SoDarkandSoCold_Central_640X290

Τα τελευταία 3-4 χρόνια διακρίνεται μια σταθερή τάση για αναβίωση του post punk / proto-industrial / synthpunk / darkwave ήχου που συνδέεται στενά με τη goth υποκουλτούρα. Φυσικά το post punk της Βρετανίας (Joy Division, New Order, Cabaret Voltaire, Siouxsie and the Banshees, κλπ.) δεν έχει σταματήσει ποτέ να επηρεάζει τους νέους μουσικούς ενώ τα πιο πειραματικά για την τότε εποχή σχήματα (Suicide, Throbbing Gristle) αναδεικνύουν το εύρος του μουσικού τους αντίκτυπου όσο περνούν τα χρόνια όλο και πιο έντονα. Το γαλλικό παρακλάδι αυτού του ήχου oνομάστηκε coldwave, μια ταμπέλα των κριτικών που όμως πολύ εύστοχα απηχεί την αίσθηση που σου αφήνει αυτή η μουσική.

Με αφορμή τα παραπάνω αλλά και την πολύ πρόσφατη συναυλία των The Soft Moon στο Gagarin (εδώ η κριτική του mixtape.gr) παρουσιάζουμε δέκα συγκροτήματα που χωρίς να είναι απαραίτητα ακριβώς συγγενικά στον ήχο με τους Soft Moon μοιράζονται ευρύτερες ομοιότητες και ενδεχομένως κάποιες κοινές μουσικές αλλά και αισθητικές αναφορές και θα μπορούσαν να φιγουράρουν σε μια playlist για ένα dark synth party.

Μπορείτε για αρχή να βρείτε αυτήν, αυτήν και αυτήν (στo δεύτερο μέρος της οποίας μάλιστα βρίσκουμε και τους δικούς μας In Trance 95) μεταξύ αρκετών σχετικών compilations που είναι χρήσιμες για εισαγωγή στο coldwave / minimal wave ιδίωμα ενώ και ένας σημαντικός αριθμός επανεκδόσεων συγκεκριμένων συγκροτημάτων (πχ οι Γάλλοι Asylum Party κάποια χρόνια πριν και οι ομοεθνείς τους Trop Tard) φέρνουν στο προσκήνιο μουσικά και αισθητικά την εν λόγω περίοδο, γεννώντας γόνιμο έδαφος για τον εντοπισμό των πολλών διαφορών αλλά και των ενδιαφέρουσων ομοιοτήτων με τα νέα σχήματα.

Led_Er_Est

1) Led Er Est
Aνήκοντας στο ρόστερ της εταιρείας με το τριγωνάκι (Sacred Bones) ήταν πολύ πιθανο να έχουν post punk αναφορές. Επίσης η σχέση τους με τη coldwave / minimal wave αναβίωση επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι πριν ενταχθούν στην Sacred Bones ήταν μέλη της εταιρείας που γέννησε την όλη τάση, της Νεο-Υορκέζικης Wierd Records. Aυτή η μάλλον φορμαλιστική προσκόλληση στο παρελθόν είναι και το πρόβλημα του καλού αλλά λίγο “μια από τα ίδια” LP του 2012 με τον τίτλο The Diver. Ενδεικτικά να πούμε ότι ο frontman δήλωσε πως οι στίχοι έχουν κατά ένα σημαντικό μέρος επηρεαστεί από το θάνατο της αδερφής του σε τροχαίο δυστύχημα.

2) Lust for Youth
Άλλο ένα συγκρότημα με σήμα το τριγωνάκι που είναι ουσιαστικά το σόλο πρότζεκτ του εκ Γκέτενμποργκ (Σουηδία) ορμώμενου Hannes Norrvide ο οποίος μόλις έβγαλε το LP Growing Seeds. Kινείται σε πιο καθαρόαιμα ηλεκτρονικά χωράφια έχοντας noise και industrial καταβολές αφού όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ήθελε να παίξει post punk αλλά δεν ήξερε κανένα όργανο και το μόνο που είχε ήταν ένα παλιό Casiο keyboard. Θεματικά το Growing Seeds (το ντεμπούτο του στη Sacred Bones) αναφέρεται στο πέρασμα από την κατάθλιψη σε μια πιο φωτεινή περίοδο.

XenoOaklander

3) Xeno and Oaklander
Oι πιο απροκάλυπτα minimal synth αναβιωτές (ακούστε εδώ το πολύ καλό mix τους για το FACT) και γνωστότερα ονόματα της αθεράπευτα κολλημένης με τον αναλογικό ήχο Wierd Records έβγαλαν στο τέλος του 2011 το πολύ καλό Sets and Lights, έναν δίσκο που κοιτά μουσικά στη Γαλλία και την Ιταλία των 70s και 80s αλλά με ένα σχετικά δημιουργικό φίλτρο για να ακούγεται φρέσκος. Οι Xeno and Oaklander βλέπουν στο Sets and Lights όλο τον κόσμο σαν μια σκηνή και έχουν όλη την αποστασιοποίηση από τις υπαρξιακές τους αγωνίες που η θεώρηση αυτή συνεπάγεται. Το ένα μισό τους, ο Sean McBride ή Martial Canterel θα βρεθεί την Παρασκευή 26 Απρίλιου στο Death Disco και την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη στο Les Yper Yper.

4) Cold Cave
To πιο γνωστό αναμφίβολα από τα σχήματα που παρουσιάζονται εδώ έχει μετακινηθεί πολύ από τις minimal synth αρχές του (και την προιστορία του Wesley Eisold ως τραγουδιστή σε hardcore σχήματα). Ακόμη όμως και στα πιο grandiose κομμάτια του τελευταίου LP τους Cherish The Light Years και των επόμενων 12” κυκλοφοριών είναι φανερές οι καταβολές των Cold Cave που συνυπάρχουν με την επιθυμία του Eisold να παρουσιάσει μια updated εκδοχή του Robert Smith και των άλλων μεγάλων frontmen της περιόδου.

5) The Black Marble
Το A Different Arrangement των Μπρουκλυνέζων Black Marble (στο οποίο είχε προ καιρού αναφερθεί ο φίλτατος Γιάννης Σαμούρκας) είναι ένα πολύ λιγότερο καταιγιστικό και brutal άκουσμα σε σχέση με τους Soft Moon ενώ καταπώς φαίνεται μοιράζονται με τους Cold Cave τη λατρεία για τον Robert Smith. Τυπικές για το ιδίωμα η αποστασιοποίηση και αμφιθυμία που δημιουργεί το άκουσμα του A Different Arrangement (είναι ένας αισιόδοξος ή ένα απαισιόδοξος δίσκος;) το οποίο για να λέμε βέβαια και όλη την αλήθεια είναι κάπως μονότονο.

The_KVB

6) The KVB
Ο ήχος των KVB μοιάζει να βγαίνει απευθείας από τα παράθυρα του σοβιετικής αισθητικής κτιρίου που εικονίζεται στο εξώφυλλο του Always Then. Άλλη μια μπάντα που έχει σαν εικόνισμα της τον Ιan Curtis και το δείχνει χωρίς αιδώ και χωρίς αμφιβολία στοχεύει στην πρόκληση ζοφερών συναισθημάτων στον ακροατή. Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι στο remix ΕP του φετινού δίσκου τους Ιmmaterial Visions συνδράμουν ονόματα συνδεμένα με τη αντίστοιχη σκοτεινή, δυστοπική πλευρά της techno σαν τον Regis και τον Silent Servant. Όσοι χάσαμε τα περυσινά τους live έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε στην επερχόμενη συναυλία τους στις 24 Μαϊου επίσης στη Death Disco.

7) Light Asylum
Aπό τους φανς των Joy Division (The KVB) περνάμε στους φανς των New Order, τους Light Asylum. Φαίνεται πως δεν έχουν βρει ακόμη τον τρόπο να εκμεταλλευτούν μια χαρισματική frontwoman, την Sharon Fuchess, όπως φάνηκε στο περυσινό ομότιτλο ντεμπούτο τους. Μαζί με τους Cold Cave αποτελούν την πιο mainstream entry αυτής της δεκάδας, τόσο από άποψη καταβολών και επιρροών, όσο και από πλευράς εμπορικής απήχησης και δυνητικού ακροατηρίου.

8) Frank (Just Frank)
Ένα πραγματικά coldwave σχήμα (κατάγονται από τη Γαλλία) έχουν μείνει κατά βάση underground και γνωστοί μόνο στους θιασωτές του ιδιώματος, δεδομένου ότι δεν έχουν κυκλοφορήσει άλλο LP μετά το μελαγχολικό και ατμοσφαιρικό The Brutal Wave του 2010 (προσωπικά τους έμαθα από ένα split EP με τους Ιταλούς Soviet Soviet που μας έφερε πέρυσι η Arte Fiasco). Ποστάρουν Γλυκερία στη σελίδα τους στο Facebook (!!) και μάλλον έχουν κάπως αμφιλεγόμενες πολιτικές τοποθετήσεις.

026_SoftMoon_epatsialos

9) The Soft Moon
Eνώ περίμενα κάτι πιο σκοτεινό και ερμητικό (“κλειστοφοβικό” και “μετά-αποκαλυπτικό” όπως είναι τα κλισέ επίθετα για τον τελευταίο του δίσκο), ο Luis Vasquez μας προέκυψε αρκετά πιο goth και ανθεμικός ως κανονικός frontman και όχι ως σόλο στουντιακός μουσικός πριν από κάποιες μέρες στο Gagarin. Υποθέτω πως κάπως έτσι θα είναι και οι Cold Cave λάιβ, σαν μια updated εκδοχή του Robert Smith για τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Μπορεί εμένα να μην ήταν ακριβώς του γούστου μου αλλά θα ήταν ότι πρέπει ως μουσική για ένα (σκοτεινό) πάρτυ.

10) Τropic of Cancer
To solo πλέον project της Camella Lobo από το Los Angeles δεν είναι τόσο εύκολα κατηγοριοποιήσιμο αλλά από το 2009 με ένα μικρό αριθμό επιλεκτικών κυκλοφοριών εκλεκτικά σκοτεινής αισθητικής έχει καταφέρει να παρουσιάσει στους σχετικά λίγους φανς της το προσωπικό της μουσικό όραμα. Aποτελεί ίσως τη λιγότερο παρελθοντολάγνα μουσικά παρουσία σε αυτή τη λίστα, που μέχρι και drone pop (!) έχει χαρακτηρισθεί. Αξίζει να τσεκάρετε το LP Τhe End of All Things του 2011 που συγκεντρώνει ουσιαστικά τις κυκλοφορίες της στην δισκογραφική Downwards ενώ αναμένεται κανονικό LP μάλλον μέσα στο 2013.

+1 (ελληνικό): ΟΔΟΣ 55
Διαβάστε περισσότερα στο εξαιρετικό άρθρο/κριτική του Παναγιώτη Σταθόπουλου εδώ.

Σημείωση: Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι από την ταινία Blancanieves (2012) του Pablo Berger.

Διάβασε επίσης...
Video: The Soft Moon – ‘Insides’
Και ενώ περιμένουμε τους The Soft Moon στις αρχές Απρίλη στην χώρα μας, αυτοί έκαναν διαθέσιμο ακόμα ένα βίντεο μέσα από το Zeros (2012, Captured Tracks) -μετά από το 'Die Life'- αυτήν την φορά για το 'Insides' και όπως πάντα στο γνωστό σκοτείνο τους ύφος. Δείτε το παρακάτω ενώ να υπενθυμίσουμε ...
Συνέχεια...
Cold Cave + Mechanimal @ Death Disco
Απολύτως επιτυχημένη κρίνεται η βραδιά της Τρίτης αφού και γέμισε και με το παραπάνω ο κόσμος  στο χώρο του Death Disco στου Ψυρρή και αρκετά ευχαριστημένοι φάνηκαν οι περισσότεροι από την εμφάνιση των Cold Cave, δηλαδή του Wesley Eisold και της συντρόφου-παρτενέρ του στην περιοδεία Amy Lee.  Tη βραδιά άνοιξαν ...
Συνέχεια...
Οι The Soft Moon στο Gagarin 205
Απρόσμενα πολύ ευχάριστα  νέα μας ήρθαν από την σελίδα στο facebook των The Soft Moon χθες το βράδυ, τα οποία όπως επιβεβαιώσαμε αργότερα με το Gagarin 205, ισχύουν! Οι The Soft Moon του Luis Vasquez μας έρχονται από το San Francisco στην Αθήνα για μία εμφάνιση στο Gagarin 205 την Παρασκευή 5 Απριλίου, στο πλαίσιο της ανοιξιάτικης ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Περισσότερα σύντομα, όταν και θα υπάρχει η επίσημη ...
Συνέχεια...
Mίνι περιοδεία των the KVB στη χώρα μας
Μπορεί το όνομα Klaus Von Barrel να παραπέμπει προς Γερμανία μεριά, το solo project του τραγουδιστή των Suicide Party όμως, the KVB, ξεκίνησε την πορεία του πρίν από δύο χρόνια στο Southampton και αυτή την εβδομάδα θα έχουμε τη χαρά να τον απολαύσουμε ζωντανά για τρείς εμφανίσεις στη χώρα μας. Οι the ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Men – ‘B Minor’
Πριν ούτε δύο βδομάδες τους απολαύσαμε σε μια καταιγιστική συναυλία στο AN Club, τώρα έχουμε ένα ολοκαινουριο κομμάτι τους προς ακρόαση. Ο λόγος για τους The Men και το ζωηρότατο 'B Minor' που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω και θα περιλαμβάνεται στην συλλογή της Sacred Bones Todo Muere Vol.3 (βλ. εξώφυλλο παραπάνω) που ...
Συνέχεια...
Föllakzoid + Acid Barrets @ Six d.o.g.s.
Αν ήξερες έστω και στο ελάχιστο τι κάνει η τετράδα των Föllakzoid από την Χιλή, ήξερες και τι θα συμβεί εκ των προτέρων. Θα έπαιζαν 5-6 κομμάτια από τους βουτηγμένους στους ήχους του krautrock δίσκους τους σε μακροσκελείς τραβηγμένες εκτελέσεις και μετά "καληνύχτα", "ευχαριστούμε" και τα σχετικά. Άρα ο μόνος ...
Συνέχεια...
Listen Up: David Lynch – ‘Bad the John boy’
Μας αρέσει δεν μας αρέσει ο David Lynch έχει επικεντρωθεί στην μουσική πλεόν και φυσικά με την δική του ξεχωριστή αισθητική που ενίοτε διχάζει. Έτσι, μετά το The Big Dream που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε, τώρα κυκλοφορεί ένα δωδεκάϊντσο μεσω της Sacred Bones με ένα νέο κομμάτι στην A' ...
Συνέχεια...
10 χρόνια Gagarin 205 με τριήμερο δωρεάν φεστιβάλ
Με μία... μικρή καθυστέρηση κάποιων μηνών, το Gagarin 205 θα εορτάσει στο τέλος του μήνα τα 10 χρόνια λειτουργίας του. Ο συναυλιακός χώρος της Λιοσίων που ίδρυσε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης εγκαινιάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2002, με την πρώτη συναυλία Barry Adamson στην Ελλάδα, και καθιερώθηκε σύντομα για εμάς τους "συναυλιομανείς" της ...
Συνέχεια...
Stream this: To καινούργιο album των Moon Duo
Εδώ και λίγες μέρες οι Moon Duo έχουν κάνει διαθέσιμο για stream  το καινούριο, 2ο album τους . Το psych-rock δίδυμο που αποτελείται από τον κιθαρίστα των Wooden Shjips, Ripley Johnson, και την Sanae Yanada (πλήκτρα), κέρδισε τις εντυπώσεις με το ντεμπούτο album  του Mazes το οποίο κυκλοφόρησε μέσα από τo ...
Συνέχεια...
Νέο άλμπουμ για την Marissa Nadler
Η τραγουδίστρια - τραγουδοποιός Marissa Nadler από την Βοστώνη συνεχίζει την δική της πορεία στα indie/folk μουσικά δρώμενα -και χωρίς κατά την γνώμη μου να έχει γνωρίσει την αναγνώριση που της αξίζει- και ετοιμάζει νέο άλμπουμ που θα ονομάζεται July και θα κυκλοφορήσει τον Φλεβάρη του 2014. Σε αντίθεση με τα ...
Συνέχεια...
Ήρθε η ώρα για την επιστροφή των The Men στη χώρα μας
Όσοι ήμασταν στην περσινή τους εμφάνιση στο AN Club, ξέρουμε. "Ανάθεμα αν αυτό δεν ήταν ένα από τα καλύτερα live που σείδαμε τον τελευταίο καιρό, για να μην πω τα τελευταία χρόνια και φανώ υπερβολικός!" έγραφε πέρσι ο Μάνος Μπούρας, οπότε μόνο με ανυπομονησία περιμέναμε την ώρα της επιστροφής των αμερικανών The ...
Συνέχεια...
The Soft Moon @ London Cargo
Ἐφτασα με μια μεγάλη λαχτάρα και τη λατρεία αναδυόμενου φαν αλλά και με μια υποβόσκουσα επιφύλαξη, κρατώντας μικρό καλάθι.  Περιττό να πω ότι το καλάθι κατασχέθηκε μαζί με τις τσίχλες μου στην είσοδο από τους μπράβους. Το ιστορικό φλασκί στη μπότα, ασφαλές.  Ένα αμάλγαμα είναι το κοινό, ντάρκιδες και Shoreditchιώτες, φυτά και μέταλλα, τρέντουλες, μπαλαμουτιαζόμενα ...
Συνέχεια...
Stream This: The Men – Tomorrow’s Hits (full album)
Το αγαπητό και στα μέρη μας συγκρότημα των The Men από τη Νέα Υόρκη κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου τον επόμενο δίσκο του με τίτλο Tomorrow's Hits και φαίνεται πώς είναι ο πιο hi-fi μέχρι τώρα, όπως και οι ίδιοι ισχυρίζονται, ενώ αποκρύνονται από τις καθαρόαιμα punk καταβολές τους προς ένα ...
Συνέχεια...
Plisskën Festival 2014: Το πλήρες line-up
Μας έβγαλαν την ψυχη με τις σταδιακές ανακοινώσεις τους -τα τρία πρώτα, οι 14 προσθήκες, οι Fuck Buttons- αλλά άξιζε τον κόπο, αφού το Plisskën Festival 2014 έφτιαξε ένα αξιοζήλευτο line-up με την συμμετοχή 43 εγχώριων και ξένων σχημάτων και καλλιτεχνών που ξεκινάνε από την indie rock και φτάνουν μέχρι ...
Συνέχεια...
Οι The KVB και οι The Light Asylum στο DeathDisco
Όσοι διαβάσατε το εξαιρετικό άρθρο της Βίκης Στρατάκη για τις ‘10+1 μπάντες του νέου σκοτεινού ήχου’ που ανέβηκε πρόσφατα σε τούτο εδώ το site πιθανώς να θυμούνται και τα ονόματα των The KVB και των Light Asylum, τα οποία κατέλαβαν την έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα στην λίστα με τα προτεινόμενα σχήματα ...
Συνέχεια...
Video: The Soft Moon – ‘Die Life’
Ιδιαίτερα ταιριάστο βίντεο industrial αισθητικής από μια από τις ενδιαφέρουσες ίσως new post-punk/darkwave μπαντες των καιρών μας για το 'Die Life' μέσα από το Zeros που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη που μας πέρασε στην Captured Tracks. Δείτε το παρακάτω: The Soft Moon - 'Die Life' (official video)
Συνέχεια...
Listen Up: The Soft Moon – ‘Feel’
Αν και προς το παρόν δεν έχουν ανακοινώσει κάποιο νέο άλμπουμ ή κάτι τέτοιο, οι The Soft Moon -ενα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα του νέου σκοτεινού ήχου, είχαν περάσει και από την Αθήνα για μια συναυλία πέρυσι και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και μαζί τους επ' ευκαιρίας- αποφάσισαν ...
Συνέχεια...
Οδός 55 – “Οδός 55”
Κι εκεί που ορισμένοι έσπευσαν να αναφωνήσουν πως ξεμάκρυναν δια παντός απ’ τα 80s, καταφθάνει το φερώνυμο ντεμπούτο των Οδός 55 για να τους υποχρεώσει σε άτακτη ανάκληση. Οι επιβεβλημένες κουβέντες της πρώτης γνωριμίας, κάνουν λόγο για ένα δίδυμο που μέσα απ’ την τεχνοτροπία του προτάσσει τη λατρεία του για τις ...
Συνέχεια...
Download This: 2L8 – Κλωστή
Η αναμονή γα το νέο άλμπουμ των 2L8 του. Κώστα Βοζίκη έλαβε τέλος. Το άλμπουμ ονομάζεται Κλωστή και σηματοδοτεί την πολυσυζητημένη στροφή -και στο mixtape.gr έχουν ανάψει τα σχόλια- της μπάντας στον ελληνικό στίχο. Η Κλωστή είναι διαθέσιμη παρακάτω μέσω bandcamp για stream και download (ως "name your price") και εκτός ...
Συνέχεια...
Listen Up: David Lynch – ‘Star Dream Girl’
Μετά το αρκετά καλό 'I'm Waiting Here' με την συμμετοχή της Lykke Li πλέον έχουμε ένα ακόμα δείγμα από το επερχόμενο άλμπουμ The Big Dream (κυκλοφορεί 16 Ιουλίου μέσω της Sacred Bones) του David Lynch, το κολλητικότατο σχεδόν από την πρώτη ακρόαση, στοιχειωμένο rockabilly 'Star Dream Girl'. Το ακούς παρακάτω ενώ ...
Συνέχεια...
Cult Of Youth
Οι Cult Of Youth από το Brooklyn θα εμφανιστούν στο Bios την ερχόμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, σε μία από πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες της φετινής χρονιάς, και το mixtape.gr επικοινώνησε με την ψυχή του project, τον Sean Ragon. Ο Sean Ragon – παλιότερα μπασίστας των Love As Laughter και ιδιοκτήτης δισκοπωλείου στο Brooklyn - στην ουσία είναι οι Cult Of Youth. Σχεδόν μόνος ...
Συνέχεια...
Remix στους Belle and Sebastian
Οι Belle and Sebastian μόλις κυκλοφόρησαν το video του τραγουδιού Come on Sister, μέσα από το τελευταίο εξαιρετικό album τους Write about Love. Το κομμάτι κυκλοφόρησε και σε 12” βινύλιο από την Rough Trade στις 18 Ιουλίου. Το single θα εμπεριέχει μία διαφορετική εκδοχή του Come on Sister από τον παραγωγό ...
Συνέχεια...
Οι Psychic Ills σε τρεις ελληνικές πόλεις
Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στη συναυλιακή ατζέντα του Μαρτίου είναι φυσικά η επίσκεψη των Psychic Ills και του psychedelic rock ήχου τους στη χώρα μας. Οι Νεοϋορκέζοι έρχονται με το ολόφρεσκο One Track Mind, που μετράει μόλις μερικές εβδομάδες ζωής στον κατάλογο της Sacred Bones, σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη στις 24, 25 και ...
Συνέχεια...
Cold Cave
Η πολύ δραστήρια στο χώρο του ευρύτερου σκοτεινού/ηλεκτρονικού ήχου Death Disco έχει προγραμματίσει μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά για την επόμενη Τρίτη 21 Ιανουαρίου καθώς φέρνει τους Cold Cave, το δημιούργημά του Wesley Eisold, για πρώτη φορά στην Αθήνα, όπως ήδη γράψαμε εδώ στο mixtape.gr. Οι Cold Cave (off.site | facebook) είναι ...
Συνέχεια...
Listen Up: Mexican Summer / Sofware Recording Co. – Stash Rituals Sampler
Η εξαιρετική ανεξάρτητη Mexican Summer και το sub-label της Software Recording Co. έκαναν από εχθές διαθέσιμο και στο Soundcloud το sampler 15 κομματιών από πρόσφατες και επερχόμενες κυκλοφορίες τους με τίτλο Stash Rituals που μοίραζαν σε cd κατα την διαρκεια του SXSW 2012 στο Austin. Ανάμεσα στα ονόματα που "παρελαύνουν" ...
Συνέχεια...
Tropic of Cancer & DVA Damas @ Fuzz
Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Fuzz το βράδυ της Παρασκευής για την φίλτατη Camella Lobo aka Tropic of Cancer αλλά όχι τόσος ώστε να "δικαιολογήσει" εάν θέλετε την επιλογή ενός τόσο μεγάλου χώρου που αφενός είναι πιο ψυχρός μισογεμάτος απ' ότι ένας μικρότερος χώρος και αφετέρου "καταπίνει" μικρά σχήματα χωρίς έντονη ...
Συνέχεια...
Ακούστε ακόμα ένα single από το επερχόμενο album της Zola Jesus!
Το πολυαναμενόμενο album της αγαπημένης μας Zola Jesus με τίτλο Conatus κυκλοφορεί επισήμως στις 4 Οκτωβρίου από την Sacred Bones  ενώ μία γεύση του έχουμε ήδη πάρει με το πολύ καλό 'Vessel', ένα track που ακούσαμε τον Ιούνιο όπως θα θυμάστε. Ήρθε η ώρα για ακόμα ένα track στο παρά πέντε  σχεδόν της κυκλοφορίας του ...
Συνέχεια...
PSYCHIC ILLS + This Is Nowhere @ An club
Υπήρχε μια σχετική αμηχανία πριν από την (πρώτη) εμφάνιση των Νεοϋορκέζων Psychic Ills στα μέρη μας. Τι μπορούσαμε να περιμένουμε από αυτούς; Έχουμε ακούσει τους δίσκους τους και ξέρουμε τι ακριβώς παίζουν και τι πάνω κάτω θα παρουσιάσουν, αλλά θα μπορούσαν να διασχίσουν τη γραμμή που ξεχωρίζει τα αληθινά σπουδαία live από ένα που θα χαρακτηριζόταν ...
Συνέχεια...
Οι Cold Cave έρχονται στo Death Disco
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες της νέας χρονιάς θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε στo Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή) αυτό το μήνα. Οι Cold Cave, πίσω από τους οποίους "κρύβεται" ο αμερικανός πολυπράγμων μουσικός, ποιητής, συγγραφέας και εκδότης μεταξύ άλλων, Wesley Eisold, είναι αναμφίβολα ένα από τα ...
Συνέχεια...
Listen Up: Marissa Nadler- ‘Was It A Dream’
Μετά το όμορφο 'Dead City Emily' που συνόδευε την ανακοίνωση του επερχόμενου νέου άλμπουμ της Marissa Nadler πριν δύο μήνες περίπου, πλέον έγινε ακόμα ένα δείγμα διαθέσιμο με τίτλο 'Was It A Dream' στο soundcloud της αγαπημένης μας indie folk τραγουδοποιού και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω. Υπενθυμίζουμε ότι το νέο ...
Συνέχεια...
Video: The Soft Moon – ‘Insides’
Cold Cave + Mechanimal @ Death Disco
Οι The Soft Moon στο Gagarin 205
Mίνι περιοδεία των the KVB στη χώρα μας
Listen Up: The Men – ‘B Minor’
Föllakzoid + Acid Barrets @ Six d.o.g.s.
Listen Up: David Lynch – ‘Bad the John
10 χρόνια Gagarin 205 με τριήμερο δωρεάν φεστιβάλ
Stream this: To καινούργιο album των Moon Duo
Νέο άλμπουμ για την Marissa Nadler
Ήρθε η ώρα για την επιστροφή των The
The Soft Moon @ London Cargo
Stream This: The Men – Tomorrow’s Hits (full
Plisskën Festival 2014: Το πλήρες line-up
Οι The KVB και οι The Light Asylum
Video: The Soft Moon – ‘Die Life’
Listen Up: The Soft Moon – ‘Feel’
Οδός 55 – “Οδός 55”
Download This: 2L8 – Κλωστή
Listen Up: David Lynch – ‘Star Dream Girl’
Cult Of Youth
Remix στους Belle and Sebastian
Οι Psychic Ills σε τρεις ελληνικές πόλεις
Cold Cave
Listen Up: Mexican Summer / Sofware Recording Co.
Tropic of Cancer & DVA Damas @ Fuzz
Ακούστε ακόμα ένα single από το επερχόμενο album
PSYCHIC ILLS + This Is Nowhere @ An
Οι Cold Cave έρχονται στo Death Disco
Listen Up: Marissa Nadler- ‘Was It A Dream’