Με τον Μιχάλη είχαμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν. Όπως και τότε, έτσι και αυτήν την φορά, τον ακούω να μιλάει και μου κάνει την ίδια εντύπωση πόσο χαμηλών τόνων είναι, πόσο αγνά γουστάρει την μουσική και πόσο επιμένει να κυνηγάει αυτό που κάνει με τον ίδιο ζήλο που το έκανε τότε, όταν κάθε τρεις και λίγο ένα κομμάτι του καταλάμβανε στερεοφωνικά και ραδιοκύματα για μια χούφτα λεπτά.

Παραμένει αφοπλιστικά ειλικρινής και παραδόξως για την φόρμα της καλλιτεχνικής ματαιοδοξίας που πλασάρεται στα μέρη μας, χωρίς την παραμικρή διάθεση να λιβανίσει τις «παλιές καλές του μέρες». Έχοντας φάει από την καλή και από την ανάποδη το ελληνικό μουσικό κύκλωμα, ο Μιχάλης μου τα έκανε λιανά λίγο πριν την τελική ευθεία για την εμφάνισή του στο Gagarin 205 στις 19 του μήνα.


rakintzisΚαταρχήν, για αυτούς που έχουν χάσει την επαφή τους με την δουλειά σου, που βρίσκεσαι αυτήν την περίοδο;

Βρίσκομαι στο Ghost House στου Ψυρρή, με τον Θάνο τον Καλλίρη από τον Νοέμβριο. Πάει πολύ καλά, είναι ένας πολύ φιλικός χώρος. Δισκογραφικά, ετοιμάζω δύο δουλειές συγχρόνως που θα κυκλοφορήσουν κατά το Πάσχα. Η μια είναι δικιά μου και η άλλη είναι μια παραγωγή που κάνω για ένα νέο παιδί, τον Έλβιν.

Τον οποίο πώς τον ανακάλυψες;

Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια.

Μουσικά που βρίσκεσαι τώρα;

Δεν ξέρω να σου πω. Πειραματίζομαι συνέχεια κι έτσι δεν ξέρω τι θα βγει, είμαι πολύ επιφυλακτικός στο να πω τι μορφή θα έχει, γιατί μπορεί στο τέλος να σκάσει κάτι και να αλλάξει τα πάντα.

Έχοντας κάνει το όνομά σου σε μια εποχή που η μουσική εξελισσόταν με λίγο πιο «παρακολουθήσιμους» ρυθμούς, πως βιώνεις τις σημερινές ταχύτητες εξέλιξης ή αλλαγής στα μουσικά ρεύματα;

Εγώ το βλέπω κάπως ανάποδα. Βλέπω ένα φοβερό φρενάρισμα στην εξέλιξη της μουσικής, δεν βλέπω ταχύτητα. Το μόνο που ίσως βλέπω είναι ότι ας πούμε άνθρωποι που δεν θα γινόντουσαν ποτέ μουσικοί, βρίσκουν πλέον έτοιμες λούπες και μπορούν να βγάλουν ένα κομμάτι από το πουθενά, χωρίς έμπνευση, που στηρίζετε απλά σε scrap άλλων καλλιτεχνών.

 

Δεν εννοούσα τόσο στην ποιότητα της μουσικής…

Το ξέρω, μα κι εγώ μιλάω για την ταχύτητα παραγωγής. Το θέμα είναι τι παράγεις. Και το φαστφουντάδικο ας πούμε παράγει γρήγορη τροφή, αλλά είναι τροφή χωρίς θρεπτική αξία. Κοίταξε, χρονολογείται στην τελευταία δεκαπενταετία, όταν άρχισε μια κατάρρευση. Νομίζω ότι όλα έχουν τις εποχές τους, ιστορικά ξέρουμε ότι υπάρχουν εποχές που μας φέρνουν καλή συγκομιδή και άλλες που δεν έχουν. Νομίζω, ότι ζούμε σε μια από τις χειρότερες εποχές. Δεν υπάρχει τίποτα. Τι να σου πω; Θα έλεγα ότι θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός να ξεκινήσω μια μουσική καριέρα σήμερα και να σου πω την αλήθεια, δεν θα ήταν και ιδιαίτερα τιμητικό να βάλω το όνομά μου, μέσα σε αυτό το πράγμα που κυκλοφορεί. Μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, μέσα σε αυτό το πράγμα που προωθείται. Ξέρεις, ακούω δουλειές και από παιδιά που μου στέλνουν μέσω ίντερνετ, ακούω πολύ καλά πράγματα, αλλά αυτά τα παιδιά δεν έχουν καμία τύχη, δηλαδή προωθείται ότι είναι για πίστα, ξεζούμισμα και πέταμα.
rakintzis

Εσύ έχοντας αυτήν την άποψη, πώς στέκεσαι στον γενικότερο μουσικό χώρο;

Το ευτύχημα είναι πως δεν με ενδιαφέρει που στέκομαι. Ειλικρινά, αν με ενδιέφερε θα έπρεπε να είχα λάβει διαφορετικά μέτρα. Έτυχε να κάνω την καριέρα μου σε μια πολύ καλή εποχή, με φοβερές πωλήσεις, γήπεδα γεμάτα κόσμο και έχω πλέον την πολυτέλεια να ασχολούμαι με την μουσική μου, χωρίς να πρέπει να νοιάζομαι ποιος θα το παίξει και ποιος όχι. Άλλωστε όποιος ψάχνει βρίσκει και είμαι σίγουρος πως πολύς κόσμος έχει λίγο μυαλό παραπάνω και δεν τρώει απαραίτητα αυτό που του σερβίρεται. Ψάχνεται και λίγο παραπέρα. Ειλικρινά δεν μπορώ να πω ότι κάπου είμαι στα πράγματα. Βέβαια, μπορώ να πω ότι πάντα ήμουν κάπως μόνος μου και αυτό το εννοώ εμπορικά, γιατί ο κόσμος μου έχει αποδείξει ότι δεν με άφησε ποτέ μόνο μου. Μια όμως μοναχικότητα όσο αυτή έχει να κάνει με το είδος και τον στόχο της μουσικής την έχω.

Αυτό το οποίο έχει ενδιαφέρον με εσένα ως μουσικό και ως περσόνα, είναι ότι κατάφερες να ξεπεράσεις λίγο το ύφος της εποχής που σε καθιέρωσε…

Καταρχήν δεν είμαι άνθρωπος που στηρίζεται στο χτες. Δεν κάθομαι να αναπολήσω, δεν είμαι τέτοιος τύπος. Πιστεύω ότι τόσο για μένα όσο και για τον περισσότερο κόσμο, σημασία πρέπει πάντα να έχει το σήμερα και το αύριο. Δεν μου αρέσει το χτες, δεν θεωρώ τον εαυτό μου παραδοσιακό τύπο, πιστεύω ότι η παράδοση είναι φρένο στην εξέλιξη, χρησιμεύει μόνο σε ένα μουσιακό επίπεδο. Με ενδιαφέρει τι γινόταν χτες, αλλά κατά βάση θέλω να εστιάζω στην εξέλιξη. Δεν με ενδιαφέρουν πλέον τα 80ς ή τα 90ς. Ότι ήταν να χτιστεί εκείνη την εποχή χτίστηκε, τελείωσε, ο χώρος καλύφθηκε, δεν υπάρχει πια πολεοδομικά κάτι που να έμεινε και πάμε παρακάτω.

 

Εσύ δηλαδή, έχεις ακούσει κάτι στο σήμερα, που αν όχι σε εμπνέει, σε κάνουν να ελπίζεις για την μουσική;

Για τα ελληνικά, τουλάχιστον από αυτά που φτάνουν στα αυτιά μου, δεν υπάρχουν. Λυπάμαι που είμαι τόσο απόλυτος, ειλικρινά περιμένω εδώ και τόσον καιρό να βγει κάτι που θα διαλύσει αυτήν την ομίχλη, αλλά ίσως δεν είναι καιρός ακόμα, δεν ξέρω. Έξω φυσικά και γίνονται καλές δουλειές και είναι καλές και σε πωλήσεις. Όταν ακούς ότι έξω υπάρχουν ακόμα πωλήσεις των 10 εκατομμυρίων δίσκων ας πούμε, αρχίζεις και λες ότι κάτσε, δεν σου φταίει το ίντερνετ, φταίει η σαβούρα που δίνουμε. Η πειρατεία πάντα υπήρχε στην μουσική, πάντα, τα ξέρουμε όλοι, από τα δισκάδικα της γειτονιάς με τις κασέτες, μέχρι τους πάγκους της λαϊκής. Είναι κακή μουσική, είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να πάω να αγοράσω έναν δίσκο, είναι ότι δεν ερωτεύομαι το κομμάτι, δεν μου δίνει έμπνευση, δεν με πάει κάπου. Είναι μόνο για να το ακούσεις και να ανέβεις στο τραπέζι, τίποτε άλλο.

rakintzisΈχεις να μου πεις κάτι συγκεκριμένο από το εξωτερικό που σου άρεσε;

Θα σου πω κάτι πολύ εμπορικό για να μην ακουστώ κάπως. Η Ριάνα ας πούμε. Πολύ καλές δουλειές. Τα πάντα προσεγμένα, άψογη καλλιτέχνης. Φωνητικά, κομμάτια, styling, video clip, όλα είναι επαγγελματικότατα. Μου αρέσει η εμπορική μουσική, γιατί προφανώς και εμπορικό δεν είναι μόνο το ξεφτίλικο. Και το λέω αυτό, γιατί εδώ που είμαστε πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνέχεια τι είμαστε και τι δεν είμαστε.

Πώς φιλτράρεις την επικοινωνία σου με τον κόσμο, από την ώρα που ξεκίνησες τις εμφανίσεις τον Νοέμβριο και πως φαντάζεσαι την εμφάνιση στο Gagarin;

Σίγουρα αυτή η εμφάνιση με αυτό που κάνω στις εμφανίσεις που ανέφερες δεν είναι το ίδιο. Γι’ αυτό και ενώ βρίσκομαι σε έναν χώρο, θα κάνω μια συναυλία σε έναν άλλο χώρο. Το μαγαζί στο οποίο εμφανίζομαι είναι της παρέας, ο κόσμος κάθεται, τραγουδάει τα κομμάτια μαζί μας, ξέρεις εκεί είμαι και μόνος μου, είναι και άλλο ρεπερτόριο, είναι πολύ διαφορετικά. Στο Gagarin θα είναι full band set και full computers. Τα computers δεν τα αποχωρίστηκα ποτέ. Παίζω με μπάντα και computers από το 1988.

Παρακολουθείς με την ίδια όρεξη όπως τότε την εξέλιξη της μουσικής τεχνολογίας;

Νομίζω ότι είσαι σε αυτήν την γραμμή δεν μπορείς να βγεις, δεν μπορείς να μένεις πίσω, γιατί είναι θέμα εξάρτησης!

Τι μπορεί λοιπόν να περιμένει κάποιος που θα έρθει να σε δει στις 19 του μήνα;

Να σου πω. Επειδή επαναλαμβάνω ότι δεν μου αρέσει να στέκομαι στο παρελθόν, ότι παλιό ακούσουμε θα το ακούσουμε σε τελείως καινούργια μορφή. Θα είναι και θα ακούγονται πλέον σημερινά, ίσως να νομίζεις ότι κυκλοφόρησαν σήμερα! Έχω κρατήσει οτιδήποτε καλό από μελωδικής άποψης, το καλό απόσταγμα και έχω πετάξει ότι θυμίζει άλλες εποχές.

The man said it. And that is all. Bring on the 19th.

 


 

rakintzis

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο Μιχάλης Ρακιντζής και η τετραμελής μπάντα του θα βρίσκονται στη σκηνή του Gagarin 205.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ. Η διάθεσή τους θα γίνεται μόνο από το ταμείο του club, το βράδυ της συναυλίας. Προπώληση δεν θα υπάρξει.

Κερδίστε προσκλήσεις!

Το mixtape.gr σε συνεργασία με το Gagarin 205 προσφέρει 3 μονές προσκλήσεις για την συναυλία του Μιχάλη Ρακιντζή.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected] με θέμα "ΠΟΥΦ" αναφέροντας φυσικά και το ονοματεπώνυμό σας. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν έγκαιρα με email.

Links
http://www.rakintzis.com/
http://www.myspace.com/rakintzis

Διάβασε επίσης...
Οι Six Organs of Admittance στην Αθήνα
Άλλη μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία προστέθηκε στην ατζέντα του Rodeo και την δικιά μας, αφού με πολύ χαρά θα υποδεχτούμε στα μέρη μας το προσωπικό σχήμα του "πολύ" Ben Chasny, τους περίφημους Six Organs Of Admittance, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου σε μία διοργάνωση της Alterground.Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα κορυφαία ...
Συνέχεια...
Ο Tupac δεν θα ησυχάσει ποτέ!!
Αιτία η δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε από την προσπάθεια της εταιρίας Death Row Records (όπου ηχογραφούσε ο Tupac πριν τη δολοφονία του) να βγάλει ένα cd με ακυκλοφόρητα τραγούδια του ραπερ.Η μητέρα του Tupac, Afeni, οδήγησε στα δικαστήρια την εταιρία λέγοντας ότι τα δικαιώματα για τα τραγούδια ανήκουν σε εκείνη ...
Συνέχεια...
Οι Black Angels στην Ελλάδα
Να λοιπόν και μια είδηση που ήρθε να μας βγάλει, έστω και για λίγο, από το "σκοτάδι" της σημερινής ημέρας. Κυκλοφορούσε ως φήμη εδώ και καιρό, ήρθε λοιπόν σήμερα το επίσημο δελτίο τύπου της Doledrums να επιβεβαιώσει τη συναυλία της χρονιάς, την εμφάνιση των Black Angels σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις ...
Συνέχεια...
Οι Καναδοί METZ σε Αθήνα και Λάρισα
Να και μία ακόμα άκρως ενδιαφέρουσα προσθήκη στην συναυλιακή μας ατζέντα, με ένα φρέσκο συγκρότημα, που μας έρχεται την στιγμή της ανόδου της καριέρας τους. Οι  ΜΕΤΖ από τον Καναδά μας έρχονται για δύο εμφανίσεις στη χώρα μας, στις 25 Ιανουαρίου στο Six D.O.G.S. στην Αθήνα και στις 26 Ιανουαρίου στο ...
Συνέχεια...
Photostory:  Marky Ramone Blitzkrieg @ Gagarin 205
Σάββατο βράδυ σε ένα Gagarin γεμάτο κόσμο διαφόρων ηλικιών και λίγα λεπτά πριν τις 22:30 ανέβηκε στην σκηνή ο Marky Ramone, πρώην μέλος των θρυλικών The Ramones με σκοπό να ξυπνήσει μνήμες του παρελθόντος στους παλιότερους και να δώσει την ένταση της τότε εποχής στους νεότερους. Οι Marky Ramone Blitzkrieg με τραγουδιστή αυτή τη φορά τον Michale Graves των Misfits, τα κατάφεραν με το ...
Συνέχεια...
Video: J. Cole on Jimmy Kimmel Live!
Ήταν αναμενόμενο ότι ο 26χρονος rapper/παραγωγός J. Cole από την North Carolina θα έκανε κάποια στιγμή το μεγάλο "μπαμ" και θα ερχότανε στο προσκήνιο. Εδώ και καιρό άλλωστε τα τραγούδια του και οι παραγωγές του που έρχονταν στο φως, τα προσωπικά mixtapes (Friday Night Lights, The Warm Up) και οι ...
Συνέχεια...
Romance is Boring
Η επιστροφή των Los Campesinos! έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τα δύο προηγούμενα album, οι ίδιοι δε δηλώνουν πως το 'Romance is Boring' είναι το δεύτερο, ουσιαστικά, album τους, αφού προτιμούν να θεωρούν το προηγούμενο ένα extended EP ( παρόλο που έχει 10 κομμάτια.'Oπως και να έχει, το τρίτο ...
Συνέχεια...
Σκοτώθηκε ο Tim McCall – κιθαρίστας του Jarvis Cocker και φίλος του Richard Hawley
O Tim McCall, ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες του Sheffield, κιθαρίστας στο συγκρότημα του Jarvis Cocker, και πολύ καλός φίλος του Richard Hawley έφυγε από την ζωή την περασμένη Πέμπτη. Ήταν 37 ετών.Ο πολύ ταλαντούχος μουσικός δυστυχώς είχε ένα θανατηφόρο ατύχημα καθώς έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο ...
Συνέχεια...
O Morrissey κατέρρευσε στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας
Η συναυλία του Moz στο Swindon το Σάββατο το βράδυ, μέρος της περιοδείας του στη Μεγάλη Βρετανία αυτή την περίοδο, είχε μόλις ξεκινήσει. "Good evening... probably" λέει, και το σετ αρχίζει με το κλασικό "This Charming Man". Μόλις τελειώνει το τραγούδι αμέσως γονατίζει, και μετά σωριάζεται στη σκηνή....Τα μέλη του ...
Συνέχεια...
Οι Psychic Ills σε τρεις ελληνικές πόλεις
Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στη συναυλιακή ατζέντα του Μαρτίου είναι φυσικά η επίσκεψη των Psychic Ills και του psychedelic rock ήχου τους στη χώρα μας. Οι Νεοϋορκέζοι έρχονται με το ολόφρεσκο One Track Mind, που μετράει μόλις μερικές εβδομάδες ζωής στον κατάλογο της Sacred Bones, σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη στις 24, 25 και ...
Συνέχεια...
Οι Kylesa ξανά στην Αθήνα την Κυριακή
Οι Kylesa βρίσκονται δικαίως αυτήν την στιγμή στην πρώτη γραμμή του σύγχρονου metal ήχου -ενός metal ήχου που αποφεύγει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος καθώς δεν φοβάται να πειραματιστεί με τις φόρμες και τους ήχους.Η περσινή δε πρώτη εμφάνιση τους στην χώρα μας στα πλαίσια του Rockwave Festival απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια ...
Συνέχεια...
Έφτασε το δεύτερο album των Foals ‘Total Life Forever’
Οι Foals του Γιάννη Φιλιππάκη, μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου τους album "Antidotes" παρουσιάζουν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο "Total Life Forever" η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Μαϊου, με το πρώτο single του άλμπουμ, "This Orient" να κάνει πρεμιέρα μια βδομάδα νωρίτερα.Την περασμένη βδομάδα το ...
Συνέχεια...
Παρουσίαση του νέου δίσκου του The Boy στο Kinky Kong
O The Boy, κατά κόσμον ο μουσικός και σκηνοθέτης Αλέξανδρος Βούλγαρης, θα παρουσιάσει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου το δεύτερο προσωπικό του album, με τίτλο "BEAT" στο Kinky Kong (Αβραμιώτου 6 - 8, Μοναστηράκι).Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του δίσκου η ηθοποιός Αγγελική Καρυστινού θα παρουσιάζει το δικό της performance ...
Συνέχεια...
Video: Frank Ocean – ‘Pyramids’
Το σχεδόν 10λεπτο r'n'b έπος 'Pyramids' του Frank Ocean, πρώτο δείγμα που είχαμε ακούσει μέσα από το εξαιρετικό Channel Orange, απέκτησε επιτέλους και συνοδευτικό video (σε μια κατα δύο λεπτά μικρότερη version του τραγουδιού) που, αναμενόμενα, περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα: εντυπωσιακά visuals, σχεδόν NSFW εικόνες με strippers, τον John Mayer ...
Συνέχεια...
Οι Walls στην Αθήνα
Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού πλέον, η συναυλιακή σεζόν βγήκε όπως βγήκε τέλος πάντων όποτε ας αρχίσουμε σιγά - σιγά να ετοιμάζομαστε και για ότι καλό μας έρχεται από Σεπτέμβρη με αρχη το πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρονικό ντουέτο των Walls που πρόκειται να εμφανιστεί στην Αθήνα την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο ...
Συνέχεια...
Δεύτερο άλμπουμ για τους Big Pink
Οι Λονδρέζοι Big Pink ετοιμάζουν τον καινούργιο τους δίσκο, όπως ανακοίνωσαν σε προσφατη συνέντευξή τους. 'Οπως είπαν έχουν ήδη γράψει τα νέα τους κομμάτια και οι ηχογραφήσεις θα γίνουν στα Electric Lady στούντιος του Jimi Hendrix στη Νέα Υόρκη.Το γκρουπ πρόσφατα ανέβασε και ένα δωρεάν ΕΡ στο site τους το ...
Συνέχεια...
Busy P vs dj Blue Lagoon
To mixtape.gr το έχει δηλώσει και παλιότερα και το επαναλαμβάνει με μεγάλη χαρά: Εκτιμάμε απεριόριστα το εκλεκτικό γούστο, τα πάρτι, τις συναυλίες, τις εκθέσεις και τις εκδόσεις και γενικά ό,τι διοργανώνει εδώ και πέντε χρόνια ο Κορμοράνος.Και έχοντας πλέον και αυτά τα πέντε χρόνια στη πλάτη του, ήρθε και η ...
Συνέχεια...
Δείτε live video με άλλο ένα νέο τραγούδι των The White Stripes από το Icky Thump
Οι The White Stripes έπαιξαν άλλο ένα νέο τραγούδι στην εκπομπή του Jools Holland, Later with Jools Holland. Έχει τίτλο "Effect And Cause" και θα μπορείτε να το βρείτε από 18 Ιουνίου στο νέο άλμπουμ των White Stripes, με τίτλο "Icky Thump".Στην ίδια εκπομπή έπαιξαν, εκτός από το ομώνυμο τραγούδι ...
Συνέχεια...
Listen Up: Spectralfire – “Protagonist” & “This Mess”
Μία έκπληξη μας περίμενε μέσα στο σαββατοκύριακο από τον - γνωστό μας από τους Modrec - Λάμπη Κουντουρογιάννη. Αρκετά χρόνια τώρα, όπως έκανε και ο έτερος Modrec Δημήτρης Αρώνης με τους Palindrome/Moa Bones, o Λάμπης "έτρεχε" παράλληλα με το συγκρότημα και ένα άλλο πιο προσωπικό project, κάτω από το όνομα Spectralfire. (Στο μικρό ...
Συνέχεια...
Video: George Nikas & The Noise Figures – “Bitter Taste”
O Γιώργος Νίκας συνεχίζει την σόλο πορεία του - παράλληλα φυσικά με την συμμετοχή του στους Zebra Tracks - και μετά το πρώτο του album "How to live in open spaces", επιστρέφει στο στούντιο με τον Αντώνη Γεώργου στην παραγωγή (Absent Mindead, Wanna be James?) ηχογραφόντας κομμάτια για το δεύτερό ολοκληρωμένο ...
Συνέχεια...
Listen Up: Jenny Lewis – ‘Just One Of The Guys’
Της πήρε λίγο παραπάνω απ' όσο θα περίμενε κανείς -έξι ολόκληρα χρόνια μετά το Acid Tongue του 2008 μείον κάτι συνεργασίες με Wavves, κλπ- αλλά η αμερικανίδα τραγουδίστρια/τραγουδοποιός Jenny Lewis (βλ. επίσης Rilo Kiley) επιστρέφει με το τρίτο της άλμπουμ που θα έχει τον τίτλο The Voyager και θα κυκλοφορήσει ...
Συνέχεια...
Οι Truckfighters σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Josh Homme χαρακτηρίζει τους Truckfighters ως "the best band that ever existed" στο ντοκιμαντέρ που φέρει ως τίτλο το όνομά τους και που κυκλοφόρησε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Οι Σουηδοί stoner rockers θα επισκεφτούν τη χώρα μας για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με σκοπό να επιβεβαιώσουν τον ...
Συνέχεια...
Μεταγραφή των Rolling Stones από την ΕΜΙ στην Universal
Καμμία ποδοσφαιρική μεταγραφή στην τρέχουσα περίοδο δεν μπορεί να συγκριθεί με την μεταγραφή που τελικά πραγματοποιήθηκε στη μουσική βιομηχανία αυτές τις ημέρες.Ύστερα από μήνες φημολογιών, τελικά οι Rolling Stones έλυσαν την συνεργασία τους με την EMI και υπέγραψαν νέο συμβόλαιο με τo Universal Music Group.Η συμφωνία δεν περιέχει μόνο μελλοντικές ...
Συνέχεια...
Video: Simian Mobile Disco – “Gizzard”
Οι Simian Mobile Disco κυκλοφορούν αυτές τις μέρες ένα νέο split με τους Psychotron. To “Gizzard” μέσα από αυτό το split, είναι ένας τόσο εξαίρετος electro house ύμνος που δικαιολογημένα απέκτησε και ένα video, σε σκηνοθεσία των Kate Moross και Hans Lo.
Συνέχεια...
O Nick Cave και η ‘Οπερα της Πεντάρας’
Η "Όπερα Της Πεντάρας" των Bertold Brecht/Kurt Weill είναι ένα μιούζικαλ που συνεχίζει να εμπνέει διαχρονικά, μουσικούς και ηθοποιούς. Ο Nick Cave είναι ο πιο πρόσφατος, αφού ανέλαβε να αναλάβει το soundtrack της νέας ταινίας-μεταφοράς του "Threepeny Opera".Πρωταγωνιστής θα είναι ο Andy Serkis, ο οποίος υποδύεται τον Ian Dury ...
Συνέχεια...
Η Laurel Halo ξανά στην Αθήνα!
Έχοντας στις αποσκεύες το εξαιρετικό δεύτερο της άλμπουμ Chance Of Rain (θυμίζουμε εδώ πως το ντεμπούτο της Quarantine ήταν από τα καλύτερα άλμπουμ της περασμένης χρονιάς για το site που διαβάζετε) που κυκλοφορήσε στις 28/10 στην Hyperdub, η αμερικανίδα παραγωγός -η ίδια όπως έχουμε ξαναπεί προτιμά τον τίτλο electronic singer/songwriter- ...
Συνέχεια...
Οι Last Drive επιστρέφουν σήμερα στο Κύτταρο
Flash back σχεδόν 25 χρόνων θα έχουν οι Last Drive και οι παλιοί φίλοι τους, αφού σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο θα βρεθούν όλοι μαζί ξανά στο Κύτταρο, όπως τότε, χειμώνα του 1985 όταν και έδωσαν στον ιστορικό χώρο μία από τις πρώτες τους συναυλίες μαζί με άλλες underground μπάντες ...
Συνέχεια...
Οι Film μαζί με την Etten τον Γενάρη στο Gagarin 205
Οι FILM επιστρέφουν στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, και πάλι μαζί με την ξεχωριστή & ιδιαίτερη Εtten (Ελένη Τζαβάρα) στη φωνή, για μια μοναδική κινηματογραφική συναυλία! Η βραδιά θα ανοίξει με την εμφάνιση της εξαιρετικής Nalyssa Green. Από τα πιο γνωστά και αγαπητά ...
Συνέχεια...
Λίγη καλή μουσική από τον Wavves και τον Bob Mould
Οι περισσότεροι (φυσιολογικοί) άνθρωποι αναζητούν μια "όαση"  δροσιάς για το καλοκαίρι, εμείς εδώ στο mixtape.gr πάλι βολευόμαστε με μια καλή όαση μουσικής... Και με τον όρο "όαση" δεν εννοούμε τίποτα άλλο από τα καινούργια τραγούδια του Nathan Williams aka Wavves αλλά και του παλιού γνώριμού μας και από τους πιο ...
Συνέχεια...
Ο Roger Waters και Το Τείχος επιστρέφουν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2013
Μετά τις 3 παρουσιάσεις του The Wall στο κλειστό του ΟΑΚΑ το καλοκαίρι του 2011, ο Roger Waters φέρνει και πάλι την παράσταση - υπερπαραγωγή στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2013, στο πλαίσιο μίας νέας μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας σε ανοικτούς χώρους. Σε συνέντευξη τύπου που μεταδώθηκε ζωντανά πριν από λίγα λεπτά ...
Συνέχεια...
Οι Six Organs of Admittance στην Αθήνα
Ο Tupac δεν θα ησυχάσει ποτέ!!
Οι Black Angels στην Ελλάδα
Οι Καναδοί METZ σε Αθήνα και Λάρισα
Photostory: Marky Ramone Blitzkrieg @ Gagarin 205
Video: J. Cole on Jimmy Kimmel Live!
Romance is Boring
Σκοτώθηκε ο Tim McCall – κιθαρίστας του Jarvis
O Morrissey κατέρρευσε στη σκηνή κατά τη διάρκεια
Οι Psychic Ills σε τρεις ελληνικές πόλεις
Οι Kylesa ξανά στην Αθήνα την Κυριακή
Έφτασε το δεύτερο album των Foals ‘Total Life
Παρουσίαση του νέου δίσκου του The Boy στο
Video: Frank Ocean – ‘Pyramids’
Οι Walls στην Αθήνα
Δεύτερο άλμπουμ για τους Big Pink
Busy P vs dj Blue Lagoon
Δείτε live video με άλλο ένα νέο τραγούδι
Listen Up: Spectralfire – “Protagonist” & “This Mess”
Video: George Nikas & The Noise Figures –
Listen Up: Jenny Lewis – ‘Just One Of
Οι Truckfighters σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μεταγραφή των Rolling Stones από την ΕΜΙ στην
Video: Simian Mobile Disco – “Gizzard”
O Nick Cave και η ‘Οπερα της Πεντάρας’
Η Laurel Halo ξανά στην Αθήνα!
Οι Last Drive επιστρέφουν σήμερα στο Κύτταρο
Οι Film μαζί με την Etten τον Γενάρη
Λίγη καλή μουσική από τον Wavves και τον
Ο Roger Waters και Το Τείχος επιστρέφουν στην