13 λογοτεχνικά βιβλία και 2 κόμικ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του δεύτερου, πολύ φιλόδοξου άλμπουμ των Jane Doe το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από την Puzzlemusik κι εμείς βρήκαμε την ευκαιρία για μια κουβέντα μαζί τους.

To Enormous Head of King Splendid είναι το δεύτερο άλμπουμ των εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενων Jane Doe, και πρώτο για την Puzzlemusik, έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο τους άλμπουμ Heaven For Dogs που κυκλοφόρησε στην Run Devil Run, και τρία από το ΕΡ Stories About Waves στην From A Tree Records. Το νέο τους άλμπουμ στηρίζει τη θεματολογία του σε μια αρκετά πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιδέα, καθώς τα 15 κομμάτια του δίσκου βασίζονται σε αντίστοιχα λογοτεχνικά βιβλία και κόμικ. Με αφορμή την κυκλοφορία αυτή, το mixtape.gr μίλησε με τους Jane Doe.

janedoe2

Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από το concept του Enormous Head of King Splendid; Γιατί επιλέξατε αυτή τη θεματολογία για να εκφραστείτε και γιατί σήμερα;

Ο στιχουργικός πυρήνας του Enormous Head…, το concept -αν θέλουμε να μιλήσουμε με όρους που θυμίζουν εφηβεία και πρώτες επαφές με τους Pink Floyd και τους Jethro Tull-, έχει να κάνει με μια όχι-και-τόσο-τυχαία επιλογή λογοτεχνικών βιβλίων και δύο κόμικ που έχουμε διαβάσει και πιστεύουμε πως η αύρα τους, η ψυχή τους και το πνεύμα τους εξακολουθεί να πλανιέται πάνω από τον κόσμο επηρεάζοντας ανθρώπους, γεννώντας σπίθες επανάστασης (γιατί ναι, ό,τι κι αν λένε οι ήσυχοι άνθρωποι, ένα βιβλίο, ένα τραγούδι, μία ταινία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο).

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο «γιατί σήμερα;». Ίσως γιατί, απλά, δεν θα μπορούσε να αφορά άλλη εποχή, άλλη χώρα, άλλο συγκρότημα. Ίσως γιατί κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για να απελευθερωθείς από την πραγματικότητα αλλά παράλληλα να παραμείνεις στον κόσμο και να βρεις τρόπους να τον μεταφράσεις σε κάτι καλύτερο, στρέφεσαι σε ανθρώπους που αποκρυπτογράφησαν ένα κομμάτι της Μεγάλης Αλήθειας. Ή μπορεί απλά να είναι κάτι που απομυθοποιεί τα πάντα και καταλήγει στον απλό διάλογο μελών των Jane Doe: «Ρε, τι θέμα να έχει ο καινούργιος δίσκος;», «ξέρω γω; Διάβασα καμιά δεκαριά βιβλία τα τελευταία είκοσι χρόνια. Να μελοποιήσουμε, και καλά, αυτά, να μην πάει τζάμπα το διάβασμα;». «Cool».

Πόσο δύσκολο είναι να χρησιμοποιείς την έμπνευση κάποιου άλλου, για να φτιάξεις ένα δικό σου έργο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι τον κάθε άνθρωπο μπορεί να τον αγγίξει διαφορετικά ένα λογοτεχνικό έργο. Δεν φοβάστε μήπως η δικιά σας “οπτική” μπορεί τελικά να διαφέρει με αυτό που είχε ο δημιουργός ή κάποιος αναγνώστης στο μυαλό του και εν τέλει παρερμηνευτεί;

Κι αν διαφέρει τι έγινε; Θα βγάλει το μαχαίρι του ο αναγνώστης και θα μας χαράξει στο λαιμό (αν και αυτό συνηθίζεται τελευταία αν διαφωνείς με κάποιον); Κι ακόμα ακόμα με τον ίδιο το δημιουργό να μην ερμηνεύουμε το έργο του με τρόπο ταυτόσημο (πράγμα όμως λίγο σπάνιο στο πεζό κείμενο, στην ποίηση είναι το «πρόβλημα»), δεν έχει νόημα να υπάρχει «διαφωνία», εμείς στοχαζόμαστε πάνω στις λέξεις που διαβάζουμε και όχι πάνω στις σκέψεις του συγγραφέα. Η δουλειά του δημιουργού, αν θέλει να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα στη δουλειά του, είναι να την περιχαρακώσει όσο καλύτερα γίνεται για να μην παρερμηνεύεται (αλλά και πάλι, βλέπω ακροδεξιούς να λατρεύουν τον Bob Marley, ζούμε σε παράλογες εποχές οπότε ίσως και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για να προστατεύσεις αυτό που κάνεις). Όταν κάτι φύγει από τα χέρια σου, παύει να είναι δικό σου απόλυτα, σπάει σε εκατομμύρια κομμάτια και κάθε ένα από αυτά θα κάνει το δικό του ταξίδι. Δεν μπορείς να ορίσεις αυτό το ταξίδι. Όσο για το πρώτο σκέλος της ερώτησης: δεν είναι καθόλου δύσκολο. Κάθε μέρα εμπνεόμαστε, χρησιμοποιούμε, αλλάζουμε, τροποποιούμε, εκμεταλλευόμαστε τα λόγια άλλων. Σημασία έχει από αυτά να γεννήσουμε κάτι δικό μας.

Στο Enormous Head συναντάμε πολλές και διαφορετικές μουσικές επιρροές, από σκληρές κιθάρες μέχρι καθαρές ποπ φόρμες και αναφορές στην κλασσική σύνθεση. Η επιλογή της μουσικής και των ενορχηστρώσεων προέκυψε με βάση το εκάστοτε έργο το οποίο πραγματεύεται το κομμάτι ή είναι μια εντελώς ανεξάρτητη διαδικασία;

Εντελώς, μα εντελώς… μα εντελώς ανεξάρτητη. Η σύνδεση υπάρχει μόνο στον στίχο. Η μουσική ήρθε μετά τα λόγια και χωρίς κανένα ταμπού. Καθόμασταν κάτω (ή μπορεί και να ήμασταν όρθιοι… δεν θυμάμαι είναι η αλήθεια) και σκεφτόμασταν τι τραγούδι θέλουμε να κάνουμε τώρα, αν έπρεπε με το πιστόλι στο κρόταφο να επιλέξουμε τάχιστα μια μουσική για να συνοδέψει τον τάδε ή τον δείνα στίχο, ποια θα ήταν αυτή; Ροκ, ποπ, αμερικάνικο φολκ, κλασική… δεν ξέρω, θέλω να πιστεύω πως πήγαμε το πράγμα λίγο πιο πέρα από τις ταμπέλες αλλά παρ’ όλ’ αυτά, ο δίσκος δεν ακούγεται μπερδεμένος ή άνισος.

Μεταξύ των 15 κομματιών του άλμπουμ σας, συναντάμε και δύο αμιγώς ορχηστρικές συνθέσεις. Παραδόξως, αυτά είναι τα δύο κομμάτια τα οποία βασίζονται σε κόμικ; Γιατί επιλέξατε να αφήσετε τα κόμικ γυμνά από λόγια;

Για να φωνάξουν την ύπαρξη τους, έστω και με διακριτικό τρόπο. Το κόμικ είναι μια παρεξηγημένη τέχνη που όμως, πολλές φορές, έχει να δώσει περισσότερα από εκείνες που θεωρούνται πιο «σοβαρές». Το “Watchmen” και το “Blankets”, οι δύο τίτλοι από τους οποίους γεννήθηκαν οι μουσικές που αναφέρεσαι, είναι κείμενα δυνατά, συναρπαστικά κι έχουν ένα τεράστιο βάθος που γεννάει σκέψεις και συναισθήματα αναπάντεχα. Τους άξιζε μια μικρή αναφορά, έστω και με τον «σιωπηλό» τρόπο με τον οποίο έγινε.

Υπάρχουν σχέδια για να στηρίξετε συναυλιακά το ιδιαίτερο αυτό concept του άλμπουμ;

Ήδη έχουμε αρχίσει να το παρουσιάζουμε, όμως επειδή το όλο στήσιμο στη σκηνή απαιτεί χώρο (ο ένας ο κιθαρίστας φέρνει μαζί του μια πεταλιέρα που χρειάζεται ξεχωριστό stage για να στηθεί και έχουμε και 4 προτζέκτορες που πρέπει να βρίσκουμε κάθε φορά που θα τους στήσουμε) και μια κάποια ποιότητα στον ήχο, επιλέγουμε προσεκτικά το πού θα παίξουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε κλεισμένες ημερομηνίες για Θεσσαλονίκη και Αθήνα και πολλά σχέδια στο μυαλό μας.

Το Enormous Head είναι το πρώτο άλμπουμ σας για την Puzzlemusik. Πως προέκυψε η συνεργασία με το συγκεκριμένο label και ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτή;

Είχαμε άνθρωπο που κατασκόπευσε τον Αλεξόπουλο για αρκετό καιρό και κατέληξε στο συμπέρασμα πως είναι αρκετά ρομαντικός, κασκαντέρ στα όρια του παράλογου και διαθέτει το γερό στομάχι που χρειάζεται όποιος ασχολείται με τη δισκογραφία σήμερα. Όταν τον είδα πρώτη φορά να καταφθάνει στη συναυλία μας στο BIOS με ένα ανέμελο περπάτημα που θύμιζε καρτούν ήρωα, ήμουν σίγουρος πως είναι ένας άνθρωπος που μπορούμε να συνεργαστούμε. Προσδοκίες έχουμε μόνο από εμάς. Αν όλοι κάνουμε απλά αυτό που μας αναλογεί νομίζω πως όλα τα καλά θα προκύψουν.

Το πρώτο σας άλμπουμ, Heaven For Dogs, κυκλοφόρησε το 2008. Τι έχει αλλάξει στον κόσμο των Jane Doe από τότε μέχρι τώρα και πως αντιλαμβάνεται ένα συγκρότημα τις ραγδαίες αλλαγές που συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν γύρω μας την τελευταία αυτή πενταετία;

Καταρχήν, αν εξαιρέσεις τον Moss (τώρα είναι η αλήθεια πως φαίνεται λίγο γελοίο να μιλάω σε τρίτο πρόσωπο αλλά υποτίθεται τη συνέντευξη τη δίνουν οι Jane Doe), έχουν αλλάξει όλα τα μέλη. Ακούσαμε αμέτρητες ώρες μουσική, είδαμε ταινίες, διαβάσαμε βιβλία, γνωρίσαμε ανθρώπους, απομακρυνθήκαμε από άλλους, ξυπνήσαμε εκατοντάδες πρωινά για να πάμε στις δουλειές μας, αγαπήσαμε κάποιες στιγμές, μισήσαμε κάποιες άλλες, μείναμε άυπνοι μερικές δύσκολες νύχτες. Κάθε μέρα που έχει περάσει από το 2008 έχει μετακινήσει την οπτική μας για τον κόσμο μισή μοίρα προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Το “The Enormous Head of King Splendid” συνέλαβε μερικές από αυτές τις αλλαγές.

Τις αλλαγές γύρω μας δεν τις αντιλαμβανόμαστε σαν συγκρότημα αλλά ως άνθρωποι, μέλη μιας κοινωνίας που βυθίζεται σε μία άσχημη θάλασσα, ζωντανοί οργανισμοί σε ένα εργοστάσιο παραγωγής απελπισμένων ανθρώπων. Στερηθήκαμε πολλά πράγματα για να φτιάξουμε αυτό τον δίσκο αλλά από την άλλη είμαστε ευγνώμονες που μπορούμε να κάνουμε έστω και αυτό το ελάχιστο περισσότερο τη στιγμή που ένα γύρο να φέρεις το κεφάλι σου θα δεις τη δυστυχία αποτυπωμένη σε πρόσωπα, σε χέρια, σε σώματα. Παραμένω αλλόκοτα και άλογα αισιόδοξος αλλά μόνο σε προσωπικό επίπεδο.

Η βάση των Jane Doe είναι η Θεσσαλονίκη. Ποια είναι η σχέση σας με τη μουσική σκηνή της πόλης, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα; Θεωρείτε ότι υπάρχει σκηνή και αν ναι, που βλέπετε τους Jane Doe μέσα σε αυτή;

Αυτή η συζήτηση έρχεται και ξαναέρχεται. Εγώ δεν θα πω αν υπάρχει ή αν δεν υπάρχει, θα σημειώσω όμως πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή εκατοντάδες σχήματα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Βαυκαλιζόμασταν μια περίφημη σκηνή την εποχή των Τρυπών και των Ξύλινων Σπαθιών όμως από πίσω τους η ποιότητα έπεφτε κάθετα και για πολλά χιλιόμετρα. Σήμερα, μπορεί να μην υπάρχουν συγκροτήματα που κάνουν το ανάλογο γκελ στον κόσμο (αν και αρκετοί έχουν μια δυνατή fan base που γεμίζει χώρους 1000+ ατόμων), η ποσότητα όμως είναι ευθέως ανάλογη με την ποιότητα, σε όλα τα είδη με όλους τους τρόπους.
Και η αλήθεια είναι, τώρα που είμαστε πιο δραστήριοι ως συγκρότημα, έχουμε γνωρίσει ανθρώπους της σκηνής (ναι, το είπα…) που αξίζει να πιεις μια μπίρα μαζί τους, να μιλήσεις για δέκα μουσικές και να θάψεις άλλες τόσες, να βρεθείτε σε μια συναυλία. Υπάρχουν μουσικοί ταλαντούχοι εκεί έξω που θα θέλαμε να βρεθούμε στην ίδια σκηνή μαζί τους, να συνεργαστούμε ή απλά να ανταλλάξουμε έναν φιλικό χαιρετισμό. Δεν έχω συναντήσει αυτή την περιβόητη ζήλια και κακία που υμνείται σε site δεξιά κι αριστερά. Ελπίζω να παραμείνει έτσι η κατάσταση… ελπίζω να γιγαντωθεί.

—————————————————————————————————————————————————–

To Enormous Head of King Splendid κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες από την Puzzlemusik και παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το πρώτο video για το κομμάτι All The Poets Are Dead.

Οι Jane Doe θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη στις 29 Μαρτίου στο ΓΑΙΑ, μαζί με τους Minor Mine και στην Αθήνα στις 14 Απριλίου στο Six D.O.G.S. με τους Playground Theory.

Διάβασε επίσης...
Video: Lower Cut – “(Some Random Summer) Rain”
Οι Lower Cut είναι το νεότερο μέλος στο ροστερ της Puzzlemusik και αυτές τις ημέρες κυκλοφόρησαν το πρώτο τους video για το κομμάτι "(Some Random Summer) Rain" , το οποίο είναι και το πρώτο single μέσα από το ντεμπούτο τους Off My Head που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Το video, που μπορείτε να δείτε ...
Συνέχεια...
Το νέο single των Jane Doe
Κυκλοφορεί αύριο το νέο digital single των Jane Doe, και πρώτη digital κυκλοφορία στην ιστορία της Puzzlemusik. Το This Pain Is Real / Almost a Love Story είναι ο προπομπός των δύο άλμπουμ που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν παράλληλα οι Θεσσαλονικείς, και μάλιστα ένα χρόνο μόλις μετά την κυκλοφορία του The Enormous ...
Συνέχεια...
Ο Απρίλης της Puzzlemusik
Η puzzlemusik, μια από τις πιο δραστήριες και ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες εταιρίες στην Ελλάδα αφιερώνει ολόκληρο τον Απρίλη για να μας παρουσιάσει το νέο της πρόσωπο και να μας συστήσει σε κάποιες από τις νέες μπάντες που έχουν ενταχθεί στο ρόστερ της, όπως οι Jane Doe, οι Playground Theory και οι The Next Step Quintet, αλλά ...
Συνέχεια...
Χρήστος Αλεξόπουλος
"Όπως πάνε τα πράγματα στη μουσική της χώρας μας σήμερα θα οδηγηθούμε, με μαθηματική ακρίβεια, στο να κάνουν μουσική μόνο οι πλούσιοι" Αυτή η φράση από την πρόσφατη συνομιλία που είχαμε με το Χρήστο Αλεξόπουλο, ηχεί ακόμα στα αυτιά μου, σαν προφητεία, αλλά και σαν απειλή για τα πράγματα που έρχονται. ...
Συνέχεια...
Puzzlemusik – Code: Fresh! (1ο μέρος)
Η Puzzlemusik, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες εταιρίες στην Ελλάδα αφιερώνει ολόκληρο τον Απρίλη για να μας παρουσιάσει το νέο της πρόσωπο και να μας συστήσει σε κάποιες από τις νέες μπάντες που έχουν ενταχθεί στο ρόστερ της. To "αφεντικό" του label, ο Χρήστος Αλεξόπουλος αναλάμβάνει χρέη "ξεναγού", και ...
Συνέχεια...
Γιώργος Κοντραφούρης
Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Baby Trio του  κυκλοφόρησαν το νέο τους album "Urban Jazz" στην Puzzlemuzik και με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους πλάι στον Φιλανδό σαξοφωνίστα Mikko Innanen στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, ξέκλεψε λίγο από τον χρόνο του στο Μιλάνο απ’ όπου βρίσκεται για μια ηχογράφηση & ...
Συνέχεια...
Socos & the Live Project Band ζωντανά στο Επί Κολωνώ
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του "Αντάρτικου Πόλεων", του τελευταίου άλμπουμ των Socos & the Live Project Band, θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή 3 Ιουνίου στον πολυχώρο Επί Κολωνώ. Το "Αντάρτικο Πόλεων" κυκλοφόρησε το προηγούμενο φθινόπωρο για δωρεάν download από την Puzzlemusik και κάποια από τα κομμάτια του παρουσιάστηκαν για πρώτη ...
Συνέχεια...
Το April των Misuse στο Bios
Το νέο τους -και πολύ ενδιαφέρον- άλμπουμ θα παρουσιάσουν οι Misuse το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στο Bios. Το April κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες ως joint release από τις Spinalonga Records και Puzzlemusik και η στροφή στον ήχο των Misuse σε πιό ηλεκτρονικές κατευθύνσεις μόνο ως θετικό στοιχείο εκλαμβάνεται μέχρι στιγμής. Τη ...
Συνέχεια...
Lower Cut και Playground Theory στο Bios
Οι Lower Cut εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με την Puzzlemusik σε ένα live που θα έχει το χαρακτήρα γιορτής, την ερχόμενη Τετάρτη 30 Απριλίου στο Bios. Μαζί τους σε αυτό το καλωσόρισμα στο δυναμικό της Puzzlemusik, οι Playground Theory που πριν από ένα χρόνο περίπου είχαν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους ...
Συνέχεια...
Listen Up: Playground Theory – ‘Waves’
Το νεότερο μέλος στο ρόστερ της Puzzlemusik, οι Playground Theory κυκλοφορεί αύριο το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Speaking Of Secrets. Οι Playground Theory σχηματίστηκαν το 2009 και αποτελούνται από τους Μάρσια Ισραηλίδη (φωνή, στίχοι, πιάνο, synths), τον Δημήτρη Νέγκα (synths, piano, στίχοι) και τον Βαγγέλη Κατσουλάκη (ντραμς) ενώ η παραγωγή ...
Συνέχεια...
Jane Doe’s Revolution Diaries
Όχι ένα, αλλά δύο άλμπουμ θα ακούσουμε λίαν συντόμως από τους Θεσσαλονικείς Jane Doe, και αυτό από μόνο του είναι μια καλή αφορμή για κουβέντα με τον τραγουδιστή και στιχουργό της μπάντας Moss Doe. Πριν από λίγο καιρό, πήραμε μια πρώτη γεύση από τους καινούριους Jane Doe, ακούγοντας το digital single "This Pain ...
Συνέχεια...
Playground Theory
Θυμάμαι ακόμα τον ενθουσιασμό του Χρήστου Αλεξόπουλου, σε μια προ μηνών συνομιλία μας, σχετικά με το νέο σχήμα που υπέγραψε στην Puzzlemusik, τους Playground Theory. Μερικούς μήνες μετά, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους  Speaking of Secrets -η γνώμη μας εδώ- και με αφορμή αυτό αλλά και τη ζωντανή παρουσίαση του στο metamatic:taf σε μερικές ...
Συνέχεια...
Playground Theory – Speaking Of Secrets
Ακούγοντας το παρθενικό ολοκληρωμένο ηχογράφημα των Playground Theory, ακαριαία, ο νους σου ωθείται σε αλλεπάλληλα ζιγκ ζαγκ μεταξύ παρόντος και παρελθόντος. Επ’ ουδενί, όμως, με νοσταλγικό τρόπο, αλλά προκειμένου να «διαβάσει» τις τρέχουσες καταστάσεις υπό το πρίσμα που του εξασφαλίζουν οι προϋπάρχουσες εμπειρίες του, ή/και να προσθέσει στα ήδη γνωστά ...
Συνέχεια...
Χρήστος Αλεξόπουλος – “MeanTime”
Ενίοτε, η ιδιότητα του πειραματιστή και ο όρος της ιδιόμορφης πολυσυλλεκτικότητας ανακαλύπτει πρόσφορο έδαφος και εγκαθιδρύεται ως μια μεστή άποψη. Εν προκειμένω, το έκτο προσωπικό καλλιτεχνικό τέκνο του Χρήστου Αλεξόπουλου βαδίζει μη προκαθορισμένα και με τις αυθύπαρκτες δυνάμεις του προς την πλήρωση ενός ουσιαστικού συνθετικού οράματος. Κινείται, δε, μακριά από ...
Συνέχεια...
Νάνοι, Jane Doe και 10 Code αύριο στο Bios
Μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη τριών σχημάτων θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αύριο το βράδυ στο Bios, με τους εκ Θεσσαλονίκης Νάνοι και Jane Doe, να συναντούν τους Αθηναίους 10 Code. Οι Νάνοι, συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια ζωής, με σημαντική συναυλιακή παρουσία και με πρόσφατο άλμπουμ, το περσινό Five Boxes, το οποίο κυκλοφόρησε ...
Συνέχεια...
Exclusive Download: Socos & The Live Project Band – ‘Η Πόλη Χορεύει’ Video + Live EP
Το mixtape.gr σε συνεργασία με την puzzlemusik και τους Socos & The Live Project Band σας προσφέρει ένα αποκλειστικό download! Πρόκειται για το πρώτο βίντεο από το τελευταίο τους άλμπουμ "Αντάρτικο Πόλεων", "Η Πόλη Χορεύει" το οποίο συνοδεύεται και από ένα 9-track live EP του συγκροτήματος, διάρκειας σχεδόν μιας ώρας, ηχογραφημένο ...
Συνέχεια...
Το Blue Nevus του Σ. Δεμπόνου κάνει βόλτα στα δισκάδικα
Έναν πρωτότυπο, είναι η αλήθεια, τρόπο διάλεξε ο Σωτήρης Δεμπόνος για να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ Blue Nevus, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και μερικές εβδομάδες από την Puzzlemusik. Ο σημαντικός Έλληνας συνθέτης, μαζί με την Farwest Mandolinistic Orchestra θα "περιοδεύσουν" σε τρία Αθηναϊκά δισκοπωλεία από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Πιο συγκεκριμένα, το Blue Nevus μπορείτε ...
Συνέχεια...
Κασσέτας / Σπανός ζωντανά στο TAF
Το άλμπουμ-σύμπραξη των Γιάννη Κασσέτα (σαξόφωνο) και Γιώργου Σπανού (ντραμς) με τίτλο Jungle of Illusions κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες από την Puzzlemusik. Το αυτοσχεδιαστικό ύφος του δίσκου, που έχει χαρακτηρίσει τους δύο μουσικούς, θα μεταφερθεί ζωντανά στο TAF (The Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι) την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου με ελεύθερη ...
Συνέχεια...
Socos & The Live Project Band
Εξάρχεια, οδός Τσαμαδού, café “Αθήναιον”. Βρεθήκαμε με τον Socos για να συζητήσουμε για το Αντάρτικο Πόλεων, το τελευταίο άλμπουμ των Socos & the Live Project Band που κυκλοφόρησε από την puzzlemusik. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ "Σκέψου ότι αυτός ο δρόμος των Εξαρχείων έχει χαρακτηριστεί πριν από μερικά χρόνια από συγκεκριμένο freepress έντυπο ως ο πιο επικίνδυνος ...
Συνέχεια...
Double Bill με Misuse και Gravitysays_i στο Gagarin 205!
Δύο από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες του σήμερα θα μοιραστούν τη σκηνή του Gagarin 205 την Παρασκευή 2 Μαρτίου σε ένα από τα πιο υποσχόμενα live των επόμενων μηνών. Οι Gravitysays_i και οι Misuse με δύο από τα -κατά γενική ομολογία- καλύτερα εγχώρια άλμπουμ της περασμένης χρονιάς θα εμφανιστούν σε αυτό το ενδιαφέρον ...
Συνέχεια...
Listen Up: Χρήστος Αλεξόπουλος – “Waiting For the Cloud To Rain”
O Χρήστος Αλεξόπουλος, το "αφεντικό" της δραστήριας και πολύ ενδιαφέρουσας δισκογραφικής εταιρίας  Puzzlemusik, θα κυκλοφορήσει μετά από 4 χρόνια, την νέα του προσωπική δουλειά. To album θα έχει τίτλο "Mean Time" και θα κυκλοφορήσει - προφανώς από την Puzzlemusik - τον ερχόμενο Νοέμβριο. Μέσα από την νέα αυτή δισκογραφική δουλειά, έχουμε την ...
Συνέχεια...
Καταφθάνει το νέο album των Jane Doe
Σε μια καθόλα αποτρεπτική περίοδο για πάσης φύσεως ημεδαπά εγχειρήματα, παρατηρούμε έντονη δραστηριότητα στο πεδίο της ανεξάρτητης τραγουδοποιίας. Κι οι εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι Jane Doe συντάσσονται με την προσπάθεια επένδυσης σε πραγματικά πολυπόθητες ενασχολήσεις, μουσικές εν προκειμένω, σχεδιάζοντας την κυκλοφορία του δεύτερου ολοκληρωμένου δίσκου τους που φέρει τον τίτλο The ...
Συνέχεια...
Η “Σπηλιά του Δράκου” επανακυκλοφορεί σε βινύλιο
Το τελευταίο άλμπουμ του Μπάμπη Παπαδόπουλου, "Απ'τη Σπηλιά του Δράκου" που είχε κυκλοφορήσει σε cd πριν από τρία σχεδόν χρόνια από την puzzlemusik, επανακυκλοφορεί σε βινύλιο από την Inner Ear. Το άλμπουμ περιείχε εφτά διασκευές σε κλασσικά κομμάτια κυρίως από τη δεκαετίας του '30, μαζί με τέσσερις συνθέσεις του Παπαδόπουλου -θυμηθείτε ...
Συνέχεια...
Κατεβάστε δωρεάν το νέο άλμπουμ των Socos & The Live Project Band
Μετά την έκπληξη του 2010 που άκουγε στο όνομα Η Ύδρα των Πουλιών (ελληνικό δίσκο της χρονιάς που μας πέρασε για πολλούς) ο Socos και οι The Live Project Band παρουσιάζουν το τέταρτο, αρκετά φιλόδοξο -και δωρεάν- άλμπουμ τους. Το "Αντάρτικο Πόλεων", όπως ονομάζεται, προσφέρεται αποκλειστικά για δωρεάν download μέσω του site τους http://www.theliveprojectband.com/, ...
Συνέχεια...
Video: Lower Cut – “(Some Random Summer) Rain”
Το νέο single των Jane Doe
Ο Απρίλης της Puzzlemusik
Χρήστος Αλεξόπουλος
Puzzlemusik – Code: Fresh! (1ο μέρος)
Γιώργος Κοντραφούρης
Socos & the Live Project Band ζωντανά στο
Το April των Misuse στο Bios
Lower Cut και Playground Theory στο Bios
Listen Up: Playground Theory – ‘Waves’
Jane Doe’s Revolution Diaries
Playground Theory
Playground Theory – Speaking Of Secrets
Χρήστος Αλεξόπουλος – “MeanTime”
Νάνοι, Jane Doe και 10 Code αύριο στο
Exclusive Download: Socos & The Live Project Band
Το Blue Nevus του Σ. Δεμπόνου κάνει βόλτα
Κασσέτας / Σπανός ζωντανά στο TAF
Socos & The Live Project Band
Double Bill με Misuse και Gravitysays_i στο Gagarin
Listen Up: Χρήστος Αλεξόπουλος – “Waiting For the
Καταφθάνει το νέο album των Jane Doe
Η “Σπηλιά του Δράκου” επανακυκλοφορεί σε βινύλιο
Κατεβάστε δωρεάν το νέο άλμπουμ των Socos &