Όλοι έχουν δικαίωμα στην ευτυχία. Αρκεί, αντίθετα από τον Ben Tanaka, να μη φοβούνται να το εξασκήσουν.

Με το πολυαναμενόμενο OPTIC NERVE #11, ολοκληρώνεται η ιστορία "Shortcomings", η νέα ωδή του μεγάλου Adrian Tomine στη μοναξιά. Ένα λιτό και ιδιαίτερα προσωπικό ταξίδι προς μια λύτρωση που δε φτάνει ποτέ. O thirtysomething διαχειριστής κινηματογραφικής αίθουσας, Ben Tanaka, ζει μια ήρεμη, στα όρια της ρουτίνας, ζωή με την φιλενάδα του τη Miko, ενώ βγαίνει σταθερά και ανταλάσσει τα νέα του με τη λεσβία κολλητή του, Alice, η οποία μοιάζει ικανοποιημένη μεταπηδώντας από το ένα one night stand στο άλλο. Τα πράγματα, όμως, φαίνεται πως αλλάζουν, καθώς η Miko αρχίζει να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για την κοινωνική της θέση ως Asian-American, η Alice βρίσκεται απέναντι στην πρόκληση μιας σταθερής σχέσης, ενώ και ο ίδιος ο Ben αντιμετωπίζει επαγγελματικά και προσωπικά εμπόδια που απειλούν να στείλουν τη ζωή του σε μια ολότελα διαφορετική κατεύθυνση. Καθώς, μέσα από τις 96 σελίδες αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας, παρακολουθούμε τον πρωταγωνιστή να αγωνίζεται, με μια σχεδόν βουβή και βαριεστημένη απόγνωση, να κρατήσει όλα τα κομμάτια της ζωής του στη θέση τους, φτάνουμε να απορούμε τί είναι αυτό που προσπαθεί τόσο αποφασιστικά να διασώσει.

Οι προβληματισμοί και οι θεματικές του Tomine, μπορεί, σε μια πρώτη ανάγνωση, να μοιάζουν να επαναλαμβάνονται, αλλά εδώ προτιμά, για πρώτη φορά, να μη σταθεί στην επιφανειακή οπτική πρώτου προσώπου που χρησιμοποιεί συνήθως, αλλά αντιθέτως, να εμβαθύνει στην αλληλεπίδραση του αντι-ήρωά του με το περιβάλλον του, επιλέγοντας μια μάλλον ουδέτερη οπτική. Επιπλέον, εδώ τον απασχολεί για πρώτη φορά και το πολιτικό aspect της ιστορίας του. Ο τρόπος με τον οποίο ο Ben βλέπει τον εαυτό του ως άνθρωπο συνδέεται άμεσα με το πώς τον βλέπει ως Asian-American: πολύ απλά, μισεί και τους δύο εξίσου.

Μισεί οτιδήποτε (καλό ή κακό) αφορά την καταγωγή του, σε σημείο που, ενώ η ίδια του η σχέση του με την Miko μοιάζει να προχωρά με αναθυμιάσεις, όνειρό του (κι ας μην το παραδέχεται) είναι να περάσει τη ζωή του με μια καυκάσια μικρούλα. Προσκολλάται σε μη πολιτικά ορθές απόψεις, όχι για λόγους προσωπικής ηθικής, αλλά μόνο και μόνο επειδή του επιτρέπουν να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στον βούρκο της αυτολύπησής του. Όταν -στο τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας- επισκέπτεται τη φίλη του την Alice στην πόλη όπου έχει αρχίσει να χτίζει τη ζωή της από την αρχή, ο Ben μεθά και ξεσπά σε ένα αφελές ρατσιστικό rant, γιατί βλέπει πως απέναντί του δεν έχει πια την κοπέλα που ήξερε. Είναι υπευθυνότερη, ωριμότερη και ερωτευμένη, για πρώτη ίσως φορά. Αντί, όμως, να χαρεί για εκείνη, θλίβεται. Αποπροσανατολίζεται. Χάνει τον έλεγχο. Δεν ξέρει πώς να νιώσει πηγαία χαρά, πώς να δει κάθε τι καλό ως κίνητρο και για τον ίδιο. Ο κυνισμός και η αδιαφορία, που για την Alice υπήρξαν απλώς συμπτώματα μιας φάσης της ζωής της, για τον Ben είναι ολόκληρο mission statement.

Και εδώ είναι το κλειδί, αυτό που ξεχωρίζει το "Shortcomings" από τις προηγούμενες, υπέροχες δουλειές του Tomine. Αυτή τη φορά, ο ήρωάς του δεν περνάει στο κοινό ως ένας συμπαθής (απλώς κοινωνικά challenged) ανθρωπάκος. Ο Ben δεν είναι παρά ένας μονομανής, συντηρητικός, self-hating άντρας, με συναισθηματική ωριμότητα εφήβου, που ρίχνει το φταίξιμο για τη μιζέρια του σε οτιδήποτε πλην του εαυτού του. Δεν είναι αλήθεια ρατσιστής, αλλά ούτε είναι και πολιτικά μη ορθός από άποψη – απλώς ενστερνίζεται όποιες απόψεις τον βολεύουν ώστε να μπορεί δικαιολογήσει την κατάστασή του στην κάθε δεδομένη στιγμή. Ξέρει πολύ καλά να κριτικάρει τους γύρω του για τις επιλογές τους και τις ποζεριές τους, αλλά ο ίδιος δεν έχει τίποτα αυθεντικό να δείξει αντ’ αυτών. Κι ενώ εκείνοι, σιγά-σιγά, βρίσκουν την ταυτότητά τους, ο Ben μένει στάσιμος, να τρέμει σε κάθε υποψία αλλαγής.

Χάρη σε αυτή τη storytelling επιλογή του συγγραφέα, οι περιφερειακοί χαρακτήρες αυτού του δράματος αναπτύσσονται με τρόπο που θα τους επέτρεπε πιθανότατα να αποτελέσουν το κέντρο κάποιας πιο ενδιαφέρουσας ιστορίας από αυτής του Ben.

Η 21χρονη Autumn δουλεύει στον κινηματογράφο ώστε να μπορεί να διατηρεί χρηματικά το χόμπι και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της. (Ο Ben δεν έχει χόμπι. Δεν έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες. Αλλά γουστάρει -φυσικά- τη λευκή και πρακτικά έφηβη, Autumn. Τί θα έβλεπε ποτέ σε αυτόν;)
Η Alice εξελίσσεται από μηχανή ευκαιριακού σεξ σε ολοκληρωμένη γυναίκα με κατεύθυνση στη ζωή της, αποδεσμευμένη από τις αλυσίδες του κοντόφθαλμου περιβάλλοντός της. (Ο Ben αδυνατεί να ερωτευτεί. Είναι ίδιος στην αρχή και στο τέλος. Δεν αποδεσμεύεται αυτός από το περιβάλλον του, αλλά το περιβάλλον του από αυτόν.)

Η Miko αρχίζει να ασχολείται πιο ενεργά με τη θέση της στην κοινωνία και αποδρά από μια σχέση που την έπνιγε. (Ο Ben απορρίπτει τον ακτιβισμό οποιουδήποτε είδους. Προτιμά να ζει με την ψευδαίσθηση μιας νεκροζώντανης "σχέσης" παρά να δοκιμάσει κάτι νέο.)

Η Sasha δοκιμάζει νέες γεύσεις για να βρει τι είναι αυτό που λείπει από τη ζωή της και τελικά τα καταφέρνει. (Ο Ben δεν δοκιμάζει τίποτε καινούριο. Η ζωή του είναι άδεια και μουντή, αλλά αρνείται να της δώσει λίγο χρώμα).

Εν ολίγοις, όλοι οι δεύτεροι ρόλοι περνούν δίπλα από τον πρωταγωνιστή και ζουν life-altering εμπειρίες, αλλάζουν προς το καλύτερο, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, πλουτίζουν συναισθηματικά, αλλά ο Tomine κάνει τη συνειδητή επιλογή να μην ακολουθήσει αυτούς. Τις ιστορίες τους (που, υπό μία έννοια, έχει ήδη διηγηθεί σε παλαιότερες δουλειές του) διέπουν οι συμβατικοί δραματουργικοί κανόνες για τους οποίος ο δημιουργός δεν ενδιαφέρεται. Μέσω, όμως, μιας επίπονης αντίθεσης με αυτούς, υπογραμμίζει το αδιέξοδο στο οποίο φέρνει τον εαυτό του ένας Gen-X-er που τρέμει την αλλαγή, που ψάχνει να βρει τον εαυτό του σε μια κοινωνία που θέλει να του φορέσει, καλά και ντε, μια ταμπέλα, αλλά στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να μην εκπληρώσει καμία από αυτές, παραμένει ένα κενό, ένα τίποτα. Παραμένει κολλημένος στα ίδια, σχεδόν από άποψη ή, καλύτερα, από απουσία μίας.

Αυτή η ιστορία αποτέλεσε και μια σχεδιαστική πρόκληση για τον Tomine, έναν καλλιτέχνη που λάμπει όταν αποτυπώνει στα πρόσωπα των χαρακτήρων του εκφράσεις καθημερινές και συνηθισμένες, αλλά τόσο δύσκολα αποδόσιμες. Εδώ, όμως, ο Ben περνάει τις 96 σελίδες της ιστορίας χωρίς να αφήσει την παραμικρή έκφραση να σχεδιαστεί στο πρόσωπό του: οι άδειες του εκφράσεις μαρτυρούν την εξίσου άδεια και χωρίς στόχο ζωή του, τη στιγμή που οι γύρω του μιλούν, συμπεριφέρονται και αντιδρούν σαν αληθινοί άνθρωποι. Φυσικά, ο Tomine παραμένει ίσως ο κορυφαίος καλλιτέχνης σε αυτό τον τομέα. Είτε μιλάμε για κάποιο κενό βλέμμα του Ben, είτε για μια χαριτωμένη γκριμάτσα της Autumn, δεν υπάρχει συναίσθημα που να μη μπορεί να αποδώσει στο χαρτί.

Το βάρος που μένει στο στομάχι μετά την ανάγνωση αυτού του οδυνηρού προσωπικού έπους, είναι ένδειξη πως ο Adrian Tomine πέτυχε αυτό που ξεκίνησε να λέει σχεδόν 5 χρόνια πριν. Περισσότερο από μια ταφόπλακα στην ανέμελη περίοδο της γενιάς που έβγαλε το κολλέγιο διαβάζοντας OPTIC NERVE, το "Shortcomings" είναι μάλλον ο εφιάλτης κάθε εκπροσώπου της.

Όλες οι φοβίες, όλες οι ανασφάλειες και κάθε σκέψη αβεβαιότητας για τα όσα κρύβει το άγνωστο μέλλον, όλα όσα μας βασανίζουν στην όμορφα αφελή ζωή των early 20s (και που πολλές φορές -μακριά από εμάς!- γίνονται πραγματικότητα στα late 20s), βρίσκουν την καλλιτεχνική τους έκφραση σε αυτή την αβάσταχτη ιστορία του Ben Tanaka. Με πολλούς τρόπους, πρόκειται για το ωριμότερο έργο ενός πολύ σπουδαίου δημιουργού.

(Το να βρείτε οποιοδήποτε από τα τεύχη στα ράφια είναι μάλλον στατιστική απιθανότητα, αλλά είναι όλα διαθέσιμα για re-order. Επιπλέον, και τα 3 κεφάλαια της ιστορίας θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο, σε hardcover συλλογή υπό τον τίτλο SHORTCOMINGS.).

10Διάβασε επίσης...
#greek52s τα τελευταία 13 #1 DC Comics του μήνα
6 έλληνες geek bloggers, 52 καινούρια #1 τεύχη comics, 4 βδομάδες. Και σήμερα τελειώνει! Μέσα στο μήνα του Σεπτεμβρίου, η DC Comics μηδένισε όλη (ή την περισσότερη) από την ιστορία της και έβγαλε 52 νέους τίτλους με #1 τεύχη. Η επίλεκτη ομάδα ελλήνων geek bloggers ήταν εδώ για να σχολιάσει και ...
Συνέχεια...
Freddie Mercury, An Intimate Biography
Τώρα που οι βιογραφίες ζωντανών τε και αποθανόντων είναι (πολύ) της μόδας κυκλοφόρησε και αυτή του frontman των Queen και ενός από τους πρώτους μεγάλους ροκ σταρ που πέθαναν από AIDS για να αποκαλύψει ακόμα περισσότερα για τη ζωή του Freddie Mercury. Η Lesley-Ann Jones συγγραφέας του βιβλίου Mercury: An Intimate Biography of ...
Συνέχεια...
Roberto Bolaño – Το Τρίτο Ράιχ
Το πλέον προσβάσιμο ίσως μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Μπολάνιο, φαντάζει ιδανικό για μύηση στο σύμπαν ενός από τους επιδραστικότερους δημιουργούς των τελευταίων ετών. Ο Ούντο και η Ίνγκεμποργκ φτάνουν οδικώς στην Κόστα Μπράβα, τη διάσημη καταλανική ακτή. Είναι οι πρώτες κοινές διακοπές για το νεαρό ζευγάρι, ευκαιρία να περάσουν πολλές ώρες μαζί, ...
Συνέχεια...
Τα Χειρότερα Comics του 2011 – Η Πατάτα της Χρονιάς
8 έλληνες μπλόγκερς ψήφισαν τα αγαπημένα τους comics της χρονιάς... αλλά και τα χειρότερα. Βγάλτε τα φτιάρια αγόρια. Σήμερα Θα Φάμε Πατάτα. η κριτική επιτροπή: @manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog @dimitrisdx – η Κατερινα Κούκα - the original DimitrisDX @mitsaso - η Δάφνη Μπόκοτα - μυστηριώδης μπλόγκερ ινκογκνίτο @Hell_b0y – ο Νίκος Μουρατίδης - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ο ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #3 Εβδομάδα 21/10/11
Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι της εβδομάδας από όλες τις εταιρίες comics στο τραπέζι, και όποιος αντέξει. TONIGHT'S CAST @manolis – παίρνει ποσοστά από την Lana Del Rey - gkoultouroblog @dark_tyler – επιστρέφει πανηγυρικά - USTV @georgethebeast – έχει μετακομίσει πλέον στο Sims - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – γιορτάζει γιορτάζει - the original DimitrisDX @Hell_b0y - ο Simon ...
Συνέχεια...
Eagle Awards, Hitman, Comics editing panel discussion, ο Tintin στη μεγάλη οθόνη
- Μάθετε τα αποτελέσματα των φετινών Eagle Awards, στο CBR.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Ο Hitman επιστρέφει, με το original creative team των Garth Ennis και John McCrea στα ηνία!.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Την περασμένη Δευτέρα, στο Museum of Comics and Cartoon Art της Νέας Υόρκης, έλαβε χώρα ένα ...
Συνέχεια...
Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2007
Αύριο Σάββατο ξεκινάει το Comicdom Con Athens 2007 και χρήσιμο είναι να γνωρίζετε αναλυτικά και το πρόγραμμα του Convention, προτού ξεκινήσετε για την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:30 - 11:45Χαιρετισμοί - Έναρξη Εκδήλωσης12:00 - 14:00Κύκλος ομιλιών με θέμα "Comics και Λογοτεχνία"14:15 - 15:40Παρουσιάσεις ελληνικών εκδοτικών (Comicdom Press, Comicworld, Giganto, Helm ...
Συνέχεια...
Arrmy @ Love, Flight, Tales From The Crypt, Madman Atomic Comics, Emerald City ComiCom
Ο βετεράνος δημιουργός, Rick Veitch, μιλάει στο CBR για το νέο του project, Army @ Love, το πρώτο τεύχος του οποίου μόλις κυκλοφόρησε.Το Newsarama έχει ένα χορταστικό preview από το επερχόμενο τέταρτο volume της ανθολογίας Flight.Το πολύ γνωστό comic της EC, Tales From The Crypt, επιστρέφει απο την papercutz, διαβάστε ...
Συνέχεια...
FLOOD!
Writer/Artist: Eric DrookerDark HorseΤο πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε στην παρούσα έκδοση του FLOOD! του Eric Drooker είναι το εξώφυλλο. Νομίζω πως πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα εξώφυλλα που είχα ποτέ στα χέρια μου (συμπεριλαμβανομένων και των oversized αριστουργημάτων του Chris Ware). Δυστυχώς, η εικόνα που βλέπετε πάνω ...
Συνέχεια...
Eddie Campbell, Strangers In Paradise, The Salon, Eisner Awards
- Το Strangers In Paradise φτάνει στο τέλος του, αυτό το μήνα, με την κυκλοφορία του τεύχους #90 και ο δημιουργός του comic, Terry Moore, θα δώσει σίγουρα πολλές συνεντεύξεις. Μια από αυτές σας περιμένει στο Newsarama.Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα- Ο Eddie Campbell μιλάει στο Newsarama για το αναμενόμενο ...
Συνέχεια...
Ultimate Spider-Man #104
Η φανταστικά over-the-top ultimate βερσιόν του "Clone Saga" ολοκληρώνεται σε αυτό το διπλό, χορταστικό τεύχος όπου ο Peter με τη βοήθεια της Jessica προσπαθεί να σταματήσει τον αναγεννημένο, και πιο παρανοϊκό από ποτέ, Doctor Octopus. (Υπάρχει τον επόμενο μήνα κι ένας Επίλογος για αυτή την επική ιστορία, αλλά εκεί απλώς ...
Συνέχεια...
Comics News Flash
ComicdomCon Athens 2007 στις 3-4 Μαρτίου! Be there! Μέχρι τότε όμως μπορείτε να επισκέπτεστε τακτικά την επίσημη ιστοσελίδα του Convention, για να είστε ενήμεροι για όλα όσα θα συμβούν εκείνο το διήμερο. Πως τα πήγε το midnight release του Dark Tower: The Gunslinger Born #1; Το Newsarama μίλησε με πολλούς ...
Συνέχεια...
Harlan Ellison Vs Fantagraphics, η στολή του Spider-Man, S. Jackson @ The Spirit, επιστροφή Nexus
- Εξελίξεις στην κόντρα Harlan Ellison Vs Fantagraphics. Thank you Comics Reporter.Κάντε κλικ για περισσότερα εδώ- O Thomas Jane αποσύρεται από το Punisher 2. Το CBR έχει την είδηση.Κάντε κλικ για περισσότερα εδώ- Το origin της μαύρης στολής του Spider-Man είναι αυτό που ξέρετε ή μήπως όχι; Το CBR μας ...
Συνέχεια...
A.V.P.D.
- Λούθερ, έχω προβλήματα...- Τί έγινε αυτή τη φορά, κύριε Λαμπρόπουλε;- Όσο κι αν έχω ψάξει, δεν μπορώ να βρω πουθενά λάιμ και αναγκάζομαι να πίνω το τζιν τόνικ με φέτα λεμόνι!Ζώντας μια τέτοια τραγωδία, καταλαβαίνετε πως δεν είχα όρεξη να μιλήσω σε άνθρωπο. Ο Λούθερ μπορεί να είναι καλό ...
Συνέχεια...
Παππού Hollywood, θα μου διαβάσεις ένα παραμύθι;
«Ευχαρίστως παιδί μου» θα μου απαντούσαν αν τους έθετα την άνωθι ερώτηση η Annette Bening, η Jennifer Connelly, ο Colin Firth, ο Samuel L Jackson, η Nicole Kidman, η Naomi Watts, η Kate Winslet, η Meg Ryan, ο Dustin Hoffman και μερικοί ακόμα Χολιγουντιανοί stars οι οποίοι ανέλαβαν νέο ρόλο, ...
Συνέχεια...
Η Marvel απέκτησε αντίζηλο για την κυριότητα του Spider-man και άλλων υπερηρώων
Μία εταιρεία publishing που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο, διεκδικεί νομικά την συνιδιοκτησία υπερηρώων της Marvel, όπως ο Spider-Man, σύμφωνα με το Associated Press.Η Stan Lee Media, είναι μία εταιρεία που δημιουργήθηκε από τον δημιουργό του Spider-Man, Stan Lee. Ο Lee πούλησε την εταιρεία σε άλλους ιδιοκτήτες, οι οποίοι πλέον υπστηρίζουν πως ...
Συνέχεια...
#comicsroast THE RAY #1
Nεαρός Αμερικανο-Κορεάτης ναυαγοσώστης αποκτά υπερδυνάμεις μετά από χτύπημα από πειραματικό κυβερνητικό laser #otinanai και γίνεται ο πρώτος out and proud nudist υπερήρωας μετά τον Dr Manhattan.  στο σημερινό #comicsroast ακτινοβολούν οι: @manolis – Ray of Light @georgethebeast – Dana del Ray @dimitrisdx – Ray-ban @Hell_b0y – Hell-Ray-ser @amatyultar - Ray Liotta και καλωσορίζουμε τον guest of the week @mitsaso - Rayning Pleasure. ΠΑΜΕ!  @manolis: Ναι, καινούριος #1 τίτλος από την ...
Συνέχεια...
Kingdom Hearts II Vol.1
Πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ δεν βρισκόμουν στην κορυφή του κύματος της τεχνολογίας. Όταν όλοι είχαν εντυπωσιαστεί με τα γραφικά του SNES, εγώ αποφάσισα να πάρω το ταπεινό 8-bit NES, μόνο και μόνο για να παίζω LEGEND OF ZELDA, ενώ τώρα, όταν όλοι ψάχνουν να βρουν φτηνό PS3, εγώ ...
Συνέχεια...
UNCANNY X-FORCE #18 #comicsroast
Tο πιο πρόσφατο storyline του Uncanny X-Force, το "Dark Angel Saga" κάνει εκρηκτικό φινάλε, ο κόσμος τελειώνει, ήρωες πεθαίνουν, κλώνοι αναγενιούνται, παιδιά παίρνουν όπλα, τρεις κόσμοι συγκρούονται, ένας γλυκός χαμός. TONIGHT’S CAST - οι uncanny X-Force του #comicsroast @manolis – ο Milligan - gkoultouroblog @dimitrisdx – ο Allred - the original DimitrisDX @mitsaso - o Nicieza @Hell_b0y – ο Liefeld - Hell is a Land ...
Συνέχεια...
Comicdom Con Athens 2010
Οι λάτρεις, θαυμαστές, απλοί αναγνώστες ή και νεομυημένοι στην 9η τέχνη του comic (η 8η είναι η φωτογραφία για όσους είχαν την απορία) θα πάρουν μεγάλη χαρά καθώς για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στα comics και για πρώτη φορά διαρκεί τρεις και όχι δύο ...
Συνέχεια...
GØDLAND Celestial Edition, Stan Lee  και κινηματογράφος, Nymphet, Amelia Rules
- Ο Joe Casey μιλάει στο Newsarama για το GØDLAND Celestial Edition, που περιέχει τα 12 πρώτα τεύχη της ομώνυμης σειράς.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Ποια είναι η άποψη του Stan Lee για τις κινηματογραφικές μεταφορές των δημιουργιών του; Μάθετε στο clip-άκι που εξασφάλισε το Newsarama.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- ...
Συνέχεια...
Μαρία Ξυλούρη – Πώς τελειώνει ο κόσμος
Τρία χρόνια πριν στο Rewind (εκδόσεις Καλέντη), ο Πέτρος στέκεται και παρακολουθεί τη Φανή να ξεμακραίνει παρέα με τον Ορέστη και τον κοντό που ακούει Κέιβ. Pause. Η παγωμένη εικόνα μετακινείται στα δεξιά. Ο Πέτρος βγαίνει εκτός κάδρου. Play. Ο Ορέστης επιστρέφει στο σπίτι όπου έμεναν με τη Φανή πριν από ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #5 Εβδομάδα 20/11/11
Catch-up μετά από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τα comics του μήνα. Κλασσικά, rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι της εβδομάδας από όλες τις εταιρίες comics στο τραπέζι, και όποιος αντέξει.      TONIGHT’S CAST @manolis – θάβει ταινίες στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - gkoultouroblog @georgethebeast – έκανε σεξ - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – έκρυψε την σαμπρέλα ...
Συνέχεια...
Δημήτρης Σωτάκης – “Ο Θάνατος των Ανθρώπων”
Το σκηνικό μεταφέρεται στη Θάλχη, ένα «δύστροπο, αλλά ευλογημένο κομμάτι γης, γεμάτο ζωντάνια και πλημμυρισμένο από την ευδαιμονία των κατοίκων της». Ο Μάριος (ένας από αυτούς) κοντεύει τα σαράντα και απολαμβάνει μια ζωή ήρεμη, ανέφελη, χωρίς σκοτούρες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Διευθύνει τα χωράφια που ανήκουν στην οικογένεια του και διατηρεί ...
Συνέχεια...
O Peter Parker πετυχαίνει την αυριανή “Τυχερή Έκδοση” στα Amazing Spider-Man #678-679
@manolis: Η υπέροχα mad scientist επιστημονική ομάδα στην οποία δουλεύει ο Peter Parker δημιουργεί μια... πόρτα στο μέλλον. Κοιτάζοντας από μέσα της βλέπεις το αύριο, και αν περάσεις μέσα της μπορείς να μπεις στο αυριανό διπλανό δωμάτιο και να διαβάσεις ως και την επόμενη έκδοση της Daily Bugle (nod στους fans ...
Συνέχεια...
Essex County vol. 1: Tales From The Farm
Μια από τις μεγαλύτερες χαρές που νιώθω σαν αναγνώστης comics είναι το να «ανακαλύπτω» ένα νέο ταλέντο. Υποθέτω πως έχει να κάνει όχι μόνο με τη ματαιοδοξία μου αλλά και με τον «δεσμό» που νιώθω να δημιουργείται ανάμεσα σε μένα και το δημιουργό που έχω εμπιστευτεί και στηρίξει με την ...
Συνέχεια...
#comicsroast AVENGERS ACADEMY #23
Ε, πως, τι; Έφηβοι gay/bi/lesbian υπερήρωες βγαίνουν μαζικά από την ντουλάπα στο Avengers Academy αυτού του μήνα. στο σημερινό #comicsroast παίρνουν περήφανα θέση οι: @manolis – L - gkoultouroblog @georgethebeast – G - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – B - the original DimitrisDX @Hell_b0y – T - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - Q - amatynews @mitsaso - I ΠΑΜΕ;; @manolis: Απ’την μια έχουμε τον κράχτη του τεύχους που είναι η εισαγωγή της X-23 (του έφηβου ...
Συνέχεια...
Roberto Bolaño – 2666
H ιστορία του χιλιανού συγγραφέα Ρομπέρτο Μπολάνιο είναι ικανή από μόνη της να δημιουργήσει ένα πέλπο μύθου γύρω από το 2666. Ο Μπολάνιο έφυγε από τη ζωή το 2003, σε ηλικία μόλις 50 χρονών, αφιερώνοντας τα τελευταία πέντε χρόνια στη συγγραφή του 2666 ενώ η υγεία του παρέπαιε κατά κάποιους εξαιτίας επιπλοκών που προήλθαν ...
Συνέχεια...
Silver Surfer, Heath Ledger, New York Comic Con, Blade, Paul Dini
- Ο Silver Surfer σε κέρμα;;; What will they think of next?περισσότερα...- Το Newsarama έχει το πρώτο επίσημο image του Heath Ledger ως Joker. And you can kiss your father's superheroes goodbye, fanboy!περισσότερα...- Jim Lee, Garth Ennis Και Steve Niles, βρέθηκαν μαζί σε panel στο New York Comic Con, πριν ...
Συνέχεια...
HOUDINI: THE HANDCUFF KING
Πάνε σχεδόν εκατό χρόνια από τότε που ο Harry Houdini μεγαλουργούσε, είτε ως ταχυδακτυλουργός, είτε με το να αποδρά από τις πιο απίθανες κατασκευές και καταστάσεις. Το πραγματικά θαυμαστό γεγονός, όμως, είναι ότι, ακόμη και σήμερα που η διασημότητα είναι αναλώσιμη όσο τίποτε άλλο, το όνομα του Houdini είναι ιδιαίτερα ...
Συνέχεια...
#greek52s τα τελευταία 13 #1 DC Comics του
Freddie Mercury, An Intimate Biography
Roberto Bolaño – Το Τρίτο Ράιχ
Τα Χειρότερα Comics του 2011 – Η Πατάτα
The Comics Roast #3 Εβδομάδα 21/10/11
Eagle Awards, Hitman, Comics editing panel discussion, ο
Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2007
Arrmy @ Love, Flight, Tales From The Crypt,
FLOOD!
Eddie Campbell, Strangers In Paradise, The Salon, Eisner
Ultimate Spider-Man #104
Comics News Flash
Harlan Ellison Vs Fantagraphics, η στολή του Spider-Man,
A.V.P.D.
Παππού Hollywood, θα μου διαβάσεις ένα παραμύθι;
Η Marvel απέκτησε αντίζηλο για την κυριότητα του
#comicsroast THE RAY #1
Kingdom Hearts II Vol.1
UNCANNY X-FORCE #18 #comicsroast
Comicdom Con Athens 2010
GØDLAND Celestial Edition, Stan Lee και κινηματογράφος,
Μαρία Ξυλούρη – Πώς τελειώνει ο κόσμος
The Comics Roast #5 Εβδομάδα 20/11/11
Δημήτρης Σωτάκης – “Ο Θάνατος των Ανθρώπων”
O Peter Parker πετυχαίνει την αυριανή “Τυχερή Έκδοση”
Essex County vol. 1: Tales From The Farm
#comicsroast AVENGERS ACADEMY #23
Roberto Bolaño – 2666
Silver Surfer, Heath Ledger, New York Comic Con,
HOUDINI: THE HANDCUFF KING