Δεν το κρύβω. Η αλήθεια είναι ότι η «ψύχωση» με ότι έχει να κάνει με τον Roky Erickson, μου συνέβη «πλαγίως», λόγω της «ψύχωσης» για τον θρυλικό ηγέτη των 13th Floor Elevators του Julian Cope.

Ας μην ξεχνάμε το ιστορικό πια άρθρο του Julian στο ΝΜΕ το 1983 για το 60s psychedelic garage με τίτλο «Garage: Tales From The Drug Attic» στο οποίο φυσικά οι 13th Floor Elevators πρωταγωνιστούσαν (διαβάστε οπωσδήποτε ολόκληρο το θρυλικό άρθρο εδώ) και φυσικά και την συμμετοχή του το 1990 στο tribute album "Where The Pyramid Meets The Eye: A Tribute to Roky Erickson" με την κλασική διασκευή του στο "I Have Always Been Here Before" και στην καμπάνια για την αποφυλάκιση του Roky Erickson.

rokyΜάλιστα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το σπάνιο πια lo-fi album "Droolian" του Julian Cope στο οπισθόφυλλο του οποίου αναγραφόταν με μεγάλα γράμματα "Free Roky Erickson", ενώ φυσικά ο μύστης (εγώ σε αυτή την περίπτωση) της δισκογραφικής και συγγραφικής πορείας του βρετανού καλλιτέχνη θα βρει πάμπολλες επιρροές και αναφορές στους 13th Floor Elevators και συγκεκριμένα στον Roky Erickson.

Για να φτάσουμε φυσικά και στην έκδοση το 2007 του βιβλίου-βίβλου "Eye Mind: The Saga of Roky Erickson and the 13th Floor Elevators, The Pioneers of Psychedelic Sound" του Paul Drummond, με πρόλογο του Julian Cope φυσικά (Διαβάστε εδώ την κριτική του βιβλίου στον Observer από τον Sean O’Hagan, ηγέτη των επίσης αγαπημένων μας High Llamas.)

Προσωπικά δεν θεωρούσα ποτέ πιθανό ότι θα έβλεπα live τον Roky Erickson, τον χαμένο αυτόν ήρωα της πρώιμης ψυχεδέλειας. Η ιστορία της ζωής του ιδιόρρυθμη, αλλόκοτη, βουτηγμένη στη μυθολογία του rock’n’roll και στην τραγικότητα της κλινικής ψυχασθένειας και των απάνθρωπων τρόπων «αντιμετώπισής» της στα ’60s αλλά και του αμερικανικού σωφρονιστικού συστήματος και την παράνοια της δικαστικής εξουσίας.

rokyΤο πολύ καλό ντοκιμαντέρ "You’re Gonna Miss Me" (Δείτε το trailer) του Keven McAlester επανέφερε στο προσκήνιο την τραγική ιστορία του Τεξανού μουσικού το 2005, με την επιστροφή του να ολοκληρώνεται πέρσι με την κυκλοφορία του πραγματικά απρόσμενου album "True Love Cast Out All Evil" με τους Okkervil River να στέκονται άξια δίπλα του ως backing μπάντα, ηχογραφώντας μία επιλογή τραγουδιών που είχε γράψει ο Roky Erickson τα προηγούμενα 15 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρόνια που προηγήθηκαν της ηχογράφησης του "True Love Cast Out All Evil" ο Erickson συνεργάστηκε και με τους σπουδαίους Τεξανούς Black Angels, ενώ συμμετείχε και στο «Batcat EP» των Mogwai.

Και ενώ είχα προετοιμαστεί να ταξιδέψω στο εξωτερικό για να καταφέρω να δω από κοντά τον Roky Erickson σε συναυλία, η εγχώρια διοργανώτρια εταιρία Alterground κάνει το «θαύμα» και τον φέρνει στο Gagarin 205 το ερχόμενο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.
Η πρόκληση βέβαια είναι άλλη, η οποία προέκυψε με αφορμή την συναυλία: Μία τηλεφωνική συνέντευξη με τον Roky Erickson

rokyΣίγουρα αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, αποτέλεσμα της 25λεπτης τηλεφωνικής κουβέντας με τον Roky Erickson δεν είναι μία τυπική συνέντευξη. Πρόκειται για μία από εκείνες τις περιπτώσεις που η ακριβής απομαγνητοφώνηση είναι αδύνατη. Ο ευδιάθετος γενικά Roky Erickson – με ορισμένες προφανείς απότομες εναλλαγές διάθεσης, όταν η «συζήτηση» πήγαινε σε «σκοτεινά μονοπάτια» – παρουσίαζε μία δυσκολία συγκέντρωσης στην συνομιλία, με εμμονές που επέστρεφαν συνεχώς «ακάλεστες» ανάμεσα στη συζήτηση – όπως η εμμονή του να μιλάει για τα βιβλία που διαβάζει – ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που οι απαντήσεις του αφορούσαν τον δικό του μικρόκοσμο, με πολλές λεπτομέρειες και μονολόγους που δεν έβγαζαν κανένα νόημα, τις οποίες παρέλειψα – σχεδόν όλες – ηθελημένα λόγω σεβασμού.

Ακολουθούν λοιπόν αποσπάσματα της κουβέντας μας, με κάποιες λίγες χρήσιμες σημειώσεις και παραπομπές, με την προσωπική μου άποψη βέβαια εν τέλει να είναι ότι ίσως κακώς τον αναγκάζουν – όπως φαίνεται και από τα λεγόμενα του ίδιου παρακάτω – να παραχωρεί τηλεφωνικές συνεντεύξεις.


roky

Ο λόγος στον Roky Erickson….

Καλά είμαι γενικά, εδώ σπίτι, ηρεμία και ξεκούραση…

Διαβάζω βιβλία βασικά. Αλλά όχι όλα τα βιβλία, όχι. Δεν μου αρέσουν όλα τα βιβλία. Διαβάζω μόνο βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας και Τρόμου, αυτά μου αρέσουν αν και θα ήθελα οι συγγραφείς των βιβλίων αυτών να είναι αληθινοί, να έχουν ζήσει τον τρόμο και να πιστεύουν σε αυτά που γράφουν.

Μου αρέσει ο Dean Koontz. Τώρα διαβάζω ένα βιβλίο του το "Strange Highways". Ο αγαπημένος μου συγγραφέας όμως είναι ο Stephen King. Τον ξέρεις; Καλός είναι. Μου αρέσει ένα βιβλίο του με ιστορίες, το "Nightshift". Και ξέρεις κάτι άλλο; Υπάρχουν αυτά τα περίεργα πράγματα που λέγονται Audio Cassette Books, που αν μπορείς να το πιστέψεις είναι όλο αυτό το μεγάλο βιβλίο σε μία μικρή κασέτα! Ωραίο είναι, κάθομαι και ακούω τις ιστορίες στο κασετόφωνό μου. Αλλά φίλε μου, είναι πολύ δύσκολο! Ξέρεις πως είναι; Βάζουν κάποιον και διαβάζει το βιβλίο για σένα, και εσύ τον ακούς, αλλά δυσκολεύομαι πάρα πολύ να συγκεντρωθώ και να παρακολουθήσω τι διαβάζει συνέχεια. Να σου πω την αλήθεια, μπορεί και να ακούσω και 3-4 φορές μία παράγραφο για να καταλάβω ακριβώς, και να συνεχίσω. Μου παίρνει πολύ χρόνο…

Βασικά μελετάω πολύ. Μου αρέσει να διαβάζω και Φιλοσοφία. Κυρίως φιλοσόφους που έχουν γράψει για τη ζωή γενικότερα, το νόημα της. Με βοηθάει για να συγκεντρώνω τις σκέψεις μου, και να βρίσκω μία γωνία στο μυαλό μου στην οποία νιώθω άνετα εγώ να ζω. Συγκεντρώνομαι και δημιουργώ ένα περιβάλλον στο οποίο είμαι ήρεμος και ήσυχος, για να περνάνε οι μέρες, κάνοντας απλά πράγματα που με ευχαριστούν χωρίς ταυτόχρονα να σκέφτομαι και να με απασχολούν διάφορα. Διαβάζω βασικά φιλοσοφία, για να βλέπω τηλεόραση.

Σκέφτομαι να γράψω και εγώ μία ιστορία, μία νουβέλα τρόμου και φαντασίας.

Έχω πολλές ιδέες για ένα βιβλίο για τον εαυτό μου και την ζωή μου, μου έχουν πει να γράψω κάτι τέτοιο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα…

rokyΜου αρέσει που κυκλοφόρησα νέο album. Το έχω, μου το έδωσαν, αλλά δεν το έχω ακούσει ακόμα. Προσπαθώ βασικά να βρω ένα καλό πικ-απ εδώ πέρα, αλλά δεν βρίσκω. Έχω όμως μία πολύ καλή τηλεόραση! Έχω και αυτό που λέγεται Direct TV, στο οποίο μπορείς να βλέπεις τηλεόραση συνέχεια και πολλά κανάλια ταυτόχρονα, και να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να δεις πράγματα που έδειξαν τα κανάλια νωρίτερα. Μου αρέσει να γυρνάω πίσω τον χρόνο.

Από το album άκουσα μόνο ένα τραγούδι βασικά, σε ένα studio, μου το έβαλαν, το άκουσα, και μου είπαν «αυτό είναι, ελπίζω να σου αρέσει». Οκ ήταν, μου άρεσε.

Ναι ξέρω πολλούς ανθρώπους που τους λένε Will. Ξέρω και έναν πολύ καλό Will που είναι συγγενής του ιδιοκτήτη του Riverhouse – πολύ καλό bar έχει πάει; – και έχει και έναν άλλο φίλο Will, αλλά δεν ξέρω αν μένουν πλέον εκεί. Και ο Will που έχω εδώ στη γειτονιά, καλός είναι, αλλά ο Will του Riverhouse είναι καλύτερος. Γενικά, είναι καλοί οι άνθρωποι που λέγονται Will.

roky(Σημείωση: Στο συγκεκριμένο σημείο, η ερώτηση αφορούσε πως ήταν η συνεργασία του με τον Will Sheff των Okkervil River, κάτι που το επεσήμανα – λίγο σοκαρισμένος είναι η αλήθεια…)

Α, και αυτόν τον Will τον ξέρω. Κάναμε κάποιες συναυλίες μαζί, ήρεμα ήταν, καλά. Καλό παιδί μου φάνηκε…

Σκέφτομαι πολλά όταν είμαι σε περιοδεία… Δεν ξέρω. Είναι περίεργα. Μου λένε και με αναγκάζουν να παίζω τραγούδια… πώς να τα πω… έντονα, δυνατά… τραγούδια που έχουν ακούσει ότι έπαιζα παλιά… ενώ εγώ βασικά θέλω ηρεμία και ήσυχα τραγούδια. Τελικά συνήθως την γλυτώνω… Αλλά όχι πάντα. Εκτιμώ πάντως που θέλει κόσμος ακόμα να με ακούει σε συναυλίες, αλλά προσπαθώ να μην παρασύρομαι και να μην καταπιέζομαι… Γενικά θα μου άρεσε περισσότερο να μπορώ επικοινωνώ και να συζητάω ήσυχα με αυτούς που έρχονται στις συναυλίες, παρά να είμαι πάνω στη σκηνή και να παίζω μουσική….

rokyΔεν ακούω σύγχρονη μουσική. Προτιμώ τη μουσική των ’60s. Αλλά γενικά δεν ακούω μουσική, προτιμώ να διαβάζω για τη δεκαετία του ’60. Διαβάζω για τον θρύλο του baseball τον Bobby «Golden Boy» Brown. Διαβάζω και ένα βιβλίο που μου έδωσαν οι Okkervil River για τον Phil Spector, που έχει τίτλο "Tearing Down the Wall of Sound" για να μάθω τα πάντα γι’αυτόν, αλλά είναι τόσο μεγάλο και δύσκολο βιβλίο που μπερδεύομαι και δεν μπορώ να τελειώσω. Θα προσπαθήσω όμως και πάλι!

Περνάω καλά στη ζωή μου αυτή τη περίοδο, είμαι ευχαριστημένος. Αυτές οι μέρες είναι δύσκολες… Μου πήραν συνέντευξη προηγουμένως για ένα περιοδικό το Buzz, και μετά για ένα άλλο το Velocity, τώρα μιλάω με σένα… Μου είναι δύσκολο. Μου λένε ότι είναι καλό να υπάρχουν άρθρα για μένα, και άνθρωποι που δεν ξέρω να θέλουν να μιλήσουν μαζί μου. Αλλά δεν ξέρω. Με δυσκολεύει. Προτιμώ να διαβάζω.

Δεν έχω καταφέρει να δω αυτή την ταινία που γύρισαν για μένα. Μου είναι δύσκολο. Δεν με ενόχλησαν, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κάποιος να τη δει.

Δεν ξέρω τίποτα για την Ελλάδα. Το μόνο που έρχεται στο μυαλό με τη λέξη είναι…. Ξέρεις τον Michael Myers; Της ταινίας "Halloween"; Ε, αν ήταν ο Michael Myers στο σχολείο πιστεύω ότι θα ήταν ο τύπος ανθρώπου που θα του άρεσε να διαβάζει βιβλία με detectives. Και το βιβλίο που θα διάβαζε θα ήταν το "Detectives In Togas"! (Σημείωση: Αναφέρεται στο ομότιτλο παιδικό βιβλίο της οποίας η ιστορία βέβαια εξελίσσεται στην Αρχαία Ρώμη…)

roky


O Roky Erickson με το συγκρότημά τους θα εμφανιστεί στο Gagarin 205 το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου σε μία διοργάνωση της Alterground.

H προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται www.ticketarena.gr και www.ticketpro.gr, τηλεφωνικά στο 212-1003788, και στα Tickethouse Αθήνας & Θεσσαλονίκης καθώς και στο Floral στα Εξάρχεια προς 32 ευρώ – και ανήμερα της συναυλίας στον χώρο διεξαγωγής προς 39 ευρώ.

Links
www.rokyerickson.net
www.myspace.com/rokyerickson

Διάβασε επίσης...
Ο Nick Cave κυκλοφορεί νέο βιβλίο και soundtrack
Ο Nick Cave κυκλοφόρησε ένα καινούργιο soundtrack το οποίο θα συνοδεύει το νέο του βιβλίο με τίτλο 'The Death Of Bunny Munro'. Το soundtrack είναι διαθέσιμο στο iPhone App Store μαζί με την ηχητική έκδοση του βιβλίου καθώς και σχετικά video του Cave να διαβάζει το νέο του συγγραφικό πόνημα.Για ...
Συνέχεια...
Video: Loutallica – “The View”
H πιο αμφιλεγόμενη δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς, αυτή του Lou Reed και των Metallica έχει πλέον και το πρώτο επίσημο video. To video του "The View" έχει σκηνοθετήσει ο σπουδαίος Darren Aronofsky
Συνέχεια...
Ακυρώθηκαν οι εμφανίσεις των Beasts of Bourbon – UPDATE: H ανακοίνωση της Astra
Οι Beasts of Bourbon ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι οι επερχόμενες τέσσερις συναυλίες στην πατρίδα τους την Αυστραλία θα είναι και οι τελευταίες τους για την φετινή χρονιά. Αποτέλεσμα αυτής τους της απόφασης είναι η ακύρωση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας, με σταθμούς σε 16 πόλεις, και με πρώτους δύο σταθμούς ...
Συνέχεια...
Ξεκίνησε η περιοδεία των Buena Vista Social Club
Εκείνη η πρώτη βραδιά πριν από κάποια χρόνια στον Λυκαβηττό ήταν σίγουρα από τις πιο συγκινητικές και αριστουργηματικές συναυλιακές εμπειρίες που είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε στην χώρα. Λίγα χρόνια αργότερα, και με αρκετούς από τους σπουδαίους μουσικούς που μας είχαν επισκεφθεί τότε να έχουν φύγει από την ζωή, η ...
Συνέχεια...
Cloud City X @ Αμφιθέατρο Αθήνα 9.84
Και ενώ χιλιάδες κορίτσια & αγόρια συνωστίζονταν στις μπαριέρες της Τεχνόπολης για τον κύριο Μαραβέγια μόλις 50 μέτρα πιο κάτω, μετα βίας 20-30 άτομα(!) μαζευτηκαμε στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 για το Cloud City X και τους βρετανούς παραγωγούς Lone & Pariah. Θες η μέρα ή το νωρίς της ώρας, θες ο ...
Συνέχεια...
Ξεκινάει και πάλι το Dark Outside tour των Sigmatropic
Ύστερα από τις πρώτες δύο συναυλιες τους σε Ιωάννινα και Αμύνταιο στα τέλη Οκτωβρίου, οι Sigmatropic ξεκινούν και πάλι το πρώτο μέρος της περιοδείας τους "Dark Outside Tour 2007-2008" σε αρκετές πόλεις της χώρας, όπου θα παρουσιάσουν live το νέο τους υλικό από το πρόσφατο album "Dark Outside" και όπως ...
Συνέχεια...
Opera Chaotique & Guests στο Half Note Jazz Club
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εγχώρια πρόταση, τους Opera Chaotique, μας παρουσιάζει από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ως και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου το Half Note Jazz Club. Ο τραγουδιστής της όπερας και πιανίστας Tenorman (ή Γιώργος Τζιουβάρας) τραγουδούσε μόνο με μεγάλες ορχήστρες και ο Voodoo Drummer (ή Χρήστος Κουτσογιάννης) έπαιζε με τζαζ ...
Συνέχεια...
Listen Up: Sharon Van Etten – ‘Every Time The Sun Comes Up’
Ούτε ένας μήνας δεν έμεινε για την επίσημη κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ με τίτλο Are We There (Jagjaguwar, 26/5) της αμερικανίδας τραγουδοποιού Sharon Van Etten και έκανε διαθέσιμο ακόμα ένα single προς ακρόαση μέσα από αυτό. Μπορείτε να ακούσετε το πανέμορφο σχεδόν country μπαλαντοείδες 'Every Time The Sun Comes Up'' παρακάτω. ...
Συνέχεια...
Μία πρώτη γεύση από το 8ο Φεστιβάλ 2:13
Για 8η συνεχόμενη χρονιά το «διαφορετικό» φεστιβάλ της πόλης, έρχεται την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου για να καθορίσει τα όρια της Πειραματικής Μουσικής και Βίντεο και προσφέροντας απλόχερα στο Ελληνικό κοινό, όπως κάθε χρόνο, την δυνατότητα να παρακολουθήσει στην μικροσκοπική σκηνή του Μικρού Μουσικού Θεάτρου καταξιωμένους μουσικούς από το χώρο ...
Συνέχεια...
Live album από τον David Bowie
O David Bowie σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα live άλμπουμ σε cd και σε βινύλιο στις 30 Ιουνίου.Το άλμπουμ αυτό θα φέρει τον τίτλο "David Bowie, Live Santa Monica '72" και πρόκειται για μια ζωντανή ηχογράφηση από το Civic Auditorium της Santa Monica τον Οκτώβριο του 1972, κατά τη διάρκεια της ...
Συνέχεια...
Στα σκαριά ντοκιμαντέρ για το περσινό άλμπουμ της Jenny Lewis
Για το Mirror Noir των Arcade Fire τα είπαμε χτες, σειρά έχει τώρα η κυρία Jenny Lewis και το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει σχετικά με τη δημιουργία του περσινού, δεύτερου προσωπικού της άλμπουμ "Acid Tongue".Αυτή τη στιγμή η μόνη ασφαλής πληροφορία που έχει διαρρεύσει είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, "Welcome To ...
Συνέχεια...
Νέο album από τους Gorillaz με εντυπωσιακούς καλεσμένους – Ακούστε το πρώτο single!
Οι περίφημοι Gorillaz, το πολύ πετυχημένο project των Damon Albarn και Jamie Hewlett, επιστρέφει για τα καλά μέσα στο 2010 με ένα από τα πιο πολυαναμενόμενο albums της χρονιάς.Όπως ανακοινώθηκε εχτές, το album θα έχει τίτλο "Plastic Beach" και θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου και αυτή τη φορά η λίστα ...
Συνέχεια...
Art Brut + Abbie Gale @ Gagarin 205
"Ready, Art Brut?" ήταν το σύνθημα του Eddie Argos πριν από κάθε τραγούδι και μπορεί μεν η ...ετερόκλητη στυλιστικά μπάντα των Art Brut να ήταν έτοιμη, το ελληνικό κοινό -που έλαμψε σε γενικές γραμμές δια της απουσίας του- περί άλλων τύρβαζε. Οι Art Brut δεν είναι φυσικά η γκρουπάρα του ...
Συνέχεια...
The Poogie Bell Band @ Half Note Jazz Club
Τα διαπιστευτήρια ήταν ήδη υψηλά. Οικοδεσπότης της βραδιάς ο Poogie Bell, ένας ντράμερ με πλουσιότατο παλμαρέ - με συνεργασίες που ξεκινούν από τον Randy Crawford και την Roberta Flack και καταλήγοντας  στην Erykay Badu -,  ο οποίος δε θα μπορούσε παρά να μας επιφυλάξει τελικά μια θερμότατη φιλοξενία. Πόσο μάλλον όταν περιστοιχίζεται ...
Συνέχεια...
O Λόλεκ επιστρέφει με νέο album – Ακούστε το πρώτο single
  Δύο χρόνια πλέον μετά το  ντεμπούτο album  "Alone", o Λόλεκ επιστρέφει στην δισκογραφία στις 2 Μαϊου με το δεύτερο album του για λογαριασμό και πάλι της Inner Ear. Τίτλος της δεύτερης δουλειάς του "Αχινός" και η μεγάλη διαφορά πλέον έγκειται στο ότι είναι ένας αμιγής ελληνόφωνος δίσκος, κάτι που σίγουρα θα ...
Συνέχεια...
The Living Room – Unplugged – Ένα ιδιαίτερο ακουστικό event έρχεται στην Αθήνα.
Μας λείπουν οι ακουστικές εμφανίσεις, είναι αλήθεια. Μας λείπουν οι συνεργασίες μεταξύ καλλιτεχνών, ακόμα και στιγμιαίες, αυθόρμητες, χωρίς πρόβες και προσυνεννοημένες ενορχηστρώσεις και playlist. Όλα αυτά στοχεύει να μας φέρει στην ζωή μας το The Living Room - Unplugged, ένα special και πρωτότυπο event, που θα κάνει πρώτη φορά την ...
Συνέχεια...
Το Global Dance Festival έρχεται και στην χώρα μας και μαζί του και o Tiësto
Εδώ και 8 χρόνια το Global Dance Festival έχει καλλιεργήσει την φήμη ενός από τα μεγαλύτερα γεγονότα της παγκόσμιας dance σκηνής. Φέτος, από το Colorado ταξιδεύει στην Hawaii και από εκεί στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό την Αθήνα, το Σάββατο 4 Ιουλίου, στις Εγκαταστάσεις Ξιφασκίας στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού ...
Συνέχεια...
Yo La Tengo
Στις 13 Ιουνίου ένα από τα πλέον διάσημα και καταξιωμένα συγκροτήματα του πλανήτη, το τρίο των Yo La Tengo, θα βρίσκεται στην κεντρική σκηνή του Synch Festival, σε μία παράσταση υψηλών αποδόσεων.Με αφορμή την εμφάνιση αυτή, ο Πάρης Παπαβλασόπουλος άδραξε την ευκαρία και συνομίλησε με τον μπασίστα του συγκροτήματος, James ...
Συνέχεια...
And Also The Trees @ Gagarin 205
Κόντευα να ξεχάσω πόσο πολύ λατρεύω τους And Also The Trees...βγάζουν κι αυτοί δίσκο κάθε όποτε, είχαν να πατήσουν και κάμποσα χρόνια τα τιμημένα χώματά μας (από την εποχή ενός Elfentanz Festival στο ένδοξο Ρόδον), οπότε ήταν καλή η σκέψη να έρθουν προς τα δώθε. Η αλήθεια είναι ότι από ...
Συνέχεια...
Αλλαγή χώρου για την συναυλία των Megadeth + το opening act
Δεν μας κάνει εντύπωση ότι η προπώληση των εισιτηρίων για την επερχόμενη συναυλία των Megadeth πάει πολύ καλά. Άλλωστε το "παραδοσιακό metal/hardrock κοινό της χώρας παραμένει το πιο "πιστό" στις συναυλιακές του "υποχρεώσεις" - αν και η αλήθεια είναι ότι τελευταία έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ίσως και η κρίση έχουν ...
Συνέχεια...
Zebra Tracks και Playground Noise στο Σταυρό του Νότου. Κερδίστε Προσκλήσεις!
Πάει πέρασαν και οι Boy, Felizol και Chronic από τη σκηνή του Σταυρού του Νότου πάμε για τους επόμενους...Σειρά την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου έχουν οι Zebra Tracks και οι εκ Πάτρας ερχόμενοι Playground Noise.Πρώτο πιάτο 80's ατμοσφαιρικών μελωδιών δραματικού ύφους από τους Playground Noise που ταυτόχρονα θα προσφέρεται με ...
Συνέχεια...
Οι Thee Oh Sees επιστρέφουν στην Αθήνα
Πέρσι το καλοκαίρι στο AN Club, μας χάρισαν ίσως το καλύτερο live της χρονιάς στη χώρα μας - για μένα τουλάχιστον. Οι αγαπημένοι Thee Oh Sees με νέο album με τίτλο "Floating Coffin" το οποίο κυκλοφορεί στις 16 Απριλίου στη Castle Face Records επιστρέφουν στην Ευρώπη τον Μάιο για μία μεγάλη περιοδεία η ...
Συνέχεια...
Anne Clark + Elica @ Gagarin 205
Δύσκολοι καιροί στην πόλη, δύσκολες κι οι βραδιές για live. Περπατώντας στους άδειους δρόμους, προσπαθούσα να σκεφτώ πόσο ταιριάζουν τα ηλεκτρονικά ποιήματα της Anne Clark με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου στη χώρα μας. Η ίδια θα απαντούσε στο ερώτημα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν το γνώριζα. Δεν είχα ξαναδεί live ...
Συνέχεια...
Maraveyas Ilegal + Leόn @ Τεχνόπολη
Όταν η πιο περίεργη, από άποψης πολιτικών εξελίξεων, ημέρα για το «έθνος» καταλήγει με μια άκρως επιτυχημένη συναυλία από έναν εκ των πλέον σημαντικών εγχώριων αλλά και δυνάμει εξαγόμενων καλλιτεχνών, τότε συνειδητοποιείς πως υπάρχει ελπίδα! Όταν περίπου 3,000 άτομα, κάθε ηλικίας και γούστου, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα ενός Έλληνα καλλιτέχνη, και δη ...
Συνέχεια...
Video: Arcade Fire – “Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)”
Οι Arcade Fire  συνεχίζουν την συνεργασία τους με τον Vincent Morisset σε ένα ακόμα εξαιρετικό από όλες τις απόψεις interactive video project, αυτή τη φορά για το "Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)" μέσα από το περσινό "Suburbs". Για να απολαύσετε το interactive video, ανοίξτε την webcam σας και επισκεφθείτε το http://www.sprawl2.com/ Για το ...
Συνέχεια...
Necima
Η Λία των πάγων στη χώρα του lo-fi songwriting. Δεν γνώριζα απολύτως τίποτα για την Lia Ices πριν την ακρόαση του 'Necima', κι εξακολουθώ να γνωρίζω ελάχιστα μετά. Απ'τη γραμματοσειρά και τον τίτλο, θα μπορούσες να υποθέσεις ότι είναι σόλο άλμπουμ τραγουδίστριας κάποιου νορβηγικού metal γκρουπ - αλλά δεν..Η Lia ...
Συνέχεια...
Elvis Costello, Diana Krall και Jethro Tull στο νέο Θέατρο του Terra Vibe
H DiDi Music ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη ενός νέου θεάτρου που έρχεται να συμπληρώσει, τον ήδη γνωστό χώρο του TerraVibe Park.Στην θέση της παλιάς σκηνής του Terra Vibe, η ιδιοκτήτρια και διοργανώτρια εταιρία έστησε ένα θέατρο χωρητικότητας 3.500 θέσεων στο πλαίσιο της προσπάθειάς της αναβάθμισης των υποδομών του Terra Vibe ...
Συνέχεια...
Listen Up: Depeche Mode – “Heaven”
Για τις λεπτομέρειες του "Delta Machine", του  νέου album των Depeche Mode, τα έχουμε πει. Ήρθε η ώρα όμως σήμερα να περάσουμε και στην ουσία, ακούγοντας το πρώτο single του album, το "Heaven" - αποκλειστικά προς το παρόν από εδώ - ενώ την 1η Φλεβάρη περιμένουμε και το video.  
Συνέχεια...
Listen Up: Erol Alkan & Boys Noize – “Roland Rat” / “Brain Storm”
Οι φοβεροί και τρομεροί Erol Alkan και Boys Noise ξανασυνεργάζονται και μας ρίχνουν δύο σούπερ αναλογικές βόμβες. Μετά την τεράστια επιτυχία των "Waves"/"Death Suite" και "Avalanche" / "Lemonade", κυκλοφορούν στις 2 Απριλίου στην Boys Noize Records τα "Roland Rat" και "Brain Storm" , τα οποία ακούμε δυνατά παρακάτω. Θυμίζουμε ότι ο Erol Alkan θα ...
Συνέχεια...
Double Face: Zebra Tracks / Mary’s Flower Superhead στο Bios
Το Bios αφιερώνει τις Πέμπτες του σε ένα διαφορετικό ήχο της πόλης και προσκαλεί Ελληνικά συγκροτήματα και μουσικούς, δύο κάθε φορά, να παίξουν έτσι όπως δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ. Στόχος είναι να παρουσιάζουν ξεχωριστά πρότζεκτ, είτε σε συνεργασία με άλλους μουσικούς, είτε με εικαστικούς και οπτικοακουστικούς καλλιτέχνες.Από το διαφορετικό ...
Συνέχεια...
Ο Nick Cave κυκλοφορεί νέο βιβλίο και soundtrack
Video: Loutallica – “The View”
Ακυρώθηκαν οι εμφανίσεις των Beasts of Bourbon –
Ξεκίνησε η περιοδεία των Buena Vista Social Club
Cloud City X @ Αμφιθέατρο Αθήνα 9.84
Ξεκινάει και πάλι το Dark Outside tour των
Opera Chaotique & Guests στο Half Note Jazz
Listen Up: Sharon Van Etten – ‘Every Time
Μία πρώτη γεύση από το 8ο Φεστιβάλ 2:13
Live album από τον David Bowie
Στα σκαριά ντοκιμαντέρ για το περσινό άλμπουμ της
Νέο album από τους Gorillaz με εντυπωσιακούς καλεσμένους
Art Brut + Abbie Gale @ Gagarin 205
The Poogie Bell Band @ Half Note Jazz
O Λόλεκ επιστρέφει με νέο album – Ακούστε
The Living Room – Unplugged – Ένα ιδιαίτερο
Το Global Dance Festival έρχεται και στην χώρα
Yo La Tengo
And Also The Trees @ Gagarin 205
Αλλαγή χώρου για την συναυλία των Megadeth +
Zebra Tracks και Playground Noise στο Σταυρό του
Οι Thee Oh Sees επιστρέφουν στην Αθήνα
Anne Clark + Elica @ Gagarin 205
Maraveyas Ilegal + Leόn @ Τεχνόπολη
Video: Arcade Fire – “Sprawl II (Mountains Beyond
Necima
Elvis Costello, Diana Krall και Jethro Tull στο
Listen Up: Depeche Mode – “Heaven”
Listen Up: Erol Alkan & Boys Noize –
Double Face: Zebra Tracks / Mary’s Flower Superhead