Μια από τις από κάθε άποψη πιο αλλόκοτες μπάντες του αμερικάνικου indie-rock, αν υποθέσουμε ότι ο όρος είναι ακόμα δόκιμος, οι Danielson Family και τα παρακλάδια τους (Danielson, Tri Danielson), αποτελεί το αντικείμενο του νέου μουσικού ντοκιματέρ "Danielson: A Family Movie" το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στο Μικρό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

Ισορροπώντας με μαεστρία ανάμεσα στην εννοιολογική τέχνη, την εμπνευσμένη μουσική και την πίστη της στον Χριστιανισμό, η κολλεκτίβα/ οικογένεια του κεντρικού προσώπου της ταινίας, του Daniel Smith, προκαλεί σταθερά αμφιλεγόμενες ερμηνείες και διπολικές κρίσεις. Μέσα από μια εξαντλητική σειρά συνεντεύξεων των μελών της οικογένειας, αναγνωρισμένων μουσικών (Steve Albini, Alan Sparhawk, Sufjan Stevens) αλλά και του ανώνυμου πλήθους η ταινία καταφέρνει να αποδώσει την μέγιστη δικαιοσύνη σε μια μπάντα που διαφεύγει από τα στενά πλαίσια ενός μουσικού συγκροτήματος, για να αναχθεί τελικά σε κοινωνικό και ανθρωπολιγικό φαινόμενο. Ο δημιουργός της, ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης J.L Aronson, απαντά στις ερωτήσεις μας λίγες μόλις μέρες πριν από την κυκλοφορία του "Danielson: A Family Movie" σε DVD.


Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή και ποια η πρώτη σου αντίδραση στη μουσική των Danielson;
Τους πρωτοάκουσα σε μια συλλογή sampler που πήρα δωρεάν στα τέλη του 1997 σε ένα μουσικό συνέδριο όπου συμμετείχε και η εταιρεία τους. Δεν είμαι σίγουρος αν είχα ακούσει γι’ αυτούς πιο πρίν, ωστόσο εκείνη η συλλογή ήταν σίγουρα η πρώτη μου εισαγωγή. Το κομμάτι ήταν το "Smooth Death" από τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "Tell Another Joke at the ol’ Choppin’ Block". Ξεχείλιζε από αυθεντικότητα, πράγμα το οποίο αποτελεί για μένα το πρώτο ζητούμενο στη μουσική. Το ακριβές στοιχείο όμως της αυθεντικότητάς τους δεν μπορούσα να το εντοπίσω. Τους φανταζόμουν ξυπόλητους, ντυμένους με ολόσωμες εργατικές φόρμες, να τραγουδούν γύρω από ένα μικρόφωνο στο κέντρο ενός δωματίου. Θέλησα να μάθω περισσότερα και, για καλή μου τύχη, μένω στη Νέα Υόρκη, την οποία η μπάντα επισκέπτεται συχνά. Η art-rock avant-garde σκηνή της Νέας Υόρκης τους αγγάλιαζε πάντοτε πιο σφιχτά από την αγρότική περιοχή του νότιου Jersey από όπου κατάγονται. Στις συναυλίες τους ωστόσο ενθουσιάστικα τόσο από τη μουσική τους όσο και από το ακροατήριο. Τί είναι εκείνο που προσελκύει ανθρώπους διαφορετικών καταβολών, συχνά μάλιστα άθεους, σε ένα performance μιας οικογένειας η οποία τραγουδάει για τη σχέση της με το Θεό; Αυτό ήταν το στοιχείο που με ενέπνευσε να γυρίσω το ντοκιμαντέρ γύρω από αυτή την οικογένεια.

Ποια ήταν η αντίδραση του Daniel όταν του ανακοίνωσες την πρόθεσή σου να γυρίσεις το ντοκιμαντέρ;
Ο Daniel είναι πολύ ευγενικός για να πει όχι, αλλά νομίζω ότι προσπάθησε να με αποθαρρύνει. Του αρέσει τα πράγματα να συμβαίνουν από μόνα τους και είναι επιφυλακτικός με τα εξωτερικά στοιχεία που επιδιώκουν να εκμεταλευτούν την οικογένειά του. Ευτυχώς είχαμε κάποιους κοινούς γνωστούς στη μουσική σκηνή κι έτσι, αφού του μίλησαν πρώτα εκείνοι εκ μέρους μου, ο Daniel αισθάνθηκε πολύ πιο άνετα με την ιδέα. Συστήθηκα λοιπόν στον Daniel ως ο φίλος ενός φίλου παρά ως κάποιος κινηματογραφιστής από τη Νέα Υόρκη. Μου πήρε ωστόσο χρόνο να τον πείσω. Είχα παρουσιάσει την ιδέα μου σε αυτόν και την οικογένεια ως μια συνεργατική προσπάθεια και αν οι ίδιοι θα ήθελαν να συμμετέχουν με δικά τους σκετς ή ότιδήποτε άλλο, θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Εκείνο που φανταζόμουν ήταν μια διασταύρωση του "Hard Days Night" (σ.τ.σ: Ντοκιμαντέρ όπου παρουσιάζεται μια τυπική μέρα στη ζωή των Beatles καταμεσής της Beatlemania, διανθισμένο με πολλές από τις επιτυχίες του συγκροτήματος) και του "Don’t Look Back" (σ.τ.σ.: ντοκιμαντέρ που καταγράφει την περιοδεία του Bob Dylan στη Μεγάλη Βρετανία στα 1968). To αστείο είναι ότι, ενώ συμφώνησαν να το κάνουμε βασισμένοι στην ιδέα της συνεργασίας, σύντομα έγινε προφανές σε όλους μας ότι θα αισθάνονταν πολύ πιο άνετα, αν με άφηναν να λειτουργήσω όπως θέλω.

posterΠοιες ήταν οι βασικές δυσκολίες που αντιμετώπισες;
Μέρος της ταινίας αλλά και της διαδικασίας γυρίσματος της ταινίας ήταν το ότι τα αδέρφια του Daniel ήταν αρκετά αποσχολημένα με τις προσωπικές τους ζωές και δεν μπορούσαν να αφοσιωθούν στη μπάνα με αποτέλεσμα ο Daniel να πρέπει να πίεζει τον εαυτό του. Την ίδια στιγμή που εκείνος είχε μείνει ολομόναχος, ειχα μείνει κι εγώ: ένας φίλος με τον οποίο είχαμε ξεκινήσει το project από την αρχή έκανε πίσω κι έτσι έπρεπε να συνεχίσω χωρίς κανέναν στο πλευρό μου. Είχαμε μείνει μονάχα ο Daniel κι εγώ. Για λίγο μονάχα ήταν και ο Sufjan μαζί μας.

Ήταν δύσκολο για μένα να τα κάνω όλα μόνος μου αλλά αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν μπορούσα να προσελκύσω το ενδιαφέρον κανενός επενδυτή για να καλύψω τα έξοδα της ταινίας. Στην Αμερική κάνεις αίτηση για επιχορήγηση από ιδιωτικούς φορείς και, αν πιστεύουν ότι το project σου είναι αξιόλογο και σημαντικό, σου δίνουν κάποια χρήματα. Για τους περισσότερους η ιδέα αυτής της μπάντας ακούγεται τόσο παράλογη, ώστε δεν μπορούν να φανταστούν ένα φιλμ για αυτήν. Επίσης οι φορείς τείνουν να προσφέρουν χρήματα για ντοκιμαντέρ γύρω από την πείνα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ εμείς οι υπόλοιποι που γυρίζουμε ταινίες γύρω από πιο ψύχραιμα θέματα χρησιμοποιούμε τις πιστωτικές μας κάρτες και οτιδήποτε μπορούμε να δανειστούμε από τους φίλους και τις οικογένειές μας. Χρηματοδότησα την ταινία μόνος μου, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο. Και από την άλλη ήταν καλό που έκανα τα πάντα από μόνος μου, διότι δεν ήθελα να χάσω τον έλεγχο από κανένα κομμάτι της ταινίας ή να χρωστάω οτιδήποτε σε κάποιον από τη συμμετοχή του στην κατασκευή της.

Καθώς η ταινία ολοκληρωνόταν, ποιες από τις προσυλλήψεις και τις στάσεις σου απέναντι στους Danielson άλλαξαν;
Προσπάθησα να μην έχω προκάτ αντιλήψεις για το ποιοι ήταν, μολονότι τους είδα να παίζουν πολλές φορές προτού τους συναντήσω. Είχα επίσης διαβάσει κάποιες συνεντεύξεις τους κι είχα κάποια ιδέα για το πως μιλάνε γύρω από αυτό που κάνουν. Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα, δεν μπορούσα παρα να εκπλαγώ από το πόσο αυθεντικοί και καθόλου φαρισαϊκοί ήταν. Δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο αστείοι, στοργίκοι και συνάμα φυσιολογικοί άνθρωποι. Ήταν πολύ σημαντικό να το αφήσω αυτό να φανεί στην ταινία, ενώ παράλληλα έπρεπε να προσέξω ώστε να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα μέρος του μυστηρίου που εκπέμπουν ως performers.

Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες θα σε κινητοποιούσαν να γυρίσεις ένα νέο ντοκιμαντέρ;
Δεν επιθυμώ να δουλέψω γύρω από τη μουσική για κάποιο διάστημα, έτσι για να αλλάξω τρόπο δουλειάς. Ωστόσο νομίζω ότι οι Arcade Fire είναι συναρπαστικό συγκρότημα. Επίσης οι Antony and the Johnsons. Είμαι συνεπαρμένος από την Beyonce Knowles και θα ήθελα να κάνω ένα λεπτομερές της πορτρέτο, διότι φαίνεται να είναι μια αυθεντική προσωπικότητα, ενώ η εικόνα της είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Πάντως σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μια ταινία για τον Lenny Smith o οποίος είναι και ο πνευματικός πατέρας της τραγουοποιίας του Daniel Smith και των αδερφιών του. Εμφανίζεται και στην ταινία για τους Danielson, ωστόσο δικαιούται την δική του ταινία.

Τι είναι αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος για τους Danielson ακόμα και μετά την παρακολούθηση της ταινίας;
Την περίοδο που γύριζα την ταινία, ο David (ένας από τους αδερφούς του Daniel) περπατούσε σε έναν δρόμο της Φιλαδέλφια μέσα στη νύχτα και δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν απότομα πίσω του. Οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων λογομαχούσαν. Ο ένας μπήκε μπροστά στον άλλον και αυτή η μικροαφορμή οδήγησε σε ένα κυνηγητό. Τελικά ο ένας οδηγός έβγαλε έξω το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί προς τον άλλο. Μια από τις σφαίρες τον βρήκε στο πόδι ενώ οι άλλες περνούσαν πίσω από το αυτοκίνητο το άτυχου οδηγού. Ο David έπεσε ενστικτωδώς προς το έδαφος για να αποφύγει τις σφαίρες, αλλά καθώς έπεφτε για κάλυψη, μια σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του διαγράφοντας μια γραμμή από κάψιμο στα φρεσκοκουρεμένα του μαλλιά πάνω από το αυτί του. Λίγα ακόμα χιλιοστά και θα είχε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Μία ακόμα ίντσα και θα ήταν νεκρός. Ασφαλώς το γεγονός ταρακούνησε την οικογένεια των Smith πάρα πολύ (ιδιαίτερα την μητέρα) και έγινε λόγος για την μέριμνα του Θεού απέναντι στον David. Ένα αξιοσημείωτο ανέκδοτο περιστατικό, το οποίο δεν μπόρεσε να βρει τη θέση του μέσα στην ταινία.

Ποιο είναι το μήνυμά σου προς το ευρωπαϊκό και δη το «έλληνορθόδοξο» κοινό της ταινίας;
Καθώς η Αμερική διαθέτει έναν πρόεδρο ο οποίος βλέπει τον εαυτό του ως σταυροφόρο της σύγχρονης εποχής και καθώς η αμερικανική πολιτική κυριαρχείται από μια διεστραμμένη μορφή του χριστιανισμού, οι πληθυσμοί του υπόλοιπου κόσμου αναρωτιούνται τι πάει στραβά με τους Αμερικάνους και γιατί έχουν τόσο εσφαλμένα αναγνώσει τη Βίβλο. Προσωπικά δεν είμαι χριστιανός, αλλά θαυμάζω ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο ο Daniel και η οικογένειά του εξασκούν την πίστη τους, γιατί είναι ένας τρόπος ανοιχτόμυαλος, ο οποίος δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα και την γενναιοδωρια και δεν ζητάει από τους ανθρώπους να αλλάξουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις Η.Π.Α οι οποίοι εξασκούν το χριστιανισμό ή ακόμα και άλλες θρησκείες με αυτό τον τρόπο. Με αυτή την ταινία επιδίωξα να δείξω στους άθεους και τους αγνωστικιστές -όχι μόνο στις άλλες χώρες αλλά και στην Αμερική- ότι η πνευματικότητα δεν είναι συλλήδβην επικίνδυνη, εγωιστική, εκτός επαφής ή απόσυρμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορεί κανείς να διάγει έναν πνευματικό βιο και ταυτόχρονα να εναγγαλίζει ανθρώπους διαφορετικών καταβολών. Είναι δηλαδή ζήτημα να ζεις της ζωή σου έχοντας την επίγνωση ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από όλους εμάς (όπως η φύση) και ότι, αν κάποια μέρα πρόκειται να σε χτυπήσει ένας κεραυνός, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. ¶ρα πώς μπορείς να πιστεύεις ότι έχεις απόλυτο έλεγχο γύρω από τη ζωή σου; Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν την ιστορία. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία, δεν είναι η προκείμενη. Τούτη είναι η ιστορία ενός καλλιτέχνη και της οικογένειάς του.

Links
www.danielsonmovie.com
www.danielson.info
Παρουσίαση της ταινίας από το mixtape

Trailer:

Διάβασε επίσης...
Τα εισιτήρια και οι κάρτες διαρκείας για τις Νύχτες Πρεμιέρας
Για άλλη μία χρονιά αλλάζει το σύστημα με τις κάρτες διαρκείας για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, οπότε καλό θα ήταν, όσοι ενδιαφέρεστε να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω πληροφορίες για να αποφευχθούν τυχόν απογοητεύσεις.Φέτος θα εκδοθούν 550 κάρτες διαρκείας. Αυτές χωρίζονται σε δύο κατηγορίεςΑ. Κάρτες 10 προβολών στην τιμή ...
Συνέχεια...
Γαλλικά μετά σινεμά
Ή, για να σας το πούμε αλλιώς, αν τυχόν ψάχνετε ευκαιρία να κάνετε πρακτική στα Γαλλικά σας, έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο (που, δυστυχώς, αυτήν την περίοδο είναι πολύ πιθανό να είστε πολλοί όσοι τον διαθέτετε άπλετο) και δεν θέλετε να τον σπαταλάτε σε ολοήμερους καφέδες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ...
Συνέχεια...
Το καυτό και πολλά υποσχόμενο promo trailer της ταινίας του Woody Allen, ‘Vicky Cristina Barcelona’
"Vicky Cristina Barcelona", αυτό είναι το όνομα της νέας ταινίας του διάσημου σκηνοθέτη Woody Allen, με ένα πρωταγωνιστικό τρίο, που δύσκολα αφήνει κάποιον αδιάφορο.Τους Javier Bardem, Penélope Cruz και τη μούσα του Scarlett Johansson, επέλεξε λοιπόν, ο σκηνοθέτης για μία ταινία που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον του ...
Συνέχεια...
Πέραν Πάσης Υποψίας
Beyond a Reasonable Doubt ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Peter HyamsΣΕΝΑΡΙΟ: Peter Hyams, Douglas MorrowΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Michael Douglas, Jesse Metcalfe, Amber TamblynΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105΄ΔΙΑΝΟΜΗ: Village Films ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ: Δαιμόνιος δημοσιογράφος προσπαθεί να ξεσκεπάσει άψογο εισαγγελέα που καταφέρνει να κερδίζει τις δίκες του την τελευταία στιγμή. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα, θα σκέφτηκε φαίνεται ο C.J. Nicholas ...
Συνέχεια...
Η μισητή Charlize Theron- Young Adults trailer
 Η νέα ταινία του Jason Reitman (Thank You for Smoking, Up in the Air) είχε μείνει μακριά από τα φεστιβάλ και τον κύκλο της προώθησης και διαφήμισης μέχρι το Σαββατοκύριακο, οπότε και βγήκε τo trailer το οποίο φαίνεται ότι δικαιολογεί τις φήμες ότι πρόκειται για ένα λίγο πιο σκοτεινό φιλμ ...
Συνέχεια...
Ο John Malkovich στο ‘Jonah Hex’
Η πολυαναμενόμενη μεταφορά του comic "Jonah Hex" βρήκε τον συμπρωταγωνιστή του Josh Brolin, στο πρόσωπο του αγαπημένου μας John Malkovich.Ο Malkovich έρχεται να αναλάβει το ρόλο του Turnbull, ενός Νότιου πλούσιου γαιοκτήμονα, του οποίου ο γιος σκοτώνεται από τους ομοσπονδιακούς κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου. Για το θάνατο του ...
Συνέχεια...
Νέος, δύσκολος ρόλος για την Anne Hathaway
Μετά την υποψηφιότητά της για Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου και την μουσικο-χορευτική εμφάνισή της στο Kodak Theater, την λαμπερή εκείνη βραδιά των Oscar, η 26χρονη Anne Hathaway, ανεβάζει τον προσωπικό της πήχυ και ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τη μεγάλη σταρ Judy Garland.Μάλιστα θα το κάνει εις διπλούν, καθώς η ζωή της ...
Συνέχεια...
Ο Παλαιστής
The WrestlerΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Darren AronofskyΣΕΝΑΡΙΟ: Robert D. SiegelΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 115' ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos FilmΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Ένας ξοφλημένος παλαιστής του WWF αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιοΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Τελικά δεν ξέρω αν ο Mickey Rourke είναι στ' αλήθεια καλός ηθοποιός ή απλά ο ...
Συνέχεια...
Πληγωμένο Δάσος
Mogari No MoriΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / ΣΕΝΑΡΙΟ: Naomi KawaseΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Yoichiro Saito, Kanako Masuda, Machiko OnoΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97' ΔΙΑΝΟΜΗ: Seven Films Ο Σιγκέκι μένει σε έναν μικρό οίκο ευγηρίας. Η Ματσίκο, που εργάζεται στον οίκο ευγηρίας, τον προσέχει ιδιαίτερα. Κρυφά, όμως, την απασχολεί ο χαμός του παιδιού της.Αφού γιορτάσουν τα γενέθλια του Σιγκέκι, η ...
Συνέχεια...
Tom Cruise σε σκηνοθεσία Phillip Noyce
Η αλήθεια είναι ότι ο διάσημος σκηνοθέτης Phillip Noyce ("Clear and Present Danger", "Catch a Fire") αυτό το διάστημα, έχει πολλές ταινίες στα σκαριά. Επειδή όμως μας έχει μπερδέψει, καλό θα ήταν να οριστικοποιήσει κάποια από τα σχέδιά του, για να βάλουμε κι εμείς τα πράγματα σε μια σειρά.Πριν λίγους ...
Συνέχεια...
Oscar: Λίγο πριν το κόκκινο χαλί…
Στους επικρατέστερους, τα αουτσάιντερ, τα φαβορί, τους καλεσμένους, τα στοιχήματα και γενικότερα στην ολοένα και αυξανόμενη οσκαρική υστερία των ημερών, προστέθηκε μια ακόμη είδηση, που έκανε τους διοργανωτές να μιλούν για ''απάτη''.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το φως της διαδικτυακής δημοσιότητας είδε πριν από λίγες ώρες ένα ...
Συνέχεια...
Ο Sam Neill μαζί με τον Ethan Hawke στο “Daybreakers”
Ο Sam Neill και ο Ethan Hawke θα συμμετέχουν στο νέο θρίλερ με βαμπίρ της Lionsgate, με τίτλο "Daybreakers", σύμφωνα με το Screen Daily, Η ιστορία διαδραματίζεται το 2017, όπου μία μυστική ομάδα από βαμπίρ ανακαλύπτει το κλειδί για τη σωτηρία της ανθρώπινης φυλής από μία πανούκλα.Οι παραγωγοί του "Undead", ...
Συνέχεια...
Ο Robert Downey Jr. είναι (κι αυτός) ο Sherlock Holmes
Ο Robert Downey Jr. θα είναι ο δεύτερος Sherlock Holmes για φέτος, ζηλεύοντας μάλλον τη δόξα του συναδέλφου του, Sacha Baron Cohen.Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Guy Ritchie είναι αυτός που έχει αναλάβει το εγχείρημα, βασιζόμενος φυσικά στις κλασικές ιστορίες του Sir Arthur Conan Doyle, αλλά και στο ακυκλοφόρητο ακόμα comic ...
Συνέχεια...
Η αναγέννηση της Sandra Bullock
Τα σχόλια που απέσπασε τόσο η δική της ερμηνεία όσο και η ταινία (''The Proposal'') στο σύνολό της, μόνο κολακευτικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν και προφανώς, υπήρξαν η κινητήριος δύναμη για τη συμμετοχή της σε μια ακόμη αμερικανική παραγωγή, μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ...
Συνέχεια...
Το teaser poster του Witchblade
Λίγες μόνο ημέρες έχουν παρέλθει από την είδηση που ανακοίνωνε τη μεταφορά του κόμικ Witchblade στη μεγάλη οθόνη, από τις εταιρείες παραγωγής Platinum Studios, Top Cow Productions και Arclight Films.Τη στιγμή λοιπόν, που δεν μας έχει γίνει γνωστή καμία πληροφορία που να αφορά το cast της ταινίας, η Platinum Studios ...
Συνέχεια...
O Hugh Jackman φεύγει, το ανατρεπτικό δίδυμο έρχεται!
Μαζί παρακολουθήσαμε πριν από λίγες μέρες την είδηση της άρνησης του Hugh Jackman να αναλάβει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την παρουσίαση των βραβείων Oscar, μαζί ''συμμεριστήκαμε'' την αγωνία της Ακαδημίας να βρει άξιο αντικαταστάτη του, μαζί θα αξιολογήσουμε και το ότι η πολυπόθητη λύση βρέθηκε όχι σε ένα, αλλά ...
Συνέχεια...
Το ‘Κορίτσι με το Τατουάζ’ σπάει ταμεία
Καθώς ρίχναμε μια κλεφτή ματιά στις ταινίες που κάνουν αυτήν την εβδομάδα, την πρεμιέρα τους στις αίθουσες της γείτονας χώρας, Ιταλίας, πέσαμε πάνω στο ''Κορίτσι με το Τατουάζ'', την κινηματογραφική προσαρμογή του ομώνυμου best seller βιβλίου που συνέγραψε ο Stieg Larsson.Μια προσαρμογή που γνώρισε την απόλυτη επιτυχία, συγκέντρωσε 1.270.000 εισιτήρια ...
Συνέχεια...
Οι Νύχτες Πρεμιέρας αποκτούν το blog τους
Έχοντας πλέον ανακοινωθεί οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 15ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας - 16 έως 27 Σεπεμβρίου 2009, η αντίστροφη μέτρηση για το σημαντικότερο σινεφίλ ραντεβού της πόλης ξεκίνησε.Περιμένοντας όμως τις πρώτες ανακοινώσεις και τις επιβεβαιώσεις των πρώτων ταινιών που θα προβληθούν στο 10ήμερο του φεστιβάλ, ...
Συνέχεια...
Francis Ford Coppola x 2 σήμερα στο Πανόραμα
Πόσες φορές θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον άνθρωπο που χάρισε στην ανθρωπότητα το Νονό να μιλάει για το έργο του;Ακόμα κι αν μερικοί τον κατηγορούν ότι προσπαθεί πλέον να κάνει ένα σινεμά που ανήκει δικαιωματικά στην κόρη του (βλέπε Sofia Coppola), ο Francis έχει πίσω του μια τεράστια ...
Συνέχεια...
Η Courtney Love θέλει Ryan Gosling και… Scarlett Johansson για την επερχόμενη ταινία για τον Kurt
Η Courtney Love ετοιμάζει, όπως έχουμε ήδη γράψει, μία νέα ταινία για τη ζωή του αυτόχειρα άντρα της, Kurt Cobain, βασισμένη στο βιβλίο "Heavier than Heaven", του Charles Cross.Αυτόν τον καιρό η διάσημη rock χήρα ψάχνει το δίδυμο των ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν τον εαυτό της και τον πρώην άντρα ...
Συνέχεια...
Ο James Bond αναβάλλεται επ’αόριστον
Οι παραγωγοί του James Bond δήλωσαν οτι τα γυρίσματα της νέας, 23ης κατά σειρά, ταινίας του θρυλικού πράκτορα αναβάλλονται επ' αόριστον μιας και το κινηματογραφικό στούντιο ΜGM αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα μη βρίσκοντας αγοραστή.Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ήταν η εξής:"Due to the continuing uncertainty surrounding the future of MGM and the ...
Συνέχεια...
Ο Lars Von Trier μελαγχόλησε…
Στις Κάννες θα κάνει την πρώτη της επίσημη παρουσία της η νέα ταινία του Lars Von Trier με τίτλο Melancholia. Πρωταγωνιστές οι Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg και ο Kiefer Sutherland. Δείτε το trailer:
Συνέχεια...
Ο Sherlock Holmes όπως δεν τον έχετε ξαναδεί
Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει στα μάτια σας, ο κύριος που εμφανίζεται στην φωτογραφία και στο video που ακολουθεί είναι ο νέος Sherlock Holmes! Το ξέρουμε ότι ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά από τη στιγμή που έπεσε στα χέρια του Guy Ritchie, το μέλλον του ήταν λίγο έως πολύ προδιαγεγραμμένο.Ο ...
Συνέχεια...
O Russell Crowe θα είναι ο νέος Sherlock Holmes;
Ο Αυστραλός Russell Crowe θεωρείται φαβορί να πάρει το ρόλο του διασημότερου (έστω και φανταστικού) ντετέκτιβ όλων των εποχών. Ο Αμερικάνικος τύπος δείχνει να ξαφνιάζεται από την επιλογή του Crower, μιας και έχει συνδεθεί με κομματάκι πιο "brutal" ρόλος. Όμως, η νέα ταινία αναμένεται να εστιάσει στις σωματικές αρετές του ...
Συνέχεια...
‘The Tale of Despereaux’: Το τελευταίο trailer
Σε περίπτωση που το "The Tale of Despereaux" είναι ένα όνομα που ηχεί στα αυτιά σας για πρώτη φορά, το trailer που ακολουθεί σας αφορά άμεσα.Αν τον περασμένο Ιούνιο λοιπόν, σας μιλούσαμε για μια πρώτη γεύση από το συμπαθέστατο αυτό παραμύθι, σήμερα με δεδομένο ότι η ταινία απέχει από ...
Συνέχεια...
Ο Joaquin Phoenix εγκαταλείπει την υποκριτική;
Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε στους πολυάριθμους θαυμαστές του, ο Joaquin Phoenix, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του Paul Newman. Ο 34χρονος ηθοποιός ανακοίνωσε λοιπόν, ότι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τα κινηματογραφικά πλατό και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά πια στην άλλη μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι.Το Grammy που απέσπασε ...
Συνέχεια...
Αφιέρωμα Football Films #2: Fever Pitch του David Evans
Καθώς περνάμε τις μέρες μας παρακολουθώντας ασταμάτητα τους αγώνες 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, το mixtape.gr συνεχίζει το αφιέρωμα σε ταινίες που έχουν σαν θέμα φυσικά το ποδόσφαιρο...Μέχρι να μάθουμε τον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή λοιπόν,θυμόμαστε μερικές πολύ και κάποιες λιγότερο γνωστές ταινίες που πραγματεύονται το λόγο που για ένα ολόκληρο καλοκαιρινό ...
Συνέχεια...
Berlinale in Athens | 19-26 Απριλίου 2007
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Αθηναίοι σινεφίλ θα νιώσουν Βερολινέζοι χωρίς καν να χρειαστεί να μπουν σε αεροπλάνο. Το μόνο που χρειάζεται, είναι ένα εισιτήριο σε ένα απ'τα τέσσερα σινεμά που θα προβληθούν ταινίες απ'όλο το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ της Γερμανικής πόλης. Αστυ, Δαναός 1 & 2 και Μικρόκοσμος ...
Συνέχεια...
Παγωμένο Ποτάμι
Frozen RiverΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Courtney HuntΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Melissa Leo, Misty Upham, Charlie McDermottΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97'ΔΙΑΝΟΜΗ: PCV ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ:Δυο γυναίκες μόνες στα παγωμένα σύνορα Αμερικής-Καναδά, η μια Ινδιάνα η άλλη Χλωμό Πρόσωπο, το ρίχνουν στην παρανομία για να ζήσουν τα παιδιά τους.ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥΣ:Δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται. Ή μάλλον είναι, όταν μένεις σε ένα παμπάλαιο ...
Συνέχεια...
Trailer για την “Σιδηρά Κυρία”
Είναι μία πιο πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της σεζόν – ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία. Ο λόγος για την “The Iron Lady” –  την βιογραφική ταινία για την “Σιδηρά Κυρία” Margaret Thatcher σε σκηνοθεσία της Phyllida Lloyd, την πρώτη και μοναδική Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπο της σύγχρονης Ευρωπαϊκής ιστορίας. Στο ρόλο της ...
Συνέχεια...
Τα εισιτήρια και οι κάρτες διαρκείας για τις
Γαλλικά μετά σινεμά
Το καυτό και πολλά υποσχόμενο promo trailer της
Πέραν Πάσης Υποψίας
Η μισητή Charlize Theron- Young Adults trailer
Ο John Malkovich στο ‘Jonah Hex’
Νέος, δύσκολος ρόλος για την Anne Hathaway
Ο Παλαιστής
Πληγωμένο Δάσος
Tom Cruise σε σκηνοθεσία Phillip Noyce
Oscar: Λίγο πριν το κόκκινο χαλί…
Ο Sam Neill μαζί με τον Ethan Hawke
Ο Robert Downey Jr. είναι (κι αυτός) ο
Η αναγέννηση της Sandra Bullock
Το teaser poster του Witchblade
O Hugh Jackman φεύγει, το ανατρεπτικό δίδυμο έρχεται!
Το ‘Κορίτσι με το Τατουάζ’ σπάει ταμεία
Οι Νύχτες Πρεμιέρας αποκτούν το blog τους
Francis Ford Coppola x 2 σήμερα στο Πανόραμα
Η Courtney Love θέλει Ryan Gosling και… Scarlett
Ο James Bond αναβάλλεται επ’αόριστον
Ο Lars Von Trier μελαγχόλησε…
Ο Sherlock Holmes όπως δεν τον έχετε ξαναδεί
O Russell Crowe θα είναι ο νέος Sherlock
‘The Tale of Despereaux’: Το τελευταίο trailer
Ο Joaquin Phoenix εγκαταλείπει την υποκριτική;
Αφιέρωμα Football Films #2: Fever Pitch του David
Berlinale in Athens | 19-26 Απριλίου 2007
Παγωμένο Ποτάμι
Trailer για την “Σιδηρά Κυρία”