Ομολογούμε ότι σπάνια ασχολούμαστε στο mixtape.gr με αυτό που ονομάζεται "ελληνόφωνο ροκ". Όμως η περίπτωση των Μαύρο Κόκκινο είναι εντελώς διαφορετική…

Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του πρώτου ομώνυμου album των Μαύρο Κόκκινο αυτή την Κυριακή στο Tiki Bar , το mixtape.gr συνομίλησε για ώρες με τον frontman του group Θοδωρή Σουρβίνο, και τον αφήνει στο τέλος να μας "συστήσει" τα τραγούδια του album.


Starting Point – όπως λέμε Εκκίνηση

Στην ουσία η πρώτη ιδέα για ελληνόφωνο συγκρότημα ξεκίνησε στην Αγγλία, πριν από δυόμισι χρόνια – το Οκτώβριο του 2007 – , όταν είχε ανέβει ο Στάθης (Γυφτόπουλος – κιθάρα) και μου έφερε κάποιες ιδέες.

Η απόλυτα κλισέ ερώτηση για τους Μαύρο Κόκκινο: Μα γιατί Ελληνόφωνο;;;

Συνειδητή απόφαση. Τραγουδάω στα αγγλικά επτά συνεχόμενα χρόνια, 1 χρόνο εδώ με τους Versace Widow και έξι χρόνια στην Αγγλία με τους Jackie Breaks και άλλα groups. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, μου φαινόταν παράλογο να είμαι εδώ και να τραγουδάω ακόμα στα Αγγλικά, σε μία χώρα που δεν μιλάει αγγλικά. Μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα ότι, ας πούμε ο Bob Dylan και ο Lou Reed τραγουδάνε «Νεοϋορκέζικα», ο Morrissey τραγουδάει «Μαντσεστεριανά», ο Pete Doherty τραγουδάει «Λονδρέζικα». Εκφράζουν δηλαδή την πόλη τους και τους ανθρώπους της.

Θα ήμουνα ψεύτης αν έλεγα ότι έχω πλέον φιλοδοξίες να πετύχω στο εξωτερικό, και γι’αυτό τραγουδάω στα αγγλικά, για να με καταλάβουν πιο πολλοί άνθρωποι. Από την άλλη, και αυτή τη φούσκα του myspace, ότι δηλαδή θα σε ακούσουν από όλο τον κόσμο δεν την πιστεύω. Προτιμώ χίλιες φορές να με ακούσουν 100 άνθρωποι και να σημαίνει κάτι στην πόλη μου, παρά να με ακούσουν 1.000.000 άνθρωποι ας πούμε στο Myspace, και να μην τους μένει τίποτα, αφού ίσως τους αντιστοιχεί η ακρόαση στο 1/4 του πρωϊνού τους καφέ., ακούγοντας μόλις 5-6 νότες και μετά να συνεχίσουν στο επόμενο τυχαίο group.

Στην ουσία όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι με τους ελληνικού στίχους έχεις την δυνατότητα να περάσεις το μήνυμα σου πιο άμεσα, και να δημιουργήσεις έτσι ένα πυρήνα ανθρώπων που πιστεύουν στα τραγούδια σου 100%, και όχι μόνο στη μουσική.

mk

Στα αγγλόφωνα ελληνικά group συνήθως πρώτα έρχεται η μουσική και μετά γράφονται οι στίχοι για να δέσουν με την μουσική. Στους ελληνόφωνους Μαύρο Κόκκινο συμβαίνει το αντίθετο;

Όχι, πρώτα έρχεται η μουσική. Ως Μαύρο Κόκκινο δίνουμε προτεραιότητα στον ήχο, όχι στην τραγουδοποιεία. Είμαστε πιο κοντά σε αυτό που έκαναν οι Fall, οι Public Image Ltd ή ας πούμε οι Magazine, όπου όλοι οι μουσικοί μιλάνε με τις νότες τους, και οι τραγουδιστές τους χρησιμοποιούν την φωνή περισσότερο ως όργανο. Και πάντα μου άρεσε η λογική του Frank Black ότι πάνω από όλα οι στίχοι των τραγουδιών δεν είναι ποίηση. Τα τραγούδια είναι η μουσική, αυτό θέλει ο κόσμος, καλή μουσική. Και αν έχεις καλούς στίχους, απλά είναι ένα έξτρα μπόνους. Μπορεί στην Ελλάδα να λέμε «Α, οι στίχοι είναι πολύ σημαντικοί!» αλλά στην ουσία τα περισσότερα τραγούδια – ειδικά στο αποκαλούμενο έντεχνο – είναι μουσικές αηδίες με ωραίους στίχους.

Ακόμα και στην Αγγλία και Αμερική, αν προσέξουμε τα τραγούδια που μας αρέσουν, η μουσική είναι φανταστική, αλλά οι στίχοι είναι βλακείες. Στην τελική, αν θέλει κάποιους ωραίους στίχους ας διαβάσει κάποιο βιβλίο από το να ακούσει ένα δίσκο.

Πολλά ελληνόφωνα συγκροτήματα στο παρελθόν έκαναν κάτι διαφορετικό και είχαν ενδιαφέρον ξεφεύγοντας από το «ελληνικό ροκ», όπως οι Xaxakes. Και οι Τρύπες όταν ξεκίνησαν δεν έπαιζαν σαν τον Σιδηρόπουλο ή τον Πουλικάκο, έπαιζαν κατ’ουσίας post-punk, την εποχή του post-punk. Θα μπορούσαν άνετα να ήταν μία θρυλική αγγλική μπάντα της εποχής, όπως οι Gang Of Four. Μετά βέβαια, ο κόσμος στη χώρα μας που δεν είχε ιδέα περί post punk και Gang Of Four και δεν αποκωδικοποίησε τις μουσικές επιρροές των Τρύπες, συνέδεσαν αυτό τον ήχο μόνο με τις Τρύπες.

To Συμβόλαιο με τον Σατανά (και δεν εννοούμε τον όμιλο Γιαννίκου)

Το συμβόλαιο με την Legend ήρθε εντελώς τυχαία, δεν το κυνηγήσαμε. Πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Παλιά, ειδικά στην Αμερική και στην Αγγλία, όλοι μίλαγαν για το «δαιμονικό» δισκογραφικό συμβόλαιο για το οποίο θα πούλαγες και την ψυχή σου στον διάβολο. Δεν ισχύουν αυτά πλέον. Τώρα απλά κάνεις μία συμφωνία για να βγάλεις ουσιαστικά ένα album, σαν να κάνεις μία συμφωνία με έναν χονδρέμπορα ή έναν χρηματοδότη. Δεν πιστεύω ότι ζούμε πια στην εποχή που ένα group θα στείλει 8.000 demo δεξιά-αριστερά και θα περιμένει από τις εταιρίες να του απαντήσουν.

Μου αρέσει που έχουν βγει τώρα sites με αγγελίες που και καλά ζητάνε οι εταιρίες νέα συγκροτήματα να υπογράψουν και να τους βγάλουν δίσκους – παραμύθια, και το αστείο είναι ότι τις πιστεύουνε! Γενικά η ανυπόγραφη μουσική βιομηχανία, είναι βιομηχανία της απελπισίας. Παίζει με την απελπισία του παιδιού που θέλει να κάνει κάτι με την μουσική του και στην ουσία είναι μία σπατάλη χρόνου και χρημάτων.

Όμως, πρέπει να βγει ένας δίσκος, για να κλείσει ένα κεφάλαιο ενός συγκροτήματος και να προχωρήσει. Και μόνος σου να τον βγάλεις – αλλά να έχει μία στοιχειώδη διανομή και προβολή – ξέρεις ότι πια τελείωσες με ένα υλικό και μπορείς να προχωρήσεις παραπέρα. Αν παραμένεις να έχεις ένα υλικό για δέκα χρόνια χωρίς να το βγάλεις παραέξω, δεν έχει νόημα, το διαλύεις ή θα βαρεθείς εσύ ο ίδιος ο μουσικός αυτό που κάνεις. Όλα τα συγκροτήματα – και τα μεγάλα – έκλεισαν πολλά κεφάλαια για να προχωρήσουν και να φτάσουν κάπου. Πόσα albums – κεφάλαια έκλεισαν οι Flaming Lips για να φτάσουν στο "Soft Bulletin»; Πολλά, που δεν τα ήξερε κανένας.

Για να βγάλεις album μόνος σου, χωρίς εταιρία, και να έχει και επιτυχία είναι πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες διανομής, δεν μπορείς να βρεις καλή ανεξάρτητη διανομή που να είναι ουσιαστικά κάτι φερέγγυο, και σε δεύτερο επίπεδο, πιστεύει κανείς ότι μπορεί να ζήσει από τα live έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα να μην έχει πρωινή δουλειά, και να «τρέχει» το album μόνος του; Ουσιαστικά όταν βγάζεις ένα album μόνος σου το κάνεις για την ματαιοδοξία σου ή απλά για να κλείσεις ένα κεφάλαιο – γνωρίζοντας ότι θα μείνει εκεί δεν θα πουλήσεις – όπως λέγαμε προηγουμένως, και να συνεχίσεις στο επόμενο. Αλλά σίγουρα δεν θα πάει σε κανένα δισκάδικο εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

mk"Μαύρο Κόκκινο" – The Album

Για το αποτέλεσμα βοήθησε ότι είχαμε πολύ καλό ομάδα στην ηχογράφηση και στην παραγωγή. Ο Γιώργος Πρινιωτάκης έκανε ουσιαστικά την επιμέλεια της παραγωγής, και ο Αλέξης Μπολπάσης την ηχογράφηση, ένα πολύ έμπειρο παιδί. Στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει τον όρο «καλή ηχογράφηση». Η παραγωγή πολλές φορές είναι κάτι σχετικό πολλές φορές, και δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι στα στούντιο δεν έχουν εμπειρίες για το πως ηχογραφούνται τα albums στο εξωτερικό, κάτι αδύνατο εννοείται αν δεν έχουν δουλέψει εκτός Ελλάδας. Ήμασταν τυχεροί γιατί ο Αλέξης έχει κάποια εμπειρία από το εξωτερικό, ο Γιώργος έχει ασχοληθεί πολύ με αγγλόφωνο.

Το album αποτελείται από τραγούδια που υπήρχαν στα πρώτα μας δύο demo, και μετά πιο πρόσφατα προστεθήκανε και δύο ακόμα πιο νέα, τα «Πρόσωπα» και «Τέλος Εποχής», που εάν δεν έβγαινε τελικά το album, θα ήταν μέρος του τρίτου demo. Μπορείς να δεις το album και σαν ένα ακριβοπληρωμένο demo, και για να αστειευτούμε, λίγο, μίλαγα τις προάλλες με τον J.J. Burnell των Strangles, και όταν του είπα το budget που είχαμε στην διάθεσή μας για το album, απάντησε, «καλό budget για ένα demo!", και αυτό από τους Strangler που πλέον πρέπει να έχουν ελάχιστο budget για τα albums τους, δεν μου το είπε ο Thom Yorke!

Μέχρι στιγμής έχουμε αλλάξει ένα μέλος, τον ντράμερ, και έχουμε προσθέσει και ένα δεύτερο κιθαρίστα – κυρίως για τα live – τον Αντώνη από τους Absent Mindead, αλλά όλα τα μέλη του group είναι ισότιμα στην δημιουργία. Σαν μπάντα λειτουργούμε απολύτως συλλογικά. Κανείς μας δεν φέρνει ένα έτοιμο τραγούδι. Μπορεί να υπάρχει μία κεντρική ιδέα στο μπάσο, ή στην κιθάρα ή στις μελωδικές γραμμές, αλλά από εκεί και πέρα την πορεία που θα πάρει το κομμάτι κανείς δεν το ξέρει. Βγαίνει στην ροή, χωρίς να είναι τζαμάρισμα, με τον καθένα να δοκιμάζει τις ιδέες του πάνω στην κεντρική ιδέα που μπορεί να έφερε στο group κάποιος άλλος, διαδικασία που αν δεν την προσέξεις μπορεί να βγει ένας αχταρμάς, αλλά και κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Έτσι, δημιουργήθηκαν και τα τραγούδια του album μας.

Καλώς τα 3-0

Δυστυχώς έχει περάσει πολύ ηττοπάθεια στους έλληνες μουσικούς. Δεν έχουν αυτό το «bravado» που λένε οι Άγγλοι, με πιτσιρικάδες να λένε με θράσος – και να το πιστεύουν! – «είμαστε η καλύτερη μπάντα του κόσμου!» και τρέχουν και κάνουν σαν τους τρελούς, έως ότου καταλάβουν ότι τελικά φυσικά και δεν είναι. Αλλά εδώ πέρα είναι σαν να γεννιέται μία μπάντα, και από την πρώτη στιγμή να το ξέρει ότι δεν είναι η καλύτερη μπάντα του κόσμου, ούτε καν καλή. Ξεκινάνε το ματς της μουσικής τους πορεία 3-0 από τα αποδυτήρια. Ακόμα και στο ελληνικό στερέωμα, που ξέρεις εκ των πραγμάτων, ότι ο καμβάς είναι μικρότερος, θα πας από εδώ έως εκεί το πολύ.

Βέβαια, ο Άγγλος πιτσιρικάς που παίζει σε ένα παλιό venue ας πούμε στο Sheffiled ξέρει ότι κάποτε στην ίδια μικρή σκηνή ανέβηκαν τα είδωλά του, οι Pulp, οι Cabaret Voltaire, οι Human League, και έχουν το όραμα, βλέπουν ότι μπορεί να έχουν δυνατότητες να προχωρήσουν όπως έκαναν όλα αυτά τα group της πόλης τους στο παρελθόν. Ένα ελληνικό νέο γκρουπάκι, τι όραμα μπορεί να έχει; Το πολύ ότι από ξεκίνησε ο Σιδηρόπουλος;

Αλλά και πάλι, με το φτωχό μου το μυαλό λέω, ότι καλύτερο είναι να σημαίνεις πολλά έως το Αγρίνιο, παρά ελάχιστο έως την Ιαπωνία

mk


O Θοδωρής Σουρβίνος μας συστήνει τα τραγούδια του πρώτου ομώνυμου album των Μαύρο Κόκκινο λίγο πριν τα παρουσιάσουν ζωντανά στο Tiki

Κάποια λόγια για τα τραγούδια του album – εντελώς προσωπικές σκέψεις- χωρίς να θέλω να επηρεάσω κάποιον ακροατή ως προς τα συμπεράσματα και τις σκέψεις.

ΣΑΝΤ ΣΟΝΓΚ :Ένα κλασσικός rock n roll ρυθμός, ένας απλός- λίγο χιουμοριστικός τίτλος με θέμα καταπιεσμένους πόθους.
ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΖΩΗ : Αφηγηματικό τραγούδι πάνω σε ένα πολύ ρυθμικό-με κάποιες ψυχεδελικές πινελιές- μουσικό υπόβαθρο
Ο ΦΟΒΟΣ : Ένα μάλλον new wave pop τραγούδι που αναφέρεται σε κάποια κατάσταση σχετικά με το φόβο της αλλαγής ή της μετάβασης.
ΒΑΡΕΤΟ : Το πιο pop κομμάτι του δίσκου, με λίγο προκλητικούς στίχους , σχετικά με την εμπορευματοποίηση και την υπερπροβολή της ιδέας του politically correct «ερωτευμένου ζευγαριού».
ΤΖΟ : Αφιερωμένο στους ήρωες του Punk rock και γενικά του εκρηκτικού απλού ροκ με τίτλο το όνομα Τζο , που σαφώς και παραπέμπει σ’έναν από τους μεγαλύτερους rockers ever, τον Joe Strummer
ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ: Μάλλον ένα lovesong εκδίκησης. Αρκετά μελαγχολικό και 60s western. Από τα πρώτα που γράψαμε ως group.
ΑΘΗΝΑ ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ: Θεματικά μιλάει για το πως μπορεί το περιβάλλον της σύγχρονης Αθήνας να οδηγήσει τον κάτοικο της στο να τη μισεί και να μην έχει οίκτο απέναντι της. Βέβαια αυτό το μίσος οφείλεται ίσως και σε μια βαθιά αγάπη. Και νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του album.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ : Garage punk μοτίβο και περιγραφή μιας φρικαλέας αστικής καθημερινότητας με μοναδική λύτρωση τη ζωή σε κλειστά δωμάτια.
ΑΣ ΦΥΓΟΥΜΕ : Εδώ απλά ο ρυθμός παίρνει τα ηνία και μας οδηγεί σε μια προτροπή για αληθινή απόδραση από το χώρο που ζούμε- ίσως και το χρόνο.
ΠΡΟΣΩΠΑ : Πάλι κάτι που μουσικά παραπέμπει σε 60s -70s φόρμες, με βασική στιχουργική θεματική την ερωτική εμμονή.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ : Ένα μελωδικό τραγούδι που απλά δεν μιλάει για τίποτα συγκεκριμένο και αυτό ίσως γιατί ο «ήρωας» μονολογεί μεθυσμένος.
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ : O τίτλος οφείλεται στο ό,τι είναι το τελευταίο τραγούδι που γράφτηκε γι’αυτό το album. Το θέμα του αφορά στη συνειδητοποίηση και την ενηλικίωση και σαφώς σε μια λιγότερο επιθετική και δεικτική θεώρηση των πραγμάτων. Μουσικά μάλλον παραπέμπει σε πολύ έντονα βρετανικά κιθαριστικά ακούσματα με πολλές εναλλαγές στα θέματα.

 


mk

 

 

Το πρώτο album των Μαύρο Κόκκινο κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα από την Legend.

H επίσημη live παρουσίαση του album θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου στο Tiki Bar (Φαλήρου 15- Ακρόπολη).

Pre and after show Dj Set από την Ladydust

Είσοδος: 12 ευρώ (με ποτό)
Έναρξη: 22:00

 

 

 

 

Links
www.myspace.com/mavrokokkino

Video

 

Διάβασε επίσης...
Greg Haines και Danny Saul έρχονται ζωντανά στο Κinky Kong
Μπορεί ακόμα να είμαστε πολύ νωρίς μέχρι τις 25 Απριλίου, ωστόσο αξίζει να έχετε στα υπόψιν σας τη live επιστροφή του Greg Haines στα μέρη μας.Greg Haines, ονομάζεται το νεαρό ταλεντάκι που κατοικοεδρεύει στο Βερολίνο, αν και Αγγλικής καταγωγής, με ιδιαίτερη κλίση στις ηλεκτροακουστικές και άκρως πειραματικές μουσικές συνθέσεις. Ταλεντάρα ...
Συνέχεια...
Counter Culture event το Σάββατο στο Six D.o.g.s με τους Βερολινέζους Jahcoozi
Με τη φράση "Beautiful pop music from the future" χαρακτήρισε, το 2003, ο John Peel τη μουσική των Jahcoozi όταν για πρώτη φορά ακούστηκε το "Black Barbie" και το "Fish" από τη συχνότητα του BBC Radio 1.Το φουτουριστικό electronic-pop trio από το Βερολίνο έρχεται, για πρώτη φορά στην Αθήνα, το ...
Συνέχεια...
Video: Broken Social Scene – “Sweetest Kill”
Ένα από τα πιο ωραία τραγούδια του περσινού "Forgiveness Rock Record" των Broken Social Scene, το "Sweetest Kill" έχει τώρα, 13 μήνες μετά την αρχική του κυκλοφορία, το video που του αξίζει. Σε σκηνοθεσία της Claire Edmondson και με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό και μοντέλο Bijou Phillips, το video ξεκινάει όμορφα και ρομαντικά και εξελίσσεται με ...
Συνέχεια...
Video: Yeah Yeah Yeahs – ‘Sacrilege’
Είχαμε δει πρόσφατα ένα από τα teaser videos από την δισκογραφική επιστροφή των Yeah Yeah Yeahs και τα είχαμε πει για το Mosquito που θα κυκλοφορήσει τέσσερα χρόνια μετά το It's A Blitz (2009) στις 15/16 Απριλίου. Πλέον έχουμε ένα εξαιρετικό πρώτο βίντεο μέσα από το Mosquito για το πολύ καλό 'Sacrilege' όπου ...
Συνέχεια...
Oι Franz Ferdinand ετοιμάζουν το τρίτο τους album
Οι Franz Ferdinand, ξεκίνησαν ήδη να προβάρουν live μερικά από τα νέα τους τραγούδια, κάνοντας την αρχή σε μια πρόσφατη συναυλία τους στο Λονδίνο. Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα τους έχουν 'ανεβάσει' μερικά νέα κομμάτια, τα οποία όμως είναι πολύ πιθανό να μην καταλήξουν στον καινούργιο δίσκο.Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ...
Συνέχεια...
Η πρώτη live εμφάνιση της MADONNA για το “Hard Candy” θα μεταδοθεί στο διαδίκτυο
Η πρώτη εμφάνιση της βασίλισσας της Pop, Madonna, για το νέο της άλμπουμ με τίτλο "Hard Candy", θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω ενός από τα μεγαλύτερα site διεθνώς.Συγκεκριμένα, η συναυλία γίνεται στο διάσημο Roseland Ballroom της Νέας Υόρκης, την Τετάρτη 30 Απριλίου. Το show θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του MSN Music ...
Συνέχεια...
Listen Up: Jack White – ‘Sixteen Saltines’
Στα τέλη Ιανουαρίου ακούσαμε το πρώτο δείγμα με τίτλο 'Love Interruption' από το Blunderbass, πρωτο σόλο άλμπουμ του πολυάσχολου Jack White. Σήμερα έγινε διαθέσιμο το ζωηρό, δεύτερο δείγμα με τίτλο 'Sixteen Saltines' και σε στούντιο εκτέλεση (είχε προηγηθεί η ζωντανή παρουσιασή του στο Saturday Night Live) και μπορείτε να το ...
Συνέχεια...
Ο Gerard Way των My Chemical Romance λέει ναι στους Bon Jovi και όχι στο Emo
Οι φίλοι των My Chemical Romance λογικά θα ξαφνιάστηκαν όταν ανακοινώθηκε το support του γκρουπ στους Bon Jovi, στην εμφάνιση των τελευταίων στο Prudential Center, του New Jersey, τον επόμενο μήνα.Ο frontman των My Chemical Romance, Gerard Way, έρχεται όμως να τους εξηγήσει ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του Jon Bon ...
Συνέχεια...
Nice Jazz Festival 2009 – 23/7
H περιπλάνηση των Ανδρέα Βιολάρη και του Βαγγέλη Πατσιαλού συνεχίζεται στη Νότια Γαλλία, παρακολουθώντας την 5η μέρα του ιστορικού και πολυσυλλεκτικού Nice Jazz Festival.Σε μια βραδιά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον- από πλευράς ονομάτων- για το γαλλικό κοινό, την παράσταση έκλεψε ο κορυφαίος ακορντεονίστας Richard Galliano.Richard Galliano 19:45 O Richard Galliano αποτελεί το ...
Συνέχεια...
Εvent/φόρος τιμής στον Tony Wilson
Στις 21 και 22 Ιουνίου στο Manchester πρόκειται να οργανωθεί ένα 24ωρο event/συζήτηση στην μνήμη του Tony Wilson. Ο Wilson, που απεβίωσε πέρσι σε ηλικία 57 ετών, δίκαια θεωρείται μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στην ιστορία της μουσικής, αρχικά λόγω της δουλειάς του ως μουσικός δημοσιογράφος και στη συνεχεία ως ιδρυτής ...
Συνέχεια...
Και ο Mick Jagger στο μίνι reunion των Rolling Stones, στην ίδια συναυλία με τους Led Zeppelin;
Ο Harvey Goldsmith, ο ατζέντης που βρίσκεται πίσω από τη συναυλία προς τιμήν του Ahmet Ertegun, στις Νοεμβρίου έχει ήδη καταφέρει να φέρει στη ζωή το σχήμα των Led Zeppelin. Τώρα, επιχειρεί να πετύχει μία ακόμα μικρή επανένωση, αυτή των Mick Jagger και Bill Wyman.Θυμίζουμε ότι ο Wyman, που θα ...
Συνέχεια...
Η Emi ετοιμάζεται να βγάλει τα drm από τα mp3 της;
Πηγές ξένων sites λένε πως η Emi πρόκειται να αρχίσει να προσφέρει πληρωμένα mp3 downloads, χωρίς κάποια "προστασία" (drm). Η κίνηση αυτή ίσως να έχει προγραμματιστεί από καιρό, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές. Μάλιστα, η προ ημερών ανοικτή έκκληση-γράμμα του Steve Jobs, CEO της Apple, προς τις δισκογραφικές εταιρείες να ξεφορτωθούν ...
Συνέχεια...
O DOOM έρχεται τελικά στο Bios
Μπορεί η προγραμματισμένη εμφάνιση του - και πάλι στο Bios - στο τέλος Ιουνίου να αναβλήθηκε την τελευταία σχεδόν στιγμή, όμως τελικά θα τον δούμε. Ο DOOM, o rapper με την μεταλλική μάσκα πρόκειται να εμφανιστεί -επιτέλους- στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Bios τo Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου σε μια συνδιοργάνωση της QnQ Productions , του Ough και του ...
Συνέχεια...
Οι Film μαζί με την Etten τον Γενάρη στο Gagarin 205
Οι FILM επιστρέφουν στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, και πάλι μαζί με την ξεχωριστή & ιδιαίτερη Εtten (Ελένη Τζαβάρα) στη φωνή, για μια μοναδική κινηματογραφική συναυλία! Η βραδιά θα ανοίξει με την εμφάνιση της εξαιρετικής Nalyssa Green. Από τα πιο γνωστά και αγαπητά ...
Συνέχεια...
Στην τελική ευθεία για το Fly BEEyond Festival
Με την χθεσινοβραδινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε γνωστό bar-εστιατόριο στο Μετς, μπήκαμε στην τελική ευθεία για το «μεγαλύτερο mainstream festival» όπως λένε και οι διοργανωτές, για το Fly BEEyond Festival, το οποίο όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθεί στις 17-18-19 Ιουλίου στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην Αγορά και ...
Συνέχεια...
Επιστροφή στα live για την Τζένη Καπάδαη (πρώην Expert Medicine)
Η Τζένη Καπάδαη, ύστερα από την αποχώρησή της από τους Expert Medicine μέσα στο καλοκαίρι, επιστρέφει την ερχόμενη Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στα live με ένα φρέσκο project. To όνομά του "Toothpicks", και η Τζένη μαζί με τον Κοσμά Αρωνίδη, θα παρουσιάσουν ζωντανά "ένα ζουμί από αυτά που τους αρέσουν" (όπως ...
Συνέχεια...
Τρία after-synch parties σήμερα!
Θα είσαστε στο Synch σήμερα, και θέλετε να συνεχίσετε την βραδιά σας έως το πρωί στην γύρω περιοχή;Τρεις - διαφορετικές - προτάσεις έχουμε να σας προσφέρουμε εκεί στην ευρύτερη περιοχή:1. Στην Πλατεία Ασωμάτων στο Loop, στο επίσημο "afterhours" party, Mr.Statik, Liberto και Kreon θα αναλάβουν τις μουσικές ως το πρωί ...
Συνέχεια...
Η Spinalonga Records μας προετοιμάζει για τις νέες της κυκλοφορίες
Οι καλοί μας φίλοι εκεί στη Spinalonga Records δεν ησυχάζουν με τίποτα ως γνωστόν και ετοιμάζουν και για φέτος πλήθος κυκλοφοριών, πάντα φυσικά εξαιρετικής ποιότητας.Για φέτος η εταιρεία έχει αναλάβει τις κυκλοφορίες νέων δισκογραφικών δουλειών από τους The Dive, Biri Biri ( που ήδη κυκλοφορεί), Duke Abduction και Yellow Devil ...
Συνέχεια...
Histamin
Για όσους-ες τυχόν δεν το γνωρίζουν οι My Midnight Creeps είναι το side project του Bobby Cagehill ή αλλιώς Robert Burås (των πολυαγαπημένων στην Ελλάδα Madrugada) μαζί με τον κιθαρίστα Alex Kloster-Jensen των Ricochets (που φαίνεται να έχουν διαλυθεί πια) και άλλους νορβηγούς μουσικούς μεταξύ των οποίων και ο σαξοφωνίστας ...
Συνέχεια...
Το 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα!
Για 15η συνεχή χρονιά το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του για έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες στο Άλσος Γουδή στις 9, 10 & 11 Ιουλίου. Πέρα από τις πολυποίκιλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει όπως πάντα (ενδεικτικά: συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, βιντεοπροβολές, κλπ) ως φεστιβάλ, πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και πάλι το ...
Συνέχεια...
Διάλειμμα για τους Deerhunter
Οι Deerhunter ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν ένα διάλειμμα από τις δραστηριότητες του συγκροτήματος.Το συγκρότημα ανακοίνωσε μέσω του blog τους ότι θα κάνουν ένα διάλειμμα, χωριστά. Χρειάζονται, όπως γράφουν, χρόνο για να ρογανώσουν τις ζωές τους. Η επικείμενη συναυλία τους στη Βαρκελώνη θα είναι η τελευταία τους, για όσο διάστημα διαρκέσει ...
Συνέχεια...
Στα γρήγορα…Joalz, We Are Scientists, Strokes, Black Mountain, Nada Surf κ.α.
Joalz live σήμερα στο ΤΩΡΑ κ44. Στις 22.00 ξεκινάει με ελεύθερη είσοδο. Be there! Αύριο τέτοια ώρα θα έχει ήδη ξεκινήσει το πρώτο ματς του μουντιάλ, όλα γυρίζουν γύρω από μία μπάλα ποδοσφαίρου και οι We Are Scientists συμμετέχουν και αυτοί με τον τρόπο τους.       Ολική συναυλιακή επαναφορά χτες για τους Strokes, ...
Συνέχεια...
Listen Up: Fantastikoi Hxoi Paranoise Mixtape #01
Το Paranoise Web Radio ξεκίνησε μια, ομολογουμένως, πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία με τον Άγγελο που βρίσκεται πίσω από το project Fantastikoi Ηxοι. Κάθε δεύτερο Σάββατο λοιπόν θα μεταδίδεται "ζωντανά" από τον Paranoise ενα ολόφρεσκο mιχ των Φανταστικών Ήχων. Η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο 22/10 με ένα όμορφο, ωριαίο mix που ξεκινάει ...
Συνέχεια...
Plisskën Festival 2014: Το πλήρες line-up
Μας έβγαλαν την ψυχη με τις σταδιακές ανακοινώσεις τους -τα τρία πρώτα, οι 14 προσθήκες, οι Fuck Buttons- αλλά άξιζε τον κόπο, αφού το Plisskën Festival 2014 έφτιαξε ένα αξιοζήλευτο line-up με την συμμετοχή 43 εγχώριων και ξένων σχημάτων και καλλιτεχνών που ξεκινάνε από την indie rock και φτάνουν μέχρι ...
Συνέχεια...
Οι Black Keys σας πουλάνε το El Camino βαν τους
Θες να αγοράσεις βαν; Γιατί δεν αγοράζεις το El Camino των Black Keys; Μεγάλη ευκαιρία. Στο λέει και ο πωλητής τους, ο οποίος μοιάζει διαβολικά με τον  Bob Odenkirk, που έχεις δει στο Breaking Bad. Από τις 6 Δεκεμβρίου όμως στο http://wannabuyavan.com/ Περισσότερες πληροφορίες: 1994 EL CAMINO: 273,000 mi. 200 cubic-in. 3.3L 95hp V6 engine, 3-speed ...
Συνέχεια...
Οι An Orange End live στο In The City, του Manchester
Δεν είναι μόνο οι Common Sense που έχουν ραντεβού με τους Βρετανούς και τους Echo and The Bunnymen, συγκεκριμένα αυτό το μήνα, είναι και οι An Orange End. Σε ένα από μεγαλύτερα festivals νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης, στο 'In The City', θα εμφανιστεί το συγκρότημα που κινείται μεταξύ Αθήνας, Πάτρας ...
Συνέχεια...
‘Time Flies’: Όλα τα singles των Oasis σε μία νέα συλλογή
Μπορεί οι Oasis να έχουν πια διαλυθεί και να περιμένουμε τις σόλο δισκογραφικές προσπάθειες των αδερφών Gallagher, όμως άλλη μία κυκλοφορία του αδιαμφησβήτα σπουδαίου Βρετανικού συγκροτήματος θα βρεθεί στα δισκοπωλεία στις 14 Ιουνίου.H συλλογή με τίτλο "Time Flies" θα συγκεντρώνει και τα 26 singles που κυκλοφόρησαν οι Oasis στην Μεγάλη ...
Συνέχεια...
Οι Black Mountain τον Απρίλιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ονόματα των ημερών μας. Οι ρίζες τους χάνονται πίσω στις άγριες μέρες των 90's και το έτερο εκφραστικό όχημα του δια βίου αρχηγού τους Stephen McBean, ονόματι Jerk With a Bomb.Οι ερινύες των The Velvet Underground, το μεταλλαγμένο acid rock και τα παραμορφωμένα ...
Συνέχεια...
In the Absence of Truth
Το wanna be like Tool κουαρτέτο των Isis πρωταγωνιστεί σε μία ακόμη υπερ-μακροσκελή metal-rock δισκογραφική παράσταση, τέταρτη κατά σειρά, προσπαθώντας να διατηρήσει τον πήχη ψηλά μετά τις δύο τελευταίες του «blockbuster» επιτυχίες, το "Oceanic" του 2002 και το "Panopticon" του 2004.Στο πλήθος των δισκοκριτικών που διακινούνται στο αχανές σύμπαν του ...
Συνέχεια...
O René Aubry την Τρίτη στο Παλλάς
Ο René Aubry, ένας από τους πιο διάσημους Γάλλους συνθέτες και πολυοργανίστες, έρχεται στο Παλλάς για μία εμφάνιση την Τρίτη 5 Μαΐου σε μία παραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων.Γεννημένος το 1956 στην Αλγερία και αυτοδίδακτος μουσικός, ο δημιουργός «τραγουδιών χωρίς λόγια» έχει συνθέσει μουσική για παραστάσεις της Carolyn Carlson, της Pina ...
Συνέχεια...
Greg Haines και Danny Saul έρχονται ζωντανά στο
Counter Culture event το Σάββατο στο Six D.o.g.s
Video: Broken Social Scene – “Sweetest Kill”
Video: Yeah Yeah Yeahs – ‘Sacrilege’
Oι Franz Ferdinand ετοιμάζουν το τρίτο τους album
Η πρώτη live εμφάνιση της MADONNA για το
Listen Up: Jack White – ‘Sixteen Saltines’
Ο Gerard Way των My Chemical Romance λέει
Nice Jazz Festival 2009 – 23/7
Εvent/φόρος τιμής στον Tony Wilson
Και ο Mick Jagger στο μίνι reunion των
Η Emi ετοιμάζεται να βγάλει τα drm από
O DOOM έρχεται τελικά στο Bios
Οι Film μαζί με την Etten τον Γενάρη
Στην τελική ευθεία για το Fly BEEyond Festival
Επιστροφή στα live για την Τζένη Καπάδαη (πρώην
Τρία after-synch parties σήμερα!
Η Spinalonga Records μας προετοιμάζει για τις νέες
Histamin
Το 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα!
Διάλειμμα για τους Deerhunter
Στα γρήγορα…Joalz, We Are Scientists, Strokes, Black Mountain,
Listen Up: Fantastikoi Hxoi Paranoise Mixtape #01
Plisskën Festival 2014: Το πλήρες line-up
Οι Black Keys σας πουλάνε το El Camino
Οι An Orange End live στο In The
‘Time Flies’: Όλα τα singles των Oasis σε
Οι Black Mountain τον Απρίλιο σε Αθήνα και
In the Absence of Truth
O René Aubry την Τρίτη στο Παλλάς