Ένα συμμετοχικό project 30 και πλέον καλλιτεχνών, επιμελητών και θεωρητικών που διερευνούν και προσεγγίζουν την έννοια της ουτοπίας μέσα από μια πληθώρα καλλιτεχνικών μέσων.

Ο Ορίζοντας Γεγονότων παρουσιάζει την έκθεση «Ουτοπία»

«Σκοπὸς τῆς ζωῆς μας δέν εἶναι ἡ χαμέρπεια…
Σκοπός τῆς ζωῆς μας εἶναι το σεσημασμένον δέρας τῆς ὑπάρξεώς μας».
Ανδρέας Εμπειρίκος
Σκοπός μας είναι η υπέρβαση των αντιφάσεων της μεταβατικής εποχής που ζούμε.
Σκοπός μας είναι η φαντασία να φιλήσει το σώμα της πραγματικότητας παντού,
όσο επιτρέπει το χιούμορ.
Σκοπός της ζωής μας να ονειρευόμαστε.

 

Ειδωμένη άλλοτε ως συνώνυμη του εξωπραγματικού και του ανέφικτου, άλλοτε ως μια ξεχωριστή πραγματικότητα, η ουτοπία αποτελεί πάντα έναν υψιπετή στόχο, το όραμα ατόμων και κοινωνιών, που εδώ πραγματώνεται μέσα από την ελευθερία της καλλιτεχνικής έμπνευσης, δημιουργίας και έκφρασης.

Ο Ορίζοντας Γεγονότων είναι μία οριζόντια ουτοπία, η οποία ανακατεύει ζωή, τέχνη και ανθρώπους. Συνεπής στο στόχο του, εγκαινιάζει με την έκθεση αυτή ένα νέο χώρο, στην οδό Κεραμεικού 88 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μια πετρόκτιστη αθηναϊκή οικία του 19ου αιώνα, που φιλοδοξεί να στεγάσει ανησυχίες καλλιτεχνών και να μετασκευασθεί έτσι σε ένα χώρο εκπολιτισμού της πραγματικότητας.

Η έκθεση διαρθρώνεται στους 12 χώρους-δωμάτια του κτηρίου, όπου η ουτοπική σκέψη και η ουτοπικά εμπνευσμένη πράξη παίρνει σάρκα και οστά μέσα από εικαστικά έργα, δρώμενα και δράσεις, προβολές, μουσική, αφηγήσεις και συζητήσεις, μέσα και έξω από την Κεραμεικού 88, συνθέτoντας ένα ουτοπικό περιβάλλον και  δημιουργώντας μια πολύπλευρη εμπειρία.

Συμμετέχουν οι:

Μαρία Αποστολοπούλου, Πάνος Αρχολέκας, Αλέξης Δάρας, Άννα Δημητρίου, Χριστίνα Έλενα Δοσίου, Μαρία Δουκάκη, Ελένη Δούκη, Τζίμης Ευθυμίου, Μαρίλη Ζαρκάδα, Μαριλένα Ζολώτα, Αναστασία Καπινιάρη, Λευτέρης Κιουρτσόγλου, Κώστας Κολημένος, Αγγελική Κορκού, Σοφία Κοψίδου, Ρίκα Κριθαρά, Nicholas Liber (Νίκος Λυμπερόπουλος), Λίτσα Μουσούλη, Σταματίνα Πάλμου, Δέσποινα Πανταζή, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Μάριος Πασχάλης, Ίων Πανόπουλος, ομάδα Ποίηση στην εποχή της Εκποίησης, Ηλίας Ταμπακέας,Τάκης Τσακαλίδης, Δημήτρης Φόρτσας, ομάδα Φωτοερευνητές (Κίμων Αξαόπουλος, Αλεξάνδρα Γεωργίου, Σοφία Κασινα, Ελένη Παγώνη, Μαίρη Παλαιολόγου, Μελίνα Πατρικίου, Δημήτρης Ρίζος, Σταύρος Σόρογκας, Αλέκος Τσάμπας), Χαρίκλεια Χάρη.

Οργάνωση / Επιμέλεια: Άννα Χασανάκου

Εγκαίνια: Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, στις 19:00.

Διάρκεια Έκθεσης: 20 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2012

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο και Κυριακή 11:00 – 21:00

Πληροφορίες: http://orizontasgegonotwn.blogspot.com/

[email protected]

 

Διάβασε επίσης...
Ερωτοπία
Ο Ορίζοντας Γεγονότων, μέσα στο πλαίσιο του project Ουτοπία που ξεκίνησε το Γενάρη, εγκαινιάζει μια νέα ομαδική έκθεση, στις 16 Μαρτίου, με τίτλο ΕΡΩΤΟΠΙΑ. Μια περιπλάνηση στον τόπο, ή την ουτοπία του Έρωτα, σε μια διαρκή επιδίωξη του ιδανικού. Η στιγμή που η ερωτική επιθυμία παίρνει σάρκα και οστά και το σώμα γίνεται ...
Συνέχεια...
Οι παράλληλες δράσεις της Ερωτοπίας
Η έκθεση "Ερωτοπία" που διοργανώνει η ομάδα "Ορίζοντας Γεγονότων" διανύει ήδη την πρώτη της εβδομάδα και ανακοινώνει κάποιες παράλληλες δράσεις που συμπληρώνουν το πρόγραμμά της. Τα παράλληλα events θα λάβουν χώρα, εντός της βάσης της έκθεσης, στην οδό Κεραμεικού 88 αλλά και στο Booze (Κολοκοτρώνη 57). Πιο συγκεκριμένα: Ερωτοποιητική Βραδιά, Τετάρτη 21/3 ...
Συνέχεια...
Ερωτοπία
Οι παράλληλες δράσεις της Ερωτοπίας