Μια από τις από κάθε άποψη πιο αλλόκοτες μπάντες του αμερικάνικου indie-rock, αν υποθέσουμε ότι ο όρος είναι ακόμα δόκιμος, οι Danielson Family και τα παρακλάδια τους (Danielson, Tri Danielson), αποτελεί το αντικείμενο του νέου μουσικού ντοκιματέρ "Danielson: A Family Movie" το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στο Μικρό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

Ισορροπώντας με μαεστρία ανάμεσα στην εννοιολογική τέχνη, την εμπνευσμένη μουσική και την πίστη της στον Χριστιανισμό, η κολλεκτίβα/ οικογένεια του κεντρικού προσώπου της ταινίας, του Daniel Smith, προκαλεί σταθερά αμφιλεγόμενες ερμηνείες και διπολικές κρίσεις. Μέσα από μια εξαντλητική σειρά συνεντεύξεων των μελών της οικογένειας, αναγνωρισμένων μουσικών (Steve Albini, Alan Sparhawk, Sufjan Stevens) αλλά και του ανώνυμου πλήθους η ταινία καταφέρνει να αποδώσει την μέγιστη δικαιοσύνη σε μια μπάντα που διαφεύγει από τα στενά πλαίσια ενός μουσικού συγκροτήματος, για να αναχθεί τελικά σε κοινωνικό και ανθρωπολιγικό φαινόμενο. Ο δημιουργός της, ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης J.L Aronson, απαντά στις ερωτήσεις μας λίγες μόλις μέρες πριν από την κυκλοφορία του "Danielson: A Family Movie" σε DVD.


Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή και ποια η πρώτη σου αντίδραση στη μουσική των Danielson;
Τους πρωτοάκουσα σε μια συλλογή sampler που πήρα δωρεάν στα τέλη του 1997 σε ένα μουσικό συνέδριο όπου συμμετείχε και η εταιρεία τους. Δεν είμαι σίγουρος αν είχα ακούσει γι’ αυτούς πιο πρίν, ωστόσο εκείνη η συλλογή ήταν σίγουρα η πρώτη μου εισαγωγή. Το κομμάτι ήταν το "Smooth Death" από τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "Tell Another Joke at the ol’ Choppin’ Block". Ξεχείλιζε από αυθεντικότητα, πράγμα το οποίο αποτελεί για μένα το πρώτο ζητούμενο στη μουσική. Το ακριβές στοιχείο όμως της αυθεντικότητάς τους δεν μπορούσα να το εντοπίσω. Τους φανταζόμουν ξυπόλητους, ντυμένους με ολόσωμες εργατικές φόρμες, να τραγουδούν γύρω από ένα μικρόφωνο στο κέντρο ενός δωματίου. Θέλησα να μάθω περισσότερα και, για καλή μου τύχη, μένω στη Νέα Υόρκη, την οποία η μπάντα επισκέπτεται συχνά. Η art-rock avant-garde σκηνή της Νέας Υόρκης τους αγγάλιαζε πάντοτε πιο σφιχτά από την αγρότική περιοχή του νότιου Jersey από όπου κατάγονται. Στις συναυλίες τους ωστόσο ενθουσιάστικα τόσο από τη μουσική τους όσο και από το ακροατήριο. Τί είναι εκείνο που προσελκύει ανθρώπους διαφορετικών καταβολών, συχνά μάλιστα άθεους, σε ένα performance μιας οικογένειας η οποία τραγουδάει για τη σχέση της με το Θεό; Αυτό ήταν το στοιχείο που με ενέπνευσε να γυρίσω το ντοκιμαντέρ γύρω από αυτή την οικογένεια.

Ποια ήταν η αντίδραση του Daniel όταν του ανακοίνωσες την πρόθεσή σου να γυρίσεις το ντοκιμαντέρ;
Ο Daniel είναι πολύ ευγενικός για να πει όχι, αλλά νομίζω ότι προσπάθησε να με αποθαρρύνει. Του αρέσει τα πράγματα να συμβαίνουν από μόνα τους και είναι επιφυλακτικός με τα εξωτερικά στοιχεία που επιδιώκουν να εκμεταλευτούν την οικογένειά του. Ευτυχώς είχαμε κάποιους κοινούς γνωστούς στη μουσική σκηνή κι έτσι, αφού του μίλησαν πρώτα εκείνοι εκ μέρους μου, ο Daniel αισθάνθηκε πολύ πιο άνετα με την ιδέα. Συστήθηκα λοιπόν στον Daniel ως ο φίλος ενός φίλου παρά ως κάποιος κινηματογραφιστής από τη Νέα Υόρκη. Μου πήρε ωστόσο χρόνο να τον πείσω. Είχα παρουσιάσει την ιδέα μου σε αυτόν και την οικογένεια ως μια συνεργατική προσπάθεια και αν οι ίδιοι θα ήθελαν να συμμετέχουν με δικά τους σκετς ή ότιδήποτε άλλο, θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Εκείνο που φανταζόμουν ήταν μια διασταύρωση του "Hard Days Night" (σ.τ.σ: Ντοκιμαντέρ όπου παρουσιάζεται μια τυπική μέρα στη ζωή των Beatles καταμεσής της Beatlemania, διανθισμένο με πολλές από τις επιτυχίες του συγκροτήματος) και του "Don’t Look Back" (σ.τ.σ.: ντοκιμαντέρ που καταγράφει την περιοδεία του Bob Dylan στη Μεγάλη Βρετανία στα 1968). To αστείο είναι ότι, ενώ συμφώνησαν να το κάνουμε βασισμένοι στην ιδέα της συνεργασίας, σύντομα έγινε προφανές σε όλους μας ότι θα αισθάνονταν πολύ πιο άνετα, αν με άφηναν να λειτουργήσω όπως θέλω.

posterΠοιες ήταν οι βασικές δυσκολίες που αντιμετώπισες;
Μέρος της ταινίας αλλά και της διαδικασίας γυρίσματος της ταινίας ήταν το ότι τα αδέρφια του Daniel ήταν αρκετά αποσχολημένα με τις προσωπικές τους ζωές και δεν μπορούσαν να αφοσιωθούν στη μπάνα με αποτέλεσμα ο Daniel να πρέπει να πίεζει τον εαυτό του. Την ίδια στιγμή που εκείνος είχε μείνει ολομόναχος, ειχα μείνει κι εγώ: ένας φίλος με τον οποίο είχαμε ξεκινήσει το project από την αρχή έκανε πίσω κι έτσι έπρεπε να συνεχίσω χωρίς κανέναν στο πλευρό μου. Είχαμε μείνει μονάχα ο Daniel κι εγώ. Για λίγο μονάχα ήταν και ο Sufjan μαζί μας.

Ήταν δύσκολο για μένα να τα κάνω όλα μόνος μου αλλά αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν μπορούσα να προσελκύσω το ενδιαφέρον κανενός επενδυτή για να καλύψω τα έξοδα της ταινίας. Στην Αμερική κάνεις αίτηση για επιχορήγηση από ιδιωτικούς φορείς και, αν πιστεύουν ότι το project σου είναι αξιόλογο και σημαντικό, σου δίνουν κάποια χρήματα. Για τους περισσότερους η ιδέα αυτής της μπάντας ακούγεται τόσο παράλογη, ώστε δεν μπορούν να φανταστούν ένα φιλμ για αυτήν. Επίσης οι φορείς τείνουν να προσφέρουν χρήματα για ντοκιμαντέρ γύρω από την πείνα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ εμείς οι υπόλοιποι που γυρίζουμε ταινίες γύρω από πιο ψύχραιμα θέματα χρησιμοποιούμε τις πιστωτικές μας κάρτες και οτιδήποτε μπορούμε να δανειστούμε από τους φίλους και τις οικογένειές μας. Χρηματοδότησα την ταινία μόνος μου, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο. Και από την άλλη ήταν καλό που έκανα τα πάντα από μόνος μου, διότι δεν ήθελα να χάσω τον έλεγχο από κανένα κομμάτι της ταινίας ή να χρωστάω οτιδήποτε σε κάποιον από τη συμμετοχή του στην κατασκευή της.

Καθώς η ταινία ολοκληρωνόταν, ποιες από τις προσυλλήψεις και τις στάσεις σου απέναντι στους Danielson άλλαξαν;
Προσπάθησα να μην έχω προκάτ αντιλήψεις για το ποιοι ήταν, μολονότι τους είδα να παίζουν πολλές φορές προτού τους συναντήσω. Είχα επίσης διαβάσει κάποιες συνεντεύξεις τους κι είχα κάποια ιδέα για το πως μιλάνε γύρω από αυτό που κάνουν. Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα, δεν μπορούσα παρα να εκπλαγώ από το πόσο αυθεντικοί και καθόλου φαρισαϊκοί ήταν. Δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο αστείοι, στοργίκοι και συνάμα φυσιολογικοί άνθρωποι. Ήταν πολύ σημαντικό να το αφήσω αυτό να φανεί στην ταινία, ενώ παράλληλα έπρεπε να προσέξω ώστε να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα μέρος του μυστηρίου που εκπέμπουν ως performers.

Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες θα σε κινητοποιούσαν να γυρίσεις ένα νέο ντοκιμαντέρ;
Δεν επιθυμώ να δουλέψω γύρω από τη μουσική για κάποιο διάστημα, έτσι για να αλλάξω τρόπο δουλειάς. Ωστόσο νομίζω ότι οι Arcade Fire είναι συναρπαστικό συγκρότημα. Επίσης οι Antony and the Johnsons. Είμαι συνεπαρμένος από την Beyonce Knowles και θα ήθελα να κάνω ένα λεπτομερές της πορτρέτο, διότι φαίνεται να είναι μια αυθεντική προσωπικότητα, ενώ η εικόνα της είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Πάντως σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μια ταινία για τον Lenny Smith o οποίος είναι και ο πνευματικός πατέρας της τραγουοποιίας του Daniel Smith και των αδερφιών του. Εμφανίζεται και στην ταινία για τους Danielson, ωστόσο δικαιούται την δική του ταινία.

Τι είναι αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος για τους Danielson ακόμα και μετά την παρακολούθηση της ταινίας;
Την περίοδο που γύριζα την ταινία, ο David (ένας από τους αδερφούς του Daniel) περπατούσε σε έναν δρόμο της Φιλαδέλφια μέσα στη νύχτα και δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν απότομα πίσω του. Οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων λογομαχούσαν. Ο ένας μπήκε μπροστά στον άλλον και αυτή η μικροαφορμή οδήγησε σε ένα κυνηγητό. Τελικά ο ένας οδηγός έβγαλε έξω το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί προς τον άλλο. Μια από τις σφαίρες τον βρήκε στο πόδι ενώ οι άλλες περνούσαν πίσω από το αυτοκίνητο το άτυχου οδηγού. Ο David έπεσε ενστικτωδώς προς το έδαφος για να αποφύγει τις σφαίρες, αλλά καθώς έπεφτε για κάλυψη, μια σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του διαγράφοντας μια γραμμή από κάψιμο στα φρεσκοκουρεμένα του μαλλιά πάνω από το αυτί του. Λίγα ακόμα χιλιοστά και θα είχε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Μία ακόμα ίντσα και θα ήταν νεκρός. Ασφαλώς το γεγονός ταρακούνησε την οικογένεια των Smith πάρα πολύ (ιδιαίτερα την μητέρα) και έγινε λόγος για την μέριμνα του Θεού απέναντι στον David. Ένα αξιοσημείωτο ανέκδοτο περιστατικό, το οποίο δεν μπόρεσε να βρει τη θέση του μέσα στην ταινία.

Ποιο είναι το μήνυμά σου προς το ευρωπαϊκό και δη το «έλληνορθόδοξο» κοινό της ταινίας;
Καθώς η Αμερική διαθέτει έναν πρόεδρο ο οποίος βλέπει τον εαυτό του ως σταυροφόρο της σύγχρονης εποχής και καθώς η αμερικανική πολιτική κυριαρχείται από μια διεστραμμένη μορφή του χριστιανισμού, οι πληθυσμοί του υπόλοιπου κόσμου αναρωτιούνται τι πάει στραβά με τους Αμερικάνους και γιατί έχουν τόσο εσφαλμένα αναγνώσει τη Βίβλο. Προσωπικά δεν είμαι χριστιανός, αλλά θαυμάζω ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο ο Daniel και η οικογένειά του εξασκούν την πίστη τους, γιατί είναι ένας τρόπος ανοιχτόμυαλος, ο οποίος δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα και την γενναιοδωρια και δεν ζητάει από τους ανθρώπους να αλλάξουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις Η.Π.Α οι οποίοι εξασκούν το χριστιανισμό ή ακόμα και άλλες θρησκείες με αυτό τον τρόπο. Με αυτή την ταινία επιδίωξα να δείξω στους άθεους και τους αγνωστικιστές -όχι μόνο στις άλλες χώρες αλλά και στην Αμερική- ότι η πνευματικότητα δεν είναι συλλήδβην επικίνδυνη, εγωιστική, εκτός επαφής ή απόσυρμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορεί κανείς να διάγει έναν πνευματικό βιο και ταυτόχρονα να εναγγαλίζει ανθρώπους διαφορετικών καταβολών. Είναι δηλαδή ζήτημα να ζεις της ζωή σου έχοντας την επίγνωση ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από όλους εμάς (όπως η φύση) και ότι, αν κάποια μέρα πρόκειται να σε χτυπήσει ένας κεραυνός, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. ¶ρα πώς μπορείς να πιστεύεις ότι έχεις απόλυτο έλεγχο γύρω από τη ζωή σου; Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν την ιστορία. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία, δεν είναι η προκείμενη. Τούτη είναι η ιστορία ενός καλλιτέχνη και της οικογένειάς του.

Links
www.danielsonmovie.com
www.danielson.info
Παρουσίαση της ταινίας από το mixtape

Trailer:

Διάβασε επίσης...
Funny Games
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Michael HanekeΣΕΝΑΡΙΟ: Michael HanekeΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt, Brady CorbetΔΙΑΡΚΕΙΑ: 107΄ΔΙΑΝΟΜΗ: ROSEBUDΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δύο ευγενέστατοι νεαροί εισβάλλουν στο εξοχικό μιας φιλήσυχης οικογένειας, ξεκινώντας ένα αναίτιο παιχνίδι βίας και σαδισμού. Déjà vu; Ναι, δεν κάνετε λάθος. Ο τρομερός Αυστριακός σκηνοθέτης αναβιώνει την ντεμί κλασική, αμφιλεγόμενη ταινία, που ο ίδιος ...
Συνέχεια...
Ο σκηνοθέτης του Spiderman καλοσκέφτεται την προοπτική του “The Hobbit”
Ο Sam Raimi, σκηνοθέτης του Spiderman, φαίνεται να καλοβλέπει την ενασχόλησή του με την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του "The Hobbit". Οι προοπτικές για ένα Spiderman 4 είναι προς το παρόν πολύ ρευστές, άλλωστε, ενώ μία σκηνοθεσία σε έργο του Tolkien είναι αναμφισβήτητα δελεαστικότατη προοπτική. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο ίδιος ...
Συνέχεια...
Το κόμικ ‘Hack/Slash’ στη μεγάλη οθόνη
Ο Justin Marks ("Green Arrow: Escape From Supermax," "Street Fighter: The Legend of Chun-Li") θα είναι αυτός που θα αναλάβει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το cult κόμικ τρόμου "Hack/Slash", για λογαριασμό της Rogue Pictures.Η ιστορία του κόμικ έχει ως κεντρικό ήρωα την Cassie Hack, μια γυναίκα που ταξιδεύει σε ...
Συνέχεια...
Ο Billy Bob Thornton στο ‘Eagle Eye’
Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Billy Bob Thornton προστέθηκε στο cast της επερχόμενης τανίας "Eagle Eye"και έτσι θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τους Shia LaBeouf, Michelle Monaghan και Rosario Dawson.Η ταινία βασίζεται σε μια ιδέα του Steven Spielberg και διηγείται την ιστορία ενός τεμπέλη νεαρού (LaBeouf) και μιας ανύπαντρης μητέρας (Michelle Monaghan) που ...
Συνέχεια...
Έφυγε’ ο John Forsythe
Πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών «έφυγε» ο ηθοποιός John Forsythe στο σπίτι του στην Santa Ynez της California. O θάνατός του προήλθε από επιπλοκές πνευμονίας, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.O John Forsythe είχε γίνει πασίγνωστος από το ρόλο του ως Blake Carrington στην τηλεοπτική σειρά «Δυναστεία», ενώ ...
Συνέχεια...
Sir! No Sir!
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: David ZeigerΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Michael Alaimo, Edward Asner, Joe BangertΔΙΑΡΚΕΙΑ: 85΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: New StarΗ άγνωστη ιστορία Αμερικανών βετεράνων που με τη δράση τους στους κόλπους του αντιπολεμικού κινήματος, άσκησαν πιέσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για να σταματήσει ο πόλεμος στο Βιετνάμ. Το αντιπολεμικό αίσθημα που αναπτύχθηκε στους κόλπους των αμερικανικών στρατευμάτων ...
Συνέχεια...
Ο Jim Jarmusch και οι ηθοποιοί του για το ‘The Limits of Control’
Νέα ονόματα προστέθηκαν στην ταινία που ετοιμάζει αυτήν την περίοδο ο αγαπημένος Jim Jarmusch. Εκτός λοιπόν από τους ήδη καταχωρημένους και επιτυχημένους Isaach De Bankole, Bill Murray, Gael Garcia Bernal, Tilda Swinton, στο "The Limits of Control", θα δούμε τους Paz de la Huerta, Alex Descas, John Hurt, αλλά και ...
Συνέχεια...
Ξεκινούν τα γυρίσματα για το ‘X-Files 2’!
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την πρώτη ταινία και έξι από το φινάλε της σειράς, η 20th Century είναι επιτέλους έτοιμη να αρχίσει την παραγωγή της ταινίας "X-Files 2".Ο David Duchovny θα αναλάβει και πάλι το ρόλο του πράκτορα του FBI, Fox Mulder, ενώ το ίδιο είναι σχεδόν σίγουρο και για ...
Συνέχεια...
The 11th Hour
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nadia Conners, Leila Conners PetersenΣΕΝΑΡΙΟ: Nadia Conners, Leonardo DiCaprio, Leila Conners PetersenΑΦΗΓΗΣΗ: Leonardo DiCaprioΔΙΑΡΚΕΙΑ: 93΄ΔΙΑΝΟΜΗ: VILLAGE FILMSΞηρασίες. Λιμοί. Έντονες πλημμύρες. Ασυνήθιστα υψηλές βροχοπτώσεις. Θύελλες. Όξινη βροχή. Ο υψηλότερος μέσος όρος θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί στην ιστορία. Οι περιβαλλοντικές καταστροφές αναφέρονται στα νυχτερινά δελτία ειδήσεων ως μεμονωμένα περιστατικά. Αλλά αυτά ...
Συνέχεια...
Το ατύχημα του George Clooney
Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός George Clooney και η σύντροφός του Sarah Larson τραυματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή (21 Σεπτεμβρίου), όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο ηθοποιός, στο Νιου Τζέρσεϊ.Ο 46χρονος Clooney υπέστη κάταγμα στο πλευρό και η 28χρονη Larson έσπασε το πόδι της. Ο ηθοποιός βρισκόταν στη ...
Συνέχεια...
Το Diablo γίνεται ταινία!
Σύμφωνα με το site της Legendary Pictures, η κινηματογραφική μεταφορά του παιχνιδιού Diablo είναι καθοδόν... Μπορεί να έχουν περάσει 11 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του υπερεπιτυχημένου role-playing παιχνιδιού, αλλά όμως το ενδιαφέρον παραμένει έντονο για αυτό.Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο φανταστικό Βασίλειο της Khanduras, όπου το "Diablo" δίνει στον παίκτη ...
Συνέχεια...
O Robert De Niro μιλά για τα μελλοντικά του σχέδια
O Robert De Niro πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο συνολικής προσφοράς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Karlovy Vary στην Τσεχία, μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια ενώ παράλληλα εξέφρασε και την αντίθεσή του στην απεργία που ετοιμάζουν οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ. "Δεν είναι ώρα για απεργία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο 64χρονος ...
Συνέχεια...
‘Surveillance’: Η κόρη του David Lynch σκηνοθετεί-Δείτε το trailer
Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το "Boxing Helena" ή αν προτιμάτε με το "Τεμαχίζοντας την Έλενα" και η Jennifer Chambers Lynch, κόρη του σπουδαίου σκηνοθέτη David Lynch, αποφάσισε να προκαλέσει και πάλι το ενδιαφέρον μας, με το νέο της δημιούργημα, που φέρει τον τίτλο "Surveillance".Πρόκειται ...
Συνέχεια...
Το Πρόσωπο Ενός ¶λλου
Tanin no kaoΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Hiroshi TeshigaharaΣΕΝΑΡΙΟ: Kôbô AbeΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Tatsuya Nakadai, Machiko Kyô, Mikijiro Hira, Kyôko Kishida, Eiji Okada, Miki IrieΔΙΑΡΚΕΙΑ: 124΄ΔΙΑΝΟΜΗ: NEW STARΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Μετά τη φριχτή παραμόρφωσή του σε ατύχημα, ένας επιχειρηματίας αναθέτει σε ένα γιατρό τη δημιουργία ενός τεχνητού προσώπου-μάσκα, βασισμένου στα χαρακτηριστικά ενός άγνωστου άνδρα. Φορώντας το, θα αποπλανήσει ...
Συνέχεια...
Μυστικά και Ψέματα στο Σπίτι της Αλίκης
A Casa de AliceΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Chico TeixeiraΣΕΝΑΡΙΟ: Chico TeixeiraΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Carla Ribas, Berta Zemel, Vinicius ZinnΔΙΑΝΟΜΗ: ΑΜΑ Films ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Η Αλίκη είναι μια καλοδιατηρημένη μεσήλικη μανικιουρίστ, αιχμάλωτη σε ένα σπίτι γεμάτο τεστοστερόνη. Ο άντρας της και οι τρεις γιοι της την πνίγουν. Η μητέρα της παρακολουθεί τα πάντα σιωπηλή, προσπαθώντας να αντισταθεί στον ...
Συνέχεια...
Μάγεψε… ο Harry Potter
Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και συνολικά 20 ακόμα χώρες υποκλίθηκαν στα μαγικά κόλπα του Harry Potter. Η εισπρακτική κυριαρχία του "Ημίαιμου Πρίγκιπα" υπήρξε καθολική και συνοδεύτηκε από πολυάριθμα ρεκόρ, με πιο σημαντικά εκείνα των μεταμενονύχτιων προβολών στις ΗΠΑ που μέχρι τώρα κρατούσε το ''Dark Knight'' και το ρεκόρ ανοίγματος του παγκόσμιου ...
Συνέχεια...
Δείτε το Festen δωρεάν στον Τριανόν αυτή τη Δεύτερα
To Εθνικό Θέατρο συναντά το Κέντρο Κινηματογράφου στο ΤΡΙΑΝΟΝ FILMCENTERΜε την προβολής της ταινίας Οικογενειακή γιορτή (Festen) του Τόμας Βίντερμπεργκ την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου συνεχίζονται οι προβολές που διοργανώνουν το Εθνικό Θέατρο και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο ΤΡΙΑΝΟΝ FILMCENTER με το σκεπτικό: προβολή ταινιών μυθοπλασίας που βασίζονται σε θεατρικές ...
Συνέχεια...
‘This Is The Greatest Movie Ever Made’. Αλήθεια ή ψέματα;
Δυστυχώς λόγω της συνηθισμένης τακτικής των ελληνικών καναλιών να αποφεύγουν κατ' εξακολούθηση όσες σειρές μπορεί να παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον, το ''Office'' ενδέχεται να το γνωρίζουν λίγοι έως και ελάχιστοι. Αρκεί όμως, να παρακολουθήσει κανείς ένα και μόνο επεισόδιο της δημοφιλούς βρετανικής σειράς για να πειστεί για τις κωμικές δυνατότητες του ...
Συνέχεια...
Όταν ο Bourne… γίνεται ‘Jumper’- Δείτε το trailer
Αν ενδιαφέρεστε να δείτε τον πρωταγωνιστή των τριών πρώτων Star Wars, Hayden Christensen να τηλεμεταφέρεται και να προσπαθεί να ξεφύγει απ' τον Samuel L. Jackson, δεν έχετε παρά να περιμένετε με ανυπομονησία τη νέα ταινία του Doug Liman ("Mr. & Mrs. Smith"), που τυχαίνει να είναι σκηνοθέτης του πρώτου "Bourne" ...
Συνέχεια...
Δείτε το trailer και όλες οι λεπτομέρειες για το αμερικάνικο remake του “Let The Right One In”
Όταν πέρσι, τέτοιες μέρες ακριβώς, είχε γίνει γνωστό ότι η εξαιρετική Σουηδική ταινία του Tomas Alfredson, "Let The Right One In" - μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές ταινίες του 2008 για εμάς - έμπαινε στην διαδικασία του αμερικάνικου remake, ας πούμε ευγενικά, ότι δεν ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα. Όμως, το ...
Συνέχεια...
Νύχτες Πρεμιέρας – Το πρόγραμμα και οι προτάσεις μας
Ανακοινώθηκε επίσημα και αναρτήθηκε στον ιστότοπο του φεστιβάλ το πρόγραμμα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στον κατάλογο του φεστιβάλ με αναλυτικότερες πληροφορίες για τις ταινίες. Aκόμη, στο www.aiff.gr μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τα εισιτήρια και τις κάρτες διαρκείας, αλλά και τις διαπιστεύσεις και ...
Συνέχεια...
The International
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Tom TykwerΣΕΝΑΡΙΟ: Eric SingerΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Clive Owen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl, Ulrich Thomsen, Brian F. O'ByrneΔΙΑΡΚΕΙΑ: 118΄ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIO VISUALΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Πράκτορας της Interpol (Clive Owen) και βοηθός εισαγγελέα (Naomi Watts) τα βάζουν με πανίσχυρη τράπεζα, οι δραστηριότητες της οποίας επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο και πέρα από το νόμο.ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Είναι μια ...
Συνέχεια...
Steven Spielberg: ‘Έχω ένα όνειρο…’
Ένα όνειρο ζωής θα πραγματοποιηθεί για τον Steven Spielberg και την εταιρεία παραγωγής Dreamworks, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική απόδοση της ζωής του μεγάλου Αμερικανού ακτιβιστή Martin Luther King. Στην περίπτωση του σπουδαίου αυτού πολιτικού αγωνιστή οι συστάσεις είναι περιττές και η είδηση δεν χρειάζεται ...
Συνέχεια...
The Baker
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Gareth LewisΣΕΝΑΡΙΟ: Gareth LewisΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Damian Lewis, Kate Ashfield, Nikolaj Coster-Waldau, Michael GambonΔΙΑΡΚΕΙΑ: 85΄ΔΙΑΝΟΜΗ: VIDEORAMA ENTERTAINMENT GROUP ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Επαγγελματίας εκτελεστής αποφασίζει να εγκαταλείψει το αγχωτικό του επάγγελμα για ένα καλύτερο αύριο και αποσύρεται σε μικρό ουαλικό χωριό υποδυόμενος τον καινούργιο φούρναρη. Όσο όμως πείθει τους συγχωριανούς τους του ότι μπορεί να ...
Συνέχεια...
The Ultimate Thess Fest Countdown #2 Ελληνικές ταινίες και άλλα ανέκδοτα
Μια σύντομη ματιά στις ελληνικές ταινίες του 49ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μου έδωσαν ένα εντελώς καινούργιο λόγο για να γκρινιάζω για τη φετινή σοδειά. Τελικά το πρόβλημα δεν ήταν ότι απουσίαζαν οι εγχώριες συμμετοχές από το πρόγραμμα, αλλά ότι ίσως θα έπρεπε να απουσιάζουν για το καλό όλων μας.Το πρώτο πράγμα ...
Συνέχεια...
Το Τελευταίο Κύμα
The Last WaveΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Peter WeirΣΕΝΑΡΙΟ: Peter Weir, Tony MorphettΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Richard Chamberlain, Olivia Hamnett, David GulpililΔΙΑΡΚΕΙΑ: 106΄ΔΙΑΝΟΜΗ: Free MoviesΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Επανέκδοση της καλύτερης ίσως ταινίας του Peter Weir, που θέλει το μεγαλοδικηγόρο Richard Chamberlain να εμπλέκεται στην υπεράσπιση ενός μυστηριώδη Αβορίγινα που κατηγορείται για φόνο, ενώ η Αυστραλία πλήγεται από ένα κύμα ...
Συνέχεια...
Ώρα για Σερφ
Surf's UpΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ash Brannon, Chris Buck, ΣΕΝΑΡΙΟ: Lisa Addario, Christian Darren, Don Rhymer, Joe Syracuse, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Shia LaBeouf, Jeff Bridges, Zooey Deschanel, ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 85΄, ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIOVISUALΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Όποιος έχει βαρεθεί να βλέπει ταινίες κινουμένων σχεδίων με πιγκουίνους να σηκώσει το χέρι του! Όποιος έχει βαρεθεί να βλέπει ταινίες κινουμένων σχεδίων γενικά, ...
Συνέχεια...
Ολοκαίνουριο trailer για το ‘Body of Lies’
Αν και δεν έχει φτάσει ακόμα η ώρα που λέμε μετά βεβαιότητας "τα κεφάλια μέσα", αξίζει να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από την καλοκαιρινή σας χαλάρωση και να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στο trailer που ακολουθεί.Όχι, δε θα σας μιλήσουμε για κάτι καινούριο, για κάτι που δεν έχετε ξαναδεί, για ...
Συνέχεια...
Xzibit, Amanda Peet και Billy Connolly στο ‘X-Files 2’
Ο ράπερ Xzibit, η Amanda Peet της τηλεοπτικής σειράς "Studio 60" και ο κωμικός Billy Connolly θα συμμετάσχουν στο πολυαναμενόμενο "X-Files 2" του Chris Carter, για λογαριασμό της 20th Century Fox.Απόλυτα μυστικοπαθής η εταιρεία Fox, δεν θέλησε να επιβεβαιώσει καμία λεπτομέρεια σχετικά με τους ρόλους των τριών ηθοποιών. Οι φήμες ...
Συνέχεια...
Ταινία για τη ζωή του John Lennon
Με πείρα στις μουσικές ταινίες, ο βραβευμένος σεναριογράφος Michael Greenhalgh, θα είναι αυτός που θα αναλάβει να φέρει στη μεγάλη οθόνη την ταινία για τη ζωή του ιδρυτικού μέλους των Beatles, John Lennon.Μόλις πέρυσι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις αίθουσες την ταινία "Control" για τον Ian Curtis, με τη ...
Συνέχεια...
Funny Games
Ο σκηνοθέτης του Spiderman καλοσκέφτεται την προοπτική του
Το κόμικ ‘Hack/Slash’ στη μεγάλη οθόνη
Ο Billy Bob Thornton στο ‘Eagle Eye’
Έφυγε’ ο John Forsythe
Sir! No Sir!
Ο Jim Jarmusch και οι ηθοποιοί του για
Ξεκινούν τα γυρίσματα για το ‘X-Files 2’!
The 11th Hour
Το ατύχημα του George Clooney
Το Diablo γίνεται ταινία!
O Robert De Niro μιλά για τα μελλοντικά
‘Surveillance’: Η κόρη του David Lynch σκηνοθετεί-Δείτε το
Το Πρόσωπο Ενός ¶λλου
Μυστικά και Ψέματα στο Σπίτι της Αλίκης
Μάγεψε… ο Harry Potter
Δείτε το Festen δωρεάν στον Τριανόν αυτή τη
‘This Is The Greatest Movie Ever Made’. Αλήθεια
Όταν ο Bourne… γίνεται ‘Jumper’- Δείτε το trailer
Δείτε το trailer και όλες οι λεπτομέρειες για
Νύχτες Πρεμιέρας – Το πρόγραμμα και οι προτάσεις
The International
Steven Spielberg: ‘Έχω ένα όνειρο…’
The Baker
The Ultimate Thess Fest Countdown #2 Ελληνικές ταινίες
Το Τελευταίο Κύμα
Ώρα για Σερφ
Ολοκαίνουριο trailer για το ‘Body of Lies’
Xzibit, Amanda Peet και Billy Connolly στο ‘X-Files
Ταινία για τη ζωή του John Lennon