Πίσω από το όνομα Senor Coconut δεν κρύβεται άλλος από τον γερμανό dj και παραγωγό Uwe Schmidt, έναν από τους πλέον πολύπλευρους εξερευνητές του ηλεκτρονικού – και όχι μόνο – ήχου, ο οποίος θα μας επισκεφτεί αυτό το Σάββατο στο πλαίσιο του Retrofuture Festival μαζί με την ορχήστρα του.

Με την πρώτη του εμφάνιση πριν από κάποια χρόνια στο Synch να μας έχει μείνει στην μνήμη με τις καλύτερες των εντυπώσεων, θα τον απολαύσουμε και πάλι, αυτή τη φορά καθώς μας παρουσιάζει το τελευταίο του εγχείρημα, "Around the World" όπου οι Daft Punk και οι Eurythmics συναντούν τους Perez Prado και Antonio Carlos Jobim.

Πριν τον υποδεχτούμε λοιπόν, το mixtape.gr επικοινώνησε με τον κόσμο του Senor Coconut


senorΜέτρησα περίπου 66 ψευδώνυμα που χρησιμοποιείς για να φτιάχνεις μουσική. Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω απ’όλα αυτά; Καθένα εκφράζει και μια διαφορετική εικόνα για τη μουσική;

Δε θα έλεγα ότι «σημαίνουν» κάτι συγκεκριμένο με την απόλυτη έννοια. Προσπάθησε να το δεις απλά ως έναν τίτλο, ή μια ετικέτα, που θα τοποθετούσες πάνω σε ένα κουτί.. ή, στην περίπτωσή μου, σε ένα σετ από μουσικές ιδέες. Φτάνει κάποιο στάδιο όπου οποιαδήποτε μουσική ιδέα, ένα σύνολο ιδεών, μια συλλογή αποσπασμάτων, λέξεις, ήχοι, ή ακόμα κι εικόνες, λαμβάνουν ένα όνομα. Αυτό συμβαίνει είτε στην αρχή της διαδικασίας για να φτιάξεις ένα κομμάτι, είτε κατά τη διάρκεια. Το όνομα ή η «ετικέτα» φυσικά σχετίζεται με το θέμα αυτού που δουλεύω..όχι πάντα με ορθολογιστικό τρόπο βέβαια. Ο λόγος που υπάρχει τέτοια ποικιλία ονομάτων έχει να κάνει και με το γεγονός ότι συγκεκριμένες μουσικές ιδέες διαμορφώνονται, μετασχηματίζονται σε άλλες ιδέες, ή εξαφανίζονται δια παντός.. τότε προκύπτει κάτι τελείως διαφορετικό, επομένως παίρνει και ένα νέο όνομα.

Στο άλμπουμ ‘Around the World’ διασκεύασες 10 ποπ στάνταρντς, από Prince μέχρι Yello και Eurythmics. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος ενός "remake"; Να αποδείξεις ότι ένα καλό ποπ τραγούδι μπορεί να είναι ένα επίσης καλό λάτιν τραγούδι; Θα προσπαθούσες να μεταμορφώσεις σε rumba ή cha-cha μια συμφωνία του Beethoven;

Ο σκοπός είναι η προσωπική ευχαρίστηση κι η ανάγκη να βγουν συγκεκριμένες ιδέες απ’το μυαλό μου. Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, απ’τη στιγμή που η δημιουργία μουσικής είναι ένας αυστηρά προσωπικός τρόπος για να περνώ τον καιρό μου. Επιπλέον, ένα "remake" προσδίδει μια διαφορετική οπτική στη μουσική, όταν συγκρίνεται με τη μουσική που ο ίδιος γράφω (και γράφω πολύ), τα remix, ή τις παραγωγές που κάνω σε άλλους καλλιτέχνες. Μ’αρέσει να ταλαντεύομαι ανάμεσα σ’αυτές τις οπτικές, απ’τη στιγμή που σου προσφέρουν διάφορες γνώσεις και γωνίες λήψης πάνω στη «γλώσσα» της μουσικής και στις μουσικές ιδέες γενικότερα. Όσο για την κλασική μουσική, όπως ο Beethoven που ανέφερες, ναι σίγουρα..αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θέμα..για την ακρίβεια, ο Perez Prado το είχε κάνει αυτό στα ’70s..

Νομίζω προτιμώ τις δουλειές σου ως Atom, οι καλύτερες δουλειές σου έχουν γίνει κάτω από αυτό το όνομα. Κυρίως επειδή είναι τελείως διαφορετικές από τον «χαρακτήρα» του Senor Coconut, αλλά και επειδή είναι αρκετά πειραματικές. Πώς σου φαίνεται η σημερινή ηλεκτρονική μουσική; Υπάρχει κάτι που να σε συναρπάζει στο χώρομ είτε αυτό είναι techno/house, dubstep ή cosmic disco;

Κατ’αρχήν δε χρησιμοποιώ καθόλου τον όρο «ηλεκτρονική μουσική», απ’τη στιγμή που πιστεύω ότι δεν περιγράφει απολύτως τίποτα. Στην ερώτησή σου αναφέρεις συγκεκριμένα μουσικά είδη, τα οποία βοηθούν, όποτε αυτό είναι απαραίτητο, για να συνεννοείσαι όταν μιλάς για μουσική. Κατά δεύτερο λόγο, δεν ακούω πολλή μουσική, ειλικρινά, απ’τη στιγμή που είμαι τόσο απασχολημένος να γράφω δική μου μουσική. Τον ελάχιστο χρόνο που έχω για να ασχοληθώ με «άλλη» μουσική, τον αφιερώνω στη μουσική με την ευρύτερη έννοια. Δεν αντιλαμβάνομαι τη μουσική ως «παρελθόν», «παρόν» ή «μέλλον»..για μένα όλα είναι το ίδιο. Επομένως, όποτε ακούω μουσική, δεν αναρωτιέμαι «ποια χρονιά κυκλοφόρησε;» ή «από πού προέρχεται;», αλλά κυρίως «τι μου λέει αυτό που ακούω;».

Συνήθως δεν συγκρατώ ονόματα, είναι τα μουσικά στοιχεία αυτά που μένουν στη μνήμη μου. Έτσι, μιλώντας για σημερινή μουσική, δεν έχω πραγματικά κάτι να πω..δεν υπάρχει κάτι σημερινό που να με εντυπωσιάζει, σε σύγκριση με κάτι που είναι 500 ετών. Τώρα, όταν μιλάμε για πράγματα που μ’ενδιαφέρουν, νομίζω ότι βρίσκω ελάχιστα ενδιαφέρον οτιδήποτε είναι «σύγχρονο», ή σχετίζεται με αυτό. Ό,τι είναι σύγχρονο, ειδικά απ’τη στιγμή που θα κατηγοριοποιηθεί, για μένα είναι ήδη νεκρό..είναι απλά μια έκφραση του παρελθόντος. Προσπαθώ να πλησιάσω μια «αυτοσχέδια» κατάσταση, ένα προσωπικό, ιδιωτικό σύμπαν, το οποίο θα με βοηθήσει να ζήσω το μέλλον όπως πραγματικά είναι.

senorΣτο τελευταίο σου άλμπουμ ως Atom, ‘Liedgut’, ενσωματώνεις τον πειραματικό ήχο της Raster-Noton. Θεωρείς πως η πιο abstract αυτή πλευρά, είναι πιο «σοβαρή» από την περσόνα του Senor Coconut;

Οποιαδήποτε μουσική ιδέα, στην πραγματικότητα έχει μια ποσότητα χιούμορ, ή αντίστοιχα, σοβαρότητας. Για μένα είναι απλά θέμα του τι στυλ χιούμορ είναι αυτό κάθε φορά, και σε ποιο βαθμό κατευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Οποιαδήποτε αναφορά σχετίζεται με τη μουσική μου, είτε είναι χιούμορ είτε άλλα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν, γίνονται αντιληπτά με διαφορετικό τρόπο, από κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Οπότε αυτό που υπάρχει σε μια διασκευή από τον Senor Coconut, είναι σίγουρα τελείως διαφορετικό από ό,τι υπάρχει μέσα στο ‘Liedgut’. Αν και μπορούν να υπάρξουν και «αστείες» abstract παραγωγές.

Τι ακριβώς είναι το "acidon"; Πιστεύεις ότι μπορεί να λειτουργήσει ως δεσμός μεταξύ του reggae ή του rap με την acid house; Οι/Η Basic Channel ένωσαν/ε το dub με το techno μια και καλή..

Για την ακρίβεια λέγεται "aciton", και είναι ένας συνδυασμός του "acid" και του "reggaeton". Έκανα ένα άλμπουμ μαζί με τον Vicente Sanfuentes, κάτω από το όνομα Surtek Collective, με τίτλο ‘The Birth of Aciton’. H ιδέα ήταν να στερεοποιήσουμε αυτό το μείγμα γραμμικού, minimal acid ήχου, με το groove του reggaeton. Για να’μαι ειλικρινής, ήταν ένα είδος πειράματος, απ’τη στιγμή που δεν γνωρίζαμε αν αυτό το μείγμα θα λειτουργούσε ή όχι, ή τι αντιδράσεις θα προκαλούσε. Και ναι, η ιδέα ήταν να στείλουμε το acid και το reggaeton σε νέες κατευθύνσεις.

Έχεις κάνει πολλές latin διασκευές σε ποπ κομμάτια, έχεις δοκιμάσει να παίξεις rumba και mambo, έχεις συνεργαστεί με τον Thomas Baxter (γιος του θρυλικου exotica μουσικού, Les Baxter). Τι το τόσο συναρπαστικό έχει αυτός ο ήχος;

Πιστεύω πραγματικά πως κάθε ήχος είναι συναρπαστικός. Για μένα, latin, exotica, lounge κτλ., είναι απλά διαφορετικές κωδικές ονομασίες που με ενδιαφέρουν. Νομίζω πως, ασχέτως είδους, ιστορικής περιόδου ή γεωγραφικής θέσης, όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: τι έχει καταφέρει ο μουσικός/συνθέτης και οι οντότητες γύρω του (κοινωνία, κράτος, πολιτισμός) να ενσωματώσουν στη μουσική. Ο καθένας από εμάς μπορεί να διαβάσει και να προσπαθήσει να ερμηνεύσει όλα αυτά τα πράγματα όταν ακούει κι αναλύει τη μουσική. Αυτή είναι κι η μεγάλη δύναμη της επικοινωνίας που προσφέρει κι εμπεριέχει η μουσική. Σε αντάλλαγμα, ο καθένας μας μπορεί να μάθει από όλα αυτά να χρησιμοποιήσει αυτούς τους κώδικες στη δική του μουσική.

Για τα είδη με τα οποία συνήθως πειραματίζομαι ως Senor Coconut, υπάρχουν συγκεκριμένα ηχητικά στοιχεία, και συγκεκριμένος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις αυτά τα στοιχεία. Πράγμα που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, διότι απ’τη μία είναι πολύ μακριά απ’το περιεχόμενο και τον ήχο της σημερινής μουσικής, αλλά απ’την άλλη αρκετά κοντά ώστε να μπορούν να σου μοιάζουν οικεία. Για να το ξεκαθαρίσω, η περσόνα του Senor Coconut δεν σχετίζεται μόνο με την latin μουσική, αλλά είναι περιορισμένη σε αυστηρό χρονικό (1940s-1950s) και γεωγραφικό πλαίσιο (Κεντρική Αμερική). Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολύ λίγα είδη latin που να αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική και γεωγραφική περιοχή (cha cha, merengue π.χ.).

Πώς ήταν να δουλεύεις με τον Ryuichi Sakamoto και τα υπόλοιπα μέλη των Yellow Magic Orchestra;

Γνώριζα κι είχα συνεργαστεί με τον Haruomi Hosono απ’το 1995-1996, και είχα επαφές με τον κο. Sakamoto, ο οποίος μου’χε ζητήσει να λάβω μέρος και σε ένα από τα ιντερνετικά του project. Οπότε κατά κάποιο τρόπο υπήρχαν ήδη οι επαφές, και ήταν εύκολο για μας απ’τη στιγμή που γνώριζε και συμπαθούσε ο ένας τον άλλο. Δεν γνώριζα τον Yukihiro Takahashi, αν και οι επαφές και μ’αυτόν ήταν πολύ εύκολες και άνετες. Στο τέλος καταλήξαμε όλοι πολύ ευχαριστημένοι που συμμετείχαμε στη συγκεκριμένη ηχογράφηση, κι υπήρξε τόσο καλή συνεργασία μεταξύ μας. Ο ουσιαστικός τρόπος επικοινωνίας ήταν με το να στέλνει ο ένας στον άλλο μουσικά αρχεία. Καθένα από αυτά είχε ηχογραφηθεί σε αντίστοιχα στούντιο στο Τόκιο και την Νέα Υόρκη, και κατόπιν έφτασαν σε μένα για να κάνω την τελική ενορχήστρωση των τραγουδιών.

senorΖεις ακόμα στο Σαντιάγκο της Χιλής; Πώς επηρεάζει αυτό τη μουσική σου;

Ναι, ζω ακόμα στο Σαντιάγκο. Νομίζω ότι είναι αδύνατο να εκφράσω με ποιο τρόπο αυτή η πόλη επηρεάζει τη μουσική μου, απ’τη στιγμή που δεν κάνω διάκριση μεταξή της ζωής μου, και της μουσικής.. Επίσης, ουσιαστικά τα πάντα στη ζωή του καθενός μας είναι μια επιρροή, είτε αυτό είναι φαγητό, το κλιμα, η γλώσσα, ή ακόμα και η τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πάντως το γεγονός ότι η Χιλή θυμίζει λίγο νησί, αποκομμένη σχεδόν, την καθιστά κάτι σαν δεξαμενή απομόνωσης για μένα. Θα έλεγα πως είναι το προσωπικό μου «τροχιακό». Με βοηθά στο να συγκεντρώνομαι και να απομονώνομαι απ’όσα μου αποσπούν την προσοχή.

Μου άρεσε πολύ το show σας στο πρώτο synch festival, στο Λαύριο. Δε θα ήταν σπουδαίο να εμφανιστεί μαζί σου στη σκηνή ο Louie Austen; Άλλωστε είναι ο Βιεννέζος Frank Sinatra!

Για την ακρίβεια, έχουμε παίξει μαζί με τον Louie Austen στην τελευταία τουρνέ του Senor Coconut το 2008! Τραγούδησε μαζί μας δύο τραγούδια. (σ.σ. εδώ εννοούσα πως θα ήταν ενδιαφέρον να παίξει το Σάββατο μαζί τους ο Louie Austen, όχι γενικά όπως κατάλαβε ο S.C.)

Τι να περιμένουμε από το live show σας στην Αθήνα το προσεχές Σάββατο;

Θα παίξουμε κομμάτια από τα 4 τελευταία άλμπουμ, αν κι η πλειοψηφία θα είναι από το ‘Around the World’. Θα έχουμε 9 μουσικούς επί σκηνής, που θα παίζουν όργανα γνωστά από τους δίσκους μας: μαρίμπα, βιμπράφωνο, κρουστά, μπάσο, τρομπόνι, σαξόφωνο, τρομπέτα, τον κύριο Argenis Brito στα φωνητικά, κι εμένα ως μαέστρο.

Και για να κλείσουμε, είναι οι Kraftwerk η σημαντικότερη μπάντα όλων των εποχών;

Σίγουρα ρωτάς τον λάθος άνθρωπο για κάτι τέτοιο 🙂


O Senor Coconut θα εμφανιστεί το Σάββατο 11 Απριλίου στο Κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Intercontinental) στην Αθήνα στο πλαίσιο του πρώτου Retrofuture Festival, μαζί με τους Mario Biondi (live), Parov Stelar (dj set) και Sunset Blvd (dj set).

Τιμή εισιτηρίου: 40 ευρώ (προπώληση), 45 ευρώ (στην είσοδο)
Σημεία προπώλησης:
Metropolis: Πανεπιστημίου 64, Τηλ: 2103830404, 3830804
Ticket House: Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς), Τηλ: 210 3608366, ΔE-ΠA 10:30-18:30, ΣAB: 10:30-16:00
Public: Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος (Τηλ: 2103246210, ΔΕ-ΠΑ 09.00-21.00, ΣΑΒ 09.00-20.00)
Online sales: www.tickethour.com, www.i-ticket.gr

Links
www.senor-coconut.com

Video

 

Διάβασε επίσης...
Al Foster Quartet @ Half Note Jazz Club
Μια συναυλία που είχε όλα τα εχέγγυα να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ακροατή αναμέναμε ομολογουμένως το βράδυ της Παρασκευής από την εμφάνιση του βετεράνου ντράμερ Al Foster και της παρέας του στο Half Note Jazz Club, όμως στην πορεία παραδόξως συνέβησαν κάποια ατυχή γεγονότα πάνω στη σκηνή - και ...
Συνέχεια...
Playground Theory
Θυμάμαι ακόμα τον ενθουσιασμό του Χρήστου Αλεξόπουλου, σε μια προ μηνών συνομιλία μας, σχετικά με το νέο σχήμα που υπέγραψε στην Puzzlemusik, τους Playground Theory. Μερικούς μήνες μετά, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους  Speaking of Secrets -η γνώμη μας εδώ- και με αφορμή αυτό αλλά και τη ζωντανή παρουσίαση του στο metamatic:taf σε μερικές ...
Συνέχεια...
o Morrissey, οι συναυλίες, ο ιός και το twitter
Ο Morrissey ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες για τις συναυλίες του στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την αναβολή τους λόγω ασθένειας. Όπως μας πληροφόρησε, οι αναβληθείς εμφανίσεις του στο Brixton Academy θα πραγματοποιηθούν στις 19, 21 και 22 Ιουλίου."Μόλις πήρα εξιτήριο από το νοσοκομείο του Waltshire και είμαι πολύ κοντά στα επίπεδα υγείας ...
Συνέχεια...
Jack DeJohnette Group @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 17.05.2011
Πέντε σπάνιας κράσης καλλιτέχνες είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν σε πλήρη δράση, όσοι επέλεξαν να παραστούν το βράδυ της Τρίτης στην κατάμεστη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εκεί όπου ο Ravi Coltrane στο άλτο σαξόφωνο, ο David Fjuczynski στις κιθάρες, ο George Colligan στα πλήκτρα και ο Jerome Harris στο μπάσο, μας ...
Συνέχεια...
Clearance Week στο Vinyl Microstore
Αν είστε από αυτούς που (μπορείτε και) ξοδεύετε ακόμα λεφτά για δίσκους και cd, η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα το Vinyl Microstore θα σας χαροποιήσει ιδιαιτέρως. Από σήμερα λοιπόν, θα μπορείτε να βρείτε όλο το στοκ βινυλίου, ότι υπάρχει δηλαδή σε περισσότερα από ένα αντίτυπα, με 50% έκπτωση, καθώς ...
Συνέχεια...
Οι New Zero God ζωντανά στο On Stage
Με το παρθενικό τους άλμπουμ "Fun Is A Four Letter Word" να κυκλοφορεί σε φυσική μορφή στις 17 Φεβρουαρίου οι New Zero God ξεκινάνε τις ζωντανές εμφανίσεις και την παρουσίαση αυτού.Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου η τετράδα θα βρίσκεται στο On Stage παρέα με τους Chewing Gun οι οποίοι και κάνουν ...
Συνέχεια...
Heart & Soul
Βετεράνος του dub και θρυλικός μπασίστας, ο Jah Wobble συνεχίζει εδώ και δεκαετίες να βγάζει άλμπουμς, είτε με το γκρουπ του Invaders Of The Heart, είτε κάνοντας συνεργασίες με χίλια δυο ονόματα, από Sinead O'Connor και Primal Scream, μέχρι The Orb και Björk. Ηχογραφώντας στη θρυλική Trojan, προσθέτει άλλο ένα ...
Συνέχεια...
Video: No Age – ‘Inflorescence’
Αμα είναι να κάνεις συνοδευτικό video για ένα b-side γιατί να μην το κάνεις grande; Σωστά; Σωστά! Αυτό, φαίνεται, σκέφτηκαν και οι αγαπημένοι τελευταία του ελληνικού κοινού No Age (review από την συναυλία τους την Άνοιξη που μας πέρασε εδώ). Έτσι αποφάσισαν να συνοδεύσουν οπτικά το όμορφο 'Inflorescence' (b-side στο 7" Glitter) με ...
Συνέχεια...
Οι Adolf Plays the Jazz παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ
To Form Follows Function, το τελευταίο τους -εξαιρετικό- άλμπουμ, θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 28 Ιουνίου οι Adolf Plays the Jazz. Το αθηναικό σχήμα έχει πάνω από 10 χρόνια πια στην πλάτη του και τρία ολοκληρωμένα albums – όλα διαθέσιμα δωρεάν για download από το website τους αλλά και από εδώ - σε ...
Συνέχεια...
Download This: The Easy Star All Stars – Don’t Stop The Music
Μετά από τρία διαδοχικά reggae tribute albums (The Dub Side of the Moon, Radiodread, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Dub Band) οι Easy Star All Stars κυκλοφορούν το "δικό τους" άλμπουμ! Mια γεύση από το First Light όπως ονομάζεται ο πρώτος "κανονικός" δίσκος των Αμερικάνων, μπορείτε να πάρετε κατεβάζοντας το "Don't ...
Συνέχεια...
Κατεβάστε το νέο κομμάτι των Futureheads δωρεάν!
Οι Futureheads επιστρέφουν τους επόμενους μήνες με το τρίτο τους άλμπουμ.Μέχρι να έρθει αυτή η ώρα, μπορείτε να δείτε ένα video teaser από το νέο τους κομμάτι, Broke Up The Time πιο κάτω, ή να το κατεβάσετε από εδώ δωρεάν.Το άλμπουμ δεν έχει ακόμα τίτλο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ...
Συνέχεια...
H Alice Russell την Παρασκευή και το Σάββατο στο Gazarte
Οι πολύ ενδιαφέρουσες βραδιές στο Gazarte συνεχίζονται και τον Μάϊο, με την Alice Russell να εμφανίζεται την ερχόμενη Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαϊου.Γνωστή και πολυπαιγμένη σε ραδιοφωνικούς σταθμούς κυρίως με την ιδιαίτερη, πάρα πολύ καλή ομολογουμένως, διασκευή της στο "Seven Nation Army" των White Stripes, η Alice Russell ...
Συνέχεια...
Listen Up: The New Pornographers – ‘Brill Bruisers’
26 Αυγούστου και μέσω των Last Gang και Matador κυκλοφορεί το έκτο κατά σειρά άλμπουμ του καναδέζικου "σουπεργκρουπ" των The New Pornographers που περιλαμβάνει στις ταξεις του, μεταξύ άλλων, τον A.C. Newman, τον Dan Bejar και την Neko Case. Το Brill Bruisers περιλαμβάνει 12 νέα τραγούδια, είναι σε παραγωγή των μελών ...
Συνέχεια...
ECM Festival: Stefano Bollani Solo Piano & Tomasz Stanko Quartet @ Θέατρο Βράχων
O ήχος της θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας ECM φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας και συγκεκριμένα στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" και το βράδυ της Δευτέρας ήταν η σειρά δύο χαρισματικών μορφών της Ευρωπαϊκής τζαζ να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και πιο συγκεκριμένα ο Ιταλός νεαρός Stefano Bollani ...
Συνέχεια...
Video: Damon Albarn – ‘Lonely Press Play’
Δεύτερο βίντεο (μετά το ομώνυμο κομμάτι) μέσα από το επερχόμενο πρώτο σόλο άλμπουμ του πολυσχιδούς Damon Albarn (βλ.Blur, Gorillaz, The Good The Bad & The Queen, κλπ) Everyday Robots (28 Απριλίου, Warner). Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως όλες οι σκηνές που περιλαμβάνονται στο video του 'Lonely Press Play' (παρεπιπτόντως, πανέμορφο τραγούδι) ...
Συνέχεια...
LaXuLa (a.m.a.) @ Half Note Jazz Club
Την πολυπολιτισμική μπάντα των LaXuLa (a.m.a.) φιλοξενεί τις μέρες αυτές η πόλη μας και οδηγώντας το βράδυ της Παρασκευής προς το Half Note Jazz Club, αναρωτιόμουνα το πως θα παρουσιαστεί επί σκηνής αυτό το ιδιαίτερο εγχείρημα μείξης ήχων διαφορετικών τεχνοτροπιών, το οποίο χαρακτηρίζεται από γοτθικές ενδυμασίες, μελαγχολική αισθητική, αλλά και ...
Συνέχεια...
O Wax Tailor το Σάββατο στο Bios
O Wax Tailor (ή κατά κόσμο JC Le Saout) έρχεται για μία εμφάνιση στο Bios αύριο Σάββατο 8 Νοεμβρίου.Trip-hop ή downtempo hip-hop είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς της μουσικής του, η οποία συνδυάζει στοιχεία από soul, jazz και funk μουσικές, μεταξύ άλλων. Οι κριτικοί τον τοποθετούν δίπλα σε ονόματα ...
Συνέχεια...
Διαδικτυακά ραδιόφωνα και δικαιώματα – μήπως οι δισκογραφικές αυτοκτονούν;
Ο ιδρυτής του Pandora.com, του μεγαλύτερου -μαζί με το last.fm- ιντερνετικού ραδιόφωνου στον κόσμο, όπου μπορείτε να ακούσετε και να ανακαλύψετε όποιο συγκρότημα και καλλιτέχνη μπορείτε να φανταστείτε, ζητάει τη βοήθεια των Αμερικάνων μελών του.Το Copyright Royalty Board στη Washington, DC αποφάσισε να τριπλασιάσει τις χρεώσεις για τα δικαιώματα και ...
Συνέχεια...
Video: Jay-Z & Kanye West – ‘No Church In The Wild’ (feat. Frank Ocean)’
Τρίτο βίντεο, μετά τα 'Otis' και 'Ν****z In Paris', μέσα από το περσινό άλμπουμ συνεργασίας με τίτλο Watch The Throne των δύο αμερικάνων rap superstars, αυτήν την φορά για εναρκτήριο 'No Church In The Wild' με την συμμετοχή των Frank Ocean και The-Dream (aka Terius Nash). To βίντεο είναι γυρισμένο στην ...
Συνέχεια...
Νέο album απο τους Great Lake Swimmers
Οι Great Lake Swimmers -το folk γκρουπ του Tony Dekker δηλαδή- μετά το μέτριο 'Ongiara' του 2007, έχουν έτοιμο το νέο τους άλμπουμ. Ο καινούργιος δίσκος θα ονομάζεται 'Lost Channels' και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου.Η tracklist είναι η εξής:01 Palmistry 02 Everything Is Moving So Fast 03 Pulling ...
Συνέχεια...
Οι Kylesa ξανά στην Αθήνα την Κυριακή
Οι Kylesa βρίσκονται δικαίως αυτήν την στιγμή στην πρώτη γραμμή του σύγχρονου metal ήχου -ενός metal ήχου που αποφεύγει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος καθώς δεν φοβάται να πειραματιστεί με τις φόρμες και τους ήχους.Η περσινή δε πρώτη εμφάνιση τους στην χώρα μας στα πλαίσια του Rockwave Festival απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια ...
Συνέχεια...
Best of 2007: Τα αγαπημένα μας albums (1-10)
Ένας χρόνος mixtape.gr, ένας χρόνος μουσική με αγαπημένα albums. Οι συνεργάτες του μουσικού section του mixtape ψήφισαν τα αγαπημένα τους albums για το 2007, και με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, βγήκε ένα top-30 κυκλοφοριών της περσινής χρονιάς, το οποίο και σας παρουσιάζουμε:Θυμηθείτε τα albums από το 30 έως και 21 και ...
Συνέχεια...
Ακούστε τα νέα τραγούδια των Gossip
Οι Gossip ηχογραφούν αυτή την περίοδο το νέο τους album με άγνωστη προς το παρόν την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Παρ'όλα αυτά το Σάββατο ανέβασαν στη σελίδα τους στο myspace τα πρώτα αποτελέσματα των ηχογραφήσεων, δύο νέα τραγούδια με τίτλο "The Mold" και "Heavy".Να σημειώσουμε ότι πλέον οι Gossip ανήκουν στο ...
Συνέχεια...
Amy Winehouse @ Tempodrom, Berlin
Η πρώτη συναυλία της Amy Winehouse μετά την ακύρωση της περιοδείας της τον Αύγουστο ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Θα εμφανιστεί και σε τι κατάσταση θα είναι; Θα κάνει ένα αναζωογονημένο comeback ή θα μείνουμε με το εισιτήριο στο χέρι; Ομολογώ ότι έπεσα έξω γιατί το μόνο που δεν περίμενα ήταν ...
Συνέχεια...
Λένα Πλάτωνος @ Ηρώδειο: ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουρούμπαλης μας μιλάει για τη Λένα
Η Λένα Πλάτωνος επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στο συναυλιακό προσκήνιο, σε μία εμφάνιση στο Ηρώδειο, τη Δευτέρα 28 Ιουλίου.Η επιστροφή της πιο σημαντικής Ελληνίδας δημιουργού των τελευταίων τριάντα χρόνων συνδυάζεται με ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ, με τίτλο Ημερολόγια. Στη σκηνή θα τη συνοδεύσουν διάφορα σημαντικά ονόματα από το ένδοξο παρελθόν ...
Συνέχεια...
Photostory: Julia Kent, Joalz & Toni Kater @ Six D.O.G.S.
Φωτογραφίες από μια ιδιαίτερη σύμπραξη μουσικών που έλαβε χώρα την Κυριακή το βράδυ στο Six D.O.G.S.. Η τσελίστρια/συνθέτης Julia Kent από την Νέα Υόρκη (μέλος επίσης των Antony & The Johnsons) μαζί τους Joalz του Leon Segka (θυμηθείτε εδώ το αποκλειστικό κομμάτι που σας προσφέραμε προς ακρόαση από το επερχόμενο ...
Συνέχεια...
Συνεργασία Le Tigre με την Christina Aguilera
Έχουν ήδη περάσει περίπου 5 χρόνια απο το τελευταίο άλμπουμ των Le Tigre και καθότι τα μέλη του συγκροτήματος είχαν δηλώσει οτι θα κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα και ασχολούνταν με διάφορα άλλα project, υπήρχε μια ανεπιβεβαίωτη φήμη οτι είχαν διαλυθεί.Απ'οτι φαίνεται όμως, το electro-punk τρίο απο τη Νέα Υόρκη επανέρχεται ...
Συνέχεια...
Οι Long Distance Calling σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μετά το sold out και την εξαιρετική εμφάνιση των Samsara Blues Experiment, η CTS σε συνεργασία με την Lovelight Productions υποδέχονται τους Long Distance Calling για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 28 και 29 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Οι Γερμανοί progressive/post rockers με σημείο αναφοράς το τελευταίο τους, ομώνυμο, άλμπουμ θα ξεδιπλώσουν ζωντανά ...
Συνέχεια...
Nice Jazz Festival 2009 – 21/7
Μετά και την 2η ημέρα του φετινού Nice Jazz Festival το mixtape.gr μέσω των Ανδρέα Βιολάρη και Βαγγέλη Πατσιαλού συνεχίζει να ακολουθεί κατά πόδας και να μεταδίδει καθημερινά τον παλμό αυτού του ιστορικού και πολυσυλλεκτικού Ευρωπαϊκού φεστιβάλ.Και την τρίτη αυτή ημέρα στην πόλη της Νίκαιας όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα ...
Συνέχεια...
Watch This: New American Noise Documentary Series
Μέσα από την σύμπραξη της Nokia Music και του Sundance Festival παρουσιάζονται πλέον και στο επίσημο Youtube κανάλι του φεστιβάλ, αφού προβλήθηκαν σε αυτό, μερικά πολύ ενδιαφέροντα μίνι μουσικά ντοκυμαντέρ υπό τον τίτλο New American Noise που καταγράφουν νέες τοπικές μουσικές σκηνές των Η.Π.Α. όπως αναδύονται σήμερα σε διάφορες πόλεις,  από ...
Συνέχεια...
Al Foster Quartet @ Half Note Jazz Club
Playground Theory
o Morrissey, οι συναυλίες, ο ιός και το
Jack DeJohnette Group @ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,
Clearance Week στο Vinyl Microstore
Οι New Zero God ζωντανά στο On Stage
Heart & Soul
Video: No Age – ‘Inflorescence’
Οι Adolf Plays the Jazz παρουσιάζουν το νέο
Download This: The Easy Star All Stars –
Κατεβάστε το νέο κομμάτι των Futureheads δωρεάν!
H Alice Russell την Παρασκευή και το Σάββατο
Listen Up: The New Pornographers – ‘Brill Bruisers’
ECM Festival: Stefano Bollani Solo Piano & Tomasz
Video: Damon Albarn – ‘Lonely Press Play’
LaXuLa (a.m.a.) @ Half Note Jazz Club
O Wax Tailor το Σάββατο στο Bios
Διαδικτυακά ραδιόφωνα και δικαιώματα – μήπως οι δισκογραφικές
Video: Jay-Z & Kanye West – ‘No Church
Νέο album απο τους Great Lake Swimmers
Οι Kylesa ξανά στην Αθήνα την Κυριακή
Best of 2007: Τα αγαπημένα μας albums (1-10)
Ακούστε τα νέα τραγούδια των Gossip
Amy Winehouse @ Tempodrom, Berlin
Λένα Πλάτωνος @ Ηρώδειο: ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουρούμπαλης
Photostory: Julia Kent, Joalz & Toni Kater @
Συνεργασία Le Tigre με την Christina Aguilera
Οι Long Distance Calling σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Nice Jazz Festival 2009 – 21/7
Watch This: New American Noise Documentary Series