Εξάρχεια, οδός Τσαμαδού, café “Αθήναιον”. Βρεθήκαμε με τον Socos για να συζητήσουμε για το Αντάρτικο Πόλεων, το τελευταίο άλμπουμ των Socos & the Live Project Band που κυκλοφόρησε από την puzzlemusik.

——————————————————————————————————————————————————

“Σκέψου ότι αυτός ο δρόμος των Εξαρχείων έχει χαρακτηριστεί πριν από μερικά χρόνια από συγκεκριμένο freepress έντυπο ως ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Αθήνας. Το οξύμωρο είναι ότι μπορώ να αφήσω την τσάντα μου εδώ, να πεταχτώ στο περίπτερο, να γυρίσω μετά από μισή ώρα και να τη βρω εκεί που την άφησα.”

Τα freepress έχουν κάνει μεγάλο κακό κυρίως με τον τρόπο που προβάλλουν κάποια πράγματα. Το ξέρεις, το έχεις δει, ότι υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη κλίκα μέσα στην οποία γίνονται και προωθούνται τα καινούρια πράγματα. Αν δεν είσαι μέρος αυτής της κλίκας, αν δηλαδή δεν έχεις βρει ένα τρόπο να σε εκθειάσουν τα freepress, δεν υπάρχεις πουθενά. Πως γίνεται να έχουμε κυκλοφορήσει πέντε δίσκους και να μην ασχολούνται μαζί μας κάποιοι άνθρωποι ή να έχουμε φάει πόρτα τέσσερα συνεχόμενα χρόνια από τη Γιορτή της Μουσικής; Δεν το καταλαβαίνω.

Κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι είσαι απέναντι σε αυτή την κλίκα η οποία προωθεί την ανοησία, εκθειάζει την μετριότητα και προσπαθεί μέσω της δύναμης, του “και καλά, τσάμπα”  να επιβάλει την ψευδοκουλτούρα της. Θα ήθελα να πω σε αυτούς τους ανθρώπους ότι πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να γράφουν μουσική για τη μουσική και όχι για όλους τους υπόλοιπους λόγους. Μερικά πράγματα μπορεί κάποιες  στιγμές να  έχουν ενδιαφέρον ως εικαστική πρόταση, αλλά μέχρι εκεί.

Αυτό που περιγράφεις, είναι και ένα είδους ερέθισμα για κομμάτια όπως το “Πάρτι” από το τελευταίο σας άλμπουμ.

Το ”Πάρτι” είναι όλος ο δίσκος, είναι η κεντρική ιδέα. Έχει μέσα κάποιες δικές μας σκέψεις, κάποια πράγματα που έχουν γραφτεί σε τοίχους και αφίσες και κάποια πράγματα που έχουν ακουστεί εδώ ακριβώς που καθόμαστε. Στην περιοχή συχνάζει ένας τύπος που αυτοσυστήνεται ως Ιωάννης Κοσμοκαλόγερος ο οποίος έχει πει το “οι νέο- χίπηδες είναι οι απόγονοι του Όθωνα”, το οποίο χρησιμοποιήσαμε σαν στίχο, που αν στο εξηγήσει θα σου φύγει το κεφάλι από το σκεπτικό του, το οποίο τελικά είναι ολόσωστο. Με τρελαίνει το νέο-χίπικο στυλ που δεν είναι ούτε χίπικο, ούτε αριστερό, ούτε έχει άποψη. Το ”Πάρτι” είναι το γύρω μας. Περιγράφει το ένα άκρο της ζυγαριάς.  Αυτό που εκφράζεται από μια αηδία, η οποία δεν πιστεύω ότι έχει τελειωμό ή ελπίδα αναστροφής.

Θεωρείς ότι γράψατε ένα πολιτικό δίσκο;

Με φρικάρουν όσοι ισχυρίζονται, με πάθος, ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική! Και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί. Τα πάντα είναι πολιτική. Και το γαμήσι πολιτική είναι. Και όποιος λέει ότι δεν ασχολείται με την πολιτική είναι μαλάκας.

Τι θέλατε να πετύχετε με το “Αντάρτικο Πόλεων” και τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ σας;

Πέρα από την πολιτική δήλωση; Σε επίπεδο ήχου; Αυτό που μας ενδιέφερε σε πρώτη φάση ήταν πως θα κάνουμε ένα άλμπουμ “ξερό”, κάτι που υπήρχε στο μυαλό μας από την εποχή του Kafka. Δουλέψαμε για μια ακόμα φορά με τους Πρινιωτάκη, Μπόλπαση, με τους οποίους συνεργαζόμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ακούγαμε βινύλια και σκεφτόμασταν πως θα μπορέσουμε να αναπαράγουμε αυτή την “ψυχολογική ένταση –  βία” που προκαλεί ο ήχος του βινυλίου και εκφράζεται σε επίπεδα. Μελετήσαμε πολύ για το πως θα πετύχουμε τον ήχο που είχαμε στο μυαλό μας. Προσπαθήσαμε να μην χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά βάθη αλλά δεν περιοριστήκαμε μόνο σε αυτό.

Επίσης καταφέραμε να συνδυάσουμε τα διαφορετικά μουσικά ερεθίσματα που έχουμε σαν συγκρότημα. Στους Live Project Band είμαστε έξι άτομα που ο καθένας ακούει εντελώς διαφορετικά πράγματα από τον άλλο. Εν τέλει είμαστε ικανοποιημένοι για τον τρόπο που γράφτηκε και μιξαρίστηκε το άλμπουμ. Ο στίχος μπορεί να είναι πιο τσαντισμένος και πιο επιθετικός, αλλά πιστεψέ με ότι η πολύ δουλεία έγινε στη μουσική. Κατά τη γνώμη μου το “Αντάρτικο” είναι ένας pop δίσκος, αλλά ταυτόχρονα πολύ επιθετικός. Αυτή η επιθετικότητα προσωπικά μου λείπει από την pop μουσική σήμερα. Μου αρέσει η pop. Δεν την στηρίζω οικονομικά, αλλά γουστάρω να ακούω τέτοιου είδους πράγματα. Αυτό ήταν τελικά το στοίχημα: να κάνουμε μια pop δουλειά η οποία να είναι επιθετική και άμεση.

Και που αποσκοπεί αυτή η εμφανής επιθετικότητα;

Δεν αποσκοπεί κάπου, και ούτε ήταν κινητήριος μοχλός για τη δημιουργία του δίσκου. Ο ήχος είναι επιθετικός. Δεν σημαίνει όμως ότι ήμασταν τσατισμένοι όταν παίζαμε. Όταν όμως τα πάντα τριγύρω είναι επιθετικά, θα πρέπει κι εσύ να λειτουργείς έτσι, είτε για να αμυνθείς , είτε για να σε πάρουν στα σοβαρά, αλλιώς θα σε φάνε οι γύρω σου. Η κρατικό-κοινωνική επιθετικότητα αρχίζει από τα σχολεία και σε ακολουθεί σε κάθε βήμα σου. Μάλλον δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Είναι επακόλουθο της δύναμης , που είναι επακόλουθο της εξουσίας, την οποία εμείς παραδίδουμε λόγω φόβου, που προκύπτει από την άγνοια, την οποία περιτέχνως μας την καλλιεργούν από τα σχολεία. Ένα καταπληκτικά στημένο σύστημα, ανακύκλωσης στερεοτύπων και προκαταλήψεων! Η γνώση πουλιέται με το σταγονόμετρο με σκοπό οι κάτοχοι της, να ασκούν εξουσία στους αδαείς. Αυτό και αν είναι επιθετική συμπεριφορά! Αν βέβαια αναγνωρίσεις ότι αυτή είναι η ανθρώπινη φύση, μπορείς να το δεις και με λίγο χιούμορ!

Πως ερμηνεύεις την κίνησή σας να διαθέσετε το άλμπουμ δωρεάν και να το κυκλοφορήσετε μόνο σε βινύλιο και όχι σε cd;

Όσον αφορά στο δωρεάν του πράγματος, τέθηκε θέμα ηθικής τάξης. Είναι γνωστό ότι η διαφορά στην ποιότητα του ήχου ανάμεσα στο cd και το βινύλιο είναι τεράστια. Είναι και θέμα κόστους, ποιότητας υπηρεσιών από τα δισκάδικα. Δεν αξίζει πλέον να ασχοληθείς με το cd. Γι΄αυτό το δώσαμε για δωρεάν download μέσω του site μας και αποφασίσαμε να επενδύσουμε στο βινύλιο. Θα το βγάλουμε σίγουρα σε διπλό δίσκο 180 γραμμαρίων αλλά επειδή με βάση το χρόνο θα καλυφτούν μόνο οι τρείς πλευρές, επεξεργαζόμαστε κάποιες ιδέες  για το πως θα γεμίσουμε την τέταρτη πλευρά του δίσκου.

Στο site μας πέρα από το “Αντάρτικο Πόλεων” θα προσθέτουμε σιγά σιγά νέα πράγματα. Θα δώσουμε για download το πρώτο μας άλμπουμ, που δεν μπορεί να βρεθεί πια, και ίσως κάνουμε κάτι με το Kafka το οποίο έχει σχεδόν εξαντληθεί και δεν θα ξανακυκλοφορήσει.

Το βινύλιο ελπίζουμε να είναι έτοιμο γύρω στο Μάρτη, αλλά μέχρι τότε δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι η τσέπη μας. Βλέπω τα πράγματα να αλλάζουν πολύ γρήγορα και συνεπώς  το κάθε επόμενο βήμα, είναι αρκετά προσεκτικό.

Είστε ένα συγκρότημα που χρησιμοποιείτε αποκλειστικά το επίσημο site σας για να προβάλλετε τη μουσική σας στο διαδίκτυο. Γιατί αποκηρύσσετε τα social media; Δεν θεωρείς ότι θα βοηθούσαν στην προώθηση του άλμπουμ σας;

Στήσαμε τη δικιά μας σελίδα γιατί δεν θέλουμε να έχουμε καμία επαφή με τα social media. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν θέλουμε να ανεβάσουμε το βίντεο μας στο youtube. Όποιος ενδιαφέρεται για τη μουσική μας θα μπορέσει να μας βρει. Το facebook το χρησιμοποίησα για 8 μήνες και ο μόνος λόγος ήταν για να καταφέρω τελικά να επικοινωνήσω με τους  Noir Desir  για τη διασκευή του  A Ton Etoileπου κάναμε στο Objects in Mirror…”.  Ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και όταν πήραμε το ΟΚ, το έκλεισα. Με φρικάρει λίγο το γεγονός ότι πρέπει να μπω σε αυτή τη λογική της επικοινωνίας. Για τους πιτσιρικάδες είναι απόλυτα φυσιολογικό, μιας και  έτσι μεγαλώνουν. Εγώ όμως, που έχω μεγαλώσει αλλιώς, δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική.

Ποια είναι τα συναυλιακά σας πλάνα για φέτος; Έχετε προγραμματίσει κάτι μέχρι στιγμής;

Για τις συναυλίες πλέον είναι δύσκολα τα πράγματα. Χώροι υπάρχουν αλλά για ανθρώπους που δεν έχουν απαιτήσεις. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην αλυσίδα: “τι πληρώνεις, τι παίρνεις και πόσο νιώθεις να σε σέβονται μέσα σε αυτό”, είτε είσαι μουσικός είτε είσαι ακροατής. Η νέα γενιά μουσικών δυστυχώς δίνει συχνά την αίσθηση ότι  το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι τα λεφτά. Ποιά λεφτά; Δεν πρόκειται κανένας από μας να βγάλει λεφτά από τη μουσική στην Ελλάδα.

Για το “Αντάρτικο” σκεφτόμαστε να κάνουμε λίγες συναυλίες παράλληλα με την κυκλοφορία του βινυλίου και κυρίως στην επαρχία. Η Αθήνα δεν νομίζω πως μας σηκώνει σε αυτή τη φάση. Όλη η πόλη βρίσκεται σε μια ανούσια, όσον αφορά στην προοπτική της,  ταραχή. Στην επαρχία είναι λίγο πιο διαφορετικά τα πράγματα, πιο απλά.

Το βίντεο του κομματιού “Η Πόλη Χορεύει” ακολουθεί τη d.i.y. προσέγγιση που έχετε υιοθετήσει για την οπτικοποίηση των κομματιών σας μέχρι σήμερα. Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό το βιντεοκλίπ; 

Η βασική ιδέα πίσω από αυτό το βίντεο, ήταν ένα πλάσμα που δεν έχει βαρύτητα, ούτε φύλο, που ενώ φαίνεται να τα έχει όλα, επιλέγει να βγει μέσα από αυτό το προστατευμένο περιβάλλον της λήθης και να αναζητήσει την περιπέτεια της ζωής. Για να γυριστεί το βίντεο περάσαμε πολλά. Σου θυμίζω ότι είμαστε αυτοχρηματοδοτούμενοι!! Το σκηνικό είναι μια ξυλοκατασκευή στημένη μέσα στην κουζίνα του σπιτιού μου. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε, έπειτα από μεγάλη έρευνα αγοράς, μας κόστισαν περίπου 750 ευρώ. Τρεις ήμερες τα γυρίσματα, και πολύ delivery! Προτείνω σε όλο το κόσμο να κάνει μόνος του τα βίντεο του. Με πολύ λίγα χρήματα και αρκετή προσωπική δουλειά, μπορείς να αποφύγεις να γίνεις η πουτάνα του red bull ή κάποιας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Αρκεί να έχεις μια ολοκληρωμένη ιδέα και όρεξη να εκφραστείς.

Τι ακούς αυτό τον καιρό;

Είχα πολύ καιρό να ερωτευτώ τόσο πολύ ένα δίσκο όπως το Lulu των Metallica με τον Lou Reed. Το βρίσκω συγκλονιστικό. Εδώ και καιρό δεν ακούω τίποτα άλλο. Στιχουργικά δεν έχει να μου πει κάτι, η κεντρική ιδέα δεν με τρελαίνει,  αλλά το πάντρεμα ,το παίξιμο και το σύνολο της παραγωγής  είναι φανταστικά.

——————————————————————————————————————————————————–

Το τελευταίο άλμπουμ των Socos & the Live Project Band, “Αντάρτικο Πόλεων” κυκλοφορεί από την puzzlemusik και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την επίσημη σελίδα του συγκροτήματος, www.theliveprojectband.com.

Και μην ξεχνάτε, ότι μπορείτε να συμπληρώσετε την παραπάνω κυκλοφορία, με το “Η Πόλη Χορεύει” Video+Live EP, που σας προσφέρει αποκλειστικά το mixtape.gr!

Διάβασε επίσης...
Jane Doe’s Revolution Diaries
Όχι ένα, αλλά δύο άλμπουμ θα ακούσουμε λίαν συντόμως από τους Θεσσαλονικείς Jane Doe, και αυτό από μόνο του είναι μια καλή αφορμή για κουβέντα με τον τραγουδιστή και στιχουργό της μπάντας Moss Doe. Πριν από λίγο καιρό, πήραμε μια πρώτη γεύση από τους καινούριους Jane Doe, ακούγοντας το digital single "This Pain ...
Συνέχεια...
Lower Cut και Playground Theory στο Bios
Οι Lower Cut εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με την Puzzlemusik σε ένα live που θα έχει το χαρακτήρα γιορτής, την ερχόμενη Τετάρτη 30 Απριλίου στο Bios. Μαζί τους σε αυτό το καλωσόρισμα στο δυναμικό της Puzzlemusik, οι Playground Theory που πριν από ένα χρόνο περίπου είχαν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους ...
Συνέχεια...
Ο Απρίλης της Puzzlemusik
Η puzzlemusik, μια από τις πιο δραστήριες και ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες εταιρίες στην Ελλάδα αφιερώνει ολόκληρο τον Απρίλη για να μας παρουσιάσει το νέο της πρόσωπο και να μας συστήσει σε κάποιες από τις νέες μπάντες που έχουν ενταχθεί στο ρόστερ της, όπως οι Jane Doe, οι Playground Theory και οι The Next Step Quintet, αλλά ...
Συνέχεια...
Το νέο single των Jane Doe
Κυκλοφορεί αύριο το νέο digital single των Jane Doe, και πρώτη digital κυκλοφορία στην ιστορία της Puzzlemusik. Το This Pain Is Real / Almost a Love Story είναι ο προπομπός των δύο άλμπουμ που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν παράλληλα οι Θεσσαλονικείς, και μάλιστα ένα χρόνο μόλις μετά την κυκλοφορία του The Enormous ...
Συνέχεια...
Video: Lower Cut – “(Some Random Summer) Rain”
Οι Lower Cut είναι το νεότερο μέλος στο ροστερ της Puzzlemusik και αυτές τις ημέρες κυκλοφόρησαν το πρώτο τους video για το κομμάτι "(Some Random Summer) Rain" , το οποίο είναι και το πρώτο single μέσα από το ντεμπούτο τους Off My Head που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Το video, που μπορείτε να δείτε ...
Συνέχεια...
Το April των Misuse στο Bios
Το νέο τους -και πολύ ενδιαφέρον- άλμπουμ θα παρουσιάσουν οι Misuse το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στο Bios. Το April κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες ως joint release από τις Spinalonga Records και Puzzlemusik και η στροφή στον ήχο των Misuse σε πιό ηλεκτρονικές κατευθύνσεις μόνο ως θετικό στοιχείο εκλαμβάνεται μέχρι στιγμής. Τη ...
Συνέχεια...
Playground Theory
Θυμάμαι ακόμα τον ενθουσιασμό του Χρήστου Αλεξόπουλου, σε μια προ μηνών συνομιλία μας, σχετικά με το νέο σχήμα που υπέγραψε στην Puzzlemusik, τους Playground Theory. Μερικούς μήνες μετά, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους  Speaking of Secrets -η γνώμη μας εδώ- και με αφορμή αυτό αλλά και τη ζωντανή παρουσίαση του στο metamatic:taf σε μερικές ...
Συνέχεια...
Χρήστος Αλεξόπουλος
"Όπως πάνε τα πράγματα στη μουσική της χώρας μας σήμερα θα οδηγηθούμε, με μαθηματική ακρίβεια, στο να κάνουν μουσική μόνο οι πλούσιοι" Αυτή η φράση από την πρόσφατη συνομιλία που είχαμε με το Χρήστο Αλεξόπουλο, ηχεί ακόμα στα αυτιά μου, σαν προφητεία, αλλά και σαν απειλή για τα πράγματα που έρχονται. ...
Συνέχεια...
Χρήστος Αλεξόπουλος – “MeanTime”
Ενίοτε, η ιδιότητα του πειραματιστή και ο όρος της ιδιόμορφης πολυσυλλεκτικότητας ανακαλύπτει πρόσφορο έδαφος και εγκαθιδρύεται ως μια μεστή άποψη. Εν προκειμένω, το έκτο προσωπικό καλλιτεχνικό τέκνο του Χρήστου Αλεξόπουλου βαδίζει μη προκαθορισμένα και με τις αυθύπαρκτες δυνάμεις του προς την πλήρωση ενός ουσιαστικού συνθετικού οράματος. Κινείται, δε, μακριά από ...
Συνέχεια...
Socos & the Live Project Band ζωντανά στο Επί Κολωνώ
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του "Αντάρτικου Πόλεων", του τελευταίου άλμπουμ των Socos & the Live Project Band, θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή 3 Ιουνίου στον πολυχώρο Επί Κολωνώ. Το "Αντάρτικο Πόλεων" κυκλοφόρησε το προηγούμενο φθινόπωρο για δωρεάν download από την Puzzlemusik και κάποια από τα κομμάτια του παρουσιάστηκαν για πρώτη ...
Συνέχεια...
“Η Ύδρα των Πουλιών” στο Gagarin 205
Όταν πέρσι τον Μάρτιο μάθαμε για την δισκογραφική συνεργασία του Δημήτρη Πουλικάκου με τον Socos και την Live Project Band πάνω σε μελοποιημένα ποιήματα του Εγγονόπουλου, παραξενευτήκαμε. Το αποτέλεσμα βέβαια που ακούσαμε αργότερα μέσα στην χρονιά, κέρδισε το στοίχημα του πολυπράγμονα και «μυστηριώδη» Socos ο οποίος δημιούργησε με μία από τις ...
Συνέχεια...
Οι Socos & the Live Project Band opening act στον Arthur Brown
Όπως ήδη γνωρίζετε, την Παρασκευή 9 Μαρτίου το Gagarin 205 θα φιλοξενήσει τους the Crazy World of Arthur Brown, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση της εμβληματικής αυτής φιγούρας στον ίδιο χώρο παρέα με τους Pretty Things. Σήμερα ανακοινώθηκε και το opening act που δεν είναι άλλοι από τους Socos & the ...
Συνέχεια...
Playground Theory – Speaking Of Secrets
Ακούγοντας το παρθενικό ολοκληρωμένο ηχογράφημα των Playground Theory, ακαριαία, ο νους σου ωθείται σε αλλεπάλληλα ζιγκ ζαγκ μεταξύ παρόντος και παρελθόντος. Επ’ ουδενί, όμως, με νοσταλγικό τρόπο, αλλά προκειμένου να «διαβάσει» τις τρέχουσες καταστάσεις υπό το πρίσμα που του εξασφαλίζουν οι προϋπάρχουσες εμπειρίες του, ή/και να προσθέσει στα ήδη γνωστά ...
Συνέχεια...
Jane Doe
13 λογοτεχνικά βιβλία και 2 κόμικ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του δεύτερου, πολύ φιλόδοξου άλμπουμ των Jane Doe το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από την Puzzlemusik κι εμείς βρήκαμε την ευκαιρία για μια κουβέντα μαζί τους. To Enormous Head of King Splendid είναι το δεύτερο άλμπουμ των εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενων Jane Doe, και ...
Συνέχεια...
Double Bill με Misuse και Gravitysays_i στο Gagarin 205!
Δύο από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες του σήμερα θα μοιραστούν τη σκηνή του Gagarin 205 την Παρασκευή 2 Μαρτίου σε ένα από τα πιο υποσχόμενα live των επόμενων μηνών. Οι Gravitysays_i και οι Misuse με δύο από τα -κατά γενική ομολογία- καλύτερα εγχώρια άλμπουμ της περασμένης χρονιάς θα εμφανιστούν σε αυτό το ενδιαφέρον ...
Συνέχεια...
Γιώργος Κοντραφούρης
Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Baby Trio του  κυκλοφόρησαν το νέο τους album "Urban Jazz" στην Puzzlemuzik και με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους πλάι στον Φιλανδό σαξοφωνίστα Mikko Innanen στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, ξέκλεψε λίγο από τον χρόνο του στο Μιλάνο απ’ όπου βρίσκεται για μια ηχογράφηση & ...
Συνέχεια...
Κασσέτας / Σπανός ζωντανά στο TAF
Το άλμπουμ-σύμπραξη των Γιάννη Κασσέτα (σαξόφωνο) και Γιώργου Σπανού (ντραμς) με τίτλο Jungle of Illusions κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες από την Puzzlemusik. Το αυτοσχεδιαστικό ύφος του δίσκου, που έχει χαρακτηρίσει τους δύο μουσικούς, θα μεταφερθεί ζωντανά στο TAF (The Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι) την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου με ελεύθερη ...
Συνέχεια...
Listen Up: Χρήστος Αλεξόπουλος – “Waiting For the Cloud To Rain”
O Χρήστος Αλεξόπουλος, το "αφεντικό" της δραστήριας και πολύ ενδιαφέρουσας δισκογραφικής εταιρίας  Puzzlemusik, θα κυκλοφορήσει μετά από 4 χρόνια, την νέα του προσωπική δουλειά. To album θα έχει τίτλο "Mean Time" και θα κυκλοφορήσει - προφανώς από την Puzzlemusik - τον ερχόμενο Νοέμβριο. Μέσα από την νέα αυτή δισκογραφική δουλειά, έχουμε την ...
Συνέχεια...
Η “Σπηλιά του Δράκου” επανακυκλοφορεί σε βινύλιο
Το τελευταίο άλμπουμ του Μπάμπη Παπαδόπουλου, "Απ'τη Σπηλιά του Δράκου" που είχε κυκλοφορήσει σε cd πριν από τρία σχεδόν χρόνια από την puzzlemusik, επανακυκλοφορεί σε βινύλιο από την Inner Ear. Το άλμπουμ περιείχε εφτά διασκευές σε κλασσικά κομμάτια κυρίως από τη δεκαετίας του '30, μαζί με τέσσερις συνθέσεις του Παπαδόπουλου -θυμηθείτε ...
Συνέχεια...
Exclusive Streaming: Joalz – Revamp (feat. Toni Kater)
Ακούστε σε αποκλειστικότητα ένα πρώτο δείγμα από το αναμενόμενο νέο άλμπουμ των Joalz. To Revamp,  του οποίου το rough take μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, αποκλειστικά από το mixtape.gr, είναι ένα πολύ καλό πρώτο δείγμα για την ηχητική κατεύθυνση που θα έχει το νέο άλμπουμ των Joalz, με τη συμμετοχή της Toni ...
Συνέχεια...
Puzzlemusik – Code: Fresh! (1ο μέρος)
Η Puzzlemusik, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες εταιρίες στην Ελλάδα αφιερώνει ολόκληρο τον Απρίλη για να μας παρουσιάσει το νέο της πρόσωπο και να μας συστήσει σε κάποιες από τις νέες μπάντες που έχουν ενταχθεί στο ρόστερ της. To "αφεντικό" του label, ο Χρήστος Αλεξόπουλος αναλάμβάνει χρέη "ξεναγού", και ...
Συνέχεια...
The Crazy World of Arthur Brown @ Gagarin 205
‘No, you’re never too old to Rock and Roll if you’re too young to die’ τραγούδαγαν κάποτε οι Jethro Tull. Και πόσο δίκιο είχαν! Όχι, κυρίες και κύριοι, το Rock ‘n’ Roll δεν έχει ηλικία! Αφήστε τους κάθε λογής ειδήμονες να λένε ό,τι θέλουν. Όταν η ψυχή, η αγάπη και ...
Συνέχεια...
Το Blue Nevus του Σ. Δεμπόνου κάνει βόλτα στα δισκάδικα
Έναν πρωτότυπο, είναι η αλήθεια, τρόπο διάλεξε ο Σωτήρης Δεμπόνος για να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ Blue Nevus, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και μερικές εβδομάδες από την Puzzlemusik. Ο σημαντικός Έλληνας συνθέτης, μαζί με την Farwest Mandolinistic Orchestra θα "περιοδεύσουν" σε τρία Αθηναϊκά δισκοπωλεία από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Πιο συγκεκριμένα, το Blue Nevus μπορείτε ...
Συνέχεια...
Κατεβάστε δωρεάν το νέο άλμπουμ των Socos & The Live Project Band
Μετά την έκπληξη του 2010 που άκουγε στο όνομα Η Ύδρα των Πουλιών (ελληνικό δίσκο της χρονιάς που μας πέρασε για πολλούς) ο Socos και οι The Live Project Band παρουσιάζουν το τέταρτο, αρκετά φιλόδοξο -και δωρεάν- άλμπουμ τους. Το "Αντάρτικο Πόλεων", όπως ονομάζεται, προσφέρεται αποκλειστικά για δωρεάν download μέσω του site τους http://www.theliveprojectband.com/, ...
Συνέχεια...
Listen Up: Playground Theory – ‘Waves’
Το νεότερο μέλος στο ρόστερ της Puzzlemusik, οι Playground Theory κυκλοφορεί αύριο το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Speaking Of Secrets. Οι Playground Theory σχηματίστηκαν το 2009 και αποτελούνται από τους Μάρσια Ισραηλίδη (φωνή, στίχοι, πιάνο, synths), τον Δημήτρη Νέγκα (synths, piano, στίχοι) και τον Βαγγέλη Κατσουλάκη (ντραμς) ενώ η παραγωγή ...
Συνέχεια...
Exclusive Download: Socos & The Live Project Band – ‘Η Πόλη Χορεύει’ Video + Live EP
Το mixtape.gr σε συνεργασία με την puzzlemusik και τους Socos & The Live Project Band σας προσφέρει ένα αποκλειστικό download! Πρόκειται για το πρώτο βίντεο από το τελευταίο τους άλμπουμ "Αντάρτικο Πόλεων", "Η Πόλη Χορεύει" το οποίο συνοδεύεται και από ένα 9-track live EP του συγκροτήματος, διάρκειας σχεδόν μιας ώρας, ηχογραφημένο ...
Συνέχεια...
Jane Doe’s Revolution Diaries
Lower Cut και Playground Theory στο Bios
Ο Απρίλης της Puzzlemusik
Το νέο single των Jane Doe
Video: Lower Cut – “(Some Random Summer) Rain”
Το April των Misuse στο Bios
Playground Theory
Χρήστος Αλεξόπουλος
Χρήστος Αλεξόπουλος – “MeanTime”
Socos & the Live Project Band ζωντανά στο
“Η Ύδρα των Πουλιών” στο Gagarin 205
Οι Socos & the Live Project Band opening
Playground Theory – Speaking Of Secrets
Jane Doe
Double Bill με Misuse και Gravitysays_i στο Gagarin
Γιώργος Κοντραφούρης
Κασσέτας / Σπανός ζωντανά στο TAF
Listen Up: Χρήστος Αλεξόπουλος – “Waiting For the
Η “Σπηλιά του Δράκου” επανακυκλοφορεί σε βινύλιο
Exclusive Streaming: Joalz – Revamp (feat. Toni Kater)
Puzzlemusik – Code: Fresh! (1ο μέρος)
The Crazy World of Arthur Brown @ Gagarin
Το Blue Nevus του Σ. Δεμπόνου κάνει βόλτα
Κατεβάστε δωρεάν το νέο άλμπουμ των Socos &
Listen Up: Playground Theory – ‘Waves’
Exclusive Download: Socos & The Live Project Band