Πίσω από το όνομα Senor Coconut δεν κρύβεται άλλος από τον γερμανό dj και παραγωγό Uwe Schmidt, έναν από τους πλέον πολύπλευρους εξερευνητές του ηλεκτρονικού – και όχι μόνο – ήχου, ο οποίος θα μας επισκεφτεί αυτό το Σάββατο στο πλαίσιο του Retrofuture Festival μαζί με την ορχήστρα του.

Με την πρώτη του εμφάνιση πριν από κάποια χρόνια στο Synch να μας έχει μείνει στην μνήμη με τις καλύτερες των εντυπώσεων, θα τον απολαύσουμε και πάλι, αυτή τη φορά καθώς μας παρουσιάζει το τελευταίο του εγχείρημα, "Around the World" όπου οι Daft Punk και οι Eurythmics συναντούν τους Perez Prado και Antonio Carlos Jobim.

Πριν τον υποδεχτούμε λοιπόν, το mixtape.gr επικοινώνησε με τον κόσμο του Senor Coconut


senorΜέτρησα περίπου 66 ψευδώνυμα που χρησιμοποιείς για να φτιάχνεις μουσική. Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω απ’όλα αυτά; Καθένα εκφράζει και μια διαφορετική εικόνα για τη μουσική;

Δε θα έλεγα ότι «σημαίνουν» κάτι συγκεκριμένο με την απόλυτη έννοια. Προσπάθησε να το δεις απλά ως έναν τίτλο, ή μια ετικέτα, που θα τοποθετούσες πάνω σε ένα κουτί.. ή, στην περίπτωσή μου, σε ένα σετ από μουσικές ιδέες. Φτάνει κάποιο στάδιο όπου οποιαδήποτε μουσική ιδέα, ένα σύνολο ιδεών, μια συλλογή αποσπασμάτων, λέξεις, ήχοι, ή ακόμα κι εικόνες, λαμβάνουν ένα όνομα. Αυτό συμβαίνει είτε στην αρχή της διαδικασίας για να φτιάξεις ένα κομμάτι, είτε κατά τη διάρκεια. Το όνομα ή η «ετικέτα» φυσικά σχετίζεται με το θέμα αυτού που δουλεύω..όχι πάντα με ορθολογιστικό τρόπο βέβαια. Ο λόγος που υπάρχει τέτοια ποικιλία ονομάτων έχει να κάνει και με το γεγονός ότι συγκεκριμένες μουσικές ιδέες διαμορφώνονται, μετασχηματίζονται σε άλλες ιδέες, ή εξαφανίζονται δια παντός.. τότε προκύπτει κάτι τελείως διαφορετικό, επομένως παίρνει και ένα νέο όνομα.

Στο άλμπουμ ‘Around the World’ διασκεύασες 10 ποπ στάνταρντς, από Prince μέχρι Yello και Eurythmics. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος ενός "remake"; Να αποδείξεις ότι ένα καλό ποπ τραγούδι μπορεί να είναι ένα επίσης καλό λάτιν τραγούδι; Θα προσπαθούσες να μεταμορφώσεις σε rumba ή cha-cha μια συμφωνία του Beethoven;

Ο σκοπός είναι η προσωπική ευχαρίστηση κι η ανάγκη να βγουν συγκεκριμένες ιδέες απ’το μυαλό μου. Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, απ’τη στιγμή που η δημιουργία μουσικής είναι ένας αυστηρά προσωπικός τρόπος για να περνώ τον καιρό μου. Επιπλέον, ένα "remake" προσδίδει μια διαφορετική οπτική στη μουσική, όταν συγκρίνεται με τη μουσική που ο ίδιος γράφω (και γράφω πολύ), τα remix, ή τις παραγωγές που κάνω σε άλλους καλλιτέχνες. Μ’αρέσει να ταλαντεύομαι ανάμεσα σ’αυτές τις οπτικές, απ’τη στιγμή που σου προσφέρουν διάφορες γνώσεις και γωνίες λήψης πάνω στη «γλώσσα» της μουσικής και στις μουσικές ιδέες γενικότερα. Όσο για την κλασική μουσική, όπως ο Beethoven που ανέφερες, ναι σίγουρα..αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θέμα..για την ακρίβεια, ο Perez Prado το είχε κάνει αυτό στα ’70s..

Νομίζω προτιμώ τις δουλειές σου ως Atom, οι καλύτερες δουλειές σου έχουν γίνει κάτω από αυτό το όνομα. Κυρίως επειδή είναι τελείως διαφορετικές από τον «χαρακτήρα» του Senor Coconut, αλλά και επειδή είναι αρκετά πειραματικές. Πώς σου φαίνεται η σημερινή ηλεκτρονική μουσική; Υπάρχει κάτι που να σε συναρπάζει στο χώρομ είτε αυτό είναι techno/house, dubstep ή cosmic disco;

Κατ’αρχήν δε χρησιμοποιώ καθόλου τον όρο «ηλεκτρονική μουσική», απ’τη στιγμή που πιστεύω ότι δεν περιγράφει απολύτως τίποτα. Στην ερώτησή σου αναφέρεις συγκεκριμένα μουσικά είδη, τα οποία βοηθούν, όποτε αυτό είναι απαραίτητο, για να συνεννοείσαι όταν μιλάς για μουσική. Κατά δεύτερο λόγο, δεν ακούω πολλή μουσική, ειλικρινά, απ’τη στιγμή που είμαι τόσο απασχολημένος να γράφω δική μου μουσική. Τον ελάχιστο χρόνο που έχω για να ασχοληθώ με «άλλη» μουσική, τον αφιερώνω στη μουσική με την ευρύτερη έννοια. Δεν αντιλαμβάνομαι τη μουσική ως «παρελθόν», «παρόν» ή «μέλλον»..για μένα όλα είναι το ίδιο. Επομένως, όποτε ακούω μουσική, δεν αναρωτιέμαι «ποια χρονιά κυκλοφόρησε;» ή «από πού προέρχεται;», αλλά κυρίως «τι μου λέει αυτό που ακούω;».

Συνήθως δεν συγκρατώ ονόματα, είναι τα μουσικά στοιχεία αυτά που μένουν στη μνήμη μου. Έτσι, μιλώντας για σημερινή μουσική, δεν έχω πραγματικά κάτι να πω..δεν υπάρχει κάτι σημερινό που να με εντυπωσιάζει, σε σύγκριση με κάτι που είναι 500 ετών. Τώρα, όταν μιλάμε για πράγματα που μ’ενδιαφέρουν, νομίζω ότι βρίσκω ελάχιστα ενδιαφέρον οτιδήποτε είναι «σύγχρονο», ή σχετίζεται με αυτό. Ό,τι είναι σύγχρονο, ειδικά απ’τη στιγμή που θα κατηγοριοποιηθεί, για μένα είναι ήδη νεκρό..είναι απλά μια έκφραση του παρελθόντος. Προσπαθώ να πλησιάσω μια «αυτοσχέδια» κατάσταση, ένα προσωπικό, ιδιωτικό σύμπαν, το οποίο θα με βοηθήσει να ζήσω το μέλλον όπως πραγματικά είναι.

senorΣτο τελευταίο σου άλμπουμ ως Atom, ‘Liedgut’, ενσωματώνεις τον πειραματικό ήχο της Raster-Noton. Θεωρείς πως η πιο abstract αυτή πλευρά, είναι πιο «σοβαρή» από την περσόνα του Senor Coconut;

Οποιαδήποτε μουσική ιδέα, στην πραγματικότητα έχει μια ποσότητα χιούμορ, ή αντίστοιχα, σοβαρότητας. Για μένα είναι απλά θέμα του τι στυλ χιούμορ είναι αυτό κάθε φορά, και σε ποιο βαθμό κατευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Οποιαδήποτε αναφορά σχετίζεται με τη μουσική μου, είτε είναι χιούμορ είτε άλλα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν, γίνονται αντιληπτά με διαφορετικό τρόπο, από κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Οπότε αυτό που υπάρχει σε μια διασκευή από τον Senor Coconut, είναι σίγουρα τελείως διαφορετικό από ό,τι υπάρχει μέσα στο ‘Liedgut’. Αν και μπορούν να υπάρξουν και «αστείες» abstract παραγωγές.

Τι ακριβώς είναι το "acidon"; Πιστεύεις ότι μπορεί να λειτουργήσει ως δεσμός μεταξύ του reggae ή του rap με την acid house; Οι/Η Basic Channel ένωσαν/ε το dub με το techno μια και καλή..

Για την ακρίβεια λέγεται "aciton", και είναι ένας συνδυασμός του "acid" και του "reggaeton". Έκανα ένα άλμπουμ μαζί με τον Vicente Sanfuentes, κάτω από το όνομα Surtek Collective, με τίτλο ‘The Birth of Aciton’. H ιδέα ήταν να στερεοποιήσουμε αυτό το μείγμα γραμμικού, minimal acid ήχου, με το groove του reggaeton. Για να’μαι ειλικρινής, ήταν ένα είδος πειράματος, απ’τη στιγμή που δεν γνωρίζαμε αν αυτό το μείγμα θα λειτουργούσε ή όχι, ή τι αντιδράσεις θα προκαλούσε. Και ναι, η ιδέα ήταν να στείλουμε το acid και το reggaeton σε νέες κατευθύνσεις.

Έχεις κάνει πολλές latin διασκευές σε ποπ κομμάτια, έχεις δοκιμάσει να παίξεις rumba και mambo, έχεις συνεργαστεί με τον Thomas Baxter (γιος του θρυλικου exotica μουσικού, Les Baxter). Τι το τόσο συναρπαστικό έχει αυτός ο ήχος;

Πιστεύω πραγματικά πως κάθε ήχος είναι συναρπαστικός. Για μένα, latin, exotica, lounge κτλ., είναι απλά διαφορετικές κωδικές ονομασίες που με ενδιαφέρουν. Νομίζω πως, ασχέτως είδους, ιστορικής περιόδου ή γεωγραφικής θέσης, όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: τι έχει καταφέρει ο μουσικός/συνθέτης και οι οντότητες γύρω του (κοινωνία, κράτος, πολιτισμός) να ενσωματώσουν στη μουσική. Ο καθένας από εμάς μπορεί να διαβάσει και να προσπαθήσει να ερμηνεύσει όλα αυτά τα πράγματα όταν ακούει κι αναλύει τη μουσική. Αυτή είναι κι η μεγάλη δύναμη της επικοινωνίας που προσφέρει κι εμπεριέχει η μουσική. Σε αντάλλαγμα, ο καθένας μας μπορεί να μάθει από όλα αυτά να χρησιμοποιήσει αυτούς τους κώδικες στη δική του μουσική.

Για τα είδη με τα οποία συνήθως πειραματίζομαι ως Senor Coconut, υπάρχουν συγκεκριμένα ηχητικά στοιχεία, και συγκεκριμένος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις αυτά τα στοιχεία. Πράγμα που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, διότι απ’τη μία είναι πολύ μακριά απ’το περιεχόμενο και τον ήχο της σημερινής μουσικής, αλλά απ’την άλλη αρκετά κοντά ώστε να μπορούν να σου μοιάζουν οικεία. Για να το ξεκαθαρίσω, η περσόνα του Senor Coconut δεν σχετίζεται μόνο με την latin μουσική, αλλά είναι περιορισμένη σε αυστηρό χρονικό (1940s-1950s) και γεωγραφικό πλαίσιο (Κεντρική Αμερική). Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολύ λίγα είδη latin που να αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική και γεωγραφική περιοχή (cha cha, merengue π.χ.).

Πώς ήταν να δουλεύεις με τον Ryuichi Sakamoto και τα υπόλοιπα μέλη των Yellow Magic Orchestra;

Γνώριζα κι είχα συνεργαστεί με τον Haruomi Hosono απ’το 1995-1996, και είχα επαφές με τον κο. Sakamoto, ο οποίος μου’χε ζητήσει να λάβω μέρος και σε ένα από τα ιντερνετικά του project. Οπότε κατά κάποιο τρόπο υπήρχαν ήδη οι επαφές, και ήταν εύκολο για μας απ’τη στιγμή που γνώριζε και συμπαθούσε ο ένας τον άλλο. Δεν γνώριζα τον Yukihiro Takahashi, αν και οι επαφές και μ’αυτόν ήταν πολύ εύκολες και άνετες. Στο τέλος καταλήξαμε όλοι πολύ ευχαριστημένοι που συμμετείχαμε στη συγκεκριμένη ηχογράφηση, κι υπήρξε τόσο καλή συνεργασία μεταξύ μας. Ο ουσιαστικός τρόπος επικοινωνίας ήταν με το να στέλνει ο ένας στον άλλο μουσικά αρχεία. Καθένα από αυτά είχε ηχογραφηθεί σε αντίστοιχα στούντιο στο Τόκιο και την Νέα Υόρκη, και κατόπιν έφτασαν σε μένα για να κάνω την τελική ενορχήστρωση των τραγουδιών.

senorΖεις ακόμα στο Σαντιάγκο της Χιλής; Πώς επηρεάζει αυτό τη μουσική σου;

Ναι, ζω ακόμα στο Σαντιάγκο. Νομίζω ότι είναι αδύνατο να εκφράσω με ποιο τρόπο αυτή η πόλη επηρεάζει τη μουσική μου, απ’τη στιγμή που δεν κάνω διάκριση μεταξή της ζωής μου, και της μουσικής.. Επίσης, ουσιαστικά τα πάντα στη ζωή του καθενός μας είναι μια επιρροή, είτε αυτό είναι φαγητό, το κλιμα, η γλώσσα, ή ακόμα και η τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πάντως το γεγονός ότι η Χιλή θυμίζει λίγο νησί, αποκομμένη σχεδόν, την καθιστά κάτι σαν δεξαμενή απομόνωσης για μένα. Θα έλεγα πως είναι το προσωπικό μου «τροχιακό». Με βοηθά στο να συγκεντρώνομαι και να απομονώνομαι απ’όσα μου αποσπούν την προσοχή.

Μου άρεσε πολύ το show σας στο πρώτο synch festival, στο Λαύριο. Δε θα ήταν σπουδαίο να εμφανιστεί μαζί σου στη σκηνή ο Louie Austen; Άλλωστε είναι ο Βιεννέζος Frank Sinatra!

Για την ακρίβεια, έχουμε παίξει μαζί με τον Louie Austen στην τελευταία τουρνέ του Senor Coconut το 2008! Τραγούδησε μαζί μας δύο τραγούδια. (σ.σ. εδώ εννοούσα πως θα ήταν ενδιαφέρον να παίξει το Σάββατο μαζί τους ο Louie Austen, όχι γενικά όπως κατάλαβε ο S.C.)

Τι να περιμένουμε από το live show σας στην Αθήνα το προσεχές Σάββατο;

Θα παίξουμε κομμάτια από τα 4 τελευταία άλμπουμ, αν κι η πλειοψηφία θα είναι από το ‘Around the World’. Θα έχουμε 9 μουσικούς επί σκηνής, που θα παίζουν όργανα γνωστά από τους δίσκους μας: μαρίμπα, βιμπράφωνο, κρουστά, μπάσο, τρομπόνι, σαξόφωνο, τρομπέτα, τον κύριο Argenis Brito στα φωνητικά, κι εμένα ως μαέστρο.

Και για να κλείσουμε, είναι οι Kraftwerk η σημαντικότερη μπάντα όλων των εποχών;

Σίγουρα ρωτάς τον λάθος άνθρωπο για κάτι τέτοιο 🙂


O Senor Coconut θα εμφανιστεί το Σάββατο 11 Απριλίου στο Κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Intercontinental) στην Αθήνα στο πλαίσιο του πρώτου Retrofuture Festival, μαζί με τους Mario Biondi (live), Parov Stelar (dj set) και Sunset Blvd (dj set).

Τιμή εισιτηρίου: 40 ευρώ (προπώληση), 45 ευρώ (στην είσοδο)
Σημεία προπώλησης:
Metropolis: Πανεπιστημίου 64, Τηλ: 2103830404, 3830804
Ticket House: Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς), Τηλ: 210 3608366, ΔE-ΠA 10:30-18:30, ΣAB: 10:30-16:00
Public: Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος (Τηλ: 2103246210, ΔΕ-ΠΑ 09.00-21.00, ΣΑΒ 09.00-20.00)
Online sales: www.tickethour.com, www.i-ticket.gr

Links
www.senor-coconut.com

Video

 

Διάβασε επίσης...
Living Well
Τέταρτο solo άλμπουμ το Living Well για τον πολυσχιδή 36χρόνο Rob Crow από το San Diego της California που συμμετείχε και συμμετέχει παράλληλα σε ουκ ολίγα indie rock / alternative συγκροτήματα με πιο γνωστούς τους Pinback. Το Living Well περιλαμβάνει 14, μικρής κατά κανόνα διάρκειας από 1' 13'' έως το ...
Συνέχεια...
Οι Frank and Walters στην Αθήνα – Κερδίστε προσκλήσεις
Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η πόλη Cork της Ιρλανδίας μπήκε στον indie χάρτη, τότε που ο Paul Linehan, ο αδερφός του Niall Linehan και ο Ashley Keating ξεκίνησαν τους Frank & The Walters, ένα από τα συγκροτήματα που έμειναν στην ιστορία για τα πολύ πετυχημένα indie pop ...
Συνέχεια...
Stream This: Deerhunter – Monomania [full album]
Οι Deerhunter κυκλοφορούν στις 7 Μαϊου μέσω της 4AD  το έκτο άλμπουμ της καριέρας τους που θα έχει τον τίτλο Monomania και τον ήχο του οποίου περιγράφει ο ίδιος ο Bradford Cox ως "nocturnal garage" και πιο κοντά στον πιο "ωμό" ήχο που βγάζει στις ζωντανές εμφανίσεις η μπάντα. Κάτι τέτοιο ...
Συνέχεια...
Richard Wright : Remember a Day (1943-2008)
Η είδηση του θανάτου του Rick Wright την προηγούμενη εβδομάδα (15/09/2008) από την επάρατη νόσο συγκλόνισε τους απανταχού οπαδούς των Floyd ανά την υφήλιο. Με αφορμή το λυπηρό αυτό γεγονός, ανατρέχουμε στην ιστορία του group και φέρνουμε στην επιφάνεια την προσφορά του Richard Wright στο group, η οποία λόγω του ...
Συνέχεια...
Οι Pink Floyd επανακυκλοφορούν το ντεμπούτο τους
Το πρώτο άλμπουμ των Pink Floyd, 'The Piper At The Gates Of Dawn', που για πολλούς είναι ίσως το κορυφαίο τους κληροδότημα στην ιστορία της μουσικής παραγωγής, κυκλοφόρησε πριν σαράντα χρόνια. Όταν ο αείμνηστος Syd Barrett επικοινωνούσε ακόμα με τον κόσμο και ήταν ο αδιαμφισβήτητος leader του γκρουπ.Στις 3 Σεπτεμβρίου ...
Συνέχεια...
Οι Fanfara Tirana στο Half Note Jazz Club – Κερδίστε προσκλήσεις!
Την πρώτη ορχήστρα πνευστών και χορού της Αλβανίας, που προσεγγίζει με τρόπο εντυπωσιακό την παραδοσιακή μουσική του τόπου της, τους Fanfara Tirana, φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή και για επτά βραδιές το Half Note Jazz Club.Οι Fanfara Tirana ερμηνεύουν τραγούδια για ήρωες και πληγωμένους εραστές, σε μια ζωντανή μίξη της αρχαίας ...
Συνέχεια...
Ejekt Festival 2008
Όταν ένα φεστιβάλ, καλώς ή κακώς, έχει συνδεθεί με τα πολύ άσχημα περσινά βίαια επεισόδια που σε μεγάλο βαθμό δυστυχώς στιγμάτισαν ολόκληρο την καλοκαιρινή περσινή σεζόν, πρώτα απ'ολα πρέπει να "καθαρίσει" το όνομά του. Κάτι που σε ένα βαθμό το πέτυχε, αφού όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς δυσάρεστα γεγονότα. Βέβαια, είναι ...
Συνέχεια...
Οι Wedding Present τον Δεκέμβριο στην Αθήνα
Οι Wedding Present, ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της κιθαριστικής pop, θα εμφανιστούν την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο Tiki.Οι Wedding Present αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα που έχει παρουσιάσει η βρετανική σκηνή την δεκαετία του 80 και 90. Αγαπημένοι του John Peel μας έχουν χαρίσει κλασικά ...
Συνέχεια...
Listen Up: Big K.R.I.T. – ‘I Got This’
Μόλις πριν δύο εβδομάδες κυκλοφόρησε το τελευταίο του mixtape/free album 4Eva N A Day αλλά κατά πως φαίνεται ο rapper/παραγωγός Big K.R.I.T. δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, μην σας ξεγελά η φώτο παραπάνω. Σήμερα έκανε διαθέσιμο μέσα από το site του το πρώτο single από το επερχόμενο "κανονικό", επίσημο ντεμπούτο ...
Συνέχεια...
K Βήτα @ Σταυρό του Νότου
Τελικά ποτέ μη λες ποτέ στη ζωή και να' μαι λοιπόν για πρώτη φορά καθισμένος 'πρώτο τραπέζι πίστα' για να παρακολουθήσω μία συναυλία σ' ένα χώρο που επίσης επισκεπτόμουν γιά πρώτη. Η αιτία για όλες αυτές τις 'πρωτιές' οι εμφανίσεις του Κ Βήτα στο Σταυρό του Νότου με ένα πρόγραμμα ...
Συνέχεια...
Οι Future Islands επιστρέφουν την Τρίτη στο Six D.O.G.S.
Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την πρώτη τους επίσκεψη στη χώρα μας, οι Future Islands επιστρέφουν στο Six D.O.G.S. αύριο Τρίτη, καλεσμένοι και πάλι της ομάδας Arte Fiasco. Το βράδυ της 5ης Ιουλίου, το τριμελές συγκρότημα από τη Βαλτιμόρη, και φιλαράκια του Dan Deacon - o οποίος είχε αποκαλύψει άθελά του την επιστροφή των Future ...
Συνέχεια...
Pixies και Jarvis Cocker στο Ejekt!
Πριν από 10 ημέρες, μάθαμε τα δύο πρώτα ονόματα του φετινού Ejekt, Royksopp και Klaxons, μας άρεσαν ως επιλογές, αλλά η συνέχεια όπως μας αποκαλύφθηκε από την διοργανώτρια εταιρία, Detox, ήταν ακόμα καλύτεροι - για εμάς, τα παιδιά των 90s.Στις 18 Ιουνίου λοιπόν, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Ξιφασκίας, στο Ελληνικό, μετά ...
Συνέχεια...
Νέο album από τον Seasick Steve
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του εκπληκτικού άλμπουμ'I Started Out With Nothin' And I Still Got Most Of It Left', ο bluesman Seasick Steve ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, 'Man From Another Time'.Ο Seasick Steve πιάνει για άλλη μια φορά τις αγαπημένες του κιθάρες και τον αναλογικό ...
Συνέχεια...
Δείτε το νέο video των White Stripes για το Icky Thump
Το πρώτο video clip από το επερχόμενο άλμπουμ των White Stripes (είναι ντουέτο αυτοί, το ορκίζομαι! :p) κυκλοφορεί ήδη ανά το διαδίκτυο.Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 18 Ιουνίου 2007.Δείτε το πιο κάτω.Video:White Stripes - Icky Thump
Συνέχεια...
Download This: Rick Ross – Rich Forever
Παρα λίγο να τα τινάξει την χρονιά που μας πέρασε ο ευτραφής gangsta rapper από το Miami Rick Ross (δύο φορές τον κατεβασαν απο αεροπλάνο σε κρίση και με σπασμούς) αλλά απ' ότι φαίνεται δεν το βάζει κάτω. Μπορεί να καθυστερεί ακόμα το επερχόμενο God Forgives, I Don't (τι τίτλος, ...
Συνέχεια...
Ακυρώθηκε η συναυλία του Jerry Lee Lewis στην Αθήνα για λόγους υγείας
Η προγραμματισμένη εμφάνιση του Jerry Lee Lewis στο Θέατρο Λυκαβηττού στις 23 Ιουλίου 2010 δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια εταιρία Music Box Productions.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Jerry Lee Lewis εισήχθη σε κλινική του Memphis και υποβλήθηκε σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση πράγμα που καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση της ...
Συνέχεια...
Οι Bloc Party δίνουν δωρεάν, αποκλειστικό, ep στο NME της επόμενης εβδομάδος
Όπως και με τους White Stripes, αλλά και άλλους κατά καιρούς, έτσι και τώρα, η έντυπη έκδοση του NME, μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μέσω αυτού ένα αποκλειστικό ep των Bloc Party.Το τεύχος που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα (14 Νοεμβρίου) περιλαμβάνει ένα cd 4 remixes του Flux.Αναλυτικά, το tracklist ...
Συνέχεια...
Ο His Majesty, The King Of Spain σήμερα ζωντανά στο Laternative
Ξέρουμε ότι 00:00 με 02:00 σήμερα Παρασκευή θα είστε κολλημένοι "Στο Κόκκινο 105,5" στην καθιερωμένη ραδιοφωνική εκπομπή του mixtape.gr.Σας επιτρέπουμε - και σας προτείνουμε παράλληλα - τις δύο προηγούμενες ώρες να τις περάσετε στον ΣΚΑΙ 100,3 και στο Laternative των φίλων και συναγωνιστών Μένεγου-Διοσκουρίδη, αφού από τις 22:00 θα φιλοξενήσουν ...
Συνέχεια...
Listen Up: Linda Perhacs – ‘River Of God’
Για την δισκογραφική επιστροφή με νέο άλμπουμ, 44 ολόκληρα χρόνια μετά το "χαμένο" φολκ αριστούργημα Parallelograms, της καλιφορνέζας τραγουδοποιού Linda Perhacs, τα έχουμε πει ήδη αναλυτικά από εδώ και είχαμε ακούσει το πολύ καλό πρώτο δείγμα με τίτλο "Freely". Πλέον έχουμε ακόμα ένα τραγούδι - δείγμα μέσα από το The Soul ...
Συνέχεια...
Ακυρώθηκε όλο το tour της Amy Winehouse, ενώ η Universal μπλοκάρει τα βίντεο από το live στην Σερβία
Μετά την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, όπως αναμενόταν, ακυρώθηκε ολόκληρη η καλοκαιρινή περιοδεία της Amy Winehouse, μπας και συνέλθει... Την ίδια στιγμή, η δισκογραφική της εταιρία Universal Music Group "κατεβάζει" σταδιακά σε συνεργασία με το YouTube όλα τα video που ανέβηκαν σε αυτό από την συναυλία-φιάσκο του Βελιγραδίου. Σε όλα σχεδόν ...
Συνέχεια...
O Shantel και η ξέφρενη Bucovina Club Orkestar στην Ελλάδα
Μερικές συμπτώσεις είναι ότι πρέπει για να σου φτιάχνουν το κέφι. Ενώ το (εξαιρετικό) soundtrack της τελευταίας ταινίας του Fatih Akin έπαιζε στο repeat, ήρθε το δελτίο τύπου από την ¶νωση για το πέρασμα από τα μέρη μας ενός από τους βασικού συντελεστές της, του Stefan Hantel ή Shantel.Ο φοβερός ...
Συνέχεια...
How To Save A Life
Piano rock (!) είναι μια πολύ συνηθισμένη αναφορά που μπορείτε να βρείτε για τον ήχο των The Fray... Τι άλλο όρο θα διαβάσουμε δεν ξέρω, τον συγκεκριμένο τον έχω συναντήσει άλλη μια φορά και αφορούσε τον Billy Joel αλλά αν πιστέψουμε εδώ την ...Βικιπαιδεία είναι δόκιμος όρος. Τέλος πάντων ας ...
Συνέχεια...
Οι Think Of One ταξιδεύουν στην Ελλάδα με το Naftmobile
Οι Think Of One από το Βέλγιο είναι το πρώτο συγκρότημα που έπαιξε σε συναυλία του Κορμοράνου, όταν το Σεπτέμβριο του 2002, εμφανίστηκε στο Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, στο πλαίσιο των επίσημων εγκαινίων της εταιρείας. Έκτοτε, το super group της Αμβέρσας (από τη σύνθεσή του έχουν περάσει μέλη ...
Συνέχεια...
Alan McGee: “οι My Bloody Valentine ήταν ένα αστείο”!
Και ενώ το shoegaze φαίνεται να επανέρχεται στη μόδα και πάλι, με ονόματα όπως οι Deerhunter και οι Asobi Seksu, η Guardian κάνει ένα αφιέρωμα στους πατέρες της σκηνής, πίσω στις αρχές των 90's αναρωτιέται γιατί τώρα βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο.Οκ όλα αυτά, αλλά η μεγάλη είδηση έρχεται από δηλώσεις ...
Συνέχεια...
Ο Robert Plant ψηφίστηκε ως η καλύτερη φωνή του rock
Μιας και κάθε τέλος του χρόνου άπαντες δαιμονιζόμαστε απο το σατανικό/ψυχαναγκαστικό πνεύμα των best of λιστών, το μουσικό website Planet Rock διοργάνωσε ένα δημοψήφισμα στο οποίο ζήτησε απο τον κόσμο να ψηφίσει τις πιο αγαπημένες φωνές που συμάδεψαν τη rock μουσική.Νικητής ανακυρήχθηκε ο Robert Plant των Led Zeppelin. Aναλυτικά η ...
Συνέχεια...
Video: Sillyboy – “Thin Air”
To τρίτο video μέσα από το ντεμπούτο album  του "Played" κυκλοφόρησε ο Αθηναίος τραγουδοποιός και παραγωγός Sillyboy σε συνεργασία πάντα με την Just Gazing Records. To video για το "Thin Air" σκηνοθετήθηκε από τον Γιώργο Βαβιλουσσάκη με πλάνα από γυρίσματα από ένα ταξίδι σε Kuala Lumpur, Melaka, Singapore, Bali, Abu Dhabi και ...
Συνέχεια...
Ξεκίνησε η προπώληση για την συναυλία των The Walkabouts
Όπως ήδη γνωρίζετε, οι κάποτε πολύ αγαπημένοι του ελληνικού κοινού The Walkabouts επέστρεψαν φέτος με νέο άλμπουμ Travels in the Dustlands που τους βρίσκει σε καλή φόρμα και μας έρχονται για δύο συναυλίες -μετά από και εγώ δεν ξέρω πόσο καιρό-, στο ΓΑΙΑ Live στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ...
Συνέχεια...
Standing On Top Of Utopia
Σπάνια κάτι που προέρχεται από τη Σκανδιναβία μπορεί να σε απογοητεύσει. Θέλετε να μιλήσουμε για αυτοκίνητα, για ποδοσφαιριστές, για κινηματογράφο, ή στην περίπτωσή μας για μουσική, οι βόρειοι φίλοι μας φαίνεται να κατέχουν το μυστικό.Το 'Standing On Top Of Utopia', το δεύτερο album του Δανού Kasper Bjørke, είναι άλλη μια ...
Συνέχεια...
O Jose Gonzalez στο Gagarin 205
O Σουηδός indie folk τραγουδοποιός Jose Gonzalez θα έρθει στη χώρα μας μέσα στην ¶νοιξη.Συγκεκριμένα o Gonzalez, γνωστός και για τις πρωτότυπες συνθέσεις αλλά περισσότερο για τις εξαιρετικές ακουστικές διασκευές του σε τραγούδια όπως τα «Heartbeats» των Knife, "Teardrop" των Massive Attack, "Love Will Tear Us Apart" των Joy Division, ...
Συνέχεια...
“Praying for your sins” – Κυκλοφορεί σε βινύλιο το πρώτο Demo album των Mary and The Boy
Από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να γράψουμε και πολλά, αφού σίγουρα ήδη το e-shop της Inner Ear θα φορτώνει παραγγελίες. Παρ'όλα αυτά, να πούμε ότι κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε βινύλιο το περίφημο πρώτο demo album των Mary and The Boy, το οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά το 2005 και μέσα στο ...
Συνέχεια...
Living Well
Οι Frank and Walters στην Αθήνα – Κερδίστε
Stream This: Deerhunter – Monomania [full album]
Richard Wright : Remember a Day (1943-2008)
Οι Pink Floyd επανακυκλοφορούν το ντεμπούτο τους
Οι Fanfara Tirana στο Half Note Jazz Club
Ejekt Festival 2008
Οι Wedding Present τον Δεκέμβριο στην Αθήνα
Listen Up: Big K.R.I.T. – ‘I Got This’
K Βήτα @ Σταυρό του Νότου
Οι Future Islands επιστρέφουν την Τρίτη στο Six
Pixies και Jarvis Cocker στο Ejekt!
Νέο album από τον Seasick Steve
Δείτε το νέο video των White Stripes για
Download This: Rick Ross – Rich Forever
Ακυρώθηκε η συναυλία του Jerry Lee Lewis στην
Οι Bloc Party δίνουν δωρεάν, αποκλειστικό, ep στο
Ο His Majesty, The King Of Spain σήμερα
Listen Up: Linda Perhacs – ‘River Of God’
Ακυρώθηκε όλο το tour της Amy Winehouse, ενώ
O Shantel και η ξέφρενη Bucovina Club Orkestar
How To Save A Life
Οι Think Of One ταξιδεύουν στην Ελλάδα με
Alan McGee: “οι My Bloody Valentine ήταν ένα
Ο Robert Plant ψηφίστηκε ως η καλύτερη φωνή
Video: Sillyboy – “Thin Air”
Ξεκίνησε η προπώληση για την συναυλία των The
Standing On Top Of Utopia
O Jose Gonzalez στο Gagarin 205
“Praying for your sins” – Κυκλοφορεί σε βινύλιο