Πίσω από το όνομα Senor Coconut δεν κρύβεται άλλος από τον γερμανό dj και παραγωγό Uwe Schmidt, έναν από τους πλέον πολύπλευρους εξερευνητές του ηλεκτρονικού – και όχι μόνο – ήχου, ο οποίος θα μας επισκεφτεί αυτό το Σάββατο στο πλαίσιο του Retrofuture Festival μαζί με την ορχήστρα του.

Με την πρώτη του εμφάνιση πριν από κάποια χρόνια στο Synch να μας έχει μείνει στην μνήμη με τις καλύτερες των εντυπώσεων, θα τον απολαύσουμε και πάλι, αυτή τη φορά καθώς μας παρουσιάζει το τελευταίο του εγχείρημα, "Around the World" όπου οι Daft Punk και οι Eurythmics συναντούν τους Perez Prado και Antonio Carlos Jobim.

Πριν τον υποδεχτούμε λοιπόν, το mixtape.gr επικοινώνησε με τον κόσμο του Senor Coconut


senorΜέτρησα περίπου 66 ψευδώνυμα που χρησιμοποιείς για να φτιάχνεις μουσική. Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω απ’όλα αυτά; Καθένα εκφράζει και μια διαφορετική εικόνα για τη μουσική;

Δε θα έλεγα ότι «σημαίνουν» κάτι συγκεκριμένο με την απόλυτη έννοια. Προσπάθησε να το δεις απλά ως έναν τίτλο, ή μια ετικέτα, που θα τοποθετούσες πάνω σε ένα κουτί.. ή, στην περίπτωσή μου, σε ένα σετ από μουσικές ιδέες. Φτάνει κάποιο στάδιο όπου οποιαδήποτε μουσική ιδέα, ένα σύνολο ιδεών, μια συλλογή αποσπασμάτων, λέξεις, ήχοι, ή ακόμα κι εικόνες, λαμβάνουν ένα όνομα. Αυτό συμβαίνει είτε στην αρχή της διαδικασίας για να φτιάξεις ένα κομμάτι, είτε κατά τη διάρκεια. Το όνομα ή η «ετικέτα» φυσικά σχετίζεται με το θέμα αυτού που δουλεύω..όχι πάντα με ορθολογιστικό τρόπο βέβαια. Ο λόγος που υπάρχει τέτοια ποικιλία ονομάτων έχει να κάνει και με το γεγονός ότι συγκεκριμένες μουσικές ιδέες διαμορφώνονται, μετασχηματίζονται σε άλλες ιδέες, ή εξαφανίζονται δια παντός.. τότε προκύπτει κάτι τελείως διαφορετικό, επομένως παίρνει και ένα νέο όνομα.

Στο άλμπουμ ‘Around the World’ διασκεύασες 10 ποπ στάνταρντς, από Prince μέχρι Yello και Eurythmics. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος ενός "remake"; Να αποδείξεις ότι ένα καλό ποπ τραγούδι μπορεί να είναι ένα επίσης καλό λάτιν τραγούδι; Θα προσπαθούσες να μεταμορφώσεις σε rumba ή cha-cha μια συμφωνία του Beethoven;

Ο σκοπός είναι η προσωπική ευχαρίστηση κι η ανάγκη να βγουν συγκεκριμένες ιδέες απ’το μυαλό μου. Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, απ’τη στιγμή που η δημιουργία μουσικής είναι ένας αυστηρά προσωπικός τρόπος για να περνώ τον καιρό μου. Επιπλέον, ένα "remake" προσδίδει μια διαφορετική οπτική στη μουσική, όταν συγκρίνεται με τη μουσική που ο ίδιος γράφω (και γράφω πολύ), τα remix, ή τις παραγωγές που κάνω σε άλλους καλλιτέχνες. Μ’αρέσει να ταλαντεύομαι ανάμεσα σ’αυτές τις οπτικές, απ’τη στιγμή που σου προσφέρουν διάφορες γνώσεις και γωνίες λήψης πάνω στη «γλώσσα» της μουσικής και στις μουσικές ιδέες γενικότερα. Όσο για την κλασική μουσική, όπως ο Beethoven που ανέφερες, ναι σίγουρα..αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θέμα..για την ακρίβεια, ο Perez Prado το είχε κάνει αυτό στα ’70s..

Νομίζω προτιμώ τις δουλειές σου ως Atom, οι καλύτερες δουλειές σου έχουν γίνει κάτω από αυτό το όνομα. Κυρίως επειδή είναι τελείως διαφορετικές από τον «χαρακτήρα» του Senor Coconut, αλλά και επειδή είναι αρκετά πειραματικές. Πώς σου φαίνεται η σημερινή ηλεκτρονική μουσική; Υπάρχει κάτι που να σε συναρπάζει στο χώρομ είτε αυτό είναι techno/house, dubstep ή cosmic disco;

Κατ’αρχήν δε χρησιμοποιώ καθόλου τον όρο «ηλεκτρονική μουσική», απ’τη στιγμή που πιστεύω ότι δεν περιγράφει απολύτως τίποτα. Στην ερώτησή σου αναφέρεις συγκεκριμένα μουσικά είδη, τα οποία βοηθούν, όποτε αυτό είναι απαραίτητο, για να συνεννοείσαι όταν μιλάς για μουσική. Κατά δεύτερο λόγο, δεν ακούω πολλή μουσική, ειλικρινά, απ’τη στιγμή που είμαι τόσο απασχολημένος να γράφω δική μου μουσική. Τον ελάχιστο χρόνο που έχω για να ασχοληθώ με «άλλη» μουσική, τον αφιερώνω στη μουσική με την ευρύτερη έννοια. Δεν αντιλαμβάνομαι τη μουσική ως «παρελθόν», «παρόν» ή «μέλλον»..για μένα όλα είναι το ίδιο. Επομένως, όποτε ακούω μουσική, δεν αναρωτιέμαι «ποια χρονιά κυκλοφόρησε;» ή «από πού προέρχεται;», αλλά κυρίως «τι μου λέει αυτό που ακούω;».

Συνήθως δεν συγκρατώ ονόματα, είναι τα μουσικά στοιχεία αυτά που μένουν στη μνήμη μου. Έτσι, μιλώντας για σημερινή μουσική, δεν έχω πραγματικά κάτι να πω..δεν υπάρχει κάτι σημερινό που να με εντυπωσιάζει, σε σύγκριση με κάτι που είναι 500 ετών. Τώρα, όταν μιλάμε για πράγματα που μ’ενδιαφέρουν, νομίζω ότι βρίσκω ελάχιστα ενδιαφέρον οτιδήποτε είναι «σύγχρονο», ή σχετίζεται με αυτό. Ό,τι είναι σύγχρονο, ειδικά απ’τη στιγμή που θα κατηγοριοποιηθεί, για μένα είναι ήδη νεκρό..είναι απλά μια έκφραση του παρελθόντος. Προσπαθώ να πλησιάσω μια «αυτοσχέδια» κατάσταση, ένα προσωπικό, ιδιωτικό σύμπαν, το οποίο θα με βοηθήσει να ζήσω το μέλλον όπως πραγματικά είναι.

senorΣτο τελευταίο σου άλμπουμ ως Atom, ‘Liedgut’, ενσωματώνεις τον πειραματικό ήχο της Raster-Noton. Θεωρείς πως η πιο abstract αυτή πλευρά, είναι πιο «σοβαρή» από την περσόνα του Senor Coconut;

Οποιαδήποτε μουσική ιδέα, στην πραγματικότητα έχει μια ποσότητα χιούμορ, ή αντίστοιχα, σοβαρότητας. Για μένα είναι απλά θέμα του τι στυλ χιούμορ είναι αυτό κάθε φορά, και σε ποιο βαθμό κατευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Οποιαδήποτε αναφορά σχετίζεται με τη μουσική μου, είτε είναι χιούμορ είτε άλλα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν, γίνονται αντιληπτά με διαφορετικό τρόπο, από κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Οπότε αυτό που υπάρχει σε μια διασκευή από τον Senor Coconut, είναι σίγουρα τελείως διαφορετικό από ό,τι υπάρχει μέσα στο ‘Liedgut’. Αν και μπορούν να υπάρξουν και «αστείες» abstract παραγωγές.

Τι ακριβώς είναι το "acidon"; Πιστεύεις ότι μπορεί να λειτουργήσει ως δεσμός μεταξύ του reggae ή του rap με την acid house; Οι/Η Basic Channel ένωσαν/ε το dub με το techno μια και καλή..

Για την ακρίβεια λέγεται "aciton", και είναι ένας συνδυασμός του "acid" και του "reggaeton". Έκανα ένα άλμπουμ μαζί με τον Vicente Sanfuentes, κάτω από το όνομα Surtek Collective, με τίτλο ‘The Birth of Aciton’. H ιδέα ήταν να στερεοποιήσουμε αυτό το μείγμα γραμμικού, minimal acid ήχου, με το groove του reggaeton. Για να’μαι ειλικρινής, ήταν ένα είδος πειράματος, απ’τη στιγμή που δεν γνωρίζαμε αν αυτό το μείγμα θα λειτουργούσε ή όχι, ή τι αντιδράσεις θα προκαλούσε. Και ναι, η ιδέα ήταν να στείλουμε το acid και το reggaeton σε νέες κατευθύνσεις.

Έχεις κάνει πολλές latin διασκευές σε ποπ κομμάτια, έχεις δοκιμάσει να παίξεις rumba και mambo, έχεις συνεργαστεί με τον Thomas Baxter (γιος του θρυλικου exotica μουσικού, Les Baxter). Τι το τόσο συναρπαστικό έχει αυτός ο ήχος;

Πιστεύω πραγματικά πως κάθε ήχος είναι συναρπαστικός. Για μένα, latin, exotica, lounge κτλ., είναι απλά διαφορετικές κωδικές ονομασίες που με ενδιαφέρουν. Νομίζω πως, ασχέτως είδους, ιστορικής περιόδου ή γεωγραφικής θέσης, όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: τι έχει καταφέρει ο μουσικός/συνθέτης και οι οντότητες γύρω του (κοινωνία, κράτος, πολιτισμός) να ενσωματώσουν στη μουσική. Ο καθένας από εμάς μπορεί να διαβάσει και να προσπαθήσει να ερμηνεύσει όλα αυτά τα πράγματα όταν ακούει κι αναλύει τη μουσική. Αυτή είναι κι η μεγάλη δύναμη της επικοινωνίας που προσφέρει κι εμπεριέχει η μουσική. Σε αντάλλαγμα, ο καθένας μας μπορεί να μάθει από όλα αυτά να χρησιμοποιήσει αυτούς τους κώδικες στη δική του μουσική.

Για τα είδη με τα οποία συνήθως πειραματίζομαι ως Senor Coconut, υπάρχουν συγκεκριμένα ηχητικά στοιχεία, και συγκεκριμένος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις αυτά τα στοιχεία. Πράγμα που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, διότι απ’τη μία είναι πολύ μακριά απ’το περιεχόμενο και τον ήχο της σημερινής μουσικής, αλλά απ’την άλλη αρκετά κοντά ώστε να μπορούν να σου μοιάζουν οικεία. Για να το ξεκαθαρίσω, η περσόνα του Senor Coconut δεν σχετίζεται μόνο με την latin μουσική, αλλά είναι περιορισμένη σε αυστηρό χρονικό (1940s-1950s) και γεωγραφικό πλαίσιο (Κεντρική Αμερική). Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολύ λίγα είδη latin που να αναφέρονται στη συγκεκριμένη χρονική και γεωγραφική περιοχή (cha cha, merengue π.χ.).

Πώς ήταν να δουλεύεις με τον Ryuichi Sakamoto και τα υπόλοιπα μέλη των Yellow Magic Orchestra;

Γνώριζα κι είχα συνεργαστεί με τον Haruomi Hosono απ’το 1995-1996, και είχα επαφές με τον κο. Sakamoto, ο οποίος μου’χε ζητήσει να λάβω μέρος και σε ένα από τα ιντερνετικά του project. Οπότε κατά κάποιο τρόπο υπήρχαν ήδη οι επαφές, και ήταν εύκολο για μας απ’τη στιγμή που γνώριζε και συμπαθούσε ο ένας τον άλλο. Δεν γνώριζα τον Yukihiro Takahashi, αν και οι επαφές και μ’αυτόν ήταν πολύ εύκολες και άνετες. Στο τέλος καταλήξαμε όλοι πολύ ευχαριστημένοι που συμμετείχαμε στη συγκεκριμένη ηχογράφηση, κι υπήρξε τόσο καλή συνεργασία μεταξύ μας. Ο ουσιαστικός τρόπος επικοινωνίας ήταν με το να στέλνει ο ένας στον άλλο μουσικά αρχεία. Καθένα από αυτά είχε ηχογραφηθεί σε αντίστοιχα στούντιο στο Τόκιο και την Νέα Υόρκη, και κατόπιν έφτασαν σε μένα για να κάνω την τελική ενορχήστρωση των τραγουδιών.

senorΖεις ακόμα στο Σαντιάγκο της Χιλής; Πώς επηρεάζει αυτό τη μουσική σου;

Ναι, ζω ακόμα στο Σαντιάγκο. Νομίζω ότι είναι αδύνατο να εκφράσω με ποιο τρόπο αυτή η πόλη επηρεάζει τη μουσική μου, απ’τη στιγμή που δεν κάνω διάκριση μεταξή της ζωής μου, και της μουσικής.. Επίσης, ουσιαστικά τα πάντα στη ζωή του καθενός μας είναι μια επιρροή, είτε αυτό είναι φαγητό, το κλιμα, η γλώσσα, ή ακόμα και η τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πάντως το γεγονός ότι η Χιλή θυμίζει λίγο νησί, αποκομμένη σχεδόν, την καθιστά κάτι σαν δεξαμενή απομόνωσης για μένα. Θα έλεγα πως είναι το προσωπικό μου «τροχιακό». Με βοηθά στο να συγκεντρώνομαι και να απομονώνομαι απ’όσα μου αποσπούν την προσοχή.

Μου άρεσε πολύ το show σας στο πρώτο synch festival, στο Λαύριο. Δε θα ήταν σπουδαίο να εμφανιστεί μαζί σου στη σκηνή ο Louie Austen; Άλλωστε είναι ο Βιεννέζος Frank Sinatra!

Για την ακρίβεια, έχουμε παίξει μαζί με τον Louie Austen στην τελευταία τουρνέ του Senor Coconut το 2008! Τραγούδησε μαζί μας δύο τραγούδια. (σ.σ. εδώ εννοούσα πως θα ήταν ενδιαφέρον να παίξει το Σάββατο μαζί τους ο Louie Austen, όχι γενικά όπως κατάλαβε ο S.C.)

Τι να περιμένουμε από το live show σας στην Αθήνα το προσεχές Σάββατο;

Θα παίξουμε κομμάτια από τα 4 τελευταία άλμπουμ, αν κι η πλειοψηφία θα είναι από το ‘Around the World’. Θα έχουμε 9 μουσικούς επί σκηνής, που θα παίζουν όργανα γνωστά από τους δίσκους μας: μαρίμπα, βιμπράφωνο, κρουστά, μπάσο, τρομπόνι, σαξόφωνο, τρομπέτα, τον κύριο Argenis Brito στα φωνητικά, κι εμένα ως μαέστρο.

Και για να κλείσουμε, είναι οι Kraftwerk η σημαντικότερη μπάντα όλων των εποχών;

Σίγουρα ρωτάς τον λάθος άνθρωπο για κάτι τέτοιο 🙂


O Senor Coconut θα εμφανιστεί το Σάββατο 11 Απριλίου στο Κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Intercontinental) στην Αθήνα στο πλαίσιο του πρώτου Retrofuture Festival, μαζί με τους Mario Biondi (live), Parov Stelar (dj set) και Sunset Blvd (dj set).

Τιμή εισιτηρίου: 40 ευρώ (προπώληση), 45 ευρώ (στην είσοδο)
Σημεία προπώλησης:
Metropolis: Πανεπιστημίου 64, Τηλ: 2103830404, 3830804
Ticket House: Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς), Τηλ: 210 3608366, ΔE-ΠA 10:30-18:30, ΣAB: 10:30-16:00
Public: Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος (Τηλ: 2103246210, ΔΕ-ΠΑ 09.00-21.00, ΣΑΒ 09.00-20.00)
Online sales: www.tickethour.com, www.i-ticket.gr

Links
www.senor-coconut.com

Video

 

Διάβασε επίσης...
Όλο το marketing plan της Sony BMG στα πόδια των AC/DC
H Sony BMG έχει ήδη ξεκινήσει τη μεγαλύτερη promo καμπάνια της χρονιάς με σκοπό φυσικά την όσο το δυνατόν πιο αποδοτική (ηθικά και οικονομικά) προώθηση του νέου δίσκου των βασιλιάδων του stadium rock. Ο λόγος φυσικά για τους AC/DC, για όποιον τυχόν έτυχε ν' αναρωτηθεί πραγματικά.Το "Black Ice", η πρώτη ...
Συνέχεια...
Έτοιμες οι ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ του Bob Dylan
Τα ευχάριστα νέα των Χριστουγέννων συνεχίζονται, με την πρώτες πληροφορίες για την επικείμενη κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του Bob Dylan.Πιο συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε το Isis - The Bob Dylan Magazine - το περιοδικό που ειδικεύεται σε οτιδήποτε αφορά τον αξιοσέβαστο κ. Robert Zimmerman - οι ηχογραφήσεις της νέας δουλειάς ολοκληρώθηκαν ...
Συνέχεια...
a Truly Beautiful Disaster στις 9 Απριλίου στο Kinky Kong
Η αλήθεια είναι ότι οι καταστροφές - παντός τύπου - ελάχιστες φορές μπορούν να χαρακτηριστούν όμορφες και εκθαμβωτικές, στην περίπτωσή μας παρακάμπτουμε την πραγματικότητα και απλά ανυπομονούμε για την πιο όμορφη ηχητική καταστροφή.Οι Λάμπης Κουντουρόγιαννης των Modrec και Ιλάν Δαυίδ Μανουάχ των Maraveyas Ilegal θα βρίσκονται τη Πέμπτη 9 Απριλίου ...
Συνέχεια...
Synch 2011: Tribute to Silence
Όχι, δεν προέκυψε ξαφνικά κάποια ανακοίνωση για διεξαγωγή και φέτος του Synch Festival, του μόνου φεστιβαλικού θεσμού της χώρας που προσπάθησε από το 2004 να πλησιάσει όσο καμμία άλλη εγχώρια διοργάνωση τα standards των φεστιβάλ  του εξωτερικού. Απλά, έστω και καθυστερημένα, οι άνθρωποι του Synch ανακοινώνουν τη μη πραγματοποίησή του φέτος... Παραθέτουμε ...
Συνέχεια...
Τι συνέβη στη χορευτική μουσική;
Κοιτάζω τη λίστα του DJ Magazine με τους «καλύτερους» djs για το 2007, κι η θλίψη που νιώθω μου προκαλεί γέλιο. Αν αυτή είναι η εικόνα της χορευτικής μουσικής το 2007-2008, θα ήταν καλύτερα να επιστρέψουμε 20 χρόνια πίσω, στους Stock Aitken Waterman, τους Technotronic και τους Black Box. Η ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των Suede!
Οπως φυσικά ήδη ξέρετε, οι πολυαγαπημένοι όλων μας Suede εμφανίζονται για τρίτη φορά στην Ελλάδα (και πρώτη μετά την πρόσφατη επανασύνδεση τους) την Κυριακή 11/9/2011 στο Entertainment Stage (Ιερά Οδός 7-13) . Τον ρόλο του support act θα έχουν οι "δικοι μας" Matisse στους οποίους, όπως επίσης έχουμε ξαναπεί, έχει επιστρέψει ο αρχικός τους ...
Συνέχεια...
Οι Dub Trio σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι Dub Trio, το σχήμα από το Brooklyn που συνδυάζει εξοχα instrumental rock και dub επιρροές,  επιστρέφουν για τρίτη φορά για συναυλίες στην χώρα μας και μάλιστα στα πλαίσια της περιοδείας για τον εορτασμό των δέκα χρόνων της μπάντας. Σε αυτά τα 10 χρόνια, οι Joe Tomino (drums), Stu Brooks (bass) και ...
Συνέχεια...
Listen Up: Jessie Ware – ‘Night Light (Wild Beasts Remix)’
Το πιο πρόσφατο single μέσα από το Devotion της Jessie Ware (θυμηθείτε ότι πρόσφατα είχαμε δει από εδώ το συνοδευτικό βίντεο) απέκτησε ένα πολύ ωραίο remix από τους συμπατριώτες της Wild Beasts οι οποίοι το μετασχηματίζουν όμορφα προσθέτοντας αρκετά δικά τους στοιχεία. Ε, ακούστε αμέσως μετά και το εξίσου ωραίο ...
Συνέχεια...
Οι 501/502 μουσικές αμαξοστοιχίες καταφτάνουν στο Kinky Kong
Ένα ακόμα Σάββατο έρχεται με γρήγορους ρυθμούς και μαζί ένα ακόμα ιδιαίτερο live στο Kinky Kong. Αυτό το Σάββατο (7 Μαρτίου) και το επόμενο (15 Μαρτίου) το Kinky Kong πραγματοποιεί ένα μουσικό ταξίδι Αθήνας - Θεσσαλονίκης με το τίτλο 501/502 - οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ που εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη ...
Συνέχεια...
Greek2Speak: Next To Nothing – Long Way To The Sun
Εκεί που ανταμώνουν η αγνότητα του rock n’ roll και οι αχανείς εκτάσεις μιας ατέλειωτης ερήμου, εντοπίζεται το κέντρο βάρους του μπαρουτοκαπνισμένου πειραιώτικου κουαρτέτου των Next To Nothing. Ενός σχήματος που, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες των αθέατων εκφάνσεων της γηγενούς μουσικής εκδοχής των 80s, σύρθηκε σε καταϊδρωμένες ζωντανές εμφανίσεις ...
Συνέχεια...
Τον Ιούλιο ο νέος δίσκος του Liam Gallagher
Μπορεί οι Oasis να έχουν πλέον διαλυθεί επίσημα, αλλά ο Liam Gallagher ανακοίνωσε οτι σκοπεύει να επιστρέψει δριμύτερος με τη νέα του μπάντα. Δηλάδη δεν είναι είναι και τόσο νέα αυτή η μπάντα μιας και αποτελείται απο τους Andy Bell και Gem Archer, μέλη των Oasis, απλά λείπει ο Noel ...
Συνέχεια...
Transglobal Underground και Dub Pistols στο Resistance festival
Η KOE διεκδικεί τον τίτλο της πιο μουσικόφιλης συνιστώσας του Σύριζα μια και στο Resistance Festival που οργανώνει έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν ονόματα όπως Ojos de Brujos, Fun'da'mental, Dead Prez, Fanfare Ciocalia.Φέτος το μουσικό κομάτι των εκδηλώσεων που οργανώνονται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνών, περιλαμβάνει τους παρακάτω:Παρασκευή 18 ΙουνίουDub PistolsBurger ProjectΣάββατο ...
Συνέχεια...
The Ex
Οι the Ex είναι ένα από τα πιο πολιτικοποιημένα σχήματα του ευρωπαϊκού χώρου και παράλληλα μια μπάντα που δε διστάζει να δοκιμάσει οτιδήποτε της κινήσει μουσικά το ενδιαφέρον,  οπότε  με αφορμή τα 2 live στην Αθήνα, μια κουβέντα με τον Andy Moor επιβάλλεται. Το συγκρότημα, με βάση το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, θα βρίσκεται στη σκηνή του Gagarin 205 ...
Συνέχεια...
Αναβολή των συναυλιών του Sivert Hoyem & The Volunteers
Όπως πληροφορηθήκαμε πριν από λίγα λεπτά από το γραφείο Τύπου της διοργανώτριας εταιρίας Astra, οι τρεις προγραμματισμένες συναυλίες του Sivert Hoyem και των Volunteers σε Ηράκλειο (20/4), Αθήνα (21/4) και Θεσσαλονίκη (22/4) αναβάλονται.Όσοι προμηθεύτηκαν εισιτήρια για κάποια από τις τρεις βραδιές μπορούν να τα εξαργυρώσουν άμεσα από το σημείο προπώλησης ...
Συνέχεια...
Ακούστε το ντεμπούτο album των Total Slacker
Και ενώ οι Νύχτες Πρεμιέρας έχουν κυριεύσει τις νύχτες μας βασικά, ένα διάλειμμα για λίγη φρέσκη, ενδιαφέρουσα μουσική σίγουρα δεν βλάπτει. Ο λόγος γίνεται για τους Νεο-Υορκέζους Total Slacker οι οποίοι από σήμερα το πρωί διαθέτουν το ντεμπούτο album τους, Τhrashin'  προς ακρόαση μέσω του site του πάντοτε ενημερωμένου Λονδρέζικου free-press, ...
Συνέχεια...
Ντεμπούτο album για τους New Zero God
Το κουαρτέτο των New Zero God έχει αν μη τι άλλο μπόλικα χρόνια ιστορίας στο χώρο της εναλλακτικής μουσικής σκηνής της χώρας. Πρώην μέλη των Nexus, Flowers of Romance και Past Perfect μεταξύ άλλων, οι Μιχάλης Πούγουνας, Δημήτρης"Sidhéog" Steves, Ηλία Ράπτης και Μπάμπης Διακουμέας συνεχίζουν ακάθεκτοι από 'κει που σταμάτησαν ...
Συνέχεια...
Η Marianne Faithfull στην Αθήνα
H Marianne Faithfull, η τραγουδίστρια, συγγραφέας και ηθοποιός (διαβάστε για την τελευταία της ταινία, Irina Palm) που είχε συνδεθεί -ποικιλοτρόπως- με τους Rolling Stones στα sixties και που έκτοτε κάνει μία αξιοζήλευτη καριέρα, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι και πάλι σε ανοδική πορεία, έρχεται από τα μέρη μας για ...
Συνέχεια...
R.I.P. Bert Jansch (1943 – 2011)
Απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών σήμερα τα ξημερωματα σε νοσοκομείο του Hampstead και μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο ο εμβληματικός βρετανός κιθαρίστας Bert Jansch. O Bert Jansch γεννήθηκε το 1943 στην Γλασκώβη. Ξεκίνησε την καριέρα του ως κιθαρίστας στα clubs του Εδιμβούργου στις αρχές των 60s έχοντας πάρει μαθήματα ...
Συνέχεια...
Loretta Lynn Tribute με all-star συμμετοχές
Τα 50 χρόνια της καριέρας της θα γιορτάσει η Loretta Lynn με ένα άλμπουμ, στο οποίο θα συμμετέχουν αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες. Το Coal Miner's Daughter: A Tribute to Loretta Lynn θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου και στους συμμετέχοντες συμπεριλαμβάνονται Alan Jackson, Faith Hill, Carrie Underwood, Kid Rock Steve Earle, Lucinda ...
Συνέχεια...
Η Liz Phair και ο Ryan Adams στο δίσκο της Minnie Driver
Το δευτερο άλμπουμ της ηθοποιού τραγουδίστριας Minnie Driver, με τίτλο "Sea Stories", θα έχει σαν φιλοξενούμενους τη Liz Phair και τον Ryan Adams.Το άλμπουμ έχει 12 τραγούδια που έχει γράψει η ίδια και θα κυκλοφορήσει νωρίς το καλοκαίρι, μέσω του indie label Zoe, της Rounder Records.Στο άλμπουμ, εκτός από τον ...
Συνέχεια...
Οι Led Zeppelin επιστρέφουν και επίσημα!
Η κορυφαία ίσως rock n roll μπάντα όλων των εποχών, το κουαρτέτο που έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα άλμπουμ παγκοσμίως, οι Led Zeppelin επέστρεψαν σε δράση.Έστω χωρίς τον σπουδαίο τους ντράμερ, John Bonham. Στη θέση του τελευταίου θα είναι ο γιος του, ο επίσης ντράμερ, Jason Bonham. Οι ...
Συνέχεια...
O Logout ανοίγει τη συναυλία των Get Well Soon
Ο Logout θα ανοίξει μια από τις πιο αναμενόμενες συναυλίες αυτής της εβδομάδας, αυτή των Get Well Soon την Παρασκευή στο Passport. Το ντεμπούτο του άλμπουμ, 'Paper Plane Flight Recorder', που κυκλοφόρησε πέρσι το φθινόπωρο από την Inner Ear, πέρα από τις πολύ καλές κριτικές και την αγάπη των ακροατών που ...
Συνέχεια...
Το ωρολόγιο πρόγραμμα του Plisskën Festival 2013
Στην τελική ευθεία πια για το φετινό Plisskën Festival , και σήμερα αποκαλύπτεται και το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του τετραημέρου. Όπως θεωρούμε πια γνωστό στους αναγνώστες του mixtape.gr, το φετινό Plisskën Festival θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 16 με 19 Μαϊου, σε τέσσερεις διαφορετικούς χώρους, με ένα line up που απαρτίζεται από 32 συνολικά ονόματα. Ακολουθούν ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την πέμπτη ημέρα του Gagarin Open Air Festival
Αύριο Τρίτη, στο Gagarin Open Air Festival, σύμφωνα με πολλούς θα συναντήσουμε ένα από τα καλύτερα line up του φετινού καλοκαιριού.Ακόμα και αν τους έχουμε δει αρκετές φορές στη χώρα μας, οι Calexico αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα εκλεκτικά σχήματα της εποχής μας. Μαζί τους, η βρετανίδα βιολίστρια Sophie Solomon ...
Συνέχεια...
Natacha Atlas @ Fuzz
Έχω δει άλλες δύο φορές τη Natacha Atlas. Στo rockwave του '98 απέναντι σε ένα αδιάφορο ελληνικό κοινό και στο Aντιρατσιστικό φεστιβάλ του 2005, στο οποίο έκλεψε την παράσταση με τη προσωπική της μαγεία και τους πολύ καλούς μουσικούς. Αυτή τη φορά, όμως κάτι πήγε στραβά.Οι δικοί μας Pallyria, εντυπωσιακοί ...
Συνέχεια...
Η Ελλάδα καλωσορίζει για μία ακόμα φορά τους Mogwai
Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.....Το έθνος των post-rock μελωδιών καλωσορίζει, για μία ακόμα φορά, τους πρωτοδιδάξαντες του είδους, Mogwai. Στις 20 & 21 Φεβρουαρίου, η κολεκτίβα από τη Γλασκώβη θα βρίσκεται σε Θεσσαλονίκη, στο Μύλο και Αθήνα, στο Gagarin 205, αντίστοιχα.Έχοντας ήδη τρεις ζωντανές εμφανίσεις στα μέρη ...
Συνέχεια...
Stereo MCΆs και Digitalism προστέθηκαν στο line up του Ejekt 08
Μετά τους James και τους Unkle, δύο ακόμα ονόματα ανακοινώθηκαν ότι θα εμφανιστούν στο φετινό Ejekt Festival, το οποίο όπως έχουμε πει θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.Ο λόγος για τους δημοφιλέστατους στη χώρα μας Stereo MC's (ας θυμηθούμε μόνο τις ιδρωμένες sold out ...
Συνέχεια...
Οι Modrec παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ στο Σταυρό του Νότου – Κερδίστε προσκλήσεις!
..και μετά το "Art Naive" και την όσο να' ναι υπερβολική εξάρτηση που έπαθα στις μελωδίες του, οι αγαπητοί φίλτατοι Modrec κυκλοφορούν στις 19 Απριλίου το νέο τους διαμαντάκι με το τίτλο "Mascaraddiction."Δέκα τραγούδια ηχογραφημένα live σε λιγότερα από δύο ημέρες με το αποτέλεσμα να βαδίζει στα γνώριμα εθιστικά μουσικά ...
Συνέχεια...
Οι The Oscillation στη χώρα μας
Ακόμα ένα σημαντικό σχήμα του νεο-ψυχεδελικού δόγματος,  με πολλές kraut αναφορές - και αρκετά κοντά στον ήχο των Föllakzoid που είδαμε πρόσφατα στη χώρα μας - , οι The Oscillation έρχονται στην Ελλάδα για δυο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι Βρετανοί, που φέτος κυκλοφόρησαν το τρίτο άλμπουμ τους From Tomorrow, ...
Συνέχεια...
Οι Suede στο 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη
Η 7η Ιουλίου στο Καυτανζόγλειο θα είναι απόλυτα βρετανική, με τους σπουδαίους Suede να προστίθενται στο line up της 2ης μέρας του νέου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Detox. H πρώτη μέρα του 2310 Festival, η 6η Ιουλίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνει τους Judas Priest, Whitesnake και Firewind και ...
Συνέχεια...
Όλο το marketing plan της Sony BMG στα
Έτοιμες οι ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ του Bob
a Truly Beautiful Disaster στις 9 Απριλίου στο
Synch 2011: Tribute to Silence
Τι συνέβη στη χορευτική μουσική;
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των Suede!
Οι Dub Trio σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Listen Up: Jessie Ware – ‘Night Light (Wild
Οι 501/502 μουσικές αμαξοστοιχίες καταφτάνουν στο Kinky Kong
Greek2Speak:
Next To Nothing – Long Way To
Τον Ιούλιο ο νέος δίσκος του Liam Gallagher
Transglobal Underground και Dub Pistols στο Resistance festival
The Ex
Αναβολή των συναυλιών του Sivert Hoyem & The
Ακούστε το ντεμπούτο album των Total Slacker
Ντεμπούτο album για τους New Zero God
Η Marianne Faithfull στην Αθήνα
R.I.P. Bert Jansch (1943 – 2011)
Loretta Lynn Tribute με all-star συμμετοχές
Η Liz Phair και ο Ryan Adams στο
Οι Led Zeppelin επιστρέφουν και επίσημα!
O Logout ανοίγει τη συναυλία των Get Well
Το ωρολόγιο πρόγραμμα του Plisskën Festival 2013
Κερδίστε προσκλήσεις για την πέμπτη ημέρα του Gagarin
Natacha Atlas @ Fuzz
Η Ελλάδα καλωσορίζει για μία ακόμα φορά τους
Stereo MCΆs και Digitalism προστέθηκαν στο line up
Οι Modrec παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ στο
Οι The Oscillation στη χώρα μας
Οι Suede στο 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη