Το κίνημα των αγανακτισμένων καλά κρατεί αφήνοντας τις μεγαλύτερες πινελιές στον κανβά της φετινής καλοκαιρινής Αθήνας. Μια τέτοια πόλη δεν θα μπορούσε όμως να μην εφευρίσκει τρόπους σύντομης διαφυγής και απόδρασης από τον ψυχολογικό ορυμαγδό ώστε να επιβιώσει. Έτσι λοιπόν το κίνημα “τραπεζάκια έξω” δημιούργημα του τρένου με την πιό ενεργή καλλιτεχνική δραστηριότητα είναι εδώ για να ντύσει τα αθηναικά βράδια. Η αρχή στο «τρένο στο ρουφ» έγινε και συνεχίζεται δυναμικά καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτή την φορά το τρένο πάει αποβάθρα και φιλοξενεί την έκθεση του Γιάννη Καβαλάρη με τίτλο «Τροχιά Σταθερή».

Ο Γιάννης Καβαλάρης μέσα από την in situ εγκατάσταση παρουσιάζει και πραγματεύεται την έννοια του ταξιδιού στην κυριολεκτική αλλά και μεταφορική της διάσταση. Γνωστός για τις δημιουργίες του και στον χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού προσαρμόζει τα βιομηχανικά υλικά στην νέα του εγκατάσταση χρησιμοποιώντας ρητίνες, ακρυλικές μεμβράνες και μεταλλικές συναρμογές δίνοντας έτσι μια άλλη οπτική στα έργα του.

 Οι βασικοί άξονες προβληματισμού της έκθεσης είναι η διαδρομή του ανθρώπου μέσα στον τόπο και το χρόνο, η σχέση του με τους άλλους και οι παράλληλες πορείες τους, τα ίχνη του πάνω στους ανθρώπους και στα πράγματα.

Διάρκεια Έκθεσης:  12 – 30 Ιουλίου 2011
Ώρες λειτουργίας:  Δευτέρα – Σάββατο 19:30 – 22:30

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Αποβάθρα Σιδηροδρομικού Σταθμού Ρουφ
επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Προαστιακός Ρουφ (10΄ με τα πόδια από το στάση Μετρό «Κεραμεικός»)
τηλ: 210-5298922