Η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου και η ομάδα της ODC αναζητά το μετά την καταστροφή σε μια site specific παράσταση σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο.

Τι γίνεται «Μετά» την καταστροφή; Πώς είναι η «Μετά» εποχή; Οι θεατές θα βρουν τις απαντήσεις στο Βυρσοδεψείο, έναν πολύ ενδιαφέροντα χώρο στο κέντρο της Αθήνας, ένα πραγματικό βυρσοδεψείο και, μάλιστα, το μεγαλύτερο του 19ου αιώνα. Εδώ έχει στηθεί ένα κινηματογραφικό στούντιο όπου γυρίζεται μια ταινία με θέμα το τέλος του κόσμου, το τέλος του καπιταλισμού, το τέλος της ανοχής και όλων όσων γνωρίζουμε ως αυτονόητα δεδομένα αυτή τη στιγμή. Το γύρισμα διακόπτεται από τον σκηνοθέτη ο οποίος, εν τέλει, εγκαταλείπει το πλατό αφήνοντας τους ηθοποιούς μόνους. Έκθετους ή ελεύθερους. Στη θέση, πάντως, που πρέπει πια να βρουν μια λύση. Η ταινία, όπως και ο κόσμος, έχει πια καταστραφεί.

Παράσταση με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα που συνδυάζει χορό, μουσική και θέατρο προσκλήθηκε στο «International Festival for Theatre» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην πόλη του Erbil, την πρωτεύουσα της Ημιαυτόνομης Περιφέρειας του Κουρδιστάν, στο Ιράκ. Στο Φεστιβάλ αυτό, που για την πολιτική ηγεσία της  Ημιαυτόνομης Περιφέρειας του Κουρδιστάν αποτελεί μια ευκαιρία αναγνώρισης και διεθνούς υποστήριξης, συμμετείχαν πολύ σημαντικές ομάδες από τον διεθνή χώρο, με παρουσίες από την Σουηδία, την Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Ιαπωνία, την Πολωνία κ.α.

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Χορογραφία: Πολίν Ουγκέ
Εικαστικές παρεμβάσεις: Μαίρη Ζυγούρη, Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Δραματουργική συνεργασία: Δημήτρης Μπαμπίλης
Μουσικός αυτοσχεδιασμός: Λάμπρος Πηγούνης, Γεωργία Συλλαίου/Αναστασία Έδεν(φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί),Πάνος Τσεκούρας (θέρεμιν).
Φώτα: Άντριαν Φρίλιγκ/ Έλλη Παπακωνσταντίνου

Παίζουν: Γιάννης Βουλγαράκης, Βάλια Παπαχρήστου, Άντριαν Φρίλιγκ, Πολίν Ουγκέ, Ηλέκτρα Τσακαλία, Λαρίσα Βέργου, Λάμπρος Πηγούνης, Λάζαρος Βαρτάνης, Δημήτρης Κενός και πολλοί εθελοντές.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 9 μ.μ.

Tιμή εισιτηρίου
12 €

1 Οκτωβρίου έως 30 Οκτωβρίου

Βυρσοδεψείο
Ορφέως 174, Βοτανικός
Τηλ. Κρατήσεων: 6946490406

Διάβασε επίσης...
Κουαρτέτο Βόυτσεκ – Φεστιβάλ Αθηνών
176 χρόνια μετά τη σύλληψη του, ο αέναα βασανιζώμενος Βόυτσεκ δίνει επιτέλους φωνή στην ξεφτίλα του σε μια πανκ ροκ συναυλία πίσω από  τα συρματοπλέγματα της ευρωπαϊκής φυλακής του. Ποτέ δεν συμμερίστηκα την τρελή αυτή πρεμούρα με τον "Woyzeck" του Georg Büchner. Ένα έργο ανολοκλήρωτο πριν το θάνατο του δημιουργού του και ...
Συνέχεια...
Η κουζίνα της Πλαθ στο Βυρσοδεψείο
Άλλη μια παράσταση με θέμα την καταστροφή παρουσιάζει η ομάδα ODC στον πολύ ιδιαίτερο χώρο του Βυρσοδεψείου που γνωρίσαμε με την παράσταση «ΜΕΤΑ, μια παράσταση για την καταστροφή».  «Η Κουζίνα της Πλαθ» βασισμένη στην ποίηση της Σύλβια Πλαθ είναι η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου. Τρεις γυναίκες, ένα ποίημα, τρεις φωνές είναι η ...
Συνέχεια...
Speed Dating ΜΕΤΑ την καταστροφή μας
Η παράσταση ΜΕΤΑ παρατείνει την παρουσία της στο Βυρσοδεψείο ως τις 11 Δεκεμβρίου και λίγο καιρό πριν μας προσκαλεί σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι: ένα παιχνίδι ενηλίκων, από την ομάδα ODC, με τίτλο speed dating, ας γιορτάσουμε την καταστροφή μας. Πόση ώρα χρειάζεται για να βγάλει κανείς ένα κάποιο αρχικό συμπέρασμα από ...
Συνέχεια...
Κουαρτέτο Βόυτσεκ – Φεστιβάλ Αθηνών
Η κουζίνα της Πλαθ στο Βυρσοδεψείο
Speed Dating ΜΕΤΑ την καταστροφή μας