Δεν το κρύβω. Η αλήθεια είναι ότι η «ψύχωση» με ότι έχει να κάνει με τον Roky Erickson, μου συνέβη «πλαγίως», λόγω της «ψύχωσης» για τον θρυλικό ηγέτη των 13th Floor Elevators του Julian Cope.

Ας μην ξεχνάμε το ιστορικό πια άρθρο του Julian στο ΝΜΕ το 1983 για το 60s psychedelic garage με τίτλο «Garage: Tales From The Drug Attic» στο οποίο φυσικά οι 13th Floor Elevators πρωταγωνιστούσαν (διαβάστε οπωσδήποτε ολόκληρο το θρυλικό άρθρο εδώ) και φυσικά και την συμμετοχή του το 1990 στο tribute album "Where The Pyramid Meets The Eye: A Tribute to Roky Erickson" με την κλασική διασκευή του στο "I Have Always Been Here Before" και στην καμπάνια για την αποφυλάκιση του Roky Erickson.

rokyΜάλιστα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το σπάνιο πια lo-fi album "Droolian" του Julian Cope στο οπισθόφυλλο του οποίου αναγραφόταν με μεγάλα γράμματα "Free Roky Erickson", ενώ φυσικά ο μύστης (εγώ σε αυτή την περίπτωση) της δισκογραφικής και συγγραφικής πορείας του βρετανού καλλιτέχνη θα βρει πάμπολλες επιρροές και αναφορές στους 13th Floor Elevators και συγκεκριμένα στον Roky Erickson.

Για να φτάσουμε φυσικά και στην έκδοση το 2007 του βιβλίου-βίβλου "Eye Mind: The Saga of Roky Erickson and the 13th Floor Elevators, The Pioneers of Psychedelic Sound" του Paul Drummond, με πρόλογο του Julian Cope φυσικά (Διαβάστε εδώ την κριτική του βιβλίου στον Observer από τον Sean O’Hagan, ηγέτη των επίσης αγαπημένων μας High Llamas.)

Προσωπικά δεν θεωρούσα ποτέ πιθανό ότι θα έβλεπα live τον Roky Erickson, τον χαμένο αυτόν ήρωα της πρώιμης ψυχεδέλειας. Η ιστορία της ζωής του ιδιόρρυθμη, αλλόκοτη, βουτηγμένη στη μυθολογία του rock’n’roll και στην τραγικότητα της κλινικής ψυχασθένειας και των απάνθρωπων τρόπων «αντιμετώπισής» της στα ’60s αλλά και του αμερικανικού σωφρονιστικού συστήματος και την παράνοια της δικαστικής εξουσίας.

rokyΤο πολύ καλό ντοκιμαντέρ "You’re Gonna Miss Me" (Δείτε το trailer) του Keven McAlester επανέφερε στο προσκήνιο την τραγική ιστορία του Τεξανού μουσικού το 2005, με την επιστροφή του να ολοκληρώνεται πέρσι με την κυκλοφορία του πραγματικά απρόσμενου album "True Love Cast Out All Evil" με τους Okkervil River να στέκονται άξια δίπλα του ως backing μπάντα, ηχογραφώντας μία επιλογή τραγουδιών που είχε γράψει ο Roky Erickson τα προηγούμενα 15 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρόνια που προηγήθηκαν της ηχογράφησης του "True Love Cast Out All Evil" ο Erickson συνεργάστηκε και με τους σπουδαίους Τεξανούς Black Angels, ενώ συμμετείχε και στο «Batcat EP» των Mogwai.

Και ενώ είχα προετοιμαστεί να ταξιδέψω στο εξωτερικό για να καταφέρω να δω από κοντά τον Roky Erickson σε συναυλία, η εγχώρια διοργανώτρια εταιρία Alterground κάνει το «θαύμα» και τον φέρνει στο Gagarin 205 το ερχόμενο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.
Η πρόκληση βέβαια είναι άλλη, η οποία προέκυψε με αφορμή την συναυλία: Μία τηλεφωνική συνέντευξη με τον Roky Erickson

rokyΣίγουρα αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, αποτέλεσμα της 25λεπτης τηλεφωνικής κουβέντας με τον Roky Erickson δεν είναι μία τυπική συνέντευξη. Πρόκειται για μία από εκείνες τις περιπτώσεις που η ακριβής απομαγνητοφώνηση είναι αδύνατη. Ο ευδιάθετος γενικά Roky Erickson – με ορισμένες προφανείς απότομες εναλλαγές διάθεσης, όταν η «συζήτηση» πήγαινε σε «σκοτεινά μονοπάτια» – παρουσίαζε μία δυσκολία συγκέντρωσης στην συνομιλία, με εμμονές που επέστρεφαν συνεχώς «ακάλεστες» ανάμεσα στη συζήτηση – όπως η εμμονή του να μιλάει για τα βιβλία που διαβάζει – ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που οι απαντήσεις του αφορούσαν τον δικό του μικρόκοσμο, με πολλές λεπτομέρειες και μονολόγους που δεν έβγαζαν κανένα νόημα, τις οποίες παρέλειψα – σχεδόν όλες – ηθελημένα λόγω σεβασμού.

Ακολουθούν λοιπόν αποσπάσματα της κουβέντας μας, με κάποιες λίγες χρήσιμες σημειώσεις και παραπομπές, με την προσωπική μου άποψη βέβαια εν τέλει να είναι ότι ίσως κακώς τον αναγκάζουν – όπως φαίνεται και από τα λεγόμενα του ίδιου παρακάτω – να παραχωρεί τηλεφωνικές συνεντεύξεις.


roky

Ο λόγος στον Roky Erickson….

Καλά είμαι γενικά, εδώ σπίτι, ηρεμία και ξεκούραση…

Διαβάζω βιβλία βασικά. Αλλά όχι όλα τα βιβλία, όχι. Δεν μου αρέσουν όλα τα βιβλία. Διαβάζω μόνο βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας και Τρόμου, αυτά μου αρέσουν αν και θα ήθελα οι συγγραφείς των βιβλίων αυτών να είναι αληθινοί, να έχουν ζήσει τον τρόμο και να πιστεύουν σε αυτά που γράφουν.

Μου αρέσει ο Dean Koontz. Τώρα διαβάζω ένα βιβλίο του το "Strange Highways". Ο αγαπημένος μου συγγραφέας όμως είναι ο Stephen King. Τον ξέρεις; Καλός είναι. Μου αρέσει ένα βιβλίο του με ιστορίες, το "Nightshift". Και ξέρεις κάτι άλλο; Υπάρχουν αυτά τα περίεργα πράγματα που λέγονται Audio Cassette Books, που αν μπορείς να το πιστέψεις είναι όλο αυτό το μεγάλο βιβλίο σε μία μικρή κασέτα! Ωραίο είναι, κάθομαι και ακούω τις ιστορίες στο κασετόφωνό μου. Αλλά φίλε μου, είναι πολύ δύσκολο! Ξέρεις πως είναι; Βάζουν κάποιον και διαβάζει το βιβλίο για σένα, και εσύ τον ακούς, αλλά δυσκολεύομαι πάρα πολύ να συγκεντρωθώ και να παρακολουθήσω τι διαβάζει συνέχεια. Να σου πω την αλήθεια, μπορεί και να ακούσω και 3-4 φορές μία παράγραφο για να καταλάβω ακριβώς, και να συνεχίσω. Μου παίρνει πολύ χρόνο…

Βασικά μελετάω πολύ. Μου αρέσει να διαβάζω και Φιλοσοφία. Κυρίως φιλοσόφους που έχουν γράψει για τη ζωή γενικότερα, το νόημα της. Με βοηθάει για να συγκεντρώνω τις σκέψεις μου, και να βρίσκω μία γωνία στο μυαλό μου στην οποία νιώθω άνετα εγώ να ζω. Συγκεντρώνομαι και δημιουργώ ένα περιβάλλον στο οποίο είμαι ήρεμος και ήσυχος, για να περνάνε οι μέρες, κάνοντας απλά πράγματα που με ευχαριστούν χωρίς ταυτόχρονα να σκέφτομαι και να με απασχολούν διάφορα. Διαβάζω βασικά φιλοσοφία, για να βλέπω τηλεόραση.

Σκέφτομαι να γράψω και εγώ μία ιστορία, μία νουβέλα τρόμου και φαντασίας.

Έχω πολλές ιδέες για ένα βιβλίο για τον εαυτό μου και την ζωή μου, μου έχουν πει να γράψω κάτι τέτοιο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα…

rokyΜου αρέσει που κυκλοφόρησα νέο album. Το έχω, μου το έδωσαν, αλλά δεν το έχω ακούσει ακόμα. Προσπαθώ βασικά να βρω ένα καλό πικ-απ εδώ πέρα, αλλά δεν βρίσκω. Έχω όμως μία πολύ καλή τηλεόραση! Έχω και αυτό που λέγεται Direct TV, στο οποίο μπορείς να βλέπεις τηλεόραση συνέχεια και πολλά κανάλια ταυτόχρονα, και να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να δεις πράγματα που έδειξαν τα κανάλια νωρίτερα. Μου αρέσει να γυρνάω πίσω τον χρόνο.

Από το album άκουσα μόνο ένα τραγούδι βασικά, σε ένα studio, μου το έβαλαν, το άκουσα, και μου είπαν «αυτό είναι, ελπίζω να σου αρέσει». Οκ ήταν, μου άρεσε.

Ναι ξέρω πολλούς ανθρώπους που τους λένε Will. Ξέρω και έναν πολύ καλό Will που είναι συγγενής του ιδιοκτήτη του Riverhouse – πολύ καλό bar έχει πάει; – και έχει και έναν άλλο φίλο Will, αλλά δεν ξέρω αν μένουν πλέον εκεί. Και ο Will που έχω εδώ στη γειτονιά, καλός είναι, αλλά ο Will του Riverhouse είναι καλύτερος. Γενικά, είναι καλοί οι άνθρωποι που λέγονται Will.

roky(Σημείωση: Στο συγκεκριμένο σημείο, η ερώτηση αφορούσε πως ήταν η συνεργασία του με τον Will Sheff των Okkervil River, κάτι που το επεσήμανα – λίγο σοκαρισμένος είναι η αλήθεια…)

Α, και αυτόν τον Will τον ξέρω. Κάναμε κάποιες συναυλίες μαζί, ήρεμα ήταν, καλά. Καλό παιδί μου φάνηκε…

Σκέφτομαι πολλά όταν είμαι σε περιοδεία… Δεν ξέρω. Είναι περίεργα. Μου λένε και με αναγκάζουν να παίζω τραγούδια… πώς να τα πω… έντονα, δυνατά… τραγούδια που έχουν ακούσει ότι έπαιζα παλιά… ενώ εγώ βασικά θέλω ηρεμία και ήσυχα τραγούδια. Τελικά συνήθως την γλυτώνω… Αλλά όχι πάντα. Εκτιμώ πάντως που θέλει κόσμος ακόμα να με ακούει σε συναυλίες, αλλά προσπαθώ να μην παρασύρομαι και να μην καταπιέζομαι… Γενικά θα μου άρεσε περισσότερο να μπορώ επικοινωνώ και να συζητάω ήσυχα με αυτούς που έρχονται στις συναυλίες, παρά να είμαι πάνω στη σκηνή και να παίζω μουσική….

rokyΔεν ακούω σύγχρονη μουσική. Προτιμώ τη μουσική των ’60s. Αλλά γενικά δεν ακούω μουσική, προτιμώ να διαβάζω για τη δεκαετία του ’60. Διαβάζω για τον θρύλο του baseball τον Bobby «Golden Boy» Brown. Διαβάζω και ένα βιβλίο που μου έδωσαν οι Okkervil River για τον Phil Spector, που έχει τίτλο "Tearing Down the Wall of Sound" για να μάθω τα πάντα γι’αυτόν, αλλά είναι τόσο μεγάλο και δύσκολο βιβλίο που μπερδεύομαι και δεν μπορώ να τελειώσω. Θα προσπαθήσω όμως και πάλι!

Περνάω καλά στη ζωή μου αυτή τη περίοδο, είμαι ευχαριστημένος. Αυτές οι μέρες είναι δύσκολες… Μου πήραν συνέντευξη προηγουμένως για ένα περιοδικό το Buzz, και μετά για ένα άλλο το Velocity, τώρα μιλάω με σένα… Μου είναι δύσκολο. Μου λένε ότι είναι καλό να υπάρχουν άρθρα για μένα, και άνθρωποι που δεν ξέρω να θέλουν να μιλήσουν μαζί μου. Αλλά δεν ξέρω. Με δυσκολεύει. Προτιμώ να διαβάζω.

Δεν έχω καταφέρει να δω αυτή την ταινία που γύρισαν για μένα. Μου είναι δύσκολο. Δεν με ενόχλησαν, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κάποιος να τη δει.

Δεν ξέρω τίποτα για την Ελλάδα. Το μόνο που έρχεται στο μυαλό με τη λέξη είναι…. Ξέρεις τον Michael Myers; Της ταινίας "Halloween"; Ε, αν ήταν ο Michael Myers στο σχολείο πιστεύω ότι θα ήταν ο τύπος ανθρώπου που θα του άρεσε να διαβάζει βιβλία με detectives. Και το βιβλίο που θα διάβαζε θα ήταν το "Detectives In Togas"! (Σημείωση: Αναφέρεται στο ομότιτλο παιδικό βιβλίο της οποίας η ιστορία βέβαια εξελίσσεται στην Αρχαία Ρώμη…)

roky


O Roky Erickson με το συγκρότημά τους θα εμφανιστεί στο Gagarin 205 το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου σε μία διοργάνωση της Alterground.

H προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται www.ticketarena.gr και www.ticketpro.gr, τηλεφωνικά στο 212-1003788, και στα Tickethouse Αθήνας & Θεσσαλονίκης καθώς και στο Floral στα Εξάρχεια προς 32 ευρώ – και ανήμερα της συναυλίας στον χώρο διεξαγωγής προς 39 ευρώ.

Links
www.rokyerickson.net
www.myspace.com/rokyerickson

Διάβασε επίσης...
Επιτέλους κυκλοφορεί το ντεμπούτο των The Soft Pack
Είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα punk rock ντεμπούτο albums και επιτέλους ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του.Μιλάμε για το ομώνυμο πρώτο album των The Soft Pack, οι οποίοι αφού πρώτα ξεκίνησαν ωςThe Muslims, για να αναγκαστούν να αλλάξουν το όνομά τους... λόγω όχι και ιδιαίτερα καλών αντιδράσεων από αρκετούς... κολλημένους ...
Συνέχεια...
The Luyas – Too Beautiful to Work
Οι Luyas από τον Καναδά, συστήνονται στους περισσότερους από μας φέτος με την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο Too Beautiful to Work, αφού αυτή είναι η πρώτη που κυκλοφορεί με την εταιρεία Dead Oceans. Με κάποια μέλη τους βέβαια έχουμε ξαναγνωριστεί, αφού η σκηνή του Montreal, από την οποία προέρχονται, ...
Συνέχεια...
Listen Up: Air – ‘Seven Stars (feat. Victoria Legrand)’
Τα είχαμε πει πριν λίγο καιρό για το επερχόμενο ...ταξίδι στην σελήνη των Γάλλων Air. To Le Voyage Dans La Lune ξεκίνησε σαν soundtrack στην ομότιτλη κλασική ταινία του Georges Méliès και κατέληξε ενα ολοκληρωμένο νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 6/2/2011 και θα περιλαμβάνει συμμετοχές από Au Revoir Simone ...
Συνέχεια...
Listen Up/Download: Handsome Furs – ‘Repatriated’
28 Ιουνίου και από την Sub Pop κυκλοφορεί το ντουέτο των Handsome Furs (που μας είχαν αφήσει άριστες εντυπώσεις στο Plissken Festival τον Δεκέμβρη του 2010) το τρίτο του δίσκου με τίτλο Sound Kapital. Αυτή την φορά το ζευγάρι και στην ζωή των Dan Boeckner (βλ. επίσης Wolf Parade) και ...
Συνέχεια...
Video: … And You Will Know Us By The Trail of Dead – “Catatonic”
Παλιά αγάπη η μπάντα από το Texas, 10 ακριβώς χρόνια μετά το magnus opus  που ήταν το “Source Tags & Codes”, επιστρέφει στις 22 Οκτώβρη με το 8ο album του με τίτλο "Lost Songs". Από το αρχικό σχήμα των ...And You Will Know Us By The Trail of Dead, έχουν απομείνει ...
Συνέχεια...
Η Patti Smith διασκευάζει The Decemberists!
Η Patti Smith, που πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ολόκληρο άλμπουμ διασκευές, με τίτλο Twelve, σε ονόματα όπως οι Tear For Fears, Jimi Hendrix, Rolling Stones, The Beatles, Bob Dylan, κ.ά κάνει και μία μάλλον αναπάντεχη διασκευή στο 'Here I Dreamt I Was An Architect' των The Decemberists.Η συγκεκριμένη διασκευή θα κυκλοφορήσει ...
Συνέχεια...
Parallel Universe: Thom Yorke
Ο καλλιτεχνικός μικρόκοσμος του Thom Yorke βρίσκεται δίπλα μας επί 20 και πλέον συναπτά έτη, κι η απόπειρα συγκέντρωσης των στοιχείων που καταδεικνύουν τη σπουδαιότητα αυτού, μας οδηγεί και στην καταγραφή των εκτός Radiohead εγχειρημάτων του 45χρονου δημιουργού. Λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Κώστα Καραμιχάλη, στη στήλη Parallel Universe, παρακάμπτω, πέραν ...
Συνέχεια...
Alight of Night
Indie pop με ανησυχίες Joy Division...Η περιβόητη κασέτα C86 του NME, οι πρώιμοι Jesus and Mary Chain, η ωμότητα των Joy Division,η Sarah Records και όλη η twee παράδοση του Νησιού και της Αμερικής αποτελούν τον πυρήνα του πρώτου δίσκου των Crystal Stilts (με το πρώτο συνθετικό να είναι της ...
Συνέχεια...
Bombing The Avenue
Με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους στο Plissken Festival, βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με το νέο και πολλά υποσχόμενο εγχώριο συγκρότημα των Bombing Avenue. H μουσική φάση των Bombing The Avenue ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010 σε ένα κοινό σπίτι. Κοινώς το συγκρότημα αποτελείται από τρία αδέλφια, τον Πάνο στην ...
Συνέχεια...
ΕΡ απο τον Bon Iver
Μιας και το προηγούμενο άλμπουμ του 'For Emma, Forever Ago' θεωρήθηκε ένας απο τους καλύτερους δίσκους της περασμένης χρονιάς, ο Bon Iver έσπευσε να κυκλοφορήσει ένα καινούργιο ΕΡ.Το ΕΡ ονομάζεται 'Blood Bank' και μπορείτε να το ακούσετε για λίγες μέρες ακόμα δωρεάν στο site του καλλιτέχνη στο MySpace.Η κανονική κυκλοφορία ...
Συνέχεια...
The Bern Project
Επιστρέφουν λένε οι Godspeed να αναστήσουν το post-rock. Λερωθήκαμε!...Εδώ έχουμε μπροστά μας τη Δευτέρα Παρουσία. Πρώτης τάξεως ευκαιρία. Και να μιλήσω για τον Rhys Chatham και να μη με πουν ελιτιστή και τάχα μου ψαγμένο. Κι αυτό γιατί πολύ απλά, το Bern Project του είναι ένας δίσκος που θα έλιωναν ...
Συνέχεια...
Νέο 7” για τους Playground Noise
Σχεδόν δύο χρόνια μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους, οι Playground Noise επιστρέφουν με καινούριο εφτάιντσο. Το Swinging Lowdown/This World κυκλοφορεί στις 13 Φεβρουαρίου και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες μέσω του online shop της Inner Ear. Επίσης, μέσω της σελίδας της πατρινής εταιρίας στο bandcamp, μπορείτε να ακούσετε/κατεβάσετε δωρεάν τα δύο νέα κομμάτια ...
Συνέχεια...
Αποχώρησε ο μπασίστας των The Kooks
Ο Max Rafferty μπασίστας των The Kooks αποχώρησε από το συγκρότημα, όπως ανακοινώθηκε χθες. Το γκρουπ από το Brighton δεν αναμένεται να επηρεαστεί, ως προς τις υποχρεώσεις του για ζωντανές εμφανίσεις, όπως ανακοίνωσε το ίδιο.Ο Dan Logan, μπασίστας της τοπικής μπάντας Cat The Dog θα τον αντικαταστήσει προσωρινά. Ο Rafferty ...
Συνέχεια...
Επανακυκλοφορεί σε βινύλιο η “Φτηνή Ποπ για την Ελίτ” των Κόρε. Ύδρο.
Τα έχουμε ξαναπεί ότι η Inner Ear είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την νέα άνοιξη του βινυλίου στην εγχώρια δισκογραφία, είτε με νέα albums είτε με σημαντικές επανεκδόσεις. Μία τέτοια σημαντική και σίγουρα αναγκαία επανέκδοση σε βινύλιο είναι αυτή που θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, όταν και η Inner Ear ...
Συνέχεια...
Ακούστε τους νέους Underworld!
Οι Underworld, έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια (και το A Hundred Days Off) επιστρέφουν με κανονικό, στούντιο, άλμπουμ.Λέγεται Oblivion With Bells και είναι η πρώτη τους εμφάνιση στην δισκογραφία, έπειτα από το περσινό soundtrack του 'Breaking and Entering'.Το άλμπουμ περιέχει τα παρακάτω κομμάτια:1. Crocodile 2. Beautiful Burnout 3. Holding The ...
Συνέχεια...
Οι Supermayer στο Hilton Ballroom – Κερδίστε Προσκλήσεις
Ακριβώς όπως μας συνήθισε το 2007, η Klik Records ξεκινά και τη φετινή χρονιά με ένα event στο οποίο οι προσκεκλημένοι βρίσκονται πάνω στην ακμή και την επικαιρότητα. Πρόκειται για το πολύ δυνατό δίδυμο των Supermayer από την "αδελφοποιημένη" πλέον γερμανική Kompakt Records.Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στο Athens Hilton αυτή ...
Συνέχεια...
Η πρώτη live εμφάνιση της MADONNA για το “Hard Candy” θα μεταδοθεί στο διαδίκτυο
Η πρώτη εμφάνιση της βασίλισσας της Pop, Madonna, για το νέο της άλμπουμ με τίτλο "Hard Candy", θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω ενός από τα μεγαλύτερα site διεθνώς.Συγκεκριμένα, η συναυλία γίνεται στο διάσημο Roseland Ballroom της Νέας Υόρκης, την Τετάρτη 30 Απριλίου. Το show θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του MSN Music ...
Συνέχεια...
Σχεδόν Sold Out ήδη η συναυλία του Roger Waters στην Αθήνα – Προστέθηκε και 2η ημερομηνία!
Σε λιγότερο από δύο ώρες από την έναρξη της προπώλησης των εισιτηρίων νωρίτερα σήμερα το πρωί  για την ζωντανή παρουσίαση του The Wall από τον Roger Waters που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ, τα εισιτήρια για τις 3 από τις 4 κατηγορίες έχουν ήδη εξαντληθεί και πολύ γρήγορα ...
Συνέχεια...
Listen Up: Daft Punk – Get Lucky (radio edit) ft. Pharrell Williams
Επιτέλους κυκλοφόρησε μέσω iTunes το "Get Lucky" - το πρώτο single μέσα από το πολυαναμενόμενο “Random Access Memories” των Daft Punk - γιατί παραπήγε η υπόθεση με τα teasers, το marketing, και τις διάφορες διαρροές. Στο "Get Lucky" τα φωνητικά τα έχει αναλάβει ο Pharrell Williams ενώ το κιθαριστικό riff του Nile ...
Συνέχεια...
17 μπάντες σε 60 λεπτά στο Fresh Music #1
Ακόμα μια αξιόλογη προσπάθεια, υπό την επιμέλεια του Six D.O.G.S., μερικές εβδομάδες μετά το A Post Jamboree #1, θα λάβει χώρα αυτή την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Πίνδαρος (Σοφοκλέους 24 και Αθηνάς). Η ιδέα; Δεκαεπτά (!) μπάντες θα παίξουν παράλληλα ζωντανά για μια ολόκληρη ώρα σε δεκαεπτά δωμάτια του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου Πίνδαρος ...
Συνέχεια...
Penny Dreadful
Κατά σύμπτωση οι Penny Dreadful μοιράζονται το όνομά τους με ένα σήριαλ φαντασίας και τρόμου σε παραγωγή Sam Mendes που μόλις άρχισε γυρίσματα, ενώ το όνομα του άλμπουμ τους Deadwood (μια πόλη στη Νότια Ντακότα) το δανείστηκε και  μια αμερικανική σειρά western του ΗΒΟ. Οι αναφορές τους λοιπόν είναι  αρκούντως σκοτεινές ...
Συνέχεια...
Koop Islands
To Koop Islands, τρίτο άλμπουμ σε 9 χρόνια(!) του electronic jazz ντουέτου Koop από την Σουηδία, κυκλοφορεί από το τελευταίο τρίμηνο του 2006 και έχει γίνει ήδη μεγάλη επιτυχία και στην χώρα μας φέρνοντας τους μάλιστα ως συγκρότημα στο Fuzz Live Music Club τον Φλεβάρη για μια επιτυχημένη (εξ όσων ...
Συνέχεια...
Sold Out οι The Black Angels στην Αθήνα
Αναμενόμενη εξέλιξη για μια από τις συναυλίες της χρονιάς, καθώς μόλις πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι το live των The Black Angels στην Αθήνα είναι πλέον sold out. Πριν από μερικές ημέρες, ανακοινώθηκαν και τα opening acts για τα δυο live, που είναι οι A Victim Of Society για την Αθήνα και ...
Συνέχεια...
Download This: The Easy Star All Stars – Don’t Stop The Music
Μετά από τρία διαδοχικά reggae tribute albums (The Dub Side of the Moon, Radiodread, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Dub Band) οι Easy Star All Stars κυκλοφορούν το "δικό τους" άλμπουμ! Mια γεύση από το First Light όπως ονομάζεται ο πρώτος "κανονικός" δίσκος των Αμερικάνων, μπορείτε να πάρετε κατεβάζοντας το "Don't ...
Συνέχεια...
Video: Etten – ‘Place Your Ears On The Ground’
Η Etten (a.k.a Ελένη Τζαβάρα), κυκλοφόρησε πρόσφατα το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ, με τίτλο Lappuggla, από την Inner Ear. Πλέον, μπορούμε να απολαύσουμε και το πρώτο video μέσα από το άλμπουμ, για το κομμάτι Place Your Ears On The Ground, ένα εξαιρετικό animation, δημιουργία της The Fat Lady. Τo Lappuggla, σε ...
Συνέχεια...
Listen Up: Major Lazer – ‘Aerosol Can’ (feat. Pharrell Williams)
O πανταχού παρών τελευταία Pharrell Williams -πάντως το επικό καπέλο που φόραγε στα 56α Grammy συζητήθηκε πιο πολύ και από τον ίδιο- συμμετέχει και στο νέο, μινιμαλιστικό, σχεδόν μόνο κρουστά στην παραγωγή, αλλα κολλητικότατο τραγούδι των Major Lazer (βλ. Diplo και σία) 'Aerosol Can'. To 'Aerosol Can' είναι το πρώτο single ...
Συνέχεια...
Hidden Orchestra
Το ερχόμενο Σάββατο, το Six D.O.G.S. θα φιλοξενήσει μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συναυλία. Ο Joe Acheson, ιθύνων νους των περίφημων Hidden Orchestra μας  μίλησε λίγο προτού έρθει στη χώρα μας. Οι Hidden Orchestra από το Εδιμβούργο έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, καλεσμένοι της Groove Productions, στo πλαίσιo της πανευρωπαικής τους περιοδείας για την προώθηση του νέου άλμπουμ τους. Το Archipelago, όπως ονομάζεται ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος τους, ...
Συνέχεια...
Ντοκιμαντέρ από τον Mos Def για τους Death
Η Drag City, επανακυκλοφόρησε μέσα στη χρονιά το άλμπουμ "For The Whole World to See", του proto - punk συγκροτήματος από το Detroit, Death. To άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 1974 και ούτε τότε, ούτε και τώρα γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία, μέχρι τη στιγμή που ο Mos Def το άκουσε.Έτσι, ο ...
Συνέχεια...
Acid Baby Jesus & Hellshovel present VOYAGER 8
Όπως το ακούσατε (ή όπως το διαβάσατε καλύτερα). Oι γνωστοί -και έξω από τα στενά όρια της Αθηναικής σκηνής- garage/punks, Acid Baby Jesus,  συνεργάζονται με τους label mates, στην Slovenly Recordings, Hellshovel και ηχογραφούν με το όνομα VOYAGER 8. Όπως μαθαίνουμε, η συνεργασία των δύο συγκροτημάτων έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του ...
Συνέχεια...
The Big Rhythm! με τον Θανάση Μήνα στο Blue Fox
Oπως κάθε πρώτο Σάββατο κάθε μήνα οι βραδιές The Big Rhythm! με τον Θανάση Μήνα επιστρέφουν στo Blue Fox στα Εξάρχεια (Ασκληπιού 91) αυτό το Σάββατο 1 Μαρτίου.Να περιμένετε άλλο ένα εκλεκτικό set με 50's-60's rock n' roll, 60's soul, surf, rhythm n' blues, swing & boogie woogie και όλα ...
Συνέχεια...
Επιτέλους κυκλοφορεί το ντεμπούτο των The Soft Pack
The Luyas – Too Beautiful to Work
Listen Up: Air – ‘Seven Stars (feat. Victoria
Listen Up/Download: Handsome Furs – ‘Repatriated’
Video: … And You Will Know Us By
Η Patti Smith διασκευάζει The Decemberists!
Parallel Universe: Thom Yorke
Alight of Night
Bombing The Avenue
ΕΡ απο τον Bon Iver
The Bern Project
Νέο 7” για τους Playground Noise
Αποχώρησε ο μπασίστας των The Kooks
Επανακυκλοφορεί σε βινύλιο η “Φτηνή Ποπ για την
Ακούστε τους νέους Underworld!
Οι Supermayer στο Hilton Ballroom – Κερδίστε Προσκλήσεις
Η πρώτη live εμφάνιση της MADONNA για το
Σχεδόν Sold Out ήδη η συναυλία του Roger
Listen Up: Daft Punk – Get Lucky (radio
17 μπάντες σε 60 λεπτά στο Fresh Music
Penny Dreadful
Koop Islands
Sold Out οι The Black Angels στην Αθήνα
Download This: The Easy Star All Stars –
Video: Etten – ‘Place Your Ears On The
Listen Up: Major Lazer – ‘Aerosol Can’ (feat.
Hidden Orchestra
Ντοκιμαντέρ από τον Mos Def για τους Death
Acid Baby Jesus & Hellshovel present VOYAGER 8
The Big Rhythm! με τον Θανάση Μήνα στο