Δεν το κρύβω. Η αλήθεια είναι ότι η «ψύχωση» με ότι έχει να κάνει με τον Roky Erickson, μου συνέβη «πλαγίως», λόγω της «ψύχωσης» για τον θρυλικό ηγέτη των 13th Floor Elevators του Julian Cope.

Ας μην ξεχνάμε το ιστορικό πια άρθρο του Julian στο ΝΜΕ το 1983 για το 60s psychedelic garage με τίτλο «Garage: Tales From The Drug Attic» στο οποίο φυσικά οι 13th Floor Elevators πρωταγωνιστούσαν (διαβάστε οπωσδήποτε ολόκληρο το θρυλικό άρθρο εδώ) και φυσικά και την συμμετοχή του το 1990 στο tribute album "Where The Pyramid Meets The Eye: A Tribute to Roky Erickson" με την κλασική διασκευή του στο "I Have Always Been Here Before" και στην καμπάνια για την αποφυλάκιση του Roky Erickson.

rokyΜάλιστα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το σπάνιο πια lo-fi album "Droolian" του Julian Cope στο οπισθόφυλλο του οποίου αναγραφόταν με μεγάλα γράμματα "Free Roky Erickson", ενώ φυσικά ο μύστης (εγώ σε αυτή την περίπτωση) της δισκογραφικής και συγγραφικής πορείας του βρετανού καλλιτέχνη θα βρει πάμπολλες επιρροές και αναφορές στους 13th Floor Elevators και συγκεκριμένα στον Roky Erickson.

Για να φτάσουμε φυσικά και στην έκδοση το 2007 του βιβλίου-βίβλου "Eye Mind: The Saga of Roky Erickson and the 13th Floor Elevators, The Pioneers of Psychedelic Sound" του Paul Drummond, με πρόλογο του Julian Cope φυσικά (Διαβάστε εδώ την κριτική του βιβλίου στον Observer από τον Sean O’Hagan, ηγέτη των επίσης αγαπημένων μας High Llamas.)

Προσωπικά δεν θεωρούσα ποτέ πιθανό ότι θα έβλεπα live τον Roky Erickson, τον χαμένο αυτόν ήρωα της πρώιμης ψυχεδέλειας. Η ιστορία της ζωής του ιδιόρρυθμη, αλλόκοτη, βουτηγμένη στη μυθολογία του rock’n’roll και στην τραγικότητα της κλινικής ψυχασθένειας και των απάνθρωπων τρόπων «αντιμετώπισής» της στα ’60s αλλά και του αμερικανικού σωφρονιστικού συστήματος και την παράνοια της δικαστικής εξουσίας.

rokyΤο πολύ καλό ντοκιμαντέρ "You’re Gonna Miss Me" (Δείτε το trailer) του Keven McAlester επανέφερε στο προσκήνιο την τραγική ιστορία του Τεξανού μουσικού το 2005, με την επιστροφή του να ολοκληρώνεται πέρσι με την κυκλοφορία του πραγματικά απρόσμενου album "True Love Cast Out All Evil" με τους Okkervil River να στέκονται άξια δίπλα του ως backing μπάντα, ηχογραφώντας μία επιλογή τραγουδιών που είχε γράψει ο Roky Erickson τα προηγούμενα 15 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρόνια που προηγήθηκαν της ηχογράφησης του "True Love Cast Out All Evil" ο Erickson συνεργάστηκε και με τους σπουδαίους Τεξανούς Black Angels, ενώ συμμετείχε και στο «Batcat EP» των Mogwai.

Και ενώ είχα προετοιμαστεί να ταξιδέψω στο εξωτερικό για να καταφέρω να δω από κοντά τον Roky Erickson σε συναυλία, η εγχώρια διοργανώτρια εταιρία Alterground κάνει το «θαύμα» και τον φέρνει στο Gagarin 205 το ερχόμενο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.
Η πρόκληση βέβαια είναι άλλη, η οποία προέκυψε με αφορμή την συναυλία: Μία τηλεφωνική συνέντευξη με τον Roky Erickson

rokyΣίγουρα αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, αποτέλεσμα της 25λεπτης τηλεφωνικής κουβέντας με τον Roky Erickson δεν είναι μία τυπική συνέντευξη. Πρόκειται για μία από εκείνες τις περιπτώσεις που η ακριβής απομαγνητοφώνηση είναι αδύνατη. Ο ευδιάθετος γενικά Roky Erickson – με ορισμένες προφανείς απότομες εναλλαγές διάθεσης, όταν η «συζήτηση» πήγαινε σε «σκοτεινά μονοπάτια» – παρουσίαζε μία δυσκολία συγκέντρωσης στην συνομιλία, με εμμονές που επέστρεφαν συνεχώς «ακάλεστες» ανάμεσα στη συζήτηση – όπως η εμμονή του να μιλάει για τα βιβλία που διαβάζει – ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που οι απαντήσεις του αφορούσαν τον δικό του μικρόκοσμο, με πολλές λεπτομέρειες και μονολόγους που δεν έβγαζαν κανένα νόημα, τις οποίες παρέλειψα – σχεδόν όλες – ηθελημένα λόγω σεβασμού.

Ακολουθούν λοιπόν αποσπάσματα της κουβέντας μας, με κάποιες λίγες χρήσιμες σημειώσεις και παραπομπές, με την προσωπική μου άποψη βέβαια εν τέλει να είναι ότι ίσως κακώς τον αναγκάζουν – όπως φαίνεται και από τα λεγόμενα του ίδιου παρακάτω – να παραχωρεί τηλεφωνικές συνεντεύξεις.


roky

Ο λόγος στον Roky Erickson….

Καλά είμαι γενικά, εδώ σπίτι, ηρεμία και ξεκούραση…

Διαβάζω βιβλία βασικά. Αλλά όχι όλα τα βιβλία, όχι. Δεν μου αρέσουν όλα τα βιβλία. Διαβάζω μόνο βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας και Τρόμου, αυτά μου αρέσουν αν και θα ήθελα οι συγγραφείς των βιβλίων αυτών να είναι αληθινοί, να έχουν ζήσει τον τρόμο και να πιστεύουν σε αυτά που γράφουν.

Μου αρέσει ο Dean Koontz. Τώρα διαβάζω ένα βιβλίο του το "Strange Highways". Ο αγαπημένος μου συγγραφέας όμως είναι ο Stephen King. Τον ξέρεις; Καλός είναι. Μου αρέσει ένα βιβλίο του με ιστορίες, το "Nightshift". Και ξέρεις κάτι άλλο; Υπάρχουν αυτά τα περίεργα πράγματα που λέγονται Audio Cassette Books, που αν μπορείς να το πιστέψεις είναι όλο αυτό το μεγάλο βιβλίο σε μία μικρή κασέτα! Ωραίο είναι, κάθομαι και ακούω τις ιστορίες στο κασετόφωνό μου. Αλλά φίλε μου, είναι πολύ δύσκολο! Ξέρεις πως είναι; Βάζουν κάποιον και διαβάζει το βιβλίο για σένα, και εσύ τον ακούς, αλλά δυσκολεύομαι πάρα πολύ να συγκεντρωθώ και να παρακολουθήσω τι διαβάζει συνέχεια. Να σου πω την αλήθεια, μπορεί και να ακούσω και 3-4 φορές μία παράγραφο για να καταλάβω ακριβώς, και να συνεχίσω. Μου παίρνει πολύ χρόνο…

Βασικά μελετάω πολύ. Μου αρέσει να διαβάζω και Φιλοσοφία. Κυρίως φιλοσόφους που έχουν γράψει για τη ζωή γενικότερα, το νόημα της. Με βοηθάει για να συγκεντρώνω τις σκέψεις μου, και να βρίσκω μία γωνία στο μυαλό μου στην οποία νιώθω άνετα εγώ να ζω. Συγκεντρώνομαι και δημιουργώ ένα περιβάλλον στο οποίο είμαι ήρεμος και ήσυχος, για να περνάνε οι μέρες, κάνοντας απλά πράγματα που με ευχαριστούν χωρίς ταυτόχρονα να σκέφτομαι και να με απασχολούν διάφορα. Διαβάζω βασικά φιλοσοφία, για να βλέπω τηλεόραση.

Σκέφτομαι να γράψω και εγώ μία ιστορία, μία νουβέλα τρόμου και φαντασίας.

Έχω πολλές ιδέες για ένα βιβλίο για τον εαυτό μου και την ζωή μου, μου έχουν πει να γράψω κάτι τέτοιο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα…

rokyΜου αρέσει που κυκλοφόρησα νέο album. Το έχω, μου το έδωσαν, αλλά δεν το έχω ακούσει ακόμα. Προσπαθώ βασικά να βρω ένα καλό πικ-απ εδώ πέρα, αλλά δεν βρίσκω. Έχω όμως μία πολύ καλή τηλεόραση! Έχω και αυτό που λέγεται Direct TV, στο οποίο μπορείς να βλέπεις τηλεόραση συνέχεια και πολλά κανάλια ταυτόχρονα, και να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να δεις πράγματα που έδειξαν τα κανάλια νωρίτερα. Μου αρέσει να γυρνάω πίσω τον χρόνο.

Από το album άκουσα μόνο ένα τραγούδι βασικά, σε ένα studio, μου το έβαλαν, το άκουσα, και μου είπαν «αυτό είναι, ελπίζω να σου αρέσει». Οκ ήταν, μου άρεσε.

Ναι ξέρω πολλούς ανθρώπους που τους λένε Will. Ξέρω και έναν πολύ καλό Will που είναι συγγενής του ιδιοκτήτη του Riverhouse – πολύ καλό bar έχει πάει; – και έχει και έναν άλλο φίλο Will, αλλά δεν ξέρω αν μένουν πλέον εκεί. Και ο Will που έχω εδώ στη γειτονιά, καλός είναι, αλλά ο Will του Riverhouse είναι καλύτερος. Γενικά, είναι καλοί οι άνθρωποι που λέγονται Will.

roky(Σημείωση: Στο συγκεκριμένο σημείο, η ερώτηση αφορούσε πως ήταν η συνεργασία του με τον Will Sheff των Okkervil River, κάτι που το επεσήμανα – λίγο σοκαρισμένος είναι η αλήθεια…)

Α, και αυτόν τον Will τον ξέρω. Κάναμε κάποιες συναυλίες μαζί, ήρεμα ήταν, καλά. Καλό παιδί μου φάνηκε…

Σκέφτομαι πολλά όταν είμαι σε περιοδεία… Δεν ξέρω. Είναι περίεργα. Μου λένε και με αναγκάζουν να παίζω τραγούδια… πώς να τα πω… έντονα, δυνατά… τραγούδια που έχουν ακούσει ότι έπαιζα παλιά… ενώ εγώ βασικά θέλω ηρεμία και ήσυχα τραγούδια. Τελικά συνήθως την γλυτώνω… Αλλά όχι πάντα. Εκτιμώ πάντως που θέλει κόσμος ακόμα να με ακούει σε συναυλίες, αλλά προσπαθώ να μην παρασύρομαι και να μην καταπιέζομαι… Γενικά θα μου άρεσε περισσότερο να μπορώ επικοινωνώ και να συζητάω ήσυχα με αυτούς που έρχονται στις συναυλίες, παρά να είμαι πάνω στη σκηνή και να παίζω μουσική….

rokyΔεν ακούω σύγχρονη μουσική. Προτιμώ τη μουσική των ’60s. Αλλά γενικά δεν ακούω μουσική, προτιμώ να διαβάζω για τη δεκαετία του ’60. Διαβάζω για τον θρύλο του baseball τον Bobby «Golden Boy» Brown. Διαβάζω και ένα βιβλίο που μου έδωσαν οι Okkervil River για τον Phil Spector, που έχει τίτλο "Tearing Down the Wall of Sound" για να μάθω τα πάντα γι’αυτόν, αλλά είναι τόσο μεγάλο και δύσκολο βιβλίο που μπερδεύομαι και δεν μπορώ να τελειώσω. Θα προσπαθήσω όμως και πάλι!

Περνάω καλά στη ζωή μου αυτή τη περίοδο, είμαι ευχαριστημένος. Αυτές οι μέρες είναι δύσκολες… Μου πήραν συνέντευξη προηγουμένως για ένα περιοδικό το Buzz, και μετά για ένα άλλο το Velocity, τώρα μιλάω με σένα… Μου είναι δύσκολο. Μου λένε ότι είναι καλό να υπάρχουν άρθρα για μένα, και άνθρωποι που δεν ξέρω να θέλουν να μιλήσουν μαζί μου. Αλλά δεν ξέρω. Με δυσκολεύει. Προτιμώ να διαβάζω.

Δεν έχω καταφέρει να δω αυτή την ταινία που γύρισαν για μένα. Μου είναι δύσκολο. Δεν με ενόχλησαν, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κάποιος να τη δει.

Δεν ξέρω τίποτα για την Ελλάδα. Το μόνο που έρχεται στο μυαλό με τη λέξη είναι…. Ξέρεις τον Michael Myers; Της ταινίας "Halloween"; Ε, αν ήταν ο Michael Myers στο σχολείο πιστεύω ότι θα ήταν ο τύπος ανθρώπου που θα του άρεσε να διαβάζει βιβλία με detectives. Και το βιβλίο που θα διάβαζε θα ήταν το "Detectives In Togas"! (Σημείωση: Αναφέρεται στο ομότιτλο παιδικό βιβλίο της οποίας η ιστορία βέβαια εξελίσσεται στην Αρχαία Ρώμη…)

roky


O Roky Erickson με το συγκρότημά τους θα εμφανιστεί στο Gagarin 205 το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου σε μία διοργάνωση της Alterground.

H προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται www.ticketarena.gr και www.ticketpro.gr, τηλεφωνικά στο 212-1003788, και στα Tickethouse Αθήνας & Θεσσαλονίκης καθώς και στο Floral στα Εξάρχεια προς 32 ευρώ – και ανήμερα της συναυλίας στον χώρο διεξαγωγής προς 39 ευρώ.

Links
www.rokyerickson.net
www.myspace.com/rokyerickson

Διάβασε επίσης...
Οι Laibach τον Δεκέμβριο στην Αθήνα
Ένα από τα πιο ιδιαίτερα σχήματα των τελευταίων 30 χρόνων θα εμφανιστεί στις 4 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205, σχεδόν δύο χρόνια μετά την τελευταία εμφανισή τους στην Αθήνα...Οι Σλοβένοι Laibach φέρνουν τον αλλοπρόσαλλο κόσμο τους και την προκλητική τους στάση στα μέρη μας για μία συναυλία που θα εξελιχθεί, όπως ...
Συνέχεια...
James Grant
Υπήρξε ο ηγέτης, βασικός συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας και τραγουδιστής των Love & Money, ενός από τα πιο όμορφα συγκροτήματα που μας προέκυψαν από Σκωτία μεριά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Έκλεψαν τις καρδιές μας και φλέρταραν με το βρετανικό top 40, στα τέλη της δεκαετίας του '80 με εκείνο το θαυμάσιο ...
Συνέχεια...
Νέος δίσκος και πρώτο single για τον Perfume Genius
Ο Perfume Genius ή Μike Handreas όπως είναι το πραγματικό του όνομα ετοιμάζει το δεύτερο δίσκο του μετά το πολύ καλό Learning του 2010, με το οποίο όχι μόνο μας συστήθηκε αλλά και "ξεγυμνώθηκε" ενώπιόν μας, σε έναν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο δίσκο. Στις 21 Φεβρουαρίου του 2011 θα κυκλοφορήσει, από ...
Συνέχεια...
Και το Plisskën Festival ολοένα και δυναμώνει!
To Plisskën Festival ανακοίνωσε σήμερα 7 ακόμα ονόματα  (updated +1 οι Death Grips!) στο πολύ ενδιαφερόν line up, που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη 14 ανακοινωμένα, φτάνοντας πια σε σύνολο τα 21 (!) συγκροτήματα & καλλιτέχνες, οι οποίοι θα εμφανιστούν το τετραήμερo 16 με 19 Μαϊου - με το Σάββατο 18 να αποτελεί ...
Συνέχεια...
Οι Universal Trilogy στο Death Disco με νέο single
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εγχώριες καθοριστικές ηλεκτρονικές - και όχι μόνο - μπάντες, ειδικά για τα '90s και τα early '00s, οι  Universal Trilogy συνεχίζουν την πορεία τους, η οποία  σηματοδοτήθηκε από την δισκογραφική τους επιστροφή το 2012 με το album "Pop Crisis". To συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που πετυχημένα - και ...
Συνέχεια...
Κάθε Τρίτη η SugahSpank! στο Σταυρό του Νότου
Από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη η SugahSpank! θα βρίσκεται στο Σταυρό του Νότου Club, για τα πιο τολμηρά funk show της πόλης.Στο πρώτο μέρος θα εμφανιστεί με τη θρυλική μπάντα των Swing Shoes, οι οποίοι αντικατέστησαν τα τύμπανα με...κατσαρόλες για να «βρούμε έναν πιο φυσικό ρυθμό!» Voodoo ...
Συνέχεια...
Circlesquare @ Tiki
Τους Circlesquare ανακάλυψα τυχαία, όταν πριν από μια πενταετία περίπου βρήκα κάπου φτηνό το ντεμπούτο τους cd Pre-Earthquake Anthem και το πήρα μόνο και μόνο επειδή ήταν κυκλοφορημένο στην εταιρία του Trevor Jackson, την Output (με άλλα λόγια, πόσο μέτριος μπορεί να είναι ένας δίσκος που βγαίνει στην έξοχη αυτή ...
Συνέχεια...
Little Waves
Τι μουσική παίζει ένα γκρουπ που ονομάζεται 'Ημισέληνος'; Εξαρτάται. Θα μπορούσαν να είναι Γάλλοι μουσουλμάνοι ράπερ, ή χέβι μέταλ μπάντα από το Πακιστάν. Οι συγκεκριμένοι Crescent είναι ένα σχήμα που έχει περάσει από πολλά στάδια κι ο ήχος τους μοιάζει να μην έχει μια σταθερά ανά άλμπουμ. Για την ...
Συνέχεια...
H Peaches στο Synch!
Χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από το Synch Festival - εκτός από τις ημερομηνίες 4 & 5 Ιουνίου και τον χώρο διεξαγωγής (Τεχνόπολη) - και περιμένοντας μέσα στις ερχόμενες ημέρες τις πρώτες ανακοινώσεις, ένα όνομα μοιάζει επιβεβαιωμένο.Σύμφωνα με ανανέωση του προφίλ της Peaches στο myspace με τις ημερομηνίες των ...
Συνέχεια...
Captain Beefheart R.I.P.
Ένας από τους πιο ιδιαίτερους, σημαντικούς και εμβληματικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα και ένας από τους ανθρώπους που επηρέασαν την σύγχρονη μουσική όσο λίγοι - χωρίς να τύχει της αναγνώρισης που του άρμοζε - έφυγε από τη ζωή εχτές το βράδυ, ύστερα από επιπλοκές της ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε εδώ ...
Συνέχεια...
Οι New York Ska-Jazz Ensemble στο Half Note Jazz Club – Κερδίστε προσκλήσεις!
Μια πολυσυλλεκτική μπάντα από τις ΗΠΑ, τους New York Ska-Jazz Ensemble, φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή και για επτά βραδιές το Half Note Jazz Club.Έχοντας δημιουργηθεί στην Νέα Υόρκη το 1994 λοιπόν οι New York Ska-Jazz Ensemble, έχουν από τότε ηχογραφήσει πέντε δίσκους και έχουν εμφανιστεί σε ουκ ολίγες χώρες σε ...
Συνέχεια...
Synch Festival 2009 – Day 1
Να'μαστε πάλι παρόντες στο Synch Festival, σε ένα ακόμα μακριά από τον τόπο γέννησής του, στο πολύβουο Γκάζι, αλλά στον ομολογουμένως όμορφο και γνώριμο χώρο της Τεχνόπολης.Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν και επιμένουμε ότι από την στιγμή που το Synch μετακόμισε από το Λαύριο στο κέντρο της Αθήνας, και αφού ...
Συνέχεια...
Download This: Ice Eyes – Under the Hood / Inches Below
Για το καινούριο ηλεκτρονικό ντουέτο των Ice Eyes τα είχαμε ξαναπεί από εδώ όταν μας είχαν δώσει συνέντευξη λίγο πριν την εμφανισή τους με τους Wise Lines περίπου 10 μήνες πριν. Τώρα είναι πλέον διαθέσιμα δύο νέα κομμάτια των Ice Eyes για stream/δωρεάν download μέσω της πολύ ενδιαφέρουσας σειράς ψηφιακών ...
Συνέχεια...
Οι Klaxons νικητές του Mercury Music Prize
Φαντάζομαι τον τρόπο σκέψης της κριτικής επιτροπής του Mercury Music Prize , το οποίο απονεμήθηκε εχτές το βράδυ στο Λονδίνο: "Αν δώσουμε το βραβείο και την επιταγή των 20.000 λιρών στους Klaxons, ίσως καταφέρουν να βγάλουν έναν καλύτερο δίσκο. Αν τα δώσουμε στην Amy, που τα αξίζει, θα τα ξετινάξει ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Black Angels – “Don’t Play With Guns”
Μία από τις αγαπημένες μας μπάντες τα τελευταία χρόνια, οι Τεξανοί The Black Angels, επιστρέφουν στην δισκογραφία την Άνοιξη, με την κυκλοφορία του τέταρτου album τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Το album θα έχει τίτλο "Indigo Meadow" και θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου, ενώ αμέσως μετά και για δύο μήνες θα ...
Συνέχεια...
Buzzcocks @ Κύτταρο – 7.5.2011
Σάββατο βράδυ και η Αθήνα υποδέχεται τη 2η καλύτερη μπάντα της σκηνής του Original ‘77 Punk, μετά τους Clash φυσικά. Οι Buzzcocks επιστρέφουν στην χώρα μας ύστερα από 2 χρόνια απουσίας και το Κύτταρο φαντάζει ο ιδανικότερος χώρος για αυτό. Για να πάρουμε τα πράγματα απ΄την αρχή όμως. Η πιο πρόσφατη ...
Συνέχεια...
Οι Underground Youth σε mini tour στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα
Από τους Cult of Youth αυτή την Πέμπτη, στους...  Underground Youth  την επόμενη εβδομάδα, σε ένα συναυλιακό Οκτώβρη που αν μη τι άλλο έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά τα φρέσκα ονόματα που έρχονται στη χώρα μας. Το ψυχεδελικό όχημα του Craig Dyer από το Λονδίνο λοιπόν, θα εμφανιστούν για τρεις διαδοχικές εμφανίσεις, 11, ...
Συνέχεια...
Listen Up: EMA – ‘3Jane’
Το αργόσυρτο '3Jane' είναι το τρίτο δείγμα -μετά τα βίντεο για τα 'Satellites' και 'So Blonde' από το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ της συμπαθεστατης αμερικανίδας indie μουσικού EMA (aka Erika M. Anderson) που θα έχει τον τίτλο The Future's Void και θα κυκλοφορήσει στις 7/8 Απριλίου μέσω των Matador και City ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ with the Ark Festival 2012
Το ARK Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη την Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί 14 επώνυμους και ανερχόμενους καλλιτέχνες. Προετοιμαζόμαστε με ένα mix με επιλογές από τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που πρόκειται να εμφανιστούν. Για πρώτη φορά σε 2 σκηνές -όπως σας είχαμε ξαναπεί-  ο χώρος της Τεχνόπολης στο Γκάζι πέρα από τις ...
Συνέχεια...
Οι Black Lips επιστρέφουν!
Arabian Mountain είναι ο τίτλος της νέας δισκοφραφικής δουλειάς των Black Lips, που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου μέσω της Vice Records. Πρόκειται για το έκτο ολοκληρωμένο studio album των garage rockers από την Atlanta και τη παραγωγή του δίσκου επιμελήθηκαν ο γνωστός σε όλους μας και ιδιαίτερα ταλαντούχος Mark Ronson ...
Συνέχεια...
15 χρόνια μετά…B-52’s!
Οι B-52's ίσως κυκλοφορήσουν νέο δίσκο αυτή τη χρονιά, όπως δήλωσε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Fred Schneider, σε αμερικάνικη εφημερίδα.Ο ίδιος, επιβεβαίωσε πως το συγκρότημα, με αυθεντικό line - up, έχει ξεκινήσει να ηχογραφεί νέα κομμάτια στα Nickel and Dime Studios στην Ατλάντα, και βρίσκονται ήδη στη μέση. Μάλιστα είπε: ...
Συνέχεια...
Download This: Sugar Factory – EP
Για το πολύ ενδιαφέρον ντουέτο των Sugar Factory από την Θεσσαλονίκη τα έχουμε ξαναπεί από εδώ. Πλέον, έκτος από το 7" 440 / Explosions με το οποίο μας συστήθηκαν ωραία πέρυσι, έχουμε κάτι ακόμα να ακούσουμε καθώς μόλις έκαναν διαθέσιμο για δωρεάν download ένα EP τριών κομματιών μέσα από το ...
Συνέχεια...
Tο καινούργιο ΕP του Albert Hammond Jr.
Ο κιθαρίστας των Strokes επιστρέφει στο προσωπικό του project με ένα νέο  EP το οποίο θα φέρει τον τίτλο AHJ και που θα κυκλοφορήσει μέσα από την νεότευκτη Cult Records του Julian Casablancas. To εν λόγω EP από τον Albert Hammond Jr. είναι η τρίτη κατά σειρά κυκλοφορία του σγουρομάλλη, ex-heroin addict όπως παραδέχτηκε σε ...
Συνέχεια...
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford OST
Το δίδυμο που ήταν υπεύθυνο για το καλύτερο soundtrack της περσινής χρονιάς (σε ισοψηφία με το The Fountain) επέστρεψε. Η ταινία είναι πάλι western, όπως και το περσινό Proposition...λογικό! Είναι ο αέρας της ερήμου που κουβαλάει ο Warren Ellis από τους Dirty Three, με το στοιχειωμένο βιολί του, που σε ...
Συνέχεια...
Electronic Music Production event στο SAE  με καλεσμένο τον Nteibint
Η SAE Athens, με αφορμή το νέο Electronic Music Production course, προσκαλεί τους νέους εν δυνάμει παραγωγούς της ηλεκτρονικής μουσικής στο Electronic Music Production Event, την Πέμπτη 29 Απριλίου στις 18:00 (Είσοδος δωρεάν - Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).Βασικός προσκεκλημένος του event είναι ο Nteibint, ένας ...
Συνέχεια...
Isobel Campbell & Mark Lanegan + Tango With Lions @ Gagarin 205
Όταν η "βαριά" ποπ κουλτούρα της Isobel Campbell συναντά την ακαταμάχητη γοητεία του αλήτη Mark Lanegan, τότε, δικαιολογημένα ο Θανάσης Μήνας χορεύει με πάθος αποτίοντας φόρο τιμής, στο μεγαλείο της πιο αβανταδόρικης folk 'n roll σύμπραξης. Μιλάμε για μια κάντρι, μπλουζ, σόουλ και φολκ απόπειρα, συνυφασμένη με περισσή γυναικεία ψυχοσύνθεση ...
Συνέχεια...
Συνεργασία των Hot Chip με τους Westlife;
Οι Hot Chip, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της The Sun, είναι θετικοί στο να επιτρέψουν στους Westlife να διασκευάσουν ένα κομμάτι τους, για το επόμενο άλμπουμ τους.Ο Felix Martin από τους Hot Chip εύχεται μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα να δοκιμάσει να διασκευάσει το 'Bendable Poseable' των HC, από το ...
Συνέχεια...
ATP vs Pitchfork τον Μάιο στο Camber Sands
Και ενώ κάποιοι από εμάς ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους σιγά-σιγά για το, εννοείται, sold out χειμερινό All Tomorrow's Parties των Portishead, μέσα στο Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε από τους φίλους μας στο ATP το concept του πρώτου weekend του ανοιξιάτικου φεστιβάλ.Τo ATP έρχεται αντιμέτωπο με το καλύτερο μουσικό website στον κόσμο, το ...
Συνέχεια...
Let’s become the pitiless censors of ourselves με τον John Maus στο Six D.O.G.S.
Πολλούς μουσαφίρηδες  έχει η Arte Fiasco αυτές τις μέρες αφού όπως σας είνaι γνωστό προφανώς, μετά την επίσκεψη της δεσποινίδας ΕΜΑ το Σάββατο στο Bios, ακολουθεί την Δευτέρα ο John Maus στο Six D.O.G.S. O σπουδαίος και αγαπημένος lo-fi crooner επιστρέφει στη χώρα μας - τρία χρόνια από την προηγούμενη επισκεψή του στα μέρη μας ...
Συνέχεια...
Hip Hop Slam το Σάββατο στo Six D.O.G.S.
Στο άλλο άκρο της hip hop μπουζουκλερί της «Φαμίλιας», υπάρχει και μία άλλη ελληνική hip hop σκηνή που εκφράζει πολύ πιο αυθεντικά τις ρίζες της rap, προσαρμοσμένη στην ελληνική ιδιαιτερότητα και την εγχώρια κατάσταση, μακριά από «μπλιγκ» και πίστες.Το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου 27 Μαρτίου στο Six D.O.G.S. της Αβραμιώτου, ...
Συνέχεια...
Οι Laibach τον Δεκέμβριο στην Αθήνα
James Grant
Νέος δίσκος και πρώτο single για τον Perfume
Και το Plisskën Festival ολοένα και δυναμώνει!
Οι Universal Trilogy στο Death Disco με νέο
Κάθε Τρίτη η SugahSpank! στο Σταυρό του Νότου
Circlesquare @ Tiki
Little Waves
H Peaches στο Synch!
Captain Beefheart R.I.P.
Οι New York Ska-Jazz Ensemble στο Half Note
Synch Festival 2009 – Day 1
Download This: Ice Eyes – Under the Hood
Οι Klaxons νικητές του Mercury Music Prize
Listen Up: The Black Angels – “Don’t Play
Buzzcocks @ Κύτταρο – 7.5.2011
Οι Underground Youth σε mini tour στη χώρα
Listen Up: EMA – ‘3Jane’
Mixtapin’ with the Ark Festival 2012
Οι Black Lips επιστρέφουν!
15 χρόνια μετά…B-52’s!
Download This: Sugar Factory – EP
Tο καινούργιο ΕP του Albert Hammond Jr.
The Assassination of Jesse James by the Coward
Electronic Music Production event στο SAE με
Isobel Campbell & Mark Lanegan + Tango With
Συνεργασία των Hot Chip με τους Westlife;
ATP vs Pitchfork τον Μάιο στο Camber Sands
Let’s become the pitiless censors of ourselves με
Hip Hop Slam το Σάββατο στo Six D.O.G.S.