Ομολογούμε ότι σπάνια ασχολούμαστε στο mixtape.gr με αυτό που ονομάζεται "ελληνόφωνο ροκ". Όμως η περίπτωση των Μαύρο Κόκκινο είναι εντελώς διαφορετική…

Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του πρώτου ομώνυμου album των Μαύρο Κόκκινο αυτή την Κυριακή στο Tiki Bar , το mixtape.gr συνομίλησε για ώρες με τον frontman του group Θοδωρή Σουρβίνο, και τον αφήνει στο τέλος να μας "συστήσει" τα τραγούδια του album.


Starting Point – όπως λέμε Εκκίνηση

Στην ουσία η πρώτη ιδέα για ελληνόφωνο συγκρότημα ξεκίνησε στην Αγγλία, πριν από δυόμισι χρόνια – το Οκτώβριο του 2007 – , όταν είχε ανέβει ο Στάθης (Γυφτόπουλος – κιθάρα) και μου έφερε κάποιες ιδέες.

Η απόλυτα κλισέ ερώτηση για τους Μαύρο Κόκκινο: Μα γιατί Ελληνόφωνο;;;

Συνειδητή απόφαση. Τραγουδάω στα αγγλικά επτά συνεχόμενα χρόνια, 1 χρόνο εδώ με τους Versace Widow και έξι χρόνια στην Αγγλία με τους Jackie Breaks και άλλα groups. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, μου φαινόταν παράλογο να είμαι εδώ και να τραγουδάω ακόμα στα Αγγλικά, σε μία χώρα που δεν μιλάει αγγλικά. Μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα ότι, ας πούμε ο Bob Dylan και ο Lou Reed τραγουδάνε «Νεοϋορκέζικα», ο Morrissey τραγουδάει «Μαντσεστεριανά», ο Pete Doherty τραγουδάει «Λονδρέζικα». Εκφράζουν δηλαδή την πόλη τους και τους ανθρώπους της.

Θα ήμουνα ψεύτης αν έλεγα ότι έχω πλέον φιλοδοξίες να πετύχω στο εξωτερικό, και γι’αυτό τραγουδάω στα αγγλικά, για να με καταλάβουν πιο πολλοί άνθρωποι. Από την άλλη, και αυτή τη φούσκα του myspace, ότι δηλαδή θα σε ακούσουν από όλο τον κόσμο δεν την πιστεύω. Προτιμώ χίλιες φορές να με ακούσουν 100 άνθρωποι και να σημαίνει κάτι στην πόλη μου, παρά να με ακούσουν 1.000.000 άνθρωποι ας πούμε στο Myspace, και να μην τους μένει τίποτα, αφού ίσως τους αντιστοιχεί η ακρόαση στο 1/4 του πρωϊνού τους καφέ., ακούγοντας μόλις 5-6 νότες και μετά να συνεχίσουν στο επόμενο τυχαίο group.

Στην ουσία όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι με τους ελληνικού στίχους έχεις την δυνατότητα να περάσεις το μήνυμα σου πιο άμεσα, και να δημιουργήσεις έτσι ένα πυρήνα ανθρώπων που πιστεύουν στα τραγούδια σου 100%, και όχι μόνο στη μουσική.

mk

Στα αγγλόφωνα ελληνικά group συνήθως πρώτα έρχεται η μουσική και μετά γράφονται οι στίχοι για να δέσουν με την μουσική. Στους ελληνόφωνους Μαύρο Κόκκινο συμβαίνει το αντίθετο;

Όχι, πρώτα έρχεται η μουσική. Ως Μαύρο Κόκκινο δίνουμε προτεραιότητα στον ήχο, όχι στην τραγουδοποιεία. Είμαστε πιο κοντά σε αυτό που έκαναν οι Fall, οι Public Image Ltd ή ας πούμε οι Magazine, όπου όλοι οι μουσικοί μιλάνε με τις νότες τους, και οι τραγουδιστές τους χρησιμοποιούν την φωνή περισσότερο ως όργανο. Και πάντα μου άρεσε η λογική του Frank Black ότι πάνω από όλα οι στίχοι των τραγουδιών δεν είναι ποίηση. Τα τραγούδια είναι η μουσική, αυτό θέλει ο κόσμος, καλή μουσική. Και αν έχεις καλούς στίχους, απλά είναι ένα έξτρα μπόνους. Μπορεί στην Ελλάδα να λέμε «Α, οι στίχοι είναι πολύ σημαντικοί!» αλλά στην ουσία τα περισσότερα τραγούδια – ειδικά στο αποκαλούμενο έντεχνο – είναι μουσικές αηδίες με ωραίους στίχους.

Ακόμα και στην Αγγλία και Αμερική, αν προσέξουμε τα τραγούδια που μας αρέσουν, η μουσική είναι φανταστική, αλλά οι στίχοι είναι βλακείες. Στην τελική, αν θέλει κάποιους ωραίους στίχους ας διαβάσει κάποιο βιβλίο από το να ακούσει ένα δίσκο.

Πολλά ελληνόφωνα συγκροτήματα στο παρελθόν έκαναν κάτι διαφορετικό και είχαν ενδιαφέρον ξεφεύγοντας από το «ελληνικό ροκ», όπως οι Xaxakes. Και οι Τρύπες όταν ξεκίνησαν δεν έπαιζαν σαν τον Σιδηρόπουλο ή τον Πουλικάκο, έπαιζαν κατ’ουσίας post-punk, την εποχή του post-punk. Θα μπορούσαν άνετα να ήταν μία θρυλική αγγλική μπάντα της εποχής, όπως οι Gang Of Four. Μετά βέβαια, ο κόσμος στη χώρα μας που δεν είχε ιδέα περί post punk και Gang Of Four και δεν αποκωδικοποίησε τις μουσικές επιρροές των Τρύπες, συνέδεσαν αυτό τον ήχο μόνο με τις Τρύπες.

To Συμβόλαιο με τον Σατανά (και δεν εννοούμε τον όμιλο Γιαννίκου)

Το συμβόλαιο με την Legend ήρθε εντελώς τυχαία, δεν το κυνηγήσαμε. Πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Παλιά, ειδικά στην Αμερική και στην Αγγλία, όλοι μίλαγαν για το «δαιμονικό» δισκογραφικό συμβόλαιο για το οποίο θα πούλαγες και την ψυχή σου στον διάβολο. Δεν ισχύουν αυτά πλέον. Τώρα απλά κάνεις μία συμφωνία για να βγάλεις ουσιαστικά ένα album, σαν να κάνεις μία συμφωνία με έναν χονδρέμπορα ή έναν χρηματοδότη. Δεν πιστεύω ότι ζούμε πια στην εποχή που ένα group θα στείλει 8.000 demo δεξιά-αριστερά και θα περιμένει από τις εταιρίες να του απαντήσουν.

Μου αρέσει που έχουν βγει τώρα sites με αγγελίες που και καλά ζητάνε οι εταιρίες νέα συγκροτήματα να υπογράψουν και να τους βγάλουν δίσκους – παραμύθια, και το αστείο είναι ότι τις πιστεύουνε! Γενικά η ανυπόγραφη μουσική βιομηχανία, είναι βιομηχανία της απελπισίας. Παίζει με την απελπισία του παιδιού που θέλει να κάνει κάτι με την μουσική του και στην ουσία είναι μία σπατάλη χρόνου και χρημάτων.

Όμως, πρέπει να βγει ένας δίσκος, για να κλείσει ένα κεφάλαιο ενός συγκροτήματος και να προχωρήσει. Και μόνος σου να τον βγάλεις – αλλά να έχει μία στοιχειώδη διανομή και προβολή – ξέρεις ότι πια τελείωσες με ένα υλικό και μπορείς να προχωρήσεις παραπέρα. Αν παραμένεις να έχεις ένα υλικό για δέκα χρόνια χωρίς να το βγάλεις παραέξω, δεν έχει νόημα, το διαλύεις ή θα βαρεθείς εσύ ο ίδιος ο μουσικός αυτό που κάνεις. Όλα τα συγκροτήματα – και τα μεγάλα – έκλεισαν πολλά κεφάλαια για να προχωρήσουν και να φτάσουν κάπου. Πόσα albums – κεφάλαια έκλεισαν οι Flaming Lips για να φτάσουν στο "Soft Bulletin»; Πολλά, που δεν τα ήξερε κανένας.

Για να βγάλεις album μόνος σου, χωρίς εταιρία, και να έχει και επιτυχία είναι πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες διανομής, δεν μπορείς να βρεις καλή ανεξάρτητη διανομή που να είναι ουσιαστικά κάτι φερέγγυο, και σε δεύτερο επίπεδο, πιστεύει κανείς ότι μπορεί να ζήσει από τα live έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα να μην έχει πρωινή δουλειά, και να «τρέχει» το album μόνος του; Ουσιαστικά όταν βγάζεις ένα album μόνος σου το κάνεις για την ματαιοδοξία σου ή απλά για να κλείσεις ένα κεφάλαιο – γνωρίζοντας ότι θα μείνει εκεί δεν θα πουλήσεις – όπως λέγαμε προηγουμένως, και να συνεχίσεις στο επόμενο. Αλλά σίγουρα δεν θα πάει σε κανένα δισκάδικο εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

mk"Μαύρο Κόκκινο" – The Album

Για το αποτέλεσμα βοήθησε ότι είχαμε πολύ καλό ομάδα στην ηχογράφηση και στην παραγωγή. Ο Γιώργος Πρινιωτάκης έκανε ουσιαστικά την επιμέλεια της παραγωγής, και ο Αλέξης Μπολπάσης την ηχογράφηση, ένα πολύ έμπειρο παιδί. Στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει τον όρο «καλή ηχογράφηση». Η παραγωγή πολλές φορές είναι κάτι σχετικό πολλές φορές, και δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι στα στούντιο δεν έχουν εμπειρίες για το πως ηχογραφούνται τα albums στο εξωτερικό, κάτι αδύνατο εννοείται αν δεν έχουν δουλέψει εκτός Ελλάδας. Ήμασταν τυχεροί γιατί ο Αλέξης έχει κάποια εμπειρία από το εξωτερικό, ο Γιώργος έχει ασχοληθεί πολύ με αγγλόφωνο.

Το album αποτελείται από τραγούδια που υπήρχαν στα πρώτα μας δύο demo, και μετά πιο πρόσφατα προστεθήκανε και δύο ακόμα πιο νέα, τα «Πρόσωπα» και «Τέλος Εποχής», που εάν δεν έβγαινε τελικά το album, θα ήταν μέρος του τρίτου demo. Μπορείς να δεις το album και σαν ένα ακριβοπληρωμένο demo, και για να αστειευτούμε, λίγο, μίλαγα τις προάλλες με τον J.J. Burnell των Strangles, και όταν του είπα το budget που είχαμε στην διάθεσή μας για το album, απάντησε, «καλό budget για ένα demo!", και αυτό από τους Strangler που πλέον πρέπει να έχουν ελάχιστο budget για τα albums τους, δεν μου το είπε ο Thom Yorke!

Μέχρι στιγμής έχουμε αλλάξει ένα μέλος, τον ντράμερ, και έχουμε προσθέσει και ένα δεύτερο κιθαρίστα – κυρίως για τα live – τον Αντώνη από τους Absent Mindead, αλλά όλα τα μέλη του group είναι ισότιμα στην δημιουργία. Σαν μπάντα λειτουργούμε απολύτως συλλογικά. Κανείς μας δεν φέρνει ένα έτοιμο τραγούδι. Μπορεί να υπάρχει μία κεντρική ιδέα στο μπάσο, ή στην κιθάρα ή στις μελωδικές γραμμές, αλλά από εκεί και πέρα την πορεία που θα πάρει το κομμάτι κανείς δεν το ξέρει. Βγαίνει στην ροή, χωρίς να είναι τζαμάρισμα, με τον καθένα να δοκιμάζει τις ιδέες του πάνω στην κεντρική ιδέα που μπορεί να έφερε στο group κάποιος άλλος, διαδικασία που αν δεν την προσέξεις μπορεί να βγει ένας αχταρμάς, αλλά και κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Έτσι, δημιουργήθηκαν και τα τραγούδια του album μας.

Καλώς τα 3-0

Δυστυχώς έχει περάσει πολύ ηττοπάθεια στους έλληνες μουσικούς. Δεν έχουν αυτό το «bravado» που λένε οι Άγγλοι, με πιτσιρικάδες να λένε με θράσος – και να το πιστεύουν! – «είμαστε η καλύτερη μπάντα του κόσμου!» και τρέχουν και κάνουν σαν τους τρελούς, έως ότου καταλάβουν ότι τελικά φυσικά και δεν είναι. Αλλά εδώ πέρα είναι σαν να γεννιέται μία μπάντα, και από την πρώτη στιγμή να το ξέρει ότι δεν είναι η καλύτερη μπάντα του κόσμου, ούτε καν καλή. Ξεκινάνε το ματς της μουσικής τους πορεία 3-0 από τα αποδυτήρια. Ακόμα και στο ελληνικό στερέωμα, που ξέρεις εκ των πραγμάτων, ότι ο καμβάς είναι μικρότερος, θα πας από εδώ έως εκεί το πολύ.

Βέβαια, ο Άγγλος πιτσιρικάς που παίζει σε ένα παλιό venue ας πούμε στο Sheffiled ξέρει ότι κάποτε στην ίδια μικρή σκηνή ανέβηκαν τα είδωλά του, οι Pulp, οι Cabaret Voltaire, οι Human League, και έχουν το όραμα, βλέπουν ότι μπορεί να έχουν δυνατότητες να προχωρήσουν όπως έκαναν όλα αυτά τα group της πόλης τους στο παρελθόν. Ένα ελληνικό νέο γκρουπάκι, τι όραμα μπορεί να έχει; Το πολύ ότι από ξεκίνησε ο Σιδηρόπουλος;

Αλλά και πάλι, με το φτωχό μου το μυαλό λέω, ότι καλύτερο είναι να σημαίνεις πολλά έως το Αγρίνιο, παρά ελάχιστο έως την Ιαπωνία

mk


O Θοδωρής Σουρβίνος μας συστήνει τα τραγούδια του πρώτου ομώνυμου album των Μαύρο Κόκκινο λίγο πριν τα παρουσιάσουν ζωντανά στο Tiki

Κάποια λόγια για τα τραγούδια του album – εντελώς προσωπικές σκέψεις- χωρίς να θέλω να επηρεάσω κάποιον ακροατή ως προς τα συμπεράσματα και τις σκέψεις.

ΣΑΝΤ ΣΟΝΓΚ :Ένα κλασσικός rock n roll ρυθμός, ένας απλός- λίγο χιουμοριστικός τίτλος με θέμα καταπιεσμένους πόθους.
ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΖΩΗ : Αφηγηματικό τραγούδι πάνω σε ένα πολύ ρυθμικό-με κάποιες ψυχεδελικές πινελιές- μουσικό υπόβαθρο
Ο ΦΟΒΟΣ : Ένα μάλλον new wave pop τραγούδι που αναφέρεται σε κάποια κατάσταση σχετικά με το φόβο της αλλαγής ή της μετάβασης.
ΒΑΡΕΤΟ : Το πιο pop κομμάτι του δίσκου, με λίγο προκλητικούς στίχους , σχετικά με την εμπορευματοποίηση και την υπερπροβολή της ιδέας του politically correct «ερωτευμένου ζευγαριού».
ΤΖΟ : Αφιερωμένο στους ήρωες του Punk rock και γενικά του εκρηκτικού απλού ροκ με τίτλο το όνομα Τζο , που σαφώς και παραπέμπει σ’έναν από τους μεγαλύτερους rockers ever, τον Joe Strummer
ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ: Μάλλον ένα lovesong εκδίκησης. Αρκετά μελαγχολικό και 60s western. Από τα πρώτα που γράψαμε ως group.
ΑΘΗΝΑ ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ: Θεματικά μιλάει για το πως μπορεί το περιβάλλον της σύγχρονης Αθήνας να οδηγήσει τον κάτοικο της στο να τη μισεί και να μην έχει οίκτο απέναντι της. Βέβαια αυτό το μίσος οφείλεται ίσως και σε μια βαθιά αγάπη. Και νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του album.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ : Garage punk μοτίβο και περιγραφή μιας φρικαλέας αστικής καθημερινότητας με μοναδική λύτρωση τη ζωή σε κλειστά δωμάτια.
ΑΣ ΦΥΓΟΥΜΕ : Εδώ απλά ο ρυθμός παίρνει τα ηνία και μας οδηγεί σε μια προτροπή για αληθινή απόδραση από το χώρο που ζούμε- ίσως και το χρόνο.
ΠΡΟΣΩΠΑ : Πάλι κάτι που μουσικά παραπέμπει σε 60s -70s φόρμες, με βασική στιχουργική θεματική την ερωτική εμμονή.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ : Ένα μελωδικό τραγούδι που απλά δεν μιλάει για τίποτα συγκεκριμένο και αυτό ίσως γιατί ο «ήρωας» μονολογεί μεθυσμένος.
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ : O τίτλος οφείλεται στο ό,τι είναι το τελευταίο τραγούδι που γράφτηκε γι’αυτό το album. Το θέμα του αφορά στη συνειδητοποίηση και την ενηλικίωση και σαφώς σε μια λιγότερο επιθετική και δεικτική θεώρηση των πραγμάτων. Μουσικά μάλλον παραπέμπει σε πολύ έντονα βρετανικά κιθαριστικά ακούσματα με πολλές εναλλαγές στα θέματα.

 


mk

 

 

Το πρώτο album των Μαύρο Κόκκινο κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα από την Legend.

H επίσημη live παρουσίαση του album θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου στο Tiki Bar (Φαλήρου 15- Ακρόπολη).

Pre and after show Dj Set από την Ladydust

Είσοδος: 12 ευρώ (με ποτό)
Έναρξη: 22:00

 

 

 

 

Links
www.myspace.com/mavrokokkino

Video

 

Διάβασε επίσης...
Video: 7 Days of Funk – ‘I’ll Be There 4U’
Για την συνεργασία Dam-Funk και Snoop Dogg (ως ...Snoopzilla) ως 7 Days Of Funk και το ομώνυμο ντεμπούτο τους που κυκλοφορεί μέσω της Stones Throw και βουτάει, νοσταλγικά, κάπου ανάμεσα στον 90s West Coast/g-funk ήχο και τα funk αριστουργήματα που τον ενέπνευσαν τα έχουμε ήδη πει αρκετές φορές απο εδώ ...
Συνέχεια...
Η Γενιά του Χάους είναι εδώ
Όταν αναφέρεσαι στη Wipe Out Records - μία από τις ιστορικότητες εγχώριες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες - τότε σίγουρα έχεις στο μυαλό σου την Ελληνόφωνη underground μουσική σκηνή, κάποτε στα ντουζένια της και τώρα η αλήθεια είναι, σε λήθη. Κάποια στιγμή θα επιστρέψει στη θέση της όμως, άλλωστε όλα κύκλος είναι...Μία ...
Συνέχεια...
Exclusive Download: Introduced…by mixtape.gr
Πέρασαν κιόλας εννιά μήνες από τα "εγκαίνια" της στήλης "Introducing...". Μέσα από αυτή την καθ' όλα ευχάριστη διαδικασία γνωρίσαμε νέους καλλιτέχνες, ακούσαμε φρέσκες και πολύ αξιόλογες μουσικές προτάσεις και φυσικά κάναμε καινούριους φίλους. Αποφασίσαμε λοιπόν να ζητήσουμε από τους εκλεκτούς φιλοξενούμενους της στήλης, να μας χαρίσουν από ένα κομμάτι με απώτερο σκοπό τη ...
Συνέχεια...
Τέλη Μαΐου το νέο album των Film
Το νέο της δισκογραφικής επιστροφής των Film έχει διαρρεύσει προ πολλού απ' αυτό εδώ το site καθώς επίσης και όλες οι επερχόμενες αλλαγές που αυτό φέρνει.Αναφέρομαι φυσικά στη νέα frontwoman του group Ιφιγένεια Atkinson καθώς επίσης και τη νέα δισκογραφική εταιρεία που πλέον θα στηρίζει τα παιδιά, την Inner Ear. ...
Συνέχεια...
Έρχονται οι Spiritual Beggars
Οι Spiritual Beggars, έχοντας αρκετά χρόνια να εμφανιστούν στη χώρα μας, επιστρέφουν με νέο δίσκο την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο Κύτταρο.Το "Return To Zero" είναι ο πρώτος δίσκος της μπάντας με τον νέο frontman, Apollo Papathanasio, με θητεία σε Firewind, Evil Masquerade κ.α.Μαζι τους την σκηνη θα μοιραστουν τρεις νεες ...
Συνέχεια...
Larry Gus
Ο φίλος μας ο Larry Gus θα θυμάται για πάντα το 2013 που μας άφησε πριν από λίγες μέρες, αφού κυκλοφόρησε το album του "Years Not Living" στην DFA Records ενώ "όργωσε" και τις Ηνωμένες Πολιτείες ανοίγοντας τις συναυλίες των Cut Copy. Εμείς εδώ στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο τον περιμέναμε ...
Συνέχεια...
Video: Φοίβος Δεληβοριάς – Bolero
O πολύ συμπαθής μας Φοίβος Δεληβοριάς κυκλοφόρησε το νέο του video clip  για το κομμάτι "Bolero", από τον "Αόρατο Άνθρωπο" που κυκλοφόρησε από τον Εξώστη της Inner Ear. Η σκηνοθεσία ανήκει από τον Αντρέα Λαμπρόπουλο, ενώ το Post poduction πραγματοποιήθηκε από τον dB. Στο video clip εμφανίζονται μέλη της ομάδας Abovo (Βάσω ...
Συνέχεια...
Οι Gravitysays_i την Πέμπτη στο Θέατρο Ροές
Για τους εξαιρετικούς Gravitysays_i τα έχουμε πει αρκετές φορές φέτος, και δικαιολογημένα αφού κυκλοφόρησαν ένα από τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά εγχώρια albums της χρονιάς, το  ”The Figures of enormous grey and the patterns of Fraud” στην ανεξάρτητη Restless Wind με τις ζωντανές τους εμφανίσεις πάντα να εντυπωσιάζουν. Την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου επιστρέφουν με ...
Συνέχεια...
Οι Placebo επιστρέφουν στην Αθήνα
Ήταν μία από τις καλοκαιρινές συναυλίες που περιμέναμε τυπικά να ανακοινωθούν από την διοργανώτρια εταιρία DiDi Music και μία από αυτές των οποίων η εμπορική τουλάχιστον επιτυχία είναι σχεδόν δεδομένη. Την Παρασκευή 8 Αυγούστου λοιπόν οι Placebo θα επιστρέψουν στη χώρα μας για μία εμφάνιση στον "τελευταίο όροφο του Σταδίου Ειρήνης ...
Συνέχεια...
Η Kristin Hersh στην Αθήνα!
Η πρώην ηγέτης των ιστορικών Throwing Muses και αδιαμφισβήτητα μία από τις εμβληματικές προσωπικότητες της εναλλακτικής αμερικάνικης σκηνής, η Kristin Hersh θα επισκεφτεί την χώρα μας για μία σόλο συναυλία τον Μάρτιο.Συγκεκριμένα, η σημαντική τραγουδοποιός θα εμφανιστεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου στο Κύτταρο Club (Ηπείρου 48 & Αχαρνών), σε μία ...
Συνέχεια...
Nέο υλικό και νέο project μέσα στο 2010 για τον Trent Reznor
Ένα πρόσφατο update στο nin.com, φούντωσε τις φήμες για νέο άλμπουμ από τους Nine Inch Nails. O Reznor είχε αποκάλυψει μέσω του site ότι μέσα στη χρονιά οι φίλοι του γκρούπ θα πρέπει να περιμένουν νέο υλικό από τη μπάντα αλλά και άπο κάτι άλλο το οποίο δεν θα είναι ...
Συνέχεια...
Years Of Refusal
Ένας κλασσικός δίσκος από τον Morrissey. Βλέπετε, δεν έχουν αλλάξει και πολλά, εδώ και πολλά χρόνια, στην ομάδα που τον συνοδεύει μουσικά. Η επιρροή της παρουσίας στην παραγωγή του συγχωρεμένου Jerry Finn, που είχε αναλάβει και το "You Are The Quarry" είναι βέβαια αισθητή και είχε σαν αποτέλεσμα μία μεγαλύτερη ...
Συνέχεια...
H Imany σε μινι καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα
Μετά τις δύο sold out - και από αρκετές εβδομάδες νωρίτερα μάλιστα! - εμφανίσεις της στο Gazarte ήταν αναμενόμενο η  Imany να επιστρέψει στη χώρα μας. Αυτή τη φορά, η ταλαντούχα Γαλλίδα τραγουδίστρια που κατάγεται από τα νησιά Κομόρο της Αφρικής και η οποία μεγάλωσε στα προάστια του Παρισιού, την οποία γνωρίσαμε με το πολυακουσμένο “You ...
Συνέχεια...
Metz
Μετά από έναν σχετικά υποτονικό Ιανουάριο επιστρέφουμε στις ενδιαφέρουσες μετακλήσεις ονομάτων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αυτή τη φορά από τον Καναδά. Αναφερόμαστε φυσικά στους Metz, το νέο πουλέν της Sub Pop τους οποίους, όχι άδικα η εταιρεία προωθεί ως δυναμικούς και άξιους συνεχιστές των ένδοξων 90s ημερών της. ...
Συνέχεια...
Οι ΝΤΠ στο ΤΩΡΑ-Κ44 και όλα καταλήγουν στο 22810. Τυχαίο;
Οι πολύ καλοί ΝΤΠ εμφανίζονται την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιουνίου στο ΤΩΡΑ-Κ44, στο Γκάζι, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων και το πρόσφατο album τους "Δυστυχώς Επτοχεύσαμεν" και αντί οτοδήποτε άλλων σχολίων, παραθέτουμε το... εμπνευσμένο δελτίο τύπου που έστειλε το συγκρότημα:Την Πέμπτη 17 Ιουνίου οι ΝΤΠ στο ΤΩΡΑ - Κ44 αναλαμβάνουν το πιλοτήριο ...
Συνέχεια...
Το νέο βίντεο του Morrissey – That’s How People Grow Up
Ο Morrissey έχει νέο τραγούδι, το έχουμε ήδη ακούσει . Θα μπορείτε να το βρείτε στην καινούρια greatest hits συλλογή που θα βγάλει στο εμπόριο στις 11 Φεβρουαρίου.Το βίντεο για το καινούριο κομμάτι, το "That's How People Grow Up" δηλαδή, πιθανολογώ ότι θέλει να μας δείξει... πώς μεγαλώνει η παράνοια ...
Συνέχεια...
O Mercan Dede στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση
Ένας από τους σημαντικότερους και ιδιαίτερους μουσικούς της σύγχρονης μουσικής της Τουρκίας, ο Mercan Dede, θα εμφανιστεί την επόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Ο Mercan Dede - a.k.a. Arkin Ilicali- μπορεί να κατοικεί στον Καναδά αλλά έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση της τούρκικης ...
Συνέχεια...
The Rockhard Bastards στο Bios!
Η ελίτ του underground turntablism σε μια ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα; Καθόλου άσχημα! Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου λοιπόν στο Bios Front, οι D-Styles, DJ Excess καιToadstyle σε μια κοινή εμφάνιση όπου το πικάπ θα είναι το κύριο μουσικό όργανο για ένα ιδιαίτερο fusion από hip hop, scratch, funk, jazz και ...
Συνέχεια...
Ξεκινάει σήμερα το Velvet Bus τη νέα του βόλτα στην Ελλάδα
Ύστερα από την πρώτη περιοδεία του Velvet Bus ανά την Ελλάδα, ήρθε η ώρα σήμερα να ξαναπάρει μπροστά, να πατήσει γκάζι και να ταξιδέψει τέσσερα συγκροτήματα της Αθηναϊκής ανεξάρτητης σκηνής σε 11 πόλεις της χώρας, έως και τις 11 Μαϊου.Οι Callas, ως έμπειροι οικοδεσπότες, θα ταξιδέψουν μαζί με τους Le ...
Συνέχεια...
Gaslamp Killer @ Bios
"Europe-I'm here!" έλεγε στο MySpace του ο θεότρελος William Benjamin Bensussen, ή αλλιώς Gaslamp Killer λίγες μέρες προτού βρεθεί στο ελληνικό έδαφος. 25 ετών, απ'το Λος Άντζελες, ανήκει σε μια σειρά καλλιτεχνών που μπλέκουν το hip hop με το dubstep, το bleep hop, το 8bit, το wonky (κι όποια άλλη ...
Συνέχεια...
Στυλιανός Τζιρίτας – A(r)mour
Μπορεί στις δυο τελευταίες δεκαετίες να μην αναδύθηκαν στην επιφάνεια του καλλιτεχνικού χώρου σεβαστοί σε πλήθος «ήρωες», είτε φερ’ ειπείν αναφέρεται κανείς στο μουσικό στερέωμα, είτε σε αυτό του κινηματογράφου, σε παγκόσμια κλίμακα, εντούτοις, οι αναμείξεις ιδιωμάτων και ο πλουραλισμός παρέδωσαν δημιουργήματα με απροσδόκητα ιδιαίτερες μορφές. Ο Στυλιανός Τζιρίτας δε μοιάζει ...
Συνέχεια...
O Μπάμπης Παπαδόπουλος φέρνει τις “Σκηνές… από την Σπηλιά του Δράκου” στο Six D.O.G.S.
Υπό τον τίτλο Σκηνές από την σπηλιά του δράκου, ο σπουδαίος κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος (βλ. επίσης Τρύπες, Θ.Παπακωνσταντίνου / Λαϊκεδέλικα. κλπ) πρόκειται να εμφανιστεί ζωντανά σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στο Six D.O.G.S. Ο ίδιος στην ακουστική κιθάρα και συνοδευόμενος από ένα επίσης καθαρά ακουστικό σχήμα -Φώτης Σιώτας(βιόλα), ο Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο) και Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι)- πρόκειται να μας παρουσίασουν επιλεγμένα ...
Συνέχεια...
Video: Coldplay – ‘Every Teardrop Is A Waterfall’
Θυμάστε που σας είπαμε ότι μπορείτε πλέον να ακούσετε το νέο single των Coldplay; Ε, τώρα μπορείτε να το δείτε κιόλας! Αν και το κομμάτι θυμίζει επικίνδυνα U2, ειδικά προς το τέλος του, το βίντεο είναι μια μικρή όαση για τα μάτια, όχι ως προς το σενάριο αλλά ως προς τα ...
Συνέχεια...
Nine Inch Nails, Jane’s Addiction, Alec Empire @ Θέατρο Βράχων
Δεν ξέρω πόσοι συνειδητοποίησαν τη σπουδαιότητα της συναυλιακής αυτής βραδιάς για τα ελληνικά δεδομένα. Σίγουρα δεν το κατάλαβαν όσοι δεν έδωσαν το παρόν και έχασαν ένα μουσικό γεγονός που στο σύνολό του (ειδικό βάρος συγκροτημάτων, επίπεδο παραγωγής, ήχου κλπ) συμβαίνει στην καλύτερη μια στη δεκαετία στην Ελλάδα.Μεγάλες συναυλίες από σπουδαία ...
Συνέχεια...
Τον Σεπτέμβριο νέο άλμπουμ απο τους Pet Shop Boys
Oι Pet Shop Boys πρόκειται να επιστρέψουν στη δισκογραφία τον Σεπτέμβριο με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ. Το 'Elysium', όπως θα είναι ο τίτλος του, ηχογραφείται με την αρωγή του Αμερικανού παραγωγού Andrew Dawson. Όπως δήλωσαν, ο Dawson τους βοήθησε στο να δημιουργήσουν έναν φρέσκο ήχο. Για να δούμε...
Συνέχεια...
Video: Betty Loop Loop – “Η Γεύση”
Οι Betty Loop Loop κυκλοφόρησαν μέσα στο 2011 μαζί με τους  Άγγελο Κυρίου  και Κτίρια τη Νύχτα μία διπλή κασέτα στο diy label Phase!. Μέσα από αυτή την κυκλοφορία, έχουμε και το επίσημο video του τραγουδιού "H Γεύση" από τους Betty Loop Loop, σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Σπούλου. Παρακάτω βλέπουμε το video και μέσω ...
Συνέχεια...
Τα 20 τραγούδια διαμαρτυρίας που “μετράνε”, από το spinner.com
To spinner.com έκανε μία λίστα, που όπως ξέρετε μας αρέσουν πολύ, με τα 20 τραγούδια διαμαρτυρίας που έχουν να πουν κάτι.Στη λίστα που θα δείτε πιο κάτω, συμμετέχουν όλοι οι αναμενόμενοι (π.χ Bob Marley, Bob Dylan, Public Enemy, N.W.A. Edwin Starr, Marvin Gaye, κ.ά), καθώς και μερικές εκπλήξεις -για τον ...
Συνέχεια...
Listen Up: Constellation Records Sampler Mixtape 2013
Εαν θέλετε να κάνετε catch-up  με το τι συμβαίνει με την (ακόμα ακμαιότατη) ανεξάρτητη δισκογραφική Constellation Records, μόλις έγινε διαθέσιμο προς ακρόαση/δωρεάν download ένα Sampler mixtape που περιλαμβάνει δείγματα από όλες με τις πρόσφατες και επερχόμενες  κυκλοφορίες της από το ‘Allelujah! Don’t Bend! Ascend! (Σεπτέμβρης 2012)  των Godspeed You Black Emperor μέχρι σήμερα ...
Συνέχεια...
Video: Julia Holter – ‘This Is A True Heart’
Το νέο άλμπουμ της Julia Holter, και πρώτο για την Domino, Loud City Songs κυκλοφορεί ήδη εδώ και περίπου 20 ημέρες και αξίζει σαφέστατα της προσοχής, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, μιας και έχοντας ιδιαίτερα ανεβάσμενο παραγωγής (είναι το πρώτο άλμπουμ της αμερικανίδας τραγουδοποιού που είναι ηχογραφημένο "κανονικά" σε ...
Συνέχεια...
Οι Φινλανδοί Callisto την Κυριακή & την Δευτέρα στο Rodeo – Κερδίστε προσκλήσεις!
Την ερχόμενη Κυριακή 22 & την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, οι Callisto θα βρεθούν με την σειρά τους στη σκηνή του Rodeo, για να αποδείξουν γιατί θεωρούνται από πολλούς το πλέον υποσχόμενο όνομα του Ευρωπαϊκού post-metal, αν και την πεντάδα από τη Φιλανδία, θα μπορούσατε να την κατατάξετε σε αρκετά άλλα ...
Συνέχεια...
Video: 7 Days of Funk – ‘I’ll Be
Η Γενιά του Χάους είναι εδώ
Exclusive Download: Introduced…by mixtape.gr
Τέλη Μαΐου το νέο album των Film
Έρχονται οι Spiritual Beggars
O Larry Gus – επιτέλους – επιστρέφει σε
Video: Φοίβος Δεληβοριάς – Bolero
Οι Gravitysays_i την Πέμπτη στο Θέατρο Ροές
Οι Placebo επιστρέφουν στην Αθήνα
Η Kristin Hersh στην Αθήνα!
Nέο υλικό και νέο project μέσα στο 2010
Years Of Refusal
H Imany σε μινι καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα
Metz
Οι ΝΤΠ στο ΤΩΡΑ-Κ44 και όλα καταλήγουν στο
Το νέο βίντεο του Morrissey – That’s How
O Mercan Dede στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
The Rockhard Bastards στο Bios!
Ξεκινάει σήμερα το Velvet Bus τη νέα του
Gaslamp Killer @ Bios
Στυλιανός Τζιρίτας – A(r)mour
O Μπάμπης Παπαδόπουλος φέρνει τις “Σκηνές… από την
Video: Coldplay – ‘Every Teardrop Is A Waterfall’
Nine Inch Nails, Jane’s Addiction, Alec Empire @
Τον Σεπτέμβριο νέο άλμπουμ απο τους Pet Shop
Video: Betty Loop Loop – “Η Γεύση”
Τα 20 τραγούδια διαμαρτυρίας που “μετράνε”, από το
Listen Up: Constellation Records Sampler Mixtape 2013
Video: Julia Holter – ‘This Is A True
Οι Φινλανδοί Callisto την Κυριακή & την Δευτέρα