Ο Θάνος Σαμαράς και η Λουκία Μιχαλοπούλου χορεύουν ένα Valse Sentimental στους δρόμους των Εξαρχείων χωρίς να τους συλλάβει κανείς, γιατί Αύγουστο μήνα ακόμα και οι μπάτσοι πάνε διακοπές!

Ευτυχώς όμως τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας ήταν εκεί για να την επιβραβεύσουν για το αντιστρόφως ανάλογο με το χαρακτήρα της ρόλο που ερμήνευσε για χάρη της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, κι εγώ φυσικά πήρα σειρά για να της κάνω – όπως πάντα – όλες τις λάθος ερωτήσεις. Γιατί όταν ρωτάς κάποιον γιατί δεν κατάφερε ποτέ να επικοινωνήσει με το κινηματογραφικό του ταίρι και σου απαντάει ότι μάλλον έγινε για τον ίδιο λόγο που δεν κάναμε τη συνέντευξη από κοντά, τότε καταλαβαίνεις ότι έχεις μπροστά σου (ή τέλος πάντων στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής σου γραμμής) μια ηθοποιό που αξίζει τη διαδρομή!

Ακολουθήστε την…


Πως αισθάνεσαι ερμηνεύοντας ένα ρόλο που είναι τόσο κοντά στην προσωπικότητα της σκηνοθέτιδας; Δεν μοιάζει λίγο σαν παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ενός ανθρώπου;

Δεν θεώρησα ότι έπρεπε να τη μιμηθώ Η Κωνσταντίνα κι εγώ δεν ήμασταν φίλες πριν την ταινία, στις πρόβες γνωριστήκαμε. Δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ πως ντύνεται και πως σκέφτεται. Σαφώς και ο χαρακτήρας έχει να κάνει πολύ με την ίδια, αλλά τον εσωτερικό κόσμο της Ηλέκτρας τον σχεδιάσαμε μαζί. Δεν ήταν ένα άτομο που προΰπαρχε. Τα επιφανειακά χαρακτηριστικά (εξωτερική εμφάνιση κτλ) τα είχε ήδη έτοιμα στο μυαλό της η Κωνσταντίνα, αλλά όσον αφορά το χαρακτήρα και τις διαδρομές του, το τι περνάει και τι έχει στο κεφάλι του, το φτιάξαμε μαζί. Ο συναισθηματικός της κόσμος προέκυψε κατόπιν συνεργασίας.

Από τι υλικό άντλησες για να χτίσεις το χαρακτήρα της Ηλέκτρας;

Τα εξωτερικά στοιχεία του χαρακτήρα έχουν να κάνουν με κάτι πολύ συγκεκριμένο: είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη μουσική που ακούει, τα μέρη που συχνάζει – πράγματα που ήταν έξω από μένα και έπρεπε να ανακαλύψω. Έπρεπε να γίνω κι εγώ μέρος του κόσμου της για να μην φαίνεται καταρχάς ξένος σε μένα. Για μια πολύ μεγάλη περίοδο μπήκα στη διαδικασία να συχνάζω κι εγώ στα ίδια μέρη, άρχισα να αλλάζω ασυναίσθητα το ντύσιμό μου αλλά όχι μόνο σε επιφανειακό επίπεδο. Το θέμα δεν είναι γιατί η Ηλέκτρα κυκλοφορεί με λυτά κορδόνια και δεν χτενίζει τα μαλλιά της κάθε πρωί. Αλλά ότι θέλει μΆ ένα τρόπο να την προσέχουν. Ξεκινούσα από ένα πολύ συγκεκριμένο εξωτερικό χαρακτηριστικό κι από εκεί και πέρα προσπαθούσα να ανακαλύψω πως λειτουργούσε μέσα μου.

Διάβασα ότι άρχισες το κάπνισμα εξαιτίας της (Ηλέκτρας)!

Ναι άρχισα και το κάπνισμα (γέλια). Έτσι τον είχε φανταστεί η Κωνσταντίνα το ρόλο. Με το χέρι μονίμως συνδεδεμένο με ένα τσιγάρο. Αλλά ακόμα κι αυτό, γιατί όταν έρχεται σε αμηχανία ανάβει αυτομάτως ένα τσιγάρο, εγώ δεν μπορούσα να το καταλάβω. Είναι κάποιες αυτόματες κινήσεις που όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται θέλουν μελέτη. Αν δεν καπνίζεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Για να φαίνεται αυτή η κίνηση αυτόματη στην κάμερα πρέπει να δουλευτεί.

Κατάφερες τουλάχιστον να το κόψεις;

Προσπαθώ… Το μόνο άσχημο που μου άφησε αυτή η ταινία ήταν το κάπνισμα! Με κατάστρεψε.

Valse Sentimental

Αν έπρεπε να δώσεις μια δική σου απάντηση στο τι φταίει που οι δύο πρωταγωνιστές δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο, τι θα έλεγες;

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι πρόκειται για δυο νέους ανθρώπους που τώρα ξεκινάνε τη ζωή τους και θεωρητικά θα έπρεπε να είναι γεμάτοι δύναμη και τόλμη. Θεωρώ όμως ότι τελικά ότι η φοβία η ανασφάλεια και όλο αυτό το κλείσιμο στον εαυτό μας είναι πολύ χαρακτηριστικά της γενιάς μας, Έτσι λοιπόν είτε προσποιούμαστε ότι είμαστε ανοιχτοί είτε παραδεχόμαστε ότι δεν είμαστε. Κι εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι δύο το αντιμετωπίζουν πιο θαρραλέα γιατί το παραδέχονται. Ο πυρήνας πάντως είναι η ανασφάλεια. Τι θα γίνει αν κάνω λίγο χώρο για κάποιον άλλο στη ζωή μου; Κι αν δει τις αδυναμίες μου και με εγκαταλείψει; Πολύ δύσκολα οι άνθρωποι πια κάνουν ουσιαστικές σχέσεις, είτε σε φιλικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι συνθήκες ζωής είναι δύσκολες, χρόνο δεν έχουμε. Ακόμα κι αυτή τη συνέντευξη την κάνουμε απΆ το τηλέφωνο. Δεν μας δίνεται η δυνατότητα να συναντηθούμε. Κι αυτά τα δυο παιδιά αυτό προσπαθούν να αντιμετωπίσουν…

Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι το αντιμετωπίζουν; Γιατί εμένα το τέλος μου φάνηκε λίγο απαισιόδοξο το φινάλε…

Και μόνο που συναντιούνται και αγκαλιάζονται – και αγκαλιάζονται πραγματικά – είναι ένα κέρδος. Τώρα το τι θα γίνει δεν το ξέρω. Είναι αισιόδοξο μια ταινία να τελειώνει με μια αγκαλιά, ειδικά σε μια εποχή που ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου. Εγώ τη βιώνω σε όλα τα επίπεδα…

Πόσο γενναίος ή ονειροπαρμένος πρέπει να είναι ένας νέος σήμερα για να θεωρεί το επάγγελμα του ηθοποιού βιώσιμο;

Υπάρχουν πολλοί διέξοδοι που προσφέρουν λεφτά. Κι εγώ θα μπορούσα να το κάνω. Με πηγές καθαρά θεατρικές δεν είναι εύκολο να συντηρείς τον εαυτό σου. Πρέπει να είσαι πολύ συγκρατημένος.

Δεν μπαίνεις στον πειρασμό να υποκύψεις για να ζεις λίγο πιο άνετα;

Μπαίνω στον πειρασμό να κάνω τηλεόραση – αν γιΆ αυτό μιλάμε – αλλά όχι από οικονομικής άποψης, αλλά επειδή θεωρώ ότι είναι ένα μέσο τελείως ανεκμετάλλευτο. Σκοπός της τέχνης είναι να φτάσει σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω μια παράσταση σε ένα υπόγειο όπου θα έρθουν 10 άτομα, μόνο και μόνο για να λέω ότι είμαι καλλιτέχνης και κουλτουριάρης. Με ενδιαφέρει να κάνω κάτι που έχει δύναμη και ανταπόκριση. Με στεναχωρεί που το μέσο αυτό χρησιμοποιείται τόσο πρόχειρα.

Ποια ευτυχής συγκυρία σε βοήθησε να ξεχωρίσεις ως ηθοποιός; Ή θεωρείς ότι αρκεί η σκληρή δουλειά και η τύχη περιττεύει;

Στο επάγγελμα του ηθοποιού είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο, και το θέμα δεν είναι να φανείς για δυο και τρεις μήνες. Μπορεί ξαφνικά τα ΜΜΕ να αποφασίσουν ότι θέλουν να ασχοληθούν μαζί σου και να σε ανακυρήξουν στο νέο ταλέντο της σαιζόν, αλλά αυτό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να ασχολούνται με τον επόμενο. Το θέμα είναι να έχεις διάρκεια. Ούτε σημαντικός, ούτε ταλαντούχος μπορείς να θεωρείσαι με μία-δύο δουλειές πίσω σου. Αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου αυτό θα φανεί από τη διάρκειά σου.

Πες μου κάτι που δεν θα έκανες ποτέ για χάρη ενός ρόλου.

Όταν συνεργάζομαι με κάποιον πρέπει να τον πιστεύω βαθιά, και το μέσο που μου προσφέρει (ένα κείμενο, ένα σενάριο κτλ) για να εκφραστώ πρέπει να με αφορά. Αν δεχτώ μια δουλειά είμαι διατεθειμένη να κάνω τα πάντα. Αν όμως προδοθώ αποστασιοποιούμαι. Δεν έχω μέτρο όμως. Και δυστυχώς λίγες είναι οι φορές έχω ολοκληρώσει μια δουλειά και έχω πει, «…καλά έκανα και τα έδωσα όλα!». Και η ταινία της Κωνσταντίνας είναι μία από τις λίγες αυτές φορές.

Valse Sentimental

Πόσο ανάγκη έχεις πλέον το κοινό;

Υπάρχουν παραστάσεις που νιώθω πάρα πολύ καλά με το κοινό. Υπάρχουν όμως στιγμές που δεν νιώθω καθόλου καλά και εύχομαι να ήταν σινεμά. Όπως η παράσταση που συμμετέχω τώρα. Έχω σκηνές αρκετά ακραίες και δεν νιώθω βολικά να έχω κόσμο από κάτω. Αν ήταν σινεμά θα ήμουν πολύ πιο συγκεντρωμένη.

Πες μου κάτι κακό και κάτι καλό που σου έχει μείνει από όσα ειπώθηκαν για σένα από τότε που άρχισες να τραβάς την προσοχή του κοινού.

Κοίτα με το βραβείο* χάρηκα πάρα πολύ γιατί η ταινία έγινε με φοβερή αγάπη και δόσιμο και ήταν εντελώς χειροποίητη. Ήταν πολύ δικό μας πράγμα και ήταν πολύ συγκινητικό που βραβεύτηκε – δεν το περιμέναμε! Από κει και πέρα δεν έχει αλλάξει κάτι στη ζωή μου.

* κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα κρατικά βραβεία ποιότητας τον περασμένο Νοέμβριο.

Ωστόσο γίνεσαι κατά κάποιο τρόπο δημόσιο κτήμα, ανήκεις λίγο περισσότερο στους ανθρώπους που σε βλέπουν και λίγο λιγότερο στον εαυτό σου.

Ναι ενδεχομένως, αλλά αυτού του τύπου η δημοσιότητα δεν έχει και τόση αξία. Είμαι συνειδητοποιημένη σε σχέση μΆ αυτό. Αυτό θα κρατήσει το πολύ ένα μήνα. Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι όμως γιατί είναι κάτι τελείως πλασματικό.

 

Link
www.myspace.com/valse_sentimentale

To Trailer του Valse Sentimentale

 

 

Διάβασε επίσης...
Ο Michael Knight επιστρέφει. Και ο David Hasselhoff;
Είναι μερικές φορές που λες "υπάρχει θεός". Έτσι κι εγώ, όταν διάβασα την απόλυτη είδηση! Ο απόλυτος τηλεοπτικός ήρωας της δεκαετίας του '80 (μαζί ίσως με τον Μαγκάιβερ), ήταν ο θρυλικός Μάικλ Νάιτ, με το υπερ-αυτοκίνητό του, τον Κιτ.Και πλέον είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν αμφότεροι στην νέα εκδοχή της ...
Συνέχεια...
To τελευταίο trailer του Harry Potter και το Pottermore
H αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο μέρος  του "Harry Potter and the Deathly Hallows" πλησιάζει, αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες σε 2D και 3D στις 15 Ιουλίου, και σήμερα  κυκλοφόρησε και το τελευταίο trailer της νέας ταινίας, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Σε άλλα σχετικά νέα, η συγγραφέας των βιβλίων "Harry ...
Συνέχεια...
9ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου – Κερδίστε ακόμα 40 προσκλήσεις
9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ3-13 Απριλίου σε Attikon & Apollon Cinemax Class / Γαλλικό ΙνστιτούτοΚερδίστε 40 προσκλήσειςΜπορεί να μη μάθατε ποτέ Γαλλικά (εγώ ακόμα το μετανιώνω), αυτός όμως δεν είναι λόγος να μην ξεσκονίσετε τις 5 απαραίτητες λέξεις που θα σας χρειαστούν για να συνεννοηθείτε με τις ορδές Γάλλων δημιουργών που ...
Συνέχεια...
Η Τελευταία Λεγεώνα
The Last LegionΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Doug LeflerΣΕΝΑΡΙΟ: Jez Butterworth, Tom Butterworth, Carlo Carlei, Peter Rader, Valerio ManfrediΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Colin Firth, Ben Kingsley, Aishwarya RaiΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102΄ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIO VISUALΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ρώμη, 476 μ.Χ.: η μέχρι τότε πανίσχυρη αυτοκρατορία, κινδυνεύει, μια καλή αφορμή για τον Colin Firth να ανεμίσει το σπαθί του, παραδίδοντας υποδειγματικά μαθήματα ιστορικής ανακρίβειας ...
Συνέχεια...
Οι υποψηφιότητες για τις 69ες Χρυσές Σφαίρες
Ανακοινώθηκαν μόλις πριν από λίγη ώρα στο Beverly Hills οι υποψηφιότητες για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες με παρουσιαστές τους Rashida Jones, Sofia Vergara, Woody Harrelson και Gerard Butler με το εξαιρετικό "The Artist" του Michel Hazanavicius να κυριαρχεί στα κινηματογραφικά βραβεία ενώ στα τηλεοπτικά χαιρόμαστε για την εκτίμηση που υπάρχει στα εξαιρετικά "Homeland" ...
Συνέχεια...
Το sequel του ‘The Boondock Saints’ είναι πια γεγονός!
Μέσα από ένα video, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Troy Duffy μας πληροφόρησε ότι το sequel της ταινίας του "The Boondock Saints" απέχει ελάχιστα από το να γίνει πραγματικότητα.Η Sony έχει δώσει το πράσινο φως και το cast είναι έτοιμο να επιστρέψει με μόνη εξαίρεση αυτή του Willem Dafoe. Τα γυρίσματα ...
Συνέχεια...
Πρώτο trailer για το Εxtremely Loud and Incredibly Close
To πρώτο τρέηλερ για το Extremely Loud and Incredibly Close μόλις κυκλοφόρησε στο ίντερνετ και φαίνεται ότι η ταινία είναι το είδος το σοβαρού/συναισθηματικού με ολίγη από κλισέ αμερικανικού φιλμ που προτιμούν οι ψηφοφόροι της Ακαδημίας (όπως λένε και τα αμερικανικά sites που ξέρουν καλύτερα). Φαίνεται αρκετά γλυκερό για τα ...
Συνέχεια...
Ο Owen Wilson επιστρέφει
Ο Owen Wilson θα πρωταγωνιστήσει μαζί με την Jennifer Aniston στην ταινία "Marley & Me", για λογαριασμό της 20th Century Fox και αυτή είναι και η πρώτη του προσπάθεια να επιστρέψει στην ενεργό δράση, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε το περασμένο καλοκαίρι. Ο διάσημος ηθοποιός νοσηλεύτηκε τότε, για ένα ...
Συνέχεια...
Ο Scorsese και ο Jagger δουλεύουν μαζί σε νέα ταινία
Ο άρτι βραβευθείς με oscar για το "The Departed", Martin Scorsese, βρίσκεται με τον Mick Jagger, τραγουδιστή των Rolling Stones.Πρόκεται για μία ταινία που λέγεται "The Long Play", την οποία θα σκηνοθετήσει ο Scorsese και ο Jagger, μαζί με την συνεταίρο του Victoria Pearman, θα κάνει την παραγωγή, σύμφωνα με ...
Συνέχεια...
‘The Day The Earth Stood Still’: Το πολυαναμενόμενο trailer
Είναι remake ή απλά βασίζεται στην πρωτότυπη, κλασική sci-fi ταινίας του 1951; Ο Keanu Reeves είναι ο καταλληλότερος ή ο πλέον ακατάλληλος ηθοποιός για να ενσαρκώσει το συγκεκριμένο ρόλο; O νέος Gort (το ρομπότ) θέλει να προειδοποιήσει τους ανθρώπους ή έχει έρθει για να τους καταστρέψει;Αυτά και ακόμη περισσότερα είναι ...
Συνέχεια...
Ο ¶νθρωπος Από το Λονδίνο
The Man From LondonΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Béla Tarr, ΣΕΝΑΡΙΟ: Georges Simenon, Béla Tarr, László Krasznahorkai,ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Miroslav Krobot, Tilda Swinton, Erika Bók, ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 135΄, ΔΙΑΝΟΜΗ: NEW STARΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Βασισμένο σε νουβέλα του Georges Simenon, η νέα δουλειά του ιδιοσυγκρασιακού Béla Tarr κατάφερε σχεδόν να εκκενώσει την αίθουσα στην επίσημη πρεμιέρα της στο τελευταίο Φεστιβάλ ...
Συνέχεια...
Ο πάντα ‘nouvelle’ Jean-Luc Godard
Μπορεί να πλησιάζει το ογδοηκοστό έτος της ηλικίας του, αλλά αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτα τον Jean-Luc Godard να συνεχίζει να παράγει με το ίδιο πάθος και την ίδια δημιουργική ένταση ταινίες που αφήνουν το δικό τους στίγμα στην έβδομη τέχνη.Το σύμβολο της γαλλικής Nouvelle Vague, εργάζεται εδώ και αρκετό ...
Συνέχεια...
Δείτε το trailer του ‘Velvet Bus’, νέου ντοκιμαντέρ της Γκρατσιέλλας Κανέλλου
Μετά το "The Approaching of The Hour", το ντοκιμαντέρ για τους Raining Pleasure και την ελληνική αγγλόφωνη pop/rock σκηνή, η Γκρατσιέλλα Κανέλλου θα παρουσιάσει στο διαγωνιστικό μουσικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας τη νέα της σκηνοθετική δουλειά.Μαζί με τα παιδιά του Velvet, του γνωστού μηνιαίου free press, η ...
Συνέχεια...
Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στη μεγάλη οθόνη
Η Universal Pictures απέκτησε τα δικαιώματα του μυθιστορήματος "I Am a Man" του συγγραφέα Hampton Sides ("Ghost Soliders," "Blood and Thunder"), το οποίο πραγματεύεται τη δολοφονία του Martin Luther King Jr. στο Memphis και το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου του, Earl Ray.Το Μάρτιο του 1968 ο King έφτασε ...
Συνέχεια...
manah manah… Τα Muppets επιστρέφουν
Η επόμενη ταινία των Muppets βρίσκεται ήδη στα σκαριά κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια είδηση που ενδιαφέρει όλους όσοι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τραγούδησαν και τραγουδούν ανέμελα το "manah manah".Οι αγαπημένοι μας ήρωες θα επιστρέψουν σε σενάριο των Jason Segel και Nick Stoller, με τον τελευταίο να ...
Συνέχεια...
‘Mad Max’: Το Σαββατοκύριακο του Μηλιώτη
Το διήμερο που μας πέρασε ανήκει δικαιωματικά στον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη George Miller (Γιώργος Μηλιώτης) που με την ανακοίνωση της τέταρτης συνέχειας του ''Mad Max'' έθεσε τόσο τον εαυτό του όσο και την ταινία του στην πρώτη γραμμή των κινηματογραφικών νέων.Xωρίς Mel Gibson, με υπότιτλο "Δρόμος της Οργής" και προϋπολογισμό ...
Συνέχεια...
10+1 trailers του Διαγωνιστικού των Καννών
  Σε αυτό το πρώτο μέρος θα παρουσιάσουμε συγκεντρωμένα teasers και trailers από τα πιο γνωστά φιλμ που παρουσιάστηκαν στο Διαγωνιστικό του φετεινού Φεστιβάλ των Καννών και θα συζητηθούν από τους σινεφίλ τους επόμενους μήνες. Σε επόμενο post θα συγκεντρώσουμε τα πιο ενδιαφέροντα και πολυσυζητημένα φιλμ από άλλα τμήματα για πιο απαιτητικούς ...
Συνέχεια...
Η επόμενη κίνηση του Governator
Αποφάσισε ο Arnold Schwarzenegger να κάνει το κινηματογραφικό του comeback και θα το κάνει ο κόσμος (και η φήμη του) να χαλάσει. Μπορεί να καθυστέρησε εξαιτίας του σκανδάλου με τα εξώγαμα παιδιά του που οδήγησε σε διαζύγιο και αμαύρωση της φήμης του ως καλού παιδιού και άξιου πολιτικού αλλά η ...
Συνέχεια...
Diaries of A Film Buff #5
Η σχέση του σινεμά και της πραγματικής ζωής είναι πολυδιάστατη. Άλλες φορές η τέχνη μιμείται τη ζωή στείρα (Ηannah Takes The Stares), άλλες φορές πιο γόνιμα και ποιητικά (Medicine For Melancholy, Fireworks, Wednesday), άλλες φορές η ζωή έχει προ πολλού ξεπεράσει τα καλύτερα σενάρια (Girl Model, Michael) ή και ...
Συνέχεια...
Το πουλοβεράκι της Coraline
Και τώρα η πιο άχρηστη είδηση της εβδομάδος: φαντάζομαι ότι μάλλον θα ακούσατε ότι το υπέροχο σουρεαλιστικό animation του Henry Selick (The Nightmare Before Christmas) με τίτλο Coraline, βασισμένο στο ομώνυμο ημι-παιδικό βιβλίο του Neil Gaiman, τα πηγαίνει ωραιότατα στα αμερικάνικα ταμεία. Αυτό όμως που δεν ξέρετε, και που πραγματικά ...
Συνέχεια...
Οι G.I. Joe στη μεγάλη οθόνη
Ο Mark Wahlberg, θα ξεκινήσει γυρίσματα για μία ταινία με θέμα τους πάλαι ποτέ αγαπημένους (;) μας "G.I. Joe". Το "Transformers" κυκλοφορεί 4 Ιουλίου σε ΗΠΑ και Καναδά.Ο παραγωγός di Bonaventura ελπίζει πως ο Wahlberg θα παίξει το ρόλο του Conrad "Duke" Hauser στην ταινία, υπεύθυνο επιχειρήσεων εδάφους (field commander) ...
Συνέχεια...
Ο Godzilla επιστρέφει!
Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Η Legendary Pictures ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα του Godzilla από την Ιαπωνική εταιρία Toho Studios η οποία δημιούργησε τον Godzilla στην πρώτη ταινία το 1954, η οποία θεωρείται πλέον μία από τις κλασικές στο είδος της.Πλέον, η Legendary Pictures με τις ευλογίες της ...
Συνέχεια...
Κινηματογραφικό αφιέρωμα: “40 έτη φωτός από το Μάη του ’68”
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ «40 ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ '68»Θεσσαλονίκη, 5-15 ΜαΐουΑν ζείτε στη Θεσσαλονίκη, κατ' αρχάς σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε! Κατά δεύτερον, αν αισθάνεστε παραγκωνισμένοι και θεωρείτε ότι ασχολούμαστε με τη φίλτατη συμπρωτεύουσα μόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τότε δηλώνουμε ένοχοι! ...
Συνέχεια...
Δείτε το trailer του ‘Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες’
Κυκλοφόρησε (στα γαλλικά, βεβαίως), το trailer του νέου Asterix, με τίτλο 'Astérix aux jeux olympiques'.Πρόκειται για την τρίτη ταινία με ήρωα τον Αστερίξ, που έχει πραγματικούς ηθοποιούς. Αυτή τη φορά, το ρόλο του Αστερίξ έχει ο ηθοποιός Clovis Cornillac, που έρχεται να αντικαταστήσει τον Christian Clavier. Ο Gérard Depardieu είναι ...
Συνέχεια...
Αποστολή στην Μπριζ
In BrugesΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Martin McDonaghΣΕΝΑΡΙΟ: Martin McDonaghΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes, Clémence PoésyΔΙΑΡΚΕΙΑ: 107΄ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Μετά την τελευταία τους αποτυχημένη αποστολή, δύο πληρωμένοι δολοφόνοι καταφτάνουν στη βελγική Μπριζ για να κρύφτούν, περιμένοντας νέες οδηγίες από το αφεντικό τους. Δυστυχώς (ή μήπως πρέπει να πω ευτυχώς;), τίποτα δεν εξελίσσεται όπως ...
Συνέχεια...
‘When in Rome’ και πάει λέγοντας…
Δεν χρειάζεται να ανασηκωθείτε από τη θέση σας. Μπορείτε κάλλιστα να απολαύσετε το trailer που ακολουθεί όποια κι αν ήταν η στάση που διατηρούσατε πριν αρχίσετε να διαβάζετε το παρόν άρθρο. Αυτό που θα δείτε άλλωστε, είναι κάτι που έχετε δει άπειρες φορές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.Παρόλα ...
Συνέχεια...
John Travolta και Denzel Washington αντιμέτωποι…
Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται ο John Travolta με τη Sony Pictures για το remake της ταινίας "The Taking of Pelham 123", τη σκηνοθεσία της οποίας έχει αναλάβει ο Tony Scott, αναφέρει το Variety.Σε περίπτωση που οι δυο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, ο Travolta ως μέγας κακοποιός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ...
Συνέχεια...
“Purple Rain” το καλύτερο soundtrack…
Οι συντάκτες του περιοδικού Vanity Fair έκριναν και μας παρουσίασαν τα καλύτερα soundtrack, σε μια λίστα που ξυπνά στο μυαλό μας αγαπημένες εικόνες και ήχους.Το soundtrack της ταινίας "Purple Rain" (1984) βρίσκεται λοιπόν, στην κορυφή των προτιμήσεων αν και η ίδια η ταινία δεν θα μπορoύσαμε να πούμε ότι λαμβάνει ...
Συνέχεια...
Οι νικητές των 21ων Gotham Awards
Τα 21α βραβεία Gotham για τον Ανεξάρτητο Κινηματογράφο -που, σύμφωνα με πολλούς, προοιωνίζουν τους νικητές των Όσκαρ- δόθηκαν χθες στην τελετή απονομής που παρουσίασαν οι Edie Falco και Oliver Plat. Καλύτερη Ταινία «Οι Πρωτάρηδες» και «Το Δέντρο της Ζωής» Καλύτερο Ντοκιμαντέρ «Better This World» Καλύτερο Καστ  «Πρωτάρηδες» (Ewan McGregor, Christopher Plummer, Mélanie Laurent, Goran Višnjić, Kai Lennox, Mary Page Keller, China Shavers, Lou ...
Συνέχεια...
Ο Michael Knight επιστρέφει. Και ο David Hasselhoff;
To τελευταίο trailer του Harry Potter και το
9ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου – Κερδίστε ακόμα 40
Η Τελευταία Λεγεώνα
Οι υποψηφιότητες για τις 69ες Χρυσές Σφαίρες
Το sequel του ‘The Boondock Saints’ είναι πια
Πρώτο trailer για το Εxtremely Loud and Incredibly
Ο Owen Wilson επιστρέφει
Ο Scorsese και ο Jagger δουλεύουν μαζί σε
Ben Stiller, ο αντικαταστάτης του Mark Ruffalo
‘The Day The Earth Stood Still’: Το πολυαναμενόμενο
Ο ¶νθρωπος Από το Λονδίνο
Ο πάντα ‘nouvelle’ Jean-Luc Godard
Δείτε το trailer του ‘Velvet Bus’, νέου ντοκιμαντέρ
Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στη μεγάλη
manah manah… Τα Muppets επιστρέφουν
‘Mad Max’: Το Σαββατοκύριακο του Μηλιώτη
10+1 trailers του Διαγωνιστικού των Καννών
Η επόμενη κίνηση του Governator
Diaries of A Film Buff #5
Το πουλοβεράκι της Coraline
Οι G.I. Joe στη μεγάλη οθόνη
Ο Godzilla επιστρέφει!
Κινηματογραφικό αφιέρωμα: “40 έτη φωτός από το Μάη
Δείτε το trailer του ‘Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς
Αποστολή στην Μπριζ
‘When in Rome’ και πάει λέγοντας…
John Travolta και Denzel Washington αντιμέτωποι…
“Purple Rain” το καλύτερο soundtrack…
Οι νικητές των 21ων Gotham Awards