Γιατί να κρυβόμαστε; Με το μπήκε ο Μάϊος, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός συντακτών, συνεργατών και φίλων του mixtape.gr άρχισε την αντίστροφη μέτρηση για την στιγμή που θα προσγειωθεί στο έδαφος της Βαρκελώνης και ειδικά για το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαϊου όταν θα περάσει την είσοδο του Forum και αφεθεί στα 150 και πλέον ονόματα της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας που θα εμφανιστούν στο φετινό Primavera Sound Festival.

Με το φετινό line up να ξεπερνάει κατά πολύ τις προσδοκείες μας, με headliners ονόματα όπως οι Neil Young, My Bloody Valentine, Sonic Youth, Aphex Twin, Bloc Party, Jarvis Cocker, Yo La Tengo και The Jayhawks μεταξύ άλλων, σε λίγες εβδομάδες θα ακολουθήσουμε το πολυπληθέστατο φέτος καραβάνι Έλληνων μουσικόφιλων – φεστιβαλιστών, εκεί όπου θα χτυπάει για τρεις ημέρες η καρδιά της μουσικής στο ίσως καλύτερο και πιο φιλικό φεστιβάλ της Ευρωπής.

Για να προετοιμαζόμαστε λοιπόν, σας προσκαλούμε να διαβάσετε όλα όσα έγιναν στο περσινό Primavera Sound Festival σε τέσσερα απολαυστικά κείμενα που δημοσιεύσαμε στο mixtape.gr λίγες μόλις ημέρες μετά το τέλος του (1, 2, 3, 4), να διαβάσετε παρακάτω την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, ο πολύ συμπαθής μας Abel Suárez ή αλλιώς DJ Coco, και φυσικά να διαβάσετε τα πάντα για το φετινό Primavera στο επίσημο website του, και γιατί όχι, να παρετε και εσείς την πρώτη διαθέσιμη πτήση και να βρεθούμε στην παραλία της Barcelona από τις 28 έως τις 30 Μαϊου, απολαμβάνοντας μουσική και… hot dogs!

primavera

O Abel Suárez ή άλλιως DJ Coco, όταν βρίσκεται πίσω από τα decks του Nitsa Club, καλλιτεχνικός διευθυντής του Primavera Sound Festival, δέχτηκε με χαρά να απαντήσει στις ερωτήσεις του mixtape.gr. Άλλωστε, εάν δεν απαντήσει σε ένα μέσο ενημέρωσης από την χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες στο Primavera Festival μετά την Ισπανία (fact!), που αλλού θα απαντούσε;

 

Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει το Primavera Festival τόσο επιτυχημένο όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής του;

Δεν νομίζω ότι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, αλλά αν πρέπει να απαντήσω κάτι θα είναι ότι οι μουσικόφιλοι από κάθε σημείο της Ευρώπης έχουν συνηδειτοποιήσει ότι προσκαλούμε να εμφανιστούν στο φεστιβάλ μας συγκροτήματα και καλλιτέχνες, που ακόμα και αν δεν το ξέρουν, θα είναι δημοφιλέστατοι και επιτυχημένοι λίγους μήνες μετά το live τους στο Primavera. Συνέβη στο παρελθόν με συγκροτήματα όπως οι Arcade Fire, οι !!!, οι LCD Soundsystem, οι Franz Ferdinand και με πολλά άλλα. Αυτά τα groups σε συνδυασμό με τα κατά τεκμήριο μεγάλα ονόματα που προσκαλούμε κάθε χρόνο, με την πόλη της Βαρκελώνης, και με την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ, συμβάλλουν όλα μαζί στην επιτυχία του Primavera.

Εξάλλου, είναι πολύ σημαντικό ότι το Primavera έχει καλλιεργήσει μία ιδιαίτερη προσωπικότητα και αισθητική, και διεξάγεται σε έναν ωραίο χώρο στην παραλία της Βαρκελώνης, καμμία σχέση δηλαδή με τους τυπικούς φεστιβαλικούς χώρους σε λιβάδια και ερημικούς τόπους, όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από σκηνές, bars και τουαλέτες.

primavera

Ανέφερες την σημασία της πόλης της Βαρκελώνης… Ποια είναι αλήθεια η συνεργασία σας με τις Δημοτικές Αρχές της πόλης;

Πολύτιμη. Αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός οργανισμός που βοηθάει το φεστιβάλ. Το κάνουν με κάποια χρήματα, με κονδύλια που μας παρέχουν κάθε χρόνο, αλλά και με το να μας διευκολύνουν παραχωρώντας μας διάφορους χώρους για να διοργανώνουμε και άλλα events τις μέρες του φεστιβάλ, εκτός του βασικού του χώρου, όπως οι συναυλίες που διοργανώνουμε σε πάρκα ή στο μετρό της πόλης

Πόσοι άνθρωποι αλήθεια δουλεύουν για να πραγματοποιηθεί ένα φεστιβάλ όπως το Primavera;

Η βασική ομάδα του οργανισμού μας (η ομάδα που δουλεύει όλο το χρόνο) αποτελείται από 14 άτομα ενώ τους τελευταίους μήνες πριν την πραγματοποίησή του, όταν βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, προσλαμβάνουμε 6-8 ακόμα άτομα. Στο τέλος βέβαια, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, απασχολούνται γύρω στα 500 άτομα.

Τα τελευταία χρόνια έχετε αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες με το βρετανικό φεστιβάλ All Tomorrow’s Parties, το αμερικάνικο περιοδικό Vice και φέτος με το αμερικάνικο μουσικό website Pitchforkmedia. Πως προέκυψαν;

Αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά που το Pitchfork θα έχει την δική του σκηνή, και είματε πολύ χαρούμενοι γι’αυτό, ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα συνεργαστούμε με το ATP και το Vice. Και με τα τρία, ήταν πάρα πολύ εύκολο και ευχάριστο να συνεργαστούμε, αφού κυρίως μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και την νοοτροπία όσον αφορά το πως αντιμετωπίζουμε την μουσική βιομηχανία και την διοργάνωση συναυλιών, ενώ φυσικά, όπως γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό μοιραζόμαστε και το ίδιο πάθος για την καλή μουσική.

primavera

Ποια είναι η αγαπημένη σου χρονιά του φεστιβάλ;

Πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά κοιτάμε πάντα μπροστά, οπότε ελπίζουμε το φετινό φεστιβάλ να είναι και το καλύτερο. Παρόλα αυτά το περσινό ήταν καταπληκτικό, διότι το line up ήταν σχεδόν τέλειο, κυρίως λόγω της ποικιλίας στα μουσικά είδη και τα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους συγκροτήματα σε πολλές περιπτώσεις.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας καλλιτέχνης που έχετε προσκαλέσει να εμφανιστεί στο Primavera;

Ο Neil Young. Θα εμφανιστεί φέτος και βασικά είναι ο καλλιτέχνης που από την αρχή, όταν ξεκίνησε το φεστιβάλ, θέλαμε να εμφανιστεί. Προσπαθούσαμε χωρίς επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, όμως φέτος τα καταφέραμε.

Πως αλήθεια αποφασίζετε ποια groups θα προσκαλέσετε κάθε χρόνο;

Βασικά καθόμαστε, εγώ και ο βασικός μου συνεργάτης και γράφουμε 2 ξεχωριστές λίστες με το ονόματα καλλιτέχνων που μας αρέσουν: Μία λίστα με όλα τα νέα συγκροτήματα που μας αρέσουν καθ’όλη την διάρκεια της χρονιά και μία δεύτερη με παλιότερα κλασικά ονόματα που πρόκειται να περιοδεύσουν και είναι διαθέσιμα. Και μετά αρχίζει το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Από εκεί και πέρα, κατά κύριο λόγο, το line up του φεστιβάλ κάθε χρόνο διαμορφώνεται με κριτήριο την καρδιά, δεν αποφασίζουμε στις περισσότερες των περιπτώσεων σύμφωνα με το πόσο δημοφιλές είναι ένα όνομα εκείνη την περιόδο, ή σύμφωνα με τις πωλήσεις του album του, με εμπορικό σκοπό. Υπάρχουν βέβαια κάθε χρόνο κάποιες εξαιρέσεις, αλλά είναι πολύ λίγες, και μερικές φορές και αναγκαίες.

Ποια ονόματα από όλα όσα εμφανίζονται φέτος στο φεστιβάλ αναμένεις περισσότερο να απολαύσεις ζωντανά σε μία από τις σκηνές του Primavera;

Δυστυχώς, δουλεύω τόσο πολύ κατά την διάρκεια του φεστιβάλ που δεν καταφέρνω να δω σχεδόν κανένα group. Θα ήθελα όμως – και θα το προσπαθήσω όσο μπορώ – να δω τους αγαπημένους μου Vaselines, τους Spectrum, τον Neil Young και τους Jayhawks.
primavera

Ποια είναι η αίσθησή σου; Ποια συγκροτήματα θα είναι τα πιο δημοφιλή φέτος;

Τα πιο δημοφιλή θα είναι τα μεγάλα ονόματα λογικά. Όμως θεωρώ ότι κάποια από τα όχι και τόσο γνωστά και δημοφιλή όπως οι The Pains of Being Pure At Heart, οι Bowerbirds και οι Crystal Stilts θα κάνουν το μπαμ φέτος, και θα είναι οι εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Έχεις κάποια ιδιαίτερη πρόταση όσον αφορά τα ακόμα πιο νέα – και σχετικά άγνωστα – ονόματα που θα εμφανιστούν;

Όλοι, μα όλοι, πρέπει να παρακολουθήσουν τους Ezra Furman and The Harpoons καθώς και τους The Extraordinaires.

Ποιο είναι πιστεύεις το μέλλον του Primavera Festival στα επόμενα χρόνια;

Βασικό μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε την ίδια ποιότητα στο line up κυρίως και να κρατήσουμε τον αριθμό των εισιτηρίων στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αυτό και μόνο αρκεί για εμάς. Δεν θέλουμε να μεγαλώσει περισσότερο και να γιγαντώσει τόσο ώστε να χάσει την ατμόσφαιρα και την ποιότητα μουσικής και υπηρεσίων που προσφέρουμε αυτή τη στιγμή.

Τέλος, έχεις καποιά γνώμη για τα δικά μας Ελληνικά μουσικά festivals;

Δεν είχα ιδέα ότι έχετε μουσικά φεστιβάλ και δεν έχω κάποια γνώμη. Ξέρω όμως κάποια ελληνικά συγκροτήματα, έχω ακούσει κάποια albums που μου έχουν στείλει ή μου έχουν δώσει. Μάλιστα, μόλις έκλεισα για μία συναυλία τους The Callas, οι οποίοι θα παίξουν ζωντανά τον Ιούνιο στο club που λειτουργούμε στην Βαρκελώνη.

primavera

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Abel Suárez: Judit Contreras – Όλες οι υπόλοιπες: Βαγγέλης Πατσιαλός – Θοδωρής Μάρκου)

Links
www.primaverasound.com

 

Διάβασε επίσης...
Γιατί πρέπει να είμαστε στο Gagarin 205 σήμερα Πέμπτη;
Δεν συνηθίζουμε να κάνουμε τέτοιου είδους παραινέσεις αλλά αυτή τη φορά θεωρούμε ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα...Από σήμερα, ξεκινάει η συνεργασία του Sonic Playground και της Astra στο Gagarin 205, με καλεσμένους τους To My Boy από το Liverpool και τους Haunted House Party από την Γλασκόβη αλλά και τους ...
Συνέχεια...
Αναβάλλεται η εμφάνιση του Harvey Williams στο Tiki
Τα προβλήματα στις αερομεταφορές των Ευρωπαϊκών χωρών εξαιτίας του νέφους ηφαιστειακής στάχτης από την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιουκούλ, στη νότια Ισλανδία, καθήλωσαν στην Αγγλία τον Harvey Williams, και δεν κατάφερε να έρθει στη χώρα μας για την προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή συναυλία του στο Tiki.Σύντομα αναμένουμε να ανακοινωθεί νέα ημερομηνία ...
Συνέχεια...
Solo album από τον Lou Barlow
Μπορεί αυτή την περίοδο να περιοδεύει στην Ευρώπη με τους Dinosaur Jr. - παραλίγο να τους βλέπαμε και το Rockwave, αλλά.... - όμως ο Lou Barlow πάντα πολυγραφότατος, θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου ένα σόλο album με τίτλο "Goodnight Unknown". Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Barlow, το album ακούγεται ...
Συνέχεια...
Listen Up: Misuse – Marsupial Part II
Τρία χρόνια έχουν περάσει από το ντεμπούτο album των Misuse, και το Αθηναϊκό συγκρότημα επιστρέφει σύντομα στη δισκογραφία, με την κυκλοφορία του δεύτερου album του με τίτλο "April", και πάλι από την Spinalonga Records και την Puzzlemuzik. Να θυμήσουμε ότι πλέον μέλος των misuse είναι  ο κιθαρίστας Λευτέρης Βολάνης (No clear mind, Mother ...
Συνέχεια...
Zebra Tracks
Μετά τους Playground Noise χτες σειρά έχουν σήμερα να περάσουν από το μικροσκόπιό του mixtape.gr οι Zebra Tracks. Λίγο πρίν την αυριανή τους εμφάνισή στο Σταυρό του Νότου κάνουν ένα σύντομο flash back στην έως τώρα πορεία, μιλάνε για το παρθενικό τους άλμπουμ και απαντούν στα παντός είδους ερωτήματα του ...
Συνέχεια...
O Eddie Argos των Art Brut κυκλοφορεί single με το side project του
Ο τραγουδιστής των Art Brut, Eddie Argos, αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο single του, κάτω από το όνομα του side project που έχει ξεκινήσει με τους Black Box Recorder. Το σχήμα λέγεται The Black Arts (ευφάνταστος συνδυασμός των ονομάτων των δύο γκρουπ) και το single θα έχει το όνομα 'Christmas ...
Συνέχεια...
Phil Shoenfelt & Pavel Cingl για μια mini tour στην Ελλάδα
Το punk κίνημα πολλοί αγαπήσανε και άλλοι τόσοι μισήσανε - προσωπικά είμαι κάπου στη μέση, - το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι όταν αναφέρεσαι σ' αυτό καλό θα είναι να γνωρίζεις ότι μιλάς για το πιο επιδραστικό ίσως μουσικό είδος πάνω σ' αυτό το πλανήτη, μαζί φυσικά με πολλά άλλα, ...
Συνέχεια...
2
Με το που βάζεις το cd και βλέπεις εταιρία Mego διάρκεια εβδομηνταπέντε λεπτά σε τέσσερα κομμάτια προετοιμάζεσαι για άγριους πειραματισμούς. Όταν μάλιστα συνειδητοποιήσεις ότι πίσω από τους KTL βρίσκεται ο Stephen O'Malley των Sunn O))) και το αφεντικό της Mego, Peter Rehberg (ή Pita), τότε καταλαβαίνεις ότι η βαλίτσα θα ...
Συνέχεια...
Mini tour στη Δυτική Ελλάδα για τους Trasistor
Δουλεύοντας ήδη την επόμενη δισκογραφική τους κυκλοφορία οι Transistor παίρνουν τους δρόμους και δη αυτούς της Δυτικής Ελλάδας.Έτσι, μέσα στον Ιανουάριο θα δώσουν τέσσερις σε σύνολο συναυλίες σε Ναύπακτο, Ιωάννινα, Πάτρα και Αγρίνιο.Αναλυτικά οι ημερομηνίες έχουν εξής : Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, Bar 2, Ναύπακτος (22.00)Σάββατο 16 Ιανουαρίου, Skala, Ιωάννινα (22.00)Παρασκευή 29 ...
Συνέχεια...
Chris Martin: τι να περιμένουμε από το νέο δίσκο των Coldplay
Μέχρι τώρα ξέραμε πολύ καλά ότι οι Radiohead ήταν η βασική τους επιρροή. Δεν το αρνούνται ούτε οι ίδιοι. Με τρία άλμπουμ στο ενεργητικό τους και με αναμφίβολα τεράστια εμπορική απήχηση, οι Coldplay αναμένεται να πάνε μερικά βήματα πιο πέρα τον ήχο τους.Είναι "το άλμπουμ με το οποίο θα τους ...
Συνέχεια...
Matteus και Αγχιβατείν live στο Kinky Kong
Δύο τραγουδοποιοί από Ελλάδα φιλοξενούνται στη σκηνή του Kinky Kong (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα), σε μία βραδιά οπτικοακουστικού πειραματισμού, όπως λέει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου.Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Μαρτίου το Kinky Kong φιλοξενεί τους Matteus και τους Αγχιβατείν (Μαρίνος Κουτσομιχάλης). Το event ξεκινάει στις 22.00, ενώ η είσοδος κοστίζει 6 ...
Συνέχεια...
Maximum RocknRoll Issue 355
Το περιοδικό-βίβλος της Punk κουλτούρας κλείνει αισίως τα 30 χρόνια κυκλοφορίας! Αριθμός που σε ζαλίζει από μόνος του, ενώ αν πάρεις στα χέρια σου ένα από τα πρόσφατα τεύχη θα δεις ότι – καλώς – δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε (με το κλασικό εφημεριδέ χαρτί με τη μαυρίλα να σου ...
Συνέχεια...
Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία των Aura Noir στην Αθήνα
Χωρίς ΜΜΜ και ταξί αύριο Πέμπτη η Αθήνα αλλά και με στάσεις εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας που δημιουργούν μεγάλη καθυστέρηση της πτήσης των Aura Noir στην Αθήνα και η διοργανώτρια εταιρία CTS Productions αναγκάζεται να αναβάλει την προγραμματισμένη για αύριο συναυλία τους. Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας ...
Συνέχεια...
Hidden Orchestra @ Six D.O.G.S.
Είναι η ιδέα μου ή πράγματι σχήματα όπως οι Hidden Orchestra είναι «καταδικασμένα» να είναι αγαπητά στην Ελλάδα; Νομίζω ότι ήχος όπως ο δικός τους κάνει κάτι στο ντόπιο ακροατήριο, γαργαλάει ειδικές αισθητικές και συναισθηματικές πτυχές του κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τους φέρνει στην προνομιούχο θέση να απολαμβάνουν της απόλυτης εκτίμησης και ...
Συνέχεια...
We Know You Know
Φολκ τραγούδια και επαναστατικά beats για την μοντέρνα λεσβία - οι straight και οι μάγκες γουστάρουν επίσης!Κάπως έτσι περιγράφουν τη μουσική τους οι Lezzies on X από το Μόντρεαλ, οι οποίες συνδυάζουν αρκετό χιούμορ και έξυπνα techno riffs με ξεκάθαρα αντιομοφοβικά μηνύματα. Στο ντεμπούτο τους προ τριετίας διασκεύασαν (και διαστρέβλωσαν) ...
Συνέχεια...
The 5 Elements of Hip Hop Tour αυτή την Κυριακή στο Fuzz -Κερδίστε προσκλήσεις!
Τα 5 γνωστά βασικά στοιχεία του Hip Hop, MCing (rapping), DJing, Graffiti, b-boying και "Building", θα μας περιμένουν στο Fuzz Club την ερχόμενη Κυριακή 23 Νοεμβρίου, σε μία μεγάλη συμπαραγωγή της Show What, της Άνωσης και της Durant.Ανάμεσα στους πολλούς καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν και θα συνεργαστούν στη σκηνή του ...
Συνέχεια...
Οι Antony & The Johnsons διασκευάζουν Beyonce
Οι Antony & The Johnsons εδώ και καιρό είχαν υποκύψει στη μόδα που θέλει τους indie μουσικούς να διασκευάζουν γνωστά ποπ τραγούδια, καθότι συνηθίζουν να περιλαμβάνουν στα live τους το 'Crazy in Love' της Beyonce.O Antony λοιπόν αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη διασκευή αυτή και κανονικά σαν Α-side στο καινούργιο του ...
Συνέχεια...
Going Places
Αρκεί να αναφέρεις τις συμμετοχές στο Going Places για να προσδιορίσεις ακριβώς τη μουσική του Montag ή κατα κόσμο Antoine Berdard. Συναντάμε λοιπόν μέλη από τους M83, Final Fantasy, Stars, Au Revoir Simone και Beach House, σε ένα project που συγκεντρώνονται αισίως μουσικοί από δεκαπέντε διαφορετικές χώρες. Η ηχογράφηση βέβαια ...
Συνέχεια...
Zulu 9:30 @ Half Note Jazz Club
Οι Zulu 9:30 φιλοξενούνται την βδομάδα αυτή στο Half Note Jazz Club και η 9μελής αυτή μπάντα από την Βαρκελώνη επιβεβαίωσε το βράδυ του Σαββάτου τις θετικές της συστάσεις. Συστάσεις που έκαναν λόγο για μια παρέα μουσικών με άκρως δονούμενη σκηνική παρουσία, αλλά και για μια αξιοσημείωτη αλληλεπίδραση που συνάπτουν ...
Συνέχεια...
Ποιο είναι το πολύ ενδιαφέρον support act των Animal Collective;
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επισκέψεις στη χώρα μας για τον Οκτώβριο αδιαμφισβήτητα είναι η αυτή των Animal Collective στις 21 & 22 Οκτωβρίου στο Principal και στο Gagarin 205 αντίστοιχα.Μαζί τους, ως opening act, όπως ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια εταιρία Post Modern Productions θα είναι οι Axolotl.Οι Axolotl αποτελούν ...
Συνέχεια...
New Order vs Peter Hook: και η μάχη καλά κρατεί!
Αν δεν έχετε βαρεθεί με τα συνεχόμενα νέα επεισόδια του σήριαλ με τίτλο "Ο χωρισμός των New Order", συνεχίστε να διαβάζετε.Αν θυμάστε, όλα ξεκίνησαν με την δήλωση του μπασίστα του γκρουπ, Peter Hook, στον Xfm, πως έφτασε το τέλος των New Order. Ψαρώσαμε κι εμείς, κάναμε και τον επίλογο, με ...
Συνέχεια...
V.I.C. + Blame The Trees @ Kookoo Live Music Club
"Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό. Παίζουν ντέφια, άηντε και κλαρίνα, ηπειρώτικο σκοπό" Φτάνοντας έξω απ' τον χώρο λίγο μετά τις 9μμ έγινε άμεσα προφανές ότι τόσο η δυναμική του πρόσφατου ντεμπούτου Riza των Villagers Of Ioannina City όσο και η φήμη που συνοδεύει τις ζωντανές τους εμφανίσεις (όπως ...
Συνέχεια...
Martial Canterel @ Death Disco
Είναι άλλο πράγμα ρε γαμώτο. Αυτή η ζεστασιά, αυτή η γλυκιά ζωντάνια του αναλογικού ήχου έχει κάτι το τόσο ξεχωριστό που είναι σχεδόν αδύνατο να το περιγράψεις. Όσοι από εμάς πρόλαβαν και έζησαν έστω και για λίγο την σχεδόν ξεχασμένη πλέον pre-digital εποχή της μουσικής σίγουρα καταλαβαίνουν για τί ακριβώς ...
Συνέχεια...
Echo & The Bunnymen vs No Age
Αυτή την Πέμπτη βρισκόμαστε σε ένα – σπάνιο για την Αθήνα – συναυλιακό δίλημμα… Να πάμε να απολαύσουμε τους ιστορικούς και εμβληματικούς Echo & The Bunnymen στο Gagarin 205 ή τους φρέσκους και δυναμικούς Nο Age στο Six D.O.G.S.; Το mixtape.gr θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει να επιλέξετε - και αν ...
Συνέχεια...
Laurie Anderson @ Θέατρο Badminton
Αν δεν υπήρχε η Pauline Oliveros, θα μιλάγαμε με βεβαιότητα για το θηλυκό αντίστοιχο του John Cage. Αν η Carolyn Cassady δεν ήταν κολλητή του Kerouac και του Ginsberg, ίσως η Laurie αξίωνε ως απόλυτη beat περσόνα της Αμερικάνικης αλτερνατίβας. Η Laurie Anderson ανήκει σ' εκείνη την κατηγορία καλλιτεχνών που τα ...
Συνέχεια...
Video: Plastic Flowers – ‘In You I’m Lost’
Οι Plastic Flowers, τους οποίους φιλοξενήσαμε σε ένα από τα περσινά Introducing, μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους video για το κομμάτι In You I'm Lost, ως προπομπό του νέου τους άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα. Παράλληλα, το προηγούμενο single τους, Empty Eyes, το οποίο κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι ως digital ...
Συνέχεια...
Listen Up: Snoop Lion – ‘Here Comes The King (feat. Angela Hunte)’
Δεν κράτησε πολύ το διάλειμμα και η επιστροφή στα hip-hop λημέρια για τον Snoop Dogg. Νάτο το νέο του single ως Snoop Lion που έχει τον τίτλο 'Here Comes The King', συμμετέχει στα φωνητικά η Angela Hunte (βλ. συμμετοχές σε δίσκους του Nas, των Magnetic Man, κλπ), είναι σε παραγωγή ...
Συνέχεια...
Double Face: IT95 και Parallel Worlds την Πέμπτη στο Bios
Το Bios αφιερώνει τις Πέμπτες του σε ένα διαφορετικό ήχο της πόλης και προσκαλεί Ελληνικά συγκροτήματα και μουσικούς, δύο κάθε φορά, να παίξουν έτσι όπως δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ. Στόχος είναι να παρουσιάζουν ξεχωριστά πρότζεκτ, είτε σε συνεργασία με άλλους μουσικούς, είτε με εικαστικούς και οπτικοακουστικούς καλλιτέχνες.Από το διαφορετικό ...
Συνέχεια...
Νέο single από τη M.I.A : ‘XXXO’
Μετά το "Born Free" που κυκλοφόρησε ως πρώτο single από τον επερχόμενο - ακόμα ατιτλοφόρητο - δίσκο της, και τον σχετικό χαμό που προκλήθηκε στον κόσμο του διαδικτύου (και όχι μόνο) από το συνοδευτικό video του Romain Gavras, σήμερα διέρρευσε ένα δεύτερο κομμάτι της M.I.A, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού BBC ...
Συνέχεια...
Οι Scarlet’s Well ζωντανά σήμερα στο Μουσικό Σπίτι Δίαυλος
Μετά την οριστική διάλυση των The Monochrome Set, πίσω στο 1998, ο frontman του γκρουπ, Bid, διαβλέποντας μπροστά του ένα νέο συνθετικό μέλλον, προχώρησε ένα χρόνο μετά στη δημιουργία των Scarlet's Well, με τη παρθενική τους δισκογραφική δουλειά να κυκλοφορεί το ίδιο έτος.Ξεκινώντας αρχικά σαν ένα στουντιακό project, η εφταμελής ...
Συνέχεια...
Γιατί πρέπει να είμαστε στο Gagarin 205 σήμερα
Αναβάλλεται η εμφάνιση του Harvey Williams στο Tiki
Solo album από τον Lou Barlow
Listen Up: Misuse – Marsupial Part II
Zebra Tracks
O Eddie Argos των Art Brut κυκλοφορεί single
Phil Shoenfelt & Pavel Cingl για μια mini
2
Mini tour στη Δυτική Ελλάδα για τους Trasistor
Chris Martin: τι να περιμένουμε από το νέο
Matteus και Αγχιβατείν live στο Kinky Kong
30 χρόνια Maximum Rocknroll
Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία των Aura Noir στην
Hidden Orchestra @ Six D.O.G.S.
We Know You Know
The 5 Elements of Hip Hop Tour αυτή
Οι Antony & The Johnsons διασκευάζουν Beyonce
Going Places
Zulu 9:30 @ Half Note Jazz Club
Ποιο είναι το πολύ ενδιαφέρον support act των
New Order vs Peter Hook: και η μάχη
V.I.C. + Blame The Trees @ Kookoo Live
Martial Canterel @ Death Disco
Echo & The Bunnymen vs No Age
Laurie Anderson @ Θέατρο Badminton
Video: Plastic Flowers – ‘In You I’m Lost’
Listen Up: Snoop Lion – ‘Here Comes The
Double Face: IT95 και Parallel Worlds την Πέμπτη
Νέο single από τη M.I.A : ‘XXXO’
Οι Scarlet’s Well ζωντανά σήμερα στο Μουσικό Σπίτι