωγμα αναπόφευκτο τελικά μιας ...
Συνέχεια...
Deafheaven + Allochiria @ Gagarin 205
Ακόμα και διαβάζοντας τις γενικότητες των reviews του Sunbather περυσινού, δεύτερου δίσκου των Deafheaven στο Metacritic (ήταν παρεμπιπτόντως το άλμπουμ με το υψηλότερο σκορ για το 2013 για το εν λόγω site) αντιλαμβάνεται ότι παρά την αυτονόητη ταμπέλα black metal, το εν λόγω συγκρότημα δεν μπαίνει σε τόσο βολικά κουτάκια. ...
Συνέχεια...
Download This: Anthrax – ‘Fight’em ’till You Can’t’
Χαράς ευαγγέλια για τους πολυπληθείς φίλους του heavy metal αλλά και για το ...Mixtape.gr (μας είχαν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις πέρυσι στο Sonisphere) μιας και οι Anthrax επιστρέφουν τον Σεπτέμβρη με νέο άλμπουμ μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια και με τον Joey Belladona (φωνητικά) σταθερά πάλι μαζί τους πια. Το ...
Συνέχεια...
Μόνικα @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
  Η κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ντυμένη στα λευκά. Ένα επιβλητικό άσπρο πιάνο πάνω σε περιστρεφόμενη πλατφόρμα. Αριστερά και δεξιά του τα όργανα της μπάντας και η θέση της ορχήστρας. Η Μόνικα κάνει την εμφάνιση της μόνη και ξεκινάει να ερμηνεύει το  "Birds", ένα καινούργιο κομμάτι από το EP ...
Συνέχεια...
Interpol @ Entertainment stage, 07/06/2011
Εντάξει καταλαβαίνετε ότι όσο κάποια πράγματα αποτελούν απωθημένα τα οποία ο πιστός φαν και συναυλιάκιας θέλει να δει οπωσδήποτε, άλλο τόσο σημαντικό είναι το timing, οπότε δεν χρειάζεται (και εγώ) να τονίσω ότι μάλλον οι μέρες ακμής και μεγάλης δόξας των Interpol έχουν περάσει (ανεπιστρεπτί;) - όπως εξάλλου και του άλλου ...
Συνέχεια...
(Interactive) Video: Feistodon  – ‘A Commotion’
Μια από τις πιο ιδιαίτερες κυκλοφορίες στο φετινό Record Store Day ήταν το split-single της καναδέζας singer-songwriter Feist και των αμερικάνων metalheads Mastodon. Στην μια πλευρά η Feist διασκεύασε το "Black Tongue" των Mastodon και στην άλλη οι Mastodon το 'A Commotion' της Feist, κυκλοφόρησε σε 5000 αντίτυπα και, αναμενόμενα, ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Tallest Man on Earth – Weather of a Killing Kind
Το νέο κομμάτι του Σουηδού songwriter μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, μέσω του Adult Swim που χαρίζει κάθε Τρίτη για 10 εβδομάδες ένα τραγούδι για δωρεάν download (φυσικά με πολυεθνική για χορηγό). Ως τώρα στη σειρά αυτή έχουν συμμετάσχει οι Best Coast, οι Ford & Lopatin, οι Mastodon, οι How to Dress ...
Συνέχεια...
Depeche Mode + F.O.X. + Space Blanket @ Terravibe Park
Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνο να ξεπληρώσουν οι αγαπητοί Depeche Mode το γραμμάτιο που είχαν αφήσει απλήρωτο από το 2009, σε μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κοινό σε μεγάλη συναυλία. Και το έκαναν, παίζοντας ένα φουλ δίωρο σετ γεμάτο με τα μεγάλα τραγούδια του ...
Συνέχεια...
The Charlatans @ Fuzz club, 13/05/2011
Photostory: Dub Inc + Los Dos O Mas
Οι Lamb Of God ξανά στην Αθήνα
The Black Heart Procession @ Gagarin 205, 21.5.2011
65daysofstatic + Absent without Leave @ An Club
Soap & Skin @ Gagarin 205
Raveonettes + Semen of the Sun @ Κύτταρο
Retropolis @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 3/5/2011
Pulp @ Terra Vibe
Judas Priest, Whitesnake, Opeth @ Πλατεία Νερού
Το τελικό line up του Rockwave Festival 2013
Bon Jovi @ OAKA
Trailer για το επερχόμενο The Hunter των Mastodon
The Crazy World of Arthur Brown @ Gagarin
Οι τελευταίες λεπτομέρειες για το αυριανό live των
The Underground Youth + Wonky Doll And The
Ο τρελός κόσμος του Arthur Brown έρχεται στην
DJ SHADOW @ INBOX Club
METZ + Balzac Diva @ Six D.O.G.S.
Inspiral Carpets @ Fuzz Club (photostory)
The Fall + Mongrelettes @ Gagarin 205
Let’s s get ready for Sonisphere Festival
John Maus + The Boy @ Six D.O.G.S.
Deafheaven + Allochiria @ Gagarin 205
Download This: Anthrax – ‘Fight’em ’till You Can’t’
Μόνικα @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Interpol @ Entertainment stage, 07/06/2011
(Interactive) Video: Feistodon – ‘A Commotion’
Listen Up: The Tallest Man on Earth –
Depeche Mode + F.O.X. + Space Blanket @