Με τον Μιχάλη είχαμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν. Όπως και τότε, έτσι και αυτήν την φορά, τον ακούω να μιλάει και μου κάνει την ίδια εντύπωση πόσο χαμηλών τόνων είναι, πόσο αγνά γουστάρει την μουσική και πόσο επιμένει να κυνηγάει αυτό που κάνει με τον ίδιο ζήλο που το έκανε τότε, όταν κάθε τρεις και λίγο ένα κομμάτι του καταλάμβανε στερεοφωνικά και ραδιοκύματα για μια χούφτα λεπτά.

Παραμένει αφοπλιστικά ειλικρινής και παραδόξως για την φόρμα της καλλιτεχνικής ματαιοδοξίας που πλασάρεται στα μέρη μας, χωρίς την παραμικρή διάθεση να λιβανίσει τις «παλιές καλές του μέρες». Έχοντας φάει από την καλή και από την ανάποδη το ελληνικό μουσικό κύκλωμα, ο Μιχάλης μου τα έκανε λιανά λίγο πριν την τελική ευθεία για την εμφάνισή του στο Gagarin 205 στις 19 του μήνα.


rakintzisΚαταρχήν, για αυτούς που έχουν χάσει την επαφή τους με την δουλειά σου, που βρίσκεσαι αυτήν την περίοδο;

Βρίσκομαι στο Ghost House στου Ψυρρή, με τον Θάνο τον Καλλίρη από τον Νοέμβριο. Πάει πολύ καλά, είναι ένας πολύ φιλικός χώρος. Δισκογραφικά, ετοιμάζω δύο δουλειές συγχρόνως που θα κυκλοφορήσουν κατά το Πάσχα. Η μια είναι δικιά μου και η άλλη είναι μια παραγωγή που κάνω για ένα νέο παιδί, τον Έλβιν.

Τον οποίο πώς τον ανακάλυψες;

Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια.

Μουσικά που βρίσκεσαι τώρα;

Δεν ξέρω να σου πω. Πειραματίζομαι συνέχεια κι έτσι δεν ξέρω τι θα βγει, είμαι πολύ επιφυλακτικός στο να πω τι μορφή θα έχει, γιατί μπορεί στο τέλος να σκάσει κάτι και να αλλάξει τα πάντα.

Έχοντας κάνει το όνομά σου σε μια εποχή που η μουσική εξελισσόταν με λίγο πιο «παρακολουθήσιμους» ρυθμούς, πως βιώνεις τις σημερινές ταχύτητες εξέλιξης ή αλλαγής στα μουσικά ρεύματα;

Εγώ το βλέπω κάπως ανάποδα. Βλέπω ένα φοβερό φρενάρισμα στην εξέλιξη της μουσικής, δεν βλέπω ταχύτητα. Το μόνο που ίσως βλέπω είναι ότι ας πούμε άνθρωποι που δεν θα γινόντουσαν ποτέ μουσικοί, βρίσκουν πλέον έτοιμες λούπες και μπορούν να βγάλουν ένα κομμάτι από το πουθενά, χωρίς έμπνευση, που στηρίζετε απλά σε scrap άλλων καλλιτεχνών.

 

Δεν εννοούσα τόσο στην ποιότητα της μουσικής…

Το ξέρω, μα κι εγώ μιλάω για την ταχύτητα παραγωγής. Το θέμα είναι τι παράγεις. Και το φαστφουντάδικο ας πούμε παράγει γρήγορη τροφή, αλλά είναι τροφή χωρίς θρεπτική αξία. Κοίταξε, χρονολογείται στην τελευταία δεκαπενταετία, όταν άρχισε μια κατάρρευση. Νομίζω ότι όλα έχουν τις εποχές τους, ιστορικά ξέρουμε ότι υπάρχουν εποχές που μας φέρνουν καλή συγκομιδή και άλλες που δεν έχουν. Νομίζω, ότι ζούμε σε μια από τις χειρότερες εποχές. Δεν υπάρχει τίποτα. Τι να σου πω; Θα έλεγα ότι θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός να ξεκινήσω μια μουσική καριέρα σήμερα και να σου πω την αλήθεια, δεν θα ήταν και ιδιαίτερα τιμητικό να βάλω το όνομά μου, μέσα σε αυτό το πράγμα που κυκλοφορεί. Μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, μέσα σε αυτό το πράγμα που προωθείται. Ξέρεις, ακούω δουλειές και από παιδιά που μου στέλνουν μέσω ίντερνετ, ακούω πολύ καλά πράγματα, αλλά αυτά τα παιδιά δεν έχουν καμία τύχη, δηλαδή προωθείται ότι είναι για πίστα, ξεζούμισμα και πέταμα.
rakintzis

Εσύ έχοντας αυτήν την άποψη, πώς στέκεσαι στον γενικότερο μουσικό χώρο;

Το ευτύχημα είναι πως δεν με ενδιαφέρει που στέκομαι. Ειλικρινά, αν με ενδιέφερε θα έπρεπε να είχα λάβει διαφορετικά μέτρα. Έτυχε να κάνω την καριέρα μου σε μια πολύ καλή εποχή, με φοβερές πωλήσεις, γήπεδα γεμάτα κόσμο και έχω πλέον την πολυτέλεια να ασχολούμαι με την μουσική μου, χωρίς να πρέπει να νοιάζομαι ποιος θα το παίξει και ποιος όχι. Άλλωστε όποιος ψάχνει βρίσκει και είμαι σίγουρος πως πολύς κόσμος έχει λίγο μυαλό παραπάνω και δεν τρώει απαραίτητα αυτό που του σερβίρεται. Ψάχνεται και λίγο παραπέρα. Ειλικρινά δεν μπορώ να πω ότι κάπου είμαι στα πράγματα. Βέβαια, μπορώ να πω ότι πάντα ήμουν κάπως μόνος μου και αυτό το εννοώ εμπορικά, γιατί ο κόσμος μου έχει αποδείξει ότι δεν με άφησε ποτέ μόνο μου. Μια όμως μοναχικότητα όσο αυτή έχει να κάνει με το είδος και τον στόχο της μουσικής την έχω.

Αυτό το οποίο έχει ενδιαφέρον με εσένα ως μουσικό και ως περσόνα, είναι ότι κατάφερες να ξεπεράσεις λίγο το ύφος της εποχής που σε καθιέρωσε…

Καταρχήν δεν είμαι άνθρωπος που στηρίζεται στο χτες. Δεν κάθομαι να αναπολήσω, δεν είμαι τέτοιος τύπος. Πιστεύω ότι τόσο για μένα όσο και για τον περισσότερο κόσμο, σημασία πρέπει πάντα να έχει το σήμερα και το αύριο. Δεν μου αρέσει το χτες, δεν θεωρώ τον εαυτό μου παραδοσιακό τύπο, πιστεύω ότι η παράδοση είναι φρένο στην εξέλιξη, χρησιμεύει μόνο σε ένα μουσιακό επίπεδο. Με ενδιαφέρει τι γινόταν χτες, αλλά κατά βάση θέλω να εστιάζω στην εξέλιξη. Δεν με ενδιαφέρουν πλέον τα 80ς ή τα 90ς. Ότι ήταν να χτιστεί εκείνη την εποχή χτίστηκε, τελείωσε, ο χώρος καλύφθηκε, δεν υπάρχει πια πολεοδομικά κάτι που να έμεινε και πάμε παρακάτω.

 

Εσύ δηλαδή, έχεις ακούσει κάτι στο σήμερα, που αν όχι σε εμπνέει, σε κάνουν να ελπίζεις για την μουσική;

Για τα ελληνικά, τουλάχιστον από αυτά που φτάνουν στα αυτιά μου, δεν υπάρχουν. Λυπάμαι που είμαι τόσο απόλυτος, ειλικρινά περιμένω εδώ και τόσον καιρό να βγει κάτι που θα διαλύσει αυτήν την ομίχλη, αλλά ίσως δεν είναι καιρός ακόμα, δεν ξέρω. Έξω φυσικά και γίνονται καλές δουλειές και είναι καλές και σε πωλήσεις. Όταν ακούς ότι έξω υπάρχουν ακόμα πωλήσεις των 10 εκατομμυρίων δίσκων ας πούμε, αρχίζεις και λες ότι κάτσε, δεν σου φταίει το ίντερνετ, φταίει η σαβούρα που δίνουμε. Η πειρατεία πάντα υπήρχε στην μουσική, πάντα, τα ξέρουμε όλοι, από τα δισκάδικα της γειτονιάς με τις κασέτες, μέχρι τους πάγκους της λαϊκής. Είναι κακή μουσική, είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να πάω να αγοράσω έναν δίσκο, είναι ότι δεν ερωτεύομαι το κομμάτι, δεν μου δίνει έμπνευση, δεν με πάει κάπου. Είναι μόνο για να το ακούσεις και να ανέβεις στο τραπέζι, τίποτε άλλο.

rakintzisΈχεις να μου πεις κάτι συγκεκριμένο από το εξωτερικό που σου άρεσε;

Θα σου πω κάτι πολύ εμπορικό για να μην ακουστώ κάπως. Η Ριάνα ας πούμε. Πολύ καλές δουλειές. Τα πάντα προσεγμένα, άψογη καλλιτέχνης. Φωνητικά, κομμάτια, styling, video clip, όλα είναι επαγγελματικότατα. Μου αρέσει η εμπορική μουσική, γιατί προφανώς και εμπορικό δεν είναι μόνο το ξεφτίλικο. Και το λέω αυτό, γιατί εδώ που είμαστε πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνέχεια τι είμαστε και τι δεν είμαστε.

Πώς φιλτράρεις την επικοινωνία σου με τον κόσμο, από την ώρα που ξεκίνησες τις εμφανίσεις τον Νοέμβριο και πως φαντάζεσαι την εμφάνιση στο Gagarin;

Σίγουρα αυτή η εμφάνιση με αυτό που κάνω στις εμφανίσεις που ανέφερες δεν είναι το ίδιο. Γι’ αυτό και ενώ βρίσκομαι σε έναν χώρο, θα κάνω μια συναυλία σε έναν άλλο χώρο. Το μαγαζί στο οποίο εμφανίζομαι είναι της παρέας, ο κόσμος κάθεται, τραγουδάει τα κομμάτια μαζί μας, ξέρεις εκεί είμαι και μόνος μου, είναι και άλλο ρεπερτόριο, είναι πολύ διαφορετικά. Στο Gagarin θα είναι full band set και full computers. Τα computers δεν τα αποχωρίστηκα ποτέ. Παίζω με μπάντα και computers από το 1988.

Παρακολουθείς με την ίδια όρεξη όπως τότε την εξέλιξη της μουσικής τεχνολογίας;

Νομίζω ότι είσαι σε αυτήν την γραμμή δεν μπορείς να βγεις, δεν μπορείς να μένεις πίσω, γιατί είναι θέμα εξάρτησης!

Τι μπορεί λοιπόν να περιμένει κάποιος που θα έρθει να σε δει στις 19 του μήνα;

Να σου πω. Επειδή επαναλαμβάνω ότι δεν μου αρέσει να στέκομαι στο παρελθόν, ότι παλιό ακούσουμε θα το ακούσουμε σε τελείως καινούργια μορφή. Θα είναι και θα ακούγονται πλέον σημερινά, ίσως να νομίζεις ότι κυκλοφόρησαν σήμερα! Έχω κρατήσει οτιδήποτε καλό από μελωδικής άποψης, το καλό απόσταγμα και έχω πετάξει ότι θυμίζει άλλες εποχές.

The man said it. And that is all. Bring on the 19th.

 


 

rakintzis

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο Μιχάλης Ρακιντζής και η τετραμελής μπάντα του θα βρίσκονται στη σκηνή του Gagarin 205.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ. Η διάθεσή τους θα γίνεται μόνο από το ταμείο του club, το βράδυ της συναυλίας. Προπώληση δεν θα υπάρξει.

Κερδίστε προσκλήσεις!

Το mixtape.gr σε συνεργασία με το Gagarin 205 προσφέρει 3 μονές προσκλήσεις για την συναυλία του Μιχάλη Ρακιντζή.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected] με θέμα "ΠΟΥΦ" αναφέροντας φυσικά και το ονοματεπώνυμό σας. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν έγκαιρα με email.

Links
http://www.rakintzis.com/
http://www.myspace.com/rakintzis

Διάβασε επίσης...
Video: Orbital – ‘New France (feat. Zola Jesus)’
Ξεπερνώντας τον τίτλο του επερχόμενου άλμπουμ (μα... Wonky;!) τους που κυκλοφορεί στις 30 Μαρτίου, τα singles που έχουμε ακούσει ως τώρα, -το 'Never' πριν λίγους μήνες και το 'New France' πριν καμια-δυό βδομάδες- δείχνουν ότι τα αδέλφια Hartnoll τα καταφέρνουν περίφημα ακόμα. Σωστά; Σωστά! Δείτε τώρα και το ολοκαίνουριο video για ...
Συνέχεια...
Stream This: Franz Ferdinand – Spotify Session
Στα πλαίσια του Spotify Sessions, ο Alex Kapranos και η παρέα του ηχογράφησαν αποκλειστικά για το Spotify το παρακάτω live ΕΡ. Το ΕΡ, που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες, περιλαμβάνει 6 κομμάτια και ηχογραφήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στα Avatar Studios, στα πλαίσια της προώθησης του τελευταίου άλμπουμ των Franz Ferdinand,  "Right Thoughts, ...
Συνέχεια...
The Sonics
Τα λόγια είναι περιττά όταν μαθαίνεις ότι ένα από τα ιστορικότερα και αγαπημένα group της δεκαετίας του '60 αποφασίζει να επανασυνδεθεί και να περιοδεύσει ξανά μετά από τόσα χρόνια, δίνοντας μας την ευκαιρία να τους απολαύσουμε και στην Ελλάδα. Οι Sonics, το συγκρότημα το οποίο έφερε στα αυτιά μας τις ...
Συνέχεια...
Solo album απο τον Brendan Benson
Μπορεί σε μερικούς να έγινε γνωστός ως το έτερον ήμισυ των Raconteurs, αλλά ο Brendan Benson είχε και μια καριέρα πριν τον Jack White.Ο Αμερικάνος μουσικός επιστρέφει φέτος με ένα καινούργιο σόλο άλμπουμ. Ο 4ος δίσκος του, που θα ονομάζεται 'My Old, Familiar Friend', πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο και ...
Συνέχεια...
Οι Grand Avenue δωρεάν και δυνατά κάτω από την Ακρόπολη
Τρεις μόλις μήνες μετά την προηγούμενη εμφάνισή τους στην Αθήνα, στο Fuzz, οι Δανοί Grand Avenue επιστρέφουν στην πόλη για ένα διαφορετικό live, καλεσμένοι του Mad.Την Τρίτη 29 Ιουλίου στις 21:00 στην Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, σε ένα live με δωρεάν είσοδο, οι φίλοι του κιθαριστικού ποπ ήχου των Grand ...
Συνέχεια...
Girls Names και Egg Hell το Σάββατο στο Six D.O.G.S.
Τον περασμένο Μάιο τους είδαμε για πρώτη φορά στο Plisskën Festival και μας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, αν και ο μεγάλος χώρος και η ώρα εμφάνισής τους - νωρίς το απόγευμα και την ίδια ώρα με τον αγαπητό μας Larry Gus στην άλλη σκηνή- δεν λειτουργούσε υπέρ τους. Για καλή μας τύχη, το Plisskën ...
Συνέχεια...
Οι James σκαρφαλώνουν στο Θέατρο Βράχων
Με την είδηση της κυκλοφορίας του νέου album των James, η αλήθεια ήταν ότι απλά περιμέναμε την ημερομηνία επιστροφής τους στη χώρα μας. Έτσι λοιπόν, στις 15 Ιουλίου, ο Tim Booth και η παρέα του θα εμφανιστούν στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, στο πλαίσιο της προώθησης του "La Petite Mort", το ...
Συνέχεια...
The ARK Festival Αθήνα: Όλες οι λεπτομέρειες
Το ARK Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη (Γκάζι) την Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί 14 επώνυμους και ανερχόμενους καλλιτέχνες (μεταξύ αυτών και ένα όνομα έκπληξη) για πρώτη φορά σε 2 σκηνές -όπως σας είχαμε ξαναπεί- ενώ παράλληλα ο χώρος θα μετατραπεί σε ζωντανό και ...
Συνέχεια...
Watch This: Can Live @ Soest, 1970
Από την ίδια πήγη (τα αρχεία της εκπομπής Rockpalast του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού WDR) και μαγνητοσκοπημένο στον ίδιο τόπο και χρόνο (Soest, 1970), με την ζωντανή εμφάνιση της πρώιμης εκδοχής των Kraftwerk που είδαμε πρόσφατα από εδώ, έρχεται και αυτό το ιστορικό μουσικό ντοκούμεντο που σας συστήνουμε επίσης να δείτε ...
Συνέχεια...
H επιστροφή των Giant Sand – Αποκτήστε ένα τραγούδι από το νέο album!
Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ο πρωτοπόρος και αγαπητός μας Howe Gelb κυκλοφορεί για λογαριασμό της Yep Roc, το νέο album των Giant Sand.To album θα έχει τίτλο "proVISIONS" και θα κυκλοφορήσει στις 2 Σεπτεμβρίου. Στο album θα συμμετέχουν και αρκετοί καλεσμένοι όπως η Isobell Campbell, η Neko Case και ο ...
Συνέχεια...
Video: Kanye West – ‘Monster’ (feat. Justin Vernon, Rick Ross, Jay-Z & Nicki Minaj)
Eίχε διαρρεύσει μια post-production εκδοχή πριν λίγο καιρό στο youtube αλλά επιτέλους έγινε  διαθέσιμο σήμερα σε υψηλή ποιότητα το συνοδευτικό video για το 'Monster' του Kanye West, σαφώς ένα από τα καλύτερα κομμάτια μέσα από το περσινό αριστούργημα My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Τα ζόμπι που περιτριγυριζουν τον Kanye (εμ, 'Thriller' είπατε; Δεν ...
Συνέχεια...
Ο Al Green επιστρέφει με νέο άλμπουμ στη Blue Note
Στις 27 Μαίου θα κυκλοφορήσει τελικά το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ του Al Green στην Blue Note με τίτλο "Lay it down".Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Αl Green, στο άλμπουμ αυτό επιχειρείται ένα μοντέρνο πάντρεμα της κλασικής soul του Memphis (που ο ίδιος πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια) με αυτά ...
Συνέχεια...
Electronic Music Production event στο SAE  με καλεσμένο τον Nteibint
Η SAE Athens, με αφορμή το νέο Electronic Music Production course, προσκαλεί τους νέους εν δυνάμει παραγωγούς της ηλεκτρονικής μουσικής στο Electronic Music Production Event, την Πέμπτη 29 Απριλίου στις 18:00 (Είσοδος δωρεάν - Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).Βασικός προσκεκλημένος του event είναι ο Nteibint, ένας ...
Συνέχεια...
Fuck Yeah The Pains of Being Pure at Heart!
... Κάπως έτσι τιτλοφορείται το fan made tumblr που έχουν φτιάξει για ποιους άλλους, τους αγαπημένους πολλών από εμάς The Pains of Being Pure at Heart, που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε και στην χώρα μας, πριν αυτές οι εποχές που βλέπαμε και κάτι φρέσκο την ώρα που έπρεπε να ...
Συνέχεια...
Disco Pogo βραδιά με καλεσμένους τους Kap Bambino & τις Berlin Brides
Ακόμα μία βραδιά Disco Pogo ανοίγει διάπλατα τις μουσικές της πύλες και είναι έτοιμη να μας υποδεχτεί, αυτή τη φορά στο συναυλιακό χώρο του Bios, το Σάββατο 1η Νοεμβρίου.Εκλεκτοί καλεσμένοι στο νέο αυτό επεισόδιο της Disco Pogo σειράς το electro punk δίδυμο των Kap Bambino από το Bordeaux της Γαλλίας. ...
Συνέχεια...
Stream This: GAD. – End In Tears
Τρία χρόνια μετά το The Perfect Crime, το οποίο περιείχε τη super ραδιοφωνική επιτυχία Waves, οι GAD. επιστρέφουν με νέο άλμπουμ. Το End In Tears κυκλοφόρησε πριν από μια εβδομάδα από τη Sound Of Everything και περιλαμβάνει 10 κομμάτια, με τρεις συμμετοχές στα φωνητικά από τις Alexandra Mc Kay, Aliki Avdelopoulou και Maria X. Kourmouli. Το End In Tears, μπορείτε να το ακούσετε ...
Συνέχεια...
Video: No Age – ‘Inflorescence’
Αμα είναι να κάνεις συνοδευτικό video για ένα b-side γιατί να μην το κάνεις grande; Σωστά; Σωστά! Αυτό, φαίνεται, σκέφτηκαν και οι αγαπημένοι τελευταία του ελληνικού κοινού No Age (review από την συναυλία τους την Άνοιξη που μας πέρασε εδώ). Έτσι αποφάσισαν να συνοδεύσουν οπτικά το όμορφο 'Inflorescence' (b-side στο 7" Glitter) με ...
Συνέχεια...
Οι Tango With Lions ζωντανά στην Πάτρα
Περιμένοντας με πολύ περιέργεια να ακούσουμε το ντεμπούτο album των Tango With Lions, της πολύ ενδιαφέρουσας κολλεκτίβας μουσικών που συγκεντρώθηκε γύρω από την μπασίστρια και τραγουδίστρια Κατερίνα Παπαχρήστου, με τίτλο "Verba Time" το οποίο θα κυκλοφορήσει σε Special Edition CD στις 21 Ιουνίου από την Inner Ear, οι φίλοι στην ...
Συνέχεια...
Video: Björk – ‘Crystalline’
Είχαμε δεί πριν καιρό την φίλτατη Ισλανδή να οδηγεί και να ακούει ένα απόσπασμα (wtf promo indeed!), πριν κανενα μήνα το ακούσαμε επιτέλους ολόκληρο, ακούσαμε ακόμα και το remiχ από τον Omar Souleyman (μεγάλη προσωπικότητα, να τσεκάρετε παρακαλώ τις κυκλοφορίες του στην Sublime Frequencies). E, ήρθε η ώρα και για ...
Συνέχεια...
Επιστροφή των iLiKETRAiNS στο Gagarin 205
Ύστερα από την απρόσμενη, να πούμε την αλήθεια, μεγάλη επιτυχία που είχε η πρώτη συναυλία των βρετανών iLiKETRAiNS στο Gagarin 205 στις αρχές της φετινής χρονιάς, λογικό ήταν να έχουμε σύντομα και την επιστροφή τους στην Αθήνα.Ο συγκρότημα από το Leeds λοιπόν θα επανέλθει στον συναυλιακό χώρο της Λιοσίων στις ...
Συνέχεια...
Ο Jens Lekman διεγνώσθη με «γρίπη των χοίρων»
Ο σουηδός τραγουδοποιός Jens Lekman, από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του mixtape - οι προσεκτικοί αναγνώστες θα θυμούνται ότι είχε καταλάβει την 11η θέση για τα καλύτερα άλμπουμ του 2007 σύμφωνα με τους συντάκτες, αναρρώνει στο σπίτι του στην Σουηδία -όπου βρίσκεται σε υποχρεωτική «καραντίνα» 10 ήμερων -από την επονομαζόμενη «γρίπη ...
Συνέχεια...
The Lab: Plisskën Academy
Δεν είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά που συμμετέχουν στο The Lab που διοργανώνει η ομάδα του Plissken συνειδητοποίησαν πόσο τυχερά είναι. Την περασμένη Τρίτη σε ένα ολοήμερο workshop, στον φιλόξενο χώρο του Ε.Δ.Ω., οι 20 νέοι και νέες ηλικίας από 18 έως 23 ετών που συμμετέχουν στο θεωρητικό και πρακτικό εργαστήριο ...
Συνέχεια...
DJ Food @ Bios
Μου τρέχουν τα σάλια καθώς διαβάζω το live review του Ηρακλή (Κορέλη με τ' όνομα!) για τον Tony Allen κι αν η ζήλια ήταν ψώρα, θα έτρεχα στα εφημερεύοντα. Πολύ σωστά λοιπόν παρατηρεί ότι, τι να μας πει ο κάθε μπιμπλικάκιας που αράζει στο στουντιάκι του με 100αρια rizzla και ...
Συνέχεια...
Kickstart την συνεργασία των Electric Litany με τον Alan Parsons
Οι Electric Litany παραδίδουν εαυτούς στα έμπειρα θρυλικά χέρια του περίφημου παραγωγού Alan Parsons για την ηχογράφηση του νέου τους album και μας προσκαλούν να τους βοηθήσουμε να υλοποιήσουν το project! Στις αρχές της χρονιάς, οι Electric Litany μας παρουσίασαν το 7″ single “Enemy” με b-side το “Βetrayal Of the Lamenting Circles” το ...
Συνέχεια...
Οι Mechanimal και οι Victory Collapse συναντιούνται στο Fuzz Club
Μία άκρως ενδιαφέρουσα βραδιά ανακοινώθηκε σήμερα από την διοργανώτρια εταιρία Doledrums - η οποία έχει μπει πολύ γερά στο παιχνίδι και φέτος αφού περιμένουμε ακόμα περισσότερες επιβεβαιώσεις συναυλιών σύντομα - φέρνοντας στην μεγάλη σκηνή του Fuzz Club δύο από τα εγχώρια συγκροτήματα που ξεχώρισαν μέσα στο 2012 με τις κυκλοφορίες ...
Συνέχεια...
Asian Dub Foundation @ Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού
Αποφασίσαμε το περασμένο Σάββατο να απορρίψουμε το γκλάμουρ και το γενικότερο Madonna-fever που είχε κατακλύσει την πρωτεύουσα και κινηθήκαμε σε πιο εναλλακτικούς τόνους. Κινήσαμε ,λοιπόν ,για την πλατεία Πρωτομαγιάς όπου και λάμβανε χώρα το καθιερωμένο ,πια, Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού που κάθε φορά μας εκπλήσσει με τις μουσικές επιλογές του(βλ. στο ...
Συνέχεια...
Το σημερινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής
Παρασκευή σήμερα, και οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, συνεχίζονται...ΑΘΗΝΑΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙΔΟΝΗΣ (κάτω από ΑΣΩΜΑΤΩΝ) Ώρα Έναρξης 17:30Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών Δήμου ΑθηναίωνΔιευ/νση: Ιωάννης ΕλεφάντηςΜέρος πρώτο, Ερμηνεία από τα έργα των συνθετών: G. Verdi, C. Grundman,K. Badelt, C. Mangione, L. Schifrin, A.L. Webber, . DinicuΜέρος δεύτεροL. Anderson, H. ...
Συνέχεια...
Νέο album απο τους Broken Social Scene
Οι Broken Social Scene βρίσκονται στο στούντιο ηχογραφώντας το νέο τους δίσκο. Παραγωγός του καινούργιου άλμπουμ, του οποίου οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί, είναι ο John McEntire (Tortoise, the Sea and Cake).Τα νέα έγιναν γνωστά απο τον Kevin Drew, ενός εκ των δύο ιδρυτών του γκρουπ, που έγραψε σχετικό ...
Συνέχεια...
Ο Federico Aubele τον Ιούλιο στο Θέατρο Πέτρας
Ήταν τόσο θερμή η υποδοχή του Federico Aubele από το Αθηναϊκό κοινό στην πρώτη του εμφάνιση στα μέρη μας τον περασμένο Δεκέμβριο, που σύντομα ο Αργεντινός, κάτοικος Βερολίνου και Βαρκελόνης, θα επιστρέψει στην χώρα μας.Η Stereomatic τον προσκαλεί πάλι στην Αθήνα, για μία εμφάνιση την Δευτέρα 14 Ιουλίου στο Θέατρο ...
Συνέχεια...
ΣΟΚ! Κλείνει το Θέατρο του Λυκαβηττού!
Μία σοκαριστική και τελείως αναπάντεχη είδηση ήρθε, μόλις προ ολίγου, για να μας αναστατώσει κυριολεκτικά.Το περίφημο και λατρεμένο για τις άπειρες συναυλιακές - και όχι μόνο- στιγμές που μας έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια, Θέατρο του Λυκαβηττού, θα κλείσει από σήμερα, 19 Ιουνίου, με απόφαση του Δήμου Αθηναίων. Όπως ...
Συνέχεια...
Video: Orbital – ‘New France (feat. Zola Jesus)’
Stream This: Franz Ferdinand – Spotify Session
The Sonics
Solo album απο τον Brendan Benson
Οι Grand Avenue δωρεάν και δυνατά κάτω από
Girls Names και Egg Hell το Σάββατο στο
Οι James σκαρφαλώνουν στο Θέατρο Βράχων
The ARK Festival Αθήνα: Όλες οι λεπτομέρειες
Watch This: Can Live @ Soest, 1970
H επιστροφή των Giant Sand – Αποκτήστε ένα
Video: Kanye West – ‘Monster’ (feat. Justin Vernon,
Ο Al Green επιστρέφει με νέο άλμπουμ στη
Electronic Music Production event στο SAE με
Fuck Yeah The Pains of Being Pure at
Disco Pogo βραδιά με καλεσμένους τους Kap Bambino
Stream This: GAD. – End In Tears
Video: No Age – ‘Inflorescence’
Οι Tango With Lions ζωντανά στην Πάτρα
Video: Björk – ‘Crystalline’
Επιστροφή των iLiKETRAiNS στο Gagarin 205
Ο Jens Lekman διεγνώσθη με «γρίπη των χοίρων»
The Lab: Plisskën Academy
DJ Food @ Bios
Kickstart την συνεργασία των Electric Litany με τον
Οι Mechanimal και οι Victory Collapse συναντιούνται στο
Asian Dub Foundation @ Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού
Το σημερινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής
Νέο album απο τους Broken Social Scene
Ο Federico Aubele τον Ιούλιο στο Θέατρο Πέτρας
ΣΟΚ! Κλείνει το Θέατρο του Λυκαβηττού!