Ομολογούμε ότι σπάνια ασχολούμαστε στο mixtape.gr με αυτό που ονομάζεται "ελληνόφωνο ροκ". Όμως η περίπτωση των Μαύρο Κόκκινο είναι εντελώς διαφορετική…

Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του πρώτου ομώνυμου album των Μαύρο Κόκκινο αυτή την Κυριακή στο Tiki Bar , το mixtape.gr συνομίλησε για ώρες με τον frontman του group Θοδωρή Σουρβίνο, και τον αφήνει στο τέλος να μας "συστήσει" τα τραγούδια του album.


Starting Point – όπως λέμε Εκκίνηση

Στην ουσία η πρώτη ιδέα για ελληνόφωνο συγκρότημα ξεκίνησε στην Αγγλία, πριν από δυόμισι χρόνια – το Οκτώβριο του 2007 – , όταν είχε ανέβει ο Στάθης (Γυφτόπουλος – κιθάρα) και μου έφερε κάποιες ιδέες.

Η απόλυτα κλισέ ερώτηση για τους Μαύρο Κόκκινο: Μα γιατί Ελληνόφωνο;;;

Συνειδητή απόφαση. Τραγουδάω στα αγγλικά επτά συνεχόμενα χρόνια, 1 χρόνο εδώ με τους Versace Widow και έξι χρόνια στην Αγγλία με τους Jackie Breaks και άλλα groups. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, μου φαινόταν παράλογο να είμαι εδώ και να τραγουδάω ακόμα στα Αγγλικά, σε μία χώρα που δεν μιλάει αγγλικά. Μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα ότι, ας πούμε ο Bob Dylan και ο Lou Reed τραγουδάνε «Νεοϋορκέζικα», ο Morrissey τραγουδάει «Μαντσεστεριανά», ο Pete Doherty τραγουδάει «Λονδρέζικα». Εκφράζουν δηλαδή την πόλη τους και τους ανθρώπους της.

Θα ήμουνα ψεύτης αν έλεγα ότι έχω πλέον φιλοδοξίες να πετύχω στο εξωτερικό, και γι’αυτό τραγουδάω στα αγγλικά, για να με καταλάβουν πιο πολλοί άνθρωποι. Από την άλλη, και αυτή τη φούσκα του myspace, ότι δηλαδή θα σε ακούσουν από όλο τον κόσμο δεν την πιστεύω. Προτιμώ χίλιες φορές να με ακούσουν 100 άνθρωποι και να σημαίνει κάτι στην πόλη μου, παρά να με ακούσουν 1.000.000 άνθρωποι ας πούμε στο Myspace, και να μην τους μένει τίποτα, αφού ίσως τους αντιστοιχεί η ακρόαση στο 1/4 του πρωϊνού τους καφέ., ακούγοντας μόλις 5-6 νότες και μετά να συνεχίσουν στο επόμενο τυχαίο group.

Στην ουσία όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι με τους ελληνικού στίχους έχεις την δυνατότητα να περάσεις το μήνυμα σου πιο άμεσα, και να δημιουργήσεις έτσι ένα πυρήνα ανθρώπων που πιστεύουν στα τραγούδια σου 100%, και όχι μόνο στη μουσική.

mk

Στα αγγλόφωνα ελληνικά group συνήθως πρώτα έρχεται η μουσική και μετά γράφονται οι στίχοι για να δέσουν με την μουσική. Στους ελληνόφωνους Μαύρο Κόκκινο συμβαίνει το αντίθετο;

Όχι, πρώτα έρχεται η μουσική. Ως Μαύρο Κόκκινο δίνουμε προτεραιότητα στον ήχο, όχι στην τραγουδοποιεία. Είμαστε πιο κοντά σε αυτό που έκαναν οι Fall, οι Public Image Ltd ή ας πούμε οι Magazine, όπου όλοι οι μουσικοί μιλάνε με τις νότες τους, και οι τραγουδιστές τους χρησιμοποιούν την φωνή περισσότερο ως όργανο. Και πάντα μου άρεσε η λογική του Frank Black ότι πάνω από όλα οι στίχοι των τραγουδιών δεν είναι ποίηση. Τα τραγούδια είναι η μουσική, αυτό θέλει ο κόσμος, καλή μουσική. Και αν έχεις καλούς στίχους, απλά είναι ένα έξτρα μπόνους. Μπορεί στην Ελλάδα να λέμε «Α, οι στίχοι είναι πολύ σημαντικοί!» αλλά στην ουσία τα περισσότερα τραγούδια – ειδικά στο αποκαλούμενο έντεχνο – είναι μουσικές αηδίες με ωραίους στίχους.

Ακόμα και στην Αγγλία και Αμερική, αν προσέξουμε τα τραγούδια που μας αρέσουν, η μουσική είναι φανταστική, αλλά οι στίχοι είναι βλακείες. Στην τελική, αν θέλει κάποιους ωραίους στίχους ας διαβάσει κάποιο βιβλίο από το να ακούσει ένα δίσκο.

Πολλά ελληνόφωνα συγκροτήματα στο παρελθόν έκαναν κάτι διαφορετικό και είχαν ενδιαφέρον ξεφεύγοντας από το «ελληνικό ροκ», όπως οι Xaxakes. Και οι Τρύπες όταν ξεκίνησαν δεν έπαιζαν σαν τον Σιδηρόπουλο ή τον Πουλικάκο, έπαιζαν κατ’ουσίας post-punk, την εποχή του post-punk. Θα μπορούσαν άνετα να ήταν μία θρυλική αγγλική μπάντα της εποχής, όπως οι Gang Of Four. Μετά βέβαια, ο κόσμος στη χώρα μας που δεν είχε ιδέα περί post punk και Gang Of Four και δεν αποκωδικοποίησε τις μουσικές επιρροές των Τρύπες, συνέδεσαν αυτό τον ήχο μόνο με τις Τρύπες.

To Συμβόλαιο με τον Σατανά (και δεν εννοούμε τον όμιλο Γιαννίκου)

Το συμβόλαιο με την Legend ήρθε εντελώς τυχαία, δεν το κυνηγήσαμε. Πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Παλιά, ειδικά στην Αμερική και στην Αγγλία, όλοι μίλαγαν για το «δαιμονικό» δισκογραφικό συμβόλαιο για το οποίο θα πούλαγες και την ψυχή σου στον διάβολο. Δεν ισχύουν αυτά πλέον. Τώρα απλά κάνεις μία συμφωνία για να βγάλεις ουσιαστικά ένα album, σαν να κάνεις μία συμφωνία με έναν χονδρέμπορα ή έναν χρηματοδότη. Δεν πιστεύω ότι ζούμε πια στην εποχή που ένα group θα στείλει 8.000 demo δεξιά-αριστερά και θα περιμένει από τις εταιρίες να του απαντήσουν.

Μου αρέσει που έχουν βγει τώρα sites με αγγελίες που και καλά ζητάνε οι εταιρίες νέα συγκροτήματα να υπογράψουν και να τους βγάλουν δίσκους – παραμύθια, και το αστείο είναι ότι τις πιστεύουνε! Γενικά η ανυπόγραφη μουσική βιομηχανία, είναι βιομηχανία της απελπισίας. Παίζει με την απελπισία του παιδιού που θέλει να κάνει κάτι με την μουσική του και στην ουσία είναι μία σπατάλη χρόνου και χρημάτων.

Όμως, πρέπει να βγει ένας δίσκος, για να κλείσει ένα κεφάλαιο ενός συγκροτήματος και να προχωρήσει. Και μόνος σου να τον βγάλεις – αλλά να έχει μία στοιχειώδη διανομή και προβολή – ξέρεις ότι πια τελείωσες με ένα υλικό και μπορείς να προχωρήσεις παραπέρα. Αν παραμένεις να έχεις ένα υλικό για δέκα χρόνια χωρίς να το βγάλεις παραέξω, δεν έχει νόημα, το διαλύεις ή θα βαρεθείς εσύ ο ίδιος ο μουσικός αυτό που κάνεις. Όλα τα συγκροτήματα – και τα μεγάλα – έκλεισαν πολλά κεφάλαια για να προχωρήσουν και να φτάσουν κάπου. Πόσα albums – κεφάλαια έκλεισαν οι Flaming Lips για να φτάσουν στο "Soft Bulletin»; Πολλά, που δεν τα ήξερε κανένας.

Για να βγάλεις album μόνος σου, χωρίς εταιρία, και να έχει και επιτυχία είναι πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες διανομής, δεν μπορείς να βρεις καλή ανεξάρτητη διανομή που να είναι ουσιαστικά κάτι φερέγγυο, και σε δεύτερο επίπεδο, πιστεύει κανείς ότι μπορεί να ζήσει από τα live έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα να μην έχει πρωινή δουλειά, και να «τρέχει» το album μόνος του; Ουσιαστικά όταν βγάζεις ένα album μόνος σου το κάνεις για την ματαιοδοξία σου ή απλά για να κλείσεις ένα κεφάλαιο – γνωρίζοντας ότι θα μείνει εκεί δεν θα πουλήσεις – όπως λέγαμε προηγουμένως, και να συνεχίσεις στο επόμενο. Αλλά σίγουρα δεν θα πάει σε κανένα δισκάδικο εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

mk"Μαύρο Κόκκινο" – The Album

Για το αποτέλεσμα βοήθησε ότι είχαμε πολύ καλό ομάδα στην ηχογράφηση και στην παραγωγή. Ο Γιώργος Πρινιωτάκης έκανε ουσιαστικά την επιμέλεια της παραγωγής, και ο Αλέξης Μπολπάσης την ηχογράφηση, ένα πολύ έμπειρο παιδί. Στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει τον όρο «καλή ηχογράφηση». Η παραγωγή πολλές φορές είναι κάτι σχετικό πολλές φορές, και δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι στα στούντιο δεν έχουν εμπειρίες για το πως ηχογραφούνται τα albums στο εξωτερικό, κάτι αδύνατο εννοείται αν δεν έχουν δουλέψει εκτός Ελλάδας. Ήμασταν τυχεροί γιατί ο Αλέξης έχει κάποια εμπειρία από το εξωτερικό, ο Γιώργος έχει ασχοληθεί πολύ με αγγλόφωνο.

Το album αποτελείται από τραγούδια που υπήρχαν στα πρώτα μας δύο demo, και μετά πιο πρόσφατα προστεθήκανε και δύο ακόμα πιο νέα, τα «Πρόσωπα» και «Τέλος Εποχής», που εάν δεν έβγαινε τελικά το album, θα ήταν μέρος του τρίτου demo. Μπορείς να δεις το album και σαν ένα ακριβοπληρωμένο demo, και για να αστειευτούμε, λίγο, μίλαγα τις προάλλες με τον J.J. Burnell των Strangles, και όταν του είπα το budget που είχαμε στην διάθεσή μας για το album, απάντησε, «καλό budget για ένα demo!", και αυτό από τους Strangler που πλέον πρέπει να έχουν ελάχιστο budget για τα albums τους, δεν μου το είπε ο Thom Yorke!

Μέχρι στιγμής έχουμε αλλάξει ένα μέλος, τον ντράμερ, και έχουμε προσθέσει και ένα δεύτερο κιθαρίστα – κυρίως για τα live – τον Αντώνη από τους Absent Mindead, αλλά όλα τα μέλη του group είναι ισότιμα στην δημιουργία. Σαν μπάντα λειτουργούμε απολύτως συλλογικά. Κανείς μας δεν φέρνει ένα έτοιμο τραγούδι. Μπορεί να υπάρχει μία κεντρική ιδέα στο μπάσο, ή στην κιθάρα ή στις μελωδικές γραμμές, αλλά από εκεί και πέρα την πορεία που θα πάρει το κομμάτι κανείς δεν το ξέρει. Βγαίνει στην ροή, χωρίς να είναι τζαμάρισμα, με τον καθένα να δοκιμάζει τις ιδέες του πάνω στην κεντρική ιδέα που μπορεί να έφερε στο group κάποιος άλλος, διαδικασία που αν δεν την προσέξεις μπορεί να βγει ένας αχταρμάς, αλλά και κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Έτσι, δημιουργήθηκαν και τα τραγούδια του album μας.

Καλώς τα 3-0

Δυστυχώς έχει περάσει πολύ ηττοπάθεια στους έλληνες μουσικούς. Δεν έχουν αυτό το «bravado» που λένε οι Άγγλοι, με πιτσιρικάδες να λένε με θράσος – και να το πιστεύουν! – «είμαστε η καλύτερη μπάντα του κόσμου!» και τρέχουν και κάνουν σαν τους τρελούς, έως ότου καταλάβουν ότι τελικά φυσικά και δεν είναι. Αλλά εδώ πέρα είναι σαν να γεννιέται μία μπάντα, και από την πρώτη στιγμή να το ξέρει ότι δεν είναι η καλύτερη μπάντα του κόσμου, ούτε καν καλή. Ξεκινάνε το ματς της μουσικής τους πορεία 3-0 από τα αποδυτήρια. Ακόμα και στο ελληνικό στερέωμα, που ξέρεις εκ των πραγμάτων, ότι ο καμβάς είναι μικρότερος, θα πας από εδώ έως εκεί το πολύ.

Βέβαια, ο Άγγλος πιτσιρικάς που παίζει σε ένα παλιό venue ας πούμε στο Sheffiled ξέρει ότι κάποτε στην ίδια μικρή σκηνή ανέβηκαν τα είδωλά του, οι Pulp, οι Cabaret Voltaire, οι Human League, και έχουν το όραμα, βλέπουν ότι μπορεί να έχουν δυνατότητες να προχωρήσουν όπως έκαναν όλα αυτά τα group της πόλης τους στο παρελθόν. Ένα ελληνικό νέο γκρουπάκι, τι όραμα μπορεί να έχει; Το πολύ ότι από ξεκίνησε ο Σιδηρόπουλος;

Αλλά και πάλι, με το φτωχό μου το μυαλό λέω, ότι καλύτερο είναι να σημαίνεις πολλά έως το Αγρίνιο, παρά ελάχιστο έως την Ιαπωνία

mk


O Θοδωρής Σουρβίνος μας συστήνει τα τραγούδια του πρώτου ομώνυμου album των Μαύρο Κόκκινο λίγο πριν τα παρουσιάσουν ζωντανά στο Tiki

Κάποια λόγια για τα τραγούδια του album – εντελώς προσωπικές σκέψεις- χωρίς να θέλω να επηρεάσω κάποιον ακροατή ως προς τα συμπεράσματα και τις σκέψεις.

ΣΑΝΤ ΣΟΝΓΚ :Ένα κλασσικός rock n roll ρυθμός, ένας απλός- λίγο χιουμοριστικός τίτλος με θέμα καταπιεσμένους πόθους.
ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΖΩΗ : Αφηγηματικό τραγούδι πάνω σε ένα πολύ ρυθμικό-με κάποιες ψυχεδελικές πινελιές- μουσικό υπόβαθρο
Ο ΦΟΒΟΣ : Ένα μάλλον new wave pop τραγούδι που αναφέρεται σε κάποια κατάσταση σχετικά με το φόβο της αλλαγής ή της μετάβασης.
ΒΑΡΕΤΟ : Το πιο pop κομμάτι του δίσκου, με λίγο προκλητικούς στίχους , σχετικά με την εμπορευματοποίηση και την υπερπροβολή της ιδέας του politically correct «ερωτευμένου ζευγαριού».
ΤΖΟ : Αφιερωμένο στους ήρωες του Punk rock και γενικά του εκρηκτικού απλού ροκ με τίτλο το όνομα Τζο , που σαφώς και παραπέμπει σ’έναν από τους μεγαλύτερους rockers ever, τον Joe Strummer
ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ: Μάλλον ένα lovesong εκδίκησης. Αρκετά μελαγχολικό και 60s western. Από τα πρώτα που γράψαμε ως group.
ΑΘΗΝΑ ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ: Θεματικά μιλάει για το πως μπορεί το περιβάλλον της σύγχρονης Αθήνας να οδηγήσει τον κάτοικο της στο να τη μισεί και να μην έχει οίκτο απέναντι της. Βέβαια αυτό το μίσος οφείλεται ίσως και σε μια βαθιά αγάπη. Και νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του album.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ : Garage punk μοτίβο και περιγραφή μιας φρικαλέας αστικής καθημερινότητας με μοναδική λύτρωση τη ζωή σε κλειστά δωμάτια.
ΑΣ ΦΥΓΟΥΜΕ : Εδώ απλά ο ρυθμός παίρνει τα ηνία και μας οδηγεί σε μια προτροπή για αληθινή απόδραση από το χώρο που ζούμε- ίσως και το χρόνο.
ΠΡΟΣΩΠΑ : Πάλι κάτι που μουσικά παραπέμπει σε 60s -70s φόρμες, με βασική στιχουργική θεματική την ερωτική εμμονή.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ : Ένα μελωδικό τραγούδι που απλά δεν μιλάει για τίποτα συγκεκριμένο και αυτό ίσως γιατί ο «ήρωας» μονολογεί μεθυσμένος.
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ : O τίτλος οφείλεται στο ό,τι είναι το τελευταίο τραγούδι που γράφτηκε γι’αυτό το album. Το θέμα του αφορά στη συνειδητοποίηση και την ενηλικίωση και σαφώς σε μια λιγότερο επιθετική και δεικτική θεώρηση των πραγμάτων. Μουσικά μάλλον παραπέμπει σε πολύ έντονα βρετανικά κιθαριστικά ακούσματα με πολλές εναλλαγές στα θέματα.

 


mk

 

 

Το πρώτο album των Μαύρο Κόκκινο κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα από την Legend.

H επίσημη live παρουσίαση του album θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου στο Tiki Bar (Φαλήρου 15- Ακρόπολη).

Pre and after show Dj Set από την Ladydust

Είσοδος: 12 ευρώ (με ποτό)
Έναρξη: 22:00

 

 

 

 

Links
www.myspace.com/mavrokokkino

Video

 

Διάβασε επίσης...
Νέο άλμπουμ για τους Yeah Yeah Yeahs τον Απρίλιο
Στις 13 Απριλίου το τρίο των "Δεν Λέμε Ποτέ Όχι" Yeah Yeah Yeahs μας παραδίδει το τρίτο του κατά σειρά άλμπουμ ονόματι "It's Blitz!".Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει συνολικά δέκα κομμάτια σε παραγωγή των Nick Launay (παραγωγός και του "Is Is" EP των YYY's) καθώς και Dave Sitek των TV On ...
Συνέχεια...
Retropolis @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 3/5/2011
Θα θέλαμε να αρχίσουμε την μικρή αναφορά στην live εκδοχή του project Retropolis εκφράζοντας την επιθυμία μας να επαναληφθεί με κάποιο τρόπο. Θα ήταν πολύ κρίμα να μην την απολαύσουν ακόμα περισσότεροι απλοί θεατές. Άλλωστε, στο σχεδόν γεμάτο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη φαίνεται ότι βρέθηκαν προχθές για να απολαύσουν την παρουσίαση ...
Συνέχεια...
Art Naive
Give me Mo(d)re(c)...Επανειλημμένως και ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχω εκφράσει τον απέραντο θαυμασμό μου για το κουαρτέτο των Modrec, οπότε αυτομάτως άλλη μια αναφορά στο ποιόν του συγκροτήματος, στα κατορθώματά του όσο και στις δυνατότητές του, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.Μετά από μια μακρά πορεία live περιπλανήσεων ανά τη χώρα, ...
Συνέχεια...
Video: Sigmataf – ‘Το Κρασί’
Για τον Sigmataf και την ιδιοσυγκρασιακή αλλά ενδιαφέρουσα πορεία του στα εγχώρια μουσικά δρώμενα τα έχουμε ξαναπεί πρόσφατα από εδώ, τόσο για το πρόσφατο άλμπουμ του Τι Κάνει Σε Είσαι Να; Εδώ όσο και για τα υψηλής αισθητικής βίντεο μετα όποια συνοδεύει είτε δικά του κομμάτια είτε άλλων. Ο Sigmataf μόλις ...
Συνέχεια...
Νέο ΕΡ απο τους A Place To Bury Strangers
Οι A Place To Bury Strangers πρόκειται να κυκλοφορήσουν ένα καινούργιο ΕΡ.Ο τίτλος του θα είναι 'Ego Death' και θα είναι διαθέσιμο για download απο τις 24 Μαΐου.Σ' αυτό θα περιέχονται καινούργια αλλά και παλιά τραγούδια, συνολικά 5 στον αριθμό, που ηχογραφήθηκαν στη 'βάση' του συγκροτήματος στα στουντιο Death By ...
Συνέχεια...
Video: Zebra Tracks – “Bicycles”
Μέσα στο 2011 οι Zebra Tracks είχαν κυκλοφορήσει ένα double A-side  single με τα τραγούδια "Isabelle Creeps" και "Bicycles", ως πρώτη γεύση μέσα από το επερχόμενο μέσα στη χρονιά που διανύουμε νέο τους album με τίτλο "Collective Guilt", το οποίο και αναμένουμε με ενδιαφέρον. Πλέον το "Bicycles" έχει και ένα εξαιρετικό ...
Συνέχεια...
Joolie Wood
H Joolie Wood είναι μια μουσικός με πολυετή πορεία στους γνωστούς μας Current 93 και σε άλλα σχήματα και συνεργασίες. Το προσωπικό της ep, μεγάλο μέρος του οποίου μπορείτε να ακούσετε στο myspace της ξεχωρίζει για το λυρικό του ύφος του χωρίς να είναι υπερβολικό ή ψεύτικο. Τραγούδια λοιπόν και ...
Συνέχεια...
Καινούργιο τραγούδι και album από τους Real Estate
Αυτά κι αν είναι καλά νέα. Οι Real Estate επιστρέφουν επιτέλους μετά από το 2011 και το εξαιρετικό, 2ο album τους, Days. Ο καινούργιος τους δίσκος θα φέρει τον τίτλο Atlas και θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου μέσα από τη Domino Records. Μάλιστα το 10-ήμερο(?) project που είχε ξεκινήσει στο account των ...
Συνέχεια...
Μέντα – “Μέντα”
Το πέμπτο, ομώνυμο, άλμπουμ των Μέντα κυκλοφορεί για να μας υπενθυμίσει πως, ναι, υπάρχουν ακόμα συγκροτήματα που τραγουδάνε στα ελληνικά!    Δεν ξέρω αν είναι παροδική μόδα, κάποιου τύπου αποτοξίνωση ή μια ολοκληρωτική απαξίωση του ελληνικού στίχου, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι της μουσικής που συνηθίσαμε να αποκαλούμε "εναλλακτική" (ή όπως αλλιώς ...
Συνέχεια...
Οι Lynyrd Skynyrd στην Αθήνα – όλες οι πληροφορίες!
Είχαμε ανακοινώσει από καιρό την επερχόμενη συναυλία των θρύλων του southern rock, τωρα έχουμε και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε! Οι Lynyrd Skynyrd πρόκειται να εμφανιστούν -για πρώτη φορά στην Ελλάδα!- την Δευτέρα 18 Ιουνίου στο Γήπεδο Baseball στο Ελληνικό. Ένα συγκρότημα που μετράει πάνω από 40 χρόνια ζωής και πάρα ...
Συνέχεια...
The Big Sam’s Funky Nation στο Half Note Jazz Club – Κερδίστε προσκλήσεις
Έναν σπουδαίο τρομπονίστα από την Νέα Ορλεάνη, τον Big Sam, φιλοξενεί παρέα με την μπάντα του από σήμερα Παρασκευή και για επτά βραδιές το Half Note Jazz Club.Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Ορλεάνη λοιπόν ο Big Sam (ή κατά κόσμoν Sam Williams), σπούδασε στους μουσικά γόνιμους δρόμους του Big Easy ...
Συνέχεια...
Download This: Maria Minerva – ‘The Sound’
Μπορεί η φίλτατη, Εσθονή στην καταγωγή, μουσικός Maria Minerva -από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα της λεγόμενης hypnagogic pop- να μην μας ικανοποίησε και τόσο στην περσινή εμφανισή της στο Bios (θυμηθείτε το review μας) αλλά απ' ότι φαίνεται δεν το βάζει κάτω. Ετοιμάζει νέο άλμπουμ που θα έχει τον τίτλο ...
Συνέχεια...
H επιστροφή του Max Tundra
O Max Tundra (ή αλλιώς Ben Jacobs) επιστρέφει στη δισκογραφία έπειτα από 6 χρόνια απουσίας. Ο καινούργιος του δίσκος ονομάζεται "Parallax Error Beheads You" και θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου από την δισκογραφική εταιρεία Domino.Θα προηγηθεί το single "Will Get Fooled Again" στις 29 Σεπτεμβρίου.Ορίστε και η tracklist:01 Gum Chimes ...
Συνέχεια...
Amy Winehouse @ Tempodrom, Berlin
Η πρώτη συναυλία της Amy Winehouse μετά την ακύρωση της περιοδείας της τον Αύγουστο ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Θα εμφανιστεί και σε τι κατάσταση θα είναι; Θα κάνει ένα αναζωογονημένο comeback ή θα μείνουμε με το εισιτήριο στο χέρι; Ομολογώ ότι έπεσα έξω γιατί το μόνο που δεν περίμενα ήταν ...
Συνέχεια...
H Barbara Luna στο Half Note Jazz Club – Κερδίστε προσκλήσεις!
Μια από τις πλέον αναγνωρισμένες world φωνές, την Barbara Luna, φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή και για επτά βραδιές το Half Note Jazz Club.Γεννημένη στo Μπουένος Άιρες λοιπόν η Barbara Luna, σπουδάζει αρχιτεκτονική στην Γαλλία και το μουσικό της ταλέντο θα αναπτυχθεί στα διάφορα piano-bars της Λυόν.Κύριο όπλο της είναι η ...
Συνέχεια...
Δωρεάν download ζωντανά ηχογραφημένου album των Coldplay
Άλλη μια απόδειξη πόσο έχουν αλλάξει, ανεπιστρεπτί, τα πράγματα για την μουσική βιομηχανία όταν ένα συγκρότημα σαν τους Coldplay δίνει για δωρεάν download ένα live άλμπουμ τους... Αφήστε δε που επιτέλους η μπάντα έρχεται στο προσκήνιο χωρίς να την κατηγορεί κάποιος (Yussuf; Joe; Είστε εδώ;) για κλοπή!Όπως ίσως θα ξέρατε, ...
Συνέχεια...
Video: Lana Del Rey – ‘Summertime Sadness’
Ακόμα ένα βίντεο μέσα από το Born To Die -που καταφερε να βρεθεί ακόμα και στα 20 "καλύτερα" άλμπουμ του πρώτου εξαμήνου του 2012 για το παρόν site- της αμφιλεγόμενης ως προς την "αυθεντικοτητά" της Lana Del Rey, αυτήν την φορά για το 'Summertime Sadness' και η retro αισθητική καλά ...
Συνέχεια...
Οι Client αυτή την εβδομάδα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα
Οι Client, το γυναικείο μινιμαλιστικό electro τρίο από την Μεγ. Βρετανία έρχεται στην Ελλάδα για τρείς εμφανίσεις αυτή την εβδομάδα στις 7, 8 και 9 Μαΐου σε Θεσσαλονίκη (Principal) , Αθήνα (Rodeo) και Πάτρα (Pas Mal) αντίστοιχα σε μία διοργάνωση της Άνωσης.Περισσότερο project, παρά ένα απλό μουσικό συγκρότημα, για τις ...
Συνέχεια...
Ήρθε η ώρα για το πρώτο The Very Best of Mick Jagger
Ας σηκώσει το χέρι του όποιος έχει στην κατοχή έναν σόλο δίσκο του Mick Jagger... Οι μουσικογραφιάδες, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και οι υπάλληλοι δισκογραφικών εταιριών που έλαβαν δωρεάν promo κόπιες ας τα κατεβάσουν αμέσως! ... Κανένας λοιπόν!Και καλά κάνατε, αφού όπως είναι γνωστό όποτε ο Jagger έβγαινε από το μαντρί ...
Συνέχεια...
Submarine
Οι Pure Sound είναι μια μπάντα από το Manchester την οποία σχημάτισαν παλιοί γνώριμοι της τοπικής indie σκηνής (A Witness, Inca Babies) οι οποίοι τώρα που παρήκμασε η κιθαριστική μουσική στην περιοχή το έριξαν στον ηλεκτρονικό πειραματισμό. Το Submarine είναι το δεύτερο άλμπουμ τους το οποίο έχει σκοπό να σε ...
Συνέχεια...
Οι Tindersticks μας φέρνουν και τον David Kitt στην Αθήνα!
Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη μας επεφύλαξαν οι Tindersticks για την επερχόμενη συναυλία τους στην Αθήνα το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Badminton. Η έκπληξη αυτή ακούει στο όνομα David Kitt, του εξαίρετου κατά τη προσωπική μου γνώμη Ιρλανδού τραγουδοποιού, ο οποίος και ανοίγει ήδη τις συναυλίες των Tindesticks στην Ευρωπαϊκή ...
Συνέχεια...
Big Sam’s Funky Nation @ Half Note Jazz Club
Είμαι πεπεισμένος, πως όταν πριν κάποια χρόνια ο Big Sam αποφάσισε να αποχωρήσει από τους μεγάλους Dirty Dozen Brass Band ώστε να στήσει και να ηγηθεί μιας προσωπικής του μπάντας, μπούκαρε στα μουσικά "καταγώγια" του λιμανιού της Νέας Ορλεάνης και βούτηξε τους πιο "αλανιάρηδες" μουσικούς που βρήκε μπροστά του. Δεν ...
Συνέχεια...
Αγγελάκας 3 σε νέες χειμερινές περιπέτειες
Τα έχουμε πει αρκετές φορές, αλλά ας το ξαναπούμε. Ο Γιάννης Αγγελάκας αποτελεί το σπουδαιότερο κεφάλαιο της ελληνικής σύγχρονης  μουσικής, και μετά από πολλά χρόνια θα συνειδητοποιήσουμε πόσο τυχεροί είμαστε που τον απολαμβάνουμε τόσα χρόνια, πάντα δημιουργικό και χωρίς να έχει "ξεπουλήσει" τις αρχές του. Το σχήμα των Γιάννης Αγγελάκας 3 ...
Συνέχεια...
Απόψε στο Six D.O.G.S.: Broken Beats + Two Imaginary Boys
Αν δεν έχετε ήδη εκδράμει εις τα εξοχάς λόγω τριημέρου μπορείτε να γιορτάσετε την σημερινή μας εθνκή εόρτη στο Six D.O.G.S. Bar (Kinky Room, ώρα έναρξης 22:00, είσοδος ελεύθερη) όπου δύο εξαίρετα "ζευγάρια" dj ενώνουν τις δυνάμεις τους στα decks για ένα άκρως εορταστικό σετ! Από την μια τα εκλεκτά παιδιά ...
Συνέχεια...
Οι φθινοπωρινές συναυλίες της Alterground
Σε ένα απροσδόκητα γεμάτο και φιλόδοξο, ελέω και των οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας, συναυλιακό φθινόπωρο η δραστήρια Alterground Productions δηλώνει παρούσα, με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες συναυλίες σημαντικών συγκροτημάτων, οι οποίες θα συνοδεύονται και με παράλληλα events στο The Drugstore. Πάρτε μια πρώτη γεύση παρακάτω, και θα επανέλθουμε σύντομα με ...
Συνέχεια...
In Rainbows
Aντί ενός "τυπικού" review...Το ότι οι Radiohead με τον τρόπο ανακοίνωσης και διάθεσης του καινούργιου και 7ου κατά σειρά άλμπουμ τους... έριξαν μια γερή κλωτσιά στα αχαμνά του δισκογραφικού κατεστημένου είναι πασιφανές και στον πλέον αδαή.Είναι νωρίς βέβαια να πει κανείς αν θα αποτελέσει ως κίνηση απλά ένα πυροτέχνημα ή ...
Συνέχεια...
Listen Up: Yuri’s Accident – “No Correlation” EP
To Αθηναϊκό κουαρτέτο των Yuri's Accident κυκλοφορεί αυτές τις μέρες το νέο του EP, δεύτερο μετά το "Space Turn" που προηγήθηκε πέρσι. Τίτλος του "No Correlation", περιέχει 3 τραγούδια, και η παραγωγή έγινε στη Sonic Playground απο τον Νίκο Τριανταφύλλου και τον Ηρακλή Βλαχάκη. Οι Yuri's Accident θα παρουσιάσουν το νέο τους EP την ερχόμενη Πέμπτη 3 ...
Συνέχεια...
Οι Ten Years After καταφτάνουν στα μέρη μας
Φαντάζομαι ότι το κομματάκι που παίζει στις πρόσφατες διαφημίσεις της Cosmote και ακούει στ' όνομα "I'd Love To Change The World" το έχετε εμπεδώσει πλέον πολύ καλά, το ακούτε τουλάχιστον μία φορά τη μέρα κτλ. κτλ... Φαντάζομαι επίσης ότι έχετε μάθει επαρκώς και για τη μέχρι τώρα καριέρα του γκρουπ ...
Συνέχεια...
Asian Dub Foundation @ Gagarin 205
Ξέφρενα breakbeats, βαθύ dub μπάσο, ανατολίτικοι αμανέδες και ragga rapping, δαιμονισμένα tablas και αδιάκοπα κιθαριστικά σόλο... όλα αυτά λίγο πολύ αναμενόμενα σε μια συναυλία των Asian Dub Foundation. Εκείνο που δεν περιμέναμε να δούμε, σε τέτοιο έστω βαθμό, ήταν ολόκληρο το Gagarin να πηγαίνει πάνω-κάτω, με όλους τους παρευρισκόμενους να επιδίδονται σε διαρκές moshing, crowd surfing και όλα τα συναφή. Έχοντας αρκετά χρόνια να δω live τους ADF, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ...
Συνέχεια...
Ανακοινώθηκε και επίσημα το line up της 1ης ημέρας του Fly BEEyond Festival!
Σας είχαμε ενημερώσει και παλιότερα, κατ' αρχάς για τους Massive Attack και τους Gogol Bordello και μετά από λίγες μέρες και για τους αγαπημένους μας The National, αλλά σήμερα ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση από την διοργανώτρια εταιρία Hot Beez...Το δεύτερο φιλόδοξο Fly BEEyond Festival επιστρέφει το ερχόμενο καλοκαίρι με ...
Συνέχεια...
Νέο άλμπουμ για τους Yeah Yeah Yeahs τον
Retropolis @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 3/5/2011
Art Naive
Video: Sigmataf – ‘Το Κρασί’
Νέο ΕΡ απο τους A Place To Bury
Video: Zebra Tracks – “Bicycles”
Joolie Wood
Καινούργιο τραγούδι και album από τους Real Estate
Μέντα – “Μέντα”
Οι Lynyrd Skynyrd στην Αθήνα – όλες οι
The Big Sam’s Funky Nation στο Half Note
Download This: Maria Minerva – ‘The Sound’
H επιστροφή του Max Tundra
Amy Winehouse @ Tempodrom, Berlin
H Barbara Luna στο Half Note Jazz Club
Δωρεάν download ζωντανά ηχογραφημένου album των Coldplay
Video: Lana Del Rey – ‘Summertime Sadness’
Οι Client αυτή την εβδομάδα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα
Ήρθε η ώρα για το πρώτο The Very
Submarine
Οι Tindersticks μας φέρνουν και τον David Kitt
Big Sam’s Funky Nation @ Half Note Jazz
Αγγελάκας 3 σε νέες χειμερινές περιπέτειες
Απόψε στο Six D.O.G.S.: Broken Beats + Two
Οι φθινοπωρινές συναυλίες της Alterground
In Rainbows
Listen Up: Yuri’s Accident – “No Correlation” EP
Οι Ten Years After καταφτάνουν στα μέρη μας
Asian Dub Foundation @ Gagarin 205
Ανακοινώθηκε και επίσημα το line up της 1ης