Ιδιαίτερη περίπτωση σαφως ο rapper, παραγωγός, μουσικός και ηθοποιός Kid Cudi. Τα δύο άλμπουμ που εχει κυκλοφορήσει ως τώρα, Man on the Moon: The End of Day (2009) και Man on the Moon II: The Legend of Mr. Rager (2010), έχουν εναν σαφώς πολύ ενδιαφέροντα και πολύπλευρο ήχο που ξεφεύγει από το “τυπικό” hip-hop και έχουν αφήσει να διαφανεί ένα ταλέντο που δεν έχει ωριμάσει πλήρως (και τα δύο άλμπουμ είναι άνισα αλλά έχουν εκπληκτικές στιγμές παρ’ όλα αυτά) αλλά θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή θα μας καταπλήξει. Προς την ίδια κατεύθυνση δείχνει άλλωστε και το εύρος των συνεργασιών του -τόσο στα δικά του άλμπουμ όσο και ως guest σε άλμπουμ και singles άλλων- με ονόματα τόσο διαφορετικά όσο ο Kanye West, οι Ratatat, oι Of Montreal, ο T.I. και ο …David Guetta μεταξύ άλλων.

Πέρα από το Man On The Moon III, πoυ αναμένεται κάποια στιγμή μες το 2012, ο Kid Cudi έχει φτιάξει και ένα σχήμα με τον επίσης αμερικάνο παραγωγό Dot Da Genius υπό το όνομα WZRD (…Wizzard δηλαδή) όπου θα κινείται σε rock μονοπάτια (o Kid Cudi εκτος από τα φωνητικά θα παίζει κιθάρα και ντραμς). Το ντεμπούτο των WZRD θα κυκλοφορήσει 28 Ιανουαρίου, ημέρα γενεθλίων του Cudi, και το πρώτο δείγμα από αυτό είναι ήδη διαθέσιμο για stream/download παρακάτω. Το ‘Brake’ σε πρώτη ακρόαση αφήνει πολλές ελπίδες πως το WZRD δεν θα έχει καμία σχέση με την πρόσφατη “rοck” προσπάθεια έτερου σύγχρονου rapper (μιλάω για το ανεκδίηγητο Rebirth του Lil’ Wayne από το 2010).

Εκτός από τo ‘Brake’, δείτε και το video του ‘No One Ever Believes Me’ πoυ περιλαμβάνεται στο OST της ταινίας Fright Night, ως άλλο ένα δείγμα της συνεργασίας Kid CudiDot Da Genius.

WZRD (KiD CuDi & Dot Da Genius) – Brake by Hypetrak

Kid Cudi – ‘No One Believes Me’ (Off.video)

Διάβασε επίσης...
How To Make It In America – Μάθημα 2ο
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή μίας από τις πολύ ευχάριστες περσινές τηλεοπτικές εκπλήξεις με το ΗΒΟ να κυκλοφορεί το πρώτο teaser trailer. Ο πρώτος κύκλος του "How To Make It in America" - δημιούργημα του Ian Edelman και της ομάδας πίσω από το πετυχημένο "Entourage" - μας άρεσε γιατί συνδύαζε ...
Συνέχεια...
Video: Kid Cudi – ‘Just What I Am (feat. King Chip)’
Μετά το κιθαρίστικο διάλειμμα των WZRD (το οποίο μάλλον πήγε ψιλοάπατο αλλα προσωπικά μου άρεσε κ πολύ μάλιστα), ο σαφέστατα ταλαντούχος αλλά ενίοτε άνισος ως προς το αποτέλεσμα Kid Cudi φαίνεται να επιστρέφει στο hip-hop με το επερχόμενο άλμπουμ του Indicud στο οποίο -σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ως τώρα- ...
Συνέχεια...
How To Make It In America – Μάθημα
Video: Kid Cudi – ‘Just What I Am