Πίσω από το όνομα Senor Coconut δεν κρύβεται άλλος από τον γερμανό dj και παραγωγό Uwe Schmidt, έναν από τους πλέον πολύπλευρους εξερευνητές του ηλεκτρονικού – και όχι μόνο – ήχου, ο οποίος θα μας επισκεφτεί αυτό το Σάββατο στο πλαίσιο του Retrofuture Festival μαζί με την ορχήστρα του.

Με την πρώτη του εμφάνιση πριν από κάποια χρόνια στο Synch να μας έχει μείνει στην μνήμη με τις καλύτερες των εντυπώσεων, θα τον απολαύσουμε και πάλι, αυτή τη φορά καθώς μας παρουσιάζει το τελευταίο του εγχείρημα, "Around the World" όπου οι Daft Punk και οι Eurythmics συναντούν τους Perez Prado και Antonio Carlos Jobim.

Πριν τον υποδεχτούμε λοιπόν, το mixtape.gr επικοινώνησε με τον κόσμο του Senor Coconut


senorΜέτρησα περίπου 66 ψευδώνυμα που χρησιμοποιείς για να φτιάχνεις μουσική. Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω απ’όλα αυτά; Καθένα εκφράζει και μια διαφορετική εικόνα για τη μουσική;

Δε θα έλεγα ότι «σημαίνουν» κάτι συγκεκριμένο με την απόλυτη έννοια. Προσπάθησε να το δεις απλά ως έναν τίτλο, ή μια ετικέτα, που θα τοποθετούσες πάνω σε ένα κουτί.. ή, στην περίπτωσή μου, σε ένα σετ από μουσικές ιδέες. Φτάνει κάποιο στάδιο όπου οποιαδήποτε μουσική ιδέα, ένα σύνολο ιδεών, μια συλλογή αποσπασμάτων, λέξεις, ήχοι, ή ακόμα κι εικόνες, λαμβάνουν ένα όνομα. Αυτό συμβαίνει είτε στην αρχή της διαδικασίας για να φτιάξεις ένα κομμάτι, είτε κατά τη διάρκεια. Το όνομα ή η «ετικέτα» φυσικά σχετίζεται με το θέμα αυτού που δουλεύω..όχι πάντα με ορθολογιστικό τρόπο βέβαια. Ο λόγος που υπάρχει τέτοια ποικιλία ονομάτων έχει να κάνει και με το γεγονός ότι συγκεκριμένες μουσικές ιδέες διαμορφώνονται, μετασχηματίζονται σε άλλες ιδέες, ή εξαφανίζονται δια παντός.. τότε προκύπτει κάτι τελείως διαφορετικό, επομένως παίρνει και ένα νέο όνομα.

Στο άλμπουμ ‘Around the World’ διασκεύασες 10 ποπ στάνταρντς, από Prince μέχρι Yello και Eurythmics. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος ενός "remake"; Να αποδείξεις ότι ένα καλό ποπ τραγούδι μπορεί να είναι ένα επίσης καλό λάτιν τραγούδι; Θα προσπαθούσες να μεταμορφώσεις σε rumba ή cha-cha μια συμφωνία του Beethoven;

Ο σκοπός είναι η προσωπική ευχαρίστηση κι η ανάγκη να βγουν συγκεκριμένες ιδέες απ’το μυαλό μου. Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, απ’τη στιγμή που η δημιουργία μουσικής είναι ένας αυστηρά προσωπικός τρόπος για να περνώ τον καιρό μου. Επιπλέον, ένα "remake" προσδίδει μια διαφορετική οπτική στη μουσική, όταν συγκρίνεται με τη μουσική που ο ίδιος γράφω (και γράφω πολύ), τα remix, ή τις παραγωγές που κάνω σε άλλους καλλιτέχνες. Μ’αρέσει να ταλαντεύομαι ανάμεσα σ’αυτές τις οπτικές, απ’τη στιγμή που σου προσφέρουν διάφορες γνώσεις και γωνίες λήψης πάνω στη «γλώσσα» της μουσικής και στις μουσικές ιδέες γενικότερα. Όσο για την κλασική μουσική, όπως ο Beethoven που ανέφερες, ναι σίγουρα..αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θέμα..για την ακρίβεια, ο Perez Prado το είχε κάνει αυτό στα ’70s..

Νομίζω προτιμώ τις δουλειές σου ως Atom, οι καλύτερες δουλειές σου έχουν γίνει κάτω από αυτό το όνομα. Κυρίως επειδή είναι τελείως διαφορετικές από τον «χαρακτήρα» του Senor Coconut, αλλά και επειδή είναι αρκετά πειραματικές. Πώς σου φαίνεται η σημερινή ηλεκτρονική μουσική; Υπάρχει κάτι που να σε συναρπάζει στο χώρομ είτε αυτό είναι techno/house, dubstep ή cosmic disco;

Κατ’αρχήν δε χρησιμοποιώ καθόλου τον όρο «ηλεκτρονική μουσική», απ’τη στιγμή που πιστεύω ότι δεν περιγράφει απολύτως τίποτα. Στην ερώτησή σου αναφέρεις συγκεκριμένα μουσικά είδη, τα οποία βοηθούν, όποτε αυτό είναι απαραίτητο, για να συνεννοείσαι όταν μιλάς για μουσική. Κατά δεύτερο λόγο, δεν ακούω πολλή μουσική, ειλικρινά, απ’τη στιγμή που είμαι τόσο απασχολημένος να γράφω δική μου μουσική. Τον ελάχιστο χρόνο που έχω για να ασχοληθώ με «άλλη» μουσική, τον αφιερώνω στη μουσική με την ευρύτερη έννοια. Δεν αντιλαμβάνομαι τη μουσική ως «παρελθόν», «παρόν» ή «μέλλον»..για μένα όλα είναι το ίδιο. Επομένως, όποτε ακούω μουσική, δεν αναρωτιέμαι «ποια χρονιά κυκλοφόρησε;» ή «από πού προέρχεται;», αλλά κυρίως «τι μου λέει αυτό που ακούω;».

Συνήθως δεν συγκρατώ ονόματα, είναι τα μουσικά στοιχεία αυτά που μένουν στη μνήμη μου. Έτσι, μιλώντας για σημερινή μουσική, δεν έχω πραγματικά κάτι να πω..δεν υπάρχει κάτι σημερινό που να με εντυπωσιάζει, σε σύγκριση με κάτι που είναι 500 ετών. Τώρα, όταν μιλάμε για πράγματα που μ’ενδιαφέρουν, νομίζω ότι βρίσκω ελάχιστα ενδιαφέρον οτιδήποτε είναι «σύγχρονο», ή σχετίζεται με αυτό. Ό,τι είναι σύγχρονο, ειδικά απ’τη στιγμή που θα κατηγοριοποιηθεί, για μένα είναι ήδη νεκρό..είναι απλά μια έκφραση του παρελθόντος. Προσπαθώ να πλησιάσω μια «αυτοσχέδια» κατάσταση, ένα προσωπικό, ιδιωτικό σύμπαν, το οποίο θα με βοηθήσει να ζήσω το μέλλον όπως πραγματικά είναι.

senorΣτο τελευταίο σου άλμπουμ ως Atom, ‘Liedgut’, ενσωματώνεις τον πειραματικό ήχο της Raster-Noton. Θεωρείς πως η πιο abstract αυτή πλευρά, είναι πιο «σοβαρή» από την περσόνα του Senor Coconut;

Οποιαδήποτε μουσική ιδέα, στην πραγματικότητα έχει μια ποσότητα χιούμορ, ή αντίστοιχα, σοβαρότητας. Για μένα είναι απλά θέμα του τι στυλ χιούμορ είναι αυτό κάθε φορά, και σε ποιο βαθμό κατευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Οποιαδήποτε αναφορά σχετίζεται με τη μουσική μου, είτε είναι χιούμορ είτε άλλα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν, γίνονται αντιληπτά με διαφορετικό τρόπο, από κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Οπότε αυτό που υπάρχει σε μια διασκευή από τον Senor Coconut, είναι σίγουρα τελείως διαφορετικό από ό,τι υπάρχει μέσα στο ‘Liedgut’. Αν και μπορούν να υπάρξουν και «αστείες» abstract παραγωγές.

Τι ακριβώς είναι το "acidon"; Πιστεύεις ότι μπορεί να λειτουργήσει ως δεσμός μεταξύ του reggae ή του rap με την acid house; Οι/Η Basic Channel ένωσαν/ε το dub με το techno μια και καλή..

Για την ακρίβεια λέγεται "aciton", και είναι ένας συνδυασμός του "acid" και του "reggaeton". Έκανα ένα άλμπουμ μαζί με τον Vicente Sanfuentes, κάτω από το όνομα Surtek Collective, με τίτλο ‘The Birth of Aciton’. H ιδέα ήταν να στερεοποιήσουμε αυτό το μείγμα γραμμικού, minimal acid ήχου, με το groove του reggaeton. Για να’μαι ειλικρινής, ήταν ένα είδος πειράματος, απ’τη στιγμή που δεν γνωρίζαμε αν αυτό το μείγμα θα λειτουργούσε ή όχι, ή τι αντιδράσεις θα προκαλούσε. Και ναι, η ιδέα ήταν να στείλουμε το acid και το reggaeton σε νέες κατευθύνσεις.

Έχεις κάνει πολλές latin διασκευές σε ποπ κομμάτια, έχεις δοκιμάσει να παίξεις rumba και mambo, έχεις συνεργαστεί με τον Thomas Baxter (γιος του θρυλικου exotica μουσικού, Les Baxter). Τι το τόσο συναρπαστικό έχει αυτός ο ήχος;

Πιστεύω πραγματικά πως κάθε ήχος είναι συναρπαστικός. Για μένα, latin, exotica, lounge κτλ., είναι απλά διαφορετικές κωδικές ονομασίες που με ενδιαφέρουν. Νομίζω πως, ασχέτως είδους, ιστορικής περιόδου ή γεωγραφικής θέσης, όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: τι έχει καταφέρει ο μουσικός/συνθέτης και οι οντότητες γύρω του (κοινωνία, κράτος, πολιτισμός) να ενσωματώσουν στη μουσική. Ο καθένας από εμάς μπορεί να διαβάσει και να προσπαθήσει να ερμηνεύσει όλα αυτά τα πράγματα όταν ακούει κι αναλύει τη μουσική. Αυτή είναι κι η μεγάλη δύναμη της επικοινωνίας που προσφέρει κι εμπεριέχει η μουσική. Σε αντάλλαγμα, ο καθένας μας μπορεί να μάθει από όλα αυτά να χρησιμοποιήσει αυτούς τους κώδικες στη δική του μουσική.

Για τα είδη με τα οποία συνήθως πειραματίζομαι ως Senor Coconut, υπάρχουν συγκεκριμένα ηχητικά στοιχεία, και συγκεκριμένος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις αυτά τα στοιχεία. Πράγμα που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, διότι απ’τη μία είναι πολύ μακριά απ’το περιεχόμενο και τον ήχο της σημερινής μουσικής, αλλά απ’την άλλη αρκετά κοντά ώστε να μπορούν να σου μοιάζουν οικεία. Για να το ξεκαθαρίσω, η περσόνα του Senor Coconut δεν σχετίζεται μόνο με την latin μουσική, αλλά είναι περιορισμένη σε αυστηρό χρονικό (1940s-1950s) και γεωγραφικό πλαίσιο (Κεντρική Αμερική). Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολύ λίγα είδη latin που να αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική και γεωγραφική περιοχή (cha cha, merengue π.χ.).

Πώς ήταν να δουλεύεις με τον Ryuichi Sakamoto και τα υπόλοιπα μέλη των Yellow Magic Orchestra;

Γνώριζα κι είχα συνεργαστεί με τον Haruomi Hosono απ’το 1995-1996, και είχα επαφές με τον κο. Sakamoto, ο οποίος μου’χε ζητήσει να λάβω μέρος και σε ένα από τα ιντερνετικά του project. Οπότε κατά κάποιο τρόπο υπήρχαν ήδη οι επαφές, και ήταν εύκολο για μας απ’τη στιγμή που γνώριζε και συμπαθούσε ο ένας τον άλλο. Δεν γνώριζα τον Yukihiro Takahashi, αν και οι επαφές και μ’αυτόν ήταν πολύ εύκολες και άνετες. Στο τέλος καταλήξαμε όλοι πολύ ευχαριστημένοι που συμμετείχαμε στη συγκεκριμένη ηχογράφηση, κι υπήρξε τόσο καλή συνεργασία μεταξύ μας. Ο ουσιαστικός τρόπος επικοινωνίας ήταν με το να στέλνει ο ένας στον άλλο μουσικά αρχεία. Καθένα από αυτά είχε ηχογραφηθεί σε αντίστοιχα στούντιο στο Τόκιο και την Νέα Υόρκη, και κατόπιν έφτασαν σε μένα για να κάνω την τελική ενορχήστρωση των τραγουδιών.

senorΖεις ακόμα στο Σαντιάγκο της Χιλής; Πώς επηρεάζει αυτό τη μουσική σου;

Ναι, ζω ακόμα στο Σαντιάγκο. Νομίζω ότι είναι αδύνατο να εκφράσω με ποιο τρόπο αυτή η πόλη επηρεάζει τη μουσική μου, απ’τη στιγμή που δεν κάνω διάκριση μεταξή της ζωής μου, και της μουσικής.. Επίσης, ουσιαστικά τα πάντα στη ζωή του καθενός μας είναι μια επιρροή, είτε αυτό είναι φαγητό, το κλιμα, η γλώσσα, ή ακόμα και η τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πάντως το γεγονός ότι η Χιλή θυμίζει λίγο νησί, αποκομμένη σχεδόν, την καθιστά κάτι σαν δεξαμενή απομόνωσης για μένα. Θα έλεγα πως είναι το προσωπικό μου «τροχιακό». Με βοηθά στο να συγκεντρώνομαι και να απομονώνομαι απ’όσα μου αποσπούν την προσοχή.

Μου άρεσε πολύ το show σας στο πρώτο synch festival, στο Λαύριο. Δε θα ήταν σπουδαίο να εμφανιστεί μαζί σου στη σκηνή ο Louie Austen; Άλλωστε είναι ο Βιεννέζος Frank Sinatra!

Για την ακρίβεια, έχουμε παίξει μαζί με τον Louie Austen στην τελευταία τουρνέ του Senor Coconut το 2008! Τραγούδησε μαζί μας δύο τραγούδια. (σ.σ. εδώ εννοούσα πως θα ήταν ενδιαφέρον να παίξει το Σάββατο μαζί τους ο Louie Austen, όχι γενικά όπως κατάλαβε ο S.C.)

Τι να περιμένουμε από το live show σας στην Αθήνα το προσεχές Σάββατο;

Θα παίξουμε κομμάτια από τα 4 τελευταία άλμπουμ, αν κι η πλειοψηφία θα είναι από το ‘Around the World’. Θα έχουμε 9 μουσικούς επί σκηνής, που θα παίζουν όργανα γνωστά από τους δίσκους μας: μαρίμπα, βιμπράφωνο, κρουστά, μπάσο, τρομπόνι, σαξόφωνο, τρομπέτα, τον κύριο Argenis Brito στα φωνητικά, κι εμένα ως μαέστρο.

Και για να κλείσουμε, είναι οι Kraftwerk η σημαντικότερη μπάντα όλων των εποχών;

Σίγουρα ρωτάς τον λάθος άνθρωπο για κάτι τέτοιο 🙂


O Senor Coconut θα εμφανιστεί το Σάββατο 11 Απριλίου στο Κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Intercontinental) στην Αθήνα στο πλαίσιο του πρώτου Retrofuture Festival, μαζί με τους Mario Biondi (live), Parov Stelar (dj set) και Sunset Blvd (dj set).

Τιμή εισιτηρίου: 40 ευρώ (προπώληση), 45 ευρώ (στην είσοδο)
Σημεία προπώλησης:
Metropolis: Πανεπιστημίου 64, Τηλ: 2103830404, 3830804
Ticket House: Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς), Τηλ: 210 3608366, ΔE-ΠA 10:30-18:30, ΣAB: 10:30-16:00
Public: Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος (Τηλ: 2103246210, ΔΕ-ΠΑ 09.00-21.00, ΣΑΒ 09.00-20.00)
Online sales: www.tickethour.com, www.i-ticket.gr

Links
www.senor-coconut.com

Video

 

Διάβασε επίσης...
Χωρίς σχόλια: O Dr Alban και οι Snap! σε αποκριάτικο πάρτυ στην Αθήνα!
Όταν τσεκάρεις το mailbox σου και βρίσκεις ένα δελτίο τύπου από την Detox που αναφέρει τις λέξεις Dr. Alban, Snap!, ζωντανά, Αθήνα, ε, δεν έχει να πεις και πολλά...Μένεις άφωνος, αλλά και κάτι άλλο που δεν γράφεται εδώ, παίζεις το "Hello Africa" στο Mixtape Radio Show της Παρασκευής, και ο ...
Συνέχεια...
The Living Room – Unplugged – Ένα ιδιαίτερο ακουστικό event έρχεται στην Αθήνα.
Μας λείπουν οι ακουστικές εμφανίσεις, είναι αλήθεια. Μας λείπουν οι συνεργασίες μεταξύ καλλιτεχνών, ακόμα και στιγμιαίες, αυθόρμητες, χωρίς πρόβες και προσυνεννοημένες ενορχηστρώσεις και playlist. Όλα αυτά στοχεύει να μας φέρει στην ζωή μας το The Living Room - Unplugged, ένα special και πρωτότυπο event, που θα κάνει πρώτη φορά την ...
Συνέχεια...
Οι Kasabian επιστρέφουν για λογαριασμό του Ejekt Festival
Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από τη σελίδα του Ejekt Festival στο Facebook, οι Kasabian επιστρέφουν στην Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την εμφάνισή τους για λογαριασμό του ίδιου festival. Οι Kasabian είναι το πρώτο όνομα που ανακοινώνεται από τη Detox, η οποία φέτος θα γιορτάσει τα δέκα χρόνια του Ejekt Festival, το ...
Συνέχεια...
Ο Will.i.am ντύνει μουσικά την εκλογή του Barack Obama
....και μιας και ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την εκλογή του πρώτου έγχρωμου προέδρου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, παραθέτουμε ακολούθως και ένα video clip για να ντύσουμε μουσικά το κοσμοϊστορικό (sic) αυτό γεγονός.Υπεύθυνος για τη παραγωγή του εν λόγω video clip και τραγουδιού, που έχει το τίτλο "It's A New ...
Συνέχεια...
Οι Beirut στην Αθήνα!
Αν και επίσημα δεν έχει βγει ανακοίνωση από την εταιρεία που τους φέρνει (επιτρέψτε μας να μην την ανακοινώσουμε ακόμα), οι Beirut, σύμφωνα με το site της εταιρείας τους, 4AD πρόκειται να παίξουν στο Θέατρο Βράχων, στις 10 Ιουλίου.Σίγουρα πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες της χρονιάς, αν ...
Συνέχεια...
O Ulrich Schnauss το σαβ/κο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μία απρόσμενη και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη θα αυτό το σαββατοκύριακο στη χώρα μας. Ο Γερμανός "ήρωας" της electronica Ulrich Schnauss επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας για δύο εμφανίσεις, μία στο Kinky Kong στην Αθήνα το Σάββατο 10 Μαϊου και στο Ξυλουργείο του Μύλου στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή ...
Συνέχεια...
Download This: Chickn – “Die To Make A Living/Miss Me A Lot”
Μερικές εβδομάδες μετά την εμφάνισή τους ως opening act στη συναυλία των Weekend, οι Αθηναίοι Chickn κυκλοφορούν το πρώτο τους digital single μέσω της Sonic Playground. Το "Die To Make A Living/Miss Me A Lot" μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω και να το κατεβάσετε δωρεάν σε mp3 και FLAC μέσω του ...
Συνέχεια...
Οι Skatalites μας προσκαλούν στο Gagarin 205!
Όταν μιλάμε για reggae μουσική φυσικά και το πρώτο όνομα που σας έρχεται στο μυαλό είναι η φιγούρα του Bob Marley, να κάνει τα δικά του, και φυσικά να τραγουδάει ανάλαφρος και περιχαρής. Όταν πάλι μιλάμε για ska-reggae μουσική τότε κατά 99% έχουμε στο κεφάλι μας την εικόνα των Skatalites.Το ...
Συνέχεια...
Οι 10 χειρότερες μπάντες διασημοτήτων (από το cracked.com)
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι μερικοί από τους πιο γνωστούς celebrities, ηθοποιούς και όχι μόνο, έχουν κι άλλες ασχολίες. Μερικές εξ αυτών είναι και η μουσική. "Μορφές" της έβδομης τέχνης όπως ο Bruce Willis και η Juliette Lewis διατηρούν ταυτόχρονα με τις κινηματογραφικές τους υποχρεώσεις ένα μουσικό σχήμα. Το cracked.com έφτιαξε ...
Συνέχεια...
Έτοιμο το νέο άλμπουμ των Radiohead?
Τρία χρόνια μετά το In Rainbows που πολυσυζητήθηκε όχι μόνο για το μουσικό του περιεχόμενο αλλά και για τον αρχικό τρόπο διαθεσής του, απ' ότι φαίνεται οι Radiohead έχουν ήδη έτοιμο το υλικό για το επόμενο άλμπουμ τους. Σύμφωνα με τον Colin Greenwood που έγραψε ένα πολύ ωραίο άρθρο στο ...
Συνέχεια...
Ο oOoOO ξανά στην Αθήνα
Ο αμερικάνος παραγωγός oOoOO (προφέρεται απλά "όου", κανονονικό όνομα Christopher Dexter Greenspan) έρχεται για τρίτη φορά από τα μέρη μας  μετά από ένα (επιεικώς) επικό dj set πριν μερικά χρόνια στο Bios και ένα σχετικά σύντομο αλλά πολύ ενδιαφέρον live set πειραγμένης ηλεκτρονικής μουσικής πέρυσι στον ίδιο χώρο. Ο oOoOO κυκλοφόρησε ...
Συνέχεια...
Steve Wynn + Dustbowl @ Tiki Bar Athens
Οι συναντήσεις μας με τον παλιόφιλό μας τον Steve εδώ και αρκετά χρόνια μοιάζουν να μας θυμίζουν επισκέψεις ενός αγαπητού μας συγγενή από την Αμερική, και με την ευκαιρία της παρουσίας του στη πόλη, έρχεται και η ώρα να μαζευτούμε όλοι μας και πάλι γύρω του, για να ακούσουμε τα ...
Συνέχεια...
Ακούστε το πρώτο single της Αθηνάς Ανδρεάδη από το νέο της album!
Η Αθηνά Ανδρεάδη αποτελεί μία από τις ιδιαίτερες συμπάθειές μας, με το πρώτο της album που μας ήρθε από το Λονδίνο με εγκωμιαστικές κριτικές από τα βρετανικά μέσα, να αποτέλεσε και για εμάς μία από τις σημαντικότερες εκπλήξεις-κυκλοφορίες του 2008.Τώρα πλέον, και έχοντας εμφανιστεί και αρκετές φορές στην πατρίδα της, ...
Συνέχεια...
Οι βετεράνοι pure-poppers The Orchids τον Νοέμβρη στην Αθήνα
Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, το Tiki θα γεμίσει με νοσταλγικούς pure pop ήχους κατευθείαν από τη Γλασκώβη με την εμφάνιση των βετεράνων πια και απόλυτα επιδραστικών The Orchids, ένα από τα βασικά καμάρια της θρυλικής Sarah Records. Μαζί με τους Field Mice αποτέλεσαν από το 1986 μία από τις πιο αξιόλογες ...
Συνέχεια...
Bokomolech + False Alarm ft. Scott McCloud @ Fuzz Club
Αν υποθέσουμε ότι ο ηχολήπτης είχε καταφέρει να κάνει σωστά την δουλειά του στο Fuzz θα γράφαμε τώρα για την αποθεωτική επιστροφή των Boko. Δυστυχώς όμως, επειδή η ηχοληψία είναι τέχνη και ο ηχολήπτης αποτελεί το άτυπο μέλος ενός συγκροτήματος που πολλές φορές θα έπρεπε να χειροκροτείται για την δουλειά του, ...
Συνέχεια...
Pennywise
Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Όταν ένα συγκρότημα του βεληνεκούς των Pennywise εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα σε έναν χώρο σαν το Fuzz, θα περίμενε κανείς ότι το sold out της συναυλίας θα ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο. Μιλάμε εξάλλου για ένα από τα σημαντικότερα Punk Rock σχήματα ...
Συνέχεια...
Best of 2007: Τα αγαπημένα μας albums (30-21)
Ένας χρόνος mixtape.gr, ένας χρόνος μουσική με αγαπημένα albums. Οι συνεργάτες του μουσικού section του mixtape ψήφισαν τα αγαπημένα τους albums για το 2007, και με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, βγήκε ένα top-30 κυκλοφοριών της περσινής χρονιάς, το οποίο και σας παρουσιάζουμε:Σήμερα διαβάστε για τα albums που βρίσκονται από το 30 ...
Συνέχεια...
Ο Κ.ΒΗΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Κ.ΒΗΤΑ, ο ξεχωριστός δημιουργός της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, θα μας ξεδιπλώσει ζωντανά τις εικόνες και τα μουσικά ηχοτοπία του το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 στο Block 33, στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 στο Gagarin 205, στην ΑθήναΟ Κ.ΒΗΤΑ είναι ένας καλλιτέχνης με πολυσχιδή προσωπικότητα: συγγραφέας, ζωγράφος, ...
Συνέχεια...
The Dark Rags
Είναι πολύ ενδιαφέρον όταν μία μπάντα σχηματίζεται με μέλη 4  άλλων συγκροτημάτων (Dustbowl, Velvoids, Lipstick Traces, Teddy Boys from the Crypt) για έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό να καταλήγει ενάμιση χρόνο μετά να κυκλοφορεί ένα τέτοιο ντεμπούτο. Κάποιος μάλιστα θα έλεγε πως ήταν κάρμα ή κάποια άλλη υπερφυσική μπούρδα, το αποτέλεσμα παραμένει όμως, το ομώνυμο ...
Συνέχεια...
Οι λεπτομέριες του νέου άλμπουμ των Hard-Fi – ακούστε το πρώτο single τους
Έχοντας γίνει ήδη ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σχήματα της τελευταίας διετίας, οι Hard-Fi αναμένεται στις 3 Σεπτεμβρίου να κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους.Ο διάδοχος του υπερεπιτυχημένου εμπορικά "Stars Of CCTV", λέγεται 'Once Upon A Time In The West'. Στις 20 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το πρώτο single που λέγεται "Suburban ...
Συνέχεια...
Listen Up: Snoop Lion – ‘La La La’
Υπο κανονικές συνθήκες, δεν μας εκπλήσσει πια ότι και αν κάνει ο πριν πολλά χρόνια πολλά υποσχόμενος rapper αλλά πλέον all-around μαϊντανός Snoop Dogg οπότε ουτε και η τελευταία του μεταμόρφωση σε ...Snoop Lion για την ηχογράφηση ενός reggae άλμπουμ που θα ονομάζεται -τι ταιριαστό- Reincarnated και θα είναι σε ...
Συνέχεια...
Ψάχνεις ένα τραγούδι; Μην ανησυχείς υπάρχει πλέον λύση…
"Κόλλησες" με ένα τραγούδι που δεν θυμάσαι "ποιο στο καλό είναι"; Ντρέπεσαι να πάρεις τον κολλητό σου, στις 3 το πρωί να τον ρωτήσεις, γιατί φυσικά θα σε σκυλοβρίσει και κάθεσαι να κοιτάς το ταβάνι μπας σου έρθει η Θεία φώτιση;Μην ανησυχείς. Πλέον υπάρχει λύση!!! Λέγεται midomi.com και είναι ένα ...
Συνέχεια...
Οι Lanterna το Σάββατο στα Εξάρχεία
Ύστερα από την σχεδόν ετήσια πια συναυλία των Lanterna, δηλαδή του Henry Frayne, την Παρασκευή που μας πέρασε στο Μπαρ Καταφύγιο στο ¶στρος Κυνουρίας, το ερχόμενο Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, ο Frayne θα εμφανιστεί και στην Αθήνα.Συγκεκριμένα, ο Henry Frayne θα μας περιμένει στο Stand, Ζωοδόχου Πηγής 25 στα Εξάρχεια, με ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Flaming Lips with Bon Iver – ‘Ashes in the Air’
Τα "κουλά" νέα δεν σταματάνε να έρχονται από το στρατόπεδο των Flaming Lips αλλά γιαυτό τους αγαπάμε τόσο! Οι Flaming Lips πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην Record Store Day (21 Απρίλιου) ένα διπλό βινύλιο με τίτλο The Flaming Lips and Heavy Fwends που θα περιλαμβάνει παλαιότερες αλλά και ολοκαίνουριες - ακυκλοφόρητες ...
Συνέχεια...
Η “Σπηλιά του Δράκου” επανακυκλοφορεί σε βινύλιο
Το τελευταίο άλμπουμ του Μπάμπη Παπαδόπουλου, "Απ'τη Σπηλιά του Δράκου" που είχε κυκλοφορήσει σε cd πριν από τρία σχεδόν χρόνια από την puzzlemusik, επανακυκλοφορεί σε βινύλιο από την Inner Ear. Το άλμπουμ περιείχε εφτά διασκευές σε κλασσικά κομμάτια κυρίως από τη δεκαετίας του '30, μαζί με τέσσερις συνθέσεις του Παπαδόπουλου -θυμηθείτε ...
Συνέχεια...
Νέο album για τους Heavy Trash, συλλογή για τους JSBX
O πιο σέξι άντρας του r'n'r για κάποιες φίλες μας, ονόματα δεν λέμε, Jon Spencer μαζί με τον Matt Verta Ray επιστρέφουν στις 4 Σεπτεμβρίου με το δεύτερο album των Heavy Trash. To album θα ονομάζεται "Going Way Out With The Heavy Trash" και θα κυκλοφορήσει στην Yep Roc Records.Αντίθετα ...
Συνέχεια...
Video: Μαριέττα Φαφούτη – “Don’t Stop”
Φρεσκότατο - αφού μόλις πριν από λίγη ώρα ανέβηκε στο youtube - το πρώτο video της Μαριέττα Φαφούτη μέσα από το περσινό πια ντεμπούτο album της "Try A Little Romance" που κυκλοφόρησε από την Inner Ear. Φυσικά και το τραγούδι είναι το εξαιρετικό "Don't Stop" - το καλύτερο και πιο πολυακουσμένο τραγούδι ...
Συνέχεια...
Νέο άλμπουμ για τους MGMT
Αν αναρωτιέστε τι να κάνουν οι Andrew VanWyngarden και Ben Goldwasser (aka MGMT), η απάντηση είναι πως ετοιμάζουν το τρίτο τους άλμπουμ, μετά το Oracular Spectacular (2008) που τους έβαλε στο χάρτη και το αμφιλεγόμενο Congratulations (2010), που θα έχει τον τίτλο MGMT, θα κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτέμβρη και θα περιλαμβάνει ...
Συνέχεια...
Όταν τα λόγια είναι περιττά: O Ornette Coleman τον Ιούλιο στην Αθήνα
Κανονικά θα έπρεπε απλά να γράψουμε το παρακάτω λιτό και απέριττο:Ornette Coleman11 ΙουλίουΘέατρο ΛυκαβηττούΚαι μετά όλοι θα έπρεπε την ίδια στιγμή να είμαστε ήδη στον λόφο και να περιμένουμε την άφιξή του!Υπερβολές θα έλεγε κάποιες που πιθανώς να μην γνωρίζει. Και όμως... για ορισμένους, και ξέρουμε κάποιους, είναι ίσως και ...
Συνέχεια...
O ESKMO ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ένα από τα τελευταία αποκτήματα της Ninja Tune, ο ESKMO (a.k.a. Brendan Angelides), θα επισκεφτεί τη χώρα μας για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γνωστός και από τις συνεργαασίες του με τον Amon Tobin,  ο ESKMO κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να απασχολήσει εταιρίες όπως η Warp Records και η ...
Συνέχεια...
Χωρίς σχόλια: O Dr Alban και οι Snap!
The Living Room – Unplugged – Ένα ιδιαίτερο
Οι Kasabian επιστρέφουν για λογαριασμό του Ejekt Festival
Ο Will.i.am ντύνει μουσικά την εκλογή του Barack
Οι Beirut στην Αθήνα!
O Ulrich Schnauss το σαβ/κο σε Αθήνα και
Download This: Chickn – “Die To Make A
Οι Skatalites μας προσκαλούν στο Gagarin 205!
Οι 10 χειρότερες μπάντες διασημοτήτων (από το cracked.com)
Έτοιμο το νέο άλμπουμ των Radiohead?
Ο oOoOO ξανά στην Αθήνα
Steve Wynn + Dustbowl @ Tiki Bar Athens
Ακούστε το πρώτο single της Αθηνάς Ανδρεάδη από
Οι βετεράνοι pure-poppers The Orchids τον Νοέμβρη στην
Bokomolech + False Alarm ft. Scott McCloud @
Pennywise + Actionmen + Fall of Man @
Best of 2007: Τα αγαπημένα μας albums (30-21)
Ο Κ.ΒΗΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
The Dark Rags
Οι λεπτομέριες του νέου άλμπουμ των Hard-Fi –
Listen Up: Snoop Lion – ‘La La La’
Ψάχνεις ένα τραγούδι; Μην ανησυχείς υπάρχει πλέον λύση…
Οι Lanterna το Σάββατο στα Εξάρχεία
Listen Up: The Flaming Lips with Bon Iver
Η “Σπηλιά του Δράκου” επανακυκλοφορεί σε βινύλιο
Νέο album για τους Heavy Trash, συλλογή για
Video: Μαριέττα Φαφούτη – “Don’t Stop”
Νέο άλμπουμ για τους MGMT
Όταν τα λόγια είναι περιττά: O Ornette Coleman
O ESKMO ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη