Πριν κάποια χρόνια όταν η “σοκαριστική” συλλογή του μεγάλου διαφημιστή και συλλέκτη Charles Saatchi προσπάθησε να κάνει “απόβαση” στην Αυστραλία, έφαγε πόρτα. Οι πουριτανικές Αυστραλιανές αρχές θεώρησαν οτι η συλλογή είναι πολύ προσβλητική και η έκθεση που είχε προγραμματιστεί ματαιώθηκε.

Ο Αγγλος συλλέκτης όμως φαίνεται οτι δεν πτοείται, και μέσω της γκαλερί-μουσείου που έχει στο Chelsea του Λονδίνου διοργανώνει έκθεση που θα στοιχίσει ούτε λίγο ούτε πολύ μισό εκατομύριο λίρες.Η τολμηρή έκθεση θα αποτελείται από έργα πάνω από 40 καλλιτεχνών -μεταξύ τους και το άτακτο κρεββάτι της Tracey Emin– και είναι η μεγαλύτερη έκθεση Βρετανικής τέχνης που έχει φιλοξενηθεί στην Αυστραλία εδώ και 15 χρόνια.

Μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων φαίνεται οτι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν και η έκθεση θα γίνει στην The Art Gallery of South Australia στην Αδελαίδα με τίτλο British Art Now.

Διάβασε επίσης...
Tendts / Hanami / Daixie ‎– Finest Ego|Faces 12″ Series Vol. 5
Μια σαγηνευτική συλλογή διεθνούς ενδιαφέροντος, με αξιέπαινη ελληνική εκπροσώπηση μέσω των Tendts. Εξ αρχής, καθώς έρχεσαι σε επαφή με τα τεκταινόμενα στο πέμπτο μέρος της σειράς 12’’ συλλογών Finest Ego|Faces, εντυπωσιάζεσαι από την εικαστική επιμέλεια που του επεφύλαξαν οι εμπνευστές του. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την ακρόαση του ηχητικού υλικού που εσωκλείει, ...
Συνέχεια...
Tendts / Hanami / Daixie ‎– Finest Ego|Faces