Θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα δακρύβρεχτο και μεγαλοβδομαδιάτικο κείμενο αναλύοντας τους λόγους που το mixtape.gr έμεινε σε κώμα τους περασμένους μήνες….

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα μανιφέστο ενάντια στην «ανάπτυξη» του  .gr web και του online Τύπου που με την συνήθη μέθοδο της ελληνικής αρπαχτής γιγαντώθηκε πάνω σε πήλινα πόδια απλήρωτων ή υπερβολικά χαμηλόμισθων συντακτών που γίνονται άθελα τους – δύσκολες εποχές είναι η αλήθεια – συνυπεύθυνοι για την μετατροπή του μέσου σε καθρέφτη της ελληνικής τηλεοπτικής σαχλαμάρας και προπαγάνδας.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε λίβελους ενάντια των websites και των media shops που ξεφτίλισαν την αγορά θέτοντας εμπορικούς όρους συναλλαγής σκλαβιάς και ανήθικων «επιστροφών».

Θα μπορούσαμε να γράψουμε για την μιζέρια της δικομανίας που θρέφει ορισμένους δήθεν καλλιτέχνες με ανησυχίες που μας άφησε άφωνους και ανήμπορους να κατανοήσουμε τι μας συμβαίνει άθελά μας.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε για φίλους και συνεργάτες που μας απογοήτευσαν αλλά και για τα προσωπικά λάθη και τις ατυχέστατες επιλογές του καθενός μας.

Θα μπορούσαμε τέλος πάντων να γράψουμε 1002 δικαιολογίες για να εξηγήσουμε γιατί αφήσαμε το πιο δημοφιλές ανεξάρτητο και ελεύθερο πολιτιστικό website να μαραζώσει μπροστά στα μάτια των απλών αναγνωστών του.

Όλα αυτά ανήκουν όμως στην 1η πλευρά της κασέτας που ονομάσαμε τον Φλεβάρη του 2007 ως mixtape.gr…

Από σήμερα, γυρίσαμε στην 2η πλευρά, στη δεύτερη περίοδο του mixtape.gr, η οποία ελπίζουμε και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την πρώτη.

Press play & let’s rock’n’roll!

ΥΓ. Δεν υπάρχουν αυθεντίες, ούτε επαγγελματίες συντάκτες. Κανείς δεν είναι καλύτερος από σένα που διαβάζεις ως «απλός αναγνώστης» αυτή τη στιγμή. Αν έχεις όρεξη, χρόνο και έχεις γνώμη για όλα όσα μας απασχολούν ως θεματολογία, στείλε email στο [email protected].

 

Διάβασε επίσης...
Exclusive Download: Introduced…by mixtape.gr
Πέρασαν κιόλας εννιά μήνες από τα "εγκαίνια" της στήλης "Introducing...". Μέσα από αυτή την καθ' όλα ευχάριστη διαδικασία γνωρίσαμε νέους καλλιτέχνες, ακούσαμε φρέσκες και πολύ αξιόλογες μουσικές προτάσεις και φυσικά κάναμε καινούριους φίλους. Αποφασίσαμε λοιπόν να ζητήσουμε από τους εκλεκτούς φιλοξενούμενους της στήλης, να μας χαρίσουν από ένα κομμάτι με απώτερο σκοπό τη ...
Συνέχεια...
Cult Of Youth + Dark Rags @ BIOS
Δικαιολογημένες οι αποθεωτικές κριτικές για το live των Cult of Yοuth στο Λονδίνο αφού, και στην Αθήνα, το κουαρτέτο από τη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε (και ξεπέρασε κατ' εμέ) την αξία και τα κότσια του όπως αυτά είχαν ήδη διαφανεί από τον φετινό LP Love Will Prevail, το οποίο στην περίπου σαραντάλεπτη παρουσία ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ @ the Terrace
Ας βρούμε μια αφορμή για να κάνουμε ένα πάρτυ... Ξεκινάει η σχολική χρονιά. Υποδεχόμαστε τη νέα σεζόν ως μία νέα αρχή. Χορεύουμε το χορό της βροχής περιμένοντας τα πρωτοβρόχια. Χαιρετάμε την επιστροφή μας στην βάση μας. Απολαμβάνουμε την πιο αθηναϊκή θέα της πόλης. Μπορούμε να απαριθμήσουμε ένα σωρό ακόμα λόγους για να κάνουμε πάρτυ αλλά, στην ...
Συνέχεια...
Mixtaper’s Delights Vol.4: So Many Summers…
Δεκαοκτώ ελληνικές μπάντες και καλλιτέχνες διαλέγουν για εσάς τα αγαπημένα τους καλοκαιρινά τραγούδια για να ξεκινήσει όμορφα ο Αύγουστος. Το αποτέλεσμα; Μια εξαιρετικά εκλεκτικη συλλογή τραγουδιών που θα σας κρατήσει ωραία σύντροφιά είτε συνοδεύοντας "τον ρόγχο του air-condition μεσημέρι" (όπως λέει και ο ...Νιόνιος στο εναρκτήριο τραγούδι) στην πόλη είτε ...
Συνέχεια...
Exclusive Download: Introduced…by mixtape.gr
Cult Of Youth + Dark Rags @ BIOS
Mixtapin’ @ the Terrace
Mixtaper’s Delights Vol.4: So Many Summers…