Με τον Μιχάλη είχαμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν. Όπως και τότε, έτσι και αυτήν την φορά, τον ακούω να μιλάει και μου κάνει την ίδια εντύπωση πόσο χαμηλών τόνων είναι, πόσο αγνά γουστάρει την μουσική και πόσο επιμένει να κυνηγάει αυτό που κάνει με τον ίδιο ζήλο που το έκανε τότε, όταν κάθε τρεις και λίγο ένα κομμάτι του καταλάμβανε στερεοφωνικά και ραδιοκύματα για μια χούφτα λεπτά.

Παραμένει αφοπλιστικά ειλικρινής και παραδόξως για την φόρμα της καλλιτεχνικής ματαιοδοξίας που πλασάρεται στα μέρη μας, χωρίς την παραμικρή διάθεση να λιβανίσει τις «παλιές καλές του μέρες». Έχοντας φάει από την καλή και από την ανάποδη το ελληνικό μουσικό κύκλωμα, ο Μιχάλης μου τα έκανε λιανά λίγο πριν την τελική ευθεία για την εμφάνισή του στο Gagarin 205 στις 19 του μήνα.


rakintzisΚαταρχήν, για αυτούς που έχουν χάσει την επαφή τους με την δουλειά σου, που βρίσκεσαι αυτήν την περίοδο;

Βρίσκομαι στο Ghost House στου Ψυρρή, με τον Θάνο τον Καλλίρη από τον Νοέμβριο. Πάει πολύ καλά, είναι ένας πολύ φιλικός χώρος. Δισκογραφικά, ετοιμάζω δύο δουλειές συγχρόνως που θα κυκλοφορήσουν κατά το Πάσχα. Η μια είναι δικιά μου και η άλλη είναι μια παραγωγή που κάνω για ένα νέο παιδί, τον Έλβιν.

Τον οποίο πώς τον ανακάλυψες;

Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια.

Μουσικά που βρίσκεσαι τώρα;

Δεν ξέρω να σου πω. Πειραματίζομαι συνέχεια κι έτσι δεν ξέρω τι θα βγει, είμαι πολύ επιφυλακτικός στο να πω τι μορφή θα έχει, γιατί μπορεί στο τέλος να σκάσει κάτι και να αλλάξει τα πάντα.

Έχοντας κάνει το όνομά σου σε μια εποχή που η μουσική εξελισσόταν με λίγο πιο «παρακολουθήσιμους» ρυθμούς, πως βιώνεις τις σημερινές ταχύτητες εξέλιξης ή αλλαγής στα μουσικά ρεύματα;

Εγώ το βλέπω κάπως ανάποδα. Βλέπω ένα φοβερό φρενάρισμα στην εξέλιξη της μουσικής, δεν βλέπω ταχύτητα. Το μόνο που ίσως βλέπω είναι ότι ας πούμε άνθρωποι που δεν θα γινόντουσαν ποτέ μουσικοί, βρίσκουν πλέον έτοιμες λούπες και μπορούν να βγάλουν ένα κομμάτι από το πουθενά, χωρίς έμπνευση, που στηρίζετε απλά σε scrap άλλων καλλιτεχνών.

 

Δεν εννοούσα τόσο στην ποιότητα της μουσικής…

Το ξέρω, μα κι εγώ μιλάω για την ταχύτητα παραγωγής. Το θέμα είναι τι παράγεις. Και το φαστφουντάδικο ας πούμε παράγει γρήγορη τροφή, αλλά είναι τροφή χωρίς θρεπτική αξία. Κοίταξε, χρονολογείται στην τελευταία δεκαπενταετία, όταν άρχισε μια κατάρρευση. Νομίζω ότι όλα έχουν τις εποχές τους, ιστορικά ξέρουμε ότι υπάρχουν εποχές που μας φέρνουν καλή συγκομιδή και άλλες που δεν έχουν. Νομίζω, ότι ζούμε σε μια από τις χειρότερες εποχές. Δεν υπάρχει τίποτα. Τι να σου πω; Θα έλεγα ότι θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός να ξεκινήσω μια μουσική καριέρα σήμερα και να σου πω την αλήθεια, δεν θα ήταν και ιδιαίτερα τιμητικό να βάλω το όνομά μου, μέσα σε αυτό το πράγμα που κυκλοφορεί. Μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, μέσα σε αυτό το πράγμα που προωθείται. Ξέρεις, ακούω δουλειές και από παιδιά που μου στέλνουν μέσω ίντερνετ, ακούω πολύ καλά πράγματα, αλλά αυτά τα παιδιά δεν έχουν καμία τύχη, δηλαδή προωθείται ότι είναι για πίστα, ξεζούμισμα και πέταμα.
rakintzis

Εσύ έχοντας αυτήν την άποψη, πώς στέκεσαι στον γενικότερο μουσικό χώρο;

Το ευτύχημα είναι πως δεν με ενδιαφέρει που στέκομαι. Ειλικρινά, αν με ενδιέφερε θα έπρεπε να είχα λάβει διαφορετικά μέτρα. Έτυχε να κάνω την καριέρα μου σε μια πολύ καλή εποχή, με φοβερές πωλήσεις, γήπεδα γεμάτα κόσμο και έχω πλέον την πολυτέλεια να ασχολούμαι με την μουσική μου, χωρίς να πρέπει να νοιάζομαι ποιος θα το παίξει και ποιος όχι. Άλλωστε όποιος ψάχνει βρίσκει και είμαι σίγουρος πως πολύς κόσμος έχει λίγο μυαλό παραπάνω και δεν τρώει απαραίτητα αυτό που του σερβίρεται. Ψάχνεται και λίγο παραπέρα. Ειλικρινά δεν μπορώ να πω ότι κάπου είμαι στα πράγματα. Βέβαια, μπορώ να πω ότι πάντα ήμουν κάπως μόνος μου και αυτό το εννοώ εμπορικά, γιατί ο κόσμος μου έχει αποδείξει ότι δεν με άφησε ποτέ μόνο μου. Μια όμως μοναχικότητα όσο αυτή έχει να κάνει με το είδος και τον στόχο της μουσικής την έχω.

Αυτό το οποίο έχει ενδιαφέρον με εσένα ως μουσικό και ως περσόνα, είναι ότι κατάφερες να ξεπεράσεις λίγο το ύφος της εποχής που σε καθιέρωσε…

Καταρχήν δεν είμαι άνθρωπος που στηρίζεται στο χτες. Δεν κάθομαι να αναπολήσω, δεν είμαι τέτοιος τύπος. Πιστεύω ότι τόσο για μένα όσο και για τον περισσότερο κόσμο, σημασία πρέπει πάντα να έχει το σήμερα και το αύριο. Δεν μου αρέσει το χτες, δεν θεωρώ τον εαυτό μου παραδοσιακό τύπο, πιστεύω ότι η παράδοση είναι φρένο στην εξέλιξη, χρησιμεύει μόνο σε ένα μουσιακό επίπεδο. Με ενδιαφέρει τι γινόταν χτες, αλλά κατά βάση θέλω να εστιάζω στην εξέλιξη. Δεν με ενδιαφέρουν πλέον τα 80ς ή τα 90ς. Ότι ήταν να χτιστεί εκείνη την εποχή χτίστηκε, τελείωσε, ο χώρος καλύφθηκε, δεν υπάρχει πια πολεοδομικά κάτι που να έμεινε και πάμε παρακάτω.

 

Εσύ δηλαδή, έχεις ακούσει κάτι στο σήμερα, που αν όχι σε εμπνέει, σε κάνουν να ελπίζεις για την μουσική;

Για τα ελληνικά, τουλάχιστον από αυτά που φτάνουν στα αυτιά μου, δεν υπάρχουν. Λυπάμαι που είμαι τόσο απόλυτος, ειλικρινά περιμένω εδώ και τόσον καιρό να βγει κάτι που θα διαλύσει αυτήν την ομίχλη, αλλά ίσως δεν είναι καιρός ακόμα, δεν ξέρω. Έξω φυσικά και γίνονται καλές δουλειές και είναι καλές και σε πωλήσεις. Όταν ακούς ότι έξω υπάρχουν ακόμα πωλήσεις των 10 εκατομμυρίων δίσκων ας πούμε, αρχίζεις και λες ότι κάτσε, δεν σου φταίει το ίντερνετ, φταίει η σαβούρα που δίνουμε. Η πειρατεία πάντα υπήρχε στην μουσική, πάντα, τα ξέρουμε όλοι, από τα δισκάδικα της γειτονιάς με τις κασέτες, μέχρι τους πάγκους της λαϊκής. Είναι κακή μουσική, είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να πάω να αγοράσω έναν δίσκο, είναι ότι δεν ερωτεύομαι το κομμάτι, δεν μου δίνει έμπνευση, δεν με πάει κάπου. Είναι μόνο για να το ακούσεις και να ανέβεις στο τραπέζι, τίποτε άλλο.

rakintzisΈχεις να μου πεις κάτι συγκεκριμένο από το εξωτερικό που σου άρεσε;

Θα σου πω κάτι πολύ εμπορικό για να μην ακουστώ κάπως. Η Ριάνα ας πούμε. Πολύ καλές δουλειές. Τα πάντα προσεγμένα, άψογη καλλιτέχνης. Φωνητικά, κομμάτια, styling, video clip, όλα είναι επαγγελματικότατα. Μου αρέσει η εμπορική μουσική, γιατί προφανώς και εμπορικό δεν είναι μόνο το ξεφτίλικο. Και το λέω αυτό, γιατί εδώ που είμαστε πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνέχεια τι είμαστε και τι δεν είμαστε.

Πώς φιλτράρεις την επικοινωνία σου με τον κόσμο, από την ώρα που ξεκίνησες τις εμφανίσεις τον Νοέμβριο και πως φαντάζεσαι την εμφάνιση στο Gagarin;

Σίγουρα αυτή η εμφάνιση με αυτό που κάνω στις εμφανίσεις που ανέφερες δεν είναι το ίδιο. Γι’ αυτό και ενώ βρίσκομαι σε έναν χώρο, θα κάνω μια συναυλία σε έναν άλλο χώρο. Το μαγαζί στο οποίο εμφανίζομαι είναι της παρέας, ο κόσμος κάθεται, τραγουδάει τα κομμάτια μαζί μας, ξέρεις εκεί είμαι και μόνος μου, είναι και άλλο ρεπερτόριο, είναι πολύ διαφορετικά. Στο Gagarin θα είναι full band set και full computers. Τα computers δεν τα αποχωρίστηκα ποτέ. Παίζω με μπάντα και computers από το 1988.

Παρακολουθείς με την ίδια όρεξη όπως τότε την εξέλιξη της μουσικής τεχνολογίας;

Νομίζω ότι είσαι σε αυτήν την γραμμή δεν μπορείς να βγεις, δεν μπορείς να μένεις πίσω, γιατί είναι θέμα εξάρτησης!

Τι μπορεί λοιπόν να περιμένει κάποιος που θα έρθει να σε δει στις 19 του μήνα;

Να σου πω. Επειδή επαναλαμβάνω ότι δεν μου αρέσει να στέκομαι στο παρελθόν, ότι παλιό ακούσουμε θα το ακούσουμε σε τελείως καινούργια μορφή. Θα είναι και θα ακούγονται πλέον σημερινά, ίσως να νομίζεις ότι κυκλοφόρησαν σήμερα! Έχω κρατήσει οτιδήποτε καλό από μελωδικής άποψης, το καλό απόσταγμα και έχω πετάξει ότι θυμίζει άλλες εποχές.

The man said it. And that is all. Bring on the 19th.

 


 

rakintzis

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο Μιχάλης Ρακιντζής και η τετραμελής μπάντα του θα βρίσκονται στη σκηνή του Gagarin 205.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ. Η διάθεσή τους θα γίνεται μόνο από το ταμείο του club, το βράδυ της συναυλίας. Προπώληση δεν θα υπάρξει.

Κερδίστε προσκλήσεις!

Το mixtape.gr σε συνεργασία με το Gagarin 205 προσφέρει 3 μονές προσκλήσεις για την συναυλία του Μιχάλη Ρακιντζή.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected] με θέμα "ΠΟΥΦ" αναφέροντας φυσικά και το ονοματεπώνυμό σας. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν έγκαιρα με email.

Links
http://www.rakintzis.com/
http://www.myspace.com/rakintzis

Διάβασε επίσης...
Live DVD από τους Wilco
To πρώτο τους live DVD θα κυκλοφορήσουν μέσα στο Φεβρουάριο ή στις αρχές Μαρτίου οι Wilco στην Nonesuch / Warner.Tο dvd θα έχει τίτλο "Ashes of American Flags" και θα περιέχει τις συναυλίες του σπουδαίου αμερικάνικου group του Jeff Tweedy στο Ryman Auditorium του Nashville και στο Cain Ballroom της ...
Συνέχεια...
Ακυρώθηκε η εμφάνιση του A-Trak – Μεταφορά του party του Κορμοράνου με Krazy Baldhead στο Guru
Όπως έγινε γνωστό από τους φίλους του όπως πάντα δραστήριου Κορμοράνου, δυστυχώς ο Α-Trak αναγκάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη εμφανισή του στην Αθήνα αυτή την Δευτέρα στο Fuzz για προσωπικούς λόγους, με το ραντεβού να ανανεώνεται για το 2009. Χωρίς τον A-Trak λοιπόν, το μεγάλο πάρτυ του Κορμοράνου μεταφέρετε από ...
Συνέχεια...
Οι Intravenus παρουσιάζουν το “Oiseau” στο Six D.O.G.S.
Το πολύ καλό περσινό τους άλμπουμ, Oiseau, θα παρουσιάσουν ζωντανά οι Intravenus, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Six D.O.G.S. Οι Νώντας και Άκης Κακλαμάνης (τύμπανα και μπάσο αντίστοιχα), και Γιάννης Αναστασάκης στις κιθάρες, θα συναντήσουν τη Zωή Ευσταθίου στα πλήκτρα, τον Μάριο Βαλινάκη στο σαξόφωνο και τον Στέλιο - Lüüp- Ρωμαλιάδη στο φλάουτο, ...
Συνέχεια...
Οι Chris & Carla σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι παλιοί καλοί αγαπημένοι φίλοι μας Chris Eckman & Carla Torgerson των Walkabouts επιστρέφουν στα μέρη μας για τρεις ακουστικές εμφανίσεις στα πλαίσια προώθησης του νέου τους album "Fly High Brave Dreamers", το οποίο ομολογουμένως μας άρεσε ιδιαίτερως όπως διαβάσατε και πριν από 15 μέρες.Οι Chris & Carla λοιπόν θα ...
Συνέχεια...
Chris Corsano, Family Battle Snake και Red Needled Sea την Τετάρτη στο Kinky Kong
Η τελευταία συναυλία στο Kinky Kong την Τετάρτη 30 Ιουλίου, προτού μας αποχαιρετήσει για τις καλοκαιρινές του διακοπές, είναι ίσως και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουν φιλοξενηθεί στον χώρο στην Αβραμιώτου.Με την ευκαιρία της παρουσίας του Chris Corsano στην Αθήνα, ως βασικό πλέον μέλος του συγκροτήματος της Bjork, ...
Συνέχεια...
Η επιστροφή των Yeah Yeah Yeahs
Το αγαπημένο indie συγκρότημα που άφησε τη σφραγίδα του στον αμερικάνικο κιθαριστικό ήχο της προηγούμενης δεκαετίας επιστρέφει με νέο δίσκο, που θα ονομάζεται Mosquito, τέσσερα χρόνια μετά το It's A Blitz του 2009. Ο νέος δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου και το φως της δημοσιότητας έχει ήδη δει το εξώφυλλο ...
Συνέχεια...
Download This: Various Artist  – After Dark 2 Mix
Είχε δεν είχε ο φίλτατος Johnny Jewel, μας έκανε και πάλι το δωράκι του και έκανε διαθέσιμη την πρόσφατη και εξαιρετική συλλογή της Italians Do It Better After Dark 2 για stream ή/και δωρεάν download μέσω soundcloud ως ενιαίο mix (κυκλοφορεί ήδη κανονικα μέσω iTunes ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και ...
Συνέχεια...
Δείτε μία ολόκληρη συναυλία των Them Crooked Vultures
Στη πρόσφατη παρουσίαση του παρθενικού άλμπουμ της θαυμαστής παρέας των Them Crooked Vultures ο Χρήστος Νύχτης αναφέρει μεταξύ άλλων :"....Με μια λέξη...γκάζι. Πολύ γκάζι φίλε αναγνώστη ...".... βάζω και 'γω λίγο γκάζι ακόμα και σας κάνω δωράκι έκπληξη την δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια ολόκληρη συναυλία που έδωσε πρόσφατα το γκρουπ ...
Συνέχεια...
The Vibrators και The Velvoids την Παρασκευή στο Gagarin 205
Την ερχόμενη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο Gagarin 205, οι πρωτοπόροι του punk, The Vibrators θα μας παρασύρουν σε ένα τρελό pogo, με τους The Velvoids να ανοίγουν την βραδιά.Από τους παλιότερους εκπροσώπους του punk, οι The Vibrators δημιουργήθηκαν το 1976 και μετρούν ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς μουσικής παρουσίας, ...
Συνέχεια...
Yianneis @ Gagarin 205
Φαίνεται ιδιαιτέρως εναρμονισμένη η νέα σύνθεση των Yianneis που εμφανίστηκε το Σάββατο στο Gagarin205. Ο όρος δεν είναι τυχαίος. Από τη πρόσφατη προσθήκη στο συγκρότημα του κιθαρίστα Νικήτα Κίσσονα μέχρι τις πολυφωνικές στιγμές των Νίκο Ζάδε, Δημήτρη Πετράκη, Ιlya Algaere, Άρη Καλλέργη και Λάμπρου Φιλίππου παρακολουθήσαμε ένα θέαμα σαφώς δουλεμένο και κουρδισμένο. Παρά την αρχική καθυστέρηση ...
Συνέχεια...
Οι Grand Avenue δωρεάν και δυνατά κάτω από την Ακρόπολη
Τρεις μόλις μήνες μετά την προηγούμενη εμφάνισή τους στην Αθήνα, στο Fuzz, οι Δανοί Grand Avenue επιστρέφουν στην πόλη για ένα διαφορετικό live, καλεσμένοι του Mad.Την Τρίτη 29 Ιουλίου στις 21:00 στην Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, σε ένα live με δωρεάν είσοδο, οι φίλοι του κιθαριστικού ποπ ήχου των Grand ...
Συνέχεια...
Νέο άλμπουμ για τους Black Rebel Motorcycle Club μέσα στη χρονιά
Μετά τη περσινή διαδικτυακή και μόνο κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ τους, "The Effects of 333", το οποίο δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία, το τρίο των Black Rebel Motorcycle Club δοκιμάζει μία ακόμα φορά και φέτος, ελπίζοντας να τα καταφέρει καλύτερα. Η ακατονόμαστη, ακόμα, νέα δουλειά θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη ...
Συνέχεια...
Αυτοσχεδιασμών συνέχεια το Σάββατο στη KNOT Gallery
H KNOT Gallery αποτελεί ένα χώρο μουσικής εστίασης, για τον οποίο ο όρος "αυτοσχεδιασμός" είναι ό,τι κοντινότερο σε αυτό που πρεσβεύει. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, διοργανώνεται εκεί το ερχόμενο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου μια άκρως ενδιαφέρουσα συνεύρεση καλλιτεχνών. Από τη μία, θα καταλάβουν διαδοχικά τη σκηνή τα εγχώρια πρότζεκτ των Holefond και Yparxei ...
Συνέχεια...
Οι Wilco προσφέρουν δύο συναυλίες τους δωρεάν για κατέβασμα και ζητάνε τη βοήθειά μας
Οι έρανοι για βοήθεια στους κατοίκους της Αϊτής συνεχίζονται παγκοσμίως, όπως φυσικά και στη χώρα μας μέσω των διαφόρων ΜΜΕ και όχι μόνο, και η πλειοψηφία των καλλιτεχνών προσπαθεί να βοηθήσει με τον τρόπο της.Κάπως έτσι και οι Wilco προσφέρουν μέσω του επίσημου site τους δύο συναυλίες τους δωρεάν για ...
Συνέχεια...
Νέο EP για τον James Blake: Enough Thunder
Κατα πώς φαίνεται, ο δημιουργικός οίστρος του βρετανού post dubstep παραγωγού / τραγουδοποιού James Blake δεν έχει σταματημό φέτος. Έχει ήδη κυκλοφορήσει ενα από τα πιο πολυσυζητημένα άλμπουμς της χρονιάς, το ντεμπούτο του James Blake, και μια σειρά από singles με πιο πρόσφατο (Ιουλιος 2011) το Order / Pan που σηματοδοτησε ...
Συνέχεια...
Κ. Βήτα & ARTéfacts ensemble : Συγκατοίκηση στη Στέγη
Από την στιγμή που μάθαμε για αυτή την ιδιαίτερη συνεργασία, η προσμονή μας για το ερχόμενο σαββατοκύριακο στην φιλόξενη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είναι δεδομένη. Μεγαλύτερη ίσως και από σχεδόν όλες τις πολλές συναυλίες από καλλιτέχνες και συγκροτήματα από το εξωτερικό που έχουμε στην ατζέντα μας αυτή την περίοδο. Και γιατί ...
Συνέχεια...
O Sébastien Tellier στο Bios !
To Bios κλείνει τα 10 χρόνια ζωής του αυτό το Φθινόπωρο και μόλις πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες της σεζόν. Ο Sébastien Tellier, αυτός ο σπουδαίος Γάλλος εκκεντρικός καλλιτέχνης, θα εμφανιστεί live στο Bios την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της προώθησης του φετινού του album, ...
Συνέχεια...
Οι Fanfara Tirana στο Half Note Jazz Club – Κερδίστε προσκλήσεις!
Την πρώτη ορχήστρα πνευστών και χορού της Αλβανίας, που προσεγγίζει με τρόπο εντυπωσιακό την παραδοσιακή μουσική του τόπου της, τους Fanfara Tirana, φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή και για επτά βραδιές το Half Note Jazz Club.Οι Fanfara Tirana ερμηνεύουν τραγούδια για ήρωες και πληγωμένους εραστές, σε μια ζωντανή μίξη της αρχαίας ...
Συνέχεια...
Οι RainteaR μας παρουσιάζονται live
Μετά την άκρως επιτυχημένη εμφάνισή τους στο φεστιβάλ Area 4 στη Γερμανία, ως το επίτιμο καλεσμένο ελληνικό γκρουπ από το δικό μας Coca-Cola Soundwave, και με το πρώτο τους EP, που προσφέρεται δωρεάν από το επίσημο site τους, να συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους ενδιαφερόμενους, οι RainteaR μπαίνουν και πάλι από ...
Συνέχεια...
Teen Dream
Οι Beach House είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που πίστευες πως θα είχαν εκλείψει πια για τα καλά καθώς ήδη από το 2006, οπότε και κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους, ακούγονταν τόσο «δέκα χρόνια πριν».Πρόσθεσε εδώ το περιστασιακό ανασήκωμα του φρυδιού στα πρώτα ακούσματα που συνήθως σήμαινε «ποια είναι αυτή ...
Συνέχεια...
Mindwaltz @ Tiki Bar Athens
Η τελευταία φορά που είδα τους Mindwaltz live ήταν και πάλι στο TIKI αρκετούς μήνες πριν. Αν και ο ήχος και οι παρουσίες τους μου είναι πολύ οικίες πλέον, κάθε φορά που τους βλέπω και τους ακούω σε live τους, εκπλήσσομαι πάντοτε από καινούργια στοιχεία. Η διαφορά λοιπόν, αυτή τη ...
Συνέχεια...
Male Bonding
Λίγο πριν από την εμφάνισή τους στο Plisskën Festival, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ένα από τα μέλη των εξαιρετικών Βρετανών Male Bonding. Oι lo-fi/indie-punkers που μας εντυπωσίασαν με το 2ο album τους Endless Now  - κυκλοφόρησε τον Αύγουστο και αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα albums του 2011- καταφτάνουν στην Αθήνα ...
Συνέχεια...
Διαγωνισμός: Γνωρίστε τον James Blunt!
Λιγότερο από 20 ημέρες έχουν μείνει πριν από τα δύο ραντεβού με τον δημοφιλέστατο βρετανό τραγουδοποιό James Blunt στο Θέατρο του Λυκαβηττού την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Ιουνίου.To mixtape.gr σε συνεργασία μαζί με την διοργανώτρια εταιρία Hot Beez σας δίνει την δυνατότητα να είστε εσείς ένας από τους ...
Συνέχεια...
Η πρωτιά σε online digital πωλήσεις υλικού των The Beatles
Προχθές, το music download online store Wippit, ανέβασε στο site του σπάνιο video υλικό από την ιστορία των The Beatles. Κι αυτό ενώ η Emi, η δισκογραφική εταιρεία των The Beatles την Τρίτη διεύψευσε τους ισχυρισμούς του πρώτου, ότι πρόκειται να ανεβάσει online, προς πώληση, τον κατάλογο των Σκαθαριών.Το υλικό ...
Συνέχεια...
Μια επιπλέον ημέρα για το Plisskën Festival!
Όλο και πιο ενδιαφέρον γίνεται τo φετινό Plisskën Festival, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση για μια έξτρα ημέρα, κάνοντας έτσι τη φετινή διοργάνωση, ένα ολοκληρωμένο τετραήμερο event. Στην επιπλέον αυτή ημέρα λοιπόν, θα εμφανιστούν οι Slow Magic, Beat Culture, XXYYXX και Giraffage, οι οποίοι, θα κάνουν μια στάση στην Αθήνα την Πέμπτη ...
Συνέχεια...
Stream This: Christopher Owens – Lysandre (full album)
Στις 15 Ιανουαρίου κυκλοφορεί ο πρώτος σόλο δίσκος -για τον οποίο ήδη σας έχουμε μιλήσει από εδώ- του Christopher Owens μετά την διάλυση των Girls από το San Francisco που άφησαν πίσω τουλάχιστον δύο πολύ όμορφα άλμπουμ (Album - 2009, Father, Son, Holy Ghost - 2011) και ευτυχώς προλάβαμε να ...
Συνέχεια...
Stream This: Thievery Corporation – Saudade (full album)
Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνει κανείς προς τα που θα κινείται το έβδομο άλμπουμ του ντουέτου των Eric Hilton και Rob Garza ως Thievery Corporation. Όπως αναφέρεται και στο επίσημο site της μπάντας, τo Saudade (1/4/2014, ESL Music) είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο ομώνυμο βραζιλιάνικο μουσικό είδος με αναφορές στον ...
Συνέχεια...
Ποια είναι τα 15 καλύτερα ροκ ζευγάρια;
Το Rock Daily του RollingStone.com έκανε μία λίστα με τα 15 καλύτερα ζευγάρια του ροκ.Ποια είναι αυτά;15. Ira Kaplan και Georgia Hubley14. Mick Jagger και Marianne Faithfull13. Debbie Harry και Chris Stein12. John Doe και Exene Cervenka11. Ike και Tine Turner10. Sonny & Cher9. Lindsay Buckingham και Stevie Nicks8. Patti ...
Συνέχεια...
Raining Pleasure @ Πλατεία Συντάγματος
Όσο και να γκρινιάζει ο "Σκρουτζ" που βγάζουμε από μέσα μας ορισμένοι από εμάς αυτές τις μέρες, η Πλατεία Συντάγματος, ιδιαίτερα όταν έχει πέσει ο ήλιος, φέτος μοιάζει πιο όμορφη από ποτέ.Χωρίς την "Ζαχαρούπολη" η οποία και στρίμωχνε τους Αθηναίους και τους άδειαζε τις τσέπες - πώς να πεις όχι ...
Συνέχεια...
Οι Sigur Ros και το You Tube γράφουν ιστορία
Αυτή την Παρασκευή (7 Μαρτίου) το ονειρώδες κουαρτέτο από την Ισλανδία, μαζί με το You Tube, ανοίγουν μια νέα σελίδα στο χώρο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, γράφοντας κατά κάποιον τρόπο ιστορία. Την αναφερόμενη ημερομηνία, και για ολόκληρη τη μέρα, οι Sigur Ros θα καταλάβουν την front page του δημοφιλούς διαδικτυακού ...
Συνέχεια...
Live DVD από τους Wilco
Ακυρώθηκε η εμφάνιση του A-Trak – Μεταφορά του
Οι Intravenus παρουσιάζουν το “Oiseau” στο Six D.O.G.S.
Οι Chris & Carla σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Chris Corsano, Family Battle Snake και Red Needled
Η επιστροφή των Yeah Yeah Yeahs
Download This: Various Artist – After Dark
Δείτε μία ολόκληρη συναυλία των Them Crooked Vultures
The Vibrators και The Velvoids την Παρασκευή στο
Yianneis @ Gagarin 205
Οι Grand Avenue δωρεάν και δυνατά κάτω από
Νέο άλμπουμ για τους Black Rebel Motorcycle Club
Αυτοσχεδιασμών συνέχεια το Σάββατο στη KNOT Gallery
Οι Wilco προσφέρουν δύο συναυλίες τους δωρεάν για
Νέο EP για τον James Blake: Enough Thunder
Κ. Βήτα & ARTéfacts ensemble : Συγκατοίκηση στη
O Sébastien Tellier στο Bios !
Οι Fanfara Tirana στο Half Note Jazz Club
Οι RainteaR μας παρουσιάζονται live
Teen Dream
Mindwaltz @ Tiki Bar Athens
Male Bonding
Διαγωνισμός: Γνωρίστε τον James Blunt!
Η πρωτιά σε online digital πωλήσεις υλικού των
Μια επιπλέον ημέρα για το Plisskën Festival!
Stream This: Christopher Owens – Lysandre (full album)
Stream This: Thievery Corporation – Saudade (full album)
Ποια είναι τα 15 καλύτερα ροκ ζευγάρια;
Raining Pleasure @ Πλατεία Συντάγματος
Οι Sigur Ros και το You Tube γράφουν