Μια από τις από κάθε άποψη πιο αλλόκοτες μπάντες του αμερικάνικου indie-rock, αν υποθέσουμε ότι ο όρος είναι ακόμα δόκιμος, οι Danielson Family και τα παρακλάδια τους (Danielson, Tri Danielson), αποτελεί το αντικείμενο του νέου μουσικού ντοκιματέρ "Danielson: A Family Movie" το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στο Μικρό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

Ισορροπώντας με μαεστρία ανάμεσα στην εννοιολογική τέχνη, την εμπνευσμένη μουσική και την πίστη της στον Χριστιανισμό, η κολλεκτίβα/ οικογένεια του κεντρικού προσώπου της ταινίας, του Daniel Smith, προκαλεί σταθερά αμφιλεγόμενες ερμηνείες και διπολικές κρίσεις. Μέσα από μια εξαντλητική σειρά συνεντεύξεων των μελών της οικογένειας, αναγνωρισμένων μουσικών (Steve Albini, Alan Sparhawk, Sufjan Stevens) αλλά και του ανώνυμου πλήθους η ταινία καταφέρνει να αποδώσει την μέγιστη δικαιοσύνη σε μια μπάντα που διαφεύγει από τα στενά πλαίσια ενός μουσικού συγκροτήματος, για να αναχθεί τελικά σε κοινωνικό και ανθρωπολιγικό φαινόμενο. Ο δημιουργός της, ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης J.L Aronson, απαντά στις ερωτήσεις μας λίγες μόλις μέρες πριν από την κυκλοφορία του "Danielson: A Family Movie" σε DVD.


Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή και ποια η πρώτη σου αντίδραση στη μουσική των Danielson;
Τους πρωτοάκουσα σε μια συλλογή sampler που πήρα δωρεάν στα τέλη του 1997 σε ένα μουσικό συνέδριο όπου συμμετείχε και η εταιρεία τους. Δεν είμαι σίγουρος αν είχα ακούσει γι’ αυτούς πιο πρίν, ωστόσο εκείνη η συλλογή ήταν σίγουρα η πρώτη μου εισαγωγή. Το κομμάτι ήταν το "Smooth Death" από τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "Tell Another Joke at the ol’ Choppin’ Block". Ξεχείλιζε από αυθεντικότητα, πράγμα το οποίο αποτελεί για μένα το πρώτο ζητούμενο στη μουσική. Το ακριβές στοιχείο όμως της αυθεντικότητάς τους δεν μπορούσα να το εντοπίσω. Τους φανταζόμουν ξυπόλητους, ντυμένους με ολόσωμες εργατικές φόρμες, να τραγουδούν γύρω από ένα μικρόφωνο στο κέντρο ενός δωματίου. Θέλησα να μάθω περισσότερα και, για καλή μου τύχη, μένω στη Νέα Υόρκη, την οποία η μπάντα επισκέπτεται συχνά. Η art-rock avant-garde σκηνή της Νέας Υόρκης τους αγγάλιαζε πάντοτε πιο σφιχτά από την αγρότική περιοχή του νότιου Jersey από όπου κατάγονται. Στις συναυλίες τους ωστόσο ενθουσιάστικα τόσο από τη μουσική τους όσο και από το ακροατήριο. Τί είναι εκείνο που προσελκύει ανθρώπους διαφορετικών καταβολών, συχνά μάλιστα άθεους, σε ένα performance μιας οικογένειας η οποία τραγουδάει για τη σχέση της με το Θεό; Αυτό ήταν το στοιχείο που με ενέπνευσε να γυρίσω το ντοκιμαντέρ γύρω από αυτή την οικογένεια.

Ποια ήταν η αντίδραση του Daniel όταν του ανακοίνωσες την πρόθεσή σου να γυρίσεις το ντοκιμαντέρ;
Ο Daniel είναι πολύ ευγενικός για να πει όχι, αλλά νομίζω ότι προσπάθησε να με αποθαρρύνει. Του αρέσει τα πράγματα να συμβαίνουν από μόνα τους και είναι επιφυλακτικός με τα εξωτερικά στοιχεία που επιδιώκουν να εκμεταλευτούν την οικογένειά του. Ευτυχώς είχαμε κάποιους κοινούς γνωστούς στη μουσική σκηνή κι έτσι, αφού του μίλησαν πρώτα εκείνοι εκ μέρους μου, ο Daniel αισθάνθηκε πολύ πιο άνετα με την ιδέα. Συστήθηκα λοιπόν στον Daniel ως ο φίλος ενός φίλου παρά ως κάποιος κινηματογραφιστής από τη Νέα Υόρκη. Μου πήρε ωστόσο χρόνο να τον πείσω. Είχα παρουσιάσει την ιδέα μου σε αυτόν και την οικογένεια ως μια συνεργατική προσπάθεια και αν οι ίδιοι θα ήθελαν να συμμετέχουν με δικά τους σκετς ή ότιδήποτε άλλο, θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Εκείνο που φανταζόμουν ήταν μια διασταύρωση του "Hard Days Night" (σ.τ.σ: Ντοκιμαντέρ όπου παρουσιάζεται μια τυπική μέρα στη ζωή των Beatles καταμεσής της Beatlemania, διανθισμένο με πολλές από τις επιτυχίες του συγκροτήματος) και του "Don’t Look Back" (σ.τ.σ.: ντοκιμαντέρ που καταγράφει την περιοδεία του Bob Dylan στη Μεγάλη Βρετανία στα 1968). To αστείο είναι ότι, ενώ συμφώνησαν να το κάνουμε βασισμένοι στην ιδέα της συνεργασίας, σύντομα έγινε προφανές σε όλους μας ότι θα αισθάνονταν πολύ πιο άνετα, αν με άφηναν να λειτουργήσω όπως θέλω.

posterΠοιες ήταν οι βασικές δυσκολίες που αντιμετώπισες;
Μέρος της ταινίας αλλά και της διαδικασίας γυρίσματος της ταινίας ήταν το ότι τα αδέρφια του Daniel ήταν αρκετά αποσχολημένα με τις προσωπικές τους ζωές και δεν μπορούσαν να αφοσιωθούν στη μπάνα με αποτέλεσμα ο Daniel να πρέπει να πίεζει τον εαυτό του. Την ίδια στιγμή που εκείνος είχε μείνει ολομόναχος, ειχα μείνει κι εγώ: ένας φίλος με τον οποίο είχαμε ξεκινήσει το project από την αρχή έκανε πίσω κι έτσι έπρεπε να συνεχίσω χωρίς κανέναν στο πλευρό μου. Είχαμε μείνει μονάχα ο Daniel κι εγώ. Για λίγο μονάχα ήταν και ο Sufjan μαζί μας.

Ήταν δύσκολο για μένα να τα κάνω όλα μόνος μου αλλά αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν μπορούσα να προσελκύσω το ενδιαφέρον κανενός επενδυτή για να καλύψω τα έξοδα της ταινίας. Στην Αμερική κάνεις αίτηση για επιχορήγηση από ιδιωτικούς φορείς και, αν πιστεύουν ότι το project σου είναι αξιόλογο και σημαντικό, σου δίνουν κάποια χρήματα. Για τους περισσότερους η ιδέα αυτής της μπάντας ακούγεται τόσο παράλογη, ώστε δεν μπορούν να φανταστούν ένα φιλμ για αυτήν. Επίσης οι φορείς τείνουν να προσφέρουν χρήματα για ντοκιμαντέρ γύρω από την πείνα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ εμείς οι υπόλοιποι που γυρίζουμε ταινίες γύρω από πιο ψύχραιμα θέματα χρησιμοποιούμε τις πιστωτικές μας κάρτες και οτιδήποτε μπορούμε να δανειστούμε από τους φίλους και τις οικογένειές μας. Χρηματοδότησα την ταινία μόνος μου, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο. Και από την άλλη ήταν καλό που έκανα τα πάντα από μόνος μου, διότι δεν ήθελα να χάσω τον έλεγχο από κανένα κομμάτι της ταινίας ή να χρωστάω οτιδήποτε σε κάποιον από τη συμμετοχή του στην κατασκευή της.

Καθώς η ταινία ολοκληρωνόταν, ποιες από τις προσυλλήψεις και τις στάσεις σου απέναντι στους Danielson άλλαξαν;
Προσπάθησα να μην έχω προκάτ αντιλήψεις για το ποιοι ήταν, μολονότι τους είδα να παίζουν πολλές φορές προτού τους συναντήσω. Είχα επίσης διαβάσει κάποιες συνεντεύξεις τους κι είχα κάποια ιδέα για το πως μιλάνε γύρω από αυτό που κάνουν. Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα, δεν μπορούσα παρα να εκπλαγώ από το πόσο αυθεντικοί και καθόλου φαρισαϊκοί ήταν. Δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο αστείοι, στοργίκοι και συνάμα φυσιολογικοί άνθρωποι. Ήταν πολύ σημαντικό να το αφήσω αυτό να φανεί στην ταινία, ενώ παράλληλα έπρεπε να προσέξω ώστε να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα μέρος του μυστηρίου που εκπέμπουν ως performers.

Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες θα σε κινητοποιούσαν να γυρίσεις ένα νέο ντοκιμαντέρ;
Δεν επιθυμώ να δουλέψω γύρω από τη μουσική για κάποιο διάστημα, έτσι για να αλλάξω τρόπο δουλειάς. Ωστόσο νομίζω ότι οι Arcade Fire είναι συναρπαστικό συγκρότημα. Επίσης οι Antony and the Johnsons. Είμαι συνεπαρμένος από την Beyonce Knowles και θα ήθελα να κάνω ένα λεπτομερές της πορτρέτο, διότι φαίνεται να είναι μια αυθεντική προσωπικότητα, ενώ η εικόνα της είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Πάντως σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μια ταινία για τον Lenny Smith o οποίος είναι και ο πνευματικός πατέρας της τραγουοποιίας του Daniel Smith και των αδερφιών του. Εμφανίζεται και στην ταινία για τους Danielson, ωστόσο δικαιούται την δική του ταινία.

Τι είναι αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος για τους Danielson ακόμα και μετά την παρακολούθηση της ταινίας;
Την περίοδο που γύριζα την ταινία, ο David (ένας από τους αδερφούς του Daniel) περπατούσε σε έναν δρόμο της Φιλαδέλφια μέσα στη νύχτα και δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν απότομα πίσω του. Οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων λογομαχούσαν. Ο ένας μπήκε μπροστά στον άλλον και αυτή η μικροαφορμή οδήγησε σε ένα κυνηγητό. Τελικά ο ένας οδηγός έβγαλε έξω το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί προς τον άλλο. Μια από τις σφαίρες τον βρήκε στο πόδι ενώ οι άλλες περνούσαν πίσω από το αυτοκίνητο το άτυχου οδηγού. Ο David έπεσε ενστικτωδώς προς το έδαφος για να αποφύγει τις σφαίρες, αλλά καθώς έπεφτε για κάλυψη, μια σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του διαγράφοντας μια γραμμή από κάψιμο στα φρεσκοκουρεμένα του μαλλιά πάνω από το αυτί του. Λίγα ακόμα χιλιοστά και θα είχε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Μία ακόμα ίντσα και θα ήταν νεκρός. Ασφαλώς το γεγονός ταρακούνησε την οικογένεια των Smith πάρα πολύ (ιδιαίτερα την μητέρα) και έγινε λόγος για την μέριμνα του Θεού απέναντι στον David. Ένα αξιοσημείωτο ανέκδοτο περιστατικό, το οποίο δεν μπόρεσε να βρει τη θέση του μέσα στην ταινία.

Ποιο είναι το μήνυμά σου προς το ευρωπαϊκό και δη το «έλληνορθόδοξο» κοινό της ταινίας;
Καθώς η Αμερική διαθέτει έναν πρόεδρο ο οποίος βλέπει τον εαυτό του ως σταυροφόρο της σύγχρονης εποχής και καθώς η αμερικανική πολιτική κυριαρχείται από μια διεστραμμένη μορφή του χριστιανισμού, οι πληθυσμοί του υπόλοιπου κόσμου αναρωτιούνται τι πάει στραβά με τους Αμερικάνους και γιατί έχουν τόσο εσφαλμένα αναγνώσει τη Βίβλο. Προσωπικά δεν είμαι χριστιανός, αλλά θαυμάζω ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο ο Daniel και η οικογένειά του εξασκούν την πίστη τους, γιατί είναι ένας τρόπος ανοιχτόμυαλος, ο οποίος δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα και την γενναιοδωρια και δεν ζητάει από τους ανθρώπους να αλλάξουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις Η.Π.Α οι οποίοι εξασκούν το χριστιανισμό ή ακόμα και άλλες θρησκείες με αυτό τον τρόπο. Με αυτή την ταινία επιδίωξα να δείξω στους άθεους και τους αγνωστικιστές -όχι μόνο στις άλλες χώρες αλλά και στην Αμερική- ότι η πνευματικότητα δεν είναι συλλήδβην επικίνδυνη, εγωιστική, εκτός επαφής ή απόσυρμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορεί κανείς να διάγει έναν πνευματικό βιο και ταυτόχρονα να εναγγαλίζει ανθρώπους διαφορετικών καταβολών. Είναι δηλαδή ζήτημα να ζεις της ζωή σου έχοντας την επίγνωση ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από όλους εμάς (όπως η φύση) και ότι, αν κάποια μέρα πρόκειται να σε χτυπήσει ένας κεραυνός, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. ¶ρα πώς μπορείς να πιστεύεις ότι έχεις απόλυτο έλεγχο γύρω από τη ζωή σου; Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν την ιστορία. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία, δεν είναι η προκείμενη. Τούτη είναι η ιστορία ενός καλλιτέχνη και της οικογένειάς του.

Links
www.danielsonmovie.com
www.danielson.info
Παρουσίαση της ταινίας από το mixtape

Trailer:

Διάβασε επίσης...
Κάντε όρεξη για Tokyo!
Αν το ρίξατε κι εσείς στα χασμουρητά με την πλειοψηφία των υποτίθεται αλαφροΐσκιωτων ιστοριών καθημερινής παρισινής τρέλας που απάρτιζαν το Paris, Je T'Aime (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) κι αν πλήττετε στην προοπτική του New York I Love You (έκτος απ' το segment που θα σκηνοθετήσει η Natalie Portman φυσικά), τότε ήρθε ...
Συνέχεια...
Dοne in 60 Seconds
Θέλεις να πεις τη δική σου ιστορία; Έχεις 60 δευτερόλεπτα και την υποστήριξη του Jameson Irish Whiskey. Χρειάζεσαι μια κάμερα και πολλή φαντασία γιατί ο δημοφιλέστερος διαγωνισμός ερασιτεχνικών ταινιών μικρού μήκους ξεκίνησε. Το φετινό Done in 60 Seconds αναμένεται και πολύ ενδιαφέρον αλλά και πολύ ανταγωνιστικό αφού οι δημιουργοί που θα δώσουν μάχη για την 1η ...
Συνέχεια...
Θόδωρος Αγγελόπουλος , ένας χρόνος μετά
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το χαμό του μεγάλου σκηνοθέτη και δημιουργού Θόδωρου Αγγελόπουλου που  έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας , ανολοκλήρωτης δουλειάς του που επρόκειτο να έχει  τίτλο " Η άλλη θάλασσα" . Η επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα ( 24 - 30 ...
Συνέχεια...
‘Juno’… η καλύτερη ταινία στο Φεστιβάλ της Ρώμης
Η ταινία "Juno" που διηγείται την ιστορία μιας έφηβης Αμερικανίδας που προσπαθεί να διαχειριστεί την απρόσμενη εγκυμοσύνη της, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ της Ρώμης.Η "Juno" του 30χρονού Καναδού σκηνοθέτη Jason Reitman, έχει ήδη κερδίσει το Telluride, αλλά και τα περισσότερα και τα πιο ζεστά χειροκροτήματα στο Toronto. ...
Συνέχεια...
Γιατί τo Milk του Gus Van Sant αποφεύγει τη δημοσιότητα;
Άκουσε κανείς να λένε τίποτα για το Milk; Εκτός από τα γνωστά σχόλια σχετικά με πιθανή οσκαρούχα ερμηνεία για το Sean Pen, η Focus που χειρίζεται την ταινία, έχει καταφέρει να την κρατήσει μακριά από τα πρωτοσέλιδα. Μέχρι την πρεμιέρα της πριν από μερικές μέρες στο San Francisco, ο ...
Συνέχεια...
Τα 7 αμαρτήματα στη μεγάλη οθόνη
Οι επιτυχημένοι παραγωγοί Moritz Borman και Peter Graves, απέκτησαν τα κινηματογραφικά δικαιώματα του μυθιστορήματος "The Seven Sins: The Tyrant Ascending", σε σενάριο του Jon Land, για το οποίο οι κριτικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κάτι παραπάνω από θετικές.Σύμφωνα με το πάντα ενημερωμένο Hollywood Reporter, πρόκειται για ένα βιβλίο που εκδόθηκε ...
Συνέχεια...
Ο Ζακ και η Μίρι Γυρίζουν Πορνό
Zack and Miri Make a PornoΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Kevin SmithΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Elizabeth Banks, Seth Rogen, Jason MewesΔΙΑΝΟΜΗ: OdeonΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101'ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Νομίζω δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Ο τίτλος τα λέει όλα!ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Αν νομίζετε ότι ο Kevin Smith ξαναβρήκε τη φόρμα του κάνετε λάθος! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσετε καλά καθ' όλη ...
Συνέχεια...
He’s like the wind… Patrick Swayze (1952-2009)
Γοήτευσε με τον εκπληκτικό χορό του στην εξέχαστη ταινία ''Dirty Dancing'', έκανε πολλά μάτια να δακρύσουν στον ''Αόρατο εραστή'', στην χώρα μας έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "Βόρειοι και Νότιοι". O Patrick Swayze που από χορευτής στο Broadway εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του Hollywood άφησε ...
Συνέχεια...
‘Couples Retreat’: Ζευγάρια στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Τέσσερα ζευγάρια πάνε σε ένα τροπικό νησί-θέρετρο για διακοπές. Ένα από αυτά βρίσκεται εκεί για να τονώσει το γάμο του, τη στιγμή που τα υπόλοιπα τρία αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι η συμμετοχή στις συνεδρίες της θεραπείας του θέρετρου δεν είναι προαιρετική! Εντάξει, νομίζουμε ότι η παραπάνω περιγραφή-σύνοψη ήταν αρκετή για ...
Συνέχεια...
Το μέλλον μερικών από τα πιο πετυχημένα franchises
Το The Hollywood Reporter μας ενημερώνει για το μέλλον των περισσότερων μεγάλων "franchises", σειρών ταινιών με άλλα λόγια.Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα, από το τεράστιο κατεβατό που μπορείτε να διαβάσετε στο πιο πάνω link, είναι για τα:Spider-Man 4Ο Sam Raimi, η παραγωγός Laura Ziskin και η Sony αναμένεται να συναντηθούν ...
Συνέχεια...
The Descendants: Nέα ταινία για τον Alexander Payne μετά από επτά χρόνια
Άργησε πολύ ο Alexander Payne (Εlection, About Schmidt) να κάνει ταινία μετά από το αγαπημένο μας Sideways - Πλαγίως (με πρωταγωνιστή τον Paul Giamatti βεβαίως, όπως θα θυμάστε, σε ένα χαρακτηριστικό ρόλο) από το οποίο πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια. Μας διέφυγε λοιπόν η προετοιμασία και η πρόσφατη πρεμιέρα της νέας του ...
Συνέχεια...
Baby Love
Comme les autresΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Vincent Garenq ΣΕΝΑΡΙΟ: Vincent Garenq ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Lambert Wilson, Pilar López de Ayala, Pascal Elbé, Anne Brochet ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90' ΔΙΑΝΟΜΗ: FILMTRADE ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δυο εξαιρετικά εμφανίσιμοι άντρες, ο Manu και ο Philippe, εμφανώς επιτυχημένοι στη δουλειά τους και το καμάρι των φίλων τους, βλέπουν τη σχέση τους να διαλύεται ...
Συνέχεια...
Σινεμά στο Πιάτο: Δευτεριάτικο αντίο με τον  Απίθανο κ. Φοξ – Κερδίστε προσκλήσεις
Μπορεί η νέα ταινία του Wes Anderson (Ο Απίθανος κ. Φοξ) να είναι το τελευταίο κινηματογραφικό αντίο του φετινού Σινεμά στο Πιάτο, δεν υπάρχει όμως λόγος να βάλετε ακόμα τα πιρούνια κάτω!Η καλοφαγία συνεχίζεται Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Μαρτίου, εξερευνώντας νέες διατροφικές οδούς παρέα με τους 49 συνδαιτυμόνες σας. ...
Συνέχεια...
Πρώτο teaser trailer για το Cosmopolis του Cronenberg
Η κατηγορία από τους hardcore φανς του David Cronenberg ότι στα τελευταία του φιλμ υποχώρησε σε ακρότητα και έκανε παραχωρήσεις σε πιο mainstream θεματολογία δεν είναι και τελειώς αβάσιμη αν δει κάποιος το ελαφρώς νερωμένο ψυχανυλιτικό δράμα εποχής A Dangerous Method. H στροφή αυτή του Καναδού σκηνοθέτη εντοπίζεται ήδη από ...
Συνέχεια...
Ο Quentin Tarantino ανοίγει τα χαρτιά του
Ιδιαίτερα μας χαροποιεί το γεγονός ότι με το πέρασμα του χρόνου, όλο και περισσότερα νέα κάνουν την εμφάνισή τους σχετικά με τον Quentin Tarantino και την νέα ταινία του, "Inglorious Bastards".Ο διάσημος εκκεντρικός σκηνοθέτης λοιπόν, παραχώρησε μια συνέντευξη που θα ενσωματωθεί στο επίσημο DVD της ταινίας και μας προσέφερε ορισμένα ...
Συνέχεια...
Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων – Κερδίστε Προσκλήσεις!
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Δήμος ΑβδελιώδηςΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Αγγελική Μαλάντη, Άγγελος Παντελάρας, Τάκης ΑγορήςΔΙΑΡΚΕΙΑ: 180'ΔΙΑΝΟΜΗ: New StarΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δέκα χρόνια μετά την πρώτη της κυκλοφορία, Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων επιστρέφει για να μας υπενθυμίσει ότι ελληνικό σινεμά δεν είναι μόνο η κοινωνική απαξίωση του Ζάπα και του Οικονομίδη, αλλά και η Δονκιχοτική αγνότητα κάποιων δημιουργών ...
Συνέχεια...
Ο Adrien Brody υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Dario Argento
Όσοι στο παρελθόν είχαν την τύχη να μυηθούν στον σπλάτερ κόσμο του μάστερ των ταινιών τρόμου Dario Argento, σίγουρα δεν θα μείνουν αδιάφοροι στην είδηση που θέλει τον Adrien Brody ("The Pianist", "King Kong") να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επερχόμενη ταινία του σκηνοθέτη, με τον τίτλο "Giallo".Το όνομα της ...
Συνέχεια...
Ο “Eduart”, της Αγγελικής Αντωνίου συνεχίζει το ταξίδι του…
Η πολυβραβευμένη ταινία της Αγγελικής Αντωνίου (9 συνολικά στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), "Eduart", συνεχίζει το ταξίδι της στα Φεστιβάλ του εξωτερικού. Μετά τα διεθνή φεστιβάλ της Μόσχας (επίσημο διαγωνιστικό τμήμα), του Μόντρεαλ και της Κοπεγχάγης, επόμενος σταθμός είναι το Φεστιβάλ του Μονπελιέ της Γαλλίας, καθώς και Med Film Festival της ...
Συνέχεια...
Πελάτισσα
ClienteΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Josiane BalaskoΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Nathalie Baye, Eric Caravaca, Josiane BalaskoΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104΄ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ: Δυο αδερφές με δημοφιλή εκπομπή telemarketing πασχίζουν να συμφιλιωθούν η καθεμία με τη δική της εκδοχή της συντροφικότητας.ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ: Αν θυμάστε τη Josiane Balasko ως σπιρτόζα αντρογυναίκα στο Για Όλα Φταίει Το Γκαζόν, τότε σας περιμένει μια δυσάρεστη ...
Συνέχεια...
Ο τραυματισμός του Daniel Craig
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο ηθοποιός Daniel Craig, μετά από το νέο τραυματισμό του στα γυρίσματα της νέας ταινίας του James Bond, "Quantum of Solace".Και λέμε νέο γιατί και πριν από μόλις μια εβδομάδα ο ηθοποιός είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο πρόσωπο, έπειτα από τραυματισμό του και πάλι κατά τη διάρκεια ...
Συνέχεια...
Ο Jesse Martin και ο James Gandolfini στο ‘Sexual Healing’
Ο Jesse L. Martin και ο James Gandolfini θα πρωταγωνιστήσουν σε μια ανεξάρτητη παραγωγή από την εταιρεία του Gandolfini, Attaboy Films, σχετικά με τα τελευταία χρόνια της ζωής του διάσημου τραγουδιστή της soul Marvin Gaye.Η ταινία με τίτλο "Sexual Healing", από το ομότιτλο επιτυxημένο τραγούδι του Gaye, βασίζεται στο βιβλίο ...
Συνέχεια...
Το  ‘Τhe Man Who Stare at Goats’ είναι ‘more than a feeling’
Λίγο πριν αναστατώσει τους πάντες και τα πάντα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας- το οποίο παρεμπιπτόντως άνοιξε την Τετάρτη τις πόρτες του με την ιταλική υπερπαραγωγή "Βaaria" του Giuseppe Tornatore - υποχρεώσαμε το ''The Man Who Stare at Goats'' σε μια μικρή στάση μπροστά από τις οθόνες σας.Το trailer ...
Συνέχεια...
‘Tropic Thunder’: Το επίσημο trailer της ταινίας του Ben Stiller
Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την τελευταία φορά που σας μιλήσαμε για το νέο δημιούργημα του Ben Stiller. Σήμερα λοιπόν, επανερχόμαστε σε αυτό, παρουσιάζοντάς σας το επίσημο trailer της ταινίας.Αν είχατε πάρει μια πρώτη γεύση παρακολουθώντας το πρώτο teaser trailer, τώρα θα ικανοποιηθείτε πολύ περισσότερο καθώς η τρέλα που του ...
Συνέχεια...
‘The Duchess’: Δείτε το trailer της δούκισσας Keira Knightley
Για τα επόμενα 2 και 31'' αφήστε μας να σας μεταφέρουμε πίσω στον 18ο αιώνα για να σας αφηγηθούμε την ιστορία της αριστοκράτισσας, Georgiana, δούκισσας του Devonshire.Η ταινία βασίζεται στη βιογραφία που έχει γράψει η Amanda Foreman για τη δούκισσα, τη σκανδαλώδη ζωή της και τις ακραίες πολιτικές και προσωπικές ...
Συνέχεια...
Jason Patric και Thomas Dekker στο ‘My Sister’s Keeper’
Ο Jason Patric ("Speed 2", "Sleepers") και ο Thomas Dekker ("Heroes") ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Cameron Diaz και την Abigail Breslin στη δραματική ταινία "My Sister's Keeper", για λογαριασμό της New Line.Ο σκηνοθέτης Nick Cassavetes, ελπίζοντας να ανταποκριθεί στην πρόκληση, έχει αναλάβει την ταινία, η οποία βασίζεται στο ...
Συνέχεια...
Ο Βιρτουόζος
The SoloistΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Joe WrightΣΕΝΑΡΙΟ: Susannah Grant, Steve LopezΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jamie Foxx, Robert Downey Jr., Meggan AndersonΔΙΑΡΚΕΙΑ: 117΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: UIPΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δημοσιογράφος των L.A. Times χτυπάει το jack pot χάρη σε τυχαία γνωριμία με άστεγη, ημι-παρανοϊκή μουσική ιδιοφυΐα που σύντομα πρωταγωνιστεί στην πολύπαθη στήλη του.ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Θυμάστε την Εξιλέωση; Καλά θα κάνετε να την ...
Συνέχεια...
Ο ‘Highlander’ επιστρέφει
Οι σεναριογράφοι του "Iron Man" Art Marcum και Matt Holloway θα είναι αυτοί που θα επιμεληθούν το σενάριο του remake της πρώτης ταινίας "Highlander" του 1986, για λογαριασμό της Summit Entertainment.Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Christopher Lambert ως τον αθάνατο Σκοτσέζο Connor MacLeod, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και την ακολούθησαν τέσσερα ...
Συνέχεια...
Νέα ονόματα για το “Shopaholic”
Μετά την Joan Cusack και τον John Goodman, η ταινία "Confessions of a Shopaholic" εμπλούτισε το cast της με πέντε ακόμα ηθοποιούς, τους John Lithgow, Kristin Scott Thomas (φωτογραφία), Leslie Bibb, Lynn Redgrave και Julie Hagerty.Η ρομαντική κωμωδία με πρωταγωνίστρια την Isla Fisher, βασίζεται στην επιτυχημένη σειρά βιβλίων της Sophie ...
Συνέχεια...
Αποκλειστικό trailer από την Αλίκη του ‘παραμυθά’ Tim Burton
Στις 2:00 το βράδυ της Παρασκευής, ένα αποκλειστικό trailer από την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" θα κάνει το ντεμπούτο του στο facebook.Μάλιστα, οι κατά τόπους διανομείς μας προτρέπουν να διαλέξουμε στρατόπεδο, τον χαρακτήρα δηλαδή που συμπαθούμε περισσότερο ανάμεσα στην Κόκκινη βασίλισσα (Loyal Subjects of the Red Queen), τη Λευκή ...
Συνέχεια...
Κάντε όρεξη για Tokyo!
Dοne in 60 Seconds
Θόδωρος Αγγελόπουλος , ένας χρόνος μετά
‘Juno’… η καλύτερη ταινία στο Φεστιβάλ της Ρώμης
Γιατί τo Milk του Gus Van Sant αποφεύγει
Τα 7 αμαρτήματα στη μεγάλη οθόνη
Ο Ζακ και η Μίρι Γυρίζουν Πορνό
He’s like the wind… Patrick Swayze (1952-2009)
‘Couples Retreat’: Ζευγάρια στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Ben Stiller, ο αντικαταστάτης του Mark Ruffalo
Το μέλλον μερικών από τα πιο πετυχημένα franchises
The Descendants: Nέα ταινία για τον Alexander Payne
Baby Love
Σινεμά στο Πιάτο: Δευτεριάτικο αντίο με τον
Πρώτο teaser trailer για το Cosmopolis του Cronenberg
Ο Quentin Tarantino ανοίγει τα χαρτιά του
Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων – Κερδίστε Προσκλήσεις!
Ο Adrien Brody υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του
Ο “Eduart”, της Αγγελικής Αντωνίου συνεχίζει το ταξίδι
Πελάτισσα
Ο τραυματισμός του Daniel Craig
Ο Jesse Martin και ο James Gandolfini στο
Το ‘Τhe Man Who Stare at Goats’
‘Tropic Thunder’: Το επίσημο trailer της ταινίας του
‘The Duchess’: Δείτε το trailer της δούκισσας Keira
Jason Patric και Thomas Dekker στο ‘My Sister’s
Ο Βιρτουόζος
Ο ‘Highlander’ επιστρέφει
Νέα ονόματα για το “Shopaholic”
Αποκλειστικό trailer από την Αλίκη του ‘παραμυθά’ Tim