Δεν το κρύβω. Η αλήθεια είναι ότι η «ψύχωση» με ότι έχει να κάνει με τον Roky Erickson, μου συνέβη «πλαγίως», λόγω της «ψύχωσης» για τον θρυλικό ηγέτη των 13th Floor Elevators του Julian Cope.

Ας μην ξεχνάμε το ιστορικό πια άρθρο του Julian στο ΝΜΕ το 1983 για το 60s psychedelic garage με τίτλο «Garage: Tales From The Drug Attic» στο οποίο φυσικά οι 13th Floor Elevators πρωταγωνιστούσαν (διαβάστε οπωσδήποτε ολόκληρο το θρυλικό άρθρο εδώ) και φυσικά και την συμμετοχή του το 1990 στο tribute album "Where The Pyramid Meets The Eye: A Tribute to Roky Erickson" με την κλασική διασκευή του στο "I Have Always Been Here Before" και στην καμπάνια για την αποφυλάκιση του Roky Erickson.

rokyΜάλιστα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το σπάνιο πια lo-fi album "Droolian" του Julian Cope στο οπισθόφυλλο του οποίου αναγραφόταν με μεγάλα γράμματα "Free Roky Erickson", ενώ φυσικά ο μύστης (εγώ σε αυτή την περίπτωση) της δισκογραφικής και συγγραφικής πορείας του βρετανού καλλιτέχνη θα βρει πάμπολλες επιρροές και αναφορές στους 13th Floor Elevators και συγκεκριμένα στον Roky Erickson.

Για να φτάσουμε φυσικά και στην έκδοση το 2007 του βιβλίου-βίβλου "Eye Mind: The Saga of Roky Erickson and the 13th Floor Elevators, The Pioneers of Psychedelic Sound" του Paul Drummond, με πρόλογο του Julian Cope φυσικά (Διαβάστε εδώ την κριτική του βιβλίου στον Observer από τον Sean O’Hagan, ηγέτη των επίσης αγαπημένων μας High Llamas.)

Προσωπικά δεν θεωρούσα ποτέ πιθανό ότι θα έβλεπα live τον Roky Erickson, τον χαμένο αυτόν ήρωα της πρώιμης ψυχεδέλειας. Η ιστορία της ζωής του ιδιόρρυθμη, αλλόκοτη, βουτηγμένη στη μυθολογία του rock’n’roll και στην τραγικότητα της κλινικής ψυχασθένειας και των απάνθρωπων τρόπων «αντιμετώπισής» της στα ’60s αλλά και του αμερικανικού σωφρονιστικού συστήματος και την παράνοια της δικαστικής εξουσίας.

rokyΤο πολύ καλό ντοκιμαντέρ "You’re Gonna Miss Me" (Δείτε το trailer) του Keven McAlester επανέφερε στο προσκήνιο την τραγική ιστορία του Τεξανού μουσικού το 2005, με την επιστροφή του να ολοκληρώνεται πέρσι με την κυκλοφορία του πραγματικά απρόσμενου album "True Love Cast Out All Evil" με τους Okkervil River να στέκονται άξια δίπλα του ως backing μπάντα, ηχογραφώντας μία επιλογή τραγουδιών που είχε γράψει ο Roky Erickson τα προηγούμενα 15 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρόνια που προηγήθηκαν της ηχογράφησης του "True Love Cast Out All Evil" ο Erickson συνεργάστηκε και με τους σπουδαίους Τεξανούς Black Angels, ενώ συμμετείχε και στο «Batcat EP» των Mogwai.

Και ενώ είχα προετοιμαστεί να ταξιδέψω στο εξωτερικό για να καταφέρω να δω από κοντά τον Roky Erickson σε συναυλία, η εγχώρια διοργανώτρια εταιρία Alterground κάνει το «θαύμα» και τον φέρνει στο Gagarin 205 το ερχόμενο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.
Η πρόκληση βέβαια είναι άλλη, η οποία προέκυψε με αφορμή την συναυλία: Μία τηλεφωνική συνέντευξη με τον Roky Erickson

rokyΣίγουρα αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, αποτέλεσμα της 25λεπτης τηλεφωνικής κουβέντας με τον Roky Erickson δεν είναι μία τυπική συνέντευξη. Πρόκειται για μία από εκείνες τις περιπτώσεις που η ακριβής απομαγνητοφώνηση είναι αδύνατη. Ο ευδιάθετος γενικά Roky Erickson – με ορισμένες προφανείς απότομες εναλλαγές διάθεσης, όταν η «συζήτηση» πήγαινε σε «σκοτεινά μονοπάτια» – παρουσίαζε μία δυσκολία συγκέντρωσης στην συνομιλία, με εμμονές που επέστρεφαν συνεχώς «ακάλεστες» ανάμεσα στη συζήτηση – όπως η εμμονή του να μιλάει για τα βιβλία που διαβάζει – ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που οι απαντήσεις του αφορούσαν τον δικό του μικρόκοσμο, με πολλές λεπτομέρειες και μονολόγους που δεν έβγαζαν κανένα νόημα, τις οποίες παρέλειψα – σχεδόν όλες – ηθελημένα λόγω σεβασμού.

Ακολουθούν λοιπόν αποσπάσματα της κουβέντας μας, με κάποιες λίγες χρήσιμες σημειώσεις και παραπομπές, με την προσωπική μου άποψη βέβαια εν τέλει να είναι ότι ίσως κακώς τον αναγκάζουν – όπως φαίνεται και από τα λεγόμενα του ίδιου παρακάτω – να παραχωρεί τηλεφωνικές συνεντεύξεις.


roky

Ο λόγος στον Roky Erickson….

Καλά είμαι γενικά, εδώ σπίτι, ηρεμία και ξεκούραση…

Διαβάζω βιβλία βασικά. Αλλά όχι όλα τα βιβλία, όχι. Δεν μου αρέσουν όλα τα βιβλία. Διαβάζω μόνο βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας και Τρόμου, αυτά μου αρέσουν αν και θα ήθελα οι συγγραφείς των βιβλίων αυτών να είναι αληθινοί, να έχουν ζήσει τον τρόμο και να πιστεύουν σε αυτά που γράφουν.

Μου αρέσει ο Dean Koontz. Τώρα διαβάζω ένα βιβλίο του το "Strange Highways". Ο αγαπημένος μου συγγραφέας όμως είναι ο Stephen King. Τον ξέρεις; Καλός είναι. Μου αρέσει ένα βιβλίο του με ιστορίες, το "Nightshift". Και ξέρεις κάτι άλλο; Υπάρχουν αυτά τα περίεργα πράγματα που λέγονται Audio Cassette Books, που αν μπορείς να το πιστέψεις είναι όλο αυτό το μεγάλο βιβλίο σε μία μικρή κασέτα! Ωραίο είναι, κάθομαι και ακούω τις ιστορίες στο κασετόφωνό μου. Αλλά φίλε μου, είναι πολύ δύσκολο! Ξέρεις πως είναι; Βάζουν κάποιον και διαβάζει το βιβλίο για σένα, και εσύ τον ακούς, αλλά δυσκολεύομαι πάρα πολύ να συγκεντρωθώ και να παρακολουθήσω τι διαβάζει συνέχεια. Να σου πω την αλήθεια, μπορεί και να ακούσω και 3-4 φορές μία παράγραφο για να καταλάβω ακριβώς, και να συνεχίσω. Μου παίρνει πολύ χρόνο…

Βασικά μελετάω πολύ. Μου αρέσει να διαβάζω και Φιλοσοφία. Κυρίως φιλοσόφους που έχουν γράψει για τη ζωή γενικότερα, το νόημα της. Με βοηθάει για να συγκεντρώνω τις σκέψεις μου, και να βρίσκω μία γωνία στο μυαλό μου στην οποία νιώθω άνετα εγώ να ζω. Συγκεντρώνομαι και δημιουργώ ένα περιβάλλον στο οποίο είμαι ήρεμος και ήσυχος, για να περνάνε οι μέρες, κάνοντας απλά πράγματα που με ευχαριστούν χωρίς ταυτόχρονα να σκέφτομαι και να με απασχολούν διάφορα. Διαβάζω βασικά φιλοσοφία, για να βλέπω τηλεόραση.

Σκέφτομαι να γράψω και εγώ μία ιστορία, μία νουβέλα τρόμου και φαντασίας.

Έχω πολλές ιδέες για ένα βιβλίο για τον εαυτό μου και την ζωή μου, μου έχουν πει να γράψω κάτι τέτοιο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα…

rokyΜου αρέσει που κυκλοφόρησα νέο album. Το έχω, μου το έδωσαν, αλλά δεν το έχω ακούσει ακόμα. Προσπαθώ βασικά να βρω ένα καλό πικ-απ εδώ πέρα, αλλά δεν βρίσκω. Έχω όμως μία πολύ καλή τηλεόραση! Έχω και αυτό που λέγεται Direct TV, στο οποίο μπορείς να βλέπεις τηλεόραση συνέχεια και πολλά κανάλια ταυτόχρονα, και να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να δεις πράγματα που έδειξαν τα κανάλια νωρίτερα. Μου αρέσει να γυρνάω πίσω τον χρόνο.

Από το album άκουσα μόνο ένα τραγούδι βασικά, σε ένα studio, μου το έβαλαν, το άκουσα, και μου είπαν «αυτό είναι, ελπίζω να σου αρέσει». Οκ ήταν, μου άρεσε.

Ναι ξέρω πολλούς ανθρώπους που τους λένε Will. Ξέρω και έναν πολύ καλό Will που είναι συγγενής του ιδιοκτήτη του Riverhouse – πολύ καλό bar έχει πάει; – και έχει και έναν άλλο φίλο Will, αλλά δεν ξέρω αν μένουν πλέον εκεί. Και ο Will που έχω εδώ στη γειτονιά, καλός είναι, αλλά ο Will του Riverhouse είναι καλύτερος. Γενικά, είναι καλοί οι άνθρωποι που λέγονται Will.

roky(Σημείωση: Στο συγκεκριμένο σημείο, η ερώτηση αφορούσε πως ήταν η συνεργασία του με τον Will Sheff των Okkervil River, κάτι που το επεσήμανα – λίγο σοκαρισμένος είναι η αλήθεια…)

Α, και αυτόν τον Will τον ξέρω. Κάναμε κάποιες συναυλίες μαζί, ήρεμα ήταν, καλά. Καλό παιδί μου φάνηκε…

Σκέφτομαι πολλά όταν είμαι σε περιοδεία… Δεν ξέρω. Είναι περίεργα. Μου λένε και με αναγκάζουν να παίζω τραγούδια… πώς να τα πω… έντονα, δυνατά… τραγούδια που έχουν ακούσει ότι έπαιζα παλιά… ενώ εγώ βασικά θέλω ηρεμία και ήσυχα τραγούδια. Τελικά συνήθως την γλυτώνω… Αλλά όχι πάντα. Εκτιμώ πάντως που θέλει κόσμος ακόμα να με ακούει σε συναυλίες, αλλά προσπαθώ να μην παρασύρομαι και να μην καταπιέζομαι… Γενικά θα μου άρεσε περισσότερο να μπορώ επικοινωνώ και να συζητάω ήσυχα με αυτούς που έρχονται στις συναυλίες, παρά να είμαι πάνω στη σκηνή και να παίζω μουσική….

rokyΔεν ακούω σύγχρονη μουσική. Προτιμώ τη μουσική των ’60s. Αλλά γενικά δεν ακούω μουσική, προτιμώ να διαβάζω για τη δεκαετία του ’60. Διαβάζω για τον θρύλο του baseball τον Bobby «Golden Boy» Brown. Διαβάζω και ένα βιβλίο που μου έδωσαν οι Okkervil River για τον Phil Spector, που έχει τίτλο "Tearing Down the Wall of Sound" για να μάθω τα πάντα γι’αυτόν, αλλά είναι τόσο μεγάλο και δύσκολο βιβλίο που μπερδεύομαι και δεν μπορώ να τελειώσω. Θα προσπαθήσω όμως και πάλι!

Περνάω καλά στη ζωή μου αυτή τη περίοδο, είμαι ευχαριστημένος. Αυτές οι μέρες είναι δύσκολες… Μου πήραν συνέντευξη προηγουμένως για ένα περιοδικό το Buzz, και μετά για ένα άλλο το Velocity, τώρα μιλάω με σένα… Μου είναι δύσκολο. Μου λένε ότι είναι καλό να υπάρχουν άρθρα για μένα, και άνθρωποι που δεν ξέρω να θέλουν να μιλήσουν μαζί μου. Αλλά δεν ξέρω. Με δυσκολεύει. Προτιμώ να διαβάζω.

Δεν έχω καταφέρει να δω αυτή την ταινία που γύρισαν για μένα. Μου είναι δύσκολο. Δεν με ενόχλησαν, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κάποιος να τη δει.

Δεν ξέρω τίποτα για την Ελλάδα. Το μόνο που έρχεται στο μυαλό με τη λέξη είναι…. Ξέρεις τον Michael Myers; Της ταινίας "Halloween"; Ε, αν ήταν ο Michael Myers στο σχολείο πιστεύω ότι θα ήταν ο τύπος ανθρώπου που θα του άρεσε να διαβάζει βιβλία με detectives. Και το βιβλίο που θα διάβαζε θα ήταν το "Detectives In Togas"! (Σημείωση: Αναφέρεται στο ομότιτλο παιδικό βιβλίο της οποίας η ιστορία βέβαια εξελίσσεται στην Αρχαία Ρώμη…)

roky


O Roky Erickson με το συγκρότημά τους θα εμφανιστεί στο Gagarin 205 το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου σε μία διοργάνωση της Alterground.

H προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται www.ticketarena.gr και www.ticketpro.gr, τηλεφωνικά στο 212-1003788, και στα Tickethouse Αθήνας & Θεσσαλονίκης καθώς και στο Floral στα Εξάρχεια προς 32 ευρώ – και ανήμερα της συναυλίας στον χώρο διεξαγωγής προς 39 ευρώ.

Links
www.rokyerickson.net
www.myspace.com/rokyerickson

Διάβασε επίσης...
Rockwave Festival 2008 update
Η DiDi Music/Big Star Promotions με μία λιτή ανακοίνωση μας ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα γνωστοποιήσει τις νέες πληροφορίες που αναμένουμε για το φετινό Rockwave Festival.Όπως έχουμε πει και παλιότερα η πρώτη "metal" ημέρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουλίου, πάντα στο Terra Vibe, με την συμμετοχή των Judas ...
Συνέχεια...
Οι The Ex τον Οκτώβρη στην Αθήνα
Ένα ακόμα σημαντικό γκρουπ θα επισκεφτεί τη χώρα μας αυτό το φθινόπωρο. Οι Ολλανδοί The Ex, με νέο τραγουδιστή στη σύνθεσή τους, αλλά και με σχετικά νέο υλικό (το περσινό Catch My Shoe) θα βρίσκονται στη σκηνή  του Gagarin 205 την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Οι The Ex, αποτελούν ένα ανήσυχο και ακομπλεξάριστο ...
Συνέχεια...
Οι Pavement βγαίνουν από την καραντίνα και το γιορτάζουν με μια best-of συλλογή
Το περασμένο Σεπτέμβριο σας είχαμε ενημερώσει για την επίσημη επανένωση των Pavement και την επερχόμενη συναυλία τους στις 21 Σεπτεμβρίου του 2010 στη Νέα Υόρκη στα πλαίσια των τεσσάρων συναυλιών που θα δώσουν στο Central Park.Την επανένωση του γκρουπ, όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα της η Matador, θα συνοδέψει και ...
Συνέχεια...
Η Anne Clark επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε… 10 μήνες
Η DiDiMusic/Big Star Promotions μας προβλημάτισε λίγο σήμερα με το δελτίο τύπου που μας έστειλε...Η Anne Clark στη χώρα μας...Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008 - Θεσσαλονίκη - Principal Club TheaterΣάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008 - Αθήνα - Gagarin 205Μήπως έγινε κάποιο λάθος στον μήνα; Δύο φορές; Μα από τώρα ανακοίνωση για συναυλίες ...
Συνέχεια...
The Pretty Things & Arthur Brown στο Gagarin 205
Μία βραδιά Βρετανών θρύλων του rock στο Gagarin 205 ανακοινώθηκε σήμερα από την Astra.Στις 16 Δεκεμβρίου, οι The Pretty Things με τον Phil May και τον Dick Taylor στη σύνθεσή τους θα φέρουν τον ήχο του 60's r'n'b british invasion στην Αθήνα, έχοντας παράλληλα στις αποσκευές τους και ένα νέο ...
Συνέχεια...
Paul’s Boutique 20th Anniversary Edition
...'cause I shot a man in Brooklyn *just to watch 'im die* Πάμε μια βόλτα 20 χρόνια πίσω; H γιγάντια επιτυχία του Licensed To Ill (#1 στα Billboard charts, 5.000.000 αντίτυπα σε πωλήσεις, κλπ) χάρις στα τραγούδια - party anthems που ανασταίνουν και νεκρούς θα ήταν σίγουρα βαριά στους ώμους ...
Συνέχεια...
Οι Her Name is Calla τον Ιανουάριο στην Ελλάδα
Από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ευρωπαϊκού post-rock, οι Βρετανοί Her Name is Calla, θα επισκεφτούν για πρώτη φορά τη χώρα μας και το 6 D.O.G.S. το Σάββατο 14 Ιανουαρίου. Έχοντας μέχρι στιγμής στο ενεργητικό τους δύο άλμπουμ και αρκετές άλλες παράλληλες κυκλοφορίες, οι Her Name is Calla έχουν καταφέρει να κάνουν ...
Συνέχεια...
Κατεβάστε δωρεάν σήμερα και για 24 ώρες το νέο τραγούδι του Bob Dylan!
Για το νέο πολυαναμενόμενο album του Bob Dylan τα έχουμε πει και παλιότερα...Το 46o (!) πια album του μεγάλου Dylan θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου και θα έχει τίτλο "Together Through Life".Σήμερα όμως, 30 Μαρτίου, από τις 3 το μεσημέρι και για 24 ώρες, μπορούμε όλοι δωρεάν να αποκτήσουμε σε ...
Συνέχεια...
Ποιοι θα αγοράσουν τα 48 Diva Zone εισιτήρια αξίας €500 για την Beyonce;
Καλό ερώτημα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθούν.Και δεν θα είχε ενδιαφέρον, να διαπιστώσουμε ποιοι θα είναι; Νεόκοποι τηλεοπτικοί σταρ; Τραγουδίστριες του ελληνοποπ ρεπερτορίου; σελεμπριτάκια της μεσημεριανής ζώνης; Γόνοι γνωστών οικογενειών; Αλλά γιατί μας κάνει εντύπωση; Δεν γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχουν ορισμένοι που αφήνουν πολλά περισσότερα σε ένα βράδυ στις ...
Συνέχεια...
Brett Anderson @ Polis Theatre
Μήπως έφτασε η στιγμή που πλέον και η γενιά των 30 something θα αρχίσει να πηγαίνει σε συναυλίες αναπόλησης του ένδοξου παρελθόντος, σε επανενώσεις συγκροτημάτων της εφηβείας της και σε σε σόλο περιοδείες (καλή ώρα) μεγάλων μουσικών που βρίσκονται σε "συνθετική εμμηνόπαυση" (μην πυροβολήσετε ... το σχόλιο είναι της Guardian ...
Συνέχεια...
King Tuff
Ως King Tuff μας συστήνεται το neo psych garage του Αμερικανού μουσικού Kyle Thomas. Αναμένοντας την παρουσία του στο φετινό Plisskën Festival, μιλήσαμε μαζί του. Σαν άλλος νομάς, από το Βερμόντ στο Λος Άντζελες, με πολλές ενδιάμεσες στάσεις και μέλος σε μπάντες (από τους freak folk Feathers αλλά και τους  Witch του ...
Συνέχεια...
Nosfi – The Fine Art Of Despair
Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα που είχαν κατακλύσει τις ψυχές μας πίσω στο 2010, καθώς κι η κατήφεια που προδιαγραφόταν από εκείνες τις πρώτες κανονιές της γενικευμένης κρίσης, έδωσαν ισχυρό έναυσμα για ένα αξιοσημείωτο έργο μουσικού λόγου. Στη διάρκειά του, ο Θεσσαλονικιός Nosfi ανέλαβε να εναρμονίσει τις ίδιες του τις ...
Συνέχεια...
Οι Bajofondo Tango Club αύριο στο Fuzz και στα Public για την απονομή του Χρυσού Δίσκου
Ok, όσο και να μην είναι και τόσο δύσκολο πλέον να γίνεται κάποιο album χρυσό στις μέρες μας, και πάλι είναι λόγος για μία βράβευση και ένα καλό πάρτυ.Οι Bajofondo Tango Club, μετά την συναυλία τους στην Αθήνα τον Οκτώβριο (διαβάστε το review της βραδιάς στο mixtape.gr), επιστρέφουν αυτές τις ...
Συνέχεια...
Ο Congo Natty για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Κάλλιο αργά παρά ποτέ για να δούμε ζωντανά στην χώρα μας τον πρώτοπορο της ragga jungle Congo Natty (Michael West) που ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη των 80s ως Rebel MC (θυμηθείτε τα hits με τους Double Trouble που έφτασαν ως τις κορυφές του βρετανικού charts) για να συνεχίσει ...
Συνέχεια...
Έναρξη σήμερα για το 5ο Velvet Festival στο Bios
Εντελώς αυθαίρετα εντάξαμε το κείμενο που διαβάζετε αυτή την στιγμή στο section της Μουσικής του mixtape.gr, αφού όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, το Velvet Festival παρουσιάζει στο Bios και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για τρεις ημέρες πό σήμερα Μ. Δευτέρα έως και την Μ. Τετάρτη ...
Συνέχεια...
Ακούστε τους Barenaked Ladies να γράφουν για το EMusic
Το EMusic.com έφτασε τα 100 εκατομμύρια downloads και "προσέλαβε" τους Barenaked Ladies για να ηχογραφήσουν ένα τραγούδι για τον χρήστη που κατέβασε το ιστορικό πλέον, για το EMusic, download.Το κομμάτι λέγεται "Michael Brennan"και μπορείτε να το ακούσετε από εδώ δωρεάν για ένα μήνα.Μετά τον ένα μήνα, το κομμάτι θα συμπεριληφθεί ...
Συνέχεια...
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά BRIT AWARDS
Μπορεί τα μάτια και τα αυτιά όλου του κόσμου να ήταν στραμμένα εχτές στην Ουάσιγκτον και τον νέο Πρόεδρο Barrack Hussein Obama, όμως η βρετανική μουσική βιομηχανία είχε κάτι άλλο να ασχολείται.Αναφερόμαστε φυσικά στα βραβεία-θεσμός της Μεγάλης Βρετανίας, τα περίφημα BRITS, των οποίων οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν.Περισσότερες υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι Coldplay ...
Συνέχεια...
Εξαντλούνται τα πρώτα 1.000 προνομιακά εισιτήρια για τους Pet Shop Boys στην Αθήνα
Με πολύ γρήγορους ρυθμούς ξεκινησε η online προπώληση των πρώτων 1.000 εισιτηρίων στην προνομιακή τιμή των €40 για την εμφάνιση των Pet Shop Boys την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στον νέο εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo στον Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.Όπως ενημέρωσε η διοργανώτρια εταιρία Showhat, έχουν μείνει ακόμα πολύ ...
Συνέχεια...
Νέο album για τους Green Day
Πέντε χρόνια ύστερα από το πάρα πολύ επιτυχημένο "American Idiot" οι Green Day επιστρέφουν στην δισκογραφία με ένα νέο, όγδοο πια, album.Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, το νέο album θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάιο, και θα έχει τίτλο "21st Century Breakdown", με την παραγωγή του album να έχει αναλάβει ο Butch ...
Συνέχεια...
Οι Earthbound στο καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο live στο ΑΝ Club
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Earthbound, επιστρέφουν στο AN Club τo ερχόμενο Σάββατο 27 Δεκεμβρίου για την καθιερωμένη τους συναυλία στο τέλος του έτους στον χώρο των Εξαρχείων.Φυσικά και θα ερμηνεύσουν τραγούδια από όλη τους την καριέρα και εννοείται και από το φετινό album τους "La Guerra Final", ...
Συνέχεια...
O Jonathan Richman σε Πάτρα και Αθήνα!
Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που είχαμε κοντά μας, στο Ρόδον τότε, τον σπουδαίο Jonathan Richman, και τον επόμενο μήνα ήρθε και πάλι η ώρα να υποδεχτούμε έναν από τους τελευταίους πραγματικούς τραγουδοποιούς και τροβαδούρους του rock'n'roll, μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της punk και της folk σκηνής των ...
Συνέχεια...
Μείωση εισιτηρίων για τη συναυλία των Mogwai!
Σε μια κίνηση συμπαράστασης προς τους Έλληνες φίλους τους προέβησαν οι Mogwai, οι οποίοι αποφάσισαν να παραιτηθούν από μέρος της αμοιβής τους έτσι ώστε να μειωθεί το εισιτήριο για τις επερχόμενες συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια Spicy Entertainment, από αύριο λοιπόν, τα εισιτήρια ...
Συνέχεια...
Οι Shins διασκευάζουν Pink Floyd
Όπως διαβάζουμε στο NME.com, οι The Shins διασκεύασαν το Breathe των Pink Floyd. Η διασκευή θα συμπεριληφθεί σαν b-side στο νέο του single. Πρόκειται για το τραγούδι 'Turn On Me', που κυκλοφορεί στις 3 Σεπτεμβρίου και είναι το τρίτο κατά σειρά single από το άλμπουμ τους 'Wincing The Night Away'.Στα ...
Συνέχεια...
The Rebirth Of Detroit
Έχουν περάσει εξι χρόνια από τον θάνατο του θρυλικού πλέον hip-hop παραγωγού J Dilla (aka James Dewitt Yancey 1974-2006) αλλά ο μεγάλος όγκος υλικού που άφησε πίσω συνεχίζει να βρίσκει δρόμο στα στερεοφωνικά μας ή τα PC μας μέσω μεταθανάτιων κυκλοφορίων και να καλύπτει ως ένα βαθμό το κενό. Στις ...
Συνέχεια...
Elvis Costello, Diana Krall και Jethro Tull στο νέο Θέατρο του Terra Vibe
H DiDi Music ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη ενός νέου θεάτρου που έρχεται να συμπληρώσει, τον ήδη γνωστό χώρο του TerraVibe Park.Στην θέση της παλιάς σκηνής του Terra Vibe, η ιδιοκτήτρια και διοργανώτρια εταιρία έστησε ένα θέατρο χωρητικότητας 3.500 θέσεων στο πλαίσιο της προσπάθειάς της αναβάθμισης των υποδομών του Terra Vibe ...
Συνέχεια...
Underground Youth
Ένας χρόνος και κάτι ψιλά έχουν περάσει από την προηγούμενη εμφάνιση τους στην χώρα μας και στο διάστημα αυτό οι The Underground Youth πρόλαβαν να βγάλουν ένα και μόνο καινούριο album! Απίστευτα πράγματα. Ποιός θα το περίμενε δηλαδή. Από το αναπάντεχο sold out του 2012 στο Six D.O.G.S. σε ένα ...
Συνέχεια...
O Spaceman επιστρέφει! Νέο album για τους Spiritualized
Ένας από τους διαχρονικά αγαπημένους μας επιστρέφει στη δισκογραφία, ο Jason Pierce ή Jason Spaceman αν προτιμάτε με ένα νέο album, το 7ο studio album των Spiritualized, to οποίο θα έχει τίτλο "Sweet Heart Sweet Light” και θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου μέσω της ετικέτας Double Six της Domino Records. Το album ...
Συνέχεια...
Οι The XX εμπνέουν τον Saam Farahmand και συνεργάζονται μαζί του
Το next top model τρίο των The XX ενώνει τις δυνάμεις του με τον γνωστό δημιουργό μουσικών video clip Saam Farahmand για μια μοναδική audio-visual συνεργασία.Το θέμα έχει ώς εξής : Ο Saam Farahmand, εκστασιασμένος προφανώς από το παρθενικό άλμπουμ του γκρουπ - το οποίο παρεπιπτόντως το περιοδικό FACT το ...
Συνέχεια...
Vassilikos – Sunday Cloudy Sunday
Όσο αναμοχλεύω το παρελθόν του Βασιλικού Σακκά, τόσο αντιλαμβάνομαι πόσο καίριο και ιδιοσυγκρασιακό στάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των επιλογών του. Σε μια ειδικού βάρους επιλογή, προβαίνει ούτως ώστε να εκθέσει τις παραστάσεις του από το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, μέσα από μια απόλυτα προσωπική οδό που συγκινεί. Από τις μέρες αφάνειας ...
Συνέχεια...
Zion Train + Professor Skunk @ An Club
Σε ένα απρόσμενο ταξίδι που μύριζε καλοκαίρι μας έστειλαν Σάββατο βράδυ οι Zion Train που εμφανίζονταν στο Αν Club, αλλά καλύτερα να πάρω από την αρχή τα πράγματα...Φτάνοντας στο χώρο αρκετά νωρίς από ότι αποδείχτηκε, λιγοστός ήταν ο κόσμος που ήδη βρισκόταν εκεί και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να ...
Συνέχεια...
Rockwave Festival 2008 update
Οι The Ex τον Οκτώβρη στην Αθήνα
Οι Pavement βγαίνουν από την καραντίνα και το
Η Anne Clark επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
The Pretty Things & Arthur Brown στο Gagarin
Paul’s Boutique 20th Anniversary Edition
Οι Her Name is Calla τον Ιανουάριο στην
Κατεβάστε δωρεάν σήμερα και για 24 ώρες το
Ποιοι θα αγοράσουν τα 48 Diva Zone εισιτήρια
Brett Anderson @ Polis Theatre
King Tuff
Nosfi – The Fine Art Of Despair
Οι Bajofondo Tango Club αύριο στο Fuzz και
Ο Congo Natty για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Έναρξη σήμερα για το 5ο Velvet Festival στο
Ακούστε τους Barenaked Ladies να γράφουν για το
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά BRIT AWARDS
Εξαντλούνται τα πρώτα 1.000 προνομιακά εισιτήρια για τους
Νέο album για τους Green Day
Οι Earthbound στο καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο live στο ΑΝ
O Jonathan Richman σε Πάτρα και Αθήνα!
Μείωση εισιτηρίων για τη συναυλία των Mogwai!
Οι Shins διασκευάζουν Pink Floyd
The Rebirth Of Detroit
Elvis Costello, Diana Krall και Jethro Tull στο
The Underground Youth + Wonky Doll And The
O Spaceman επιστρέφει! Νέο album για τους Spiritualized
Οι The XX εμπνέουν τον Saam Farahmand και
Vassilikos – Sunday Cloudy Sunday
Zion Train + Professor Skunk @ An Club