Μια από τις από κάθε άποψη πιο αλλόκοτες μπάντες του αμερικάνικου indie-rock, αν υποθέσουμε ότι ο όρος είναι ακόμα δόκιμος, οι Danielson Family και τα παρακλάδια τους (Danielson, Tri Danielson), αποτελεί το αντικείμενο του νέου μουσικού ντοκιματέρ "Danielson: A Family Movie" το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στο Μικρό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

Ισορροπώντας με μαεστρία ανάμεσα στην εννοιολογική τέχνη, την εμπνευσμένη μουσική και την πίστη της στον Χριστιανισμό, η κολλεκτίβα/ οικογένεια του κεντρικού προσώπου της ταινίας, του Daniel Smith, προκαλεί σταθερά αμφιλεγόμενες ερμηνείες και διπολικές κρίσεις. Μέσα από μια εξαντλητική σειρά συνεντεύξεων των μελών της οικογένειας, αναγνωρισμένων μουσικών (Steve Albini, Alan Sparhawk, Sufjan Stevens) αλλά και του ανώνυμου πλήθους η ταινία καταφέρνει να αποδώσει την μέγιστη δικαιοσύνη σε μια μπάντα που διαφεύγει από τα στενά πλαίσια ενός μουσικού συγκροτήματος, για να αναχθεί τελικά σε κοινωνικό και ανθρωπολιγικό φαινόμενο. Ο δημιουργός της, ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης J.L Aronson, απαντά στις ερωτήσεις μας λίγες μόλις μέρες πριν από την κυκλοφορία του "Danielson: A Family Movie" σε DVD.


Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή και ποια η πρώτη σου αντίδραση στη μουσική των Danielson;
Τους πρωτοάκουσα σε μια συλλογή sampler που πήρα δωρεάν στα τέλη του 1997 σε ένα μουσικό συνέδριο όπου συμμετείχε και η εταιρεία τους. Δεν είμαι σίγουρος αν είχα ακούσει γι’ αυτούς πιο πρίν, ωστόσο εκείνη η συλλογή ήταν σίγουρα η πρώτη μου εισαγωγή. Το κομμάτι ήταν το "Smooth Death" από τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "Tell Another Joke at the ol’ Choppin’ Block". Ξεχείλιζε από αυθεντικότητα, πράγμα το οποίο αποτελεί για μένα το πρώτο ζητούμενο στη μουσική. Το ακριβές στοιχείο όμως της αυθεντικότητάς τους δεν μπορούσα να το εντοπίσω. Τους φανταζόμουν ξυπόλητους, ντυμένους με ολόσωμες εργατικές φόρμες, να τραγουδούν γύρω από ένα μικρόφωνο στο κέντρο ενός δωματίου. Θέλησα να μάθω περισσότερα και, για καλή μου τύχη, μένω στη Νέα Υόρκη, την οποία η μπάντα επισκέπτεται συχνά. Η art-rock avant-garde σκηνή της Νέας Υόρκης τους αγγάλιαζε πάντοτε πιο σφιχτά από την αγρότική περιοχή του νότιου Jersey από όπου κατάγονται. Στις συναυλίες τους ωστόσο ενθουσιάστικα τόσο από τη μουσική τους όσο και από το ακροατήριο. Τί είναι εκείνο που προσελκύει ανθρώπους διαφορετικών καταβολών, συχνά μάλιστα άθεους, σε ένα performance μιας οικογένειας η οποία τραγουδάει για τη σχέση της με το Θεό; Αυτό ήταν το στοιχείο που με ενέπνευσε να γυρίσω το ντοκιμαντέρ γύρω από αυτή την οικογένεια.

Ποια ήταν η αντίδραση του Daniel όταν του ανακοίνωσες την πρόθεσή σου να γυρίσεις το ντοκιμαντέρ;
Ο Daniel είναι πολύ ευγενικός για να πει όχι, αλλά νομίζω ότι προσπάθησε να με αποθαρρύνει. Του αρέσει τα πράγματα να συμβαίνουν από μόνα τους και είναι επιφυλακτικός με τα εξωτερικά στοιχεία που επιδιώκουν να εκμεταλευτούν την οικογένειά του. Ευτυχώς είχαμε κάποιους κοινούς γνωστούς στη μουσική σκηνή κι έτσι, αφού του μίλησαν πρώτα εκείνοι εκ μέρους μου, ο Daniel αισθάνθηκε πολύ πιο άνετα με την ιδέα. Συστήθηκα λοιπόν στον Daniel ως ο φίλος ενός φίλου παρά ως κάποιος κινηματογραφιστής από τη Νέα Υόρκη. Μου πήρε ωστόσο χρόνο να τον πείσω. Είχα παρουσιάσει την ιδέα μου σε αυτόν και την οικογένεια ως μια συνεργατική προσπάθεια και αν οι ίδιοι θα ήθελαν να συμμετέχουν με δικά τους σκετς ή ότιδήποτε άλλο, θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Εκείνο που φανταζόμουν ήταν μια διασταύρωση του "Hard Days Night" (σ.τ.σ: Ντοκιμαντέρ όπου παρουσιάζεται μια τυπική μέρα στη ζωή των Beatles καταμεσής της Beatlemania, διανθισμένο με πολλές από τις επιτυχίες του συγκροτήματος) και του "Don’t Look Back" (σ.τ.σ.: ντοκιμαντέρ που καταγράφει την περιοδεία του Bob Dylan στη Μεγάλη Βρετανία στα 1968). To αστείο είναι ότι, ενώ συμφώνησαν να το κάνουμε βασισμένοι στην ιδέα της συνεργασίας, σύντομα έγινε προφανές σε όλους μας ότι θα αισθάνονταν πολύ πιο άνετα, αν με άφηναν να λειτουργήσω όπως θέλω.

posterΠοιες ήταν οι βασικές δυσκολίες που αντιμετώπισες;
Μέρος της ταινίας αλλά και της διαδικασίας γυρίσματος της ταινίας ήταν το ότι τα αδέρφια του Daniel ήταν αρκετά αποσχολημένα με τις προσωπικές τους ζωές και δεν μπορούσαν να αφοσιωθούν στη μπάνα με αποτέλεσμα ο Daniel να πρέπει να πίεζει τον εαυτό του. Την ίδια στιγμή που εκείνος είχε μείνει ολομόναχος, ειχα μείνει κι εγώ: ένας φίλος με τον οποίο είχαμε ξεκινήσει το project από την αρχή έκανε πίσω κι έτσι έπρεπε να συνεχίσω χωρίς κανέναν στο πλευρό μου. Είχαμε μείνει μονάχα ο Daniel κι εγώ. Για λίγο μονάχα ήταν και ο Sufjan μαζί μας.

Ήταν δύσκολο για μένα να τα κάνω όλα μόνος μου αλλά αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν μπορούσα να προσελκύσω το ενδιαφέρον κανενός επενδυτή για να καλύψω τα έξοδα της ταινίας. Στην Αμερική κάνεις αίτηση για επιχορήγηση από ιδιωτικούς φορείς και, αν πιστεύουν ότι το project σου είναι αξιόλογο και σημαντικό, σου δίνουν κάποια χρήματα. Για τους περισσότερους η ιδέα αυτής της μπάντας ακούγεται τόσο παράλογη, ώστε δεν μπορούν να φανταστούν ένα φιλμ για αυτήν. Επίσης οι φορείς τείνουν να προσφέρουν χρήματα για ντοκιμαντέρ γύρω από την πείνα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ εμείς οι υπόλοιποι που γυρίζουμε ταινίες γύρω από πιο ψύχραιμα θέματα χρησιμοποιούμε τις πιστωτικές μας κάρτες και οτιδήποτε μπορούμε να δανειστούμε από τους φίλους και τις οικογένειές μας. Χρηματοδότησα την ταινία μόνος μου, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο. Και από την άλλη ήταν καλό που έκανα τα πάντα από μόνος μου, διότι δεν ήθελα να χάσω τον έλεγχο από κανένα κομμάτι της ταινίας ή να χρωστάω οτιδήποτε σε κάποιον από τη συμμετοχή του στην κατασκευή της.

Καθώς η ταινία ολοκληρωνόταν, ποιες από τις προσυλλήψεις και τις στάσεις σου απέναντι στους Danielson άλλαξαν;
Προσπάθησα να μην έχω προκάτ αντιλήψεις για το ποιοι ήταν, μολονότι τους είδα να παίζουν πολλές φορές προτού τους συναντήσω. Είχα επίσης διαβάσει κάποιες συνεντεύξεις τους κι είχα κάποια ιδέα για το πως μιλάνε γύρω από αυτό που κάνουν. Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα, δεν μπορούσα παρα να εκπλαγώ από το πόσο αυθεντικοί και καθόλου φαρισαϊκοί ήταν. Δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο αστείοι, στοργίκοι και συνάμα φυσιολογικοί άνθρωποι. Ήταν πολύ σημαντικό να το αφήσω αυτό να φανεί στην ταινία, ενώ παράλληλα έπρεπε να προσέξω ώστε να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα μέρος του μυστηρίου που εκπέμπουν ως performers.

Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες θα σε κινητοποιούσαν να γυρίσεις ένα νέο ντοκιμαντέρ;
Δεν επιθυμώ να δουλέψω γύρω από τη μουσική για κάποιο διάστημα, έτσι για να αλλάξω τρόπο δουλειάς. Ωστόσο νομίζω ότι οι Arcade Fire είναι συναρπαστικό συγκρότημα. Επίσης οι Antony and the Johnsons. Είμαι συνεπαρμένος από την Beyonce Knowles και θα ήθελα να κάνω ένα λεπτομερές της πορτρέτο, διότι φαίνεται να είναι μια αυθεντική προσωπικότητα, ενώ η εικόνα της είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Πάντως σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μια ταινία για τον Lenny Smith o οποίος είναι και ο πνευματικός πατέρας της τραγουοποιίας του Daniel Smith και των αδερφιών του. Εμφανίζεται και στην ταινία για τους Danielson, ωστόσο δικαιούται την δική του ταινία.

Τι είναι αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος για τους Danielson ακόμα και μετά την παρακολούθηση της ταινίας;
Την περίοδο που γύριζα την ταινία, ο David (ένας από τους αδερφούς του Daniel) περπατούσε σε έναν δρόμο της Φιλαδέλφια μέσα στη νύχτα και δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν απότομα πίσω του. Οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων λογομαχούσαν. Ο ένας μπήκε μπροστά στον άλλον και αυτή η μικροαφορμή οδήγησε σε ένα κυνηγητό. Τελικά ο ένας οδηγός έβγαλε έξω το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί προς τον άλλο. Μια από τις σφαίρες τον βρήκε στο πόδι ενώ οι άλλες περνούσαν πίσω από το αυτοκίνητο το άτυχου οδηγού. Ο David έπεσε ενστικτωδώς προς το έδαφος για να αποφύγει τις σφαίρες, αλλά καθώς έπεφτε για κάλυψη, μια σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του διαγράφοντας μια γραμμή από κάψιμο στα φρεσκοκουρεμένα του μαλλιά πάνω από το αυτί του. Λίγα ακόμα χιλιοστά και θα είχε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Μία ακόμα ίντσα και θα ήταν νεκρός. Ασφαλώς το γεγονός ταρακούνησε την οικογένεια των Smith πάρα πολύ (ιδιαίτερα την μητέρα) και έγινε λόγος για την μέριμνα του Θεού απέναντι στον David. Ένα αξιοσημείωτο ανέκδοτο περιστατικό, το οποίο δεν μπόρεσε να βρει τη θέση του μέσα στην ταινία.

Ποιο είναι το μήνυμά σου προς το ευρωπαϊκό και δη το «έλληνορθόδοξο» κοινό της ταινίας;
Καθώς η Αμερική διαθέτει έναν πρόεδρο ο οποίος βλέπει τον εαυτό του ως σταυροφόρο της σύγχρονης εποχής και καθώς η αμερικανική πολιτική κυριαρχείται από μια διεστραμμένη μορφή του χριστιανισμού, οι πληθυσμοί του υπόλοιπου κόσμου αναρωτιούνται τι πάει στραβά με τους Αμερικάνους και γιατί έχουν τόσο εσφαλμένα αναγνώσει τη Βίβλο. Προσωπικά δεν είμαι χριστιανός, αλλά θαυμάζω ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο ο Daniel και η οικογένειά του εξασκούν την πίστη τους, γιατί είναι ένας τρόπος ανοιχτόμυαλος, ο οποίος δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα και την γενναιοδωρια και δεν ζητάει από τους ανθρώπους να αλλάξουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις Η.Π.Α οι οποίοι εξασκούν το χριστιανισμό ή ακόμα και άλλες θρησκείες με αυτό τον τρόπο. Με αυτή την ταινία επιδίωξα να δείξω στους άθεους και τους αγνωστικιστές -όχι μόνο στις άλλες χώρες αλλά και στην Αμερική- ότι η πνευματικότητα δεν είναι συλλήδβην επικίνδυνη, εγωιστική, εκτός επαφής ή απόσυρμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορεί κανείς να διάγει έναν πνευματικό βιο και ταυτόχρονα να εναγγαλίζει ανθρώπους διαφορετικών καταβολών. Είναι δηλαδή ζήτημα να ζεις της ζωή σου έχοντας την επίγνωση ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από όλους εμάς (όπως η φύση) και ότι, αν κάποια μέρα πρόκειται να σε χτυπήσει ένας κεραυνός, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. ¶ρα πώς μπορείς να πιστεύεις ότι έχεις απόλυτο έλεγχο γύρω από τη ζωή σου; Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν την ιστορία. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία, δεν είναι η προκείμενη. Τούτη είναι η ιστορία ενός καλλιτέχνη και της οικογένειάς του.

Links
www.danielsonmovie.com
www.danielson.info
Παρουσίαση της ταινίας από το mixtape

Trailer:

Διάβασε επίσης...
Επίθεση στο Συρμό
The Taking of Pelham 1 2 3 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Tony ScottΣΕΝΑΡΙΟ: Brian Helgeland, John GodeyΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Denzel Washington, John Travolta, John TurturroΔΙΑΡΚΕΙΑ: 121΄ΔΙΑΝΟΜΗ: Audio Visual  ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ: Ένα παρανοϊκός John Travolta αποφασίζει να πειρατεύσει συρμό του Νεοϋορκέζικου μετρό και κάποιος πρέπει να τον σταματήσει. Αν θέλει δηλαδή. ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ: Άνοστα remake μέρος ...
Συνέχεια...
Η Amy Adams στο πλευρό του Ben Stiller;
Η Amy Adams βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Ben Stiller στη συνέχεια της ταινίας "Night at the Museum", για λογαριασμό της 20th Century Fox.Η ιστορία αυτή τη φορά πυροδοτείται όταν εκθέματα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μεταφέρονται στο μουσείο Smithsonian της Washington. Η Adams θα υποδυθεί μια ...
Συνέχεια...
The Visitor
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Thomas McCarthyΣΕΝΑΡΙΟ: Thomas McCarthyΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Jekesai Gurira, Hiam AbbassΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104΄ΔΙΑΝΟΜΗ: ART FREEΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ο 60χρονος Γουόλτερ είναι μεσήλικας καθηγητής πανεπιστημίου στο Κονέκτικατ. Όταν επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη με αφορμή μια ομιλία, βρίσκει στο διαμέρισμά του, όπου έχει να πατήσει καιρό, ένα ζευγάρι παράνομων μεταναστών που το ...
Συνέχεια...
Ο νέος James Bond γράφει τη δική του ιστορία
Όταν σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στα πρώτα ρεκόρ του νέου James Bond δεν χρησιμοποιήσαμε καθόλου τυχαία τη λέξη πρώτα. Όλοι γνωρίζαμε ότι η επιτυχία του Quantum of Solace δεν είχε λάβει ακόμη τις αναμενόμενες διαστάσεις και περιμέναμε την είδηση που θα μας ανακοίνωνε ακόμη εντυπωσιακότερα ρεκόρ.Οι αριθμοί του αμερικάνικου box ...
Συνέχεια...
Resident Evil: Η Εξόντωση
Resident Evil: Extinction ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Russell MulcahyΣΕΝΑΡΙΟ: Paul W.S. AndersonΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Milla Jovovich, Oded Fehr, Ali Larter, Iain Glen, AshantiΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95'ΔΙΑΝΟΜΗ: SPENTZOS FILM ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ: Milla Jovovich. Λυσσασμένα ζόμπι. Σαλεμένοι επιστήμονες. Χάος.ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Αμφιβάλλω αν υπάρχει κατηγορία σχολαστικών για αυτή την ταινία, κι ακόμη κι αν υπάρχει, φοβάμαι ότι δε θα μπορέσω να ...
Συνέχεια...
30+1 στιγμές που αξίζει να θυμόμαστε από το (κινηματογραφικό) 2007
Ενώ το πανελλήνιο αδημονεί για τις λίστες μας με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε, εμείς αποφασίσαμε στο ενδιάμεσο να συγκεντρώσουμε μερικές στιγμές και γεγονότα που μας εξέπληξαν ευχάριστα ή δυσάρεστα μέσα στο 2007.30 ασήμαντες ή σημαντικές λεπτομέρειες, φήμες, παρουσίες και υποσχέσεις για το μέλλον που απολαύσαμε ή ...
Συνέχεια...
‘The Goods: Live Hard, Sell Hard’… εδώ γελάνε (υποτίθεται)
Και Jeremy Piven και Will Ferrell και Rob Riggle και Ed Helms και παρόλα αυτά... τίποτα το σπουδαίο! Το ολοκαίνουριο, κατακόκκινο trailer της επερχόμενης κωμωδίας "The Goods: Live Hard, Sell Hard" έκανε την εμφάνισή του στον κυβερνοχώρο και προσπάθησε να μας πείσει ότι αξίζει της προσοχής μας.Σαφώς πιο φασαριόζικο και ...
Συνέχεια...
Ο γιατρός του Lost έγινε επαγγελματίας δολοφόνος
Ο Matthew Fox, ένα από τα ομορφόπαιδα της άκρως επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Lost", ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Billy Smoke", την παραγωγή της οποίας έχουν αναλάβουν οι Basil Iwanyk και Eric Gitter.Η ταινία θα χρησιμοποιήσει ως βάση της το ομώνυμο κόμικ του συγγραφέα B. Clay Moore, που θα κυκλοφορήσει του ...
Συνέχεια...
H Catherine Deneuve και ο John Cleese στη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή
Στα γυρίσματα της καινούργιας ταινίας «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» του σκηνοθέτη που ταξίδεψε το ελληνικό σινεμά εκτός συνόρων με την ταινία του El Greco θα συναντήσουμε ένα εντυπωσιακό διεθνές καστ ηθοποιών που εκτός από τη μεγάλη κυρία του Γαλλικού κινηματογράφου Catherine Deneuve και τον John Cleese (Monty Python), συμπεριλαμβάνει επίσης ...
Συνέχεια...
To Balkan Fund θέλει τα σενάριά σας!
Το BALKAN FUND, το βαλκανικό ταμείο ανάπτυξης σεναρίων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και μια απ' τις σημαντικότερες δραστηριότητές του, κηρύσσει την έναρξη καταθέσεων σχεδίων σεναρίων για το επετειακό 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 22 Νοεμβρίου 2009. Το ταμείο ανάπτυξης σεναρίων του Φεστιβάλ BALKAN ...
Συνέχεια...
Αφιέρωμα στο Woody Allen: 4 ταινίες με ένα εισιτήριο!
Πριν σπεύσετε στους κινηματογράφους για να απολαύσετε το Vicky Cristina Barcelona, κάντε προθέρμανση βουτώντας στο παρελθόν!Η NEW STAR παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Woody Allen που θα διαρκέσει από 9 έως 15 Οκτωβρίου αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΑΦΑΙΑ-NEW STAR artcinema (Δημοσθένους 96, Καλλιθέα), προβάλλοντας 4 ταινίες με ένα και μοναδικό εισιτήριο.ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝΜπανάνες ...
Συνέχεια...
Ο Βιρτουόζος
The SoloistΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Joe WrightΣΕΝΑΡΙΟ: Susannah Grant, Steve LopezΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jamie Foxx, Robert Downey Jr., Meggan AndersonΔΙΑΡΚΕΙΑ: 117΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: UIPΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δημοσιογράφος των L.A. Times χτυπάει το jack pot χάρη σε τυχαία γνωριμία με άστεγη, ημι-παρανοϊκή μουσική ιδιοφυΐα που σύντομα πρωταγωνιστεί στην πολύπαθη στήλη του.ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Θυμάστε την Εξιλέωση; Καλά θα κάνετε να την ...
Συνέχεια...
Diaries of A Film Buff  #8
Δύο ελληνικές παρουσίες, δύο ντοκιμαντέρ και μια ενδιαφέρουσα ημερίδα -Κινηματογραφοφιλία Ξανά (στα πλαίσια του Πρωτοποριακού Φεστιβάλ Κινηματογράφου) με εκλεκτούς καλεσμένους (μεταξύ των οποίων η κορυφαία φεμινίτρια θεωρητικός του σινεμά Laura Mulvey)- συνιστούν τον απολογισμό της προπερασμένης εβδομάδας. 21.10.2013 Wadjda: To Aπαγορευμένο Ποδήλατο- όπως είναι ο ελληνικός τίτλος του φιλμ- προωθήθηκε ως η ...
Συνέχεια...
Εύκολο Χρήμα
Mad MoneyΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Callie KhouriΣΕΝΑΡΙΟ: Glenn Gers, John Mister, Neil McKay, Terry WinsorΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Diane Keaton, Katie Holmes, Queen LatifahΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104'ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEONΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Προσωπικά πιστεύω ότι τέτοιου είδους ταινίες θα έπρεπε να συνεχίσουν να υπάρχουν με μοναδικό σκοπό να εμφανίζεται η Queen Latifah στον κινηματογράφο μέχρι κάποιος να της δώσει ένα ρόλο της ...
Συνέχεια...
‘To Αυτό’ του Stephen King στη μεγάλη οθόνη
Με ευκολία μπορεί κανείς να συμπληρώσει μια εκτενή λίστα των μυθιστορημάτων του που μεταφέρθηκαν, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη επιτυχία, στη μεγάλη οθόνη.Ο λόγος για τον Stephen King, έναν από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου, με πλούσιο συγγραφικό έργο και σαφή ικανότητα να εντοπίζει τους μεγαλύτερους ...
Συνέχεια...
Τα ‘Έντεκα λεπτά’ του Paulo Coelho στη μεγάλη οθόνη
Ο σκηνοθέτης του "Paradise Now", Hany Abu-Assad ανέλαβε να φέρει στη μεγάλη οθόνη το "Eleven Minutes" ("Έντεκα λεπτά"), ένα από τα best seller μυθιστορήματα του Paulo Coelho, για λογαριασμό της Hollywood Gang Productions.Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά από εκείνη που ήθελε τον Laurence Fishburne (τριλογία Matrix) να ...
Συνέχεια...
To SEE Cinema Network μοιράζει λεφτά στους μικρομηκάδες. Υποβολή αιτήσεων μέχρι 31/10
Το Κινηματογραφικό Δίκτυο Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEE Cinema Network) θα ενισχύσει οικονομικά την ανάπτυξη σχεδίων συμπαραγωγής κινηματογραφικών έργων (development) και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να καταθέσουν φακέλους υποψηφιότητας στο ΕΚΚ μέχρι τις 31/10/2008. Γίνονται δεκτά σχέδια κινηματογραφικών έργων που προορίζονται για διεθνή συμπαραγωγή μεταξύ δύο ή περισσότερων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. ...
Συνέχεια...
Στο Κατώφλι της Ζωής
Nära livetΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ingmar BergmanΣΕΝΑΡΙΟ: Ulla IsakssonΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Eva Dahlbeck, Ingrid Thulin, Bibi AnderssonΔΙΑΡΚΕΙΑ: 84΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Art FreeΤρεις διαφορετικές γυναίκες (Eva Dahlbeck, Ingrid Thulin, Bibi Andersson) συναντιούνται σε µαιευτήριο της Στοκχόλµης και µοιράζονται δυσκολίες και συναισθήµατα, η κάθε µία µέσα από την δική της ιστορία. Συνδέονται παρά τα εµπόδια και ξεπερνούν µαζί ...
Συνέχεια...
Το trailer του ‘Seven Pounds’ με τον Will Smith
Αφού ο Gabriele Muccino έβαλε τον Will Smith να κυνηγήσει την ευτυχία και εν συνεχεία το πολυπόθητο αγαλματίδιο της Ακαδημίας (που τελικά δεν κέρδισε) του ξαναφοράει το κοστούμι του καθημερινού ανθρώπου και για τις ανάγκες της ταινίας "Seven Pounds" τον βάζει πίσω από ένα γραφείο της αμερικάνικης εφορίας. Δηλαδή τέρμα ...
Συνέχεια...
Το Φιλί της Ζωής
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Νίκος ΖαπατίναςΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Λαέρτης Μαλκότσης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Θέμος Αναστασιάδης,ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110΄ΔΙΑΝΟΜΗ: VILLAGE FILMSΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Θελκτική δολοφόνος αποβιβάζεται σε ελληνικό νησί αναζητώντας τον ανύποπτο στόχο της με σούπερ μίνι και ψηλά τακούνια. Κλαψιάρης και πανικόβλητος, ο Λαέρτης Μαλκότσης την αφήνει να τον παρασύρει στα δίχτυα της, ελπίζοντας να τον βοηθήσει να φτάσει ...
Συνέχεια...
Ο Homer Simpson προκαλεί…
Το τμήμα marketing της FOX απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο ευφάνταστο είναι θέλοντας να προωθήσει τη νέα ταινία, "Simpsons".Μια φιγούρα 55 περίπου μέτρων του Homer Simpson που κρατάει ένα ντόνατ, και είναι ζωγραφισμένη δίπλα στο γίγαντα Cerne Abbas, σε μια πεδιάδα της Βρετανίας, έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις. Ο γυμνός ...
Συνέχεια...
Δείτε το trailer του Walk Hard
Το Walk Hard είναι μία νέα κωμωδία, στην οποία το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Dewey Cox. Πρόκειται για ένα μουσικό που θα αλλάξει ένα ολόκληρο έθνος με τα τραγούδια του. Εμείς παρακολουθούμε την ιστορία του, στην οποία τον βλέπουμε να έχει αρκετά ups και downs, αρκετές γυναίκες (κοιμάται με 411), ...
Συνέχεια...
Remake για το κλασικό ‘Metropolis’
Ο παραγωγός Thomas Schuehly ("Alexander") έχει ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το remake της ταινίας του Fritz Lang, "Metropolis".Το κλασικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας, γυρισμένο το 1927 και τοποθετημένο έναν αιώνα αργότερα (2026) θεωρείται η ακριβότερη παραγωγή βωβού κινηματογράφου για την εποχή του. Το σκηνικό της ταινίας είναι μια υπερ-σύγχρονη μητρόπολη ...
Συνέχεια...
Το Παιδί και η Αλεπού
Le Renard et L'enfantΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Luc Jacquet ΣΕΝΑΡΙΟ: Luc Jacquet, Eric Rognard ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Bertille Noël-Bruneau, Isabelle Carré, Thomas Laliberté ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 92΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: RosebudΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή κι ένα μαγευτικό δάσος φιλοξενούν το κορίτσι και την αλεπού αντίστοιχα, που αναζητούν μια κοινή γλώσσα συνεννόησης και εξερευνούν τις δυνατότητες μιας αμοιβαίας ...
Συνέχεια...
Το καυτό και πολλά υποσχόμενο promo trailer της ταινίας του Woody Allen, ‘Vicky Cristina Barcelona’
"Vicky Cristina Barcelona", αυτό είναι το όνομα της νέας ταινίας του διάσημου σκηνοθέτη Woody Allen, με ένα πρωταγωνιστικό τρίο, που δύσκολα αφήνει κάποιον αδιάφορο.Τους Javier Bardem, Penélope Cruz και τη μούσα του Scarlett Johansson, επέλεξε λοιπόν, ο σκηνοθέτης για μία ταινία που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον του ...
Συνέχεια...
Μα πόσες ταινίες θα γυρίσει ο Steven Soderbergh μέσα στα επόμενα δύο χρόνια;
Εμείς πάντως χάσαμε το μέτρημα... Ανακεφαλαίωση λοιπόν!Κατ'αρχάς, εδώ και λίγες ημέρες, ο Αμερικανός σκηνοθέτης δουλεύει σκληρά πάνω στο "Knock Out", ένα κατασκοπικό θρίλερ με πολλές σκηνές δράσης πολεμικών τεχνών, με ένα μεγάλο καστ, μεταξύ των οποίων και οι Gina Carano, Michael Douglas, Ewan McGregor, Dennis Quaid, Channing Tatum και, χωρίς ...
Συνέχεια...
Υπ’ Αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος: Μέρος 1ο
L'instinct de mort ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jean-François RichetΣΕΝΑΡΙΟ: Abdel Raouf Dafri, Jean-François Richet ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Vincent Cassel, Cécile De France, Gérard Depardieu, Gilles Lellouche, Roy Dupuis, Elena AnayaΔΙΑΡΚΕΙΑ: 113΄ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIO VISUAL ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Το πρώτο μέρος της κινηματογραφικής βιογραφίας του Jacques Mesrine παρακολουθεί τη δράση του διαβόητου Γάλλου γκάνγκστερ μετά την επιστροφή του από ...
Συνέχεια...
Ο Samuel L. Jackson σε ρόλο πυροσβέστη
Τα νέα που μας έρχονται από το MTV News θέλουν τον Samuel L. Jackson να ενώνει τις δυνάμεις του με τον ηθοποιό και νεοφώτιστο σκηνοθέτη Brian Goodman, για την επερχόμενη δραματική ταινία "The Fallen".Τα κολακευτικά σχόλια που συλλέγει τo "What doesn't Kill you", η πρώτη σεναριακή και σκηνοθετική απόπειρα του ...
Συνέχεια...
Ο Woody Allen και οι αστέρες του
Η δημιουργική ένταση του 73χρονου Woody Allen μοιάζει αστείρευτη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη θεωρητικά αέναη παραγωγή άλλοτε καλών και άλλοτε καλύτερων ταινιών.Μετά το πολυσυζητημένο "Vicky Cristina Barcelona" και το επερχόμενο "Whatever Works" έρχεται το "επονομαζόμενο" κατά το imdb "Untitled Woody Allen London Project" φέρνοντας μαζί του μια σειρά ...
Συνέχεια...
Η Σκόνη του Χρόνου
The Dust of TimeΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θόδωρος ΑγγελόπουλοςΣΕΝΑΡΙΟ: Θόδωρος Αγγελόπουλος, Tonino Guerra, Πέτρος ΜάρκαρηςΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Willem Dafoe, Irène Jacob, Bruno Ganz, Michel Piccoli, Christiane PaulΔΙΑΡΚΕΙΑ: 125΄ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIO VISUALΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ένας διάσημος σκηνοθέτης γυρίζει στη Ρώμη την επική ιστορία αγάπης που έζησαν οι γονείς του ανάμεσα σε τρείς ηπείρους. Καθώς μπροστά στα μάτια μας ξετυλίγεται ...
Συνέχεια...
Επίθεση στο Συρμό
Η Amy Adams στο πλευρό του Ben Stiller;
The Visitor
Ο νέος James Bond γράφει τη δική του
Resident Evil: Η Εξόντωση
30+1 στιγμές που αξίζει να θυμόμαστε από το
‘The Goods: Live Hard, Sell Hard’… εδώ γελάνε
Ο γιατρός του Lost έγινε επαγγελματίας δολοφόνος
H Catherine Deneuve και ο John Cleese στη
To Balkan Fund θέλει τα σενάριά σας!
Αφιέρωμα στο Woody Allen: 4 ταινίες με ένα
Ο Βιρτουόζος
Diaries of A Film Buff #8
Εύκολο Χρήμα
‘To Αυτό’ του Stephen King στη μεγάλη οθόνη
Τα ‘Έντεκα λεπτά’ του Paulo Coelho στη μεγάλη
To SEE Cinema Network μοιράζει λεφτά στους μικρομηκάδες.
Στο Κατώφλι της Ζωής
Το trailer του ‘Seven Pounds’ με τον Will
Το Φιλί της Ζωής
Ο Homer Simpson προκαλεί…
Δείτε το trailer του Walk Hard
Remake για το κλασικό ‘Metropolis’
Το Παιδί και η Αλεπού
Το καυτό και πολλά υποσχόμενο promo trailer της
Μα πόσες ταινίες θα γυρίσει ο Steven Soderbergh
Υπ’ Αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος: Μέρος 1ο
Ο Samuel L. Jackson σε ρόλο πυροσβέστη
Ο Woody Allen και οι αστέρες του
Η Σκόνη του Χρόνου