Αμφιβάλλω αν κανείς μουσικόφιλος συμμερίζεται τον ενθουσιασμό μου και την περιέργεια για το τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας του The Bug, κατά κόσμον Kevin Martin με την μουσικό που κινείται σε πιο πειραματικά μονοπάτια Grouper aka Liz Harris.

Η Harris έχει το διαμορφώσει το δικό της βουτηγμένο στην παραμόρφωση drone/folk/noise/ambient ιδίωμα και από το 2005 που εμφανίστηκε δε σταματά να εξελίσσεται διαρκώς. Η μουσική της πορεία κορυφώθηκε το 2011 με το πολύ καλό διπλό Α Ι Α (Alien Observer & Dream Loss).

O ήχος του The Bug, όπως αποκρυσταλλώθηκε στο London Zoo του 2008 (καλύτερος δίσκος της χρονιάς κατ’ εμέ, αλλά και για το “πολύ” Wire), είναι πολυ πιο επιθετικός μουσικά και αποκαλυπτικός στη θεματολογία του, ενώ στη ζοφερή ατμόσφαιρα του δίσκου μεγάλο ρόλο έπαιξε και η επιλογή των φωνητικών (πχ. Flow Dan και Warrior Queen). Bέβαια ο Kevin Martin στις άλλες δουλειές του εξερευνά ambient (όσο και dub φυσικά) περιοχές, ειδικά σαν King Midas Sound.

O The Bug έγραψε τα ακόλουθα στο twitter του:
“Spent the last two weeks writing sketches/demos for forthcoming collaboration between me and Grouper for the upcoming Ninja Tune Bug album.”

Περιμένουμε λοιπόν με περισσή ανυπομονησία τους καρπούς της συνεργασίας αυτής.

Grouper – ‘Alien Observer’ [official video]

The Bug – ‘Skeng’ [Official video]

Διάβασε επίσης...
Listen Up: The Bug – ‘Freakshow	 (featuring Danny Brown & Kiki Hitomi)’
Και ενώ περιμένουμε το νέο του LP Angels & Devils ως The Bug κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά, ο φίλτατος Kevin Martin πρόκειται να μας δώσει για αρχή ένα EP με τίτλο Filthy με τέσσερα νέα κομμάτια (βλ. tracklist παρακάτω) με εκλεκτές συμμετοχές που θα κυκλοφορήσει στις 12 Αυγούστου ως διπλό ...
Συνέχεια...
Listen Up: King Midas Sound – Without You
Σε αποκλειστικότητα από το Hype Machine και μια εβδομάδα πριν την κυκλοφορία του από την Hyperdub στις ΗΠΑ (στην Μ.Βρετανία κυκλοφορεί από εχθές), έγινε διαθέσιμο για stream από εχθές το νέο άλμπουμ των King Midas Sound, το σχήμα του αγαπημένου μας παραγωγού The Bug (aka Kevin Martin) παρέα με την ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Bug – ‘Freakshow (featuring Danny
Listen Up: King Midas Sound – Without You