Μου το είχαν πει αλλά δεν πίστευα: δεν υπάρχει τίποτα απολαυστικότερο από το Μιχάλη Ρέππα με νεύρα και το Θανάση Παπαθανασίου να προσπαθεί να τον ηρεμίσει. Το πιο εμπορικό τηλε-θεατρικο-κινηματογραφικό δίδυμο της Ελλάδας μας υποδέχεται έξαλλο στο σετ της νέας τους ταινία «Αυστηρώς Κατάλληλο», κατόπιν άκομψης επικριτικής δημοσίευσης σχετικά με πρόσφατα παράπονα που εξέφρασαν ενάντια στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που αρνείται συστηματικά να συμβάλλει οικονομικά στις παραγωγές τους. Δεν ξέρω αν τα μάθατε, αλλά το ΕΚΚ μόλις διέκοψε τελείως τις χρηματοδοτήσεις για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος!

Η ΑΦΟΡΜΗ:

Και για όσους αναρωτιούνται, γνωστή δημοσιογράφος θεώρησε ότι οι Ρέππας-Παπαθανασίου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρονται για έλλειψη χρηματικής υποστήριξης, γιατί είναι «μέσα σε όλα» και «αν διαμαρτύρονται αυτοί, τι να πουν και κάτι άλλοι…»

Μιχάλης Ρέππας: *(&^^%$%#%$^%^%&^*&^(*&
Θανάσης Παπαθανασίου:….
Μιχάλης Ρέππας: $%#@$&^*(&^*(&^&%$#[email protected]#@!$#@!
Θανάσης Παπαθανασίου:…
Μιχάλης Ρέππας: %^$#@$^%&*^(*&^(&^$#$Σ#Σ@@!#$%@#
Θανάσης Παπαθανασίου:…

Μ.Ρ: Συγνώμη τι μέσα σε όλα; Βγαίνω απ’ το σπίτι μου μόνο για να πάω στη δουλειά. Που είναι το μέσα σε όλα; Επειδή έχω κάνει επιτυχία δηλαδή; Το ότι έχω κάνει ένα σπίτι και ένα εξοχικό; Μα είμαι 50 χρονών!

Δε σου φαίνεται πάντως! Αυτό πληρώνεις, ότι μικροδείχνεις!

Μ.Ρ: Ρε γαμώτο, τόση διαβολή για το τίποτα; Το να είμαι μέσα σε όλα σημαίνει να ξέρω δημοσιογράφους, να ξέρω εκδότες, να ξέρω πλούσιους – εγώ δεν ξέρω κανέναν! Να σας πω σε ποια μαγαζιά συχνάζω;

Θ.Π: Μα γιατί έχεις κολλήσει τώρα με το «μέσα σε όλα»;

Μ.Ρ: Γιατί μου τη βαράει! Γιατί άλλοι είναι αυτοί που είναι μέσα σε όλα και έχουν βγάλει κούρσες από τις επιχορηγήσεις και βρήκε τώρα να μου πει εμένα; Που ‘χω πληρώσει τη δουλειά μου με αίμα; Γιατί είσαι σε μια διαδικασία που φτύνεις της μάνας σου το γάλα: ράβουμε δυο κορσάζ για ξεχωριστές ηθοποιούς και από κάτω φοράνε την ίδια φούστα. Με σάλια και με ψέματα τα κάνουμε όλα.

Θ.Π: Μιχάαααααααααλη…

Μ.Ρ: Μα κάτσε ρε Θανάση, δε μπορώ!

Θ.Π: Μα τώρα σου ήρθε, στα καλά καθούμενα;

Μ.Ρ: Κατ’ αρχήν γιατί δεν μπορώ εγώ να διαμαρτυρηθώ, δεν καταλαβαίνω;

Από την τελευταία φορά που κάνατε ταινία μέχρι σήμερα, το δημοσιογραφικό κλίμα απέναντι στο ελληνικό σινεμά έχει αλλάζει. Είναι πολύ αρνητικό πια.

Μ.Ρ: Μα γι’ αυτό σου λέω επικρατεί Λαμπιρισμός. Μόνο η Λαμπίρη είναι σωστή, γιατί τουλάχιστον είναι απροκάλυπτα αυτό που είναι. Τέλος πάντων, για την ταινία τι έχετε να ρωτήσετε;

repps

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:

Δυο νέοι Έλληνες σκηνοθέτες στο κυνήγι της επιχορήγησης φιλοδοξούν να κάνουν την πρώτη τους ταινία. Απελπισμένοι από την έλλειψη ανταπόκρισης εμπιστεύονται την τύχη τους σε άγνωστο παραγωγό που υποκρίνεται αμέριστο ενδιαφέρον. Κι ενώ αυτοί κάθε πρωί προσκυνάνε την τέχνη, κάποιοι άλλοι σκύβουν για εντελώς διαφορετικούς λόγους αφού το βράδυ στο ίδιο σετ φιλοξενείται ξεγυρισμένη πορνοπαραγωγή.

Μ.Ρ: Κι όταν θα βγει η ταινία τι θα γίνει δηλαδή; Αυτό είναι που με τρομάζει…

Ε, κάποιοι θα σας την έχουν στημμένη στη γωνία.

Μ.Ρ: Μα τι κάποιοι; Όλοι!

Μα δεν το περιμένεις; Η ταινία έχει να κάνει με προσωπικά βιώματα;

Μ.Ρ: Σε ένα μέτρο και σε ένα βαθμό. Η αυτοβιογραφικότητα τελειώνει στην αφορμή. Πριν δυο- τρία χρόνια είχαμε γράψει ένα σενάριο κάπως πιο ακριβό από το παρόν και φυσικά δεν βρήκαμε λεφτά. Αυτό λοιπόν μας έδωσε την αφορμή να σκεφτούμε την Οδύσσεια που περνάει ένας οποιοσδήποτε δημιουργός που θέλει να κάνει μια ελληνική ταινία.

Θ.Π: Καλά, δεν είναι και Οδύσσεια! Σκεφτήκαμε να κάνουμε μια ιστορία με αφορμή αυτό που μας συνέβη και προέκυψε το Αυστηρώς Κατάλληλο. Η Οδύσσεια δεν είναι το κεντρικό θέμα.

Μ.Ρ: Λόγω του ότι δεν βρίσκονται χρήματα συμβαίνει όλο αυτό ρε Θανάση! Συνέβη και σε μας τους ίδιους και μάλιστα σε μία ηλικία πολύ προχωρημένη, δεν είναι μια ανάμνηση απ’ τα πρώτα μας βήματα… Από κει και πέρα, έχει να κάνει με τον προβληματισμό μας σχετικά με το τι σημαίνει αφηγούμαι, γιατί αφηγούμαι, για ποιο λόγο μπαίνω σ’ αυτή τη διαδικασία και τι είδους φαντάσματα έχω να αντιμετωπίσω. Και οπωσδήποτε η αγάπη μας για ολόκληρο τον κόσμο του κινηματογράφου – από την πολύ υψηλή διανόηση, που στην ταινία εκφράζεται από τους δύο νέους πρωταγωνιστές, μέχρι τη χαμηλότερη στάθμη καλλιέργειας, που είναι ο πορνοπαραγωγός, καθώς και όλη την ενδιάμεση γκάμα: οι ηθοποιοί του θεάτρου, της τηλεόρασης, οι τεχνικοί, όλος αυτός ο αντιφατικός κόσμος που ενώνεται για να γίνει μια ταινία.

Που είναι κάτι που απολαμβάνετε φαντάζομαι…

Μ.Ρ: Συνήθως απολαμβάνεις περισσότερο την ανάμνησή του, την ώρα που συμβαίνει δεν το ευχαριστιέσαι. Είναι πιο ωραία όταν τα διηγείσαι…

Εμένα πάντως μου φαίνεται εξουθενωτικό.

Μ.Ρ: Κι αυτό που είδατε δεν είναι τίποτα! Αυτό δεν είναι ‘κανα πλάνο της προκοπής, αυτό το κάναμε για πλάκα!

Θ.Π: Τη Δευτέρα και την Τρίτη να δείτε τι θα γίνεται εδώ πέρα!

repps

Γιατί αυτή η επιστροφή στην κωμωδία;

Μ.Ρ: Ε, εντάξει μωρέ τώρα, εμείς κυρίως κωμωδίες κάνουμε! Δεν είναι και καμιά φοβερή επιστροφή…

Η ταινία για την οποία δεν καταφέραμε να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση κωμωδία ήταν;

Μ.Ρ: Ναι, απλώς ήταν εποχής. Και όχι τόσο εξωφρενική όσο αυτή…

Εγκαταλήφθηκε;

Μ.Ρ: Ίσως όχι για πάντα…

Έχετε σκεφτεί το μοντέλο της συμπαραγωγής με το εξωτερικό που είναι και της μόδας;

Μ.Ρ: Κοιτά, δεν ενδιαφέρονται για ελληνόφωνες ταινίες στο εξωτερικό. Πρέπει να είναι english speaking ή τουλάχιστον μικτή.

Ωστόσο το Οξυγόνο είχε μια αξιοπρεπή καριέρα στο εξωτερικό, ίσως επειδή δεν ήταν και τόσο τοπικό.

Μ.Ρ: Ε, καλά δεν έγινε και blockbuster! Απλά ενδιαφέρθηκε κάποιος εισαγωγέας στην Αμερική.

Αυτό το πείραμα με το δράμα και την αντιμετώπιση που είχε, σας απογοήτευσε;

Μ.Ρ: Όχι καθόλου. Γιατί να μας απογοητεύσει; Επειδή δεν έκανε πολλά εισιτήρια; 150.000 εισιτήρια γι’ αυτό το concept δε νομίζω ότι ήταν τόσο λίγα.

Είχε ενδιαφέρον το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη κέρδισε το βραβείο της FIPRESCI και μετά βγαίνοντας στις ελληνικές αίθουσες η αντιμετώπιση ήταν τελείως αρνητική.

Μ.Ρ: Κοίτα υπήρξαν και καλές κριτικές απλά το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν αρνητικά προδιαθετημένο. Νομίζω ότι τις χειρότερες σε σύνολο κριτικές τις έχει πάρει το Safe Sex, αυτό κρατάει το ρεκόρ. Μετά άρχισε να μοιράζεται το πράγμα.

Ναι, γιατί η κωμωδία και σαν είδος αντιμετωπίζει μεγαλύτερη προκατάληψη από τους κριτικούς.

Μ.Ρ: Το Οξυγόνο δεν ήταν απογοητευτικό σαν εμπειρία, αλλά η δειλία μας να προχωρήσουμε σε μια ανάλογη ταινία είναι πάνω απ’ όλα οικονομική, γιατί ξέρουμε ότι είναι καταδικασμένη να μην βγάλει ούτε τα έξοδα της κι εμείς δεν θέλουμε να δημιουργούμε ένα τέτοιο κλίμα.

Θ.Π: Το επόμενο σενάριο που είχαμε σκεφτεί να κάνουμε μετά το Οξυγόνο αναγκαστήκαμε να το κάνουμε θεατρικό γιατί είδαμε ότι δεν θα βρίσκαμε λεφτά.

Μ.Ρ: Αν οι Σειρήνες στο Αιγαίο δεν έκαναν τα εισιτήρια που έκαναν το ελληνικό σινεμά θα είχε εξαφανιστεί. Ήταν μια οριακή στιγμή για τη χώρα, όπου τα τρία μεγαλύτερα γραφεία διανομής ήταν έτοιμα να κλείσουν τις πόρτες τους δια παντός. Οι Σειρήνες στο Αιγαίο, σε μια πολύ επικίνδυνη στιγμή, μας έδωσαν μια μικρή ανάσα που δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα κρατήσει αν δεν ληφθούν κάποια σοβαρά θεσμικά μέτρα.

repps

Αυτό το κλίμα σας πεισμώνει ή σας απογοητεύει;

Μ.Ρ: Πραγματικά έρχονται στιγμές που λες «Γιατί τα κάνω όλα αυτά; Τι είμαι, ψώνιο, ηλίθιος; Τι μου συμβαίνει;»

Θ.Π: Γιατί, ξέρεις, έχουμε και την ατυχία να μην κάνουμε ταινίες δωματίου. Σε αυτή την ταινία παίζουν 21 ηθοποιοί. Το μόνο «δωματίου» ήταν το Οξυγόνο.

Μ.Ρ: 200 εκατομμύρια δραχμές έκανε το Οξυγόνο, δεν το λες και δωματίου. Έπειτα, πρέπει να δώσουμε και κάποιες αμοιβές. Γίνονται κάποιες ελληνικές ταινίες στον ξιλορεφενέ…

…πράγμα καθόλου σωστό…

αλλά άνθρωποι επαγγελματίες, που έχουν χρόνια στη δουλειά, δεν μπορούν να έρθουν και με ψίχουλα.

Και δημιουργείται κι ένα πολύ κακό προηγούμενο, γιατί σου λέει «Ο άλλος πώς το έκανε μόνος του, ή πώς το έκανε με 100.000 Ευρώ; Να το κάνεις κι εσύ!»

Θ.Π: Κοίτα, ποτέ οι ηθοποιοί σε μια ελληνική ταινία δεν θα πάρουν χρήματα αντίστοιχα με την τηλεόραση. Στην ουσία δεν τους συμφέρει να παίζουν στο σινεμά.

Το ψώνιο που λέγαμε…

Μ.Ρ: Όλοι από ψώνιο το κάνουνε, αλλά πόσο θ αντέξουνε είναι το θέμα.

Ποιο είναι το πιο τολμηρό στοιχείο αυτής της παραγωγής; Το πορνό;

Μ.Ρ: Όχι, εμείς ποτέ δεν βάζουμε γυμνό στις κωμωδίες μας, γιατί απ’ την ώρα που αρχίζει να αποσπάται η προσοχή του θεατή με τον ερωτισμό σταματάει και το γέλιο. Γυμνές σκηνές δεν έχουμε.

Για πότε υπολογίζετε ότι θα είναι έτοιμη η ταινία;

Θ.Π: 23 Οκτώβρη έχει δώσει ημερομηνία εξόδου το αφεντικό.

Οπότε σας περιμένει δύσκολο καλοκαίρι.

Μ.Ρ: Ψυχολογικά, μακάρι να ήτανε αυτή η μοναδική δυσκολία. Μακάρι…

Ετοιμάζετε παράλληλα θεατρικό για το χειμώνα;

Μ.Ρ: Τον Οκτώβρη κι αυτό! Θα τρελαθούμε στις πρεμιέρες! Γιατί έχουμε και το Φούστα-Μπλούζα που ξαναπάει στην Πειραιώς 131 με τρεις καινούργιους ηθοποιούς, μία ολοκαίνουργια παραγωγή, το Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα, στο θέατρο Λαμπέτη και μία η ταινία.

Καλό κουράγιο!

Σημείωση: Η κουβέντα έγινε παρουσία δύο ακόμη δημοσιογράφων, οπότε οι ερωτήσεις δεν είναι όλες δικές μου.

Διάβασε επίσης...
Δείτε το trailer του Saw 4
Το τέταρτο μέρος της σειράς ταινιών Saw είναι ήδη έτοιμο.Η γνωστή για την ωμή της βία σειρά, επιστρέφει με τον Tobin Bell να είναι ξανά ο περίφημος Jigsaw Killer. Στο ρόλο του επιθεωρητή Hoffman είναι ξανά ο Costas Mandylor .Όσον αφορά την υπόθεση, ο Jigsaw και η συνεργάτιδά του Amanda ...
Συνέχεια...
Videodance 2007 | 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Χορού και ¶λλων Πειραμάτων
Αθήνα: 18 - 25 MαΐουΘεσσαλονίκη: 18 - 24 MαΐουΕγκαινιάζοντας ένα νέο χώρο, το 7ο φεστιβάλ VideoDance, που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης, προσγειώνεται στο ελικοδρόµιο του κτηρίου της Βασιλίσσης Σοφίας 112, στο ύψος της πλατείας Μαβίλη, και καταλαµβάνει το ηµιτελές φουτουριστικό κτήριο µε προβολές πειραµατικών ταινιών, περφόρµανς, συναυλίες και εγκαταστάσεις ...
Συνέχεια...
Will Smith αντί Tom Cruise στο ‘Edwin A. Salt’;
Μια έντονη παραφιλολογία αναπτύχθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σχετικά με τη συμμετοχή του Tom Cruise στη νέα δραματική ταινία του Phillip Noyce, "Edwin A. Salt".Το Fox News δια στόματος Roger Friedman ανακοίνωσε την αποχώρηση του διάσημου ηθοποιού από την ταινία και την αντικατάστασή του από τον Will Smith. Μάλιστα, ...
Συνέχεια...
‘This is it’… τον Οκτώβριο στις αίθουσες!
Την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε και επίσημα στον τύπο ότι ο θάνατος του Michael Jackson οφείλεται σε ανθρωποκτονία, την ίδια ακριβώς μέρα λάβαμε το σχετικό δελτίο τύπου που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητωκραυγάζει τον ερχομό του ''This is it'' στις κινηματογραφικές αίθουσες.Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας που αναμένεται να ...
Συνέχεια...
Ποιος θα τα βάλει με τον Ryan Gosling;
Κανείς διότι και όπως έχουμε πει επανειλημμένως ο τύπος είναι το απόλυτο cross over (συμπαθής και αποδεκτός από γυναίκες, άνδρες, straight, gay, mainstream, indie, σινεφίλ, ακόμα και από τα παιδάκια που ακόμα μπορούν να τον δουν σε παλιά επεισόδια Mickey Mouse Club) αλλά και γιατί ο νέος του ρόλος είναι ...
Συνέχεια...
Δείτε το trailer του The Assassination of Jesse James
Με πρωταγωνιστές τους Casey Affleck και Brad Pitt (στο ρόλο του Jesse James), η νέα ταινία που πραγματεύεται την ιστορία του Jesse James, εστιάζει στην είσοδο του Robert Ford (Casey Affleck) στη συμμορία.Ο Ford σύντομα θα αρχίσει να ζηλεύει τον διάσημο κακοποιό, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να τον σκοτώσει.Η ταινία ...
Συνέχεια...
Ο ‘Highlander’ επιστρέφει
Οι σεναριογράφοι του "Iron Man" Art Marcum και Matt Holloway θα είναι αυτοί που θα επιμεληθούν το σενάριο του remake της πρώτης ταινίας "Highlander" του 1986, για λογαριασμό της Summit Entertainment.Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Christopher Lambert ως τον αθάνατο Σκοτσέζο Connor MacLeod, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και την ακολούθησαν τέσσερα ...
Συνέχεια...
Νέο trailer για το ‘The Happening’
Πριν λίγους μήνες είχαμε παρακολουθήσει μαζί το πρώτο trailer της επερχόμενης ταινίας επιστημονικής φαντασίας "The Happening", με τον Mark Wahlberg και την Zooey Deschanel στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι μια φυσική καταστροφή απειλεί την ανθρωπότητα και ότι έχουμε στο επίκεντρο μια οικογένεια που προσπαθεί να επιζήσει ενώ ...
Συνέχεια...
Ken Russell R.I.P.
Πέθανε εχθές μάλλον από φυσικά αίτια σε ηλικία 84 ετών ο σκηνοθέτης Ken Russell, μια από τις σημαντικότερες μορφές του βρετανικού σινεμά για τον οποίο ο διακεκριμένος κριτικός Mark Kermode έγραψε ότι ήταν "somebody who proved that British cinema didn't have to be about kitchen-sink realism—it could be every bit ...
Συνέχεια...
Ben Stiller vs Cristian Bale
Μπορεί όλα να έδειχναν ότι ο "Εξολοθρευτής" θα επιβάλλει τους δικούς του νόμους στο αμερικανικό box office, αλλά οι τελικοί αριθμοί ήρθαν να διαψεύσουν τις προβλέψεις και να φέρουν στην κορυφή το sequel της ταινίας ''Μια νύχτα στο μουσείο''. Αυτό που αρχικά έμοιαζε με ντέρμπι εξελίχθηκε σε μια μεγαλειώδη νίκη ...
Συνέχεια...
Βρέθηκε νεκρός ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος
Ο ηθοποιός Νικος Σεργιανόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος σήμερα νωρίς το πρωί στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση των αστυνομικών αρχών, ο 56χρονος ηθοποιός βρέθηκε πεσμένος στο δάπεδο του σπιτιού, μαχαιρωμένο δύο φορές στο στήθος και στο λαιμό, ενώ ακόμα δεν έχει ...
Συνέχεια...
Η Naomi Watts στη συνέχεια του κώδικα Da Vinci
Η Naomi Watts θα πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Tom Hanks στο "Angels & Demons" του συγγραφέα Dan Brown, σε σκηνοθεσία του Ron Howard, που αποτελεί την κινηματογραφική συνέχεια του "The Da Vinci Code".Στην ταινία, ο Robert Langdon (Hanks) προσπαθεί να εξιχνιάσει μια δολοφονία και να ξετυλίξει την πλεκτάνη μιας αρχαίας ομάδας ...
Συνέχεια...
Halloween II: Η Νύχτα με τις Μάσκες
Halloween II ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Rob ZombieΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Tyler Mane, Scout Taylor-Compton, Chase Wright VanekΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEONΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ο γνωστός-άγνωστος με το δολοφονικό παρελθόν επιστρέφει στα παλιά του κατατόπια και η αδερφή αρχίζει να χάνει τον ύπνο της. Και με το δίκιος της η κοπέλα! ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Ο Rob Zombie τα κάνει πάλι σαν τα ...
Συνέχεια...
O Judd Apatow ξαναχτυπά με την παραγωγή του ‘Five-Year Engagement’
Ο Judd Apatow θα είναι ο παραγωγός της ρομαντικής κωμωδίας "Five-Year Engagement", η οποία θα αποτελέσει και την αφορμή να ενώσουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους οι Nick Stoller και Jason Segel.Οι δυο τους, πριν λίγους μόνο μήνες, συνεργάζονταν στο πλαίσιο της ταινίας "Forgetting Sarah Marshall" ( "Ξεχνώντας ...
Συνέχεια...
Ο Θυρωρός της Νύχτας
Il Portiere di ΝotteΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Liliana CavaniΣΕΝΑΡΙΟ: Liliana Cavani, Italo MoscatiΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Dirk Bogarde, Charlotte Rampling, Philippe LeroyΔΙΑΡΚΕΙΑ: 118'ΔΙΑΝΟΜΗ: NEW STAR ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Βιέννη, 1957. Πρώην ναζί που εργάζεται ως θυρωρός σε ξενοδοχείο συναντά ξανά τη γυναίκα που ως έφηβη είχε βασανίσει και κακοποιήσει σεξουαλικά. Αν κι εκείνη είναι πλέον παντρεμένη κι εκείνος ...
Συνέχεια...
The Dark Knight Rises 8 χρόνια μετά
Και αυτή είναι η πρώτη πληροφορία που διέρρευσε σχετικά με την πλοκή της νέας ταινίας της τριλογίας Batman του Christopher Nolan το στόρι της οποίας, μέχρι πρότινος, φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό. Ο Nolan, άλλωστε, είναι ειδικός σε αυτά. Θα θυμάστε πως κανείς δεν ήξερε περί τίνος επρόκειτο μέχρι λίγες εβδομάδες πριν ...
Συνέχεια...
Η μάχη του ποπκόρν
Η Madonna λέει ότι έτσι έχασε όλο το εφηβικό της πάχος, ο Samuel L. Jackson δηλώνει ότι όποιος βάζει πάνω ζάχαρη είναι ύποπτος, η Patricia Arquette το αναποδογύρισε στο κεφάλι του Christian Slater για να την προσέξει στο «True Romance» και πάει λέγοντας...Κι όμως, ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός αιθουσών σε ...
Συνέχεια...
Disco
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Fabien OntenienteΣΕΝΑΡΙΟ: Fabien Onteniente, Philippe GuillardΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Franck Dubosc, Emmanuelle Béart, Gérard DepardieuΔΙΑΡΚΕΙΑ: 103΄ΔΙΑΝΟΜΗ: Seven FilmsΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ένας τελειωμένος 40άρης αποφασίζει να αναβιώσει τις ημέρες της δόξας του ως χορευτής disco, προκειμένου να κερδίσει τοπικό διαγωνισμό και να πάει το γιο του (που βλέπει μια φορά το χρόνο) διακοπές στην Αυστραλία.ΓΙΑ ...
Συνέχεια...
Dermot Mulroney και Hope Davis στο “Driving Lessons”
Ο Dermot Mulroney ("Zodiac") και η Hope Davis ("The Nines", "The Matador") θα είναι οι πρωταγωνιστές της ταινίας "Driving Lessons", αναφέρει σε δημοσίευμά της η Variety.Πρόκειται για μία δραματική ταινία που πραγματεύεται την ιστορία μιας καθ' όλα προβληματικής οικογένειας που αποκτά μία δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει την ευτυχία, όταν ...
Συνέχεια...
¶ι Φορ – Λούφα και Απαλλαγή: Ο Βασίλης Κατσίκης λύνει απορίες…
Όσοι το είδαν απόρησαν, αν και δεν είμαι απολύτως σίγουρη γιατί: Μήπως επειδή δεν πρόκειται στ' αλήθεια για sequel της γνωστής Λούφας ή επειδή ανέλαβε τη σκηνοθεσία ένας ντοκιμαντερίστας σαν τον Βασίλη Κατσίκη με μυθοπλαστικά ένσημα CCTV (2004);Μιας και η ODEON δεν πραγματοποίησε δημοσιογραφική προβολή της ταινίας εγώ αδυνατώ να ...
Συνέχεια...
Ο Al Pacino είναι ο Salvador Dali
Ο Al Pacino θα παίξει το ρόλο του μεγάλου καλλιτέχνη Salvador Dali στην ταινία "Dali & I: The Surreal Story" με σκηνοθέτη τον Andrew Niccol. Η εταιρεία Room 9 Entertainment έχει θέσει ως ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων τον επόμενο Ιούνιο, σε Νέα Υόρκη και Ισπανία.Ο Niccol, που έχει ξανασυενργαστεί με ...
Συνέχεια...
Οι αδελφοί Coen και τα ερμηνευτικά τους όπλα!
H ταινία του 1969, ''True Grit'' που χάρισε το Oscar ερμηνείας στον John Wayne βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες στα χέρια των αδελφών Coen και ως γνωστόν, φίλοι και εχθροί του διάσημου διδύμου περιμένουν με την ίδια ανήσυχη προσμονή τα ονόματα που θα απαρτίζουν το πρωταγωνιστικό της cast.Η ανακοίνωση της ...
Συνέχεια...
Δείτε το trailer του 2ου Porn Film Festival in Athens
Με το 2ο Porn Film Festival in Athens να πλησιάζει, από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205 Live Music Space, και ύστερα από την χθεσινή πρώτη παρουσίαση από την Δέσποινα Παυλάκη, ήρθε η ώρα σιγά σιγά να προετοιμαζόμαστε...Και τι καλύτερο, από το να απολαύσουμε, κατευθείαν από ...
Συνέχεια...
”Trick ‘r Treat”: Ένα παιχνιδιάρικα τρομακτικό trailer
Είδαμε το πρώτο του trailer τον Ιούλιο του 2007 και περιμέναμε την επίσημη πρεμιέρα του τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Φαίνεται όμως, ότι λογαριάζαμε χωρίς το ξενοδόχο, που εν προκειμένω ακούει στο όνομα Warner Brothers. Η διάσημη εταιρεία παραγωγής μετά από καθυστερήσεις και δισταγμούς έδωσε επιτέλους, στη δημοσιότητα το ...
Συνέχεια...
Mia Wasikowska… ένα αστέρι γεννιέται
Το επώνυμό της μπορεί να μην βοηθάει πολύ στο να την αναφέρει κανείς με την πρώτη ευκαιρία, αλλά η 20χρονη Αλίκη του Tim Burton θα γίνει σίγουρα αντικείμενο αναπόφευκτης συζήτησης όταν το πολυαναμενόμενο δημιούργημα του σκηνοθέτη φτάσει με το καλό στις κινηματογραφικές αίθουσες.Όπως όλα δείχνουν όμως, ο ντόρος γύρω από ...
Συνέχεια...
‘500 Days of Summer’: Αγόρι συναντά κορίτσι. Αγόρι ερωτεύεται. Κορίτσι όχι…
Σε αρχικό επίπεδο, θα θέλαμε να δηλώσουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ταινία "500 Days of Summer'' δεν μεταφράστηκε στη χώρα μας ως 500 Μέρες Καλοκαιριού. Αντιλαμβάνεστε ότι δεδομένων των ''εμπνευσμένων'' μεταφράσεων σε τίτλους που βλέπουμε καθημερινά, θεωρούσαμε τραγικά πιθανό το όνομα της πρωταγωνίστριας (Summer) να μεταλλαχθεί σε μια από τις ...
Συνέχεια...
Το πολιτικό θρίλερ του Roman Polanski
Η 4η ημέρα του Φεβρουαρίου ορίστηκε ως εναρκτήρια ημερομηνία για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Roman Polanski, που όπως έχουμε πει και στο παρελθόν φέρει τον τίτλο "Ghost'' και αποτελούσε χρόνια τώρα προσωπική επιδίωξη του σκηνοθέτη.Ο πρώην James Bond, Pierce Brosnan είναι ο ηθοποιός που θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ...
Συνέχεια...
Μετά τον Bush έρχεται ο Hugo Chavez
Μετά τη βιογραφία του George W. Bush, σειρά έχει ο Hugo Chavez. Ο Oliver Stone, στο δρόμο που ο ίδιος χάραξε, φαίνεται πως τουλάχιστον αυτήν τη φορά, επιλέγει να καταπιαστεί με ένα πιο ενδιαφέρον πολιτικό πρόσωπο.Το ντοκιμαντέρ σχετικά με τον αμφιλεγόμενο Πρόεδρο της Βενεζουέλας μπορεί να μην φέρει ακόμα τίτλο, ...
Συνέχεια...
Ο Scorsese και ο Jagger δουλεύουν μαζί σε νέα ταινία
Ο άρτι βραβευθείς με oscar για το "The Departed", Martin Scorsese, βρίσκεται με τον Mick Jagger, τραγουδιστή των Rolling Stones.Πρόκεται για μία ταινία που λέγεται "The Long Play", την οποία θα σκηνοθετήσει ο Scorsese και ο Jagger, μαζί με την συνεταίρο του Victoria Pearman, θα κάνει την παραγωγή, σύμφωνα με ...
Συνέχεια...
‘Disaster Movie’: Ένα καταστροφικό trailer
Το δίδυμο των Jason Friedberg και Aaron Seltzer που ευθύνεται για ταινίες όπως "Date Movie", "Epic Movie" και "Σπαρτιάτες για Κλάματα", επέστρεψε, ίσως, για να μας "αποτελειώσει".Το νέο τους δημιούργημα φέρει τον ιδιαίτερα πετυχημένο και ταιριαστό θα λέγαμε τίτλο, "Disaster Movie" και όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, το χιούμορ ...
Συνέχεια...
Δείτε το trailer του Saw 4
Videodance 2007 | 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Χορού και
Will Smith αντί Tom Cruise στο ‘Edwin A.
‘This is it’… τον Οκτώβριο στις αίθουσες!
Ποιος θα τα βάλει με τον Ryan Gosling;
Δείτε το trailer του The Assassination of Jesse
Ο ‘Highlander’ επιστρέφει
Νέο trailer για το ‘The Happening’
Ken Russell R.I.P.
Ben Stiller vs Cristian Bale
Βρέθηκε νεκρός ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος
Η Naomi Watts στη συνέχεια του κώδικα Da
Halloween II: Η Νύχτα με τις Μάσκες
O Judd Apatow ξαναχτυπά με την παραγωγή του
Ο Θυρωρός της Νύχτας
The Dark Knight Rises 8 χρόνια μετά
Η μάχη του ποπκόρν
Disco
Dermot Mulroney και Hope Davis στο “Driving Lessons”
¶ι Φορ – Λούφα και Απαλλαγή: Ο Βασίλης
Ο Al Pacino είναι ο Salvador Dali
Οι αδελφοί Coen και τα ερμηνευτικά τους όπλα!
Δείτε το trailer του 2ου Porn Film Festival
”Trick ‘r Treat”: Ένα παιχνιδιάρικα τρομακτικό trailer
Mia Wasikowska… ένα αστέρι γεννιέται
‘500 Days of Summer’: Αγόρι συναντά κορίτσι. Αγόρι
Το πολιτικό θρίλερ του Roman Polanski
Μετά τον Bush έρχεται ο Hugo Chavez
Ο Scorsese και ο Jagger δουλεύουν μαζί σε
‘Disaster Movie’: Ένα καταστροφικό trailer