Δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση τελικά, ότι η σύντομη τηλεφωνική κουβέντα που είχα με τον Richard Hawley εξελίχθηκε σε μία από τις πιο ευχάριστες και ζεστές από τις πολλές άχαρες τηλεφωνικές συνεντεύξεις που είχα την τύχη να πάρω τα τελευταία χρόνια.

Όπως οι μουσικές δημιουργίες που μας έχει χαρίσει την τελευταία δεκαετία, έτσι και ο ίδιος στην συνομιλία μας, είχε μία έμφυτη ευγένεια και απλότητα, παράλληλα και μία ξεχωριστή προσωπικότητα.

Με τις ευχάριστες φωνές και τα γέλια των παιδιών του soundtrack στο βάθος του σαλονιού του σπιτιού του στο Sheffield, ο Richard Hawley μιλάει στο mixtape.gr με αφορμή τις δύο πολυαναμενόμενες εμφανίσεις του την ερχόμενη Παρασκευή 19 Φεβρουάριου στο Ράδιο Σίτι στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club στην Αθήνα.


hawleyRichard Hawley: Elvis Of The North

Είναι απλά αστείο! Ένας ακόμα χαρακτηρισμός από υπερβολικούς και ενθουσιώδης δημοσιογράφους.

Σοβαρά όμως, χαίρομαι πολύ, ακόμα και τέτοιου είδους διασκεδαστικούς χαρακτηρισμούς. Είναι σίγουρο ευχάριστο για έναν μουσικό να δέχεται θετικές κριτικές και καταπληκτικά σχόλια, ειδικά από σοβαρές εφημερίδες, περιοδικά και websites. Πραγματικά δεν περίμενα ποτέ ότι ο Βρετανικός μουσικός τύπος θα με υποστήριζε.

Working Class Hero

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Sheffield. Και η αλήθεια είναι τo περιβάλλον που μεγάλωσα με επηρέασε και φυσικά και τώρα με επηρεάζει. Πάντα έγραφα και γράφω μουσική και στίχους που έχουν άμεση σχέση με την ζωή μου ή με τους ανθρώπους γύρω στο άμεσο περιβάλλον μου, ή ακόμα για την κοινωνία μέσα στην οποία μεγαλώνω τα παιδιά μου. Και η εργατική τάξη της Βόρειας Αγγλίας που άντεξε και υπέφερε τόσα πολλά τις περασμένες δεκαετίες είναι στο αίμα μου, όπως και να το κάνουμε.

3η γενιά μουσικός

Δεν ξέρω αν θα είχα σχέση με την μουσική εάν δεν ερχόμουν από μία καθαρά μουσική οικογένεια. Για να είμαι ειλικρινής, αμφιβάλλω ακόμα και για το αν θα ήμουν, αυτό που είμαι τώρα ως άνθρωπος και προσωπικότητα. Ο παππούς μου, ο πατέρας μου αλλά και ο θείος μου, μουσικοί και οι ίδιοι, με εξαιρετικό γούστο και όρεξη για καλούς ήχους, είναι οι άνθρωποι που με επηρέασαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Με ρωτάνε συχνά δημοσιογράφοι, για το ποιοι καλλιτέχνες αποτελούν σημεία αναφοράς για μένα, ποιοι ήταν αυτοί που επηρέασαν τον ήχο μου, και η απάντηση πάντα είναι αυτοί οι απλοί αλλά με πάθος για την μουσική άνθρωποι, χωρίς αμφιβολία. Μάλιστα είμαι υπερήφανος και για την τεράστια συλλογή δίσκων και μουσικών οργάνων που συνέλεξαν μέσα στις δεκαετίες και τα οποία μου κληροδότησαν. Αισθάνομαι ευλογημένος!

4η γενιά;

Δεν έχω ιδέα εάν τα παιδιά μου θα μοιραστούν το ίδιο πάθος με την μουσική που χαρακτηρίζει εμένα και τους προγόνους τους. Το εύχομαι, αλλά ακόμα και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν με πειράζει ειλικρινά. Αρκεί να είναι ευτυχισμένα και τα τρία τους και να γίνουν καλοί άνθρωποι.

 

hawleyΟικογένεια και καριέρα

Γενικά αποφεύγω να περιοδεύω. Δεν θέλω να μένω μακριά από την οικογένειά μου. Καλή η μουσική, και οι συναυλίες, και η επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάνε τις δημιουργίες σου – ειδικά το τελευταίο είναι από τα πιο ευχάριστα και εκτιμηταία σε αυτή την ‘δουλειά’ – αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την οικογένειά μου. Εάν ήμουν αναγκασμένος να περιοδεύω για μήνες όπως έκανα παλιότερα, νέος, με τους Longpigs, θα είχα τρελαθεί!

Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, είναι τόσες πολλές οι μικρές ανεπανάληπτες στιγμές, που κάθε δευτερόλεπτο κοντά τους είναι αναντικατάστατο για να το χαραμίσω για την οποιαδήποτε μουσική επιτυχία και για οποιαδήποτε χρηματική αμοιβή. Είμαι απλός άνθρωπος. Προτιμώ χίλιες φορές αυτό που θα κάνω μόλις τελειώσουμε την κουβέντα μας – να πάω δηλαδή να καθαρίσω την πίσω αυλή του σπιτιού μου παρέα με τον γιο του – παρά την οποιαδήποτε επιταγή μίας δισκογραφικής ή συναυλιακής εταιρίας.

Η σχέση με τους fans

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο σε αυτό που κάνω, από το όταν γνωρίζω από κοντά όλους αυτούς τους "τρελούς" σε όλο τον κόσμο που τους αγγίζει η μουσική μου. Και πιστέψτε με, υπάρχουν πολλοί πραγματικά "τρελοί" εκεί έξω και θέλω να τους γνωρίσω όλους. Αφού γράφω κάτι για την ζωή μου, το οποίο αγγίζει ή έχει σχέση και με την δική τους, τότε μοιραζόμαστε παρόμοιες εμπειρίες, σκεπτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, ζούμε τα χρόνια της ζωής μας παράλληλα αλλά και παρόμοια σε κάποιες στιγμές. Και θέλω να τους γνωρίσω.

hawleyTo Forum και οι online φίλοι

Υπάρχει αυτό το forum στο internet για τους fans της μουσικής μου, με το οποίο ασχολούμαι σχεδόν κάθε μέρα. Μόνο όταν περιοδεύω, δεν κάνω καθημερινά log in. Έχουν αναπτυχθεί φιλίες σε αυτό το forum, απαντάω σε κάθε ερώτηση που μου κάνουν, συζητάμε, ανταλλάζουμε απόψεις. Σε πολλούς φαίνεται περίεργο, που ασχολούμαι προσωπικά καθημερινά και απαντάω στο οτιδήποτε, ακόμα και για το που αγόρασα το παλτό που φόραγα σε κάποια φωτογράφηση – δεν φαντάζεστε τι έχουν ρωτήσει ορισμένοι! – αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τους κάνει εντύπωση. Για κάποιον που ξόδεψε 15 λίρες για να αγοράσει ένα cd μου, ή 20 λίρες για να πάει σε μία συναυλία μου, το ελάχιστο που πραγματικά μπορώ να κάνω είναι να αφιερώσω μερικά δευτερόλεπτα από τον χρόνο μου για να απαντήσω σε κάποιο ερώτημα του.

Όπως δεν πιστεύω στην κόλαση και στον παράδεισο, έτσι δεν πιστεύω και στην ιδέα του popstar ή του rock star. Όσοι δεν εκτιμούν και δεν ευχαριστούν με κάθε τρόπο τους fans τους, είναι απλά μουνιά!

Truelove’s Gutter: Ένα σκοτεινό album…

Δεν είχα σκοπό να ηχογραφήσω ένα album ηθελημένα πιο σκοτεινό από τα προηγούμενα. Έγινε πραγματικά τυχαία με την βοήθεια και με την έμπνευση θα έλεγα από διάφορα περίεργα και σπάνια μουσικά όργανα που έβρισκα τυχαία σχεδόν, όπως το waterphone και το crystal baschet Αυτά τα δύο όργανα επηρέασαν πολύ το ύφος του album. Γενικότερα όμως σε όλα τα solo albums μου απλά γράφω αυτό που νιώθω, χωρίς να σκέπτομαι τις επιπτώσεις. Δεν είμαι από τους τραγουδοποιούς που έχουν την δυνατότητα – και την υποχρέωση – να γράφουν ανόητα, χαρούμενα τραγούδια, ακόμα και αν η προσωπική τους ζωή και της κοινωνίας έχει πέσει στον υπόνομο.

 

hawley… και αντι-ραδιοφωνικό

Ο τρόπος που λειτουργεί το ραδιόφωνο στην Βρετανία, είναι έτσι κι αλλιώς προσβλητικός για τον δημιουργό. Υπάρχει ένας ηλίθιος κανονισμός, ακόμα και στο BBC – το δημόσιο ραδιόφωνο δηλαδή που πληρώνουν οι βρετανοί φορολογούμενοι – σύμφωνα με τον οποίο για να έχει ένα τραγούδι air-play μέσα στην ημέρα θα πρέπει να είναι κάτω από τρία λεπτά! Και για ποιο λόγο; Μόνο και μόνο για να έχουν χρόνο για διαφημίσεις! Κάθε φορά που το θυμάμαι, εκνευρίζομαι! Το "Truelove’s Gutter" δεν έχει κανένα τραγούδι που να τηρεί αυτές τις προϋποθέσεις. Και δεν γινόταν αλλιώς, δεν είναι δυνατόν να «αυτολογοκρίνεται» ο δημιουργός για να ακούγονται τα τραγούδια του στο ραδιόφωνο. Είναι αξιολύπητη η κατάσταση πραγματικά.

Ο δημιουργός και η σύγχρονη εποχή

Όλα κινούνται πολύ γρήγορα. Και γι’αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το internet, αλλά και γενικότερο ο μοντέρνος τρόπος ζωής. Με ένα απλό search βρίσκεις το album, το κατεβάζεις, το ακούς, και παράλληλα, ενώ το ακούς, κατεβάζεις και άλλα 50. Δεν είναι τρόπος αυτός για να εκτιμήσει ένας ακροατής την δουλειά του album, ειδικά όταν δεν μιλάμε για ένα ακόμα σαχλό pop κατασκεύασμα. Νομίζεις ότι θα εκτιμούσε με αυτό τον τρόπο, είτε με τα ραδιοφωνικά 3λεπτα, ένας ακροατής συγκροτήματα όπως οι Led Zeppelin και οι Doors για παράδειγμα;

Συνεργασίες

Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για οποιαδήποτε συνεργασία, με οποιοδήποτε δημιουργό, που εκτιμάει αυτό που κάνω. Έχω κατά καιρούς δεχθεί πολλές προτάσεις, και όποτε μπορώ δέχομαι με ευχαρίστηση. Αγαπάω πολύ να παίζω μουσική, είναι το μοναδικό πράγμα που ξέρω να κάνω και μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι το κάνω καλά, νιώθω ωραία όταν πιάνω μία από τις αγαπημένες μου κιθάρες και αν το κάνω μαζί με άλλους δημιουργικούς ανθρώπους ακόμα καλύτερα, ώστε να μπορώ να διατηρώ το μυαλό μου φρέσκο.

 

 


hawleyΟ Richard Hawley με το συγκρότημά του θα εμφανιστούν στις 19 Φεβρουαρίου στο Ράδιο Σίτι στη Θεσσαλονίκη και στις 20 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club στην Αθήνα. Την συναυλία της Αθήνας θα ανοίξει ο Lumiere Brother.

Τα εισιτήρια προπωλούνται σε Public, Tickethouse και www.i-ticket.gr προς:

Αθήνα:
Καθήμενοι: € 40
Όρθιοι: € 32

Θεσσαλονίκη:
Πλατεία (καθήμενοι) και Θεωρεία: € 35
A και B Πλατεία: € 45

Links
www.richardhawley.co.uk
www.myspace.com/richardhawley

 

Video

 

Διάβασε επίσης...
Download This: Grimes – ‘Genesis’
Μόλις προχθές λέγαμε από εδώ για την προσθήκη της καναδής Grimes (aka Claire Boucher) στο ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικό ρόστερ της 4AD και σήμερα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση στο site του θρυλικού label μαζί με άλλο ένα δείγμα από το επερχόμενο Visions, το παρα πολύ καλό 'Genesis', για stream/δωρεάν download. Φυσικά η ...
Συνέχεια...
Οι Biotech παρουσιάζουν το πρώτο τους album στο Κοο Κοο
Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Alive we Die που κυκλοφορεί αύριο από τη Sony Music παρουσιάζουν οι Biotech την Κυριακή 1 Απριλίου στο Κοο Κοο. Ξεκίνησαν ως Blissard ηχογραφώντας 5 demo και αλλάζοντας πολλές φορές το ύφος της μουσικής τους. Ως Biotech, κέρδισαν το 2009 το διαγωνισμό Band Festival Contest του ...
Συνέχεια...
Brain Thrust Mastery
Τρία χρόνια μετά το αρκετά επιτυχημένο With Love And Squalor του 2005, οι εναπομείναντες και επισήμως δύο πλέον We Are Scientists, μιας ο ντράμερ Michael Tapper αποχώρησε τον Νοέμβρη του 2007, επιστρέφουν δριμύτεροι - ...ή όχι και τόσο όπως θα διαβάσετε παρακάτω- με το Brain Thrust Mastery.Και αυτό γιατί μέσα ...
Συνέχεια...
O Caribou δίνει live album για free download
Ο  Καναδός Dan Snaith πιο γνωστός στους μουσικόφιλους ως Caribou δίνει free για κατέβασμα μέσω της σελίδας του  στο Soundcloud μια live εμφάνιση από το Σεπτέμβρη του 2009 στο ΑΤΡ της Νέας Υόρκης του project του Caribou Vibration Ensemble. Το project του Caribou Vibration Ensemble το οποίο περιελάμβανε επί σκηνής πνευστά, τέσσερις ...
Συνέχεια...
Gagarin Open Air Festival, 4th Day – Kaiser Chiefs, Long Blondes, Good Shoes, Zebra Tracks
Η τέταρτη ημέρα του Gagarin Open Air Festival στο Ελληνικό βρωμοκοπούσε ...βρετανίλα (!), αλλά εννοείται με την καλή έννοια! Δεν βλέπουμε συχνά τρία ολόφρεσκα γκρουπ από την Γηραιά Αλβιόνα (+ ένα εγχώριο, Zebra Tracks) μαζί σε ένα line-up. Το δυστύχημα είναι ότι το κοινό έλαμψε δια της απουσίας του και ...
Συνέχεια...
Η επιστροφή των PAWS
Και λέμε επιστροφή καθώς παρά το γεγονός ότι ακόμα φτιάχνουν το όνομά τους στο χώρο του indie-rock, οι PAWS  ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του 2ου κατά σειρά album τους, το οποίο θα φέρει τον τίτλο Youth Culture Forever. To indie-rock/lo-fi τρίο από την Γλασκώβη μας συστήθηκε πίσω στο 2012 με το Cokefloat! ...
Συνέχεια...
Οι Radiohead ξεκινούν ηχογραφήσεις για το νέο τους άλμπουμ
Είπαμε χτες για τον Thom Yorke και τις συνεργασίες του με τον DOOM και πάμε σήμερα να πούμε δύο λόγια για τους Radiohead.Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το γκρουπ έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει κάποια νέα κομμάτια για την επερχόμενη νέα δισκογραφική του δουλειά. Από ''κει και πέρα τίποτα παραπάνω δεν ...
Συνέχεια...
Dum Dum Girls
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες της χρονιάς που τελειώνει, είναι αυτή που θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε όσοι τυχεροί χωρέσουμε στο AN Club αυτή την Κυριακή 15 Δεκέμβρη και με αυτή την αφορμή μιλήσαμε την ψυχή του συγκροτήματος  Dee Dee Penny. Η καλλιτέχνιδα από το Los Angeles μας μίλησε ...
Συνέχεια...
Η Charlotte Gainsbourg κυκλοφορεί το EP ‘Terrible Angels’
H Charlotte Gainsbourg ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της EP με τίτλο "Τerrible Angels". To EP θα βγει στην αγορά στις 6 Σεπτεμβρίου και θα περιέχει 2 ακυκλοφόρητα κομμάτια: το ομώνυμο τραγούδι, στο οποίο έχει βάλει το χεράκι του ο επι χρόνια συνεργάτης της Gainsbourg, Beck καθώς και το τραγούδι ...
Συνέχεια...
Οι A Silver Mt. Zion τον Μάρτιο στην Αθήνα!
Κάτι συμπτώσεις όμως!Την στιγμή που παραλάβαμε από την εταιρία διανομής MSEN ένα promo αντίτυπο του επερχόμενου, στις αρχές Μαρτίου, πέμπτου album των "Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band", με τίτλο "13 Blues For Thirteen Moon" και το ακούγαμε για πρώτη φορά (εξαιρετικές πρώτες εντυπώσεις!), η διοργανώτρια εταιρία ...
Συνέχεια...
Listen up & Download: Baby Guru – “Yogi Sister III” EP
Λίγο πριν κλείσει το 2012, μία χρονιά που για την εγχώρια δισκογραφία σηματοδοτήθηκε από το πάρα πολύ καλό δεύτερο album τους "Pieces" στην Inner Ear και προτού ταξιδέψουν στις αρχές του Ιανουαρίου στην Ολλανδία για να συμμετάσχουν στο Eurosonic, αλλά και για δύο ακόμα συναυλίες, οι Baby Guru κυκλοφορούν μέσω ...
Συνέχεια...
Εεέρχονται οι Melvins!
Στις πρώτες τους μέρες οι Melvins, στις αρχές της δεκαετίας του 80, μπορεί να ήταν αντικείμενο χλευασμού από τις τοπικές heavy metal μπάντες στο Montesano της Washington, είχαν όμως ήδη αποκτήσει μια ντουζίνα περίπου φανατικούς οπαδούς: Τους αποκαλούμενους από τον Buzz, 'Cling-Ons'.Οι Cling-Ons μαζεύονταν πιστά στο χώρο που έκανε πρόβες ...
Συνέχεια...
Clearance Week στο Vinyl Microstore
Αν είστε από αυτούς που (μπορείτε και) ξοδεύετε ακόμα λεφτά για δίσκους και cd, η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα το Vinyl Microstore θα σας χαροποιήσει ιδιαιτέρως. Από σήμερα λοιπόν, θα μπορείτε να βρείτε όλο το στοκ βινυλίου, ότι υπάρχει δηλαδή σε περισσότερα από ένα αντίτυπα, με 50% έκπτωση, καθώς ...
Συνέχεια...
George Clinton & The P-Funk All Stars @ Θέατρο Βράχων
Κι ενώ συναυλίες αναβάλλονται αυτές τις μέρες η μια μετά την άλλη, οι μνήμες του Ejekt δεν έχουν φύγει, κι οι Cocorosie στη Ρεματιά παραλίγο να ακυρωθούν λόγω βροχής, μπαίνοντας στο Θέατρο Βράχων και ακούγοντας μετά από λίγο πως οι αποσκευές του George Clinton και του γκρουπ του έχουν χαθεί, ...
Συνέχεια...
Pre-Reworks event: Theo Parrish, Elias Playground, Paul Bennett, Krazy Baldhead @ Bios
Ως προεόρτιο του φεστιβάλ Reworks που από το 2007 έχει δώσει στη Θεσσαλονίκη ένα άρωμα Synch, ένα διήμερο εκδηλώσεων έλαβε χώρα στο Bios. Η πρώτη μέρα είχε ως βασικό καλεσμένο τον Theo Parrish, μια σπουδαία μορφή του Detroit, που επισκέφθηκε την Ελλάδα ένα χρόνο μετά την εμφάνισή του στο Synch.Δυστυχώς ...
Συνέχεια...
Οι Kwoon θα ανοίξουν την συναυλία των Mogwai στην Αθήνα
Όπως έχουμε ενημερώσει, ύστερα από την αρχική αναβολή λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι Mogwai θα εμφανιστούν τελικά – και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά αυτή τη φορά – την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο Fuzz Club στην Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό από την διοργανώτρια εταιρία Spicy Entertainment, όπως ...
Συνέχεια...
Introducing: The Mongrelettes
Όχι ακριβώς "Introducing..." βέβαια, αφού καιρό τώρα μας απασχολούν με τις συναυλίες τους, σήμερα όμως οι Mongrelettes κυκλοφορούν το ντεμπούτο 7" EP τους. Οι The Mongrelettes - που λόγω της συμμετοχής του "Titto" στην farfiza, χάνουν το αβαντάζ να τους αποκαλούμε all-girl group - έχουν πια δύο χρόνια ζωής, κολλημένης όμως εκεί πίσω ...
Συνέχεια...
Liberty Seeds
Οι New Sounds Of Numbers είναι ουσιαστικά προσωπικό όχημα της αμερικανίδας visual artist Hannah Jones, η οποία παράλληλα συμμετέχει και ως drummer/κρουστά στους ομόσταβλους στην Cloud Recordings Circulatory System, μέλη των οποίων συμμετέχουν ως μουσικοί εδώ όπως και ο William Hart (επίσης και στους Circulatory System, ουφ!) και άλλα πρώην ...
Συνέχεια...
Οι N.O.H.A. στο Nova Sound Festival το Σάββατο στη Τεχνόπολη
Οι Ν.Ο.Η.Α., μία από τις πιο pop avant-garde μπάντες της Ευρώπης θα βρεθεί στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία το Σάββατο 26 Ιουνίου στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. Οι Noise Of Human Art, όπως είναι και ο ολοκληρωμένος τίτλος του συγκροτήματος, είναι ένας μαγικός μουσικός συνδυασμός από breakbeats, drum & ...
Συνέχεια...
Οι Noblesse Oblige σήμερα στο Yoga Bala
Ενώ οι περισσότεροι θα περιμένουν τους Στέρεο Νόβα να κάνουν την επανεμφάνισή τους στα live, ένα άλλο ντουέτο από το Βερολίνο θα φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Αθήνα και στο Yoga Bala σε μία βραδιά που διοργανώνει οι ομάδες Legal Tender και The Fabulous Stains.Ξεκινώντας από το Λονδίνο το 2004, ...
Συνέχεια...
Οι Mr. Highway Band στο Six D.O.G.S
Το αμάλγαμα ήχων των Mr. Highway Band αντιπροσωπεύει έναν αμιγώς αμερικάνικο αέρα και δανείζεται απ’ το μεγάλο καλάθι της μουσικής της ηπείρου blues, country και rock n’ roll συστατικά. Οι πρώτες εντυπώσεις τόσο απ’ τις συναυλίες όσο και απ’ τις παρθενικές ηχογραφημένες συνθέσεις τους, κάνουν απροκάλυπτα λόγο για μια περίπτωση ...
Συνέχεια...
Πάρτυ για τα πέντε χρόνια παρουσίας του Poplie!
O Poplie Webradio γιορτάζει τα πέντε χρόνια παρουσίας του στο ελληνικό διαδίκτυο και σας προσκαλεί στο μεγαλύτερο πάρτι του χειμώνα. Μια βραδιά γεμάτη με την καλύτερη μουσική από τους παραγωγούς του σταθμού και ζωντανές εμφανίσεις από τους My Drunken Haze και Sandgrain. Στo πλαίσιo του πάρτι, το project space του six ...
Συνέχεια...
Νέο album για τον Neil Young
Όπως έγινε γνωστό, ο Neil Υoung ολοκλήρωσε το νέο του, αισίως 31ο, studio album.O τίτλος του θα είναι "Fork In The Road" και αναμένεται να βρεθεί στις προθήκες των δισκοπωλείων τον Μάρτιο. Θα περιέχει μόνο νέα τραγούδια, ένα από τα οποία, το ομότιτλο του album μπορείτε να το ακούσετε από ...
Συνέχεια...
Τραγούδια για χορό και ναρκωτικά στο Tiki από τον Circle Square
Το Tiki βάζει τα καλά του αυτή την Κυριακή για να υποδεχθεί τον Circle Square από τον Καναδά μέσω Βερολίνου.O νεαρός Jeremy Shaw που κρύβεται πίσω από το όνομα Circle Square - όνομα που "έκλεψε" από μία σχεδόν creepy παιδική εκπομπή της Καναδικής τηλεόρασης στις αρχές των 80s, που προφανέστατα ...
Συνέχεια...
2 χρόνια Muzine – 2 μέρες live party σε Swing & Soul
2 χρόνια ζωής κλείνει το πάντα πολύ αξιόλογο και ρομαντικό (με την καλή έννοια) μουσικό περιοδικό Muzine, μία μικρή όαση ανάμεσα στα τόσα άλλα έντυπα που βρίσκουμε στα περίπτερα της χώρας και με μεγάλη μας χαρά θα εορτάσουμε και εμείς στο mixtape.gr μαζί με την συντακτική του ομάδα στο εορταστικό ...
Συνέχεια...
Listen Up: Divine Fits – ‘Ain’t That The Way’ / ‘Chained To Love’
Όπως είναι γνωστό, τα μουσικά sites "ζητιανεύουν" για ενδιαφέρουσες μουσικές ειδήσεις καταμεσής του καλοκαιριού κάτι που όπως φαίνεται μυρίστηκαν οι Divine Fits, το εξαιρετικό side project του Britt Daniel (Spoon) και Dan Boeckner (Wolf Parade, Handsome Furs). Έτσι, μετά το περσινό, αρκετά ενδιαφέρον ντεμπούτο album τους A Thing Called Divine Fits, η ...
Συνέχεια...
Dr. Albert Flipout’s one CAN band
Αρκετά με τον Josh T. Pearson. Ώρα να πούμε για ποιο λόγο επιλέξαμε να μας κάνει την τιμή να ανοίξει την βραδιά στο Bios το ερχόμενο Σάββατο o Dr. Albert Flipout και η one CAN band του με τον Mickey Pantelous! Πάμε από τα βασικά. Ο Dr. Albert Flipout είναι μια ιστορία ...
Συνέχεια...
Introducing… Plastic Flowers
Για τους Plastic Flowers τα είχαμε πει λίγο καιρό πριν και σήμερα έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το δεύτερο τους ΕΡ, με τίτλο Natural Conspiracy. Οι Plastic Flowers εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη και αποτελούν το προσωπικό σχήμα του Γιώργου Σαμαρά. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το Meltdown ΕΡ, το οποίο μπορείτε να ακούσετε μέσω ...
Συνέχεια...
Noblesse Oblige @ Τώρα Κ44, 13/05/2011
Ταιριαστός χώρος, ενδιαφέρουσα σκηνική παρουσία, δύο συμπαθητικοί performers/μουσικοί, τι λοιπόν έλειπε; Απλώς τα εμπνευσμένα τραγούδια για να μας  τραβήξουν την προσοχή μετά από το τρίτο τραγούδι και έπειτα. Και είναι σαφώς συχνό το φαινόμενο, η απουσία μουσικής έμπνευσης – ή της ανικανότητας να την μεταφέρουν τα όποια συγκροτήματα στις ζωντανές τους ...
Συνέχεια...
Amazing loops… the best in your perimeter’: Αφιέρωμα στον Madlib
Ο 35χρονος Otis Jackson Jr. από το Oxnard της Καλιφόρνια που ακούει στο καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Madlib γεννήθηκε και πέρασε σχεδόν ολόκληρη την παιδική του ηλικία μέσα σε studio πριν καν ασχοληθεί ο ίδιος με την μουσική.Και πως να μην συμβεί αυτό όταν ο πατέρας του - Otis Jackson Sr - ...
Συνέχεια...
Download This: Grimes – ‘Genesis’
Οι Biotech παρουσιάζουν το πρώτο τους album στο
Brain Thrust Mastery
O Caribou δίνει live album για free download
Gagarin Open Air Festival, 4th Day – Kaiser
Η επιστροφή των PAWS
Οι Radiohead ξεκινούν ηχογραφήσεις για το νέο τους
Dum Dum Girls
Η Charlotte Gainsbourg κυκλοφορεί το EP ‘Terrible Angels’
Οι A Silver Mt. Zion τον Μάρτιο στην
Listen up & Download: Baby Guru – “Yogi
Εεέρχονται οι Melvins!
Clearance Week στο Vinyl Microstore
George Clinton & The P-Funk All Stars @
Pre-Reworks event: Theo Parrish, Elias Playground, Paul Bennett,
Οι Kwoon θα ανοίξουν την συναυλία των Mogwai
Introducing: The Mongrelettes
Liberty Seeds
Οι N.O.H.A. στο Nova Sound Festival το Σάββατο
Οι Noblesse Oblige σήμερα στο Yoga Bala
Οι Mr. Highway Band στο Six D.O.G.S
Πάρτυ για τα πέντε χρόνια παρουσίας του Poplie!
Νέο album για τον Neil Young
Τραγούδια για χορό και ναρκωτικά στο Tiki από
2 χρόνια Muzine – 2 μέρες live party
Listen Up: Divine Fits – ‘Ain’t That The
Dr. Albert Flipout’s one CAN band
Introducing… Plastic Flowers
Noblesse Oblige @ Τώρα Κ44, 13/05/2011
Amazing loops… the best in your perimeter’: Αφιέρωμα