Γιατί να κρυβόμαστε; Με το μπήκε ο Μάϊος, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός συντακτών, συνεργατών και φίλων του mixtape.gr άρχισε την αντίστροφη μέτρηση για την στιγμή που θα προσγειωθεί στο έδαφος της Βαρκελώνης και ειδικά για το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαϊου όταν θα περάσει την είσοδο του Forum και αφεθεί στα 150 και πλέον ονόματα της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας που θα εμφανιστούν στο φετινό Primavera Sound Festival.

Με το φετινό line up να ξεπερνάει κατά πολύ τις προσδοκείες μας, με headliners ονόματα όπως οι Neil Young, My Bloody Valentine, Sonic Youth, Aphex Twin, Bloc Party, Jarvis Cocker, Yo La Tengo και The Jayhawks μεταξύ άλλων, σε λίγες εβδομάδες θα ακολουθήσουμε το πολυπληθέστατο φέτος καραβάνι Έλληνων μουσικόφιλων – φεστιβαλιστών, εκεί όπου θα χτυπάει για τρεις ημέρες η καρδιά της μουσικής στο ίσως καλύτερο και πιο φιλικό φεστιβάλ της Ευρωπής.

Για να προετοιμαζόμαστε λοιπόν, σας προσκαλούμε να διαβάσετε όλα όσα έγιναν στο περσινό Primavera Sound Festival σε τέσσερα απολαυστικά κείμενα που δημοσιεύσαμε στο mixtape.gr λίγες μόλις ημέρες μετά το τέλος του (1, 2, 3, 4), να διαβάσετε παρακάτω την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, ο πολύ συμπαθής μας Abel Suárez ή αλλιώς DJ Coco, και φυσικά να διαβάσετε τα πάντα για το φετινό Primavera στο επίσημο website του, και γιατί όχι, να παρετε και εσείς την πρώτη διαθέσιμη πτήση και να βρεθούμε στην παραλία της Barcelona από τις 28 έως τις 30 Μαϊου, απολαμβάνοντας μουσική και… hot dogs!

primavera

O Abel Suárez ή άλλιως DJ Coco, όταν βρίσκεται πίσω από τα decks του Nitsa Club, καλλιτεχνικός διευθυντής του Primavera Sound Festival, δέχτηκε με χαρά να απαντήσει στις ερωτήσεις του mixtape.gr. Άλλωστε, εάν δεν απαντήσει σε ένα μέσο ενημέρωσης από την χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες στο Primavera Festival μετά την Ισπανία (fact!), που αλλού θα απαντούσε;

 

Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει το Primavera Festival τόσο επιτυχημένο όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής του;

Δεν νομίζω ότι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, αλλά αν πρέπει να απαντήσω κάτι θα είναι ότι οι μουσικόφιλοι από κάθε σημείο της Ευρώπης έχουν συνηδειτοποιήσει ότι προσκαλούμε να εμφανιστούν στο φεστιβάλ μας συγκροτήματα και καλλιτέχνες, που ακόμα και αν δεν το ξέρουν, θα είναι δημοφιλέστατοι και επιτυχημένοι λίγους μήνες μετά το live τους στο Primavera. Συνέβη στο παρελθόν με συγκροτήματα όπως οι Arcade Fire, οι !!!, οι LCD Soundsystem, οι Franz Ferdinand και με πολλά άλλα. Αυτά τα groups σε συνδυασμό με τα κατά τεκμήριο μεγάλα ονόματα που προσκαλούμε κάθε χρόνο, με την πόλη της Βαρκελώνης, και με την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ, συμβάλλουν όλα μαζί στην επιτυχία του Primavera.

Εξάλλου, είναι πολύ σημαντικό ότι το Primavera έχει καλλιεργήσει μία ιδιαίτερη προσωπικότητα και αισθητική, και διεξάγεται σε έναν ωραίο χώρο στην παραλία της Βαρκελώνης, καμμία σχέση δηλαδή με τους τυπικούς φεστιβαλικούς χώρους σε λιβάδια και ερημικούς τόπους, όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από σκηνές, bars και τουαλέτες.

primavera

Ανέφερες την σημασία της πόλης της Βαρκελώνης… Ποια είναι αλήθεια η συνεργασία σας με τις Δημοτικές Αρχές της πόλης;

Πολύτιμη. Αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός οργανισμός που βοηθάει το φεστιβάλ. Το κάνουν με κάποια χρήματα, με κονδύλια που μας παρέχουν κάθε χρόνο, αλλά και με το να μας διευκολύνουν παραχωρώντας μας διάφορους χώρους για να διοργανώνουμε και άλλα events τις μέρες του φεστιβάλ, εκτός του βασικού του χώρου, όπως οι συναυλίες που διοργανώνουμε σε πάρκα ή στο μετρό της πόλης

Πόσοι άνθρωποι αλήθεια δουλεύουν για να πραγματοποιηθεί ένα φεστιβάλ όπως το Primavera;

Η βασική ομάδα του οργανισμού μας (η ομάδα που δουλεύει όλο το χρόνο) αποτελείται από 14 άτομα ενώ τους τελευταίους μήνες πριν την πραγματοποίησή του, όταν βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, προσλαμβάνουμε 6-8 ακόμα άτομα. Στο τέλος βέβαια, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, απασχολούνται γύρω στα 500 άτομα.

Τα τελευταία χρόνια έχετε αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες με το βρετανικό φεστιβάλ All Tomorrow’s Parties, το αμερικάνικο περιοδικό Vice και φέτος με το αμερικάνικο μουσικό website Pitchforkmedia. Πως προέκυψαν;

Αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά που το Pitchfork θα έχει την δική του σκηνή, και είματε πολύ χαρούμενοι γι’αυτό, ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα συνεργαστούμε με το ATP και το Vice. Και με τα τρία, ήταν πάρα πολύ εύκολο και ευχάριστο να συνεργαστούμε, αφού κυρίως μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και την νοοτροπία όσον αφορά το πως αντιμετωπίζουμε την μουσική βιομηχανία και την διοργάνωση συναυλιών, ενώ φυσικά, όπως γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό μοιραζόμαστε και το ίδιο πάθος για την καλή μουσική.

primavera

Ποια είναι η αγαπημένη σου χρονιά του φεστιβάλ;

Πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά κοιτάμε πάντα μπροστά, οπότε ελπίζουμε το φετινό φεστιβάλ να είναι και το καλύτερο. Παρόλα αυτά το περσινό ήταν καταπληκτικό, διότι το line up ήταν σχεδόν τέλειο, κυρίως λόγω της ποικιλίας στα μουσικά είδη και τα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους συγκροτήματα σε πολλές περιπτώσεις.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας καλλιτέχνης που έχετε προσκαλέσει να εμφανιστεί στο Primavera;

Ο Neil Young. Θα εμφανιστεί φέτος και βασικά είναι ο καλλιτέχνης που από την αρχή, όταν ξεκίνησε το φεστιβάλ, θέλαμε να εμφανιστεί. Προσπαθούσαμε χωρίς επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, όμως φέτος τα καταφέραμε.

Πως αλήθεια αποφασίζετε ποια groups θα προσκαλέσετε κάθε χρόνο;

Βασικά καθόμαστε, εγώ και ο βασικός μου συνεργάτης και γράφουμε 2 ξεχωριστές λίστες με το ονόματα καλλιτέχνων που μας αρέσουν: Μία λίστα με όλα τα νέα συγκροτήματα που μας αρέσουν καθ’όλη την διάρκεια της χρονιά και μία δεύτερη με παλιότερα κλασικά ονόματα που πρόκειται να περιοδεύσουν και είναι διαθέσιμα. Και μετά αρχίζει το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Από εκεί και πέρα, κατά κύριο λόγο, το line up του φεστιβάλ κάθε χρόνο διαμορφώνεται με κριτήριο την καρδιά, δεν αποφασίζουμε στις περισσότερες των περιπτώσεων σύμφωνα με το πόσο δημοφιλές είναι ένα όνομα εκείνη την περιόδο, ή σύμφωνα με τις πωλήσεις του album του, με εμπορικό σκοπό. Υπάρχουν βέβαια κάθε χρόνο κάποιες εξαιρέσεις, αλλά είναι πολύ λίγες, και μερικές φορές και αναγκαίες.

Ποια ονόματα από όλα όσα εμφανίζονται φέτος στο φεστιβάλ αναμένεις περισσότερο να απολαύσεις ζωντανά σε μία από τις σκηνές του Primavera;

Δυστυχώς, δουλεύω τόσο πολύ κατά την διάρκεια του φεστιβάλ που δεν καταφέρνω να δω σχεδόν κανένα group. Θα ήθελα όμως – και θα το προσπαθήσω όσο μπορώ – να δω τους αγαπημένους μου Vaselines, τους Spectrum, τον Neil Young και τους Jayhawks.
primavera

Ποια είναι η αίσθησή σου; Ποια συγκροτήματα θα είναι τα πιο δημοφιλή φέτος;

Τα πιο δημοφιλή θα είναι τα μεγάλα ονόματα λογικά. Όμως θεωρώ ότι κάποια από τα όχι και τόσο γνωστά και δημοφιλή όπως οι The Pains of Being Pure At Heart, οι Bowerbirds και οι Crystal Stilts θα κάνουν το μπαμ φέτος, και θα είναι οι εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Έχεις κάποια ιδιαίτερη πρόταση όσον αφορά τα ακόμα πιο νέα – και σχετικά άγνωστα – ονόματα που θα εμφανιστούν;

Όλοι, μα όλοι, πρέπει να παρακολουθήσουν τους Ezra Furman and The Harpoons καθώς και τους The Extraordinaires.

Ποιο είναι πιστεύεις το μέλλον του Primavera Festival στα επόμενα χρόνια;

Βασικό μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε την ίδια ποιότητα στο line up κυρίως και να κρατήσουμε τον αριθμό των εισιτηρίων στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αυτό και μόνο αρκεί για εμάς. Δεν θέλουμε να μεγαλώσει περισσότερο και να γιγαντώσει τόσο ώστε να χάσει την ατμόσφαιρα και την ποιότητα μουσικής και υπηρεσίων που προσφέρουμε αυτή τη στιγμή.

Τέλος, έχεις καποιά γνώμη για τα δικά μας Ελληνικά μουσικά festivals;

Δεν είχα ιδέα ότι έχετε μουσικά φεστιβάλ και δεν έχω κάποια γνώμη. Ξέρω όμως κάποια ελληνικά συγκροτήματα, έχω ακούσει κάποια albums που μου έχουν στείλει ή μου έχουν δώσει. Μάλιστα, μόλις έκλεισα για μία συναυλία τους The Callas, οι οποίοι θα παίξουν ζωντανά τον Ιούνιο στο club που λειτουργούμε στην Βαρκελώνη.

primavera

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Abel Suárez: Judit Contreras – Όλες οι υπόλοιπες: Βαγγέλης Πατσιαλός – Θοδωρής Μάρκου)

Links
www.primaverasound.com

 

Διάβασε επίσης...
Ο Stanley Donwood αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το artwork του νέου άλμπουμ των Radiohead
Ο καλλιτέχνης Stanley Donwood, που έχει αναλάβει το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ των Radiohead, απεκάλυψε κάποια στοιχεία, σχετικά με το artwork του 'In Rainbows', του νέου άλμπουμ των Radiohead.Θυμίζουμε ότι η κανονική (φυσική) έκδοση του άλμπουμ θα περιέχει δύο cd, ψηφιακές φωτογραφίες, booklet με το artwork και τους στίχους, μέσα ...
Συνέχεια...
Ο Kanye West κερδίζει την κούρσα με τον 50 Cent, προς το παρόν…Θα αποχωρήσει ο τελευταίος;
Οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι ο Kanye West ξεπερνάει τον 50 Cent στη μάχη τους, για τις περισσότερες πωλήσεις. Θυμίζουμε ότι οι δύο rappers κυκλοφόρησαν χθες, ταυτόχρονα, τα νέα τους άλμπουμ.Ο Kaney West το άλμπουμ "Graduation" και ο 50 Cent το "Curtis". Ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι αν δεν ξεπεράσει ...
Συνέχεια...
5 χρόνια Μητέρα Φάλαινα Τυφλή στο Σταυρό του Νότου
5 χρόνια πέρασαν από την πρώτη ανάδυση της, και η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, το συγκρότημα που ηγείται ο Διαμαντής Διαμαντίδης επιστρέφει στη καθιερωμένη πια γενέθλια γιορτή της στο Σταυρό του Νότου. Σήμερα λοιπόν Τετάρτη, η Φάλαινα θα εμφανιστεί στην κεντρική σκηνή του χώρου του Νέου Κόσμου και θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη της την πορεία, ...
Συνέχεια...
Οι Film παρουσιάζουν το νέο τους video
Οι Film αυτή την περίοδο ξεκουράζονται, γράφουν με χαλαρούς ρυθμούς τις βασικές ιδέες για το επόμενο album και παράλληλα ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις στην Αθήνα αλλά και στη Λωζάνη (στα πλαίσια της εκεί Γιορτής της Μουσικής), στη Λιουμπλιάνα αλλά και στην Τοσκάνη της Ιταλίας.Την ίδια στιγμή όμως, κυκλοφορούν ...
Συνέχεια...
Οι Obits περιοδεύουν από σήμερα στη χώρα μας
Οι Αμερικανοί Obits επιστρέφουν στη χώρα μας από σήμερα, για τέσσερις συναυλίες σε ισάριθμες πόλεις, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής τους περιοδείας "Lobster Tank Blues" για την προώθηση του τρίτου album τους "Bed & Bugs" που κυκλοφόρησε πέρσι. Το συγκρότημα από το Brooklyn θα εμφανιστεί σήμερα το βράδυ στο Rover Bar στη Θεσσαλονίκη με support ...
Συνέχεια...
Senor Coconut
Πίσω από το όνομα Senor Coconut δεν κρύβεται άλλος από τον γερμανό dj και παραγωγό Uwe Schmidt, έναν από τους πλέον πολύπλευρους εξερευνητές του ηλεκτρονικού - και όχι μόνο - ήχου, ο οποίος θα μας επισκεφτεί αυτό το Σάββατο στο πλαίσιο του Retrofuture Festival μαζί με την ορχήστρα του.Με την ...
Συνέχεια...
Οι Depeche Mode ολοκλήρωσαν το νέο τους album
Όπως έγινε γνωστό, οι Depeche Mode μόλις τελείωσαν την δημιουργία του νέου τους, δωδέκατου πια, album.To νέο πόνημα του βρετανικού group αναμένεται να κυκλοφορήσει από την ΕΜΙ στις 20 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν μία παγκόσμια περιοδεία για την προώθησή του, με όνομα 'Tour of the Universe 2009', η ...
Συνέχεια...
Harvey Williams
Μία απρόσμενη επίσκεψη ενός πολύ παλιού φίλου θα έχουμε στο Tiki αυτή την Κυριακή 18 Απριλίου αφού ο Harvey Williams των Another Sunny Day, μίας από τις πιο εμβληματικές μπάντες της θρυλικής Sarah Records θα έρθει για πρώτη φορά στη χώρα μας.Ο Harvey Williams ως Another Sunny Day ξεκίνησε την ...
Συνέχεια...
Tomorrow Morning
Το Tomorrow Morning αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας που γεννήθηκε εδώ και κάποια χρόνια στο μυαλό του Mark Everett. Hombre Lobo, End Times και τώρα αυτό. Το τρίτο άλμπουμ μέσα σε δεκαοχτώ μήνες και το ένατο συνολικά κάτω από το όνομα Eels στην σχεδόν εικοσαετή παρουσία του Ε. στο ...
Συνέχεια...
Νέο album για τους The Knife!
Εξαιρετικοί οι Σουηδοί The Knife, αγαπημένο και το solo album της Fever Ray δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά να μας χαροποιήσει το νέο που μάθαμε από μία λιτή ανακοίνωση στο site τους στην οποία κατα βάση παρακινούν τους fans να στηρίξουν τον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό απέναντι στους Ρομά στην ...
Συνέχεια...
Διαθέσιμα νέα – τελευταία – εισιτήρια για την εμφάνιση της Madonna
Δεν προλάβατε να αγοράσετε εισιτήριο για τη Madonna;Ψάχνετε απεγνωσμένα στο ebay, στο emarket.gr ή σε μικρές αγγελίες;Ετοιμάζεστε να δώσετε και 500 ευρώ για να αποκτήσετε ένα μαγικό χαρτάκι που θα σας ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του Ολυμπιακού Σταδίου το ερχόμενο Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου;Ηρεμήστε, ψυχραιμία και μην τρελένεστε γιατι κουραστήκαμε πια...Από ...
Συνέχεια...
Murcof και Spyweirdos ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Spyweirdos πρόφατα κυκλοφόρησε στην Creative Space Records το "Ten Numbers" ένα audio cd & video dvd album, το οποίο και θα παρουσιάσει πολύ σύντομα ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιανουαρίου, το πρώτο release live party θα πραγματοποιηθεί στο Bios (Πειραιώς 84) και το δεύτερο, την ...
Συνέχεια...
H κολλεκτίβα Undersky στο Bios
Την Παρασκευή 11 Μαϊου στο Bios (Πειραιώς 81) πρόκειται να εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μερικά από τα πιο εκλεκτά μέλη της μιας σχετικά νέας αλλά πολύ ενδιαφέρουσας μουσικής κολλεκτίβας/ record label που ακούει στο όνομα Undersky (facebook | tumblr | soundcloud | bandcamp). Η Undersky ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του ...
Συνέχεια...
Pre-Reworks με Stereo MCs αυτή την εβδομάδα
Άλλη μια επίσκεψη-θεσμός αυτή τη βδομάδα σε τρείς ελληνικές πόλεις. Στα πλαίσια των Pre-Reworks events, οι Stereo MCs θα εμφανιστούν στο Bios, Αθήνα (12/5), Tsalapata Complex, Βόλος (13/5) και Βίλκα, Θεσσαλονίκη (14/5). Στο Βόλο θα προηγηθουν Fantastikoi Hxoi, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα λάβει χώρα ένα κανονικό φεστιβάλ με The Martinez Brothers, ...
Συνέχεια...
Ανακοινώθηκε το support act για τους Aerosmith
Livan ονομάζονται, οι εκλεκτοί που θα ανοίξουν τη συναυλία των Aerosmith, την Κυριακή 20 Ιουνίου στο Ο.Α.Κ.Α και αν το όνομά τους μπορεί να φέρνει σε ξενική καταγωγή, ο frontman του συγκροτήματος είναι Έλληνας και το επώνυμό του (Κοσμάς) Λιβανός, είναι υπέυθυνο για το όνομα του συγκροτήματος. Μπορεί να πήγε ...
Συνέχεια...
Νέο live album για τον Tom Waits
Έχουμε προσπαθήσει αρκετές φορές να βρούμε εισιτήρια για κάποια από τις σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις του μεγάλου Tom Waits στην Ευρώπη, χωρίς επιτυχία όμως. Προσπαθήσαμε και για την "Glitter and Doom" περιοδεία του το 2008, αλλά δεν τα καταφέραμε. Sold out σε ελάχιστα λεπτά, λες και δεν το περιμέναμε βέβαια...Και μέχρι ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για τις συναυλίες των Mogwai σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πλησιάζουν οι μέρες των εμφανίσεων των σκωτσέζων Mogwai σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Θυμίζουμε ότι οι Γάλλοι Kwoon ανοίγουν την συναυλία της Αθήνας  στο Fuzz και οι δικοί μας Accra Minoa την αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης στο Block 33 με τα εισιτήρια να ...
Συνέχεια...
Οι Editors σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Είναι ένα από τα συγκροτήματα που από τα πρώτα κιόλας singles τους κέρδισαν το ελληνικό κοινό. Έχοντας κυκλοφορήσει μόλις πριν από λίγους μήνες το τρίτο τους πλέον album "In the Light and in this Evening", είμασταν σίγουροι ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει στάση στην παγκόσμια περιοδεία τους για την προώθησή ...
Συνέχεια...
Norway In Athens Festival στο Fuzz
Όταν άνοιγα το δελτίο τύπου, ήμουν ενθουσιασμένος διότι προσωπικά ήλπιζα κάτι σε The Kings of Convenience, Jaga Jazzist, έστω Royksopp ή και St. Thomas. Λέμε τώρα... Καμία τύχη, φυσικά.Το "Norway In Athens Festival" λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στο Fuzz στις 21 και 22 Απριλίου.Την πρώτη μέρα θα φιλοξενήσει στη σκηνή του ...
Συνέχεια...
O Ulrich Schnauss σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μία απρόσμενη και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη θα έχουμε τον Μάιο. Ο Γερμανός "ήρωας" της electronica Ulrich Schnauss επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας για δύο εμφανίσεις, μία στο Kinky Kong στην Αθήνα το Σάββατο 10 Μαϊου και στο Ξυλουργείο του Μύλου στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 11 Μαϊου.Γεννημένος στην ...
Συνέχεια...
Μια μέρα μετά το Plisskën, οι Camera στο vinyl microstore
Ωραία πράγματα! Όπως είναι γνωστό οι Βερολινέζοι Camera, θα εμφανιστούν το Σάββατο μαζί με τον θρύλο Michael Rother, στο Plisskën Festival. Σε συνεννόηση με το Plissken φυσικά, o Κορμοράνος και το Vinyl Microstore θα διοργανώσουν και μία δεύτερη έκτακτη εμφάνιση των Camera (χωρίς τον Michael Rother) την επόμενη μέρα του φεστιβάλ. Από τις 20:00 ...
Συνέχεια...
Ο Βασίλης Λέκκας στο Half Note Jazz Club
Την πρώτη του εμφάνιση κάνει στο Half Note ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας μαζί με μια ομάδα μουσικών με εμπειρία στην τζαζ, το τζαζ ροκ και το progressive rock, από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Με καριέρα που υπερβαίνει τα 30 χρόνια και ξεκινώντας με τον Μάνο ...
Συνέχεια...
Το νέο κομμάτι των Muse για το ost του ‘The Twilight Saga: Eclipse’
Κυκλοφόρησε στο ίντερνετ χτες το νέο κομμάτι των Muse "Neutron Star Collision (Love Is Forever)", το οποίο έγραψαν για το επερχόμενο soundtrack του "The Twilight Saga: Eclipse".Θυμίζει αρκετά σε στυλ το παλιότερο "Starlight", αν και σε πιο πομπώδες ύφος από το τελευταίο, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει οι Muse τελευταία. ...
Συνέχεια...
Η παρουσίαση του προγράμματος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών σε Live Streaming
Μία ακόμα σεζόν ξεκινάει για την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση  και όπως και τα προηγούμενα χρόνια την αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού έχει αποδείξει πλέον ότι το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, αποτελεί μία πολιτιστική όαση - είτε πρόκειται για νέες εγχώριες παραγωγές, είτε για μετακκλήσεις  από το εξωτερικό. Σήμερα  Δευτέρα 23 ...
Συνέχεια...
Οι Goodbye Blue Sky στο Bios
Οι Goodbye Blue Sky θα βρίσκοναι στη σκηνή του Bios το Σάββατο 4 Φεβτουαρίου για να παρουσιάσουν το επερχόμενο πρώτο άλμπουμ τους, "the Darker the Night, the Brighter the Stars". Δημιουργήθηκαν το 2009 από τους Τάσο Μαχά στα τύμπανα, Νίκο Μπάρδη στην κιθάρα, Παντελή Ροδοστόγλου στο μπάσο και Κυριάκο Τσουκαλά στην ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ @ the Terrace
Ας βρούμε μια αφορμή για να κάνουμε ένα πάρτυ... Ξεκινάει η σχολική χρονιά. Υποδεχόμαστε τη νέα σεζόν ως μία νέα αρχή. Χορεύουμε το χορό της βροχής περιμένοντας τα πρωτοβρόχια. Χαιρετάμε την επιστροφή μας στην βάση μας. Απολαμβάνουμε την πιο αθηναϊκή θέα της πόλης. Μπορούμε να απαριθμήσουμε ένα σωρό ακόμα λόγους για να κάνουμε πάρτυ αλλά, στην ...
Συνέχεια...
V.I.C. + Blame The Trees @ Kookoo Live Music Club
"Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό. Παίζουν ντέφια, άηντε και κλαρίνα, ηπειρώτικο σκοπό" Φτάνοντας έξω απ' τον χώρο λίγο μετά τις 9μμ έγινε άμεσα προφανές ότι τόσο η δυναμική του πρόσφατου ντεμπούτου Riza των Villagers Of Ioannina City όσο και η φήμη που συνοδεύει τις ζωντανές τους εμφανίσεις (όπως ...
Συνέχεια...
Keep Shelly In Athens @ Bios
Μπροστά σε ένα sold-out Bios, οι Keep Shelly In Athens εδωσαν το πρώτο τους live επί ελληνικού εδάφους. Τα κατάφεραν;  Σε γενικές γραμμές ναι. Πρώτα απ' όλα να πούμε εδώ πως το Bios front αποδειχθηκε -μάλλον αναμενομενα αν συνυπολογίσει κανείς την προσμονή πολλών, την περιέργεια ακόμα περισσότερων,  το hype και το ...
Συνέχεια...
Παραμύθι Xωρίς Όνομα: 47 χρόνια MHTS.O.S. + 49 χρόνια Δημήτρης Πολύτιμος στο Gagarin 205
Μετά τα 30χρονα των Last Drive - όπου δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Δημήτρης Πουλικάκος έκλεψε την παράσταση την 2η βραδιά - ήρθε η ώρα μέσα στον Γενάρη για ένα ακόμα επετιακό διήμερο 47 χρόνια on the road κλείνει το 2014 ο MHTS.O.S. ή θείος Νώντας ή Δημήτρης Πουλικάκος και ...
Συνέχεια...
Video: Benga – ‘Smack Your Bitch Up’
Ολοκαίνουριο "wtf?" video και τραγούδι από τον Βρετανό dubstep παραγωγό Benga. Καταιγιστικό και απολαυστικά "καγκουριστικο" dubstep που, μην ξεγελαστείτε από τον τίτλο, δεν έχει ουδεμία σχέση με το παρόμοια τιτλοφορημένο anthem των The Prodigy. Επίσης δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο νέο άλμπουμ που ετοιμάζει καλοκαιριάτικα ο ...
Συνέχεια...
Ο Stanley Donwood αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το artwork
Ο Kanye West κερδίζει την κούρσα με τον
5 χρόνια Μητέρα Φάλαινα Τυφλή στο Σταυρό του
Οι Film παρουσιάζουν το νέο τους video
Οι Obits περιοδεύουν από σήμερα στη χώρα μας
Senor Coconut
Οι Depeche Mode ολοκλήρωσαν το νέο τους album
Harvey Williams
Tomorrow Morning
Νέο album για τους The Knife!
Διαθέσιμα νέα – τελευταία – εισιτήρια για την
Murcof και Spyweirdos ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
H κολλεκτίβα Undersky στο Bios
Pre-Reworks με Stereo MCs αυτή την εβδομάδα
Ανακοινώθηκε το support act για τους Aerosmith
Νέο live album για τον Tom Waits
Κερδίστε προσκλήσεις για τις συναυλίες των Mogwai σε
Οι Editors σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Norway In Athens Festival στο Fuzz
O Ulrich Schnauss σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μια μέρα μετά το Plisskën, οι Camera στο
Ο Βασίλης Λέκκας στο Half Note Jazz Club
Το νέο κομμάτι των Muse για το ost
Η παρουσίαση του προγράμματος της Στέγης Γραμμάτων και
Οι Goodbye Blue Sky στο Bios
Mixtapin’ @ the Terrace
V.I.C. + Blame The Trees @ Kookoo Live
Keep Shelly In Athens @ Bios
Παραμύθι Xωρίς Όνομα: 47 χρόνια MHTS.O.S. + 49
Video: Benga – ‘Smack Your Bitch Up’