Μπορεί οι Crippled Black Phoenix να έχουν πολλές φορές χαρακτηριστεί ως ένα supergroup αποτελούμενο από μουσικούς που παίζουν ή έπαιζαν σε γνωστότερες μπάντες (Electric Wizard, Gonga, Iron Monkey, Mogwai, Teeth of Lions Rule the Divine, Scarlatti Tilt), αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αποτελούν απλά ένα άθροισμα των μερών τους και δεν έχουν το δικό τους μουσικό ύφος και στίγμα.

Οι φίλοι του συγκροτήματος θα έχουν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν αυτό την Πέμπτη 8 Mαρτίου το βράδυ στο Κύτταρο οπότε και θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε ζωντανά σε μια συνδιοργάνωση των Catch the Soap/Lovelight Productions, ενώ την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 9 Μαρτίου θα εμφανιστούν στο Eightball στη Θεσσαλονίκη.

Οι Crippled Black Phoenix αναμένεται φυσικά να μας παρουσιάσουν τον ολοκαίνουργιο δίσκο τους με τον ευφάνταστο τίτλο (Mankind) The Crafty Ape o oποίος κυκλοφόρησε τέλος Ιανουαρίου. Το θέμα που διατρέχει το δίσκο είναι η αδικία και η κατάπτωση του ανθρώπινου γένους. Εντάσσεται εξάλλου στην αποκαλυπτική θεματολογία που προτιμούν αν και μάλλον στην περιπτωσή τους το βάρος του αυτιού του ακροατή πέφτει στις περίτεχνες συνθέσεις τους. Πρόκειται για ένα concept album, ιδιαίτερα φιλόδοξο κατά συνέπεια, το οποίο χωρίζεται σε τρία επιμέρους κεφάλαια και κινείται σε μια αρκετά prog συνταγή (όπως και η ιδέα concept και κεφάλαια από μόνη της φανερώνει), αλλά με blues, φολκ καθαρόαιμα ροκ και όχι μόνο συμπληρώματα. Σίγουρα η μείξη βικτωριανών και νεότερων οργάνων, τα μακρόσυρτα και οι περίπλοκες ενορχηστρώσεις ίσως δεν είναι για όλα τα γούστα αλλά ζωντανά στοιχειοθετούν τα προαπαιτούμενα για μια ιδιαίτερη live εμπειρία. Τη μουσική τους ιδιαιτερότητα εξάλλου φανερώνει και μέρος της δισκογραφίας τους έχει κυκλοφορήσει υπό τη σκέπη της Invada Records του Geoff Barrow των Portishead που έχει ένα εκλεκτικό ρόστερ.

Εισιτήρια
€18 (τα πρώτα 100 εισιτήρια της προπώλησης)
€22 (υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο)
€15 (lim. internet discount) *SOLD OUT*

Σημεία προπώλησης Αθήνας
Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια)
cbp2012-ath.eventbrite.com (μόνο για εισιτήρια των €22)

Σημεία προπώλησης Θεσσαλονίκης
Μetropolis (Τσιμισκή 33) | Tickethouse (Μητροπόλεως 102) | Λωτός (Σκρα 7)
Dr.Skin Tattoo (Παλαιών Πατρών Γερμανού 25)

Διάβασε επίσης...
Crippled Black Phoenix @ Κύτταρο
Ακόμα και ο πιο δύσκολος και απαιτητικός θαμών συναυλιών, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προτίμηση στους Crippled Black Phoenix δεν νομίζω να έμενε χτες ανεπηρέαστος από τη συναυλία-ποταμό με διάρκεια πάνω από 2 ώρες και 45 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων φάνηκε ότι τα έδωσαν όλα για το αθηναϊκό κοινό που ...
Συνέχεια...
Οι Crippled Black Phoenix το Μάρτιο στην Ελλάδα
  Ακόμα μια ενδιαφέρουσα συναυλία θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε προσεχώς από την σύμπραξη των Catch the Soap/Lovelight Productions. Το βρετανικό supergroup των Crippled Black Phoenix θα επισκεφτεί για δύο εμφανίσεις τη χώρα μας στις 8 Μαρτίου στο Κύτταρο, στην Αθήνα και την επόμενη μέρα στο Eightball της Θεσσαλονίκης. Με το ολόφρεσκο (Mankind) The Crafty Ape -κυκλοφορεί ...
Συνέχεια...
Crippled Black Phoenix @ Κύτταρο
Οι Crippled Black Phoenix το Μάρτιο στην Ελλάδα