Γιατί να κρυβόμαστε; Με το μπήκε ο Μάϊος, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός συντακτών, συνεργατών και φίλων του mixtape.gr άρχισε την αντίστροφη μέτρηση για την στιγμή που θα προσγειωθεί στο έδαφος της Βαρκελώνης και ειδικά για το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαϊου όταν θα περάσει την είσοδο του Forum και αφεθεί στα 150 και πλέον ονόματα της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας που θα εμφανιστούν στο φετινό Primavera Sound Festival.

Με το φετινό line up να ξεπερνάει κατά πολύ τις προσδοκείες μας, με headliners ονόματα όπως οι Neil Young, My Bloody Valentine, Sonic Youth, Aphex Twin, Bloc Party, Jarvis Cocker, Yo La Tengo και The Jayhawks μεταξύ άλλων, σε λίγες εβδομάδες θα ακολουθήσουμε το πολυπληθέστατο φέτος καραβάνι Έλληνων μουσικόφιλων – φεστιβαλιστών, εκεί όπου θα χτυπάει για τρεις ημέρες η καρδιά της μουσικής στο ίσως καλύτερο και πιο φιλικό φεστιβάλ της Ευρωπής.

Για να προετοιμαζόμαστε λοιπόν, σας προσκαλούμε να διαβάσετε όλα όσα έγιναν στο περσινό Primavera Sound Festival σε τέσσερα απολαυστικά κείμενα που δημοσιεύσαμε στο mixtape.gr λίγες μόλις ημέρες μετά το τέλος του (1, 2, 3, 4), να διαβάσετε παρακάτω την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, ο πολύ συμπαθής μας Abel Suárez ή αλλιώς DJ Coco, και φυσικά να διαβάσετε τα πάντα για το φετινό Primavera στο επίσημο website του, και γιατί όχι, να παρετε και εσείς την πρώτη διαθέσιμη πτήση και να βρεθούμε στην παραλία της Barcelona από τις 28 έως τις 30 Μαϊου, απολαμβάνοντας μουσική και… hot dogs!

primavera

O Abel Suárez ή άλλιως DJ Coco, όταν βρίσκεται πίσω από τα decks του Nitsa Club, καλλιτεχνικός διευθυντής του Primavera Sound Festival, δέχτηκε με χαρά να απαντήσει στις ερωτήσεις του mixtape.gr. Άλλωστε, εάν δεν απαντήσει σε ένα μέσο ενημέρωσης από την χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες στο Primavera Festival μετά την Ισπανία (fact!), που αλλού θα απαντούσε;

 

Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει το Primavera Festival τόσο επιτυχημένο όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής του;

Δεν νομίζω ότι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, αλλά αν πρέπει να απαντήσω κάτι θα είναι ότι οι μουσικόφιλοι από κάθε σημείο της Ευρώπης έχουν συνηδειτοποιήσει ότι προσκαλούμε να εμφανιστούν στο φεστιβάλ μας συγκροτήματα και καλλιτέχνες, που ακόμα και αν δεν το ξέρουν, θα είναι δημοφιλέστατοι και επιτυχημένοι λίγους μήνες μετά το live τους στο Primavera. Συνέβη στο παρελθόν με συγκροτήματα όπως οι Arcade Fire, οι !!!, οι LCD Soundsystem, οι Franz Ferdinand και με πολλά άλλα. Αυτά τα groups σε συνδυασμό με τα κατά τεκμήριο μεγάλα ονόματα που προσκαλούμε κάθε χρόνο, με την πόλη της Βαρκελώνης, και με την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ, συμβάλλουν όλα μαζί στην επιτυχία του Primavera.

Εξάλλου, είναι πολύ σημαντικό ότι το Primavera έχει καλλιεργήσει μία ιδιαίτερη προσωπικότητα και αισθητική, και διεξάγεται σε έναν ωραίο χώρο στην παραλία της Βαρκελώνης, καμμία σχέση δηλαδή με τους τυπικούς φεστιβαλικούς χώρους σε λιβάδια και ερημικούς τόπους, όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από σκηνές, bars και τουαλέτες.

primavera

Ανέφερες την σημασία της πόλης της Βαρκελώνης… Ποια είναι αλήθεια η συνεργασία σας με τις Δημοτικές Αρχές της πόλης;

Πολύτιμη. Αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός οργανισμός που βοηθάει το φεστιβάλ. Το κάνουν με κάποια χρήματα, με κονδύλια που μας παρέχουν κάθε χρόνο, αλλά και με το να μας διευκολύνουν παραχωρώντας μας διάφορους χώρους για να διοργανώνουμε και άλλα events τις μέρες του φεστιβάλ, εκτός του βασικού του χώρου, όπως οι συναυλίες που διοργανώνουμε σε πάρκα ή στο μετρό της πόλης

Πόσοι άνθρωποι αλήθεια δουλεύουν για να πραγματοποιηθεί ένα φεστιβάλ όπως το Primavera;

Η βασική ομάδα του οργανισμού μας (η ομάδα που δουλεύει όλο το χρόνο) αποτελείται από 14 άτομα ενώ τους τελευταίους μήνες πριν την πραγματοποίησή του, όταν βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, προσλαμβάνουμε 6-8 ακόμα άτομα. Στο τέλος βέβαια, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, απασχολούνται γύρω στα 500 άτομα.

Τα τελευταία χρόνια έχετε αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες με το βρετανικό φεστιβάλ All Tomorrow’s Parties, το αμερικάνικο περιοδικό Vice και φέτος με το αμερικάνικο μουσικό website Pitchforkmedia. Πως προέκυψαν;

Αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά που το Pitchfork θα έχει την δική του σκηνή, και είματε πολύ χαρούμενοι γι’αυτό, ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα συνεργαστούμε με το ATP και το Vice. Και με τα τρία, ήταν πάρα πολύ εύκολο και ευχάριστο να συνεργαστούμε, αφού κυρίως μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και την νοοτροπία όσον αφορά το πως αντιμετωπίζουμε την μουσική βιομηχανία και την διοργάνωση συναυλιών, ενώ φυσικά, όπως γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό μοιραζόμαστε και το ίδιο πάθος για την καλή μουσική.

primavera

Ποια είναι η αγαπημένη σου χρονιά του φεστιβάλ;

Πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά κοιτάμε πάντα μπροστά, οπότε ελπίζουμε το φετινό φεστιβάλ να είναι και το καλύτερο. Παρόλα αυτά το περσινό ήταν καταπληκτικό, διότι το line up ήταν σχεδόν τέλειο, κυρίως λόγω της ποικιλίας στα μουσικά είδη και τα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους συγκροτήματα σε πολλές περιπτώσεις.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας καλλιτέχνης που έχετε προσκαλέσει να εμφανιστεί στο Primavera;

Ο Neil Young. Θα εμφανιστεί φέτος και βασικά είναι ο καλλιτέχνης που από την αρχή, όταν ξεκίνησε το φεστιβάλ, θέλαμε να εμφανιστεί. Προσπαθούσαμε χωρίς επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, όμως φέτος τα καταφέραμε.

Πως αλήθεια αποφασίζετε ποια groups θα προσκαλέσετε κάθε χρόνο;

Βασικά καθόμαστε, εγώ και ο βασικός μου συνεργάτης και γράφουμε 2 ξεχωριστές λίστες με το ονόματα καλλιτέχνων που μας αρέσουν: Μία λίστα με όλα τα νέα συγκροτήματα που μας αρέσουν καθ’όλη την διάρκεια της χρονιά και μία δεύτερη με παλιότερα κλασικά ονόματα που πρόκειται να περιοδεύσουν και είναι διαθέσιμα. Και μετά αρχίζει το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Από εκεί και πέρα, κατά κύριο λόγο, το line up του φεστιβάλ κάθε χρόνο διαμορφώνεται με κριτήριο την καρδιά, δεν αποφασίζουμε στις περισσότερες των περιπτώσεων σύμφωνα με το πόσο δημοφιλές είναι ένα όνομα εκείνη την περιόδο, ή σύμφωνα με τις πωλήσεις του album του, με εμπορικό σκοπό. Υπάρχουν βέβαια κάθε χρόνο κάποιες εξαιρέσεις, αλλά είναι πολύ λίγες, και μερικές φορές και αναγκαίες.

Ποια ονόματα από όλα όσα εμφανίζονται φέτος στο φεστιβάλ αναμένεις περισσότερο να απολαύσεις ζωντανά σε μία από τις σκηνές του Primavera;

Δυστυχώς, δουλεύω τόσο πολύ κατά την διάρκεια του φεστιβάλ που δεν καταφέρνω να δω σχεδόν κανένα group. Θα ήθελα όμως – και θα το προσπαθήσω όσο μπορώ – να δω τους αγαπημένους μου Vaselines, τους Spectrum, τον Neil Young και τους Jayhawks.
primavera

Ποια είναι η αίσθησή σου; Ποια συγκροτήματα θα είναι τα πιο δημοφιλή φέτος;

Τα πιο δημοφιλή θα είναι τα μεγάλα ονόματα λογικά. Όμως θεωρώ ότι κάποια από τα όχι και τόσο γνωστά και δημοφιλή όπως οι The Pains of Being Pure At Heart, οι Bowerbirds και οι Crystal Stilts θα κάνουν το μπαμ φέτος, και θα είναι οι εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Έχεις κάποια ιδιαίτερη πρόταση όσον αφορά τα ακόμα πιο νέα – και σχετικά άγνωστα – ονόματα που θα εμφανιστούν;

Όλοι, μα όλοι, πρέπει να παρακολουθήσουν τους Ezra Furman and The Harpoons καθώς και τους The Extraordinaires.

Ποιο είναι πιστεύεις το μέλλον του Primavera Festival στα επόμενα χρόνια;

Βασικό μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε την ίδια ποιότητα στο line up κυρίως και να κρατήσουμε τον αριθμό των εισιτηρίων στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αυτό και μόνο αρκεί για εμάς. Δεν θέλουμε να μεγαλώσει περισσότερο και να γιγαντώσει τόσο ώστε να χάσει την ατμόσφαιρα και την ποιότητα μουσικής και υπηρεσίων που προσφέρουμε αυτή τη στιγμή.

Τέλος, έχεις καποιά γνώμη για τα δικά μας Ελληνικά μουσικά festivals;

Δεν είχα ιδέα ότι έχετε μουσικά φεστιβάλ και δεν έχω κάποια γνώμη. Ξέρω όμως κάποια ελληνικά συγκροτήματα, έχω ακούσει κάποια albums που μου έχουν στείλει ή μου έχουν δώσει. Μάλιστα, μόλις έκλεισα για μία συναυλία τους The Callas, οι οποίοι θα παίξουν ζωντανά τον Ιούνιο στο club που λειτουργούμε στην Βαρκελώνη.

primavera

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Abel Suárez: Judit Contreras – Όλες οι υπόλοιπες: Βαγγέλης Πατσιαλός – Θοδωρής Μάρκου)

Links
www.primaverasound.com

 

Διάβασε επίσης...
Ανοίξατε τα μουσικά χριστουγεννιάτικα δώρα σας;
Πάρα πολλές μπάντες και σχήματα συνηθίζουν να κανουν μουσικά "δώρα" στους φανς τους τις ημέρες των Χριστουγέννων με την μορφή νέων τραγουδιών, video, δωρεάν downloads, κλπ. Ας δούμε τα κυριότερα από αυτά αλλά αν μας έχει ξεφύγει κάτι άξιο λόγου μας το επισημαίνετε φυσικά στα σχόλια παρακάτω! Cat Power Τελικά η πολυαγαπημένη  ...
Συνέχεια...
Οι Grand Avenue στο Fuzz Club
Οι τέσσερεις Δανοί, με τον radio-friendly κιθαριστικό ήχο και το συνεχόμενο airplay στους ραδιοφωνικούς σταθμούς των playlists, Grand Avenue, έρχονται στην Αθήνα για μία ζωντανή εμφάνιση, όπως ανακοίνωσε μόλις η διοργανώτρια εταιρία ¶νωση.Συγκεκριμένα, οι Grand Avenue θα εμφανιστούν στο Fuzz Club στις 12 Απριλίου.Τα εισιτήρια θα ξεκινήσουν να προπωλούνται από ...
Συνέχεια...
Molly Nilsson + Melentini @ Death Disco
Ντυμένη στα μαύρα, με το τέλεια στυλιζαρισμένο ξανθό καρέ μαλλί της να μοιάζει σχεδόν ψεύτικο (ήταν πέρα για πέρα όμως αληθινό!) και το Σκανδιναβικό ύψος της(!) να εντυπωσιάζει, η Molly έμοιαζε σαν να έχει ξεπηδήσει μέσα από τις κιτρινισμένες σελίδες κάποιου Ευρωπαϊκού περιοδικού μόδας της δεκαετίας του ’60. Οι αργές, νωχελικές  ...
Συνέχεια...
Of Ruine Or Some Blazing Starre
Με αφορμή την επανακυκλοφορία κάποιων από τους δίσκους τους οι Current 93 καταφέρνουν -ακόμα και μετά από μερικές δεκάδες κυκλοφορίες- να παραμένουν στο προσκήνιο. Η πολυσχιδής προσωπικότητα που κρύβεται από πίσω, ο David Tibet, το όνομα του οποίου χάρισε ο Genesis P-Orridge (βλ. Throbbing Gristle και Psychic TV), μονομανής με ...
Συνέχεια...
Η αθυρόστομη M.I.A. και η ταπεινή συγγνώμη του NBC
Αθυρόστομη που λέει ο λόγος δηλαδή γιατί το οργισμένο κορίτσι μας δε χρειάστηκε καν να μιλήσει. Μια κίνηση του μεσαίου δακτύλου της on camera στο show της Madonna κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του Super Bowl χθες ήταν αρκετή για να προκαλέσει αναταραχή. Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και η NFL ζήτησαν και ...
Συνέχεια...
Διήμερο Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και με συναυλίες από Tiger Lillies, Lost Bodies κ.α.
Την κορύφωση - έως την επόμενη - των διαμαρτυριών κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος ζει το Σύνταγμα και η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας αυτό το διήμερο, με το κάλεσμα για τον 48ωρο αποκλεισμό του Κοινοβουλίου σε συνδυασμό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις να κυριαρχεί στην επικαιρότητά μας. Εμείς απλά ...
Συνέχεια...
Make Amends For We Are Merely Vessels
Oι Our Brother The Native είναι τρία αγόρια που δεν έχουν κλείσει ακόμη τα 20. Παρόλα αυτά, κι ενώ οι υπόλοιποι συμμαθητές τους έψαχναν να βρουν ποια θα καλέσουν 'to the prom' (που λένε εκεί στο Αμέρικα), αυτοί πρόφτασαν να κυκλοφορήσουν ήδη δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ. Και μάλιστα καταπιάστηκαν με ένα ...
Συνέχεια...
Οι Blind Melon επιστρέφουν με νέο άλμπουμ
Οι Blind Melon, έπειτα από το θάνατο του τραγουδιστή τους Shannon Hoon, το 1995, επέστρεψαν το 2006, με νέο τραγουδιστή, τον Travis Warren. Τώρα, ήρθε η ώρα να κάνουν και το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ από το "Nico", που κυκλοφόρησε μετά το θάνατο του πρώτου του 1996.Είχε προηγηθεί το live ...
Συνέχεια...
Οι Mechanimal και οι Victory Collapse συναντιούνται στο Fuzz Club
Μία άκρως ενδιαφέρουσα βραδιά ανακοινώθηκε σήμερα από την διοργανώτρια εταιρία Doledrums - η οποία έχει μπει πολύ γερά στο παιχνίδι και φέτος αφού περιμένουμε ακόμα περισσότερες επιβεβαιώσεις συναυλιών σύντομα - φέρνοντας στην μεγάλη σκηνή του Fuzz Club δύο από τα εγχώρια συγκροτήματα που ξεχώρισαν μέσα στο 2012 με τις κυκλοφορίες ...
Συνέχεια...
Green our Apple
Η Greenpeace ξεκίνησε έντονη καμπάνια εναντίων της Apple με κύριο λόγο τις βλαβερές συνέπειες των προϊόντων της για το περιβάλλον. H Apple κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί για τα iPods και τα Macs υλικά με βλαβερά κατάλοιπα που επιβαρύνουν το περιβάλλον και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών σε Κίνα και ...
Συνέχεια...
Listen Up: Yelawolf – ‘Throw It Up’ (feat. Eminem & Gangsta Boo)
Τό τρομερά γρήγορο flow του και εξαιρετικά mixtapes όπως το περυσινό Trunk Musik 0-60 είχαν φέρει από πέρυσι τον λευκό rapper από την AlabamaYelawolf(κανονικό όνομα Michael Wayne Atha) στην λίστα με τα νέα hot ονόματα στο hip-hop. To ντεμπούτο του σε πολυεθνική (στην Shady Records/Interscope) με τίτλο Radioactive αναμένεται στις 21 Νοεμβρίου ...
Συνέχεια...
Video: Lana Del Rey – ‘Summertime Sadness’
Ακόμα ένα βίντεο μέσα από το Born To Die -που καταφερε να βρεθεί ακόμα και στα 20 "καλύτερα" άλμπουμ του πρώτου εξαμήνου του 2012 για το παρόν site- της αμφιλεγόμενης ως προς την "αυθεντικοτητά" της Lana Del Rey, αυτήν την φορά για το 'Summertime Sadness' και η retro αισθητική καλά ...
Συνέχεια...
Rockwave Festival 2012: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση!
Ηρθε η αναμενομενη επιβεβαίωση του νέου που γνωρίζαμε μέρες -αφού οι Black Sabbath από μέρες είχαν αναρτήσει την ημερομηνία στο site τους- για το Rockwave 2012. Έτσι λοιπόν και όπως μας ανακοινώνει και επίσημα η διοργανώτρια εταιρεία οι επανασυνδεδεμένοι με την αρχική σύνθεση Black Sabbath πρόκειται να εμφανιστούν στα πλαίσια του ...
Συνέχεια...
When good things happen to bad pianos
Τραγουδίστρια, ηθοποιός, ζωγράφος και προκλητική κατά τα άλλα, η Little Annie μας προκαλεί το ενδιαφέρον με έναν καινούργιο δίσκο. Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του 2006 "Songs from the Coalmine Canary" και τη συνδρομή του Antony Hegarty στην παραγωγή, η Νεοϋορκέζα και ο πιανίστας Paul Wallfisch συναντιούνται για να δημιουργήσουν έναν ...
Συνέχεια...
Under the Weather
Όποτε πέφτει στα χέρια μου συλλογή από ελληνική ανεξάρτητη εταιρία είμαι πάντα θετικά προδιατεθειμένος. Ειλικρινά πιστεύω ότι, παρά τα απίστευτα σκουπίδια που η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το γενικότερο περιβάλλον θέλει να μας πλασάρει, ο Έλληνας διαθέτει ένα ιδιαίτερο γούστο που δεν το συναντάς εύκολα.  Πρέπει να του δίνεις την ...
Συνέχεια...
Video: Sillyboy – “Thin Air”
To τρίτο video μέσα από το ντεμπούτο album  του "Played" κυκλοφόρησε ο Αθηναίος τραγουδοποιός και παραγωγός Sillyboy σε συνεργασία πάντα με την Just Gazing Records. To video για το "Thin Air" σκηνοθετήθηκε από τον Γιώργο Βαβιλουσσάκη με πλάνα από γυρίσματα από ένα ταξίδι σε Kuala Lumpur, Melaka, Singapore, Bali, Abu Dhabi και ...
Συνέχεια...
Live At Shea Stadium
Ένα ιστορικό ηχητικό ντοκουμέντο από την «μόνη μπάντα που είχε σημασία». Καλά, ναι, έχει παραγίνει το κακό με τις επανεκδόσεις, συλλογές, κλπ που «αρμέγουν» τακτικότατα και κανονικότατα την (ιερή;) αγελάδα που ακούει στο όνομα The Clash. Εδώ όμως έχουμε την πρώτη επίσημη κυκλοφορία ενός ολόκληρου live set οπότε υπάρχει σίγουρα ...
Συνέχεια...
Video: Björk – ‘Crystalline’
Είχαμε δεί πριν καιρό την φίλτατη Ισλανδή να οδηγεί και να ακούει ένα απόσπασμα (wtf promo indeed!), πριν κανενα μήνα το ακούσαμε επιτέλους ολόκληρο, ακούσαμε ακόμα και το remiχ από τον Omar Souleyman (μεγάλη προσωπικότητα, να τσεκάρετε παρακαλώ τις κυκλοφορίες του στην Sublime Frequencies). E, ήρθε η ώρα και για ...
Συνέχεια...
Video: Pissed Jeans – “Bathroom Laughter”
Κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα στη Sub Pop το νέο album των φοβερών και τρομερών noise hardcore punks Pissed Jeans , με τίτλο "Honeys", το οποίο και δονεί τα ηχεία μας αυτό το Σαββατοκύριακο για τα καλά. Η τετράδα που ηγείται ο απίθανος frontman Matt Korvette κυκλοφόρησε  το πρώτο video μέσα από τη νέα τους δουλειά για ...
Συνέχεια...
Cast_a_blast vs Bastard Jazz αυτή την Παρασκευή στο Yoga Bala
Μία μεγάλη μάχη αναμένεται αυτή την Παρασκευή στο ρινγκ της Yoga Bala arena... Στην μία γωνία, ο DJ Drm, label manager της Νεοϋορκέζικης Bastard Jazz, καλεσμένος των Outro και της cast_a_blast για να παρουσιάσει ένα από τα φημισμένα του DJ set με dub, downtempo, jazzbreaks και dancehall reggae.Στην άλλη γωνία ...
Συνέχεια...
Οι Socos & the Live Project Band opening act στον Arthur Brown
Όπως ήδη γνωρίζετε, την Παρασκευή 9 Μαρτίου το Gagarin 205 θα φιλοξενήσει τους the Crazy World of Arthur Brown, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση της εμβληματικής αυτής φιγούρας στον ίδιο χώρο παρέα με τους Pretty Things. Σήμερα ανακοινώθηκε και το opening act που δεν είναι άλλοι από τους Socos & the ...
Συνέχεια...
Primavera Sound 2008 – 1η Μέρα
Για το Primavera Sound, το μεγάλο φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πανέμορφη Βαρκελώνη, και ιδιαίτερα για την διοργάνωση και τους λόγους για τους οποίους είναι το πιο «user-friendly» ευρωπαϊκό φεστιβάλ που έχουμε επισκεφθεί, θα μπορούσαμε να γράφουμε σεντόνια ολόκληρα... Και πάλι λίγα θα πούμε...Οπότε, αποφασίσαμε να μην μπούμε σε ...
Συνέχεια...
Yuria 2008
Ξεκίνησε σαν ένα εναλλακτικό δισκάδικο στο Μαρούσι πριν από 13 χρόνια. Ήσυχα τα πράγματα τότε. Ακριβά τα mail orders από το εξωτερικό τότε, και το mp3 ήταν απλά δύο γράμματα και ένας αριθμός στη σειρά χωρίς κάποιο νόημα. Ο Νεκτάριος όμως, η ψυχή του Vinyl Microstore, ήταν ένας φιλόδοξος και ...
Συνέχεια...
Στα γρήγορα…Radiohead, Cut Copy, Ben Folds, Roots, Brandon Flowers, Bonnaroo κ.α.
Χαίρεται, χαίρεται...και καλή εβδομάς να έχουμε.Στα γρήγορα και σήμερα, με πολύ video υλικό και με δύο video αθλητικού περιεχομένου για το τέλος - sorry ladies. -Το νέο δισκάκι των Radiohead είναι σχεδόν έτοιμο, με τις τελευταίες πινελιές να απομένουν. Ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2010. Διαβάστε τα λεγόμενα ...
Συνέχεια...
Cult Of Youth + Dark Rags @ BIOS
Δικαιολογημένες οι αποθεωτικές κριτικές για το live των Cult of Yοuth στο Λονδίνο αφού, και στην Αθήνα, το κουαρτέτο από τη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε (και ξεπέρασε κατ' εμέ) την αξία και τα κότσια του όπως αυτά είχαν ήδη διαφανεί από τον φετινό LP Love Will Prevail, το οποίο στην περίπου σαραντάλεπτη παρουσία ...
Συνέχεια...
Yuria 2007
Ξεκίνησε σαν ένα εναλλακτικό δισκάδικο αλλά σύντομα έγινε σημείο συνάντησης για μουσικούς και μουσικόφιλους. Πρόκειται για το Vinyl Microstore που παρόλο τη μικρό του μέγεθος πλέον στεγάζει έναν online ραδιοφωνικό σταθμό (www.vmradio.gr) και μια σειρά από συναυλίες/παρουσιάσεις/εκδηλώσεις που κορυφώνονται στα Yuria, το ετήσιο φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στο σκύλο-μασκότ του ...
Συνέχεια...
Video: The Weeknd – ‘The Zone (feat. Drake)’
Καθώς πλησιάζει η ημέρα που κυκλοφορεί επισήμως το Trilogy του/των The Weeknd, που θα περιλαμβάνει και τα τρια περσινά mixtapes + extra κομμάτια όπως ξαναπαμε πρόσφατα, έχουμε ακόμα ένα video μέσα από αυτό, αυτήν την φορά για το 'The Zone' με την συμμετοχή του Drake (αρχικά στο mixtape Thursday) ενώ ...
Συνέχεια...
Οκτάμπιτοι ήχοι απόψε στο Soul Stereo!
(O Κορμοράνος παρουσιάζει τον Boy 8-Bit !! ) Οι Κορμοράνοι ξαναχτυπούν και φέρνουν ένα από τα ανερχόμενα, αλλά ωστόσο άγνωστα στο ευρύ αθηναϊκό κοινό, ονόματα της electro σκηνής. Το όνομα αυτού Boy 8-Bit. Οι Blue Lagoon και Neat Permaik προσκαλούν και δίνουν τη θέση τους στα πικάπ και στο μικρόφωνο, ...
Συνέχεια...
Οι Saint Etienne και το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου
Έτοιμοι να ηχογραφήσουν τα επίσημο τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο δηλώνουν οι Saint Etienne.Σύμφωνα με δήλωση της Sarah Cracknell στο BBC, η τραγουδίστρια του αγαπημένου βρετανικού group θεωρεί ότι μεγάλη τους αγάπη και η σχέση τους με το Λονδίνο τους αναδεικνύει ως την ιδανική επιλογή για να ...
Συνέχεια...
Poogie Bell
Ο  ντράμερ Poogie Bell μίλησε στο mixtape.gr, στο πλαίσιο των επικείμενων εμφανίσεών του στο Half Note Jazz Club, από την Πέμπτη 22 Μαρτίου, ως και την Κυριακή 25 Μαρτίου. Τον ήχο των τυμπάνων του τον ακούμε σε πολλά άλμπουμ της τζαζ, νεο-σόουλ, R&B, χιπ-χοπ κ.λπ. παραγωγής. Είναι μουσικός, παραγωγός, συνθέτης και ενορχηστρωτής και έχει δουλέψει με ...
Συνέχεια...
Ανοίξατε τα μουσικά χριστουγεννιάτικα δώρα σας;
Οι Grand Avenue στο Fuzz Club
Molly Nilsson + Melentini @ Death Disco
Of Ruine Or Some Blazing Starre
Η αθυρόστομη M.I.A. και η ταπεινή συγγνώμη του
Διήμερο Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και με συναυλίες από
Make Amends For We Are Merely Vessels
Οι Blind Melon επιστρέφουν με νέο άλμπουμ
Οι Mechanimal και οι Victory Collapse συναντιούνται στο
Green our Apple
Listen Up: Yelawolf – ‘Throw It Up’ (feat.
Video: Lana Del Rey – ‘Summertime Sadness’
Rockwave Festival 2012: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση!
When good things happen to bad pianos
Under the Weather
Video: Sillyboy – “Thin Air”
Live At Shea Stadium
Video: Björk – ‘Crystalline’
Video: Pissed Jeans – “Bathroom Laughter”
Cast_a_blast vs Bastard Jazz αυτή την Παρασκευή στο
Οι Socos & the Live Project Band opening
Primavera Sound 2008 – 1η Μέρα
Yuria 2008
Στα γρήγορα…Radiohead, Cut Copy, Ben Folds, Roots, Brandon
Cult Of Youth + Dark Rags @ BIOS
Yuria 2007
Video: The Weeknd – ‘The Zone (feat. Drake)’
Οκτάμπιτοι ήχοι απόψε στο Soul Stereo!
Οι Saint Etienne και το τραγούδι των Ολυμπιακών
Poogie Bell