Πίσω από το όνομα Senor Coconut δεν κρύβεται άλλος από τον γερμανό dj και παραγωγό Uwe Schmidt, έναν από τους πλέον πολύπλευρους εξερευνητές του ηλεκτρονικού – και όχι μόνο – ήχου, ο οποίος θα μας επισκεφτεί αυτό το Σάββατο στο πλαίσιο του Retrofuture Festival μαζί με την ορχήστρα του.

Με την πρώτη του εμφάνιση πριν από κάποια χρόνια στο Synch να μας έχει μείνει στην μνήμη με τις καλύτερες των εντυπώσεων, θα τον απολαύσουμε και πάλι, αυτή τη φορά καθώς μας παρουσιάζει το τελευταίο του εγχείρημα, "Around the World" όπου οι Daft Punk και οι Eurythmics συναντούν τους Perez Prado και Antonio Carlos Jobim.

Πριν τον υποδεχτούμε λοιπόν, το mixtape.gr επικοινώνησε με τον κόσμο του Senor Coconut


senorΜέτρησα περίπου 66 ψευδώνυμα που χρησιμοποιείς για να φτιάχνεις μουσική. Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω απ’όλα αυτά; Καθένα εκφράζει και μια διαφορετική εικόνα για τη μουσική;

Δε θα έλεγα ότι «σημαίνουν» κάτι συγκεκριμένο με την απόλυτη έννοια. Προσπάθησε να το δεις απλά ως έναν τίτλο, ή μια ετικέτα, που θα τοποθετούσες πάνω σε ένα κουτί.. ή, στην περίπτωσή μου, σε ένα σετ από μουσικές ιδέες. Φτάνει κάποιο στάδιο όπου οποιαδήποτε μουσική ιδέα, ένα σύνολο ιδεών, μια συλλογή αποσπασμάτων, λέξεις, ήχοι, ή ακόμα κι εικόνες, λαμβάνουν ένα όνομα. Αυτό συμβαίνει είτε στην αρχή της διαδικασίας για να φτιάξεις ένα κομμάτι, είτε κατά τη διάρκεια. Το όνομα ή η «ετικέτα» φυσικά σχετίζεται με το θέμα αυτού που δουλεύω..όχι πάντα με ορθολογιστικό τρόπο βέβαια. Ο λόγος που υπάρχει τέτοια ποικιλία ονομάτων έχει να κάνει και με το γεγονός ότι συγκεκριμένες μουσικές ιδέες διαμορφώνονται, μετασχηματίζονται σε άλλες ιδέες, ή εξαφανίζονται δια παντός.. τότε προκύπτει κάτι τελείως διαφορετικό, επομένως παίρνει και ένα νέο όνομα.

Στο άλμπουμ ‘Around the World’ διασκεύασες 10 ποπ στάνταρντς, από Prince μέχρι Yello και Eurythmics. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος ενός "remake"; Να αποδείξεις ότι ένα καλό ποπ τραγούδι μπορεί να είναι ένα επίσης καλό λάτιν τραγούδι; Θα προσπαθούσες να μεταμορφώσεις σε rumba ή cha-cha μια συμφωνία του Beethoven;

Ο σκοπός είναι η προσωπική ευχαρίστηση κι η ανάγκη να βγουν συγκεκριμένες ιδέες απ’το μυαλό μου. Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, απ’τη στιγμή που η δημιουργία μουσικής είναι ένας αυστηρά προσωπικός τρόπος για να περνώ τον καιρό μου. Επιπλέον, ένα "remake" προσδίδει μια διαφορετική οπτική στη μουσική, όταν συγκρίνεται με τη μουσική που ο ίδιος γράφω (και γράφω πολύ), τα remix, ή τις παραγωγές που κάνω σε άλλους καλλιτέχνες. Μ’αρέσει να ταλαντεύομαι ανάμεσα σ’αυτές τις οπτικές, απ’τη στιγμή που σου προσφέρουν διάφορες γνώσεις και γωνίες λήψης πάνω στη «γλώσσα» της μουσικής και στις μουσικές ιδέες γενικότερα. Όσο για την κλασική μουσική, όπως ο Beethoven που ανέφερες, ναι σίγουρα..αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θέμα..για την ακρίβεια, ο Perez Prado το είχε κάνει αυτό στα ’70s..

Νομίζω προτιμώ τις δουλειές σου ως Atom, οι καλύτερες δουλειές σου έχουν γίνει κάτω από αυτό το όνομα. Κυρίως επειδή είναι τελείως διαφορετικές από τον «χαρακτήρα» του Senor Coconut, αλλά και επειδή είναι αρκετά πειραματικές. Πώς σου φαίνεται η σημερινή ηλεκτρονική μουσική; Υπάρχει κάτι που να σε συναρπάζει στο χώρομ είτε αυτό είναι techno/house, dubstep ή cosmic disco;

Κατ’αρχήν δε χρησιμοποιώ καθόλου τον όρο «ηλεκτρονική μουσική», απ’τη στιγμή που πιστεύω ότι δεν περιγράφει απολύτως τίποτα. Στην ερώτησή σου αναφέρεις συγκεκριμένα μουσικά είδη, τα οποία βοηθούν, όποτε αυτό είναι απαραίτητο, για να συνεννοείσαι όταν μιλάς για μουσική. Κατά δεύτερο λόγο, δεν ακούω πολλή μουσική, ειλικρινά, απ’τη στιγμή που είμαι τόσο απασχολημένος να γράφω δική μου μουσική. Τον ελάχιστο χρόνο που έχω για να ασχοληθώ με «άλλη» μουσική, τον αφιερώνω στη μουσική με την ευρύτερη έννοια. Δεν αντιλαμβάνομαι τη μουσική ως «παρελθόν», «παρόν» ή «μέλλον»..για μένα όλα είναι το ίδιο. Επομένως, όποτε ακούω μουσική, δεν αναρωτιέμαι «ποια χρονιά κυκλοφόρησε;» ή «από πού προέρχεται;», αλλά κυρίως «τι μου λέει αυτό που ακούω;».

Συνήθως δεν συγκρατώ ονόματα, είναι τα μουσικά στοιχεία αυτά που μένουν στη μνήμη μου. Έτσι, μιλώντας για σημερινή μουσική, δεν έχω πραγματικά κάτι να πω..δεν υπάρχει κάτι σημερινό που να με εντυπωσιάζει, σε σύγκριση με κάτι που είναι 500 ετών. Τώρα, όταν μιλάμε για πράγματα που μ’ενδιαφέρουν, νομίζω ότι βρίσκω ελάχιστα ενδιαφέρον οτιδήποτε είναι «σύγχρονο», ή σχετίζεται με αυτό. Ό,τι είναι σύγχρονο, ειδικά απ’τη στιγμή που θα κατηγοριοποιηθεί, για μένα είναι ήδη νεκρό..είναι απλά μια έκφραση του παρελθόντος. Προσπαθώ να πλησιάσω μια «αυτοσχέδια» κατάσταση, ένα προσωπικό, ιδιωτικό σύμπαν, το οποίο θα με βοηθήσει να ζήσω το μέλλον όπως πραγματικά είναι.

senorΣτο τελευταίο σου άλμπουμ ως Atom, ‘Liedgut’, ενσωματώνεις τον πειραματικό ήχο της Raster-Noton. Θεωρείς πως η πιο abstract αυτή πλευρά, είναι πιο «σοβαρή» από την περσόνα του Senor Coconut;

Οποιαδήποτε μουσική ιδέα, στην πραγματικότητα έχει μια ποσότητα χιούμορ, ή αντίστοιχα, σοβαρότητας. Για μένα είναι απλά θέμα του τι στυλ χιούμορ είναι αυτό κάθε φορά, και σε ποιο βαθμό κατευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Οποιαδήποτε αναφορά σχετίζεται με τη μουσική μου, είτε είναι χιούμορ είτε άλλα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν, γίνονται αντιληπτά με διαφορετικό τρόπο, από κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Οπότε αυτό που υπάρχει σε μια διασκευή από τον Senor Coconut, είναι σίγουρα τελείως διαφορετικό από ό,τι υπάρχει μέσα στο ‘Liedgut’. Αν και μπορούν να υπάρξουν και «αστείες» abstract παραγωγές.

Τι ακριβώς είναι το "acidon"; Πιστεύεις ότι μπορεί να λειτουργήσει ως δεσμός μεταξύ του reggae ή του rap με την acid house; Οι/Η Basic Channel ένωσαν/ε το dub με το techno μια και καλή..

Για την ακρίβεια λέγεται "aciton", και είναι ένας συνδυασμός του "acid" και του "reggaeton". Έκανα ένα άλμπουμ μαζί με τον Vicente Sanfuentes, κάτω από το όνομα Surtek Collective, με τίτλο ‘The Birth of Aciton’. H ιδέα ήταν να στερεοποιήσουμε αυτό το μείγμα γραμμικού, minimal acid ήχου, με το groove του reggaeton. Για να’μαι ειλικρινής, ήταν ένα είδος πειράματος, απ’τη στιγμή που δεν γνωρίζαμε αν αυτό το μείγμα θα λειτουργούσε ή όχι, ή τι αντιδράσεις θα προκαλούσε. Και ναι, η ιδέα ήταν να στείλουμε το acid και το reggaeton σε νέες κατευθύνσεις.

Έχεις κάνει πολλές latin διασκευές σε ποπ κομμάτια, έχεις δοκιμάσει να παίξεις rumba και mambo, έχεις συνεργαστεί με τον Thomas Baxter (γιος του θρυλικου exotica μουσικού, Les Baxter). Τι το τόσο συναρπαστικό έχει αυτός ο ήχος;

Πιστεύω πραγματικά πως κάθε ήχος είναι συναρπαστικός. Για μένα, latin, exotica, lounge κτλ., είναι απλά διαφορετικές κωδικές ονομασίες που με ενδιαφέρουν. Νομίζω πως, ασχέτως είδους, ιστορικής περιόδου ή γεωγραφικής θέσης, όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: τι έχει καταφέρει ο μουσικός/συνθέτης και οι οντότητες γύρω του (κοινωνία, κράτος, πολιτισμός) να ενσωματώσουν στη μουσική. Ο καθένας από εμάς μπορεί να διαβάσει και να προσπαθήσει να ερμηνεύσει όλα αυτά τα πράγματα όταν ακούει κι αναλύει τη μουσική. Αυτή είναι κι η μεγάλη δύναμη της επικοινωνίας που προσφέρει κι εμπεριέχει η μουσική. Σε αντάλλαγμα, ο καθένας μας μπορεί να μάθει από όλα αυτά να χρησιμοποιήσει αυτούς τους κώδικες στη δική του μουσική.

Για τα είδη με τα οποία συνήθως πειραματίζομαι ως Senor Coconut, υπάρχουν συγκεκριμένα ηχητικά στοιχεία, και συγκεκριμένος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις αυτά τα στοιχεία. Πράγμα που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, διότι απ’τη μία είναι πολύ μακριά απ’το περιεχόμενο και τον ήχο της σημερινής μουσικής, αλλά απ’την άλλη αρκετά κοντά ώστε να μπορούν να σου μοιάζουν οικεία. Για να το ξεκαθαρίσω, η περσόνα του Senor Coconut δεν σχετίζεται μόνο με την latin μουσική, αλλά είναι περιορισμένη σε αυστηρό χρονικό (1940s-1950s) και γεωγραφικό πλαίσιο (Κεντρική Αμερική). Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολύ λίγα είδη latin που να αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική και γεωγραφική περιοχή (cha cha, merengue π.χ.).

Πώς ήταν να δουλεύεις με τον Ryuichi Sakamoto και τα υπόλοιπα μέλη των Yellow Magic Orchestra;

Γνώριζα κι είχα συνεργαστεί με τον Haruomi Hosono απ’το 1995-1996, και είχα επαφές με τον κο. Sakamoto, ο οποίος μου’χε ζητήσει να λάβω μέρος και σε ένα από τα ιντερνετικά του project. Οπότε κατά κάποιο τρόπο υπήρχαν ήδη οι επαφές, και ήταν εύκολο για μας απ’τη στιγμή που γνώριζε και συμπαθούσε ο ένας τον άλλο. Δεν γνώριζα τον Yukihiro Takahashi, αν και οι επαφές και μ’αυτόν ήταν πολύ εύκολες και άνετες. Στο τέλος καταλήξαμε όλοι πολύ ευχαριστημένοι που συμμετείχαμε στη συγκεκριμένη ηχογράφηση, κι υπήρξε τόσο καλή συνεργασία μεταξύ μας. Ο ουσιαστικός τρόπος επικοινωνίας ήταν με το να στέλνει ο ένας στον άλλο μουσικά αρχεία. Καθένα από αυτά είχε ηχογραφηθεί σε αντίστοιχα στούντιο στο Τόκιο και την Νέα Υόρκη, και κατόπιν έφτασαν σε μένα για να κάνω την τελική ενορχήστρωση των τραγουδιών.

senorΖεις ακόμα στο Σαντιάγκο της Χιλής; Πώς επηρεάζει αυτό τη μουσική σου;

Ναι, ζω ακόμα στο Σαντιάγκο. Νομίζω ότι είναι αδύνατο να εκφράσω με ποιο τρόπο αυτή η πόλη επηρεάζει τη μουσική μου, απ’τη στιγμή που δεν κάνω διάκριση μεταξή της ζωής μου, και της μουσικής.. Επίσης, ουσιαστικά τα πάντα στη ζωή του καθενός μας είναι μια επιρροή, είτε αυτό είναι φαγητό, το κλιμα, η γλώσσα, ή ακόμα και η τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πάντως το γεγονός ότι η Χιλή θυμίζει λίγο νησί, αποκομμένη σχεδόν, την καθιστά κάτι σαν δεξαμενή απομόνωσης για μένα. Θα έλεγα πως είναι το προσωπικό μου «τροχιακό». Με βοηθά στο να συγκεντρώνομαι και να απομονώνομαι απ’όσα μου αποσπούν την προσοχή.

Μου άρεσε πολύ το show σας στο πρώτο synch festival, στο Λαύριο. Δε θα ήταν σπουδαίο να εμφανιστεί μαζί σου στη σκηνή ο Louie Austen; Άλλωστε είναι ο Βιεννέζος Frank Sinatra!

Για την ακρίβεια, έχουμε παίξει μαζί με τον Louie Austen στην τελευταία τουρνέ του Senor Coconut το 2008! Τραγούδησε μαζί μας δύο τραγούδια. (σ.σ. εδώ εννοούσα πως θα ήταν ενδιαφέρον να παίξει το Σάββατο μαζί τους ο Louie Austen, όχι γενικά όπως κατάλαβε ο S.C.)

Τι να περιμένουμε από το live show σας στην Αθήνα το προσεχές Σάββατο;

Θα παίξουμε κομμάτια από τα 4 τελευταία άλμπουμ, αν κι η πλειοψηφία θα είναι από το ‘Around the World’. Θα έχουμε 9 μουσικούς επί σκηνής, που θα παίζουν όργανα γνωστά από τους δίσκους μας: μαρίμπα, βιμπράφωνο, κρουστά, μπάσο, τρομπόνι, σαξόφωνο, τρομπέτα, τον κύριο Argenis Brito στα φωνητικά, κι εμένα ως μαέστρο.

Και για να κλείσουμε, είναι οι Kraftwerk η σημαντικότερη μπάντα όλων των εποχών;

Σίγουρα ρωτάς τον λάθος άνθρωπο για κάτι τέτοιο 🙂


O Senor Coconut θα εμφανιστεί το Σάββατο 11 Απριλίου στο Κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Intercontinental) στην Αθήνα στο πλαίσιο του πρώτου Retrofuture Festival, μαζί με τους Mario Biondi (live), Parov Stelar (dj set) και Sunset Blvd (dj set).

Τιμή εισιτηρίου: 40 ευρώ (προπώληση), 45 ευρώ (στην είσοδο)
Σημεία προπώλησης:
Metropolis: Πανεπιστημίου 64, Τηλ: 2103830404, 3830804
Ticket House: Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς), Τηλ: 210 3608366, ΔE-ΠA 10:30-18:30, ΣAB: 10:30-16:00
Public: Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος (Τηλ: 2103246210, ΔΕ-ΠΑ 09.00-21.00, ΣΑΒ 09.00-20.00)
Online sales: www.tickethour.com, www.i-ticket.gr

Links
www.senor-coconut.com

Video

 

Διάβασε επίσης...
O David Lynch στο στούντιο ηχογράφησης του Crazy Clown Time
Ο πολυμήχανος σκηνοθέτης David Lynch μπήκε σε στούντιο ηχογράφησης -όπως έχουμε ξαναπεί- και όχι κινηματογραφικής παραγωγής, αυτή τη φορά, για το κομμάτι του Crazy Clown Time (ακόμα διαθέσιμο εδώ για δωρεάν download) που συνέθεσε, συνέγραψε και άδει ο ίδιος ενώ στο επερχόμενο σόλο ντεμπούτο του ως μουσικός παίζει κιθάρα και ...
Συνέχεια...
Οι Atari Teenage Riot στην Αθήνα
Άλλη μία συναυλία μπήκε στην ατζέντα μας για το 2012, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2011. Οι Atari Teenage Riot, to industrial/techno ή digital hardcore - όπως ονόμασαν οι ίδιοι τον ήχο τους - συγκρότημα του Βερολινέζου Alec Empire, θα εμφανιστούν - και αναμένεται να "γκρεμίσουν" - το Gagarin 205 την Παρασκευή ...
Συνέχεια...
Νέα συλλογή με Modest Mouse, Built to Spill και Love as Laughter να ‘αλληλοδιασκευάζονται’;
Όπως διαβάζουμε στο Pitchfork.com, η εταιρεία Epic Records σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μία συλλογή όπου οι Modest Mouse, οι Built To Spill και οι Love as Laughter θα διασκευάζουν το υλικό των υπολοίπων. Αυτό τουλάχιστον έγραφε στήλη του περιοδικού Billboard.Κι ενώ δεν έχει καν αποφασιστεί ποια τραγούδια θα επιλέξει η κάθε ...
Συνέχεια...
Ο Al Green επιστρέφει με νέο άλμπουμ στη Blue Note
Στις 27 Μαίου θα κυκλοφορήσει τελικά το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ του Al Green στην Blue Note με τίτλο "Lay it down".Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Αl Green, στο άλμπουμ αυτό επιχειρείται ένα μοντέρνο πάντρεμα της κλασικής soul του Memphis (που ο ίδιος πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια) με αυτά ...
Συνέχεια...
Ghost Storeys
Το μέγεθος και μόνο της δισκογραφίας του Καναδού David Kristian σε εντυπωσιάζει. 27 δίσκοι και άπειρα δωδεκάιντσα για το μόλις σαραντάρη συνθέτη και sound designer Kristian. Από την άλλη ο Ryosuke Aoike, γεννημένος στην Ιαπωνία και πλέον εγκατεστημένος στο Μόντρεαλ είναι ένας ανήσυχος animator-manga δημιουργός με έφεση στα cartoons και ...
Συνέχεια...
14 νέες προσθήκες στο line up του Plisskën Festival 2014!
Το Plisskën Festival συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα, ανακοινώνοντας 14 νέα ονόματα για το line up της διοργάνωσης του 2014, ύστερα από τα 3 πρώτα που μάθαμε τον περασμένο μήνα! Με τις νέες αυτές προσθήκες, φτάνοντας δηλαδή τα 17 επιβεβαιωμένα ονόματα, και περιμένοντας ακόμα περισσότερα να ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα, το Plisskën Festival ...
Συνέχεια...
Σε δημοπρασία τα αντικείμενα του Michael Jackson
Εβδομηντα συνολικά αντικείμενα που άνηκαν στον Michael Jackson πωλήθηκαν σε πρόσφατη δημοπρασία που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη.Σύμφωνα με το BBC, το στολισμένο με πετράδια γάντι που φορούσε ο βασιλιάς της ποπ όταν παρουσιάσε για πρώτη φορά το Moonwalk το 1983 αγοράστηκε για $350,000 απο έναν επιχειρηματία του Hong Kong, ...
Συνέχεια...
Οι ημερομηνίες των εμφανίσεων στη χώρα μας για τους Koop και τον Federico Aubele
Όπως είχαμε αναφέρει πριν από λίγες εβδομάδες, ανάμεσα στους συναυλίες που θα παρουσίαζε η Stereomatic Productions θα ήταν αυτές των Koop και του Αργεντίνου Federico Aubele στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα και στο Principal Club Theatre στη Θεσσαλονίκη. Μόνο οι ημερομηνίες μας έλειπαν.Οπότε, όσοι ενδιαφέρονται ας σημειώσουν ότι ...
Συνέχεια...
Αγωγή εναντίον της Courtney Love από εταιρεία χορήγησης πιστωτικών καρτών
Σε αγωγή προέβει η εταιρεία χορήγησης πιστωτικών καρτών American Express εναντίον της Courtney Love, επιζητώντας το ποσό των 350,000 δολαρίων.Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της American Express, η εταιρεία είχε αναστείλει την χρήση της πιστωτικής κάρτας, μετά από άρνηση της Love να αποπληρώσει τις δόσεις της.Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του χρόνου ...
Συνέχεια...
Επιστροφή των iLiKETRAiNS στο Gagarin 205
Ύστερα από την απρόσμενη, να πούμε την αλήθεια, μεγάλη επιτυχία που είχε η πρώτη συναυλία των βρετανών iLiKETRAiNS στο Gagarin 205 στις αρχές της φετινής χρονιάς, λογικό ήταν να έχουμε σύντομα και την επιστροφή τους στην Αθήνα.Ο συγκρότημα από το Leeds λοιπόν θα επανέλθει στον συναυλιακό χώρο της Λιοσίων στις ...
Συνέχεια...
Calexico + Depedro @ Fuzz
Τελικά είναι αλήθεια ότι κάποιες αγάπες είναι παντοτινές. Δεν εξηγείται αλλιώς το τριπλό sold out (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και Πάτρα, απ'ότι ακούγεται ) των Calexico στην χώρα μας, ειδικά σε συνδιασμό με το τσουχτερό εισιτήριο των 35 Ευρώ. Φυσικά, πολλοί είναι εκείνοι που θα πούν: 'Μα καλά, πάλι Calexico; Δεν ...
Συνέχεια...
Οι Male Bonding στο Plisskën Festival 2012 !
Τις πρώτες πληροφορίες για την πολυαναμενόμενη επιστροφή τον ερχόμενο Μάιο του  Plisskën Festival τις συζητάγαμε χθες... Και λίγες ώρες μετά μάθαμε από - πιο έγκυρες δεν γίνεται - πηγές ότι ένα από τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο φετινό  Plisskën είναι οι αγαπημένοι φοβεροί και τρομεροί Male Bonding! To βρετανικό συγκρότημα και πρωταγωνιστές ...
Συνέχεια...
Gil Scott-Heron: Η επιστροφή
Μετά από δεκαπέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας, ο εξηντάχρονος πλέον, Gil Scott-Heron, ακτιβιστής, ποιητής και μουσικός, (με σπουδαίες κυκλοφορίες στις αρχές της δεκαετίας του '70 όπως τα Pieces of a man, Free Will,Winter in America) επιστρέφει με νέα κυκλοφορία στις αρχές του 2010.Το υλικό ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη τους τελευταίους 18 ...
Συνέχεια...
Ο Will.i.am ντύνει μουσικά την εκλογή του Barack Obama
....και μιας και ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την εκλογή του πρώτου έγχρωμου προέδρου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, παραθέτουμε ακολούθως και ένα video clip για να ντύσουμε μουσικά το κοσμοϊστορικό (sic) αυτό γεγονός.Υπεύθυνος για τη παραγωγή του εν λόγω video clip και τραγουδιού, που έχει το τίτλο "It's A New ...
Συνέχεια...
Greek Alternative Day την Παρασκευή στο Θέατρο Πέτρας
Επιστροφή την ερχόμενη Παρασκευή για μία διοργάνωση που ρίχνει τους προβολείς προς την Ελληνική αγγλόφωνη εναλλακτική σκηνή, παρουσιάζοντας 8 παλιότερα και φτασμένα αλλά και νέα συγκροτήματα σε ένα βράδυ.Στο Θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη λοιπόν στις 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Greek Alternative Day 2009 με την συμμετοχή των Closer, Cyanna, ...
Συνέχεια...
SMV @ Θέατρο Παλλάς
Μιλάμε για τρεις από τους καλύτερους μπασίστες στον κόσμο, με το δικό του κοινό ο καθένας, που άνετα θα μπορούσαν να γεμίσουν το Παλλάς ξεχωριστά! Φανταστείτε λοιπόν τι έγινε όταν μας επισκέφτηκαν παρέα, όπως περιοδεύουν αυτό τον καιρό και στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ που ηχογράφησαν σαν τρίο, με ...
Συνέχεια...
Οι θρυλικοί Wire τον Μάρτιο στο Gagarin 205
Φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια από την ίδρυσή τους! Ένα από τα πιο προχωρημένα συγκροτήματα της Γηραιάς Αλβιώνος, οι Wire αποτελούν έναν ζωντανό μύθο κι έχουν επιτύχει να σημαδέψουν ανεξίτηλα την εξελικτική πορεία της Avant Pop & του Experimental Rock μέσα από τις καθαρτήριες φλόγες του Punk με δίσκους ορόσημα: Pink ...
Συνέχεια...
Οι ώρες εμφανίσεων των συγκροτημάτων του Plisskën Festival και η δεύτερη σκηνή
Tο ΤΩΡΑ Κ44 γιορτάζει τον 1o χρόνο λειτουργίας του, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010. Σε παγκόσμια πρώτη, ένα bar διοργανώνει το πάρτι γενεθλίων του εκτός του χώρου του. Εκείνη την ημέρα θα καταλάβει το πρώτο Plisskën Festival, στήνοντας ένα 2ο stage στο festival και συμμετέχοντας σε ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει ...
Συνέχεια...
Καθυστερεί το νέο άλμπουμ των Antony and the Johnsons
Το νέο άλμπουμ των Antony and the Johnsons όπως έχουμε ήδη γράψει, θα λέγεται "The Crying Light" και θα κυκλοφορήσει από την Secretly Canadian.Είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, αλλά όπως αναφέρει το ίδιο το επίσημο site του Antony, μεταφέρεται για λίγο πιο μετά. Συγκεκριμένα, το άλμπουμ θα βγει ...
Συνέχεια...
Οι Lanterna το Σάββατο στα Εξάρχεία
Ύστερα από την σχεδόν ετήσια πια συναυλία των Lanterna, δηλαδή του Henry Frayne, την Παρασκευή που μας πέρασε στο Μπαρ Καταφύγιο στο ¶στρος Κυνουρίας, το ερχόμενο Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, ο Frayne θα εμφανιστεί και στην Αθήνα.Συγκεκριμένα, ο Henry Frayne θα μας περιμένει στο Stand, Ζωοδόχου Πηγής 25 στα Εξάρχεια, με ...
Συνέχεια...
Αλλαγή χώρου διεξαγωγής για τη συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη
Όπως ενημέρωσε η διοργανώτρια εταιρία Detox Events, λόγω απροσδόκητων τεχνικών προβλημάτων, η συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου μεταφέρεται στο ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ (γήπεδο μπάσκετ Ηρακλή), αντί του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΠΑΟΚ όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Όλα τα εισιτήρια (που αναγράφουν ως χώρο συναυλίας το γήπεδο του ΠΑΟΚ) ...
Συνέχεια...
Stream this: Cube – “Cube”
Αρκετά χρόνια στην Αθηναϊκή σκηνή, οι "ζόρικοι" Cube, κυκλοφορούν επιτέλους αυτές τις μέρες το ντεμπούτο τους album μέσω της  Spinalonga Records και της Body Blows. Το ομώνυμο album θα το βρείτε παρακάτω μέσω της σελίδας τους στο bandcamp, ενώ 250 βινύλια διατίθενται για τους μερακλήδες φίλους του συγκροτήματος. Αρκετό 90s heavy rock ...
Συνέχεια...
Συνεργασία Massive Attack& Burial
Σύμφωνα με το Βρετανικό περιοδικό Clash, οι Massive Attack πρόκειται να συνεργαστούν με τον Burial.Ο Daddy G, μέλος του συγκροτήματος,δήλωσε οτι τους αρέσει πολύ η dubstep μουσική και γι αυτό το λόγο αποφάσισαν να προτείνουν στον Burial να αναλάβει να κάνει remix σε διάφορα καινούργια τραγούδια των Massive Attack, από ...
Συνέχεια...
New Adventures In Hi-Fi vol.27
Ο Eddie Murphy μπορεί να είναι λαϊκός (και δεν βρίσκω κακό σ’ αυτό) αλλά ήταν άψογος impersonator. Στο καινούργιο του single κάνει φοβερό Bob Marley και αυτός ήταν ο τρίτος του δίσκος το 1993. Αυτοκαταστροφή! Άχρηστη Κυκλοφορία: Placebo – Loud Like Love. Δεν το έχω ακούσει καν. Αν κάποιος είχε τα ...
Συνέχεια...
Η σημερινή συναυλία του James Blunt αναβάλλεται!
Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με το αναπάντεχο κλείσιμο του Θεάτρου του Λυκαβηττού, σας ενημερώνουμε ότι η σημερινή συναυλία του James Blunt στο Θέατρο του Λυκαβηττού δεν πρόκειται να διεξαχθεί. ¶γνωστο παραμένει αν θα γίνει και σε ποιο χώρο η αυριανή συναυλία, όπως μας ενημέρωσε η διοργανώτρια εταιρεία Hot ...
Συνέχεια...
Οι Suede επανενώνονται για μια συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό
Οι Suede, που διαλύθηκαν το 2003, πρόκειται να επανενωθούν για μια και μοναδική συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό. Η ακριβής ημερομηνία της συναυλίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, πάντως θα είναι κάποια στιγμή μέσα στον Μάρτιο.Το live θα λάβει χώρα στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο και τα έσοδα θα διατεθούν ...
Συνέχεια...
She Wants Revenge – again
H επιστροφή μίας από τις αποκαλύψεις του 2006 πλησιάζει σύντομα με τους καλιφορνέζους She Wants Revenge να ανακοινώνουν πριν από λίγες ημέρες ότι στις 9 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το δεύτερό τους album.To album θα ονομάζεται "This Is Forever" και το tracklisting είναι το ακόλουθο:1. First, Love2. Written in Blood3. Walking ...
Συνέχεια...
O Waajeed στο Swing Bar την Παρασκευή για τα ανοιχτά αυτιά της πόλης
Πέρσι με τους PPP ήρθε στο Soul Stereo και μας χάρισε μία από τις πιο αξιομνημόνευτες neosoul / spacefunk βραδιές. Φέτος επιστρέφει στην Αθήνα αυτή την Παρασκευή, στο νέο Swing Bar στο Γκάζι για ένα πολυαναμενόμενο "bass heavy hybrid of urban electronic soul", όπως το αποκαλεί ο ίδιος. Τα αυτιά ...
Συνέχεια...
Η Spinalonga Records μας προετοιμάζει για τις νέες της κυκλοφορίες
Οι καλοί μας φίλοι εκεί στη Spinalonga Records δεν ησυχάζουν με τίποτα ως γνωστόν και ετοιμάζουν και για φέτος πλήθος κυκλοφοριών, πάντα φυσικά εξαιρετικής ποιότητας.Για φέτος η εταιρεία έχει αναλάβει τις κυκλοφορίες νέων δισκογραφικών δουλειών από τους The Dive, Biri Biri ( που ήδη κυκλοφορεί), Duke Abduction και Yellow Devil ...
Συνέχεια...
Οι Gallon Drunk αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα – Ώρα για σαρωτικό rock’n’roll
Η Catch The Soap Productions & η Lovelight Productions παρουσιάζουν τους:GALLON DRUNK (Αγγλία) & guestsΠαρασκευή 5 Νοεμβρίου@ An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, Αθήνα)Σάββατο 6 Νοεμβρίου@ Γαία Live (Δόξης 1, Λαδάδικα, Θεσ/νίκη)Ένα μεθυσμένο organ και μια επιληπτικά παθιασμένη φωνή. Ένα στοιχειωμένο rock & roll groove. Ένα κακόηχο σαξόφωνο και μια στρυφνή ...
Συνέχεια...
O David Lynch στο στούντιο ηχογράφησης του Crazy
Οι Atari Teenage Riot στην Αθήνα
Νέα συλλογή με Modest Mouse, Built to Spill
Ο Al Green επιστρέφει με νέο άλμπουμ στη
Ghost Storeys
14 νέες προσθήκες στο line up του Plisskën
Σε δημοπρασία τα αντικείμενα του Michael Jackson
Οι ημερομηνίες των εμφανίσεων στη χώρα μας για
Αγωγή εναντίον της Courtney Love από εταιρεία χορήγησης
Επιστροφή των iLiKETRAiNS στο Gagarin 205
Calexico + Depedro @ Fuzz
Οι Male Bonding στο Plisskën Festival 2012 !
Gil Scott-Heron: Η επιστροφή
Ο Will.i.am ντύνει μουσικά την εκλογή του Barack
Greek Alternative Day την Παρασκευή στο Θέατρο Πέτρας
SMV @ Θέατρο Παλλάς
Οι θρυλικοί Wire τον Μάρτιο στο Gagarin 205
Οι ώρες εμφανίσεων των συγκροτημάτων του Plisskën Festival
Καθυστερεί το νέο άλμπουμ των Antony and the
Οι Lanterna το Σάββατο στα Εξάρχεία
Αλλαγή χώρου διεξαγωγής για τη συναυλία των James
Stream this: Cube – “Cube”
Συνεργασία Massive Attack& Burial
New Adventures In Hi-Fi vol.27
Η σημερινή συναυλία του James Blunt αναβάλλεται!
Οι Suede επανενώνονται για μια συναυλία με φιλανθρωπικό
She Wants Revenge – again
O Waajeed στο Swing Bar την Παρασκευή για
Η Spinalonga Records μας προετοιμάζει για τις νέες
Οι Gallon Drunk αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα