Με τον υπότιτλο «Jazz of the future & the future of Jazz» διοργανώνεται από την Παρασκευή 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου στον Ιανό το Muse Festival 2007, με μικρές μουσικές νυχτερινές συναντήσεις που κοιτάζουν το μέλλον φέρνοντας στο επίκεντρο τους αυριανούς μουσικούς «της jazz του μέλλοντός μας», νέους και νέες με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 25 ετών από τα σύνολα των μουσικών Λυκείων της χώρας.

Παράλληλα με τις συναυλίες των μουσικών λυκείων, θα διεξαχθούν επίσης δύο πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια αλλά και άλλες εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές και μπροστάρηδες τους Διονύση Σαββόπουλο, Σταύρο Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου μεταξύ άλλων..

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Muse Festival 2007:

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου
22:00 Masterclass
Μια συναυλία – Παράσταση από τον Διονύση Σαββόπουλο και τον «Πυρήνα»..

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
16:00
Ο Dr. Θανάσης Ζέρβας, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας παρουσιάζει:
Masterclass – Συναυλία:
Σύγχρονη Μουσική Ανάλυση και Ερμηνεία

Η θεματική ενότητα συνοψίζει τα ακόλουθα:

1) Διάλεξη με θέμα: Συμμετρίες-Ασυμμετρίες σε Αυτοσχεδιασμούς του John Coltrane.
2) Ρεσιτάλ με έργα για σαξόφωνο και ηλεκτρονικά μέσα.

Πρόγραμμα
ImproElectronics II for saxophones (one player) and electronics (2007)
Θανάσης Ζέρβας
In Memoriam …: (layer 4) Tribute to Eric Dolphy for saxophone in Bb and
live electronics (2004) Mike Vaughan

SAKSTI pour saxophone ténor et électronique temps réel (2001)
Georgia Spiropoulos

Saxonomy for baritone, tenor and alto saxophones (one player) and
computer-generated sounds (1990) Richard Karpen

Ένδον για άλτο σαξόφωνο και tape (2001) Μιχάλης Αδάμης

Μιχάλης Αδάμης, διακεκριμένος Έλληνας συνθέτης. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύνθεση σπούδασε με το Γιάννη Παπαϊωάννου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Brandeis όπου σπούδασε σύνθεση, ηλεκτρονική μουσική και Βυζαντινή παλαιογραφία.
Richard Karpen (συνθέτης, MA, DMA, Stanford University). Είναι καθηγητής σύνθεσης και σύνθεσης με Η/Υ και διευθυντής στο Center for Digital Arts and Experimental Media Center for Digital Arts and Experimental Media Center for Advanced Research Technology in the Arts and Humanities στο Πανεπιστήμιο Washington των ΗΠΑ.
Γεωργία Σπυροπούλου, (συνθέτης, μουσική με Η/Υ). Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά, πιάνο και τζαζ στην Ελλάδα. Συνεργάζεται και διδάσκει σε διακεκριμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και Ευρώπης καθώς και ερευνητικά κέντρα, επίσης είναι μέλος του IRCAM.

Mike Vaughan (συνθέτης, μουσική με Η/Υ, Ph.D. Πανεπιστήμιο Nottingham).
Καθηγητής, διευθυντής School of Humanities, Keele University, Μ. Βρετανία.

Θανάσης Ζέρβας (συνθέτης-σαξοφωνίστας) Είναι διδάκτωρ μουσικής σύνθεσης (Doctor of Music-Composition) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο (Master of Music-Saxophone) του πανεπιστημίου Northwestern. Σαξόφωνο σπούδασε με τον Frederick Hemke. Επίσης, είναι πτυχιούχος μουσικών σπουδών (Bachelor of Arts-Music) του Chicago State University. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μουσική του Elliott Carter και Ralph Shapey, στη ‘θεωρία φθογγο-συνόλων’ (pitch-class set theory) καθώς και σε έργα γραμμένα για σαξόφωνο. Ο Θανάσης Ζέρβας διδάσκει θεωρητικά της μουσικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
21:30 Συναυλία Jazz : Deodato Siquir Τrio
Deodato Siquir Drums, Vocal & Composition
Preben Carlsen Acoustic Guitar
Andrzej Krejniuk Electric Bass

"Deodato Siquir Trio"
Μουσική καθαρής απόλαυσης: Μέσα από τις λεπτές, ποιητικές αλλά και ρυθμικές συνθέσεις του Deodato Siquir, με τραγούδια σε μια μίξη πορτογαλέζικων, αγγλικών και Ronga (μια από τις γλώσσες της Μοζαμβίκης) οι μουσικοί, θα μάς ταξιδέψουν σε πολλές από τις ‘γειτονιές του Νότου’ με ρυθμούς όπως οι Marrabenta, Muthimba, και Muganda. Τα τραγούδια, έντονα και μεταδοτικά μάς μεταφέρουν στους δρόμους των γκέτο των Xipamanine και Chamanculo παίρνοντας το beat από τους πολυτάραχους δρόμους του Maputo, με όλα τα χρώματα της ζωής διάχυτα. Την ίδια στιγμή, η μουσική τους, μεταδίδει τις δονήσεις της νεουορκέζικής τζαζ, της σάμπα του Ριο, αλλά και της εξαιρετικής afro-jazz που καθόρισε με την επίδρασή της, την world music.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
23:00 Συναυλία Jazz
Δήμος Δημητριάδης "The Game Project".
Δήμος Δημητριάδης σαξόφωνα
Γιώργος Κοντραφούρης πιάνο
Marc Abrams κονταμπάσο
Ville Pynssi ντραμς

Το διεθνές κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Δήμου Δημητριάδη παρουσιάζει το «The Game Project» μια σειρά απο συνθέσεις όπου ιδέες και θέματα που έρχονται απο πολύ διαφορετικές κατευθύνσεις συνδυάζονται σε πρωτότυπα κομμάτια.
Θέματα τζαζ αλλά και θέματα απο όπερες του Κουρτ Βάϊλ και μουσικές απεικονίσεις ανθρώπινων καταστάσεων γίνονται υλικό για ένα παιχνίδι όπου ανόμοια πράγματα μεταμορφώνονται σε συγγενή μέσα απο τη διαδικασία της ανα-σύνθεσης και του αυτοσχεδιασμού.
Μιά μουσική φράση που περιέχει έναν ασύμετρο ρυθμό μετατρέπεται σε ένα εναρκτήριο θέμα που κινητοποιεί ολόκληρη την ορχήστρα, ο ρυθμός απο μία όπερα του Κουρτ Βάϊλ συνδυάζεται με την αρμονία απο μία άλλη και καταλήγουν σε μιά νέα μελωδία. Αφιερώματα στον Στηβ Λέϊσυ και τον Θελόνιους Μονκ αλλά και τον Τζων Κόλτρεϊν γίνονται με συνθέσεις που χρησιμοποιούν επιλεκτικά ιδέες απο το έργο τους.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

17:00 Συναυλία: «Τα Μουσικά Σύνολα του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης» παρουσιάζουν

Μουσικό Σύνολο Γιώργου Γενναίου: Χοροί – Τραγούδια Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Κλαρίνο, Τρομπέτα, Λαούτο, Νταούλι.

Μουσικό Σύνολο Κατερίνας Λιουδάκη: …clarinets with noisy friends…!!!
Κλαρινέτα – Κρουστά

Μουσικό Σύνολο Σύλβιας Κουτρούλη: « Από την Κων/πολη στην Αμερική »
Βιολί, Σαντούρι, Κανονάκι, Νέι, Κρουστά, Ταμπουράδες, Ούτι.

Μουσικό Σύνολο Αστρινού Καραγιωργάκη: Ευρώπη – Λατ. Αμερική .
Ένα μουσικό ταξίδι με τέσσερις κιθάρες. …Για να βγει ο κιθαρίστας από την μοναξιά του…

Το Muse Festival παρουσιάζει τα σύνολα του Μουσικού Λυκείου της Παλλήνης σε μια βραδυά αφιερωμένη στους αυριανούς Έλληνες ερμηνευτές. Συντονίζει ο Γιώργος Καλκάνης.
Η ίδρυση του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης το 1988, αντιμετωπίστηκε αρχικά σαν μια αισιόδοξη πλην ονειροπόλα, για τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας μας, προσπάθεια.
Σήμερα, 19 χρόνια μετά, πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες (…αλλά και επιστήμονες) της πατρίδας μας θυμούνται με νοσταλγία τα μαθητικά τους χρόνια στο σχολείο αυτό…

19:00 Συναυλία: Το Μουσικό Σύνολο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ
και οι σπουδαστές Φωνητικής του Vocal Art Academy της Julie Massino παρουσιάζουν standards της διεθνούς pop και rock μουσικής σκηνής.
Παίζουν:
Γιάννης Βαφειάδης, πλήκτρα
Αλέξανδρος Χρυσοστομίδης, κιθάρα
Ιάκωβος Αλεφραγκής, Τύμπανα
Αγγελος Ζιάβρος, Κιθάρα

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

20:30 Συναυλία Earth Voices, Γυναικείο Πολυφωνικό Σύνολο
σε Ελληνικά – Βουλγάρικα – Κέλτικα – Τούρκικα – Gospel & Blues

Οι Earth Voices είναι:
Μάτα Κούρτη, Μαρία Κώττη, Μάρθα Μαυροειδή Μαρία Μελαχροινού, Σπυριδούλα Μπάκα
Μαρία Σταύρακα, Μαριαστέλλα Τζανουδάκη, Αγγελική Τουμπανάκη, Σοφία Χρυσοφάκη

Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι η ανθρώπινη φωνή ειναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο μουσικό όργανο που διατηρεί το πλεονέκτημα μιας ευρύτατης, μιας απεριόριστης εκφραστικής κλίμακας. Η τεράστια δυνατότητα δραματουργικών αποχρώσεων του φωνητικού συνόλου γίνεται απεριόριστη στην περίπτωση του πολυφωνικού συνόλου.

Η πολυφωνία των Earth voices δεν αφορά μόνο την αρμονική διάσταση της μουσικής αλλά κυρίως το συναρπαστικό πεδίο της σύντηξης μουσικών ιδιωμάτων διαφορετικής πολιτισμικής προέλευσης. Με πειραματικό ήθος και με σύγχρονο τρόπο επιχειρούν να εξερευνήσουν τα όρια συνύπαρξης των πολυφωνικών παραδόσεων των Βαλκανίων , των γκόσπελς και των μεσαιωνικών τραγουδιών.

22:00
Συναυλία Ethnic Jazz

Ο Γιώργος Καλκάνης παρουσιάζει τη μουσική παράσταση: H Θάλασσα Ανάμεσά μας …
Βάσια Βουγιούκλη Ούτι – Φωνή
Μιχάλης Καλκάνης Κοντραμπάσο
Μιχάλης Μπακάλης Κρουστά
Δημήτρης. Παπαγεωργίου Βιολί
Γιώργος Καλκάνης Πιάνο – Φωνή

Με την παράσταση «Η θάλασσα ανάμεσά μας », ο Γ. Καλκάνης προτείνει ένα μουσικό ταξίδι που περιλαμβάνει συνθέσεις από τη δουλειά του με τίτλο «Η χαρά της μοναξιάς» πλαισιωμένο με τραγούδια και μουσικές ελλήνων και ξένων δημιουργών όπως των Σ. Μάλαμα, Νίκ. Ξυδάκη, Γ. Ανδρέου, Μ. Θεοδωράκη, Διον. Σαββόπουλου, Dizzy Gilespie, Thelonius Monk, Lorenna Mckennitt, Astor Piazzola, Chic Corea, κ.ά.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου
19:00 Παρουσίαση
«Aγγίζοντας Ορίζοντες», Η Μουσική της ECM
Ένα Βιβλίο για την ιστορία και το καλλιτεχνικό στίγμα της ECM

HORIZONS TOUCHED: The Music of ECM
Κεντρικός Ομιλητής : Steve Lake *

ECM, δεκαετία ’70. Εποχή μουσικών ανακαλύψεων.
Νέες προσεγγίσεις στον αυτοσχεδιασμό, νέοι τρόποι ηχογράφησης.
Εμπνευσμένοι μουσικοί σε κορυφαίες εκτελέσεις πρωτόγνωρης μουσικής καθαρότητας
Η έννοια της «έντασης» στη μουσική επαναπροσδιορίζεται. Μουσική εύθυμη αλλά και βαθιά στοχαστική.
« Ο ωραιότερος ήχος μετά τη σιωπή» Αυτοσχεδιασμοί μουσικής δωματίου απ’ όλο τον κόσμο. Ένας διεθνής κατάλογος ταλαντούχων μουσικών κάνει την εμφάνισή του, μουσικών που δημιουργούν είτε μέσα από το πλαίσιο της υπάρχουσας παράδοσης, είτε με τις καινοτομίες τους οριοθετούν μια νέα.

Εξαιρετικές συναντήσεις μουσικών επί σκηνής, ή σόλο εμφανίσεις ακροπατώντας ο καθένας στα δικά του όρια εφευρετικότητας και ανακαλύπτοντας καινούρια….

Και εγένετο η ECM
H μουσική jazz από τότε και στο εξής δεν θα μπορούσε να είναι πια ή ίδια….
Σχεδόν μια 40ετία μεσολάβησε από τότε που ο ιδρυτής και παραγωγός Manfred Εicher ηχογράφησε το Free at Last του Mal Waldron δημιουργώντας τον πρώτο δίσκο του ιστορικού label. Από τότε πάνω από 1.000 εκδόσεις σύγχρονης μουσικής έχουν προστεθεί σ’ αυτό τον ιδιαίτερο κατάλογο, εκατοντάδες καλλιτέχνες και ηχογραφήματα έχουν βραβευθεί για το καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα.

Ο Steve Lake και ο Paul Griffiths συνέλεξαν κείμενα και σκέψεις όλου του εμπλεκόμενου κόσμου με την ΕCM. Από τον Jan-Luc Goddard και τον Robert Wilson μέχρι τον Arvo PART και τον Keith Jarrett, αποτυπώνουν στιγμές από την εξέχουσα ιστορία της ECM.
Μια ατέλειωτη λίστα με πάνω από 100 προσωπικότητες καθώς και ένα σπάνιο, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό σκιαγραφούν το ιστορικό διάγραμμα της ECM σε μια εξαιρετική έκδοση

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου
22:00 Συναυλία Jazz:
Γιώργος Κοντραφούρης Hammond Trio +1 in Concert:

Γιώργος Κοντραφούρης Ηamond, πιάνο
Αντώνης Λαδόπουλος τενόρο σαξόφωνο
Γιώτης Σαμαράς κιθάρα
Jaakko " Jaska " Lukkarinen ντραμς

O Γιώργος Κοντραφούρης χρησιμοποιεί το όργανο σαν όχημα έκφρασης των Μπλούζ μέσα από μια σύγχρονη και προσωπική προσέγγιση. Η μουσική του συναντά άλλοτε την παραδοσιακή Mainstream Jazz, άλλοτε τη μουσική της Λατινικής Αμερικής – σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι γεμάτο από ενέργεια και μουσικότητα

Links
www.musefestival.gr

musefestival

Διάβασε επίσης...
O Dan Deacon στη Domino
  Στο ρόστερ της Domino ανήκει πια ο Dan Deacon, που υπέγραψε με την εταιρεία για να κυκλοφορήσει εκεί το επόμενο άλμπουμ του.  Η νέα ολοκληρώμενη δισκογραφική προσπάθεια του Deacon αναμένεται μέσα στο 2012. Τη χρονιά που μας έρχεται,  θα ακούσουμε λογικά και τη μουσική που φημολογείται ότι έγραψε για τη νέα ...
Συνέχεια...
Οι νικητές των φετινών EMA του MTV
Όπως φαντάζομαι πολλοί από εσάς θα γνωρίζατε, και άρα θα παρακολουθήσατε κιόλας από το δικό μας πλέον MTV, χτες το Liverpool είχε τη τιμητική του, ως η πόλη που φιλοξενούσε τα φετινά ευρωπαϊκά μουσικά βραβεία του διάσημου καναλιού.Πληθώρα καλλιτεχνών και συγκροτημάτων παρευρέθηκε στο γεγονός - που προσωπικά δεν μου είπε ...
Συνέχεια...
Ακυρώνεται η σημερινή εμφάνιση των Wedding Present
Η κακοκαιρία και τα κλειστά αεροδρόμια στην Αγγλία επηρέασαν αρκετά από τα events αυτών των ημερών, με αρκετούς από τους καλεσμένους μας να μας καταφέρνουν να πετάξουν για τη χώρα μας.Για τον ίδιο λόγο, ακυρώνεται δυστυχώς και η σημερινή προγραμματισμένη συναυλία των Wedding Present στο Tiki.
Συνέχεια...
Δωρεάν download ζωντανά ηχογραφημένου album των Coldplay
Άλλη μια απόδειξη πόσο έχουν αλλάξει, ανεπιστρεπτί, τα πράγματα για την μουσική βιομηχανία όταν ένα συγκρότημα σαν τους Coldplay δίνει για δωρεάν download ένα live άλμπουμ τους... Αφήστε δε που επιτέλους η μπάντα έρχεται στο προσκήνιο χωρίς να την κατηγορεί κάποιος (Yussuf; Joe; Είστε εδώ;) για κλοπή!Όπως ίσως θα ξέρατε, ...
Συνέχεια...
O Trent Reznor ανέλαβε το soundtrack του ‘The Social Network’
Για την πολυαναμενόμενη μεταφορά του βιβλίου «The Accidental Billionaires: The Founding Of Facebook, A Tale of Sex, Money, Genius, and Betrayal» του Ben Mezrich από τον David Fincher και τον Aaron Sorkin έχετε διαβάσει ήδη όλες τις λεπτομέρειες αλλά έχετε δει και το πρώτο teaser trailer.Ένα νέο που προσθέτει ακόμα ...
Συνέχεια...
Dirty Beaches: Lo-Fi Νοσταλγία στο Bios
Οι Dirty Beaches, δηλαδή το προσωπικό μουσικό όχημα του Ταϊβανέζικης καταγωγής αλλά μεγάλωμένου στον Καναδά Alex Zhang Hungtai, έρχονται την επόμενη Τρίτη, 11 Οκτωβρίου στο Βios σε μια διοργάνωση της Arte Fiasco ενώ κρατά καλά ακόμη το hype από το ντεμπούτο τους LP Badlands. Φέρνουν μαζί τους το βρωμισμένο "παλιακό" rockabilly φίλτρο ...
Συνέχεια...
Listen Up: Electric Litany – “Enemy”
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα γράφαμε για την επιστροφή των Electric Litany στο Gagarin 205 στις 15 Μαρτίου αλλά στην δισκογραφία με το νέο τους 7" single “Enemy” με b-side το “Βetrayal Of the Lamenting Circles” το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear στις 20 Φεβρουαρίου προάγγελο του δεύτερου album τους ...
Συνέχεια...
H M.I.A. γράφει τραγούδι για τη νέα ταινία του Danny Boyle
H M.I.A. πρόκειται να συμμετάσχει στο soundtrack της νέα ταινίας του Danny Boyle (Trainspotting/28 Days Later) με τίτλο' Slumdog Millionaire '.Σύμφωνα με τον συνθέτη/ σταρ του Bollywood, A.R.Rahman, με τον οποίο συνεργάστηκε η M.I.A. για την υλοποίηση του κομματιού, το τραγούδι θα λέγεται 'Ο Saya'.Tο έργο πρόκειται για την ινδική ...
Συνέχεια...
Wayne Coyne και Arcade Fire ανταλάσσουν απόψεις. Με όχι κόσμιο τρόπο ωστόσο…
Διαμάχη μεταξύ του κου Flaming Lips, Wayne Coyne, και Arcade Fire ξεκίνησε από χτες... Τίποτα ιδιαίτερο στην ουσία, δηλώσεις από τη μια πλευρά, δηλώσεις από την άλλη, και στη μέση ο μουσικός τύπος. Κλασικά πράγματα.Διαβάστε ακολούθως για να καταλάβετε...Wayne Coyne (δίνοντας την άποψή του για τους Arcade Fire) : "I'm ...
Συνέχεια...
Αλλαγή χώρου για τους Sublime with Rome και για την συναυλία στη Θεσσαλονίκη
Η συναυλία της Αθήνας χθες από την Τεχνόπολη μεταφέρθηκε στο Fuzz, όπως είχαμε ενημερώσει. Αλλά και στη δεύτερη εμφάνιση στη χώρα μας των Sublime with Rome στη Θεσσαλονίκη σήμερα Τετάρτη το βράδυ, λόγω των προβλέψεων για σποραδικές βροχές που δημιουργούν σημαντικά τεχνικά προβλήματα στο στήσιμο αλλά και τη διεξαγωγή της συναυλίας, ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Strokes – “One Way Trigger”
Οι The Strokes επιστρέφουν όπως όλα δείχνουν μέσα στο 2013 με ένα νέο album. Ως πρόγευση, το νεοϋορκέζικο συγκρότημα ανέβασε στο soundcloud και στο επίσημο website τους, ένα πρώτο νέο τραγούδι, με τίτλο "One Way Trigger" το οποίο προσφέρουν και για δωρεάν download, με αντάλλαγμα ένα e-mail address μας. Πρώτη εντύπωση; Μέτρια ...
Συνέχεια...
Miles Kane
Καλεσμένος μας σήμερα ο  Ζήσης Ανδριόπουλος των Zebra Tracks, συνομιλεί με τον Miles Kane, λίγες ώρες προτού ο βρετανός ταλαντούχος μουσικός ανέβει στη σκηνή του EJEKT Festival. Όταν δεν είσαι δημοσιογράφος και σου προτείνεται να παίξεις το ρόλο αυτό για μια συνέντευξη με έναν καλλιτέχνη του μουσικού σου γούστου, η πρόκληση ...
Συνέχεια...
Το καινούργιο βίντεο των Dodos
Εχοντας κυκλοφορήσει ένα από τα καλύτερα albums του 2011 μέχρι στιγμής (Νο Color), οι Dodos, το Indie-Folk συγκρότημα από το San Fransisco των Η.Π.Α έδωσε εχθές στην δημοσιότητα το 2ο video clip μέσα από το προαναρφθέν album, με τίτλο Companions. Το όλο concept του clip είναι πολύ απλό με τον Meric ...
Συνέχεια...
Οι Piano Magic το Σάββατο στο AN Club
Τους είδαμε για πρώτη φορά το 2004 στο Gagarin πριν τους Legendary Pink Dots και τον Φεβρουάριο του 2007 στο Bios, όταν και μιλάγαμε για μία από τις συναυλίες της χρονιάς.Και επειδή ύστερα από μία τόσο επιτυχημένη βραδιά, μόνο καλοδεχούμενη ειναι η επανάληψή της και μάλιστα με νέο υλικό, το ...
Συνέχεια...
New Adventures In Hi-Fi vol. 1
Ας καλωσορίσουμε αυτή τη νέα γεμάτη όραμα και φιλοδοξίες εβδομαδιαία στήλη. Δηλαδή τη μία από τις χιλιάδες που υπάρχουν πέρα δώθε, αλλά που ετούτη εδώ είναι η καλύτερη! Όπως λέει και ο τίτλος της στήλης (που από το στόμα μου την πήρε ο Michael Stipe) θα ασχολούμαι με όποιες πέντε νέες ...
Συνέχεια...
Watch This: Darkside – Live in the Boiler Room NYC
Για τoυς Darkside, το νέο project του Nicolas Jaar παρέα με τον Dave Harrington, τα έχουμε ξαναπεί από εδώ. Αν θέλετε άλλη μια απόδειξη ότι ζωντανά μάλλον λειτουργούν καλύτερα από τον πρόσφατο δίσκο τους, ορίστε μια πανέμορφη σχεδόν 40λεπτη εμφανισή τους σε έναν πανέμορφο χώρο: σε ταράτσα της Νέας Υόρκης ...
Συνέχεια...
Download This: ONE / From A Tree Records
Και ενώ όλα γύρω μας δείχνουν να τείνουν προς την κατάρρευση, ανακαλύπτουμε καθημερινά νέες, αξιόλογες προτάσεις από την εγχώρια μουσική σκηνή οι οποίες μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Μια τέτοια είναι και η From A Tree Records με βάση τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2008 και φιλοξενεί καλλιτέχνες, όχι μόνο από την Ελλάδα ...
Συνέχεια...
Έναρξη σήμερα για το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2007
Πρώτη ημέρα σήμερα για το καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας το οποίο θα διαρκέσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε πριν από δύο ημέρες στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου με την παρουσία καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ όπως ο συνθέτης ...
Συνέχεια...
Christos Galanopoulos & friends – The City Man
Ο Χρήστος Γαλανόπουλος επαναδραστηριοποιείται δισκογραφικά υπό την αρωγή ενός συνόλου μουσικών, οι οποίοι συνδράμουν με καθοριστικό τρόπο στο σαγηνευτικό ηχητικό πρόσωπο του The City Man. Καθώς αφουγκράζομαι τις μουσικές φράσεις που αναδύονται από το νεοφερμένο άλμπουμ του Χρήστου Γαλανόπουλου και διαφόρων (έμπιστων) φίλων του, μου ξαναμπαίνουν ιδέες σχετικά με την ορθότητα ...
Συνέχεια...
Ο Max Tundra στην Αθήνα – live και δωρεάν!
Το vinyl microstore κι ο Κορμοράνος ξανασυνεργάζονται και μας φέρνουν τον Άγγλο Max Tundra στο Τώρα Κ44 την Πέμπτη 8 Μαϊου και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο!Πολυοργανίστας, τρελιάρης κι εκκεντρικός, ο γνωστός περφόρμερ από το Λονδίνο θα παρουσιάσει το one-man-show του για πρώτη φορά live στην Ελλάδα!Ο Ben Jacobs - όπως ...
Συνέχεια...
New Adventures In Hi-Fi vol.25
Κι άλλα εγκαίνια στην στήλη. Ο Βενέδικτος Πφαφ (μη ρωτάς ποιος και γιατί) μας δίνει τα φώτα του (πιθανολογώ όποτε γουστάρει αυτός) για τα χαμένα κορμιά των 60's και των 70's στο Obscure Adventures In Hi-Fi παράρτημα (ευκαιρία για μένα να τεμπελιάσω κατά ένα άλμπουμ αυτή τη βδομάδα).   Άχρηστη Κυκλοφορία: Texas ...
Συνέχεια...
Τα “24 Μεγαλύτερα Ροκ Τραγούδια Που Γράφτηκαν Ποτέ”, σύμφωνα με τον Stephen King
Γνωστός για τα δεκάδες βιβλία του (εκ των οποίων τα περισσότερα έγιναν και ταινίες) ο πολυγραφότατος Stephen είναι και αυτό που λέμε music freak, με πολλές γνώσεις και σαφή άποψη πάνω στο θέμα. Πρόσφατα δημοσίευσε στο εβδομαδιαίο Entertainment Weekly, με το οποίο συνεργάζεται σταθερά, ένα κείμενο με τίτλο "Rock This ...
Συνέχεια...
Mark E. Smith
Ένα τηλεφωνικό ραντεβού με τον godlike genius που ακούει στο όνομα Mark E. Smith κρύβει δύο παγίδες: Πρώτον να μην πραγματοποιηθεί ποτέ - όπως συνέβη σε άλλους "συναδέρφους" την ίδια μέρα - , ή να πραγματοποιηθεί και να μη  ξέρεις που θα σε οδηγήσει. Οπότε - όπως και την προηγούμενη φορά ...
Συνέχεια...
Οι Lamb Of God στην Ελλάδα
Όπως τα βλέπουμε τα συναυλιακά πράγματα του καλοκαιριού, αυτοί που δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση είναι οι φίλοι του metal - ας μην γελιόμαστε, το πιο πιστό κοινό της χώρας μας - οι οποίοι θα χρειαστούν «συναυλιοδάνειο» κατά τα φαινόμενα.Το καλοκαίρι των φίλων του σκληρού ήχου θα ξεκινήσει με τον ...
Συνέχεια...
Ο Thavius Beck (a.k.a. Adlib) σήμερα Παρασκευή στο Κ44
Έναν από τους σημαντικότερους electronic / hip hop παραγωγούς, MC’s και πολυοργανίστες της σκηνής του Λος Άντζελες, τoνThavius Beck θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά σήμερα  Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο Κ44 και μάλιστα δωρεάν σε άλλη μία σημαντική μετάκληση της QnQ Promotions Ο Thavius Beck (Mush Records / BigDada/Global Phlowtations) θα φέρει μαζί του τον πρωτοποριακό ήχο ...
Συνέχεια...
Νέο single για τους Pains Of Being Pure At Heart και νέο video
Πριν λίγες μέρες, η indie pop παρέα από το Brooklyn, γνωστοί και ως The Pains of Being Pure At Heart, παρουσίασαν ένα νέο κομμάτι με τίτλο "Say No To Love", το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου από τη Slumberland Records.Το single θα είναι σε μορφή 7'' γαλαζοπράσινου βινυλίου, καθώς ...
Συνέχεια...
Οι Gossip επιστρέφουν τον Ιούνιο με νέο άλμπουμ
Νέος δίσκος και για το τρίο των Gossip - τους οποίους και είδαμε πέρσι και στα μέρη μας, δεν ξεχνιέται έτσι εύκολα η φιγούρα της Beth Ditto άλλωστε, - τρία χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά, με τίτλο "Standing in the Way of Control" και δύο μετά τη προπέρσινη live ...
Συνέχεια...
H Diamanda Galás επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς
Η πάρα πολύ σπουδαία - ίσως και μυθική - Diamanda Galás έρχεται και πάλι στο Θέατρο Παλλάς την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ενάμιση χρόνο μετά την sold out εξαιρετική συναυλία που είχε δώσει το 2008 στον ίδιο χώρο και η οποία για εμάς που την απολαύσαμε τότε, μας έχει μείνει αξέχαστη.Προκλητική, ...
Συνέχεια...
Σχέδια για νέο δίσκο απο τον Stephen Malkmus
Ο Stephen Malkmus , πρώην frontman των Pavement σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σύντομα ένα ακόμα δίσκο με το νέο του συγκρότημα τους Jicks.Το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος 'Real Emotional Trash' είχε δεχτεί αρκετά καλά σχόλια οπότε βρίσκομαστε εν αναμονή της συνέχειας.Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Malkmus δήλωσε οτι τον Ιούνιο θα ...
Συνέχεια...
Βασίλης Αβδελάς – “The End Is The Beginning”
Το δεύτερο προσωπικό δημιούργημα του Βασίλη Αβδελά, πιστοποιεί πως η καλλιτεχνική φαντασία του τελευταίου σφύζει όταν αυτός αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου να την απλώσει στη διάρκεια ενός μουσικού άλμπουμ. Η παραπάνω άποψη πρωτοεμφανίστηκε προ διετίας, όταν ο εν λόγω συνθέτης εξέδωσε ανεξάρτητα το ντεμπούτο του The Beneficial Influence Of Non Reality, παρόλο ...
Συνέχεια...
O Dan Deacon στη Domino
Οι νικητές των φετινών EMA του MTV
Ακυρώνεται η σημερινή εμφάνιση των Wedding Present
Δωρεάν download ζωντανά ηχογραφημένου album των Coldplay
O Trent Reznor ανέλαβε το soundtrack του ‘The
Dirty Beaches: Lo-Fi Νοσταλγία στο Bios
Listen Up: Electric Litany – “Enemy”
H M.I.A. γράφει τραγούδι για τη νέα ταινία
Wayne Coyne και Arcade Fire ανταλάσσουν απόψεις. Με
Αλλαγή χώρου για τους Sublime with Rome και
Listen Up: The Strokes – “One Way Trigger”
Miles Kane
Το καινούργιο βίντεο των Dodos
Οι Piano Magic το Σάββατο στο AN Club
New Adventures In Hi-Fi vol. 1
Watch This: Darkside – Live in the Boiler
Download This: ONE / From A Tree Records
Έναρξη σήμερα για το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2007
Christos Galanopoulos & friends – The City Man
Ο Max Tundra στην Αθήνα – live και
New Adventures In Hi-Fi vol.25
Τα “24 Μεγαλύτερα Ροκ Τραγούδια Που Γράφτηκαν Ποτέ”,
Mark E. Smith
Οι Lamb Of God στην Ελλάδα
Ο Thavius Beck (a.k.a. Adlib) σήμερα Παρασκευή στο
Νέο single για τους Pains Of Being Pure
Οι Gossip επιστρέφουν τον Ιούνιο με νέο άλμπουμ
H Diamanda Galás επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς
Σχέδια για νέο δίσκο απο τον Stephen Malkmus
Βασίλης Αβδελάς – “The End Is The Beginning”