Σε μιά Αθήνα που μαθαίνει να ζεί μέσα την αμφιβολία και όπου ο όρος αγανάκτηση έγινε το moto των ημερών, το ελάχιστο που θα μπορούσε αυτή η πόλη να κάνει ως παράλληλο μέσο αντίδρασης είναι να προσπαθήσει να «μπολιαστεί» με λίγη καλλιτεχνική πνοή.

Μια τέτοια προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή με την φιλοξενία έργων 4 νέων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας έμπρακτα την ανανέωση της εικαστικής δημιουργίας αλλά και την ανάγκη στροφής προς αυτήν ως έκφραση. Δημιουργώντας  οι καλλιτέχνες, ηλικίας από 25 εως 29 ετών, εκφράζουν την πολύπλευρη έννοια της μνήμης, συνειδητής και ασυνείδητης, ο καθένας με το δικό του τρόπο.

Η Αλεξία Καραβέλα με την χρηση μαρκαδόρων, μολυβιών και μπλάνκο, δημιουργεί βασισμένη σε φωτογραφίες από περασμένες γενιές. Αναδεικνύει την “φωτογραφία” ως έννοια μέσω της απεικόνισης σημαντικών προσωπικών εμπειριών της μέσης ελληνικής οικογένειας στο παρελθόν , σε αντίθεση με την σημερινή  μαζικοποιήση και τον εκφυλισμό της έννοιας αυτής.

Ο Ανδρέας Κασάπης έχει αφήσει το στίγμα του στην πόλη της Αθήνας μέσω της street art και των γνωστών χαρακτήρων του (ως mute81). Στα έργα που παρουσιάζει εισχωρεί σε μια διαφορετική φιλοσοφία διατηρώντας όμως παράλληλα την αντισυμβατικότητα στην απεικόνιση, κάτι που τον διέκρινε και στις προηγούμενες δουλειές του, σε ένα ιδιαίτερο πάντρεμα της φωτογραφίας με την ζωγραφική.

Η Χρυσάνθη Κουμιανάκη που παράλληλα με την ζωγραφική ασχολείται με την δημιουργία animation και βίντεο, παρουσιάζει έργα με ακρυλικά χρώματα στα οποία μελετάει την έννοια του πάρκου ως χώρική εμπειρία αλλά και αρχιτεκτονικής σε συνάρτηση με την έννοια της μνήμης. Σε κάποια από τα έργα της η αίσθηση της κίνησης αφομοιώνεται στην εικόνα δίνοντας έτσι έναν διαφορετικό χαρακτήρα έμμεσα συνδεδεμένου με τις παράλληλες δραστηριότητές της.

Τέλος ο Βασίλης Πασπάλης,  με έναν ιδιαίτερο και αντιπροσωπευτικό τρόπο επεξεργασίας και απεικόνισης παρουσιάζει έργα που αντιστέκονται στην συμβατική αφήγηση, παραπλανεί και αφήνει την αίσθηση της υποταγης να αιωρείται ανάμεσα στον ρόλο του θύτη και του θύματος, σε ε΄να περιβάλλον που μοιάζει επιτηδευμένα σκηνοθετημένο ώστε να μην αντιλαμβάνεται εύκολα ο θεατής τον χρόνο και τον τόπο των γεγονότων.

Την έκθεση επιμελείται η Στάβια Γριμάνη και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο 12:00-17:00.

Λεωνίδου 9, Μεταξουργείο
τηλ: 210-5233049

Διάβασε επίσης...
Καταστροφολογία στο taf
Το taf συνεχίζει να κινείται με φαντασία και φρέσκες, πρωτοποριακές ιδέες εκπλήσσοντας ευχάριστα το art κοινό της Αθήνας από το 2008. Η νέα του προσπάθεια λοιπόν ήταν μία ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο για κατάθεση επιμελητικής πρότασης, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους έως 35 ετών να προτείνουν, επιμεληθούν, παρουσιάσουν τις ιδέες ...
Συνέχεια...
«Χάος» στην Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή
Είναι ίσως ο πιό αντιπροσωπευτικός τίτλος που μπορεί να δωθεί για να περιγράψει τα όσα βιώνει αυτή η πόλη τον τελευταίο καιρό. Να όμως που η λέξη που έγινε το motto των καταστροφολόγων των ημερών μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο σκέψης και έκφρασης καταφέρνοντας να αντιστρέψει την καταθλιπτική της έννοια και να της ...
Συνέχεια...
Καταστροφολογία στο taf
«Χάος» στην Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή