Δεύτερος ninja στην πόλη μας μέσα σε διάστημα 3 μηνών! Μετά τον ερχομό του dj Food στα τέλη του Νοεμβρίου, υποδεχόμαστε τον mr Scruff, έναν μουσικό που αποτελεί την μετεμψύχωση μίας μίξης ενός μαύρου soul καλλιτέχνη που έζησε στις αρχές του αιώνα, ενός αφαιρετικού πατάτο-καρτουνίστα, ενός βιονικού μαραθωνοδρόμου (των πικάπ), ενός μουστακαλή παραμυθά που οι ιστορίες του έχουν σαν βάση τα ψάρια και, φυσικά, ενός δαιμόνιου, στυγνού και σκληρού βιομήχανου παραγωγής …τσαγιού.

Αυτή είναι η πολλαπλή προσωπικότητα Andy Carthy, γεννημένου το 1972 και αναθρεμμένου στην μικρή πόλη του Macclesfield στην εξοχή της Αγγλίας, μιας πόλης που μετράει μόλις πενήντα χιλιάδες κατοίκους.

Από την νεαρή ηλικία υπήρχαν σημάδια στον μικρό Andy ότι δεν θα αποφύγει την ψυχιατρική παρακολούθηση και τον ενδεχόμενο εγκλεισμό του σε κάποιο τοπικό ίδρυμα. Μόλις στην ηλικία των οχτώ, και ενώ θα έπρεπε να παίζει μπάλα σαν όλα τα άλλα παιδάκια, αυτός περνούσε τις ώρες του ακούγοντας τους διεφθαρμένους blues δίσκους του μπαμπά του και πίνοντας την καταστρεπτική εθιστική ουσία που ακούει στο όνομα τσάι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αλλά είναι σίγουρα τρομακτικό ότι από τότε δήλωνε φανατικός των Madness. Και σαν να μην ήταν όλα αυτά, στην ηλικία των δώδεκα, ένας φίλος του από τις κακές παρέες που είχε μπλέξει, κάνει την τραγική κίνηση να του δανείσει έναν μιξαρισμένο electro δίσκο! Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για τον κακόμοιρο Andy. Μην καταλαβαίνοντας καν τι σημαίνει να βάζεις καινούργιο κομμάτι πριν καν τελειώσει το προηγούμενο (!) και χωρίς να γνωρίζει σε τι κυκεώνα πάει να μπλέξει την παιδική του ψυχούλα, ξεκινάει να ηχογραφεί mixtapes, μιμούμενος ραδιοφωνικές εκπομπές και διάφορους djs που ακούει στην μικρή του γειτονιά.

mrscruffΣιγά σιγά, όχι μόνο συνειδητοποιεί πως η μουσική που του αρέσει έχει τις ρίζες της στον προηγούμενο αιώνα και έχοντας και την ανάγκη να παίζει πολλούς δίσκους ταυτόχρονα, αφού η παραγωγή την δεκαετία του ’80 ήταν περιορισμένη, ξεκινάει να ψάχνει υποψήφια θύματα-μουσικούς από το ξεχασμένο παρελθόν, και να τους εντάσσει στα βουτηγμένα στην αμαρτία σετ του. Καθότι φτωχός και μην μπορώντας να αγοράσει ένα ζευγαράκι πικάπ, συνεχίζει να πειραματίζεται με το παλιό hi-fi του πατέρα του, περνώντας παράλληλα και στην παρανομία! Το πρώτο του mixdown παρουσιάζεται, όταν ήταν δεκαέξι χρονών, στον πειρατικό και χωρίς άδεια σταθμό WBLS στο Μαντσεστερ! Δύο χρόνια μετά, στα 18, παρόλο που πιάνει δουλειά σε ένα σούπερ μάρκετ, η μητέρα του εξακολουθεί να του στέλνει ταπεράκια με φαγητό αφού ο ίδιος, εξαρτημένος πλέον από ένα μαύρο στρογγυλό πράγμα με αυλάκια γύρω γύρω, φροντίζει όλος ο μισθός του να πηγαίνει στα βινύλια.

Και ενώ κάθε προσπάθεια συμμετοχής σε προγράμματα επανένταξης πάει χαμένη λόγω γραφειοκρατίας, ξαφνικά, τον δρόμο του διακόπτει ένας μυστηριώδης ηλικιωμένος κύριος που ακούει στο όνομα Barney Doodlebug που φέρει την εκκεντρική ιδιότητα του dj-παραγωγού-διοργανωτή εκδηλώσεων. Προσκαλεί τον άπειρο και αγχωμένο για το μέλλον του Andy να παίξει ζωντανά μπροστά σε κοινό καθώς και να ηχογραφήσει στο στούντιο ένα DAT Tape. Μετά την ηχογράφηση τον ρωτάει τι θα ήθελε να γράψει πάνω στην ετικέτα της κασέτας, και ο ίδιος, μετά από μερικά δευτερόλεπτα, που έμελλαν να εξελιχθούν σε μια ολόκληρη ζωή, απαντά "Scruff".

mrscruffΕυτυχώς για τον Andy, το ίδρυμα τελικά δεν το γλύτωσε αφού περνάει την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Sheffield όπου χρησιμοποιεί τις εικαστικές του γνώσεις για να δημιουργεί κόμιξ, cartoons, animations, και ότι άλλο χωράει ο νους του. Επιμελείται, πέρα από τα εξώφυλλα των δίσκων και τα flyers για τα parties που συμμετέχει, μια σειρά από παιδικές ιστορίες, videos, γραφιστικά, αστεία stripακια και web παιχνιδιάρικες εφαρμογές. Οι μικροί φανταστικοί του φίλοι, που δεν είναι σίγουρο αν ακόμα έχει καταλάβει εάν είναι πραγματικοί ή όχι, τον συνοδεύουν στα εξάωρα σετ που παρουσιάζει στα ανά τον κόσμο, εκδιωγμένα από την τοπικές κοινωνίες, χορευτικά νυχτερινά κέντρα.

Η καριέρα του ολοκληρώνεται με την δημιουργία δικιάς του παραγωγικής μονάδας τσαγιού. Ξεκινώντας ως πωλητής και εξελισσόμενος αργότερα σε αφεντικό, νομίζει ότι ο χαρακτηρισμός "Τhe DJ with the teashop" είναι cool. Ένα πρωινό, και αφού συνειδητοποιεί πως όλα τα τσάγια του κόσμου είναι το ένα χειρότερο από το άλλο και κανένα από αυτά δεν είναι άξιο να συνοδέψει μια αξιοπρεπή βρετανική μηλόπιτα, κυνηγάει επιχορηγήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης για να ανοίξει δικιά του βιοτεχνία. Τελικά, και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν καταφέρνει τίποτα και χρησιμοποιεί τα λιγοστά χρήματα που έχει για να κυνηγήσει το όνειρό του: "Make Us A Brew!". Στο χαώδες εργοστάσιο που πλέον τελεί υπό την ιδιοκτησία του βάζει μικρούς εκκολαπτόμενους djs να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακούγοντας στη διαπασών το Get A Move On και προπαγανδίζοντας τους ότι το καλό τσάι θα τους κάνει καλούς djs.

Αυτός είναι λοιπόν ο κύριος Scruff. Προσωπικά, θα προσπαθήσω να καταπολεμήσω τους φόβους μου για το πως θα αντικρίσω αυτό το δημιούργημα της μαμάς φύσης και θα πάω να τον ακούσω, μη γνωρίζοντας τι άνθρωπος θα βγω μετά από κάποιες ώρες μουσικής να βομβαρδίζουν τα αυτιά μου. Καθότι, ο κόσμος ανήκει σε αυτούς που ρισκάρουν…

mrscruff

Ο οκτάλογος του Mr Scruff για ένα σωστό σετ:

1. Το σημαντικότερο για ένα dj είναι να παίζει του δίσκους του στη σωστή σειρά.
2. Κάθε δίσκος πρέπει να συμπληρώνει αυτόν που βγαίνει και να προετοιμάζει αυτόν που έρχεται.
3. Το beatmatching είναι βασικό κριτήριο για μια καλή μίξη.
4. Υπάρχουν κι άλλα εργαλεία για να γίνει σωστά μια μετάβαση όπως τα φωνητική και τα πλήκτρα.
5. Κάθε κομμάτι έχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ενέργειας και δημιουργεί ένα συγκεκριμένο συναίσθημα και άρα πρέπει να παίζεται σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
6. Ο έλεγχος του περιβάλλοντος σε ένα χώρο είναι πολύ σημαντικός. Ήχος, φωτισμός και video είναι όλα ένα. Αφιερώστε αρκετές ώρες σε πρόβες και soundcheck.
7. Παρουσιάστε σωστά στο κοινό τις μουσικές. Παίξτε μουσικές που αρέσουν στον κόσμο, δικιές σας παραγωγές αλλά και παραγωγές άλλων που σας επηρέασαν.
8. Μην βιάζεστε! Είναι πιο εύκολο να ενώσεις τις τελείες όταν δε βιάζεσαι παρά όταν τρέχεις να προλάβεις. Το αποτέλεσμα είναι πάντα καλύτερο.

10 βήματα για να φτιάξετε ένα σωστό τσάι:

1. Βράστε φρέσκο νερό – μην ξαναβράσετε στην περίπτωση που δεν έχετε την επιθυμητή θερμοκρασία.
2. Ζεστάνετε την κούπα!
3. Προσθέστε μερικές σταγόνες γάλα.
4. Πάρτε ένα κουταλάκι.
5. Πάρτε το φακελάκι του τσαγιού και κρατήστε το οριζόντια πάνω απ’την κούπα!
6. Όταν βράσει το νερό, ρίξτε το πολύ αργά και από ψηλά πάνω στο φακελάκι. Αν το κάνετε σωστά, θα δείτε μικρές φυσαλίδες να βγαίνουν απ’το φακελάκι.
7. Όταν αδειάσετε όλο το νερό στην κούπα, κοιτάξτε το χρώμα του ροφήματος και εάν είναι κοκκινοκαφέ, τότε πετάξτε το φακελάκι. Αν όχι, τότε χαμηλώστε εντός της κούπας το φακελάκι και τοποθετήστε το πάνω στο κουτάλι. Έως ότου το χρώμα και η γεύση να είναι σωστά.
8. Προσθέστε ζάχαρη.
9. Απολαύστε το τσάι σας ακούγοντας Mr Scruff.
10. Επαναλάβετε από το βήμα 1.


O Mr Scruff θα εμφανιστεί σήμερα Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο bios.
Ώρα: 23:00
Είσοδος: 15 ευρώ
warm up djset: Dj Blend

Links
www.mrscruff.com

Video

 

Διάβασε επίσης...
Νέα δισκογραφική δουλειά για τους DNTEL
To indie-electronica προσωπείο των DNTEL, με το οποίο «κυκλοφορεί», εδώ και σχεδόν δεκατρία χρόνια, στα απανταχού μουσικά στέκια του πλανήτη ο κος Jimmy Tamborello, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα συνθετικής χειμερίας νάρκης και ανασυγκρότησης, επανακάμπτει και στις αρχές του επομένου μήνα μας παραδίδει τη νέα του ηχο-πειραματική περιπέτεια με ...
Συνέχεια...
Video: Sillyboy – “Thin Air”
To τρίτο video μέσα από το ντεμπούτο album  του "Played" κυκλοφόρησε ο Αθηναίος τραγουδοποιός και παραγωγός Sillyboy σε συνεργασία πάντα με την Just Gazing Records. To video για το "Thin Air" σκηνοθετήθηκε από τον Γιώργο Βαβιλουσσάκη με πλάνα από γυρίσματα από ένα ταξίδι σε Kuala Lumpur, Melaka, Singapore, Bali, Abu Dhabi και ...
Συνέχεια...
Νέο single και album για τους Sons and Daughters
Στις 29 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το πρώτο single από το επερχόμενο, τρίτο, album των Sons and Daughters.To νέο single ονομάζεται "Gilt Complex" και παραγωγός ήταν ο πρώην Suede, Bernand Butler. Το b-side του single είναι μία απρόσμενη διασκευή στο "Killer" του Adamski, το οποίο βέβαια και ανυπομονούμε να ακούσουμε.Στις αρχές του ...
Συνέχεια...
Οι Μέντα για το “Ινστρουμέντα”
Οι Μέντα, όπως γράφαμε και τις προάλλες, κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμς, με τίτλοΙνστρουμέντα. Περιλαμβάνει 15 νέα τραγούδια και είναι μία ακόμα συνεργασία τους με τον Coti KΜας έστειλαν τα δικά τους σχόλια για το κάθε τραγούδι που περιλαμβάνει το άλμπουμ τους.Διαβάστε τα πιο κάτω:Θ' αγαπηθώΤα σαμπλαρισμένα πνευστά του Μήτσου ...
Συνέχεια...
Sudden Infant, Bill Kouligas και Balinese Beast στην KNOT Gallery
Ανήμερα των Φώτων, Παρασκευή 6/1/12, πρόκειται να εμφανιστεί στην ΚΝΟΤ Gallery ο ελβετικής καταγωγής αλλά μόνιμος κάτοικος Βερολίνου Sudden Infant (aka Joke Lanz, επίσης βασικό μέλος της ελβετικής κολλεκτίβας ακτιονισμού Schimpfluch-Gruppe). Ως Sudden Infant, ο Joke Lanz δημιουργεί ένα μοναδικό μείγμα σωματικής sound poetry και επιληπτικών εκρήξεων θορύβου χρησιμοποιώντας μικρόφωνα επαφής, ...
Συνέχεια...
27 ώρες non-stop Gonzales live!
Το γνωρίζαμε ότι ο πολύς μας συμπαθής Καναδός Gonzales είναι αρκετά εκκεντρικός, και το επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά, αφού αποφάσισε να σπάσει το Ρεκόρ Guinness για την σόλο συναυλία μεγαλύτερης διάρκειας.27 ολόκληρες ώρες και 300 τραγούδια μετά ερμηνευμένα με συνοδεία ενός πιάνου στο Theatre Cine 13 στο Παρίσι, ο ...
Συνέχεια...
Video: Toro Y Moi – ‘So Many Details’
Είχαμε ακούσει το πρώτο single με τίτλο 'So Many Details' από το επερχόμενο τρίτο LP (Anything In Return, 22/1/2013, Carpark Records) του Toro Y Moi όταν ανακοινώναμε την εμφανισή του στις 18/1/2013 στο Bios. Πλέον είναι διαθέσιμο και το συνοδευτικό βίντεο όπου παρουσιάζει τον ίδιο και το έτερον του ήμιση ...
Συνέχεια...
Sundayman – Retronome
Τι κι αν κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού, το Retronome είναι πλημμυρισμένο από την μελαγχολία, τη νοσταλγία, αλλά και τη διάθεση για ανανέωση που συναντάμε πάντα τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Πάνω σε αυτή τη βάση "χτίζονται" τα εννιά κομμάτια του δεύτερου ολοκληρωμένου άλμπουμ του Sundayman (a.k.a. Κυριάκος Μουστάκας), με τίτλο που εξ' αρχής μαρτυρά και ...
Συνέχεια...
Η Dolores O’Riordan σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Κερδίστε προσκλήσεις για τη συναυλία του Λυκαβηττού
Σήμερα η Dolores O'Riordan, η άλλοτε ηγέτιδα των Cranberries, εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, στη Μονή Λαζαριστών. Το Σάββατο το βράδυ θα ανέβει και θα μας περιμένει στο Θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα.Η Dolores, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο σόλο album της, με τίτλο "Are You Listening?" για λογαριασμό της ...
Συνέχεια...
Κατεβάστε όλα τα τεύχη του Plan B
 Το Λονδρέζικο Plan B, υπήρξε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και όμορφα μουσικά περιοδικά, αλλά άντεξε μόνο πέντε χρόνια. Τον περασμένο Ιούνιο ανακοίνωσε ότι κλείνει, λόγω χαμηλής κυκλοφορίας, αφήνοντας βέβαια ανοιχτό ένα παράθυρο για μελλοντικά projects. Στο μεταξύ πρόλαβε να κυκλοφορήσει 46 τεύχη, τα οποία μπορείτε πλέον να κατεβάσετε σε pdf ...
Συνέχεια...
Richard Hawley @ Fuzz Club
"Let's Ballad" έγραφε το t-shirt του συμπαθέστατου roadie του Richard Hawley και αυτό ακριβώς κάναμε όσοι βρεθήκαμε στο Fuzz Club το βράδυ του Σαββάτου, για να απολαύσουμε έναν από τους βρετανούς μουσικούς που διακριτικά δημιούργησαν ορισμένες από τις πιο ευγενείς και κομψές δισκογραφικές δουλειές της περασμένης δεκαετίας.Ο Richard Hawley με ...
Συνέχεια...
Kim Lenz & The Jaguars @ Half Note Jazz Club
Με το Half Note Jazz Club να επιστρέφει από τις πασχαλινές του διακοπές και να οδεύει σιγά-σιγά προς την τελική ευθεία και της φετινής συναυλιακής του σεζόν, η εξ Los Angeles ορμώμενη Kim Lenz ήταν αυτή που ανέλαβε το βράδυ της Παρασκευής να μας μεταφέρει στις αρχές των 50's, στην ...
Συνέχεια...
Aerosmith @ Στάδιο Καραϊσκάκη
Αφήνοντας για λίγο την εμμονή μας αυτών των ημερών - στα κονσέρτα βουβουζέλας με συνοδεία ποδοσφαίρου αναφέρομαι - βρεθήκαμε στο Καραϊσκάκη στην πρώτη μέρα της εποχής Μαρινάκη -, θυσιάζοντας το ματσάκι Βραζιλίας - Ακτής Ελεφαντοστού για χάρη του αγέρωχων γεροντοφρικιών Steven Tyler, Joe Perry και της ιστορικής παρέας τους των ...
Συνέχεια...
The Stranglers
Mία από τις αγαπημένες διαχρονικά βρετανικές μπάντες και με παρελθόν συνδεδεμένο με την εγχώρια rock'n'roll σκηνή επιστρέφει στα μέρη μας αυτή την εβδομάδα.Οι Stranglers του J.J. Burnel θα εμφανιστούν σήμερα Πέμπτη στη Πάτρα στο Κλειστό Γήπεδο του Απόλλωνα, αύριο Παρασκευή στο Fuzz Club στην Αθήνα και την Κυριακή στο ...
Συνέχεια...
Stream This: Empty Frame – “The Blackbird Flies”
Μετά το πολύ καλό πρώτο track "Helicopter" που ακούσαμε πριν από 20 μέρες περίπου, οι Empty Frame κυκλοφόρησαν χθες το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο The Blackbird Files, το οποίο μπορείτε να ακούστε μέσω bandcamp και να αποκτήσετε σε ψηφιακό και φυσικό format (βινύλιο και cd). Η επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ ...
Συνέχεια...
Klaxons: νέο δίσκο με λίγη βοήθεια από τον Tony Visconty και Focus
Οι Klaxons θα έχουν στο στούντιο την αρωγή του παραγωγού Tony Visconti, διάσημου για τις δουλειές του με τους Bowie, T-Rex και Sparks, αλλά και του συνεργάτη των Dr. Dre και Beyonce, Focus. Οι ηχογραφήσεις με τον Visconti έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, ενώ τον επόμενο μήνα σειρά έχει ο ...
Συνέχεια...
Video: Lykke Li – ‘Sadness Is A Blessing’
Άρτι αφιχθέν και πολύ όμορφο video για ένα από τα καλύτερα κομμάτια από το πρόσφατο Wounded Rhymes της συμπαθέστατης σουηδέζας τραγουδίστριας - τραγουδοποιού Lykke Li. Συμμετέχει και ο σουηδός ηθοποιός Stellan Skarsgard και είναι σε σκηνοθεσία του Tarik Saleh. Lykke Li - 'Sandness Is A Blessing'
Συνέχεια...
Το Mixtape.gr στη Γιορτή της Μουσικής – Θάνος Χριστοδούλου
Το Mixtape.gr θα δώσει το δικό του στίγμα στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, το μεγαλύτερο δωρεάν φεστιβάλ της χώρας μας. To Σάββατο το βράδυ, 23 Ιουνίου, στη σκηνή του Soul Stereo (Ευριπίδου 65, Ψυρρή) θα ανέβει ο Θάνος Χριστοδούλου (ex-Serpentine) στην πρώτη του σόλο εμφάνιση, οι Bad Mathematics, σίγουρα η ...
Συνέχεια...
Ντουέτο Νick Cave & Debbie Harry σε συλλογή με ακυκλοφόρητα τραγούδια του Jeffrey Lee Pierce
Ο Nick Cave και η Debbie Harry ηχογράφησαν ένα ντουέτο για μια συλλογή με ακυκλοφόρητα και ημιτελή κομμάτια του Jeffrey Lee Pierce, τραγουδιστή των Gun Club που απεβίωσε το 1996.Η συλλογή θα ονομάζεται 'We Are Only Riders - The JLP Sessions Project' και πρόκειται να βγει στην αγορά στις 11 ...
Συνέχεια...
Video: Justin Timberlake – “Suit & Tie” ft. Jay Z
Ακούσαμε το τραγούδι, που "έσκασε" σχεδόν αναπάνταχα πριν από ένα μήνα, ήρθε η ώρα να δούμε και το video. O Justin Timberlake κυκλοφόρησε το video για το “Suit & Tie“ στο οποίο συμμετέχει ο Jay-Z,  σε παραγωγή του Timbaland, σε σκηνοθεσία μάλιστα τους David Fincher - ο οποίος κάνει φυσικά εκπληκτική δουλειά! Παραλληλα διέρρευσε και ένα ...
Συνέχεια...
R.I.P. Bob Welch (1945 – 2012)
Νεκρός βρέθηκε χθες στο σπίτι του στο Nashville από την γυναίκα του και έχοντας αφήσει πίσω σημείωμα, ο αμερικάνος κιθαρίστας Bob Welch, γνωστότερος από την συμμετοχή του στους  Fleetwood Mac την περίοδο 1971 - 1974. O Bob Welch γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Los Angeles όπου ξεκίνησε και την καριέρα του συμμετέχοντας ...
Συνέχεια...
Listen Up: The New Pornographers – ‘Brill Bruisers’
26 Αυγούστου και μέσω των Last Gang και Matador κυκλοφορεί το έκτο κατά σειρά άλμπουμ του καναδέζικου "σουπεργκρουπ" των The New Pornographers που περιλαμβάνει στις ταξεις του, μεταξύ άλλων, τον A.C. Newman, τον Dan Bejar και την Neko Case. Το Brill Bruisers περιλαμβάνει 12 νέα τραγούδια, είναι σε παραγωγή των μελών ...
Συνέχεια...
Video: A$AP Mob – ‘Bath Salt’ (feat. Flatbush ZOMBiES)
Η πολυμελής hip-hop κολλεκτίβα των A$AP Mob (με μπροστάρη τον A$AP Rocky που τελευταία κινείται όλο και πιο κοντά προς το mainstream με συμμετοχές σε video της Lana Del Rey ή remixes της Rihanna) πριν λίγες μέρες κυκλοφορήσε το ντεμπούτο της mixtape με τίτλο Lord$ Never Worry [stream/free download via ...
Συνέχεια...
Primavera Sound 2008 – 3η Μέρα
Τελικά το γηπεδικό αδιάβροχο που κουβαλήσαμε από την Αθήνα προνοητικά βγήκε από την βαλίτσα και ήταν σε ένα μόνιμο αγχωτικό stand-by καθ'όλη την τρίτη - και τελευταία - ημέρα του Primavera, αφού κάποιες πρωινές ψιχάλες, αλλά και τα πολλά μαύρα σύννεφα που μαζεύτηκαν, για να δουν τους Tindersticks προφανώς, πάνω ...
Συνέχεια...
O Logout ανοίγει τη συναυλία των Get Well Soon
Ο Logout θα ανοίξει μια από τις πιο αναμενόμενες συναυλίες αυτής της εβδομάδας, αυτή των Get Well Soon την Παρασκευή στο Passport. Το ντεμπούτο του άλμπουμ, 'Paper Plane Flight Recorder', που κυκλοφόρησε πέρσι το φθινόπωρο από την Inner Ear, πέρα από τις πολύ καλές κριτικές και την αγάπη των ακροατών που ...
Συνέχεια...
Download This: De La Soul  – Smell The DA.I.S.Y. (mixtape)
Το ιστορικό hip-hop γκρουπ των De La Soul αποτίει τον δικό του φόρο τιμής στον αδικοχαμένο rap παραγωγό J Dilla (η συνεργασία με τον οποίο ξεκινά από τα μέσα των 90s και το άλμπουμ Stakes Is High) με ένα mixtape που ουσιαστικά αποτελεί και την πρώτη "κανονική" κυκλοφορία του σχήματος ...
Συνέχεια...
Δείτε απόσπασμα από το νέο Live DVD του Bruce Springsteen
Ένα σχεδόν χρόνο μετά την Ευρωπαική περιοδεία του Bruce Springsteen μαζί με την Ε-Street Band, έρχεται το DVD με την συναυλία που έδωσε στο Hyde Park, για να επιβεβαιώσει πως είναι από τους ελάχιστους που μπορούν να ξεσηκώσουν με αυτό τον τρόπο, τις χιλιάδες κόσμου που τον ακολουθούν.Το "London Calling: ...
Συνέχεια...
Ματαίωση και της αυριανής, δεύτερης, συναυλίας του James Blunt! – H εξαργύρωση των εισιτηρίων
Όπως μας ενημέρωσε η Hot Beez λίγο νωρίτερα, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί ούτε η αυριανή, δεύτερη, συναυλία του James Blunt, στο Λυκαβηττό.Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της εταιρείας, που θα λύσει αρκετές απορίες. Επίσης, σχετικά με τους νικητές του διαγωνισμού, αυτοί ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από το www.mixtape.gr νωρίτερα σήμερα.Ακολουθεί η ανακοίνωση ...
Συνέχεια...
Νέο album από τον Trentemøller με την συμμετοχή του Fyfe Dangerfield των Guillemots
O Δανός παραγωγός Anders Trentemøller ανακοίνωσε τις πρώτες πληροφορίες για το νέο του επερχόμενο στούντιο album.To album έχει τίτλο "Into The Great Wide Yonder" και αναμένεται να κυκλοφορήσει σττις 7 Ιουνίου.Ο ίδιος περιγράφει το album ως την λογική συνέχεια του ντεμπούτου του "The Last Resort" του 2006, ενώ στα φωνητικά ...
Συνέχεια...
Vladislav Delay Quartet την Παρασκευή στο Bios
Ο Φινλανδός Sasu Ripatti είναι μια σταθερά αξία της ηλεκτρονικής μουσικής την τελευταία δεκαετία. Ηχογραφώντας μουσική με ονόματα όπως Vladislav Delay, Luomo, Uusitalo, Sistol, Conoco, έχει παρουσιάσει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα δείγματα electronica που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια: από τους ηλεκτρονικούς πειραματισμούς του Delay, ως το άψογο vocal house ...
Συνέχεια...
Νέα δισκογραφική δουλειά για τους DNTEL
Video: Sillyboy – “Thin Air”
Νέο single και album για τους Sons and
Οι Μέντα για το “Ινστρουμέντα”
Sudden Infant, Bill Kouligas και Balinese Beast στην
27 ώρες non-stop Gonzales live!
Video: Toro Y Moi – ‘So Many Details’
Sundayman – Retronome
Η Dolores O’Riordan σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Κερδίστε προσκλήσεις
Κατεβάστε όλα τα τεύχη του Plan B
Richard Hawley @ Fuzz Club
Kim Lenz & The Jaguars @ Half Note
Aerosmith @ Στάδιο Καραϊσκάκη
The Stranglers
Stream This: Empty Frame – “The Blackbird Flies”
Klaxons: νέο δίσκο με λίγη βοήθεια από τον
Video: Lykke Li – ‘Sadness Is A Blessing’
Το Mixtape.gr στη Γιορτή της Μουσικής – Θάνος
Ντουέτο Νick Cave & Debbie Harry σε συλλογή
Video: Justin Timberlake – “Suit & Tie” ft.
R.I.P. Bob Welch (1945 – 2012)
Listen Up: The New Pornographers – ‘Brill Bruisers’
Video: A$AP Mob – ‘Bath Salt’ (feat. Flatbush
Primavera Sound 2008 – 3η Μέρα
O Logout ανοίγει τη συναυλία των Get Well
Download This: De La Soul – Smell
Δείτε απόσπασμα από το νέο Live DVD του
Ματαίωση και της αυριανής, δεύτερης, συναυλίας του James
Νέο album από τον Trentemøller με την συμμετοχή
Vladislav Delay Quartet την Παρασκευή στο Bios