Mια νέα προσπάθεια ξεκινά στον ιδιαίτερα ταραγμένο τον τελευταίο καιρό χώρο των ΜΜΕ και ειδικά των εντύπων. Το ΜΟΝΟ είναι ένα νέο δεκαπενθήμερο περιοδικό για την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Ανεξαρτησία, σοβαρότητα, πολυφωνία και αντικειμενικότητα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης.

Σκοπός όλων το συντελεστών είναι να αποτελέσει το περιοδικό ένα βήμα ανεξάρτητης ενημέρωσης, αλλά και να δώσει με το πείραμα της ισότιμης συμμετοχής τόσο στην ύλη όσο και στο κόστος και στα ενδεχόμενα κέρδη της προσπάθειας αυτής μια διαφορετική απάντηση στο χρεοκοπημένο μοντέλο λειτουργίας των μέσων σήμερα.

Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και θα κοστίζει 2,90 ευρώ. Θα το βρείτε πανελλαδικά σε περίπτερα, κέντρα Τύπου, επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Κάποια από τα θέματα του πρώτου τεύχους:
– Τα highlights και τα παραλειπόμενα του πολιτικού δεκαπενθήμερου στο “ΜΟΝΟ…κόμματα” από τον Δολερό.
– Μια μεγάλη έρευνα του Αδάμ Γιαννίκου για το ρόλο των “εκσυγχρονιστών” στην πορεία που μας έφερε εδώ, από το ’80 μέχρι σήμερα.
– Συνέντευξη του Κώστα Δουζίνα στον Γ. Κιμπουρόπουλο
– Κείμενο του Λευτέρη Αδαμίδη για το Θεόδωρο Αγγελόπουλο
– Ο Μάρκος Φράγκος αναρωτιέται “Χόρεψε. Τι σου ζητάνε;”. Μια σύντομη ανασκόπηση σε τρεις ιστορικούς σταθμούς της μανίας των ανθρώπων να χορεύουν όταν η κατάσταση γύρω τους γίνεται δυσοίωνη και ανυπόφορη.
– Η Βασιλική Σιούτη πολιτική συντάκτρια της Ελευθεροτυπίας, γράφει για τα 2 “Μ” της οικογένειας Παπανδρέου, απ’ το βρώμικο ’89 μέχρι σήμερα. Δυο άνθρωποι κλειδιά και η μόνιμη παρουσία τους στο παρασκήνιο.
– O Γ. Μπαμπούλιας γράφει για το παράλογο της ανελαστικότητας του χρέους και τον ταξικό χαρακτήρα της σημερινής κρίσης χρέους.

Στο ΜΟΝΟ συμμετέχουν οι Λευτέρης Αδαμίδης, Αδάμ Γιαννίκος, Γιάννης Gizmo, Δανάη Δάσκα, Δολερός, Χρήστος Ιωάννου, Γιάννης Κιμπουρόπουλος (ΚΙΜΠΙ), Άγγελος Κυρούσης (Loan me a dime), Νεκτάριος Λαμπρόπουλος, Άννα Μαρτίνου, Ειρήνη Μουντράκη, Μαρία Μπακοπούλου, Γιάννης Μπαμπούλιας, Επιστήμη Μπινάζη, Σπύρος Παπαδόπουλος (Το Βυτίο), Τάσος Πετρόπουλος, Γιάννης Πλιώτας, Βασίλης Ρούβαλης, Βίκυ Στρατάκη, Βασιλική Σιούτη, Τάσος Τσακίρογλου, Βίκτωρας Τσιλώνης, Μάρκος Φράγκος, HUMBA! Τον σχεδιασμό του περιοδικού και του λογοτύπου έχουν αναλάβει οι ταλαντούχοι γραφίστες του Keik Bureau.

twitter: @monopress.gr
facebook: σελίδα MonoMagazine
To site βρίσκεται υπό κατασκευή.

MONO Radio spot:

Διάβασε επίσης...
Kαλωσορίζουμε το Lust Magazine
Η χρεοκοπία μιας χώρας δεν σημαίνει απαραίτητα και χρεοκοπία των ανθρώπων της και αυτό έρχεται να μας αποδείξει έμπρακτα η ομάδα του Velvet η οποία από αύριο -Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου- και κάθε πρώτη του μηνός, επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο με την κυκλοφορία του LUST magazine. Μετά από μια απουσία σχεδόν 2 χρόνων, ...
Συνέχεια...
Listen Up: Mono – ‘Dream Odyssey’
Πριν λίγο καιρό τα είχαμε πει πάλι από εδώ για το επερχόμενο νέο άλμπουμ των γιαπωνέζων post-rockers Mono και είχαμε δει και ένα video trailer. Επιτέλους έχουμε περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Το άλμπουμ θα τιτλοφορείται For My Parents, θα κυκλοφορησει στις 4 Σεπτέμβρη από την Temporary Residence ενώ μαζί ...
Συνέχεια...
New Adventures In Hi-Fi vol.15
Για δύο λόγους διάλεξα αυτή την κεντρική φωτογραφία. 1ον ο Cave είναι αγαπημένος του ελληνικού κοινού και 2ον είχα μήνες να βάλω γυμνό. Α, και να μην ξεχάσω: guest star o Ηλίας Πυκνάδας που απομονώθηκε στο Μόναχο για να γράψει με την ησυχία του για το Push The Sky Away.   Nick ...
Συνέχεια...
Νέο άλμπουμ για τους Mono
Οι γιαπωνέζοι instrumental rockers Mono, ένα από το πιο αγαπημένα σχήματα για το παρόν site -θυμηθείτε τα αποθεωτικά review μας από τις εμφανίσεις τους σε AN Club (2007) και Fuzz (2010), επιστρέφουν με νέο άλμπουμ, τρία χρόνια μετά το Hymn To The Immortal Wind. Το άλμπουμ, άτιτλο ακόμα, θα κυκλοφορήσει σε ...
Συνέχεια...
Video: Mono – ‘Legend’ (A Journey Through Iceland)
Είχαμε ακούσει ως πρώτο δείγμα το "Dream Odyssey" μέσα από το επερχόμενο For My Parents (4 Σεπτέμβρη, Temporary Residence) των γιαπωνέζων Mono αλλά τώρα έχουμε και το εναρκτήριο, δωδεκάλεπτο 'Legend' να συνοδεύει εντυπωσιακές σκηνές από τοπία της Ισλανδίας γυρισμένες από τον Henry Jun Wah Lee κατά την διάρκεια του φαινομένου ...
Συνέχεια...
Kαλωσορίζουμε το Lust Magazine
Listen Up: Mono – ‘Dream Odyssey’
New Adventures In Hi-Fi vol.15
Νέο άλμπουμ για τους Mono
Video: Mono – ‘Legend’ (A Journey Through Iceland)