Όλοι έχουν δικαίωμα στην ευτυχία. Αρκεί, αντίθετα από τον Ben Tanaka, να μη φοβούνται να το εξασκήσουν.

Με το πολυαναμενόμενο OPTIC NERVE #11, ολοκληρώνεται η ιστορία "Shortcomings", η νέα ωδή του μεγάλου Adrian Tomine στη μοναξιά. Ένα λιτό και ιδιαίτερα προσωπικό ταξίδι προς μια λύτρωση που δε φτάνει ποτέ. O thirtysomething διαχειριστής κινηματογραφικής αίθουσας, Ben Tanaka, ζει μια ήρεμη, στα όρια της ρουτίνας, ζωή με την φιλενάδα του τη Miko, ενώ βγαίνει σταθερά και ανταλάσσει τα νέα του με τη λεσβία κολλητή του, Alice, η οποία μοιάζει ικανοποιημένη μεταπηδώντας από το ένα one night stand στο άλλο. Τα πράγματα, όμως, φαίνεται πως αλλάζουν, καθώς η Miko αρχίζει να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για την κοινωνική της θέση ως Asian-American, η Alice βρίσκεται απέναντι στην πρόκληση μιας σταθερής σχέσης, ενώ και ο ίδιος ο Ben αντιμετωπίζει επαγγελματικά και προσωπικά εμπόδια που απειλούν να στείλουν τη ζωή του σε μια ολότελα διαφορετική κατεύθυνση. Καθώς, μέσα από τις 96 σελίδες αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας, παρακολουθούμε τον πρωταγωνιστή να αγωνίζεται, με μια σχεδόν βουβή και βαριεστημένη απόγνωση, να κρατήσει όλα τα κομμάτια της ζωής του στη θέση τους, φτάνουμε να απορούμε τί είναι αυτό που προσπαθεί τόσο αποφασιστικά να διασώσει.

Οι προβληματισμοί και οι θεματικές του Tomine, μπορεί, σε μια πρώτη ανάγνωση, να μοιάζουν να επαναλαμβάνονται, αλλά εδώ προτιμά, για πρώτη φορά, να μη σταθεί στην επιφανειακή οπτική πρώτου προσώπου που χρησιμοποιεί συνήθως, αλλά αντιθέτως, να εμβαθύνει στην αλληλεπίδραση του αντι-ήρωά του με το περιβάλλον του, επιλέγοντας μια μάλλον ουδέτερη οπτική. Επιπλέον, εδώ τον απασχολεί για πρώτη φορά και το πολιτικό aspect της ιστορίας του. Ο τρόπος με τον οποίο ο Ben βλέπει τον εαυτό του ως άνθρωπο συνδέεται άμεσα με το πώς τον βλέπει ως Asian-American: πολύ απλά, μισεί και τους δύο εξίσου.

Μισεί οτιδήποτε (καλό ή κακό) αφορά την καταγωγή του, σε σημείο που, ενώ η ίδια του η σχέση του με την Miko μοιάζει να προχωρά με αναθυμιάσεις, όνειρό του (κι ας μην το παραδέχεται) είναι να περάσει τη ζωή του με μια καυκάσια μικρούλα. Προσκολλάται σε μη πολιτικά ορθές απόψεις, όχι για λόγους προσωπικής ηθικής, αλλά μόνο και μόνο επειδή του επιτρέπουν να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στον βούρκο της αυτολύπησής του. Όταν -στο τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας- επισκέπτεται τη φίλη του την Alice στην πόλη όπου έχει αρχίσει να χτίζει τη ζωή της από την αρχή, ο Ben μεθά και ξεσπά σε ένα αφελές ρατσιστικό rant, γιατί βλέπει πως απέναντί του δεν έχει πια την κοπέλα που ήξερε. Είναι υπευθυνότερη, ωριμότερη και ερωτευμένη, για πρώτη ίσως φορά. Αντί, όμως, να χαρεί για εκείνη, θλίβεται. Αποπροσανατολίζεται. Χάνει τον έλεγχο. Δεν ξέρει πώς να νιώσει πηγαία χαρά, πώς να δει κάθε τι καλό ως κίνητρο και για τον ίδιο. Ο κυνισμός και η αδιαφορία, που για την Alice υπήρξαν απλώς συμπτώματα μιας φάσης της ζωής της, για τον Ben είναι ολόκληρο mission statement.

Και εδώ είναι το κλειδί, αυτό που ξεχωρίζει το "Shortcomings" από τις προηγούμενες, υπέροχες δουλειές του Tomine. Αυτή τη φορά, ο ήρωάς του δεν περνάει στο κοινό ως ένας συμπαθής (απλώς κοινωνικά challenged) ανθρωπάκος. Ο Ben δεν είναι παρά ένας μονομανής, συντηρητικός, self-hating άντρας, με συναισθηματική ωριμότητα εφήβου, που ρίχνει το φταίξιμο για τη μιζέρια του σε οτιδήποτε πλην του εαυτού του. Δεν είναι αλήθεια ρατσιστής, αλλά ούτε είναι και πολιτικά μη ορθός από άποψη – απλώς ενστερνίζεται όποιες απόψεις τον βολεύουν ώστε να μπορεί δικαιολογήσει την κατάστασή του στην κάθε δεδομένη στιγμή. Ξέρει πολύ καλά να κριτικάρει τους γύρω του για τις επιλογές τους και τις ποζεριές τους, αλλά ο ίδιος δεν έχει τίποτα αυθεντικό να δείξει αντ’ αυτών. Κι ενώ εκείνοι, σιγά-σιγά, βρίσκουν την ταυτότητά τους, ο Ben μένει στάσιμος, να τρέμει σε κάθε υποψία αλλαγής.

Χάρη σε αυτή τη storytelling επιλογή του συγγραφέα, οι περιφερειακοί χαρακτήρες αυτού του δράματος αναπτύσσονται με τρόπο που θα τους επέτρεπε πιθανότατα να αποτελέσουν το κέντρο κάποιας πιο ενδιαφέρουσας ιστορίας από αυτής του Ben.

Η 21χρονη Autumn δουλεύει στον κινηματογράφο ώστε να μπορεί να διατηρεί χρηματικά το χόμπι και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της. (Ο Ben δεν έχει χόμπι. Δεν έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες. Αλλά γουστάρει -φυσικά- τη λευκή και πρακτικά έφηβη, Autumn. Τί θα έβλεπε ποτέ σε αυτόν;)
Η Alice εξελίσσεται από μηχανή ευκαιριακού σεξ σε ολοκληρωμένη γυναίκα με κατεύθυνση στη ζωή της, αποδεσμευμένη από τις αλυσίδες του κοντόφθαλμου περιβάλλοντός της. (Ο Ben αδυνατεί να ερωτευτεί. Είναι ίδιος στην αρχή και στο τέλος. Δεν αποδεσμεύεται αυτός από το περιβάλλον του, αλλά το περιβάλλον του από αυτόν.)

Η Miko αρχίζει να ασχολείται πιο ενεργά με τη θέση της στην κοινωνία και αποδρά από μια σχέση που την έπνιγε. (Ο Ben απορρίπτει τον ακτιβισμό οποιουδήποτε είδους. Προτιμά να ζει με την ψευδαίσθηση μιας νεκροζώντανης "σχέσης" παρά να δοκιμάσει κάτι νέο.)

Η Sasha δοκιμάζει νέες γεύσεις για να βρει τι είναι αυτό που λείπει από τη ζωή της και τελικά τα καταφέρνει. (Ο Ben δεν δοκιμάζει τίποτε καινούριο. Η ζωή του είναι άδεια και μουντή, αλλά αρνείται να της δώσει λίγο χρώμα).

Εν ολίγοις, όλοι οι δεύτεροι ρόλοι περνούν δίπλα από τον πρωταγωνιστή και ζουν life-altering εμπειρίες, αλλάζουν προς το καλύτερο, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, πλουτίζουν συναισθηματικά, αλλά ο Tomine κάνει τη συνειδητή επιλογή να μην ακολουθήσει αυτούς. Τις ιστορίες τους (που, υπό μία έννοια, έχει ήδη διηγηθεί σε παλαιότερες δουλειές του) διέπουν οι συμβατικοί δραματουργικοί κανόνες για τους οποίος ο δημιουργός δεν ενδιαφέρεται. Μέσω, όμως, μιας επίπονης αντίθεσης με αυτούς, υπογραμμίζει το αδιέξοδο στο οποίο φέρνει τον εαυτό του ένας Gen-X-er που τρέμει την αλλαγή, που ψάχνει να βρει τον εαυτό του σε μια κοινωνία που θέλει να του φορέσει, καλά και ντε, μια ταμπέλα, αλλά στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να μην εκπληρώσει καμία από αυτές, παραμένει ένα κενό, ένα τίποτα. Παραμένει κολλημένος στα ίδια, σχεδόν από άποψη ή, καλύτερα, από απουσία μίας.

Αυτή η ιστορία αποτέλεσε και μια σχεδιαστική πρόκληση για τον Tomine, έναν καλλιτέχνη που λάμπει όταν αποτυπώνει στα πρόσωπα των χαρακτήρων του εκφράσεις καθημερινές και συνηθισμένες, αλλά τόσο δύσκολα αποδόσιμες. Εδώ, όμως, ο Ben περνάει τις 96 σελίδες της ιστορίας χωρίς να αφήσει την παραμικρή έκφραση να σχεδιαστεί στο πρόσωπό του: οι άδειες του εκφράσεις μαρτυρούν την εξίσου άδεια και χωρίς στόχο ζωή του, τη στιγμή που οι γύρω του μιλούν, συμπεριφέρονται και αντιδρούν σαν αληθινοί άνθρωποι. Φυσικά, ο Tomine παραμένει ίσως ο κορυφαίος καλλιτέχνης σε αυτό τον τομέα. Είτε μιλάμε για κάποιο κενό βλέμμα του Ben, είτε για μια χαριτωμένη γκριμάτσα της Autumn, δεν υπάρχει συναίσθημα που να μη μπορεί να αποδώσει στο χαρτί.

Το βάρος που μένει στο στομάχι μετά την ανάγνωση αυτού του οδυνηρού προσωπικού έπους, είναι ένδειξη πως ο Adrian Tomine πέτυχε αυτό που ξεκίνησε να λέει σχεδόν 5 χρόνια πριν. Περισσότερο από μια ταφόπλακα στην ανέμελη περίοδο της γενιάς που έβγαλε το κολλέγιο διαβάζοντας OPTIC NERVE, το "Shortcomings" είναι μάλλον ο εφιάλτης κάθε εκπροσώπου της.

Όλες οι φοβίες, όλες οι ανασφάλειες και κάθε σκέψη αβεβαιότητας για τα όσα κρύβει το άγνωστο μέλλον, όλα όσα μας βασανίζουν στην όμορφα αφελή ζωή των early 20s (και που πολλές φορές -μακριά από εμάς!- γίνονται πραγματικότητα στα late 20s), βρίσκουν την καλλιτεχνική τους έκφραση σε αυτή την αβάσταχτη ιστορία του Ben Tanaka. Με πολλούς τρόπους, πρόκειται για το ωριμότερο έργο ενός πολύ σπουδαίου δημιουργού.

(Το να βρείτε οποιοδήποτε από τα τεύχη στα ράφια είναι μάλλον στατιστική απιθανότητα, αλλά είναι όλα διαθέσιμα για re-order. Επιπλέον, και τα 3 κεφάλαια της ιστορίας θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο, σε hardcover συλλογή υπό τον τίτλο SHORTCOMINGS.).

10Διάβασε επίσης...
Μεγάλος διαγωνισμός της Inkpress του Κορμοράνου με αφορμή το νέο βιβλίο “Εκτροχιασμένη Πόλη” του Kaz
Οι πάντα δραστήριοι φίλοι μας του Κορμοράνου κυκλοφορούν από τις 12 Δεκεμβρίου μέσω της Inkpress ένα νέο βιβλίο, τέταρτο της σειράς, αυτή τη φορά του Λιθουανικής καταγωγής Αμερικανού Kaz, με τίτλο "Εκτροχιασμένη Πόλη" (πρωτότυπος τίτλος "Sidetrack City"). Το βιβλίο "Εκτροχιασμένη Πόλη" αποτελείται από μερικές από τις πιο μακροσκελείς ιστορίες του Kaz, με ...
Συνέχεια...
Spider-man: The Musical, The Spider-Man Chronicles, Postcards
Το Spider-Man: The Musical βρίσκεται στα σκαριά. Όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο Newsarama.Ο παραγωγός των κινηματογραφικών μεταφορών του Spider-Man, Grant Curtis, μιλάει στο Newsarama για το βιβλίο του The Spider-Man Chronicles: The Art and Making of Spider-Man και όπως είναι φυσικό δεν παραλείπει να δώσει στοιχεία για την πολύαναμενόμενη τρίτη ...
Συνέχεια...
TINY TYRANT
Καλώς ήρθατε στο Portocristo, με τον καθαρό ουρανό, τις αμμουδερές παραλίες, και το πιο κακομαθημένο παιδί που έχετε γνωρίσει στη ζωή σας, στο ρόλο του βασιλιά. Του ενός και απόλυτου Μονάρχη.Ο 6χρονος Ethelbert, δίνει στη λέξη "κακομαθημένος" άλλη σημασία. Είναι ένας εκνευριστικός, επηρμένος, επίμονος, ανταγωνιστικός και αχάριστος ζουμπάς! Με άλλα ...
Συνέχεια...
Σίρι Χούστβεντ – Το καλοκαίρι δίχως άντρες
Μετά από τριάντα χρόνια γάμου, η Μία Φρέντρικσεν νιώθει το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια της, τα σταθερά θεμέλια της σχέσης αρχίζουν να τρίζουν επικίνδυνα όταν ο Μπόρις της ανακοινώνει πως επιθυμεί μία ανάπαυλα. Αιτία μια νεαρή Γαλλίδα. Το σοκ είναι ισχυρό, ψυχολογική κατάρρευση και εισαγωγή σε ψυχιατρική ...
Συνέχεια...
Captain America #25
O Captain America δεν ήταν ποτέ ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες. Ο Steve Rogers πάλι, ήταν. Και ο λόγος για αυτό, είναι προφανής στους ανθρώπους που με γνωρίζουν: Είμαι ιδεολογικά αντίθετος με τις σημαίες και τους συμβολισμούς τους. Δεν πιστεύω σε κανένα «αμερικανικό όνειρο», και γενικά δεν πιστεύω σε ...
Συνέχεια...
FLOOD!
Writer/Artist: Eric DrookerDark HorseΤο πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε στην παρούσα έκδοση του FLOOD! του Eric Drooker είναι το εξώφυλλο. Νομίζω πως πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα εξώφυλλα που είχα ποτέ στα χέρια μου (συμπεριλαμβανομένων και των oversized αριστουργημάτων του Chris Ware). Δυστυχώς, η εικόνα που βλέπετε πάνω ...
Συνέχεια...
Τα 10 Καλύτερα Creator-Owned Comics του 2011
8 έλληνες μπλόγκερς ψήφισαν τους 10 καλύτερους creator-owned τίτλους comics από Dark Horse, IDW, Image και τις υπόλοιπες εταιρίες της χρονιάς, μακρία από τις μεγάλες δύο Marvel και DC η κριτική επιτροπή: @manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog @dimitrisdx – η Κατερινα Κούκα - the original DimitrisDX @mitsaso - η Δάφνη Μπόκοτα - μυστηριώδης μπλόγκερ ινκογκνίτο @Hell_b0y – ο Νίκος Μουρατίδης - Hell is a ...
Συνέχεια...
Hip Hop Family Tree: A Look Into The Viral Propagation Of A Culture
Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά από comic strips με τίτλο Hip Hop Family Tree: A Look Into The Viral Propagation Of A Culture  -σε κείμενο και σχεδίαση Ed Piskor- "ανεβαίνει" σε εβδομαδιαία βάση στο Boing Boing όπου εξιστορείται ενδελεχώς -μόλις χθες στο 12ο επεισόδιο εφτασε στο σημείο όπου μπαίνει η ιδέα στην ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #8 Εβδομάδα 7/12/2011
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει.    TONIGHT’S CAST @manolis – ο Scrooge - gkoultouroblog @georgethebeast – ο Bad Santa - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – ο μικρός Τιμ - the original DimitrisDX @Hell_b0y – the Grinch - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - το σκιουράκι με το ακορντεόν - amatynews Σταθεροί ...
Συνέχεια...
Βασίλης Κωστάκης – “Το Ομότιμο Μανιφέστο”
Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο σήμερα; Το Ομότιμο Μανιφέστο του οικονομολόγου Βασίλη Κωστάκη ισχυρίζεται ότι η αλλαγή συμβαίνει τώρα. Κατηφορίζοντας προς το Free Thinking Zone για την παρουσίαση του βιβλίου, Το Ομότιμο Μανιφέστο, πραγματικά δεν ήξερα τι να περιμένω. Από τη μία χαιρόμουν που δε θα έδινα το παρόν σε μία ακόμα ...
Συνέχεια...
Sidekick, Marvel, Hulk
Που είναι το πέμπτο τεύχος του Paul Jenkins Sidekick; To Newsarama ανακρίνει τον δημοφιλή συγγραφέα, αποσπώντας του - μεταξύ άλλων - και αυτή την σημαντικότατη πληροφορία.Τα πλήρη solicitation της Marvel για τον Ιούλιο είναι διαθέσιμα στο CBR.Edward Norton αναλαμβάνει το ρόλο του Bruce Banner/Hulk στο αναμενόμενο sequel. Περισσότερα στο CBR. 
Συνέχεια...
24 HOUR COMICS DAY HELLAS
Το 24 HOUR COMICS DAY HELLAS, που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 του Οκτωβρίου 2006 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χάρη στο team του Comicworld που ανέλαβε την οργάνωση του όλου event, ήταν αναμφίβολα ένα από τα highlights των (λίγων) comic related εγχώριων εκδηλώσεων. Στο event της Αθήνας στην Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ., (στην ...
Συνέχεια...
Tom Rachman – Τίτλοι Τέλους
Ακόμα ένα παράδειγμα πως ούτε οι κριτικές ούτε οι πωλήσεις των βιβλίων αποτελούν σίγουρο οδηγό επιλογής. Το 1953 ο Σάιρους Οτ, Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος, αποφασίζει να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να εγκατασταθεί στη Ρώμη. Εκεί θα ιδρύσει μία αγγλόφωνη εφημερίδα με παγκόσμια διανομή, απόφαση η οποία θα γίνει δεκτή περισσότερο ως ...
Συνέχεια...
Adam Hughes, John Romita Jr, Don Payne, Jim Salicrup, J. Michael Straczynski
- Ο δημοφιλής σχεδιαστής Adam Hughes μιλάει στο Newsarama για το statue της Mary Jane το οποίο σχεδίασε και τις αντιδράσεις που προκάλεσε εντός και εκτός της comic κοινότητας. Click here.- Ο superstar σχεδιαστής, John Romita Jr., μιλάει στο CBR για το World War Hulk.περισσότερα...- Ο σεναριογράφος του Fantastic Four ...
Συνέχεια...
BATMAN NOEL #comicsroast
Καλά Χριστούγεννα Batman! Ένα σπέσιαλ hardcover graphic novel για τις γιορτές με τον Batman σε μια την-λες-και-γιορτινή noir ιστορία βασισμένα στο Christmas Carol του Dickens.  Λένε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα οι: @manolis – το φάντασμα του παρόντος - gkoultouroblog @georgethebeast – το φάντασμα του μέλλοντος - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – ο μικρός Τιμ - the original DimitrisDX @Hell_b0y – ο Σκρούτζ - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - το ...
Συνέχεια...
#greek52s εβδομάδα τρίτη, 12 νέα #1 DC Comics
6 έλληνες geek bloggers, 52 καινούρια #1 τεύχη comics, 4 βδομάδες, γαϊδουρινή υπομονή. Δεν είναι το Crazy Sexy Geeks, είναι το #greek52s, καλά μας κουράγια Κάθε βδομάδα του Σεπτεμβρίου, η DC Comics βγάζει 13 νέους τίτλους και η επίλεκτη ομάδα ελλήνων geek bloggers είναι εδώ για να σχολιάσει και να σας ...
Συνέχεια...
Πόσοι κακοί χωράνε σε μια σφαίρα στο μυαλό του Superman; Το Action Comics #5-6 επανεξετάζει το πιο διάσημο origin των comics.
"Σούπερμαν: τα Χρόνια της Πάνας", από τον Σεπτέμβρη στο Star Channel. Το origin του Superman, η καταστροφή του Πλανήτη Κρύπτον, η Λεγεώνα των Υπερ-ηρώων από το μέλλον, οι μεγαλύτεροι εχθροί του Superman, επτά χρώματα δολοφονικού Κρυπτονίτη και... ένα αστρόπλοιο που μιλάει; Tο #comicsroast επιστρέφει και κάνει catch-up στον χαμένο μήνα. @manolis: Ας το ξεκινήσει ...
Συνέχεια...
FIRST IN SPACE
Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '50 και τις αρχές αυτής του '60, οι δυο, τότε, υπερδυνάμεις είχαν μπει σε έναν αγώνα δρόμου για την κατάκτηση του διαστήματος. Οι λόγοι πολλοί, όχι μόνο γοήτρου, και η πίεση για τους εμπλεκόμενους τεράστια. Το πρώτο μεγάλο βήμα το έκανε η Σοβιετική Ένωση, ...
Συνέχεια...
MARVEL ILLUSTRATED: THE LAST OF THE MOHICANS #1 (of 6)
Το φετινό καλοκαίρι, η Marvel, με την συμβολή του παλαίμαχου Roy Thomas, λανσάρει τη σειρά Marvel Illustrated, στην οποία κλασσικά λογοτεχνικά βιβλία θα μεταφέρονται σε comic. Το THE LAST OF THE MOHICANS είναι ένας από τους τρεις πρώτους τίτλους του line (MAN WITH THE IRON MASK και TREASURE ISLAND, οι ...
Συνέχεια...
Σοφία Διονυσοπούλου – “Η κόρη του ξενοδόχου”
Το παρελθόν ρίχνει τη σκιά του βαριά στο παρόν. Αφήγηση που σπάει στα δύο. Μέρη που διαδέχονται το ένα το άλλο υπακούοντας, πιστά, σε ρυθμό μετρικό. Ένα δύο τρία και αλλαγή. Όψεις της ίδιας ιστορίας, που δύνανται να διαβαστούν χωριστά, συναντούνται στο πρόσωπο της Ηλέκτρας.Όνομα συνυφασμένο με το τραγικό. Στην κάθοδο ...
Συνέχεια...
Σπέσιαλ Comics Roast: Tarot εναντίον #psaromouna
Καβούρια στο γυμνό της κορμί & άλλα θαλασσινά εδέσματα, στο πολύ εορταστικό, υπερμεγέθες (όπως όλα σε αυτό το μικυμάου) #comicsroast που κάνει ψητό στα κάρβουνα το πιο ξέτσουλο comic της δεκαετίας, το TAROT: WITCH OF THE BLACK ROSE.Τσουτσουριάζονται να καούν οι συνήθεις ύποπτοι: @manolis – ο Κάβουρας - gkoultouroblog @mitsaso - το Χταπόδι (και περήφανος Tarotολόγος) @dimitrisdx – το ...
Συνέχεια...
Last Fantastic Four Story
Σαρανταέξι χρόνια μετά, οι Fantastic Four πρωταγωνιστούν στην τελευταία ιστορία της μεγάλης πορείας τους στις σελίδες των comics. Μη στενοχωριέστε, η ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και να βασιλεύει, κατά πάσα πιθανότητα, εσαεί.Το LAST FANTASTIC FOUR STORY είναι μια off-continuity ιστορία, ένας επίλογος, όπως τον φαντάστηκε ο συν-δημιουργός της διάσημης ...
Συνέχεια...
Comics News Flash
O συγγραφέας Joe Kelly κάνει μια ανασκόπηση της μέχρι τώρα καριέρας του στο CBR. Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη.To Criminal ολοκλήρωσε το πρώτο storyline του και το Newsarama εντοπίζει για ακόμα μια φορά τον συγγραφέα Ed Brubaker για τις ανάγκες μιας συνέντευξης.Η ταινία Teenage Mutant Ninja Turtles έρχεται και όπως είναι ...
Συνέχεια...
Roberto Bolaño – Το Τρίτο Ράιχ
Το πλέον προσβάσιμο ίσως μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Μπολάνιο, φαντάζει ιδανικό για μύηση στο σύμπαν ενός από τους επιδραστικότερους δημιουργούς των τελευταίων ετών. Ο Ούντο και η Ίνγκεμποργκ φτάνουν οδικώς στην Κόστα Μπράβα, τη διάσημη καταλανική ακτή. Είναι οι πρώτες κοινές διακοπές για το νεαρό ζευγάρι, ευκαιρία να περάσουν πολλές ώρες μαζί, ...
Συνέχεια...
Flash, Marth Washington Dies, The Last Fantastic Four Story, Potter’s Field
Ο συγγραφέας του Flash, Marc Guggenheim, μιλάει στο Pulse για τα τελευταία του τεύχη στον τίτλο και το transition με τον επερχόμενο writer, Mark Waid.Η αγαπημένη editor του Frank Miller, Diana Schutz, μιλάει στο Newsarama για το πολυαναμενόμενο Martha Washington Dies.Ο Stan Lee μιλάει στο Pulse για το The Last ...
Συνέχεια...
Flight, Fallen Son, Anime Expo 2007, Zudacomics, Dark Horse, Robert “Buck”Brown R.I.P.
Ο editor Kazu Kibuishi μιλάει στο Newsarama για το τέταρτο volume της ανθολογίας Flight.Ο Jeph Loeb μιλάει στο Newsarama για την ολοκλήρωση του Fallen Son: The Death Of Captain America.Δείτε το Photo parade του CBR από το Anime Expo 2007.Το μεγάλο αφεντικό της DC, Paul Levitz, μιλάει στο Newsarama απαντώντας ...
Συνέχεια...
#comicsroast AVENGERS X-SANCTION #1
ο Cable επιστρέφει (ξανά μανά) από τους νέκρους, από το μέλλον, από τη συλλογική λήθη των 90s, για να βάλει στο στόχαστρο τους Avengers στην μίνι-σειρά που υπόσχεται να αλλάξει τα πάντα για πάντα και να οδηγήσει στο X-Men vs Avengers crossover του 2012. στο σημερινό #comicsroast παίρνουν θέσεις μάχης οι: @manolis – Hawkeye - gkoultouroblog @georgethebeast – Red Hulk ...
Συνέχεια...
Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2007
Αύριο Σάββατο ξεκινάει το Comicdom Con Athens 2007 και χρήσιμο είναι να γνωρίζετε αναλυτικά και το πρόγραμμα του Convention, προτού ξεκινήσετε για την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:30 - 11:45Χαιρετισμοί - Έναρξη Εκδήλωσης12:00 - 14:00Κύκλος ομιλιών με θέμα "Comics και Λογοτεχνία"14:15 - 15:40Παρουσιάσεις ελληνικών εκδοτικών (Comicdom Press, Comicworld, Giganto, Helm ...
Συνέχεια...
Phil Gascoine R.I.P., Gordon Lee, Mike Wieringo, Superboy
- Το CBR ρίχνει μια νοσταλγική ματιά στη δουλειά του Mike Wieringo στους τίτλους του Spider-Man.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Η δίκη του retailer Gordon Lee, αναβλήθηκε μέχρι τον Νοέμβριο. Λεπτομέρειες στο Newsarama.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Διαβάστε στο Newsarama ένα ενδιαφέρον άρθρο, σχετικά με την νομική μάχη που έχει ...
Συνέχεια...
Το Saga #1 φέρνει νεράιδες, σάτυρους, πολέμους, σεξ και… θηλασμούς
Ο Brian K. Vaughan, ο μικρός αυτός θεούλης των comics των 00s, με τίτλους όπως το Y the Last Man, Runaways και Ex Machina στο ιστορικό του, και μερικά από τα καλύτερα επεισόδια ολόκληρης της σειράς του LOST, επιστρέφει δυναμικά στο γράψιμο και στα μηνιαία comics με έναν καινούριο creator-owned ...
Συνέχεια...
Μεγάλος διαγωνισμός της Inkpress του Κορμοράνου με αφορμή
Spider-man: The Musical, The Spider-Man Chronicles, Postcards
TINY TYRANT
Σίρι Χούστβεντ – Το καλοκαίρι δίχως άντρες
Captain America #25
FLOOD!
Τα 10 Καλύτερα Creator-Owned Comics του 2011
Hip Hop Family Tree: A Look Into The
The Comics Roast #8 Εβδομάδα 7/12/2011
Βασίλης Κωστάκης – “Το Ομότιμο Μανιφέστο”
Sidekick, Marvel, Hulk
24 HOUR COMICS DAY HELLAS
Tom Rachman – Τίτλοι Τέλους
Adam Hughes, John Romita Jr, Don Payne, Jim
BATMAN NOEL #comicsroast
#greek52s εβδομάδα τρίτη, 12 νέα #1 DC Comics
Πόσοι κακοί χωράνε σε μια σφαίρα στο μυαλό
FIRST IN SPACE
MARVEL ILLUSTRATED: THE LAST OF THE MOHICANS #1
Σοφία Διονυσοπούλου – “Η κόρη του ξενοδόχου”
Σπέσιαλ Comics Roast: Tarot εναντίον #psaromouna
Last Fantastic Four Story
Comics News Flash
Roberto Bolaño – Το Τρίτο Ράιχ
Flash, Marth Washington Dies, The Last Fantastic Four
Flight, Fallen Son, Anime Expo 2007, Zudacomics, Dark
#comicsroast AVENGERS X-SANCTION #1
Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2007
Phil Gascoine R.I.P., Gordon Lee, Mike Wieringo, Superboy
Το Saga #1 φέρνει νεράιδες, σάτυρους, πολέμους, σεξ