Ομολογούμε ότι σπάνια ασχολούμαστε στο mixtape.gr με αυτό που ονομάζεται "ελληνόφωνο ροκ". Όμως η περίπτωση των Μαύρο Κόκκινο είναι εντελώς διαφορετική…

Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του πρώτου ομώνυμου album των Μαύρο Κόκκινο αυτή την Κυριακή στο Tiki Bar , το mixtape.gr συνομίλησε για ώρες με τον frontman του group Θοδωρή Σουρβίνο, και τον αφήνει στο τέλος να μας "συστήσει" τα τραγούδια του album.


Starting Point – όπως λέμε Εκκίνηση

Στην ουσία η πρώτη ιδέα για ελληνόφωνο συγκρότημα ξεκίνησε στην Αγγλία, πριν από δυόμισι χρόνια – το Οκτώβριο του 2007 – , όταν είχε ανέβει ο Στάθης (Γυφτόπουλος – κιθάρα) και μου έφερε κάποιες ιδέες.

Η απόλυτα κλισέ ερώτηση για τους Μαύρο Κόκκινο: Μα γιατί Ελληνόφωνο;;;

Συνειδητή απόφαση. Τραγουδάω στα αγγλικά επτά συνεχόμενα χρόνια, 1 χρόνο εδώ με τους Versace Widow και έξι χρόνια στην Αγγλία με τους Jackie Breaks και άλλα groups. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, μου φαινόταν παράλογο να είμαι εδώ και να τραγουδάω ακόμα στα Αγγλικά, σε μία χώρα που δεν μιλάει αγγλικά. Μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα ότι, ας πούμε ο Bob Dylan και ο Lou Reed τραγουδάνε «Νεοϋορκέζικα», ο Morrissey τραγουδάει «Μαντσεστεριανά», ο Pete Doherty τραγουδάει «Λονδρέζικα». Εκφράζουν δηλαδή την πόλη τους και τους ανθρώπους της.

Θα ήμουνα ψεύτης αν έλεγα ότι έχω πλέον φιλοδοξίες να πετύχω στο εξωτερικό, και γι’αυτό τραγουδάω στα αγγλικά, για να με καταλάβουν πιο πολλοί άνθρωποι. Από την άλλη, και αυτή τη φούσκα του myspace, ότι δηλαδή θα σε ακούσουν από όλο τον κόσμο δεν την πιστεύω. Προτιμώ χίλιες φορές να με ακούσουν 100 άνθρωποι και να σημαίνει κάτι στην πόλη μου, παρά να με ακούσουν 1.000.000 άνθρωποι ας πούμε στο Myspace, και να μην τους μένει τίποτα, αφού ίσως τους αντιστοιχεί η ακρόαση στο 1/4 του πρωϊνού τους καφέ., ακούγοντας μόλις 5-6 νότες και μετά να συνεχίσουν στο επόμενο τυχαίο group.

Στην ουσία όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι με τους ελληνικού στίχους έχεις την δυνατότητα να περάσεις το μήνυμα σου πιο άμεσα, και να δημιουργήσεις έτσι ένα πυρήνα ανθρώπων που πιστεύουν στα τραγούδια σου 100%, και όχι μόνο στη μουσική.

mk

Στα αγγλόφωνα ελληνικά group συνήθως πρώτα έρχεται η μουσική και μετά γράφονται οι στίχοι για να δέσουν με την μουσική. Στους ελληνόφωνους Μαύρο Κόκκινο συμβαίνει το αντίθετο;

Όχι, πρώτα έρχεται η μουσική. Ως Μαύρο Κόκκινο δίνουμε προτεραιότητα στον ήχο, όχι στην τραγουδοποιεία. Είμαστε πιο κοντά σε αυτό που έκαναν οι Fall, οι Public Image Ltd ή ας πούμε οι Magazine, όπου όλοι οι μουσικοί μιλάνε με τις νότες τους, και οι τραγουδιστές τους χρησιμοποιούν την φωνή περισσότερο ως όργανο. Και πάντα μου άρεσε η λογική του Frank Black ότι πάνω από όλα οι στίχοι των τραγουδιών δεν είναι ποίηση. Τα τραγούδια είναι η μουσική, αυτό θέλει ο κόσμος, καλή μουσική. Και αν έχεις καλούς στίχους, απλά είναι ένα έξτρα μπόνους. Μπορεί στην Ελλάδα να λέμε «Α, οι στίχοι είναι πολύ σημαντικοί!» αλλά στην ουσία τα περισσότερα τραγούδια – ειδικά στο αποκαλούμενο έντεχνο – είναι μουσικές αηδίες με ωραίους στίχους.

Ακόμα και στην Αγγλία και Αμερική, αν προσέξουμε τα τραγούδια που μας αρέσουν, η μουσική είναι φανταστική, αλλά οι στίχοι είναι βλακείες. Στην τελική, αν θέλει κάποιους ωραίους στίχους ας διαβάσει κάποιο βιβλίο από το να ακούσει ένα δίσκο.

Πολλά ελληνόφωνα συγκροτήματα στο παρελθόν έκαναν κάτι διαφορετικό και είχαν ενδιαφέρον ξεφεύγοντας από το «ελληνικό ροκ», όπως οι Xaxakes. Και οι Τρύπες όταν ξεκίνησαν δεν έπαιζαν σαν τον Σιδηρόπουλο ή τον Πουλικάκο, έπαιζαν κατ’ουσίας post-punk, την εποχή του post-punk. Θα μπορούσαν άνετα να ήταν μία θρυλική αγγλική μπάντα της εποχής, όπως οι Gang Of Four. Μετά βέβαια, ο κόσμος στη χώρα μας που δεν είχε ιδέα περί post punk και Gang Of Four και δεν αποκωδικοποίησε τις μουσικές επιρροές των Τρύπες, συνέδεσαν αυτό τον ήχο μόνο με τις Τρύπες.

To Συμβόλαιο με τον Σατανά (και δεν εννοούμε τον όμιλο Γιαννίκου)

Το συμβόλαιο με την Legend ήρθε εντελώς τυχαία, δεν το κυνηγήσαμε. Πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Παλιά, ειδικά στην Αμερική και στην Αγγλία, όλοι μίλαγαν για το «δαιμονικό» δισκογραφικό συμβόλαιο για το οποίο θα πούλαγες και την ψυχή σου στον διάβολο. Δεν ισχύουν αυτά πλέον. Τώρα απλά κάνεις μία συμφωνία για να βγάλεις ουσιαστικά ένα album, σαν να κάνεις μία συμφωνία με έναν χονδρέμπορα ή έναν χρηματοδότη. Δεν πιστεύω ότι ζούμε πια στην εποχή που ένα group θα στείλει 8.000 demo δεξιά-αριστερά και θα περιμένει από τις εταιρίες να του απαντήσουν.

Μου αρέσει που έχουν βγει τώρα sites με αγγελίες που και καλά ζητάνε οι εταιρίες νέα συγκροτήματα να υπογράψουν και να τους βγάλουν δίσκους – παραμύθια, και το αστείο είναι ότι τις πιστεύουνε! Γενικά η ανυπόγραφη μουσική βιομηχανία, είναι βιομηχανία της απελπισίας. Παίζει με την απελπισία του παιδιού που θέλει να κάνει κάτι με την μουσική του και στην ουσία είναι μία σπατάλη χρόνου και χρημάτων.

Όμως, πρέπει να βγει ένας δίσκος, για να κλείσει ένα κεφάλαιο ενός συγκροτήματος και να προχωρήσει. Και μόνος σου να τον βγάλεις – αλλά να έχει μία στοιχειώδη διανομή και προβολή – ξέρεις ότι πια τελείωσες με ένα υλικό και μπορείς να προχωρήσεις παραπέρα. Αν παραμένεις να έχεις ένα υλικό για δέκα χρόνια χωρίς να το βγάλεις παραέξω, δεν έχει νόημα, το διαλύεις ή θα βαρεθείς εσύ ο ίδιος ο μουσικός αυτό που κάνεις. Όλα τα συγκροτήματα – και τα μεγάλα – έκλεισαν πολλά κεφάλαια για να προχωρήσουν και να φτάσουν κάπου. Πόσα albums – κεφάλαια έκλεισαν οι Flaming Lips για να φτάσουν στο "Soft Bulletin»; Πολλά, που δεν τα ήξερε κανένας.

Για να βγάλεις album μόνος σου, χωρίς εταιρία, και να έχει και επιτυχία είναι πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες διανομής, δεν μπορείς να βρεις καλή ανεξάρτητη διανομή που να είναι ουσιαστικά κάτι φερέγγυο, και σε δεύτερο επίπεδο, πιστεύει κανείς ότι μπορεί να ζήσει από τα live έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα να μην έχει πρωινή δουλειά, και να «τρέχει» το album μόνος του; Ουσιαστικά όταν βγάζεις ένα album μόνος σου το κάνεις για την ματαιοδοξία σου ή απλά για να κλείσεις ένα κεφάλαιο – γνωρίζοντας ότι θα μείνει εκεί δεν θα πουλήσεις – όπως λέγαμε προηγουμένως, και να συνεχίσεις στο επόμενο. Αλλά σίγουρα δεν θα πάει σε κανένα δισκάδικο εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

mk"Μαύρο Κόκκινο" – The Album

Για το αποτέλεσμα βοήθησε ότι είχαμε πολύ καλό ομάδα στην ηχογράφηση και στην παραγωγή. Ο Γιώργος Πρινιωτάκης έκανε ουσιαστικά την επιμέλεια της παραγωγής, και ο Αλέξης Μπολπάσης την ηχογράφηση, ένα πολύ έμπειρο παιδί. Στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει τον όρο «καλή ηχογράφηση». Η παραγωγή πολλές φορές είναι κάτι σχετικό πολλές φορές, και δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι στα στούντιο δεν έχουν εμπειρίες για το πως ηχογραφούνται τα albums στο εξωτερικό, κάτι αδύνατο εννοείται αν δεν έχουν δουλέψει εκτός Ελλάδας. Ήμασταν τυχεροί γιατί ο Αλέξης έχει κάποια εμπειρία από το εξωτερικό, ο Γιώργος έχει ασχοληθεί πολύ με αγγλόφωνο.

Το album αποτελείται από τραγούδια που υπήρχαν στα πρώτα μας δύο demo, και μετά πιο πρόσφατα προστεθήκανε και δύο ακόμα πιο νέα, τα «Πρόσωπα» και «Τέλος Εποχής», που εάν δεν έβγαινε τελικά το album, θα ήταν μέρος του τρίτου demo. Μπορείς να δεις το album και σαν ένα ακριβοπληρωμένο demo, και για να αστειευτούμε, λίγο, μίλαγα τις προάλλες με τον J.J. Burnell των Strangles, και όταν του είπα το budget που είχαμε στην διάθεσή μας για το album, απάντησε, «καλό budget για ένα demo!", και αυτό από τους Strangler που πλέον πρέπει να έχουν ελάχιστο budget για τα albums τους, δεν μου το είπε ο Thom Yorke!

Μέχρι στιγμής έχουμε αλλάξει ένα μέλος, τον ντράμερ, και έχουμε προσθέσει και ένα δεύτερο κιθαρίστα – κυρίως για τα live – τον Αντώνη από τους Absent Mindead, αλλά όλα τα μέλη του group είναι ισότιμα στην δημιουργία. Σαν μπάντα λειτουργούμε απολύτως συλλογικά. Κανείς μας δεν φέρνει ένα έτοιμο τραγούδι. Μπορεί να υπάρχει μία κεντρική ιδέα στο μπάσο, ή στην κιθάρα ή στις μελωδικές γραμμές, αλλά από εκεί και πέρα την πορεία που θα πάρει το κομμάτι κανείς δεν το ξέρει. Βγαίνει στην ροή, χωρίς να είναι τζαμάρισμα, με τον καθένα να δοκιμάζει τις ιδέες του πάνω στην κεντρική ιδέα που μπορεί να έφερε στο group κάποιος άλλος, διαδικασία που αν δεν την προσέξεις μπορεί να βγει ένας αχταρμάς, αλλά και κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Έτσι, δημιουργήθηκαν και τα τραγούδια του album μας.

Καλώς τα 3-0

Δυστυχώς έχει περάσει πολύ ηττοπάθεια στους έλληνες μουσικούς. Δεν έχουν αυτό το «bravado» που λένε οι Άγγλοι, με πιτσιρικάδες να λένε με θράσος – και να το πιστεύουν! – «είμαστε η καλύτερη μπάντα του κόσμου!» και τρέχουν και κάνουν σαν τους τρελούς, έως ότου καταλάβουν ότι τελικά φυσικά και δεν είναι. Αλλά εδώ πέρα είναι σαν να γεννιέται μία μπάντα, και από την πρώτη στιγμή να το ξέρει ότι δεν είναι η καλύτερη μπάντα του κόσμου, ούτε καν καλή. Ξεκινάνε το ματς της μουσικής τους πορεία 3-0 από τα αποδυτήρια. Ακόμα και στο ελληνικό στερέωμα, που ξέρεις εκ των πραγμάτων, ότι ο καμβάς είναι μικρότερος, θα πας από εδώ έως εκεί το πολύ.

Βέβαια, ο Άγγλος πιτσιρικάς που παίζει σε ένα παλιό venue ας πούμε στο Sheffiled ξέρει ότι κάποτε στην ίδια μικρή σκηνή ανέβηκαν τα είδωλά του, οι Pulp, οι Cabaret Voltaire, οι Human League, και έχουν το όραμα, βλέπουν ότι μπορεί να έχουν δυνατότητες να προχωρήσουν όπως έκαναν όλα αυτά τα group της πόλης τους στο παρελθόν. Ένα ελληνικό νέο γκρουπάκι, τι όραμα μπορεί να έχει; Το πολύ ότι από ξεκίνησε ο Σιδηρόπουλος;

Αλλά και πάλι, με το φτωχό μου το μυαλό λέω, ότι καλύτερο είναι να σημαίνεις πολλά έως το Αγρίνιο, παρά ελάχιστο έως την Ιαπωνία

mk


O Θοδωρής Σουρβίνος μας συστήνει τα τραγούδια του πρώτου ομώνυμου album των Μαύρο Κόκκινο λίγο πριν τα παρουσιάσουν ζωντανά στο Tiki

Κάποια λόγια για τα τραγούδια του album – εντελώς προσωπικές σκέψεις- χωρίς να θέλω να επηρεάσω κάποιον ακροατή ως προς τα συμπεράσματα και τις σκέψεις.

ΣΑΝΤ ΣΟΝΓΚ :Ένα κλασσικός rock n roll ρυθμός, ένας απλός- λίγο χιουμοριστικός τίτλος με θέμα καταπιεσμένους πόθους.
ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΖΩΗ : Αφηγηματικό τραγούδι πάνω σε ένα πολύ ρυθμικό-με κάποιες ψυχεδελικές πινελιές- μουσικό υπόβαθρο
Ο ΦΟΒΟΣ : Ένα μάλλον new wave pop τραγούδι που αναφέρεται σε κάποια κατάσταση σχετικά με το φόβο της αλλαγής ή της μετάβασης.
ΒΑΡΕΤΟ : Το πιο pop κομμάτι του δίσκου, με λίγο προκλητικούς στίχους , σχετικά με την εμπορευματοποίηση και την υπερπροβολή της ιδέας του politically correct «ερωτευμένου ζευγαριού».
ΤΖΟ : Αφιερωμένο στους ήρωες του Punk rock και γενικά του εκρηκτικού απλού ροκ με τίτλο το όνομα Τζο , που σαφώς και παραπέμπει σ’έναν από τους μεγαλύτερους rockers ever, τον Joe Strummer
ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ: Μάλλον ένα lovesong εκδίκησης. Αρκετά μελαγχολικό και 60s western. Από τα πρώτα που γράψαμε ως group.
ΑΘΗΝΑ ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ: Θεματικά μιλάει για το πως μπορεί το περιβάλλον της σύγχρονης Αθήνας να οδηγήσει τον κάτοικο της στο να τη μισεί και να μην έχει οίκτο απέναντι της. Βέβαια αυτό το μίσος οφείλεται ίσως και σε μια βαθιά αγάπη. Και νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του album.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ : Garage punk μοτίβο και περιγραφή μιας φρικαλέας αστικής καθημερινότητας με μοναδική λύτρωση τη ζωή σε κλειστά δωμάτια.
ΑΣ ΦΥΓΟΥΜΕ : Εδώ απλά ο ρυθμός παίρνει τα ηνία και μας οδηγεί σε μια προτροπή για αληθινή απόδραση από το χώρο που ζούμε- ίσως και το χρόνο.
ΠΡΟΣΩΠΑ : Πάλι κάτι που μουσικά παραπέμπει σε 60s -70s φόρμες, με βασική στιχουργική θεματική την ερωτική εμμονή.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ : Ένα μελωδικό τραγούδι που απλά δεν μιλάει για τίποτα συγκεκριμένο και αυτό ίσως γιατί ο «ήρωας» μονολογεί μεθυσμένος.
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ : O τίτλος οφείλεται στο ό,τι είναι το τελευταίο τραγούδι που γράφτηκε γι’αυτό το album. Το θέμα του αφορά στη συνειδητοποίηση και την ενηλικίωση και σαφώς σε μια λιγότερο επιθετική και δεικτική θεώρηση των πραγμάτων. Μουσικά μάλλον παραπέμπει σε πολύ έντονα βρετανικά κιθαριστικά ακούσματα με πολλές εναλλαγές στα θέματα.

 


mk

 

 

Το πρώτο album των Μαύρο Κόκκινο κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα από την Legend.

H επίσημη live παρουσίαση του album θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου στο Tiki Bar (Φαλήρου 15- Ακρόπολη).

Pre and after show Dj Set από την Ladydust

Είσοδος: 12 ευρώ (με ποτό)
Έναρξη: 22:00

 

 

 

 

Links
www.myspace.com/mavrokokkino

Video

 

Διάβασε επίσης...
Οι God Is An Astronaut επιστρέφουν την Παρασκευή στην Αθήνα
Δεν άργησε και πολύ η επιστροφή των God is An Astronaut στα μέρη μας, και την ερχόμενη Παρασκευή 8 Μαΐου θα είναι και πάλι εδώ, έξι μήνες μετά την τελευταία τους sold out ζωντανή εμφάνιση.Σε μεγαλύτερο χώρο αυτή τη φορά, Gagarin 205 αντί του An Club που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ...
Συνέχεια...
Stream This: Circassian – Hantse Guashe
Μετά το πολύ καλό δεύτερο ΕΡ τους που είχε κυκλοφορήσει στη Spinalonga Records ως δωρεάν download, οι Αθηναίοι Circassian επιστρέφουν με το ντεμπούτο άλμπουμ τους Hantse Guashe. Το άλμπουμ, που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, συγκεντρώνει αρκετές από τις τάσεις της ψυχεδελικής μουσικής με επιρροές από krautrock μέχρι anatolian rock, ενώ αυτή τη φορά τα ...
Συνέχεια...
Τέσσερα live για τον Κ.Βήτα
Εν αναμονή -και με πολλές προσδοκίες είναι η αλήθεια- του νέου του άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Inner Ear και θα ονομάζεται Χρυσαλλίδα, ο Κ.Βήτα θα πραγματοποιήσει μια μίνι περιοδεία σε δύο μέρη που θα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα. Αναλυτικά ο Κ.Βήτα θα εμφανιστεί: Σάββατο 24 Μαρτίου, Μύλος, ...
Συνέχεια...
Roky Erickson @ Gagarin 205
Ο Roky Erickson, ακόμα και εάν ερχόταν να μας διάβαζε το αγαπημένο του βιβλίο και πάλι χαρούμενος θα ήμουν που τον είχα στα λίγα μέτρα μπροστά μου, πόσο μάλλον τώρα λοιπόν, που πραγματικά, και χωρίς δόση υπερβολής μας χάρισε μία από τις πιο σπουδαίες συναυλιακές στιγμές της χώρας. Παρένθεση για να ...
Συνέχεια...
Lumiere Brother ζωντανά στο Planet Music
Το ντεμπούτο άλμπουμ του Lumiere Brother, για το οποίο τόσα και τόσα κολαυκετικά είχαν ειπωθεί προτού καν βγεί στην αγορά, επιτέλους κυκλοφόρησε και ομολογώ ότι με αποζημίωσε και με το παραπάνω, ελπίζω και όσους εσάς που καταφέρατε να το ακούσατε, οι υπόλοιποι σπεύσατε...Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο Planet Music (Λεωφόρος ...
Συνέχεια...
Pennywise
Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Όταν ένα συγκρότημα του βεληνεκούς των Pennywise εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα σε έναν χώρο σαν το Fuzz, θα περίμενε κανείς ότι το sold out της συναυλίας θα ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο. Μιλάμε εξάλλου για ένα από τα σημαντικότερα Punk Rock σχήματα ...
Συνέχεια...
Οι Prodigy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ήταν μία από τις φήμες των περασμένων μηνών, την οποία μάλιστα είχε επιβεβαιώσει η διοργανώτρια εταιρία Detox και από τις γιγαντοοθόνες του Ejekt Festival πριν από μερικές εβδομάδες, και πλέον έχουμε και όλες τις λεπτομέρειες.Οι Prodigy - βετεράνοι πια, αλλά και ένα από μεγαλύτερα κεφάλαια της ηλεκτρονικής μουσικής - θα ...
Συνέχεια...
Οι Dr.Atomik αποχαιρετούν την ¶νοιξη την Παρασκευή στο Μικρό Μουσικό Θέατρο
Μετά από πάρα πολλές, τα δάχτυλα των χεριών σας δεν φτάνουν, συναυλίες αποκλειστικά σε μικρούς χώρους της Αθήνας, οι Dr. Atomik αποχαιρετούν πανηγυρικά την ¶νοιξη με μία τελαυταία συναυλία για την φετινή "σεζόν" στο πάντα φιλόξενο Μικρό Μουσικό Θέατρο την ερχόμενη Παρασκευή 16 Μαϊου.Εκεί, στον συναυλιακό χώρο της Βεϊκου, όσοι ...
Συνέχεια...
‘Accelerate’: Οι R.E.M ετοίμασαν το πιο ‘rock’ άλμπουμ τους εδώ και χρόνια;
Σύμφωνα με τον μάνατζερ των R.E.M, Bertis Downs, το νέο άλμπουμ του διάσημου συγκροτήματος αναμένεται να περιέχει μερικά πολύ δυνατά τραγούδια. Τα αποκαλεί "rockers", όπως λέει χαρακτηριστικά. Μερικά από τα νέα αυτά κομμάτια, όπως τα "Living Well Is the Best Revenge," "Horse to Water," "Aftermath" και "Until the Day Is ...
Συνέχεια...
Δωρεάν streaming του album των Rosebleed, White Balloons
Οι Rosebleed κυκλοφόρησαν τον περασμένο Νοέμβριο το ντεμπούτο album τους, White Balloons, το οποίο έτυχε θετικής ανταπόκρισης απο το σύνολο σχεδόν των κριτικών αλλά και των φίλων τους.Η φωνή του Βασίλη Αυγουστάκη, το artwork του Aλέξανδρου Αποστολάκη και φυσικά τα κομμάτια τους, καθώς και η παραγωγή του Clive Martin (Raining ...
Συνέχεια...
Video: Loutallica – “The View”
H πιο αμφιλεγόμενη δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς, αυτή του Lou Reed και των Metallica έχει πλέον και το πρώτο επίσημο video. To video του "The View" έχει σκηνοθετήσει ο σπουδαίος Darren Aronofsky
Συνέχεια...
Animal Collective @Gagarin 205
Είναι η δεύτερη φορά που την «πατάω» με τους Animal Collective. Πρώτη φορά ήταν στο Synch festival του 2006, όπου κι εκεί είχαν ξεκινήσει το live τους μετριότατα, και το τελείωσαν ωραία.Άλλη μία προχτές στο Gagarin: μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα και τα σχεδόν-χασμουρητά (γκρίνιαζα και στον εαυτό μου, τι ήθελα ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την πρώτη ημέρα του Gagarin Open Air Festival
Αύριο Πέμπτη, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λεωφόρο Ποδειδώνος, στο Γήπεδο Baseball του Ελληνικού, εκεί όπου "σηκώνει αυλαία" το Gagarin Open Air Festival.Εκεί, θα μας περιμένουν ο Iggy με τους Stooges (no comments!), οι προπάτορες του Grunge - και όχι μόνο - Mudhoney, και οι βρετανοί Soulsavers με την συμμετοχή ...
Συνέχεια...
Δείτε τον Ryan Adams να παίζει στο Henry Rollins Show ένα νέο του τραγούδι
Ο Ryan Adams εμφανίστηκε στο σόου του Henry Rollins στο IFC και έπαιξε το "Goodnight Rose", από τον νέο του δίσκο, Easy Tiger, που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ στις 26 Ιουνίου, από την Lost Highway.Στη συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη μαζί με την υπόλοιπη μπάντα του, τους The Cardinals. To Easy Tiger θα ...
Συνέχεια...
Νέο album για τους Heavy Trash, συλλογή για τους JSBX
O πιο σέξι άντρας του r'n'r για κάποιες φίλες μας, ονόματα δεν λέμε, Jon Spencer μαζί με τον Matt Verta Ray επιστρέφουν στις 4 Σεπτεμβρίου με το δεύτερο album των Heavy Trash. To album θα ονομάζεται "Going Way Out With The Heavy Trash" και θα κυκλοφορήσει στην Yep Roc Records.Αντίθετα ...
Συνέχεια...
Marc Almond
O Marc Almond επιστρέφει στις 31 Μαρτίου στο Gagarin, ένα χρόνο μετά την τελευταία του συναυλία στον ίδιο χώρο, και μιλάει στο mixtape για το comeback του στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημά του, καθώς και για την επιστροφή του στη δισκογραφία με ένα νέο cd γεμάτο με διασκευές. Για το ...
Συνέχεια...
Video: Rick Ross – ‘High Definition’
Ακόμα ένα βίντεο μέσα από το πρόσφατο mixtape Rich Forever (τα έχουμε ξαναπεί από εδώ) του rapper από το Miami, αυτή τη φορά για το 'High Definition' με το άψογο, ιδιαίτερα κολλητικό, αργόσυρτο beat σε παραγωγή Saint Denson. Δεν πιστεύω να περιμένετε να δείτε όμως τίποτα διαφορετικό από ότι μας ...
Συνέχεια...
Heart & Soul
Βετεράνος του dub και θρυλικός μπασίστας, ο Jah Wobble συνεχίζει εδώ και δεκαετίες να βγάζει άλμπουμς, είτε με το γκρουπ του Invaders Of The Heart, είτε κάνοντας συνεργασίες με χίλια δυο ονόματα, από Sinead O'Connor και Primal Scream, μέχρι The Orb και Björk. Ηχογραφώντας στη θρυλική Trojan, προσθέτει άλλο ένα ...
Συνέχεια...
Flowjob
Σε μία κουβέντα της οποίας η θεματολογία κινήθηκε από το γερμανικό φιλμ Das Experiment μέχρι και την ταραγμένη περίοδο του Δεκεμβρίου τέσσερα από τα μέλή των Flowjob μου ξεδίπλωσαν σκέψεις και γνώμες που έδωσαν υλικό αρκετό (όπως είναι έκδηλο και από το παρακάτω..σεντόνι!) για πολλές συνεντεύξεις.Αν μη τι άλλο είναι ...
Συνέχεια...
Οι Ιταλοί Heroin in Tahiti έρχονται στην Αθήνα
Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, το Six D.O.G.S. θα υποδεχτεί μια ιδιαίτερη μπάντα από τη γειτονική Ιταλία. Πρόκειται για τους Heroin In Tahiti, οι οποίοι με το ντεμπούτο άλμπουμ τους Death Surf παρουσιάζουν μια νέα προσέγγιση στην μουσική των spaghetti westerns, δημιουργώντας έτσι τον Spaghetti Wasteland ήχο τους, όπως τον αποκαλούν ...
Συνέχεια...
Συνεργασία Massive Attack& Burial
Σύμφωνα με το Βρετανικό περιοδικό Clash, οι Massive Attack πρόκειται να συνεργαστούν με τον Burial.Ο Daddy G, μέλος του συγκροτήματος,δήλωσε οτι τους αρέσει πολύ η dubstep μουσική και γι αυτό το λόγο αποφάσισαν να προτείνουν στον Burial να αναλάβει να κάνει remix σε διάφορα καινούργια τραγούδια των Massive Attack, από ...
Συνέχεια...
Συλλογή και Χριστουγεννιάτικο single για τους Killers
Οι Killers, ύστερα από δύο μόνο albums, πάρα πολύ σύντομα δηλαδή, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσουν μία συλλογή με B-sides, τραγούδια από soundtracks, ακυκλοφόρητα και κάποιες διασκευές.Η συλλογή θα ονομάζεται "Sawdust" και θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου από την Island. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα περιλαμβάνονται είναι το ...
Συνέχεια...
Ο Thavius Beck (a.k.a. Adlib) στο Κ44!
Έναν από τους σημαντικότερους electronic / hip hop παραγωγούς, MC’s και πολυοργανίστες της σκηνής του Λος Άντζελες, τoν Thavius Beck θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο Κ44 και μάλιστα δωρεάν. Ο Thavius Beck (Mush Records / BigDada/Global Phlowtations) θα φέρει μαζί του τον πρωτοποριακό ήχο ...
Συνέχεια...
Οι εγχώριες δισκογραφικές κυκλοφορίες για τον μήνα Απρίλιο
Καινούργιος μήνας μπαίνει σε δύο ημέρες με μπόλικες δισκογραφικές κυκλοφορίες από εγχώρια σχήματα και καλλιτέχνες της "εναλλακτικής" σκηνής και το mixtape.gr σας κάνει ένα σύντομο brief για το τι έχουν ν' ακούσουν τ' αυτάκια μας... Inner Ear The Boy - Κουστουμάκι www.myspace.com/theboystapesΣε λιγότερο από ένα χρόνο από την κυκλοφορία του "Please ...
Συνέχεια...
Download This: Pan Pan – Όλος ο αέρας που χρειάζεσαι σε ένα στόμα
Μια νέα κυκλοφορία έκανε διαθέσιμη από εχθές μέσω της σελίδας του στο bandcamp o μουσικός και κομίστας Παναγιώτης Πανταζής (aka Pan Pan) με τίτλο Όλος ο αέρας που χρειάζεσαι σε ένα στόμα. Η νέα του κυκλοφορία περιλαμβάνει εννέα νέα κομμάτια για τα οποία όπως δηλώνει στο twitter και ο ίδιος: Ηθελα να ...
Συνέχεια...
Ακόμα ένα βιβλίο για τους Radiohead
Ένα νέο βιβλίο προς τιμήν των Radiohead βρίσκεται στα σκαριά, το "Radiohead: Interviews 1991 - 2000", όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και από το τίτλο του, αποτελεί μια συλλογή των κορυφαίων έως τώρα συνεντεύξεων που έχει δώσει το γκρουπ στα ανά τον κόσμο ΜΜΕ. Υπεύθυνος της έκδοσής αυτής, που θα κυκλοφορήσει σ' ...
Συνέχεια...
Alone in the Dark Wood
Πίσω από τους Fursaka σε ρόλο ιέρειας της αμερικανικής φολκ ψυχεδέλιας βρίσκεται η Tara Burke, η οποία έχει αισίως συμπληρώσει μια δεκάδα κυκλοφοριών από το 2001 που ξεκίνησε να ηχογραφεί κάτω από αυτό το όνομα. Συνδυάζοντας πολυεπίπεδα φωνητικά, ελεγειακές μελωδίες, πληθώρα φυσικών οργάνων φολκ και έθνικ προελεύσεως αλλά και αρκετή ...
Συνέχεια...
Have one on me
"All killer no filler άλμπουμ σε τόσο κοριτσίστικη εκδοχή γίνεται;"Ερωτικό και ιδιαίτερο, καλλιτεχνικά ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο. Αν το "Ys" σας φάνηκε λίγο, το "Have one on me" θα καλύψει τις ετήσιες μουσικές σας ανάγκες. Διφυές, γλυκόπικρο, έξυπνο και περίεργο συνάμα, ακολουθεί τις ιδιότητες του έρωτα και λαμβάνει τοιουτοτρόπως παρόμοιους χαρακτηρισμούς. ...
Συνέχεια...
Καινούργιο τραγούδι και album από τους Real Estate
Αυτά κι αν είναι καλά νέα. Οι Real Estate επιστρέφουν επιτέλους μετά από το 2011 και το εξαιρετικό, 2ο album τους, Days. Ο καινούργιος τους δίσκος θα φέρει τον τίτλο Atlas και θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου μέσα από τη Domino Records. Μάλιστα το 10-ήμερο(?) project που είχε ξεκινήσει στο account των ...
Συνέχεια...
Επιστροφή της Lila Downs σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αυτή την εβδομαάδα
Την τελευταία φορά το Κηποθέατρο το Παπάγου γέμισε ασφυκτικά. Τώρα ο χώρος είναι μεγαλύτερος (το Θέατρο Βράχων) ενώ η Lila Downs θα εμφανιστεί και στη Θεσσαλονίκη. Στις αποσκευές της φέρνει τον καλύτερο ίσως world δίσκο της περασμένης χρονιάς (Shake Away/Ojo De Culebra) οπότε σημειώστε προσεκτικά τις παρακάτω ημερομηνίες:Θεσσαλονίκη: Principal Club ...
Συνέχεια...
Οι God Is An Astronaut επιστρέφουν την Παρασκευή
Stream This: Circassian – Hantse Guashe
Τέσσερα live για τον Κ.Βήτα
Roky Erickson @ Gagarin 205
Lumiere Brother ζωντανά στο Planet Music
Pennywise + Actionmen + Fall of Man @
Οι Prodigy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι Dr.Atomik αποχαιρετούν την ¶νοιξη την Παρασκευή στο
‘Accelerate’: Οι R.E.M ετοίμασαν το πιο ‘rock’ άλμπουμ
Δωρεάν streaming του album των Rosebleed, White Balloons
Video: Loutallica – “The View”
Animal Collective @Gagarin 205
Κερδίστε προσκλήσεις για την πρώτη ημέρα του Gagarin
Δείτε τον Ryan Adams να παίζει στο Henry
Νέο album για τους Heavy Trash, συλλογή για
Marc Almond
Video: Rick Ross – ‘High Definition’
Heart & Soul
Flowjob
Οι Ιταλοί Heroin in Tahiti έρχονται στην Αθήνα
Συνεργασία Massive Attack& Burial
Συλλογή και Χριστουγεννιάτικο single για τους Killers
Ο Thavius Beck (a.k.a. Adlib) στο Κ44!
Οι εγχώριες δισκογραφικές κυκλοφορίες για τον μήνα Απρίλιο
Download This: Pan Pan – Όλος ο αέρας
Ακόμα ένα βιβλίο για τους Radiohead
Alone in the Dark Wood
Have one on me
Καινούργιο τραγούδι και album από τους Real Estate
Επιστροφή της Lila Downs σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα