Ο Μάνος Μανουσάκης, ηλεκτροακουστικός συνθέτης και ένας από τους βασικούς συντελεστές του Medea Electronique Koumaria 2011 Residency, μίλησε στο mixtape.gr στα πλαίσια του επερχόμενου και πολύ ενδιαφέροντος αυτού residency όπου λόγος, μουσική, video art, χορός, εικαστικές τέχνες και δημιουργοί απ’ όλο τον κόσμο, συναντιούνται για μία μόνο συναυλία το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Πως ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια; Που αποβλέπει;

Η πρώτη Κουμαριά έγινε το 2009. Η ελπίδα μας είναι να μπορέσει αυτη η δημιουργική συνάντηση να συνεχίσει και στο μέλλον, ώστε οι σύγχρονες τέχνες να βρούν μια στέγη ελεύθερης έκφρασης.

Ποια η θέση της ηλεκτροακουστικής μουσικής στην Eλλάδα;

Η ηλεκτροακουστική μουσική σκηνή στην Ελλάδα παραμένει μικρή όσων αφορά στο κοινό και τους χώρους συναυλιών. Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των μουσικών οι οποίοι είναι ενεργοί στο χώρο αυτό είναι μεγάλος και δραστηριοποιείται κυρίως αυτόνομα αλλά και μέσω του ~ΕΣΣΗΜ, με συναυλίες και σεμινάρια τα οποία γίνονται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο ΤΕΙ μουσικής τεχνολογίας στο Ρέθυμνο και στο ΤΕΙ ηχοληψίας στην Κεφαλονιά.

Video, φωτογραφία,  χορός,  προγραμματισμός,  μουσική,  σύνθεση. Ποια η κοινή συνιστώσα των διαφορετικών αυτών μορφών τέχνης;

Στο συγκεκριμένο residency ο αυτοσχεδιασμός ενώνει διαφορετικές τέχνες σε μια κοινή πειραματική γλώσσα.

Ποια η πρόκληση στην προσπάθεια για εναρμόνιση τόσων διαφορετικών μουσικών κουλτούρων;

Μετά από τόσα χρόνια πειραματισμού, η πρόκληση είναι η εξέλιξη των αυτοσχεδιαστικών μορφών τέχνης.

Τα πλάνα σας για το μέλλον.

Να βρούμε τρόπους ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας, ώστε οι σύγχρονες τέχνες  να μπορέσουν να κρατήσουν ένα υψηλό επίπεδο παραγωγής και δημιουργίας.

Το Medea Electronique Koumaria 2011 Residency λαμβάνει χώρα το Σάββατο 8/10/11 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ.Συγγρού 107 – 109).
Ώρα έναρξης: 10:00μμ.
Τιμή εισιτήριου: 10 Ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα και όλους τους συντελεστές εδώ.
http://www.medeaelectronique.com Yellow Car by Manolis Manousakis
Διάβασε επίσης...
Medea Electronique Koumaria 2011 Residency στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λόγος, μουσική, video art, χορός, εικαστικές τέχνες και δημιουργοί από όλο τον κόσμο, συναντιούνται για μία μόνο συναυλία το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.  Οι συμμετέχοντες του Medea Electronique Koumaria 2011 Residency χρησιμοποιούν ποικίλες μορφές τέχνης και νέα μέσα, σε μια διαδικασία συλλογικής δημιουργίας και αυτοσχεδιασμού. Από το 2009, ...
Συνέχεια...
Medea Electronique Koumaria 2011 Residency στη Στέγη Γραμμάτων