Μου το είχαν πει αλλά δεν πίστευα: δεν υπάρχει τίποτα απολαυστικότερο από το Μιχάλη Ρέππα με νεύρα και το Θανάση Παπαθανασίου να προσπαθεί να τον ηρεμίσει. Το πιο εμπορικό τηλε-θεατρικο-κινηματογραφικό δίδυμο της Ελλάδας μας υποδέχεται έξαλλο στο σετ της νέας τους ταινία «Αυστηρώς Κατάλληλο», κατόπιν άκομψης επικριτικής δημοσίευσης σχετικά με πρόσφατα παράπονα που εξέφρασαν ενάντια στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που αρνείται συστηματικά να συμβάλλει οικονομικά στις παραγωγές τους. Δεν ξέρω αν τα μάθατε, αλλά το ΕΚΚ μόλις διέκοψε τελείως τις χρηματοδοτήσεις για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος!

Η ΑΦΟΡΜΗ:

Και για όσους αναρωτιούνται, γνωστή δημοσιογράφος θεώρησε ότι οι Ρέππας-Παπαθανασίου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρονται για έλλειψη χρηματικής υποστήριξης, γιατί είναι «μέσα σε όλα» και «αν διαμαρτύρονται αυτοί, τι να πουν και κάτι άλλοι…»

Μιχάλης Ρέππας: *(&^^%$%#%$^%^%&^*&^(*&
Θανάσης Παπαθανασίου:….
Μιχάλης Ρέππας: $%#@$&^*(&^*(&^&%$#[email protected]#@!$#@!
Θανάσης Παπαθανασίου:…
Μιχάλης Ρέππας: %^$#@$^%&*^(*&^(&^$#$Σ#Σ@@!#$%@#
Θανάσης Παπαθανασίου:…

Μ.Ρ: Συγνώμη τι μέσα σε όλα; Βγαίνω απ’ το σπίτι μου μόνο για να πάω στη δουλειά. Που είναι το μέσα σε όλα; Επειδή έχω κάνει επιτυχία δηλαδή; Το ότι έχω κάνει ένα σπίτι και ένα εξοχικό; Μα είμαι 50 χρονών!

Δε σου φαίνεται πάντως! Αυτό πληρώνεις, ότι μικροδείχνεις!

Μ.Ρ: Ρε γαμώτο, τόση διαβολή για το τίποτα; Το να είμαι μέσα σε όλα σημαίνει να ξέρω δημοσιογράφους, να ξέρω εκδότες, να ξέρω πλούσιους – εγώ δεν ξέρω κανέναν! Να σας πω σε ποια μαγαζιά συχνάζω;

Θ.Π: Μα γιατί έχεις κολλήσει τώρα με το «μέσα σε όλα»;

Μ.Ρ: Γιατί μου τη βαράει! Γιατί άλλοι είναι αυτοί που είναι μέσα σε όλα και έχουν βγάλει κούρσες από τις επιχορηγήσεις και βρήκε τώρα να μου πει εμένα; Που ‘χω πληρώσει τη δουλειά μου με αίμα; Γιατί είσαι σε μια διαδικασία που φτύνεις της μάνας σου το γάλα: ράβουμε δυο κορσάζ για ξεχωριστές ηθοποιούς και από κάτω φοράνε την ίδια φούστα. Με σάλια και με ψέματα τα κάνουμε όλα.

Θ.Π: Μιχάαααααααααλη…

Μ.Ρ: Μα κάτσε ρε Θανάση, δε μπορώ!

Θ.Π: Μα τώρα σου ήρθε, στα καλά καθούμενα;

Μ.Ρ: Κατ’ αρχήν γιατί δεν μπορώ εγώ να διαμαρτυρηθώ, δεν καταλαβαίνω;

Από την τελευταία φορά που κάνατε ταινία μέχρι σήμερα, το δημοσιογραφικό κλίμα απέναντι στο ελληνικό σινεμά έχει αλλάζει. Είναι πολύ αρνητικό πια.

Μ.Ρ: Μα γι’ αυτό σου λέω επικρατεί Λαμπιρισμός. Μόνο η Λαμπίρη είναι σωστή, γιατί τουλάχιστον είναι απροκάλυπτα αυτό που είναι. Τέλος πάντων, για την ταινία τι έχετε να ρωτήσετε;

repps

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:

Δυο νέοι Έλληνες σκηνοθέτες στο κυνήγι της επιχορήγησης φιλοδοξούν να κάνουν την πρώτη τους ταινία. Απελπισμένοι από την έλλειψη ανταπόκρισης εμπιστεύονται την τύχη τους σε άγνωστο παραγωγό που υποκρίνεται αμέριστο ενδιαφέρον. Κι ενώ αυτοί κάθε πρωί προσκυνάνε την τέχνη, κάποιοι άλλοι σκύβουν για εντελώς διαφορετικούς λόγους αφού το βράδυ στο ίδιο σετ φιλοξενείται ξεγυρισμένη πορνοπαραγωγή.

Μ.Ρ: Κι όταν θα βγει η ταινία τι θα γίνει δηλαδή; Αυτό είναι που με τρομάζει…

Ε, κάποιοι θα σας την έχουν στημμένη στη γωνία.

Μ.Ρ: Μα τι κάποιοι; Όλοι!

Μα δεν το περιμένεις; Η ταινία έχει να κάνει με προσωπικά βιώματα;

Μ.Ρ: Σε ένα μέτρο και σε ένα βαθμό. Η αυτοβιογραφικότητα τελειώνει στην αφορμή. Πριν δυο- τρία χρόνια είχαμε γράψει ένα σενάριο κάπως πιο ακριβό από το παρόν και φυσικά δεν βρήκαμε λεφτά. Αυτό λοιπόν μας έδωσε την αφορμή να σκεφτούμε την Οδύσσεια που περνάει ένας οποιοσδήποτε δημιουργός που θέλει να κάνει μια ελληνική ταινία.

Θ.Π: Καλά, δεν είναι και Οδύσσεια! Σκεφτήκαμε να κάνουμε μια ιστορία με αφορμή αυτό που μας συνέβη και προέκυψε το Αυστηρώς Κατάλληλο. Η Οδύσσεια δεν είναι το κεντρικό θέμα.

Μ.Ρ: Λόγω του ότι δεν βρίσκονται χρήματα συμβαίνει όλο αυτό ρε Θανάση! Συνέβη και σε μας τους ίδιους και μάλιστα σε μία ηλικία πολύ προχωρημένη, δεν είναι μια ανάμνηση απ’ τα πρώτα μας βήματα… Από κει και πέρα, έχει να κάνει με τον προβληματισμό μας σχετικά με το τι σημαίνει αφηγούμαι, γιατί αφηγούμαι, για ποιο λόγο μπαίνω σ’ αυτή τη διαδικασία και τι είδους φαντάσματα έχω να αντιμετωπίσω. Και οπωσδήποτε η αγάπη μας για ολόκληρο τον κόσμο του κινηματογράφου – από την πολύ υψηλή διανόηση, που στην ταινία εκφράζεται από τους δύο νέους πρωταγωνιστές, μέχρι τη χαμηλότερη στάθμη καλλιέργειας, που είναι ο πορνοπαραγωγός, καθώς και όλη την ενδιάμεση γκάμα: οι ηθοποιοί του θεάτρου, της τηλεόρασης, οι τεχνικοί, όλος αυτός ο αντιφατικός κόσμος που ενώνεται για να γίνει μια ταινία.

Που είναι κάτι που απολαμβάνετε φαντάζομαι…

Μ.Ρ: Συνήθως απολαμβάνεις περισσότερο την ανάμνησή του, την ώρα που συμβαίνει δεν το ευχαριστιέσαι. Είναι πιο ωραία όταν τα διηγείσαι…

Εμένα πάντως μου φαίνεται εξουθενωτικό.

Μ.Ρ: Κι αυτό που είδατε δεν είναι τίποτα! Αυτό δεν είναι ‘κανα πλάνο της προκοπής, αυτό το κάναμε για πλάκα!

Θ.Π: Τη Δευτέρα και την Τρίτη να δείτε τι θα γίνεται εδώ πέρα!

repps

Γιατί αυτή η επιστροφή στην κωμωδία;

Μ.Ρ: Ε, εντάξει μωρέ τώρα, εμείς κυρίως κωμωδίες κάνουμε! Δεν είναι και καμιά φοβερή επιστροφή…

Η ταινία για την οποία δεν καταφέραμε να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση κωμωδία ήταν;

Μ.Ρ: Ναι, απλώς ήταν εποχής. Και όχι τόσο εξωφρενική όσο αυτή…

Εγκαταλήφθηκε;

Μ.Ρ: Ίσως όχι για πάντα…

Έχετε σκεφτεί το μοντέλο της συμπαραγωγής με το εξωτερικό που είναι και της μόδας;

Μ.Ρ: Κοιτά, δεν ενδιαφέρονται για ελληνόφωνες ταινίες στο εξωτερικό. Πρέπει να είναι english speaking ή τουλάχιστον μικτή.

Ωστόσο το Οξυγόνο είχε μια αξιοπρεπή καριέρα στο εξωτερικό, ίσως επειδή δεν ήταν και τόσο τοπικό.

Μ.Ρ: Ε, καλά δεν έγινε και blockbuster! Απλά ενδιαφέρθηκε κάποιος εισαγωγέας στην Αμερική.

Αυτό το πείραμα με το δράμα και την αντιμετώπιση που είχε, σας απογοήτευσε;

Μ.Ρ: Όχι καθόλου. Γιατί να μας απογοητεύσει; Επειδή δεν έκανε πολλά εισιτήρια; 150.000 εισιτήρια γι’ αυτό το concept δε νομίζω ότι ήταν τόσο λίγα.

Είχε ενδιαφέρον το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη κέρδισε το βραβείο της FIPRESCI και μετά βγαίνοντας στις ελληνικές αίθουσες η αντιμετώπιση ήταν τελείως αρνητική.

Μ.Ρ: Κοίτα υπήρξαν και καλές κριτικές απλά το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν αρνητικά προδιαθετημένο. Νομίζω ότι τις χειρότερες σε σύνολο κριτικές τις έχει πάρει το Safe Sex, αυτό κρατάει το ρεκόρ. Μετά άρχισε να μοιράζεται το πράγμα.

Ναι, γιατί η κωμωδία και σαν είδος αντιμετωπίζει μεγαλύτερη προκατάληψη από τους κριτικούς.

Μ.Ρ: Το Οξυγόνο δεν ήταν απογοητευτικό σαν εμπειρία, αλλά η δειλία μας να προχωρήσουμε σε μια ανάλογη ταινία είναι πάνω απ’ όλα οικονομική, γιατί ξέρουμε ότι είναι καταδικασμένη να μην βγάλει ούτε τα έξοδα της κι εμείς δεν θέλουμε να δημιουργούμε ένα τέτοιο κλίμα.

Θ.Π: Το επόμενο σενάριο που είχαμε σκεφτεί να κάνουμε μετά το Οξυγόνο αναγκαστήκαμε να το κάνουμε θεατρικό γιατί είδαμε ότι δεν θα βρίσκαμε λεφτά.

Μ.Ρ: Αν οι Σειρήνες στο Αιγαίο δεν έκαναν τα εισιτήρια που έκαναν το ελληνικό σινεμά θα είχε εξαφανιστεί. Ήταν μια οριακή στιγμή για τη χώρα, όπου τα τρία μεγαλύτερα γραφεία διανομής ήταν έτοιμα να κλείσουν τις πόρτες τους δια παντός. Οι Σειρήνες στο Αιγαίο, σε μια πολύ επικίνδυνη στιγμή, μας έδωσαν μια μικρή ανάσα που δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα κρατήσει αν δεν ληφθούν κάποια σοβαρά θεσμικά μέτρα.

repps

Αυτό το κλίμα σας πεισμώνει ή σας απογοητεύει;

Μ.Ρ: Πραγματικά έρχονται στιγμές που λες «Γιατί τα κάνω όλα αυτά; Τι είμαι, ψώνιο, ηλίθιος; Τι μου συμβαίνει;»

Θ.Π: Γιατί, ξέρεις, έχουμε και την ατυχία να μην κάνουμε ταινίες δωματίου. Σε αυτή την ταινία παίζουν 21 ηθοποιοί. Το μόνο «δωματίου» ήταν το Οξυγόνο.

Μ.Ρ: 200 εκατομμύρια δραχμές έκανε το Οξυγόνο, δεν το λες και δωματίου. Έπειτα, πρέπει να δώσουμε και κάποιες αμοιβές. Γίνονται κάποιες ελληνικές ταινίες στον ξιλορεφενέ…

…πράγμα καθόλου σωστό…

αλλά άνθρωποι επαγγελματίες, που έχουν χρόνια στη δουλειά, δεν μπορούν να έρθουν και με ψίχουλα.

Και δημιουργείται κι ένα πολύ κακό προηγούμενο, γιατί σου λέει «Ο άλλος πώς το έκανε μόνος του, ή πώς το έκανε με 100.000 Ευρώ; Να το κάνεις κι εσύ!»

Θ.Π: Κοίτα, ποτέ οι ηθοποιοί σε μια ελληνική ταινία δεν θα πάρουν χρήματα αντίστοιχα με την τηλεόραση. Στην ουσία δεν τους συμφέρει να παίζουν στο σινεμά.

Το ψώνιο που λέγαμε…

Μ.Ρ: Όλοι από ψώνιο το κάνουνε, αλλά πόσο θ αντέξουνε είναι το θέμα.

Ποιο είναι το πιο τολμηρό στοιχείο αυτής της παραγωγής; Το πορνό;

Μ.Ρ: Όχι, εμείς ποτέ δεν βάζουμε γυμνό στις κωμωδίες μας, γιατί απ’ την ώρα που αρχίζει να αποσπάται η προσοχή του θεατή με τον ερωτισμό σταματάει και το γέλιο. Γυμνές σκηνές δεν έχουμε.

Για πότε υπολογίζετε ότι θα είναι έτοιμη η ταινία;

Θ.Π: 23 Οκτώβρη έχει δώσει ημερομηνία εξόδου το αφεντικό.

Οπότε σας περιμένει δύσκολο καλοκαίρι.

Μ.Ρ: Ψυχολογικά, μακάρι να ήτανε αυτή η μοναδική δυσκολία. Μακάρι…

Ετοιμάζετε παράλληλα θεατρικό για το χειμώνα;

Μ.Ρ: Τον Οκτώβρη κι αυτό! Θα τρελαθούμε στις πρεμιέρες! Γιατί έχουμε και το Φούστα-Μπλούζα που ξαναπάει στην Πειραιώς 131 με τρεις καινούργιους ηθοποιούς, μία ολοκαίνουργια παραγωγή, το Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα, στο θέατρο Λαμπέτη και μία η ταινία.

Καλό κουράγιο!

Σημείωση: Η κουβέντα έγινε παρουσία δύο ακόμη δημοσιογράφων, οπότε οι ερωτήσεις δεν είναι όλες δικές μου.

Διάβασε επίσης...
Έχω γύρισμα: Stirella του Νίκου Βουτενιώτη
Ξέρω, ακούτε ελληνική ταινία και το βάζετε στα πόδια! Γιατί όμως δεν κάνετε κάτι γι' αυτό; Αντί να διοργανώνετε μηνιαίες υβριστικές συνεδρίες ενάντια σε κάθε νέα παραγωγή (όσο κι αν μερικές από αυτές το αξίζουν), αφήστε τα πολλά λόγια και ξεσκονίστε την κάμερα που είχατε απαιτήσει κλαίγοντας από τη νονά ...
Συνέχεια...
1st African Film Festival: Υποκύψτε στη Μαύρη Μαγεία!
11 - 17 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ΑΦΑΙΑΤι ξέρουμε στ' αλήθεια για την πιο σκοτεινή ήπειρο της υφηλίου; Ίσως πολλοί από εσάς (ή μάλλον καλύτερα από εμάς) να μην γνώριζαν καν ότι διαθέτει κινηματογραφική βιομηχανία. Ε, λοιπόν δεν έχει, διαθέτει όμως κινηματογραφική βιοτεχνία, που σημαίνει ότι για να κάνεις ταινία στην ...
Συνέχεια...
High School Musical: Η Αποφοίτηση
High School Musical 3: Senior YearΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Kenny OrtegaΣΕΝΑΡΙΟ: Peter BarsocchiniΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin BleuΔΙΑΡΚΕΙΑ: 112΄ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIO VISUALΌταν τα στούντιο της Disney αποφάσισαν ότι το τρίτο σίκουελ του High School Musical θα προοριζόταν για τη μεγάλη οθόνη, ο Κένι Ορτέγκα ενθουσιάστηκε: αυτό σήμαινε πιο εντυπωσιακά ...
Συνέχεια...
Νύχτες Πρεμιέρας: 19 χρόνια κινηματογραφικά ραντεβού
Πείτε με ρομαντική, πείτε με βαθιά συναισθηματική, πείτε με cheesy, πείτε με ό,τι θέλετε αλλά εγώ θα σας το πω. Μόλις συνειδητοποίησα πως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ενηλικιώθηκε ένιωσα κάπως σαν περήφανη θεία. Από τότε που στηνόμουν στις ουρές του Απόλλωνα και του Αττικού (που, δυστυχώς, τώρα κρύβονται καρβουνιασμένοι, μαύροι και ...
Συνέχεια...
H Angelina Jolie καταστρέφει ότι αγγίξει!
Μπορεί, ως κοινοί θνητοί, να μην ενδιαφερόσαστε ιδιαίτερα για το παρόν νέο, αλλά αν ζούσατε στην Αμερική και ήσασταν πολυεκατομμυριούχος ηθοποιός, μάλλον δεν θα χαιρόσασταν και πολύ να μάθετε ότι η Angelina Jolie κατατάχθηκε τρίτη στη λίστα του γνωστού περιοδικού Forbes, η οποία αξιολογεί τους σταρ ανάλογα με τη δύναμη, ...
Συνέχεια...
Ακίνητες Ζωές
Sanxia haorenΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jia ZhangkeΣΕΝΑΡΙΟ: Jia ZhangkeΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Han Dejun, Han Sanming, Wang Hongwei, Zhao TaoΔΙΑΡΚΕΙΑ: 111΄ΔΙΑΝΟΜΗ: ΑΜΑ FILMSΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Η πόλη Φέντζι βυθίζεται σταδιακά κάτω από το νερό λόγω της κατασκευής ενός γιγαντιαίου φράγματος στον ποταμό Γιανγκτσέ. Ένας άντρας και μια γυναίκα καταφτάνουν στην πολιτεία που ερημώνει σιγά σιγά προς αναζήτηση των ...
Συνέχεια...
Εντιμότατοι Διαρρήκτες
The CodeΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mimi LederΣΕΝΑΡΙΟ: Ted HumphreyΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Morgan Freeman, Antonio Banderas, Radha MitchellΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: OdeonΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ταινία προς αποφυγή (ή αποθέωση) #2. Ο Antonio Banderas βγάζει ΠΑΛΙ τη μπλούζα του ενώ ο Morgan Freeman προσπαθεί να κρύψει την έκφραση αηδίας από το γερασμένο πρόσωπο του. Είναι εμφανές ότι και οι δύο ...
Συνέχεια...
Coraline, το Σπίτι στην Ομίχλη
CoralineΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Henry Selick ΣΕΝΑΡΙΟ: Henry Selick, Neil GaimanΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Dakota Fanning, Teri Hatcher, John HodgmanΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: UIPΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Η Coraline κινδυνεύει να πεθάνει από βαρεμάρα. Έχοντας μόλις μετακομίσει στην εξοχή, οι γονείς της δεν σηκώνουν κεφάλι από τη δουλειά και κάνεις δεν της δίνει την παραμικρή σημασία. Μέχρι που ανακαλύπτει μια ...
Συνέχεια...
O Philip Seymour Hoffman (και πάλι) σε ρόλο σκηνοθέτη
Ο αγαπημένος μας Philip Seymour Hoffman εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός είναι και ένας πρώτης τάξεως σκηνοθέτης από ότι είδαμε με την ταινία Jack Goes Boating πριν δύο χρόνια. Φαίνεται ο ρόλος πίσω από την κάμερα του άρεσε και εκείνου και αποφάσισε να τον υποδυθεί ξανά σκηνοθετώντας την ταινία Ezekiel Moss, ...
Συνέχεια...
To trailer του Gangster Squad
Μια από τις ταινίες που δεν είχαμε πάρει είδηση έως τώρα από τις μεγάλες αμερικάνικες παραγωγές είναι και το Gangster Squad, του οποίου το trailer μόλις κυκλοφόρησε. Δικαιολογημένα ίσως αφού ο σκηνοθέτης Ruben Fleischer (Zombieland) δεν είναι ακόμα όνομα πρώτης γραμμής για του οποίου τις ταινίες αδημονούν οι σινεφίλ, αλλά από ...
Συνέχεια...
Βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Robert De Niro
Μετά την πρόσφατη, ξαφνική αποχώρηση του Robert De Niro από το cast της ταινίας "Edge of Darkness", η ανάγκη αντικατάστασής του, υπήρξε κάτι περισσότερο από επιτακτική για τους παραγωγούς της.Με δεδομένο λοιπόν ότι τα γυρίσματα βρίσκονται σε εξέλιξη από τα μέσα Αυγούστου, η ανακοίνωση νέου πρωταγωνιστή σε διάστημα μόλις 3 ...
Συνέχεια...
Ο Paul Anderson στο remake του “The Long Good Friday”
Ο Paul W.S. Anderson ("Alien vs. Predator", "Resident Evil") θα γράψει και θα σκηνοθετήσει το remake του "Long Good Friday", της κλασικής gangster ταινίας, με πρωταγωνιστή το Bob Hoskins, το 1980.Ο ¶γγλος ήρωας, Harold, είναι ένας γκάνγκστερ που ενώ προσπαθεί να κλείσει μία πολύ σημαντική συμφωνία, βλέπει ξαφνικά βόμβες να ...
Συνέχεια...
R.I.P. Harris Savides (1957-2012)
Απεβίωσε στις 9 Οκτώβριου μετά από μάχη με τον καρκίνο και σε ηλικία μόλις 55 ετών, ο ελληνοκυπριακής καταγωγής και γεννημένος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης σημαντικός κινηματογραφιστής Harris Savides, O Savides, πριν δουλέψει δίπλα στα σημαντικότερα νέα ονόματα του νέου αμερικάνικου σινεμά, είχε μια σημαντική και πολυβαραβευμένη καριέρα ως ...
Συνέχεια...
Είμαι η Κούβα
Soy CubaΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mikhail KalatozovΣΕΝΑΡΙΟ: Enrique Pineda Barnet, Yevgeni YevtushenkoΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Sergio Corrieri, Salvador Wood, José GallardoΔΙΑΡΚΕΙΑ: 141'ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon/RosebudΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες στην προ-επαναστατική Κούβα, επιχειρούν να ξυπνήσουν στο λαό του πολύπαθου νησιού την ανάγκη για επανάσταση. Με λίγη βοήθεια από τον ομοϊδεάτη Kalatozov όμως, αυτή η προπαγανδιστική σύμπραξη Ρωσίας-Κούβας εν έτη ...
Συνέχεια...
Το ‘δολοφονικό’ βλέμμα του George Clooney
Πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας "The Men Who Stare at Goats", αυτήν την περίοδο ασχολείται με εκείνα του "Up in the Air", ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζει και την επόμενη επαγγελματική του κίνηση.Ο γοητευτικός κύριος Clooney θα φορέσει το ''δολοφονικό'' του βλέμμα και θα ενσαρκώσει έναν πληρωμένο δολοφόνο που ...
Συνέχεια...
Το Σινεμά Στο Πιάτο επέστρεψε – Πιάστε τα σινεφίλ μαχαιροπίρουνα!
Το Σινεμά στο Πιάτο, μετά την πρώτη του παρουσία στη συμπρωτεύουσα σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2009, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στον γενέθλιο τόπο του. Από 1 Μαρτίου έως 22 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 14 καταξιωμένοι σεφ θα μεταφράσουν γευστικά επτά ταινίες. Το κοινό ...
Συνέχεια...
Θα Κλέψω τη Νύφη
Made of HonorΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Paul WeilandΣΕΝΑΡΙΟ: Adam Sztykiel, Deborah Kaplan, Harry Elfont, Adam SztykielΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKiddΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101´ΔΙΑΝΟΜΗ: Audio VisualΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Σχετικά χαριτωμένο chick flick θέλει τον Patrick Dempsey αμετανόητο εργένη που μοιράζεται το κρεβάτι του με ότι κινείται αλλά αφοσιώνει όλο τον υπόλοιπο χρόνο του στην καλύτερη του ...
Συνέχεια...
Οι Ντάνιελ Ντέι-Λιούις και Πολ Τόμας ¶ντερσον στην Αθήνα!
Σε περίπτωση που η μνήμη σας δεν σας βοηθάει ιδιαίτερα, να σας θυμίσω ότι ο Ντάνιελ Ντέι Λούις έχει ξαναβρεθεί στην Αθήνα - την τελευταία φορά με αφορμή το The Ballad of Jack & Rose στα πλαίσια των Νυχτών Πρεμιέρας - και ο πραγματικός λόγος παραμένει ο ίδιος: όχι δεν ...
Συνέχεια...
Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται
Celui Qui Doit MourirΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jules Dassin ΣΕΝΑΡΙΟ: Ben Barzman, Jules Dassin, Nikos Kazantzakis, André Obey ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jean Servais, Carl Möhner, Grégoire Aslan ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 122΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Seven Films ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ: Επειδή μου άρεσε πολύ το δελτίο τύπου που έστειλε η Seven Films, σας παραθέτω ένα απόσπασμα - τα δικά μου σχόλια ...
Συνέχεια...
Come To Greece Για Να Τη Βρεις…
Από τότε που η βιντεοκασέτα έχασε τη μάχη με το DVD, το trash ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του '80 έχει μετατραπεί σε δυσεύρετο cult item, και έχει ανακηρυχτεί πλέον είδος υπό εξαφάνιση.Και μιας και δεν βλέπω να αναλαμβάνει κανείς να ψηφιοποιήσει την βιντεοκληρονομιά που άφησαν πίσω τους ο Ψάλτης, ο ...
Συνέχεια...
Το Καλοκαίρι Που Έφυγαν οι Γονείς Μου
O Ano em Que Meus Pais Saíram de FériasΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Cao HamburgerΣΕΝΑΡΙΟ: Claudio Galperin, Cao Hamburger, Bráulio Mantovani, Anna Muylaert, Adriana FalcãoΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Michel Joelsas, Daniela Piepszyk, Germano Haiut, Caio Blat, Liliana Castro, Simone Spoladore, Paulo Autran, Eduardo MoreiraΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104΄ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIO VISUALΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Καλοκαίρι του 1970. Ενώ η Βραζιλία ζει στον πυρετό του ...
Συνέχεια...
Ταινία οι πρόβες του Michael Jackson
Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεστε τη δική μας παρότρυνση για να πιστέψετε ότι η οικογένεια του βασιλιά της Ποπ, Michael Jackson προσπαθεί να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο το γεγονός του θανάτου του. Για να είμαστε δίκαιοι η παραπάνω πρόταση αποτυπώνει τις διαθέσεις ορισμένων εκ των μελών της και όχι του συνόλου ...
Συνέχεια...
Ετοιμαστείτε για το animasyros 3.0 Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ κινουμένων σχεδίων
Η ιστορική Ερμούπολη της Σύρου υποδέχεται και φέτος Διεθνείς αφίξεις για το μεγαλύτερο Ελληνικό φεστιβάλ animation!Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το animasyros 3.0 Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ κινουμένων σχεδίων επιστρέφει στην Ερμούπολη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου 2010 και σας καλεί να το απολαύσετε.Το ιστορικό θέατρο «Απόλλων» ...
Συνέχεια...
Revanche
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Götz SpielmannΣΕΝΑΡΙΟ: Götz SpielmannΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Johannes Krisch, Irina Potapenko, Andreas Lust, Ursula Strauss, Johannes Thanheiser, Hanno PöschlΔΙΑΡΚΕΙΑ: 121΄ΔΙΑΝΟΜΗ: NEW STAR ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ο Άλεξ οργανώνει τη ληστεία μιας τράπεζας προκειμένου να χαρίσει στον εαυτό του και την πόρνη φίλη του από την Ουκρανία την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μακριά ...
Συνέχεια...
Almodóvar και Penélope Cruz πάλι μαζί
Η ιστορία εκδίκησης "La piel que habito", μια προσαρμογή της γαλλικής νουβέλας "Mygale" που εδώ και καιρό σχεδιάζει ο Pedro Almodóvar, έχει ''παγώσει'' προσωρινά, καθώς ο διάσημος σκηνοθέτης έχει επικεντρώσει την προσοχή του σε ένα άλλο project.Σύμφωνα με το Variety ο Almodóvar δουλεύει αυτήν τη στιγμή ένα δικό του σενάριο, ...
Συνέχεια...
Ο Tommy Lee Jones ζητάει αποζημίωση $10.000.000 για το No Country For Old Men
O Tommy Lee Jones δεν άντεξε άλλο και αποφάσισε να καταθέσει μήνυση εναντίον της Paramount, διεκδικώντας πάνω από 10.000.000 δολάρια.Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, η εταιρία του υποσχέθηκε σημαντικά bonus αν η ταινία πήγαινε καλά στο box office, αλλά παρά τα 160.000.000 δολάρια που κατάφερε να συγκεντρώσει από τη διανομή ...
Συνέχεια...
Οι τρεις Σωματοφύλακες επιστρέφουν
Το prequel της ταινίας που βασίστηκε στο κλασικό μυθιστόρημα "Οι τρεις Σωματοφύλακες" του Αλέξανδρου Δουμά ετοιμάζει η Millennium Films σύμφωνα με το Variety .Η νέα αυτή προσέγγιση στην ιστορία των τριών σωματοφυλάκων, που τελικά ήταν τέσσερις, θα μας παρουσιάζει πώς οι ¶θως, Πόρθος και ¶ραμις γνωρίστηκαν αρχικά μεταξύ τους. O ...
Συνέχεια...
Michelle Pfeiffer και Ashton Kutcher μαζί στο ‘Personal Effects’
Μια κλασική αξία στα κινηματογραφικά δρώμενα, η περιζήτητη Michelle Pfeiffer θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Ashton Kutcher ("The Guardian", "The Butterfly Effect") στην ταινία "Personal Effects", η οποία βασίζεται στην ιστορία που έγραψε ο Rick Moody, με τίτλο "Mansion on the Hill". Η Pfeiffer μπορεί να συζητά ακόμη τη ...
Συνέχεια...
‘Drag Me to Hell’… για το σκηνοθέτη των ‘Spider-Man’, Sam Raimi
Ο Sam Raimi μετά το διάλλειμα που έκανε στο επερχόμενο "Spider-Man 4", όπου είχε τη θέση παραγωγού, επιστρέφει στη φυσική του θέση, που δεν είναι άλλη από αυτήν του σκηνοθέτη.Ο σκηνοθέτης των 3 πρώτων "Spider-Man" και σεναριογράφος του "Spider-Man 3" λοιπόν, θα αναλάβει το υπερφυσικό θρίλερ "Drag Me to Hell", ...
Συνέχεια...
Sam Rockwell: η μοναξιά του αστροναύτη
To poster του προστέθηκε, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, στη λίστα με τα πλέον αγαπημένα μας. Η παρακολούθηση του πρώτου του trailer υπήρξε μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των κινηματογραφικών νέων. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν, να μην μοιραστούμε μαζί σας μια σύντομη παρουσίαση του ''Moon''.Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή που έκανε για ...
Συνέχεια...
Έχω γύρισμα: Stirella του Νίκου Βουτενιώτη
1st African Film Festival: Υποκύψτε στη Μαύρη Μαγεία!
High School Musical: Η Αποφοίτηση
Νύχτες Πρεμιέρας: 19 χρόνια κινηματογραφικά ραντεβού
H Angelina Jolie καταστρέφει ότι αγγίξει!
Ακίνητες Ζωές
Εντιμότατοι Διαρρήκτες
Coraline, το Σπίτι στην Ομίχλη
O Philip Seymour Hoffman (και πάλι) σε ρόλο
To trailer του Gangster Squad
Βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Robert De Niro
Ο Paul Anderson στο remake του “The Long
R.I.P. Harris Savides (1957-2012)
Είμαι η Κούβα
Το ‘δολοφονικό’ βλέμμα του George Clooney
Το Σινεμά Στο Πιάτο επέστρεψε – Πιάστε τα
Θα Κλέψω τη Νύφη
Οι Ντάνιελ Ντέι-Λιούις και Πολ Τόμας ¶ντερσον στην
Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται
Come To Greece Για Να Τη Βρεις…
Το Καλοκαίρι Που Έφυγαν οι Γονείς Μου
Ταινία οι πρόβες του Michael Jackson
Ετοιμαστείτε για το animasyros 3.0 Διεθνές Φεστιβάλ +
Revanche
Almodóvar και Penélope Cruz πάλι μαζί
Ο Tommy Lee Jones ζητάει αποζημίωση $10.000.000 για
Οι τρεις Σωματοφύλακες επιστρέφουν
Michelle Pfeiffer και Ashton Kutcher μαζί στο ‘Personal
‘Drag Me to Hell’… για το σκηνοθέτη των
Sam Rockwell: η μοναξιά του αστροναύτη