Το Rodeo Club αποδείχθηκε για άλλη μια φορά "μικρό" τόσο για το κοινό οσο και για την "μικρή το δέμας" Shara Worden η οποία μην μπορώντας να δει το κοινό πέρα από τις πρώτες δύο-τρεις γραμμές χαριτολογούσε από σκηνής "next time I’ll bring my platform shoes". Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους My Brightest Diamond να μας χαρίσουν ένα εξαιρετικό live show.

Στο ρόλο του support act οι οι άγνωστοι προς εμέ πριν την συναυλία (ακόμα και ως όνομα) Mani Deum, μια επταμελής (αν τους μετρήσαμε σωστά) μπάντα που βγήκαν με … επίσημο ένδυμα και έπαιξαν ένα εκτεταμένο σετ σε death / gothic / folk ηχητικά μονοπάτια, το οποίο όμως μετά τις αρχικά καλές ομολογουμένως εντυπώσεις έμοιαζε να μένει από ιδέες και "καύσιμα" αφού από ένα σημείο και μετά όλα τα τραγούδια ακούγονταν λίγο – πολύ ίδια.

Οι MBD στην συνέχεια έπαιξαν για πάνω από 1 ½ ώρα με την Shara να αντιμετωπίζει με απίστευτο χιούμορ τις "δυσκολίες" του χώρου και μαζί με τα υπόλοιπα δύο μέλη της μπάντας της (ντραμς και μπάσο) να παραδίδουν ένα εξαιρετικό show.

Το setlist δε ήταν αρκούντως πλούσιο αφού περιελάμβανε εντέλει τα πιο ξεχωριστά tracks από τα δύο -ως τώρα- άλμπουμ της μπάντας αλλά και κάποιες ενδιαφέρουσες ως επιλογές αλλά και ως εκτελέσεις διασκευές (‘Tainted Love‘, ‘Feeling Good‘, Prince, κλπ). Να προσθέσουμε εδώ ότι τα τραγούδια των MBD, απογυμνωμένα από τις πιο πλούσιες ενορχηστρωτικά στούντιο εκτελέσεις και παιγμένα σε πιο rock ύφος λειτουργούν εξίσου καλά (αν όχι καλύτερα) και το γεγονός αυτό, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνει το ταλέντο της Shara. Μεταξύ άλλων ξεχώρισαν τα "Gone Away", "Disappear" και "Apples".

mybrightestdiamond

Μετά τη συναυλία το κοινό του Rodeo αποχωρούσε μαγνητισμένο και μαζί τους και εμείς πεπεισμένοι ότι επρόκειτο για μια από τις πιο όμορφες συναυλίες φέτος.

Με τις θετικότατες εντυπώσεις από την συναυλία να περιτριγυρίζουν ακόμα στο μυαλό μας, συναντήσαμε την επόμενη μέρα το μεσημέρι την Shara στο ξενοδοχείο της. Πρόσχαρη και φιλικότατη, παρά την εμφανή κούραση της περιοδείας που μόλις τελείωσε, μετέτρεψε από μόνη της την συνέντευξη σε μια περισσότερο φιλική κουβέντα. Παρακάτω ακολουθούν τα κύρια σημεία:

Πώς σου φάνηκε το κοινό και οι αντιδράσεις του χθές; (σ.σ. το βράδυ της Παρασκευής)

Συνέχως χρησιμοποιούσα την λέξη «overwhelming», ήμουν τόσο έκπληκτη….

Δεν σου φάνηκε λίγο θορυβώδες;

Eίναι δύσκολο όταν δε βλέπεις καλά, έτσι δεν προσβλήθηκα. Θεώρησα ότι το κοινό ήταν συνεπαρμένο αλλά δεν μπορούσε να δει καλά.

Προτιμάς να παίζεις σε τέτοιους μικρότερους χώρους ή σε μεγάλες σκηνές στα φεστιβάλ;

Δεν έχω μια σταθερή προτίμηση, θα μου ήταν δύσκολο να κάνω συνέχεια το ίδιο πράγμα. Στην Πορτογαλία παίζαμε σε παλιά θέατρα, με κόκκινες βελούδινες καρέκλες και κουρτίνες, ο ήχος ήταν τέλειος και φυσικά δεν παίξαμε τόσο "punk" όσο χθές. Εχθές κάναμε τόσο διαφορετικά μουσικά πράγματα, που δεν έχουμε ξανακάνει. Για παράδειγμα το τέλος του "Disappear", ούτε εγώ το έχω ποτέ τραγουδήσει έτσι, ούτε ο Brian το ‘χει παίξει μ’ αυτόν τον τρόπο, το τελείωμα του "Pluto’s Moon" ήταν αλλιώτικο… Είναι ωραίο να συμβαίνουν διαφορετικά τα πράγματα, το περιβάλλον και οι άνθρωποι σε αναγκάζουν να διαφοροποιηθείς και να μην κάνεις συνεχώς τα ίδια.

Σχολίασες επί σκηνής ότι βρίσκεις την Αθήνα τόσο συναισθηματικά φορτισμένη….

Θα έπρεπε να είναι κανείς τυφλός για να μην δει την πάλη που συμβαίνει στην πόλη σε συναισθηματικό πεδίο. Όταν νιώθω μια πόλη, βλέπω τα αισθήματα των ανθρώπων και τις διαθέσεις τους, αν και βέβαια είμαι εδώ λιγότερο από μια μέρα οπότε έχω δει την επιφάνεια των πραγμάτων. Ακόμα και στο δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο κάποιος "χτυπούσε" ένεση…Είναι η περιοχή τέτοια, τα ξέρω και από το Detroit αυτά και κατά ένα πολύ περίεργο τρόπο μου αρέσουν αυτές οι περιοχές. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω ακριβώς αλλά διαισθάνομαι αυτή την πάλη όπως και ότι οι άνθρωποι ήρθαν για κάποιο σκοπό στη συναυλία. Το αισθάνθηκα αυτό στην Αθήνα πιο έντονα από οποιοδήποτε άλλο μέρος εδώ και πολύ καιρό. Έτσι νιώθω όταν παίζω και στο Michigan και αυτό δίνει νόημα στη μουσική μου, μου δίνει λόγο να είμαι εκεί και να ανοίγω το στόμα μου, δεν είναι απλά το «μπορείς να τραγουδήσεις όμορφα;». Όχι, η μουσική είναι εδώ για να μας εμπνεύσει, να μοιραστούμε ένα όμορφο βράδυ, να την απολαύσουμε και να απελευθερώσουμε αυτό που έχουμε και ό,τι υπάρχει έκει έξω.

mybrightestdiamond

Πιστεύεις ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι κοινωνικά στρατευμένος ή βυθισμένος στην τέχνη του και αποτραβηγμένος από την κοινωνία;

Πιστεύω ότι ο ρόλος του καλλιτέχνη είναι να είναι τα «μάτια». Ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι ο παρατηρητής, το επαναστατικό πνεύμα, ατομιστής και κοινωνικός ταυτόχρονα. Ο καλλιτέχνης οσφραίνεται, διαισθάνεται και ύστερα τα συγκεντρώνει όλα αυτά σε ένα έργο αναστοχαστικό. Οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις βρίσκουν την σχέση με τους καλλιτέχνες πολύ δύσκολη, εξαιτίας αυτής της αμφισβήτησης και του φιλτραρίσματος των τεκταινόμενων. Πιστεύω ότι η τέχνη είναι όσο σημαντική είναι και η πληροφόρηση. Η σχέση αυτή με την κοινωνία είναι αλληλεπιδραστική, αφού από το αντικείμενο (της τέχνης) μετά ελκύεται μια αντίδραση….

Πώς νιώθεις για τις αλλαγές στη μουσική βιομηχανία λόγω του ίντερνετ και για την ανάγκη των μουσικών για πιο εκτεταμένες περιοδείες, αφού οι πωλήσεις μειώνονται δραματικά;

Μου λίγο δύσκολο να εκφέρω γνώμη για αυτό. Φαντάζομαι όταν έχεις μια πιο άνετη ζωή σαν καλλιτέχνης είναι πιο εύκολο να μη σε νοιάζει και πολύ απ’ ότι αν είσαι σαν και μένα (γέλια). Ακόμα παλεύω για να περάσω κάθε μήνα. Για το κοινό είναι πολύ εύκολο να πει: «Ουάου, είσαι καλλιτέχνης, ταξιδεύεις στον κόσμο και κάνεις αυτό που αγαπάς!». Είναι αλήθεια αυτό, είμαι πολύ τυχερή και δεν θέλω να το παίρνω σαν δεδομένο αλλά και εγώ αν δεν επιπλεύσω θα βυθιστώ.

Από την άλλη βέβαια χωρίς το ίντερνετ πιθανότατα δεν θα σε ξέραμε τώρα….

Αυτό είναι σίγουρο, δέκα χρόνια πριν δεν θα μπορούσα να κάνω αυτή την καριέρα στη μουσική.

Τι θα φέρει το μέλλον για τους MBD;

Δεν υπάρχει ακόμη τίποτα, οπότε θα δούμε. Στο δίσκο "A Thousand Shark’s Teeth" εστίασα στην αρμονία, προσπάθησα να εδραιώσω μια αρμονική γλώσσα. Τώρα δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό. Γενικά υπάρχει μια δυναμική σχέση μεταξύ των soul, κλασικών και ροκ επιρροών μου. Προς το παρόν έχω κάποιες ακόμη συναυλίες και γενικά πρέπει να βρίσκομαι σπίτι μου για να γράψω.

mybrightestdiamond

Πρόσφατα συνεργάστηκες με τους Decemberists (σ.σ. στο τελευταίο δίσκο τους "Hazards of Love" και την επακόλουθη περιοδεία). Πώς ήταν η συνεργασία και η περιοδεία μαζί τους;

Καταπληκτικοί! Πέρασα ένα χρόνο περιοδεύοντας μαζί τους και είναι πολύ ευχάριστοι, είναι μια απόλαυση να δουλεύεις μαζί τους.

Πιστεύεις στη συνεργατική φύση της μουσικής δημιουργίας, σωστά; Άλλωστε έχεις ήδη πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό σου…

Βαριέμαι εύκολα (γέλια). Ίσως δεν πιστεύω στην δική μου αυτάρκεια σαν μουσικός και έχω ανάγκη να σπάσω την απομόνωση της μοναχικής τραγουδοποιίας και σύνθεσης.

Ο DM Stith έβγαλε ένα καταπληκτικό ντεμπούτο (Ηeavy Ghost) και συνεχώς δηλώνει ότι εσύ είσαι ο κύριος λόγος που έβγαλε τη μουσική του στον κόσμο…

Toν αγαπώ τόσο πολύ… Επίσης έκανε όλες τις δεύτερες φωνές στο Α Thousand Shark’s Teeth. (σ.σ. Έχει επιμεληθεί και το artwork των άλμπουμ των MBD) Πιστεύω ότι είναι μοναδικός και χαίρομαι που τον βλέπω να κάνει όλο και περισσότερα πράγματα.

Άλλες συνεργασίες και σχέδια για το μέλλον;

Έχω τραγουδήσει σε κάποια τραγούδια από το επόμενο LP των Clogs που μάλλον θα βγει την άνοιξη. Ακόμη μαζί με τον Bryce Dessner, κιθαρίστα των Clogs και των National, ετοιμάσαμε ένα project βασισμένο στο ημερολόγιο των Mayas, που ονομάζεται The Long Count. To παρουσιάσαμε ζωντανά στη Νέα Υόρκη και θα το παρουσιάσουμε και αυτό το χρόνο κάποιες ακόμη φορές.

Eτοιμάζεις επίσης ένα single με την Dayna Kurtz….

Ναι, είναι φανταστική, τη λατρεύω… Διασκεύασε πρόσφατα και το "Thanksgiving Moon" του DM Stith (σ.σ. περιλαμβάνεται στο EP Thanksgiving Moon που μόλις κυκλοφόρησε).

mybrightestdiamond

Έχεις ένα πραγματικά εντυπωσιακό μουσικό background (οικογένεια, εκπαίδευση, κ.λπ.). Πώς πιστεύεις ότι έχεις ενσωματώσει τόσες επιδράσεις σε αυτό που είσαι τώρα μουσικά;

Ειναι πολύ δύσκολο να προσπαθείς να τα συνθέσεις όλα μαζι. Νιώθω ότι κάποιες από τις αδυναμίες του Α Thousand Shark’s Teeth εστιάζονται ακριβώς στην προσπάθεια μου να τα "στριμώξω" όλα μέσα….Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να διαχωρίσω τις επιρροές μου. Αυτό με συμβούλεψε και ο Bryce και σκέφτηκα ότι την επόμενη φορά δεν θα προσπαθήσω να τα βάλω όλα σε ένα μικρό μπουκαλάκι, ίσως μπορώ να φτιάξω έξι διαφορετικά αρώματα…(γέλια).

Επίσης επηρεάζεσαι πολύ και από τη λογοτεχνία… Τι διαβάζεις αυτόν τον καιρό;

Μμμ για να σκεφτώ…Εκτός από το Swann’s Way του Proust, διαβάζω και πολλά βιβλία για τη μουσική και τον εγκέφαλο γραμμένα από το χώρο των νευροεπιστημών.

Είναι το τέλος του χρόνου. Δώσε μας το τοπ 5 σου…

Ωχ, όχι…

Θα μπορούσε να είναι χειρότερα…να σε ρωτήσουμε για τη δεκαετία!

Όντως θα μπορούσε να είναι χειρότερα…Τότε θα ήμουν "Πού είναι το ίντερνετ, δε μπορώ να απαντήσω χωρίς το ίντερνετ!". Μου άρεσε η St. Vincent (Actor Out Of Work), οι Dirty Projectors (Bitte Orca), η Fever Ray (Fever Ray) oι Antony & The Johnsons (Crying Light)- αυτοί είναι οι φίλοι μου στη Νέα Υόρκη- (γέλια) και φυσικά ο DM Stith (το προαναφερθέν Heavy Ghost).

Mιας και αναφέρθηκες στη Νέα Υόρκη, υπάρχει όντως "η σκηνή της Νέας Υόρκης" ή είναι απλά ένα κατασκεύασμα του hype; Υπάρχει όντως μια κοινότητα μουσικών;

Ναι, σίγουρα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές μικρές κοινότητες. Ας πούμε στον δικό μου μικρό κύκλο ανήκουν άνθρωποι που έχουν κλασική μουσική παιδεία αλλά δεν ακολουθούν πλέον αυτό το δρόμο απαραίτητα.

Και πώς είναι η μουσική σκηνή στο Detroit όπου μετακόμισες πρόσφατα;

Δεν έχω μείνει και πολύ, ήμουν συνέχεια σε περιοδείες. Αλλά μου φαίνεται ότι έχει περισσότερο εικαστικούς καλλιτέχνες γιατί χρειάζονται χώρο και υλικά, που είναι πολύ φτηνά τώρα στο Detroit (σ.σ. To Detroit είναι από τις πιο "χτυπημένες" από την κρίση πόλεις στις ΗΠΑ, με 30% ανεργία, κλπ). Oι μουσικοί χρειάζονται ο ένας τον άλλο, δε μπορείς να παίξεις μόνος σου… οπότε θα δούμε..

mybrightestdiamond

Κάτι τελευταίο… Μεγάλωσες στην Ypsilanti του Michigan, σωστά;

Ναι, πήγα Γυμνάσιο εκεί.

Το ήξερες ότι το Ypsilanti είναι ελληνικό όνομα;

Αλήθεια; Όχι; Τι σήμαινει;

Είναι το επώνυμο ενός ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης…

Γουάου, δεν το ήξερα!

Άρα πάμε και στην μάλλον επιβεβλημένη για ελληνικό site ερώτηση… Γνωρίζεις κάποιον Έλληνα καλλιτέχνη ή κάτι από ελληνική μουσική;

Ξέρω την ελληνική κουζίνα, αυτήν την ξέρω καλά (γέλια). Αλλά δυστυχώς όχι, δεν γνωρίζω τίποτα περί ελληνικής μουσικής.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Βαγγέλης Πατσιαλός)

Links:
www.myspace.com/mybrightestdiamond
www.mybrightestdiamond.com
www.myspace.com/manideum

Διάβασε επίσης...
Οι Depeche Mode αναβάλλουν άλλες τρεις συναυλίες…
Μετά την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, το Βουκουρέστι, τη Σόφια, το Βελιγράδι και το Ζάγκρεμπ, οι Depeche Mode με ανακοίνωση σήμερα στο επίσημο website τους, γνωστοποίησαν ότι αναγκάζονται να ακυρώσουν άλλες τρεις στάσεις της "Tour of The Universe" περιοδείας τους.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, γιατροί συμβούλευσαν ότι ο Dave Gahan χρειάζεται ακόμα ...
Συνέχεια...
Αναβάλλεται για την Τρίτη, η συναυλία των Russian Circles
Τα προβλήματα στις αερομεταφορές των Ευρωπαϊκών χωρών εξαιτίας του νέφους ηφαιστειακής στάχτης από την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιουκούλ, στη νότια Ισλανδία, καθήλωσαν τους Russian Circles, και δεν κατάφεραν να έρθουν στη χώρα μας για την προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο συναυλία τους στο Rodeo.Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρίας Alterground, εφόσον ...
Συνέχεια...
Οι Death In Vegas σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Richard Fearless επέστρεψε πέρσι δισκογραφικά ύστερα από μια επταετή απουσία με τους Death In Vegas με την κυκλοφορία του πολύ καλού "Trans-Love Energies" οπότε και η επιστροφή του στη χώρα μας ήταν κάτι που μας χαροποιεί, αφού έχουν περάσει πια 9 χρόνια απο την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο Ρόδον ...
Συνέχεια...
Hertz Festival – Day 1: Fennesz + Novi_sad @ Αίθουσα Παρνασσός
Το πρώτο επίσημο, χειμερινό και εξω-ακαδημαϊκό φεστιβάλ ηλεκτροακουστικής μουσικής στην Αθήνα, είναι γεγονός. Εγκαταλείποντας τα κολλήματα και τις προκαταλήψεις που θέλουν τέτοιου είδους συναυλίες να γίνονται αυστηρά σε πανεπιστημιακούς κύκλους, το φεστιβάλ κατάφερε από την πρώτη κιόλας μέρα να συγκεντρώσει περίπου 300 άτομα.Το σημαντικότερο βέβαια στοιχείο δεν ήταν τόσο η ...
Συνέχεια...
Video: Boxcutter – ‘Passerby’
Εχω την αμυδρή εντύπωση ότι το πρόσφατο άλμπουμ του βορειοιρλανδού παραγωγού Barry Lynn (aka Boxcutter) με τίτλο The Dissolve πέρασε κάπως στο ..."ντούκου". Κρίμα διότι παρά το γεγονός ότι ο συμπαθέστατος παραγωγός απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από το "τυπικό" dubstep -δεν είμαι σιγουρος βεβαια ότι άνηκε και ποτέ πλήρως εκεί- το ...
Συνέχεια...
Spectralfire – Spectralfire
H «θορυβώδης» παρέα των Modrec, συνεχίζει να αποκαλύπτει την άλλη της πλευρά. Αρκετά χρόνια τώρα, όπως έκανε και ο έτερος Modrec Δημήτρης Αρώνης με τους Palindrome/Moa Bones με τις "Ακουαρέλες" του , o Λάμπης Κουντουρόγιαννης “έτρεχε” παράλληλα με το συγκρότημα και ένα άλλο πιο προσωπικό project, κάτω από το όνομα Spectralfire. (Σε ένα μικρό ...
Συνέχεια...
Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για την εμφάνιση της PJ Harvey στην Αθήνα
Όπως έχουμε αναφέρει τον προηγούμενο μήνα η αγαπημένη μας Polly Jean Harvey θα επιστρέψει το καλοκαίρι στη χώρα μας για άλλη μία εμφάνιση στην Αθήνα, αυτή τη φορά σε έναν ιδανικό για την περίσταση, αν και πραγματικά πολύ μεγάλης χωρητικότητας, χώρο, το Θέατρο Badminton, την Δευτέρα 30 Ιουνίου.Όπως ανακοινώθηκε από ...
Συνέχεια...
Stream This: The Weeknd – Kiss Land [full album]
Πριν τις  ...καλοκαιρινές διακοπές είχαμε δει το βίντεο για ομότιτλο τραγούδι και είχαμε ακούσει και την συνεργασία με τον Γάλλο παραγωγό Kavinsky ('Odd Look")  αλλά πλέον είναι διαθέσιμο για stream το "επίσημο" ντεμπούτο του καναδού r'n'b star The Weeknd με τίτλο Kiss Land. Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 10 Σεπτέμβρη αλλά ...
Συνέχεια...
Οι Saint Etienne και οι Stereo Total και στη Θεσσαλονίκη
Για την εμφάνιση των Saint Etienne μαζί με τους Stereo Total και τους Mindwaltz στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" την Παρασκευή 6 Ιουλίου τα έχουμε πει.Όπως έγινε γνωστό όμως εχθές το απόγευμα από την διοργανώτρια εταιρία Stereomatic, οι Saint Etienne αλλά και οι Stereo Total την αμέσως προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη ...
Συνέχεια...
Νέο άλμπουμ για τους Maximo Park το Μάιο
Δύο χρόνια πέρασαν από την τελευταία δισκογραφική δουλειά των Maximo Park, "Our Earthly Pleasures", και το βρετανικό γκρουπ επιστρέφει με τον ακόλουθο αυτού. "Quicken The Heart" ονομάζεται ο νέος δίσκος, και τρίτος συνολικά, και ηχογραφήθηκε στο Λος Άντζελες με παραγωγό των Nick Launay, που πρόσφατα δούλεψε στο νέο άλμπουμ των ...
Συνέχεια...
Inspiral Carpets @ Fuzz Club (photostory)
Χρονομηχανή! Ακριβώς αυτό είναι. Μπαίνοντας στο Fuzz το Σάββατο το βράδυ, λίγο η μουσική του dj (Planet of sound), λίγο οι πολλές γνωστές φάτσες που είχες πολύ καιρό να δεις, σε μεταφέρανε ίσα με 15 χρόνια πίσω, στον πρώτο όροφο, στο γνωστό στέκι στα Εξάρχεια. Και να σου και οι Inspiral ...
Συνέχεια...
H Lauryn Hill στο Ejekt
To line up του φετνού Ejekt γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον και τυπικά από σήμερα, αφού ανακοινώθηκε και επίσημα η προσθήκη της Lauryn Hill.Η Lauryn Hill, πρώην τραγουδίστρια των Fugees, και φυσικά υπεύθυνη για ένα από τα τα καλύτερα "μαύρα" albums των τελευταίων 25 χρόνων, το κλασικό πια "The Miseducation of ...
Συνέχεια...
Ακούστε/Δείτε την επιστροφή των Cypress Hill
Ο λόγος για το video clip του πρώτου single των Cypress Hill με τίτλο "Ain't Nothin'", το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο OnSmash.Το παραπάνω κομμάτι περιλαμβάνεται στο όγδοο άλμπουμ των Cypress Hill "Rise Up", το οποίο και πρόκειται να κυκλoφορήσει στις 6 Απριλίου.Στο πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ των Καλιφορνέζων συμμετέχουν ως ...
Συνέχεια...
Αναβολή για το UTOPIA 12 με τους Orbital, Κ.Βήτα, Wise Lines και Nomi Ruiz
Ένα από τα events του καλοκαιριού ήταν η εμφάνιση των Orbital στην Αθήνα, στο πλαίσιο του event UTOPIA 12. Προφανώς όμως, το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά ιδιαίτερο όπως όλοι γνωρίζουμε, ειδικά οι επόμενες εβδομάδες... Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση που λάβαμε μόλις από την διοργανώτρια εταιρία Spicy Entertainment, το event αναβάλλεται ...
Συνέχεια...
Ακούστε το ντεμπούτο album των Total Slacker
Και ενώ οι Νύχτες Πρεμιέρας έχουν κυριεύσει τις νύχτες μας βασικά, ένα διάλειμμα για λίγη φρέσκη, ενδιαφέρουσα μουσική σίγουρα δεν βλάπτει. Ο λόγος γίνεται για τους Νεο-Υορκέζους Total Slacker οι οποίοι από σήμερα το πρωί διαθέτουν το ντεμπούτο album τους, Τhrashin'  προς ακρόαση μέσω του site του πάντοτε ενημερωμένου Λονδρέζικου free-press, ...
Συνέχεια...
Video: Big K.R.I.T. – ‘Country Shit Remix (feat. Ludacris & Bun B)’
Southern banger από τα λίγα -και ίσως από τα τραγούδια της χρονιάς- δια χειρός Big K.R.I.T., σαφώς από τα πιο ενδιαφέροντα ανερχομενα ονόματα στο hip-hop, που περιλαμβάνεται στο πρόσφατο δεύτερο mixtape του με τίτλο Return Of 4Eva (διατίθεται δωρεάν από εδώ) και μόλις απέκτησε ταιριαστό συνοδευτικό βίντεο γεμάτο εικόνες από τον αμερικάνικο νότο. Συμμετεχουν επίσης οι "παλιές ...
Συνέχεια...
Broken Bells: το ντουέτο του James Mercer (The Shins) με τον Danger Mouse
Ο James Mercer, frontman των Shins, μαζί με τον παραγωγό Danger Mouse αποφάσισαν να συνεργαστούν δημιουργώντας το ντουέτο Broken Bells.Oι Βroken Bells λοιπόν έχουν ήδη σχεδόν έτοιμο το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομα τους. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δίσκου ειναι η 9η Μαρτίου.Ο Μercer έχει αναλάβει τα φωνητικά, ...
Συνέχεια...
Download this: Expert Medicine – “Mirror”
  Ανανεωμένοι, οι Expert Medicine επιστρέφουν στη δισκογραφία την επόμενη εβδομάδα με την κυκλοφορία του νέου τους EP με τίτλο "Tightrope". To EP περιλαμβάνει 5 τραγούδια και ηχογραφήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και στο video παρακάτω μπορούμε να πάρουμε μία γεύση από την διαδικασία της ηχογράφησης με τους τρεις Expert Medicine (Alex Motofunk, ...
Συνέχεια...
H πρώην τραγουδίστρια των Concretes με solo άλμπουμ με βοήθεια από εκλεκτούς φίλους
H Victoria Bergsman χώρισε τους δρόμους της με τους υπόλοιπους Concretes εδώ και ένα χρόνο περίπου. Η χαρακτηριστική φωνή της ήταν έτοιμη για solo καριέρα. Έτσι και γίνεται λοιπόν. Κάτω από το όνομα Taken By Trees, κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο Open Field.Μπορείτε να κατεβάσετε 4 κομμάτια από ...
Συνέχεια...
Οι Kronos Quartet σήμερα στη σκηνή του Παλλάς
Στα τριάντα χρόνια παρουσίας τους στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα οι Kronos Quartet (John Sherba, Hank Dutt, Jeffrey Zeigler), το δημιούργημα του βιολιστή David Harrington, έχει πετύχει σχεδόν τα πάντα, και λέμε σχεδόν μιας και είμαστε σίγουροι ότι η συνθετική τους ευφυΐα σίγουρα έχει πολλά ακόμα να μας παρουσιάσει.Επιγραμματικά αναφέρουμε : ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για τους Hercules & Love Affair!
Οι Hercules & Love Affair, σχήμα του νεοϋορκέζου DJ Andy Butler, εμφανίζονται στις 15 Σεπτεμβρίου στο Fuzz Club ενώ στον ρόλο του opening act θα είναι το ανερχόμενο γερμανικό freestyle electronica ντουέτο των Ancient Astronauts. Εισιτήρια προπωλούνται προς 20 ευρώ (Tickethouse, http://ticketarena.gr, http://viva.gr/tickets) ενώ στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας ...
Συνέχεια...
Παύλος Παυλίδης & B-Movies – Ιστορίες Που Ίσως Έχουν Συμβεί
Λίγες ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του, ακούσαμε το νέο δίσκο του Παύλου Παυλίδη και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Πάνε σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που ο Παύλος Παυλίδης μας "ξανασυστήθηκε" ώς αυτόνομος τραγουδοποιός, αφήνοντας πίσω το παρελθόν και τη δόξα των Ξύλινων Σπαθιών. Το 2004 με το Αφού Λοιπόν ...
Συνέχεια...
H επιστροφή των Drones
Οι Drones επανέρχονται στο μουσικό προσκήνιο μετά απο 7 χρόνια απουσίας. Αφού μετακόμισαν απο τη γενέτειρα τους την Αυστραλία στην Αγγλία και αφού υπέγραψαν στην δισκογραφική ATP Records ετοιμάζονται για την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου.Το καινούργιο τους άλμπουμ θα ονομάζεται 'Havilah' και αναμένεται στις 16 Φεβρουαρίου.Η tracklist είναι η ...
Συνέχεια...
Οι Playground Noise παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ
Το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο 8 Songs παρουσιάζουν αύριο το βράδυ (19/4/2013) στο Six D.O.G.S. οι Playground Noise. Τρία χρόνια μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους και ένα χρόνο και κάτι μετά το 7'' Swinging Lowdown, οι Πατρινοί επιστρέφουν με το δεύτερο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ, το οποίο κυκλοφορεί ήδη από την ...
Συνέχεια...
Video: Julia Holter – ‘World’
Ενα χρόνο και κάτι μετά το εξαιρετικό περσινό Ekstasis -που την έβαλε και στα καλυτερα της χρονιάς και για το site που διαβάζετε-,  η αμερικανίδα σύνθετις, παραγωγός και τραγουδοποιός Julia Holter ετοιμάζει το τρίτο της άλμπουμ που θα έχει τον τίτλο Loud City Song και θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του ...
Συνέχεια...
The Gathering @ Gagarin 205
Πολύ λιγότερος κόσμος (σχεδόν ο μισός) από αυτόν στους ΙΑΜΧ την προηγούμενη νύχτα συγκεντρώθηκε στο Gagarin για τους Gathering. Παρ' όλα αυτά η νέα τους τραγουδίστρια, Silje Wergeland, πήρε μια γερή γεύση για το τι σημαίνει στο ελληνικό κοινό το νέο της συγκρότημα. Τα 300 περίπου άτομα που παρεβρέθηκαν, παρακολούθησαν ...
Συνέχεια...
Οι No Clear Mind ντύνουν μουσικά το Haxan
Ένα πολύ ενδιαφέρον "πάντρεμα" εικόνας και ζωντανής μουσικής μας περιμένει την Τετάρτη το βράδυ στο θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης, Λαΐς καθώς οι No Clear Mind θα ντύσουν μουσικά τη βωβή σουηδική ταινία «Haxan: Η Μαγεία Μέσα από τους Αιώνες», στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου. Οι ούτως ή άλλως κινηματογραφικής αισθητικής μελωδίες των No ...
Συνέχεια...
Video: Phèdre – ‘Ode to the Swinger’
Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ολόκληρο το ντεμπούτο δίσκο των Phèdre, για τους οποίους γνωρίζουμε δυστυχώς λιγοστά πράγματα πέρα από αυτά που αναφέρει το last.fm. Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση  για το τι θα ακολουθήσει Phèdre – 'Ode to the Swinger' [Official Video]
Συνέχεια...
Οι Zebra Tracks παρουσιάζουν live το “Collective Guilt”
Εφτασε η ώρα, το Αθηναϊκό συγκρότημα των Zebra Tracks να παρουσιάσει το νέο τους album "Collective Guilt", το οποίο κυκλοφόρησε στην αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία Limited Fanfare Records. Για το νέο album των Zebra Tracks, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την γνώμη μας εδώ, ενώ το  συμπεριλάβαμε και ανάμεσα στα 20 εγχώρια albums που ξεχωρίσαμε μέσα ...
Συνέχεια...
Ακύρωση της περιοδείας των Black Sabbath
Από ότι φαίνεται τα νέα σχετικά με την πολυαναμενόμενη περιοδεία των Black Sabbath με την αυθεντική σύνθεση δεν είναι και τόσο καλά. Μετά την διάγνωση του Tony Iommi με λέμφωμα και την αποχώρηση του Bill Ward λόγω χρηματικών διαφορών(;), τα αμερικάνικα sites (Rolling Stone, Consequence Of Sound) αναφέρουν από εχθές ...
Συνέχεια...
Οι Depeche Mode αναβάλλουν άλλες τρεις συναυλίες…
Αναβάλλεται για την Τρίτη, η συναυλία των Russian
Οι Death In Vegas σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Hertz Festival – Day 1: Fennesz + Novi_sad
Video: Boxcutter – ‘Passerby’
Spectralfire – Spectralfire
Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για την εμφάνιση της PJ
Stream This: The Weeknd – Kiss Land [full
Οι Saint Etienne και οι Stereo Total και
Νέο άλμπουμ για τους Maximo Park το Μάιο
Inspiral Carpets @ Fuzz Club (photostory)
H Lauryn Hill στο Ejekt
Ακούστε/Δείτε την επιστροφή των Cypress Hill
Αναβολή για το UTOPIA 12 με τους Orbital,
Ακούστε το ντεμπούτο album των Total Slacker
Video: Big K.R.I.T. – ‘Country Shit Remix (feat.
Broken Bells: το ντουέτο του James Mercer (The
Download this: Expert Medicine – “Mirror”
H πρώην τραγουδίστρια των Concretes με solo άλμπουμ
Οι Kronos Quartet σήμερα στη σκηνή του Παλλάς
Κερδίστε προσκλήσεις για τους Hercules & Love Affair!
Παύλος Παυλίδης & B-Movies – Ιστορίες Που Ίσως
H επιστροφή των Drones
Οι Playground Noise παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ
Video: Julia Holter – ‘World’
The Gathering @ Gagarin 205
Οι No Clear Mind ντύνουν μουσικά το Haxan
Video: Phèdre – ‘Ode to the Swinger’
Οι Zebra Tracks παρουσιάζουν live το “Collective Guilt”
Ακύρωση της περιοδείας των Black Sabbath