Ο  Michal Urbaniak, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Jazz και πολύμορφο ταλέντο μιας εκτός από ηλεκτρικό βιολί παίζει εξίσου καλό σαξόφωνο καθώς και πολλά άλλα όργανα, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με το Yiorgos Fakanas Group.

Γεννημένος στην Πολωνία και ζώντας στη Νέα Υόρκη μέχρι το 1973 έγινε γνωστός μετά την ηχογράφηση του άλμπουμ Tutu με το μοναδικό Miles Davis. Από τότε και μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί  με τα μεγαλύτερα ονόματα  στο χώρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι : Quincy Jones, Billy Cobham, Stephane Grappelli, Joe Zawinul, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Kenny Garrett, George Benson , Marcus Miller, Jaco Pastorius, Toots Thielmans, Kenny Kirkland, Larry Coryell, Lenny White, Alphonze Mouzon. Εκτός από τις εκπληκτικές αυτές συνεργασίες, έχει βραβευθεί με κάθε είδους τιμητική διάκριση που αφορά τη σύγχρονη μουσική διεθνώς.

Έχει δημιουργήσει πολυάριθμα δικά του projects (Jazz Legends, Fusion, Urbanator κλπ), όπου έχει κατατεθεί το πρωτοπόρο παίξιμό του. Η πρωτοπορία αυτή άλλωστε, φαίνεται και στο ειδικά κατασκευασμένο πεντάχορδο βιολί- synthesizer με το οποίο εμφανίζεται στις live παραστάσεις του και το οποίο ονομάζει : talking violin”.

Δημιουργικός συνθέτης και ενορχηστρωτής, έρχεται να ενώσει τις συνθέσεις του με αυτές του Γιώργου Φακανά και να τις παρουσιάσουν στο Ελληνικό κοινό σε δύο μοναδικές συναυλίες.

MICHAL URBANIAK και Yiorgos Fakanas Group @ ΑΘΗΝΑ΄ Live
Λ. Ποσειδώνος 3, Παραλία Ν. Φαλήρου- Μοσχάτου, 210 4813605 – 210 4819355
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου , 21:00
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ,  22.30

Παίζουν:
Michal Urbaniak (el. violin)
Τάκης  Πατερέλης (saxes)
Αντώνης Ανδρέου (trombone)
Δημήτρης  Σεβδαλής (keyboards)
Πάνος Βασιλόπουλος (drums)
Γιώργος  Φακανάς (bass)

Michal Urbaniac – ‘Magic’

Michal Urbaniac – ‘Basia’