Όλοι έχουν δικαίωμα στην ευτυχία. Αρκεί, αντίθετα από τον Ben Tanaka, να μη φοβούνται να το εξασκήσουν.

Με το πολυαναμενόμενο OPTIC NERVE #11, ολοκληρώνεται η ιστορία "Shortcomings", η νέα ωδή του μεγάλου Adrian Tomine στη μοναξιά. Ένα λιτό και ιδιαίτερα προσωπικό ταξίδι προς μια λύτρωση που δε φτάνει ποτέ. O thirtysomething διαχειριστής κινηματογραφικής αίθουσας, Ben Tanaka, ζει μια ήρεμη, στα όρια της ρουτίνας, ζωή με την φιλενάδα του τη Miko, ενώ βγαίνει σταθερά και ανταλάσσει τα νέα του με τη λεσβία κολλητή του, Alice, η οποία μοιάζει ικανοποιημένη μεταπηδώντας από το ένα one night stand στο άλλο. Τα πράγματα, όμως, φαίνεται πως αλλάζουν, καθώς η Miko αρχίζει να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για την κοινωνική της θέση ως Asian-American, η Alice βρίσκεται απέναντι στην πρόκληση μιας σταθερής σχέσης, ενώ και ο ίδιος ο Ben αντιμετωπίζει επαγγελματικά και προσωπικά εμπόδια που απειλούν να στείλουν τη ζωή του σε μια ολότελα διαφορετική κατεύθυνση. Καθώς, μέσα από τις 96 σελίδες αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας, παρακολουθούμε τον πρωταγωνιστή να αγωνίζεται, με μια σχεδόν βουβή και βαριεστημένη απόγνωση, να κρατήσει όλα τα κομμάτια της ζωής του στη θέση τους, φτάνουμε να απορούμε τί είναι αυτό που προσπαθεί τόσο αποφασιστικά να διασώσει.

Οι προβληματισμοί και οι θεματικές του Tomine, μπορεί, σε μια πρώτη ανάγνωση, να μοιάζουν να επαναλαμβάνονται, αλλά εδώ προτιμά, για πρώτη φορά, να μη σταθεί στην επιφανειακή οπτική πρώτου προσώπου που χρησιμοποιεί συνήθως, αλλά αντιθέτως, να εμβαθύνει στην αλληλεπίδραση του αντι-ήρωά του με το περιβάλλον του, επιλέγοντας μια μάλλον ουδέτερη οπτική. Επιπλέον, εδώ τον απασχολεί για πρώτη φορά και το πολιτικό aspect της ιστορίας του. Ο τρόπος με τον οποίο ο Ben βλέπει τον εαυτό του ως άνθρωπο συνδέεται άμεσα με το πώς τον βλέπει ως Asian-American: πολύ απλά, μισεί και τους δύο εξίσου.

Μισεί οτιδήποτε (καλό ή κακό) αφορά την καταγωγή του, σε σημείο που, ενώ η ίδια του η σχέση του με την Miko μοιάζει να προχωρά με αναθυμιάσεις, όνειρό του (κι ας μην το παραδέχεται) είναι να περάσει τη ζωή του με μια καυκάσια μικρούλα. Προσκολλάται σε μη πολιτικά ορθές απόψεις, όχι για λόγους προσωπικής ηθικής, αλλά μόνο και μόνο επειδή του επιτρέπουν να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στον βούρκο της αυτολύπησής του. Όταν -στο τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας- επισκέπτεται τη φίλη του την Alice στην πόλη όπου έχει αρχίσει να χτίζει τη ζωή της από την αρχή, ο Ben μεθά και ξεσπά σε ένα αφελές ρατσιστικό rant, γιατί βλέπει πως απέναντί του δεν έχει πια την κοπέλα που ήξερε. Είναι υπευθυνότερη, ωριμότερη και ερωτευμένη, για πρώτη ίσως φορά. Αντί, όμως, να χαρεί για εκείνη, θλίβεται. Αποπροσανατολίζεται. Χάνει τον έλεγχο. Δεν ξέρει πώς να νιώσει πηγαία χαρά, πώς να δει κάθε τι καλό ως κίνητρο και για τον ίδιο. Ο κυνισμός και η αδιαφορία, που για την Alice υπήρξαν απλώς συμπτώματα μιας φάσης της ζωής της, για τον Ben είναι ολόκληρο mission statement.

Και εδώ είναι το κλειδί, αυτό που ξεχωρίζει το "Shortcomings" από τις προηγούμενες, υπέροχες δουλειές του Tomine. Αυτή τη φορά, ο ήρωάς του δεν περνάει στο κοινό ως ένας συμπαθής (απλώς κοινωνικά challenged) ανθρωπάκος. Ο Ben δεν είναι παρά ένας μονομανής, συντηρητικός, self-hating άντρας, με συναισθηματική ωριμότητα εφήβου, που ρίχνει το φταίξιμο για τη μιζέρια του σε οτιδήποτε πλην του εαυτού του. Δεν είναι αλήθεια ρατσιστής, αλλά ούτε είναι και πολιτικά μη ορθός από άποψη – απλώς ενστερνίζεται όποιες απόψεις τον βολεύουν ώστε να μπορεί δικαιολογήσει την κατάστασή του στην κάθε δεδομένη στιγμή. Ξέρει πολύ καλά να κριτικάρει τους γύρω του για τις επιλογές τους και τις ποζεριές τους, αλλά ο ίδιος δεν έχει τίποτα αυθεντικό να δείξει αντ’ αυτών. Κι ενώ εκείνοι, σιγά-σιγά, βρίσκουν την ταυτότητά τους, ο Ben μένει στάσιμος, να τρέμει σε κάθε υποψία αλλαγής.

Χάρη σε αυτή τη storytelling επιλογή του συγγραφέα, οι περιφερειακοί χαρακτήρες αυτού του δράματος αναπτύσσονται με τρόπο που θα τους επέτρεπε πιθανότατα να αποτελέσουν το κέντρο κάποιας πιο ενδιαφέρουσας ιστορίας από αυτής του Ben.

Η 21χρονη Autumn δουλεύει στον κινηματογράφο ώστε να μπορεί να διατηρεί χρηματικά το χόμπι και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της. (Ο Ben δεν έχει χόμπι. Δεν έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες. Αλλά γουστάρει -φυσικά- τη λευκή και πρακτικά έφηβη, Autumn. Τί θα έβλεπε ποτέ σε αυτόν;)
Η Alice εξελίσσεται από μηχανή ευκαιριακού σεξ σε ολοκληρωμένη γυναίκα με κατεύθυνση στη ζωή της, αποδεσμευμένη από τις αλυσίδες του κοντόφθαλμου περιβάλλοντός της. (Ο Ben αδυνατεί να ερωτευτεί. Είναι ίδιος στην αρχή και στο τέλος. Δεν αποδεσμεύεται αυτός από το περιβάλλον του, αλλά το περιβάλλον του από αυτόν.)

Η Miko αρχίζει να ασχολείται πιο ενεργά με τη θέση της στην κοινωνία και αποδρά από μια σχέση που την έπνιγε. (Ο Ben απορρίπτει τον ακτιβισμό οποιουδήποτε είδους. Προτιμά να ζει με την ψευδαίσθηση μιας νεκροζώντανης "σχέσης" παρά να δοκιμάσει κάτι νέο.)

Η Sasha δοκιμάζει νέες γεύσεις για να βρει τι είναι αυτό που λείπει από τη ζωή της και τελικά τα καταφέρνει. (Ο Ben δεν δοκιμάζει τίποτε καινούριο. Η ζωή του είναι άδεια και μουντή, αλλά αρνείται να της δώσει λίγο χρώμα).

Εν ολίγοις, όλοι οι δεύτεροι ρόλοι περνούν δίπλα από τον πρωταγωνιστή και ζουν life-altering εμπειρίες, αλλάζουν προς το καλύτερο, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, πλουτίζουν συναισθηματικά, αλλά ο Tomine κάνει τη συνειδητή επιλογή να μην ακολουθήσει αυτούς. Τις ιστορίες τους (που, υπό μία έννοια, έχει ήδη διηγηθεί σε παλαιότερες δουλειές του) διέπουν οι συμβατικοί δραματουργικοί κανόνες για τους οποίος ο δημιουργός δεν ενδιαφέρεται. Μέσω, όμως, μιας επίπονης αντίθεσης με αυτούς, υπογραμμίζει το αδιέξοδο στο οποίο φέρνει τον εαυτό του ένας Gen-X-er που τρέμει την αλλαγή, που ψάχνει να βρει τον εαυτό του σε μια κοινωνία που θέλει να του φορέσει, καλά και ντε, μια ταμπέλα, αλλά στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να μην εκπληρώσει καμία από αυτές, παραμένει ένα κενό, ένα τίποτα. Παραμένει κολλημένος στα ίδια, σχεδόν από άποψη ή, καλύτερα, από απουσία μίας.

Αυτή η ιστορία αποτέλεσε και μια σχεδιαστική πρόκληση για τον Tomine, έναν καλλιτέχνη που λάμπει όταν αποτυπώνει στα πρόσωπα των χαρακτήρων του εκφράσεις καθημερινές και συνηθισμένες, αλλά τόσο δύσκολα αποδόσιμες. Εδώ, όμως, ο Ben περνάει τις 96 σελίδες της ιστορίας χωρίς να αφήσει την παραμικρή έκφραση να σχεδιαστεί στο πρόσωπό του: οι άδειες του εκφράσεις μαρτυρούν την εξίσου άδεια και χωρίς στόχο ζωή του, τη στιγμή που οι γύρω του μιλούν, συμπεριφέρονται και αντιδρούν σαν αληθινοί άνθρωποι. Φυσικά, ο Tomine παραμένει ίσως ο κορυφαίος καλλιτέχνης σε αυτό τον τομέα. Είτε μιλάμε για κάποιο κενό βλέμμα του Ben, είτε για μια χαριτωμένη γκριμάτσα της Autumn, δεν υπάρχει συναίσθημα που να μη μπορεί να αποδώσει στο χαρτί.

Το βάρος που μένει στο στομάχι μετά την ανάγνωση αυτού του οδυνηρού προσωπικού έπους, είναι ένδειξη πως ο Adrian Tomine πέτυχε αυτό που ξεκίνησε να λέει σχεδόν 5 χρόνια πριν. Περισσότερο από μια ταφόπλακα στην ανέμελη περίοδο της γενιάς που έβγαλε το κολλέγιο διαβάζοντας OPTIC NERVE, το "Shortcomings" είναι μάλλον ο εφιάλτης κάθε εκπροσώπου της.

Όλες οι φοβίες, όλες οι ανασφάλειες και κάθε σκέψη αβεβαιότητας για τα όσα κρύβει το άγνωστο μέλλον, όλα όσα μας βασανίζουν στην όμορφα αφελή ζωή των early 20s (και που πολλές φορές -μακριά από εμάς!- γίνονται πραγματικότητα στα late 20s), βρίσκουν την καλλιτεχνική τους έκφραση σε αυτή την αβάσταχτη ιστορία του Ben Tanaka. Με πολλούς τρόπους, πρόκειται για το ωριμότερο έργο ενός πολύ σπουδαίου δημιουργού.

(Το να βρείτε οποιοδήποτε από τα τεύχη στα ράφια είναι μάλλον στατιστική απιθανότητα, αλλά είναι όλα διαθέσιμα για re-order. Επιπλέον, και τα 3 κεφάλαια της ιστορίας θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο, σε hardcover συλλογή υπό τον τίτλο SHORTCOMINGS.).

10Διάβασε επίσης...
The Comics Roast #9 Εβδομάδα 15/12/2011
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει. Μπουναμάς για τις γιορτές! TONIGHT’S CAST - η φάτνη του #comicsroast @manolis – ο Χριστός - gkoultouroblog @dimitrisdx – ο Ιωσήφ - the original DimitrisDX @mitsaso - η Παναγιά @Hell_b0y – ο Ηρώδης - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ...
Συνέχεια...
Ο Prophet εξερευνεί και… ικανοποιεί έναν αλλόκοτο εξωγήινο κόσμο
Ένας υπερ-στρατιώτης από το μέλλον προσεδαφίζεται απότομα και οδυνηρά σε έναν εξωγήινο πλανήτη και προσπαθεί να επιζήσει και να εξερευνήσει (και να πηδήξει) τον ξένο πολιτισμό και να αφυπνίσει τον δορυφόρο του Θ.Ε.Ο.Υ. για να επανεκινήσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, στο ΠΡΩΤΟ τεύχος του reboot του κάποτε ...
Συνέχεια...
Nobel Pop στο Μεταίχμιο
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με το συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Μεταίχμιο αυτόν το Φεβρουάριο και Μάρτιο. Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση στο θεσμό των Νόμπελ που φέρνει σε επαφή με διαφορετικούς δημιουργούς, δημιουργεί παραλληλισμούς και βασίζεται στη συζήτηση. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 10 του μήνα στις 8μμ ...
Συνέχεια...
GIANT SIZE FASCISTS #1
Φασισμός, Σουπερήρωες, Καμπανάς, ΚΩΝ.Για κάποιους, αυτά θα ήταν αρκετά για να αγοράσουν αυτό το υπερθέαμα μεταμφιεσμένο σε απλό comic.Για όλους τους υπόλοιπους αποφάσισα να γράψω αυτό το review (πρώτο και μάλλον τελευταίο) ώστε να βροντοφωνάξω ότι ο ΚΩΝέβγαλε το καλύτερο comic στο φετινόCOMICDOM CON ATHENS.Το GIANT SIZE FASCISTS είναι ένα ...
Συνέχεια...
Black Summer, Teenage Mutant Ninja Turtles, Bruce Timm, Alvin Lu, James Sturm, Bill Tucci
Μάθετε, γιατί ο ορισμός που δίνετε στη λέξη "ήρωας", κινδυνεύει να αλλάξει αυτόν τον Ιούνιο, όταν κυκλοφορήσει το νέο superhero epic του Warren Ellis από την Avatar Press. Το CBR μιλάει με τον Ellis για το "Black Summer".To CBR εξασφάλισε ένα μικρής διάρκειας video από το αναμενόμενο CGi animated film ...
Συνέχεια...
Leonard Cohen – Υπέροχοι Απόκληροι
Κυκλοφόρησε - με καθυστέρηση 45 ετών - και στα Ελληνικά, σε μετάφραση Αλέξη Καλοφωλιά, το δεύτερο μυθιστόρημα του θείου Λέοναρντ. Λίγα χρόνια πριν μας συστηθεί ως μουσικός, ο Λέοναρντ Κοέν έγραφε ποίηση και λογοτεχνία. Έζησε μια μεγάλη περίοδο της ζωής του στην Ύδρα όπου είχε αγοράσει σπίτι. Γόνος ευκατάστατης οικογένειας, μπόρεσε ...
Συνέχεια...
Tank Girl: The Gifting #1
Fun, fun, fun...Με μια λέξη (έστω και επαναλαμβανόμενη τρεις φορές), μπορείς να περιγράψεις πλήρως το αίσθημα που αποκομίζεις διαβάζοντας αυτό το μοναδικά ευχάριστο comic, που σηματοδοτεί και την επιστροφή του Alan Martin στον τίτλο που δημιούργησε παρέα με τον σκιτσογράφο Jamie Hewlett.Για όσους δε γνωρίζουν τι εστί Tank Girl, να ...
Συνέχεια...
Σοφία Διονυσοπούλου – “Η κόρη του ξενοδόχου”
Το παρελθόν ρίχνει τη σκιά του βαριά στο παρόν. Αφήγηση που σπάει στα δύο. Μέρη που διαδέχονται το ένα το άλλο υπακούοντας, πιστά, σε ρυθμό μετρικό. Ένα δύο τρία και αλλαγή. Όψεις της ίδιας ιστορίας, που δύνανται να διαβαστούν χωριστά, συναντούνται στο πρόσωπο της Ηλέκτρας.Όνομα συνυφασμένο με το τραγικό. Στην κάθοδο ...
Συνέχεια...
LIFE – Κιθ Ρίτσαρντς
Ο Κιθ Ρίτσαρντς έρχεται, επιτέλους στην Ελλάδα. Και φέρνει μαζί του ολόκληρη τη ζωή του. Η αυτοβιογραφία του θρυλικού μέλους των Rolling Stones "Life" που έχει συζητηθεί ήδη πολύ, μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Γιάννη Νένε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδακιό εγκαινιάζοντας τη σειρά Λατέρνατιβ (από ...
Συνέχεια...
Captain America, Lina Buffolente, Civil War, Burrowed Times
Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Captain America #25, προκάλεσαν αντιδράσεις έξω από τους comic related κύκλους. Αν δεν θέλετε spoilers, τότε ΜΗΝ κάνετε click εδώ, γιατί θα τα μάθετε όλα, χάρις στο Newsarama.Έφυγε από την ζωή η Lina Buffolente, η πρώτη γυναίκα δημιουργός comic της Ιταλίας. Περισσότερα στο Comics Reporter.Επιστροφή ...
Συνέχεια...
Angelina Jolie, Wanted, Marvel. Mike Mignola, Jay Kennedy RIP
Όπως μας ενημερώνει το Newsarama, η δημοφιλής ηθοποιός Angelina Jolie θα υποδυθεί την Fox στην κινηματογραφική μεταφορά του Wanted των Mark Millar και J.G. Jones.Δείτε τα πλήρη solicitations της Marvel για τον Ιούνιο στο CBR.Ο Mike Mignola εξηγεί στο Newsarama γιατί το 2007 θα είναι η πιο "γεμάτη" χρονιά για ...
Συνέχεια...
Στον Julian Barnes το Βραβείο Booker 2011
Ο Άγγλος συγγραφέας Julian Barnes είναι ο νικητής του Man Booker Prize 2011 για τη νουβέλα του The Sense of an Ending στην τέταρτη, συνολικά, υποψηφιότητά του για το Booker, ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία. Εκτός από την τιμή κέρδισε και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών στην τελετή βράβευσης ...
Συνέχεια...
Portus
Κάθε μέρα που περνάει, ανακαλύπτω και κάτι καινούριο για το θαυμαστό κόσμο των manga (ή πιο σωστά, για το θαυμαστό κόσμο που έχουν φτιάξει οι δυτικοί για τα manga) και σήμερα, ανακάλυψα ότι εκτός από J-pop, J-rock και τα ρέστα, υπάρχει και το J-horror, το οποίο φυσικά αναφέρεται στη συνολική ...
Συνέχεια...
Τα Παιδιά του Κάιν
Μια παρέα (κοντά στα πενήντα όλοι), επιστρέφει στο Καινούργιο ένα παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο στα τέλη της δεκαετίας του ΄70, φιλοξένησε τις πρώτες τους αυτόνομες διακοπές. Αφορμή; Μια έκπληξη που υπόσχεται ότι τους περιμένει ο Πέτρος, ένας επιτυχημένος διαφημιστής με αρχηγικές τάσεις. Πραγματική αιτία; Ενδεχομένως η αυτό-επιβεβαίωση, μέσω μιας άτυπης ...
Συνέχεια...
Shoot me [ένα τελευταίο κλικ]
Ο Λουκάς Μέξης είναι δημοσιογράφος. Και συγγραφέας. Το Shoot me [ένα τελευταίο κλικ] είναι το δεύτερο βιβλίο του που κοσμεί, πλέον, τα ράφια των βιβλιοπωλείων. Ο υπότιτλος του βιβλίου του μοιάζει να είναι πιο ταιριαστός από ποτέ και ελαφρώς συμβολικός αφού, σε λίγες μέρες, ο Λουκάς παίρνει τη σανίδα του surf, ...
Συνέχεια...
Freddie Mercury, An Intimate Biography
Τώρα που οι βιογραφίες ζωντανών τε και αποθανόντων είναι (πολύ) της μόδας κυκλοφόρησε και αυτή του frontman των Queen και ενός από τους πρώτους μεγάλους ροκ σταρ που πέθαναν από AIDS για να αποκαλύψει ακόμα περισσότερα για τη ζωή του Freddie Mercury. Η Lesley-Ann Jones συγγραφέας του βιβλίου Mercury: An Intimate Biography of ...
Συνέχεια...
Shazam! The Monster Society of Evil #1 (of 4)
Δεν μπορώ να πω ότι τρέφω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια για το Big Red Cheese. Για την ακρίβεια, όλο το σκηνικό με κεραυνούς που μεταμορφώνουν παιδάκια σε ενήλικους φουσκωτούς, υπό την καθοδήγηση ενός γενειοφόρου παπούλη (με μαγικές ικανότητες), μάλλον με απέτρεπε από το να πλησιάσω περισσότερο. Πάντα τον έβλεπα περισσότερο ως ...
Συνέχεια...
Rasl #1
Θα ξεκινήσω αυτό το review με μια προσωπική αποκάλυψη. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το BONE. Μη με παρεξηγείτε, εκτιμώ αφάνταστα τις ικανότητες του Jeff Smith ως cartoonist και αναγνωρίζω την αξία του έργου του, αναλογιζόμενος πόσο δύσκολο ήταν να "επιβληθεί" σε μια αγορά γεμάτη μονότονα υπερηρωικά comics και να πείσει ...
Συνέχεια...
The Trial Of Colonel Sweeto and other stories
Υπάρχουν πολλά webcomics εκεί έξω. Κάποια απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, ενώ κάποια άλλα, σε ένα πιο "εξειδικευμένο". ¶λλα έχουν τη μορφή strip, άλλα τη μορφή σελίδας, και άλλα πειραματίζονται συνεχώς για το format, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες ενός σχετικά ανεξερεύνητου χώρου. Κάποια είναι καλά, κάποια λιγότερο καλά, πολλά είναι απαράδεκτα και ...
Συνέχεια...
BATMAN #663
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ ΔΕΝ -ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ COMIC...Ο πολυαγαπημένος Σκοτσέζος συγγραφέας με το γυαλισμένο κεφάλι και τις καλύτερες τoις πάσι «συνταγές» για «αλχημείες», επέστρεψε μετά το ενδιαφέρον (προσωπική άποψη την όποια βέβαια δε συμμερίζονται και πολλοί) πρώτο ark του, στον τίτλο που τον ανέδειξε (την εποχή ...
Συνέχεια...
GØDLAND Celestial Edition, Stan Lee  και κινηματογράφος, Nymphet, Amelia Rules
- Ο Joe Casey μιλάει στο Newsarama για το GØDLAND Celestial Edition, που περιέχει τα 12 πρώτα τεύχη της ομώνυμης σειράς.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Ποια είναι η άποψη του Stan Lee για τις κινηματογραφικές μεταφορές των δημιουργιών του; Μάθετε στο clip-άκι που εξασφάλισε το Newsarama.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- ...
Συνέχεια...
Shaken, not stirred
Μετά την παγκόσμια ημέρα James Bond, που θεσμοθετήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 50 ετών από τότε που ο ερωτύλος πράκτορας απέκτησε κινηματογραφική υπόσταση, το 1962, ως Dr. No (μια δεκαετία, περίπου, μετά τη γέννησή του, το 1953, μέσα από τα γραπτά του Ian Fleming) και λίγες μέρες πριν την επίσημη ...
Συνέχεια...
Ο Μάγκας Κλώνος του Spider-Man σε δικό του τίτλο στο Scarlet Spider #1 #comicsroast
Τα 90s αντεπιτίθενται και ο τραγικά αποτυχημένος κλώνος του Peter Parker επιστρέφει με το όνομα του άλλου απλά αποτυχημένου κλώνου του. @manolis – Peter Parker- gkoultouroblog @dimitrisdx – Ben Reilly - the original DimitrisDX @Hell_b0y – Kaine - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - Jessica Drew - amatynews @georgethebeast – Gwen Stacy - βαρεμένα ημερολόγια @manolis: από που να το πιάσεις... ο κλώνος του ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #3 Εβδομάδα 21/10/11
Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι της εβδομάδας από όλες τις εταιρίες comics στο τραπέζι, και όποιος αντέξει. TONIGHT'S CAST @manolis – παίρνει ποσοστά από την Lana Del Rey - gkoultouroblog @dark_tyler – επιστρέφει πανηγυρικά - USTV @georgethebeast – έχει μετακομίσει πλέον στο Sims - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – γιορτάζει γιορτάζει - the original DimitrisDX @Hell_b0y - ο Simon ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #8 Εβδομάδα 7/12/2011
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει.    TONIGHT’S CAST @manolis – ο Scrooge - gkoultouroblog @georgethebeast – ο Bad Santa - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – ο μικρός Τιμ - the original DimitrisDX @Hell_b0y – the Grinch - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - το σκιουράκι με το ακορντεόν - amatynews Σταθεροί ...
Συνέχεια...
Captain America, Gordo, Mark Bagley, Y:The Last Man, Too Cool To Be Forgotten
Ο συγγραφέας Ed Brubaker, μιλάει στο Newsarama, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τίτλο του Captain America.Ο Gus Arriola, δημιουργός του κλασικού comic strip, Gordo, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 90 ετών.To Newsarama παρουσιάζει αποκλειστικά το πρώτο preview art του Mark Bagley για τη DC.Brian K. Vaughan μιλά ...
Συνέχεια...
Blade of the Immortal anime(!)
Το Mugen No Jin, γνωστό σε όλους ως Blade of The immortal, μετά από πίεση 6 ετών, επιτέλους, βρήκε το δρόμο για την μικρή οθόνη. Το manga της Dark Horse, με το υπέροχο story και artwork του Hiroaki Samura έχει βραβευτεί με τα περισσότερα Will Eisner awards που έχουν δοθεί ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #13
Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει! όλο το cast σε απαρτία: @manolis – παρών - gkoultouroblog @dimitrisdx – παρών  - the original DimitrisDX @mitsaso - παρών - the Mitsaso @Hell_b0y – παρών - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - παρών - amatynews @georgethebeast – παρούσα - βαρεμένα ημερολόγια Τους τίτλους αυτής της στήλης μπορείτε να τους βρείτε στα ...
Συνέχεια...
Κωνσταντίνος Τζαμιώτης
Λίγες μόλις ημέρες πριν την έκδοση του έκτου βιβλίου του "Η πόλη και η Σιωπή"  από τις εκδόσεις Καστανιώτη , συνομιλήσαμε με τον συγγραφέα μεν τόσο προσωπικό και ιδιαίτερο τρόπο γραφής που σίγουρα ξεχωρίζει Παρατηρώντας τις λίστες με τις επικείμενες εκδόσεις, με χαρά αντίκρυσα το όνομά σας. Τι μεσολάβησε όλα αυτά τα ...
Συνέχεια...
#comicsroast THE RAY #1
Nεαρός Αμερικανο-Κορεάτης ναυαγοσώστης αποκτά υπερδυνάμεις μετά από χτύπημα από πειραματικό κυβερνητικό laser #otinanai και γίνεται ο πρώτος out and proud nudist υπερήρωας μετά τον Dr Manhattan.  στο σημερινό #comicsroast ακτινοβολούν οι: @manolis – Ray of Light @georgethebeast – Dana del Ray @dimitrisdx – Ray-ban @Hell_b0y – Hell-Ray-ser @amatyultar - Ray Liotta και καλωσορίζουμε τον guest of the week @mitsaso - Rayning Pleasure. ΠΑΜΕ!  @manolis: Ναι, καινούριος #1 τίτλος από την ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #9 Εβδομάδα 15/12/2011
Ο Prophet εξερευνεί και… ικανοποιεί έναν αλλόκοτο εξωγήινο
Nobel Pop στο Μεταίχμιο
GIANT SIZE FASCISTS #1
Black Summer, Teenage Mutant Ninja Turtles, Bruce Timm,
Leonard Cohen – Υπέροχοι Απόκληροι
Tank Girl: The Gifting #1
Σοφία Διονυσοπούλου – “Η κόρη του ξενοδόχου”
LIFE – Κιθ Ρίτσαρντς
Captain America, Lina Buffolente, Civil War, Burrowed Times
Angelina Jolie, Wanted, Marvel. Mike Mignola, Jay Kennedy
Στον Julian Barnes το Βραβείο Booker 2011
Portus
Τα Παιδιά του Κάιν
Shoot me [ένα τελευταίο κλικ]
Freddie Mercury, An Intimate Biography
Shazam! The Monster Society of Evil #1 (of
Rasl #1
The Trial Of Colonel Sweeto and other stories
BATMAN #663
GØDLAND Celestial Edition, Stan Lee και κινηματογράφος,
Shaken, not stirred
Ο Μάγκας Κλώνος του Spider-Man σε δικό του
The Comics Roast #3 Εβδομάδα 21/10/11
The Comics Roast #8 Εβδομάδα 7/12/2011
Captain America, Gordo, Mark Bagley, Y:The Last Man,
Blade of the Immortal anime(!)
The Comics Roast #13
Κωνσταντίνος Τζαμιώτης
#comicsroast THE RAY #1