Ο Θάνος Σαμαράς και η Λουκία Μιχαλοπούλου χορεύουν ένα Valse Sentimental στους δρόμους των Εξαρχείων χωρίς να τους συλλάβει κανείς, γιατί Αύγουστο μήνα ακόμα και οι μπάτσοι πάνε διακοπές!

Ευτυχώς όμως τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας ήταν εκεί για να την επιβραβεύσουν για το αντιστρόφως ανάλογο με το χαρακτήρα της ρόλο που ερμήνευσε για χάρη της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, κι εγώ φυσικά πήρα σειρά για να της κάνω – όπως πάντα – όλες τις λάθος ερωτήσεις. Γιατί όταν ρωτάς κάποιον γιατί δεν κατάφερε ποτέ να επικοινωνήσει με το κινηματογραφικό του ταίρι και σου απαντάει ότι μάλλον έγινε για τον ίδιο λόγο που δεν κάναμε τη συνέντευξη από κοντά, τότε καταλαβαίνεις ότι έχεις μπροστά σου (ή τέλος πάντων στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής σου γραμμής) μια ηθοποιό που αξίζει τη διαδρομή!

Ακολουθήστε την…


Πως αισθάνεσαι ερμηνεύοντας ένα ρόλο που είναι τόσο κοντά στην προσωπικότητα της σκηνοθέτιδας; Δεν μοιάζει λίγο σαν παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ενός ανθρώπου;

Δεν θεώρησα ότι έπρεπε να τη μιμηθώ Η Κωνσταντίνα κι εγώ δεν ήμασταν φίλες πριν την ταινία, στις πρόβες γνωριστήκαμε. Δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ πως ντύνεται και πως σκέφτεται. Σαφώς και ο χαρακτήρας έχει να κάνει πολύ με την ίδια, αλλά τον εσωτερικό κόσμο της Ηλέκτρας τον σχεδιάσαμε μαζί. Δεν ήταν ένα άτομο που προΰπαρχε. Τα επιφανειακά χαρακτηριστικά (εξωτερική εμφάνιση κτλ) τα είχε ήδη έτοιμα στο μυαλό της η Κωνσταντίνα, αλλά όσον αφορά το χαρακτήρα και τις διαδρομές του, το τι περνάει και τι έχει στο κεφάλι του, το φτιάξαμε μαζί. Ο συναισθηματικός της κόσμος προέκυψε κατόπιν συνεργασίας.

Από τι υλικό άντλησες για να χτίσεις το χαρακτήρα της Ηλέκτρας;

Τα εξωτερικά στοιχεία του χαρακτήρα έχουν να κάνουν με κάτι πολύ συγκεκριμένο: είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη μουσική που ακούει, τα μέρη που συχνάζει – πράγματα που ήταν έξω από μένα και έπρεπε να ανακαλύψω. Έπρεπε να γίνω κι εγώ μέρος του κόσμου της για να μην φαίνεται καταρχάς ξένος σε μένα. Για μια πολύ μεγάλη περίοδο μπήκα στη διαδικασία να συχνάζω κι εγώ στα ίδια μέρη, άρχισα να αλλάζω ασυναίσθητα το ντύσιμό μου αλλά όχι μόνο σε επιφανειακό επίπεδο. Το θέμα δεν είναι γιατί η Ηλέκτρα κυκλοφορεί με λυτά κορδόνια και δεν χτενίζει τα μαλλιά της κάθε πρωί. Αλλά ότι θέλει μΆ ένα τρόπο να την προσέχουν. Ξεκινούσα από ένα πολύ συγκεκριμένο εξωτερικό χαρακτηριστικό κι από εκεί και πέρα προσπαθούσα να ανακαλύψω πως λειτουργούσε μέσα μου.

Διάβασα ότι άρχισες το κάπνισμα εξαιτίας της (Ηλέκτρας)!

Ναι άρχισα και το κάπνισμα (γέλια). Έτσι τον είχε φανταστεί η Κωνσταντίνα το ρόλο. Με το χέρι μονίμως συνδεδεμένο με ένα τσιγάρο. Αλλά ακόμα κι αυτό, γιατί όταν έρχεται σε αμηχανία ανάβει αυτομάτως ένα τσιγάρο, εγώ δεν μπορούσα να το καταλάβω. Είναι κάποιες αυτόματες κινήσεις που όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται θέλουν μελέτη. Αν δεν καπνίζεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Για να φαίνεται αυτή η κίνηση αυτόματη στην κάμερα πρέπει να δουλευτεί.

Κατάφερες τουλάχιστον να το κόψεις;

Προσπαθώ… Το μόνο άσχημο που μου άφησε αυτή η ταινία ήταν το κάπνισμα! Με κατάστρεψε.

Valse Sentimental

Αν έπρεπε να δώσεις μια δική σου απάντηση στο τι φταίει που οι δύο πρωταγωνιστές δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο, τι θα έλεγες;

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι πρόκειται για δυο νέους ανθρώπους που τώρα ξεκινάνε τη ζωή τους και θεωρητικά θα έπρεπε να είναι γεμάτοι δύναμη και τόλμη. Θεωρώ όμως ότι τελικά ότι η φοβία η ανασφάλεια και όλο αυτό το κλείσιμο στον εαυτό μας είναι πολύ χαρακτηριστικά της γενιάς μας, Έτσι λοιπόν είτε προσποιούμαστε ότι είμαστε ανοιχτοί είτε παραδεχόμαστε ότι δεν είμαστε. Κι εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι δύο το αντιμετωπίζουν πιο θαρραλέα γιατί το παραδέχονται. Ο πυρήνας πάντως είναι η ανασφάλεια. Τι θα γίνει αν κάνω λίγο χώρο για κάποιον άλλο στη ζωή μου; Κι αν δει τις αδυναμίες μου και με εγκαταλείψει; Πολύ δύσκολα οι άνθρωποι πια κάνουν ουσιαστικές σχέσεις, είτε σε φιλικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι συνθήκες ζωής είναι δύσκολες, χρόνο δεν έχουμε. Ακόμα κι αυτή τη συνέντευξη την κάνουμε απΆ το τηλέφωνο. Δεν μας δίνεται η δυνατότητα να συναντηθούμε. Κι αυτά τα δυο παιδιά αυτό προσπαθούν να αντιμετωπίσουν…

Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι το αντιμετωπίζουν; Γιατί εμένα το τέλος μου φάνηκε λίγο απαισιόδοξο το φινάλε…

Και μόνο που συναντιούνται και αγκαλιάζονται – και αγκαλιάζονται πραγματικά – είναι ένα κέρδος. Τώρα το τι θα γίνει δεν το ξέρω. Είναι αισιόδοξο μια ταινία να τελειώνει με μια αγκαλιά, ειδικά σε μια εποχή που ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου. Εγώ τη βιώνω σε όλα τα επίπεδα…

Πόσο γενναίος ή ονειροπαρμένος πρέπει να είναι ένας νέος σήμερα για να θεωρεί το επάγγελμα του ηθοποιού βιώσιμο;

Υπάρχουν πολλοί διέξοδοι που προσφέρουν λεφτά. Κι εγώ θα μπορούσα να το κάνω. Με πηγές καθαρά θεατρικές δεν είναι εύκολο να συντηρείς τον εαυτό σου. Πρέπει να είσαι πολύ συγκρατημένος.

Δεν μπαίνεις στον πειρασμό να υποκύψεις για να ζεις λίγο πιο άνετα;

Μπαίνω στον πειρασμό να κάνω τηλεόραση – αν γιΆ αυτό μιλάμε – αλλά όχι από οικονομικής άποψης, αλλά επειδή θεωρώ ότι είναι ένα μέσο τελείως ανεκμετάλλευτο. Σκοπός της τέχνης είναι να φτάσει σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω μια παράσταση σε ένα υπόγειο όπου θα έρθουν 10 άτομα, μόνο και μόνο για να λέω ότι είμαι καλλιτέχνης και κουλτουριάρης. Με ενδιαφέρει να κάνω κάτι που έχει δύναμη και ανταπόκριση. Με στεναχωρεί που το μέσο αυτό χρησιμοποιείται τόσο πρόχειρα.

Ποια ευτυχής συγκυρία σε βοήθησε να ξεχωρίσεις ως ηθοποιός; Ή θεωρείς ότι αρκεί η σκληρή δουλειά και η τύχη περιττεύει;

Στο επάγγελμα του ηθοποιού είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο, και το θέμα δεν είναι να φανείς για δυο και τρεις μήνες. Μπορεί ξαφνικά τα ΜΜΕ να αποφασίσουν ότι θέλουν να ασχοληθούν μαζί σου και να σε ανακυρήξουν στο νέο ταλέντο της σαιζόν, αλλά αυτό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να ασχολούνται με τον επόμενο. Το θέμα είναι να έχεις διάρκεια. Ούτε σημαντικός, ούτε ταλαντούχος μπορείς να θεωρείσαι με μία-δύο δουλειές πίσω σου. Αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου αυτό θα φανεί από τη διάρκειά σου.

Πες μου κάτι που δεν θα έκανες ποτέ για χάρη ενός ρόλου.

Όταν συνεργάζομαι με κάποιον πρέπει να τον πιστεύω βαθιά, και το μέσο που μου προσφέρει (ένα κείμενο, ένα σενάριο κτλ) για να εκφραστώ πρέπει να με αφορά. Αν δεχτώ μια δουλειά είμαι διατεθειμένη να κάνω τα πάντα. Αν όμως προδοθώ αποστασιοποιούμαι. Δεν έχω μέτρο όμως. Και δυστυχώς λίγες είναι οι φορές έχω ολοκληρώσει μια δουλειά και έχω πει, «…καλά έκανα και τα έδωσα όλα!». Και η ταινία της Κωνσταντίνας είναι μία από τις λίγες αυτές φορές.

Valse Sentimental

Πόσο ανάγκη έχεις πλέον το κοινό;

Υπάρχουν παραστάσεις που νιώθω πάρα πολύ καλά με το κοινό. Υπάρχουν όμως στιγμές που δεν νιώθω καθόλου καλά και εύχομαι να ήταν σινεμά. Όπως η παράσταση που συμμετέχω τώρα. Έχω σκηνές αρκετά ακραίες και δεν νιώθω βολικά να έχω κόσμο από κάτω. Αν ήταν σινεμά θα ήμουν πολύ πιο συγκεντρωμένη.

Πες μου κάτι κακό και κάτι καλό που σου έχει μείνει από όσα ειπώθηκαν για σένα από τότε που άρχισες να τραβάς την προσοχή του κοινού.

Κοίτα με το βραβείο* χάρηκα πάρα πολύ γιατί η ταινία έγινε με φοβερή αγάπη και δόσιμο και ήταν εντελώς χειροποίητη. Ήταν πολύ δικό μας πράγμα και ήταν πολύ συγκινητικό που βραβεύτηκε – δεν το περιμέναμε! Από κει και πέρα δεν έχει αλλάξει κάτι στη ζωή μου.

* κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα κρατικά βραβεία ποιότητας τον περασμένο Νοέμβριο.

Ωστόσο γίνεσαι κατά κάποιο τρόπο δημόσιο κτήμα, ανήκεις λίγο περισσότερο στους ανθρώπους που σε βλέπουν και λίγο λιγότερο στον εαυτό σου.

Ναι ενδεχομένως, αλλά αυτού του τύπου η δημοσιότητα δεν έχει και τόση αξία. Είμαι συνειδητοποιημένη σε σχέση μΆ αυτό. Αυτό θα κρατήσει το πολύ ένα μήνα. Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι όμως γιατί είναι κάτι τελείως πλασματικό.

 

Link
www.myspace.com/valse_sentimentale

To Trailer του Valse Sentimentale

 

 

Διάβασε επίσης...
Ο Hooper σκηνοθετεί το ‘Buick 8’ του Stephen King
Ο Tobe Hooper ("Poltergeist", "The Texas Chainsaw Massacre") θα σκηνοθετήσει την προσαρμογή του μυθιστορήματος του Stephen King, "From a Buick 8", για λογαριασμό της Moonstone Entertainment.Το μυθιστόρημα του King, γραμμένο το 2002, επικεντρώνεται σε μια μυστηριώδη Buick, η οποία βρίσκεται σε μια αστυνομική αποθήκη. Όταν ένας από τους αστυνoμικούς πεθαίνει, ...
Συνέχεια...
Η Amy Adams στο πλευρό του Ben Stiller;
Η Amy Adams βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Ben Stiller στη συνέχεια της ταινίας "Night at the Museum", για λογαριασμό της 20th Century Fox.Η ιστορία αυτή τη φορά πυροδοτείται όταν εκθέματα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μεταφέρονται στο μουσείο Smithsonian της Washington. Η Adams θα υποδυθεί μια ...
Συνέχεια...
Ώρα για Σερφ
Surf's UpΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ash Brannon, Chris Buck, ΣΕΝΑΡΙΟ: Lisa Addario, Christian Darren, Don Rhymer, Joe Syracuse, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Shia LaBeouf, Jeff Bridges, Zooey Deschanel, ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 85΄, ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIOVISUALΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Όποιος έχει βαρεθεί να βλέπει ταινίες κινουμένων σχεδίων με πιγκουίνους να σηκώσει το χέρι του! Όποιος έχει βαρεθεί να βλέπει ταινίες κινουμένων σχεδίων γενικά, ...
Συνέχεια...
Saw VI
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Kevin GreutertΣΕΝΑΡΙΟ: Marcus Dunstan, Patrick MeltoΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Shawnee Smith, Tobin Bell, Betsy RussellΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos Films Ο ειδικός πράκτορας Strahm είναι πλέον νεκρός και ο ντετέκτιβ Hoffman είναι ο μόνος που απέμεινε για συνεχίσει τον θρύλο του Jigsaw.Όταν το FBI δείχνει να πλησιάζει στην αποκάλυψη του, ο Hoffman θέτει σε ...
Συνέχεια...
Έρχεται το 3ο Screamin’ Athens Horror Film Festival στο Gagarin 205
"To αληθινό πρόσωπο του τρόμου, είναι η προσπάθειά μας να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε όλα αυτά που ο πολιτισμός μας καταστέλλει και καταπιέζει."Ρομπέν των Δασών Πάνω από ένα χρόνο μετά το 2ο φεστιβάλ, το οποίο συνέπεσε με την αρχή μιας νέας "τρομακτικής" εποχής που εμπεριείχε μπόλικη καταστολή και καταπίεση, και ...
Συνέχεια...
Τρεις ταινίες με ένα εισιτήριο στο ανακαινισμένο Άστυ
Αν έχετε κινηματογραφικά κενά που χρίζουν άμεσου δράσεως, τότε δεν υπάρχει άλλη λύση απ' το κατευθυνθείτε προς τον κινηματογράφο Άστυ (Κοραή 4 /Μετρό Πανεπιστήμιο) που έχει ήδη ξεκινήσει να παραδίδει ταχύρρυθμα μαθήματα σινεφιλίας. Βουτώντας βαθιά στο καλοδιαλεγμένο κατάλογο της ΑΜΑ Films επαναπροβάλει παλιά της αποκτήματα για τα μάτια σας μόνο. ...
Συνέχεια...
Anthony Hopkins και Benicio Del Toro στο “Wolfman”
Ο Anthony Hopkins μιλώντας στο MTV επιβεβαίωσε μετά από μήνες έντονης φημολογίας, τη συμμετοχή του στην ταινία "Wolfman", στην οποία θα πρωταγωνιστεί μαζί με τον Benicio Del Toro.Ο διάσημος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον Sir John Talbot, πατέρα του Lawrence Talbot (Benicio Del Toro), του χαρακτήρα που μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο.Τη σκηνοθεσία ...
Συνέχεια...
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs: Το απολαυστικό teaser trailer
To international teaser trailer της τρίτης ταινίας του δημοφιλούς animation, έκανε την εμφάνισή του στον κυβερνοχώρο και εσείς δεν έχετε παρά να το απολαύσετε!Αυτό που θα δείτε αποτελεί μόνο μια κλεφτή ματιά για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην τρίτη ταινία των αγαπημένων μας προϊστορικών ηρώων, του μαμούθ Manfred, του ...
Συνέχεια...
O Kevin Spacey σταματά την καριέρα του ως ηθοποιός;
Ο Kevin Spacey, ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του - και ο καλύτερος των 90's κατά την ταπεινή μου άποψη - υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Hollywood.com, ότι ίσως να έχει κλείσει το κεφάλαιο ηθοποιία για αυτόν.Συγκεκριμένα δήλωσε : "Δε με νοιάζει για την προσωπική μου καριέρα πια, ...
Συνέχεια...
Teaser trailer για το Monsters University
To καλοκαίρι του 2013 μοιάζει μακριά, αλλά η Pixar με την Disney μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να αναμένουμε τότε το prequel της μεγάλης επιτυχίας του 2001, Monsters Inc. Τα "τέρατα" πρέπει κι αυτά να μάθουν πως πρέπει τρομάζουν τα παιδιά, οπότε πάνε πανεπιστήμιο, στο "Monsters University" όπως τιτλοφορείται η νέα ταινία. Όπως ...
Συνέχεια...
Ο George Clooney σε δράση
Αν νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα από τον διάσημο ηθοποιό George Clooney, σήμερα θα αντιληφθείτε ότι κάνετε μεγάλο λάθος. Ο Anthony Peckham ("Human Factor," "Book of Eli") λοιπόν, αποφάσισε να αναλάβει την προσαρμογή του μυθιστορήματος "The Tourist", που έγραψε ο Olen Steinhauer και κάπου εκεί εμφανίστηκε και το όνομα ...
Συνέχεια...
Τιτιβίστε non stop αν θέλετε να δείτε πρώτοι το Paranormal Activity 3
Η Paramount Pictures, όπως και πολύς άλλος κόσμος και μεγάλες εταιρείες, έχει αντιληφθεί τη δύναμη του twitter και βασίζεται αποκλειστικά σε αυτό για να αποφασίσει που θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της 3ης «Paranormal Activity» ταινίας της. To Tweet to see it first είναι το «event» που οργανώνει η Paramount η ...
Συνέχεια...
Το ανατρεπτικό Τρίο Stooges
Χωρίς προλόγους, χωρίς εισαγωγές, χωρίς περιττά σχόλια. Sean Penn, Jim Carrey και Benicio Del Toro, είναι οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν για να ενσαρκώσουν στη μεγάλη οθόνη τους Larry, Curly και Moe αντίστοιχα.Η σύχρονη εκδοχή της αξεπέραστης κωμικής τριάδας παίρνει, όπως όλα δείχνουν, σάρκα και οστά και δεδομένου ότι θα σας ...
Συνέχεια...
O Martin Scorsese για τον Frank Sinatra
Ο Martin Scorsese πρόκειται να σκηνοθετήσει τη βιογραφική ταινία που ετοιμάζει η Universal Pictures για τον Frank Sinatra, σύμφωνα με τις δηλώσεις της νεότερης κόρης του τελευταίου και παραγωγού ταινιών, Tina.Αν και ο Sinatra ήταν γνωστό ότι είχε πολλούς γνωστούς και φίλους από τον υπόκοσμο, η ταινία πρόκειται να τον ...
Συνέχεια...
Στην κορυφή του box office ο Clint Eastwood
Δυναμική είσοδο στη νέα χρονιά έκανε το ''Gran Torino'' του Clint Eastwood αγγίζοντας τα 29 εκ. δολάρια, στην πρώτη ουσιαστικά εβδομάδα ευρείας προβολής του. Έτσι, μετά το "Changeling" επιβεβαιώνεται από το κοινό η παρατεταμένη περίοδος φόρμας που διανύει ο "βρώμικος Χάρι".Στη δεύτερη θέση με 21,5 εκ. δολλάρια φιγουράρει η ρομαντική-γλυκανάλατη ...
Συνέχεια...
Τι κοινό έχουν τα βραβεία του Σωματείου των Ηθοποιών με τις Χρυσές Σφαίρες;
Τα βραβεία του Σωματείου των Ηθοποιών (SAG) θεωρούνται, όχι άδικα, προάγγελοι των Oscar. Φέτος οι υποψηφιότητες που δόθηκαν στη δημοσιότητα παρουσιάζουν πάντως, σαφείς ομοιότητες με τα άλλα καθοριστικά βραβεία της περιόδου, που δεν είναι άλλα από τις Χρυσές Σφαίρες. Το πρώτο κοινό στοιχείο που ενώνει τις δύο διοργανώσεις είναι η ...
Συνέχεια...
Ο Kevin Spacey επιστρέφει ως Lex Luthor
Ο Kevin Spacey θα επιστρέψει ως Lex Luthor στην ταινία "Superman": "Man of Steel" και θα εμφανιστεί επίσης στο "Telstar'' την κινηματογραφική εκδοχή της παραστασης του West End με θέμα τον κυρίαρχο της δισκογραφίας των '60s, Joe Meek, σε σκηνοθεσία του Nick Moran.Ο Spacey ελπίζει να τελειώσει με το ρόλο ...
Συνέχεια...
Η Αδερφή Μου κι Εγώ
My Sister's KeeperΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nick CassavetesΣΕΝΑΡΙΟ: Jeremy Leven, Nick CassavetesΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Sofia VassilievaΔΙΑΡΚΕΙΑ: 109΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Village FilmsΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Τι θα έλεγε άραζε ο John Cassavetes αν ήξερε ότι γιος του σκηνοθέτησε τη χειρότερη ταινία της σεζόν;ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Επιστροφή στην εποχή του Lorenzo's Oil, τότε που το να βλέπει κάνεις παιδάκια ...
Συνέχεια...
Μια παραφυσική ταινία για τον George Clooney
Μετά το "Burn After Reading" των αδελφών Coen , o George Clooney θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Men Who Stare at Goats", υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του συνέταιρού του στην εταιρεία παραγωγής Smoke House, Grant Heslov, με τον οποίο μάλιστα, συνέγραψε και το σενάριο της ταινίας "Good Night, and Good Luck".Πρόκειται ...
Συνέχεια...
Επιτέλους Χήρα
Enfin veuve ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Isabelle MergaultΣΕΝΑΡΙΟ: Jean-Pierre Hasson, Isabelle MergaultΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Michèle Laroque, Jacques Gamblin, Wladimir YordanoffΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON Η Αν-Μαρί ζει μια ήσυχη ζωή με τον Γκιλμπέρ, έναν πλούσιο πλαστικό χειρουργό: έχουν ένα όμορφο σπίτι, ακριβά έπιπλα, ένα σκυλάκι, υπηρέτρια... Όμως η Αν-Μαρί δεν αισθάνεται πλέον ερωτική επιθυμία για τον άντρα της, ...
Συνέχεια...
Η μικρή πρωταγωνίστρια του Slumdog Millionaire προς πώληση
Κάμποσους μήνες μετά την πρώτη προβολή του, λιγότερους μετά την σχεδόν ατέρμονη παραλαβή βραβείων από φεστιβάλ, ενώσεις κριτικών, σωματεία και φυσικά από την Ακαδημία, το ''Slumdog Millionaire'' συνεχίζει να απασχολεί, έστω και έμεσα, την κινηματογραφική επικαιρότητα.Αυτήν τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται η Ρουμπιάνα Άλι, η ανήλικη Ινδή που ενσάρκωσε την ...
Συνέχεια...
Mamma Mia!
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Phyllida LloydΣΕΝΑΡΙΟ: Catherine JohnsonΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Meryl Streep, Julie Walters, Amanda SeyfriedΔΙΑΡΚΕΙΑ: 108'ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Mamma mia δε λες τίποτα! Απαράδεκτη μουσικοχορευτική φανφάρα, που ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι καλύτερη ή χειρότερη από την πρωτότυπη θεατρική εκτέλεση, αλλά δεν ενδιαφέρομαι και να μάθω. Η αξιοπρέπεια της Meryl Streep - ντυμένη σαν υπερφυσική ...
Συνέχεια...
16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x: Ας ετοιμαζόμαστε!
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, γράφαμε για το «μαγείρεμα» που πέφτει αυτές τις μέρες στα γραφεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, του παραδοσιακού πια σινεφίλ ραντεβού μας κάθε Σεπτέμβρη, και τώρα έχουμε και τα πρώτα επίσημα νέα σχετικά με το πρόγραμμα.Συνοπτικά, οι πρώτες εντυπώσεις μας είναι θετικές αφού η ...
Συνέχεια...
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Madonna στο Φεστιβάλ του Βερολίνου
Τον περασμένο Μάιο η Madonna μέσα σε δύο εβδομάδες γύρισε και ολοκλήρωσε την πρώτη σκηνοθετική της προσπάθεια, η οποία όπως ανακοινώθηκε θα κάνει επίσημη πρεμιέρα, δίνοντας αναμφίβολα μία μεγαλύτερη λάμψη, στο φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου.Η ταινία που σκηνοθέτησε η Madonna έχει τίτλο "Filth and Wisdom", είναι διάρκειας 48 λεπτών ...
Συνέχεια...
Η Catherine Zeta-Jones και ο 25χρονος γείτονας
Η Catherine Zeta-Jones θα πρωταγωνιστήσει στην ατιτλοφόρητη ακόμη αισθηματική κωμωδία του σκηνοθέτη και συζύγου της Julianne Moore, Bart Freundlich.Η διάσημη ηθοποιός θα ενσαρκώσει μια ανύπαντρη μητέρα που ζει στη Νέα Υόρκη και θα εξάψει το ενδιαφέρον του 25χρονου γείτονά της. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 17 Απριλίου και η παραγωγή ...
Συνέχεια...
‘Altitude’: Τρόμος on board
Στη διαδικασία του post-production βρίσκεται αυτήν την περίοδο το νεανικό θρίλερ ''Altitude'' του πρωτάρη Καναδού σκηνοθέτη Kaare Andrews κι όλα συνηγορούν στο ότι δεν θα αργήσει να μεταφέρει το τρόμο ελαφρόμυαλων, κακομαθημένων και φυσικά, εύπορων teenager στον αέρα. Η ανεξάρτητη παραγωγή της Escape Factory δεν έχει λάβει ακόμα την απαραίτητη ...
Συνέχεια...
Ο Polanski βρίσκει τους πρωταγωνιστές του για την Πομπηία;
Όπως έχουμε ήδη γράψει, ο βραβευμένος με το αγαλματάκι του θείου Όσκαρ, Roman Polanski, ετοιμάζει μία νέα ταινία βασισμένη στο best seller του Robert Harris, "Pompeii". Αναφέρεται βεβαίως στην ιστορία της καταστροφής της Ρωμαϊκής πόλης, από την έκρηξη του Βεζούβιου, το 79 μ.ΧΣύμφωνα με το Omelete.br, έχει μάλιστα βρει τους ...
Συνέχεια...
Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη της διασποράς Γιώργο Αγαθονικιάδη από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει ένα αφιέρωμα στον έλληνα σκηνοθέτη της διασποράς Γιώργο Αγαθονικιάδη με την προβολή της τελευταίας του ταινίας Πικρό Χιόνι τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 στους νέους της χώρους στον Κεραμεικό.Η ταινία θα προβληθεί στις 19:00 και στις 21:00 παρουσία του σκηνοθέτη. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ...
Συνέχεια...
7ο SFF-rated Athens: Ταξίδι στο Μέλλον
Λάβετε θέσεις. Προσδεθείτε. Το ταξίδι στο μέλλον ξεκινά. Όχημα οι ταινίες του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας που διοργανώνεται από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ). Με αυστηρά κριτήρια επιλογής επιλέχθηκαν 53 ταινίες από όλον τον κόσμοπου αποθεώνουν, κυριολεκτικά, τη δύναμη της φαντασίας και ιδιαίτερα τη δύναμη της επιστημονικής ...
Συνέχεια...
Ο Liam Neeson πολεμάει στα Βαλκάνια
Για ένα project που συνοδεύεται από ηχηρά ονόματα αποφασίσαμε να σας μιλήσουμε σήμερα. Ο λόγος για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Bill Carter, "Fools Rush In", τη σκηνοθεσία του οποίου έχει αναλάβει ο βραζιλιάνος σκηνοθέτης Andrucha Waddington.Αν το άνωθεν όνομα ενεργοποιεί έστω και αμυδρά τη μνήμη σας, να σας ...
Συνέχεια...
Ο Hooper σκηνοθετεί το ‘Buick 8’ του Stephen
Η Amy Adams στο πλευρό του Ben Stiller;
Ώρα για Σερφ
Saw VI
Έρχεται το 3ο Screamin’ Athens Horror Film Festival
Τρεις ταινίες με ένα εισιτήριο στο ανακαινισμένο Άστυ
Anthony Hopkins και Benicio Del Toro στο “Wolfman”
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs: Το απολαυστικό
O Kevin Spacey σταματά την καριέρα του ως
Teaser trailer για το Monsters University
Ο George Clooney σε δράση
Τιτιβίστε non stop αν θέλετε να δείτε πρώτοι
Το ανατρεπτικό Τρίο Stooges
O Martin Scorsese για τον Frank Sinatra
Στην κορυφή του box office ο Clint Eastwood
Τι κοινό έχουν τα βραβεία του Σωματείου των
Ο Kevin Spacey επιστρέφει ως Lex Luthor
Η Αδερφή Μου κι Εγώ
Μια παραφυσική ταινία για τον George Clooney
Επιτέλους Χήρα
Η μικρή πρωταγωνίστρια του Slumdog Millionaire προς πώληση
Mamma Mia!
16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Madonna στο Φεστιβάλ του
Η Catherine Zeta-Jones και ο 25χρονος γείτονας
‘Altitude’: Τρόμος on board
Ο Polanski βρίσκει τους πρωταγωνιστές του για την
Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη της διασποράς Γιώργο Αγαθονικιάδη από
7ο SFF-rated Athens: Ταξίδι στο Μέλλον
Ο Liam Neeson πολεμάει στα Βαλκάνια