Με τον Μιχάλη είχαμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν. Όπως και τότε, έτσι και αυτήν την φορά, τον ακούω να μιλάει και μου κάνει την ίδια εντύπωση πόσο χαμηλών τόνων είναι, πόσο αγνά γουστάρει την μουσική και πόσο επιμένει να κυνηγάει αυτό που κάνει με τον ίδιο ζήλο που το έκανε τότε, όταν κάθε τρεις και λίγο ένα κομμάτι του καταλάμβανε στερεοφωνικά και ραδιοκύματα για μια χούφτα λεπτά.

Παραμένει αφοπλιστικά ειλικρινής και παραδόξως για την φόρμα της καλλιτεχνικής ματαιοδοξίας που πλασάρεται στα μέρη μας, χωρίς την παραμικρή διάθεση να λιβανίσει τις «παλιές καλές του μέρες». Έχοντας φάει από την καλή και από την ανάποδη το ελληνικό μουσικό κύκλωμα, ο Μιχάλης μου τα έκανε λιανά λίγο πριν την τελική ευθεία για την εμφάνισή του στο Gagarin 205 στις 19 του μήνα.


rakintzisΚαταρχήν, για αυτούς που έχουν χάσει την επαφή τους με την δουλειά σου, που βρίσκεσαι αυτήν την περίοδο;

Βρίσκομαι στο Ghost House στου Ψυρρή, με τον Θάνο τον Καλλίρη από τον Νοέμβριο. Πάει πολύ καλά, είναι ένας πολύ φιλικός χώρος. Δισκογραφικά, ετοιμάζω δύο δουλειές συγχρόνως που θα κυκλοφορήσουν κατά το Πάσχα. Η μια είναι δικιά μου και η άλλη είναι μια παραγωγή που κάνω για ένα νέο παιδί, τον Έλβιν.

Τον οποίο πώς τον ανακάλυψες;

Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια.

Μουσικά που βρίσκεσαι τώρα;

Δεν ξέρω να σου πω. Πειραματίζομαι συνέχεια κι έτσι δεν ξέρω τι θα βγει, είμαι πολύ επιφυλακτικός στο να πω τι μορφή θα έχει, γιατί μπορεί στο τέλος να σκάσει κάτι και να αλλάξει τα πάντα.

Έχοντας κάνει το όνομά σου σε μια εποχή που η μουσική εξελισσόταν με λίγο πιο «παρακολουθήσιμους» ρυθμούς, πως βιώνεις τις σημερινές ταχύτητες εξέλιξης ή αλλαγής στα μουσικά ρεύματα;

Εγώ το βλέπω κάπως ανάποδα. Βλέπω ένα φοβερό φρενάρισμα στην εξέλιξη της μουσικής, δεν βλέπω ταχύτητα. Το μόνο που ίσως βλέπω είναι ότι ας πούμε άνθρωποι που δεν θα γινόντουσαν ποτέ μουσικοί, βρίσκουν πλέον έτοιμες λούπες και μπορούν να βγάλουν ένα κομμάτι από το πουθενά, χωρίς έμπνευση, που στηρίζετε απλά σε scrap άλλων καλλιτεχνών.

 

Δεν εννοούσα τόσο στην ποιότητα της μουσικής…

Το ξέρω, μα κι εγώ μιλάω για την ταχύτητα παραγωγής. Το θέμα είναι τι παράγεις. Και το φαστφουντάδικο ας πούμε παράγει γρήγορη τροφή, αλλά είναι τροφή χωρίς θρεπτική αξία. Κοίταξε, χρονολογείται στην τελευταία δεκαπενταετία, όταν άρχισε μια κατάρρευση. Νομίζω ότι όλα έχουν τις εποχές τους, ιστορικά ξέρουμε ότι υπάρχουν εποχές που μας φέρνουν καλή συγκομιδή και άλλες που δεν έχουν. Νομίζω, ότι ζούμε σε μια από τις χειρότερες εποχές. Δεν υπάρχει τίποτα. Τι να σου πω; Θα έλεγα ότι θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός να ξεκινήσω μια μουσική καριέρα σήμερα και να σου πω την αλήθεια, δεν θα ήταν και ιδιαίτερα τιμητικό να βάλω το όνομά μου, μέσα σε αυτό το πράγμα που κυκλοφορεί. Μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, μέσα σε αυτό το πράγμα που προωθείται. Ξέρεις, ακούω δουλειές και από παιδιά που μου στέλνουν μέσω ίντερνετ, ακούω πολύ καλά πράγματα, αλλά αυτά τα παιδιά δεν έχουν καμία τύχη, δηλαδή προωθείται ότι είναι για πίστα, ξεζούμισμα και πέταμα.
rakintzis

Εσύ έχοντας αυτήν την άποψη, πώς στέκεσαι στον γενικότερο μουσικό χώρο;

Το ευτύχημα είναι πως δεν με ενδιαφέρει που στέκομαι. Ειλικρινά, αν με ενδιέφερε θα έπρεπε να είχα λάβει διαφορετικά μέτρα. Έτυχε να κάνω την καριέρα μου σε μια πολύ καλή εποχή, με φοβερές πωλήσεις, γήπεδα γεμάτα κόσμο και έχω πλέον την πολυτέλεια να ασχολούμαι με την μουσική μου, χωρίς να πρέπει να νοιάζομαι ποιος θα το παίξει και ποιος όχι. Άλλωστε όποιος ψάχνει βρίσκει και είμαι σίγουρος πως πολύς κόσμος έχει λίγο μυαλό παραπάνω και δεν τρώει απαραίτητα αυτό που του σερβίρεται. Ψάχνεται και λίγο παραπέρα. Ειλικρινά δεν μπορώ να πω ότι κάπου είμαι στα πράγματα. Βέβαια, μπορώ να πω ότι πάντα ήμουν κάπως μόνος μου και αυτό το εννοώ εμπορικά, γιατί ο κόσμος μου έχει αποδείξει ότι δεν με άφησε ποτέ μόνο μου. Μια όμως μοναχικότητα όσο αυτή έχει να κάνει με το είδος και τον στόχο της μουσικής την έχω.

Αυτό το οποίο έχει ενδιαφέρον με εσένα ως μουσικό και ως περσόνα, είναι ότι κατάφερες να ξεπεράσεις λίγο το ύφος της εποχής που σε καθιέρωσε…

Καταρχήν δεν είμαι άνθρωπος που στηρίζεται στο χτες. Δεν κάθομαι να αναπολήσω, δεν είμαι τέτοιος τύπος. Πιστεύω ότι τόσο για μένα όσο και για τον περισσότερο κόσμο, σημασία πρέπει πάντα να έχει το σήμερα και το αύριο. Δεν μου αρέσει το χτες, δεν θεωρώ τον εαυτό μου παραδοσιακό τύπο, πιστεύω ότι η παράδοση είναι φρένο στην εξέλιξη, χρησιμεύει μόνο σε ένα μουσιακό επίπεδο. Με ενδιαφέρει τι γινόταν χτες, αλλά κατά βάση θέλω να εστιάζω στην εξέλιξη. Δεν με ενδιαφέρουν πλέον τα 80ς ή τα 90ς. Ότι ήταν να χτιστεί εκείνη την εποχή χτίστηκε, τελείωσε, ο χώρος καλύφθηκε, δεν υπάρχει πια πολεοδομικά κάτι που να έμεινε και πάμε παρακάτω.

 

Εσύ δηλαδή, έχεις ακούσει κάτι στο σήμερα, που αν όχι σε εμπνέει, σε κάνουν να ελπίζεις για την μουσική;

Για τα ελληνικά, τουλάχιστον από αυτά που φτάνουν στα αυτιά μου, δεν υπάρχουν. Λυπάμαι που είμαι τόσο απόλυτος, ειλικρινά περιμένω εδώ και τόσον καιρό να βγει κάτι που θα διαλύσει αυτήν την ομίχλη, αλλά ίσως δεν είναι καιρός ακόμα, δεν ξέρω. Έξω φυσικά και γίνονται καλές δουλειές και είναι καλές και σε πωλήσεις. Όταν ακούς ότι έξω υπάρχουν ακόμα πωλήσεις των 10 εκατομμυρίων δίσκων ας πούμε, αρχίζεις και λες ότι κάτσε, δεν σου φταίει το ίντερνετ, φταίει η σαβούρα που δίνουμε. Η πειρατεία πάντα υπήρχε στην μουσική, πάντα, τα ξέρουμε όλοι, από τα δισκάδικα της γειτονιάς με τις κασέτες, μέχρι τους πάγκους της λαϊκής. Είναι κακή μουσική, είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να πάω να αγοράσω έναν δίσκο, είναι ότι δεν ερωτεύομαι το κομμάτι, δεν μου δίνει έμπνευση, δεν με πάει κάπου. Είναι μόνο για να το ακούσεις και να ανέβεις στο τραπέζι, τίποτε άλλο.

rakintzisΈχεις να μου πεις κάτι συγκεκριμένο από το εξωτερικό που σου άρεσε;

Θα σου πω κάτι πολύ εμπορικό για να μην ακουστώ κάπως. Η Ριάνα ας πούμε. Πολύ καλές δουλειές. Τα πάντα προσεγμένα, άψογη καλλιτέχνης. Φωνητικά, κομμάτια, styling, video clip, όλα είναι επαγγελματικότατα. Μου αρέσει η εμπορική μουσική, γιατί προφανώς και εμπορικό δεν είναι μόνο το ξεφτίλικο. Και το λέω αυτό, γιατί εδώ που είμαστε πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνέχεια τι είμαστε και τι δεν είμαστε.

Πώς φιλτράρεις την επικοινωνία σου με τον κόσμο, από την ώρα που ξεκίνησες τις εμφανίσεις τον Νοέμβριο και πως φαντάζεσαι την εμφάνιση στο Gagarin;

Σίγουρα αυτή η εμφάνιση με αυτό που κάνω στις εμφανίσεις που ανέφερες δεν είναι το ίδιο. Γι’ αυτό και ενώ βρίσκομαι σε έναν χώρο, θα κάνω μια συναυλία σε έναν άλλο χώρο. Το μαγαζί στο οποίο εμφανίζομαι είναι της παρέας, ο κόσμος κάθεται, τραγουδάει τα κομμάτια μαζί μας, ξέρεις εκεί είμαι και μόνος μου, είναι και άλλο ρεπερτόριο, είναι πολύ διαφορετικά. Στο Gagarin θα είναι full band set και full computers. Τα computers δεν τα αποχωρίστηκα ποτέ. Παίζω με μπάντα και computers από το 1988.

Παρακολουθείς με την ίδια όρεξη όπως τότε την εξέλιξη της μουσικής τεχνολογίας;

Νομίζω ότι είσαι σε αυτήν την γραμμή δεν μπορείς να βγεις, δεν μπορείς να μένεις πίσω, γιατί είναι θέμα εξάρτησης!

Τι μπορεί λοιπόν να περιμένει κάποιος που θα έρθει να σε δει στις 19 του μήνα;

Να σου πω. Επειδή επαναλαμβάνω ότι δεν μου αρέσει να στέκομαι στο παρελθόν, ότι παλιό ακούσουμε θα το ακούσουμε σε τελείως καινούργια μορφή. Θα είναι και θα ακούγονται πλέον σημερινά, ίσως να νομίζεις ότι κυκλοφόρησαν σήμερα! Έχω κρατήσει οτιδήποτε καλό από μελωδικής άποψης, το καλό απόσταγμα και έχω πετάξει ότι θυμίζει άλλες εποχές.

The man said it. And that is all. Bring on the 19th.

 


 

rakintzis

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο Μιχάλης Ρακιντζής και η τετραμελής μπάντα του θα βρίσκονται στη σκηνή του Gagarin 205.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ. Η διάθεσή τους θα γίνεται μόνο από το ταμείο του club, το βράδυ της συναυλίας. Προπώληση δεν θα υπάρξει.

Κερδίστε προσκλήσεις!

Το mixtape.gr σε συνεργασία με το Gagarin 205 προσφέρει 3 μονές προσκλήσεις για την συναυλία του Μιχάλη Ρακιντζή.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected] με θέμα "ΠΟΥΦ" αναφέροντας φυσικά και το ονοματεπώνυμό σας. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν έγκαιρα με email.

Links
http://www.rakintzis.com/
http://www.myspace.com/rakintzis

Διάβασε επίσης...
The Approaching of the Hour – ένα ντοκιμαντέρ για τους μουσικούς της διπλανής μας πόρτας
Το Approaching Of The Hour είναι ένα project που έβλεπα να γεννιέται δίπλα μου, χωρίς να ξέρω πολλά πολλά και χωρίς να έχω δει τίποτα από αυτό πριν το δω ολοκληρωμένο. Ήξερα απλά ότι βασικό της αντικείμενο ήταν οι Raining Pleasure, αλλά και ότι με αφορμή αυτούς η ταινία θα ...
Συνέχεια...
Στα γρήγορα…Weezer, Royksopp, Madonna, Αce Of Bace
Ακούστε εδώ το νέο κομμάτι των Weezer, Run Away, το οποίο συνέγραψε ο Rivers Cuomo μαζί με τον Ryan Adams! To νέο άλμπουμ του συγκροτήματος κυκλοφορεί στις 14 Σεπτεμβρίου.Νέο EP ετοίμασαν και οι Modern English λίγο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ τον περασμένο Μάιο. Το EP ονομάζεται Blisterκαι ...
Συνέχεια...
Οι Vampire Weekend ετοιμάζουν το νέο τους album
Οι Vampire Weekend βρίσκονται αυτή τη περίοδο κάπου στο Brooklyn ηχογραφώντας το δεύτερο -ενδεχομένως sophomore- άλμπουμ τους.Το συγκρότημα έχει ήδη γράψει όλα τα τραγούδια που θα συμπεριληφθούν στο καινούργιο δίσκο, η κυκλοφορία του οποία αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο.Όπως δήλωσε ο frontman Ezra Koenig, ο νέος δίσκος θα κινείται στον χαρακτηριστκό ...
Συνέχεια...
The end of CD as we know it?
Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων γενικού εμπορίου (δηλαδή καταστήματα σαν τα Wal-Mart όπου βρίσκεις από πινέζα μέχρι τροχόσπιτα στις υποθετικά φτηνότερες τιμές της αγοράς) προσανατολίζονται στην μείωση των χώρων που διαθέτουν για CDs, αφού κατά τα φαινόμενα και πολύ χώρο πιάνουν και δεν φέρνουν τα ...
Συνέχεια...
Οι Club Des Belugas στην Αθήνα – Κερδίστε προσκλήσεις
Μία από τις πιο πρωτοπόρες μπάντες της Nu-jazz θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του είδους το ερχόμενο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club, δέκα μήνες σχεδόν μετά τις πρώτες πολύ πετυχημένες τους εμφάνισεις τους στη χώρα μας.Πνευματικό δημιούργημα του Γερμανού dj, συνθέτη και παραγωγού Maxim Illion, οι ...
Συνέχεια...
Portishead: πότε βγαίνει ο νέος δίσκος και τι περιέχει…
Οι Portishead αποκάλυψαν ότι το νέο τους άλμπουμ, τρίτο στη σειρά με πρωτότυπο υλικό, θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 29 Απριλίου, από την Mercury και την Island.Το άλμπουμ θα έχει τον πρωτότυπο τίτλο... "Third" και αναμένεται να το παρουσιάσουν live εκείνες τις ημέρες στο φετινό Coachella.Το tracklist του "Third":SilenceHunterNylon SmileThe ...
Συνέχεια...
Chain and The Gang + Caveman Joe and Thee Afrodykes @ An Club
Παραβλέποντας το κράξιμο το οποίο βλέπω να πλησιάζει θα αρχίσω το εν λόγω κείμενο λέγοντας πως ο Ian Svenonius είναι υπερτιμημένος. Τόσο σαν μουσικός (τουλάχιστον με το σχήμα των Chain and The Gang για να είμαι ακριβής) όσο και σαν περσόνα του  σύγχρονου rock’ n’roll. Όσο φαν και αν είχε η ...
Συνέχεια...
Listen Up: Zomby – ‘Soliloquy’
Είναι αλήθεια πως το 'W i t h L o v e' που είχαμε ακούσει πριν είκοσι μέρες περίπου μας είχε εξιτάρει αρκετά για το επερχόμενο νέο άλμπουμ του μυστηριώδους παραγωγού Zomby. Πλέον έχουμε ακόμα ένα δείγμα, το 'Soliloquy' που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, αλλά και περισσότερες πληροοφορίες για το ...
Συνέχεια...
Echo & The Bunnymen vs No Age
Αυτή την Πέμπτη βρισκόμαστε σε ένα – σπάνιο για την Αθήνα – συναυλιακό δίλημμα… Να πάμε να απολαύσουμε τους ιστορικούς και εμβληματικούς Echo & The Bunnymen στο Gagarin 205 ή τους φρέσκους και δυναμικούς Nο Age στο Six D.O.G.S.; Το mixtape.gr θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει να επιλέξετε - και αν ...
Συνέχεια...
Τραγικό τέλος της ζωής του drummer των You Say Party! We Say Die!
Μία πολύ άσχημη και τραγική είδηση... Ο Devon Clifford, drummer της πολύ καλής indie μπάντας You Say Party! We Say Die! από τον Καναδά, έφυγε από την ζωή το πρωί της Κυριακής στο νοοσοκομείο του Vancouver.Ο 30χρονος μόλις Clifford είχε καταρρεύσει πάνω στη σκηνή, κατά την διάρκειας συναυλίας του συγκροτήματος ...
Συνέχεια...
Οι God is An Astronaut ξανά ζωντανά στην Αθήνα
Δεν άργησε και πολύ η επιστροφή των God is An Astronaut στα μέρη μας, στις 8 Μαΐου θα είναι και πάλι εδώ, έξι μήνες μετά την τελευταία τους sold out ζωντανή εμφάνιση.Σε μεγαλύτερο χώρο αυτή τη φορά, Gagarin 205 αντί του An Club που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη φορά, το τρίο ...
Συνέχεια...
Όλες οι πληροφορίες για τα εισιτήρια της συναυλίας του George Michael
Αφού τελείωσε το σήριαλ, όπως είπαμε, και πήραμε την διαβεβαιώση ότι πράγματι ο George Michael θα εμφανιστεί στις 26 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, περιμέναμε τις πληροφορίες για τα εισιτήρια αφού όπως είχαμε ενημερωθεί η προπώληση θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο 31 Μαρτίου.Τα εισιτήρια λοιπόν θα προπωλούνται:Σε όλα τα ...
Συνέχεια...
Gravitysays_i + Misuse
Δύο από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες του σήμερα θα μοιραστούν τη σκηνή του Gagarin 205 την Παρασκευή 2 Μαρτίου και λίγο πριν το πολυαναμενόμενο live, το mixtape.gr κανόνισε ένα ραντεβού για μπύρες με τους Gravitysays_i και τους Misuse. Έχοντας κυκλοφορήσει δύο από τα καλύτερα albums των τελευταίων ετών για την εγχώρια πραγματικότητα ...
Συνέχεια...
Επιστροφή στα μέρη μας και για τους Paradise Lost
Λίγους μήνες μόνο μετά την εμφάνιση των Paradise Lost στην Αθήνα στο πλαίσιο του Gagarin Open Air Festival, το βρετανικό συγκρότημα θα επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου στο Principal στη Θεσσαλονίκη και στις 9 στο Gagarin 205, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ...
Συνέχεια...
Ματαίωση και της αυριανής, δεύτερης, συναυλίας του James Blunt! – H εξαργύρωση των εισιτηρίων
Όπως μας ενημέρωσε η Hot Beez λίγο νωρίτερα, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί ούτε η αυριανή, δεύτερη, συναυλία του James Blunt, στο Λυκαβηττό.Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της εταιρείας, που θα λύσει αρκετές απορίες. Επίσης, σχετικά με τους νικητές του διαγωνισμού, αυτοί ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από το www.mixtape.gr νωρίτερα σήμερα.Ακολουθεί η ανακοίνωση ...
Συνέχεια...
Godspeed You! Black Emperor @ Gagarin 205
Ότι είναι η καλύτερη μπάντα του είδους τους το ήξερα. Αλλά ότι και για τρίτη φορά θα με κάρφωναν στο πάτωμα χωρίς να βγάλω τσιμουδιά για δύο ώρες, δεν το περίμενα. Αρχικά πίστευα ότι στη μία ώρα θα έχω βαρεθεί και θα θέλω να φύγω κακήν κακώς (όπως για παράδειγμα ...
Συνέχεια...
Οι Pavlov’s Dog επιστρέφουν στην Ελλάδα
Ήταν να μην γίνει αρχή...Μετά την αναπάντεχη εκείνη επιστροφή τους με την sold out βραδιά στο Gagarin 205 το Μάρτιο του 2007 και τις επόμενες αρκετές συναυλίες τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, οι 80's επιζήσαντες Pavlov's Dog του David Surkamp, έχουν βρει φαίνεται την Γη της Επαγγελίας στη ...
Συνέχεια...
Video: Chromatics – “Into the Black”
Μόλις έπεσε στα χέρια μας το δεύτερο single από το επερχόμενο album των Chromatics, το οποίο είναι μια διασκευή στο κλασσικό "Into the Black" του Neil Young. Το τέταρτο studio album του συγκροτήματος κυκλοφορεί στις 14/2 υπό τον τίτλο Kill For Love από την Italians Do It Better. Enjoy!  
Συνέχεια...
Counter Culture event αυτή την εβδομάδα με καλεσμένo τον Beppe Loda
Μπορεί ο ίδιος βετεράνος Ιταλός DJ να τονίζει στο προφίλ του στο myspace ότι δεν είναι Cosmic DJ, όμως η πορεία του και το βιογραφικό του και η δισκογραφία του άλλα λέει. Και το μερακλίδικο ΘΡΙ ΣΙΞΤΙ independent Record Store τα ξέρει και τα δύο απέξω και για τα καλά, ...
Συνέχεια...
Submarine
Οι Pure Sound είναι μια μπάντα από το Manchester την οποία σχημάτισαν παλιοί γνώριμοι της τοπικής indie σκηνής (A Witness, Inca Babies) οι οποίοι τώρα που παρήκμασε η κιθαριστική μουσική στην περιοχή το έριξαν στον ηλεκτρονικό πειραματισμό. Το Submarine είναι το δεύτερο άλμπουμ τους το οποίο έχει σκοπό να σε ...
Συνέχεια...
Fuck Buttons @ ΑN Club
Γύρω στις 21:30 που βρέθηκα στο Αν Club αντίκρισα λίγο κόσμο πριν το live και παραξενεύτηκα (ασυνήθιστος γαρ, η σάουνα του Αν είναι cult περιβάλλον, αχώριστες έννοιες). Λόγοι γι'αυτό υπήρχαν αρκετοί: λίγο η τιμή του εισιτηρίου, λίγο ότι ήταν Δευτέρα, είναι και το γεγονός πως οι Fuck Buttons δεν είναι ...
Συνέχεια...
‘Σαρώνει’ κάθε είδους charts μετά θάνατον ο Michael Jackson.
Σήμερα κλείνει μια εβδομάδα από τον τραγικό θάνατο του "βασιλιά της ποπ" Michael Jackson αλλά το "πανηγύρι" των media -ειδικά στην Αμερική- όπου αναλύεται σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής του pop star και αναμετάδιδεται κάθε είδους πιθανή και απίθανη πληροφορία και φήμη (όπως πχ η δημόσια έκθεση της σωρού του ...
Συνέχεια...
Video: The Weeknd – ‘The Zone (feat. Drake)’
Καθώς πλησιάζει η ημέρα που κυκλοφορεί επισήμως το Trilogy του/των The Weeknd, που θα περιλαμβάνει και τα τρια περσινά mixtapes + extra κομμάτια όπως ξαναπαμε πρόσφατα, έχουμε ακόμα ένα video μέσα από αυτό, αυτήν την φορά για το 'The Zone' με την συμμετοχή του Drake (αρχικά στο mixtape Thursday) ενώ ...
Συνέχεια...
Listen Up: Drake – ‘5AM In Toronto’
Μετά το 'Started From The Bottom' που ακούσαμε (και είδαμε και το βίντεο) πριν λίγο καίρο, έχουμε ακόμα ένα δείγμα(;) από το επερχόμενο άλμπουμ με τίτλο Nothing Was The Same από τον καναδό rapper.Οι παρατηρητικοί ακροάτες θα αντιληφθούν ότι το ολοκαίνουριο freestyle track του Drake είναι μια τροπο τινα συνέχεια ...
Συνέχεια...
‘Ερχεται το Pitchfork.tv
Μιας και στην Ελλάδα υποφέρουμε από έλλειψη αξιοπρόσεχτων μουσικών καναλιών, η απόφαση του μουσικού site Pitchfork να εγκαινιάσει ένα ιντερνετικό δίκτυο που θα ασχολείται με την οπτική πλευρά της μουσικής αναμένεται να χαροποιήσει πολλούς. Το καινούργιο site ονόματι pitchfork.tv, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 7 Απριλίου, πρόκειται να ...
Συνέχεια...
Οι αυθεντικοί R.E.M. ξανά μαζί για να διασκευάσουν Lennon
H αυθεντική τετράδα των R.E.M. επανενώθηκε για να ηχογραφήσει το "# 9 Dream" του John Lennon, για τις ανάγκες μίας νέας συλλογής "Instant Karma: The Campaign to Save Darfur", που κυκλοφορεί για να στηρίξει την Διεθνή Αμνηστία και να στρέψει την προσοχή του κόσμου στο Νταρφούρ, του Σουδάν.Οι Michael Stipe, ...
Συνέχεια...
Οι Bright Eyes, Norah Jones, Cat Power και άλλοι πολλοί μαζί σε συλλογή με διασκευές σε κομμάτια του
To soundtrack της περσινής ταινίας του Ethan Hawke, με τίτλο "The Hottest State" κυκλοφορεί, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συμμετοχές. Τα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν υπόσχονται ότι θα μας κρατήσουν τουλάχιστον το ενδιαφέρον. Ποιοι είναι αυτοί; Ονόματα όπως η Cat Power, οι Bright Eyes, ο Willie Nelson, η Norah Jones, η ...
Συνέχεια...
Nέο album για τους επανενωμένους Stone Temple Pilots
Τις λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία και το tracklist του νέου τους album ανακοίνωσαν οι Stone Temple Pilots, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου.Το ομότιτλο άλμπουμ των Pilots, την παραγωγή του οποίου έχουν αναλάβει τα αδέρφια Robert & Dean DeLeo , (μπαστίστας και κιθαρίστας του γκρούπ αντίστοιχα) αποτελεί ...
Συνέχεια...
Video: James  Blake – ‘Voyeur’
Ούτε μια εβδομάδα δεν έμεινε για την επίσημη κυκλοφορία του και ο James Blake έκανε διαθέσιμο -μέσα από την σελίδα στο Youtube του προσωπικού του label- ακόμα ένα τραγούδι, μετά τα 'Retrograde' και 'Digital Lion', από το δεύτερο του άλμπουμ με τίτλο Overgrown.  Μπορείτε να δείτε το όμορφο animated video του ...
Συνέχεια...
Κάτι φρέσκο από τον Larry Gus
Blink and you 'll miss it, κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το σύντομο streaming της καινούργιας δουλειάς του Larry Gus που ανατίναξε το twitter από το απόγευμα (;) της Παρασκευής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Tο 24 Βeats (July '11) αποτέλεσε μια πρόγευση από το 2ο album του Παναγιώτη Μελίδη που ...
Συνέχεια...
The Approaching of the Hour – ένα ντοκιμαντέρ
Στα γρήγορα…Weezer, Royksopp, Madonna, Αce Of Bace
Οι Vampire Weekend ετοιμάζουν το νέο τους album
The end of CD as we know it?
Οι Club Des Belugas στην Αθήνα – Κερδίστε
Portishead: πότε βγαίνει ο νέος δίσκος και τι
Chain and The Gang + Caveman Joe and
Listen Up: Zomby – ‘Soliloquy’
Echo & The Bunnymen vs No Age
Τραγικό τέλος της ζωής του drummer των You
Οι God is An Astronaut ξανά ζωντανά στην
Όλες οι πληροφορίες για τα εισιτήρια της συναυλίας
Gravitysays_i + Misuse
Επιστροφή στα μέρη μας και για τους Paradise
Ματαίωση και της αυριανής, δεύτερης, συναυλίας του James
Godspeed You! Black Emperor @ Gagarin 205
Οι Pavlov’s Dog επιστρέφουν στην Ελλάδα
Video: Chromatics – “Into the Black”
Counter Culture event αυτή την εβδομάδα με καλεσμένo
Submarine
Fuck Buttons @ ΑN Club
‘Σαρώνει’ κάθε είδους charts μετά θάνατον ο Michael
Video: The Weeknd – ‘The Zone (feat. Drake)’
Listen Up: Drake – ‘5AM In Toronto’
‘Ερχεται το Pitchfork.tv
Οι αυθεντικοί R.E.M. ξανά μαζί για να διασκευάσουν
Οι Bright Eyes, Norah Jones, Cat Power και
Nέο album για τους επανενωμένους Stone Temple Pilots
Video: James Blake – ‘Voyeur’
Κάτι φρέσκο από τον Larry Gus