Ο Θάνος Σαμαράς και η Λουκία Μιχαλοπούλου χορεύουν ένα Valse Sentimental στους δρόμους των Εξαρχείων χωρίς να τους συλλάβει κανείς, γιατί Αύγουστο μήνα ακόμα και οι μπάτσοι πάνε διακοπές!

Ευτυχώς όμως τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας ήταν εκεί για να την επιβραβεύσουν για το αντιστρόφως ανάλογο με το χαρακτήρα της ρόλο που ερμήνευσε για χάρη της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, κι εγώ φυσικά πήρα σειρά για να της κάνω – όπως πάντα – όλες τις λάθος ερωτήσεις. Γιατί όταν ρωτάς κάποιον γιατί δεν κατάφερε ποτέ να επικοινωνήσει με το κινηματογραφικό του ταίρι και σου απαντάει ότι μάλλον έγινε για τον ίδιο λόγο που δεν κάναμε τη συνέντευξη από κοντά, τότε καταλαβαίνεις ότι έχεις μπροστά σου (ή τέλος πάντων στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής σου γραμμής) μια ηθοποιό που αξίζει τη διαδρομή!

Ακολουθήστε την…


Πως αισθάνεσαι ερμηνεύοντας ένα ρόλο που είναι τόσο κοντά στην προσωπικότητα της σκηνοθέτιδας; Δεν μοιάζει λίγο σαν παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ενός ανθρώπου;

Δεν θεώρησα ότι έπρεπε να τη μιμηθώ Η Κωνσταντίνα κι εγώ δεν ήμασταν φίλες πριν την ταινία, στις πρόβες γνωριστήκαμε. Δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ πως ντύνεται και πως σκέφτεται. Σαφώς και ο χαρακτήρας έχει να κάνει πολύ με την ίδια, αλλά τον εσωτερικό κόσμο της Ηλέκτρας τον σχεδιάσαμε μαζί. Δεν ήταν ένα άτομο που προΰπαρχε. Τα επιφανειακά χαρακτηριστικά (εξωτερική εμφάνιση κτλ) τα είχε ήδη έτοιμα στο μυαλό της η Κωνσταντίνα, αλλά όσον αφορά το χαρακτήρα και τις διαδρομές του, το τι περνάει και τι έχει στο κεφάλι του, το φτιάξαμε μαζί. Ο συναισθηματικός της κόσμος προέκυψε κατόπιν συνεργασίας.

Από τι υλικό άντλησες για να χτίσεις το χαρακτήρα της Ηλέκτρας;

Τα εξωτερικά στοιχεία του χαρακτήρα έχουν να κάνουν με κάτι πολύ συγκεκριμένο: είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη μουσική που ακούει, τα μέρη που συχνάζει – πράγματα που ήταν έξω από μένα και έπρεπε να ανακαλύψω. Έπρεπε να γίνω κι εγώ μέρος του κόσμου της για να μην φαίνεται καταρχάς ξένος σε μένα. Για μια πολύ μεγάλη περίοδο μπήκα στη διαδικασία να συχνάζω κι εγώ στα ίδια μέρη, άρχισα να αλλάζω ασυναίσθητα το ντύσιμό μου αλλά όχι μόνο σε επιφανειακό επίπεδο. Το θέμα δεν είναι γιατί η Ηλέκτρα κυκλοφορεί με λυτά κορδόνια και δεν χτενίζει τα μαλλιά της κάθε πρωί. Αλλά ότι θέλει μΆ ένα τρόπο να την προσέχουν. Ξεκινούσα από ένα πολύ συγκεκριμένο εξωτερικό χαρακτηριστικό κι από εκεί και πέρα προσπαθούσα να ανακαλύψω πως λειτουργούσε μέσα μου.

Διάβασα ότι άρχισες το κάπνισμα εξαιτίας της (Ηλέκτρας)!

Ναι άρχισα και το κάπνισμα (γέλια). Έτσι τον είχε φανταστεί η Κωνσταντίνα το ρόλο. Με το χέρι μονίμως συνδεδεμένο με ένα τσιγάρο. Αλλά ακόμα κι αυτό, γιατί όταν έρχεται σε αμηχανία ανάβει αυτομάτως ένα τσιγάρο, εγώ δεν μπορούσα να το καταλάβω. Είναι κάποιες αυτόματες κινήσεις που όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται θέλουν μελέτη. Αν δεν καπνίζεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Για να φαίνεται αυτή η κίνηση αυτόματη στην κάμερα πρέπει να δουλευτεί.

Κατάφερες τουλάχιστον να το κόψεις;

Προσπαθώ… Το μόνο άσχημο που μου άφησε αυτή η ταινία ήταν το κάπνισμα! Με κατάστρεψε.

Valse Sentimental

Αν έπρεπε να δώσεις μια δική σου απάντηση στο τι φταίει που οι δύο πρωταγωνιστές δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο, τι θα έλεγες;

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι πρόκειται για δυο νέους ανθρώπους που τώρα ξεκινάνε τη ζωή τους και θεωρητικά θα έπρεπε να είναι γεμάτοι δύναμη και τόλμη. Θεωρώ όμως ότι τελικά ότι η φοβία η ανασφάλεια και όλο αυτό το κλείσιμο στον εαυτό μας είναι πολύ χαρακτηριστικά της γενιάς μας, Έτσι λοιπόν είτε προσποιούμαστε ότι είμαστε ανοιχτοί είτε παραδεχόμαστε ότι δεν είμαστε. Κι εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι δύο το αντιμετωπίζουν πιο θαρραλέα γιατί το παραδέχονται. Ο πυρήνας πάντως είναι η ανασφάλεια. Τι θα γίνει αν κάνω λίγο χώρο για κάποιον άλλο στη ζωή μου; Κι αν δει τις αδυναμίες μου και με εγκαταλείψει; Πολύ δύσκολα οι άνθρωποι πια κάνουν ουσιαστικές σχέσεις, είτε σε φιλικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι συνθήκες ζωής είναι δύσκολες, χρόνο δεν έχουμε. Ακόμα κι αυτή τη συνέντευξη την κάνουμε απΆ το τηλέφωνο. Δεν μας δίνεται η δυνατότητα να συναντηθούμε. Κι αυτά τα δυο παιδιά αυτό προσπαθούν να αντιμετωπίσουν…

Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι το αντιμετωπίζουν; Γιατί εμένα το τέλος μου φάνηκε λίγο απαισιόδοξο το φινάλε…

Και μόνο που συναντιούνται και αγκαλιάζονται – και αγκαλιάζονται πραγματικά – είναι ένα κέρδος. Τώρα το τι θα γίνει δεν το ξέρω. Είναι αισιόδοξο μια ταινία να τελειώνει με μια αγκαλιά, ειδικά σε μια εποχή που ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου. Εγώ τη βιώνω σε όλα τα επίπεδα…

Πόσο γενναίος ή ονειροπαρμένος πρέπει να είναι ένας νέος σήμερα για να θεωρεί το επάγγελμα του ηθοποιού βιώσιμο;

Υπάρχουν πολλοί διέξοδοι που προσφέρουν λεφτά. Κι εγώ θα μπορούσα να το κάνω. Με πηγές καθαρά θεατρικές δεν είναι εύκολο να συντηρείς τον εαυτό σου. Πρέπει να είσαι πολύ συγκρατημένος.

Δεν μπαίνεις στον πειρασμό να υποκύψεις για να ζεις λίγο πιο άνετα;

Μπαίνω στον πειρασμό να κάνω τηλεόραση – αν γιΆ αυτό μιλάμε – αλλά όχι από οικονομικής άποψης, αλλά επειδή θεωρώ ότι είναι ένα μέσο τελείως ανεκμετάλλευτο. Σκοπός της τέχνης είναι να φτάσει σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω μια παράσταση σε ένα υπόγειο όπου θα έρθουν 10 άτομα, μόνο και μόνο για να λέω ότι είμαι καλλιτέχνης και κουλτουριάρης. Με ενδιαφέρει να κάνω κάτι που έχει δύναμη και ανταπόκριση. Με στεναχωρεί που το μέσο αυτό χρησιμοποιείται τόσο πρόχειρα.

Ποια ευτυχής συγκυρία σε βοήθησε να ξεχωρίσεις ως ηθοποιός; Ή θεωρείς ότι αρκεί η σκληρή δουλειά και η τύχη περιττεύει;

Στο επάγγελμα του ηθοποιού είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο, και το θέμα δεν είναι να φανείς για δυο και τρεις μήνες. Μπορεί ξαφνικά τα ΜΜΕ να αποφασίσουν ότι θέλουν να ασχοληθούν μαζί σου και να σε ανακυρήξουν στο νέο ταλέντο της σαιζόν, αλλά αυτό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να ασχολούνται με τον επόμενο. Το θέμα είναι να έχεις διάρκεια. Ούτε σημαντικός, ούτε ταλαντούχος μπορείς να θεωρείσαι με μία-δύο δουλειές πίσω σου. Αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου αυτό θα φανεί από τη διάρκειά σου.

Πες μου κάτι που δεν θα έκανες ποτέ για χάρη ενός ρόλου.

Όταν συνεργάζομαι με κάποιον πρέπει να τον πιστεύω βαθιά, και το μέσο που μου προσφέρει (ένα κείμενο, ένα σενάριο κτλ) για να εκφραστώ πρέπει να με αφορά. Αν δεχτώ μια δουλειά είμαι διατεθειμένη να κάνω τα πάντα. Αν όμως προδοθώ αποστασιοποιούμαι. Δεν έχω μέτρο όμως. Και δυστυχώς λίγες είναι οι φορές έχω ολοκληρώσει μια δουλειά και έχω πει, «…καλά έκανα και τα έδωσα όλα!». Και η ταινία της Κωνσταντίνας είναι μία από τις λίγες αυτές φορές.

Valse Sentimental

Πόσο ανάγκη έχεις πλέον το κοινό;

Υπάρχουν παραστάσεις που νιώθω πάρα πολύ καλά με το κοινό. Υπάρχουν όμως στιγμές που δεν νιώθω καθόλου καλά και εύχομαι να ήταν σινεμά. Όπως η παράσταση που συμμετέχω τώρα. Έχω σκηνές αρκετά ακραίες και δεν νιώθω βολικά να έχω κόσμο από κάτω. Αν ήταν σινεμά θα ήμουν πολύ πιο συγκεντρωμένη.

Πες μου κάτι κακό και κάτι καλό που σου έχει μείνει από όσα ειπώθηκαν για σένα από τότε που άρχισες να τραβάς την προσοχή του κοινού.

Κοίτα με το βραβείο* χάρηκα πάρα πολύ γιατί η ταινία έγινε με φοβερή αγάπη και δόσιμο και ήταν εντελώς χειροποίητη. Ήταν πολύ δικό μας πράγμα και ήταν πολύ συγκινητικό που βραβεύτηκε – δεν το περιμέναμε! Από κει και πέρα δεν έχει αλλάξει κάτι στη ζωή μου.

* κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα κρατικά βραβεία ποιότητας τον περασμένο Νοέμβριο.

Ωστόσο γίνεσαι κατά κάποιο τρόπο δημόσιο κτήμα, ανήκεις λίγο περισσότερο στους ανθρώπους που σε βλέπουν και λίγο λιγότερο στον εαυτό σου.

Ναι ενδεχομένως, αλλά αυτού του τύπου η δημοσιότητα δεν έχει και τόση αξία. Είμαι συνειδητοποιημένη σε σχέση μΆ αυτό. Αυτό θα κρατήσει το πολύ ένα μήνα. Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι όμως γιατί είναι κάτι τελείως πλασματικό.

 

Link
www.myspace.com/valse_sentimentale

To Trailer του Valse Sentimentale

 

 

Διάβασε επίσης...
Νέα συνεργασία για τον Martin Scorsese και τον Leonardo DiCaprio
Μετά τον "Πληροφοριοδότη" ("The Departed") που το 2006 απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, ο Martin Scorsese και ο Leonardo DiCaprio θα βρεθούν ξανά μαζί για μια νέα ταινία, με τίτλο "Shutter Island".Ο DiCaprio θα υποδυθεί έναν αμερικανό αστυνομικό που ερευνά την υπόθεση εξαφάνισης μιας γυναίκας, ψυχασθενούς δολοφόνου, που απέδρασε από ...
Συνέχεια...
Η οικογένεια Snyder με νέο επικό θρίλερ, “Army Of The Dead”
Ο σκηνοθέτης του 300, Zack Snyder και η σύζυγός του Deborah Snyder, θα κάνουν την παραγωγή στο "Army of the Dead" της Warner Bros. Pictures.Το θρίλερ είναι βασισμένο σε πρωτότυπη ιστορία του ίδιου του Snyder και δεν θα έχει καμία σχέση με το remake που έκανε ο σκηνοθέτης στο "Dawn ...
Συνέχεια...
Η Emmy Rossum ενθουσιασμένη με το νέο της ρόλο στο ‘Dragonball Z’
Η 21χρονη ηθοποιός Emmy Rossum ανανέωσε το επίσημο blog της, προσφέροντάς μας λεπτομέρειες από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του δημοφιλούς manga "Dragonball Z", στην οποία έχει το ρόλο της Bulma!H Rossun γνωστή από τους ρόλους τις στις ταινίες: "Poseidon", "The Phantom of the Opera" και "The Day After Tomorrow", ...
Συνέχεια...
Stephen Norrington αντί για Robert Rodriguez
Ο Stephen Norrington ("Blade," "The League of Extraordinary Gentlemen") θα είναι τελικά ο σκηνοθέτης, που επέλεξαν οι Warner Bros. και Legendary Pictures, για την κλασική cult ταινία του 1981, "Clash of the Titans". Ο Norrington σκηνοθέτησε για τελευταία φορά το 2003 για τις ανάγκες της ταινίας "League of Extraordinary Gentlemen".Αρχικά, ...
Συνέχεια...
Γύρνα το Μόνος σου
Be Kind RewindΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Michel GondryΣΕΝΑΡΙΟ: Michel GondryΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jack Black, Mos Def, Danny Glover, Mia FarrowΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101΄ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Κάπου στο μακρινό Νιου Τζέρσι, ένα μικρό γαλατικό χωριό (για την ακρίβεια ένα σκονισμένο video club στο ξεχασμένο Πασάικ) αντιστέκεται ακόμα στη λαίλαπα που λέγεται DVD. Όταν όμως εν τη απουσία του αφεντικού, ...
Συνέχεια...
2ο Διεθνές Φεστιβάλ «EMOTION PICTURES – Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία»: Κι αν είναι doc μην το φοβάσαι!
Κι επειδή είμαι σίγουρη ότι μερικοί ήδη θα τρέχουν να κρυφτούν από τον τίτλο και μόνο, αφήστε με να σας καθησυχάσω: Όλα όσα πρόκειται να συμβούν μεταξύ 21-23 Ιουνίου 2008 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) δεν έχουν καμία σχέση με όσα φαντάζεστε. Κατ' αρχάς το event είναι δωρεάν, οπότε μια ...
Συνέχεια...
Στεγνό Καθάρισμα
Sunshine CleaningΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Christine JeffsΣΕΝΑΡΙΟ: Megan HolleyΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Amy Adams, Emily Blunt, Alan ArkinΔΙΑΡΚΕΙΑ: 91΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: OdeonΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δυο αδερφές στήνουν μια επιχείρηση καθαρισμού με μια μικρή ιδιομορφία: αντί για σπίτια, καθαρίζουν σκηνές εγκλήματος!ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Αν το Little Miss Sunshine δεν είχε υπάρξει ποτέ, ίσως το Sunshine Cleaning να μην ήταν η πιο λησμονήσιμη ...
Συνέχεια...
Satantango
Ο λόγος για τον οποίο είναι διάσημη η ταινία «Το Τανγκό του Σατανά» του Bela Tarr παραμένει δυστυχώς η διάρκειά της. Οι εφτάμιση ώρες που διαρκεί τούτο το αριστούργημα παραμένει κυρίως μοναδική αφορμή για συζήτηση, ενώ η πραγματική ουσία και η αξέχαστη απόλαυση που θα εκλυθεί από μία προβολή εξοστρακίζει ...
Συνέχεια...
Η “καυτή” επιστροφή των αδελφών Coen
Μετά το θρίαμβό τους στα φετινά Oscar, όπου να θυμίσουμε ότι απέσπασαν το βραβείο καλύτερης ταινίας, διασκευασμένου σεναρίου αλλά και σκηνοθεσίας για το "No Country For Old Men", οι αδελφοί Coen είναι έτοιμοι να μας παρουσιάσουν και την επόμενη δουλειά τους.Με τους George Clooney, John Malkovich, Brad Pitt, Frances McDormand ...
Συνέχεια...
Η ¶νεσις των Θερινών Σινεμά
Εντελώς ανανεωμένος, εισάγοντας μια νέα πρόταση στα θερινά σινεμά πόλης, ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος ¶νεσις στους Αμπελόπηπους (Κηφισίας 14).Μετά την ανακατασκευή του παραδοσιακού διατηρητέου κτιρίου από τον όμιλο Χαραγκιώνη το 2004, και την επιτυχημένη λειτουργία του χειμερινού θεάτρου στον ίδιο χώρο, οι οικογενειακή επιχείρηση ...
Συνέχεια...
BAFTA 2012
Η ζωή συνεχίζεται εντός και εκτός συνόρων, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος όλος κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς κρίσης αλλά και ύφεσης, και τα βλέματα παραμένουν στραμμένα στον κινηματογράφο που αναλαμβάνει να μας μεταφέρει εκτός της πραγματικότητας ή, ενίοτε, να μας την παρουσιάζει ...
Συνέχεια...
Annette Bening και Naomi Watts ατο πλευρό του Rodrigo Garcia
Μόλις πριν από λίγο καιρό, σας πληροφορήσαμε για το νέο project του Rodrigo Garcia , τη δραματική ταινία "Mother and Child". Σήμερα, επανερχόμαστε σε αυτήν, καθώς η Annette Bening και η Naomi Watts προστέθηκαν στο αινιγματικό της cast.Χρησιμοποιούμε αυτόν τον χαρακτηρισμό, καθώς η διανομή των ρόλων κινείται στα όρια της ...
Συνέχεια...
Νύχτες Πρεμιέρας: 19 χρόνια κινηματογραφικά ραντεβού
Πείτε με ρομαντική, πείτε με βαθιά συναισθηματική, πείτε με cheesy, πείτε με ό,τι θέλετε αλλά εγώ θα σας το πω. Μόλις συνειδητοποίησα πως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ενηλικιώθηκε ένιωσα κάπως σαν περήφανη θεία. Από τότε που στηνόμουν στις ουρές του Απόλλωνα και του Αττικού (που, δυστυχώς, τώρα κρύβονται καρβουνιασμένοι, μαύροι και ...
Συνέχεια...
Ο προγραμματισμός για την καινούρια ταινία του Clint Eastwood, ‘Changeling’
Τα τελευταία νέα θέλουν την αναμενόμενη ταινία του Clint Eastwood "Changeling", με πρωταγωνιστές τους Angelina Jolie και John Malkovich, να κυκλοφορεί περιορισμένα στις 24 Οκτωβρίου, προτού ξεκινήσει κανονικά την προβολή της δυο εβδομάδες μετά, στις 7 Νοεμβρίου.Η ταινία, που έκανε ήδη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών, βασίζεται στην πραγματική ιστορία ...
Συνέχεια...
Ταινία θέτει στο ειδώλιο του κατηγορούμενου τον George Bush!
Το βιβλίο "United States V. George W. Bush Et Al." της Elizabeth de laVega επιλέχθηκε από τον σκηνοθέτη Robert Boris για να το κάνει ταινία.Στο βιβλίο διαβάζουμε για το τι θα συνέβαινε αν ο George W. Bush και η κυβέρνησή του οδηγούνταν σε δικαστήριο για συνωμοσία, με στόχο να εξαπατήσουν ...
Συνέχεια...
Ολοκαίνουριο trailer του ‘Quantum of Solace’
Θα μπορούσαμε να δώσουμε πολλούς "επιθετικούς" προσδιορισμούς στο ολοκαίνουριο full trailer του "Quantum of Solace", αλλά θα αρκεστούμε στο να το χαρακτηρίσουμε συμβατικό.Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης, να διευκρινίσουμε ότι επιλέξαμε αυτήν ακριβώς τη λέξη για να τονίσουμε ότι παρουσιάζει όλα όσα θα ήθελε να δει ένας fan του δημοφιλούς πράκτορα ...
Συνέχεια...
To See Cinema Network προσφέρει ¤10.000 για 6 ταινίες μικρού μήκους. Στείλτε προτάσεις ΤΩΡΑ!
Την παραγωγή έξι (6) ταινιών μικρού μήκους με το ποσό των 10.000 ευρώ την κάθε μία θα ενισχύσει οικονομικά το Κινηματογραφικό Δίκτυο Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEE CINEMA NETWORK.Γίνονται δεκτές προς εξέταση προτάσεις των οποίων ο σεναριογράφος, ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός προέρχονται από χώρες μέλη που συμμετέχουν στο SEE CINEMA NETWORK. ...
Συνέχεια...
Τρεις Πίθηκοι
Üç maymunΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nuri Bilge Ceylan ΣΕΝΑΡΙΟ: Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Yavuz Bingol, Hatice Aslan, Rifat Sungar ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 109' ΔΙΑΝΟΜΗ: OdeonΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ένας σοφέρ δέχεται να πάει στη φυλακή στη θέση του αφεντικού του για ένα δυστύχημα που δεν προκάλεσε, προκειμένου να αποζημιωθεί πλουσιοπάροχα.ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Ο γνωστός Τούρκος auteur ξαναχτυπά με ...
Συνέχεια...
Σινεμά στο Πιάτο: Δευτεριάτικο αντίο με τον  Απίθανο κ. Φοξ – Κερδίστε προσκλήσεις
Μπορεί η νέα ταινία του Wes Anderson (Ο Απίθανος κ. Φοξ) να είναι το τελευταίο κινηματογραφικό αντίο του φετινού Σινεμά στο Πιάτο, δεν υπάρχει όμως λόγος να βάλετε ακόμα τα πιρούνια κάτω!Η καλοφαγία συνεχίζεται Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Μαρτίου, εξερευνώντας νέες διατροφικές οδούς παρέα με τους 49 συνδαιτυμόνες σας. ...
Συνέχεια...
Η χρονιά του Michael Fassbender
Ο Γερμανοιρλανδός ηθοποιός παίρνει σειρά στην κούρσα της κατάκτησης των media και των ονειρώξεων γυναικών και ανδρών και δηλώνει υποψηφιότητα για να πρωταγωνιστήσει φέτος στα media και στα (υγρά) όνειρά τους. Μετά τον (ημίτρελο) James Franco και τον (γλυκούλη) Ryan Gosling είναι η σειρά του Michael Fassbender, φαίνεται, να εμφανίζεται ...
Συνέχεια...
Dοne in 60 Seconds
Θέλεις να πεις τη δική σου ιστορία; Έχεις 60 δευτερόλεπτα και την υποστήριξη του Jameson Irish Whiskey. Χρειάζεσαι μια κάμερα και πολλή φαντασία γιατί ο δημοφιλέστερος διαγωνισμός ερασιτεχνικών ταινιών μικρού μήκους ξεκίνησε. Το φετινό Done in 60 Seconds αναμένεται και πολύ ενδιαφέρον αλλά και πολύ ανταγωνιστικό αφού οι δημιουργοί που θα δώσουν μάχη για την 1η ...
Συνέχεια...
Η Vera Farmiga σκηνοθετεί την πρώτη της ταινία
Μετά και την υποψηφιότητά της στα Όσκαρ για την ερμηνεία της στο "Up In The Air" η πολύ συμπαθής μας ηθοποιός Vera Farmiga θα προχωρήσει και πιο βαθιά στον κινηματογράφο, καθώς ετοιμάζεται να κάτσει για πρώτη φορά και στην καρέκλα του σκηνοθέτη.Όπως έγινε γνωστό, η Vera Farmiga ανέλαβε να σκηνοθετήσει ...
Συνέχεια...
Κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία από τον νέο Indiana Jones
Η πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα του Indiana Jones 4 κυκλοφόρησε. Την έχει βγάλει ο ίδιος ο Steven Spielberg και βλέπουμε ένα Harrison Ford να φοράει τα γνωστά γκριζωπό κοστουμάκι του και τις τιραντούλες του.Τα γυρίσματα ξεκίνησαν χθες και πρωταγωνιστούν ονόματα όπως οι Shia LaBeouf, Cate Blanchett, John Hurt, Ray ...
Συνέχεια...
Αυτός (David Foster Wallace), Αυτή (Χαμένη Λεωφόρος) και τα Μυστήρια…
Ποιος ήταν ο David Foster Wallace και γιατί το άρθρο που έγραψε κατόπιν επίσκεψης στο σετ του Lost Highway θεωρείται ένα από τα καλύτερα κείμενα που έχουν γραφτεί ποτέ για τον David Lynch;Ο συγγραφέας του περίπλοκου αλλά υπέροχου Infinite Jest (ένας μελλοντολογικός λαβύρινθος 1079 σελίδων!), που συντάραξε την Αμερική με ...
Συνέχεια...
Κυνόδοντας: προσοχή δαγκώνει!
Μήπως ζούμε μια δειλή άνοιξη του εγχώριου κινηματογράφου και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;Μετά την προβολή της Στρέλλα του Πάνου Χ. Κούτρα στη Berlinale (σύντομα και στο Φεστιβάλ του Τελ Αβίβ), το Ecce Momo του Ανέστη Χαραλαμπίδη στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και μια πλειάδα νέων σκηνοθετών να μας υπόσχονται καλύτερες ...
Συνέχεια...
2o Porn Film Festival in Athens από 31/1 έως 3/2 στο Gagarin 205: Βογκάτε γιατί χανόμαστε!
Ανατριχιάζω και μόνο που σκέφτομαι τι έχει να γίνει φέτος στο 2o Porn Film Festival in Athens!Ημι-απειλητικό mail της ηγέτιδας και mastermind του φεστιβάλ Μαρίας Cyber προειδοποίησε από νωρίς να ετοιμαστούμε για το πιο αληθινό, καυτό 4ημερο Sex Party της ζωής μας και να το πούμε και στους υπόλοιπος! Να ...
Συνέχεια...
‘Whatever Works’: Το πρώτο επίσημο trailer του νέου Woody Allen
Η 42η ταινία του Woody Allen, έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Tribeca, συνέλεξε άκρως κολακευτικά σχόλια και τώρα, προς μεγάλη μας ικανοποίηση απέκτησε και επίσημο trailer.Η επιστροφή του καταξιωμένου σκηνοθέτη στa πάτρια εδάφη πραγματοποιείται με μια αμιγώς κωμική ιστορία και έχει ως πρωταγωνιστές της έναν εκκεντρικό, κυνικό μεσήλικα διανοούμενο ...
Συνέχεια...
Μια ελληνικής παραγωγής ταινία για τον David Sylvian
Ο αρθρογράφος/μουσικός Στυλιανός Τζιρίτας και ο –επί σειρά ετών συνεργάτης του σε performances- εικαστικός Παντελής Παντελόπουλος ξεκινούν τα γυρίσματα μιας μικρού μήκους ταινίας που θα έχει θέμα τη μουσική και την προσωπικότητα του David Sylvian. Στο ντοκυμαντέρ (που θα έχει τίτλο David Sylvian: Ο κύριος με τα μεγάλα μπορ) θα συμμετέχουν ...
Συνέχεια...
Δείτε τo πρώτο trailer του Saw 5
Και να θες να το αποφύγεις, εμφανίζεται στις οθόνες σου κάθε χρόνο έχοντας θέσει ως στόχο του να καταστρέψει όσες καλές αναμνήσεις διατηρείς από το 2004, οπότε και έκανε την πρώτη εμφάνισή του στις κινηματογραφικές αίθουσες.Γιατί πρέπει να το παραδεχθείς ότι ακόμα κι αν δεν δηλώνεις fan τις πρώτης ταινίας ...
Συνέχεια...
Ο Sam Neill μαζί με τον Ethan Hawke στο “Daybreakers”
Ο Sam Neill και ο Ethan Hawke θα συμμετέχουν στο νέο θρίλερ με βαμπίρ της Lionsgate, με τίτλο "Daybreakers", σύμφωνα με το Screen Daily, Η ιστορία διαδραματίζεται το 2017, όπου μία μυστική ομάδα από βαμπίρ ανακαλύπτει το κλειδί για τη σωτηρία της ανθρώπινης φυλής από μία πανούκλα.Οι παραγωγοί του "Undead", ...
Συνέχεια...
Νέα συνεργασία για τον Martin Scorsese και τον
Η οικογένεια Snyder με νέο επικό θρίλερ, “Army
Η Emmy Rossum ενθουσιασμένη με το νέο της
Stephen Norrington αντί για Robert Rodriguez
Γύρνα το Μόνος σου
2ο Διεθνές Φεστιβάλ «EMOTION PICTURES – Ντοκιμαντέρ και
Στεγνό Καθάρισμα
Satantango
Η “καυτή” επιστροφή των αδελφών Coen
Η ¶νεσις των Θερινών Σινεμά
BAFTA 2012
Annette Bening και Naomi Watts ατο πλευρό του
Νύχτες Πρεμιέρας: 19 χρόνια κινηματογραφικά ραντεβού
Ο προγραμματισμός για την καινούρια ταινία του Clint
Ταινία θέτει στο ειδώλιο του κατηγορούμενου τον George
Ολοκαίνουριο trailer του ‘Quantum of Solace’
To See Cinema Network προσφέρει ¤10.000 για 6
Τρεις Πίθηκοι
Σινεμά στο Πιάτο: Δευτεριάτικο αντίο με τον
Η χρονιά του Michael Fassbender
Dοne in 60 Seconds
Η Vera Farmiga σκηνοθετεί την πρώτη της ταινία
Κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία από τον νέο Indiana
Αυτός (David Foster Wallace), Αυτή (Χαμένη Λεωφόρος) και
Κυνόδοντας: προσοχή δαγκώνει!
2o Porn Film Festival in Athens από 31/1
‘Whatever Works’: Το πρώτο επίσημο trailer του νέου
Μια ελληνικής παραγωγής ταινία για τον David Sylvian
Δείτε τo πρώτο trailer του Saw 5
Ο Sam Neill μαζί με τον Ethan Hawke