Μου το είχαν πει αλλά δεν πίστευα: δεν υπάρχει τίποτα απολαυστικότερο από το Μιχάλη Ρέππα με νεύρα και το Θανάση Παπαθανασίου να προσπαθεί να τον ηρεμίσει. Το πιο εμπορικό τηλε-θεατρικο-κινηματογραφικό δίδυμο της Ελλάδας μας υποδέχεται έξαλλο στο σετ της νέας τους ταινία «Αυστηρώς Κατάλληλο», κατόπιν άκομψης επικριτικής δημοσίευσης σχετικά με πρόσφατα παράπονα που εξέφρασαν ενάντια στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που αρνείται συστηματικά να συμβάλλει οικονομικά στις παραγωγές τους. Δεν ξέρω αν τα μάθατε, αλλά το ΕΚΚ μόλις διέκοψε τελείως τις χρηματοδοτήσεις για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος!

Η ΑΦΟΡΜΗ:

Και για όσους αναρωτιούνται, γνωστή δημοσιογράφος θεώρησε ότι οι Ρέππας-Παπαθανασίου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρονται για έλλειψη χρηματικής υποστήριξης, γιατί είναι «μέσα σε όλα» και «αν διαμαρτύρονται αυτοί, τι να πουν και κάτι άλλοι…»

Μιχάλης Ρέππας: *(&^^%$%#%$^%^%&^*&^(*&
Θανάσης Παπαθανασίου:….
Μιχάλης Ρέππας: $%#@$&^*(&^*(&^&%$#[email protected]#@!$#@!
Θανάσης Παπαθανασίου:…
Μιχάλης Ρέππας: %^$#@$^%&*^(*&^(&^$#$Σ#Σ@@!#$%@#
Θανάσης Παπαθανασίου:…

Μ.Ρ: Συγνώμη τι μέσα σε όλα; Βγαίνω απ’ το σπίτι μου μόνο για να πάω στη δουλειά. Που είναι το μέσα σε όλα; Επειδή έχω κάνει επιτυχία δηλαδή; Το ότι έχω κάνει ένα σπίτι και ένα εξοχικό; Μα είμαι 50 χρονών!

Δε σου φαίνεται πάντως! Αυτό πληρώνεις, ότι μικροδείχνεις!

Μ.Ρ: Ρε γαμώτο, τόση διαβολή για το τίποτα; Το να είμαι μέσα σε όλα σημαίνει να ξέρω δημοσιογράφους, να ξέρω εκδότες, να ξέρω πλούσιους – εγώ δεν ξέρω κανέναν! Να σας πω σε ποια μαγαζιά συχνάζω;

Θ.Π: Μα γιατί έχεις κολλήσει τώρα με το «μέσα σε όλα»;

Μ.Ρ: Γιατί μου τη βαράει! Γιατί άλλοι είναι αυτοί που είναι μέσα σε όλα και έχουν βγάλει κούρσες από τις επιχορηγήσεις και βρήκε τώρα να μου πει εμένα; Που ‘χω πληρώσει τη δουλειά μου με αίμα; Γιατί είσαι σε μια διαδικασία που φτύνεις της μάνας σου το γάλα: ράβουμε δυο κορσάζ για ξεχωριστές ηθοποιούς και από κάτω φοράνε την ίδια φούστα. Με σάλια και με ψέματα τα κάνουμε όλα.

Θ.Π: Μιχάαααααααααλη…

Μ.Ρ: Μα κάτσε ρε Θανάση, δε μπορώ!

Θ.Π: Μα τώρα σου ήρθε, στα καλά καθούμενα;

Μ.Ρ: Κατ’ αρχήν γιατί δεν μπορώ εγώ να διαμαρτυρηθώ, δεν καταλαβαίνω;

Από την τελευταία φορά που κάνατε ταινία μέχρι σήμερα, το δημοσιογραφικό κλίμα απέναντι στο ελληνικό σινεμά έχει αλλάζει. Είναι πολύ αρνητικό πια.

Μ.Ρ: Μα γι’ αυτό σου λέω επικρατεί Λαμπιρισμός. Μόνο η Λαμπίρη είναι σωστή, γιατί τουλάχιστον είναι απροκάλυπτα αυτό που είναι. Τέλος πάντων, για την ταινία τι έχετε να ρωτήσετε;

repps

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:

Δυο νέοι Έλληνες σκηνοθέτες στο κυνήγι της επιχορήγησης φιλοδοξούν να κάνουν την πρώτη τους ταινία. Απελπισμένοι από την έλλειψη ανταπόκρισης εμπιστεύονται την τύχη τους σε άγνωστο παραγωγό που υποκρίνεται αμέριστο ενδιαφέρον. Κι ενώ αυτοί κάθε πρωί προσκυνάνε την τέχνη, κάποιοι άλλοι σκύβουν για εντελώς διαφορετικούς λόγους αφού το βράδυ στο ίδιο σετ φιλοξενείται ξεγυρισμένη πορνοπαραγωγή.

Μ.Ρ: Κι όταν θα βγει η ταινία τι θα γίνει δηλαδή; Αυτό είναι που με τρομάζει…

Ε, κάποιοι θα σας την έχουν στημμένη στη γωνία.

Μ.Ρ: Μα τι κάποιοι; Όλοι!

Μα δεν το περιμένεις; Η ταινία έχει να κάνει με προσωπικά βιώματα;

Μ.Ρ: Σε ένα μέτρο και σε ένα βαθμό. Η αυτοβιογραφικότητα τελειώνει στην αφορμή. Πριν δυο- τρία χρόνια είχαμε γράψει ένα σενάριο κάπως πιο ακριβό από το παρόν και φυσικά δεν βρήκαμε λεφτά. Αυτό λοιπόν μας έδωσε την αφορμή να σκεφτούμε την Οδύσσεια που περνάει ένας οποιοσδήποτε δημιουργός που θέλει να κάνει μια ελληνική ταινία.

Θ.Π: Καλά, δεν είναι και Οδύσσεια! Σκεφτήκαμε να κάνουμε μια ιστορία με αφορμή αυτό που μας συνέβη και προέκυψε το Αυστηρώς Κατάλληλο. Η Οδύσσεια δεν είναι το κεντρικό θέμα.

Μ.Ρ: Λόγω του ότι δεν βρίσκονται χρήματα συμβαίνει όλο αυτό ρε Θανάση! Συνέβη και σε μας τους ίδιους και μάλιστα σε μία ηλικία πολύ προχωρημένη, δεν είναι μια ανάμνηση απ’ τα πρώτα μας βήματα… Από κει και πέρα, έχει να κάνει με τον προβληματισμό μας σχετικά με το τι σημαίνει αφηγούμαι, γιατί αφηγούμαι, για ποιο λόγο μπαίνω σ’ αυτή τη διαδικασία και τι είδους φαντάσματα έχω να αντιμετωπίσω. Και οπωσδήποτε η αγάπη μας για ολόκληρο τον κόσμο του κινηματογράφου – από την πολύ υψηλή διανόηση, που στην ταινία εκφράζεται από τους δύο νέους πρωταγωνιστές, μέχρι τη χαμηλότερη στάθμη καλλιέργειας, που είναι ο πορνοπαραγωγός, καθώς και όλη την ενδιάμεση γκάμα: οι ηθοποιοί του θεάτρου, της τηλεόρασης, οι τεχνικοί, όλος αυτός ο αντιφατικός κόσμος που ενώνεται για να γίνει μια ταινία.

Που είναι κάτι που απολαμβάνετε φαντάζομαι…

Μ.Ρ: Συνήθως απολαμβάνεις περισσότερο την ανάμνησή του, την ώρα που συμβαίνει δεν το ευχαριστιέσαι. Είναι πιο ωραία όταν τα διηγείσαι…

Εμένα πάντως μου φαίνεται εξουθενωτικό.

Μ.Ρ: Κι αυτό που είδατε δεν είναι τίποτα! Αυτό δεν είναι ‘κανα πλάνο της προκοπής, αυτό το κάναμε για πλάκα!

Θ.Π: Τη Δευτέρα και την Τρίτη να δείτε τι θα γίνεται εδώ πέρα!

repps

Γιατί αυτή η επιστροφή στην κωμωδία;

Μ.Ρ: Ε, εντάξει μωρέ τώρα, εμείς κυρίως κωμωδίες κάνουμε! Δεν είναι και καμιά φοβερή επιστροφή…

Η ταινία για την οποία δεν καταφέραμε να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση κωμωδία ήταν;

Μ.Ρ: Ναι, απλώς ήταν εποχής. Και όχι τόσο εξωφρενική όσο αυτή…

Εγκαταλήφθηκε;

Μ.Ρ: Ίσως όχι για πάντα…

Έχετε σκεφτεί το μοντέλο της συμπαραγωγής με το εξωτερικό που είναι και της μόδας;

Μ.Ρ: Κοιτά, δεν ενδιαφέρονται για ελληνόφωνες ταινίες στο εξωτερικό. Πρέπει να είναι english speaking ή τουλάχιστον μικτή.

Ωστόσο το Οξυγόνο είχε μια αξιοπρεπή καριέρα στο εξωτερικό, ίσως επειδή δεν ήταν και τόσο τοπικό.

Μ.Ρ: Ε, καλά δεν έγινε και blockbuster! Απλά ενδιαφέρθηκε κάποιος εισαγωγέας στην Αμερική.

Αυτό το πείραμα με το δράμα και την αντιμετώπιση που είχε, σας απογοήτευσε;

Μ.Ρ: Όχι καθόλου. Γιατί να μας απογοητεύσει; Επειδή δεν έκανε πολλά εισιτήρια; 150.000 εισιτήρια γι’ αυτό το concept δε νομίζω ότι ήταν τόσο λίγα.

Είχε ενδιαφέρον το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη κέρδισε το βραβείο της FIPRESCI και μετά βγαίνοντας στις ελληνικές αίθουσες η αντιμετώπιση ήταν τελείως αρνητική.

Μ.Ρ: Κοίτα υπήρξαν και καλές κριτικές απλά το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν αρνητικά προδιαθετημένο. Νομίζω ότι τις χειρότερες σε σύνολο κριτικές τις έχει πάρει το Safe Sex, αυτό κρατάει το ρεκόρ. Μετά άρχισε να μοιράζεται το πράγμα.

Ναι, γιατί η κωμωδία και σαν είδος αντιμετωπίζει μεγαλύτερη προκατάληψη από τους κριτικούς.

Μ.Ρ: Το Οξυγόνο δεν ήταν απογοητευτικό σαν εμπειρία, αλλά η δειλία μας να προχωρήσουμε σε μια ανάλογη ταινία είναι πάνω απ’ όλα οικονομική, γιατί ξέρουμε ότι είναι καταδικασμένη να μην βγάλει ούτε τα έξοδα της κι εμείς δεν θέλουμε να δημιουργούμε ένα τέτοιο κλίμα.

Θ.Π: Το επόμενο σενάριο που είχαμε σκεφτεί να κάνουμε μετά το Οξυγόνο αναγκαστήκαμε να το κάνουμε θεατρικό γιατί είδαμε ότι δεν θα βρίσκαμε λεφτά.

Μ.Ρ: Αν οι Σειρήνες στο Αιγαίο δεν έκαναν τα εισιτήρια που έκαναν το ελληνικό σινεμά θα είχε εξαφανιστεί. Ήταν μια οριακή στιγμή για τη χώρα, όπου τα τρία μεγαλύτερα γραφεία διανομής ήταν έτοιμα να κλείσουν τις πόρτες τους δια παντός. Οι Σειρήνες στο Αιγαίο, σε μια πολύ επικίνδυνη στιγμή, μας έδωσαν μια μικρή ανάσα που δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα κρατήσει αν δεν ληφθούν κάποια σοβαρά θεσμικά μέτρα.

repps

Αυτό το κλίμα σας πεισμώνει ή σας απογοητεύει;

Μ.Ρ: Πραγματικά έρχονται στιγμές που λες «Γιατί τα κάνω όλα αυτά; Τι είμαι, ψώνιο, ηλίθιος; Τι μου συμβαίνει;»

Θ.Π: Γιατί, ξέρεις, έχουμε και την ατυχία να μην κάνουμε ταινίες δωματίου. Σε αυτή την ταινία παίζουν 21 ηθοποιοί. Το μόνο «δωματίου» ήταν το Οξυγόνο.

Μ.Ρ: 200 εκατομμύρια δραχμές έκανε το Οξυγόνο, δεν το λες και δωματίου. Έπειτα, πρέπει να δώσουμε και κάποιες αμοιβές. Γίνονται κάποιες ελληνικές ταινίες στον ξιλορεφενέ…

…πράγμα καθόλου σωστό…

αλλά άνθρωποι επαγγελματίες, που έχουν χρόνια στη δουλειά, δεν μπορούν να έρθουν και με ψίχουλα.

Και δημιουργείται κι ένα πολύ κακό προηγούμενο, γιατί σου λέει «Ο άλλος πώς το έκανε μόνος του, ή πώς το έκανε με 100.000 Ευρώ; Να το κάνεις κι εσύ!»

Θ.Π: Κοίτα, ποτέ οι ηθοποιοί σε μια ελληνική ταινία δεν θα πάρουν χρήματα αντίστοιχα με την τηλεόραση. Στην ουσία δεν τους συμφέρει να παίζουν στο σινεμά.

Το ψώνιο που λέγαμε…

Μ.Ρ: Όλοι από ψώνιο το κάνουνε, αλλά πόσο θ αντέξουνε είναι το θέμα.

Ποιο είναι το πιο τολμηρό στοιχείο αυτής της παραγωγής; Το πορνό;

Μ.Ρ: Όχι, εμείς ποτέ δεν βάζουμε γυμνό στις κωμωδίες μας, γιατί απ’ την ώρα που αρχίζει να αποσπάται η προσοχή του θεατή με τον ερωτισμό σταματάει και το γέλιο. Γυμνές σκηνές δεν έχουμε.

Για πότε υπολογίζετε ότι θα είναι έτοιμη η ταινία;

Θ.Π: 23 Οκτώβρη έχει δώσει ημερομηνία εξόδου το αφεντικό.

Οπότε σας περιμένει δύσκολο καλοκαίρι.

Μ.Ρ: Ψυχολογικά, μακάρι να ήτανε αυτή η μοναδική δυσκολία. Μακάρι…

Ετοιμάζετε παράλληλα θεατρικό για το χειμώνα;

Μ.Ρ: Τον Οκτώβρη κι αυτό! Θα τρελαθούμε στις πρεμιέρες! Γιατί έχουμε και το Φούστα-Μπλούζα που ξαναπάει στην Πειραιώς 131 με τρεις καινούργιους ηθοποιούς, μία ολοκαίνουργια παραγωγή, το Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα, στο θέατρο Λαμπέτη και μία η ταινία.

Καλό κουράγιο!

Σημείωση: Η κουβέντα έγινε παρουσία δύο ακόμη δημοσιογράφων, οπότε οι ερωτήσεις δεν είναι όλες δικές μου.

Διάβασε επίσης...
Δείτε το trailer του ‘The Green Hornet’ των Michel Gondry / Seth Rogen!
Η Columbia αποκάλυψε το πρώτο trailer της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας σε σκηνοθεσία του Michel Gondry, "The Green Hornet". To φιλόδοξο project της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς του θρυλικού υπερήρωα, που γεννήθηκε στο Αμερικανικό ραδιόφωνο από τον Fran Striker στη δεκαετία του 1930, αποτελεί «παιδί» του Seth Rogen, ο οποίος υπογράφει το ...
Συνέχεια...
Ποιοι θα είναι στη “Mafia”;
Ο Joe Mantegna, ο Eric Balfour και ο Armand Assante συμφώνησαν τη συμμετοχή τους στην ανεξάρτητη παραγωγή "The Fifth Mafia", ενώ ο James Van Der Beek βρίσκεται ακόμα σε διαπραγματεύσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.Η ταινία είναι ένα αστυνομικό δράμα που επικεντρώνεται στο γιό (Balfour) ενός δολοφονηθέντος μαφιόζου. Ο γιός, που ...
Συνέχεια...
Τι σχεδιάζει ο πρώην Superman;
Είναι δημιούργημα του Tiziano Sclavi και συνάμα ο πιο διάσημος horror πρωταγωνιστής στο χώρο του ιταλικού κόμικ από το 1986. Στις σελίδες της σειράς έχει παρελάσει όλος ο παραδοσιακός τρόμος, με αναφορές σε Δράκουλα, Λυκάνθρωπο, Φρανκενστάιν, η ειρωνία πρωτοστατεί, ενώ δεν λείπουν και οι ιστορίες με αστυνομική ατμόσφαιρα. Ο λόγος ...
Συνέχεια...
Ryan Gosling: Drive Part II
Φαίνεται ο Ryan Gosling τα πάει καλά με τα τροχοφόρα (και πάνε και αυτά την καριέρα του ψηλά) και είπε να αφήσει το τιμόνι του αυτοκινήτου και να πιάσει της μηχανής αυτή τη φορά. Η συνταγή της νέας του ταινίας The Place Beyond the Pines έχει κάτι ακόμα από το Drive αφού ...
Συνέχεια...
Ποιος φοβάται τον Michael Fassbender;
Κατά τη γνώμη μας ο ατζέντης του, με τον οποίο πρέπει να κάνει καμιά κουβεντούλα και να του ζητήσει να του εξασφαλίζει ρόλους (και) σε άλλες ταινίες. Κι αυτό διότι, κατά την ταπεινή και εντελώς υποκειμενική μας γνώμη, το Shame ήταν ένα καταπληκτικό κομμάτι αισθητικής αλλά όχι ακριβώς ταινία. Κατά τη ...
Συνέχεια...
‘The Days Before’: Η γη θα καταστραφεί… στο παρελθόν
Το να προσπαθεί κάποιος να σώσει τη Γη από μια μελλοντική καταστροφή, το έχουμε δει πολλές φορές στην ιστορία του κινηματογράφου. Το να προσπαθεί όμως, να τη σώσει από το παρελθόν, μας ακούγεται, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον.Το σενάριο της ταινίας που θα φέρει τον τίτλο "The Days Before'', ακολουθεί ...
Συνέχεια...
Trailer για το Hugo του Martin Scorsese
Το κινηματογραφικό νέο της ημέρας στο διαδίκτυο είναι σίγουρα η κυκλοφορία του επίσημου trailer του Hugo. Ο άρχοντας των ταινιών με ήρωες άντρες του υποκόσμου με διάφορα ψυχολογικά προβληματα και συμπλέγματα, Μartin Scorsese, αποφασίζει να αλλάξει για λίγο ρότα μεταφέροντας στο σινεμά το παιδικό best seller The Invention of Hugo Cabret ...
Συνέχεια...
Ο Maurice Jarre το τιμώμενο πρόσωπο της Berlinale 2009
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου πρόκειται να αποτίνει φόρο τιμής στον 84χρονο Γάλλο συνθέτη Maurice Jarre, απονέμοντας του το Honorary Bear για τη συνολική προσφορά του, στο πλαίσιο της φετινής Berlinale, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 15 Φεβρουαρίου.Ο Jarre είχε αρχικά εργασθεί ως μουσικός διευθυντής στο ...
Συνέχεια...
‘The Hurt Locker’ vs ‘Avatar’: 6-2 στα BAFTA!
Από τις υποψηφιότητες των φετινών BAFTA είχε φανεί ότι η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στο "The Hurt Locker" και στο "Avatar" με τις δύο ταινίες να έχουν οκτώ υποψηφιότητες.Μετά την απονομή το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο, το πίνακας του σκορ έδειξε 6-2 υπέρ του "The Hurt Locker", με την ...
Συνέχεια...
Το Τελευταίο Κύμα
The Last WaveΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Peter WeirΣΕΝΑΡΙΟ: Peter Weir, Tony MorphettΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Richard Chamberlain, Olivia Hamnett, David GulpililΔΙΑΡΚΕΙΑ: 106΄ΔΙΑΝΟΜΗ: Free MoviesΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Επανέκδοση της καλύτερης ίσως ταινίας του Peter Weir, που θέλει το μεγαλοδικηγόρο Richard Chamberlain να εμπλέκεται στην υπεράσπιση ενός μυστηριώδη Αβορίγινα που κατηγορείται για φόνο, ενώ η Αυστραλία πλήγεται από ένα κύμα ...
Συνέχεια...
‘Cloudy with a Chance of Meatballs’: Ο Πύργος του Άιφελ έγινε σάντουιτς!
Η επέλαση των animated ταινιών συνεχίζεται είτε με ταινίες που παίζονται αυτήν την περίοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες (βλ. τo ''Ice Age'' με τον Scrat και το βελανίδι του), είτε με ορισμένες που βρίσκονται προ των πυλών (βλ. το Αυγουστιάτικο ''Up''), είτε με προγραμματισμένες να κάνουν την εμφάνισή τους σε λίγους ...
Συνέχεια...
Βραβείο στη διαφορετικότητα για την “¶κρη του παραδείσου”
Ο Fatih Akin ("Head On") και η ταινία του "Στην άκρη του παραδείσου" κέρδισαν το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο.Το έπαθλο, γλυπτό από γυαλί και μέταλλο, αναπαριστά ένα μισοδιπλωμένο φιλμ, που συμβολίζει "τον πύργο της Βαβέλ" και κατά τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ...
Συνέχεια...
Η Jaime Pressly λέει ‘I Love You, Man’
Η Jaime Pressly ("D.O.A. Dead or Alive") έλαβε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κωμωδία που ετοιμάζει η DreamWorks, με τίτλο "I Love You, Man".Η ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του John Hamburg ("Along Came Polly") επικεντρώνεται στο γάμο ενός ζευγαριού, τους οποίους θα υποδυθούν ο Paul Rudd και η ...
Συνέχεια...
French Kiss #3: Christophe Honoré
Το 61ο Φεστιβάλ των Κανών ξεκίνησε, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να απελευθερώσω τον τρίτο και τελευταίο Γάλλο της συλλογής μου, μήπως προλάβει ο άνθρωπος να περάσει μια βόλτα απ' τη διοργάνωση να χαιρετήσει τους παλιούς του γνωστούς!Ο Christophe Honoré βρέθηκε πέρσι στις Κάνες με τα Τραγούδια της ...
Συνέχεια...
Scorsese και De Niro ξανά μαζί!
Ο Robert De Niro και ο Martin Scorsese θα βρεθούν ξανά μαζί, στην ίδια ταινία, στην μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του βιβλίου του Don Winslow, "The Winter of Frankie Machine", σύμφωνα με το Deadline Hollywood Daily Το βιβλίο είναι για έναν συνταξιοδοτημένο εκτελεστή της Μαφίας, που έχει πλέον αφοσιωθεί στο ...
Συνέχεια...
Blush / Here After
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Wim VanderkeybusΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ultima VezΔΙΑΡΚΕΙΑ: 55΄ & 64'ΔΙΑΝΟΜΗ: Carousel FilmsΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δυο χοροθεατρικές δουλειές ενός μεγάλου Βέλγου καλλιτέχνη το σκάνε από το φυσικό τους χώρο (το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, όπου εμφανίστηκε με την ομάδα του) και βγαίνουν κατά λάθος στις αίθουσες.ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Αν και καλογυρισμένες, ακόμα δεν διαθέτουν τα ...
Συνέχεια...
Παρωδία περιπέτειας από τον Mottola
Ο σκηνοθέτης Greg Mottola και ο ηθοποιός και κωμικός Bill Hader πρόκειται να ενώσουν και πάλι τις δυνάμεις τους, μετά το επιτυχημένο "Superbad", για τη συγγραφή μιας ακόμα κωμωδίας.Η ταινία θα έχει ως ήρωά της το θυρωρό μιας πολυκατοικίας, ο οποίος ανακαλύπτοντας ότι ένας από τους ενοίκους έχει πέσει θύμα ...
Συνέχεια...
Και ο Hugo Weaving στον ‘Λυκάνθρωπο’
Ο Hugo Weaving προστέθηκε στο cast της ταινίας "The Wolfman" ("Ο Λυκάνθρωπος") και έτσι θα βρεθεί στο πλευρό των πρωταγωνιστών Benicio Del Toro, Emily Blunt και Anthony Hopkins.Ο Αυστραλός ηθοποιός που έχουμε απολαύσει τόσο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του "V for Vendetta" όσο και στο "Matrix" στο ρόλο του Agent Smith, ...
Συνέχεια...
Σινεμά στο Πιάτο: Δευτεριάτικο αντίο με τον  Απίθανο κ. Φοξ – Κερδίστε προσκλήσεις
Μπορεί η νέα ταινία του Wes Anderson (Ο Απίθανος κ. Φοξ) να είναι το τελευταίο κινηματογραφικό αντίο του φετινού Σινεμά στο Πιάτο, δεν υπάρχει όμως λόγος να βάλετε ακόμα τα πιρούνια κάτω!Η καλοφαγία συνεχίζεται Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Μαρτίου, εξερευνώντας νέες διατροφικές οδούς παρέα με τους 49 συνδαιτυμόνες σας. ...
Συνέχεια...
O Mickey Rourke στον Πόλεμο των Θεών
Η νεόκοπη μόδα με τις ταινίες εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελληνική μυθολογία και ιστορία καλά κρατεί στο Hollywood...Η ομάδα των παραγωγών που μας έφεραν τους "300" ετοιμάζει αυτή την περίοδο μία νέα μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή με τίτλο "War Of The Gods", σύμφωνα με την οποία ένας νεαρός πολεμιστής, ο Θησέας, ...
Συνέχεια...
Νύχτες Πρεμιέρας: Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του “Michel Petrucciani”
Ένα διαφωτιστικό κινηματογραφικό πορτρέτο του πιανίστα-φαινομένου της τζαζ, Μισέλ Πετρουτσιανί που έμεινε στην ιστορία για το ηλεκτρικό του παίξιμο, το εξωγήινα γρήγορο δεξί του χέρι και το μόλις 90 εκατοστών ύψος του. «Μισώ να χάνω χρόνο» δηλώνει ευθαρσώς ο Πετρουτσιανί στην αρχή του ντοκιμαντέρ και στη συνέχεια τον παρακολουθούμε να ...
Συνέχεια...
Sweeney Todd: δείτε τον Johnny Depp να τραγουδάει για την ταινία
Εκτός από το trailer του Sweeney Todd, που είδαμε πριν μερικές ημέρες, κυκλοφόρησε και ένα νέο βίντεο με τον Johnny Depp να τραγουδάει στο στούντιο και να μιλάει για τον νέο του ρόλο. Όπως λέει, χαρακτηριστικά, ήταν διστακτικός στην αρχή, μιας και ο ρόλος απαιτούσε να τραγουδήσει. Τελικά, όπως φαίνεται, ...
Συνέχεια...
Η Τρικυμία με John Cassavetes και Gena Rowlands στο θέατρο Rex
Tη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου συνεχίζονται οι προβολές στη σκηνή του θεάτρου REX με την Τρικυμία (Tempest) του Paul Mazursky.Ακόμα κι αν ο τίτλος δεν σας λέει τίποτα, και μόνο το γεγονός ότι το ζεύγος Cassavetes/Rowlands πρωταγωνιστεί στην ίδια ταινία θα έπρεπε να διαλύσει όλους τους ενδιασμούς σας! Και σαν να ...
Συνέχεια...
Νομοταγής Πολίτης
Law Abiding CitizenΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: F. Gary GrayΣΕΝΑΡΙΟ: Kurt WimmerΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jamie Foxx, Gerard Butler, Colm MeaneyΔΙΑΡΚΕΙΑ: 109΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Village FilmsΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία της οικογένειάς του, ένας μικροεφευρέτης μετατρέπεται σε αδίστακτο τιμωρό όταν διαπιστώνει ότι ο ένοχος παραμένει σχετικά ατιμώρητος.ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Αμέσως μετά την εμφάνισή του σε ρομαντική κομεντί, ο Gerard ...
Συνέχεια...
Λουκέτο στις σινεφίλ αίθουσες της Αθήνας!
Συγνώμη, πήρατε μυρωδιά ότι έκλεισε το «Αλφαβίλ»; Περάσατε μήπως έξω από τη «Ζίνα» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας; Ιστορικά κινηματογραφικά στέκια της πόλης μας αφήνουν χρόνους και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε γι'αυτό - εκτός απ' το να επισκεπτόμαστε όσα έχουν μείνει με λίγη μεγαλύτερη συχνότητα. «Οντεόν Μαρούσι Σινεφίλ», ...
Συνέχεια...
‘RocknRolla’: Το ξεσηκωτικό trailer της νέας ταινίας του Guy Ritchie
Στους ρυθμούς του Rock & Roll Queen των "The Subways" κινείται το trailer της νέας ταινίας του Guy Ritchie, που επέστρεψε μετά από τρία χρόνια κινηματογραφικης απουσίας (βλ. Revolver), με προφανή σκοπό να μας θυμίσει τις παλαίες ευτυχισμένες μέρες των "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" και "Snatch".Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ...
Συνέχεια...
Απονεμήθηκαν τα πρώτα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου – Κυριάρχησε ο ‘Κυνόδοντας’!
... και ο Ελληνικός Κινηματογράφος απέκτησε και επίσημα πια τα Βραβεία του από το βράδυ της Δευτέρας, αφού έφτασε η μέρα όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη τελετή Βράβευσης των καλύτερων της εγχώριας ετήσιας κινηματογραφικής παραγωγής από την νεοσύστατη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.Την πρώτη τελετή του νέου θεσμού που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο ...
Συνέχεια...
Ένας Ήρωας στη Ρώμη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πάνος ΑγγελόπουλοςΣΕΝΑΡΙΟ: Πάνος Αγγελόπουλος, Ξενοφών ΜπρουτζάκηςΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Giuseppe Sulfaro, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιάννης ΖουγανέληςΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95΄ΔΙΑΝΟΜΗ: NEW STARΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ένας ονειροπόλος νεαρός ταξιδεύει στην Ιταλία για να απολαύσει ζωντανά τον αγαπημένο του Λουτσιάνο Παβαρότι, πέφτει όμως θύμα κλοπής και όλα του τα σχέδια ανατρέπονται. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και ...
Συνέχεια...
Trailer για το Twilight Saga: Breaking Dawn
Μεταδόθηκε για πρώτη φορά πριν λίγες ώρες στα MTV Movie Awards και αμέσως μετά διέρρευσε παντού. Το trailer της της νέας ταινίας της σειράς Twilight, Breaking Dawn - Part 1, είναι εδώ και κάτι για γάμους και προσκλητήρια που πέφτουν από τα χέρια είδαμε... (ιδανικά άσμα για το soundtrack θα ήταν ...
Συνέχεια...
Anna Kendrick: Από τα χαμηλά στα ψηλά
Η Anna Kendrick σίγουρα έμεινε το ίδιο έκπληκτη με εμάς όταν πληροφορήθηκε ότι θα είναι αυτή που θα ενσαρκώσει τον πολυπόθητο γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "Up in the Air".Η 23χρονη ηθοποιός που στο μέχρι τώρα βιογραφικό της συγκαταλέγονται κάποιοι μικροί ρόλοι στις ταινίες "Twilight" και "Rocket Science", νίκησε τις ...
Συνέχεια...
Δείτε το trailer του ‘The Green Hornet’ των
Ποιοι θα είναι στη “Mafia”;
Τι σχεδιάζει ο πρώην Superman;
Ryan Gosling: Drive Part II
Ποιος φοβάται τον Michael Fassbender;
‘The Days Before’: Η γη θα καταστραφεί… στο
Trailer για το Hugo του Martin Scorsese
Ο Maurice Jarre το τιμώμενο πρόσωπο της Berlinale
‘The Hurt Locker’ vs ‘Avatar’: 6-2 στα BAFTA!
Το Τελευταίο Κύμα
‘Cloudy with a Chance of Meatballs’: Ο Πύργος
Βραβείο στη διαφορετικότητα για την “¶κρη του παραδείσου”
Η Jaime Pressly λέει ‘I Love You, Man’
French Kiss #3: Christophe Honoré
Scorsese και De Niro ξανά μαζί!
Blush / Here After
Παρωδία περιπέτειας από τον Mottola
Και ο Hugo Weaving στον ‘Λυκάνθρωπο’
Σινεμά στο Πιάτο: Δευτεριάτικο αντίο με τον
O Mickey Rourke στον Πόλεμο των Θεών
Νύχτες Πρεμιέρας: Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του
Sweeney Todd: δείτε τον Johnny Depp να τραγουδάει
Η Τρικυμία με John Cassavetes και Gena Rowlands
Νομοταγής Πολίτης
Λουκέτο στις σινεφίλ αίθουσες της Αθήνας!
‘RocknRolla’: Το ξεσηκωτικό trailer της νέας ταινίας του
Απονεμήθηκαν τα πρώτα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ένας Ήρωας στη Ρώμη
Trailer για το Twilight Saga: Breaking Dawn
Anna Kendrick: Από τα χαμηλά στα ψηλά