Το taf συνεχίζει να κινείται με φαντασία και φρέσκες, πρωτοποριακές ιδέες εκπλήσσοντας ευχάριστα το art κοινό της Αθήνας από το 2008. Η νέα του προσπάθεια λοιπόν ήταν μία ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο για κατάθεση επιμελητικής πρότασης, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους έως 35 ετών να προτείνουν, επιμεληθούν, παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε μία ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με ελεύθερο θέμα. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε νέα παιδιά όχι μόνο να δείξουν τις δυνατότητές τους στην καλλιτεχνική δημιουργία ως συνήθως, αλλά και πάνω στην επιμέλεια μιας τέτοιας έκθεσης καθώς ο διαγωνισμός επικέντρωνε αποκλειστικά στον τρόπο οργάνωσης και υλοποίησης αυτής.

Η συμμετοχή ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική με τους διαγωνιζόμενους να  υποδεικνύουν συνέπεια και επαγγελματισμό πέρα από το αναμενόμενο. Έτσι έπειτα από την διαδικασία της αξιολόγησης  η πρόταση που επιλέχθηκε ήταν αυτή της Χρυσάνθης Κουμιανάκη και του  Κοσμά Νικολάου με τίτλο “Μέρες Μετά” και θέμα την καταστροφή και την καταστροφολογία ως φαινόμενο γενικά. Ο τίτλος και η θεματολογία της έκθεσης ίσως ακούγονται πιο επίκαιρα από ποτέ και εφαπτόμενα με την νέα ελληνική πραγματικότητα, κάτι που ισχύει, καθώς η έκθεση ακουμπάει και εξετάζει με μεγάλη προσοχή το ευαίσθητο της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον αλλά και τους ανθρωπογενείς τομείς όπως η οικονομία, η ηθική και η αισθητική.  Μέσα λοιπόν από αυτό κατασκευάζεται η συζήτηση για την κατανόηση της προκειμένης κατάστασης, όπου άλλες φορές ανάγεται σε λεκτική τρομοκρατία η σε μια δημιουργική διαδικασία αναζήτησης τρόπων αντιμετώπισής της.

Η έκθεση “Μέρες Μετά” επιχειρεί λοιπόν να παρουσιάσει διαφορετικά οράματα και ουτοπίες για το μέλλον μέσα από μια σκηνογραφία ιδεών και πρακτικών που εν δυνάμει μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Πρόκειται ουσιαστικά για κάποια σενάρια και οπτικές  τα οποία εμφανίζονται είτε αισιόδοξα είτε απαισιόδοξα και καταδεικνύουν το πως οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μας οδηγούν σε μια κρίση η οποία συνδέεται άμεσα με το πως διαχειριζόμαστε του φυσικούς η ανθρώπινους πόρους.

Μέσα από εικονογραφημένα αρχιτεκτονικά project, πειραματικές απόπειρες βιομηχανικού σχεδιασμού, εικαστικά και λογοτεχνικά έργα (ζωγραφική, σχέδια, κολάζ, βίντεο, εγκαταστάσεις, ποιήματα) οι συμμετέχοντες εφευρίσκουν νέα σενάρια για την καθημερινή ζωή, την κατοίκηση των πόλεων και της υπαίθρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου.

Συμμετέχουν: Σίμος Βέης, Πάκυ Βλασσοπούλου, Πανδώρα Γιαμαλίδου, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Στάβια Γριμάνη, Ναταλία Ηλιάδη, Μαρία Καραντζή, Νικόλας Λεβεντάκης, Μαρίνα Μπιζά, Διονυσία Μυλωνάκη, Άρτεμις Νικολοπούλου, Εύα Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Πέττας, Μανώλης Φοινικιανάκης, Φωτεινή Χανδρά, Γιώργος Χλωρός, Laura Cherry, ομάδα Vostok.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικόλαου

the Art Foundation (taf)
Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο 13:00-24:00
Κυριακή 14:00-24:00

Διάβασε επίσης...
Recording Actions by bijoux de kant
Πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί πως αυτό το έργο που μόλις είδατε θέλετε τόσο πολύ ένα βήμα από όπου θα μπορέσετε να το σχολιάσετε και να μοιραστείτε την ιδέα σας και με άλλους; Η ομάδα bijoux de kant το έδωσε σε 19 καλλιτέχνες και παρουσιάζει, στην έκθεση Recording Actions στο ...
Συνέχεια...
Νέοι Καλλιτέχνες στην Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή
Σε μιά Αθήνα που μαθαίνει να ζεί μέσα την αμφιβολία και όπου ο όρος αγανάκτηση έγινε το moto των ημερών, το ελάχιστο που θα μπορούσε αυτή η πόλη να κάνει ως παράλληλο μέσο αντίδρασης είναι να προσπαθήσει να «μπολιαστεί» με λίγη καλλιτεχνική πνοή. Μια τέτοια προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ...
Συνέχεια...
Κασσέτας / Σπανός ζωντανά στο TAF
Το άλμπουμ-σύμπραξη των Γιάννη Κασσέτα (σαξόφωνο) και Γιώργου Σπανού (ντραμς) με τίτλο Jungle of Illusions κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες από την Puzzlemusik. Το αυτοσχεδιαστικό ύφος του δίσκου, που έχει χαρακτηρίσει τους δύο μουσικούς, θα μεταφερθεί ζωντανά στο TAF (The Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι) την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου με ελεύθερη ...
Συνέχεια...
Recording Actions by bijoux de kant
Νέοι Καλλιτέχνες στην Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή
Κασσέτας / Σπανός ζωντανά στο TAF