Όλοι έχουν δικαίωμα στην ευτυχία. Αρκεί, αντίθετα από τον Ben Tanaka, να μη φοβούνται να το εξασκήσουν.

Με το πολυαναμενόμενο OPTIC NERVE #11, ολοκληρώνεται η ιστορία "Shortcomings", η νέα ωδή του μεγάλου Adrian Tomine στη μοναξιά. Ένα λιτό και ιδιαίτερα προσωπικό ταξίδι προς μια λύτρωση που δε φτάνει ποτέ. O thirtysomething διαχειριστής κινηματογραφικής αίθουσας, Ben Tanaka, ζει μια ήρεμη, στα όρια της ρουτίνας, ζωή με την φιλενάδα του τη Miko, ενώ βγαίνει σταθερά και ανταλάσσει τα νέα του με τη λεσβία κολλητή του, Alice, η οποία μοιάζει ικανοποιημένη μεταπηδώντας από το ένα one night stand στο άλλο. Τα πράγματα, όμως, φαίνεται πως αλλάζουν, καθώς η Miko αρχίζει να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για την κοινωνική της θέση ως Asian-American, η Alice βρίσκεται απέναντι στην πρόκληση μιας σταθερής σχέσης, ενώ και ο ίδιος ο Ben αντιμετωπίζει επαγγελματικά και προσωπικά εμπόδια που απειλούν να στείλουν τη ζωή του σε μια ολότελα διαφορετική κατεύθυνση. Καθώς, μέσα από τις 96 σελίδες αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας, παρακολουθούμε τον πρωταγωνιστή να αγωνίζεται, με μια σχεδόν βουβή και βαριεστημένη απόγνωση, να κρατήσει όλα τα κομμάτια της ζωής του στη θέση τους, φτάνουμε να απορούμε τί είναι αυτό που προσπαθεί τόσο αποφασιστικά να διασώσει.

Οι προβληματισμοί και οι θεματικές του Tomine, μπορεί, σε μια πρώτη ανάγνωση, να μοιάζουν να επαναλαμβάνονται, αλλά εδώ προτιμά, για πρώτη φορά, να μη σταθεί στην επιφανειακή οπτική πρώτου προσώπου που χρησιμοποιεί συνήθως, αλλά αντιθέτως, να εμβαθύνει στην αλληλεπίδραση του αντι-ήρωά του με το περιβάλλον του, επιλέγοντας μια μάλλον ουδέτερη οπτική. Επιπλέον, εδώ τον απασχολεί για πρώτη φορά και το πολιτικό aspect της ιστορίας του. Ο τρόπος με τον οποίο ο Ben βλέπει τον εαυτό του ως άνθρωπο συνδέεται άμεσα με το πώς τον βλέπει ως Asian-American: πολύ απλά, μισεί και τους δύο εξίσου.

Μισεί οτιδήποτε (καλό ή κακό) αφορά την καταγωγή του, σε σημείο που, ενώ η ίδια του η σχέση του με την Miko μοιάζει να προχωρά με αναθυμιάσεις, όνειρό του (κι ας μην το παραδέχεται) είναι να περάσει τη ζωή του με μια καυκάσια μικρούλα. Προσκολλάται σε μη πολιτικά ορθές απόψεις, όχι για λόγους προσωπικής ηθικής, αλλά μόνο και μόνο επειδή του επιτρέπουν να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στον βούρκο της αυτολύπησής του. Όταν -στο τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας- επισκέπτεται τη φίλη του την Alice στην πόλη όπου έχει αρχίσει να χτίζει τη ζωή της από την αρχή, ο Ben μεθά και ξεσπά σε ένα αφελές ρατσιστικό rant, γιατί βλέπει πως απέναντί του δεν έχει πια την κοπέλα που ήξερε. Είναι υπευθυνότερη, ωριμότερη και ερωτευμένη, για πρώτη ίσως φορά. Αντί, όμως, να χαρεί για εκείνη, θλίβεται. Αποπροσανατολίζεται. Χάνει τον έλεγχο. Δεν ξέρει πώς να νιώσει πηγαία χαρά, πώς να δει κάθε τι καλό ως κίνητρο και για τον ίδιο. Ο κυνισμός και η αδιαφορία, που για την Alice υπήρξαν απλώς συμπτώματα μιας φάσης της ζωής της, για τον Ben είναι ολόκληρο mission statement.

Και εδώ είναι το κλειδί, αυτό που ξεχωρίζει το "Shortcomings" από τις προηγούμενες, υπέροχες δουλειές του Tomine. Αυτή τη φορά, ο ήρωάς του δεν περνάει στο κοινό ως ένας συμπαθής (απλώς κοινωνικά challenged) ανθρωπάκος. Ο Ben δεν είναι παρά ένας μονομανής, συντηρητικός, self-hating άντρας, με συναισθηματική ωριμότητα εφήβου, που ρίχνει το φταίξιμο για τη μιζέρια του σε οτιδήποτε πλην του εαυτού του. Δεν είναι αλήθεια ρατσιστής, αλλά ούτε είναι και πολιτικά μη ορθός από άποψη – απλώς ενστερνίζεται όποιες απόψεις τον βολεύουν ώστε να μπορεί δικαιολογήσει την κατάστασή του στην κάθε δεδομένη στιγμή. Ξέρει πολύ καλά να κριτικάρει τους γύρω του για τις επιλογές τους και τις ποζεριές τους, αλλά ο ίδιος δεν έχει τίποτα αυθεντικό να δείξει αντ’ αυτών. Κι ενώ εκείνοι, σιγά-σιγά, βρίσκουν την ταυτότητά τους, ο Ben μένει στάσιμος, να τρέμει σε κάθε υποψία αλλαγής.

Χάρη σε αυτή τη storytelling επιλογή του συγγραφέα, οι περιφερειακοί χαρακτήρες αυτού του δράματος αναπτύσσονται με τρόπο που θα τους επέτρεπε πιθανότατα να αποτελέσουν το κέντρο κάποιας πιο ενδιαφέρουσας ιστορίας από αυτής του Ben.

Η 21χρονη Autumn δουλεύει στον κινηματογράφο ώστε να μπορεί να διατηρεί χρηματικά το χόμπι και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της. (Ο Ben δεν έχει χόμπι. Δεν έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες. Αλλά γουστάρει -φυσικά- τη λευκή και πρακτικά έφηβη, Autumn. Τί θα έβλεπε ποτέ σε αυτόν;)
Η Alice εξελίσσεται από μηχανή ευκαιριακού σεξ σε ολοκληρωμένη γυναίκα με κατεύθυνση στη ζωή της, αποδεσμευμένη από τις αλυσίδες του κοντόφθαλμου περιβάλλοντός της. (Ο Ben αδυνατεί να ερωτευτεί. Είναι ίδιος στην αρχή και στο τέλος. Δεν αποδεσμεύεται αυτός από το περιβάλλον του, αλλά το περιβάλλον του από αυτόν.)

Η Miko αρχίζει να ασχολείται πιο ενεργά με τη θέση της στην κοινωνία και αποδρά από μια σχέση που την έπνιγε. (Ο Ben απορρίπτει τον ακτιβισμό οποιουδήποτε είδους. Προτιμά να ζει με την ψευδαίσθηση μιας νεκροζώντανης "σχέσης" παρά να δοκιμάσει κάτι νέο.)

Η Sasha δοκιμάζει νέες γεύσεις για να βρει τι είναι αυτό που λείπει από τη ζωή της και τελικά τα καταφέρνει. (Ο Ben δεν δοκιμάζει τίποτε καινούριο. Η ζωή του είναι άδεια και μουντή, αλλά αρνείται να της δώσει λίγο χρώμα).

Εν ολίγοις, όλοι οι δεύτεροι ρόλοι περνούν δίπλα από τον πρωταγωνιστή και ζουν life-altering εμπειρίες, αλλάζουν προς το καλύτερο, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, πλουτίζουν συναισθηματικά, αλλά ο Tomine κάνει τη συνειδητή επιλογή να μην ακολουθήσει αυτούς. Τις ιστορίες τους (που, υπό μία έννοια, έχει ήδη διηγηθεί σε παλαιότερες δουλειές του) διέπουν οι συμβατικοί δραματουργικοί κανόνες για τους οποίος ο δημιουργός δεν ενδιαφέρεται. Μέσω, όμως, μιας επίπονης αντίθεσης με αυτούς, υπογραμμίζει το αδιέξοδο στο οποίο φέρνει τον εαυτό του ένας Gen-X-er που τρέμει την αλλαγή, που ψάχνει να βρει τον εαυτό του σε μια κοινωνία που θέλει να του φορέσει, καλά και ντε, μια ταμπέλα, αλλά στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να μην εκπληρώσει καμία από αυτές, παραμένει ένα κενό, ένα τίποτα. Παραμένει κολλημένος στα ίδια, σχεδόν από άποψη ή, καλύτερα, από απουσία μίας.

Αυτή η ιστορία αποτέλεσε και μια σχεδιαστική πρόκληση για τον Tomine, έναν καλλιτέχνη που λάμπει όταν αποτυπώνει στα πρόσωπα των χαρακτήρων του εκφράσεις καθημερινές και συνηθισμένες, αλλά τόσο δύσκολα αποδόσιμες. Εδώ, όμως, ο Ben περνάει τις 96 σελίδες της ιστορίας χωρίς να αφήσει την παραμικρή έκφραση να σχεδιαστεί στο πρόσωπό του: οι άδειες του εκφράσεις μαρτυρούν την εξίσου άδεια και χωρίς στόχο ζωή του, τη στιγμή που οι γύρω του μιλούν, συμπεριφέρονται και αντιδρούν σαν αληθινοί άνθρωποι. Φυσικά, ο Tomine παραμένει ίσως ο κορυφαίος καλλιτέχνης σε αυτό τον τομέα. Είτε μιλάμε για κάποιο κενό βλέμμα του Ben, είτε για μια χαριτωμένη γκριμάτσα της Autumn, δεν υπάρχει συναίσθημα που να μη μπορεί να αποδώσει στο χαρτί.

Το βάρος που μένει στο στομάχι μετά την ανάγνωση αυτού του οδυνηρού προσωπικού έπους, είναι ένδειξη πως ο Adrian Tomine πέτυχε αυτό που ξεκίνησε να λέει σχεδόν 5 χρόνια πριν. Περισσότερο από μια ταφόπλακα στην ανέμελη περίοδο της γενιάς που έβγαλε το κολλέγιο διαβάζοντας OPTIC NERVE, το "Shortcomings" είναι μάλλον ο εφιάλτης κάθε εκπροσώπου της.

Όλες οι φοβίες, όλες οι ανασφάλειες και κάθε σκέψη αβεβαιότητας για τα όσα κρύβει το άγνωστο μέλλον, όλα όσα μας βασανίζουν στην όμορφα αφελή ζωή των early 20s (και που πολλές φορές -μακριά από εμάς!- γίνονται πραγματικότητα στα late 20s), βρίσκουν την καλλιτεχνική τους έκφραση σε αυτή την αβάσταχτη ιστορία του Ben Tanaka. Με πολλούς τρόπους, πρόκειται για το ωριμότερο έργο ενός πολύ σπουδαίου δημιουργού.

(Το να βρείτε οποιοδήποτε από τα τεύχη στα ράφια είναι μάλλον στατιστική απιθανότητα, αλλά είναι όλα διαθέσιμα για re-order. Επιπλέον, και τα 3 κεφάλαια της ιστορίας θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο, σε hardcover συλλογή υπό τον τίτλο SHORTCOMINGS.).

10Διάβασε επίσης...
Ξεκινάει σήμερα το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της ΒΑΒΕΛ
Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, μία μεγάλη γιορτή για το χώρο των κόμικς λαμβάνει χώρα το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ. Φέτος, γίνεται Ιούνιο, από σήμερα, 14 Ιουνίου εώς 17 Ιουνίου. Έχοντας χαρακτηριστεί σαν "η πιο επιτυχημένη νεανική πολιτιστική εκδήλωση των τελευταίων χρόνων" και "η εκδήλωση που άλλαξε και έδωσε ζωή ...
Συνέχεια...
Thor, Mike Allred, Word War III, Panini
The Asgardian God of Thunder returns! Ο κεραυνοβολημένος συγγραφέας J. Michael Straczynski μιλάει στο Newsarama για τον καινούριο τίτλο του Thor.Το CBR σας προσκαλεί για μια βόλτα στο studio του Mike Allred.World War III is coming - in the DC universe, that is. Οι συγγραφείς Keith Champagne και John Ostrander ...
Συνέχεια...
#comicsroast AVENGERS X-SANCTION #1
ο Cable επιστρέφει (ξανά μανά) από τους νέκρους, από το μέλλον, από τη συλλογική λήθη των 90s, για να βάλει στο στόχαστρο τους Avengers στην μίνι-σειρά που υπόσχεται να αλλάξει τα πάντα για πάντα και να οδηγήσει στο X-Men vs Avengers crossover του 2012. στο σημερινό #comicsroast παίρνουν θέσεις μάχης οι: @manolis – Hawkeye - gkoultouroblog @georgethebeast – Red Hulk ...
Συνέχεια...
Μαρία Φακίνου – Η Αρχή του κακού
Η πραγματικότητα ξεπερνά συχνά τη φαντασία, αποτελώντας το πρώτο σπέρμα έμπνευσης για τον δημιουργό και τότε, δύο αφηγηματικοί δρόμοι ξεδιπλώνονται εμπρός του για να επιλέξει· από τη μία, ο δρόμος της παραβολής που υπαινίσσεται, από την άλλη, ο δρόμος του καθάριου ρεαλισμού που κατονομάζει. Ο υπαινιγμός περιβάλλεται συχνά από ένα ...
Συνέχεια...
#greek52s τα τελευταία 13 #1 DC Comics του μήνα
6 έλληνες geek bloggers, 52 καινούρια #1 τεύχη comics, 4 βδομάδες. Και σήμερα τελειώνει! Μέσα στο μήνα του Σεπτεμβρίου, η DC Comics μηδένισε όλη (ή την περισσότερη) από την ιστορία της και έβγαλε 52 νέους τίτλους με #1 τεύχη. Η επίλεκτη ομάδα ελλήνων geek bloggers ήταν εδώ για να σχολιάσει και ...
Συνέχεια...
Lesbian Pirates From Outer Space #1 (of 6)
Αν και γενικότερα θεωρούμαι απαισιόδοξος άνθρωπος (και κατηγορούμαι συχνά για αυτό), σε ελάχιστες περιπτώσεις, προτιμώ να κοιτάω στη θετική πλευρά των πραγμάτων. Μη φανταστείτε ότι το κάνω, βέβαια, στην καθημερινή μου ρουτίνα, χαμογελώντας, όταν, για παράδειγμα, χάνω τα κλειδιά μου ή τα υδραυλικά του σπιτιού μου χαλάνε για εκατοστή φορά. ...
Συνέχεια...
IT RHYMES WITH LUST
Ας αρχίσουμε από τα βασικά.Πρώτον, ο Drake Waller (ο κύριος που του χρεώνεται το σενάριο για το comic αυτό) δεν υπάρχει, δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Το μνημειώδες αυτό comic (more on that later) είναι το προϊόν της συνεργασίας των Arnold Drake και Leslie Waller, δυο σημαντικών μορφών, ο καθένας για ...
Συνέχεια...
MOME, Friends of Lulu Awards, Final Crisis vol.1
Με αφορμή την κυκλοφορία του ενδέκατου volume της ανθολογίας MOME, το CBR εξασφαλίζει συνέντευξη με τον editor της, Eric ReynoldΟι νικήτριες των Friends Of Lulu Awards ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ στο MoCCA festival και το Beat μας τους παρουσιάζει.O Grant Morrison μιλάει στο Newsarama για το Final Crisis #1
Συνέχεια...
Ο Darren Aronofsky ΔΕΝ σκηνοθετεί μια ταινία μέσα στο Animal Man #6
Νομίζατε ότι έκανε πλάκα ο Lemire στο πρώτο τεύχος που μίλαγε για την ταινία του Darren Aronofsky συγνώμη του Ryan Daranovsky στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Buddy Baker, ο δίκος μας δηλαδή χαρακτήρας πρωταγωνιστής του Animal Man;  γκουλτουριάρικο cast: @manolis – the Fountain - gkoultouroblog @dimitrisdx – Requiem for a Dream - the original DimitrisDX @mitsaso - Black Swan - the ...
Συνέχεια...
The Trial Of Colonel Sweeto and other stories
Υπάρχουν πολλά webcomics εκεί έξω. Κάποια απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, ενώ κάποια άλλα, σε ένα πιο "εξειδικευμένο". ¶λλα έχουν τη μορφή strip, άλλα τη μορφή σελίδας, και άλλα πειραματίζονται συνεχώς για το format, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες ενός σχετικά ανεξερεύνητου χώρου. Κάποια είναι καλά, κάποια λιγότερο καλά, πολλά είναι απαράδεκτα και ...
Συνέχεια...
LIFE – Κιθ Ρίτσαρντς
Ο Κιθ Ρίτσαρντς έρχεται, επιτέλους στην Ελλάδα. Και φέρνει μαζί του ολόκληρη τη ζωή του. Η αυτοβιογραφία του θρυλικού μέλους των Rolling Stones "Life" που έχει συζητηθεί ήδη πολύ, μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Γιάννη Νένε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδακιό εγκαινιάζοντας τη σειρά Λατέρνατιβ (από ...
Συνέχεια...
Journey To A Plugged In State Of Mind
Από το μανιφέστο The Art Of Noises (1913) του ιταλού φουτουριστή Luigi Russolo ως το  Contact, Love, Want, Have (2010) της Ikonika & το Buddha Machine, o Βρετανός δημοσιογράφος Dave Henderson (Sounds, Q, Mojo, κλπ) επιχειρεί  μια αναδρομή στην πορεία της ηλεκτρονικής μουσικής -με την ευρύτερη εννοια του όρου- και ...
Συνέχεια...
UNCANNY X-FORCE #18 #comicsroast
Tο πιο πρόσφατο storyline του Uncanny X-Force, το "Dark Angel Saga" κάνει εκρηκτικό φινάλε, ο κόσμος τελειώνει, ήρωες πεθαίνουν, κλώνοι αναγενιούνται, παιδιά παίρνουν όπλα, τρεις κόσμοι συγκρούονται, ένας γλυκός χαμός. TONIGHT’S CAST - οι uncanny X-Force του #comicsroast @manolis – ο Milligan - gkoultouroblog @dimitrisdx – ο Allred - the original DimitrisDX @mitsaso - o Nicieza @Hell_b0y – ο Liefeld - Hell is a Land ...
Συνέχεια...
Κωνσταντίνος Τζαμιώτης
Λίγες μόλις ημέρες πριν την έκδοση του έκτου βιβλίου του "Η πόλη και η Σιωπή"  από τις εκδόσεις Καστανιώτη , συνομιλήσαμε με τον συγγραφέα μεν τόσο προσωπικό και ιδιαίτερο τρόπο γραφής που σίγουρα ξεχωρίζει Παρατηρώντας τις λίστες με τις επικείμενες εκδόσεις, με χαρά αντίκρυσα το όνομά σας. Τι μεσολάβησε όλα αυτά τα ...
Συνέχεια...
Τα 10 Καλύτερα Creator-Owned Comics του 2011
8 έλληνες μπλόγκερς ψήφισαν τους 10 καλύτερους creator-owned τίτλους comics από Dark Horse, IDW, Image και τις υπόλοιπες εταιρίες της χρονιάς, μακρία από τις μεγάλες δύο Marvel και DC η κριτική επιτροπή: @manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog @dimitrisdx – η Κατερινα Κούκα - the original DimitrisDX @mitsaso - η Δάφνη Μπόκοτα - μυστηριώδης μπλόγκερ ινκογκνίτο @Hell_b0y – ο Νίκος Μουρατίδης - Hell is a ...
Συνέχεια...
Οι X-Men του “δικού μας” Christos Gage στο X-Men Legacy #260.1
O Christos Gage αναλαμβάνει τον δεύτερο τίτλο της νέας σχολής για μεταλλαγμένων του Wolverine και φαίνεται να το διασκεδάζει. Και εμείς. οι θρυλικοί βοηθοί καθηγητές x-menολογίας: @manolis – Paige Guthrie - gkoultouroblog @dimitrisdx – Cannonball - the original DimitrisDX @mitsaso - Rogue - the Mitsaso @Hell_b0y – Gambit - Hell is a Land Without Comic Books @georgethebeast – Frenzy - βαρεμένα ημερολόγια   ΠΑΜΕ! @manolis: Καλως ήλθες στους X-Men, ...
Συνέχεια...
Manga: Φαντασία και πραγματικότητα (Θραύσματα Κόσμων Κοντινών)
Θα ξεκινήσω με μια υπόσχεση: Για όσο θα γράφω αυτό το κείμενο και προσπαθώντας να διατηρήσω την όποια αντικειμενικότητα μου, θα προσπαθήσω να ξεχάσω ακόμη και το ότι γνωρίζω τη Μυρτώ (πόσο μάλλον το πόσο εκτιμώ τις γνώσεις και το πάθος της για το αντικείμενο).Τώρα μπορούμε να περάσουμε στο review.Το ...
Συνέχεια...
Captain America, Gordo, Mark Bagley, Y:The Last Man, Too Cool To Be Forgotten
Ο συγγραφέας Ed Brubaker, μιλάει στο Newsarama, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τίτλο του Captain America.Ο Gus Arriola, δημιουργός του κλασικού comic strip, Gordo, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 90 ετών.To Newsarama παρουσιάζει αποκλειστικά το πρώτο preview art του Mark Bagley για τη DC.Brian K. Vaughan μιλά ...
Συνέχεια...
Ο Prophet εξερευνεί και… ικανοποιεί έναν αλλόκοτο εξωγήινο κόσμο
Ένας υπερ-στρατιώτης από το μέλλον προσεδαφίζεται απότομα και οδυνηρά σε έναν εξωγήινο πλανήτη και προσπαθεί να επιζήσει και να εξερευνήσει (και να πηδήξει) τον ξένο πολιτισμό και να αφυπνίσει τον δορυφόρο του Θ.Ε.Ο.Υ. για να επανεκινήσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, στο ΠΡΩΤΟ τεύχος του reboot του κάποτε ...
Συνέχεια...
MONO: H απάντηση στη μονοφωνία
Mια νέα προσπάθεια ξεκινά στον ιδιαίτερα ταραγμένο τον τελευταίο καιρό χώρο των ΜΜΕ και ειδικά των εντύπων. Το ΜΟΝΟ είναι ένα νέο δεκαπενθήμερο περιοδικό για την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Ανεξαρτησία, σοβαρότητα, πολυφωνία και αντικειμενικότητα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης. Σκοπός όλων το συντελεστών είναι να ...
Συνέχεια...
Captain America, Lina Buffolente, Civil War, Burrowed Times
Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Captain America #25, προκάλεσαν αντιδράσεις έξω από τους comic related κύκλους. Αν δεν θέλετε spoilers, τότε ΜΗΝ κάνετε click εδώ, γιατί θα τα μάθετε όλα, χάρις στο Newsarama.Έφυγε από την ζωή η Lina Buffolente, η πρώτη γυναίκα δημιουργός comic της Ιταλίας. Περισσότερα στο Comics Reporter.Επιστροφή ...
Συνέχεια...
GIANT SIZE FASCISTS #1
Φασισμός, Σουπερήρωες, Καμπανάς, ΚΩΝ.Για κάποιους, αυτά θα ήταν αρκετά για να αγοράσουν αυτό το υπερθέαμα μεταμφιεσμένο σε απλό comic.Για όλους τους υπόλοιπους αποφάσισα να γράψω αυτό το review (πρώτο και μάλλον τελευταίο) ώστε να βροντοφωνάξω ότι ο ΚΩΝέβγαλε το καλύτερο comic στο φετινόCOMICDOM CON ATHENS.Το GIANT SIZE FASCISTS είναι ένα ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #11
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει! αγουροξυπνημένο cast: @manolis – τσίμπλες - gkoultouroblog @dimitrisdx – σαλάκι - the original DimitrisDX @mitsaso - μάσκα ομορφιάς @Hell_b0y – morning breath  - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar -morning wood - amatynews @georgethebeast – ακόμα ροχαλίζει - βαρεμένα ημερολόγια Τους τίτλους αυτής της στήλης μπορείτε ...
Συνέχεια...
Οι Καλύτεροι Δημιουργοί Comics του 2011
8 έλληνες μπλόγκερς ψήφισαν τους καλύτερους δημιουργούς comics (writers και artists) της χρονιάς. μια λίστα χάρμα οφθαλμών! #ComicsRoastAwards2011 η κριτική επιτροπή: @manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog @dimitrisdx – η Κατερινα Κούκα - the original DimitrisDX @mitsaso - η Δάφνη Μπόκοτα - μυστηριώδης μπλόγκερ ινκογκνίτο @Hell_b0y – ο Νίκος Μουρατίδης - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ο Δημήτρης Σκαρμούτσος - amatynews @georgethebeast – η Τζένη ...
Συνέχεια...
Arrmy @ Love, Flight, Tales From The Crypt, Madman Atomic Comics, Emerald City ComiCom
Ο βετεράνος δημιουργός, Rick Veitch, μιλάει στο CBR για το νέο του project, Army @ Love, το πρώτο τεύχος του οποίου μόλις κυκλοφόρησε.Το Newsarama έχει ένα χορταστικό preview από το επερχόμενο τέταρτο volume της ανθολογίας Flight.Το πολύ γνωστό comic της EC, Tales From The Crypt, επιστρέφει απο την papercutz, διαβάστε ...
Συνέχεια...
Kαλωσορίζουμε το Lust Magazine
Η χρεοκοπία μιας χώρας δεν σημαίνει απαραίτητα και χρεοκοπία των ανθρώπων της και αυτό έρχεται να μας αποδείξει έμπρακτα η ομάδα του Velvet η οποία από αύριο -Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου- και κάθε πρώτη του μηνός, επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο με την κυκλοφορία του LUST magazine. Μετά από μια απουσία σχεδόν 2 χρόνων, ...
Συνέχεια...
Μεσσίες και Αντίχριστοι, οι Νέοι Μαθητές των X-Men στο Wolverine & the X-Men #4 #comicsroast
Το ιδιωτικό σχολείο των μεταλλαγμένων με λυκειάρχη τον Wolverine υποδέχεται τους δύο νέους του μαθητές, τον δεκάχρονο κλώνο του καταστροφέα του κόσμουApocalypse που δεν ξέρει πως πρόκειται μια μέρα να φέρει την κόλαση στη Γη και τον αμνησιακό Angel που πιστεύει ότι έχει κατέβει από τον Ουρανό να κάνει το θέλημα του Κυρίου. Και οι ...
Συνέχεια...
Η παγίδα των τριών
Οι τρεις συγγραφείς (Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, Γιάννης Πλιώτας, Σάββας Γρηγοριάδης) αποφασίζουν να ακονίσουν τις πένες τους σε ένα διαχρονικό λογοτεχνικό παιχνίδι, την από κοινού συγγραφή. Οι ρόλοι μοιράζονται, καθένας τους στην κορυφή του τριγώνου αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον ήρωα του, να καταγράψει τη μαρτυρία του και να απομακρύνει τη φωτεινή δέσμη της ...
Συνέχεια...
Τα Χειρότερα Comics του 2011 – Η Πατάτα της Χρονιάς
8 έλληνες μπλόγκερς ψήφισαν τα αγαπημένα τους comics της χρονιάς... αλλά και τα χειρότερα. Βγάλτε τα φτιάρια αγόρια. Σήμερα Θα Φάμε Πατάτα. η κριτική επιτροπή: @manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog @dimitrisdx – η Κατερινα Κούκα - the original DimitrisDX @mitsaso - η Δάφνη Μπόκοτα - μυστηριώδης μπλόγκερ ινκογκνίτο @Hell_b0y – ο Νίκος Μουρατίδης - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ο ...
Συνέχεια...
Χάουαρντ Τζέικομπσον – Αστική Ζωολογία
Η λογοτεχνία περνάει κρίση, η σαβούρα κυριαρχεί, συγγραφείς και εκδότες συναντούν τεράστιες δυσκολίες. Ε και; Ο βραβευμένος με Booker, Χάουαρντ Τζέικομπσον, επιλέγει να αγνοήσει επιδεικτικά την οδό της γκρίνιας. Η λογοτεχνία πνέει τα λοίσθια. Ο Γκάι Έιμπλμαν είναι ένας συγγραφέας δίχως αναγνώστες, άλλωστε κανείς δεν έχει αναγνώστες, ουδείς διαβάζει πια λογοτεχνία και μόνο ...
Συνέχεια...
Ξεκινάει σήμερα το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της
Thor, Mike Allred, Word War III, Panini
#comicsroast AVENGERS X-SANCTION #1
Μαρία Φακίνου – Η Αρχή του κακού
#greek52s τα τελευταία 13 #1 DC Comics του
Lesbian Pirates From Outer Space #1 (of 6)
IT RHYMES WITH LUST
MOME, Friends of Lulu Awards, Final Crisis vol.1
Ο Darren Aronofsky ΔΕΝ σκηνοθετεί μια ταινία μέσα
The Trial Of Colonel Sweeto and other stories
LIFE – Κιθ Ρίτσαρντς
Journey To A Plugged In State Of Mind
UNCANNY X-FORCE #18 #comicsroast
Κωνσταντίνος Τζαμιώτης
Τα 10 Καλύτερα Creator-Owned Comics του 2011
Οι X-Men του “δικού μας” Christos Gage στο
Manga: Φαντασία και πραγματικότητα (Θραύσματα Κόσμων Κοντινών)
Captain America, Gordo, Mark Bagley, Y:The Last Man,
Ο Prophet εξερευνεί και… ικανοποιεί έναν αλλόκοτο εξωγήινο
MONO: H απάντηση στη μονοφωνία
Captain America, Lina Buffolente, Civil War, Burrowed Times
GIANT SIZE FASCISTS #1
The Comics Roast #11
Οι Καλύτεροι Δημιουργοί Comics του 2011
Arrmy @ Love, Flight, Tales From The Crypt,
Kαλωσορίζουμε το Lust Magazine
Μεσσίες και Αντίχριστοι, οι Νέοι Μαθητές των X-Men
Η παγίδα των τριών
Τα Χειρότερα Comics του 2011 – Η Πατάτα
Χάουαρντ Τζέικομπσον – Αστική Ζωολογία