Γιατί να κρυβόμαστε; Με το μπήκε ο Μάϊος, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός συντακτών, συνεργατών και φίλων του mixtape.gr άρχισε την αντίστροφη μέτρηση για την στιγμή που θα προσγειωθεί στο έδαφος της Βαρκελώνης και ειδικά για το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαϊου όταν θα περάσει την είσοδο του Forum και αφεθεί στα 150 και πλέον ονόματα της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας που θα εμφανιστούν στο φετινό Primavera Sound Festival.

Με το φετινό line up να ξεπερνάει κατά πολύ τις προσδοκείες μας, με headliners ονόματα όπως οι Neil Young, My Bloody Valentine, Sonic Youth, Aphex Twin, Bloc Party, Jarvis Cocker, Yo La Tengo και The Jayhawks μεταξύ άλλων, σε λίγες εβδομάδες θα ακολουθήσουμε το πολυπληθέστατο φέτος καραβάνι Έλληνων μουσικόφιλων – φεστιβαλιστών, εκεί όπου θα χτυπάει για τρεις ημέρες η καρδιά της μουσικής στο ίσως καλύτερο και πιο φιλικό φεστιβάλ της Ευρωπής.

Για να προετοιμαζόμαστε λοιπόν, σας προσκαλούμε να διαβάσετε όλα όσα έγιναν στο περσινό Primavera Sound Festival σε τέσσερα απολαυστικά κείμενα που δημοσιεύσαμε στο mixtape.gr λίγες μόλις ημέρες μετά το τέλος του (1, 2, 3, 4), να διαβάσετε παρακάτω την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, ο πολύ συμπαθής μας Abel Suárez ή αλλιώς DJ Coco, και φυσικά να διαβάσετε τα πάντα για το φετινό Primavera στο επίσημο website του, και γιατί όχι, να παρετε και εσείς την πρώτη διαθέσιμη πτήση και να βρεθούμε στην παραλία της Barcelona από τις 28 έως τις 30 Μαϊου, απολαμβάνοντας μουσική και… hot dogs!

primavera

O Abel Suárez ή άλλιως DJ Coco, όταν βρίσκεται πίσω από τα decks του Nitsa Club, καλλιτεχνικός διευθυντής του Primavera Sound Festival, δέχτηκε με χαρά να απαντήσει στις ερωτήσεις του mixtape.gr. Άλλωστε, εάν δεν απαντήσει σε ένα μέσο ενημέρωσης από την χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες στο Primavera Festival μετά την Ισπανία (fact!), που αλλού θα απαντούσε;

 

Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει το Primavera Festival τόσο επιτυχημένο όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής του;

Δεν νομίζω ότι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, αλλά αν πρέπει να απαντήσω κάτι θα είναι ότι οι μουσικόφιλοι από κάθε σημείο της Ευρώπης έχουν συνηδειτοποιήσει ότι προσκαλούμε να εμφανιστούν στο φεστιβάλ μας συγκροτήματα και καλλιτέχνες, που ακόμα και αν δεν το ξέρουν, θα είναι δημοφιλέστατοι και επιτυχημένοι λίγους μήνες μετά το live τους στο Primavera. Συνέβη στο παρελθόν με συγκροτήματα όπως οι Arcade Fire, οι !!!, οι LCD Soundsystem, οι Franz Ferdinand και με πολλά άλλα. Αυτά τα groups σε συνδυασμό με τα κατά τεκμήριο μεγάλα ονόματα που προσκαλούμε κάθε χρόνο, με την πόλη της Βαρκελώνης, και με την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ, συμβάλλουν όλα μαζί στην επιτυχία του Primavera.

Εξάλλου, είναι πολύ σημαντικό ότι το Primavera έχει καλλιεργήσει μία ιδιαίτερη προσωπικότητα και αισθητική, και διεξάγεται σε έναν ωραίο χώρο στην παραλία της Βαρκελώνης, καμμία σχέση δηλαδή με τους τυπικούς φεστιβαλικούς χώρους σε λιβάδια και ερημικούς τόπους, όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από σκηνές, bars και τουαλέτες.

primavera

Ανέφερες την σημασία της πόλης της Βαρκελώνης… Ποια είναι αλήθεια η συνεργασία σας με τις Δημοτικές Αρχές της πόλης;

Πολύτιμη. Αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός οργανισμός που βοηθάει το φεστιβάλ. Το κάνουν με κάποια χρήματα, με κονδύλια που μας παρέχουν κάθε χρόνο, αλλά και με το να μας διευκολύνουν παραχωρώντας μας διάφορους χώρους για να διοργανώνουμε και άλλα events τις μέρες του φεστιβάλ, εκτός του βασικού του χώρου, όπως οι συναυλίες που διοργανώνουμε σε πάρκα ή στο μετρό της πόλης

Πόσοι άνθρωποι αλήθεια δουλεύουν για να πραγματοποιηθεί ένα φεστιβάλ όπως το Primavera;

Η βασική ομάδα του οργανισμού μας (η ομάδα που δουλεύει όλο το χρόνο) αποτελείται από 14 άτομα ενώ τους τελευταίους μήνες πριν την πραγματοποίησή του, όταν βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, προσλαμβάνουμε 6-8 ακόμα άτομα. Στο τέλος βέβαια, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, απασχολούνται γύρω στα 500 άτομα.

Τα τελευταία χρόνια έχετε αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες με το βρετανικό φεστιβάλ All Tomorrow’s Parties, το αμερικάνικο περιοδικό Vice και φέτος με το αμερικάνικο μουσικό website Pitchforkmedia. Πως προέκυψαν;

Αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά που το Pitchfork θα έχει την δική του σκηνή, και είματε πολύ χαρούμενοι γι’αυτό, ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα συνεργαστούμε με το ATP και το Vice. Και με τα τρία, ήταν πάρα πολύ εύκολο και ευχάριστο να συνεργαστούμε, αφού κυρίως μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και την νοοτροπία όσον αφορά το πως αντιμετωπίζουμε την μουσική βιομηχανία και την διοργάνωση συναυλιών, ενώ φυσικά, όπως γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό μοιραζόμαστε και το ίδιο πάθος για την καλή μουσική.

primavera

Ποια είναι η αγαπημένη σου χρονιά του φεστιβάλ;

Πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά κοιτάμε πάντα μπροστά, οπότε ελπίζουμε το φετινό φεστιβάλ να είναι και το καλύτερο. Παρόλα αυτά το περσινό ήταν καταπληκτικό, διότι το line up ήταν σχεδόν τέλειο, κυρίως λόγω της ποικιλίας στα μουσικά είδη και τα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους συγκροτήματα σε πολλές περιπτώσεις.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας καλλιτέχνης που έχετε προσκαλέσει να εμφανιστεί στο Primavera;

Ο Neil Young. Θα εμφανιστεί φέτος και βασικά είναι ο καλλιτέχνης που από την αρχή, όταν ξεκίνησε το φεστιβάλ, θέλαμε να εμφανιστεί. Προσπαθούσαμε χωρίς επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, όμως φέτος τα καταφέραμε.

Πως αλήθεια αποφασίζετε ποια groups θα προσκαλέσετε κάθε χρόνο;

Βασικά καθόμαστε, εγώ και ο βασικός μου συνεργάτης και γράφουμε 2 ξεχωριστές λίστες με το ονόματα καλλιτέχνων που μας αρέσουν: Μία λίστα με όλα τα νέα συγκροτήματα που μας αρέσουν καθ’όλη την διάρκεια της χρονιά και μία δεύτερη με παλιότερα κλασικά ονόματα που πρόκειται να περιοδεύσουν και είναι διαθέσιμα. Και μετά αρχίζει το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Από εκεί και πέρα, κατά κύριο λόγο, το line up του φεστιβάλ κάθε χρόνο διαμορφώνεται με κριτήριο την καρδιά, δεν αποφασίζουμε στις περισσότερες των περιπτώσεων σύμφωνα με το πόσο δημοφιλές είναι ένα όνομα εκείνη την περιόδο, ή σύμφωνα με τις πωλήσεις του album του, με εμπορικό σκοπό. Υπάρχουν βέβαια κάθε χρόνο κάποιες εξαιρέσεις, αλλά είναι πολύ λίγες, και μερικές φορές και αναγκαίες.

Ποια ονόματα από όλα όσα εμφανίζονται φέτος στο φεστιβάλ αναμένεις περισσότερο να απολαύσεις ζωντανά σε μία από τις σκηνές του Primavera;

Δυστυχώς, δουλεύω τόσο πολύ κατά την διάρκεια του φεστιβάλ που δεν καταφέρνω να δω σχεδόν κανένα group. Θα ήθελα όμως – και θα το προσπαθήσω όσο μπορώ – να δω τους αγαπημένους μου Vaselines, τους Spectrum, τον Neil Young και τους Jayhawks.
primavera

Ποια είναι η αίσθησή σου; Ποια συγκροτήματα θα είναι τα πιο δημοφιλή φέτος;

Τα πιο δημοφιλή θα είναι τα μεγάλα ονόματα λογικά. Όμως θεωρώ ότι κάποια από τα όχι και τόσο γνωστά και δημοφιλή όπως οι The Pains of Being Pure At Heart, οι Bowerbirds και οι Crystal Stilts θα κάνουν το μπαμ φέτος, και θα είναι οι εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Έχεις κάποια ιδιαίτερη πρόταση όσον αφορά τα ακόμα πιο νέα – και σχετικά άγνωστα – ονόματα που θα εμφανιστούν;

Όλοι, μα όλοι, πρέπει να παρακολουθήσουν τους Ezra Furman and The Harpoons καθώς και τους The Extraordinaires.

Ποιο είναι πιστεύεις το μέλλον του Primavera Festival στα επόμενα χρόνια;

Βασικό μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε την ίδια ποιότητα στο line up κυρίως και να κρατήσουμε τον αριθμό των εισιτηρίων στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αυτό και μόνο αρκεί για εμάς. Δεν θέλουμε να μεγαλώσει περισσότερο και να γιγαντώσει τόσο ώστε να χάσει την ατμόσφαιρα και την ποιότητα μουσικής και υπηρεσίων που προσφέρουμε αυτή τη στιγμή.

Τέλος, έχεις καποιά γνώμη για τα δικά μας Ελληνικά μουσικά festivals;

Δεν είχα ιδέα ότι έχετε μουσικά φεστιβάλ και δεν έχω κάποια γνώμη. Ξέρω όμως κάποια ελληνικά συγκροτήματα, έχω ακούσει κάποια albums που μου έχουν στείλει ή μου έχουν δώσει. Μάλιστα, μόλις έκλεισα για μία συναυλία τους The Callas, οι οποίοι θα παίξουν ζωντανά τον Ιούνιο στο club που λειτουργούμε στην Βαρκελώνη.

primavera

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Abel Suárez: Judit Contreras – Όλες οι υπόλοιπες: Βαγγέλης Πατσιαλός – Θοδωρής Μάρκου)

Links
www.primaverasound.com

 

Διάβασε επίσης...
Wrecking Ball
Το 17ο studio album του θα κυκλοφορήσει  o Bruce Springsteen στις 6 Μαρτίου με πιθανό τίτλο "Wrecking Ball". Την παραγωγή του δίσκου την ανέλαβε ο Ron Aniello που είχε κάνει και τον τελευταίο δίσκο της Patti Scialfa, την σύζυγο του Αφεντικού. Προάγγελος του δίσκου θα είναι το single "We take care of our own" που θα  κυκλοφορήσει μέσα στον ...
Συνέχεια...
Ο Big Boi των Outkast με σόλο άλμπουμ
Ο Big Boi των Outkast θα κυκλοφορήσει ένα προσωπικό άλμπουμ την επόμενη χρονιά, όπως δήλωσε στο περιοδικό Vibe. Για όσους από μας καθησυχάσει λέγοντας ότι δεν πρόκειται να χωρίσουν οι δρόμοι του με τον Andre 3000.Το άλμπουμ 'Sir Luscious Left Foot' αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2008, ενώ ακόμα ...
Συνέχεια...
Lasse Marhaug και John Wiese στο Six D.O.G.S.
Μπορεί το τριήμερο που μας έρχεται να είναι γεμάτο μασκέ πάρτυ (και αντίστοιχες μουσικές) αλλά υπάρχει και ένα πολύ ενδιαφέρον event για τους φίλους-ες των πιο πειραματικών ήχων αφού το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου πρόκειται να εμφανιστουν στο Six D.O.G.S. δυο από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης noise/πειραματικής μουσικής, ο νορβηγός ...
Συνέχεια...
‘Έφυγε’ η Ellie Greenwich, μία από τις σημαντικότερες συνθέτριες των ’60s και ’70s
Μια από τις πιο σημαντικές συνθέτριες του προηγούμενου αιώνα, η Ellie Greenwich, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ήταν 68 ετών.Όπως ανακοίνωσε η ανιψιά της Jessica Weiner, η Greenwich πέθανε από καρδιακή προσβολή στο St. Luke's Roosevelt Hospital της Νέας Υόρκης όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με συμπτώματα πνευμονίας.Ήταν συνθέτρια ...
Συνέχεια...
Το ημερήσιο πρόγραμμα του Synch + νέες προσθήκες: Yo La Tengo, Kieran Hebden & Steve Reid κ.α.!
Πριν από λίγες μόλις εβδομάδες μάθαμε τα πρώτα επιβεβαιωμένα ονόματα των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στο φετινό πολυαναμενόμενο Synch Festival, και πλέον με χαρά διαπιστώσαμε κάποιες πολύ ευχάριστες προσθήκες στο line up.Συγκεκριμένα θα απολαύσουμε στο πλαίσιο του φεστιβάλ τους αγαπημένους μας πρωτοπόρους Yo La Tengo καθώς και το εκπληκτικό ντουέτο ...
Συνέχεια...
Το tracklist του νέου άλμπουμ του Ryan Adams
Το νέο άλμπουμ του αγαπημένου μας Ryan Adams κυκλοφορεί στις 5 Ιουνίου. Πρόκειται για το ένατο στούντιο άλμπουμ του τραγουδοποιού και λέγεται "Easy Tiger" και είναι το follow up του "29", που κυκλοφόρησε πέρισυ.Το tracklist ανακοινώθηκε και θα περιλαμβάνει τα κάτωθι κομμάτια:Goodnight RoseEverybody KnowsThe Sun Also Sets Halloween HeadOff BroadwayTwo ...
Συνέχεια...
Στα γρήγορα…Underworld, Caribou, Interpol, Snow Patrol, Richard Ashcroft, National, Apparatjik.
Στα γρήγορα και σήμερα ... Τρία χρόνια μετά την τελευταίο του άλμπουμ και το άλλοτε hot ντουέτο των Underworld επανέρχεται στις 13 Σεπτεμβρίου με το νέο του πόνημα. “Barking” ο τίτλος του και αν κρίνουμε από το πρώτο κομμάτι που ακούσαμε πριν μήνες - "Scribble" – μπορεί και να μας φανεί ...
Συνέχεια...
Reboot
Απ'το 2003 (απ'την ίδρυση δηλαδή της εταιρείας) και μετά, η Klik Records μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει καθιερώσει ένα δικό της, αναγνωρίσιμο ήχο. Πάντα στα όρια της mainstream electronica, έχει φτιάξει ένα roster που πλέον δεν διαμορφώνει το ίδιο το προφίλ της εταρείας, αλλά νιώθεις ακούγοντας το υλικό, πως ο ...
Συνέχεια...
Έφυγε από τη ζωή η Δόμνα Σαμίου
H ελληνική παραδοσιακή μουσική έχασε χθες το βράδυ, μία από σημαντικότερες ερμηνεύτριες αλλά κυρίως ερευνήτριες, αφήνοντας μας κληρονομιά ένα ανεκτίμητης αξίας έργο στην διαφύλαξη και διάσωση του πολιτισμού και της παράδοσής μας. Ήταν 84 ετών. Αντί οποιουδήποτε άλλου κειμένου από την πλευρά μας, σας προτείνουμε να περάσετε την σημερινή μέρα διαβάζοντας την ...
Συνέχεια...
Νέο κομμάτι από τη M.I.A – ακούστε το!
Πριν λίγες μέρες η M.I.A ανέβασε ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι στην myspace σελίδα της. Το κομμάτι ονομάζεται Bird Flu και είναι το πρώτο δείγμα από τη νέα της δισκογραφική δουλειά, την οποία ετοιμάζει σιγά σιγά. Ακούστε το! http://www.myspace.com/miaΠάντως, η M.I.A θα συμμετέχει και στο νέο solo album του Timbaland , "Timbaland ...
Συνέχεια...
Οι Future Islands επιστρέφουν στην Αθήνα
Ένα από τα πιο hot ονόματα του 2014, με ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς μέχρι στιγμής (Singles) και μια καθοριστική εμφάνιση στην εκπομπή του David Letterman, επιστρέφουν στην Αθήνα τον προσεχή Οκτώβρη. Οι Future Islands, έρχονται για τρίτη φορά στη χώρα μας, καλεσμένοι και πάλι της Arte Fiasco, στα ...
Συνέχεια...
Απονεμήθηκαν τα φετινά Brit Awards με την Adele να πρωταγωνιστεί
Στην O2 Arena του Λονδίνου απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα βραβεία της Βρετανικής μουσικής βιομηχανίας, τα περίφημα Brits. Μεγάλη νικήτρια η Adele η οποία - εκτός του βραβείου "British Female Solo Artist" - κέρδισε το και το μεγάλο Βραβείο για το Album της χρονιάς για το υπερεπιτυχημένο "21". Μάλιστα η στιγμή της απονομής ...
Συνέχεια...
Stream this: Liars – “WIXIW”
Oι Liars επιστρέφουν με το νέο τους έκτο album να κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα από την Mute. To album έχει τίτλο WIXIW (το οποίο προφέρεται "wish you") και ήδη από τις αρχές του περασμένου μήνα είχαμε τις πρώτες πληροφορίες. Το πρώτο single είναι το "No.1 Against The Rush" κυκλοφορεί ήδ σε 12" και ...
Συνέχεια...
Jonathan Richman @ Rodeo
Ο άνθρωπος έκανε αυτό που κάνει πάντα. Κουβάλησε και πάλι την αφεντιά του με τις παραξενιές και το γνωστό και μη εξαιρετέο ύφος του (βέβαια η «αφεντιά του» που ξεκίνησε παράλληλα πχ με τον Springsteen, παίζει ακόμα σε κωλοτρυπίδες και όχι σε στάδια με μπάντα). Όποιος λοιπόν ήξερε τι πήγε ...
Συνέχεια...
NoJazz @ Half Note Jazz Club
"Δεν ζούμε όλα τα μέλη της μπάντας στην ίδια πόλη. Συναντιόμαστε όταν έχουμε live ή όταν ηχογραφούμε, κάτι που μας βοηθάει να εντάσσουμε στις μουσικές μας, τις πολιτισμικές διαφορές των πόλεων όπου ζούμε όπως είναι το Παρίσι, η Νίκαια και το Λονδίνο", τόνισε ο leader και ντράμερ των NoJazz, Pascal ...
Συνέχεια...
Male Bonding
Λίγο πριν από την εμφάνισή τους στο Plisskën Festival, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ένα από τα μέλη των εξαιρετικών Βρετανών Male Bonding. Oι lo-fi/indie-punkers που μας εντυπωσίασαν με το 2ο album τους Endless Now  - κυκλοφόρησε τον Αύγουστο και αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα albums του 2011- καταφτάνουν στην Αθήνα ...
Συνέχεια...
Video: Raekwon – ‘Rich & Black’ (feat. Nas)
Δεν σταματάνε να βγαίνουν videos από το πρόσφατο -και πάρα πολύ καλό αν θέλετε την γνώμη μου- άλμπουμ του Raekwon  Shaolin vs. Wu-Tang και τώρα ήρθε η ώρα για ένα από τα πιο ωραία tracks μέσα από αυτό: την συνεργασία με τον έτερο θρύλο της Νέας Υόρκης Nas με τίτλο 'Rich & ...
Συνέχεια...
Romance is Boring
Η επιστροφή των Los Campesinos! έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τα δύο προηγούμενα album, οι ίδιοι δε δηλώνουν πως το 'Romance is Boring' είναι το δεύτερο, ουσιαστικά, album τους, αφού προτιμούν να θεωρούν το προηγούμενο ένα extended EP ( παρόλο που έχει 10 κομμάτια.'Oπως και να έχει, το τρίτο ...
Συνέχεια...
Ο Chris Cornell διασκευάζει Michael Jackson – ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ του
Η φωνάρα των πάλαι ποτέ Soundgarden έχει κι αυτή νέο δίσκο, τον δεύτερο προσωπικό του, έπειτα από το Euphoria Morning. Μπορείτε να τον ακούσετε στην σελίδα του στο myspace.Όπως θα δείτε πιο κάτω, στο άλμπουμ περιέχεται και μία διασκευή του στο Billie Jean του Michael Jackson, σε μία ακουστική και ...
Συνέχεια...
Back to Bios weekend με dj sets στην ταράτσα
Επιστροφή για τα καλά στην πόλη, και το bios καλεί τους φίλους του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην όμορφη ταράτσα του για το καλωσόρισμα σε δύο βραδιές με δωρεάν είσοδο με μία σειρά από φίλους του να επιλέγουν την μουσική. Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στα decks του bios θα είναι oι Wonky Doll ...
Συνέχεια...
Listen Up: Thurston Moore – “Detonation”
Με την Kim Gordon να χάνεται όλο και περισσότερο, στο κιθαριστικό drone των Body/Head και τον Lee Ranaldo να ανακαλύπτει την μελωδική πλευρά του αμερικάνικου indie, πολλοί fans των διαλυμένων πια Sonic Youth, έχουν πέσει σε βαθιά κατάθλιψη. Για όλους αυτούς φροντίζει ο Thurston Moore, που για το νούμερο 5 των ...
Συνέχεια...
Sungrazer
Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Six D.O.G.S. την ερχόμενη Κυριακή, οι Ολλανδοί Sungrazer μας μίλησαν για την πορεία τους μέχρι τώρα και μας χάρισαν ένα mixtape με οκτώ αγαπημένα τους κομμάτια. Αν και υπάρχουν μόλις τρία χρόνια στο μουσικό προσκήνιο, οι Sungrazer έχουν καταφέρει να απασχολήσουν αρκετά το κοινό του ...
Συνέχεια...
The Ex
Οι the Ex είναι ένα από τα πιο πολιτικοποιημένα σχήματα του ευρωπαϊκού χώρου και παράλληλα μια μπάντα που δε διστάζει να δοκιμάσει οτιδήποτε της κινήσει μουσικά το ενδιαφέρον,  οπότε  με αφορμή τα 2 live στην Αθήνα, μια κουβέντα με τον Andy Moor επιβάλλεται. Το συγκρότημα, με βάση το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, θα βρίσκεται στη σκηνή του Gagarin 205 ...
Συνέχεια...
H indie εταιρεία των Futureheads
Ο Ross Millard, κιθαρίστας των Futureheads γιόρτασε την δημιουργία του νέου του indie label με ένα πάρτυ στο Hatton Art Gallery του Νιουκάστλ. Στο πάρτυ εμφανίστηκαν οι Futureheads, μαζί με μέλη από τις πιο hot και ανερχόμενες τοπικές μπάντες.Γιόρτασαν και την κυκλοφορία του ντεμπούτου single της Longest Mile Records, από ...
Συνέχεια...
Όλες οι πληροφορίες για το live των Roxette στο Terra Vibe αυτήν την Παρασκευή!
Η πολυαναμενόμενη παγκόσμια περιοδεία των Roxette,η πρώτη μετά το 1994 έχει ήδη ξεκινήσει και έφτασε η ώρα για τον επόμενο σταθμό τους,την χώρα μας δηλαδή!Η Marie Fredriksson και ο Per Gessle θα βρίσκονται στην σκηνή του Terra Vibe αυτήν την Παρασκευή για να μας χαρίσουν όλα τα μεγάλα hits τους σε ένα ...
Συνέχεια...
Τελευταία μέρα εξαργύρωσης των εισιτηρίων του Terra Vibe Festival
Oλοκληρώνεται σήμερα Τρίτη 9 Οκτωβρίου η εξαργύρωση των εισιτηρίων του Terra Vibe Festival το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Terra Vibe Park στις 29 Αυγούστου με την συμμετοχή των The Smashing Pumpkins, Manic Street Preachers και Kasabian.Υπενθυμίζουμε ότι η ακύρωση του Τerra Vibe Festival ήταν αποτέλεσμα των καταστροφικών πυρκαγιών ...
Συνέχεια...
Silversun Pickups + Gardenbox @ Gagarin 205
 Μάλλον θα γίνομαι βαρετή όμως αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω, για μία ακόμη φορά πόσο ευχάριστη έκπληξη είναι για το μουσικόφιλο κοινό (όχι αυτό το κομμάτι του που θα κατηφορήσει προς Μαλακάσα μεριά το Σάββατο, βέβαια!) όλες αυτές οι συναυλίες που γίνονται στο Gagarin 205 μέσα στον Ιούνιο.Μετά από δύο ...
Συνέχεια...
Plisskën Festival Winter Edition με Swans και Simian Mobile Disco
Δεν έχει περάσει καλά καλά ένας μήνας από το φετινό Plisskën Festival, και οι διοργανωτές μας ξάφνιασαν για μια ακόμα φορά ευχάριστα, ανακοινώνοντας το πρώτο Plisskën Festival Winter Edition και μάλιστα με δύο ονόματα που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν πολύ κόσμο στα εκδοτήρια. Το Plisskën Festival Winter Edition θα διεξαχθεί σε Αθήνα ...
Συνέχεια...
Video: The Velvoids – “Bear”
  Οι αγαπητοί The Velvoids κυκλοφόρησαν μέσα στο καλοκαίρι ένα EP με τίτλο "Las FREAK Voodoo". Το ντουέτο από την Αθήνα του Vice και της Dorah, μέσα από το εν λόγω EP, κυκλοφόρησαν μόλις ένα νέο video για το τραγούδι "Bear". To πολύ ωραίο video με την VHS αισθητική έχει δημιουργηθεί από τον Βασίλη ...
Συνέχεια...
G.Pal 02
Μουσικός, dj, ιδιοκτήτης label (Swift Records), ραδιοφωνικός παραγωγός και γενικά πολυπράγμων ο G Pal είναι μια από τις πιο δραστήριες προσωπικότητες της τοπικής dance σκηνής. Σε οτιδήποτε εμπλέκεται το όνομα του, από δισκογραφική κυκλοφορία μέχρι dance party, τα standards παραμένουν ψηλά. Έτσι και αυτή η διπλή συλλογή αναλαμβάνει να δώσει ...
Συνέχεια...
Wrecking Ball
Ο Big Boi των Outkast με σόλο άλμπουμ
Lasse Marhaug και John Wiese στο Six D.O.G.S.
‘Έφυγε’ η Ellie Greenwich, μία από τις σημαντικότερες
Το ημερήσιο πρόγραμμα του Synch + νέες προσθήκες:
Το tracklist του νέου άλμπουμ του Ryan Adams
Στα γρήγορα…Underworld, Caribou, Interpol, Snow Patrol, Richard Ashcroft,
Reboot
Έφυγε από τη ζωή η Δόμνα Σαμίου
Νέο κομμάτι από τη M.I.A – ακούστε το!
Οι Future Islands επιστρέφουν στην Αθήνα
Απονεμήθηκαν τα φετινά Brit Awards με την Adele
Stream this: Liars – “WIXIW”
Jonathan Richman @ Rodeo
NoJazz @ Half Note Jazz Club
Male Bonding
Video: Raekwon – ‘Rich & Black’ (feat. Nas)
Romance is Boring
Ο Chris Cornell διασκευάζει Michael Jackson – ακούστε
Back to Bios weekend με dj sets στην
Listen Up: Thurston Moore – “Detonation”
Sungrazer
The Ex
H indie εταιρεία των Futureheads
Όλες οι πληροφορίες για το live των Roxette
Τελευταία μέρα εξαργύρωσης των εισιτηρίων του Terra Vibe
Silversun Pickups + Gardenbox @ Gagarin 205
Plisskën Festival Winter Edition με Swans και Simian
Video: The Velvoids – “Bear”
G.Pal 02